De nieuwe GROHE Red® levert direct water opgewarmd tot 100 °C om thee te zetten, sneller te koken of om potten en pannen af te spoelen. De nieuwe strakke greep met twee duidelijke pictogrammen is bijzonder eenvoudig in gebruik en bevat een slimme kinderbeveiliging voor een totale gemoedsrust. Zelfs de uitloop is veilig om aan te raken, omdat hij perfect geïsoleerd is en nooit heet wordt.

GROHE Red® voldoet aan de Europese normen voor energie-efficiëntieklasse A en is hierdoor het enige keukensysteem in zijn soort dat voorzien is van een standbyfunctie. De watertemperatuur in de boiler bedraagt maximaal 60 °C, wat voor lagere energiekosten zorgt. Hiermee levert GROHE nog maar eens het bewijs dat het sterk inzet op duurzaamheid, een topprioriteit voor de sanitairfabrikant.

9-GROHE-Red.png

De juiste GROHE Red® voor elke keuken

GROHE Red® is beschikbaar in tal van uitvoeringen, zodat er altijd wel een model is dat voorziet in ieders behoeften. De middelgrote boiler met zijn capaciteit van vier liter is perfect voor kleine gezinnen en past zelfs in de smalste keukenkastjes. Zijn grotere broertje is groot genoeg om aan de eisen van bedrijven en

grotere huishoudens te voldoen. Beide boilers zijn dankzij hun waterreservoir uit hoogwaardig titanium uitstekend bestand tegen corrosie. Bij elke GROHE Red®-starterkit zit een filter die het systeem tegen kalkaanslag en onzuiverheden beschermt en tegelijkertijd de smaak van het water verbetert. De filters zijn verkrijgbaar in vijf verschillende uitvoeringen, die in functie van de lokale voorschriften voor watervoorziening gekozen worden.

Met zijn unieke strakke design en verscheidenheid aan looks 

5-GROHE-Red.png

Het GROHE Blue Home systeem is een unieke keukenkraan voor thuisgebruik waarmee je gekoeld, gefilterd en bruisend water uit één kraan kunt halen. Met keuze uit plat (zonder bubbels), licht bruisend of bruisend water wordt de aanschaf van water in flessen overbodig. De GROHE Blue Home is daardoor een duurzame keuze en bespaart ook nog eens ruimte in de koelkast. Last but not least is het design van de kraan elegant en tijdloos. Een echte blikvanger voor mensen die op zoek zijn naar comfort, gemak en een duurzame oplossing in de keuken.

Keuze voor duurzaam
Voor iedereen die graag mineraalwater drinkt is GROHE Blue Home een perfect duurzaam alternatief. Om één literfles mineraalwater te produceren wordt er namelijk al snel 7 liter water verspild. GROHE Blue Home zorgt daarbij ook voor 61% minder CO2 in vergelijking tot flessen water. Bovendien draagt gebruik van de GROHE Blue Home bij aan het reduceren van de hoeveelheid plastic die in de oceaan terecht komt.

Besparing
GROHE Blue Home kan zelfs helpen om geld te besparen: de drinkwaterkosten voor een gezin van vier worden met 60% verlaagd in vergelijking met prijzen van bekende merken van flessen water*. En daarnaast bespaar je een heleboel tijd en moeite met het sjouwen van zware flessen uit de supermarkt.

Design
GROHE Blue Home is een echte blikvanger in elke keuken. De slanke kraan heeft een intuïtieve, verlichte aanduiding op de grepen en is beschikbaar in chroom of SuperSteel. De DUO versie is een keukenkraan die naast gewoon warm en koud water, ook gefilterd en gekoeld (bruisend) water geeft. Deze is beschikbaar met een C-uitloop, U-uitloop en L-uitloop. De Mono versie (met C-uitloop) geeft alleen gefilterd en gekoeld (bruisend) water en kan eenvoudig naast een bestaande keukenkraan worden geïnstalleerd. De koeler is 20 cm breed en 50 cm diep. Dit betekent dat het hele systeem maar een keukenkastje van minimaal 30 cm nodig heeft en dus toepasbaar is in bijna elke keuken. CO2 flessen
De 425-gr. CO2-fles produceert 75 liter volledig sprankelend water. Het led-display geeft met een wit knippersignaal aan wanneer de CO2-fles vervangen moet worden. De CO2-fles kan ook eenvoudig worden vervangen door haar simpelweg los te draaien en de nieuwe fles ervoor in de plaats vast te draaien.

