Bij het uitzoeken van een nieuwe keuken is de keukenkraan niet het eerste waar je aan denkt. Sterker nog, de keukenkraan is vaak een van de sluitposten op de begroting. Terwijl de keukenkraan toch een van de meest gebruikte onderdelen van de keuken is. Ga maar eens na hoe vaak je hem gebruikt om: handen te wassen, groenten te spoelen, een vaas te vullen, water te drinken, enz. Daarom besteden wij deze keer speciale aandacht aan de keukenkraan. Wij hebben 10 bijzondere keukenkranen voor je op een rijtje gezet.

Damixa_3706977_Tradition_K_B.png

Traditioneel in nieuw jasje
Een kraan die in grootmoeders keuken niet zou misstaan is de Tradition van Damixa. Maar vergis je niet, deze ogenschijnlijk ouderwetse keukenkraan is helemaal gemoderniseerd. De keukenkraan geeft 12 liter water per minuut bij volledige opening. Bovendien is de kraan voorzien van een koude-startfunctie waardoor er alleen warm water wordt gebruikt wanneer dat nodig is. Een speciale coating zorgt voor de trendy kleuren koper of messing.

KWC-by-Franke_ZOE_csm_25497530_58b42a569f_B.png

De visser
Keukenkraan Zoe van KWC by Franke heeft een sierlijke vorm die enigszins naar achter lijkt te hangen. Net een visser die met zijn hengel een grote snoek probeert binnen te halen.

Dekker_Space-kraan-Time_B.png

Minimalistisch
Bij keukenkraan Time van Lavanto staat het minimalisme centraal. De waterleiding lijkt boven het werkblad te zijn doorgetrokken en bovenaan omgebogen richting spoelbak. De bediening is aan het uiterste puntje van de uitloop geplaatst.

Damixa_73000_A-Pex-Kitchen__B.png

Minimalistisch met opvallende bediening
Eveneens passend in de minimalistische stijl is de A-Pex keukenkraan van Damixa. Deze kraan is ontworpen door de Deense designer Anders Hermansen. De stoere vormgeving valt op door de speelse bedieningshendels aan de bovenzijde van de uitloop.

KWC-by-Franke_B03_KWCONOTLP_105683i_B.png

Strak uit de muur
Met de KWC Ono blijven we nog even bij de strakke, moderne keukenkranen. Wandmontage zien we nog niet veel in de keuken, maar is zeker een overweging waard. Er loopt geen water meer langs de kraan naar de bevestiging op het keukenblad, dus er zal zich geen vuil of kalk ophopen. Verder past de pure eenvoud heel mooi binnen de moderne keuken.

Damixa_90078_2-grip_Kitchen-High-C-spout_B.png

Keukenkraan met zachte ronde vormen
Keukenkraan Bell van Damixa is een tegenhanger van de strakke, minimalistische kranen. Bell is een zachte, ronde, belvormige kraan. De gebogen, afgeronde basis geeft het idee dat de kraan een object is dat op het keukenwerkblad is geplaatst. Het is net of je het object kunt oppakken om het ergens anders neer te zetten. Daarmee heeft de kraan een uniek, tijdloos ontwerp dat past binnen alle moderne interieurs.

Dekker_Space-kraan-Lapa_B.png

Moderne horecakraan
In de horeca wordt gebruik gemaakt van hoge kranen met een flexibele slang. Dekker Lapa is zo’n kraan, maar dan bedoelt voor de huiskeuken. Minder robuust dan in een horecakeuken, maar met een moderne twist en net zo praktisch in het gebruik.

KWC-by-Franke_Isla_B.png

Praktische kraan
Isla van KWC by Franke is geen horecakraan, maar heeft wel het praktische gemak van een uittrekbare handdouche. Makkelijk voor het vullen van hoge vazen en pannen en het schoonspoelen van de spoelbak.

