Freistil 169 is geïnspireerd op het idee van een oriëntaalse kiosk, een open paviljoen in parken en paleizen met royale zitjes. Freistil transporteert dit idee van de kiosk naar de 21e eeuw en creëert een plek van vitaliteit en rust, waarin op aangename wijze, zware en lichte, ronde en a-symmetrische, moderne en traditionele vormen met elkaar worden gecombineerd. Een nieuw spel van proporties. Design is van de Duitse ontwerper Sebastian Herkner.

Bijzonder en bijna provocerend is de hoge rug die naar boven taps toeloopt. Aan de binnenkant enigszins schuin en hij kan in twee hoogtes worden uitgevoerd. Een opulente sfeer ontstaat door toepassing van verschillende luxe rug kussens, groot en klein, kleurrijk of neutraal, uni of met een patroon. Verbazingwekkend genoeg zweeft deze gehele heerlijke geborgenheid lichtjes boven de vloer, naar keuze op metalen of houten pootjes.

Liefdevolle ambachtelijke details zoals de biesnaad in het ruggedeelte en de bewerkelijke naden bij de kussens zijn kenmerkend voor freistil 169.

Dit is de beste plek om op te zitten, liggen en relaxen. Het zitcomfort “Lounge de Luxe” van de bank Alma van Rolf Benz ademt comfort. De zachte bank zorgt met zijn ranke poten voor softness en lichtheid in de woonkamer.

De ambachtelijke elementen maken deze bank bijzonder. Kernlederen riemen die aan het rugkussen zijn bevestigd, worden met houten knopen aan het zijdeel bevestigd. Ook tussen zijdeel en bankrugleuning worden de riemen en knopen toegepast.

Rolf Benz ALMA is een modulair programma dat veel vrijheid bij het samenstellen van de bank biedt. En dit met slechts enkele, goed doordachte elementen. Het rugdeel van de koppelbare meubels is tevens armdeel en elk element staat op vier poten, zodat het vrij kan worden gekoppeld. Spannende, optische openingen, bijvoorbeeld met behulp van gestoffeerde banken zonder rugleuning of een bijpassende, te koppelen tafel, zijn eveneens mogelijk.

Er is keuze uit diverse softe stof- en leerkwaliteiten. De knopen kunnen in de kleur eiken met een lichtbruine kernlederen riem of in notenhout met een antracietkleurige kernlederen riem worden gekozen. Ook in de versie zonder riemen en knopen overtuigt Rolf Benz ALMA.

Met zijn slanke, hoge poten en zijn fijngebouwde frame zweeft Rolf Benz MERA als het ware boven de grond. Net als alle functionele meubels van ROLF BENZ biedt ook MERA verborgen comfort opties voor het zitten, liggen en relaxen. Wanneer bankzitters het rugkussen omhoog klappen, verandert de rugleuning in een extra hoge, comfortabele leuning die traploos kan worden versteld en een ontspannen relaxen mogelijk maakt.

Ook het hoofdgedeelte kan op de individuele lievelingspositie worden ingesteld. Draait men de zitting en klapt men het zijdeel omlaag, ontstaat er plek om de benen op te laten rusten. Omdat het voetgedeelte zich precies op de hoogte van de zitting bevindt, kunnen ook gesloten eilanden worden gevormd. Bovendien maken de verstelbare zijdelen een comfortabel dwars zitten en liggen mogelijk.

 

Rolf Benz TONDO is een luxe bank die met een iconisch design veel luxe zitcomfort biedt in tal van indivuduele ruimte-oplossingen, tegen de wand of juist vrij in de ruimte. Bij deze bank kunnen verschillende zitdiepten en rughoogten met elkaar worden gecombineerd. Zo ontstaan persoonlijke zitposities en ziet de bank er steeds weer anders uit. De organische vorm, het zachte uiterlijk en de twee comfortconcepten maken TONDO tot een esthetisch middelpunt van het interieur.

