Een echt bloemenfeest. De collectie 2013 roept het beeld op van eindeloze velden met in de zon blakende madeliefjes, boeketjes en uitgestrekte vlaktes met madeliefjes die perfect op elk bed of in elk interieur passen. Geprint op linnen en licht katoensatijn; zij aan zij met irissen; madeliefjes die op de zonnebloemen van Vincent van Gogh lijken of doen denken aan de stijl en de kleuren van het pointillisme. Fijne, geborduurde madeliefjes die bloeien op hertoginzijde of op de ‘vervaagde’ delen van jacquardweefsel. Dit verhaal van bloemen, tuinen en groenten die hun plek opeisen in de woning wordt bijna een soort kleurentherapie. Massa’s kleurrijke planten krijgen een plaats op bedden, fauteuils, gordijnen en tuinpoefen. Ze hangen in de lucht aan ‘Bubble’-lampen of barsten uit hun voegen en bloeien op het tapijt onder onze voeten. De madeliefjes zorgen voor een vrolijke noot op de statige ‘Petal’, de speelse ‘Virgola’, expressieve hangmatten of op met hoogwaardig fluweel beklede ‘Gravità’-sofa’s.

HOOFDTHEMA’S: “KLASSIEKENMODERN”

Oude en nieuwe elementen vloeien in elkaar over, en roepen een vertrouwd gevoel van continuïteit op. De Griekse meanderboorden en visgraatmotieven zijn elke keer weer anders, net zoals de tastbare reliëfversie in ecru – vergelijkbaar met grote haaksteken – op ruw linnen. Kanteffecten, zoals het klassieke Rascheleffect, krijgen de vorm van een verfijnde, flikkerende vlam op satijn. Schelpjes in frisse, moderne kleuren op luxueuze jacquardstof op een achtergrond van grijstinten vormen naast de typische prints van het huis de basisthema’s van de Klassieke en Moderne toppers. Die onderscheiden zich door hun grafische rijkdom en zijn volledig brandwerend. Een toegevoegde waarde voor elk kantoor dus.

VOORBUITEN: “IETSSPECIAALS”

De nieuwe outdoorcollectie voor dit jaar heeft iets nieuws, iets speciaals: de stoffen zijn dikker en nog beter van kwaliteit. Deze hightech materialen garanderen topprestaties en voelen ook bijzonder prettig aan. Nieuw is onder meer de microvezel met faux effen kleuren in diepe tinten die mooi samengaan met de badstoffen en de bedrukte stoffen. Een waaier van patronen, van madeliefjes tot strepen of grote haaksteken op reuzengrote, voorgevormde poefen. Waterbestendige, wasbare stoffen plus volledig brandwerende materialen met een patroon in Trevira-polyester.

NIEUWKAARSENGAMMA:“LICHTGEVENDEGEUREN”

Uit de samenwerking met Apothia, een Amerikaanse producent van geurproducten en parfums, is een nieuw, fascinerend project gegroeid. MissoniHome stelt zijn eerste collectie innovatieve kaarsen voor, vervaardigd uit een natuurlijke emulsie die zelfs in de huid kan worden gemasseerd. Elegante parfums voor in elke woning, geïnspireerd door geuren die een band hebben met plaatsen over heel Italië. De kaarsen pronken in fraaie, luxueuze kandelaars van goud of zilverglas, versierd met veelkleurige beeldmotieven. Maremma: een Toscaanse streek, ‘gekleed’ in Grieks meandermotief in roodbruine en groene tinten. Laguna: de heerlijke geur van de lagune, gepresenteerd in lagen, als lagen van luchtstromen, in tinten van blauw en turkoois. Monterosa: vuur weerspiegeld op ijs, versierd met zigzagvlammen in tinten van roze en rood. Mediterraneo: water dat de kust oprolt en daar stilvalt, weerspiegeld in golvende tinten van blauw en zandkleur. En ten slotte, een kaars met een tijdloos parfum die uiteraard wordt opgedragen aan het iconische BiancoNero van Missoni en waarop de naam van het huis in opvallende zwart-witte letters is aangebracht.

Intense kleurencombinaties regeren het najaar bij Missoni. Van krachtige geometrische vlakken tot vervagende lijnenpatronen en energieke bloemenpracht: deze collectie is allesbehalve eentonig. Zigzaglijnen, vlechtpatronen, rechte strepen, vlammende vormen ...

met een originele turbulentie van kleur en textuur doet Missoni dit najaar de passie voor eclecticisme en sculpturale volumes oplaaien.

