“De grootste innovatie sinds de introductie van de inductiekookplaat” - met deze woorden classificeerde Miele haar belangrijkste noviteit - de Dialog-oven - tijdens de persconferentie op de Internationale Funkausstellung (IFA) in Berlijn. Voor het eerst wordt een techniek toegepast waarbij door middel van elektromagnetische golven intelligent op de consistentie van levensmiddelen wordt gereageerd. 

Hoewel het uiterlijk niet van een bakoven is te onderscheiden, maakt de Dialog-oven kookbelevingen mogelijk die men tot nu toe niet voor mogelijk had gehouden. Een voorbeeld dat bij demonstraties steeds weer verbaast, is een rauw visfilet in een blok ijs dat in de Dialog-oven wordt gelegd. Het resultaat: na een paar minuten is de visfilet gaar, terwijl het ijs zelf nog steeds bevroren is. En ook deze bereiding, die men zich tot op heden niet kon voorstellen, is niet minder indrukwekkend: je drapeert een lamsbout op paprika en groene asperges; de rest van de plaat wordt met aardappelwedges belegd en alles wordt samen in de Dialog-oven gelegd. Na zo’n 45 minuten is het lamsvlees gelijkmatig gaar geworden, de groente is licht al dente en de aardappelen zijn zacht. Allemaal automatisch, zonder het procedé te onderbreken en zonder dat er nog ingrediënten bijgevoegd moeten worden. In een traditionele bakoven zou dit menu met dit resultaat en binnen dit tijdbestek niet zo eenvoudig bereid kunnen worden. Ook spijzen die zo verschillend zijn als zalm en bladerdeeg, waarvan de smaak ideaal harmonieert, kunnen op deze manier makkelijk, snel en in één keer worden bereid. 

De veelzijdigheid bij de toepassingen en de kwaliteit van de resultaten zijn gebaseerd op de M Chef-technologie van Miele. Daarbij gaan er elektromagnetische golven door de levensmiddelen heen, die het garingsproces door de productie van warmte op gang brengen. Voor dit doel is in de Dialog-oven een moduul ingebouwd, dat de elektromagnetische golven binnen een vast gedefinieerd frequentiespectrum genereert en via twee antennes de ovenruimte binnenleidt. Omdat de moleculen in levensmiddelen steeds weer anders zijn gerangschikt en deze rangschikking in de loop van het garingsproces ook nog eens verandert, wordt het procedé ondersteund door een continue aanpassing van de frequenties. Via de antennes ontvangt de Dialog-oven ook permanent meldingen over de hoeveelheid energie die het levensmiddel al heeft opgenomen.

Excellente resultaten door ‘M Chef’ aangevuld met conventionele werkwijzen
Een ander belangrijk voordeel van de M Chef-technologie is dat levensmiddelen „in het volume“ worden gegaard. Zo worden bijvoorbeeld filets van de rand tot in het midden gelijkmatig roze gegaard. Bij de klassieke bakoven gaat dat duidelijk moeilijker, omdat de warmte altijd van buiten naar binnen wordt getransporteerd. Zodra het midden dan precies goed is toebereid, zijn de buitenste lagen vaak al veel te gaar geworden. 

Omdat elektromagnetische golven voor een garing zorgen zonder dat het product bruin wordt, kan bijvoorbeeld brood zonder korst worden bereid. Voor op klassieke wijze gebakken brood – maar bijvoorbeeld ook voor de smaak van de aroma’s van geroosterd vlees – wordt de M Chef-technologie met traditionele werkwijzen gecombineerd. De Dialog-oven is daartoe optimaal uitgerust, want het biedt ook de mogelijkheden van de topklasse inbouwapparaten van Miele, compleet met een gebruikersvriendelijk M Touch-display en een zelfreinigende pyrolysefunctie. De hoogwaardige LED-verlichting BrilliantLight zorgt ervoor dat alle niveaus elegant en gelijkmatig worden verlicht. 

Miele App geeft receptparameters rechtstreeks aan de Dialog-oven door
De netwerkoptie van de Dialog-oven zorgt voor extra kookplezier. Uit de receptendatabank van de Miele@mobile App kunnen gebruikers namelijk kiezen uit talrijke automatische programma’s, die speciaal voor de Dialog-oven zijn ontwikkeld. Met één enkele klik worden de instellingen van het automatische programma rechtstreeks naar het apparaat overgedragen. Met deze functie heeft de gebruiker een rechtstreekse lijn naar de testkeukens van Miele. Wat ze daar goed vinden, kan door de hobbykok binnen no time worden gedownload. 

