Bij het uitzoeken van een nieuwe keuken is de keukenkraan niet het eerste waar je aan denkt. Sterker nog, de keukenkraan is vaak een van de sluitposten op de begroting. Terwijl de keukenkraan toch een van de meest gebruikte onderdelen van de keuken is. Ga maar eens na hoe vaak je hem gebruikt om: handen te wassen, groenten te spoelen, een vaas te vullen, water te drinken, enz. Daarom besteden wij deze keer speciale aandacht aan de keukenkraan. Wij hebben 10 bijzondere keukenkranen voor je op een rijtje gezet.

Damixa_3706977_Tradition_K_B.png

Traditioneel in nieuw jasje
Een kraan die in grootmoeders keuken niet zou misstaan is de Tradition van Damixa. Maar vergis je niet, deze ogenschijnlijk ouderwetse keukenkraan is helemaal gemoderniseerd. De keukenkraan geeft 12 liter water per minuut bij volledige opening. Bovendien is de kraan voorzien van een koude-startfunctie waardoor er alleen warm water wordt gebruikt wanneer dat nodig is. Een speciale coating zorgt voor de trendy kleuren koper of messing.

KWC-by-Franke_ZOE_csm_25497530_58b42a569f_B.png

De visser
Keukenkraan Zoe van KWC by Franke heeft een sierlijke vorm die enigszins naar achter lijkt te hangen. Net een visser die met zijn hengel een grote snoek probeert binnen te halen.

Dekker_Space-kraan-Time_B.png

Minimalistisch
Bij keukenkraan Time van Lavanto staat het minimalisme centraal. De waterleiding lijkt boven het werkblad te zijn doorgetrokken en bovenaan omgebogen richting spoelbak. De bediening is aan het uiterste puntje van de uitloop geplaatst.

Damixa_73000_A-Pex-Kitchen__B.png

Minimalistisch met opvallende bediening
Eveneens passend in de minimalistische stijl is de A-Pex keukenkraan van Damixa. Deze kraan is ontworpen door de Deense designer Anders Hermansen. De stoere vormgeving valt op door de speelse bedieningshendels aan de bovenzijde van de uitloop.

KWC-by-Franke_B03_KWCONOTLP_105683i_B.png

Strak uit de muur
Met de KWC Ono blijven we nog even bij de strakke, moderne keukenkranen. Wandmontage zien we nog niet veel in de keuken, maar is zeker een overweging waard. Er loopt geen water meer langs de kraan naar de bevestiging op het keukenblad, dus er zal zich geen vuil of kalk ophopen. Verder past de pure eenvoud heel mooi binnen de moderne keuken.

Damixa_90078_2-grip_Kitchen-High-C-spout_B.png

Keukenkraan met zachte ronde vormen
Keukenkraan Bell van Damixa is een tegenhanger van de strakke, minimalistische kranen. Bell is een zachte, ronde, belvormige kraan. De gebogen, afgeronde basis geeft het idee dat de kraan een object is dat op het keukenwerkblad is geplaatst. Het is net of je het object kunt oppakken om het ergens anders neer te zetten. Daarmee heeft de kraan een uniek, tijdloos ontwerp dat past binnen alle moderne interieurs.

Dekker_Space-kraan-Lapa_B.png

Moderne horecakraan
In de horeca wordt gebruik gemaakt van hoge kranen met een flexibele slang. Dekker Lapa is zo’n kraan, maar dan bedoelt voor de huiskeuken. Minder robuust dan in een horecakeuken, maar met een moderne twist en net zo praktisch in het gebruik.

KWC-by-Franke_Isla_B.png

Praktische kraan
Isla van KWC by Franke is geen horecakraan, maar heeft wel het praktische gemak van een uittrekbare handdouche. Makkelijk voor het vullen van hoge vazen en pannen en het schoonspoelen van de spoelbak.

Dekker_Space-kraan-Hybrid_B.png

Futuristische kraan
Er zijn mooie kranen die weinig opvallend hun werk doen. En er zijn fantastische eyecatchers die minstens zo functioneel zijn. Keukenkraan Hybrid van Lavanto is zo’n kraan. De bijzonder vormgegeven handdouche geeft de kraan een futuristische uitstraling.

Damixa_draaibare-uitloop_B.png

Makkelijk water drinken
Bij Keukenkraan Arc van Damixa kan de uitloop worden gedraaid, zodat het water naar boven stroomt. Water drinken gaat zo een stuk gemakkelijker. De kraan kan ook naar links, rechts, boven en beneden worden bewogen waardoor de hoeken van spoelbakken bij het schoonmaken goed bereikbaar zijn.

Bron: Vereniging comfortabel wonen

Wist u dat de kraan in de keuken het meest gebruikte item is? Het bedienen daarvan is niet voor iedereen even gemakkelijk. Met een fysieke hand- of armbeperking is de bediening van de keukenkraan bepalend voor het gebruiksgemak. Damixa ontwikkelt kranen met een eenvoudige bediening, zodat ook mensen met een beperking deze zelfstandig kunnen bedienen. Er zijn meerdere mogelijkheden en nog betaalbaar ook.