Dekker_Space-kraan-Hybrid_B.png

Futuristische kraan
Er zijn mooie kranen die weinig opvallend hun werk doen. En er zijn fantastische eyecatchers die minstens zo functioneel zijn. Keukenkraan Hybrid van Lavanto is zo’n kraan. De bijzonder vormgegeven handdouche geeft de kraan een futuristische uitstraling.

Damixa_draaibare-uitloop_B.png

Makkelijk water drinken
Bij Keukenkraan Arc van Damixa kan de uitloop worden gedraaid, zodat het water naar boven stroomt. Water drinken gaat zo een stuk gemakkelijker. De kraan kan ook naar links, rechts, boven en beneden worden bewogen waardoor de hoeken van spoelbakken bij het schoonmaken goed bereikbaar zijn.

Bron: Vereniging comfortabel wonen

Keramische materialen staan al heel lang bekend als natuurlijke materialen die voldoen aan hoge eisen op het gebied van hygiëne. Dat maakt deze materialen ook zo interessant voor gebruik in de keuken. Franke vervaardigt sterke spoeltafels van Fraceram keramiek.
 
Wat is Fraceram keramiek
De keramische spoeltafels van Franke zijn vervaardigd uit Fraceram. Door zijn bijzondere hardheid onderscheidt Fraceram zich van traditioneel keramiek. Fraceram keramiek krijgt zijn bijzondere hardheid door de unieke samenstelling van grondstoffen. Deze samenstelling bestaat uit veldspaat, porseleinaarde, leem en kwarts die bewerkt worden bij een temperatuur van 1200 °C. Tot slot wordt er een glazuurlaag, in de gewenste kleur, aangebracht. Deze zorgt voor een duurzame glans en een gelijke gladheid over het volledige oppervlak. De sterke spoeltafels van Fraceram keramiek kunnen daardoor zelfs worden gebruikt als snijplank.
 
Accenten in kleur
Fraceram is verkrijgbaar in zes kleurvaste accentkleuren. In de glanzende uitvoering is er keuze uit wit, magnolia, grafiet en onyx. In de matte uitvoering kun je kiezen uit parelgrijs of antraciet. Genoeg keuze om te combineren met elk materiaal en kleur keukenwerkblad en keukenfront

De graag geziene LUNA familie wordt vernieuwd met de LUNA-E kranen. KWC LUNA-E tilt een klassieker naar een hoger niveau door een gloednieuwe lijn van verschillende modellen te combineren met de betrouwbare functies van zijn voorganger.

Profiteer van nog meer flexibiliteit en betrouwbaarheid in de keuken. Gecombineerd met een bijzonder design; tijdloze gladde contouren en moderne zachte hoeken. De stijl van KWC LUNA-E gaat perfect gepaard met zowel klassieke als tijdloze keukens.  

Sleek solution
De royale 160° draaihoek creëert ruimte en zorgt voor een soepele workflow. Het werken in de keuken is een waar genot dankzij de elegante design elementen zoals: de draaibare uitloop en de kraan, welke perfect op elkaar zijn afgestemd om perfect visuele harmonie te creëren.

Functies
Jetclean - Dankzij de elastische douchezeef wordt een deel van het reinigingswerk voor u gedaan. Terwijl het water loopt, zetten de conische gaten uit waardoor kalkresten van het zeefoppervlak loskomen. Wanneer de waterstroom wordt gestopt, worden de gaten automatisch weer kleiner.

Turn and clean - Turn and clean (tac) zegt alles: draaien, reinigen, klaar. De zeef kan in een handomdraai van de vaatdouche worden verwijderd en snel en gemakkelijk worden schoongemaakt. Touchcontrol - Door de geïsoleerde heetwatertoevoer wordt de romp van de mengkraan wel warm, maar kan nooit te heet worden.

Jet typen - Met slechts één druk op de omschakeltoets op de douchekop schakelt u over van de volle Neoperl® -straal naar een fijne zeefstraal.