Bij de bediening van de Dialog-oven spelen twee nieuwe componenten een rol: Gourmet Units en Intensiteit. De Gourmet Units dienen als eenheid voor de hoeveelheid energie die op het te garen product wordt toegepast. Daarbij staat één Gourmet Unit voor 1 kilojoule. Voor de intensiteit staan de instellingen ‘sterk’, ‘gemiddeld’ en ‘zacht’ ter beschikking. Voor de meeste levensmiddelen is ‘sterk’ de juiste optie, terwijl ‘zacht’ nuttig is voor gevoelige spijzen als bijvoorbeeld een soufflé. 

„Gourmet Assistent“ en „Gourmet Profi“ als ondersteuning van de creativiteit
De omgang met de Dialog-oven wordt door automatische programma’s makkelijk gemaakt, zonder dat de eigen creativiteit daardoor naar de achtergrond wordt verdrongen. Als de kok met eigen ideeën wil werken, heeft hij hiertoe de beschikking over twee opties: de ‘Gourmet Profi’ en de ‘Gourmet Assistent’. De ‘Gourmet Profi’ is bedoeld voor gebruikers die al over een bepaalde mate van ervaring beschikken en ook graag zelf experimenteren. Hier kunnen immers alle parameters als bedrijfsmodus, Gourmet Units, intensiteit en gaartijd uitsluitend handmatig worden gekozen. De ‘Gourmet Assistent’ biedt steun aan de kok doordat hiermee afhankelijk van de aard en de hoeveelheid van het levensmiddel de passende instellingen voor een excellent resultaat worden geboden. 

De Dialog-oven wordt in april 2018 als eerste in Duitsland en Oostenrijk op de markt gebracht. Vanaf het eerste kwartaal 2019 is de bijzondere oven in Nederland leverbaar.len van Miele Nederland B.V. hun plaats hebben en zij haar gasten ontvangt. Zo zijn in de nieuwbouw onder andere het Miele Experience Center, het Miele Culinary Institute en twee stoomtheaters ondergebracht. 

De oven staat op nummer één als het erom gaat welk kookapparaat het vaakst wordt gebruikt. De strijd om de tweede plaats is spannend. De magnetron gaat aan de leiding, maar wordt op de voet gevolgd door de stoomoven. Door ruimtegebrek geldt dan vaak dat voor één van beide apparaten moet worden gekozen. Een volledig nieuw ontwikkeld Miele-inbouwapparaat biedt uitkomst bij dit dilemma: de stoomoven met magnetron van de DGM 6800.

Ruim negentig procent van de Miele-consumenten wil voor hun nieuwe keuken een tweede, zogeheten ‘zicht’-apparaat – en ze twijfelen daarbij vaak tussen een stoomoven en een magnetron. "Onze stoomoven met magnetron is hier de ideale oplossing, omdat hij het comfort van de magnetron combineert met de kwalitatief hoogstaande resultaten van onze stoomovens", aldus productmanager Joni Strik van Miele Nederland B.V. Zij ziet grote mogelijkheden voor dit apparaat, dat beide disciplines beheerst – zonder daarbij concessies te doen – en bovendien de spreekwoordelijke Miele-kwaliteit in ere houdt. Voor het opwekken van stoom gebruikt Miele dezelfde MultiSteam-technologie die ook bij de andere stoomovens van het merk wordt toegepast: met een krachtige, externe stoomunit (3,3 kW) en acht stoomopeningen bij de achterwand van de bereidingsruimte voor het snel en gelijkmatig opwekken en verdelen van stoom. Het magnetronvermogen kan op zeven standen (max. 1.000 watt) worden ingesteld. Bijzonderheden zijn een Quick-Start-functie (voor bijvoorbeeld het met één druk op de knop opwarmen van chocolademelk) en een automatisch programma voor popcorn.

Omdat de werkwijze van stoomovens en magnetrons heel ver uit elkaar ligt, werden de ontwerpers van Miele met allerlei technische uitdagingen geconfronteerd. Zo is de deur van het apparaat op een speciale manier opgebouwd, zodat de magnetronenergie niet kan ontsnappen en het apparaat evenmin stoom kan doorlaten. Bovendien is de bereidingsruimte van een stoomoven bij Miele in principe van roestvrij staal, omdat dit materiaal ook bij een stoomatmosfeer van honderd procent voldoet aan de testcriteria van Miele voor een zeer lange levensduur. Van magnetrons is echter bekend dat metaal in de bereidingsruimte kan leiden tot het ontstaan van vonken. Miele heeft dit probleem opgelost met siliconenverbindingen, die de roestvrijstalen bereidingsruimte op effectieve wijze loskoppelen van de roestvrijstalen inschuifrails. En wat die bereidingsruimte betreft: die is inmiddels uitgegroeid tot een inhoud van 40 liter, wordt verlicht door duurzame led’s en is voorzien van extra grote (stoom)pannen en een glazen plateau.

