Individualiteit staat hoog in het vaandel, ook als het gaat om onze leefomgeving en levensstijl. Consumenten kunnen hun persoonlijkheid en stemming nu ook laten spreken door de kleur van huishoudelijke apparaten zoals koelkasten. Dit jaar introduceert Bosch de eerste koel-vriescombinatie met eenvoudig verwisselbare deurfronten in verschillende kleuren: de Vario Style-koelkast. Negentien sprekende kleuren –van Sunflower tot Cherry red en Pearl night blue– bieden de mogelijkheid om de keuken makkelijk een hedendaagse en trendy uitstraling te geven. Groen is op dit moment een bijzonder populaire kleur en het Pantone-kleureninstituut heeft zelfs de kleur 'Greenery' tot kleur van het jaar 2017 gekozen*. Met de Vario Style-kleuren Mint green en Lime green kunnen consumenten twee trendy groentinten makkelijk integreren in hun keuken en komen ‘groene’ eigenschappen als vitaliteit, versheid en een bewuste levensstijl terug.

Afwisseling voor een kleurrijk leven
Bosch biedt met Vario Style consumenten de mogelijkheid om gemakkelijk kleur toe te voegen aan de keuken. Consumenten kunnen steeds opnieuw de kleur kiezen die bij hun smaak, stemming en interieur past. Hun koelkast weerspiegelt hun persoonlijkheid. Dankzij een bevestigingssysteem met verborgen klemmen en magneten kunnen de hoogwaardige, duurzame deurfronten in een oogwenk verwisseld worden, zonder gereedschap. Trek het front voorzichtig naar u toe, til het op en schuif het van de deur. Daarna hangt u een nieuw front op – en klaar! Binnen enkele seconden geeft de koelkast een compleet nieuw kleuraccent aan de keuken. De eerste dertien kleuren zijn verkrijgbaar vanaf najaar 2017, de overige zes volgen in het voorjaar van 2018.

Altijd de nieuwste trends in huis met Bosch
De innovaties van Bosch zijn een echte helpende hand en bieden toegevoegde waarde. Als een Vario Style-koelkast geregistreerd wordt op het digitale serviceplatform MyBosch, dan krijgen consumenten toegang tot de gebruikshandleiding, tips en suggesties en de laatste informatie. Ook zijn er exclusieve aanbiedingen voor Bosch-accessoires, handige tips om eten optimaal te bewaren en zelfs gezonde en creatieve recepten te vinden. 

Garantieverlengingen en klantenserviceafspraken worden ook eenvoudig geregeld via MyBosch. Ook worden er nieuwe frontkleuren voor de Vario Style koelvriescombinatie bekend gemaakt. De koelkast volgt alle trends op de voet en past zich moeiteloos aan de smaak en levensstijl van zijn eigenaar aan.

Frisse uitstraling, verse voedingsmiddelen
De buitenkant verandert in een handomdraai, maar de binnenkant van de Vario Style-koelkast presteert altijd goed. Dankzij het VitaFresh-vershoudsysteem met twee verschillende klimaatzones blijft voedsel langer vers. Met een gelijkmatige lage temperatuur van rond 0°C en een lage vochtigheid is het bovenste gedeelte van de VitaFresh-zone ideaal voor het bewaren van vlees en vis. In de onderste VitaFresh-zone profiteren fruit en groente dankzij twee verschillende instellingen van een ideale vochtigheid. De nieuwe Vario Style biedt alles dat van een moderne Bosch-koelkast verwacht mag worden: praktisch interieur, efficiënte led-verlichting, elektronische temperatuurregeling en optimale luchtcirculatie. Het perfecte apparaat voor verse voeding en een frisse uitstraling!

