hansgrohe, specialist in badkamer- en keukensanitair, introduceert een reeks spoelbakken van roestvrij staal. In combinatie met de keukenkranen van het merk haal je zo een totaaloplossing voor je keuken in huis. Bijzonder is dat je de spoelbakken kunt uitrusten met de Select-technologie van hansgrohe. Hierdoor kun je de keukenkraan niet alleen traditioneel met de greep bedienen, maar ook via een extra knop vooraan op je gootsteen. Dat zorgt voor meer ruimte en bewegingsvrijheid. De spoelbakken zijn te combineren met alle keukenkranen van het merk.

De collectie herken je aan de premiumlook: de spoelbakken van kwalitatief roestvrij staal zijn met de hand gelast en hebben stuk voor stuk strakke vormen en precieze hoeken die eenvoudig schoon te maken zijn.

Nieuwe manier van bedienen
Origineel en inventief is dat hansgrohe ook een gloednieuwe manier introduceert om de keukenkraan te bedienen. Om in de flow van het koken te blijven, moet je elke beweging zo eenvoudig mogelijk houden. hansgrohe helpt je hierbij met de Select-knop. Dat is een extra knop waarmee je snel de waterstroom kunt aan- of uitzetten. Het merk heeft met Metris Select en Talis Select alvast twee keukenkranen voorzien van die technologie. Nu kun je echter ook je spoelbak met die oplossing uitrusten, en dat op twee manieren.

1. Bedieningsgreep
Bij de eerste oplossing heeft de keukenkraan geen bedieningsgreep meer. Die zit namelijk rechts vooraan op de spoelbak gemonteerd. Met de bedieningsgreep op de spoelbakrand bepaal je precies de temperatuur en sterkte van de waterstraal. De waterstroom aan- of uitzetten doe je met een druk op de Select-knop, bovenop de kraan.

2. Select in de spoelbak zelf
Een tweede model integreert de Select-technologie van hansgrohe in de spoelbak zelf. Dankzij die technologie laat je met een druk op de extra Select-knop het water stromen. Je spoelbak heeft dus niet alleen een traditionele kraan, maar ook een grote Select-knop rechts vooraan om snel de waterstroom van de multi-jetkeukenmengkraan aan of uit te zetten. Met die knop open of sluit je ook de afvoer. Zo blijf je eenvoudig in de flow van het koken.

sBox: slimme techniek in de keukenkast
Een kraan met een uittrekbare uitloop biedt meer flexibiliteit en maakt keukenklusjes eenvoudiger. De technologie die achter zo’n kraan schuilt, is niet altijd eenvoudig. De uittrekbare slang zit vaak onbeschermd in de onderkast en maakt veel lawaai bij gebruik. Daarom introduceert hansgrohe de sBox, een handige oplossing voor uittrekbare kranen. Het systeem past in alle standaard onderkasten en maakt dat de slang netjes en beschermd blijft tegen bijvoorbeeld buizen of vuilnisbakken.

Bovendien staat de sBox voor een stille werking én meer bewegingsvrijheid. De slang is langer, waardoor je 26 cm verder kunt gaan dan met modellen zonder sBox (tot 76 cm). Dat betekent dat je eenvoudig een pan met water kunt vullen die op het aanrecht staat, zonder dat je die in de spoelbak hoeft te zetten.

Keukenspoelbakken van hansgrohe

  • Zes modellen spoelbakken voor onderbouw, vijf voor opbouw of naadloos gelijk met het werkblad (= vlakbouw).
  • Keuze uit spoelbakken met één of twee bakken, met of zonder afdruipvlak.
  • Voor onderkasten met een diepte van 60, 80 of 90 cm.
  • Gaat samen met alle keukenkranen van hansgrohe.
  • Ook te combineren met extra Select-knop geïntegreerd in de spoelbak.

