Alles over keukens en de nieuwste keukeninnovaties. Het nieuwe keukenboek van Nieuwenhuis keukens is uit en staat boordevol met de laatste keukentrends, praktische tips en heel veel keuken informatie.

Vraag nu het keukenboek van Nieuwenhuis keukens helemaal gratis aan via onze woonbrochureservice en je maakt kans op een supergaven Kitchenaid keukenmixer!

Koffie. Om écht wakker te worden. Om even te relaxen. Als digestief na een heerlijke maaltijd. Als hartelijk welkom van je bezoek. Aan het begin van een spannende vergadering. Om je goed te kunnen concentreren… We hebben allemaal onze favoriete koffiemomenten. Afhankelijk van het moment van de dag, van onze stemming, waar we mee bezig zijn. De ontwerpers van KitchenAid begrijpen dat. Daarom bedachten ze twee heel nieuwe koffiezetters. Want voor een heerlijke kop koffie is meer nodig dan de kwaliteit van je bonen of het maalsel.

KitchenAid Artisan Sifon koffiezetapparaat
Even voorstellen: de KitchenAid Artisan Sifon koffiezetapparaat. Een ingenieuze koffiezetter. Vul de onderste kan met water voor het benodigde aantal kopjes, doe gemalen koffie in de bovenste kan, zet het apparaat aan en kijk wat er gebeurt. Water gaat koken, stijgt door de druk via een pijpje naar de bovenste kan, mengt met de koffie, het brouwsel borrelt en de gefilterde koffie daalt door datzelfde pijpje weer terug in de kan. Het koffiedik blijft bovenin achter. Schenk in. Proef, verbaas je en geniet! Dat is andere koffie…

KitchenAid Artisan Cafetière
Nog zo’n ontdekking is de KitchenAid Artisan Cafetière. Een heel eigen variant van de populaire cafetière uit een Franse bistro. Gemalen koffie onderin, heet water opgieten, even wachten, het filter naar beneden duwen zodat het koffiedik onderin blijft en klaar is je koffie. Simpel toch? Maar professionele barista’s weten hoe nauw het allemaal luistert: de precieze hoeveelheid koffie, de juiste hoeveelheid water, de tijd dat de koffie moet trekken. De KitchenAid Artisan Cafetière weet dat ook dankzij de geïntegreerde weegschaal en timer. Je ziet in een oogopslag hoeveel koffie je nodig hebt, hoeveel water je moet opgieten en wanneer je koffie klaar is. Perfect gezet, perfect getimed. Met deze Artisan Cafetière haal je je eigen Barista in huis.

Dit is het nieuwe koffiezetten. Als vanouds, maar dan anders. En dat geldt natuurlijk ook voor het design en de materialen.

Goed nieuws voor ambitieuze kook- en bakfans: KitchenAid introduceert de mengkom voor warme bereidingen. Nu maak je ook sabayon, spectaculaire chocoladecreaties, yoghurt of kaasfondue met je KitchenAid mixer/keukenrobot. De nieuwe mengkom met precisieverwarming regelt de temperatuur tot op de graad nauwkeurig.

Kaasfondue, stoofschotels of andere recepten die lang, langzaam moeten garen lenen zich ook uitstekend voor de bereiding in de KitchenAid mengkom met precisieverwarming. Tot wel 10 uur kunnen de gerechten op de juiste temperatuur gehouden worden. De KitchenAid mixer/keukenrobot krijgt ongekende mogelijkheden, voor foodies gaat er een nieuwe culinaire wereld open. De KitchenAid mengkom met precisieverwarming is overigens ook apart te gebruiken, los van de mixer. De KitchenAid mengkom met precisieverwarming is ook ideaal voor taartenwinkels en chocolatiers die op elk moment van de dag over gesmolten chocolade willen beschikken. Handig is de speciale functie om chocolade te tempereren. Bak je je eigen brood dan is het apparaat een uitkomst voor het laten rijzen van deeg en de bereiding van zuurdesembrood. De temperatuur kan ingesteld worden op 1 graad nauwkeurig tussen 21 en 105 graden Celsius. Op het display is de temperatuur goed zichtbaar. De kom bevat een uitneembare, roestvrijstalen binnenkom die vaatwasbestendig is.

