De nieuwe badkamerserie Sphinx Acanto laat persoonlijkheid spreken in de badkamer. De nieuwe serie springt in het oog vanwege haar uitgebreide mix aan materialen, keuze in kleuren en het brede assortiment aan wastafels, badkamermeubels, spoelrandloze Rimfree® closets, bidets en baden. Uit al deze elementen kan naar ieders wens een uiterst persoonlijke badkamer ontworpen worden, ongeacht of de ruimte groot of klein is. Vanaf heden is Sphinx Acanto verkrijgbaar bij de betere sanitairspeciaalzaken in Nederland. 

Door het aanbod van verschillende materialen en afwerkingen, zoals glas, metaal, houtdecor en lak, kunnen spannende combinaties gemaakt worden bij Sphinx Acanto. Het keramiek binnen deze veelzijdige badkamerserie is karakteristiek vormgegeven. Zachte, organische vormen en rechte lijnen wisselen elkaar af. Er zijn verschillende wastafelvarianten; varianten met een brede of dunne rand – de zogeheten Slim Rim wastafels – en sommige modellen beschikken over een verdekte overloop en/of een afleggedeelte voor toiletartikelen. Alle varianten combineren naadloos met de Sphinx Acanto wastafelonderkasten en vormen daarmee een harmonieuze eenheid. Voor de wat kleinere ruimte biedt de collectie een ruimtebesparende, ondiepe wastafel en voor in de toiletruimte een fontein.  

2017-Bathroom-14-E-Acanto.jpg

Rimfree® closets – comfortabel en eenvoudig te reinigen
Sphinx is grondlegger van de Rimfree® spoeltechniek. Alle nieuwe Sphinx closets beschikken vanzelfsprekend over deze uiterst gebruiksvriendelijke en gepatenteerde spoelrandloze techniek. Zo ook de Sphinx Acanto closets. De serie biedt een wandcloset en een staand closet in Rimfree®-uitvoering. Deze closets zijn eenvoudig te reinigen door het ontbreken van een spoelrand en door de gladde, gesloten oppervlakken met verdekte bevestigingen. Ook de zitting draagt bij aan het onderhoudsgemak: door de Quick Release-functie is de toiletzitting eenvoudig van het closet los te maken en snel en grondig te reinigen. 

Bijzondere elementen
Voor maximaal comfort heeft Sphinx Acanto een bijzondere spiegelkast. Zowel de deuren, als de volledige achterzijde aan de binnenkant van de kast, zijn voorzien van een spiegeloppervlak met verlichting. De beide draaideuren hebben aan de binnenzijde aflegplateaus, waardoor make-up, scheerspullen en andere verzorgingsproducten altijd binnen handbereik zijn, terwijl het spiegelbeeld goed zichtbaar blijft. Veel toegepast in keukens, beschikt de badkamerserie tevens over een apothekerskast. De hoge apothekerskast kan onder andere worden gebruikt als roomdivider. Bijvoorbeeld om het toiletgedeelte te scheiden van de badkamer. Als los element is een functioneel aflegschap met een verhoogd front te verkrijgen, welke oogt als een zwevend object aan de wand. Dit aflegschap verleent de badkamer extra individualiteit en praktisch opberggemak en doet ook dienst als handdoekhouder met de optioneel te bestellen haak. 

2017-Bathroom-14-H1-Acanto.jpg

Optimale individuele inrichting
De badkamermeubels van Sphinx Acanto bieden volop keuze voor een persoonlijke inrichting. Van het creëren van een wastafelopstelling met onderkast en spiegelkast tot en met het inrichten van een complete, comfortabele badkamer. Het concept biedt de vrijheid om de meubelcomponenten naar eigen wens te combineren tot een passend geheel. De diverse materialen en afwerkingen zorgen voor een luxe uitstraling. Het hoogglans gekleurde glasfront van de meubels vormt een eenheid met de in kleur afgestemde metalen grepen. Een bijzonder accent zijn de randen in eikenhoutdecor, in contrast met de koele materialen. De badkamermeubels zijn leverbaar in de kleuren wit, zwart, lava en zand. 

De veelzijdige en flexibele Sphinx Acanto serie is vanaf nu verkrijgbaar bij de betere sanitairspeciaalzaken in Nederland. 

2017-Bathroom-16-H-Acanto.jpg

De nieuwe badkamerserie Sphinx Acanto biedt alles voor de inrichting van de moderne badkamer, met veel ruimte voor het invullen van individuele wensen. De vormgeving van keramiek en meubels is tijdloos eenvoudig en de verschillende elementen zijn onderling te combineren tot een heel persoonlijke badkamer. Sphinx Acanto kenmerkt zich door veelzijdigheid en flexibiliteit. Dit uit zich onder meer door de uitgebreide mix aan materialen, keuze in kleuren en het brede assortiment aan wastafels, badkamermeubels, spoelrandloze Rimfree® closets, bidets en baden.

De keramische elementen van Sphinx Acanto zijn karakteristiek vormgegeven met zachte, organische vormen en rechte lijnen. Het keramisch assortiment is afgestemd op de wensen van de hedendaagse consument: verschillende wastafelvarianten, waaronder ook wastafels met een dunne rand en – bij sommige modellen – een verdekte overloop. De serie biedt bovendien twee spoelrandloze Rimfree® closets.

