Perfect integreerbare ruimteventilatie. Uiterst efficiënte oplossingen, gevarieerd design en eenvoudige plaatsing – dat is de Gaggenau 200 serie afzuigsystemen. De platte schermkappen AF 200/210/211 en de ventilatiemodules AC 200 completeren de serie nu met krachtige apparaten. Deze zijn te combineren met alle Gaggenau-kookplaten en -apparaten en kunnen worden geïntegreerd in elke keuken-architectuur. Het minimalistische design toont elementen van geborsteld roestvrij staal, aluminium en glas. De kookzone wordt individueel verlicht met dimbaar, neutraal wit led-licht. Alle modellen hebben een krachtige ventilator en een afvoer- en circulatiefunctie. De nieuwe producten met de energie-efficiencyklasse A tot A+ zijn vanaf november 2015 verkrijgbaar.

„In een stijlvolle omgeving worden met name bij de ventilatie steeds hogere eisen gesteld aan het design en de functionaliteit van de apparaten. Als toonaangevende vernieuwer presenteerden wij al in 1982 de eerste uitschuifbare platte schermkap om in te bouwen in de bovenkast. Wij ontwikkelen sindsdien consequent nieuwe uiterst efficiënte oplossingen voor individuele keukenplanningen”, aldus Sven Schnee, Head of Global Brand Gaggenau.

Veelzijdig qua design en functionaliteit.
De 60 en 90 cm brede platte schermkappen AF 200/201/211 in vijf varianten zijn speciaal bedoeld om onopvallend in de bovenkast in te bouwen. Alle modellen zijn perfect geschikt als vervanger van de voorgaande modellen AH 250 en AH 900. Ze beschikken over een dampscherm van geborsteld roestvrij staal of aluminium met glazen inzet, die de kookdamp met groot vermogen afzuigt. De kap wordt uitgeschoven door licht op de greeplijst te drukken. Een gepatenteerd verzinkframe is apart verkrijgbaar. Hiermee verdwijnt de platte schermkap volledig in de bovenkast.

Ook de ventilatiemodules AC 200 in de breedtes 52 cm, 70 cm en 86 cm kunnen vrijwel onzichtbaar in de bovenkasten of kappen worden geïnstalleerd.

Hoog vermogen.
Alle modellen zijn gebaseerd op ventilatietechnologie met de uiterst efficiënte BLDC techniek en werken daardoor bijzonder energiezuinig en stil. Ze beschikken verder over drie elektronisch gestuurde vermogensstanden en een intensiefstand. Heel comfortabel is de automatische functie bij de platte schermkap. Hiermee wordt het vermogen automatisch aangepast aan de kookdampontwikkeling.

Eenvoudige hantering.
De montage van de platte schermkappen is heel eenvoudig dankzij een gepatenteerd snelbevestigingssysteem. Ook de ventilatiemodules zijn gemakkelijk te installeren. Alle apparaten zijn leverbaar als afvoer- en circulatieoplossing. In combinatie met de efficiënte circulatiemodule bezitten ze een groot vermogen. Hierdoor zijn ze heel geschikt voor vertrekken waarin het plaatsen van afvoerbuizen ingewikkeld of onmogelijk is, zoals in oude gebouwen, huurwoningen of energiezuinige huizen. Voor een gemakkelijke hantering van de apparaten zorgen de geïntegreerde ventilatoren, waarop met enkele handgrepen een circulatiemodule met actief koolstoffilter te plaatsen is. De vetfilters zijn probleemloos te verwijderen en kunnen in de afwasmachine worden gereinigd.

Met de nieuwe producten van de 200 serie afzuigsystemen onderstreept Gaggenau zijn competentie als specialist voor afzuigsystemen voor de individuele keukenplanning.