 

 

Net voor het eeuwfeest van KitchenAid krijgt de keuken-inbouwapparatuur van het internationale merk een nieuwe look. In het Brusselse Atomium werd het nieuwe design voor het eerst gepresenteerd. De vormgeving is van de hand van de Nederlandse ontwerper Sander Brouwer. Hij liet zich voor het ontwerp inspireren door de iconische Artisan-mixer uit 1919. Geschiedenis en innovatie zijn in de nieuwe KitchenAid inbouwapparaten samengebracht voor het creëren van de perfecte keuken waar eigentijds design en vakmanschap thuis zijn. Voor het nieuwe design grijpt KitchenAid terug naar de beginjaren van het eigen merk, met de iconische mixer en zijn typische logo. Het merk combineert de nieuwe look met natuurlijke kleuren en zin voor structuur en reliëf. Sander Brouwer, hoofd Design van KitchenAid heeft met zijn team twee jaar aan het ontwerp gewerkt. “Het was een hele uitdaging om tot een ontwerp te komen dat zowel bij de wensen van de Amerikaanse als Europese consument aansluit. Maar het is gelukt. Al zullen in Amerika de ovens en dus ook de knoppen wat groter zijn om met Thanksgiving de traditionele kalkoen te kunnen bereiden.”

Het nieuwe KitchenAid-design kenmerkt zich door de zes elementen:

1. Rood medaillon
Het Amerikaanse KitchenAid heeft bij het ontwerp van zijn producten altijd oog voor detail gehad. Dat zien we in de keuken-inbouwapparatuur van vandaag terug in het rode medaillon op de handgreep, gegraveerd met het KitchenAid-logo en het jaar waarin het merk op de markt kwam: 1919. Het rood is diep en vol van kleur, symbool voor de passie van KitchenAid om keukens te creëren waarin mensen graag experimenteren en hun culinaire kunsten delen met vrienden en familie.

2. Oppervlakken met textuur
Het nieuwe design maakt de KitchenAid-beleving nog tastbaarder. Zo zijn de handgrepen van de apparaten voortaan voorzien van een visgraat dat zorgt voor een zekere en veilige grip. Geen frivole decoratie dus, maar een slimme designoplossing geïnspireerd op professionele toestellen. Ergonomische details maken immers een groot verschil voor professionele chefs en fervente foodies die zich graag wagen aan een ingewikkelder recept.

3. Grote glasfronten
Waarom de oven in de keuken verbergen als net daar de culinaire magie plaatsvindt? KitchenAid heeft het glaspaneel van de ovendeur groter gemaakt en geaccentueerd met een chroomrand. Makkelijker en nog leuker dus om te controleren of die taart perfect goudbruin is…

4. Hoogwaardige materialen
Net zoals een perfecte mix van ingrediënten een hemels gerecht kan creëren, zo brengt de combinatie van zorgvuldig gekozen materialen een onweerstaanbaar design tot stand. Vertaald naar de nieuwe knoppen van de huishoudelijke toestellen: hedendaags chroom, de industriële look van geborsteld staal, een vleugje rood glazuur en een visgraatmotief voor een vaste greep.

5. Witte navigatie-display
De nieuwe witte navigatie-display van KitchenAid oogt modern, is duidelijk én gebruiksvriendelijk. De display geeft toegang tot alle professionele functies van de KitchenAid-toestellen, zoals deeg laten rijzen, patisserie of brood bakken.

6. Logo in reliëf
In de keuken van weleer droegen huishoudapparaten met trots een metalen logo. De nieuwe KitchenAid-collectie van grote apparaten knipoogt naar vroeger met een stijlvol plaatje met het KitchenAid-logo in reliëf. Zo drukt KitchenAid zijn stempel op ieders culinaire kunsten…

Het inbouwassortiment van KitchenAid strekt zich uit van ovens, steamers, kookplaten, koel- en wijnbewaarkasten tot vaatwassers en afzuigkappen. De producten zijn te koop bij keukenspeciaalzaken.

Het nieuwe design is vanaf april 2015 verkrijgbaar.

Het Artisan wafelijzer van KitchenAid zeer robuust, stabiel en duurzaam. Het dubbelzijdige wafelijzer heeft twee bakplaten met antiaanbaklaag en roteert bij een constante temperatuur waardoor wafels snel en perfect gelijkmatig gebakken worden. 

