Het najaar is weer aangebroken! De tijd van het jaar waarin we regelmatig worden getrakteerd op een flinke herfststorm of heel af en toe op een mooie zonnige dag waarbij de thermometer boven de 20 graden uitschiet. De meeste tijd brengen we weer binnen door. We stylen ons interieur in herfstsfeer met gezellige kaarsen en een lekkere warme plaid zodat we met heerlijk warme voetjes, onderuitgezakt op de bank, ons favoriete tijdschrift kunnen lezen.   

Tijdens de Dutch Design Week heeft Luxaflex Nederland, marktleider op het gebied van raamdecoratie, de nieuwste Rolgordijn Reflection collectie* geïntroduceerd. Bij de ontwikkeling van de Reflection collectie hebben de Luxaflex® designers rekening gehouden met de laatste (woon)modetrends: tijdloze texturen en diverse kleurenpatronen. Deze collectie biedt prachtige stoffen met een groot aantal dessins en is leverbaar met de smart home oplossing PowerView® Motorisation.

Natuur als inspiratiebron
Geïnspireerd door de meest recente botanische en florale trends, bestaat de duurzame Reflection collectie uit uiteenlopende patronen en eigentijdse kleuren. Van een aquarel bloemenmotief tot een gebleekt bladerspektakel en van rustgevend wit tot levendige groentinten. Maartje Knipscheer, styliste van Luxaflex Nederland licht toe: “Deze botanisch geïnspireerde stoffen bieden een verscheidenheid aan zachte kleuren en zijn gebaseerd op de laatste designtrends. Door de vele keuzemogelijkheden krijgen de Reflection Rolgordijnen een eigen gezicht. Ook kunnen we spreken van ‘Dutch Design’, want deze collectie is ontwikkeld in Nederland, door onze vakmensen.”

Modieus en functioneel tegelijk
Bij de nieuwe Reflection collectie is het mogelijk om een eigen accent toe te voegen aan de raambekleding. Door bijvoorbeeld te kiezen voor een unikleur rolgordijn in combinatie met een opvallend dessin, wordt een onderscheidende look in huis gecreëerd. Luxaflex® producten zijn op maat gemaakt en zowel modieus als functioneel. Door keuze uit vele stoffen met een grote variatie in ontwerpen is het mogelijk een tijdloze, persoonlijke stijl te creëren en tegelijkertijd te spelen met licht door te kiezen voor een eigen lichtregulering, van lichtdoorlatende tot aan verduisterende rolgordijnen.

Extra visuele uitstraling
De eigentijdse textuurstoffen bieden comfort en geven elke ruimte een extra visuele uitstraling. “Stijlvolle verduisterende stoffen zijn enerzijds een goede keuze voor slaapkamers of een tv-kamer; ze bieden uitstekende en variabele lichtregulering, isoleren kamers tegen hitte of kou en besparen energie”, aldus Knipscheer. “Anderzijds voelen transparante stoffen het licht in de woonkamer juist aan waardoor de verbinding tussen buiten en binnen wordt vergroot. Wil je een luxueuze zachte gloed in de kamer creëren? Kies dan voor natuurlijke kleuren of krijtachtig wit; deze zorgen voor schoonheid en warmte in je interieur.”

Innovatieve smart home bediening
De duurzame Reflection collectie is verkrijgbaar met het slimme bedieningssysteem PowerView® Motorisation. Met dit systeem is raamdecoratie eenvoudig op de gewenste positie in te stellen op ieder moment van de dag, overal vandaan met de PowerView® App via smartphone of tablet. Een andere optie is bediening via de Pebble®, een moderne afstandsbediening die meerdere raampartijen met één druk op de knop kan instellen en aansturen. PowerView® Motorsation werkt preventief tegen inbraak en is energie-efficiënt, daarnaast is het zeer kind- en diervriendelijk omdat de raambekleding geen enkel bedieningskoord heeft.

De op maat gemaakte Reflection collectie met Powerview® Motorisation is binnen een dag leverbaar met de service Luxaflex® Morgen in huis.
Bijlagen

Ramen zijn energievreters. De meeste warmte in huis ontsnapt via de vensters. Zeker nu de dagen korter en de nachten koeler worden, gaat de energiefactuur weer fors omhoog. Met de raambekleding van Luxaflex® kies je voor een energie-efficiënte oplossing: van een biologisch afbreekbaar rolgordijn tot raambekleding met isolerende luchtkussens. De duurzame filosofie van Luxaflex® houdt het milieu groen en je energierekening laag. Zonder een trendy interieur uit het oog te verliezen natuurlijk!

Handige energiespaarder
Design en efficiëntie gaan al langer hand in hand bij Luxaflex®. Raambekleding is bovendien een gemakkelijke manier om bij te dragen aan een beter milieu. De verschillende oplossingen van Luxaflex® besparen meer energie dan je op het eerste gezicht zou denken: tot 30% aan verwarmingskosten.

Luxaflex® ontwikkelde een handige energiebespaarder, op de site www.luxaflex.be, waarmee je in enkele klikken je energiebesparing kan berekenen. Deze berekeningen zijn conform de Europese standaard ISO 13790.

Meer comfort, minder energie
Als specialist in raambekleding vindt Luxaflex® al jaren oplossingen om energie te besparen, zonder aan comfort of kwaliteit te moeten inboeten. Je kan op drie manieren besparen op de energie die nodig is om je huis te verwarmen, te verkoelen en te verlichten: met een betere isolatie, door de zonnewarmte te beheersen en door het daglicht optimaal te gebruiken. Vijf unieke groene producten op een rij:

Duette® Architella® Shades, isolerende luchtlaag
Duette® Architella® Shades zijn dè energie-efficiëntste raamdecoraties op de markt. De innovatieve honingraatstructuur zorgt het hele jaar voor een perfecte regeling van licht en warmte. De horizontale luchtkussentjes €" een isolerende luchtlaag €" vormen een lichtgewicht maar efficiënte barrière tegen hitte of kou. In de winter houden ze de warmte vast, in de zomer vormen ze een buffer voor tropische temperaturen én beschermen ze tegen schadelijke uv-stralen. Zo kan het isolatievermogen meer dan verdriedubbelen €" wat in de winter tot 30% besparing op je energiefactuur kan betekenen. De Architella® vermindert ook warmtebelasting door inkomend zonlicht. Een venster met dubbele beglazing en zonder raamdecoratie laat 76% van de zonnewarmte binnen. Als je een verduisterende Duette® Architella® gebruikt, zal de warmtebelasting dalen tot maar liefst 15%. Zo kun je in de zomermaanden ook fors besparen op airconditioning.

Topar®, reflecterende coating
Energie besparen doe je ook door de zonnewarmte te beheersen. Eén van de meest effectieve manieren om zonnewarmte tegen te houden, is de ongewenste straling naar buiten te reflecteren. Daarvoor ontwikkelde Luxaflex® Topar®: een duurzame, reflecterende coating die ook vochtbestendig en vuilwerend is. In de winter laat Topar® de thermale energie van de zon door, in de zomer wordt de zonnewarmte tegengehouden. Luxaflex® raadt een Topar®-coating aan om de reflecterende eigenschappen van Plissé Shades, rolgordijnen of gordijnjaloezieën te verbeteren.

Variozone®, het beste van daglicht
Daglicht optimaal gebruiken, houdt je energiefactuur lager. Luxaflex® Variozone® is een functionele horizontale jaloezie waarmee je verschillende zones van de jaloezie op verschillende manieren kan aanpassen. Terwijl je sommige zones helemaal kan sluiten, om bijvoorbeeld reflectie op een computerscherm te voorkomen, kan je andere zones gedeeltelijk of helemaal openen om licht in de kamer binnen te laten.