Filter
Het filter van de GROHE Blue Home moet – afhankelijk van het gebruik – ten minste eens per jaarworden vervangen. Wanneer het eerder is opgebruikt laat het led-display in de linkergreep van de kraan duidelijk zien wanneer de filtercapaciteit minder wordt. Een oranje knipperend lampje geeft een capaciteit aan van minder dan 10% en wanneer deze snel knippert moet het filterpatroon vervangen worden. Het filter vervang je eenvoudig door het los te draaien en het nieuwe filter ervoor in de plaats vast te draaien. Je hoeft zelfs de watertoevoer niet af te sluiten. Het filter kan worden weggegooid net als normaal plastic afval.

Verkrijgbaarheid
GROHE Blue Home is verkrijgbaar bij keukenzaken of online-webshops. In de online GROHE Blue shop zijn alle vervangingsfilters, CO2-flessen en accessoires te vinden.

De producten worden niet meer bediend via de gebruikelijke hendel, maar via een draadloze digitale controller (in de vorm van een puck). Deze "puck" heeft diverse functies, is zeer eenvoudig in gebruik en kan worden geplaatst zonder dat er een extra gat moet worden geboord. Met slechts drie knopjes en een draairing is de controller eenvoudig en praktisch in het gebruik. Zet gewoon het product aan, draai aan de buitenste ring om het volume te vergroten en druk op de plus of min om de temperatuur te verhogen of verlagen. Om het nog gebruiksvriendelijker te maken, geeft de LED-ring de watertemperatuur aan. De buitenste ring is niet helemaal glad wat zorgt voor maximaal gemak en bediening van de waterstroom, zelfs met natte handen met zeep.

GROHE F-digital voor douche, bad, wastafel en keuken
Waar je de GROHE F-digital ook plaatst, je staat versteld van het digitale comfort. Dankzij de draadloze digitale technologie kan de ronde controller op de meest handige of ergonomische plek in de buurt van de wastafel of gootsteen worden geplaatst.

De functie van de automatische badvulling zorgt ervoor dat het bad wordt gevuld op de ingestelde temperatuur en het ingestelde waterniveau. Met de digitale omstelling kun je met een druk op de knop wisselen tussen de badkraan en de douche. Maak bij grote badkuipen gebruik van zowel een badkraan als een badvuller.

De geheugenfunctie kan worden gebruikt om de instellingen op te slaan. Op die manier heb je de volgende douchebeurt meteen je ideale combinatie van watertemperatuur en volume. Ook kan de douche op afstand worden gestart.

Niets onhandiger in de keuken dan met vieze handen de kraan willen gebruiken. Hygiëne en gebruiksgemak zijn de basisbehoeften van iedere keukenprins(es). Daarom lanceert sanitairfabrikant Grohe binnenkort de Minta Touch: de eerste keukenkraan met innovatieve Easy Touch-technologie. Het design is ogenschijnlijk niet anders dan gebruikelijk. Maar door simpelweg de kraan aan te raken met pols of onderarm wordt deze aan of uit gezet: erg praktisch en hygiënisch in gebruik.

Hygiëne in de keuken
De Easy Touch-functie van de GROHE Minta Touch keukenkraan is een techniek die al veelvuldig wordt toegepast bij diverse huishoudapparaten zoals de inductiekookplaat. De kraan blijft brandschoon, ook bij vieze handen van het kneden van deeg, het draaien van een gehaktbal of van het werken in de tuin. Het gebruik van de kraan is heel eenvoudig: met de aanraking van de rug van de hand, pols of onderarm gaat de kraan aan of uit. Uiteraard blijft het handmatig bedienen van de kraan ook mogelijk.

Functioneel design
Het Easy Touch-systeem is geïntegreerd in de kraan en daardoor onzichtbaar. De verdere vormgeving van de Minta Touch is gebaseerd op de bestaande Minta kranen; door de vorm kunnen grote pannen en vazen gevuld worden. Minta Touch is verkrijgbaar met een ronde uitloop (C-uitloop) en een rechte uitloop (l-uitloop). Beide varianten zijn voorzien van uittrekbare handdouche/mousseur waardoor de spoelbak eenvoudig kan worden schoongemaakt. Beide Minta Touch kranen zijn verkrijgbaar in glanzend chroom of SuperSteel uitvoering.

Met de Easy Touch functie komt er alleen koud water uit de kraan. Het is mogelijk om Minta Touch te upgraden met de Grohtherm Micro zodat het water na een aanraking op de gewenste temperatuur (warm) uit de kraan komt.