Bacio van Rolf Benz. Een fauteuil die wordt gekenmerkt door een geraffineerde grafische vormgeving, ambachtelijke details en heerlijke zachte kussens. De fauteuil kan perfect solo worden toegepast maar voor wie het complete plaatje wil, is er een bijpassend bankprogramma.Eyecather is het frame dat tegelijk het onderstel vormt. Ter accentuering kan gekozen worden voor een afwerking in grijsbruin, zwart, mat of glanzend chroom.

 

Er is een uitgebreide stoffen en leercollectie beschikbaar.

 

Design: Cuno Frommherz.

 

Dat Rolf Benz mooie en kwalitatief hoogwaardige banken maakt weet iedereen. Dat ze ook prachtige salontafels maken is minder bekend. Hier een voorbeeld van een prachtige salontafel en/of bijzettafel: Rolf Benz 971. Opvallend is het natuurstenen blad in "Graphite Brown" Dit kalksteen verleent de tafels hun elegantie en zelfstandigheid. Kenmerkend is het lederachtige oppervlak en natuurlijk is elk blad een uniek product.De tafels hebben een stoer onderstel in aluminium gietwerk gepolijst of gelakt in RAL 8019.

 

Er zijn diverse afmetingen en uitvoeringen in rechthoek of vierkant model. Prijzen vanaf 1.727,- euro (40 x 80 x 37cm).

 

Het conceptprogramma EGO behoort vandaag de dag tot het meest succesvolle programma van Rolf Benz. Voor de tiende verjaardag maakt Rolf Benz het programma nog aantrekkelijker met “Droomstoffen voor droomprijzen”. Vijf zitbreedtes,16 zij-elementen, ruim 300 bekledingsvarianten, 10 onderstellen en 3 stofvarianten.

 

 “Droomstoffen voor droomprijzen”: onder deze slogan wordt Rolf Benz EGO voor het jubileum uitgerust met drie nieuwe stofkwaliteiten in een hoogwaardige naturel look. Met een moderne effen stof in klassieke binding, een levendige effen stof en een decoratieve, kleurrijk geweven jacquardstof. Voor het ontspannen loungen zijn er vanzelfsprekend ook prachtige leerkwaliteiten beschikbaar.

 

Prijsvoorbeeld: Rolf Benz EGO, bank 146 cm breed, in de speciale uitgave “Droomstoffen voor droomprijzen” vanaf € 3.409,--.

 

De modulaire bank freistil 184 wordt wel heel erg kleurrijk als ieder element in een andere kleur wordt uitgevoerd. Grenzeloze fantasie brengt heel veel kleur in huis.

 

De modulaire bank freistil 184 wordt wel heel erg kleurrijk als ieder element in een andere kleur wordt uitgevoerd. Grenzeloze fantasie brengt heel veel kleur in huis.De elementen zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen, met of zonder leuning en in verschillende breedte-, hoogte- & dieptematen.

 

De nieuwe lampen Rolf Benz Calice en Coppa staan voor klassiek verlichtingsdesign in een nieuwe interpretatie. Beide lampen overtuigen door zowel hun elegante vormgeving als de gebruikte hoogwaardige materialen. De clou: de lampen kunnen zo worden samengesteld dat ze perfect passen bij de voor salontafels en meubelen gebruikte materialen.

Calice, met een slanke, kelkvormige kap en Coppa, met een ronde, tonvormige kap zijn meer dan alleen lichtverspreiders. Zo zijn er voor het inlegwerk van de lampvoet verschillende mogelijkheden: wit, grijs of antracietkleurig glas, eiken gebeitst of notenhout. Een smalle rand in hoogglans chroom of mat nikkel geeft de voet optisch standvastigheid. De kappen zijn voor beide lampen leverbaar in wit mat opaalglas of zwart glanzend opaalglas. De standaard is uitgevoerd in glanzend chroom of mat nikkel, passend bij de rand van de voet. Beide lampen zijn leverbaar als tafel- en als staande lamp. Calice heeft als tafellamp een hoogte van 105 cm en als staande lamp van 165 cm; de doorsnede van deze kap is 27,5 cm. Coppa is als tafellamp 80 cm hoog en als staande lamp 165 cm; de ronde kap van de tafellamp heeft een doorsnede van 33 cm, bij de staande lamp is de doorsnede 45 cm. Daarbij is de kap van Coppa aan de bovenzijde gesloten, wat een zeer fraaie, zachte lichtval naar beneden geeft. 