GreenScreen®, biologisch afbreekbaar
Zonder meer een innovatie is GreenScreen®, een rolgordijn waarvan het doek volledig biologisch afbreekbaar is aan het einde van de gebruikscyclus. Deze groene stof is gemaakt uit melkzuur, zoals dat voorkomt in suikerriet en maïszetmeel. Bij de productie wordt ook minder CO2 uitgestoten, onder andere door het gebruik van windenergie. De GreenScreen®-stoffen zijn een pvc-vrij kwaliteitsalternatief voor de traditionele materialen van raambekleding. Zo staan ze bekend als vlamvertragend, bevatten ze geen zware metalen en voldoen ze aan de strenge normen voor de Europese markt. GreenScreen®-stoffen zijn vervaardigd van polyestergaren, waardoor de overblijfselen van het fabricageproces gemakkelijker te recycleren zijn, opnieuw kunnen worden gebruikt bij diverse textieltoepassingen, en dus niet in de afvalstroom terechtkomen.

Thermostop, optimale zonwering
Luxaflex® Horizontale Jaloezieën zijn beschikbaar in een ongekende reeks eigentijdse kleuren en afwerkingen, waaronder Thermostop-kleuren die speciaal ontwikkeld zijn voor optimale zonwering. De basiskleuren worden regelmatig aangepast om gelijke pas te houden met de nieuwste trends. Een blikvanger is de goudkleurige coating aan de achterkant van de lamellen die de zon letterlijk en figuurlijk mooi reflecteert.

Wist je dat…
75% van al het geproduceerde aluminium sinds 1880 nog altijd in gebruik is?

gerecycleerd materiaal 95% minder energie vraagt dan de productie van nieuw aluminium en tegelijk de CO2-uitstoot even sterk vermindert?

Luxaflex®-producten ontworpen zijn om jaren mee te gaan en zo, zo lang mogelijk, uit de afvalstromen te blijven?

goed geïsoleerde muren of daken tien keer beter isoleren dan ramen met dubbele beglazing?

ramen 50% van de verwarmingsenergie doorlaten maar dat raambekleding een aanzienlijke impact heeft op energiebesparing (tot 30%)? 

Over Luxaflex®
Luxaflex® maakt deel uit van de Hunter Douglas Group die wereldmarktleider is in raambekleding en een belangrijke speler in architecturale producten. De beursgenoteerde groep, met hoofdzetel in Rotterdam, stelt wereldwijd zon 15.000 mensen tewerk en telt 150 bedrijven, 64 fabrieken en 89 filialen in meer dan 100 landen. 

De groep startte in 1919 haar eerste machinefabriek op. Zon 25 jaar later ontwikkelde Joe Hunter de eerste jaloezie met horizontale lamellen en in 1951 ontstond vervolgens het merk Luxaflex®. Door continu exclusieve en innovatieve gepatenteerde maatproducten van topkwaliteit te introduceren, geldt Luxaflex® vandaag als absolute trendsetter in de wereld van modieuze raambekleding. Het ruime assortiment Luxaflex®-producten omvat verschillende soorten jaloezieën, exclusieve shades (Silhouette®, Facette®, Duette®), rol- en vouwgordijnen (Roman Shades €¦). 

Luxaflex® is een verantwoordelijk, milieubewust merk dat zich ten volle inzet om vernieuwende raamdecoraties van topkwaliteit te produceren, die tegelijkertijd energie-efficiënt en trendy zijn.

Laat de zon maar komen! Luxaflex® Outdoor breidt de collectie namelijk uit met de nieuwe Vertica Screens: op maat gemaakte zonwering voor de buitenkant van het raam. Deze nieuwste toevoeging is scherp gecalculeerd, waardoor de prijs van de Vertica Screen zeer laag ligt.

Natuurlijk zijn de meest recente ontwikkelingen op het gebied van techniek en textiel meegenomen in het ontwerp van de Vertica Screen. Ook zijn er geluidsreducerende opties aan de screen toegevoegd die het comfort vergroten. Zo blijft zelfs bij een sterke (zij)wind het bewegen van het doek in de profielen beperkt, waardoor hinderlijke bijgeluid zoveel mogelijk wordt voorkomen. Comfort staat sowieso centraal bij de Vertica Sceen. Het glasvezeldoek verspreidt het binnenkomende licht gelijkmatig over de ruimte en houdt tegelijkertijd de warmte buiten. Tot wel 90% van de zonnewarmte die op een raam valt wordt door het doek geweerd. Via computersimulaties kan zelfs berekend worden hoe de meest optimale schaduw tot stand kan komen.

"Binnen de collectie Vertica Screens is een ruime keuze aan doekkleuren en elektrische bedieningsopties," aldus Silvia Jagtenberg van Luxaflex Nederland. “De screens hebben een minimale kier tussen het doek en de geleiding en de bevestiging neemt weinig ruimte in beslag. Hierdoor is het mogelijk om de Vertica screen volledig in de gevel in te bouwen. De aluminium onderdelen zijn daarnaast verkrijgbaar in verschillende RAL-kleuren, waardoor de zonwering geheel in de stijl van de woning geïntegreerd kan worden.”

Luxaflex® heeft de collectie Horizontale Jaloezieën vernieuwd. Het vertrouwde aanbod van de klassieker is uitgebreid met nieuwe kleuren, decoraties en functies. Daarnaast is met de introductie van nieuwe kleuren ook het prijsbeeld van de collectie verbreed, waardoor een aantal populaire en trendy kleuren nog aantrekkelijker zijn geworden.

Materiaal
De Horizontale Jaloezieën zijn bijna volledig vervaardigd van gerecycled aluminium en leverbaar in vijf verschillende variaties, met lamelbreedtes oplopend van 16 mm tot wel 70 mm. Iedere afmeting zorgt voor een karakteristieke uitstraling en brengt eigen voordelen met zich mee. Zo is de jaloezie met een lamelbreedte van 35 mm bijvoorbeeld ideaal voor middelgrote tot grote ramen. Functioneel
De collectie Horizontale Jaloezieën van Luxaflex® staat bekend om zijn functionaliteit. De raambekleding is zeer geschikt voor speciale ramen, zoals draai-kiepramen en schuine ramen, en vochtige ruimtes zoals de badkamer. Met de vernieuwde collectie worden de functionele voordelen nog verder uitgebreid, zoals de mogelijkheid om met de LiteRise® bediening de jaloezieën met één hand te openen en sluiten. Opties als VarioFlex® en MegaView® laten bovendien extra licht door en verdubbelen het zicht naar buiten.

Decoratief
Ook op decoratief gebied heeft Luxaflex® uitbreidingen toegevoegd. Er is keuze uit 177 verschillende kleuren, waarbij voor iedere kleur een volledig kleurgecoördineerde afwerking beschikbaar is. De raambekleding is daarnaast beschikbaar in nieuwe Flock de Luxe dessins – een stoffen opdruk die aanvoelt als velours. Het dessin werd onlangs nog erkend door de vakhandel en tijdens Intirio onderscheiden met de Retail Award. De Horizontale Jaloezieën zijn leverbaar in uni of dessins, waarbij combineren en variëren eindeloos mogelijk is.

Koper oranje is dit jaar dé trendkleur in raambekleding. Volgens LuxaflexNederland kunnen we zelfs spreken van ‘coppermania’. Welke trends kunnen we nog meer verwachten? Maartje Knipscheer van Luxaflex Nederland zet de belangrijkste op een rij.