Nieuw en uniek: K4 keukenkranen van GROHE Van sommige dingen verwacht je gewoon dat ze betrouwbaar zijn. Harmonische vormen ontmoeten uitstekende functionaliteit. K4 is opvallend uniek. De nieuwe keukenkraan van GROHE werd in het bijzonder ontworpen voor mensen met een zeer eigen levensstijl. Dat is van bij de eerste oogopslag duidelijk. Nooit eerder werd de overgang van functioneel designobject naar esthetisch verantwoord werkinstrument zo mooi gevat, nooit eerder was het spanningsveld tussen vormgeving en technologie zo intens.

De kunst van echt keukentalent
K4 staat voor genieten van mooie vormen, genieten van water, genieten van het leven. De dynamische vorm wedijvert met de krachtige waterstroom en combineert organisch design met zuivere materialen - een sprankelend evenwicht tussen natuur en technologie. De sierlijke grepen ontspruiten aan het kraanlichaam en herhalen, als designelement, de schitterende gebogen lijn.

De uitgekiende positionering van de handige greep maakt van K4 een uitzonderlijk flexibele kraan - niet alleen voor installatie in kleinere keukenruimten maar ook wat betreft het dagelijkse gebruik door zowel links- als rechtshandige keukenprinsen of -prinsessen.

Het K4 principe: verfijnde stijl en functionaliteit ontmoeten elkaar. Het diagonaal geplaatste ééngreepsbinnenwerk maakt een bijzonder gestroomlijnd design mogelijk. Bovendien wordt de hedendaagse look nog versterkt door de vloeiende overgangen tussen de verschillende onderdelen van de kraan. Geen naden, geen uitspringende elementen. Het vlakke oppervlak van de K4 kraan is makkelijk en snel schoon te maken - een perfect huwelijk tussen schoonheid en gebruikscomfort.

GROHE introduceert dé waterbron voor in huis Niet meer sjouwen met flessen bronwater. Sanitairfabrikant Grohe introduceert binnenkort GROHE Blue® ; een moderne keukenmengkraan die in combinatie met een revolutionair filter water laat smaken als mineraalwater. GROHE Blue® filtert het water namelijk net als een natuurlijke waterbron in vier stappen. De keukenmengkraan heeft twee gescheiden leidingen in de uitloop; één voor het normale mengwater en één voor het gefilterde water. Het filter is 6 maanden houdbaar en is goed voor maar liefst 500 liter gefilterd drinkwater.

Starterkit
De GROHE Blue® starterkit bestaat uit drie onderdelen voor een heerlijk glas bronwater en de perfecte presentatie; het filter, de keukenmengkraan en de karaf. Het filter verwijdert metalen, vuil, chemicaliën en restdeeltjes uit het water die de smaak en geur beïnvloeden. De LED indicaties op de kraan geven de capaciteit van het filter aan. Het water komt uit de kraan die twee aparte uitlopen heeft; één voor het normale koude en warme mengwater en één voor het gefilterde water. Dit gefilterde water kan mooi in de luxe GROHE Blue® karaf geserveerd worden. Het water gefilterd door GROHE Blue® is volgens Frans onderzoek qua smaak vergelijkbaar met het bronwater van merken als Evian en Vittel.

De natuur in huis
GROHE Blue® filtert het water, net als de natuurlijke waterbronnen, in vier stappen tot bronwater. Stap 1: Het voorfilter haalt het grove vuil uit het water. Stap 2: De ionenwisselaar reduceert metalen als lood en koper. Stap 3: Het koolstoffilter verwijdert storende reuk- en smaakstoffen. Stap 4: Het fijnfilter verwijdert tot slot het allerlaatste vuil uit het drinkwater.

Met minimaal 500 liter gefilterd water per half jaar levert GROHE Blue® bovendien een besparing voor het milieu op ten opzichte van de flessen bronwater in de supermarkt; geen gebruik van plastic flessen en slechts eenmalig transport en opslag.

Verkrijgbaarheid
GROHE Blue® is vanaf 1 juli verkrijgbaar bij de keuken- en sanitairspeciaalzaken. De consumentenadviesprijs van de GROHE Blue® starterkit is a 999,-.

Grohe introduceert in het najaar van 2009 twee nieuwe keukenkranen. De recent geïntroduceerde badkamerserie Veris krijgt ook een keukenmengkraan met de typische kenmerken van de Veris-lijn, zoals de overgang tussen het cilindrische kraanhuis en de platte uitloop. En de verschillende keukenkranen uit de bekende Zedra serie krijgen een compleet nieuw design, dat uitstekend aansluit bij de hedendaagse keuken.