Qua gebruiksmogelijkheden biedt de DGM 6800 alles wat ook het topmodel van de drukloze stoomovens te bieden heeft. Dat betekent ruim 150 automatische programma's die via het M Touch-display met zoekfunctie snel oproepbaar zijn. De gebruiker kan maximaal 20 eigen programma's samenstellen en opslaan. Het maken van eigen programma's heeft bij de DGM 6800 een extra, praktisch voordeel, want bij het combineren van beide bereidingswijzen wordt de snelheid van de magnetron samengevoegd met de kwalitatief hoogstaande resultaten van de stoomoven. Het is bijvoorbeeld mogelijk om in één proces een gerecht behoedzaam te ontdooien en gelijkmatig te verwarmen. Wie een ingevroren ovenschotel wil opwarmen, slaat vier stappen op als eigen programma, die afwisselend bestaan uit het gebruik van de magnetron en de stoomoven. Ook bij het simpelweg opwarmen van voedsel kan de afwisseling van stoom en microgolven zijn nut bewijzen, omdat gerechten dan minder snel uitdrogen.

De gebruiksaanwijzing van de DGM 6800 omvat een aantal voorbeelden voor het effectief combineren van de stoomoven- en magnetronfunctie. De nieuwe stoomoven met magnetron van Miele is een inbouwapparaat voor een 45 cm hoge meubelnis. Hij is verkrijgbaar in de designserie PureLine in de kleuren roestvrij staal CleanSteel, obsidiaanzwart, briljantwit en havannabruin. Bij het apparaat worden vier roestvrijstalen (stoom)pannen meegeleverd, een rooster, een glazen opvangplaat, twee ontkalkingstabletten en een kookboek.

 

Uniek inbouwapparaat combineert de voordelen van een stoomoven en magnetron én bespaart ruimte. De oven staat op nummer één als het erom gaat welk kookapparaat het vaakst wordt gebruikt. De strijd om de tweede plaats is spannend. De magnetron gaat aan de leiding, maar wordt op de voet gevolgd door de stoomoven. Door ruimtegebrek geldt dan vaak dat voor één van beide apparaten moet worden gekozen. Een volledig nieuw ontwikkeld Miele-inbouwapparaat biedt uitkomst bij dit dilemma: de stoomoven met magnetron – de DGM 6800.

Ruim negentig procent van de Miele-consumenten wil voor hun nieuwe keuken een tweede, zogeheten ‘zicht’-apparaat – en ze twijfelen daarbij vaak tussen een stoomoven en een magnetron. "Onze stoomoven met magnetron is hier de ideale oplossing, omdat hij het comfort van de magnetron combineert met de kwalitatief hoogstaande resultaten van onze stoomovens", aldus productmanager Joni Strik van Miele Nederland B.V. Zij ziet grote mogelijkheden voor dit apparaat, dat beide disciplines beheerst – zonder daarbij concessies te doen – en bovendien de spreekwoordelijke Miele-kwaliteit in ere houdt.

Voor het opwekken van stoom gebruikt Miele dezelfde MultiSteam-technologie die ook bij de andere stoomovens van het merk wordt toegepast: met een krachtige, externe stoomunit (3,3 kW) en acht stoomopeningen bij de achterwand van de bereidingsruimte voor het snel en gelijkmatig opwekken en verdelen van stoom. Het magnetronvermogen kan op zeven standen (max. 1.000 watt) worden ingesteld. Bijzonderheden zijn een Quick-Start-functie (voor bijvoorbeeld het met één druk op de knop opwarmen van chocolademelk) en een automatisch programma voor popcorn.

