Met de ontwikkeling van deze unieke, zeer innovatieve 'Fusion Volcano' wokbrander heeft ATAG de echte Oosterse professionele wokbrander omgezet in een consumentenproduct voor de thuiskok. Deze wokbrander houdt de vlam gericht waar die hoort, centraal op de onderzijde van de pan. Deze brander genereert met minder energieverbruik méér hitte, voor een optimale wokbeleving. Dit is uniek in de huidige markt: ook vanuit duurzaamheid en Nederlandse creatief vermogen is dit een fantastisch en onderscheidend product.

Wie kookt met de beste ingrediënten en producten, weet dat de juiste temperatuur het verschil kan maken. Het ATAG Cooling Center bestaat uit een koeler, een wijnklimaatkast en een vriezer.

De glasdeuren van de wijnklimaatkast zijn voorzien van een coating met UV filter zodat wijnen optimaal beschermd worden. Het Cooling Center heeft ook een kleinere uitvoering waarbij de wijnkoeler boven de vriezer geplaatst is.

Stel zelf de ATAG kookplaat samen die bij jouw kookstijl past. Want smaken verschillen.Wie net zoals ATAG een passie voor koken heeft kan nu zelf bepalen welke kookplaat combinaties in zijn of haar keuken passen. Kookliefhebbers kiezen voor maatwerk, en daarom biedt ATAG een breed assortiment kookplaten variërend van 33 tot 90 cm breed. Zo kun je naar hartenlust wokken, frituren, grillen, sudderen en Japans grillen met de ATAG Puzzelo en ATAG Magna design kookplaten. Want smaken verschillen.

De ATAG Puzzelo serie bestaat uit kookplaten waarmee eindeloos gevarieerd kan worden, mede dankzij de kleinere formaten die mogelijk zijn. Culinair frituren, snel koken op inductie, grillen op de Japanse Teppan Yaki en wokken op gas, met de Puzzelos van ATAG kunnen kookliefhebbers de meest smaakvolle kookplaten samenstellen.

Grillplaat voor Teppan Yaki (33 cm of 60 cm breed) Op de RVS Teppan Yaki kunnen gerechten rechtstreeks op de verwarmde bakplaat bereid worden. Heerlijk voor Japanse gerechten, maar ook voor vlees, een eitje of pannenkoeken. De grillplaat is koppelbaar aan alle Puzzelo of MAGNA kookplaten en heeft een uitneembaar vetopvang bakje dat in de vaatwasser kan.

Keramische kookplaat of Inductiekookplaat met wokzone (33 - 38 cm breed) De multifunctionele komvormige Puzzelo inductiekookplaat zorgt ervoor dat de wok volledig en snel verhit wordt. De wokpan is door de komvorm ideaal voor het opkloppen van crèmes, sauzen of parfait. Dankzij de exact instelbare lage temperatuur is zelfs het pocheren van eieren mogelijk. Met de deksel op de wokpan van het kookmerk Demeyere kun je groenten en vis smoren of gerechten stoven in bijvoorbeeld kokosmelk, wijn of bouillon.

Gaskookplaat met wokbrander (33 cm breed) Wie van snel en gezond wokken houdt kiest voor een kookplaat met krachtige wokbrander. Door de snelle verhitting blijven ingrediënten knapperig en behouden zij hun kleur, smaak en voedingswaarde.

Friteuse (33 cm breed) Deze ATAG friteuse is handig in te bouwen naast de andere Puzzelo kookplaten. De friteuse zorgt voor een snelle bereiding van bijvoorbeeld garnalen, vleessnacks of frietjes.

Magna lijn (33 90 cm breed) De Puzzelos zijn naadloos te combineren met de MAGNA designlijn voor fanatieke hobbykoks die willen experimenteren met verschillende kooktechnieken. De solide en robuuste producten zijn hoogwaardig afgewerkt en uitgevoerd met een RVS rand aan de zijkanten. Hierdoor zijn ze aan elkaar te koppelen en mooi te combineren met de Puzzelo variatie kookplaten. De Puzzelos zijn ook naast elkaar ideaal voor plaatsing in een kookeiland.

Tijdens de jaarlijkse Huisshow presenteerde ATAG de Smaakmakers van 2013. Het kookmerk introduceerde een inspirerende collectie voor de gepassioneerde thuiskok. Met als highlights de Fusion Volcano wokbrander, het Cooling Center en de vernieuwde Max-lijn luidt ATAG een smaakvol seizoen in.