Veris in de keuken
De zo kenmerkende badkamerproducten in de Veris lijn, worden uitgebreid met een even bijzondere keukenkraan. Hiermee komt ook in de keuken een kraan beschikbaar met een opvallend design; de cilindrische vorm aan de onderkant van de kraan, gaat vloeiend over in een onderscheidende, platte uitloop. Tevens heeft de Veris kraan een Grohe joystick hendel voor de bediening. Zoals van Grohe verwacht mag worden zijn bij deze kraan verschillende technologieën gebruikt; GROHE SilkMove® garandeert een comfortabele en nauwkeurige bediening en GROHE StarLight® zorgt voor een langdurig glanzende chroomlaag. De consumentenadviesprijs ligt rond € 1.000,-

Nieuw design Zedra
De drie varianten van de Zedra keukenkraan hebben een metamorfose ondergaan. De nieuwe look van Zedra kenmerkt zich door fijnere, strakkere lijnen. De Zedra kranen met nieuw design - die zowel voorzien van een chroomlaag als in RVS verkrijgbaar zijn - hebben een uitrekbare slang met een handdouche, vuistdouche of mousseur. Naast de GROHE StarLight® en de GROHE SilkMove® technologie, wordt de Zedra gekenmerkt door GROHE SpeedClean® dat ervoor zorgt dat eventuele kalkaanslag op de hand- of vuistdouche van de kraan in een handomdraai verdwijnt. De consumentenadviesprijzen variëren van € 390,- tot ongeveer € 650,-.

Binnen enkele seconden genieten van een kop thee, snel rijst koken en soep bereiden kan binnenkort met GROHE Red. Onder deze naam introduceert Grohe twee nieuwe keukenkranen die beide kokend water leveren. De elegante keukenkraan GROHE Red Mono is te gebruiken naast een reguliere keukenkraan. De tweede variant, de GROHE Red Duo, is een kraan waarmee de gebruiker zowel koud, warm als kokend water kan tappen. Dit levert een flinke besparing van de werkbladruimte op! Beide varianten zijn uitermate veilig; ze beschikken over een geisoleerde uitloop waardoor de kraan zelf niet warmer wordt dan de gekozen mengwater temperatuur. Bovendien zijn de kranen voorzien van een gecertificeerde kinderbeveiliging.

De keuken is steeds meer een leefruimte geworden. En daarmee worden de eisen die mensen aan design stellen, steeds hoger. De keukenmengkraan is het minst dure maar tegelijkertijd het meest gebruikte apparaat in de keuken (tot wel 90 keer per dag!). De StarLight® technologie van Grohe waarborgt dat de GROHE Red na al dit gebruik prachtig blijft glanzen. En om te voorkomen dat de uitloop van de kraan door het kokende water te heet wordt, is gebruik gemaakt van de GROHE CoolTouch® technologie. Voor de veiligheid is het kokend water alleen te gebruiken door middel van een trek-draai bedieningsgreep. Deze beweging kunnen kleine kinderen niet maken. De GROHE Red varianten zijn te gebruiken in combinatie met een boiler die dezelfde naam draagt. Voor deze boiler is alleen een koudwaterleiding in de keuken nodig. De boiler levert 6 liter water per minuut van 105 graden tot 15 liter van 50 graden per minuut.

Verkrijgbaarheid
Beide kranen zijn verkrijgbaar vanaf half oktober in de meeste keuken- en sanitairspeciaalzaken. De consumentenadviesprijs van GROHE Red Mono is a 999,- en de consumentenadviesprijs van GROHE Red Duo is a 1.395,-.

Binnen enkele seconden genieten van een kop thee, snel rijst koken en soep bereiden kan binnenkort met GROHE Red. Onder deze naam introduceert Grohe twee nieuwe keukenkranen die beide kokend water leveren. De elegante keukenkraan GROHE Red Mono is te gebruiken naast een reguliere keukenkraan. De tweede variant, de GROHE Red Duo, is een kraan waarmee de gebruiker zowel koud, warm als kokend water kan tappen. Dit levert een flinke besparing van de werkbladruimte op! Beide varianten zijn uitermate veilig; ze beschikken over een geisoleerde uitloop waardoor de kraan zelf niet warmer wordt dan de gekozen mengwater temperatuur. Bovendien zijn de kranen voorzien van een gecertificeerde kinderbeveiliging.

De keuken is steeds meer een leefruimte geworden. En daarmee worden de eisen die mensen aan design stellen, steeds hoger. De keukenmengkraan is het minst dure maar tegelijkertijd het meest gebruikte apparaat in de keuken (tot wel 90 keer per dag!). De StarLight® technologie van Grohe waarborgt dat de GROHE Red na al dit gebruik prachtig blijft glanzen. En om te voorkomen dat de uitloop van de kraan door het kokende water te heet wordt, is gebruik gemaakt van de GROHE CoolTouch® technologie. Voor de veiligheid is het kokend water alleen te gebruiken door middel van een trek-draai bedieningsgreep. Deze beweging kunnen kleine kinderen niet maken. De GROHE Red varianten zijn te gebruiken in combinatie met een boiler die dezelfde naam draagt. Voor deze boiler is alleen een koudwaterleiding in de keuken nodig. De boiler levert 6 liter water per minuut van 105 graden tot 15 liter van 50 graden per minuut.