bosch-koelkast-Vario-Style-01.jpg

bosch-koelkast-Vario-Style-05.jpg

bosch-koelkast-Vario-Style-04.jpg

bosch-koelkast-Vario-Style-02.jpg

Huishoudelijke apparaten met complexe technologieën zijn tegenwoordig niets bijzonders. Maar complexe technologieën die in een paar seconden te begrijpen zijn en geen gebruiksproblemen opleveren, dat is een ander verhaal. Met het intuïtieve TFT touchscherm van de kookplaat met FlexInductie uit de Serie 8 maakt Bosch, specialist op het gebied van huishoudelijke apparatuur, koken nog makkelijker, smakelijker en betrouwbaarder. Het grote, glanzende oppervlak van het touchscherm vormt de sleutel tot alle functies die dit apparaat te bieden heeft, zoals Bosch' geïntegreerde kook- en baksensoren, die de temperatuur van de pannen op precies het juiste niveau houden, en Bosch Assist.

Het recept voor een droommenu
De kookplaten met FlexInductie uit de Serie 8 hebben een TFT touchscherm met hoge resolutie van 80 cm breed. Het scherm dankt zijn indrukwekkende, stijlvolle uitstraling aan de haarscherpe afbeeldingen en schitterende kleuren. Met één toets van de vinger zijn functies gemakkelijk en zonder verwarring te selecteren en aan te passen. De mooie grafische afbeeldingen, die makkelijk te onthouden zijn en zijn geïnspireerd op de icoontjes van de ovens uit de Serie 8, leiden gebruikers op een natuurlijke manier door de opties naar hun droommenu.

Nauwkeurigheid leidt tot perfect resultaat
Dankzij Bosch hoeft niemand meer een topchef te zijn om de heerlijkste creaties te maken. Dankzij gevoelige sensoren blijft de temperatuur van de pannen namelijk op precies het juiste niveau. De PerfectFry-sensor heeft vijf temperatuurstanden voor specifieke bereidingen: van level 1, 'heel laag', voor sauzen en chutneys tot level 5, 'hoog', voor gebakken aardappelen of snel te braden steaks. Ook bij gebruik van de PerfectCook-sensor is het gewenste temperatuurniveau eenvoudig te selecteren via het TFT touchscherm. Tijdens het koken geeft de sensor de gemeten temperatuur door aan de elektronische bediening, die vervolgens het energieverbruik hierop aanpast. Of het nu om frituren op 170 °C gaat, om pasta koken op 100 °C of om warmhouden op 70 °C, dankzij de PerfectCook-kooksensoren in de kookplaat kan er niets meer misgaan met de temperatuur.

Handige keukenhulp
Bosch Assist gaat nog een stap verder. Of er nu vlees, groenten of bijgerechten op het menu staan, deze geavanceerde functie maakt de perfecte maaltijd vooraf programmeerbaar. Selecteer simpelweg het gewenste gerecht via het menu op het TFT touchscherm en de assistent geeft automatisch de bijbehorende temperatuur aan, evenals het gebruik van de PerfectFry- of PerfectCook-sensor. Veel makkelijker kan het niet, zeker nu pannen naar wens op een van de twee FlexInductie zones te plaatsen zijn tijdens het koken of bakken – ook in combinatie met de sensoren. FlexInductie verbindt de twee kookzones, zodat ze één groot kookoppervlak vormen. Dit oppervlak is, indien gewenst, met nog eens 20 procent te vergroten, bijvoorbeeld wanneer er extra grote pannen op de kookplaat staan.

Home Connect in combinatie met afzuigbediening via kookplaat
De onderling verbonden kookplaten en afzuigkappen maken de collectie van Bosch met Home Connect-keukenapparatuur compleet. Dit houdt onder meer in dat via de Home Connect-app vanaf vrijwel elke plek te controleren is of de nieuwe kookplaat met TFT touchscherm is uitgeschakeld. Ook de bediening van het afzuigsysteem via de kookplaat is een uitermate praktische toevoeging. Niet alleen de functies van de kookplaat, maar ook die van de afzuigkap zijn gemakkelijk in te stellen via het TFT touchscherm. Zo zijn de twee apparaten synchroon te bedienen.