Veelzijdige binnenhuis-/buitenhuisinrichting. Het idee van een serre/verandahuis. Natuurindrukken, herinneringen en fata morganas, afgebeeld in hyperrealistische beelden op stoffen en bekledingen. Woestijnen en plateaus, weelderig bedachte oases, heel gevarieerde tropische serres. Kleur zet de toon. Intens of zacht, in lagen, geconcentreerd, geschakeerd, waarbij een symfonie van kleurnuances wordt gecreëerd.

De nieuwe hebbedingen voor 2009 zijn de plastische vormen van cactussen, hun omtrekken en zeldzame bloemen: echinopsis, aeonium, euphorbia, alo. Stencileffecten, temperaschilderijen en tekeningen met Indische inkt geven elementen weer van de plantenwereld; details verstrengelen en versmelten in de dynamische geometrie van strepen en ruiten, de kern van de Missoni-esthetiek.

Een overvloedige plantengroei breekt los in kronkelende groendraperingen en pronkt zelfs op tapijten en woningtextiel. Een tijdloze gekleurde taal, gebaseerd op evenwicht en pluralisme, die in verbinding staat met reeds bestaande stijlen en profielen.

Missoni Home is nieuw en elk jaar anders, maar het blikt ook terug op klassieke elementen en beeldmotieven. Uitvergrote details zijn opnieuw een traditioneel kenmerk van deze rijke, veelomvattende collectie die prestige uitstraalt dankzij de uniekheid van elk stuk.

Tussen de banen groengebladerte van het complexe herbarium voor 2009 zien we de betovering van een prachtige chique en een drang naar innovatie, overgebracht naar de materialen en vormen. De stoffen hebben een aura van eeuwenoude fabricage, gemengd met moderne, creatieve jacquard en bedrukkingstechnieken. Uit de omkeerbare piqués, de katoensatijnen en linnen stoffen, de klassieke doeken voor buiten, de gewatteerde metaalachtige, veelkleurige badstoffen en 13 effen tinten straalt perfectionisme.

Een vrije conceptuele visie van klassieke en innovatieve combinaties doordringt de interieurideeën. Vernieuwde vormen, een andere kijk op details, een ander ruimteperspectief en een stimulerende inrichting - alles komt neer op dezelfde lifestyleattitude.

"Missioni Home is geëvolueerd van kledij naar een volledig gamma woningtextiel waarvan elk detail bestudeerd is. Nieuwe ideeën worden vertolkt in exclusieve kleuren en vormen: het ontwerp van een zitelement, de rand van een tapijt, de bijzondere aantrekkingskracht van buitenelementen", aldus Rosita Missoni.

Modernism
Gevarieerde bloemblaadjes in sterke kleuren. De Vevey bloem, van de Missoni Home beelden, is altijd een heel aantrekkelijk en populair motief. Het klassieke ronde tapijt Fleury is ideaal voor relaxatieruimtes of leeszalen: de kleurenmozaïek combineert goed met strepen of effen tinten en de vorm ervan past bij zachte, afgeronde lijnen.

In de kijker: het bed Intill, bekleed met een neutrale stof Morgex; gestreepte lakens Karl, sprei Hector. Cilindervormige bijzettafeltjes Spool van geschilderd hout en viscose. Groenvilten Wick fauteuils Gravit voor totaalcomfort; gestreepte Karlito, bloemen Jessie en kleur-en-zwart gestreepte kussens Karlin. Laser gesneden bijzettafel Holly met zigzagpatroon en blinkend/matte bovenlaag.

Badhanddoek Kira, wolvilten wick, doorzichtig gordijn Kefar, katoenen piquet Gretel, ribfluweel met grote ribben Coomba; lakens met toonvlammen ian, veelkleurige strepen Karl en Karlito, bloemen Jessie.

Aeonium
Natuurlijke draperingen en geschakeerde kleuren, bosleven in een overvloed van bloeiende details. Een sfeer van harmonie tussen binnen en buiten die wintertuinen of magische verandaruimtes inspireert. Motieven die u verleiden om te zonnebaden, die leven en licht brengen in huis. Golvende strepen creëren een geometrisch contrapunt en zinken weg in een zachte of donkere harmonische schakering.

Gevarieerde cactusbloemen op bedrukt satijn Karoo of golfgestreepte Kigali Jalamar-sofas, ze veroveren de vierkante vloerkussens en fleuren de cilindervormige poefs Karoo en Kigali op. Lage tafels Aeonium met ongewone contouren. Op de lange, zachte loper: flitsen van granaatappel en papyrusgroen worden benadrukt in de gegolfde strepen Kalahari. Op de grond: wollen/viscose tapijt met maxibloemen in groen, fuchsia en paars Kyla.