Bij de vormgeving van de badkamermeubels is de nadruk gelegd op een samenspel van verschillende materialen en afwerkingen zoals glas, metaal, houtdecor en lak. De meubelelementen laten zich goed combineren tot een geheel, optimaal gebruik makend van de beschikbare ruimte.

Wastafels met verschillende vormen en functies
Sphinx Acanto biedt diverse standaard wastafels met verschillende diepte, met of zonder aflegruimte. De Slim Rim wastafels met de bijzonder dunne randen en licht afgeronde hoeken combineren perfect met de wastafelonderkasten en vormen daarmee een harmonieuze eenheid. Ook alle andere wastafels kunnen met een  onderkast worden gecombineerd. Voor de wat kleinere ruimte biedt Sphinx Acanto een ruimtebesparende, ondiepe wastafel. Voor de toiletruimte is er een fontein.

De asymmetrische wastafel met afleggedeelte aan de rechterkant biedt zowel in functionele als in esthetische zin bijzondere meerwaarde. Het afleggedeelte ligt iets verdiept in het keramiek, naast de waskom. Het biedt plaats aan toiletartikelen en andere benodigdheden.

Rimfree® closets – comfortabel en eenvoudig te reinigen
De badkamerserie Sphinx Acanto biedt een wandcloset en staand closet in Rimfree®-uitvoering. Deze closets zijn eenvoudig te reinigen door het ontbreken van een spoelrand en door de gladde, gesloten oppervlakken met verdekte bevestigingen. Ook de zitting draagt bij aan onderhoudsgemak: door de Quick Release-functie is de zitting eenvoudig te verwijderen van het closet voor snel en grondig reinigen.

Badkamermeubels voor individuele inrichting
De badkamermeubels van Sphinx Acanto bieden volop keuze voor een persoonlijke inrichting. Van het creëren van een wastafelopstelling met onderkast en spiegelkast tot en met het inrichten van een complete,  comfortabele badkamer. Het concept biedt de vrijheid om de meubelcomponenten naar eigen wens te combineren tot een passend geheel.

Bij de vormgeving zijn verschillende materialen en afwerkingen - zoals glas, houtdecor, metaal en lak - met elkaar gecombineerd. Dit zorgt voor een luxe uitstraling. Het hoogglans gekleurde glasfront van de meubels vormt een eenheid met de in kleur afgestemde metalen grepen. Een bijzonder accent zijn de randen in eiken houtdecor, in contrast met de koele materialen.  De badkamermeubels zijn leverbaar in de kleuren wit, zwart, lava en zand.

Voor maximaal comfort biedt Sphinx Acanto een bijzondere spiegelkast. Zowel de deuren als de volledige achterzijde van de binnenkant van de kast zijn voorzien van een spiegeloppervlak met verlichting. De beide draaideuren zijn voorzien van aflegplateaus. Zo zijn make-up, scheerspullen en andere verzorgingsproducten altijd binnen handbereik, terwijl het spiegelbeeld goed zichtbaar blijft. Een hangend aflegschap  met een verhoogd front oogt als een zwevend object. Dit plateau verleent de badkamer extra individualiteit en praktisch opberggemak en doet ook dienst als handdoekhouder met de optioneel te bestellen haak.

Montagegemak
Wandcloset en bidet zijn met het bevestigingssysteem (Easy Fast Fix 2) snel en veilig te monteren. Beiden worden geleverd met voorgemonteerde bevestigingen. Voor montage hoeft het closet of bidet alleen nog aan de draadstangen gehangen te worden en te worden vastgezet door de openingen voor bevestiging van de zitting met een inbussleutel vast te draaien.

Voor de wastafels met een breedte van 90 of 120 cm zorgt het bevestigingssysteem (Easy Fast Fix 1) voor extra montagegemak. De bevestigingen zijn voorgemonteerd. De wastafel wordt vastgezet door deze over de draadstangen te schuiven. Het is vervolgens niet meer nodig om de wastafel te ondersteunen. Voor het vastzetten wordt de wastafel uitgelijnd en met moeren vastgedraaid.

Sphinx Acanto is gepositioneerd in het middelste prijssegment en is ontwikkeld voor de privébadkamer en de semi-publieke sector. De serie is leverbaar vanaf augustus 2017.

 

 

 

 

 

 

 

Door de harmonische vormgeving kunnen de Comfort Plus baden gecombineerd worden met alle Sphinx badkamerconcepten. Bij de ontwikkeling van het Comfort Plus bad werd terdege rekening gehouden met de wensen en behoefte van de verschillende generaties en met de aspecten die bijdragen aan comfort en veiligheid. Zo is het bad voorzien van geïntegreerde armsteunen en praktische grepen die het optrekken, in- en uitstappen vergemakkelijken. Ook het ergonomisch gevormde, iets schuin aflopende liggedeelte en de vlak vormgegeven afvoerplug in het zitgedeelte van het bad verhogen het comfort. Optioneel zijn bij het Comfort Plus bad een nekkussen en een stabiel badzitje leverbaar.