En een keuken zonder oven is als een appeltaart zonder appel. De ovens in de uitgebreide Max design lijn hebben een grotere oveninhoud, van 51 liter, en hebben dubbele luchtventilatoren voor snellere en meer gelijkmatige warmteverdeling. Bij de QuliMax en SteamMax is het waterreservoir nu in het dashboard geïntegreerd, zodat er meer ruimte is voor gerechten.

Kers op de taart: De handgrepen zijn nu gevestigd op de glazen deur, stijlvol en subtiel.

Het Nederlandse topmerk ATAG introduceert als eerste een alternatief voor RVS inbouwapparatuur: de Grafietlijn. Deze innovatieve lijn wordt gekenmerkt door een intense donkere Grafiet kleur en een industriële vormgeving. De inbouwapparaten passen in zowel een strakke, moderne als in een landelijke, nostalgische keuken.

De Grafietlijn van ATAG bestaat uit kookplaten, ovens, (combi)magnetrons, een stoomoven en afzuigkappen. De apparatuur laat zich heel fraai combineren met inductie- of keramische kookplaten van vitro-keramisch glas en is eenvoudig schoon te maken.

Naast functionaliteit wordt in de keuken steeds meer aandacht besteed aan vormgeving. Daarnaast zijn de laatste jaren spannende ontwikkelingen te zien geweest in kleuren en keukenstijlen.

De nieuwe Grafietlijn van ATAG vormt hier een passende aanvulling op. Werd inbouwapparatuur eerder gedomineerd door RVS, nu kan ook gekozen worden voor Grafiet. Grafiet heeft van nature een rustige, strakke uitstraling en past daarom bij iedere keukenstijl. Keuken en apparatuur vloeien op natuurlijke wijze samen. Keukens met veel houtaccenten behouden met Grafiet een warme uitstraling. Moderne keukens met hoogglans wit of keukens met grijze of zwarte tinten combineren op vanzelfsprekende wijze met Grafiet. In kleurrijke keukens worden met grafietkleurige inbouwapparatuur juist rustpunten gecreëerd.

Puur ATAG
ATAG biedt een zeer complete lijn keukenapparatuur, een zeldzame mix van geavanceerde technologie, hoge functionaliteit en oogstrelend, tijdloos design. De innovatieve keuken-apparaten onderscheiden zich door topkwaliteit, optimaal gebruiksgemak en Nederlands ontwerp. De collectie bestaat uit kookplaten, fornuizen, afzuigkappen, (combi)magnetrons, (stoom)ovens, (Amerikaanse) koel- vriescombinaties, vaatwassers en mengkranen. ATAG is partner in Living Tomorrow, het huis van de toekomst in Amsterdam.

Meer info: www.atag.nl

Zuiniger, sneller, efficiënter én veiliger. Per 1 april 2010 is een vlambeveiliging op te produceren gaskookplaten verplicht. ATAG neemt het voortouw en ontwikkelt nu al gaskookplaten met genoemde beveiliging en verregaande verfijnde technieken daar rondom. Veiligheid en gebruikersgemak in één.

Easy Flame Control: automatisch herontsteken
De complete lijn New Matrix-gaskookplaten van ATAG is uitgevoerd met elektronische beveiliging Easy Flame Control of thermische beveiliging. Easy Flame Control controleert of er een vlam aanwezig is. Dooft de vlam, dan wordt deze automatisch opnieuw ontstoken, uiteraard op dezelfde stand die vooraf was ingesteld. Lukt het opnieuw ontsteken niet, bijvoorbeeld door tocht of overkoken, dan wordt de gastoevoer na tien seconden automatisch afgesloten. Bovendien heeft ATAG de elektronische gaskookplaten voorzien van een kookduurbegrenzer. Dit betekent dat de gastoevoer na zes uur automatisch wordt uitgeschakeld, zodat de vlam dooft. Een veilig idee als u na vertrek twijfelt of u de kookplaat heeft uitgeschakeld.

Bedieningsgemak
Easy Flame Control is tevens een unieke manier om de gaskookplaat aan- of uit te schakelen. Bij deze elektronische ontsteking kan de gaskookplaat met één druk op de centrale aan-/uitknop ingeschakeld worden, waarna de verschillende kookzones uiterst precies bediend worden met de solide regelknoppen. Gaat tijdens het bereiden van het gerecht de telefoon of de deurbel? Geen enkel probleem met deze centrale aan-/uitknop. Met één simpele beweging schakelen alle gaspitten tegelijkertijd snel en eenvoudig uit. Met deze knop kan ook het kinderslot in- en uitgeschakeld worden. Als het kinderslot is ingesteld, dan knippert de verlichte ring.

