Van een designstoel van gerecycled plastic tot glossy servies gemaakt van restjes glas: IKEA bewijst opnieuw dat duurzaamheid en design perfect samengaan. Veel van de nieuwe producten voor de keuken en eetkamer zijn gemaakt van hergebruikte materialen. Vanaf augustus 2017 verkrijgbaar bij IKEA. 

ikea-duurzaam-design-in-de-keuken-04.jpg

Duurzaam design icoon
De comfortabele ODGER designstoel nodigt uit om lang te tafelen. De zachte kuipstoel met zichtbare houtnerf omarmt en geeft steun. ODGER zit bovendien niet alleen lekker, maar is ook duurzaam. De stoel is gemaakt van een innovatieve mix van hout en plastic, waarvan meer dan 50% van het plastic gerecycled is. 

ikea-duurzaam-design-in-de-keuken-19.jpg

Voor speciale gelegenheden
Een verjaardag, feestdag of gewoon zomaar: met het TILLAGD bestek krijgt je eettafel een onweerstaanbare luxe uitstraling. De 24-delige set is verkrijgbaar in messing of zwart en staat prachtig bij zowel modern- als traditioneel servies. 

Glossy servies
Sier je tafel met het glossy BACKIG servies. De borden en schalen zijn deels gemaakt van restjes glas uit IKEA fabrieken. De natuurlijke, ronde vormen reflecteren het licht voor een nog diepere, zwarte kleur. 

Massief
Het PINNARP werkblad heeft de uitstraling van massief hout, maar de designers van IKEA hebben voor dit werkblad massief essenhout op spaanplaat geplaatst. Dankzij deze slimme techniek is er minder hout nodig. En dat is weer goed voor het milieu. Het werkblad is uiteraard wel slijtvast en bestand tegen water en vocht. 

Stijlvol statement
Handgrepen zijn misschien klein, ze hebben wel een grote impact op de uitstraling van je keuken. Met de leren ÖSTERNÄS handgrepen maak je een stijlvol statement. De stoere handgrepen zijn gemaakt van restjes leer uit andere IKEA producties. Bovendien kunnen ze tegen een stootje.

Proost!
Iets te vieren? Dan komen de elegante STORHET champagne coupes uit de kast. Serveer je champagne in stijl op het PRISTELLA dienblad met vintage look. Het dienblad met bloemenpatroon doet het ook goed als accessoire in de keuken of op de eettafel. 

ikea-duurzaam-design-in-de-keuken-24.jpg

Inspiratiebord
Wat eten we vandaag? Geef je favoriete recepten een plekje op het MYRHEDEN inspiratiebord. Het frame van messing is uitgerust met 12 klipjes om je favoriete items op te hangen: van keukenschaar tot recepten.

ikea-duurzaam-design-in-de-keuken-28.jpg

ikea-duurzaam-design-in-de-keuken-09.jpg

ikea-duurzaam-design-in-de-keuken-08.jpg

ikea-duurzaam-design-in-de-keuken-02.jpg

IKEA gaat met het nieuwe ‘Voedsel is kostbaar’ initiatief de voedselverspilling binnen de organisatie halveren tegen het einde van 2020. Door bij te houden hoeveel voedsel er wordt weggegooid en hier op grote schaal slimmer mee om te gaan, vindt IKEA nieuwe manieren om voedselverspilling te verminderen. Tot nu toe heeft ruim 20% van de IKEA woonwarenhuizen de oplossingen geïmplementeerd, wat al resulteerde in 176.000 bespaarde maaltijden.

Elke dag gaat ongeveer een derde van het voedsel dat wereldwijd geoogst of geproduceerd wordt, verloren of wordt weggegooid. Voor IKEA is bewust omgaan met voorzieningen een kernwaarde. Zij beschouwen voedsel dan ook als te kostbaar om verspild te worden. Door middel van slimme schaaloplossingen wordt voedselafval gemeten en gerapporteerd in de IKEA Restaurants, Bistro's en Swedish Food Markets. De verzamelde gegevens helpen bij het bedenken van manieren om voedselverspilling te voorkomen.

Voedsel is kostbaar
 “Het is zeer bemoedigend om de initiële resultaten van het ‘Voedsel is kostbaar’ initiatief te zien! Dankzij de betrokken medewerkers en de meetoplossing zien we al na een paar maanden een vermindering van voedselafval tot 30%. Ik volg de ontwikkelingen op de voet en hoop dat het anderen aanmoedigt om voedsel te beschouwen als een waardevolle bron”, zegt Michael La Cour, Managing Director IKEA Food Services AB.

Duurzaamheidsdoelstellingen
In lijn met de duurzaamheidsstrategie, waarbij IKEA wereldwijd volledig energieneutraal wil opereren in 2020, gaat IKEA de voedselverspilling met 50% verminderen. Tot nu toe hebben 84 winkels het systeem tegen voedselverspilling geïmplementeerd, wat tot dusver een vermindering van 79.200 kilo voedselafval oplevert. Dit is gelijk aan een besparing van 341.000 kilo CO2, ofwel 473 vluchten tussen Stockholm en Londen.

Oplossing in Nederland
“In Nederland is de oplossing tegen voedselverspilling sinds begin dit jaar in alle  winkels geïmplementeerd. We worden aangemoedigd door het ‘Voedsel is kostbaar’ initiatief om bij te dragen aan de wereldwijde doelen van IKEA, wat tot nu toe resulteert in een vermindering van 105.476 kilo naar 83.628 kilo voedselafval. Dat is dus al 21% minder voedselverspilling in onze activiteiten, wat gelijk staat aan bijna 50.000 bespaarde maaltijden in de periode van januari t/m mei. Het is niet alleen een ethische maatregel, het is ook een goede zakelijke beslissing omdat het kosten bespaart”, zegt Helder Ferreira, Country Manager IKEA Food Nederland.
Hoe lang gebruik je een plastic fles? Vast geen 10 jaar. En vaak belandt het als afval in het milieu, met alle gevolgen van dien. Daarom heeft IKEA een slimme manier gevonden om restafval zoals PET-flessen een nieuw leven te geven. Het woonwarenhuis heeft het plastic verwerkt in de nieuwe KUNGSBACKA keukenfronten. Deze innovatieve keukendeuren in mat-antraciet zijn tevens gemaakt van hergebruikt hout, dus 100% gerecycled. Het duurzame design is vanaf februari 2017 verkrijgbaar bij IKEA.