Het badzitje kan geplaatst worden op de armsteunen en biedt tal van gebruiksmogelijkheden. Zo biedt het ouderen of mensen met een bewegingsbeperking een zitplaats bij het douchen of bij het nemen van een ontspannend voetenbad. Het zitje kan ook dienst doen als plateau voor allerhande badbenodigdheden, een drankje of kinderspeelgoed. Comfort Plus Family
Een bijzonder kenmerk van het Comfort Plus Family bad is de extra brede badrand aan één zijde, die het in- en uitstappen vergemakkelijkt. De brede badrand kan ook dienen als comfortabele zitplaats voor ouders of verzorgenden. De brede bandrand loopt met een zacht glooiende curve over in het smalle gedeelte van de badrand. Deze functionele toevoeging maakt het bad bijzonder geschikt voor gezinnen met meerdere generaties, met kleine kinderen en voor mensen met een verminderde mobiliteit die hulp nodig hebben bij het baden. Het nekkussen en het badzitje zijn standaard onderdeel van dit bad.

Beide Comfort Plus baden zijn vervaardigd uit hoogwaardig sanitairacryl in de kleur wit. De diepte van de baden bedraagt 41 cm. Het Comfort Plus bad is leverbaar in de afmetingen 170 x 75, 180 x 80 en 190 x 90 cm. Het Comfort Plus Family bad heeft de afmetingen 170 x 90/75 cm. Dit asymmetrische bad is leverbaar in een linkse of rechtse uitvoering.

Voor nog meer mogelijkheden bij het inrichten van de badkamer en toiletruimte is de serie Sphinx 345 xs uitgebreid met nieuwe meubelkleuren volgens de laatste woontrends. Deze serie voor de kleine badkamer en de toiletruimte biedt nu een keuze uit totaal zes meubelkleuren.

De nieuwe kleuren zijn afgestemd op de actuele woontrends, waarin matte en donkere kleuren centraal staan, evenals elementen met een natuurlijke structuur. De nieuwe kleuren zijn ‘wit mat’, ‘lava grijs mat’ en het natuurlijk ogende ‘houtstructuur eiken naturel’. De bestaande hoogglans meubelkleuren ‘wit’, ‘bourgogne rood’ en ‘platina grijs’ completeren het kleurenpallet.

Sphinx 345 xs meubels
Alle meubelelementen van de serie Sphinx 345 xs zijn -in lijn met het wastafeldesign- uitgevoerd in een heldere, architectonische vormgeving. Ze zijn individueel toepasbaar en functioneel te combineren. Voor een aantrekkelijke inrichting en voldoende opbergruimte is er een keuze uit onderkasten voor de wastafel en de fontein, zijkasten, planchets, een open spiegelkast en lichtspiegels. De kasten zijn met elkaar te combineren, voor een grote speelruimte bij de inrichting. De wastafelonderkasten krijgen bijvoorbeeld een extra dimensie door de combinatie met een direct aansluitend zijelement, met tijdschriftenvak en een praktische box uit zwart plexiglas voor gebruikte handdoeken. In deze combinatie vormt de wastafel een ware blikvanger. De wastafelonderkasten beschikken over een comfortabele, zelfsluitende lade. De bovenkant van de lade is voorzien van een mooi aansluitende, decente verchroomde greeplijst. De onderkasten voor de fontein zijn uitgevoerd met een deur.

Extra bergruimte wordt geboden met een ondiepe open hoge kast die ook in krappe ruimten goed toepasbaar is. Deze kast kan boven een zijkast of separaat gemonteerd worden. Een planchet voor badkamerbenodigdheden kan flexibel toegepast worden op een plaats naar keuze. De lichtspiegel met energiebesparende LED-techniek kan zowel met de fontein (verticaal) als boven de wastafel (horizontaal) gecombineerd worden.

Sphinx 345 xs wordt gecompleteerd door een compact wandcloset met een voorsprong van 480 mm. Sinds kort is dit closet ook als bijzonder hygiënische en onderhoudsvriendelijke Rimfree®-variant beschikbaar.

Sphinx biedt vijf jaar garantie op al haar badkamermeubels.

De breed toepasbare serie Sphinx 335 biedt nu, naast de bestaande meubelkleuren wit en grijs ook meubels in de houtdecors ‘iepen’ en ‘eiken vintage’. Daarmee speelt de serie in op de woontrend waarin natuurlijke, eerlijke materialen de sfeer bepalen.

Sphinx 335 is praktisch en modern vormgegeven en kenmerkt zich door een doordacht, doelmatig design. De serie biedt twee verschillende wastafelstijlen. In beide stijlen zijn de wastafels voorzien van royale aflegruimte en een grote diepe binnenkom. De verschillende wastafels zijn beschikbaar in diverse formaten, met of zonder kraangaten. Ook een fontein is onderdeel van het assortiment.

Licht, zacht en toegankelijk De meubels kenmerken zich door een strakke vorm met afgeronde hoeken, voor een perfecte combinatie met de zacht geometrische wastafels. De wastafelonderkasten zijn voorzien van twee laden, voor een royale opbergruimte. Het fonteintje van 45 cm kan worden gecombineerd met een onderkast met deur. De hoge kast is flexibel in te delen door de verstelbare legplanken. De binnenzijde van de deur is voorzien van een royale passpiegel. De deur is naar wens links of rechtsdraaiend te monteren. Deuren en laden zijn voorzien van een softclose-mechanisme. Subtiel detail is dat ook de grepen op laden en deuren een zacht afgeronde vormgeving hebben. Zo blijft Sphinx 335 tot in de details licht, zacht en toegankelijk.