Thermische beveiliging: geen vlam, geen gas
ATAG heeft ook enkele gaskookplaten uitgerust met een thermische beveiliging. Als de vlam dooft door bijvoorbeeld overkoken of een tochtvlaag, dan wordt de gastoevoer naar deze brander onmiddellijk afgesloten.

ATAG gaskookplaten met A+ bekroond met Kookkeur
Alle ATAG gaskookplaten hebben de snelle en uiterst efficiënte A+ branders. En zijn bekroond met het kwaliteitskeurmerk Kookkeur. Topprestaties werden gemeten op snelheid, milieuvriendelijkheid, warmteverdeling, suddercapaciteiten en maximale kookprestaties. Een keurmerk om trots op te zijn. De A+ branders bestaan niet uit losse onderdelen, maar uit één geheel en worden gecombineerd met afzonderlijk af te nemen gietijzeren pandragers. Beide makkelijk schoon te maken.

Intuïtief design
Strak, slim en supermooi, dat geldt ook voor de nieuwe Matrix kookplaten in het roestvrij staal of Grafiet-zwart. Alles met de menselijke maat. Want bij het design gaat ATAG uit van natuurlijke bewegingen van de mens, zogenaamd intuïtief design. Een aanvulling op ergonomisch design waarbij het werken met de gaskookplaten zo min mogelijk moeite kost. Intuïtief design speelt in op natuurlijke bewegingen zodat niemand hoeft na te denken welke knop bij welke pit hoort of welke kant uit te draaien voor hoge of lager. Het zit simpel in de menselijke logica. ATAG ontwikkelt voor de Nederlandse consument. Omdat Nederlanders van sudderen houden, is elke gaskookplaat van ATAG voorzien van een sudderbrander met een extra lage stand. Deze bevindt zich altijd achteraan, omdat men daar weinig bij hoeft tijdens het gaarproces. De sterkbranders voor grote pannen zitten altijd vooraan, zodat er makkelijk en actief in de pannen geroerd kan worden. De wokbrander is echter altijd links gepositioneerd, zodat er veel ruimte overblijft om meerdere pannen te plaatsen. Tenslotte staan de branders altijd zo ver mogelijk uit elkaar. Meerdere en grote pannen tegelijkertijd op de gaskookplaat is zo geen probleem meer. Makkelijk en veilig!

Fit blijven en genieten van lekker eten horen bij elkaar. Gezond, vers eten en pure smaken zijn de trend, net zoals bewust tijd nemen voor de maaltijd. Mét een gedekte tafel en kaarsen aan. Tijd voor elkaar, tijd voor het allerbeste uit de keuken! In no time. Dat lukt alleen met een stomerij in eigen keuken.

Ten onrechte staat een verantwoorde en vitaminerijke maaltijd bij veel gezinnen synoniem aan urenlang kokkerellen en ingewikkelde recepten. Uitgebreid koken is voor velen prima voor het weekend als er gasten zijn, maar minder geslaagd op doordeweekse, drukbezette dagen. De jongste kooktrend, koken met stoom, maakt korte metten met dat dilemma. Koken met stoom is snel, eenvoudig en gezond. Nieuw is QuliMax, de eerste oven die stoomt, bakt, braadt en grilt tegelijk!

Koken met stoom past helemaal bij de visie op koken van nu, maar heeft een verrassend rijke traditie. Al duizenden jaren geleden begreep men in China dat de kooktechniek gezonder, makkelijker en smaakvoller was dan andere bereidingswijzen. Na de introductie van de stoomoven in de professionele keuken, ontdekken nu ook steeds meer consumenten de gezonde voordelen van het koken met stoom.

Wereldkampioen koken, de Nederlandse meesterkok Toine Smulders verwent in zijn toprestaurant Villa Copera de gasten bij voorkeur met gerechten uit de stoomoven. Precies daarom is Smulders als expert door ATAG bij QuliMax betrokken. Zijn Vlaamse collega-meesterkok Peter Coucquyt doet dat bij de zuiderburen. Ook hij is vol van koken op stoom. Hij noemde het recent zelfs een way of life. "Het is een natuurlijke manier van koken met garantie voor optimale smaak, behoud van vitamines en maximale voedingswaarden."

