Zoals Volkswagen de Golf heeft, zo heeft KLUDI de OBJEKTA. De Volkswagen Golf wordt iedere editie beter en zuiniger. Dit geldt eveneens voor de KLUDI OBJEKTA producten. Reeds decennia lang evolueert deze serie in de vakkundige handen van KLUDI. De huidige producten zijn dan ook robuust en doorontwikkeld met de bekende Duitse ‘Gründlichkeit’.

Ook bij de recent geïntroduceerde versies van de KLUDI OBJEKTA keukenkraanserie, is één van de kenmerken, dat de gesloten hendel eenvoudig te bedienen is. Dit komt onder meer door de inwendige cartouche met keramische schijven. KLUDI gebruikt hiervoor een cartouche die zijn sporen verdient heeft en reeds miljoenen keren succesvol is toegepast in vele KLUDI producten. Hier wordt niet geëxperimenteerd maar vertrouwd op beproefde techniek. De hoge uitloop maakt iets afspoelen eenvoudig mogelijk. Nog beter gaat dat met de versie met uittrekbare vaatdouche. Het uittrekbare uitloopdeel is verchroomd en geïsoleerd. Ook als heet water gevraagd wordt, kan het uittrekbare uitloopdeel daardoor veilig vastgehouden worden. Met een wipschakelaar kan de sproeistraal comfortabel geactiveerd en gedeactiveerd worden.

De KLUDI OBJEKTA keukenmengkranen voor montage op het blad hebben een brede sokkel voor een solide montage. De versie voor montage op de wand is verkrijgbaar met twee verschillende uitlooplengtes, zodat voor vrijwel iedere situatie een passende variant beschikbaar is.

De aanschafprijs kan geen beletsel zijn. KLUDI heeft deze vriendelijk gehouden, zodat dit duurzame product voor een breed publiek toegankelijk is; net als de Volkswagen Golf.

Bij de aanschaf van een keukenmengkraan wordt veel tegen elkaar afgewogen. Het gebruiksgenot, de vormgeving en natuurlijk de prijs zijn daarbij belangrijke factoren. KLUDI brengt nu een nieuwe keukenkranenserie op de markt die op deze drie belangrijke punten hoog scoort.

Gebruiksgenot
Volume en temperatuur gelijktijdig regelen is praktisch. Logisch, dat de nieuwe KLUDI L-INE S keukenmengkranen over zijdelingse éénhendel bediening beschikken. De lange hendel maakt het regelen en instellen van temperatuur en waterhoeveelheid nog gemakkelijker. De L-vormige uitloop gaat vanuit het kraanhuis ver omhoog zodat een object vullen, direct drinken vanuit de kraan of iets afspoelen eenvoudig mogelijk is. Nog eenvoudiger wordt dat met de versie met uittrekbaar uitloopgedeelte. Het uittrekbare uitloopdeel is altijd verchroomd en geïsoleerd. Ook als heet water getapt wordt, kan het uittrekbare uitloopdeel zodoende veilig in de hand gehouden worden.

Vormgeving
De KLUDI LINE-S keukenmengkranen hebben een brede sokkel voor een solide montage. Vanuit de slanke behuizing gaat de uitloop in een vloeiende overgang omhoog, als een architectonisch hoogstandje. Op het hoogste punt maakt de uitloop een haakse bocht. Bij de versies met uittrekbare uitloopdeel kan dit nog extra benadrukt worden door een zwart of wit gematteerde uitloop. De karakteristieke hendel is lang en heeft geen zichtbare bevestiging. Dit versterkt de strakke vormgeving van de gehele kraan.

Prijs
De vriendelijke aanschafprijs is niet alleen bepalend voor de kosten. Ook de waterdoorlaat van 7 l/min zorgt ervoor dat pannen, vazen en ketels vlot gevuld worden maar de portemonnee gespaard blijft. Alle KLUDI producten, dus ook deze KLUDI L-INE S keukenmengkranen, hebben 5 jaar fabrieksgarantie.

Edelstaal is in de keukeninrichting een constante trend. Edelstaal, ook wel RVS of chirurgisch staal genoemd, staat bekend als hoogwaardig staal dat sterk, zuiver en roestvrij is, en bovendien hypoallergeen. Toepassing vinden deze producten zowel in de meer klassieke keukenopstellingen als bij moderne keukens.