KitchenAid Artisan Wafelijzer
Het Artisan wafelijzer van KitchenAid ziet er prachtig uit en bakt daarnaast in een handomdraai de perfecte wafels. Het wafelijzer is voorzien van twee bakplaten met antiaanbaklaag waarmee twee wafels gemaakt kunnen worden met diepe gaten.

Overheerlijke wafels
De wafels die met dit wafelijzer gebakken kunnen worden hebben een dikte van 3,2 cm en een diameter van 19 cm. De ruimte in het wafelijzer zorgt ervoor dat het mogelijk is om wafels met verschillende vullingen te maken.

Unieke bakwijze
Het wafelijzer is dubbelzijdig en roteert tijdens het bakken bij een zeer constante temperatuur. Hierdoor wordt het deeg gelijkmatig over de bakplaten verdeeld en worden wafels zeer egaal en gelijkmatig gebakken. Zo krijg je dus een perfecte wafel.

Overige specificaties
Het wafelijzer is voorzien van een timer en een duidelijke thermometer waardoor hij zeer makkelijk te bedienen is. Ook is het wafelijzer voorzien van koudgrepen die ervoor zorgen dat hij te allen tijden goed te bedienen is.

De professionele Artisan espressomachine van KitchenAid is voorzien van twee afzonderlijke boilers voor stoom en espresso waardoor hij ononderbroken gebruikt kan worden zonder dat dit afbreuk doet aan de smaak van de espresso of cappuccino.

KitchenAid Artisan Espressomachine De KitchenAid espressomachine heeft het prachtige Artisan design. De ronde vormen worden gecombineerd met hoogwaardige materialen als RVS en gegoten metaal. Het geheel is strak, robuust en zeer duurzaam. Daarnaast is de machine juist door het stijlvolle ontwerp ook zeer makkelijk in het onderhoud.

Voor pads en gemalen koffie
De espressomachine is door de twee verwisselbare filterbakjes van roestvrij staal geschikt voor gemalen koffie en koffiepastilles. Met dit prachtige apparaat kan een heerlijke pittige koffie gemaakt worden die vooral uitblinkt door zijn overheerlijke, intense aroma.

Koffie maken zonder oponthoud!
De machine heeft twee grote meters voor espresso en stoom, hier is zeer duidelijk de temperatuur van beide elementen af te lezen. Omdat het apparaat twee aparte boilers heeft: een voor stoom en een voor espresso, blijven de twee afhakenlijk van elkaar op temperatuur. Dit zorgt ervoor dat het apparaat ononderbroken gebruikt kan worden zonder dat dit de prestaties beïnvloedt.

Optimaal gebruikscomfort door grote werkruimte
De Artisan espressomachine heeft zeer veel werkruimte aan de voorzijde waardoor het maken van espresso en het opschuimen van de melk simultaan kan gebeuren. Er kunnen tot zes espressokopjes bovenop het apparaat verwarmd worden.

Overige specificaties
Het apparaat is voorzien van een elektromagnetische kraan met antileksysteem dat nalekken voorkomt. De uitschuifbare tank aan de achterzijde is groot en is makkelijk bij te vullen zonder dat het apparaat verplaatst hoeft te worden.

Nieuwe KitchenAid Twelix Artisan-oven is uitgerust met revolutionaire technologie KitchenAid heeft er weer een ster bij. De nieuwe oven, Twelix Artisan, tilt je culinaire talenten naar een gastronomisch niveau dankzij de unieke stoomtechnologie en de waaier aan mogelijkheden. Concreet vertaalt zich dat naar nog meer vrijheid in je keuken. De gloednieuwe oven is dan ook geïnspireerd op de legendarische Artisan-keukenrobot van KitchenAid.

Met de iconische Artisan-keukenrobot, ontwikkeld in 1919, schreef KitchenAid geschiedenis: het design was ongezien, de culinaire mogelijkheden waren ongekend. Vandaag verlegt het merk opnieuw grenzen met Artisan, een oven die professionele precisie in je keuken brengt en culinaire creativiteit technologisch ondersteunt.