Speciale hendel
De Space serie van Damixa is een betrouwbare en betaalbare reeks producten geschikt voor de keuken en badkamer. Deze serie is nu verkrijgbaar met een speciale hendel voor een gemakkelijke bediening: Space Care. Deze sierlijke hendel is niet alleen praktisch voor mensen met een beperking, maar ook voor mensen die graag hun handen vuil maken, maar niet hun kraan. Na het gehakt of deeg kneden is de kraan met de elleboog te bedienen, waardoor u snel uw handen kunt wassen, zonder de kraan vuil te maken.

Bron: Vereniging comfortabel wonen

Damixa blijft haar traditie van producent van geavanceerd design trouw en introduceert nu het conceptueel denken. Design wordt daarbij aan unieke normen onderlegd. Grensverleggende technologie lag aan de basis van het ontwerp van een aantal futuristisch ogende concepten voor mengkranen.

G-type V 3.0® is de eerste in een reeks revolutionaire mengkranen voor de toekomst. De mengkraan staat voor alles wat damixa nauw aan het hart ligt : design, eenvoud en perfectie qua vorm en qua gebruik. De look van de mengkranen is even verrassend als de achterliggende technologie revolutionair is. Achter de geavanceerde afwerking gaan immers een aantal uitgekiende vernieuwingen schuil waardoor het mengsysteem alleen werkt door het verschuiven van de platen voor warm en koud water. Dit resulteert in een schitterend evenwicht tussen vormgeving en functionaliteit.

De G-type V 3.0® serie bevat een compleet assortiment voor keuken en badkamer met mengkranen voor spoelbakken, wastafels, baden, bidets en douches. De serie wordt verder aangevuld met vaste en verstelbare sproeikoppen.

 

Damixa heeft onlangs de Orbix-serie op de markt gebracht: het nieuwste van het nieuwste, gecreeërd om uw blik op keukenmengkranen te vergroten. De vorm en functie van de Orbix is soepel en slim. De uitloop van de Orbix verschilt erg met de uitlopen van andere kranen. Hij heeft een gebogen hoekige uitloop, dat een aanzienlijke andere dimensie toevoegt aan uw keuken.

Dit innovatieve product, ontworpen door Barlby en Carlsson, heeft een indrukwekkend kenmerk. De ergonomisch ontworpen eenhendel bediening dat uitstroom en temperatuur bedient op een slimme manier. De vooruitstrevende temperatuurregeling werkt als volgt; naarmate u de greep verder draait krijgt u koud, gemengd en heet water in een 180 graden beweging. Volledige uitstroom krijgt u als u de greep door de koude kant draait. De wateruitstroom blijft dan hetzelfde naarmate de temperatuur hoger wordt.

Geïmponeerd? Waarom probeert u de Orbix niet zelf en ziet u hoe hij de schoonheid van uw keuken vergroot.

De Orbix is uitgevoerd met het Damixa X-ChangeT systeem, dit systeem geeft u de mogelijkheid om uw mengkraan te verwisselen voor een compleet ander design met een snelle beweging. U hoeft zelfs het water niet af te sluiten, u kunt zelfs de mengkraan laten lopen. Bij de eerste aankoop van uw X-ChangeT systeem wordt de mengkraan compleet geleverd met X-ChangeT connector kit en aansluitingen.

Kranen uit de serie Orbix zijn leverbaar in de chroom- of staaluitvoering.

Willow is de nieuwe serie kranen van Damixa met een vrouwelijke uitstraling. De kranen passen bijvoorbeeld perfect in de moderne badkamer met een hoge porseleinen waskom. Willow is verkrijgbaar in verschillende modellen met verschillende uitstralingen. De kranenserie Willow van het Deense Damixa bestaat uit diverse modellen.

Zo is er het zeer slanke en hoge model, waarbij het "lichaam" een doorsnee van 35 mm heeft, hetgeen beduidend minder is dan bij traditionele kranen. Dit slanke model doet denken aan een wilgentwijg. (Willow is Engels voor wilg.) Er is ook een wat steviger model in een traditionelere uitvoering, dat vaak goed tot zijn recht komt in de keuken, bijkeuken of badkamer bij een verzonken wastafel.

Damixa presenteert de nieuwe serie kranen Slate, waarbij men zich richtte op een ander design, dat past in de moderne, stijlvolle woning. "De kranenserie Slate past perfect in alle woningen, waar een kraan niet alleen een kraan is, maar liefst ook een designelement op zich," zegt marketing & brand director, Berit Linde Jessen van Damixa.

Het is de Deense kranenproducent gelukt om een kraan te creëren, die een vlot desgin heeft, maar tegelijk een stringente en enigszins rustieke uitstraling. De zeer heldere lijnen ontmoeten de rondingen op de uitloop en het handvat van de kraan. Slate is Engels voor leisteen en staat voor de enigszins rustieke uitstraling en de relatie tot het zwarte handvat van de kraan.