Het oppervlak van de keukenmengkraan passend bij de andere keukenapparatuur is dan ook een weelde voor het oog.

KLUDI presenteert drie nieuwe keukenmengkranen in gegoten edelstaal onder de naam KLUDI TANGENTA. Alle drie de kranen

baseren zich op dezelfde vormgeving waarbij de hoge draaibare uitloop in het oog springt. Deze uitloop is vanaf het blad, tot de onderkant van de perlator bijna 20 cm hoog. De diameter van het kraanhuis is meer dan 5 cm zodat een solide plaatsing op het blad mogelijk is. In de gesloten stand loopt de filigranen bedieningshendel evenwijdig aan de schuin omhoog rijzende uitloop.

KLUDI TANGENTA is ook leverbaar met een uittrekbare uitloop. Doordat de lange slang het mogelijk maakt, dat de uitloop tientallen centimeters uit de kraan genomen wordt, nemen de gebruiksmogelijkheden ook exponentieel toe. De bak uitspoelen, een vaas of emmer vullen is in een handomdraai gebeurd.

Bij de meest luxe uitvoering van de KLUDI TANGENTA bevindt zich aan het uiteinde van de hoge uitloop een uittrekbare vaatdouche. Bij het openen van de kraan stroomt een met lucht verrijkte waterstraal uit de vaatdouche. Met één druk op de knop verandert deze straal in een doucheregen die ideaal is voor het afspoelen van bijvoorbeeld groente en fruit.

KLUDI TANGENTA wordt met een buitengewone giettechnologie gemaakt. Hierdoor is het voor KLUDI mogelijk geworden met uiterst toegankelijke prijzen in dit marktsegment te opereren.

De meeste eisen die een eindgebruiker aan een prijsvriendelijke keukenmengkraan stelt, zijn terug te vinden in weer een nieuwe KLUDI BINGO STAR keukenmengkraan.

Vanzelfsprekend is de eenhendel bediening.
De zijdelingse bedieningseenheid van de nieuwe KLUDI BINGO STAR keukenmengkraan is onderhoudsvriendelijk met het kraanhuis verbonden en voorzien van een ergonomisch gevormde hendel. De hendel komt aan de achterzijde niet voorbij het kraanhuis waardoor de muur een goede bediening nooit in de weg kan staan.

Vanzelfsprekend is de hoge draaibare uitloop.
De grote afstand tussen het uitloopuiteinde en de spoelbakbodem maakt het vullen van emmers, pannen, vazen en andere grote voorwerpen een stuk eenvoudiger.

Vanzelfsprekend is het uittrekbaar mondstuk.
Daarmee wordt de actieradius van de uitloop nog verder vergroot en kunnen voorwerpen naast de spoelbak ook met water gevuld worden.

Vanzelfsprekend is nu ook dat het uittrekbare mondstuk een sproeifunctie heeft. Dit levert een ongekende combinatie van functies op, waardoor deze KLUDI BINGO STAR keukenmengkraan een uniek karakter krijgt. De gehele sproeicombinatie en de daarbij behorende techniek is harmonisch geïntegreerd in het uittrekbare mondstuk. De sproeifunctie is per knopdruk oproepbaar. Vervolgens besprenkelt een naar beneden toe steeds breder wordende doucheregen alles wat zich eronder bevindt.

Tijdens de ISH 2013 in Frankfurt afgelopen maart, introduceerde Kludi spraakmakende nieuwe producten. Met deze producten zet Kludi de ontwikkeling voort waar het al decennia om bekend staat. De nieuwe Kludi Amba serie is dan ook uniek, waarbij kwaliteit, design, functionaliteit, duurzaamheid en betaalbaarheid wederom hand in hand gaan.

Kludi Amba: de vormgeving spreekt

Kludi Amba bezit een uniek integraal design, waardoor het lijkt alsof de kraan uit één stuk gegoten is. Alleen een discrete rood/blauw markering verraadt hoe de kraan wordt bediend. De greep die de waterstroom en de temperatuur regelt is alleen prominent aanwezig wanneer de kraan in gebruik is. Na gebruik integreert de greep zich weer in het totaalbeeld. Door dit functionele design verkrijgen de Kludi Amba producten een sculpturale verschijningsvorm.