Combi-stoomoven QuliMax verstaat de kunst van stomen, bakken en grillen in één beweging. Dankzij de dubbele stoomgeneratie - het twinsteamsysteem - is de oven razendsnel op temperatuur én stoom. In no-time kan het gerecht erin worden geschoven. De bereidingstijd van taarten, ovenschotels, groenten, brood, vis, kip, etc. is door het turbovermogen en combinatie van warmte en stoom, aanzienlijk korter dan gebruikelijk. En precies die techniek is het geheim! Smaak, vitaminen, kleur en bite blijven behouden, aromas komen volledig tot hun recht. Ook bij het opwarmen van tevoren gemaakte gerechten. Condities die de topkok en chef de cuisine thuis aanspreken!

De ovenfunctie van QuiliMax levert optimale resultaten door onder- en bovenwarmte en een ventilator. Deze blaast de warme lucht gelijkmatig rondom het gerecht waardoor het mooi gelijkmatig warm wordt. Appeltaarten krijgen een krokante bodem, luchtige binnenkant en een mooie kleur, vlees blijft na het bakken heerlijk sappig van binnen. Groenten die traditioneel in een pannetje water garen en daarmee smaak en vitamines verliezen blijven in de stoomoven fris, knapperig en kleurrijk. Met het grill element kan het gerecht gegratineerd worden. Ook het grillen van kip, zalm, groenten en brood is mogelijk.

Meesterkoks zijn weg van de combi stomen/bakken/braden/grillen. Om te koken met de ATAG QuliMax hoeft echter niemand meesterkok te zijn. Met 40 automatische programmas worden diverse bereidingsmethoden gestart: grillen, bakken, braden, stomen, ontdooien of combinaties van deze functies. QuliMax is voorzien van een slim steam clean programma. Reinigen is een fluitje van een cent!

QuliMax mag een allrounder wat betreft vermogen en prestaties genoemd worden, maar ook vanwege zijn formaat. Met een inhoud van 36 (!) liter is het mogelijk om te stomen met twee ovenschalen tegelijk. Bijgeleverd worden een anti aanbakplaat, grillrooster, twee geperforeerde gastronorm schalen en gastronormrek.

ATAG staat voor kwaliteit en functionaliteit. Met toegepaste innovaties en een herkenbaar design verovert het merk steeds meer terrein. Van oorsprong geldt ATAG als de autoriteit op het gebied van kookplaten en ovens.

Krachtige allrounder combineert ovenfuncties met stoom Inspelend op de trend van lekker, makkelijk en gezond koken, introduceert ATAG de QuliMax. De multifunctionele combi-stoomoven combineert geavanceerde techniek met Nederlands design. Met de krachtige allrounder kunnen kookliefhebbers stomen, (brood) bakken, braden, grillen, opwarmen en ontdooien. De ATAG QuliMax is leverbaar in zowel RVS als Grafiet-zwart. De adviesprijs bedraagt � 2.199,-.

Een rijke traditie
Koken met stoom past helemaal bij de gezonde kooktrend van nu. Maar koken met stoom heeft vooral een rijke traditie. Al duizenden jaren geleden begreep men in China dat de kooktechniek gezonder, makkelijker en smaakvoller is dan andere bereidingswijzen. Na de intrede in de professionele keuken ontdekken nu ook steeds meer consumenten de vele voordelen van het koken met stoom. En krijgt stomen met de ATAG QuliMax een nieuwe betekenis en functie.

Gerechten verbranden nooit meer, aardappelen koken niet stuk en groenten behouden hun bite en vitaminen. Kortom, makkelijker koken dan met de ATAG QuliMax bestaat niet. De combi-stoomoven is eenvoudig te bedienen. En met de QuliMax krijgt ieder gerecht de smaak die het verdient. Vis, vlees en kip blijft lekker mals en droogt niet uit. Aromas en smaak komen volledig tot hun recht en de kleur, structuur en knapperigheid van gerechten blijven met stomen perfect behouden. Stomen is dan ook niet voor niets bijzonder geliefd bij topkoks.

Hypermoderne techniek
De ATAG QuliMax heeft een ruime inhoud van 36 liter en 40 automatische programmas. De veelzijdige combi-stoomoven is voorzien van een elektronische temperatuurinstelling, dubbele stoomgeneratie, een ventilator voor heteluchtcirculatie en een grillelement. Naast een stoomfunctie voor groenten en vis, heeft de QuliMax ook een combifunctie voor vlees en brood. Daarnaast behoort het professioneel opwarmen zonder uitdroging en ontdooien van zowel gerechten als complete maaltijden tot de mogelijkheden. En met het Steam Clean-programma is schoonmaken een koud kunstje.