IKEA blijft innoveren om duurzaam en circulair produceren te combineren met betaalbaar design. In steeds meer nieuwe producten verwerkt het woonwarenhuis haar eigen restafval, zodat materialen als hout, plastic en glas worden hergebruikt. Met de nieuwe KUNGSBACKA keukenfronten is het gelukt om de grondstoffencirkel te sluiten. De keukendeuren van volledig hergebruikt hout zijn afgewerkt met een laag van gerecycled plastic. Het resultaat: kwaliteitsfronten in mat-antraciet design voor een vriendelijke prijs. Daarmee zijn deze keukenfronten een toonbeeld van Democratic Design. Alle producten van IKEA zijn ontworpen volgens dit principe, dat staat voor de juiste combinatie van vorm, kwaliteit, functie, duurzaamheid en een lage prijs.

Gaan voor 100% duurzaam
We gaan 100% voor duurzaam bij IKEA, in alles wat we doen”, vertelt Lisen Wirén, Country Sustainability Manager, IKEA Nederland. “Het is een nieuwe manier van denken. We houden rekening met de grondstoffen die we hebben en kunnen hergebruiken. Daardoor kunnen we steeds meer producten van gerecyclede materialen maken. Tegelijkertijd helpen we mensen met een duurzamer leven thuis, met bijvoorbeeld milieuvriendelijke led-verlichting, een waterbesparende kraan of het simpel scheiden van afval in de keuken. Zo kunnen we samen het verschil maken.”

Restmateriaal en ‘afval’ hergebruikt
Naast KUNGSBACKA lanceert het woonwarenhuis steeds meer producten waarin ‘afval’ en restmaterialen hergebruikt worden. Voorbeelden daarvan zijn de SKRUTT onderlegger, die voor meer dan de helft bestaat uit gerecycled kunststof, en de ÅTERSTÄLLA limited collectie, waarin uitsluitend textiele restproducten zijn verwerkt. Deze textielcollectie is ontwikkeld in samenwerking met de Nederlandse sociale onderneming i-did. In februari volgend jaar is ook de IKEA PS 2017 vaas van gerecycled glas verkrijgbaar.

Het klinkt heel mooi: een duurzaam gedekte tafel met gerecyclede materialen. Maar het verhaal achter de ‘nieuwe’ ÅTERSTÄLLA limited collectie van IKEA is nog mooier. Voor de tafellopers, placemats, fleshouders, schorten en servetten zijn uitsluitend textiele restproducten van het woonwarenhuis hergebruikt. Deze producten voor de eettafel zijn gemaakt in samenwerking met de Nederlandse sociale onderneming i-did_slow fashion_movement. Maak kennis met vernieuwend duurzaam design, dat vanaf november 2016 in 10 verschillende prints verkrijgbaar is bij IKEA.

Sociale schorten en servetten
IKEA en i-did geloven in een sociale en circulaire samenleving. Dat komt tot uitdrukking in het ÅTERSTÄLLA tafeltextiel. Want niet alleen zijn de schorten, servetten en fleshouders gemaakt van gerecyclede materialen: alle producten zijn ook nog eens vervaardigd door mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Zo krijgen zij een kans om nuttig werk te doen met behoud van uitkering.

Groenten onder je bord
Groenten op tafel betekent natuurlijk niet dat het altijd óp je bord moet liggen. Met de tafellopers, placemats en servetten van de ÅTERSTÄLLA limited collectie kan het zomaar gebeuren dat je een wortel, komkommer of biet onder je bord terugvindt.

Waardevol afval
IKEA hergebruikt steeds meer restproducten in nieuw design. Dat doen we onder meer door recycling en door efficiënt om te gaan met grondstoffen. Ook ontdekken we nieuwe manieren van ontwerpen en gaan we voor innovatie. En voor je het weet zit je aan een duurzaam gedekte tafel. Had je ooit gedacht dat ‘afval’ zo waardevol kon zijn?

Op de golven
De ÅTERSTÄLLA tafelloper, placemat en servetten met het blauwe golfpatroon geven een Mediterrane sfeer aan je tafel. Daardoor smaakt dat prachtige visgerecht of die goedgevulde soep nog lekkerder. Combineer het gerecyclede tafeltextiel met glazen in dezelfde kleur voor een diner in stijl.

In de 19e eeuw, toen kinderen niet werden gehoord en design alleen voor de allerrijksten was weggelegd, was het leven thuis heel anders. Totdat ruimdenkende Zweden de ‘allrum’ bedachten: een kamer voor iedereen, waar de hele familie mag samenkomen en genieten van geweldig design. De nieuwe SÄLLSKAP limited collectie van IKEA viert Zweeds traditioneel design uit de 19e eeuw, maar dan wel met een funky twist. Vanaf november 2016 verkrijgbaar bij IKEA.

One size fits all
De robuuste en natuurlijke uitstraling van massief grenen speelt een hoofdrol in de SÄLLSKAP collectie. Geniet bijvoorbeeld met het hele gezin aan de stoere SÄLLSKAP tafel en bijbehorende houten bank. Of benut kleine ruimtes optimaal met de multifunctionele SÄLLSKAP opbergbank en –stoel. Ze zijn compacter dan hun inspiratiebronnen uit de 19e eeuw, maar nog net zo mooi.

Koken in Zweedse kunst
Koken in Zweedse kunst? Elke thuiskok ziet er goed uit in het SÄLLSKAP schort, gebaseerd op een jurkdesign van de 19e-eeuwse Zweedse kunstenaar Karin Larsson. Ook de vrolijke katoenen theedoeken met onder andere teckels en geraniums zijn onmisbaar in de keuken. Met de placemat en de papieren servetten op de eettafel kan het diner niet mislukken.

Soep vol geluk
Volgens sommige tradities brengt een klavertje vier op de bodem van de soeppan geluk voor iedereen aan tafel. Of de SÄLLSKAP soeppan echt geluk brengt, dat mag je zelf proberen. Het ziet er in ieder geval gezellig uit als de pan leeg is. De met de hand beschilderde schalen en borden zorgen voor een verrassende twist als de soep wordt opgediend.

De kracht van textiel
Kussens zijn echte sfeermakers. De prints van de SÄLLSKAP kussen(overtrekken) zijn geïnspireerd op prachtige Zweedse patronen van vroeger. Ook in de slaapkamer heeft dit een geweldig effect. Kom heerlijk tot rust in een bed vol geraniums of onder een 18e-eeuws spikkelpatroon met het SÄLLSKAP dekbedovertrek dat gemaakt is van 100 procent katoen van meer duurzame bronnen*.

* Onder 100 procent katoen van meer duurzame bronnen verstaat IKEA katoen van planten die geteeld zijn volgens de richtlijnen van Better Cotton, door katoenboeren die werken volgens Better Cotton en duurzamer geproduceerd katoen uit de Verenigde Staten volgens bijvoorbeeld het e3 Cotton Program.