Grafische patronen
Raambekleding krijgt steeds vaker een grafische handtekening. Knipscheer: “Krullerige, over the top ornamenten lijken passé. Patronen op raambekleding worden gedetailleerder en gevarieerder. Vooral botanische prints zijn hot; hiermee haal je een hint uit de natuur in je interieur. En dit kun je natuurlijk doorvoeren op alle elementen in het interieur: van behang, tot accessoires en raamdecoratie.” Coppermania
Volgens Knipscheer is koper oranje dé trendkleur van 2015. “Deze warme kleur vervangt de koele blauw- en groentinten van de afgelopen jaren. Nederlanders lijken weer meer behoefte te hebben aan warme, krachtige kleuren in hun interieur. Koper oranje past bovendien goed bij veel andere kleuren: bij warme en neutrale pasteltinten, bij wit, houttinten en metallics zoals goud en koper.”

Natuurlijke materialen
De kopertrend past ook bij de trend om natuurlijke materialen in het interieur te gebruiken. “Denk daarbij aan hout, grof geblazen en dik glas en aardewerk. Maar ook bijvoorbeeld beton en ruwe metalen zoals onbehandeld messing. Wat we ook veel gaan zien en waarin koper weer de kop opsteekt, zijn combinaties van deze materialen. Bijvoorbeeld koper met aardewerk en hout of hout met glas,” aldus Knipscheer.

3D
Het interieur gaat in 2015 nog meer richting 3D. Knipscheer licht toe: “Dit jaar gaan we steeds meer toepassingen in het interieur zien die doen denken aan origami: vouwen, stapelen, wikkelen, alles mag! Deze 3D-toepassingen worden gecombineerd met een strakke belijning, waardoor er geprofiteerd wordt van het beste van twee werelden.”

Een uitgebreid aanbod aan kleuren, van zachte pastelkleuren tot warme aardetinten en plooibreedtes die ideaal zijn voor grote ramen. Dat is in een notendop de nieuwe collectie Plissé Shades vanLuxaflex®. Hiermee kunnen bovendien ‘moeilijke’ ramen zoals ronde ramen, dakramen en draai- en kiepramen nu ook stijlvol bekleed worden.

Meer keuze, meer controle
Overdag genieten van prachtig gefilterd licht en ’s avonds van verduistering? Door het brede aanbod van stoffen met verschillende transparanties geven Plissé Shades je volledige controle over de lichtinval en privacy in een ruimte. Zo kun je voor iedere ruimte in huis transparantie op maat kiezen, terwijl de uitstraling van de ramen in het hele huis hetzelfde blijft. De nieuwe plooibreedte van 32 mm is ideaal voor grotere ramen, maar de collectie biedt veel meer. Zoals een groter aanbod in designs, waaronder een kleurrijk gestreept aquarel dessin dat je interieur laat opleven. Het is bovendien ook mogelijk om twee stoffen samen te voegen in één Shade. Ben je toe aan nieuwe raamdecoratie dan zorgen deze kleurrijke Plissé Shades meteen voor een vrolijke noot en temperen op een fijne manier het zonlicht.

Kleurrijk
Grijs, blauw, wit en andere basiskleuren worden in deze collectie afgewisseld met primaire kleuren, multicolor Plissé stoffen en fraaie, verrassende dessins. Speciale aandacht verdient de stof Furore die gecombineerd wordt met een Dustblock®coating, die vlamvertragend werkt. Furore is beschikbaar in een breedte tot maar liefst 295 centimeter en daardoor uitermate geschikt voor grote raampartijen.

Dankzij het innovatieve bedieningssysteem LiteRise® hebben de nieuwe Plissé Shades een nog strakkere uitstraling. Met LiteRise® zijn bedieningskoorden namelijk definitief verleden tijd. Bovendien is de bediening heel eenvoudig: met je hand beweeg je de onderlat zonder moeite omhoog en omlaag.

Trendy!
De plissé trend zien we ook op andere manieren terug in het interieur. Plissé-stoffen worden veelvuldig toegepast in kussens, dekens en plaids. De vorm zien we ook in andere woonaccessoires. Vazen krijgen vouwen en worden zo geplisseerde kunstwerkjes. De Plissé Shades van Luxaflex® passen perfect binnen deze stijl.

“Of je nou van klassieke kleuren houdt of juist felle tinten in je interieur terug wilt laten komen, in onze nieuwe collectie zijn er voor iedere stijl geschikte kleuren en dessins te vinden. Zo biedt Luxaflex® de mogelijkheid om van het raam een ‘eye catcher’ te maken of juist een rustig, neutraal basiselement in de inrichting,” zegt Silvia Jagtenberg van Luxaflex Nederland. “Vanwege een extra coating bieden de Plissé Shades extra bescherming. De kleurloze Topar® coating reflecteert namelijk tot wel 68% van de zonnewarmte en helpt ’s zomers het huis koeler te houden. Perfect voor warme ruimtes zoals een

Na een zachte winter kan de lente wat veel Nederlanders betreft nu echt gaan losbarsten. En dat betekent dat het gezinsleven zich de komende maanden steeds meer in de tuin gaat afspelen. Goede buitenzonwering is hierbij belangrijk. Maar wat zijn de belangrijkste trends van dit seizoen? Styliste Maartje Knipscheer van Luxaflex® biedt uitkomst.

Luxe genieten
Veel Nederlandse tuinen zijn tijdens de warme lente- en zomermaanden meer en meer een tweede huiskamer. Terrasoverkappingen, veranda’s en luxueuze tuinmeubels kunnen dan ook niet meer ontbreken bij de zonnige dagen en lange zomeravonden in de tuin. Maartje Knipscheer: “Populaire producten van Luxaflex® zijn de terraszonweringen SpectraTM Nova en de Fiora Grande, uitgevoerd in kleuren die perfect matchen bij jouw persoonlijke stijl. Terrasverwarming of een ouderwetse vuurkorf zorgen ook tijdens de wat koudere avonden dat het buiten nog goed toeven is. Zo worden de dagen op een aangename manier verlengd en kan de lente steeds vroeger beginnen.”

Kleur bekennen
“Gekeken naar de meest populaire kleuren voor zonwering, valt het op dat het alle kanten op gaat. Oranje, lange tijd dé kleur voor zonneschermen, is weliswaar minder in trek dan enige jaren geleden maar staat nog altijd in de top drie van populairste kleuren. Ook de welbekende blokstreep blijft het goed doen. Grijs lijkt de trendkleur te zijn voor dit seizoen: in de top tien vinden we diverse grijstinten terug, eventueel gecombineerd met een subtiele krijtstreep en ton sur ton toegepast,” aldus Knipscheer.

Binnen ook belangrijk
Niet alleen het comfort in de tuin is belangrijk, ook een aangename binnentemperatuur is tijdens de zomermaanden een absolute pré voor veel Nederlanders. Knipscheer: “Beaufort® Screens zijn mede daardoor het populairste product uit het portfolio van Luxaflex®. Hiermee houd je in de zomermaanden de hitte buiten en blijft het lekker koel in huis. Bovendien kun je door de brede keuze uit kleuren en dessins de screens helemaal naar eigen smaak laten maken. Bijzondere dessins, geïnspireerd op natuur mogen hierbij niet ontbreken. Bij Luxaflex® is het bovendien mogelijk om een eigen print toe te laten passen op Expressions. Zo wordt raambekleding helemaal persoonlijk.”