Verkrijgbaarheid
Beide kranen zijn verkrijgbaar vanaf half oktober in de meeste keuken- en sanitairspeciaalzaken. De consumentenadviesprijs van GROHE Red Mono is a 999,- en de consumentenadviesprijs van GROHE Red Duo is a 1.395,-.

Eén keukenmengkraan voor koud, warm én kokend heet water Kokend heet waterkranen worden steeds populairder. Reden voor Grohe om optimaal in te spelen op de wensen vanuit de markt. Grohe introduceerde twee jaar geleden al twee varianten kokend heet waterkranen. De GROHE Red Mono, die naast de reguliere kraan kan worden geplaatst. En de GROHE Red ® Duo, de ideale oplossing voor het eenvoudig vervangen van de bestaande keukenkraan. Eén kraan voor zowel koud, warm als kokend heet water. Omdat er maar één kraan nodig is, hoeft er geen tweede gat in het aanrecht geboord te worden. Dit is niet alleen praktisch, het levert ook nog eens een flinke besparing van de werkbladruimte op. Nieuw is de GROHE Red ® Duo met de moderne U-uitloop. Door de strakke vormgeving past dit model uitstekend in moderne- en designkeukens.

Met GROHE Red ® kun je al binnen enkele seconden genieten van een kop thee, snel rijst koken en soep bereiden. De boiler zorgt ervoor dat er direct kokend heet water beschikbaar is. Er is keuze uit een Single boiler en een Combi boiler. De Single boiler levert alléén het kokend hete water. Ideaal voor kleine en middelgrote huishoudens die reeds beschikken over een watervoorziening voor koud en warm water. Deze boiler heeft een compact formaat waardoor nog meer ruimte wordt bespaard. De Combi boiler levert warm én kokend heet water.

De GROHE Red ® Duo is behalve in chroom ook te verkrijgen in een SuperSteel-uitvoering, een unieke matte en krasbestendige coating waar geen vingerafdrukken op achterblijven.

Vervang eenvoudig de huidige keukenkraan
Omdat de keuken steeds meer een leefruimte is geworden, worden de eisen die mensen aan design stellen ook steeds hoger. De keukenmengkraan is bij veel huishoudens het minst dure, maar tegelijkertijd het meest gebruikte voorwerp in de keuken. We draaien tot wel 90 keer per dag de kraan open! De GROHE Red ® is een aanwinst voor de praktisch ingestelde hedendaagse consument. De kraan kan geïnstalleerd worden in zowel nieuwe als bestaande keukens. Installeren is eenvoudig. De boiler wordt ondergebracht in het keukenkastje. De GROHE Red ® Duo vervangt gewoon de huidige kraan. Omdat er maar één kraan nodig is, hoeft er geen tweede gat in het aanrecht geboord te worden. En de waterkoker die nu werkruimte inneemt op het aanrecht? Die kan de deur uit!

Veiligheid voorop
Bij een kraan waar kokend heet water uitkomt, is veiligheid van groot belang. GROHE Red ® heeft een gecertificeerde kinderbeveiliging. Risicos worden vermeden door de trek-draai bedieningsgreep. Om kokend heet water te krijgen, is het nodig om de greep uit te trekken, te draaien en vast te houden. Wordt de greep losgelaten, dan springt deze direct terug in de uitgangspositie en wordt de toevoer van heet water onmiddellijk afgesloten. Bovendien wordt de uitloop van de kraan nooit te heet door de toegepaste GROHE CoolTouch ® technologie. Bij deze veilige buis-in-buis-constructie loopt heet water door de binnenste buis, koud en warm water door de buitenste.

 

Vorig jaar introduceerde Grohe twee nieuwe keukenkranen die beiden kokend heet water leveren. De elegante Mono variant die te gebruiken is naast een reguliere keukenkraan en de GROHE Red® Duo voor optimaal gemak. Eén kraan voor zowel koud, warm als kokend heet water. Dit is niet alleen praktisch, het levert ook nog eens een flinke besparing van de werkbladruimte op. Binnenkort zijn beide kranen verkrijgbaar in combinatie met een compacte single boiler voor 3 liter kokend heet water en is de Duo variant ook te verkrijgen in SuperSteel-uitvoering, een unieke matte en krasbestendige coating waar geen vingerafdrukken op achterblijven.