QuliMax, CaféMax en CombiMax
De ATAG QuliMax is als technisch hoogstandje de ideale aanvulling op een kookplaat. Bovendien is de combi-stoomoven bij inbouw uitermate geschikt om te combineren met de CaféMax, een sublieme koffiemachine met volautomatische cappuccinofunctie. En ook met de CombiMax, een krachtige combi-magnetron met onderwarmte, dubbele hetelucht en draaispit. De apparaten uit deze lijn zijn verkrijgbaar in zowel RVS als Grafiet-zwart. Door de strakke doorgetrokken lijnen en het fraaie design van de bedieningspanelen ontstaat er een hele nieuwe smaakdimensie en eenheid in de keuken.

Meer informatie vindt u op www.atag.nl

Hot news zijn de jongste Twin Turbo dubbelovens van ATAG. De Twin Turbo dubbelovens zijn ovens waarbij met een simpele verdeelplaat van een oven twee wordt gemaakt. Elk met aparte bediening en hetelucht ventilator.

De Twin Turbo dubbelovens met verdeelplaat maken dus van 1 grote 2 kleintjes. Wordt de helft van de ruimte maar gebruikt dan betekent dat supersnel resultaat, sneller warm dus tijdbesparing en energiezuinig. Wordt de oven zonder verdeelplaat gebruikt dan is er het voordeel van de dubbele ventilator door een gelijkmatiger verdeling van de warmte. Ideaal voor koks die de ene keer alleen of met zijn tweetjes zijn en de andere keer een heel gezin of aantal gasten ontvangen. En voor wie een keer op de automatische piloot wil koken is er de ingebouwde functie "Easy Cook". Een compleet automatisch programma dat zelf de tijden en temperatuur bepaalt tot aan het verschil in bereidingstijd tussen groene en witte asperges toe. Bovendien onthoudt een speciale functie hoe de kok bepaalde gerechten het best gelukt vindt. Simpel intoetsen en de oven herhaalt precies het juiste schema. ATAG heeft ook nagedacht over schoonmaakgemak. Zo hebben enkele ovens een pyrolyse schoonmaaksysteem. Door opwarming tot 500 graden verbranden etensresten die daarna met een doek makkelijk te verwijderen zijn. En de zelfreinigende katalytische achterwand beschermt tegen vuil.

Van één naar twee
Niet alleen oogverblindende details maken de nieuwe ovens een plaatje. Wereldnieuws is het principe "dubbele oven". Door een verdeelplaat wordt een oven handmatig in tweeën gedeeld, waardoor er twee verschillende ovens ontstaan. Beide ovendelen hebben een eigen hetelucht ventilator, verlichting en zijn afzonderlijk in te stellen. Hierdoor kunnen verschillende gerechten op twee verschillende temperaturen tegelijkertijd worden bereid. Maar de ruimte is ook geschikt om een gerecht warm te houden of net die paar broodjes af te bakken zonder de hele oven aan te zetten. Een kleinere oven is sneller warm, en gebruikt minder energie.

Gemak dient de mens
Lang wachten tot de oven is voorverwarmd, behoort tot het verleden. Dankzij de hoogvermogen voorverwarmstand is de oven zo op temperatuur. Daarnaast hebben de ovens een zeer gelijkmatige warmteverdeling door de gehele ovenruimte. Om de paar minuten door het glas kijken of het gerecht klaar is, hoort er ook niet meer bij. Om het de hobbykok helemaal makkelijk te maken is er: "Easy Cook", automatisch programmas van populaire gerechten waarbij geen tijd of temperatuur hoeft worden ingesteld. Via een overzichtelijk menu kan het juiste programma worden gekozen en de oven zorgt voor een perfect en smakelijk resultaat. Bij de luxe modellen worden de programmas zelfs in een speciaal tekstdisplay toegelicht. Voor diegene die het niet kunnen laten en de oven toch in de gaten willen houden, is er een display. Met één blik wordt duidelijk wat de status van het programma is en hoelang het nog duurt voor de gerechten kunnen worden opgediend. Eet smakelijk!