In harmonie
Iedere tuin is anders. Het lijkt misschien een cliché, maar is daardoor niet minder waar. “Iedere tuin heeft dan ook behoefte aan een ander soort buitenzonwering,” zegt Knipscheer. “Tuin op het zuiden? Dan is een goede zonwering onmisbaar, terwijl je bij een tuin op het noorden juist zoveel mogelijk zonlicht wilt vangen. Ook de kleurkeuze is voor iedereen persoonlijk. Natuurlijke kleuren zoals groen en blauw werken altijd goed in de tuin, evenals zonnige kleuren zoals geel en oranje. Belangrijk is dat de 'buitenzonwering' niet alleen functioneel is, maar een harmonieus geheel vormt met huis en tuin. De brede Luxaflex® Outdoor collectie biedt daarvoor genoeg oplossingen.”

Om de start van het Outdoor-seizoen extra luister bij te zetten, ontvangt iedereen die een terraszonwering van Luxaflex® aanschaft gratis een Powerrail verlichting. Hiermee kan nog langer worden genoten van warme lente- en zomerdagen. De actie van Luxaflex® loopt de hele maand april 2014.

Een breed scala aan nieuwe kleuren, stoffen en mogelijkheden: de collectie Duette® Shadesvan Luxaflex® is flink vernieuwd en uitgebreid. Met Duette® Shades heb je alle vrijheid om te variëren in lichtinval en sfeer in huis. En met de nieuwe bedieningssystemen zijn lange koorden ook definitief verleden tijd.

Op het gebied van kindveiligheid is een flinke slag geslagen. Er bungelen geen lange touwen meer voor het raam. In plaats daarvan bepaal je de lichtinval met de SmartCord®: een intrekbaar koord met een standaard lengte. Een andere bedieningsoptie is LiteRise®, hiermee ga je helemaal koordloos te werk door het gebruik van een handgreep.

De twee nieuwe bedieningssystemen wonnen onlangs een iF Product Design Award in de categorie Furniture and Home Textiles. De jury prijst het gebruiksgemak en de hoge mate van veiligheid die SmartCord® en LiteRise® bieden. Ook over het design, de afwerking en de materiaalkeuze van beide bedieningssystemen is de jury van de iF Awards enthousiast.

Lichtinval op maat
De Duette® Shades zijn in drie verschillende transparanties te verkrijgen. Per raam kan bepaald worden hoe groot de lichtinval is en voor welke transparantie gekozen moet worden. Hierdoor krijgt ieder raam dezelfde uitstraling, terwijl de mate van lichtinval per venster gereguleerd kan worden. Je kunt bovendien kiezen voor een Top Down/ Bottom Up-functie, waarmee de raambekleding op iedere gewenste positie op het raam geplaatst kan worden. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om de Duette® Shades bij raampartijen aan de straatkant halverwege het raam te hangen. Hierdoor creëer je voldoende lichtinval maar verminder je tegelijkertijd de inkijk in de woning.

Naast verschillende mate van transparanties, biedt Luxaflex® met de Duette® Shades talloze kleuren en stoffen aan. Je kunt kiezen voor zonwering in één kleur – de FullTone stoffen – of voor de DuoTone stoffen waarbij de achterkant wit is. De witte kleur levert een uniforme look aan de buitenkant op en houdt in de zomer de warmte buiten. Energiebesparing is een groot thema binnen Luxaflex®. Door de unieke honingraatstructuur van de Duette® Shades kun je bij enkel glas het warmteverlies met wel 60% terugdringen.

“De Duette® Shades van Luxaflex® zijn ideaal als je wilt variëren in je interieur. Door af te wisselen met de Top Down/ Bottom Up-functie, creëer je namelijk heel eenvoudig een andere sfeer in je woning,” zegt Silvia Jagtenberg van Luxaflex Nederland. “Met de toepassing van kindvriendelijke oplossingen SmartCord® en LiteRise® zijn de Duette® Shades nu ook nog meer geschikt voor gezinnen met jonge kinderen.”

Raambekleding in 2014: rustige kleuren en natuurlijke materialen. Wat zijn de trends op het gebied van raambekleding in 2014? Rustige kleuren, een goede akoestiek en het gebruik van natuurlijke producten zetten volgens styliste Maartje Knipscheer van Luxaflex® komend jaar de toon.

Rust
Rustige kleuren zijn ‘hot’ volgend jaar. Dit betekent niet dat drukke patronen en bonte kleuren helemaal passé zijn, maar deze worden vooral gecombineerd met raambekleding in een wat rustigere stijl. Knipscheer: “Kleuren en patronen die chaotisch overkomen, zijn komend jaar beduidend minder populair. Mensen willen steeds liever een interieur waarin ze tot rust kunnen komen. Het gebruik van rustgevende kleuren past hier heel goed bij.”

Buiten naar binnen
Het gebruik van ruwe, natuurlijke materialen was al populair, en dit zal ook in 2014 het geval zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan materialen als wol, katoen, hout en linnen. “Ook in raambekleding zien we die voorkeuren terug. Dat komt bijvoorbeeld heel sterk naar voren bij producten zoals houten jaloezieën of raamdecoratie met katoen. Daarnaast is er veel vraag naar raambekleding die mooi past bij een interieur met veel natuurlijke elementen. Transparante jaloezieën passen hier bijvoorbeeld uitstekend bij doordat ze subtiel de nadruk leggen op de natuurlijke elementen in het interieur,” aldus Knipscheer.

Praktische voordelen
Niet alleen esthetiek speelt een grote rol bij de keuze voor raambekleding. Luxaflex® merkt dat ook praktische voordelen steeds vaker een reden zijn voor consumenten om raambekleding in hun interieur te gebruiken. Knipscheer: “Raambekleding zorgt bijvoorbeeld voor een betere akoestiek in je huis, en dit is voor een groeiend aantal Nederlanders een belangrijk aspect. We merken dan ook dat onze dealers steeds vaker de vraag krijgen welke soort bekleding voor de beste akoestiek zorgt. Ook duurzaamheid is een belangrijk onderdeel bij de aanschaf van raambekleding: hoe minder warmteverlies, hoe beter. De Luxaflex® Duette® Shades zijn hier het perfecte antwoord op. Ze zorgen voor een flinke vermindering van warmteverlies en verbeteren bovendien de akoestiek in huis aanzienlijk.”

Een sfeervol en harmonieus interieur met Roman Shades en gordijnen van Luxaflex®. Op zoek naar gordijnen in de stijl van je Roman Shades? Dan maakt Luxaflex® je zoektocht vanaf vandaag erg gemakkelijk. Door de uitgebreide keuze aan stoffen, structuren en dessins bieden de Roman Shades voor iedere woonstijl – zoals modern, landelijk, retro, minimalistisch – een passende oplossing. Bijna alle stoffen zijn geschikt voor gordijnen, waardoor je met het combineren van de Roman Shades en bijpassende gordijnen een sfeervol en harmonieus interieur creëert.

De vernieuwde Roman Shades collectie van Luxaflex® bestaat uit een uitgebreide selectie van basisstoffen, rijke structuren en luxe dessins. Daarnaast zijn de Roman Shades verkrijgbaar in drie verschillende modellen. Zo kun je kiezen voor baleinen aan de voor- of achterzijde van de Roman Shade (Ballina Front of Ballina Back). Voor hoge ramen biedt het Segmenta-model een oplossing. Doordat deze Roman Shade wordt opgetrokken in complete segmenten, wordt het totale stofpakket hoger en platter. Voor vrijwel de gehele collectie geldt dat er gebruik wordt gemaakt van kamerhoge stoffen waardoor een naadloze verwerking mogelijk is.