Modellen


Kraan met draaibare uitloop van 160°

Kraan met draaibare uitloop van 140°

Kraan met handdouche

Kraan met draaibare uitloop van 160° voor installatie onder een raam

Kraan met handdouche voor installatie onder een raam

Bron: Vereniging Comfortabel Wonen

 

De keuken als woonkamer, 4-in-1 kranen en Smart cooking. Een greep uit de trends die Franke Kitchen Systems verwacht voor het komende jaar binnen de keukenwereld. Wat kunnen we nog meer verwachten in 2016?

Draadloos wonen
Met de populariteit van open keukens neemt ook de wens voor strak design toe. Apparaten nemen minder ruimte in beslag, kranen worden elektronisch aangestuurd en afzuigkappen zijn minder groot en steeds meer geïntegreerd in het gehele design. Daarnaast zijn ze vaker verkrijgbaar in diverse kleuren. Zo past de gekozen afzuigkap altijd bij de kleur en stijl van de keuken.

Smart cooking
Een opkomende trend in de keukenwereld; kookpitten die rechtstreeks worden verwerkt in je favoriete werkblad. Franke heeft onlangs Smart Cooking geïntroduceerd. Met Smart Cooking kunnen tot wel vijf branders worden opgenomen in het 4mm massief roestvrijstalen werkblad van Franke. Doordat de branders ruim van elkaar geplaatst zijn, ontstaat er voldoende ruimte tussen de branders onderling. Op deze manier krijg je een strak design met eenvoudig onderhoud.

4-in-1 kraan
Als opvolger van de 3-in-1 kraan die naast warm en koud water ook kokend water geeft, is er nu de 4-in-1 kraan. Deze kraan biedt als vierde optie gefilterd koud water uit de kraan, in smaak vergelijkbaar met bronwater. De verwachting is dat men steeds vaker zal kiezen voor een 3-in-1 of 4-in1 kraan in vergelijking met de traditionele mengkraan met enkel warm en koud water.

Keuken als woonkamer
Het keukeneiland blijft ook in 2016 hot. Doordat het eiland aan alle kanten te gebruiken is, biedt het veel opbergruimte. Op deze manier krijg je een functionele keuken waar al het kookgerei een overzichtelijk plekje krijgt. De keuken is steeds vaker onderdeel van de woonkamer en het is dan ook belangrijk dat het keukeneiland past bij de complete inrichting en niet wordt gezien als los element.

Smartphones en tablets binnen handbereik
Het is steeds gebruikelijker om je tablet of smartphone in de keuken te gebruiken om bijvoorbeeld recepten te lezen. Daarom zien we in de keuken van 2016 meer ingebouwde oplaadpunten. Een draadloos oplaadpunt rechtstreeks in het werkblad wordt de toekomst. Daarnaast wordt apparatuur steeds vaker aangestuurd via apps. Connectiviteit tussen apparaten wordt steeds meer de standaard. Via een app checken of de koelkast aangevuld moet worden en rechtstreeks de producten kunnen bestellen, zal over een aantal jaar normaal zijn. Wel zo prettig dan als je telefoon of tablet opgeladen in de buurt is voor gebruik!

Show je mooie spullen
Ondanks dat we voldoende opbergruimte hebben in de keuken, zien we steeds vaker dat plankjes en rekken worden voorzien van onze favoriete spullen. Mooi servies of leuke potjes worden als decoratie gebruikt om de keuken te stylen. We maken in 2016 van onze keukens kleine stillevens.

Frans Colen, Marketing & Communicatie Manager bij Franke Nederland: “De keuken mag in 2016 nog meer gezien worden. Er wordt aandacht besteed aan het gemakkelijk bedienen van apparatuur, maar daarnaast wordt zeker gekeken naar details in kleur en design. De keuken als verlengde van de woonkamer blijft een trend.”

In de professionele restaurant keuken zijn ze al jaren standaard: roestvrijstalen werkbladen. Franke Kitchen Systems breidt haar assortiment uit met op maat gemaakte 4mm massief roestvrijstalen werkbladen. Zo kunnen ook hobbykoks een roestvrijstalen werkblad in de keuken plaatsen dat helemaal voldoet aan hun voorkeuren.