De markt voor afzuigkappen is volop in beweging. Er is vrijwel geen enkel ander productsegment binnen de huishoudapparatuur waarin de behoefte zo is verschoven van pure functionaliteit naar design. In de meeste huishoudens is het uiterlijk van de afzuigkap minstens zo belangrijk geworden als de prestaties, een minimale geluidsoverlast en het reinigingsgemak. Hierbij draait het allemaal om persoonlijke voorkeur: het ontwerp van de afzuigkap is een duidelijke afspiegeling van het individuele stijlgevoel van de gebruiker. In dit licht presenteert Bosch een nieuwe collectie prachtige afzuigkappen tijdens IFA 2016. Stuk voor stuk combineren deze apparaten topprestaties, eenvoudige bediening en perfecte resultaten met een ontwerp dat met kop en schouders boven de rest uitsteekt.

Vormgeving haakt in op emotie
Huishoudens waarin design een belangrijke rol speelt, komen altijd op deze vraag uit: moeten we de afzuigkap onzichtbaar wegwerken, of wordt hij het pronkstuk van de ruimte? In het laatste geval heeft Bosch een scala aan mogelijkheden. “Soms kan de consument er niet omheen dat de afzuigkap in een kleine alkoof geplaatst moet worden”, licht Robert Sachon, hoofdontwerper van huishoudelijke apparatuur van Bosch, toe. “Maar onze afzuigkappen hebben veel meer speelruimte in vorm en afmeting dan andere apparaten, en dat biedt talloze nieuwe mogelijkheden.” Dus waarom veranderen we de afzuigkap niet in een echte eyecatcher? De kunstzinnig vormgegeven, platte afzuigkap uit de Serie 8 van Bosch (modelnummer DWF97MP70) doet denken aan een schilderij in modern-klassieke stijl. Het model is opgebouwd uit hoogwaardig vormgegeven glazen oppervlakken en krijgt daardoor zowel een tijdloze als hedendaagse uitstraling. Hiermee doorbreekt Bosch de sobere stijl kenmerkend voor afzuigkappen. Dit apparaat laat emotie leven in de keuken, en zorgt tegelijkertijd voor efficiënte, ideale luchtverversing.

Nieuwe stijliconen
Bosch lanceert niet alleen unieke modellen die in elke keuken de aandacht naar zich toe trekken, er zijn ook schuin aflopende en Verticale afzuigkappen die een harmonieuze aanvulling vormen op de uitstraling van de inbouwapparatuur uit de Serie 8. Naast de behuizing van hoogwaardig roestvrijstaal zijn de afzuigkappen uitgerust met een intuïtieve bedieningsring, een opvallend en veelgeprezen element bekend van de ovens van Bosch. Ook de kubusvormige, compacte afzuigkap voor boven een kookeiland of aan de muur is uitgerust met de bedieningsring. De afzuigkap voldoet aan de hoogste ontwerp- en prestatie-eisen, zelfs als de ruimte minimaal is. De elegante, schuin aflopende wandschouwmodellen van glas met opvallende roestvrijstalen accenten zijn ware decoratieve elementen in huis, en zijn opgenomen in de collecties van de Serie 8 en Serie 6. Blikvanger van de afzuigkap uit de Serie 6 – die qua ontwerp naadloos aansluit op de inbouwapparatuur van deze collectie – is het smalle chromen detail met het Bosch-logo op het glas. De ergonomische vorm van de schuin aflopende wandschouwmodellen biedt gebruikers maximale bewegingsruimte tijdens het koken. Net als de platte, minimalistische en uiterst krachtige afzuigkappen, die boven de kookplaat aan de muur zorgen voor een optimaal klimaat in de keuken.