Omdat de werking van stoomovens en magnetrons nauwelijks méér van elkaar kan verschillen, werden de ontwerpers van Miele met allerlei technische uitdagingen geconfronteerd. Zo is de deur van het apparaat op een speciale manier opgebouwd, zodat de magnetronenergie niet kan ontsnappen en het apparaat evenmin stoom kan doorlaten. Bovendien is de bereidingsruimte van een stoomoven bij Miele in principe van roestvrij staal, omdat dit materiaal ook bij een stoomatmosfeer van honderd procent voldoet aan de testcriteria van Miele voor een zeer lange levensduur. Van magnetrons is echter bekend dat metaal in de bereidingsruimte kan leiden tot het ontstaan van vonken. Miele heeft dit probleem opgelost met siliconenverbindingen, die de roestvrijstalen bereidingsruimte op effectieve wijze loskoppelen van de roestvrijstalen inschuifrails. En wat die bereidingsruimte betreft: die is inmiddels uitgegroeid tot een inhoud van 40 liter, wordt verlicht door duurzame led’s en is voorzien van extra grote (stoom)pannen en een glazen plateau. Qua gebruiksmogelijkheden biedt de DGM 6800 alles wat ook het topmodel van de drukloze stoomovens te bieden heeft. Dat betekent ruim 150 automatische programma's die via het M Touch-display met zoekfunctie snel oproepbaar zijn. De gebruiker kan maximaal 20 eigen programma's samenstellen en opslaan. Het maken van eigen programma's heeft bij de DGM 6800 een extra, praktisch voordeel, want bij het combineren van beide bereidingswijzen wordt de snelheid van de magnetron samengevoegd met de kwalitatief hoogstaande resultaten van de stoomoven. Het is bijvoorbeeld mogelijk om in één proces een gerecht behoedzaam te ontdooien en gelijkmatig te verwarmen. Wie een ingevroren ovenschotel wil opwarmen, slaat vier stappen op als eigen programma, die afwisselend bestaan uit het gebruik van de magnetron en de stoomoven. Ook bij het simpelweg opwarmen van voedsel kan de afwisseling van stoom en microgolven zijn nut bewijzen, omdat gerechten dan minder snel uitdrogen. De gebruiksaanwijzing van de DGM 6800 omvat een aantal voorbeelden voor het effectief combineren van de stoomoven- en magnetronfunctie.

De nieuwe stoomoven met magnetron van Miele is een inbouwapparaat voor een 45 cm hoge meubelnis. Hij is verkrijgbaar in de designserie PureLine in de kleuren roestvrij staal CleanSteel, obsidiaanzwart, briljantwit en havannabruin. Bij het apparaat worden vier roestvrijstalen (stoom)pannen meegeleverd, een rooster, een glazen opvangplaat, twee ontkalkingstabletten en een kookboek. Het apparaat komt in april 2015 op de markt.

Bij het design van een afzuigkap lopen de meningen vaak uiteen. De ene keer doet hij dienst als blikvanger in de keuken, in andere gevallen wordt hij gewoon in de meubels geintegreerd en doet hij onopvallend zijn werk. De nieuwe afzuigunits van Miele zijn ingetogen en elegant  en ze verbruiken weinig energie.

Een afzuigunit is een afzuigkap die beperkt is tot het allerbelangrijkste en waarvoor in principe alleen inbouw in een bovenkast of een op maat gemaakte schouw nodig is. Alleen het aanzuiggedeelte en de bedieningselementen zijn zichtbaar. De nieuwe Miele-afzuigunits kenmerken zich door de uiterst slanke constructie. Met een diepte van slechts 30 centimeter zijn ze ideaal voor integratie in platte bovenkasten, die de moderne keuken optisch gezien speelser maken.

Afzuigunits zijn verkrijgbaar in twee afmetingen: 90 en 120 centimeter breed. Het aanzuiggedeelte is bij deze apparaten bekleed met een paneel; de wasem wordt tijdens het koken door de rondom aangebrachte luchtopeningen aan de randen van het paneel sneller opgenomen en naar het daarachter gelegen roestvrijstalen/metalen vetfilter gevoerd (bij circulatiegebruik is daarnaast een actief koolstoffilter nodig). De zichtbare kapromp en het paneel zijn gemaakt van roestvrij staal. Het paneel kan in de afwasautomaat worden schoongemaakt.

Beide apparaten zijn volgens het nieuwe energielabel voor afzuigkappen, dat vanaf januari 2015 in de EU geldt, ingedeeld in klasse A. Om dit te bereiken gebruikt Miele bij haar afzuigunits duurzame led-verlichting en efficiente gelijkstroommotoren. Dergelijke motoren dragen ertoe bij dat het geluidsniveau zelfs op de hoogste stand (3), die in de praktijk echter zelden nodig is, uiterst laag blijft.