Roestvrijstalen werkbladen zijn populair vanwege hun duurzaamheid en hygiëne. Door het strakke uiterlijk en mat glanzende oppervlak passen ze bovendien perfect in de moderne, stijlvolle keuken. Ideaal voor kookliefhebbers die op zoek zijn naar een professioneel werkblad voor de thuiskeuken.

Voor de moderne, nieuwe Franke werkbladen wordt een sterke en duurzame 4mm roestvrijstalen plaat gebruikt. De zichtbare zijde kan geleverd worden in geborsteld of orbitaal geslepen oppervlak. Het werkblad wordt op maat gemaakt en is dus voorzien van de juiste uitsparingen voor kookzones en andere toepassingen. Zo ontwerp je jouw ideale keuken, met uniek werkblad.

Toepassingen
Om de keuken nog meer een eigen ontwerp te laten zijn, is het mogelijk om verschillende spoelbakmodellen in te lassen in het werkblad. De nieuwe spoelbak Bolero Plus of de Kubus-spoelbak kunnen naadloos worden geplaatst in het 4mm werkblad. Door de afwerking met een kleine radius is deze zeer hygiënisch en eenvoudig te reinigen. Om het helemaal af te maken kunnen spoelbakken worden geleverd met het nieuwe ‘Easy Touch’ druk waste systeem. Dit systeem is vergelijkbaar met dat van een balpen: de afvoer is open als de knop is ingedrukt.

Kook-oplossingen
Een andere belangrijke toevoeging aan de 4mm maatwerk bladen zijn de kook-oplossingen. Het is mogelijk om geïntegreerde branders, leverbaar in een 7-tal verschillende opstellingen, op te nemen in het werkblad. Dit unieke Smart Cooking concept is speciaal ontworpen voor toepassing in roestvrijstalen werkbladen. Naast de kook-oplossingen kan ook een opbergsysteem, de S-box, ingebouwd worden in het werkblad. Hierin kun je bijvoorbeeld gemakkelijk keukenmessen opbergen, of je kunt hem als kruidenrek gebruiken. Hij is ook beschikbaar als powerbox met drie stopcontacten. Altijd handig voor de extra keukenapparaten op het aanrecht. De S-box is volledig weggewerkt in het werkblad.

Frans Colen, Marketing & Communicatie Manager bij Franke Nederland: “Met de toevoeging van deze werkbladen kunnen ook thuiskoks het gevoel van een restaurantkeuken ervaren. Steeds vaker zijn kookliefhebbers op zoek naar professionele apparatuur voor in huis. De 4mm roestvrijstalen werkbladen passen perfect in deze trend.”

Voor iedereen die van een kleurrijke keuken houdt, komt Franke Kitchen Systems met keramische spoelbakken. Deze nieuwe toevoeging aan het assortiment kan in allerlei verschillende kleuren geleverd worden. Zo kun je altijd kiezen voor een kleur die helemaal past bij jouw keukeninterieur.

De keramische spoelbakken worden gemaakt van Fraceram, extreem bestendig en gepatenteerd schokbestendig keramisch materiaal. En dat betaalt zich uit in het dagelijks gebruik: er blijven geen krassen achter in het oppervlakte. En ook deuken of beschadigingen krijgen geen kans bij Fraceram. Een kleine onhandigheid in de keuken is dus geen enkel probleem bij het gebruik van deze keramische spoelbakken.

Door de keuze uit verschillende kleuren passen de spoelbakken in zowel een moderne als een landelijke keukenstijl. De diverse warme kleuren laten zich eenvoudig combineren met werkbladen en keukenfronten in gelijke kleuren of met een licht nuance verschil. En daarbij is het materiaal onderhoudsvriendelijk en geur en smaak-neutraal: belangrijke pluspunten voor optimale hygiëne in de keuken. Frans Colen, Marketing & Communicatie Manager bij Franke Nederland: “Met uitbreiding van het assortiment met de keramische spoelbakken kan Franke een variëteit aan materialen en kleuren bieden. En ze passen perfect in de lange traditie die wij hebben als ’s wereld grootste producent van spoelbakken.”