Exact, snel en flexibel koken met een laag energieverbruik – dat zijn de voordelen van de nieuwe Flex-inductiekookplaten van Gaggenau. Ze vervullen alle wensen van ambitieuze koks in één enkel apparaat en zijn uitstekend geschikt voor kleinere keukens. Dankzij nieuwe functies kunnen pannen vrij worden geplaatst, voor de temperatuurregeling worden ze verschoven. Andere bijzonderheden zijn een braadsensor en toebehoren zoals Teppanyaki en een grillplaat. Dankzij een innovatief displayconcept is de TwistPad-bediening met afneembare magneetknop heel eenvoudig en intuïtief. De Flex-inductiekookplaten in minimalistisch design worden vlak geïntegreerd of met zichtbare rand ingebouwd. De nieuwe producten zijn vanaf oktober 2015 verkrijgbaar.

Voor een comfortabel een precies gebruik zorgt een nieuw bedienconcept in helder design met wit en oranje, dat alleen de beschikbare functies toont. De kookplaat is te bedienen door de Twist-Pad licht draaien of aan te raken. De magneetknop kan worden afgenomen om de kookplaat te reinigen en fungeert als kinderslot.

Hoge functionaliteit en flexibiliteit.
Professioneel koken staat voor perfecte braadresultaten en exacte bereidingstijden. De Flex-inductiekookplaten bieden alles wat hiervoor nodig is, ook voor de thuiskeuken. De flexfunctie verbindt afzonderlijke kookplaten met elkaar. Grote pannen zoals een braadslede en toebehoren als Teppanyaki of een grillpan kunnen hierdoor flexibel op dit oppervlak worden gebruikt.

Professioneel kookgevoel.
De professionele kookfunctie is ideaal om te frituren, te sudderen of voor het bereiden van sauzen. Hiermee kan één kookvlak vooraf in drie temperatuurzones worden ingesteld. Om een snelle overgang van aanbraden tot sudderen te creëren worden de pannen, net als in de professionele keuken, eenvoudig verschoven. De temperatuurzones zijn bovendien individueel instelbaar. De braadsensor-functie zorgt voor gezondere en betere braadresultaten, want de temperatuur van het gerecht wordt constant gehouden. Zo ontstaat een gelijkmatige goudbruine kleur zonder dat vet verbrandt. Twee boosterfuncties verhogen kortdurend het vermogen tot boven het maximale vermogen. Deze functies zijn speciaal bedoeld voor pannen. Hiermee kan krachtig worden aangebraden en heel snel worden verhit, bijvoorbeeld bij grote hoeveelheden vloeistof.

Edele materialen en designuitvoeringen.
De Gaggenau Flex-inductiekookplaten CI 292/290/282/272/262 zijn er in breedtes van 60, 70, 80 en 90 cm. Ze zijn voorzien van een of twee Flex-inductiekookvelden. De kookplaten zijn verkrijgbaar met of zonder een roestvrijstalen frame en kunnen vlak geïntegreerd of met zichtbare rand worden ingebouwd.

 

Het traditionele merk Gaggenau presenteert een nieuw inbouwconcept, waarmee alle apparaten uit de bakovens 200 serie perfect vlak geïntegreerd kunnen worden ingebouwd en gecombineerd. Dankzij de strakke vormtaal en het heldere design kunnen de apparaten op perfecte wijze in ieder interieur worden ingepast. Gekozen kan worden uit de kleurnuances Gaggenau antraciet, metallic of zilver. Een noviteit is de bedieningsmodule met TFT-touch-display, die wordt gekenmerkt door een eenvoudige en intuïtieve bediening. De nieuwe serie is vanaf maart 2013 verkrijgbaar.

De 200 serie bakovens biedt de perfecte voorwaarden voor de meest uiteenlopende kookgewoontes, smaken en voorkeuren. Het aanbod bevat naast bakovens, stoomovens, combi-stoomovens, magnetrons, combi-magnetrons ook koffievolautomaten en warmhoudlades. De 60 cm brede apparaten beschikken over volledig glazen fronten en zijn in drie kleurnuances verkrijgbaar. De deuren kunnen worden geopend in een hoek van 110 graden. De apparaten kunnen naast of boven elkaar op ooghoogte worden geplaatst; de bakovens kunnen ook onder het werkblad worden ingebouwd. Voor welke combinatie ook wordt gekozen – het resultaat vormt altijd een perfecte eenheid.

