Oscar is een heerlijke bank, een plek vol geborgenheid. Een echte Leolux bank, want je stemt hem helemaal af op je eigen smaak. Met zachte leuningen en een vriendelijk nonchalante stoffering in leer of stof. Zonder rechte lijnen, maar met een heel verfijnde afwerking van de pootjes en de biezen. Oscar van Leolux is ook veel bereikbaarder dan je denk. Deze designbank is er al vanaf € 1.945,- ( 2,5-zitsbank in stof). www.leolux.nl

Humor en functionaliteit komen samen in Gynko van Leolux. Het levert een avontuurlijke bank op, met slimme techniek en een hoge aaibaarheidsfactor!

Van zijn ontwerpers kreeg Gynko zacht-ronde vormen, mooie details en slimme maten, zodat je er eigenzinnige aanbouwcombinaties mee kunt maken. En dan is er de functie van de armen: je klapt ze helemaal omhoog om er lekker tegenaan te leunen of buigt ze helemaal omlaag voor een opgeruimde aanblik.

Gynko is typisch zo’n technisch hoogstandje dat helemaal past bij Leolux! Maar het is ook een heel bijzonder design, een vorm met humor. Zo’n uitdagende bank durft niet elke designproducent in zijn collectie op te nemen. Leolux wel, omdat bijzondere modellen voor Leolux nou net het verschil maken.

Leolux gelooft in de pluriformiteit van mensen. Daarom kiest u zelf de bekleding, kleuren en opties van uw favoriete Leolux model. Zo ontstaat een hoogst individueel meubel, dat past bij uw persoonlijke smaak en beleving.

Kunstenaar Jean-Paul Marsman (1962) bezorgde ons de ultieme uitdaging: zijn visie op de multifunctionele Kikko. Die verraadt een kleurrijke kijk op de wereld. Maar de “Kikko Marsman” toont ook de veelzijdigheid van de Leolux collectie die elke uitvoering, zelfs de meest kunstzinnige, mogelijk maakt.

Een echte klassieker met bijna vijftig jaar historie! Het oerontwerp van Antonia stamt uit 1962. In 1997 kreeg het programma zijn definitieve vorm. Althans, zo leek het. Want in 2006 presenteert Leolux Antonia Lounge. Groots en meeslepend, gedragen door een stralend verchroomde buis en voorzien van verstelbare zittingen die zich aanpassen aan mens en moment: attent rechtop, een tikje ontspannen of helemaal relaxed. Zoals de "grande dame" van de Leolux-collectie betaamt, is ook dit Antoniaprogramma zeer compleet. Welke combinatie u ook kiest, het grote aantal banken en elementen, comfort- en kleuropties maakt elke opstelling persoonlijk en uniek.

Talos
2006. Design: Scooter & Partners

Minimaal materiaalgebruik is een van de grootste uitdagingen bij het vormgeven van gebruiksproducten. Bij Talos komt het doel wel heel dichtbij! Vervat in een frame van vederlicht buismateriaal, biedt de ergonomisch gevormde Talos veel eetcomfort. Talos is licht van gewicht, zodat u hem gemakkelijk bij- en aanschuift, terwijl de geringe hoogte van de armleuningen ervoor zorgdraagt dat deze eetfauteuil moeiteloos zijn plaats vindt onder elke Leolux-tafel. Talos ranke gestalte maakt bovendien dat hij niet teveel ruimte inneemt aan tafel, zodat de ruimte om tafel optimaal wordt benut. Omring uw tafel met Talos van Leolux en uw momenten samen worden de meest aangename van de dag.

Parcival
2006. Design: Hugo de Ruiter

De kennis die Leolux heeft opgebouwd op het gebied van actief zitten, komt samen in Parcival. In deze moderne fauteuil bereikten de Leolux-ontwikkelaars een zeldzaam hoog comfort door zachte losse kussens te combineren met een rechte zit. Voeg daar de gepatenteerde vering in de rug aan toe en de basis is gelegd voor een stoel waarbij comfortabel zitten en gemakkelijk opstaan moeiteloos samen gaan. Met zijn elegante voetjes en ferme armleuningen heeft Parcival van zijn ontwerper een hoogst moderne uitstraling gekregen.Waar zoveel sterke elementen samenkomen, wordt het zitten buitengewoon plezierig. Parcival van Hugo de Ruiter is dan ook veel meer dan een lekker actief fauteuiltje!

Vol de Rêve, droomvlucht. Zacht en avontuurlijk. Maar ook de droom, de ontspanning die de slaap brengt. Zaken die het leven veraangenamen en daarom precies passen bij de missie van Leolux. In dit ontwerp brengt Jane Worthington spanning samen met comfort en combineert ze avontuur met schoonheid. Haar Vol de Rêve biedt een groot aantal aanbouwelementen waarmee u uw eigen dromen realiseert. Naast de 2- en 3-zitselementen biedt het Vol de Rêveprogramma twee hoekelementen. Het voorziet bovendien in twee verschillende armleuningen die tal van asymmetrische opstellingen mogelijk maken. Zo zorgt Vol de Rêve voor ongekend spannende interieurs.