Privacy
Roman Shades zijn ideaal voor het beïnvloeden van de lichtinval of privacy. Bij transparante stofkeuze wordt er in (beperkte) mate licht binnen gelaten. Bij de keuze voor een Dim-out stof wordt de lichtinval vrijwel geheel gereduceerd. In de nieuwe collectie zijn verschillende transparanties in dezelfde kleur beschikbaar, waardoor ruimten van verschillende transparanties kunnen worden voorzien. Kies bijvoorbeeld voor een transparante Roman Shades en daarbij voor een gordijn in lichtdoorlatende of Dim-out stof. Op die manier creëer je een uniforme uitstraling door de hele woning.

Strakke look
Wil je echt helemaal verduisterende Roman Shades, dan kun je ervoor kiezen om de Roman Shades te laten voeren. Ideaal voor bijvoorbeeld de slaapkamer of kinderkamer. De Roman Shades worden gevoerd via de ‘kussensloopmethode’. Hierbij bevinden de zomen zich aan de binnenzijde, waardoor ook de achterzijde één mooi geheel vormt. Ideaal dus voor bijvoorbeeld raampartijen langs een terras. In de nieuwe collectie worden de zijnaden ook niet meer aan elkaar genaaid, maar gelockt. Hierdoor ontstaat er minder spanning tussen de voorste stof en de voeringstof. Doordat ook de breedte van de zijnaad is versmald, hebben de Roman Shades een nog strakkere ‘look’ dan voorheen.

Alle Roman Shades zijn gemaakt van hoogwaardige stoffen waaronder polyester en de vlamvertragende stof Trevira CS. Er zijn verschillende bedieningsmogelijkheden mogelijk zoals een ketting, elektrische of koordbediening of Top Down/ Botton Up koordbediening.

“Met de uitbreiding van onze collectie bieden we nog meer mogelijkheden voor het gebruik van Roman Shades. En daarbinnen kan er eindeloos gecombineerd en gevarieerd worden, terwijl er toch eenzelfde look en feel behouden blijft,” zegt Lisette van Zelst van Luxaflex Nederland. “Bovendien heb je met de Roman Shades hoogwaardige raambekleding voor een zeer aantrekkelijke prijs. Niet onbelangrijk in de huidige economische tijden.”

Laten jaloezieën met een lichte kleur meer warmte door dan donker gekleurde raambekleding? Lijden buitenjaloezieën onder wind en regen en is het daarom beter om rolluiken te nemen? Luxaflex® onderzocht de vijf grootste mythes onder Nederlanders rondom raambekleding.

Vochtige ruimten
Vooral over het gebruik van raambekleding in vochtige ruimtes zoals de badkamer bestaan de meeste vooroordelen. De helft van de Nederlanders denkt dat het gebruik van ondoorzichtig afplakfolie op ramen hygiënischer is dan het ophangen van bijvoorbeeld horizontale jaloezieën. Lisette van Zelst van Luxaflex Nederland: “Sfeerloze folie is helemaal niet nodig. Vochtbestendigheid is belangrijk in de badkamer en er zijn genoeg raambekledingsproducten die hieraan voldoen. Denk bijvoorbeeld aan verticale jaloezieën met elementen van aluminium en PVC of houten jaloezieën die met een coating behandeld zijn. Deze kunnen uitstekend tegen vocht en zijn dus geschikt om in de badkamer op te hangen.”

In weer en wind
Bijna 40% van de Nederlanders denkt dat buitenjaloezieën snel kapot gaan door regen en wind en dat het daarom beter is om rolluiken te gebruiken. “Dit is absoluut een mythe,” aldus Lisette van Zelst. “Uit diverse testen blijkt dat buitenjaloezieën heel goed bestand zijn tegen slechte weersomstandigheden en een gelijkwaardig alternatief voor rolluiken zijn.”

Hooikoorts
Voor mensen met een pollenallergie zijn de zomermaanden niet altijd even comfortabel. Bijna 40% van de Nederlanders denkt dan ook dat wanneer je een pollenallergie hebt, je de hele lente en zomer met dichte ramen binnen moet zitten. Terwijl hier hele praktische oplossingen voor zijn. “Door het gebruik van Poll-tex® gaas in horren kun je maar liefst 96% van de stuifmeelkorrels uit de lucht halen. Hierdoor kun je ook binnen ongestoord genieten van zomers weer met geopende ramen,” aldus Lisette van Zelst.

Energievoordeel
Ook het rendement van goede isolerende raambekleding en het energievoordeel dat dit kan opleveren, is nog niet bij alle Nederlanders bekend. Zo denkt een kwart dat de investering in isolerende raambekleding niet binnen tien jaar is terugverdiend. Lisette van Zelst: “Het verschilt natuurlijk per woning en per soort raambekleding, maar onderzoek van Milieu Centraal heeft uitgewezen dat je snel en effectief geld kunt besparen met isolerende raambekleding. Met een energiecalculator kan iedereen bijvoorbeeld uitrekenen welke oplossing het meest gunstig is voor zijn eigen woonsituatie.”

Kiepramen
Tot slot blijkt bijna 40% van de Nederlanders niet op de hoogte te zijn van de beschikbaarheid van speciale raambekleding voor kiepramen. “Veel mensen denken dat raambekleding bij een kiepraam snel beschadigd raakt omdat dergelijke ramen lastiger te openen zijn. Maar met speciaal ontwikkelde bekleding, die met het kiepraam meebeweegt, is dit helemaal niet het geval. Zo kun je ook bij dakramen de raambekleding gebruiken die het beste in jouw interieur past,” aldus Lisette van Zelst.

Een aantal mythes rondom raambekleding wordt door de meerderheid van de respondenten doorgeprikt. Zo zijn vrijwel alle Nederlanders zich er bewust van dat het temperatuurverschil tussen een huis met raambekleding en een woning zonder raambekleding aanzienlijk is. “Het voordeel dat raambekleding heeft, zowel in de winter als in de zomer, is bij de meeste Nederlanders bekend. Ook de stelling dat lichtgekleurde zonwering meer warmte doorlaat dan een donkere kleur, wordt door maar liefst 80% van de respondenten terecht weerlegd,” zegt Lisette van Zelst.

Luxaflex® heeft haar Silhouette® Shades collectie uitgebreid met een nieuwe lamelbreedte. De zachte, stoffen lamellen van de Silhouette® Shades geven een diffuse lichtinval en hebben, ondanks dat ze een gehele raampartij bedekken, niet het gesloten karakter van gordijnen. Hierdoor vormen Silhouette Shades een stijlvol en licht alternatief voor raamdecoratie. Bovendien is de nieuwe variant lamelbreedte vriendelijk voor de portemonnee, maar wordt er niet aan de vertrouwde kwaliteit ingeboet.

Silhouette® Shades, met doorschijnende voile aan de voor- en achterzijde, maken het mogelijk het binnenvallende licht in huis te filteren en de privacy te vergroten. Een slaapkamer die beschut is tegen spiedende ogen of een zachte zonnegloed in de woonkamer zijn dan ook in een handomdraai gecreëerd. De collectie bevatte al lamelbreedtes van 50 mm, 75 mm en 100 mm. Nu is daar ook de lamelbreedte van 63 mm aan toegevoegd.

Silhouette® Shades zijn ideaal om meubilair en houten vloeren te beschermen tegen verkleuring door zonlicht, zelfs als de lamellen open zijn. Bij geopende lamellen zorgen de Silhouette® Shades voor een UV-bescherming tot 88%. Wanneer ze gesloten zijn, is dit zelfs 99%.