Met GROHE Red® kun je al binnen enkele seconden genieten van een kop thee, snel rijst koken en soep bereiden. De boiler zorgt ervoor dat er direct kokend heet water beschikbaar is. Met de introductie van de single boiler wordt nog meer ruimte bespaard, want door het compacte formaat is deze boiler veel kleiner dan de huidige combi boiler. Ideaal voor kleine en middelgrote huishoudens die reeds beschikken over een warmwatervoorziening voor koud en warm water. De combi boiler is geschikt voor de levering van koud, warm én kokend heet water. De single boiler levert alléén het kokend heet water.

Veiligheid voorop
Bij een kraan waar kokend heet water uitkomt, is veiligheid van groot belang. GROHE Red® heeft een gecertificeerde kinderbeveiliging. Risicos worden vermeden door de trek-draai bedieningsgreep. Om kokend heet water te krijgen, is het nodig om de greep uit te trekken, te draaien en vast te houden. Wordt de greep losgelaten, dan springt deze direct terug in de uitgangspositie en wordt de toevoer van heet water onmiddellijk afgesloten. Bovendien wordt de uitloop van de kraan nooit te heet door de toegepaste GROHE CoolTouch® technologie. Bij deze veilige buis-in-buis-constructie loopt heet water door de binnenste buis, koud en warm water door de buitenste.

90 keer per dag in gebruik
Omdat de keuken steeds meer een leefruimte is geworden, worden de eisen die mensen aan design stellen ook steeds hoger. De keukenmengkraan is bij veel huishoudens het minst dure, maar tegelijkertijd het meest gebruikte voorwerp in de keuken. We draaien tot wel 90 keer per dag de kraan open! De GROHE Red® is een aanwinst voor de praktisch ingestelde hedendaagse consument. De kraan kan zowel geïnstalleerd worden in nieuwe als bestaande keukens. Installeren is eenvoudig. De boiler wordt ondergebracht in het keukenkastje. De GROHE Red® Duo vervangt zelfs gewoon de huidige kraan. Omdat er maar één kraan nodig is, hoeft er geen tweede gat in het aanrecht geboord te worden. En de waterkoker die nu werkruimte inneemt op het aanrecht? Die kan de deur uit! Binnenkort is de Duo variant, op veler verzoek, ook verkrijgbaar met de populaire SuperSteel coating.

 

Sjouwen met flessen bronwater behoorde al even tot het verleden met de GROHE Blue® Pure; een moderne keukenmengkraan die in combinatie met een revolutionair filter het water laat smaken als mineraalwater. Voor de liefhebber van mineraalwater met koolzuur introduceert de fabrikant binnenkort de GROHE Blue® Chilled & Sparkling. Deze multifunctionele keukenmengkraan levert binnen een handomdraai bruisend mineraalwater. Naar smaak wordt koolzuur toegevoegd aan gefilterd, gekoeld water uit de kraan. Er kan worden gekozen voor een beetje bubbels (medium), veel bubbels (sparkling), maar ook voor plat gezuiverd water (still).

De GROHE Blue® Chilled & Sparkling heeft, net als de Pure variant, twee gescheiden leidingen in de uitloop; één voor het normale mengwater en één voor het gefilterde water. De keukenmengkraan heeft een eigentijds design en is verkrijgbaar in chroom of SuperSteel, een unieke matte en krasbestendige coating waar geen vingerafdrukken op achterblijven.

Starterkit
Voor een heerlijk glas bruisend mineraalwater en de perfecte presentatie bestaat de GROHE Blue® Chilled & Sparkling starterkit uit de volgende onderdelen; keukenmengkraan, koeler/carbonisator, koolzuurfles met bijbehorende universele adapters, karaf en een filter.

Met LED indicaties (blauw, turqoise en groen) wordt op de kraan aangeduid of de kraan still, medium of sparkling water geeft. Het water kan mooi in de luxe GROHE Blue® karaf geserveerd worden. Het filter verwijdert metalen, vuil, chemicaliën en restdeeltjes uit het water die de smaak en geur beïnvloeden. GROHE Blue® levert een besparing voor het milieu op ten opzichte van de flessen bronwater in de supermarkt. De plastic flessen zijn niet meer nodig.

Verkrijgbaarheid
GROHE Blue® Chilled & Sparkling is vanaf oktober 2010 verkrijgbaar bij keuken- en sanitairspeciaalzaken. De koolzuurflessen worden niet nageleverd door Grohe. Deze zijn voor consumenten te verkrijgen bij Gall & Gall en voor bedrijven/grootverbruikers bij groothandel Sligro.