Dankzij de verschillende kapvormen en kleuren, de oppervlakken van de standaards en vooral de diverse inlegmogelijkheden, zijn de lampen Calice en Coppa te combineren met talloze Rolf Benz bankprogrammas, maar plaatsen ze in alle gevallen een onmiskenbaar, eigen accent. 

Designteam: Helmut Bovensmann en Wilfried Kunz.

Het nieuwe bankprogramma Rolf Benz 533 verrast door zijn onverwachte vormentaal. Designer Christian Werner zag bij de vormgeving van de schakelelementen bewust af van symmetrie, echter niet van hoeken en kanten. Op deze wijze geeft hij een nieuwe definitie van het begrip organisch en creëert hij eigenzinnige en spannende bankopstellingen. Zijn recept: elk bankelement heeft verschillende rughoogtes en zitdieptes. Samen met de nieuwe innovatieve stoffeermethode van Rolf Benz wordt bij deze luxueuze en representatieve bank een onnavolgbaar uiterlijk gecombineerd met optimaal zitcomfort, in elke zithouding.

 

Innovatief design De basis van deze eigenzinnige vormgeving is een markant, asymmetrisch platform dat - heel eigentijds - relatief hoog op licht gebogen poten van edelstaal rust. Daarbij komen de eveneens asymmetrische gestoffeerde zittingen en de lichtjes naar achteren neigende rugleuning. Waar de zitdiepte door de asymmetrische vorm van de losse elementen groter wordt, is de rugleuning hoger, zodat dit gedeelte een comfortabele bank met hoge rugleuning vormt. Rechtop zitten en weldadig ontspannen zijn bij elk element reeds optimaal op elkaar afgestemd. Voor aanvullend comfort zorgen de losse, zachte rugkussens die dankzij hun speciale vorm deels over de rugleuning heen vallen en zo op hun plaats blijven liggen. De met een luxueuze, rondlopende kapnaad met bies afgewerkte kussens tonen een perfecte afwerking en de voor Rolf Benz zo karakteristieke aandacht voor details. Buitengewone opstellingen '

 

Acht verschillende, vier-, vijf- en zeshoekige schakelelementen, steeds geschikt voor linkse en rechtse koppeling, maken zeer interessante bankopstellingen mogelijk, voor kamers van de meest uiteenlopende groottes. Daarbij kunnen in principe steeds slechts twee schakelelementen worden gecombineerd. Door de verschillende groottes en de vorm van de elementen ontstaan zeer uiteenlopende en spannende bankconfiguraties, van een aantrekkelijke hoekbank tot een moderne gewelfde, open bank met meervoudig gevouwen stompe hoeken en een uitnodigend, representatief uiterlijk. Door afwisseling tussen verschillende zitdieptes en hoogtes van de rugleuning is bij elke bankconfiguratie zowel een ontspannen als rechtop zitten mogelijk. De bij programma 533 horende voetenbank is rond en past daarom bij elke hoekcombinatie; met zijn perfecte symmetrie plaatst hij steeds een bijzonder accent bij de consequent asymmetrische vormgeving van de bank. Individuele bekledingsvarianten

 