Het geheim van de Twelix Artisan-oven zit hem in de accessoires. Zo is er allereerst de stoompan. Als je deze activeert, creëert de oven een perfecte stoomomgeving. Hobbykoks en professionele chefs krijgen zo drie verschillende kookopties in één oven:traditionele convectie, stoom en een combinatie van convectie en stoom. De multifunctionele Artisan-oven kan je helemaal op jouw maat uitbreiden. Op termijn plant KitchenAid onder meer accessoires als een actieve pizzasteen en een koffiebonenbrander.

Pure stoom
Stomen in een convectieoven? Geen enkel probleem voor de nieuwe Twelix Artisan. Kies je ingrediënten en leg ze in de speciaal ontwikkelde stoompan. Met zijn toegepaste technologie garandeert KitchenAid je professioneel gestoomde (onder 100°C), lekkere en lichte resultaten, waarbij alle ingrediënten zachtjes en gelijkmatig gegaard worden. Gezond ook, want door te stomen gaan er vrijwel geen vitamines en voedingswaarde verloren. Ook behoudt je gerecht zijn natuurlijke aroma, textuur en kleur – of je nu vlees, kip of vis in de oven gaart.

Conventioneel koken met stoom
Bij Twelix Artisan kan je kiezen uit vier voorgeprogrammeerde stoomfuncties, specifieke combinaties van conventioneel koken met stoom. Na je keuze, regelt de oven automatisch de temperatuur en stoomintensiteit voor een krokant én mals gerecht. Resultaat? Een sappig gebraad, zacht gegaarde vis… Een vijfde stoomfunctie laat je toe om temperatuur en stoom zelf in te stellen.

Toptechnologie Twelix
Dankzij de exclusieve Twelix-technologie van KitchenAid krijgen je ovengerechten sterallures. Met twee verwarmingselementen in de vorm van een halve cirkel, garandeert dit revolutionair convectiesysteem een optimale luchtstroom in de hele oven. Ook ben je zeker van een gelijkmatige warmteverspreiding – zodat je makkelijk in twee of drie lagen boven elkaar kan koken, met perfect gegaarde gerechten als resultaat.

Doordat de temperatuur overal in de oven gelijk blijft – zowel boven als onder, vooraan als achteraan – kan je op verschillende niveaus verschillende gerechten bereiden. Met dit systeem van ‘multi-level koken’ geeft KitchenAid je alle creatieve vrijheid, zonder dat smaken of aroma’s zich vermengen. Daarnaast vermindert Twelix de voorverwarm- en kooktijden. Klaar om familie en vrienden te verrassen met een succulent stukje mals gebraad, geserveerd met knapperige krieltjes? Of zelfgemaakte pizza, brood, croissants, taarten of het meest verfijnde gebak?

Een magische kerstavond, buiten een tapijt van verse sneeuw, binnen verspreiden de warme gloed van kaarsen en de geur van dennentakken… Je dekt de tafel met je fijnste linnengoed en mooiste servies. Straks komen vrienden en familie voor het diner bij je thuis. Zeker voor kerstkoks met ambitie geldt: een goede voorbereiding is het halve werk. Er is een keukenhulp die je bij de bereiding van culinaire hoogstandjes niet in de steek laat. De KitchenAid Artisan mixer/keukenrobot is de keukenhulp die je veel werk uit handen neemt. Jij bent het creatieve brein in de keuken, de Artisan mixer/keukenrobot de motor. Een graag geziene hulp en icoon in de keuken, in een kleur die bij jou en je keuken past.

Niet voor niets staat KitchenAid vaak op het verlanglijstje voor de Kerst.

Duurzaam & doeltreffend
Bovenal blijft de Artisan mixer/keukenrobot een degelijk en multifunctioneel keukentoestel. Hij heeft een planetair kneedsysteem en een grote mengkom met een ergonomisch handvat en schenkschild. Dankzij een sterke motor met directe aandrijving, werkt de Artisan praktisch geruisloos. De Artisan mixer/keukenrobot heeft drie basisaccessoires waarmee hij ingrediënten kneedt, mixt en mengt tot degen, soepen en sauzen. Met de verschillende optionele accessoires maalt, raspt en snijdt de Artisan mixer/keukenrobot op de meest efficiënte en geruisloze manier groenten, fruit, vlees, etc. De constructie is bovendien volledig vervaardigd uit gegoten metaal, waardoor hij heel stevig en duurzaam is.