De vorm van de Kludi Amba serie is aangepast aan de natuurlijke bewegingen van de hand. Het bedienen van de kraan is daardoor intuïtief. Slechts een vingerbeweging is nodig om het bovengedeelte van de kraan naar achter te bewegen. Deze nauwelijks waarneembare beweging zet de waterstroom in gang, terwijl de temperatuur geregeld kan worden met een lichte draaibeweging. De hoogstaande cartouche-technologie van Kludi maakt een verfijnde afstelling mogelijk.

Het is met de Kludi Ambaserie gelukt schoonheid te creëren met indrukwekkende uiterlijke en innerlijke waarden. Door de uitstraling nodigt KLUDI AMBA uit om dichterbij te komen en aan te raken. Een blik, een aanraking wordt haast een zintuigelijk heugelijke ervaring door de gestroomlijnde, harmonische contouren, die zijn gecombineerd met aangenaam gladde oppervlakken. Binnenin de kranen regelen de modernste cartouches en thermo-elementen ieder wens van de gebruiker. Van de opbouwthermostaten is de interne watervoering zo geconstrueerd dat de buitenzijde nooit heet kan worden. Alle wastafelmengkranen geven een volle straal. Dat de doorlaat beperkt is, is niet merkbaar. Het is niet voor niets dat de Kludi Amba wastafelmengkraan de “IF Design Award” en de “Plus X Award” verkregen heeft.

De Kludi Amba accessoires zijn als vanzelfsprekend bijpassend bij de kranen. Het witte keramiek dat in verschillende accessoires wordt toegepast sluit naadloos aan bij de Kludi Fizz doucheproducten. Zo is op eenvoudige wijze een harmonieuze badkamer samen te stellen. Vrijwel alle denkbare kraanvarianten, accessoires en doucheproducten zijn per direct en uit voorraad leverbaar.

De KLUDI TRENDO keukenmengkranenserie begint inmiddels aan de derde generatie. Zoals een Volkswagen Golf zich na enige tijd wijzigt en nog beter wordt, geldt dit ook voor deze kranen van Kludi.

De soepel draaiende uitloop en hendel bewegen zich in één vloeiende vorm naar boven toe en eindigen precies daar waar de gebruiker het verwacht. De bediening is uiterst licht, door de cartouche met keramische schijven. Deze onderhoudsvrije keramische schijven hebben een lange levensduur en waarborgen een constante waterdoorlaat.

De hoog oplopende uitloop met groot zwenkbereik maakt het vullen van emmers, pannen, vazen en andere grotere voorwerpen tot een simpele handeling.

Het uit één vorm gegoten huis zorgt voor een solide uitstraling met doorlopende harmonische proporties zonder randen, naden of kieren. Hierdoor krijgen kalk- en vuilafzetting nauwelijks een kans. Dit geldt met zekerheid voor de versie met uittrekbare vaatdouche. Zelden zagen wij een vaatdouche die zo naadloos in het design van de kraan en de uitloop geïntegreerd is.

De KLUDI TRENDO met Multi-aansluiting kan nog meer taken aan. De onder op het kraanhuis gemonteerde stopkraan geeft de mogelijkheid om met één draai de watertoevoer naar vaatwas- of wasmachine te openen dan wel te sluiten. Een veilig gevoel.

Tevens is een KLUDI TRENDO Bajonet-versie leverbaar. Deze kraan kan opgetild en neergelegd worden, zodat naar binnen toe openslaande ramen ook open kunnen als de keukenkraan ervoor staat.

De succesvolle KLUDI BINGO STAR kranenserie heeft meer vloeiende vormen gekregen. De hendel is nu bijna druppelvormig en de uitlooprozet heeft een zachtere belijning gekregen.

Naast het nieuwe design beschikten en beschikken de volledige verchroomde ééngreeps mengkranen over een comfortabele zijdelingse bediening. Deze bedieningseenheid is onderhoudsvriendelijk met het kraanhuis geïntegreerd en tevens voorzien van de nieuwe ergonomisch gevormde hendel, die een goede bediening ook met natte of vette handen waarborgt. In achterwaartse richting gaat de bediening nooit voorbij het kraanhuis. Zo blijft altijd genoeg ruimte tussen de kraan en de muur.