Eenvoudig te gebruiken en meer bewegingsvrijheid: de nieuwe Hansgrohe keukenmengkranen Talis Select en Metris Select combineren nu een uittrekbare vuistdouche met de innovatieve Select technologie. Of het nu gaat om het snel afspoelen van potten en pannen, het vullen van hoge vazen of om de planten water te geven – deze keukenwerkzaamheden zijn nu comfortabel en eenvoudig uit te voeren dankzij de uittrekbare vuistdouche met ingebouwde Select-knop.

Meer bewegingsvrijheid in de keuken
Net als bij traditionele ééngreeps keukenkranen wordt met de greep de kraan geopend en de temperatuur ingesteld. Aansluitend kan de gebruiker de kraan met de op de uitloop geplaatste Select-knop pauzeren. De greep blijft daarbij geopend staan, waterhoeveelheid en –temperatuur zijn ingesteld. De ergonomische uittrekbare vuistdouche vergroot de bewegingsvrijheid tot wel 50 centimeter. Dankzij de grote Select-knop met het duidelijke aan/uit-symbool kan ook met de rug van de hand of de elleboog het water aan- en uitgezet worden. Voor dit extra comfort zijn geen stroom of extra toebehoren onder het aanrecht nodig. De technologie achter de Select-knop functioneert geheel mechanisch: dankzij een nieuw ontwikkelde stopkraan stroomt of stopt het water met één druk op de knop.

Design highlight in de keuken
Talis Select en Metris Select keukenkranen passen bij vele soorten keukeninrichtingen en harmoniëren met de vormen van moderne gootstenen. De slanke overgang van kraanhuis naar de uitloop toont de moderne designtaal en maakt het reinigen van de kraan heel eenvoudig. De Select-knop zit bovenop de uittrekbare vuistdouche en is zo ergonomisch onder de duim gepositioneerd. Dankzij de magnetische houder kan de vuistdouche na gebruik weer stevig in de uitloop geplaatst worden. Voor nog meer bewegingsvrijheid is de uitloop 150° draaibaar, waardoor de kraan ook perfect bij een dubbele gootsteen ingezet kan worden.

De kraan is niet alleen het meest gebruikte apparaat in de keuken, maar brengt ook ons belangrijkste levensmiddel in de keuken: water. Reden genoeg om aan de keuze van de kraan extra aandacht te besteden. Ook wil de moderne woonconsument niet teveel betalen voor kwaliteit en design. Kraan- en douchespecialist Hansgrohe breidt haar aantrekkelijk geprijsde kranenserie Focus uit met twee nieuwe modellen. Voor het eerst is er een Focus keukenkraan met een uittrekbare vuistdouche met twee straalsoorten op de markt. Deze is ideaal voor prijsbewuste gebruikers of voor renovatie van bestaande keukens waar extra functionaliteit gewenst is.

Doucheplezier in de keuken
De grootse douchestraal is zeer geschikt voor het afspoelen van groenten en fruit. Naast de modellen met vaste en uittrekbare uitloop met één straalsoort, bieden de Focus keukenkranen met uittrekbare vuistdouche de keuze uit twee straalsoorten: de normale of de douchestraal. Dankzij de magnetische MagFit houder vinden de uittrekbare vuistdouche na gebruik weer weer snel zijn vaste plaats.

De Focus keukenmengkraan met de hoge, rechthoekige uitloop zorgt, net als de variant met de uittrekbare vuistdouche, voor meer bewegingsvrijheid bij de gootsteen. Met de nieuwe modellen biedt het Hansgrohe keukenkranen-assortiment een breed aanbod smaakvolle, functionele oplossingen voor iedere keukenomgeving, voor alle prijsklassen en gebruiksbehoeften. Zo vindt iedereen zijn individueel passende keukenkraan.