KitchenAid heeft het nieuwe jaar ambitieus ingezet met Vertigo, een flexibele oplossing om voedsel en wijn uitstekend te bewaren. Enkele smaakmakers? Multifunctionele lades die je kan inzetten om te koelen of in te vriezen. Verstelbare draagplateaus om je koelkast perfect op maat in te delen. En een klimaatbeheersing die knipoogt naar een ondergrondse wijnkelder. Met Vertigo tilt KitchenAid de kunst van het koelen naar een hoger niveau.

Flexibiliteit is de rode draad van Vertigo. Dit modulaire systeem van KitchenAid biedt het allernieuwste op het vlak van koelkasten en wijnkoelers. Daarbij kan je alle kanten uit, wat design en installatie betreft. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een dubbele koelkast, een vrijstaande wijnkoeler of een combinatie van koelkast en wijnkoeler. Volledig geïntegreerd, als vrijstaande modellen of als inbouw – uiteraard volgens de stijlvolle KitchenAid-normen met een strakke en luxueuze uitstraling.

Van bovenaardse koelkast…
Met Vertigo teken je voor de beste bewaaromstandigheden. De koelkasten zijn dan ook uitgerust met slimme functies. Erg vernieuwend is bijvoorbeeld de ‘Multi Temperatuur-lade’, die dienst kan doen als extra koelruimte, als vriezer of als ‘Dynamic 0°’-compartiment. Deze functie creëerde KitchenAid speciaal om specifieke ingrediënten te bewaren, zoals verse groenten & fruit, vlees, vis en zuivelproducten. Zo behoudt je speciale kaas al zijn smaak, blijft je tournedos lekker sappig en je salade fris en knapperig. Het geheim zit hem in de lage temperaturen (in te stellen tussen -2 en +2°C) en de automatisch aangepaste luchtvochtigheid. <

Daarnaast is Vertigo een wijnkoeler van formaat – goed voor ruim 80 flessen op de legplanken. Met een precisiecontrole van de temperatuur en de luchtvochtigheid leent het compartiment zich bij uitstek voor het bewaren en laten verouderen van rode wijnen, net alsof ze liggen te rusten in je eigen ondergrondse wijnkelder.

De efficiënte isolatie van de compressor garandeert volledige bescherming tegen trillingen. Zo is Vertigo zelfs voor de meest delicate flessen een veilige omgeving. Verder zijn de wijnkoelers voorzien van een deur met driedubbele, bronskleurige beglazing: een maximale bescherming tegen schadelijke uv-stralen en plotse schommelingen van de omgevingstemperatuur. Kortom, Vertigo waakt er nauwgezet over dat niets de kwaliteit en smaak van je wijn kan schaden.

Nieuws heet van de naald in keukenland? KitchenAid presenteert zijn nieuwe ‘Speedoven’, de meest complete oven voor de veeleisende thuiskok. Ultieme precisie en flexibiliteit verenigd, in een professionele oven met volwaardige magnetronfunctie of magnetroninjecties. Kortom, deze alleskunner zal moeiteloos zijn plaatsje veroveren in elke kwaliteitskeuken. Want zo slank als hij is in omvang, zo breed zijn de culinaire mogelijkheden.

Als koken kunst is, dan is KitchenAid wetenschap. Zoals ook de nieuwe Speedoven van het merk illustreert. Een ‘traditionele’ oven, met magnetronfunctie, gecombineerde hetelucht/magnetronfuncties of pure heteluchtfuncties. Dit zorgt voor een ongeëvenaarde flexibiliteit om het perfecte stukje vlees, vis, brood of patisserie te serveren. En dat alles in een compact en aantrekkelijk design van slechts 45 cm hoog.

FLEXIBILITEIT TROEF
De 16 professionele functies zijn doordacht gekozen: 5 braadfuncties (kalfs, rund, varken, kip, kalkoen), 5 bakkerij - en 6 patisseriefuncties. Die kan je dan weer combineren met zes traditionele functies (snel voorverwarmen, boven/onderwarmte, luchtcirculatie, hetelucht, grill, turbogrill, magnetron) en zes speciale functies, waaronder (jet-)ontdooien, warmhouden, deeg rijzen en de nieuwe ‘Slow Cooking’-functie.