Zwart in de woninginrichting
"Zwart wordt steeds meer gebruikt bij het inrichten van een woning. Zo willen bijvoorbeeld veel mensen het zwart bij de keuken betrekken als een element. Dat merken wij bij de vraag naar onze Arc-kranen, die o.a. met een zwart handvat verkrijgbaar zijn. Daarom spreekt het vanzelf dat wij meerdere keuzemogelijkheden bieden bij het introduceren van Slate," verklaart Berit Linde Jessen.

Slate is bedoeld voor een internationale markt en zal over de gehele wereld verkocht worden. Een belangrijke voorwaarde voor de introductie was ook, dat Slate het vlotte en andere design moest zijn, dat voor veel mensen betaalbaar is.

Veel mogelijkheden
Veel mogelijkheden op de koop toe. Standaard wordt de Slate geleverd met de speciale X-change, die Damixa heeft uitgevonden. De X-change maakt het bijzonder gemakkelijk om in de toekomst een kraan te vervangen. Als de X-change eenmaal geïnstalleerd is, kan men zelf in twintig seconden de Damixa-kraan verwisselen. Het enige wat erbij nodig is, is een inbussleutel.

"Onze kranen kunnen vele jaren mee, maar steeds meer mensen willen na verloop van tijd hun kraan vervangen om een andere uitstraling te krijgen. Ook voor hotels en andere grote gebouwen, waar vaak kranen vervangen worden, is dit aantrekkelijk," legt Berit Linde Jessen uit.

Slate is bovendien zo in te stellen dat men niet de vingers brandt aan het kokendhete water. En er zit een waterbesparingsmogelijkheid op. De kraan is te ontkalken door geregeld eenvoudigweg een vinger langs de perlator van de kraan te halen, die daar met rubber bekleed is.

Een hele serie
Slate is bedoeld voor de hele woning. Er zijn meerdere verschillende modellen voor de keuken en de badkamer. Bovendien zijn er douches en thermostaatkranen voor bad en douche.

"Easy" is het sleutelwoord voor de nieuwe kranenreeks, dat de kranenproducent Damixa, introduceert op de markt. Zowel de naam als ook de lange lijst van gebruikersvriendelijke functies waarmee Damixa Clover Easy is uitgerust benadrukken dit feit.

Gebruiker democratisch ontwerpproces "Bij de ontwikkeling van Damixa Clover Easy, heeft Damixa bewust gekozen zich te richten op zowel de functionaliteit als de esthetiek", zegt Berit Linde Jessen, Marketing & Brand Director bij Damixa. "De hendel is niet alleen ontworpen voor maar samen met de gebruikers die hogere eisen voor gebruiksgemak hebben, en voldoet daarmee aan de specifieke behoeften en verlangens die je ervaart in het dagelijkse leven bij het werken in de keuken, het nemen van een douche of je tanden poetsen. Het voorziet niet alleen in die behoeften maar is ook een mooi en stijlvol ontwerp dat past in de huidige design trends."

De filosofie "Design for Everyone" komt overeen met gebruikers
De nieuwe zeer gebruiksvriendelijke hendel is gebaseerd op de principes van de "Design for Everyone" waarop het ontwerp gericht is op gebruikers met verschillende behoeften en waar de stijl op hetzelfde moment een grote aantrekkingskracht uitoefent. Hier gaat de moderne levensstijl hand in hand met een hoge functionaliteit en kwaliteit van het ontwerp. "In plaats van het maken van speciale producten voor specifieke behoeften, willen we producten maken die iedereen kan gebruiken" zegt Berit Linde Jessen. "Het idee is dat wanneer we ontwikkelen voor gebruikers met pinkkracht, we ervoor zorgen dat iedereen dezelfde kraan kan gebruiken, zodat iedereen een gelijke kans heeft om zelfstandig te functioneren in het dagelijks leven."

Eenvoudig te gebruiken en schoon te houden
Met Damixa Clover Easy hoef je niet sterk te zijn om het water aan en uit te zetten. Een lichte aanraking is voldoende, een vinger, een knokkel, arm of elleboog voldoet, afhankelijk van wat het meest handig is in de gegeven situatie bijvoorbeeld als je het water van de aardappelen wilt afgieten of meel op je vingers hebt en je niet de hendel vuil wil maken. "We hebben het ook gemakkelijk gemaakt om de watertemperatuur te regelen en in het ontwerp is ruimte gecreëerd voor gemakkelijke reiniging." zegt Berit Linde Jessen. "Kalk is gemakkelijk te verwijderen met de speciale Rub Clean functie, waarbij je gewoon een vinger wrijft over de perlator om de kalk te verwijderen."

Dezelfde kranen in het hele huis
Damixa Clover Easy met de gebruikersvriendelijke hendel is verkrijgbaar voor zowel de keuken, bijkeuken, badkamer of douche