Het assortiment kranen en douches van Grohe kent veel verschillende stijlsegmenten, waaronder de populaire Cosmopolitan-stijl. Hierin komen minimalisme, strakke lijnen en eenvoud in bediening samen. Eerder introduceerde Grohe al handdouches, thermostaatkranen en de kranenseries Eurosmart en Eurodisc met de Cosmopolitan-look. Daar komt nu een nieuwe kranenserie bij: Eurostyle Cosmopolitan. Voor mensen die houden van moderne kranen met een dynamische uitstraling en ronde afwerking.

De ronde body van de Eurostyle Cosmopolitan kranen loopt in één vloeiende lijn door naar de slanke uitloop met een schuin afbuigende vorm. De ergonomische handgreep is volledig ontworpen met het Grohe design DNA dat voor een eenvoudige en vloeiende bediening zorgt. Deze kranenserie valt niet alleen op vanwege het mooie design en de uistekende kwaliteit, ook de aantrekkelijke prijs zal in deze tijd voor veel mensen een reden zijn om voor deze nieuwe kranen te kiezen.

Breed assortiment voor wastafel, douche, bad én toilet. Het assortiment Eurostyle Cosmopolitan bestaat uit een zeer complete range inbouw- en opbouwkranen met voor iedere wens een juiste oplossing. Van wastafelkranen tot kranen voor douche, bad, bidet en voor in het toilet.

De kraan is het meest gebruikte onderdeel van de keuken. Gemak en design spelen een steeds belangrijker rol bij de keuze van een keukenkraan. Grohe introduceert daarom de K7 serie keukenkranen die deze elementen in zich heeft. De blikvanger in de serie is de hoge K7 keukenmengkraan met professionele handdouche.

De compleet nieuwe serie van Grohe heeft diverse één- en tweegats-keukenmengkranen, elk met een unieke minimalistische vormgeving. Enkele varianten zijn voorzien van een uittrekbare handdouche die het afspoelen van eten en de afwas nog eenvoudiger maakt. Bovendien is er een opvallende hoge kraan met professionele handdouche. De flexibele lange uitloop maakt de kraan zeer handig in gebruik en heeft de mogelijkheid om eenvoudig van normale straal naar een douchestraal om te schakelen.

Voorzien van laatste technologie
Alle kranen in de K7-serie zijn verkrijgbaar met zowel het hoogglans GROHE StarLight® chromen oppervlak als met de populaire SuperSteel coating. SuperSteel is een krasbestendige niet van RVS te onderscheiden coating waar geen vingerafdrukken op achterblijven. Bovendien zijn alle modellen uitgerust met de GROHE SilkMove® technologie die zorgt voor een gegarandeerde soepele bediening en precieze waterbeheersing.

Verkrijgbaarheid
De nieuwe serie K7 keukenkranen van Grohe is vanaf oktober 2010 verkrijgbaar bij diverse keukenspeciaalzaken. Adviesprijzen inclusief BTW van de kranen variëren van € 730,- tot € 1275,-.

Grohe breidt Grohe Red ® serie nog verder uit Eén keukenmengkraan voor koud, warm én kokend heet water. Twee jaar geleden introduceerde Grohe twee nieuwe keukenkranen die beiden kokend heet water leveren. De elegante Mono variant die te gebruiken is naast een reguliere keukenkraan en de GROHE Red ® Duo voor optimaal gemak. Eén kraan voor zowel koud, warm als kokend heet water. Dit is niet alleen praktisch, het levert ook nog eens een flinke besparing van de werkbladruimte op. Nieuw is de GROHE Red ® Duo met de moderne U-uitloop. Door de strakke vormgeving past dit model uitstekend in moderne en designkeukens.

Met GROHE Red ® kun je al binnen enkele seconden genieten van een kop thee, snel rijst koken en soep bereiden. De boiler zorgt ervoor dat er direct kokend heet water beschikbaar is. Met de introductie van de Single boiler vorig jaar wordt nog meer ruimte bespaard, want door het compacte formaat is deze boiler veel kleiner dan de Combi boiler. Ideaal voor kleine en middelgrote huishoudens die reeds beschikken over een warmwatervoorziening voor koud en warm water. De Combi boiler levert warm én kokend heet water. De kleinere Single boiler levert alléén het kokend hete water.

Alle GROHE Red ® Duo varianten zijn naast chroom ook te verkrijgen in SuperSteel-uitvoering, een unieke matte en krasbestendige coating waar geen vingerafdrukken op achterblijven.