Veelzijdig comfort.
Alle apparaten uit de nieuwe serie worden gekenmerkt door dezelfde bedienings-filosofie en beschikken over een bedieningsmodule met een TFT-touch-display. De hoofdfuncties worden via twee draaiknoppen gestuurd en zijn constant op het TFT touch-display zichtbaar. De nevenfuncties kunnen via het touchveld worden opgeroepen en worden alleen wanneer nodig zichtbaar. Op deze wijze kunnen alle functies van het apparaat eenvoudig en comfortabel worden bediend. Met de kerntemperatuursensor, die in enkele modellen voorhanden is, worden vlees, vis en deeggerechten tot op het juiste moment gegaard. Met een speciaal accessoire, de baksteen, verandert de bakoven in een echte steenoven en kunnen op professionele wijze flammkuchen, pizza’s en brood worden gebakken.

Net zo comfortabel als bij de bakoven kunnen ook bij de andere apparaten uit de serie alle functies via de bedieningsmodule worden ingesteld: bijvoorbeeld de unieke combinatie van vochtigheid en hete lucht bij de combi-stoomoven, waardoor naast stomen en garen ook bakken, smoren, regenereren, ontsappen en gisten mogelijk is.

Met de bakovens 200 serie in drie kleurvarianten biedt Gaggenau talrijke mogelijkheden voor een vlak geïntegreerde inbouw. De apparaten kunnen geheel naar individuele wens worden gecombineerd en passen in ieder interieur – ofwel in ton sur ton, ofwel in een contrasterende kleur.

 

Sculpturaal design verenigd met professionele techniek. Hoge functionaliteit en een heldere vormtaal kenmerken de nieuwe bakovens 400 serie van Gaggenau. Door hun sculpturale design zijn de tot 76 cm brede apparaten van massief roestvrijstaal duidelijk aanwezig, zonder dat ze de ruimte domineren. Tegelijkertijd openen ze een breed scala aan combinatiemogelijkheden. Een bijzonderheid vormt het 47 mm uitstekende front in samenspel met een front zonder bedieningspaneel en greeploze deuren. Een noviteit is de bedieningsmodule met TFT-touch-display. Deze wordt gekenmerkt door een eenvoudige en intuïtieve bediening en biedt bovendien nieuwe functies zoals bijvoorbeeld een automatische deuropening. De nieuwe serie is vanaf maart 2013 verkrijgbaar.

De bakoven 400 serie biedt perfecte oplossingen voor de meest uiteenlopende kookgewoontes, smaken en voorkeuren. De bakovens, combi-stoomovens, combi magnetrons, koffievolautomaten en warmhoudlades zijn uitsluitend uit hoogwaardige materialen zoals roestvrijstaal en glas vervaardigd. De frontpanelen van de 60 of 76 brede apparaten zijn aan de achterzijde in roestvrijstaal uitgevoerd. De deuren kunnen in een hoek van 180 graden worden geopend. Elk apparaat behoudt ook in combinatie met andere apparaten zijn individuele karakter. Drie apparaten boven elkaar of een panoramaopstelling van 45 cm hoge apparaten naast elkaar; talloze inbouwvarianten zijn mogelijk. Daarnaast kan ook de voor Gaggenau zo karakteristieke bedieningsmodule naar wens worden gepositioneerd, zowel aan de boven- of onderkant van het apparaat.

Veelzijdig comfort.
Alle apparaten uit de nieuwe serie beschikken over dezelfde bedieningsfilosofie en hebben een bedieningsmodule met een TFT-touch-display. De hoofdfuncties worden via twee draaiknoppen gestuurd en zijn constant op het TFT-touch-display zichtbaar. De nevenfuncties kunnen via het touchveld worden opgeroepen en zijn alleen zichtbaar indien nodig. Op deze wijze kunnen alle functies van het apparaat eenvoudig en comfortabel worden bediend. Met de kerntemperatuursensor worden bijvoorbeeld vlees, vis en deeggerechten tot op het juiste moment gegaard. Een draaispit zorgt voor rondom knapperig bruin vlees, bijvoorbeeld gevogelte, rollades of lamsbouten. Met een speciaal accessoire, de pizzasteen, verandert de bakoven in een echte steenoven en kunnen op professionele wijze pizza’s en brood worden gebakken. Dankzij de pyrolyse-functie reinigt de oven met een druk op de knop zichzelf.