Naast Roestvrijstaal, Fragranite+, Composiet en Tectonite kunstof is de Fraceram spoelbak de nieuwste toevoeging in het assortiment spoelbakken van Franke.

Franke Kitchen Systems en KWC voegen weer een nieuw product toe aan hun assortiment met KWC PIANA. De keukenkraan is praktisch, maar tegelijkertijd chique en van compromisloze Zwitserse kwaliteit. De perfecte combinatie voor een keuken waarin geleefd wordt.

De nieuwste KWC kraan bevat tal van handige functies. Met de draaibare uitloop van de mengkraan heb je alle vrijheid om te bewegen, de kraan heeft namelijk een zwenkbereik van 160°. De uittrekbare handdouche die tot 60 centimeter kan worden uitgetrokken maakt van dagelijkse activiteiten in de keuken moeiteloze handelingen.

Met de naadloos geïntegreerde soft touch bediening kan bij het gebruik van de handdouche gemakkelijk tussen de twee stralen worden geschakeld. De zeef van de uittrekbare vaatdouche is heel eenvoudig te reinigen dankzij een Turn And Clean sluiting. Zonder het gebruik van gereedschap kan de zeef worden losgedraaid, gereinigd en weer vastgezet worden. Zo houd je dus de kraan perfect hygiënisch schoon.

Frans Colen, Marketing & Communicatie Manager bij Franke Nederland: “In 2013 heeft de Franke groep KWC AG overgenomen. Hierdoor is ons assortiment kranen nog verder verbreed. KWC PIANA is een perfecte kraan voor de mensen die optimaal gebruik willen maken van hun keuken en toch van chique design houden.

 

De nieuwe Grammy kraan van Franke combineert de robuuste uitstraling van chroom met een opvallend lakdetail. Hiermee past de kraan in de trend om zwarte stijlelementen te gebruiken in de keukeninrichting. Toepassingen met zwart glas worden steeds populairder, bijvoorbeeld bij kookplaten of afzuigkappen. Met de nieuwe Grammy kraan kan deze trend verder worden doorgetrokken.

Met de nieuwe kraan voegt Franke Kitchen Systems een markante en tegelijkertijd klassieke kraan toe aan het assortiment. Door de hoge uitloop zorgt de Grammy bovendien voor een groot bereik. Dit maakt van de Grammy niet alleen stijlvolle toevoeging aan de keuken, maar zorgt ook voor een optimaal gebruiksgemak.

Extra bijzonder is de plaatsing van het kraanhuis bij de Grammy: zwevend boven het keukenblad. Dit zorgt voor een opvallend en speels effect.

De Grammy is beschikbaar met een vaste en uittrekbare uitloop. “De Grammy is ideaal voor liefhebbers van klassiek design met een twist. De kraan valt op in de keuken, maar de gebruiksvriendelijkheid hebben we daarbij niet uit het oog verloren,” zegt Frans Colen, Marketing & Communicatie Manager bij Franke Nederland. “Dankzij de hoge uitloop biedt de Grammy bovendien voldoende ruimte om optimaal gebruik te kunnen maken van de spoelbak.”

Een afzuigkap die alleen zichtbaar is wanneer hij nodig is. Dat is de Downdraft van Franke Kitchen Systems. Deze afzuigkap trekt zich namelijk volledig terug in het aanrecht als hij niet wordt gebruikt. Is hij wel in gebruik, dan trekt het stijlvolle ontwerp van de Downdraft de volle aandacht. De Downdraft afzuigkap past zich eenvoudig aan op de wensen van de kok. De zwarte, glazen plaat in een roestvrijstalen frame komt op commando omhoog tot een maximale hoogte van 40 centimeter. Na gebruik zakt de kap weer terug in het aanrecht waar hij bedekt wordt door een zwart, glazen paneel. Dit frame sluit perfect aan bij de keramische kookplaten die steeds vaker worden gebruikt.