Veiligheid voorop
Bij een kraan waar kokend heet water uitkomt, is veiligheid van groot belang. GROHE Red ® heeft een gecertificeerde kinderbeveiliging. Risicos worden vermeden door de trek-draai bedieningsgreep. Om kokend heet water te krijgen, is het nodig om de greep uit te trekken, te draaien en vast te houden. Wordt de greep losgelaten, dan springt deze direct terug in de uitgangspositie en wordt de toevoer van heet water onmiddellijk afgesloten. Bovendien wordt de uitloop van de kraan nooit te heet door de toegepaste GROHE CoolTouch ® technologie. Bij deze veilige buis-in-buis-constructie loopt heet water door de binnenste buis, koud en warm water door de buitenste.

90 keer per dag in gebruik
Omdat de keuken steeds meer een leefruimte is geworden, worden de eisen die mensen aan design stellen ook steeds hoger. De keukenmengkraan is bij veel huishoudens het minst dure, maar tegelijkertijd het meest gebruikte voorwerp in de keuken. We draaien tot wel 90 keer per dag de kraan open! De GROHE Red ® is een aanwinst voor de praktisch ingestelde hedendaagse consument. De kraan kan zowel geïnstalleerd worden in nieuwe als bestaande keukens. Installeren is eenvoudig. De boiler wordt ondergebracht in het keukenkastje. De GROHE Red ® Duo vervangt zelfs gewoon de huidige kraan. Omdat er maar één kraan nodig is, hoeft er geen tweede gat in het aanrecht geboord te worden. En de waterkoker die nu werkruimte inneemt op het aanrecht? Die kan de deur uit!

Grohe breidt Grohe Red ® serie nog verder uit Eén keukenmengkraan voor koud, warm én kokend heet water. Twee jaar geleden introduceerde Grohe twee nieuwe keukenkranen die beiden kokend heet water leveren. De elegante Mono variant die te gebruiken is naast een reguliere keukenkraan en de GROHE Red ® Duo voor optimaal gemak. Eén kraan voor zowel koud, warm als kokend heet water. Dit is niet alleen praktisch, het levert ook nog eens een flinke besparing van de werkbladruimte op. Nieuw is de GROHE Red ® Duo met de moderne U-uitloop. Door de strakke vormgeving past dit model uitstekend in moderne en designkeukens.

Met GROHE Red ® kun je al binnen enkele seconden genieten van een kop thee, snel rijst koken en soep bereiden. De boiler zorgt ervoor dat er direct kokend heet water beschikbaar is. Met de introductie van de Single boiler vorig jaar wordt nog meer ruimte bespaard, want door het compacte formaat is deze boiler veel kleiner dan de Combi boiler. Ideaal voor kleine en middelgrote huishoudens die reeds beschikken over een warmwatervoorziening voor koud en warm water. De Combi boiler levert warm én kokend heet water. De kleinere Single boiler levert alléén het kokend hete water.

Alle GROHE Red ® Duo varianten zijn naast chroom ook te verkrijgen in SuperSteel-uitvoering, een unieke matte en krasbestendige coating waar geen vingerafdrukken op achterblijven.

Veiligheid voorop
Bij een kraan waar kokend heet water uitkomt, is veiligheid van groot belang. GROHE Red ® heeft een gecertificeerde kinderbeveiliging. Risicos worden vermeden door de trek-draai bedieningsgreep. Om kokend heet water te krijgen, is het nodig om de greep uit te trekken, te draaien en vast te houden. Wordt de greep losgelaten, dan springt deze direct terug in de uitgangspositie en wordt de toevoer van heet water onmiddellijk afgesloten. Bovendien wordt de uitloop van de kraan nooit te heet door de toegepaste GROHE CoolTouch ® technologie. Bij deze veilige buis-in-buis-constructie loopt heet water door de binnenste buis, koud en warm water door de buitenste.

90 keer per dag in gebruik
Omdat de keuken steeds meer een leefruimte is geworden, worden de eisen die mensen aan design stellen ook steeds hoger. De keukenmengkraan is bij veel huishoudens het minst dure, maar tegelijkertijd het meest gebruikte voorwerp in de keuken. We draaien tot wel 90 keer per dag de kraan open! De GROHE Red ® is een aanwinst voor de praktisch ingestelde hedendaagse consument. De kraan kan zowel geïnstalleerd worden in nieuwe als bestaande keukens. Installeren is eenvoudig. De boiler wordt ondergebracht in het keukenkastje. De GROHE Red ® Duo vervangt zelfs gewoon de huidige kraan. Omdat er maar één kraan nodig is, hoeft er geen tweede gat in het aanrecht geboord te worden. En de waterkoker die nu werkruimte inneemt op het aanrecht? Die kan de deur uit!