Net zo gemakkelijk als bij de bakoven, kunnen ook bij de andere apparaten uit de serie alle functies via de bedieningsmodule worden ingesteld. Bijvoorbeeld de unieke combinatie van stoom en hete lucht bij de combi-stoomoven, waardoor naast stomen en garen ook onder andere bakken, smoren, regenereren, warmhouden, gisten, grillen en gratineren mogelijk is.

Met de bakovens 400 serie levert Gaggenau zonder enig compromis opnieuw moderne, professionele techniek voor de particuliere keuken. De serie die wordt gekenmerkt door een buitengewoon design, hoogwaardige materialen en een hoge functionaliteit, laat niets te wensen over.

Gaggenau introduceert een innovatie op het gebied van afzuigsystemen, die niet alleen efficiënt en praktisch is, maar ook zeer esthetisch. De AT400 randafzuiging onttrekt kookluchten waar ze ontstaan. Het systeem staat op het werkblad, is voorzien van geïntegreerde verlichting en kan gecombineerd worden met één of meer kookplaten. Het bovenblad kan gebruikt worden voor extra afzetruimte.

Ideaal voor een kookeiland, door de geringe hoogte (27,5 cm), maar zeker ook geschikt als wandopstelling. Dat iets praktisch en efficiënts ook mooi ontworpen kan zijn, blijkt uit het feit dat de AT400 reeds de gerenommeerde Duitse iF Design Award 2006 in de wacht heeft gesleept.

Het nieuwe randafzuigingssysteem werkt door middel van luchtrecirculatie op een dermate efficiënte en geruisarme manier, dat het kan tippen aan eersteklas lucht-afzuigsystemen. De AT400 neemt echter minder ruimte in beslag dan deze systemen. Het apparaat beschikt over drie vermogensstanden en een intensieve afzuigstand, een intervalstand en een naloopstand.

Het nieuw ontwikkelde centrifugerende vetfilter en de vetopvangschaal zijn in de vaatwasautomaat te reinigen. Het eenvoudig te verwisselen koolstoffilter is in de ventilatiebehuizing in de onderkast te vinden.

De AT400 is uitgevoerd in roestvrij staal en is in twee afmetingen verkrijgbaar, 106 en 136 cm, waardoor het uitstekend past bij de nieuwe kookplaten van de Gaggenau 400 serie.

Inductie staat voor secuur, snel koken bij een gering energieverbruik. Met de inductiekookplaat met volledig kookoppervlak CX 480 presenteert Gaggenau een uniek kookplaatconcept op de markt. Voor het eerst kan het volledige oppervlak als kookzone benut worden en zit men niet meer vast aan de vooraf bepaalde kookzones. De intuïtieve bediening geschiedt via een extra groot TFT-Touch-Display. De ultra strakke donkergrijze kookplaat werd onlangs reeds met de internationaal begeerde iF product design award 2011 onderscheiden.

Meer flexibiliteit en vrijzinnigheid.
De inductiekookplaat met volledig kookoppervlak CX 480 maakt een vrije plaatsing en verplaatsing van kookgerei van een willekeurige vorm en grootte op de kookplaat mogelijk. Daarbij kunnen gelijktijdig maximaal vier pannen gebruikt worden. Het kookgerei wordt automatisch gedetecteerd en alleen maar daar verhit, waar het staat. Als het verplaatst wordt, detecteert de kookplaat de nieuwe positie en neemt de ingestelde temperatuur over om daar verder te gaan met verhitten.

"Onder het glaskeramische oppervlak van de nieuwe inductiekookplaat werken 48 direct aaneengeschakelde en zijdelings ten opzichte van elkaar geplaatste microinductoren. In tegenstelling tot traditionele grote inductiespoelen verandert deze structuur de gehele kookplaat in een enkele grote kookzone", licht Stefan, Hoofd Productmanagement bij Gaggenau, toe.