De nieuwe lamelbreedte is beschikbaar in basiskleuren en extra aantrekkelijk geprijsd. Lisette van Zelst van Luxaflex Nederland: “Wij merken aan de populariteit van de Silhouette® Shades collectie dat er veel behoefte is aan sfeervolle textiele raambekleding die ook UV-bescherming biedt. Door de toevoeging van deze nieuwe lamelbreedte aan onze Silhouette® Shades collectie, wordt deze collectie nog toegankelijker.”

Bijna 400 verschillende stoffen, verschillende transparanties om lichtinval te reguleren en talloze dessins en kleuren voor ieder interieur. Met de nieuwe Rolgordijnen collectie speelt Luxaflex® in op diverse woonwensen op het gebied van kleur, stijl en smaak.

Luxaflex® voegt met de nieuwe Rolgordijnen collectie een nieuwe dimensie toe aan het alom bekende rolgordijn: kwalitatieve stoffen in eigentijdse modekleuren en aantrekkelijke patronen, structuren en transparanties. Lichtdoorlatend of verduisterend, gedessineerd of uni, subtiel geweven of juist een stoere, functionele screenstof? Alles is mogelijk.

De rolgordijnen zijn daarbij helemaal aan te passen aan de persoonlijke interieurstijl. Hiervoor zijn ‘finishing options’, zoals sierknoppen, schulpranden of contrasterende biezen in verschillende kleuren en stijlen verkrijgbaar. Verder biedt de collectie fraai gedecoreerde aluminium onderlatten, diverse bovenbakken en bedieningssystemen. Ieder rolgordijn kan naar persoonlijke smaak gemaakt worden.

Je kunt helemaal een ‘eigen gezicht’ geven aan je raambekleding door te kiezen voor toepassing van SwarovskiTM-kristallen, een smaakvolle aanvulling op een luxe interieur. Een kinderkamer is extra speels in te richten met een kleurrijk dessin uit de Expressions® collectie doeken, maar in deze collectie vindt u ook grafische, moderne en bloemdessins, leverbaar in meerdere transparanties.

Met de nieuwe toevoeging van de XL- en XXL-systemen in de Rolgordijnen collectie helpt Luxaflex® een handje om extra grote raampartijen te bekleden. De rolgordijnen zijn verkrijgbaar tot een breedte van 3,60 meter en een hoogte van 4 meter met een maximaal oppervlak van 12m2. Ideaal dus als je een grote schuifpui of openslaande deuren met rolgordijnen wilt bekleden. En natuurlijk is er ook een dakraamuitvoering van de Rolgordijnen leverbaar.

“Door uitbreiding van de Rolgordijnen collectie bieden we nog meer mogelijkheden in variatie en personalisatie. Omdat de keuze in stoffen, kleuren, patronen, structuren en transparanties vergroot is, zijn de producten in ieder interieur te gebruiken,” zegt Tim Vermeeren van Luxaflex Nederland. “Om de collectie nog aantrekkelijker te maken is een extra prijsgroep toegevoegd. Hiermee is de collectie toegankelijk voor iedere klant en biedt Luxaflex® voor iedere smaak, voorkeur en prijsklasse een rolgordijn.”

Groen is het codewoord voor het komende jaar. Het komt niet alleen terug in kleurgebruik, maar ook in materiaalkeuze, accessoires en styling. Denk aan de groene kleuren uit de bossen, maar ook de zachte, natuurlijk tinten van de zee en het strand, accessoires van drijfhout en de toepassing van planten in huis. Rolgordijnen sluiten hierop aan door de diversiteit in geweven, duurzame stoffen in bijpassende natuurlijke kleuren. Ook met Houten Jaloezieën haal je de natuur in huis. Er kan volop gevarieerd worden met verschillende houtsoorten als bamboe, walnoot en eiken.

Vaak zijn mensen voorzichtig met zwart in hun interieur, maar in 2013 kan het voluit. Je denkt er misschien niet zo snel aan, maar ook deze kleur is er in verschillende nuances. Zwart komt vaak voor in combinatie andere diepe tinten als rood, paars, blauw en metallic. Als deze donkere accenten in het interieur worden toegepast, speelt lichtregulering een belangrijke rol. De TwistTMRolgordijnen bestaan uit twee lagen textiel, met afwisselend transparante en gekleurde banen. Door de lagen langs elkaar te bewegen creëer je een goede balans tussen privacy en lichtinval en wordt door te spelen met licht de diepte van de kleuren versterkt.

Glans en luxe komen terug in de trend Love Luxury. Hierin passen kleuren als koper, aubergine, chocoladebruin en edelsteenkleuren als robijn en amber. Zachte stoffen als fluweel, zijde en wol voeren de boventoon. Duette Shades sluiten perfect aan op deze knusse, luxe trend. Deze raambekleding met honingraatstructuur zorgt voor een mooie diffuse lichtinval en biedt verder extra isolatie. Duette Shades met brede plooien bieden je de uitstraling die naadloos in deze stijl past. Ook de zijdeachtige stoffen van Silhouette Shades geven je interieur cachet.

De interieurs van 2013 mogen speels zijn. Vooral met bijzondere meubels en accessoires wordt dit effect bereikt. Felle, kleurrijke accenten in blauw, rood, geel en lila voeren de boventoon, gecombineerd met geometrische vormen, ruitpatronen en strakke lijnen. Speels betekent overigens niet dat kwaliteit en duurzaamheid uit het oog verloren worden. Plissé Shades sluiten daar perfect op aan. Een zwarte of witte kleur maakt dat de kleurige, speelse accessoires beter tot hun recht komen. Ook rolgordijnen met opvallende prints passen in deze speelse trend.

“De trends in raambekleding voor het komende jaar bieden voor iedereen de mogelijkheid deze toe te passen in het eigen interieur, stelt styliste Maartje Knipscheer van Luxaflex Nederland. “Want een trend betekent niet dat er geen ruimte is voor persoonlijke invulling. Het is juist bedoeld ter inspiratie zodat iedereen daar zelf zijn keuzes in kan maken.

Welke trends zijn er dit jaar te verwachten in woonmodeland? Luxaflex® geeft een kort overzicht van populaire stijlen en bijpassende raambekleding. De trend Tender Textiles staat voor een knusse inrichting met zacht textiel, warme stoffen, natuurlijke groentinten en zandkleuren. Grovere materialen als onbewerkt hout, wol en vilt mogen gezien worden. Ook metaal en kunststof passen binnen deze trend, maar dan wel gecombineerd met kussens, een plaid of een zachte schapenvacht. Isolerende raambekleding met honingraatstructuur sluit perfect aan op deze knusse trend.

De dubbele laag zorgt voor een mooie gefilterde lichtinval en biedt daarnaast extra isolatie. Met een keuze voor extra brede plooien geef je de raambekleding net die grovere uitstraling die mooi in deze stijl past. Ook houten jaloezieën in een lichte kleur gaan goed samen met deze stijl en versterken de natuurlijk ambiance van het interieur.

Dat de jaren 50-stijl populair is, zien we aan tv-series als Mad Men en Pan Am. Nu doet deze stijl ook zijn intrede in het interieur. Je ziet zachte kleuren als roze, turquoise en beige, weelderige stoffen, slanke meubels en verfijnde, retro accessoires. Faboulous Fifties staat voor glamour, luxe en perfectie. Het strakke uiterlijk van Horizontale Jaloezieën geeft een elegante look en past perfect binnen deze stroming. Ook Silhouette® Shades stralen een luxe, rijk gevoel uit. Wanneer je voor een donkere kleur kiest, wordt die ervaring nog eens extra versterkt.