Bedrukt satijn Karoo, draadgeverfde viscosefluweel Kigali, gestreept doorzichtig gordijn Kolwezi en Kitwe, en jacquard Kumasi, tafel Aeonium, effen katoen Cairns.

Erbario
Groendraperingen, bloementuilen contre-jour, lagen en details geschikt in een beeldende versiering, bezield door de natuurlijke harmonie van de esthetiek van Missoni. Veelkleurige prints creëren een inlegwerk van bladeren en bloemen in de vloeiende zijde van perfect effen sofas om zich in te nestelen. Het aantrekkelijke tapijt creëert een exclusieve ontspanningszone met poefs en kussens als een zacht, complex herbarium.

Sofa Flip in katoenzijde met bloemen Kyoto, en op de grond kussens en vierkant kussen Kyoto. Tapijt met bloemen Kaizen. De katoenen poefs Kyoto zijn een perfecte aanvulling op de breed gestreepte fluwelen kussens Kyushu. Kussens: gestreept fluweel Kyushu en effen gekleurd fluweel Kushiro.

Bloemenprint op satijn Kyoto, gestreept fluweelkatoen Kyushu, 3D-ruiteffect fluweel Kushiro, bedrukt doorzichtig gordijn Kailu, bedrukte wollen sprei Kiruna, effen satijn Jehu.

Golden Age Silver
Een fonkelende zefier zet de beeldende vevey en Cartagena patronen om in weelderige Venetiaanse reliëfversieringen in zachte goud- en zilvertinten. Het textuurcontrast van jacquard schetst bloemmotieven en glinsterende krullen, met ruimte voor verfijnde strepen en minieme geometrische inlegsels. Veelgetinte clusters van metalen weerkaatsingen, verrijkt met toetsen ivoor, tin, koraalrood, amethist. Het diepe, fluweelachtige karmijnrood van een viscosetapijt en de grafietgetinte vormen van glanzende lage tafels absorberen flitsen licht. Sporen van deze motieven keren terug in het simpele ajourwerk van de gordijnen, in jacquard en in de gravering van decoratieve Corian -bladen.

Tiamat-sofa bekleed met Khal met verschillende kussens en vloerkussens: fluweel met ruit Kushiro; driekleurige gewatteerde Kojda; omkeerbare jacquard Khal; gestreepte plissé Khaduna; satijn bedrukt Kandahar; gewatteerde Kermansah; plissé kadu; en jacquard met gouden en créme ruit Kouand. Tiamat-zetel bekleed met Khal, grote ronde poef Kermansah, zwarte lage metalen tafels Holly, viscose tapijt Wengen.

Zijdekatoen en metaal jacquard dubbelzijdig Khal, katoen metaal ruit Kouand, doorzichtige gordijnen Kariba en Kefar, zijden en katoenen plissé metaal Kadu en gestreepte Kaduna, jacquard gewatteerd in zijde en katoen metaal Kojda en Kermansah, wollen en lurex tapijt Kara.

Emotioneel, schematisch, van nature onvoorspelbaar Missoni Home verenigt het exuberante spel van toeval en charme dat elk jaar opnieuw de meest bestendige musthaves opfrist.

De basis zijn repetitieve en geometrische figuren. De bloem brengt de nieuwe boodschap. Uit die terugkerende dualiteit put Missoni Home steeds opnieuw passie en energie. Een gedurfd verhaal, altijd anders maar coherent. Een uitdaging met yin/yang elementen, tegengesteld, vervlochten, overlappend. In een verrassend dynamisch evenwicht.

"Orchideeën en proteas zijn een voorwendsel om het Missoni-universum opnieuw te interpreteren: met de oneindige variatie in de geometrische motieven vormen ze de bloemrijke rode draad in de collectie 2011," legt Rosita Missoni uit. Meer dan op een specifieke kleurencode is de identiteit van de collectie 11 gebaseerd op het botanische karakter van de orchidee en de protea. De natuurlijke charme van elke bloem wordt minutieus verheerlijkt. Maar ook verveelvoudigd in takkenslingers, gepatineerde tapijtontwerpen, in reliëf geborduurde boeketten, uitgedekte bloemkronen, loofwerk, reuzengrote bloemblaadjes in treffende kleuren.