Een gerecyclede IKEA collectie, gemaakt van … IKEA producten! VIBRERA is gemaakt van textiele restproducten en is ontwikkelt in samenwerking met de Nederlandse sociale onderneming i-did_slow fashion_movement. Stoffen die we niet meer verkopen krijgen zo een tweede leven, waarmee we de volgende stap in duurzaam en circulair produceren zetten.

Aan de slag
Mireille Geijsen, oprichter en directeur van i-did, legt uit: ‘Bij i-did maken we mooie designproducten van oud of kapot textiel. Dat gebeurt door mensen die al een tijdje zonder werk zitten, en die moeite hebben om een passende baan te vinden. Hier kunnen zij weer aan de slag. De eerste limited collectie in samenwerking met i-did zal bestaan uit textiel voor op tafel en in de keuken, zoals tafellopers, servetten en schorten. Omdat deze collectie bestaat uit restproducten, zal het aanbod per winkel verschillen. Hierdoor heb je dus altijd iets unieks in handen.

De keuken doet allang niet meer onder voor de woonkamer. Sterker nog, het is misschien wel de plek in huis waar het meeste gebeurt. En net als in de woonkamer, wil je in de keuken laten zien wie je bent. Bij IKEA vind je daarom vanaf augustus een heleboel stijlvolle nieuwe producten om jouw keuken karakter te geven. Natuurlijk is alles ook nog eens heel praktisch en onderhoudsvriendelijk.

Houden van hoogglans Hou je ook zo van hoogglans? IKEA biedt nu nog meer keuze in hoogglans keukens. Met de adembenemende groene KALLARP frontjes maak je van je keuken een echte eyecatcher. De prachtige groene kleur komt optimaal tot zijn recht in combinatie met een houten werkblad.

Marmer en beton-effect Stop de persen: IKEA lanceert in augustus een aantal fantastische nieuwe design keukenbladen. Het EKBACKEN keukenblad van laminaat is verkrijgbaar met marmer, grijs zandsteen- of beton-effect. En ook het SÄLJAN keukenblad krijgt een make-over in verleidelijk zwart marmer. Deze werkbladen van laminaat zijn ook nog eens zeer slijtvast en onderhoudsvriendelijk.

Design aan de keukenmuur
De LYSEKIL wandpanelen beschermen je muren niet alleen tegen spetters en rondvliegend eten, ze zien er ook nog eens fantastisch uit. Er zijn maar liefst zes verschillende panelen verkrijgbaar in verschillende designs: van messing tot een wolkenpatroon. Zo maak je je keuken nog persoonlijker.

Eigenzinnige kraan
De BOSJÖN kraan is een tikkeltje eigenzinnig. De hendel zit namelijk niet aan de onder-, maar aan de bovenkant. Bovendien helpt de kraan om onnodig warmwaterverbruik te verminderen, omdat er koud water uitkomt als je de hendel beweegt. Verkrijgbaar in staal, wit en zwart.

Pulled salmon sandwich
Van al die keukeninspiratie krijg je trek. Tijd voor een Pulled salmon sandwich uit de keuken van IKEA. Geïnspireerd door streetfood trends, kun je vanaf augustus in IKEA Restaurants genieten van dit culinaire hoogstandje. De ASC-gecertificeerde zalm is gerookt en verrijkt met kruiden en BBQ saus. Net pulled pork, maar dan met zalm. Om voedselverspilling tegen te gaan wordt bovendien niet alleen de filet, maar de hele zalm gebruikt. De keuken doet allang niet meer onder voor de woonkamer. Sterker nog, het is misschien wel de plek in huis waar het meeste gebeurt. En net als in de woonkamer, wil je in de keuken laten zien wie je bent. Bij IKEA vind je daarom vanaf augustus een heleboel stijlvolle nieuwe producten om jouw keuken karakter te geven. Natuurlijk is alles ook nog eens heel praktisch en onderhoudsvriendelijk.

Houden van hoogglans
Hou je ook zo van hoogglans? IKEA biedt nu nog meer keuze in hoogglans keukens. Met de adembenemende groene KALLARP frontjes maak je van je keuken een echte eyecatcher. De prachtige groene kleur komt optimaal tot zijn recht in combinatie met een houten werkblad.

Marmer en beton-effect
Stop de persen: IKEA lanceert in augustus een aantal fantastische nieuwe design keukenbladen. Het EKBACKEN keukenblad van laminaat is verkrijgbaar met marmer, grijs zandsteen- of beton-effect. En ook het SÄLJAN keukenblad krijgt een make-over in verleidelijk zwart marmer. Deze werkbladen van laminaat zijn ook nog eens zeer slijtvast en onderhoudsvriendelijk. Design aan de keukenmuur
De LYSEKIL wandpanelen beschermen je muren niet alleen tegen spetters en rondvliegend eten, ze zien er ook nog eens fantastisch uit. Er zijn maar liefst zes verschillende panelen verkrijgbaar in verschillende designs: van messing tot een wolkenpatroon. Zo maak je je keuken nog persoonlijker.

Eigenzinnige kraan
De BOSJÖN kraan is een tikkeltje eigenzinnig. De hendel zit namelijk niet aan de onder-, maar aan de bovenkant. Bovendien helpt de kraan om onnodig warmwaterverbruik te verminderen, omdat er koud water uitkomt als je de hendel beweegt. Verkrijgbaar in staal, wit en zwart.

Pulled salmon sandwich
Van al die keukeninspiratie krijg je trek. Tijd voor een Pulled salmon sandwich uit de keuken van IKEA. Geïnspireerd door streetfood trends, kun je vanaf augustus in IKEA Restaurants genieten van dit culinaire hoogstandje. De ASC-gecertificeerde zalm is gerookt en verrijkt met kruiden en BBQ saus. Net pulled pork, maar dan met zalm. Om voedselverspilling tegen te gaan wordt bovendien niet alleen de filet, maar de hele zalm gebruikt.

Een nieuwe keuken is dichterbij dan je denkt. IKEA lanceert een complete design-keuken met apparatuur vanaf 564 euro. Met de KNOXHULT keuken verlegt het woonwarenhuis opnieuw de grenzen in design en slimme woonoplossingen, zodat het betaalbaar wordt voor zoveel mogelijk mensen. En er is nog veel meer keukennieuws. Wat dacht je van een ruimtebesparende minikeuken, een oogverblindend visgraatwerkblad of een awardwinnende kookplaat? Deze en meer inspirerende nieuwe producten zijn vanaf augustus 2016 verkrijgbaar.