Intelligente functies, nieuw design en ergonomisch comfort: nieuwe Metris keukenmengkranen van Hansgrohe

De nieuwe Metris modellen completeren het keukenkranenassortiment van Hansgrohe. Samen met de gerenommeerde designers van Phoenix Design, ontwierp Hansgrohe voor de Metris keukenkranen een innovatieve vormentaal, die nieuw design in de keuken brengt. Het kraanhuis ontstaat uit een zacht afgerond vierkant en gaat piramide-achtig naar boven, overgaand in een ronde uitloop. Het design harmoniëert perfect met de vierkante vorm van veel moderne gootstenen. De vlakke en lange, ergonomische greep biedt handen en vingers of zelfs de ellebogen genoeg werkruimte voor het comfortabel openen en sluiten van de kraan, evenals het precies instellen van de gewenste watertemperatuur.

Doucheplezier nu ook in de keuken
Waarom zou Hansgrohe haar douchekennis niet ook in de keuken toepassen? Juist voor het afspoelen van groenten en fruit is een grootse douchestraal zeer geschikt. De Metris keukenkraan met uittrekbare vuistdouche biedt keuze uit twee straalsoorten: de normale of de douchestraal. Met één druk op de knop kan gewisseld worden tussen beide straalsoorten.

De uittrekbare vuistdouche kan ergonomisch naar voren getrokken worden. In tegenstelling tot keukenkranen waarbij de vuistddouche naar beneden getrokken wordt, gaat hier geen hoogte verloren en kunnen grote voorwerpen eenvoudig gevuld of afgespoeld worden. De magnetische functie MagFit fixeert de vuistdouche na gebruik weer op de juiste plaats.

De nieuwe Metris keukenkranen bieden voor ieder wat wils: met uittrekbare vuistdouche met meerdere straalsoorten of uittrekbare uitloop, met vaste uitloop of met handige kantelfunctie voor plaatsing voor een venster. Deze uitvoering kan eenvoudig opgetild en neergelegd worden indien het raam naar binnen toe geopend moet worden. Bij alle modellen is de uitloop tot 150° draaibaar, waardoor de bewegingsvrijheid bij de gootsteen groot is. Alle Metris keukenkranen zijn verkrijgbaar in de kleuren chroom of rvs-look, passend bij het design van modern vormgegeven keukens.

 

Nieuwe Focus keukenkraan van Hansgrohe biedt meer bewegingsvrijheid. Om nog meer comfort en bewegingsvrijheid in de keuken te bieden, breidt douche- en kranenspecialist Hansgrohe het Focus assortiment uit met een nieuwe, verhoogde keukenmengkraan.

De hoge uitloop kan 360 graden worden gedraaid, waardoor de nieuwe Focus keukenmengkraan optimale bewegingsvrijheid biedt en het werken in de keuken prettiger maakt. Naar keuze kan de draaibaarheid van de uitloop worden ingesteld op 110, 150 of 360 graden. Door de grote ruimte onder de uitloop kunnen zelfs grote vazen of pannen gemakkelijk worden gevuld. De vlakke greep kan dankzij zijn ergonomische vormgeving ook met natte handen eenvoudig worden bediend.

Omdat in de moderne keuken steeds meer roestvrijstalen elementen worden toegepast, is de Focus keukenmengkraan zowel in chroom als rvs-look leverbaar. De Focus keukenmengkraan is hiermee een zeer praktische aanvulling op het huidige assortiment keukenmengkranen.

Hansgrohe breidt succesvolle PuraVida serie uit. De PuraVida keukenmengkraan is met zijn unieke DualFinish een blikvanger op het aanrecht. DualFinish is een bijzondere combinatie van geborsteld rvs-look op het kraanhuis en een glanzend oppervlak aan de bovenzijde. Deze naadloze overgang toont de hoogste kwaliteit. Tegelijkertijd is de kraan door de toegepaste PVD-techniek bijzonder goed bestand tegen invloeden door dagelijks gebruik. De kraan is verkrijgbaar met een mechanische of elektronische bediening.