Uniek gebruiksgemak
Nu de bedieningsring is toegevoegd aan de afzuigkappen, is de ring van de inbouwapparatuur uit de Serie 8 rond. De combinatie van draaien en tikken is een unieke gebruikservaring: het vinden van de juiste functie is nu heel eenvoudig. Bij veel andere modellen zorgt DirectSelect Premium voor optimaal bedieningsgemak: elke stand of functie is direct te selecteren. Bovendien zijn de bedieningsring en DirectSelect Premium opvallende designelementen. “Voor onze afzuigkappen houden we steeds minder vast aan hun uitstraling als simpel gebruiksvoorwerp”, aldus Sachon. “Wat telt is het totaalplaatje: van de aantrekkelijke, elegante vormen tot het hoogwaardige lichtontwerp.”

Automatisch het perfecte resultaat
Automatisch perfect gereinigde lucht? Dat is nu mogelijk dankzij de krachtige sensoren in de afzuigkappen: de PerfectAir-sensor. De PerfectAir sensor in de afzuigkap controleert de damp constant en past de zuigkracht automatisch aan de opstijgende damp aan – in welke stand de afzuigkap ook staat, zelfs in intensiefstand. Zo zorgt het apparaat ook voor minder geluidsoverlast: hij kiest altijd voor de laagst mogelijke zuigstand. Over geluid gesproken: de nieuwe schuin aflopende wandschouwmodellen van Bosch zijn de stilste die in Europa verkrijgbaar zijn. Deze afzuigkappen produceren namelijk maximaal 54 decibel, vergelijkbaar met het geluidsniveau van een rustig gesprek.

Verbonden apparaten
De nieuwe, aantrekkelijke afzuigkappen uit de Serie 8 zijn ook nog eens uitgerust met een geïntegreerde WiFi-module, waarmee ze via de Home Connect-app praktisch vanaf elke willekeurige plek te bedienen zijn, bijvoorbeeld aan de eettafel. Daarnaast neemt Bosch opnieuw een voorsprong op de concurrentie als het gaat om bediening tijdens het koken. Consumenten die een Home Connect inductiekookplaat van Bosch hebben met TFT touchscherm of DirectSelect Premium, kunnen de afzuigkap volledig bedienen via de kookplaat.

Koken is veel meer dan een maaltijd bereiden. Koken is een creatieve en expressieve manier om iets heel persoonlijks te creëren. Wie kookt, laat iets van zichzelf zien. Met een eigenzinnige, karakteristieke rangecooker van Bosch haalt men een échte persoonlijkheid in de keuken. Het nieuwe assortiment rangecookers bestaat uit zes fornuizen.

Bosch rangecookers
De Bosch-serie kent drie verschillende fornuizen, ieder met een breedte van 90 cm. Het herkenbare, robuuste design van Bosch komt onder meer naar voren in de stoere handgrepen en bedieningsknoppen. Twee modellen hebben een grote oven van 94 liter. Het derde model biedt een gedeelde ovenruimte om tegelijkertijd ovengerechten te kunnen bereiden met uiteenlopende bereidingstijden en temperaturen.

Bosch-Solitaire rangecookers
De drie Bosch-Solitaire fornuizen worden gekenmerkt door hun riante afmetingen. Naast een model van 90 cm breed zijn er fornuizen van 100 cm breed en 120 cm breed. Het 100 cm brede fornuis combineert een oven met 56 liter binnenruimte met een (iets) kleinere oven van 30 liter. Het fornuis van 120 cm breed is de overtreffende trap: een oven met een inhoud van 30 liter plus een oven van maar liefst 75 liter. Daarnaast beschikt ieder fornuis over een krachtige wokbrander en een roestvrijstalen fry-topplaat voor bijvoorbeeld Teppan Yaki bereidingen.