Meer heb je niet nodig
Dat het kopen van een nieuwe keuken niet moeilijk of duur hoeft te zijn, bewijst IKEA met de KNOXHULT keuken. De stijlvolle witte design keuken met werkblad in eikenhout-look biedt alle functies die je nodig hebt en is verkrijgbaar in een aantal vaste combinaties. De frames en fronten zijn krasbestendig en makkelijk schoon te houden dankzij de melamine afwerking. In combinatie met de LAGAN apparatuur is deze keuken al verkrijgbaar vanaf 564 euro. En dan kan je je eigen koelkast gewoon laten staan!

Compacte en betaalbare minikeuken
Bespaar geld, tijd en ruimte met de nieuwe SUNNERSTA minikeuken van IKEA. Het vrijstaande frame van deze kleine, maar fijne keuken is nog geen 1,5 meter breed en hoog: de perfecte oplossing voor kleine ruimtes dus. Je kan de keuken zelf samenstellen met bijvoorbeeld de nieuwe TILLREDA koelkast. Deze compacte koelkast met een inhoud van 45 liter heeft zelfs een klein vriesvak. Natuurlijk mag de TILLREDA draagbare inductiekookplaat niet ontbreken. Deze awardwinnende kookplaat is na gebruik eenvoudig op te hangen en bespaart zo heel veel ruimte. IKEA werd voor deze handige kookplaat bekroond met een Red Dot Design Award.

Kunst in je keuken
Open keukens zijn in! Dus waarom zou je de uitstraling van je keuken niet gebruiken om wat meer karakter en stijl in huis te brengen? In samenwerking met fashiondesigner en kunstenaar Martin Bergström ontwikkelde IKEA de KALVIA fronten. Het resultaat: zes verschillende motieven uit één van zijn schilderijen, direct geprint op IKEA keukendeuren. Maak een statement met een vleugje kunst in je keuken, of natuurlijk in je woonkamer.

Design walnotenhout in visgraat
Kan jij je ogen afhouden van het elegante BARKABODA werkblad? Het prachtige visgraatmotief van hout geeft je keuken een luxe design uitstraling. Het werkblad combineert massief walnotenhout met een kern van spaanplaat. Stevig en duurzaam tegelijkertijd, want het werkblad is water- en vochtbestendig en kan tegen hitte en krassen.

VARDAGEN voor iedere dag
Vorig jaar is het moderne en strak gelijnde IKEA 365+ servies gelanceerd. Dit jaar introduceert het woonwarenhuis de traditionele tegenhanger: het warme en tijdloze VARDAGEN servies. VARDAGEN is Zweeds voor ‘iedere dag’ en de rond gelijnde schalen en borden zijn dus zeer geschikt voor dagelijks gebruik. Het multifunctionele design is overal ter wereld toepasbaar: wat de één als rijstkom gebruikt, is voor de andere een schaal voor ontbijtgranen. Vanaf augustus is het VARDAGEN servies verkrijgbaar in een prachtige diepe, donkergrijze kleur.

"Foodies van Nederland opgelet. Vandaag geeft IKEA Nederland het startschot voor de IKEA Food Challenge. In deze online wedstrijd daagt het woonwarenhuis iedereen die van koken houdt uit om een nieuw gerecht met Zweeds tintje te creëren en dit op Instagram te delen met #IKEAfoodchallenge. Samen met chef-kok Robert Kranenborg, ELLE Eten hoofdredacteur Edine Russel en food blogger Pauline Weuring van Uitpaulineskeuken.nl selecteert IKEA de beste inzendingen. Ook het publiek kan stemmen op de vier uiteindelijke finalisten. De culinaire creatie waarbij de vingers het meest worden afgelikt staat vanaf begin 2016 op de menukaart van alle IKEA Restaurants in Nederland. Meedoen kan tot en met 30 september via Instagram en IKEA.nl/foodchallenge.
 
“Het delen van foto’s van je eten via social media is hot. Nog voordat we het proeven, staan onze zelfgemaakte creaties al op Instagram. De meeste gerechten zijn niet alleen smaakvol en gezond, maar zien er ook nog eens heel goed uit. Het leek ons heel leuk om daar gebruik van te maken in onze zoektocht naar hét nieuwe gerecht voor onze IKEA Restaurants”, vertelt Maarten Martens, Country Food specialist IKEA Nederland. “Iedereen die van koken en eten houdt, kan meedoen. Hoe? Meld je aan op IKEA.nl/foodchallenge, bereid een geweldig gerecht met tenminste één van de geselecteerde producten* uit de Swedish Food Market, deel deze foto op Instagram met de hashtag #IKEAfoodchallenge.”
 
IKEA droomkeuken voor de winnaar
In oktober selecteert IKEA samen met de vakjury bestaande uit Robert Kranenborg, Edine Russel en Pauline Weuring de 13 beste gerechten, één uit de omgeving van iedere IKEA winkel. De juryleden gaan deze 13 gerechten proeven en selecteren daaruit vier finalisten. De gelukkige finalisten mogen hun gerecht verfijnen tijdens een speciale masterclass met de jury en presenteren hun creatie tijdens de grote finale op woensdag 25 november. Het winnende gerecht staat begin 2016 op het menu van alle IKEA Restaurants in Nederland. De bedenker ervan wint tevens een IKEA droomkeuken ter waarde van €6.500.-.
 
Aandacht voor gezond eten en drinken
Het woonwarenhuis lanceerde begin augustus de IKEA Catalogus 2016. In ’s werelds grootste drukwerkoplage is dit jaar veel aandacht voor het leven in en om de keuken en gezond eten en drinken. In alle IKEA Restaurants, bistro’s en Swedish Food Markets ligt komende jaren de nadruk op een meer gevarieerd en gezond aanbod van betaalbaar en duurzaam geproduceerde voeding. Eerder dit jaar werden bijvoorbeeld de vegetarische balletjes GRONSAKSBULLAR gepresenteerd. Ook vervangt IKEA komende maand alle frisdranken voor minder suiker bevattend en dus gezonder fruitwater.  

* De geselecteerde producten uit de Swedish Food Market waarmee een gerecht moet worden bereid zijn: zalm, haring, garnalen, kaviaar, kaas, gehaktballetjes, vegetarische balletjes, kipballetjes, aardappelpuree, pannenkoeken, elandworst en rösti.

"Terug naar de essentie. Dat is het uitgangspunt van de nieuwe limited designcollectie van IKEA en Ingegerd Råman, een van de meest bekende glasontwerpers en keramisten uit Zweden. De ontwerpster is een meester in de kunst van het weglaten. De handgemaakte producten blinken daarom uit in pure eenvoud en functie. Naast glas en keramiek, verkent de collectie de mogelijkheden van natuurlijke vezels. De VIKTIGTlimited collectie is vanaf mei 2016 verkrijgbaar bij IKEA.