Het bankprogramma Rolf Benz 533 biedt naast buitengewone opstellingen ook een hoge mate van individuele aanpasbaarheid, dankzij de meest uiteenlopende bekledingsvarianten. Ten eerste kan de bank geheel met stof worden bekleed; door de heldere lijnvoering en vlakken zijn met name hoogwaardige, driedimensionale stoffen bij uitstek geschikt. Daarbij kunnen platform, zitting en rugleuning in één stofkwaliteit en -kleur worden gekozen, en de losse kussens in een andere stofkwaliteit en -kleur. Ten tweede kan de bank geheel met leder worden bekleed; daarbij zijn ook hier de kussens naar wens in een andere lederkwaliteit of -kleur, of gestoffeerd verkrijgbaar. Bovendien is een zogenaamde Mix-and-Match bekledingsvariant mogelijk, waarbij het platform in leder - qua kleur afwijkend of juist bijpassend - en de zitting, rugleuning en losse kussens steeds met eenzelfde stof worden bekleed.De buitengewone vormentaal en innovatieve stoffering van het bankprogramma worden gecompleteerd door nog meer verrassende details. Naar wens kunnen één of beide zijkanten worden voorzien van vaste bladen of leggers, met twee functies: ten eerste dienen ze als extra ruimte voor bijvoorbeeld glazen, boeken of de afstandsbediening, ten tweede vormen ze met de los leverbare kussens een comfortabele armleuning of hoofdkussen voor een verkwikkend middagdutje. Het nieuwe schakelprogramma Rolf Benz 533 is ook uitstekend geschikt om vrij in de ruimte te staan als een representatief meubel, dat ondanks zijn ongewone en markante lijnvoering steeds weer een lichte, bijna zwierige indruk maakt.

 

Wat gebeurt er als een Italiaanse studio voor design en architectuur de klassieke vormenspraak van de 19e eeuw en de moderne materialiteit van de 21e eeuw bij elkaar laat komen? Dan ontstaat iets inspirerend nieuws. Net zo bijzonder als de nieuwe stoel Rolf Benz 600.

De met staal versterkte kunststof stoel met het hoogste zitcomfort "made by Rolf Benz" zet nieuwe maatstaven in vorm en materiaal. De traditionele vorm, die bewust aan het Biedermeier herinnert, wordt via de toepassing van polyrethaan, een moderne en zeer duurzame grondstof, omgezet in een ontwerp wat past in de 21e eeuw. Innovatief, inspirerend en charmant anders. De nieuwe stoel Rolf Benz 600 heeft alles in zich om een modern stijlicoon van het zitten te worden. 

Rolf Benz 8880 is de passende tafel bij de stoel RB 600. De massieve tafelplaat uit iep of Amerikaanse notenhout staat in een mooie spanningsboog tot het uit polyrethaan vervaardigde moderne onderstel.

Bestaat er een belangrijkere plek dan de plek waar je je volkomen veilig voelt? Daar waar je volledig kunt genieten van de schoonheid en het comfort? Daar waar je plezier in zijn mooiste vorm ervaart? Rolf Benz MIO is zon plek. Een plek van pure vreugde. Een plek voor mij. Het luxe uitnodigende ontwerp en de zachte look en feel van Rolf Benz MIO beloven een comfortabele zit en nodigen uit voor relaxen en loungen. De hoogwaardige materialen, comfortabele zittingopbouw en de liefdevolle, verwerking hiervan maken Rolf Benz MIO tot een ware zit belevenis. Rolf Benz MIO bevat een elegantie waar men niet omheen kan. De vele modellen staan verschillende combinaties in de ruimte toe. Van een meer traditionele opstelling of een nieuwe innovatieve plattegrond tot moderne eilandoplossingen midden in de ruimte. Alles is mogelijk. 

Speciaal voor Rolf Benz MIO werd een bijzonder kostbaar nieuw leder in de Rolf Benz leercollectie opgenomen. Dit natuurlijke leder, volgens oude handwerkkunst in het vat doorgekleurd, toont het karakteristieke natuurkenmerk van de huid. Een teken van de allerhoogste kwaliteit

Alleen de beste huiden van de Zuid Duitse runderen zijn geschikt om zo verwerkt te kunnen worden. Het looien, met een combinatie uit chroom- en plantaardige looiing zoals het verband van het leer, beschikt over strenge milieueisen en gebeurd uitsluitend in Duitsland. De aangename zachtheid van het leer wordt door een bijzonder zorgvuldige voorbereiding en extra lange looptijden bereikt. De finish met een waxlaag zorgt voor een aangename grip, een modieuze "vintage-optiek" en dat het leder gedurende het gebruik steeds mooier wordt.