SNEL OF TRAAG, PRECISIE IS DE VRAAG
Dankzij het temperatuurbereik van de Speedoven - van 35 tot 250°C - beschik je over de precisie om aan slow cooking te doen. KitchenAid heeft dit procedé geperfectioneerd om op lagere maar uiterst precieze temperatuur malsheid en sappigheid optimaal te bewaren. Anderzijds maken de magnetroninjecties het mogelijk de kooktijd met 50% te verminderen. Kortom, te zorgen voor het gewenste resultaat voor elk gerecht.

NOOIT MEER KOUD, TAAI OF DROOG
De Speedoven wordt geleverd met een kerntemperatuurmeter – die de temperatuurgegevens naar het digitale display van de KitchenAid-oven stuurt. De oven valt automatisch uit als het middelpunt van een stuk vlees of vis de ingestelde temperatuur heeft bereikt. Zo ben je zeker dat je gerecht niet te gaar zal zijn, met een optimaal behoud van smaak, aroma en textuur. Op het display verschijnt de melding dat de gewenste kerntemperatuur is bereikt.

 

KitchenAid lanceert Kitchen for Cooks-concept KitchenAid Nederland is definitief uit de startblokken. Met de introductie van de keuken-inbouwapparatuur, treedt het merk voor het eerst in zijn volle omvang naar buiten. Samen met zijn ambassadrices, topchef Yolanda van der Jagt en foodprofessional Nadia Zerouali, gaat KitchenAid het Kitchen for Cooks concept in Nederland op de kaart zetten. Kookfanaten kunnen vanaf nu hun passie voor koken combineren met het gebruiksgemak, professionele prestaties en elegantie van de KitchenAid keukenapparatuur.

Het Amerikaanse topmerk KitchenAid is al decennialang wereldwijd een zeer gewaardeerd (cult)merk. Sinds de introductie van de Stand Mixer - of beter gezegd de keukenrobot - wordt KitchenAid aanbevolen en gebruikt door vele topkoks. Vanaf vandaag biedt KitchenAid in Nederland een keuken totaalconcept. Het assortiment bestaat uit elegante keukeninbouwapparaten die zich kenmerken door excellente kwaliteit en professionele resultaten. Keukens voor de moderne thuiskok die thuis gasten verwent en daarbij graag werkt met topmateriaal.

Ambassadeurs: Yolanda van der Jagt en Nadia Zerouali
Voor de lancering in Nederland is KitchenAid een samenwerking aangegaan met foodprofessionals Yolanda van der Jagt en Nadia Zerouali. Zij zien hun passie en perfectie voor koken terug in de apparatuur van KitchenAid en treden op als ambassadeurs van het merk.

Yolanda die in topzaken in binnen- en buitenland werkte, waaronder bij River Café samen met Jamie Oliver, weet hoe belangrijk het is met goede apparatuur te werken. Ik ken KitchenAid uit de restaurantkeuken. Het zijn fantastische apparaten, waar goed over nagedacht is. Ik ben vooral enthousiast over de duo-stoomoven, aldus Yolanda van der Jagt. Nadia Zerouali is een gepassioneerde foodprofessional, die bekend is van vele culinaire producties. Je ziet dat KitchenAid goed naar de professionele keuken heeft gekeken. De apparaten zijn gebruiksvriendelijk en nodigen echt uit er mee aan de slag te gaan. En het maakt je wel heel hebberig

KitchenAid gaat in Nederland verkocht worden via de betere keukenspeciaalzaken. Op de uitgebreide website www.kitchenaid.nl, is alle informatie over het assortiment en de verkoopadressen terug te vinden. Onderdeel van de website is de Fijnproeversstudio met allerhande culinaire informatie.

Over KitchenAid
In 1994 maakte KitchenAid zijn eerste opwachting in Europa. In Nederland wordt dan het assortiment kleine keukenapparaten geïntroduceerd. Het duurt evenwel nog tot 2008 voor het complete productaanbod - de grote toestellen en bijbehorende accessoires - zijn intrede doet. Qua timing zit KitchenAid alvast op het juiste spoor, nu het lekker koken en genieten snel terrein wint van de snel en gemakkelijk-formule die jarenlang het gastronomische leven van de moderne mens domineerde. De keuken wordt vandaag meer en meer een gewaardeerde ontmoetingsplaats, waar je gasten kan ontvangen én op en top culinair kan genieten. Dit is precies waar KitchenAid voor staat.