De collectie is ontworpen door Ingegerd Råman en IKEA designers Nike Karlsson en Wiebke Braasch. De ontwerpers zaten niet alleen achter de tekentafel, maar waren ook nauw betrokken bij het productieproces in Polen en Vietnam. Alle producten zijn handgemaakt door lokale vakmensen uit deze landen.

Poëzie
Luchtig en poëtisch, dat zijn de kwaliteiten van glas volgens Ingegerd Råman. En dat is precies de uitstraling van het servies uit de VIKTIGT limited collectie. Van prachtige karaffen tot schalen en kommen. Verkrijgbaar in doorzichtig-, zwart- en wit glas.

Van groot naar klein
De serveerschalen van aardewerk zijn verkrijgbaar in een set van verschillende maten. Samen vormen ze een beeldschoon en krachtig geheel. Verkrijgbaar in zwart en wit.

Natuurlijk
Bamboe, bananenvezels, zeegras of waterhyacint? De manden uit de VIKTIGT limited collectie zijn allemaal gemaakt van natuurlijke vezels. Met de natuurlijke materialen haal je warmte en persoonlijkheid in huis.

Vakmanschap uit Vietnam
Doet deze lamp je ergens aan denken? De vorm is geïnspireerd op een traditionele Vietnamese hoed. De lamp van bamboe is met de hand gevlochten door lokale vaklieden uit Vietnam. Deze vakmensen zijn meesters in het transformeren van natuurlijke vezels in handgeweven producten.

Ga zitten
Een eettafelstoel, fauteuil, krukje en zelfs een sofa. De meubels uit de VIKTIGT limited collectie nodigen uit om te gaan zitten en zijn gemaakt van natuurlijke materialen als rotan en bamboe. Het doel van de ontwerpers was om comfortabele meubels te maken met zo min mogelijk materiaal. En dat is meer dan gelukt.

Blikvangers
De zwarte strepen op de handgeweven tapijten van zeegras weerspiegelen een ritme. Ze vormen een patroon die je kunt matchen door meerdere tapijten te combineren. Samen met de handgemaakte plantenhangers van waterhyacint, die je kunt gebruiken voor planten, kwasten of andere spullen, zijn ze echte blikvangers in ieder interieur.

Het verhaal van Ingegerd
Als onderdeel van de VIKTIGT limited collectie lanceert IKEA een boek over Ingegerd Råman. Neem een uniek kijkje in haar Zweedse huis en studio en ontdek haar bijzondere visie op design en creativiteit. Aandacht voor design
IKEA blijft verrassen met vernieuwende samenwerkingen. Eerder dit jaar lanceerde het woonwarenhuis al de SINNERLIG collectie, in samenwerking met de bekende Britse ontwerpster Ilse Crawford. In 2016 volgen meer nieuwe designcollecties in samenwerking met fashiondesigners Katie Eary, Martin Bergström en Walter Van Beirendonck. Verder kondigde het woonwarenhuis in oktober een langdurige samenwerking aan met de Nederlandse topdesigner Piet Hein Eek. Met de designcollecties stelt IKEA zoveel mogelijk mensen in staat om een persoonlijk statement te maken in hun interieur. Daarin zoekt het woonwarenhuis samen met bekende interieur- en modeontwerpers de grenzen op van materiaalgebruik en productieprocessen. In het ontwerp van elk afzonderlijk product wordt aandacht besteed aan functie, vorm, duurzaamheid, kwaliteit en een lage prijs. Door al deze dimensies aandacht te geven, maakt het woonwarenhuis design voor zoveel mogelijk mensen betaalbaar.

"Liefde gaat door de maag bij IKEA. Het woonwarenhuis komt met nieuwe smaakmakers die passen bij het drukke en snelle leven van nu. Niet alleen voor thuis, maar ook voor onderweg. Zoals granen- en kruidenmixen waarmee je in no time een lekkere maaltijd, of heerlijk dranken maakt. Maar ook duurzaam geproduceerde kaviaar van zeewier. Ga helemaal voor groen in de keuken met nieuwe keukendeuren van gerecycled materiaal. De smakelijke en stijlvolle nieuwe producten zijn vanaf februari 2017 verkrijgbaar.

Supersnel en smaakvol
Geen tijd om uitgebreid te koken? Met de IKEA PS 2017 graanmixen tover je in een minuut een lekkere maaltijd op tafel. Breng de mix van haver, tarwe, rogge en gerst aan de kook en combineer ze met groenten, vis, kip of vlees. De granenmixen zijn verkrijgbaar met champignon- of kruidensmaak.

Thee om mee te nemen
Vanaf nu neem je altijd de lekkerste thee met je mee. Mix de IKEA PS 2017 instant drink met warm of koud water en geniet van de heerlijke dranken. Verkrijgbaar in drie smaken: ‘rooibos & rozebottel’, ’matcha (Japanse groene thee) & lingonberry’* en ‘maté (Zuid-Amerikaanse thee) & framboos’. Het smaakt nog beter in de catchy glazen IKEA PS 2017 beker, die verkrijgbaar is in twee kleuren.

Nieuws van zee
Goed nieuws voor iedereen die van de smaken van de zee houdt: IKEA komt met een ‘kaviaar’ van zeewier. De SJÖRAPPORT zwarte en rode zeewierparels zijn een heerlijke smaakmaker bij vis en RÖSTI. Of ga vega: combineer de duurzaam geproduceerde kaviaar met GRÖNSAKSBULLAR groenteballetjes.

Gerecyclede keukendeuren
Eindelijk kan je shinen met ‘afval’ in de keuken. De nieuwe KUNGSBACKA keukenfronten zijn namelijk gemaakt van volledig hergebruikt hout en afgewerkt met een laag van gerecycled plastic. Het resultaat: duurzame kwaliteitsdeuren in mat-antraciet design voor een vriendelijke prijs.

Stijlvol Scandinavisch
De lichtgekleurde ASKERSUND keukenfronten geven een stijlvolle Scandinavische uitstraling aan je keuken. De deuren hebben een essenhouten design en zijn gemaakt van melamine, dat zeer sterk en bovendien water- en krasbestendig is.

365 dagen bakken en snijden
Als je dagelijks in de keuken staat, kan je wel wat hulp gebruiken. De tijdloze IKEA 365+ koekenpan is ontworpen om goed de hitte te verdelen tijdens het bakken en werkt op ieder fornuis. In het nieuwe IKEA 365+ messenblok kan je al je messen veilig opbergen, zonder dat ze bot worden.

Waterverf op het tafelkleed
Maak je geen zorgen, het waterverfpatroon op het nieuwe BEHAGA servies geeft niet af en is vaatwasserbestendig. De aardenwerken borden, schalen en papieren servetten zijn mooi te combineren met effen gekleurd tafellaken. Zo creëer je een persoonlijk gedekte tafel.