2-gats ééngreeps keukenmengkraan
Met de PuraVida keukenmengkraan in ééngreeps uitvoering kan de hoeveelheid en de temperatuur van het water met de elegante losse greep eenvoudig worden bediend. De greep kan daarnaast geheel naar wens aan iedere kant van de gootsteen geïnstalleerd worden. De verhoogde, draaibare uitloop zorgt voor extra comfort en bewegings-vrijheid bij het werken in de keuken. Door de grote ruimte onder de uitloop kunnen zelfs grote vazen of pannen gemakkelijk worden gevuld.

2-gats elektronische keukenkraan
Naast de mechanische keukenmengkraan is er ook een elektronische keukenkraan verkrijgbaar. Met één druk op de knop stroomt het water uit de kraan. De gewenste temperatuur en waterhoeveelheid kunnen geheel naar de behoeften van de gebruiker worden ingesteld. De elektronische bedienings-eenheid kan op de gewenste positie geïnstalleerd worden. Ook deze kraan biedt extra comfort door de hoge uitloop.

Beide kranen zijn naast de rvs-look ook verkrijgbaar in chroom.

De keuken is de plek in huis waar men kookt en samenkomt met familie en vrienden. De kraan is daarin het product dat het meest gebruikt wordt: afwassen, het vullen van pannen of voor het handenwassen - in totaal wordt de keukenkraan dagelijks zo’n 90 keer bediend. Reden genoeg om bij de aankoop hiervan bewust op de kwaliteit en het gebruiksgemak te letten.

Niet alleen de techniek is bepalend. Het tijdloos en ergonomisch design zorgen voor een lange levensduur van de kraan en past zich aan de stijl van de keuken aan. Dat goed design en uitstekende kwaliteit niet duur hoeven te zijn, bewijzen de keukenmengkranen Talis S en Focus E van kranen- en douchespecialist Hansgrohe. De Focus E keukenmengkraan biedt functionaliteit voor een betaalbare prijs. De greep loopt parallel met de uitloop en is karakteristiek voor het tijdloos elegante design en biedt ook bij natte of gladde handen comfortabel bedieningsgemak. De Focus E keukenmengkraan is verkrijgbaar in een variant met vaste uitloop en in een model met stopkraan voor de afwasmachine. Behalve in de kleur chroom is deze robuuste keukenmengkraan nu ook in de oppervlaktekleur rvs-look verkrijgbaar.

Meer functies voor meer comfort in de keuken
Karakteristieke kenmerken voor de Talis S Variarc keukenkranen zijn de hoge uitloop, de schuin aangezette greep en het slanke kraanhuis. Naast de varianten met draaibare uitloop is deze kraan ook verkrijgbaar met uittrekbare uitloop of uittrekbare vuistdouche. Deze biedt twee straalsoorten - normaal- en douchestraal. Praktisch is ook de mogelijkheid om bij de modellen met uittrekbare uitloop of vuistdouche de kraan in zijn geheel om te klappen. Deze montagemogelijkheid is bijzonder geschikt voor plaatsing direct voor een venster: u kunt de kraan eenvoudig optillen en op zijn kant leggen, waardoor het venster zonder probleem geopend kan worden. Ook het schoonmaken van het werkblad is dankzij deze functie zeer eenvoudig. De Talis S Variarc keukenmengkranen zijn in de oppervlakte kleuren chroom en rvs-look verkrijgbaar.

Alle keukenmengkranen van Hansgrohe zijn uitgerust met de bewezen Boltic greepvergrendeling waardoor de greep, ook na jaren van intensief gebruik, niet wankelt. De in de uitloop geïntegreerde QuickClean anti-kalkperlator zorgt voor duurzaamheid: kalk en afzetting kunnen zich moeilijk aan de elastische siliconen schijf hechten, waardoor een egaal straalbeeld blijft gegarandeerd. Mocht kalk zich toch hechten, dan is dit eenvoudig met één vinger weg te wrijven. Het keramisch kardoes is niet alleen duurzaam, maar ook zeer licht bedienbaar. Hierdoor is de temperatuur altijd goed en snel te reguleren.