Ook het design van het Sphinx 335 wandcloset en wandbidet is subtiel. Daarmee vormen ze een harmonieuze eenheid met de vormen van de wastafels. Het design van de closetzitting is vlak met vloeiend afgeronde randen. Het wandcloset is ook als onderhoudsvriendelijke Rimfree®-variant beschikbaar. Sphinx biedt vijf jaar garantie op al haar badkamermeubels.

 

Met het nieuwe assortiment universele badkamermeubel accessoires biedt Sphinx extra functionaliteit naar wens, voor meubels uit vrijwel alle series. Dit universele programma biedt diverse mogelijkheden om meubels net even dat stukje extra comfort en uitstraling te geven.

Laden kunnen worden voorzien van een praktische lade-indeling en van LED-strips (in negen lengtes) voor verlichting van de inhoud van de laden.

Voor verlichting in een hoge kast kan gebruik gemaakt worden van een energiebesparende, op batterijen werkende verlichtingsmodule met zes LEDS. Deze module beschikt over een mini-USB-kabel, die eenvoudig uit te nemen is om te kunnen worden opgeladen.

Praktische magneethouders bieden een handige oplossing om kleine benodigdheden als nagelschaar, pincet of vijl overzichtelijk binnen handbereik te houden. Deze kunnen eenvoudig in of aan een kast bevestigd worden.

Met dit universele en breed toepasbare assortiment biedt Sphinx praktische oplossingen om meubels naar wens uit te rusten met elementen die extra functionaliteit en sfeer bieden.

 

De serie Sphinx 420 new heeft zich kort na de introductie in 2014 een sterke positie verworven. De eigenzinnige serie wordt gekenmerkt door een krachtig en minimalistisch design met een natuurlijke uitstraling. Nu zijn binnen deze serie ook wastafels uit de minerale kunststof Varicor beschikbaar, met bijpassende onderkasten.

De nieuwe wastafels van 140 en 160 cm breed hebben een zacht geometrische vormgeving. Het opvallend sobere en slanke design van deze wastafels biedt nieuwe mogelijkheden voor een tijdloos elegante inrichting van de badkamer. Er is een keuze uit wastafels met twee kraangaten en varianten voor combinatie met wandkranen. De wastafels zijn uitgevoerd met onderkast. Het materiaal van de Varicor wastafel geeft het geheel een glad, gesatineerd uiterlijk en zorgt voor een aangenaam warm gevoel bij aanraking. De uitvoering in de kleur Varicor wit kenmerkt zich bovendien door een antibacteriële werking, terwijl het materiaal tevens uitstekend bestand is tegen agressieve reinigingsmiddelen. Het materiaal is uiterst robuust en kleine beschadigingen kunnen onzichtbaar hersteld worden. De nieuwe Varicor wastafels zijn goed toepasbaar in zowel de privébadkamer als de luxe hotelbadkamer voor een onderscheidende inrichting.

De Varicor wastafel en de wastafelonderkast in wit mat zijn qua kleur harmonieus op elkaar afgestemd. Voor een meer contrastrijke combinatie zijn er onderkasten in de kleuren greige mat en structura grijs houtstructuur. De onderkasten zijn qua vormgeving sober en puur. De twee naast elkaar geplaatste laden hebben een greeploos design met een push to open bediening en een zelfsluitend mechanisme. Bovendien beschikken de onderkasten over een praktische en energiebesparende LED-verlichting met een infrarood bewegingssensor. De verlichting schakelt bij detectie van beweging binnen twee tot drie meter automatisch aan en kan handmatig uitgeschakeld worden. Voor orde en overzicht in de laden is een handige lade-indeling in de kleur Scultura grijs beschikbaar. Ter completering zijn lichtspiegels in een op de nieuwe wastafels afgestemde maatvoering opgenomen. De spiegels zijn voorzien van dimbare LED-bovenverlichting voor een goede verlichting van het spiegelvlak. Rondom de spiegel is indirecte verlichting aangebracht voor een sfeervolle ambiance. De spiegels beschikken bovendien over spiegelverwarming. Op alle badkamermeubels biedt Sphinx vijf jaar garantie.

 

Sphinx  introduceert een nieuw ontwikkelde meubelcollectie in vier nieuwe kleuren voor de succesvolle Sphinx 320 serie. Daarmee is de keuze in kleur en in combinatiemogelijkheden van deze serie verder uitgebreid. Sphinx komt hiermee tegemoet aan de vraag naar meer kleur, functionaliteit en opbergruimte in de badkamer. De nieuwe meubelcollectie heeft bovendien een zeer aantrekkelijke prijsstelling.

Alle meubelelementen zijn verkrijgbaar in ‘wit hoogglans’, ‘lava grijs mat’ en in de houtstructuren ‘Iepen generfd’ en ‘eiken donker. Het corpus en het front van de kasten zijn uitgevoerd in dezelfde kleur. Voor zes wastafelvarianten – van 55 cm tot 85 cm breed – en voor de dubbele wastafel van 130 cm breed zijn aantrekkelijke wastafelonderkasten beschikbaar met een royale lade, waarin zich een handige kleine binnenlade voor kleine accessoires bevindt. De onderkast voor de dubbele wastafel biedt twee grote laden en twee kleinere binnenladen. De kasten hebben een strak modern uiterlijk, door de geïntegreerde greeplijst met een comfortabele grip. De grote laden en de kleine binnenladen bieden veel bergruimte en zijn voorzien van softclose mechanisme. Naast wastafelonderkasten biedt het nieuwe meubelprogramma drie zijkasten en een hoge kast.