De charme van compacte faux-unis in drie dimensies vormt een tegenwicht voor de emotionele kracht ervan. De mysterieuze betovering van de botanische wereld ontpopt zich tussen de repetitieve flashes van het merk. Een uitdaging die onophoudelijk nieuwe schemas en ongekende sferen samenstelt om natuurlijke magie te confronteren met geometrische symbolen. De eeuwige voorliefde voor puzzels manifesteert zich in de kracht van ruiten en kepers, in het eindeloze gebruik van "faux unis", gestileerde zigzags en kronkelige golfjes, maar ook in de dambordmotieven en in de prachtig ineengestrengelde meanders met delicate schakeringen. En de strepen? Die zijn oeverloos en dragen in hun oneindig hypnotische repertoire het geheim in zich van een onuitputtelijke energie.

Enkele associaties om te herontdekken: pittige Schotse ruiten uitgespreid over een bed met orchideeën; kronkelende klimplanten op de muren; borduursel dat zetels die spelen met de zwaartekracht omhult; bekoorlijke sjaals uit grootmoeders tijd te gebruiken als plaid of in wol en gehaakt op een heerlijke XL-droompoef. Trendy zijn de zonnige zitballen in alle afmetingen met fantasievolle bekleding, BCBG regisseurstoelen, excentrieke ligstoelen voor het hele gezin, Cordula outdoor in opaalwit, exotisch geometrische, überdeco Afrikaanse of artistiek monochrome basisstoelen.

De texturen zijn gezocht. Voor de kenners: perkal van puur katoen en zijde, rips, satijn, jacquard, fils coupés, fluweel, doorstikte stof, kilts, duchesse, organza, borduurwerk in viscose, tricot of haakwerk, details in lurex en spandex, afwerking voor buiten, vuurbestendig Trevira en waterdicht PVC.

Een energiek en passioneel najaar met Missoni Home Missoni Home staat bekend om zijn intens kleurgebruik, riante motieven en luxueuze texturen en dat is ook dit najaar niet anders. Een speels visgraatmotief uitgespreid over een bed met orchideeïn; kronkelende klimplanten op de muren; borduursel dat sofas omhult; bekoorlijke wollen, gehaakte sjaals uit grootmoeders tijd, te gebruiken als plaid of op een heerlijke XL-droompoef. Missoni Home maakt het koude en gure najaar net iets warmer!

Missoni Home interieurstoffen

De basis van de collectie 2011 zijn repetitieve en geometrische figuren met de bloem als rode draad en boodschapper. Uit die dualiteit put Missoni Home zijn passie en energie voor het najaar. En laat passie en energie nu net dï hoofdingrediïnten voor een gezellig najaar zijn!

Missoni Home interieurstoffen

Missoni Home interieurstoffen

Missoni Home interieurstoffen

Missoni Home interieurstoffen

Missoni Home interieurstoffen

Missoni Home interieurstoffen

Op de meubel- vakbeurs Salone del Mobile stelde Missoni Home haar voorjaarscollectie interieurstoffen voor.

Missoni Home interieurstoffen

Missoni Home interieurstoffen

Missoni Home interieurstoffen

Missoni Home interieurstoffen

De basis zijn repetitieve en geometrische figuren. De bloem brengt de nieuwe boodschap. Uit die terugkerende dualiteit put Missoni Home steeds opnieuw passie en energie. Een gedurfd verhaal, altijd anders maar coherent. Een uitdaging met yin/yang elementen, tegengesteld, vervlochten, overlappend. In een verrassend dynamisch evenwicht.

MissoniHome: de hypnotische kleur van zomer Romantisch, uitdagend, zacht en intens, retro en toch modern… De hypnotische verleiding van MissoniHome kunnen we ook deze zomer niet weerstaan.

Kleur staat, zoals steeds, centraal bij MissoniHome. De outdoorcollectie toont een mix van de bekende Missoni-look met nieuwe, onverwachte, iconische, luxueuze of ritmische patronen.

“Ik ben nog steeds dezelfde Rosita. Ik heb mijn focus slechts verschoven van mode naar design. Ik wil het interieur doordringen van dezelfde waarden, dezelfde Missoni-stijl. Ik koester de emoties die voortkomen uit een onbedorven omgeving. Spontaniteit en natuur geven me inspiratie. Het gebruik van natuurlijke materialen voor zelfs de meest geraffineerde geweven patronen intrigeert me”, aldus Rosita Missoni. De nieuwe outdoorcollectie geeft deze visie absoluut weer. De kracht van de natuur wordt naadloos verenigd met het elegante design dat de Missoni-naam zo bekendmaakte.

Gedurfde bloempatronen, dominante kleuren, geometrische motieven… De boodschap is duidelijk: Be Bold. Wees moedig en combineer de sprekende kussens, de gewaagde badlakens en de opvallende parasols. Je wereld licht op en je humeur krijgt automatisch een enorme boost.