 

Eerste Axor keukenmengkraan voor de wand Nieuwe Axor Uno2 wandmengkraan biedt nog meer bewegingsvrijheid bij de gootsteen. De werkruimte in de keuken is cruciaal bij het bereiden van gerechten. Dit is de reden dat wandmengkranen steeds populairder worden: de nieuwe Axor Uno2 keukenmengkraan voor montage op de wand creëert nog meer werkruimte bij de gootsteen.

Meer ruimte, meer mogelijkheden
De draaibare telescoopuitloop, welke 380 tot 500 mm naar voren getrokken kan worden, biedt extra bewegingsvrijheid boven de gootsteen. In een handbeweging kan de uitloop boven de gootsteen of boven de pan op het aanrecht worden gedraaid en uitgetrokken. Het vullen van kommen of grote pannen wordt hierdoor gemakkelijker en de kraan kan bijvoorbeeld eenvoudig bij twee gootstenen worden benut. Een extra voordeel van een wandmengkraan is dat het water zich niet kan verspreiden rondom de basis van de kraan, waardoor kalkaanslag zich niet op het aanrechtblad kan vormen.

Tijdloos, slank design
De Axor Uno2 kranencollectie kenmerkt zich door hoge, slanke basisvormen. Ook deze basisvormen zijn geïntegreerd in de nieuwe keukenmengkraan voor de wand. Moderne vormgevingseisen worden onderstreept door de afzonderlijke pingreep, die links of rechts van de uitloop kan worden gemonteerd, zodat de kraan door zowel links- als rechtshandigen goed te bedienen is. De Axor Uno2 keukenkranen voor de wand zijn verkrijgbaar in de oppervlakken rvs-look en chroom

Axor Starck keukenmengkranen: design en gebruiksgemak voor de keuken Noviteiten voor fijnproevers. De kraan is het meest gebruikte apparaat in de keuken. Dagelijks wordt deze tot wel 90 keer gebruikt voor afwassen, het vullen van pannen en het wassen van de handen. Het is daarom belangrijk dat de kraan past bij de persoonlijke stijl en werkmethode van de gebruiker in de keuken. De bekende ontwerper Philippe Starck, heeft een icoon voor het aanrecht ontworpen. De Axor Starck keukenmengkranen kenmerken zich door elementaire vormen en heldere functies en vormen hiermee het middelpunt van de keuken.

De perfecte oplossing
Een van de karakteristieke kenmerken van de collectie is de bekende Axor Starck Joystick-greep, een revolutie op kranengebied. De nieuwe keuken-mengkranen bieden de gebruiker water oplossingen en voldoen aan een breed scala van behoeften: gebruikersgemak, hoog niveau van functionaliteit, design en uitstekende duurzame kwaliteit.

De keukenmengkranen kunnen flexibel worden toegepast op zowel een enkele als dubbele gootsteen en de pingreep kan links of rechts van de uitloop geplaatst worden, zodat de kraan door zowel links- als rechtshandigen goed te bedienen is. De eengreeps en 2-gats keukenmengkranen bieden ambitieuze hobby-koks meer gebruiksgemak in de keuken en geven tegelijkertijd een luxe uitstraling door het exclusieve design van Philippe Starck. 

Twee functionele kraanvarianten
De kranen bieden een functionele oplossing voor het reinigen van kookgerei. Door de hoge uitloop is de kraan ideaal voor het vullen en schoonmaken van grote potten en pannen. Een veelgevraagde toepassing is een uittrekbare vuistdouche die niet de uitstraling van de luxe keukenmengkraan bederft. De nieuwe keukenmengkranen van Axor Starck zijn elegant, vloeiend en minimalistisch; van kraanhuis tot de uitloop en van de uitloop tot en met de uittrekbare vuistdouche. De uittrekbare vuistdouche bevat twee straalsoorten, een normale en een douchestraal. De variant zonder vuistdouche heeft een draaibare uitloop die geheel naar de persoonlijke wens in drie draaistanden instelbaar is (110 /150 /360 )