De meubels zijn qua vormgeving optimaal afgestemd op de vormgeving van de wastafels. De subtiele afronding van de fronten is ook doorgevoerd in de greeplijsten. In combinatie met de zijkast levert dit lijnenspel een exact op elkaar afgestemd harmonieus beeld op. Bijzonder detail in de vormgeving van de zijkast zijn de iets verhoogde randen van het aflegvlak en de exacte aansluiting op de greeplijst.

De zijkast en de hoge kast beschikken over een kast in het onderste gedeelte. Deze is voorzien van een draaideur met daarboven een lade. Bij de hogere, driedelige zijkast en bij de hoge kast bevindt zich daarboven een kastruimte met deur. Aan de binnenkant van de deur van de hoge kast is een handig opbergsysteem aangebracht voor een goede bereikbaarheid van dagelijks benodigde verzorgingsproducten. De kastelementen met deuren zijn daarnaast voorzien van glazen legplanken. De bovenkast leent zich ook bijzonder goed voor montage boven de wastafel of boven de lage zijkast. Deze kast is qua maatvoering exact afgestemd op de nieuwe Sphinx Option spiegelkasten voor een harmonieuze combinatie. De deur van de bovenkast is aan de binnenzijde voorzien van een spiegel.

De badmeubelcollectie is te combineren met het nieuwe assortiment universele badmeubel accessoires.

Op alle badmeubels biedt Sphinx vijf jaar garantie.

Variëren en combineren voor een eigenzinnige sfeer De badkamerserie Sphinx 345 speelt met drie nieuwe kleuren voor de meubelen in op de actuele woontrends, waarin matte, donkere kleuren en elementen met structuur en een natuurlijke uitstraling sfeerbepalend zijn. De nieuwe kleuren zijn wit mat, lava grijs mat en houtstructuur in eiken naturel. Met deze nieuwe kleurvarianten – naast de hoogglanskleuren wit, bourgogne rood en platinagrijs - biedt Sphinx 345 nog meer variatiemogelijkheden voor een sfeervolle inrichting van de badkamer naar eigen stijl en wens. Van tijdloos klassiek, warm natuurlijk, tot en met extravagante of stijlvolle kleurcombinaties van keramiek en meubelelementen. Sphinx 345 biedt volop speelruimte voor het realiseren van een eigenzinnige badkamer.

Alle meubelelementen en keramische producten uit de serie Sphinx 345 zijn in vorm en functie nauwgezet op elkaar afgestemd. De lade-elementen, onder-, zij- en hoge kasten, de spiegelkast, lichtspiegels en planchets bieden naast royale opberg- en aflegruimte ook ruim baan voor eigenzinnige en onverwachte combinaties van meubels en keramiek. Bijzondere keuzes zijn bijvoorbeeld de combinatie van de hoge spiegelkast op een staande, lage kast of de combinatie van een lade-element naast een zijkast. Bij de lichtspiegels is er de mogelijkheid om de lichtlijsten bij de installatie vanuit de middenpositie naar links of rechts te verplaatsen voor een bijzonder samenspel met planchets naast of onder de spiegel. De meubelelementen kunnen op diverse manieren met elkaar gecombineerd worden. Dit geeft nieuwe impulsen aan inrichtingsvrijheid, sfeer en uitstraling.

Het keramiekprogramma biedt een uitgebreide keuze aan wastafels, wandcloset en wandbidet en een staande closetcombinatie. Voor het closet is er keuze uit twee Rimfree-varianten. Het Rimfree wandcloset werd al in 2012 bekroond met de ‘Plus X Award’ in de vier categorieën ‘Innovatie’, ‘High Quality’, ‘Design’ en ‘Functionaliteit’. Binnen het assortiment is nu ook een staande diepspoelcombinatie in Rimfree-uitvoering opgenomen. Ook is een verkort wandcloset, Sphinx 345 xs, voor de compacte badkamer, verkrijgbaar in een Rimfree-uitvoering.

Sphinx 420 new omvat een breed assortiment van wastafels, fonteinen, closets, bidets, meubels en lichtspiegels. De vormgeving is gebaseerd op heldere, architectonische vormen in combinatie met aan de natuur ontleende symboliek. Op het eerste gezicht presenteert Sphinx 420 new zich in een strakke, sobere sfeer. Bij een nadere kennismaking toont het concept de spannende, emotionele kanten van haar karakter.

Wastafels
De bijzondere vormgeving van de keramische wastafels combineert streng geometrische buitenvormen met zacht vloeiende binnenvormen. Kenmerkend is een lichte verhoging van het afleggedeelte en een licht verhoogde kraanbank. Het wastafelassortiment biedt veel keuze met modellen met een breedte van 60 tot 140 cm. Extra bijzonder zijn de asymmetrische wastafels van 90 cm met diagonale belijning van de binnenvorm. Dit zorgt voor een extra breed aflegvlak en voor een buitengewoon designelement in de ruimte. Alle wastafels zijn te combineren met bijpassende wastafelonderkasten die de vormgeving van de wastafels stijlvol onderstrepen.