KitchenAids Chef TouchTM heeft de jury duidelijk overtuigd. In één van de meest befaamde internationale product-competities, de Red Dot Design Award, krijgt de innovatieve Chef TouchTM van KitchenAid de "Red Dot"-kwaliteitsstempel voor "high design value" van de jury, die uit gerespecteerde experts bestaat. Meer dan 1000 gasten uit de design-, verenigings- en mediawereld vierden op 4 juli 2011 de winnaars van de Red Dot Design Award. 

Dankzij KitchenAids Chef TouchTM kunnen thuiskoks voor het eerst "sous-vide" of vacuum koken. De "sous-vide" kooktechniek is een delicate, hoogkwalitatieve kookmethode op lage temperatuur, die je vrij spel geeft met je culinaire creativiteit. Verse ingrediënten en kruiden worden vacuum verpakt in speciale zakjes en gebakken in een stoomoven, die nooit warmer wordt dan 100 gradeb. Door de lagere kooktemperaturen en vacuumverpakking blijven het water en de natuurlijke organoleptische elementen in het voedsel behouden.

Dit maakt je gerechten zacht, sappig, vol van kleur en smaak en ook nog eens gezonder. Fruit, vis, vlees en groenten bewaren hun volle smaak en natuurlijke sappigheid.. Vergeleken met traditionele kookmethoden, verliest vlees tot 42% minder water wanneer je het "sous-vide" kookt. Groenten raken 89% minder vocht kwijt en fruit 77%. Vis en vlees blijven vochtig en sappig zonder uit te drogen of overgaar te worden. Groenten blijven er helder en fris uitzien en behouden hun natuurlijke knapperigheid.

Chef TouchTM is een uniek systeem dat uit drie toestellen bestaat: een Stoomoven, een Vacuumapparaat en een Shock Freezer. Zij werken in een perfecte synergie die je ongelooflijke resultaten biedt waarvan je ofwel recht uit de oven ofwel later kan genieten. Hoe dan ook, ze leveren steeds fantastische kwaliteit af.

Het Vacuumapparaat laat je toe je verse ingrediënten en kruiden vacuum te verzegelen in speciale zakjes. Dankzij de geavanceerde professionele technologie bedraagt de restdruk in het zakje slechts 5 mbar, wat zorgt voor een langere houdbaarheid en versheid in vergelijking met conventionele koelkasten. Dit lagere drukniveau laat ook perfect "sousvide"-koken toe: zo verdeelt de stoom zich gelijk over het hele voedsel.

Zodra het voedsel in de zakjes verzegeld is, kan je het in de Stoomoven plaatsen. Met één van de 10 "sous-vide" kookfuncties, of met de manuele methode voor de creatieve experts, bereid je je eten op een zachte, gezonde wijze die de smaak, kleur en de vastheid van het voedsel bewaart. De zakjes voorkomen dat de sappen verdampen, zodat de smaak versterkt wordt tijdens het bakken. Het risico dat chemicaliën of de smaak van plastic in het voedsel vrijkomen, is onbestaande: onafhankelijke tests bewijzen dit. Wanneer je eten klaar is, kan je er dadelijk van genieten of kan je het zakje blast chillen om het in de koelkast te bewaren. Als je het in de diepvriezer wil bewaren, kan je het shock freezen.

De Shock Freezer kan rauw of gebakken voedsel in slechts enkele minuten koelen of bevriezen. Hij bewaart het aroma, de smaak en de voedingswaarde van je voedsel dus met 2 professionele functies: Blast Chilling en Fast Freezing. De Blast Chilling-functie brengt de temperatuur van ovenheet voedsel terug naar +3 graden, wat hoge kwaliteit van het voedsel en de bewaring ervan garandeert. Fast Freezing verlaagt de kerntemperatuur van het voedsel snel naar -18 graden.

"We zijn erg trots dat we de Red Dot Award for product design in ontvangst mogen nemen. Toen we KitchenAids Chef TouchTM ontwierpen, hebben we heel veel moeite gedaan om een echt innovatief concept en een echte design waarde neer te zetten. Het is fantastisch dat het resultaat nu erkend wordt met zon prestigieuze award. KitchenAids Chef TouchTM ontsteekt de passie van mensen die van koken houden. De gepassioneerde foodies beschikken nu over een tool dat hun ambities tegemoet komt. Het laat hen toe de kwalitiatieve keuken van de sterrenchefs thuis te reproduceren en ervan te genieten" zegt Alessandro Finetto, Directeur, Global Consumer Design KitchenAid.