Tussen het uitloopeinde en de spoelbakbodem bevindt zich een grote ruimte. Dat maakt het vullen van emmers, pannen en vazen een stuk eenvoudiger. De KLUDI BINGO STAR is leverbaar als basismodel met 360 graden draaibare uitloop en optioneel met uittrekbaar mondstuk. Hiermee wordt de actieradius van de uitloop nog verder vergroot.

Steeds vaker gebeurt het, dat de keukenmengkraan het naar binnen openen van een raam belemmert. KLUDI biedt hier de oplossing: de BINGO STAR keukenmengkraan met bajonet-aansluiting. Deze versie is op te tillen en neer te leggen waarna een platte sokkel (25mm) overblijft. Terugplaatsen op de sokkel is eenvoudig door een solide bevestiging met kogelsnap-verbinding.

Goed dat er apparaten zijn die de minder leuke klussen in de keuken zoals wassen en afwassen van ons overnemen. De constant geopende watertoevoer voor deze apparaten kan echter tot wateroverlast leiden als de toevoerslang los springt of barst. KLUDI biedt wederom de oplossing: de BINGO STAR met multi-aansluiting. De keukenkraan bezit één extra bedieningsknop. Hiermee kunt u de watertoevoer naar de wasmachine of vaatwasser openen dan wel sluiten. Een extra stuk veiligheid, typisch KLUDI.

KLUDI gebruikt zijn in tientallen jaren opgebouwde kennis en ervaring om keukens wereldwijd mooier en beter te maken!Het design en de techniek van de keukenkranen wordt aan de tijd aangepast. Daarbij is KLUDI zijn tijd meestal al ver vooruit.

Kludi brengt van de KLUDI ZENTA ééngreeps keukenmengkraan naast de verchroomde en de Black & White edition, nu ook een versie in het oppervlak edelstaalfinish.Dit veredelde oppervlak zorgt ervoor dat de kraan een rvs uitstraling krijgt, vergelijkbaar met andere apparatuur in de keuken.

KLUDI ZENTA: De moderne ranke
Het geheim van de duidelijke contouren van deze filigrane mengkraan bevindt zich onder het oppervlak: een keramische cartouche met slechts 25mm doorsnede. De hoog geplaatste uitloop is een optisch highlight en past onder alle bovenkastjes. Grote emmers zijn daaronder eenvoudig en zonder belemmering te vullen. Zoals altijd zijn KLUDI keukenmengkranen snel te monteren en zorgen voor langdurig gebruiksgenot. Kenmerken, die KLUDI tot één van de marktleiders op het gebied van keukenmengkranen hebben gemaakt.

De KLUDI ZENTA edelstaalfinish is tijdloos en trendy, hoogwaardig en betaalbaar. Een "must have" in de keuken.

Naast het succesvolle KLUDI ESPRIT Home Bath Concept zijn nu ook KLUDI ESPRIT keukenmengkranen leverbaar. Een logische stap omdat Kludi een keukenmengkraanspecialist bij uitstek is. Net als op keukenmengkraangebied alles al een keer bedacht lijkt, komt KLUDI wederom met nieuws.

De KLUDI ESPRIT My Style keukenmengkraan biedt alles wat men mag verwachten en meer.

Een stevige en verchroomde boog vormt de houder voor de witte flexibele uitloop. Deze uitloop is zo flexibel als een doucheslang. Zodra het uitloopeinde uit de houder wordt genomen kan water in de wijdere omgeving van de kraan gebruikt worden. De mogelijkheid grotere afstanden te overbruggen maakt het vullen van emmers, pannen en vazen een stuk eenvoudiger.

Naast een trendy design beschikt deze volledige verchroomde mengkraan over een comfortabele zijdelingse bediening. Deze bedieningseenheid is niet alleen bijzonder onderhoudsvriendelijk met het kraanhuis geïntegreerd, maar is tevens voorzien van een ergonomisch gevormde staafhendel, die een goede bediening ook met natte of vette handen waarborgt.