Een gemeenschappelijk kenmerk van de twee modellen is de functie Con@ctivity 2.0. Deze past het zuigvermogen automatisch aan het kookproces aan dat op de kookplaat plaatsvindt. Daartoe geeft de Miele-kookplaat er is keuze uit talloze modellen het vermogen van de kookzones draadloos door aan de kap. Het installeren van Con@ctivity 2.0 is eenvoudig. Bij de afzuigunit wordt een USB-stick geleverd die in de kookplaat wordt gestoken.

De Miele-afzuigunits kunnen werken volgens het luchtafvoer- of luchtcirculatieprincipe of met een externe ventilator (voor het 120 centimeter brede model is alleen luchtafvoer of een externe ventilator mogelijk). Als los verkrijgbaar accessoire is voor deze apparaten ook een afstandsbediening verkrijgbaar.

 

Miele continueert de trend van volledig integreerbare apparaten voor in de keuken met de nieuwe DownDraft-afzuigkap (DA 6890). Deze afzuigkap is zeer geschikt voor kookeilanden, wanneer uit optische of pragmatische redenen geen afzuigkap aan het plafond bevestigd kan worden.

Wanneer de DownDraft-afzuigkap is uitgeschakeld, is de afzuigkap vrijwel onzichtbaar verborgen in de onderkast. Alleen het stijlvolle glazen bedieningspaneel doet vermoeden dat er hoogstaande techniek achter verborgen zit. In het glazen bedieningspaneel zijn de tiptoetsen geïntegreerd, waardoor het bedieningselement in design en functie perfect is afgestemd op de andere apparaten uit de nieuwe generatie inbouwapparaten (6000-serie). Wanneer de 90 cm brede afzuigkap wordt ingeschakeld, verschijnt het wasemscherm motorisch aangestuurd uit het werkblad.

Miele adviseert de DownDraft-afzuigkap DA 6890 te combineren met de inductiekookplaat KM 6379 PowerFlex van Miele. De vier kookzones op deze kookplaat zijn vrijwel op gelijke hoogte gerangschikt, zodat de wasem op de juiste wijze wordt geabsorbeerd via het afzuiggedeelte van de afzuigkap die achter de kookplaat is geïnstalleerd. Bovendien vormen deze 90 cm brede apparaten bij elkaar optisch gezien een elegante eenheid.

De DownDraft-afzuigkap beschikt over led-verlichting, die ervoor zorgt dat de kookplaat goed verlicht wordt. Een ander praktisch detail dat niet direct in het oog springt, maar wat wel relevant is bij het installeren van de afzuigkap in een onderkast, is het feit dat de motor in verschillende posities op de afzuigkap kan worden aangesloten. Hierdoor blijft er, afhankelijk van de breedte van de onderkast, ruimte over voor lades onder de kookplaat. Bovendien is de DownDraft-afzuigkap zowel geschikt voor luchtafvoer- als voor luchtcirculatiesysteem.

Tijdens de beurs LivingKitchen in het Duitse Keulen presenteerde Miele een geheel nieuwe generatie inbouwapparatuur (6000-serie) “ van ovens tot stoomovens en van koffieautomaten, magnetrons tot afzuigkappen. Opvallend bij de nieuwe generatie inbouwapparaten van Miele is het innovatieve design, de zeer eenvoudige bediening en een reeks van bijzondere technische eigenschappen, waardoor de keukenapparatuur van Miele nu nog gemakkelijker, sneller en efficienter is.

Centraal tijdens de beursprimeur staan twee elegante designlijnen, die passen bij diverse keukenstijlen: PureLine en ContourLine. PureLine past bij een puristische tot moderne woonstijl, gericht op een bescheiden integratie van de inbouwapparatuur in de keuken. In dit concept staat de keuken als geheel centraal en zijn de afzonderlijke elementen hieraan ondergeschikt. Veel glas in het front van de apparatuur en in het bedieningspaneel is een belangrijke eigenschap van PureLine. Verrassend zijn de robuuste handgrepen aan de apparaten, die als het ware voor het glazen front zweven.

ContourLine onderscheidt zich duidelijk van PureLine. Weliswaar is ook in deze designlijn het glazen front met de geïntegreerde bedieningselementen nieuw, maar anders is het grote aandeel roestvrij staal, bijvoorbeeld rondom de oven. De greep van de apparatuur lijkt hier een vast onderdeel van de rand rond de oven en strekt zich uit over de gehele breedte. ContourLine benadrukt de inbouwapparatuur zelf zij vormt een statement binnen een modern tot traditioneel ingerichte keuken, waarbij door de vele details een gezellige, huiselijke atmosfeer wordt gecreeerd.