"Zoals altijd, bekeek onze jury alle ingezonden producten met een kritisch oog. We houden erg veel rekening met Design kwaliteit in het jureringproces. Oprechte en nieuwe, creatieve oplossingen worden ook beloond. Beide criteria zijn niet alleen een maatstaf voor goed design, maar ook voor het potentiële succes op de markt en het plafond is hier zeker nog niet bereikt", zegt Professor Dr. Peter Zec, oprichter van de Red Dot Design Award. Dit jaar stuurden designers en bedrijven uit 60 verschillende landen 4433 producten in voor de Red Dot Award: Product Design.

De winnende producten in het Red Dot Design Museum
Je kan KitchenAids Chef TouchTM zélf ervaren: samen met de andere winnende producten, wordt de productcategorie aan het grote publiek getoond van 5 juli tot 1 augustus 2011 tijdens de tentoonstelling "Design on stage winners Red Dot Award: product design 2011". De tentoonstelling gaat door in het Red Dot Design Museum op de werelderfgoedsite van het Zeche Zollverein Coal Mine Industrial Complex in Essen.

Met meer dan 1500 producten verspreid over meer dan 4000 m2, huisvest het Red Dot Design Museum de grootste permanente tentoonstelling van hedendaags design ter wereld.

De Red Dot Design Award
De Red Dot Design Award dateert uit 1955 en is uitgegroeid tot s werelds grootste en meest befaamde design wedstrijd. Er zijn 3 verschillende disciplines: Red Dot Award: Product design, Red Dot Award: Communication design en Red Dot Award: Design concept. Enkel in 2010 waren er al bijna 14000 inzendingen uit 68 landen.

Een echte Amerikaanse koelkast in de keuken, het hééft iets. Die robuuste vorm, de handige extras, de onverholen symboliek: het maakt allemaal indruk op de doorsnee Europeaan. Dikwijls gekopieerd, maar zelden geëvenaard, is het Amerikaanse merk KitchenAid®. We stellen kort drie opvallende modellen voor.

Professionele prestaties en een aantrekkelijk design. Een stevige behuizing van EasyClean roestvrij staal en speciale verchroomde details binnenin: de typische eigenschappen van de KitchenAid® koelkasten komen ook in de volgende exclusieve modellen terug. de supersize koel-vriescombinAtie (KRBC 9010)

De extra brede binnenruimte (80 cm) geeft een panoramisch zicht over de inhoud. Handig, want ook bredere schotels vinden er probleemloos een plaatsje. De deuren draaien open binnen het kader, de zijkanten en de bovenkant zijn eveneens in hoogwaardig roestvrij staal EasyClean vervaardigd. Voor de grote opslagbehoefte is er de dubbele Supersize koel- vriescombinatie (KRBD 9910).

Gemeenschappelijke troeven:
- Het No-Frost-systeem controleert de circulatie in de vriezer. Dit systeem zorgt voor een ideale luchtvochtigheid binnenin, waardoor condens en ijsvorming op het voedsel en de wanden worden vermeden en het niet nodig is het apparaat regelmatig te ontdooien.
- In de lade met gecontroleerde luchtvochtigheid smaken en ruiken groenten en fruit beter en blijven ze 50 % langer goed dan in een normale lade. Bovendien zien ze er ook veel beter uit.
- De indicator geeft aan wanneer de temperatuur in het speciale vak voor zuivelproducten en zaken als bereide salades of banket minder dan 4°C bedraagt. Zo wordt het voedsel perfect veilig bewaard zonder risico op bacteriegroei.
- De Multi-Flow-technologie garandeert dat de koude lucht gelijkmatig wordt verspreid in de binnenruimte, waardoor op de verschillende niveaus van de koelkast een ideale temperatuur wordt gecreëerd (enkel van toepassing op de side by side).
- Ook beschikbaar met rechte greep (KRBC 9025, KRFC 9025 & KRBV 9725).
- De mogelijkheid om te kiezen voor een rechte greep zorgt dat de koelkasten naadloos integreerbaar zijn in strakke en minimalistische keukens.