De tijd is rijp: Strakke lijnen, een hyperfunctionele vormgeving en hoogwaardig materiaal: de keuken als leefruimte om met alle zintuigen te genieten. bulthaup b1 - het nieuwe product uit de bulthaup familie is jong van uiterlijk, jong wat betreft voordelen en jong in prijs.

De nieuwe productlijn is ontwikkeld voor de internationaal groeiende groep die waarde hecht aan vorm en kwaliteit en geen compromissen sluit als het om design gaat. bulthaup b1 richt zich op mensen die prijs stellen op de bulthaup vormgeving, die de waarden van het merk delen en in hun persoonlijke leefsfeer vorm willen geven. Tot dusver konden of wilden niet al deze mensen zich een bulthaup keuken veroorloven; daarom ontwikkelde bulthaup het onafhankelijke b1 concept. Het resultaat mag gezien worden: Een puristisch minimalistische keuken die zich onderscheidt door zijn ingetogen strakheid. Het principe achter b1: een zorgvuldige vormgeving van elk detail en aandacht voor de essentie.

Het product: bulthaup b1
Die concentratie op het wezenlijke heeft bulthaup vertaald naar puristische basiselementen die zich harmonisch voegen in de architectonische situatie. Ook een bewuste keuze voor een beperkt aantal materialen hoort erbij. Roestvrijstaal, glas, massief hout, laminaat en fineerhout in de varianten notenhout & esdoorn en lak in de kleuren alpinewit, zandgrijs en grafiet.

Onderscheidend zijn de karakteristieke bulthaup elementen: b1 is harmonisch en esthetisch perfect - technisch geavanceerd, helder en simpel qua structuur. bulthaup b1 biedt een tijdloos goede vorm, hoogwaardig materiaal en een sublieme afwerking. bulthaup b1 is keuken in zijn puurste vorm - eenvoudig en vanzelfsprekend. Ontstaan vanuit de gedachte: zo min mogelijk - zo veel als nodig.

"Met bulthaup b1 bieden we een serieus alternatief voor b3", aldus Wolfgang Steib, directeur Bulthaup GmbH & Co KG. "Met deze aanvullende productlijn willen we de bulthaup wereld toegankelijk maken voor mensen die prijs stellen op deze bulthaup architectuur."

bulthaup b1 zal vanaf het voorjaar van 2008 internationaal bij een selecte groep handelspartners worden gepresenteerd.

Bulthaup b3 - een moderne klassieker zet de wereldwijde norm Innovatief denken en een consequente lijn volgen bij het ontwikkelen en vormgeven van topkeukens, dat is waar bulthaup van oudsher voor staat. Nu onze omgeving van industriële samenleving verandert in een kennismaatschappij, is het zaak om de lijn die de ontwerppioniers hebben ingezet door te trekken - op basis van producten met universaliteit en flexibiliteit als karakteristieken. Keukensysteem bulthaup b3 koppelt het verlangen naar de betrouwbaarheid van een klassieke keuken aan het streven naar optimalisering van alle aspecten van vorm en functie. Evenwichtige proporties, warme materialen en een exacte afwerking voor producten die onopdringerig hun plek innemen in de leefruimte van de gebruiker - dankzij deze kenmerken kon bulthaup b3 uitgroeien tot een moderne klassieker.

Concept achter het nieuwe bulthaup b3 uittreksysteem: Intelligente oplossingen voor de bergruimte

Vereiste nr. 1 van een functionele keuken is voldoende bergruimte voor keukengerei en accessoires. bulthaup heeft een nieuw concept voor een systeem van uittrekelementen ontwikkeld dat duidelijk verschilt van de standaard uittreksystemen die we nu kennen. Het gaat om een flexibel en modulair systeem met lades en uittrekelementen in de uitvoeringen aluminium, eikenhout en notenhout. De gebruiker krijgt ook bij het binnenwerk van de lades verschillende mogelijkheden: eikenhout, notenhout, kunststof of linoleum. Dankzij de modulaire opbouw is het systeem individueel te plannen en daarmee past het bulthaup b3 uittreksysteem perfect binnen het b3 keukensysteem dat oplossingen biedt voor alle denkbare situaties en plattegronden.

Er komt een ruime keuze beschikbaar aan indelingen en inzetelementen voor kruidenpotjes, messenblokken en rolhouders in alle diepte- en breedtematen. De lades en uittrekelementen glijden bij het sluiten soepel en zacht terug in de kast. Bij het uittreksysteem hoort een voorraadkast met een volledig uittrekbaar element. Het front van de kast is uit één stuk, zonder storende naden. Om te voorkomen dat het uittrekelement bij volle belading gaat doorbuigen bij het uittrekken, maakt bulthaup gebruik van een innovatief ladebeslag voor extra stabiliteit. De volledig uittrekbare kast is een elegante toevoeging voor een optimaal gebruik van de beschikbare ruimte.

bulthaup b3: Ongedeelde hoge kastfronten zijn mooi zonder storende naden.

bulthaup biedt ontwerpers tal van mogelijkheden om keuken en woonruimte om te vormen tot een plek waar genieten, lichtheid en elegantie voorop staan. Sinds kort is het mogelijk om alle hoge kasten met ongedeeld front in de woonruimte te integreren. Door gebruik te maken van een nieuw en innovatief beslag kunnen de hoge kasten worden voorzien van een passende deur, wat een sluitend ontwerp zonder horizontale onderbrekingen oplevert. Zo kunnen ontwerpers optiek, materiaal en techniek combineren tot een minimalistische vorm met een vederlichte uitstraling.

Natuurlijke vormen voor feel good woonkwaliteit

Een lichte en sensuele uitstraling van de keuken is het resultaat van technische innovaties en een schat aan ambachtelijke kennis en ervaring. bulthaup gaat met het nieuwe massief notenhouten front nog een stap verder: de materiaaldikte van slechts 13 mm is de ultieme symbiose van ambacht en technisch vernuft. Het massiefhouten front bestaat uit drie lagen hout met daartussen twee dunne bladen aluminium. Het prachtige donkere hout voelt heerlijk aan en geeft een natuurlijke uitstraling. Voor binnenhuisarchitecten is notenhout hét materiaal om warmte te brengen in een woonruimte.

Hout heeft een verhaal en dat geeft de objecten die ervan zijn gemaakt een geheel eigen karakter.