Met de introductie van de ATAG inductiekookplaat met verzonken wokzone krijgt wokken een geheel nieuwe dimensie. De 38 cm brede kookplaat is voorzien van een glaskeramische kom waarin een bijgeleverde wokpan precies past. Ideaal om snel, lekker én gezond te koken. Het losse kooksysteem is uitstekend te combineren met een gas- of inductiekookplaat, friteuse of Japanse grillplaat uit de exclusieve MAGNA designlijn. Met de puzzelos van ATAG kunnen kookliefhebbers hun eigen kookplaat samenstellen. De adviesprijs voor de inductiekookplaat met komvormige wokzone bedraagt € 2.299,- inclusief een wokpan met bodemring.

Inductiewok
Inductiekoken is de snelste manier van koken. Bij inductiekoken wordt niet de kookplaat verhit, maar wordt de warmte via een magneetspoel direct en gelijkmatig in de pan opgewekt. Naast een hoog rendement behoort ook de veiligheid tot de belangrijkste voordelen. Wokken of roerbakken is de meest gebruikte kooktechniek ter wereld. Door de snelle verhitting blijven ingrediënten lekker knapperig en behouden hun kleur, smaak en voedingswaarde.

Uiteenlopende kooktechnieken
De nieuwe inductiekookplaat van ATAG is bijzonder veelzijdig. In de speciale wokpan kan heel snel en op hoge temperatuur groenten, vlees, kip en vis gewokt worden. Dankzij de exact instelbare lage temperatuur is zelfs het pocheren van eieren mogelijk. De ronde vorm van de wokpan is bovendien geschikt voor het opkloppen van crèmes, sauzen of een parfait. En met de (optionele) deksel op de wokpan behoort het smoren van groenten en vis, in eigen vocht, tot de mogelijkheden. Maar ook het stoven van gerechten in bijvoorbeeld kokosmelk, wijn of bouillon.

Optimaal gebruiksgemak
De inductiekookplaat met wokzone is voorzien van elektronische tiptoets bediening en enkele slimme functies. Voor optimaal gemak is het ideale wokvermogen voorgeprogrammeerd en kent de komvormige inductiezone een boost functie van 3000 W. De kookplaat heeft een timer met uitschakelfunctie of aanduiding van de verstreken kooktijd. En door een pauzetoets, kinderslot en restwarmte indicatie is veiligheid gewaarborgd

ATAG presenteert een voorproefje van haar nieuwe collectie keukenapparatuur; Geïnspireerd op de werkwijze van mensen met een passie voor koken. Terug naar de basis van de keuken; een ruimte waar kookplezier en lekker eten centraal staan. ATAG verstevigt haar positie als kookspecialist met de lancering van de nieuwe kookplaten, zoals de gas-op-glas kookplaten met digitale timer (HG9611MDA en HG1111MDA) en de Puzzelo inductiewok (HI3271W).

1. Tijd voor de digitale timer
De nieuwe generatie gas-op-glas kookplaten neemt timemanagement erg serieus. Iedere pit heeft een eigen timer die zichzelf automatisch uitschakelt wanneer de ingestelde kooktijd is verstreken. Op het display kan ook worden afgelezen hoe lang een gerecht al kookt. Alle pitten kunnen in één keer worden uitgeschakeld wanneer dat onverwacht nodig is, bijvoorbeeld wanneer de bel gaat. De krachtige wokbranders hebben een extreem groot regelbereik, van een lage sudderstand tot zeer hoge wokstand (0,2-5,7kW). De 111 cm brede panoramische kookplaat HG111MDA heeft een indrukwekkend ergonomisch design en is zeer geschikt voor inbouw in een kookeiland.

2. Nieuwe dimensie in wokken
Met de ATAG Puzzelo serie wordt de keuken écht persoonlijk. Kookliefhebbers stellen hun eigen kookplaat samen. Mooi naast elkaar, of in combinatie met een gas-, inductie- of keramische kookplaat uit de MAGNA designlijn. De highlight van 2011 is de Puzzelo inductiewok HI3271W met komvormige wokzone. De wok wordt over het gehele gedeelte van de kom gelijkmatig en snel verhit en kan worden voorgeprogrammeerd op de ideale wokstand. Deze inductiewok is geschikt voor verschillende kooktechnieken zoals wokken, pocheren, smoren en stoven.