Rimfree closet zonder spoelrand
Zowel het closet als het bidet zijn qua vormgeving tot in de details afgestemd op de wastafels en fonteinen, voor een harmonieus totaalbeeld. Ook hier zorgt de combinatie van geometrische buitenvormen met vloeiende binnenvormen voor de karakteristieke sfeer. De royale, gladde keramische vlakken en de verdekte bevestigingssystemen zorgen voor optimaal reinigingsgemak. Het closet met Rimfree? spoeltechniek zorgt voor een nieuwe standaard in hygiëne en onderhoudsgemak. Zonder spoelrand zijn er geen verborgen plekken waar zich vuil kan afzetten en ophopen en is het closet is zeer eenvoudig stralend schoon te houden.

Meubels
De serie Sphinx 420 new biedt een uitgebreide keuze aan meubels met een geometrische vormgeving en slimme opbergruimte. Het design van de meubels is bewust sober en minimalistisch gehouden. In combinatie met de keramische wastafels wordt zo een aantrekkelijk en overtuigend totaalbeeld gecreëerd. De meubels zijn verkrijgbaar in de kleuren hoogglans wit, greige mat (grijs/beige) en in de houtstructuur Scultura grijs. Deze kleuren zijn onderling met elkaar te combineren voor een sfeer naar wens. De onder- en zijkasten zijn – afhankelijk van de grootte – uitgevoerd met één of meerdere laden. De greeploze laden zijn voorzien van de mechanische Tip-on technologie voor gemakkelijk openen en sluiten. De ruimte tussen front en corpus geeft de meubels optisch een slanke lichtheid. De bovenste lade is voorzien van LED-verlichting die wordt ingeschakeld zodra de lade wordt geopend. In de laden zorgen anti-slipmatten en handige lade-indelingen voor een overzichtelijke opbergruimte voor badkamerbenodigdheden. Naar wens kunnen de zijkasten worden voorzien van een glazen afdekplaat voor een extra accent en bescherming.

De hoge kast (170 cm) is voorzien van variabel te positioneren glazen planchets, een grote passpiegel aan de binnenkant van de deur en softclose scharnieren. Deze kast is - evenals de onderkast voor de fontein - links of rechts openend te monteren De in de deur geïntegreerde greeplijsten zorgen voor een hoge mate van bedieningsgemak.

Lichtspiegels
De Slim-Line lichtspiegels maken het programma compleet. De lichtspiegels zijn verkrijgbaar in vijf afmetingen (breedte 40 - 140 cm), voor een exacte afstemming op de wastafels en fonteinen. De geïntegreerde sensorschakelaars zijn aan het oog onttrokken. Deze zorgen voor een dimbare instelling van de bovenverlichting en voor indirecte verlichting rondom de spiegel, een lichtspel naar individuele wens. De spiegel is bovendien voorzien van een functie die het beslaan van de spiegel tegen gaat. Zo is een helder spiegelbeeld gegarandeerd.

BV De Sphinx Maastricht ontwikkelde een app vol inspirerende ideeën voor het inrichten van een nieuwe of de renovatie van de bestaande badkamer. De app presenteert het Badkamerboek van Sphinx in een speciale, interactieve editie.

Sphinx biedt een ruime keus uit verschillende badkamerconcepten, in verschillende stijlen en designs. Alle elementen binnen een concept zijn perfect op elkaar afgestemd voor een harmonieus totaalbeeld. Wie op zoek is naar wat kleinere veranderingen binnen een bestaande badkamer, vindt eveneens volop inspiratie. Met veel keuze en mogelijkheden helpt de app om de producten en oplossingen te vinden die exact voldoen aan de wensen.

De app biedt inspiratie en praktische oplossingen en biedt de gebruiker optimaal gebruiksgemak. Grote, sfeervolle foto’s geven een goed beeld van de mogelijkheden voor het inrichten of renoveren van de badkamer. De app is interactief, voor snel en eenvoudig zoeken en is offline te gebruiken. Wanneer een nieuwe catalogus beschikbaar is krijg de gebruiker automatisch een melding.

 

SPHINX introduceert Sphinx 365; een complete badkamerserie voor een designbewuste en onderscheidende inrichting van de badkamer. Sphinx 365 onderscheidt zich in uitstraling en vormgeving van het alledaagse, door een aantrekkelijk design dat verschillende stromingen van moderne vormgeving in zich verenigt.

De vormgeving van Sphinx 365 kenmerkt zich door een verbinding van koele, geometrische elementen met organische vormen. Dit zorgt voor een sterk onderscheidende verschijningsvorm; tijdloos modern met een bijzondere zeggingskracht.

Voor een onderscheidend, kenmerkend accent zorgt de zacht glooiende, schuin aflopende buitenrand van de wastafels. De waskom zelf is functioneel vormgegeven en biedt royaal ruimte voor de dagelijkse hygiëne. Het closet en bidet zijn op verschillende wijzen met elkaar te combineren en overtuigen door de sobere, zacht geometrische vormgeving.

Royale wastafelkeuze
Het keramiekprogramma van Sphinx 365 biedt ruimte aan flexibiliteit. In wastafels is er een keuze uit zeven varianten, van 60 tot 130 cm breedte. De wastafel met een breedte van 70 cm is asymmetrisch vormgegeven en is leverbaar in een rechtse of linkse variant. Voor een wasplaats voor twee is er ook een dubbele wastafel met een breedte van 130 cm opgenomen in het assortiment. Een fontein met een breedte van 40 cm completeert het wastafelprogramma.