Koken kan nu ook op een vrijstaand fornuis! Het fonkelnieuwe geborsteld roestvrijstalen Bosch fornuis HLN658050F is namelijk uitgerust met een inductiekookplateau. En dat levert weer nieuwe verkoopargumenten op! Inductie verenigt immers de voordelen van de twee in Nederland zo geliefde kookmethodes: koken op gas en koken op een glaskeramische kookplaat. Net als bij gas stopt het kookproces direct als de kookzone wordt uitgeschakeld. En door de glasplaat is het fornuis heel gemakkelijk schoon te maken.

Maar inductie biedt meer: extra veiligheid! Een uitkomst voor gezinnen met jonge kinderen. De inductiekookplaat zelf wordt namelijk niet verhit. De kookzone blijft koud tenzij het rechtstreeks contact maakt met de pan. De warmte ontstaat alleen in de pan die op de kookzone staat. Dus een kookzone per ongeluk aan laten staan na het koken..dat kan niet meer!

Bosch introduceert nieuwe serie rvs-gaskookplaten Meer dan 80% van de huishoudens kookt nog altijd op gas. En dat is niet verwonderlijk. Want gas is milieuvriendelijk, uiterst zuinig en bovenal zeer nauwkeurig te doceren. Speciaal voor de hedendaagse keuken introduceert Bosch een volledig nieuwe serie gaskookplaten, uitgevoerd in hoogwaardig roestvrij staal en het topmodel met unieke timerfunctie.

Het topmodel van de nieuwste gaskookplaten is de CK755ENL: 77 cm breed en met branders in een ruitopstelling. Hierdoor ontstaat een betere spreiding van de kookplaat en dus extra ruimte voor de pannen. Maar het echte paradepaardje uit de nieuwe RVS-serie is de Piano a Filo, een unieke 70 cm brede gaskookplaat die uitermate geschikt is voor vlakke inbouw in stenen en granieten werkbladen.

Natuurlijk zijn de gaskookplaten van Bosch ook voorzien van de laatste technische snufjes. Zo beschikt een kookplaat met timer over een optimale thermo-elektrische beveiliging. Dat betekent: geen vlam is geen gas! Ook schakelen de branders na 6 uur automatisch uit indien je ze zelf vergeet uit te zetten. Wel zo veilig, lijkt ons. En dan is het bedieningsgemak nog verbeterd: door de comfort vonkontsteking hoef je de knop namelijk niet langer ingedrukt te houden bij het ontsteken van het gas.

Bosch brengt meer kleur in de keuken met het nieuwe ColorGlass programma voor inbouwapparatuur. Het kleurenprogramma zorgt voor meer flexibiliteit in de keukenplanning en geeft de keuken een persoonlijk karakter. Naast roestvrij staal introduceert Bosch inbouwapparaten in de kleurvarianten: zwart, wit, Quarz en Satin Brown.

Vaak vormen inbouwapparaten als ovens, magnetrons, wandschouwen of servieswarmers een beperkende factor bij het inrichten van de keuken. Roestvrij staal is doorgaans de norm. In veel gevallen is een alternatieve kleur niet voorhanden, zodat de keuken die extra persoonlijke en onderscheidende elementen moet missen.

Dat is nu verleden tijd met het ColorGlass programma waarmee Bosch het samenstellen van de keuken persoonlijker en veelzijdiger maakt. ColorGlass is een bijzondere combinatie van design en materiaal. De inbouwapparaten zijn uitgevoerd in diverse kleuren en voorzien van een glazen front. ColorGlass geeft de keuken zowel kleur als een eigentijdse en hoogwaardige uitstraling.

De zwarte kleur vestigt de aandacht op het design, het wit schept ruimte in de keuken en Satin Brown zorgt voor een warme sfeer. De kleur Quarz is speciaal ontwikkeld ter gelegenheid van het 125-jarige jubileum van Bosch en is ideaal om te combineren met andere materialen, zoals hout en marmer. De glazen fronts zijn stootvast en eenvoudig schoon te maken. Ingebouwde displays zorgen voor een eenvoudige bediening van de apparaten en dankzij het transparante glas heeft men uitstekend zicht in bijvoorbeeld de oven.