Van de KLUDI ESPRIT keukenmengkraan is ook een basismodel leverbaar met een draaibare buisuitloop en heet dan My Life. Deze versie is ook met uittrekbaar mondstuk leverbaar. Die heeft de naam My Family gekregen. Optioneel zijn deze twee kranen leverbaar met een witte ring tussen de uitloop en het kraanhuis. Daardoor lijkt de uitloop haast te zweven. KLUDI ESPRIT keukenmengkranen mogen met recht visuele hoogstandjes genoemd worden.

Bij deze nieuwe mengkranenserie voor de keuken waren de designers van de fabrikant uit Menden consequent als altijd: In alle componenten worden dit keer cilindrische vormen toegepast, zelfs in de minimalistisch gedesignde Stick-hendel. Dat maakt de KLUDI SCOPE tot een duidelijke, trendy mengkraan, die bovendien in iedere omgeving harmonieert.

Het specifieke toepassingsgebied is de compacte keuken het plaatsbesparende design is ook in combinatie met kleine spoelbakken nog altijd elegant. Met een uittrekbare uitloop, die het vullen van pannen en vazen en emmers vergemakkelijkt en het schoonmaken van de spoelbak tot een peulenschilletje maakt. De licht bedienbare keramische cartouche met heetwater begrenzing maakt een precieze temperatuurinstelling mogelijk.

Voor hen, die het sobere, actuele design ondanks een grote keuken niet kunnen weerstaan, is er goed nieuws: de XL-versie. De grote zuster van de kleine KLUDI SCOPE biedt meer bewegingsvrijheid en staat op een verhoogde sokkel de ideale mengkraan ook voor grotere spoelbakken.

De jury van experts uit verschillende technologische branches was het bij de uitreiking van Europas grootste technologie- en lifestyle contest eens: E-GO is een buitengewoon product met een hoge mate aan bedieningsgemak in een modern design. Eveneens vervult E-GO alle principiële voorwaarden zoals uitstekende kwaliteit, hoge functionaliteit, duurzaamheid en een actueel design. Bovendien is de mengkraan voorzien van een zowel innovatieve als ook praktische extra functie, nl. de sensor technologie voor een hygiënische en aanrakingsvrije bediening.

In zijn geheel overtuigt de mengkraan in het dagelijkse gebruik en uiterlijk - de Plus X Award werd op het gebied van woontechnologie toegekend. Hiermede bewijst Kludi eens te meer haar innovatiekracht ten opzichte van de eindgebruiker; want alleen topproducten met de genoemde kwaliteiten, ecologisch zinvolle efficiency en doordachte ergonomie dringen door tot de 17 personen tellende jury van experts.

De keukenmengkraan KLUDI E-GO betekent ongecompliceerd "water to go" en een must have in iedere keuken. Verkrijgbaar bij de sanitair- en keukenvakhandel

De extravagante keukenmengkranen-serie KLUDI L-INE is met name bedoeld voor de puristische keuken. Het minimalistische design is succesvol in de diverse markten geëtableerd. Nu wordt deze productreeks met een keukenmengkraan met telescopische uitloop uitgebreid. Kort voor het afdruipbakje en lang voor het spoelen van de sla en geen probleem: Dankzij de zeven centimeter lange telescooparm heeft de gebruiker een groot bereik terwijl beide handen vrij blijven en om bijvoorbeeld de slablaadjes op zandresten te controleren.

De uittrekbare slang van de nieuwe mengkraan vergroot de actieradius tot zelfs 76 centimeter. Nu kan de grote aspergepan voor het vullen op de aanrecht blijven staan; het moeizame uit de spoelbak tillen is verleden tijd.

Dankzij het pakkende design kan het mondstuk uiterst eenvoudig uitgetrokken worden. Een precieze rastering zorgt er voor, dat het mondstuk bij het uittrekken niet uit zichzelf kan verschuiven; en door het moderne fasermateriaal van de slang is het uittrekken nagenoeg geluidloos. Darbij staat de mengkraan, dankzij de gepatenteerde Kludi uitloopbevestiging, rotsvast zonder te wiebelen. Nieuw in het KLUDI L-INE assortiment is niet alleen de mengkraan met telescopische uitloop: de elegante keukenmengkraan is nu ook verkrijgbaar in bajonet uitvoering voor montage onder een naar binnen openend raam en als multi mengkraan voor aansluiting van een was- of vaatwasmachine.