Closets en bidet
De closets en het bidet zijn qua vormgeving nauwgezet afgestemd op de wastafels. Ze zijn beschikbaar als wandcloset en als staande diepspoelcombinatie. De bijpassende zittingen – ook beschikbaar met softclosing mechanisme – zijn eveneens voorzien van de kenmerkende schuin aflopende buitenrand. Zo vormen ze samen met de closets een optische eenheid van zachte geometrie.

Ook als Rimfree wandcloset
Het wandcloset is ook leverbaar in de bijzonder hygiënische Rimfree-uitvoering met innovatieve spoeltechniek. Door het ontbreken van een spoelrand voorkomt de Rimfree-variant dat bacteriën en vuil zich op verborgen plaatsen kunnen nestelen. Dit voor optimale hygiëne en schoonmaakgemak.

Meubels
Een omvangrijk meubelprogramma met wastafelonderbouwkasten in verschillende uitvoeringen en een exclusieve hoge kast, biedt de benodigde opbergruimte. De meubels zijn in vorm en functie afgestemd op het keramiekprogramma. De gelakte meubels in hoogglans wit of kwartsgrijs, voorzien van verchroomde grepen, dragen bovendien bij aan sfeer en uitstraling van de badkamer. Als extra blikvanger biedt het assortiment een bijpassende spiegel met LED-verlichting en een geïntegreerde lichtschakelaar. Deze spiegel is beschikbaar in een hoge variant (40x80 cm) en in verschillende vierkante formaten (60, 70, 90 en 120 cm, hoogte 65 cm).

De wastafelonderbouwkasten met twee laden zijn beschikbaar voor alle wastafelvarianten. De wastafels met een 80, 100 en 130 cm breedte, zijn ook te combineren met een meubel met één enkele lade. De onderbouwkast van het fontein is voorzien van een deur. De hoge kast (40x170x33 cm) met een passpiegel aan de binnenkant van de deur, is naar keuze leverbaar met een links- of rechtsdraaiende deur. Alle meubels zijn aan de buitenkant voorzien van hoogglanslak en aan de binnenkant van een matte lak. De grepen zijn vervaardigd van hoogwaardig verchroomd aluminium.

De trend is dat badkamers in nieuwe woningen steeds ruimer bemeten worden. Maar in bestaande woningen is de praktijk vaak anders. De meeste badkamers meten slechts zes a zeven vierkante meter en het grondoppervlak biedt veelal beperkte mogelijkheden om de ruimte comfortabel en optisch ruimtelijk in te delen. BV DE SPHINX MAASTRICHT biedt met Sphinx 320 xs diverse, goed doordachte producten voor een eigentijdse inrichting van de kleine badkamer, met oog voor uitstraling en comfort.

Met de nieuwe serie Sphinx 320 xs - voorzien van een aantrekkelijk, modern design - biedt Sphinx een actueel ruimtebesparend badkamerconcept. Door de verkorte voorsprongen, de doordachte benutting van lastige hoeken en de innovatieve oplossingen voor opbergruimte, biedt de serie mogelijkheden om in kleine badkamers toch comfort en bewegingsruimte te creeren. De tijdloos sobere vormgeving van de wastafels, zacht geometrisch met een ondiepe waskom, zorgt in combinatie met de onderbouwkasten voor een harmonieus, eigentijds totaalbeeld. Voor alle wastafels zijn bijpassende onderbouwkasten met veel opbergruimte beschikbaar.

Diverse wastafels en fonteinen
Sphinx 320 xs biedt oplossingen in zowel de badkamer als de toiletruimte. De serie biedt een fontein van 40 cm breed met extreem kleine voorsprong, een fontein van 50 cm breed, een hoekfontein met een zijlengte van 32 cm en drie wastafels (55, 60 en 65 cm) met een verkorte voorsprong van 34 of 37 cm. De wastafels kunnen gecombineerd worden met een onderbouwkast of met een sifonkap om de afvoer aan het oog te onttrekken. Sphinx 320 xs wordt gecompleteerd door in stijl en vorm harmonie wandcloset met een verkorte voorsprong van slecht 48 cm. Voor dit closet is ook een bijpassende zitting beschikbaar. Alle keramische elementen zijn standaard verkrijgbaar in de kleur Wit.

Meubels
De 50 cm brede fonteinen, beschikbaar in een symmetrisch model en twee asymmetrische varianten, zijn bij uitstek geschikt voor de inrichting van een comfortabele kleine badkamer. Deze kunnen worden gecombineerd met een onderbouwkast. Bijzonder is dat de zijkant links of rechts inspringt, wat ruimte biedt aan de geintegreerde handdoekhouder. Daarmee is een aparte handdoekhouder naast de wastafel overbodig. De aldus verkregen ruimte kan ook benut wordt als extra aflegruimte voor het plaatsen van allerhande benodigdheden. De gintegreerde handdoekhouder en de greep van de kastdeur zijn op gelijke hoogte geplaatst, voor een harmonieus totaalbeeld. Ook de 65 cm brede wastafel is voorzien van deze handige extra's. Alle wastafelonderbouwkasten zijn uitgerust met een enkele deur en kunnen naar wens voorzien worden van meubelpoten. Alle meubels zijn leverbaar met een korpus in mat wit of mat lichtgrijs en fronten in hoogglans. Drie spiegels met verlichting ronden het meubelprogramma af.