Elke designlijn op zich biedt een compleet programma aan keukenapparatuur, gebaseerd op fundamentele elementen in de vormgeving. Daartoe behoren het sensor-bedieningselement (MasterControl), waarin centrale bedieningstoetsen zoals Aan/uit en Reset zijn geïntegreerd, evenals de display midden op het glazen front. Samen vormen deze eigenschappen in de vormgeving van de apparatuur een tot nu toe unieke designhomogeniteit. Combinaties van de diverse apparatuur zowel in horizontale als ook in verticale richting gaan vloeiend in elkaar over. Zelfs modellen met draaiknoppen en modellen met touch-bediening kunnen zonder problemen met elkaar worden gecombineerd.

Nieuwe kleuren: obsidiaanzwart en havannabruin
Bij het concept van de designlijnen PureLine en ContourLine horen ook nieuwe kleuren. Naast de bekende Miele-kleuren en oppervlaktematerialen zoals roestvrij staal met CleanSteel en diepzwart worden nu ook de kleuren obsidiaanzwart en havannabruin aangeboden. Obsidiaanzwart is een glanzende diepzwarte kleur. Havannabruin is een moderne kleur, waarmee zowel in nieuwe keukens als ook bij vervanging van keukenapparatuur in een bestaande keuken fraaie kleurcombinaties mogelijk zijn.

Met de nieuwe generatie inbouwapparaten van Miele wordt de bediening van inbouwapparatuur nog eenvoudiger. Er zijn diverse bedieningsconcepten die naar eigen voorkeur gekozen kunnen worden. Een nieuw bedieningsconcept is de M Touch-bediening. M Touch verwijst naar de TFT-Touch-display met zeer hoge resolutie (thin-film-transistor-display), zoals wij dit al kennen van smartphones en tablets. De gebruiker doorloopt het menu door met de punt van zijn vinger hierover te vegen of te scrollen. De diverse functies en keuzemogelijkheden worden duidelijk in het wit op een zwarte achtergrond aangeduid.

Exclusief bij Miele: MultiSteam, CupSensor, FlexiLight
Met de nieuwe generatie inbouwapparaten heeft Miele alle productgroepen voor wat betreft technische details en design verder ontwikkeld. De meest opvallende voorbeelden hiervan zijn de MultiSteam-technologie bij de stoomovens, de CupSensor bij de inbouwkoffieautomaten en de FlexiLight-verlichting voor koelapparatuur.

MultiSteam vormt het hoogtepunt binnen de nieuwe generatie Miele-stoomovens. Deze technologie is bedoeld voor modellen met een grote bereidingsruimte. Water wordt uit het reservoir naar een krachtige stoomopwekker achter de bereidingsruimte getransporteerd. De opgewekte stoom verspreidt zich vervolgens via acht inlaatopeningen (zes bij de combi-stoomoven) in de bereidingsruimte. Voordeel: de opwarmtijden zijn kort en de snelle, gelijkmatige stoomverdeling leidt tot uitstekende resultaten. De MultiSteam-technologie is een uniek kenmerk van de Miele-stoomovens en is als zodanig direct herkenbaar. De stoominlaatopeningen zijn in een module aan de achterkant van het apparaat geïntegreerd, terwijl het MultiSteam-symbool en het Miele-logo op decente wijze met led's zijn verlicht (afhankelijk van het type)

De nieuwe inbouwkoffieautomaat uit het topsegment valt op door de bijzondere CupSensor. Het betreft hier een sensor die automatisch de grootte van de koffiekop of beker herkent. Of het nu gaat om een hoog Latte Macchiato-glas of om een klein espressokopje, door middel van de randsensor van de CupSensor wordt precies de juiste maat herkend en neemt de schenktuit automatisch de juiste positie in. Daardoor wordt spatten van koffie en melk voorkomen. Bovendien zorgt dit voor een mooie cremelaag en heeft de koffie altijd de juiste temperatuur. Zelfs bij variaties met melkschuim wordt een nauwkeurige uitgifte door de CupSensor gegarandeerd, doordat na de melkschuimtoevoeging de schenktuit een centimeter naar boven gaat en op die manier helemaal schoon blijft.

Tot de nieuwe generatie inbouwapparaten behoren ook nieuwe inbouw-koelkasten. Deze modellen (K 30.000-serie) schitteren al bij het openen van de deur door de exclusieve FlexiLight-verlichting van de glasplaten. Led-lampen, gemonteerd aan de voorkant van de glasplaten, zorgen voor een gelijkmatige en aangename verlichting in de koelruimte. Elke afzonderlijke inschuifhoogte is voorzien van contactpunten, waardoor de FlexiLight-glasplaten vrijwel willekeurig binnen de koelruimte kunnen worden verplaatst. Dit is bijzonder praktisch, wanneer bijvoorbeeld ruimte nodig is voor een grote taart of dergelijke.

