Voor het derde jaar op rij mag IKEA zich winnaar noemen van één van ’s werelds grootste prijzen voor productdesign. Het woonwarenhuis ontvangt prestigieuze Red Dot Design Awards voor de IKEA PS 2017 designstoel en de HAVSTEN outdoor bank. De producten werden geselecteerd door een 40-koppige jury, die 5.000 inzendingen uit meer dan 50 landen beoordeelde. In voorgaande jaren won IKEA Red Dot Design Awards voor de SLADDA fiets, de LISABO tafels, de draagbare TILLREDA inductiekookplaat en de IKEA PS 2014 hanglamp.

IKEA Designer Sarah Fager is ontzettend trots op de Red Dot Award voor de door haar ontworpen IKEA PS 2017 designstoel. Ze vertelt: “Bij IKEA willen we design bereikbaar maken voor zoveel mogelijk mensen. We zoeken in het ontwerpproces altijd naar de juiste combinatie van vorm, functie, kwaliteit, duurzaamheid en een betaalbare prijs en ik denk dat deze stoel daaraan voldoet. Wat het echt bijzonder maakt, is dat we deze zeer comfortabele stoel hebben gemaakt met onconventionele technieken, waarbij tevens zo min mogelijk materiaal gebruikt is. Zelfs de verpakking is superplat, zodat het veel ruimte scheelt bij het transport, wat de prijs laag houdt en beter is voor het milieu.”

Sneaker 3D-naaitechniek
Voor de IKEA PS 2017 stoel is gebruik gemaakt van 3D-naaimachines waarmee ook sneakers worden gemaakt. Daardoor heeft de stoel een luchtige uitstraling. Designer Sarah vertelt: “Het duurde bijna een jaar om deze techniek onder de knie te krijgen en de kwaliteit van de stoel te optimaliseren. Maar nu zit het minstens net zo lekker als je favoriete sneakers.” De IKEA PS 2017 stoel is opgenomen in de collectie van het Red Dot Design Museum in Essen (Duitsland). Dit is ‘s werelds grootste museum voor modern design.

Modulaire buitenbank
Andreas Fredriksson, designer bij IKEA, tekende voor het ontwerp van de Red Dot Award winnende HAVSTEN buitenbank. Deze is volledig modulair, waardoor je zelf de kleur, hoogte, breedte en het aantal zitplaatsen kan bepalen. Andreas vertelt: “Ik wilde een bank ontwerpen waarvan de constructie licht en zichtbaar is en alle onderdelen van elkaar los te halen zijn. Het metalen frame geeft de HAVSTEN buitenbank een mooie uitstraling.” De functionele bank is bestand tegen alle weersomstandigheden. Deze Red Dot winnaar wordt medio 2018 verwacht bij IKEA.

lijn brochure 1

Gratis woonboeken

Nog meer inspiratie opdoen? Vraag de onderstaande brochures gratis aan!

Goossens 2018
Superkeukens
Mijn Bad
Dik Geurts
Dru gashaarden
Henders & Hazel
Prominent
Design keukens
Design leuning
Xooon

 

Geslacht

 


Geboortedatum

 

Wonenonline nieuwsbrief
 Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief

 

 

Ook leuk om te lezen