Ook iedereen die van kleurexplosies houdt komt in 2012 aan zijn of haar trekken. Een helder kleurenschema bepaalt bountiful scenery, een trendthema met warme roodtinten en kleuren van diepgeel tot lime en petroleum. Folkloristische prints uit Azië en Afrika dienen ter inspiratie. Door Rolgordijnen in levendige kleuren voor het raam te hangen krijgt je huis het warme, kleurrijke accent dat bij deze trend past.

Bij de stijl Rust en Romantiek zijn de kernwoorden rustiek, doorleefd, licht en antiek. Je ziet veel warm noten- en kersenhout, cremekleuren, kobaltblauw en af en toe een hint koraalrood. Met vouwgordijnen benader je klassiek gedrapeerde gordijnen, maar door de moderne twist wordt het niet te zwaar. Zo zorg je voor een luchtige uitstraling die helemaal aansluit bij de trend.

"Voor elke trend hebben we passende producten," zegt Lisette van Zelst van Luxaflex Nederland. "Die ook nog eens volledig aan te passen zijn aan ieders smaak, want een trend betekent niet dat er geen ruimte is voor persoonlijke invulling."

Vind je horizontale jaloezieen te strak bij je interieur en vitrage te oubollig? Met de nieuwe, sfeervolle collectie Silhouette & Shades biedt Luxaflex een stijlvol alternatief. De zachte, stoffen lamellen van de Silhouette & Shades lijken te zweven tussen het doorschijnende voile. Een oplossing die een elegante uitstraling geeft en door de ruime variatiemogelijkheden afgestemd kan worden op elk interieur.

Silhouette & Shades geven een diffusere lichtinval dan horizontale jaloezieen en hebben niet het gesloten karakter van gordijnen. Silhouette & Shades, met doorschijnende voile aan de voor- en achterzijde, maken het mogelijk het binnenvallende licht in huis te filteren en de privacy te vergroten.

Er kan volop gevarieerd worden met verschillende stofkleuren en"structuren. Bijvoorbeeld met de screenachtige stof die 25% betere warmtewering biedt en stoffen met een zijde- en linnen-look voor een natuurlijke uitstraling. Alle zichtbare onderdelen worden standaard op elkaar en op de gekozen stof afgestemd. Hierdoor vormt de raambekleding een stijlvol geheel.

Luxaflex

Naast de lamelbreedtes van 50 mm en 75 mm heeft deze collectie ook een lamelbreedte van 100 mm. Deze variant is zeer geschikt voor grotere ramen en zorgt voor een mooie balans in grote ruimtes. Met de vernieuwde en vrijwel geruisloze PowerRise  bediening met afstandsbediening wordt wonen pas echt comfortabel.

Luxaflex

Silhouette & Shades beschermen meubilair en houten vloeren tegen verkleuring door zonlicht, ook als de lamellen open zijn. Bij geopende lamellen zorgen de Silhouette & Shades voor een UV-bescherming tot 88% en wanneer ze gesloten zijn is dit zelfs 99%. Op deze manier haal je de ideale combinatie van sfeer en functionaliteit in huis.

Luxaflex

De functionaliteit en uitstraling van een shutter gecombineerd met de verfijning en flexibiliteit van horizontale jaloezieën, dat typeert de nieuwe collectieupdate van Luxaflex® Houten jaloezieën: Ellisse®. Met dit unieke bedieningssysteem wordt een modern, gestroomlijnd element toegevoegd aan de natuurlijke schoonheid van de Houten Jaloezieën-collectie.

Wie kiest voor een modern interieur met een warme en natuurlijke uitstraling, komt al snel uit bij Houten Jaloezieën van Luxaflex®. Er kan volop gevarieerd worden met verschillende houtsoorten zoals bamboe, walnoot, esdoorn en andere soorten hardhout. Er is een ruime keuze uit het assortiment trendy kleuren en structuren om in elke ruimte een persoonlijke stijl te creëren. Ook kan via het NCS- of RAL-systeem een eigen kleur gekozen worden en kunnen de Houten Jaloezieën helemaal afgestemd worden op de bestaande inrichting.

Luxaflex® brengt nu, met de nieuwe bedieningsmogelijkheid Ellisse®, nog meer variatie in de collectie Houten Jaloezieën. Opvallend is dat jaloezieën uitgerust met Ellisse® geen bovenkast hebben, maar een zichtbare bovenrail die standaard wordt uitgevoerd in strak aluminium. Ook kunnen er meerdere lamelkleuren gebruikt worden voor een kleurgecoördineerde afwerking.

Brede ramen? Geen probleem! Met het bedieningssysteem kunnen meerdere jaloezieën aan elkaar worden gekoppeld, terwijl elk product toch apart bedienbaar blijft.

Het Ellisse® bedieningssysteem is beschikbaar in combinatie met de 50 en 68 mm lamellen van de Houten Jaloezieën-collectie.

De ene keer wat meer lichtinval dan de andere keer creëren? Of wil je een design combineren met een verfijnde voile voor een unieke raambekleding? Dat kan met de nieuwe collectie Luxaflex® Twist™ Rolgordijnen: twee lagen textiel met open en dichte banen. Hiermee kan op eenvoudige wijze de mate van lichtinval en privacy geregeld worden. Ideaal voor bijvoorbeeld woon- of slaapkamers.

Luxaflex® Twist™ Rolgordijnen bestaan uit twee langs elkaar bewegende lagen stof waarin horizontale, transparante banen zijn aangebracht. Deze banen kunnen verschillen in kleur, textuur en transparantie. Voor elk interieur is er een keuze: zijdeachtige stoffen, de kwaliteit ‘Symphony’ met banen in drie verschillende tinten en vele uni en gedecoreerde stoffen. In totaal kan er gekozen worden uit 67 stoffen, waarvan er een aantal brandwerend zijn.

Luxaflex® Twist™ Rolgordijnen zijn beschikbaar tot een breedte van 2.75 meter waardoor ze een praktische en mooie oplossing zijn voor grotere ramen, zoals een schuifpui of glazen wand. Standaard wordt het Twist™ Rolgordijn geleverd met een matte, roestvrijstalen ketting met een wit koordgewicht. Ook bediening met een slingerstang of motor is leverbaar. Extra decoratief is de design uitvoering, een pearl chrome lak finish, met witte, grijze of zwarte accenten.

“Twist™ Rolgordijnen zijn een toevoeging aan ons assortiment, die zowel door de techniek als de stoffen zich onderscheiden van het overige aanbod. Door gebruik te maken van het hoogwaardige rolgordijnsysteem van Luxaflex®, de fraaie afwerking van de onderlat en het gebruik van unieke stoffen hebben we een collectie neergezet die zich met gemak kan meten met de besten in het huidige marktaanbod,” zegt Lisette van Zelst van Luxaflex® Nederland. “De mogelijkheid tot regulering van lichtinval en privacy, gecombineerd met de design-opties, maken deze collectie een stijlvolle, hedendaagse vorm van raambekleding.”

Ondanks het wisselvallige weer worden de luifels in het zomerseizoen weer veelvuldig gebruikt. Maar wat zijn eigenlijk de huidige trends in zonwering voor buiten? Hoe maak je de juiste keuze? En welk product past het beste bij welke situatie? Luxaflex® geeft tips.

Raamdecoratie heeft de laatste jaren een opvallende verandering doorgemaakt. Waar het voorheen voornamelijk een functionele rol had, wordt het design nu steeds belangrijker. Buitenzonwering liep echter wat achter op deze ontwikkeling. De focus lag bij buitenzonwering vooral op de techniek en het bedieningsgemak. Het uiterlijk van de producten kreeg minder aandacht. Vreemd eigenlijk als je bedenkt dat het doek het meest zichtbare gedeelte is. Bij Luxaflex® is daarom de keuze in doeken, materialen en dessins de laatste jaren aanzienlijk toegenomen.