De nieuwe generatie inbouwapparatuur van Miele wordt in Nederland medio juni 2013 op de markt gebracht.

Miele introduceert de plafondunit DA 2900 D met meerzone randafzuiging, die strak aan het plafond wordt bevestigd. Op deze manier is meer ruimte in de keuken te creëren. Bovendien kan de nieuwe plafondunit van Miele een energiebesparing tot wel 70 procent opleveren. Om de afzuigkap zo optimaal mogelijk aan het design van de keukenmeubelen te kunnen aanpassen, zijn de decorpanelen in roestvrij staal of in glas verkrijgbaar. Deze vier afzonderlijke, decoratieve afdekplaten zorgen voor een uitstekende wasemgeleiding en een nog betere vetafscheiding.

Efficiënte wasemgeleiding De plafondunit DA 2900 D is voorzien van meerzone randafzuiging, waarbij het grote aanzuigvlak is voorzien van vier afzonderlijke, decoratieve panelen. Deze decorpanelen zorgen voor een efficiënte wasemgeleiding, omdat kookdampen zowel aan de buitenranden van de decorpanelen als door de tussenruimten naar de metalen vetfilters worden geleid. Hierdoor is de vetafscheiding beter en ontstaat er nauwelijks condens. Evenals de vetfilters kunnen ook de afzonderlijke panelen gemakkelijk in de afwasautomaat gereinigd worden.

Energiebesparing tot wel 70 procent Wat het energieverbruik betreft is de nieuwe plafondafzuigkap grensverleggend. Een hoogwaardige gelijkstroommotor heeft aanzienlijk minder energie nodig dan traditionele ventilatormotoren. De plafondafzuigkap DA 2900 D van Miele is bovendien voorzien van led-verlichting, die de kookplaat verlicht met warmwit licht. Met dit ECO-pakket kan de plafondafzuigkap DA 2900 D van Miele in vergelijking tot conventionele technologie een energiebesparing opleveren tot wel 70 procent.

Bedieningsgemak De nieuwe plafondunit DA 2900 D van Miele kan worden bediend via de meegeleverde afstandsbediening. Via deze afstandsbediening wordt de verlichting, het vermogen en de luchtafzuiging achteraf geregeld. Bovendien is de plafondunit voorbereid op Con@ctivity. Dit is het innovatieve systeem van Miele voor communicatie tussen de afzuigkap en de kookplaat, dat zorgt voor een automatisch geregeld afzuigproces. De plafondunit en de betreffende kookplaat dienen voorzien te worden van een communicatiemodule. De plafondunit reageert vervolgens automatisch op de instellingen van de kookplaat. Bovendien wordt de verlichting automatisch in- en uitgeschakeld. Vanzelfsprekend kan de afzuigkap ook altijd handmatig worden ingesteld.

De plafondunit DA 2900 D van Miele heeft een afmeting van 110 bij 79 centimeter en is dankzij de modulaire opbouw verkrijgbaar met luchtafvoersysteem, circulatiesysteem of met een externe ventilator.

 

Miele introduceert een serie afzuigkappen met meerzone randafzuiging. Deze afzuigkappen zijn optisch grensverleggend en leveren ten opzichte van de traditionele afzuigkappen met randafzuiging een dertig procent betere vetafscheiding op. Ook zijn ze eenvoudig te reinigen en produceren ze nauwelijks condens.

Optisch grensverleggend
Bij de nieuwe afzuigkappen uit de DA 65XX-serie met randafzuiging zijn de technisch aandoende metalen vetfilters achter een decoratieve afdekplaat verborgen. Deze nieuwe Miele-afzuigkappen zijn optisch grensverleggend omdat meerdere afzonderlijke panelen als decoratieve elementen dienen. Om de afzuigkap zo optimaal mogelijk aan het design van de keukenmeubelen te kunnen aanpassen, zijn de decorpanelen in roestvrij staal of in glas verkrijgbaar.