Technische eigenschappen
Naast het visuele en functionele karakter, heeft de Downdraft ook diverse handige, technische eigenschappen. De afzuigkap kent drie standen en een extra intensieve ventilatie met een maximaal vermogen van 725 m3. De verschillende niveaus zijn eenvoudig in te stellen met een touchscreen en afstandsbediening. De afzuigkap heeft daarnaast aan de bovenzijde een geïntegreerde LED-balk die voor verlichting rond de kookplaat zorgt.

Energiezuinig
De 88 centimeter brede Downdraft met geïntegreerde of externe ventilator kan voor zowel luchtafvoer als circulatie gebruikt worden. Deze circulatiestand vormt een ideale oplossing voor energiezuinige huizen. De circulatie zorgt voor een ventilatiesysteem met gefilterde lucht, waardoor er geen warmteverlies plaatsvindt. Frans Colen, Marketing & Communicatie Manager bij Franke Nederland: “De Downdraft is dé uitkomst voor open keukens, kookeilanden, keukens onder een schuin dak of fornuizen die direct tegen een raam aan staan. In zulke keukens zijn hangende afzuigkappen vaak minder mooi, niet functioneel of zelfs onmogelijk om te plaatsen. Doordat de Downdraft uit het aanrecht komt, biedt de afzuigkap een oplossing voor dit soort situaties. En het ziet er ook nog eens heel chique uit. Deze kap past perfect in iedere moderne keuken.”

De opkomst van instant kokend water, de mogelijkheid om keukenapparatuur te bedienen met de smartphone en de keuken als leefruimte: Franke Kitchen Systems heeft weer enkele keukentrends gespot. Welke vijf ontwikkelingen kunnen we komend jaar verwachten? Welke vijf ontwikkelingen kunnen we komend jaar verwachten?

Kokend water
Steeds meer Nederlanders zien de voordelen in van een kokend water systeem en de verwachting is dan ook dat in 2013 veel huishoudens ervoor zullen kiezen om een kokend water kraan in de keuken te laten installeren. Niet alleen is een kokend water systeem erg handig (denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om snel groente of rijst te kunnen koken), er wordt ook minder energie verbruikt dan wanneer er een waterkoker of fluitketel wordt gebruikt. Franke verwacht dan ook dat over vijf tot tien jaar iedere keuken een kokend water systeem zal hebben.

Duurzaamheid
Het toenemende gebruik van kokend water systemen sluit dan ook aan bij de volgende trend: Nederlanders zoeken naar allerlei manieren om te kunnen besparen op de energiekosten. Bovendien wordt op die manier het milieu meer ontzien. Ook de keukenbranche ontkomt niet aan deze ontwikkeling. Waterbesparende kranen zullen komend jaar populairder worden en ook de opkomst van energiezuinige keukenapparatuur past in de trend om bewuster met energie om te gaan.

De keuken als leefruimte
De keuken wordt meer en meer een plek waar een belangrijk deel van het gezinsleven plaatsvindt. Ook de inrichting van de keuken verandert hierdoor: denk aan een open inrichting en het gebruik van stijlvolle apparatuur dat gezien mag worden.

Bediening apparatuur met smartphone
Nederlanders gebruiken hun smartphone tegenwoordig voor allerlei functies: eten bestellen, muziek luisteren en de temperatuur regelen. Ook het mobiel bedienen van keukenapparatuur is in opkomst en zal in 2013 steeds gebruikelijker worden. Zo kun je voordat je vertrekt van je werk met je smartphone alvast de oven aanzetten. Zo is de oven al voorverwarmd en kan de pizza er direct in als je thuiskomt.

Vermindering innovatie door crisis
Behalve dat de huidige economische situatie ervoor zorgt dat consumenten op zoek gaan naar energiebesparende maatregelen, heeft de crisis ook op een andere manier zijn invloed op de keukenbranche. De beschikbare budgetten voor de innovatie-afdelingen bij keukenproducenten zullen naar verwachting lager zijn komend jaar. Dit heeft tot gevolg dat reeds bestaande producten zullen worden doorontwikkeld in plaats van dat er een groot aanbod aan nieuwe producten gepresenteerd gaat worden. Daarnaast investeert retail minder snel in nieuwe showroommodellen en houdt de handel bestaande modellen langer in het assortiment.