Stokjes en servetten - limited edition
Aziatisch eten wordt extra leuk als je van dim sum of sushi kan smullen met de funky IKEA PS 2017 stokjes. Tijdelijk verkrijgbaar in zes knallende kleuren, dus wees er snel bij. Ook de bijpassende roze servetten uit dezelfde collectie liggen vanaf februari 2017 in gelimiteerde oplage in de winkel.

* Vossenbes, een typisch Scandinavische rode bosbes.

Van de mise en place tot de gedekte tafel: met de nieuwe VARDAGEN serie van IKEA maak je van ieder diner een succes. Het stijlvolle design van de messensets, het klassieke keukentextiel en het tijdloze glaswerk doet denken aan de keuken van vroeger. De designers van IKEA hebben zich dan ook laten inspireren door de kwaliteit en stevigheid van de traditionele, metalen keukenmessen. Deze nieuwe producten zijn vanaf februari verkrijgbaar bij het woonwarenhuis.

Simpel goed snijwerk
Ken je die ouderwetse, stevige keukenmessen van vroeger? Ze gingen een leven lang mee, lagen lekker in de hand en leverden altijd goed snijwerk. Zo simpel is het ook met de VARDAGEN messenset. Wedden dat je het koksmes, broodmes, groentemes en schilmesje nog jarenlang in de keuken tegenkomt?

Schort dat van wanten weet
Als je dat traditionele recept volgt of die heerlijke cake van oma bakt, dan wil je natuurlijk een bijpassend schort en ovenwant. Het tijdloze design van de VARDAGEN serie staat goed bij iedere gelegenheid. Bovendien zijn beiden gemaakt van 100 procent katoen van meer duurzame bronnen*. Comeback van glazen karaf
De traditionele karaf en glazen pot zijn weer helemaal terug. Want het is toch prachtig als je kan zien wat voor heerlijks je op tafel hebt staan? De VARDAGEN glazen pot heeft bovendien een stijlvol deksel, zodat je hier ook eten in kan bewaren.

Ouderwets mooie doeken
Breng je keuken in een prachtige, ouderwetse sfeer met de VARDAGEN theedoeken en het tafelkleed met bijpassende servetten. Het keukentextiel is gemaakt van linnen en gaat jaren mee. Verkrijgbaar in klassieke beige en zwarte tinten.

Je tablet onder de kookspetters, tomaten die van het aanrecht afrollen en kruidenpotjes die je nergens kan vinden: thuis koken kan een stuk makkelijker volgens IKEA. Daarom komt het woonwarenhuis met de stijlvolle en praktische RIMFORSA serie. Met deze keukenaccessoires van duurzaam bamboe en roestvrij staal creëer je extra werk- en opbergruimte door je keukenspullen op te hangen. Laat je verrassen door het kruidenrek, de messenhouder, de veelzijdige werkbank en tabletstandaard. De RIMFORSA serie ligt nu in de winkels; de werkbank is vanaf februari 2016 verkrijgbaar.

Houder voor je digitale kookboek
Ken je dat? Je bent een nieuw recept aan het uitproberen, maar je tablet ligt in de weg en het scherm zit onder de spetters. Met deze RIMFORSA tabletstandaard zet je je digitale kookboek rechtop op je werkblad. Zo kan je niet alleen beter het recept lezen, maar houd je ook meer ruimte over om lekker te koken.

Magnetisch en messcherp
Maak je werkblad vrij met de RIMFORSA messenhouder. Een magneet zorgt ervoor dat de messen blijven hangen en houdt bovendien je messen scherp. Je kan het bamboe rek eenvoudig aan de muur hangen met de stang uit dezelfde serie.

Nieuw kookeiland
Met de praktische RIMFORSA werkbank creëer je eenvoudig extra werk- en opbergruimte in je keuken. Inspireer vrienden en familie om samen een heerlijk diner voor te bereiden op dit stoere kookeiland. Het bamboe werkblad vormt een mooi contrast met het roestvrijstalen frame. De nieuwe werkbank is vanaf februari 2016 verkrijgbaar. Alles bij de hand
Het is altijd handig om je kruiden, specerijen en veelgebruikte ingrediënten bij de hand te hebben, zonder dat ze veel ruimte innemen. De RIMFORSA kruidenbuisjes kan je daarom in een bijbehorende bamboe standaard zetten of aan de wand hangen.

Tomaten in de mand
Wil je meer ruimte om te koken? Gebruik de bamboe RIMFORSA mand om extra opbergruimte te creëren. Handig voor je favoriete kruidenplantjes, of om bijvoorbeeld tomaten, uien en knoflook in te bewaren. Bovendien is de mand eenvoudig op te hangen dankzij de roestvrijstalen stang.

Nodig je familie of vrienden maar alvast uit, want jouw volgende diner wordt een feest met de nieuwe producten van IKEA. Maak kennis met de nieuwste decoraties, kleden en bestek. Ontdek hoe je met een kandelaar en papier kan variëren in de aankleding van je tafel. Met de nieuwste stoomoven serveer je makkelijk een gezonde maaltijd en voor meer variatie heeft IKEA ook nieuwe Zweedse specialiteiten zoals de vegetarische balletjes.

Met mes en vork
Verras je gasten met een nieuw bestek op je gedekte tafel. Ga je voor het moderne, elegante BEHAGFULL bestek? Het traditionele, stijlvolle SKUREN bestek? Of kies je voor de messen, vorken en lepels met het bloemenmotief van het romantische ÄTBART bestek?

Voor fijnproevers
Zet een stukje Zweden op tafel met verschillende Zweedse specialiteiten uit de Swedish Food Market van IKEA. Zoals de LAX FILÉ zalmfilet, een goede bron van proteïnen en omega 3-vetzuren. De geliefde gehaktballetjes zijn er nu ook in een vegetarische variant: GRÖNSAKSBULLAR en een variant gemaakt van kip met uitsluitend natuurlijke ingrediënten: KYCKLINGBULLAR. Loopt het water je al in de mond?

Uit de stoomoven
Koken met de KULINARISK stoomoven is niet alleen gezond, maar ook heel smaakvol. Bij stomen blijven de smaak en de kleur van het eten behouden, evenals alle voedingsstoffen, mineralen en vitamines. Deze veelzijdige oven heeft alles in huis voor een geweldige kookervaring. Van een ingebouwde vleesthermometer tot een turbogrill en een handige reinigingsfunctie. Bovendien past het moderne design in vrijwel iedere keuken.

Feestelijke decoraties
Maak je feestdiner compleet door de eetkamer of tuin te versieren met honingraatbollen en pompoms. VISIONÄR papieren decoraties zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en vormen tegen een betaalbare prijs. Goed voor de feeststemming en ook ideaal om cadeaus mee te decoreren.