Dertig procent betere vetafscheiding
Ten opzichte van de grote panelen hebben de afzonderlijke panelen voordelen: de damp wordt zowel aan de buitenkant als ook in het midden van de afzuigkap afgezogen. Dat levert ten opzichte van de traditionele randafzuiging een dertig procent betere vetafscheiding op. Evenals de vetfilters kunnen ook de afzonderlijke panelen gemakkelijk in de afwasautomaat gereinigd worden. Dat is bij een grote plaat niet mogelijk. Omdat de luchtstroom gelijkmatig via de panelen aangezogen wordt, ontstaat zo ook nauwelijks condens, die bij andere afzuigkappen met randafzuiging soms op de kookplaat kan druppelen.

Efficiënt en geluidsvriendelijk
Miele biedt in de nieuwe designlijn zes modellen met randafzuiging aan 90 en 120 centimeter brede modellen, die ieder als wandschouwafzuigkap en als eilandschouw afzuigkap verkrijgbaar zijn. De 90 centimeter brede afzuigkappen kunnen naar keuze met luchtafvoer of luchtcirculatie en met een externe ventilator gebruikt worden. De grotere modellen zijn voor luchtafvoer gemaakt. De afzuiging is bij de apparaten in deze designlijn zeer efficiënt en de apparaten maken bovendien weinig geluid. Bijzonder aan de nieuwe afzuigkappen met randafzuiging zijn de halogeenlampen met dimfunctie. Zoals de meeste afzuigkappen van Miele zijn ook de nieuwe modellen Con@ctivity voorbereid: het innovatieve systeem van Miele voor communicatie tussen afzuigkap en kookplaat, dat zorgt voor een automatisch geregeld afzuigproces.

De nieuwe afzuigkappen zijn verkrijgbaar vanaf € 2.148,00 inclusief BTW.

Miele introduceert een serie afzuigkappen uitsluitend geschikt voor luchtcirculatie: de eilandschouwafzuigkap DA 7000 D en de wandschouwafzuigkap DA 7090 W. Deze ellipsvormige afzuigkappen reduceren vervelende kookluchtjes tot een minimum en zijn erg geschikt voor energiezuinige woningen, waarbij luchtafvoer naar buiten toe niet mogelijk is.

Unieke vormgeving
De vormgeving van de 100 centimeter brede eilandschouwafzuigkap DA 7000 D en de 90 centimeter brede wandschouwafzuigkap DA 7090 W is gebaseerd op de geometrie van een ellips. In het midden zijn de eiland- en wandschouwafzuigkap 16 centimeter hoog en naar de zijkanten toe loopt zij plat af. De afzuigkappen kunnen worden geplaatst zonder schouw, wat het unieke karakter van de afzuigkappen onderstreept. Het wandmodel zweeft schijnbaar boven de kookplaat en het eilandmodel lijkt nog meer te zweven, doordat dit model aan vier bijna onzichtbare - stalen kabels is ophangen. Zo wordt vrij zicht gecreëerd op de woonruimte en is het eenvoudig met elkaar communiceren boven het kookeiland.

Grensverleggende geurreductie
De eilandschouwafzuigkap DA 7000 D en de wandschouwafzuigkap DA 7090 W zijn grensverleggend bij de reductie van kookgeurtjes, omdat de afzuigcapaciteit en de afmeting van de zeer efficiënte Active-AirClean-koolstoffilters optimaal op elkaar zijn afgestemd. Voor deze afzuigkappen gebruikt Miele een ventilator met een hoog vermogen, die een opbouwhoogte van slechts negen centimeter heeft. De aangezogen lucht wordt bij de eilandschouwafzuigkap over vier en bij de wandschouwafzuigkap over twee koolstoffilters geleid. Een positief neveneffect van het grotere filteroppervlak is, dat de afzonderlijke koolstoffilters niet zo vaak vervangen hoeven te worden.

TouchControl-bediening
In het zwarte glazen paneel is TouchControl-bediening geïntegreerd. De witte boven- en onderkant van de kap vormen een contrast met het zwarte paneel. Als speciale uitvoering kunnen deze oppervlakken een poedercoating krijgen in alle RAL-kleuren. De uit tien lagen bestaande metalen vetfilters hebben een roestvrijstalen afdekking die zo gemaakt is, dat zij de hoogwaardige uitstraling van deze afzuigkappen onderstreept. Bovendien zijn de vetfilters eenvoudig te verwijderen en kunnen in de afwasautomaat worden schoongemaakt.

Een bijkomend voordeel is dat de eilandschouwafzuigkap DA 7000 D en de wandschouwafzuigkap DA 7090 W geschikt zijn voor aansluiting op Con@ctivity; het innovatieve systeem van Miele voor communicatie tussen afzuigkap en kookplaat, dat zorgt voor een automatisch geregeld afzuigproces.