“Gemak, energiebesparing en duurzaamheid zijn de sleutelwoorden voor 2013,” aldus Frans Colen, Marketing & Communicatie Manager bij Franke Nederland. “Bovendien zet de trend door dat de keuken een belangrijk onderdeel van de leefruimte in een huis. De keuken wordt in 2013 nog meer een plek in huis die gezien mag worden.”

Steeds meer huishoudens zien de voordelen in van een instant kokend water systeem. Daarom komt Franke Kitchen Systems nu met het 3-in-1 systeem, waarmee naast koud en warm water ook kokend water getapt kan worden. Kokend water is onmisbaar in de keuken. Of het nu voor een kopje thee, het steriliseren van een babyflesje, het koken van de spaghetti of het blancheren van groente is. De voorbeelden van bereidingen waarbij kokend water nodig is, zijn legio. Het gebruik van een waterkoker of een pan water op het vuur is nu nog de meest gangbare manier om aan gekookt water te komen.

Nadeel hiervan is echter dat het relatief veel energie kost, er vaak meer water wordt gekookt dan nodig is en het bovendien een tijdje duurt voordat het water kookt. Wanneer namelijk vergeleken wordt hoeveel water er gekookt wordt in vergelijking met de hoeveelheid die wordt geconsumeerd, blijkt er gemiddeld 60% teveel water getapt en gekookt te worden. Het 3-in-1 systeem van Franke biedt een oplossing voor deze nadelen. Met één druk op de knop stroomt er kokend water uit de kraan. Zo bespaart Franke kostbare tijd en helpt bovendien om zuiniger om te gaan met energie en water.

De 5 en 10 liter boilers zijn te gebruiken in combinatie met de chromen 3-in-1 kranen Minerva en Irena en de nieuwe roestvrijstalen 3-in-1 kranen Mondial en Helix. Deze kranen zijn volledig uitgevoerd in roestvrijstaal en verkrijgbaar met een rechte (Mondial) en ronde uitloop (Helix) uitloop.

Veiligheid
Het 3-in-1 kokend water systeem is voorzien van verschillende veiligheidsmaatregelen om een veilig gebruik te garanderen. Zo beschikt de kraan over een bedieningsknop met terugslagveer beveiliging, zodat kleine kinderen deze niet kunnen gebruiken. Veel kinderen verbranden zich immers nog steeds aan hete vloeistoffen in de keuken die te gemakkelijk te bereiken zijn, denk hierbij aan een fluitketel of waterkoker.

“Koken is weer helemaal ‘hot’. Hobbykoks doen inspiratie op bij de vele kookprogramma’s, kookclubs en receptenwebsites. Wij merken ook dat de vraag naar kwalitatieve en hoogwaardige keukenapparatuur onder hobbykoks toeneemt,” zegt Frans Colen, Markering & Communicatie Manager bij Franke Nederland. “Met het Franke 3-in-1 systeem voorziet in die behoefte en zo kunnen hobbykoks beschikken over een professioneel heet water systeem. Bovendien houden ze meer tijd over om gezellig met vrienden en familie aan de keukentafel te zitten.”

 De 3-in-1 kokend water kranen Mondial en Helix zijn beschikbaar vanaf januari 2013.

Franke Kitchen Systems presenteert de nieuwe Maris afzuigkap. Deze stijlvolle hoofdvrije afzuigkap is ontworpen door het beroemde design-duo King & Miranda, bekend van hun ontwerp voor Scavolini keukens. Daarnaast heeft de Maris de iF Design Award 2012 ontvangen.

De Maris afzuigkap is uitgevoerd in geheel zwart glas of in een combinatie van een zwarte glazen achterplaat met roestvrijstalen panelen. Daarnaast is de Maris voorzien van een groot filter achter het paneel en een extra filter aan de onderzijde. De breedte van de Maris afzuigkap is 90 centimeter.