Kaarslicht
Of je nu binnen of buiten eet, een onvergetelijk diner kan natuurlijk niet zonder kaarslicht. Met de JÄTTEVIKTIG kandelaar kan je eindeloos variëren. Zet de kaarshouders in een rij of creëer je eigen kandelaar. De kandelaar is ook geschikt voor theelichtjes.

Vlekvrij tafelkleed
Wie zich nog zorgen maakt om vlekken op het tafelkleed, is nu gerustgesteld. Het geruite BERTA RUTA tafelkleed, het SLÖJBLOMMA tafelkleed met bloemen en het oranje gestippelde SYRENTRY tafelkleed zijn allen voorzien van een laagje plastic én mogen in de wasmachine.

Smaklig måltid! Oftewel, smakelijk eten!

Is jouw keuken al klaar voor de toekomst? IKEA inspireert met nieuwe producten om je keuken helemaal van deze tijd te maken. Wat dacht je van een design werkblad in diverse uitvoeringen of een superhygiënische gootsteen? Vergroot het kookplezier met een intelligente inbouwkookplaat, een stijlvolle afzuigkap of een stoer, vrijstaand gasfornuis met oven. Of geef je keuken een frisse uitstraling door nieuwe, moderne fronten op de keukenkasten te plaatsen. Vanaf augustus verkrijgbaar bij IKEA.

Intelligente kookplaat
Stel je eens voor dat je de warmte van je kookplaat kan bedienen door je potten en pannen te verplaatsen. Of dat je de pitten op je kookplaat kan combineren tot één grote pit. Het lijkt wel een beetje op de keuken van de toekomst, maar het kan écht met de intelligente HÖGKLASSIG kookplaat van IKEA. Een flexibele zone tussen de pitten maakt dit mogelijk. Zo wordt koken leuker en makkelijker!

Stijlvol lucht afzuigen
Dat een afzuigkap heel stijlvol kan zijn, bewijst IKEA met de TJÄNLIG afzuigkap. Deze afzuiginstallatie combineert functionaliteit met een verfrissend design door de beige kleur. De afzuiger heeft drie standen en is geschikt om aan de muur te monteren.

Voor de professionele thuiskok
Als er één fornuis de show steelt dan is het wel het stoere, vrijstaande GRILJERA fornuis. Een professioneel 5-pits gasfornuis gecombineerd met een multifunctionele elektrische oven. Verkrijgbaar in modern roestvrijstalen uitvoering of beige design. Hier weet de professionele thuiskok wel raad mee.

Gootsteen om te zoenen
Het klinkt misschien vreemd, maar de nieuwe HÄLLVIKEN gootsteen is echt om te zoenen. De moderne witte, vierkanten gootsteen is namelijk gemaakt van kwartscomposiet, een zeer hygiënisch materiaal dat net zo sterk is als graniet. Niet voor niets geeft IKEA 25 jaar garantie op dit product.

Werkbladen in alle kleuren
Het design van je werkblad is zeer bepalend voor de uitstraling van je keuken. IKEA combineert functie en kleur in de laminaten werkbladen van de nieuwe PERSONLIG serie. Kies je voor het witte of zwarte marmereffect? Of ga je voor een werkblad met beton uitstraling?

Het dagelijks leven thuis verandert. Aten we 15 jaar geleden nog iedere dag samen aan de eettafel, nu eten we overal in huis en op elk moment. Deze ontwikkeling inspireerde IKEA om de populaire 365+ collectie compleet te vernieuwen. De moderne borden, glazen, pannen en messen zijn van de hoogste kwaliteit, passen bij hoe we op dit moment thuis eten en zijn geschikt voor alle 365 dagen van het jaar. Of je nu alleen eet achter je bureau of al je vrienden uitnodigt voor een groot diner. De nieuwe serie is vanaf nu verkrijgbaar.

“IKEA 365+ is sinds 1997 één van onze populairste series. Nu – 15 jaar later – is het tijd voor vernieuwing. Alle nieuwe producten hebben een strak, modern design, zijn stapelbaar, van de hoogste kwaliteit en betaalbaar voor zoveel mogelijk mensen. Het servies is gemaakt om erg lang mee te gaan en krasbestendig. Perfect dus voor alle 365 dagen van het jaar en ideaal voor mensen met weinig ruimte. Veelzijdigheid is het uitgangspunt van deze collectie. De producten zijn geschikt voor alle soorten voedsel en alle situaties”, verteld Niclas Karlsson, Sales Manager IKEA Nederland.

Simpel, slim en stijlvol
De stijlvolle borden en schalen uit de 365+ serie hebben een strak en modern design. Dankzij de hoge zijkanten blijft het eten liggen waar het hoort. Handig als je op de bank eet en je bord met één hand vasthoudt. Veelzijdige glazen
De stijlvolle glazen, kannen en karaffen uit de 365+ serie zijn gemaakt van gehard glas en hittebestendig. Bovendien zijn de glazen ontzettend veelzijdig. Gebruik ze om thee uit te drinken, soep in te serveren of toetjes mooi in te presenteren.

IJzersterk
De roestvrij stalen pannen uit de 365+ serie hebben een handige glazen deksel en zijn ijzersterk. De productontwikkelaar van IKEA is zelfs met al zijn 100 kilo op de handvatten gaan staan om ze te testen. Uiteraard zijn de pannen met vlag en wimpel geslaagd.

Specialisten in de keuken
Goede messen zijn onmisbaar in de keuken. De messen uit de 365+ serie zijn van de hoogste kwaliteit en gemaakt uit één stuk roestvrij staal. De groeven in het handvat zorgen voor een stevige grip. Ieder mes heeft zijn eigen specialisme. Zo is er een broodmes, een koksmes, een schilmes en een groentemes.

IKEA blijft verrassen met vernieuwende en innovatieve producten. Het woonwarenhuis heeft het aantal democratic designcollecties aanzienlijk verhoogd naar meer dan 10 per jaar. In deze collecties staat het uitproberen van nieuwe dingen centraal waarbij gelet wordt op de juiste combinatie van vorm, functie, kwaliteit, duurzaamheid en een lage prijs. Zo werkt het IKEA designteam samen verschillende ontwerpers en creatieve artiesten, maar ook met leveranciers die werken met nieuwe productiemethodes en materialen.

Tijdens de feestdagen is de keuken het hart van de woning. Hier wordt samen gekookt, stiekem gesnoept van het toetje en na een gezellige avond weer opgeruimd. Of je deze kerst nu veel- of iets minder tijd aan het kerstdiner besteedt, IKEA helpt je om te stralen in de keuken. Van handige keukenaccessoires tot apparatuur.