    • Design: Jane Worthington 2006.
    • Het programma Vol de Rêve biedt een groot aantal zitelementen en een bijpassende pouf.
    • Bij Vol de Rêve zijn twee armen leverbaar: de gebogen arm "Low" en de uitbundige arm "Swing", die vrolijk opkrult uit de zitting.Maar liefst twee ontwerpen van Nederlandse designproducent Leolux zijn dit jaar bekroond met de Reddot Award. Deze prestigieuze Duitse designprijs wordt jaarlijks toegekend aan producten die uitblinken door hun vormgeving. Leolux ontvangt de Reddot Award 2009 voor de bankenserie Ponton en de draaifauteuil Parabolica. De awards zijn de kroon op een succesvolle introductie van de nieuwe collectie authentieke meubelen, met een hoofdrol voor design en vakmanschap.

Asymmetrische fauteuil
De draaifauteuil Parabolica valt op door zijn asymmetrische vorm. Het ontwerp van professor Stefan Heiliger biedt door die bijzondere vorm verschillende zitmomenten. Zo kun je er uiteraard actief in zitten, maar ook languit in liggen. Wie helemaal wil relaxen legt de benen op de brede armleuning. Diezelfde arm biedt ook de mogelijkheid om te dienen als een klein werkblad voor een boek of een laptop. Parabolica kan in een groot aantal bekledingen en kleuren worden uitgevoerd. Combineren van verschillende kleuren is ook mogelijk. Parabolica valt in de categorie "Sculptures" van Leolux, de bijzonder gevormde iconen in de collectie en is in meer dan honderd winkels te zien.

Draaiende Ponton ruggen
Schuiven, draaien, koppelen en verplaatsen. De kubistische elementen met draaibare ruggen nodigen uit tot oneindig experimenteren. Schuif de elementen aaneen tot een hoekbank of draai de rugsteun om een chaise longue te creëren. Alles is mogelijk met Ponton, uit de Roots-serie, de "leefbanken" van Leolux.

Ponton is ontworpen door het designduo Braun & Maniatis, dat met het programma Rising Dunes in 2008 ook al de Reddot Design Award in de wacht sleepte. Met Ponton bewijzen ze opnieuw hun kracht in het verenigen van design en comfort. Tijdens de meubelbeurs in Keulen werd Ponton een internationaal succes. Een belangrijke rol in dat succes speelde de vier bekledingsvarianten: naast de "basic" versie, is er een versie met een subtiel patchwork aan de zijdes, er is een kleurrijke variant met opvallende sierstiksels en een luxe-uitvoering met lederen biezen. Uiteraard biedt elke variant een ruime keuze aan kleur- en bekledingscombinaties (uitsluitend stoffen).

Lange reeks
Leolux heeft een lange reeks designprijzen op haar naam staan. Actuele modellen als Pallone, Bora Bora, Myto, Sjamaan, Volare, Formi en Pastille werden in het verleden bekroond. De Reddot Award werd vier keer eerder aan Leolux toegekend voor de modellen Hemingway (2004), String (2005), B flat (2007) en Rising Dunes (2008). Nooit eerder kreeg Leolux twee Reddots in één jaar. Leolux schrijft het succes van de laatste jaren toe aan de focus van het concern op de internationale designmarkt.

Museum
Beide prijswinnende modellen zijn in de afgelopen maanden gepresenteerd. Ponton staat al in de winkels, Parabolica is vanaf Pasen bij de Leolux dealer te zien. De winnende modellen zijn vanaf juni een jaar lang te zien in het Reddot Museum in Essen (Duitsland) en online op de site van de Reddot organisatie.

Meubelfabrikant Leolux presenteert dit jaar voor het eerst tuinmeubelen. Deze "outdoor" collectie wordt in januari gepresenteerd tijdens de internationale meubelbeurzen van Parijs, Keulen en Birmingham. De meubelen zijn weersbestendig en zijn net als de indoor-meubelen van de Nederlandse designproducent voorzien van een hoog comfort.

De meubelen Beluga en Pallone zijn de eerste twee meubelen die in weer en wind buiten kunnen blijven staan. Ze zijn uitgevoerd in materialen die niet gevoelig zijn voor corrosie en de bekleding is vervangen door een lakapplicatie. Dit "Mellow Face Plus" is een toepassing die door Leolux in eigen huis is ontwikkeld en beschermt het schuim dat het meubel zijn comfort meegeeft. Het vormt een elastische huid om het meubel en is behalve flexibel ook zeer sterk. Mellow Face Plus is in een groot aantal kleuren leverbaar. Door de toepassing van deze innovatieve techniek is Leolux erin geslaagd outdoordesign te ontwikkelen dat tegelijkertijd zacht is.

Beluga & Pallone
Beide buiten-modellen vallen op door hun bijzondere vormgeving: allereerst is er de futuristische Pallone die al sinds 1989 deel uitmaakt van de Leolux-collectie. Visueel wijkt de outdoor-versie af door de maanlander-voetjes die voorkomen dat Pallone weg zakt in de ondergrond. Volkomen nieuw is Beluga, een visvormige chaise-longue. De hele romp van de zit-vis is van sterk kunststof vervaardigd, maar de zittingen zijn zacht. U neemt plaats op de brede rug en leunt tegen de staartvin.