Gebruiksgemak
Naast een strakke designlook, heeft de Maris ook diverse handige technische eigenschappen. Zo kent de afzuigkap drie standen en een extra intensieve ventilatie, met een maximale luchtstroom van 700 m ³. Door het gebruik van een Touch 5 bedieningspaneel is het afzuigniveau heel eenvoudig in te stellen.

Tevens kan de Maris zo worden ingesteld dat de afzuigkap na het koken de aangegeven tijd aanblijft en daarna automatisch uitgaat.

Dit zorgt ervoor dat alle kookluchtjes automatisch worden weggenomen, ook na het koken. Twee dimbare halogeenlichten zorgen voor een goede verlichting van het fornuis, maar kunnen ook gebruikt worden als sfeerverlichting in de keuken.

Franke Kitchen Systems introduceert de nieuwe, uniek vormgegeven Tetris kraan. Deze dankt zijn naam aan het gelijknamige spelletje waarbij met verschillend gevormde blokjes een stapel gemaakt moet worden. De kraan beschikt ook over verschillende, hoekige elementen die samen één geheel vormen. Door het flexibele design kan de Tetris kraan in een handomdraai omgetoverd worden tot een kunststuk in de keuken.

Vanwege de bijzondere vormgeving, is de Tetris kraan zowel in open als gesloten stand een sieraad voor de keuken. In de open stand is het een kraan met strakke vormgeving. In de gesloten stand vormt het een fraai designelement op het aanrecht. De Tetris kraan is een originele toevoeging voor designkeukens.

Wanneer de kraan in de gesloten stand staat, wordt de stop op de waterstroom automatisch geactiveerd om ongewenst waterverbruik zoals druppelen te voorkomen. Er kan dus alleen water getapt worden wanneer de kraan in de open stand staat. De mengkraan is te bedienen met een hendel, die prachtig aansluit bij het gehele ontwerp.

De Tetris is 36 cm hoog, heeft een zwenkbereik van 125 graden, is verkrijgbaar in chroom en rvs-look en komt met vijf jaar volledige garantie.

Meer informatie over de Tetris kraan vindt u op www.franke.nl. De kraan is vanaf juni 2012 beschikbaar.

De Bolero Plus spoelbak van Franke Kitchen Systems haakt in op de hedendaagse trend van minimalistische vormen. De Bolero Plus is geschikt voor zowel de designkeuken als de meer traditionele keuken. De spoelbak kent een hoge mate van hygiene dankzij de geintegreerde afvoerplug en de 10 millimeter radius van de bodem naar de zijwand.

Dit zorgt ervoor dat er geen naden of scherpe hoeken zijn waarin vuil zich kan ophopen. de hoeken van de spoelbakbodem eenvoudig te reinigen zijn en vuil zich niet in scherpe hoeken kan nestelen. De Bolero Plus is afgewerkt met een stijlvolle verborgen overloop.

Voor iedereen die wel eens iets anders wil dan het zoete roze of lichtblauwe babybadje biedt Franke twee babybadjes in roestvrijstaal aan. Deze beide modellen zijn geschikt voor inbouw in een werkblad. Voor toepassing wordt gedacht aan een hippe design badkamer bij gezinnen met babys en kleine kinderen, of direct op de babykamer.

Er is een ovaal model (glanzend) met de maten 700 x 400 x 250 cm en er is een versie met een rechthoekige buitenvorm en een ovale binnenvorm (mat). De buitenmaten van dit badje zijn 915 x 550 x 155 mm. De badjes zijn voorzien van een afvoerplug en met of zonder overloop leverbaar. Het materiaal roestvrijstaal is erg hygiënisch en is gemakkelijk schoon te maken.

Naast de babybadjes levert Franke ook een luiertafel. Deze inklapbare luiertafel bestaat uit een watervaste houten tafelblad met een zachte kunststofbedekking en een RVS draagconstructie. Vooral op kleine babykamers waar geen ruimte is voor een vaste commode is dit een ideale oplossing.