Om je huis en tuin tot een mooi geheel te maken, kun je er voor kiezen de buitenzonwering af te stemmen op de tuin- of loungeset. Dat gebeurt steeds meer. Kleuren die luxe uitstralen, zoals beige, taupe, zwart en grijs zijn dan ook populaire kleuren. Wanneer er voor een gestreept doek gekozen wordt, valt de keus vaak op eenvoudige, luxe strepen. Je ziet steeds minder drukke doeken met veel kleuren. Toch lijkt de kleur geel een klassieker te zijn voor buitenzonwering. Je hebt tenslotte maar een beetje zonneschijn nodig om al een warm effect te creëren.

Productkeuze
Wil je extra verduistering in de slaapkamer, zit je graag in de schaduw op je terras of dient de buitenzonwering alleen om hinderlijk zonlicht te weren uit de huiskamer? Rolluiken kunnen bijvoorbeeld zorgen voor een goede verduistering, maar dat is niet de meeste gezellige oplossing. Screens kunnen in dit geval uitkomst bieden. Ze geven je woning een strakke, moderne uitstraling. Met Beaufort® Screen Expressions kun je ook nog eens een eigen stijl creëren. Je kiest zelf de kleuren en dessins en hebt de mogelijkheid om een zelfgekozen afbeelding op het doek te laten drukken. Wanneer een klassiekere look beter bij de woning past, zijn markiezen bijvoorbeeld een goed alternatief. Voor elke ruimte en elk gebruik is een ander soort product beschikbaar. Voor een serre zijn er bijvoorbeeld andere oplossingen ontwikkeld dan voor een balkon, erker of tuin.

Traditiegetrouw worden er van maart tot oktober de meeste buitenzonweringssytemen aangeschaft. Consumenten willen zodra het eerste lentezonnetje gaat schijnen, direct genieten van een mooi aangeklede tuin of balkon. Opvallend genoeg is er een verbreding van deze periode te zien is. Ook in de wintermaanden wordt steeds vaker tot aanschaf overgegaan. “Dat is nu juist het mooie van binnen- en buitenleven combineren; je vergroot je leefruimte en dat wordt steeds minder weersafhankelijk,” zegt Lisette van Zelst van Luxaflex Nederland. “We zien daarnaast steeds meer alternatieve oplossingen van zonwering, zoals zeildoeken. De consument heeft een duidelijke behoefte om meer buiten te zijn en hier behaaglijk te vertoeven.”

Zoals de naam doet vermoeden, is deze collectie van Luxaflex® er een vol expressie. De digitale printtechnologie laat immers een heel persoonlijke keuze toe. Zowel in prints als materialen, structuren en kleuren. Met meer dan 200 aantrekkelijke, heldere kleuren in drie verschillende stofkwaliteiten (transparant, semi-transparant en verduisterend) kom je al snel uit op een 700-tal opties voor een leuk interieur. En dan moet je nog de afwerking kiezen: schulprand, metalen ringen of sierlijke metalen onderlat. Of met contrasterende bies of cassette.

Kortom, met Expressions zit niemand nog verlegen om ideeën. Zeker niet voor de kinderkamer. Want rolgordijnen zijn niet alleen mooi en vrolijk, ze zijn ook uiterst handig. Speciaal voor de lange zomeravonden - wanneer het na bedtijd nog lang licht is buiten - zijn er rolgordijnen met verduisterende stoffen. Als extra zijn er nog de zes unieke ontwerpen van de populaire kinderboekenillustrator Marit Törnqvist. Zoete nachten gegarandeerd, want wie wil er nu niet wegdromen onder een speels zonnebloemveld? De Expressions-collectie met haar vele mogelijkheden wordt gepresenteerd op extra grote kleurstalen, zodat u de kwaliteit van het doek en de dessins extra goed kunt beoordelen. Overtuig u zelf bij de Luxaflex®-specialist.

Het creëren van decoratieve raambekleding die past bij elke stijl of inrichting is geen eenvoudige opgave. Luxaflex, Europees marktleider in raambekleding, komt echter met de vernieuwde Roman Shades collectie, die het decoreren van ramen tot kunst verheft.

Na het ongeëvenaarde succes van de introductie in 2006 presenteert Luxaflex nu een nieuwe selectie van prachtige stoffen en elegante Finishing Options, die de collectie een volledig natuurlijke look and feel geven.

De nieuwe serie stoffen is geïnspireerd op de natuur en vertegenwoordigt de allernieuwste stijlen in interieurdecoraties. De kleuren en stoffen zijn zorgvuldig geselecteerd door interieurontwerpers en bevatten drie nieuwe reeksen van jacquards, geborduurde en geweven stoffen: Natural Living, Floral & Ornament en Contrast in Natural Black & White.

Om de Roman Shades collectie geheel persoonlijk te maken is er nu keuze uit een uitgebreide selectie van Finishing Options, waaronder:

Zweedse volant

Bij dit type wordt de volant in zijn geheel verlengd. Er ontstaat als het ware een volant die dubbel zo groot is. De segmenthoogte wordt aan de hoogte van het product aangepast. Dit vouwgordijn heeft een strakkere look en heeft als bijkomend voordeel het smalle pakket.

Segmenta

De baleinen worden om en om door het optrekkoord overgeslagen. Dit is bij uitstek geschikt voor hogere ramen en ramen in nissen door het smalle pakket. Dit volle segment model is optioneel te bestellen.

Ring & Tape

Een nieuwe optie die bestaat uit ringen met een koper-, graniet- of houteffect waar een tape, een gevlochten riem, doorheen kan worden gehaald. De tape, die in de kleuren zwart, bruin en gebroken wit leverbaar is, wordt aan de achterzijde met klittenband bevestigd.

Met deze uitgebreide reeks elegante stoffen en de diverse nieuwe Finishing Options maakt deze unieke en vernieuwde Roman Shades collectie het pas echt eenvoudig om een eigen, gepersonaliseerd vouwgordijn te creëren.

Expressions is de naam van de nieuwste Rolgordijnen collectie van Luxaflex®. Een zeer uitgebreide Rolgordijncollectie waarbij alles mogelijkheid is. Er is een keuze uit meer dan 900 kleuren, dessins en doeken. De Expressions Rolgordijnen maken iedere interieursfeer, van subtiel tot extreem mogelijk.

Door de nieuwe digitale printtechnologie biedt het programma meer dan 100 verschillende prints. Het uitgebreide programma met stijlvolle moderne bloemmotieven, klassieke patronen of grafische prints en diverse structuren geeft iedere kamer een geheel nieuwe look. Combineer deze prints met de huidige inrichting of breng juist extra patronen en kleuren in de ruimte voor een vrije eigentijdse "made for you" stijl.

Speciaal voor de kinderen slaap- of speelkamer, ontwikkelde Luxaflex® de Rolgordijnen met prints van de bekende illustrator Marit Tornqvist. Winnaar van het Gouden Penseel 2006 en de zilveren Griffel. Marits ontwerpen charmeren door haar toverachtige beelden.

Binnen de Expressions collectie kan worden gekozen voor een all-over patroon of structuur of slechts een border van het gekozen ontwerp. Er is keuze uit een brede collectie tinten, voor veel individuele en persoonlijke stof- en kleurcombinaties.

Er zijn drie stofkwaliteiten leverbaar, te weten transparant, semi-transparant en verduisterend. Alle drie bieden ze een verschillende mate van transparantie waarmee privacy of lichtinval geregeld kan worden.

Meer artikelen...