Intuïtieve bediening.
De bediening geschiedt via een groot TFT-Touch-Display, dat de vorm, grootte en positie van het kookgerei afbeeldt. Om functies op te roepen kan het bedieningsveld lichtjes met de vinger worden aangeraakt.

Voor de temperatuurinstelling scrollt men zoals bij een iPhone om de juiste waarde in te stellen. In een handomdraai kan de kookplaat gebruikt worden als Teppanyaki-plaat door de apart verkrijgbare plaat, die bestaat uit meerdere lagen RVS en aluminium voor optimale warmteverspreiding, op de kookplaat te plaatsen. De Teppanyaki-plaat is in 2/3 en 1 gastronorm afmeting verkrijgbaar.

Met de inductiekookplaat met volledig kookoppervlak toont Gaggenau eens te meer aan een vernieuwend en technologisch hoogstaand keukenmerk te zijn.

Gastronorm is de (wereldwijde) standaardisatie van de afmetingen van bakken, braadpannen, plateaus en andere elementen die in een professionele keuken worden toegepast. De nieuwe koelkasten van Gaggenau zijn nu voor het eerst uitgerust met speciale voorzieningen voor Gastronorm-inzetbakken, waardoor de levensmiddelen zo min mogelijk ruimte innemen in het interieur. De Gastronorm-inzetbakken van hygiënisch roestvrij staal bieden onovertroffen gebruiksgemak: Ze kunnen tijdens het hele kookproces worden gebruikt. Zo kan men bijvoorbeeld groenten bewaren in de inzetbakken in de koelkast, de groenten hierin afspoelen, het daarna in de (combi)-stoomoven zetten en na gebruik in de afwasautomaat plaatsen.

Professioneel bereiden, bereiden, warm houden én bewaren.
Het Gastronorm-systeem bestaat uit een set roestvrijstalen inzetbakken en een aluminium braadslede en vormt een essentieel onderdeel van elke professionele keukenuitrusting. Gastronorm-bakken zorgen voor een soepele bereiding en een efficiënte tijdsindeling. In deze bakken met internationaal geldende standaardafmetingen kunnen gerechten worden voorbereid, bereid, warm gehouden of opgewarmd en bewaard. Onbegrensde mogelijkheden in de keuken.
Gaggenau heeft de gebruiksvriendelijke Gastronorm-inzetbakken al in 1999 gepresenteerd bij de introductie van onze eerste combi-stoomoven. Sindsdien zijn de toepassingsmogelijkheden van dit systeem voortdurend uitgebreid. Zowel de inzetbakken als de braadslede kunnen in combinatie met talloze Gaggenau-apparaten worden gebruikt, variërend van onze inductiekookplaten tot onze bakovens, stoomovens, combi-stoomovens en warmhoudlades.

Met de nieuwe Vario 200-serie zorgt Gaggenau er nu voor dat het Gastronorm-systeem ook in combinatie met onze hoogwaardige koel- en vriesapparatuur kan worden gebruikt. De apparaten zijn uitgerust met speciale voorzieningen voor het gemakkelijk inschuiven van de inzetbakken, waardoor de levensmiddelen zo min mogelijk ruimte innemen in het interieur. Om de gerechten vers te houden is het assortiment nu uitgebreid met bijpassende deksels voor alle Gastronorm-inzetbakken. De deksels zijn verkrijgbaar als extra toebehoren. Nu kunnen Gastronorm-inzetbakken in alle fasen van het kookproces worden gebruikt, zonder de noodzaak voor extra kookgerei.

Alle aandacht voor het koken.
Met de praktische Gastronorm-accessoires van Gaggenau wordt werken in de keuken meer ontspannen. De functionele, tijdloze vormgeving zorgt voor een opgeruimde omgeving en komt overal tot zijn recht. Het Gastronorm-systeem is daarom ook bijzonder geschikt voor open keukens.