Ruimte besparen
Tijdens het bereiden van een groot kerstdiner kom je vaak ruimte te kort. Met de roestvrijstalen STABIL kookinzetters heb je slechts één pan nodig om verschillende etenswaren tegelijk te koken. Zo bespaar je ruimte én energie.

Design in de keuken
Houd je huis tijdens de feestdagen vrij van kookluchtjes met de stijlvolle POTENTIELL afzuigkap. Deze wandafzuigkap laat niet alleen geur en vet verdwijnen, maar brengt ook modern design in de keuken en zorgt voor extra verlichting op het werkblad.

Onmisbare hulp
Een roltafel geeft net dat extra beetje ruimte in de keuken, zonder helemaal te moeten herinrichten. De RÅSKOG roltafel is dan ook een onmisbare hulp in de keuken. Dankzij het robuuste ontwerp kan je de roltafel makkelijk verplaatsen en gebruiken waar je wilt. Verkrijgbaar in donkergrijs en turquoise. Assistentie Kinderen helpen graag in de keuken. Dankzij de BEKVÄM keukentrap kan je ze makkelijk op gelijke hoogte brengen. Het stabiele en veilige trapje is gemaakt van massief hout en door de handgreep in de bovenste trede makkelijk verplaatsbaar.

Leftovers
Te veel eten gemaakt? Bewaar de restjes in de 365+ voedselopbergers. De duurzame voorraaddozen zijn ontworpen om elke dag te gebruiken. Elke doos heeft specifieke eigenschappen zoals ventielen in de kleinere voor restjes, en een rooster op de bodem van de grotere, om fruit en groenten in op te bergen.

Stoomfunctie
Bij IKEA zijn nu ook ovens met stoomfunctie verkrijgbaar. Handig voor het bereiden van groente en vis. De MIRAKULÖS heteluchtoven heeft naast een stoomfunctie ook een grillplaat en een geïntegreerde vleesthermometer. Onmisbaar voor het bereiden van de perfecte kalkoen of rollade.

Keukenplanservice op afspraak
Van plan om een nieuwe keuken aan te schaffen? Het ontwerpen kan leuk, maar ook uitdagend zijn. Bij IKEA kan je nu een afspraak maken om je keuken te plannen met hulp van een specialist. Deze keukenspecialist neemt, tegen een kleine vergoeding, twee uur de tijd om samen een keukenoplossing te maken aan de hand van jouw behoeften en dromen.

 

Een huwelijk, nieuwe baan, baby of verhuizing, het leven zit vol momenten om samen met vrienden of familie te vieren. Met de producten van IKEA geef je ieder feest voor een lage prijs een creatief en persoonlijk tintje. Van decoratie, tot servies en alles daartussenin.

Proost!
Champagneglazen zorgen voor een instant feestelijk gevoel. Een huwelijk of jubileum in het vooruitzicht? Bind twee HEDERLIG champagneglazen aan elkaar met roze lint als symbool van de verbintenis. Kleurrijk effect. De witte REGOLIT lampenkap van rijstpapier geeft sfeer in huis of in de tuin. Geef extra kleur aan je feest door de kap te verven. Door alleen de onderkant een opvallende kleur te geven, creëer je eenvoudig een bijzonder effect.

Koken eten genieten
Hoe kan je een bijzondere gebeurtenis beter vieren dan met lekker eten? Het nieuwe kookboek ‘IKEA koken eten genieten’ bevat 70 recepten om van iedere gelegenheid een feest te maken. Alle gerechten worden bereid met typisch Zweedse lekkernijen uit de Swedish Food Market. Van krokante zalmkoekjes en sticky kaneelpudding tot een stoofschotel met gehaktballetjes en een pannenkoekentaart.

Romantisch diner
Maak je feestelijke diner compleet met een mooi gedekte tafel. Serveer je gerechten op de romantische FRODIG borden of in de FÖRTJUST schaal met deksel voor een luxe gevoel. De vrolijke glazen uit de NÄRHET serie maken de tafel helemaal af.

Serviestoren
Verras je gasten door hun servies gestapeld te presenteren en maak het af met een gekleurd lint. Een serviestoren is weer eens wat anders dan een - volgens de etiquette - correct gedekte tafel. Het strakke FÄRGRIK servies is ideaal om te stapelen.

Naambordjes en origami bloemen
De meest eenvoudige en betaalbare manier om jouw feest een persoonlijk tintje te geven is met papier. Met het kleurrijke MÅLA papier kun je alle kanten op. Het dikke kwaliteitspapier is ideaal om naambordjes van te knippen of origami bloemen van te vouwen.

Meer inspiratie opdoen? In het persboekje vind je alle nieuwe producten van juni.

 

Het kookboek is vanaf 6 mei voor 4.99 euro te koop in de Swedish Food Market en op de Cooking/Eating/Dining afdeling van alle IKEA vestigingen in Nederland

 

Na een lange en donkere winter, kenmerkt Pasen het begin van het voorjaar in Zweden. Een Zweeds Pasen draait om eten en familie. Aan de mooi gedekte paastafel wordt genoten van Zweedse specialiteiten als ingelegde haring en gemarineerde zalm. IKEA heeft alles in huis om thuis een Zweeds getint Pasen te vieren: van zalmspecialiteiten en kleurrijke accessoires voor de paastafel tot vrolijke stoffen en een naaimachine om zelf mee aan de slag te gaan. Glad påsk (vrolijk Pasen)!

Geel is de paaskleur bij uitstek. Bij IKEA zijn verschillende vrolijke gele accessoires verkrijgbaar om met Pasen een gezellige sfeer in huis te creëren. Maak de paastafel bijvoorbeeld helemaal af met gele JUBLA kaarsen, het vrolijke GLÄNTA broodmandje of tafelloper en de ROTERA lantaarn.

Persoonlijke paastafel
IKEA heeft verschillende stoffen in huis om zelf mee aan de slag te gaan. Creëer bijvoorbeeld je eigen persoonlijke paastafel met de vrolijk gestippelde MALIN CIRKEL, of de romantische EMMIE ROS stof. Met de SY naaimachine maak je zelf de mooiste tafellakens, servetten en placemats. De naaimachine is eenvoudig in gebruik en daarom ook heel geschikt voor beginners.

Zalmspecialiteiten
Geen Zweeds Pasen zonder zalm. Zweden genieten tijdens de paaslunch traditioneel van gemarineerde zalm. In de Swedish Food Market van IKEA kan je terecht voor een groot assortiment zalmspecialiteiten. Van gerookt, tot gemarineerd of beide. LAX NAJAD van IKEA is zowel gerookt als gemarineerd. Deze frisse zalm is heerlijk met gekookte aardappels of op een broodje met dille en citroen.