3. Details bepalen de kok
De nieuwe roestvrijstalen ATAG MAGNA gaskookplaten zijn smakelijk om te zien, krachtig om mee te werken en tot in de puntjes afgewerkt. Zoals een topkok vereist. De volledig metalen regelknoppen en het materiaalgebruik stralen perfectie in vorm en functie uit. De collectie bestaat uit vijf modellen, variërend in aantal branders en formaat. Alle modellen zijn voorzien van maximale veiligheidsfuncties en duurzame A+ branders. De krachtige wokbrander is geschikt voor het echte sudderen (0,2 kW), maar ook voor het op hoog vermogen wokken (5,7 kW).

4. Koken op intuïtie
Intuïtief design, dat is waar het om gaat bij de keramische kookplaten van ATAG. De collectie bestaat uit 10 modellen, variërend in aantal zones en formaat. Naast tiptoets bediening introduceert ATAG de Iris Slide Controle® bediening op enkele keramische kookplaten; Stel het gewenste vermogen in door met een lichte aanraking met de klok mee te draaien. Iedere zone op de kookplaat heeft een aparte Iris Slide Control® met LED indicatie. Het model HL8271S is voorzien van een speciale vis/braad zone.

5. Voor bewuste fijnproevers
De QuliMax is dankzij haar snelheid, kracht en ruime inhoud een begrip in de gezonde en snelle keuken. Precies de juiste hoeveelheid stoom en een perfecte luchtvochtigheid zorgen ervoor dat er binnen no-time de puurste gerechten op tafel komen. De QuliMax combi-stoomoven is een allrounder die stoomt, bakt, braadt en grilt. De QuliMax is leverbaar in RVS, maar ook in Grafiet-zwart. Vingerafdrukken zijn minder zichtbaar op de geëmailleerde laag van deze Grafiet uitvoering.

Over ATAG
ATAG is één van grootste spelers op de Nederlandse en Belgische markt en heeft de visie om mensen te inspireren en te motiveren om te gaan koken. Het hart van ATAG ligt bij het creëren van een optimale kookbeleving door kwaliteit, intuïtief design, service, ergonomie en installatiegemak centraal te stellen

ATAG heeft een prestigieuze, internationale designprijs toegekend gekregen. Het Nederlandse merk is in de categorie keukenapparatuur winnaar geworden van een Red Dot Design Award 2010 voor de MAGNA RVS gaskookplaat (model HG9711MX). Voor de jury was het kwalitatief hoogstaande en innovatieve design van uitzonderlijk niveau. Daarnaast werd ATAG bekroond met twee eervolle vermeldingen: een inductiekookplaat met de intuïtieve Iris Slide Control® bediening (model HI7271S) en een gaskookplaat met wokbrander en Easy Flame Control (elektronische beveiliging) uit de New Matrix lijn (model HG9711CA).

De winnende ATAG gaskookplaat is uitgevoerd in stijlvol RVS en heeft een thermische beveiliging. Deze ruime design kookplaat (90 cm) is voorzien van strakke, subtiele pandragers en superieure, snelle en zuinige A+ gasbranders. Aan de linkerzijde is een zeer krachtige wokbrander geplaatst (5,7 kW). Niet voor niets is ATAG al meer dan 60 jaar dé specialist in koken op gas.

De jury heeft de ATAG kookplaten beoordeeld op aspecten als design, innovatie, functionaliteit, ergonomie, duurzaamheid en product context. De MAGNA RVS gaskookplaat en de inductiekookplaat met Iris Slide Control® bediening behoren tot de MAGNA designlijn van ATAG. Deze exclusieve lijn keukenapparatuur kenmerkt zich door strakke lijnen, hoogwaardig materiaalgebruik en bijzondere prestaties. Tijdloos, puur en waardevol. De ATAG gaskookplaat HG9711CA maakt deel uit van de New Matrix lijn van ATAG. Deze lijn bestaat uit een serie exclusieve en beveiligde gaskookplaten met bijzondere prestaties waarbij ergonomie en gebruiksgemak voorop staan.

Red Dot Design Award
De Red Dot Design Award is sinds de start in 1955 uitgegroeid tot de grootste en meest bekende designwedstrijd ter wereld. De discipline product design telde dit jaar 4.252 inzendingen uit 57 landen. De internationale jury bestaat uit 30 vooraanstaande design experts. De prijsuitreiking is op 5 juli in Essen, Culturele Hoofdstad van Europa 2010. De winnende producten zijn daarna zowel online als in Essen te zien tijdens een speciale tentoonstelling in het Red Dot Design Museum, een walhalla voor liefhebbers van modern design.

Luxe wordt anno nu veelal verkeerd uitgelegd. Ontwerpers verliezen zich in talloze functies verborgen in veel te dikke handleidingen. Meer is minder op deze wijze. ATAG laat zien dat het ook anders kan. Luxe gemengd met het comfort van intuïtieve gebruikshandelingen. Een blik op de nieuwe inductiekookplaten is genoeg om ze te bedienen.

Nooit meer de verkeerde zone bedienen, zeeën van ruimte voor ruime pannen, automatische kookprogrammas, kookzone indeling naar keuze en een ergonomisch design gekoppeld aan een strakke trendy uitstraling. Speciaal is de Iris Slide Control® bediening. Via deze intuïtieve en gebruiksvriendelijke bediening wordt de mate van verhitting van de kookzone bepaald door er simpelweg met een vingertop over te strijken. De Iris Sliders zijn geïntegreerd in de vlakke inductiekookplaat. Dus mooi om te zien en makkelijk schoon te maken. Bij de LED indicatie op de Iris Slider is what you see echt what you get. Twaalf warmtestanden en een boost stand voor extra hoog vermogen geven genoeg ruimte voor het bereiden van vele gerechten.

Deze slimme functies zijn niet zomaar bedacht. Eerst zijn de technieken op vele wijzen getest. De vormgeving is tot stand gekomen in samenspraak met een designbureau, en in het proefstadium is de methode getest door een panel van eindgebruikers over alle geledingen. Want wie kan er nu beter testen dan de uiteindelijk beoogde gebruiker. Het gevolg is een concept dat op natuurlijke wijze inspeelt op de intuïtieve handelingen van de gebruiker.

Bovendien zijn de platen zuiniger dan de norm voor kookplaten voorschrijft en verhitten ze razendsnel. Naast verschillende afmetingen (60, 64, 77, 80, 90 of 111 cm) is er ook keuze voor het combineren van de inductiekookplaat met een gaswokbrander.

ATAG breidt haar assortiment uit met een koelkast en vriezer die zich aanpassen aan het ontwerp van de keuken, in plaats van andersom. De eenlingen kunnen als een stijlvolle side-by-side combinatie geplaatst worden maar desgewenst ook afzonderlijk. Dankzij een identiek design en formaat zorgen de koelkast en de vriezer altijd voor persoonlijke balans en maximale functionaliteit in de keuken.

Balans
ATAG kiest voor flexibiliteit. De koelkast en vriezer sluiten naadloos op elkaar aan dankzij het design en de identieke hoogte van 178 cm. De toestellen zijn uit te bouwen tot een luxueuze side-by-side maar wel met als voordeel dat ieder apparaat apart ingesteld kan worden. Handig, met name bij het schoonmaken, want zowel de koelkast als vriezer kunnen apart in- en uitgeschakeld worden.

Functionaliteit
De toestellen behoren tot de energieklasse A+. De koelruimte verbruikt slechts 0,45 kWh per 24 uur en de diepvriezer neemt 0,83 kWh per uur voor zijn rekening. De beide modellen zijn ruim genoeg voor een hele week boodschappen, zo kan er 307 liter in de koelkast en 211 liter in de diepvriezer opgeslagen worden en beschikken ze over een volledig elektronische temperatuurregeling.

Koelen
Het koelgedeelte is voorzien van zes hardglazen plateaus die in de hoogte verstelbaar zijn voor een flexibele indeling. In het onderste gedeelte zit een DuraFresh sectie, bestaande uit drie ClimatFresh boxen op uittrekbare telescooprails, die een optimale bewaring van specifieke producten garanderen. De bovenste box is dankzij de lage luchtvochtigheid geschikt voor vis, vlees en zuivelproducten. De luchtvochtigheid van de twee onderste boxen kan naar keuze ingesteld worden. Enerzijds kan die dan laag gehouden worden voor vis, vlees of zuivelproducten, en anderzijds hoog voor groenten en fruit. Met de functie Fast Cool kunnen grotere hoeveelheden snel op koelkasttemperatuur gebracht worden.

Vriezen
Het diepvriesgedeelte beschikt over acht transparante vriesladen, die een duidelijk overzicht bieden, terwijl de energiezuinige LED-verlichting helder licht werpt op de voedingswaren. Het toestel hoeft nooit ontdooid te worden, dankzij NoFrost, een technologie waarbij de ijsvorming op de wanden voorkomen wordt. Ook hier is er een handige functie, Fast Freeze, die grotere pakketten in snel tempo kan invriezen.