Van alle schoonmaakklussen behoort het schoonmaken van het closet ongetwijfeld tot de minst favoriete. Alle reinigende toiletblokken ten spijt, de spoelrand blijft een moeilijk te reinigen broeihaard van bacteriën en vuil. Het Sphinx Rimfree wandcloset is hierop een opvallende uitzondering. Dit closet heeft namelijk geen spoelrand. Het slimme ontwerp en de speciaal ontwikkelde spoeltechniek, maken het hygiënisch schoonmaken van het closet een stuk gemakkelijker. De binnenzijde van het closet is volledig glad, zonder verborgen holtes.

Door het ontbreken van de spoelrand zijn verborgen plekken, waar bacteriën en vuil zich kunnen ophopen, verleden tijd. De hele binnenzijde van het closet is glad, goed bereikbaar en eenvoudig schoon te houden.

Speciale spoeltechniek
Het weglaten van de spoelrand betekende dat een nieuwe spoeltechniek ontwikkeld moest worden. Sphinx Rimfree is voorzien van een in het keramiek geïntegreerde waterverdeling. Deze zorgt ervoor dat het spoelwater gelijkmatig en geruisloos door het hele closet gevoerd wordt. Het spoelwater wordt naar links en rechts en direct in de sifon geleid. Dit zorgt voor een goede reiniging, ook wanneer gekozen wordt voor een waterbesparende, kleine spoeling.

Aantrekkelijk design
De Sphinx Rimfree closets hebben een aantrekkelijk design en vormen ook qua uitstraling een aanwinst in elke badkamer of toiletruimte. Ze zijn momenteel beschikbaar in de series Sphinx 300 en Sphinx 345. De closets spoelen met 6 liter water. Het Sphinx 300 wandcloset kan ook met waterbesparende 4,5 liter spoeling worden gebruikt. In toekomstige, nieuwe series zal eveneens een Rimfree closet worden opgenomen.

Bekroond
Het slimme ontwerp van Sphinx Rimfree betekent een belangrijke stap voorwaarts in schoonmaakgemak en hygiëne. Het closet werd door architecten en interieurarchitecten in België bekroond met een Design Award voor het meest vooruitstrevende design in de afgelopen 12 maanden.

Over Sphinx
SPHINX is het merk waaronder BV DE SPHINX MAASTRICHT badkamerconcepten brengt voor het basis- en middensegment. Het merk is al meer dan 175 jaar aanwezig op de Nederlandse markt en heeft een grote bekendheid bij consumenten. Het productportfolio omvat naast de basisserie Sphinx 300 onder meer het uitgebreide badkamerconcept Sphinx 345. Ook op de projectmarkt is Sphinx al jaren een begrip. Onder de Sphinx 300 projectserie vallen onder andere segmenten die gericht zijn op de specifieke behoeften van zorginstellingen of scholen.

 

Sphinx 300 Kids Turtle closetzitting is méér dan kindvriendelijk. Op de KindVak 2011 introduceerde Sphinx een closetzitting speciaal voor kinderen, waarbij functionaliteit, ergonomie en onderhoudsgemak voorop staan. Het is voor kleuterleidsters of personeel van crèches ondoenlijk om meerdere kinderen tegelijk te helpen met het naar het toilet gaan. Het scheelt daarom veel werk als peuters dit zelf kunnen. En het is natuurlijk ook in het belang van de ontwikkeling van het kind zelf. De Sphinx 300 Kids-serie ondersteunt daarom kinderen bij het spelenderwijs ontwikkelen van hun lichaamsverzorging. De nieuwe closetzitting binnen deze serie, met de vormgeving die lijkt op een schildpad, past binnen de belevingswereld van de kleine gebruiker en nodigt uit tot zelfstandig toiletgebruik.

Turtle
Het aan de voorzijde gebogen deksel van de nieuwe closetzitting Turtle is eenvoudig te openen en voorkomt dat de kleine vingertjes beklemd kunnen raken. Verder kan het kind zich door de vorm van de closetzitting ook aan de zijkanten van de closetzitting makkelijk vasthouden, waardoor het zich zekerder en veiliger kan voelen. De uitvoering en de vormgeving vereenvoudigen het schoonmaken en zorgen dus voor een betere hygiëne. Drie uitvoeringen in vier kleuren
De nieuwe Sphinx 300 Kids Turtle closetzitting is beschikbaar in drie versies: een closetzitting met deksel, een closetzitting met deksel inclusief soft closing mechanisme en een variant zonder deksel. Deze closetzittingen zijn verkrijgbaar in de basiskleur wit, maar ook in stralend rood, geel en fel groen. Het gewelfde pantser van het deksel staat niet alleen leuk, maar maakt het openen ervan makkelijker. Samen met bijvoorbeeld het populaire kindercloset met leeuwepoten uit de 300 Kids serie vormen de nieuwe Turtle zittingen een vrolijk geheel.

Kids-serie van Sphinx
De nieuwe kinderzitting is onderdeel van de Sphinx 300 Kids-serie. Deze serie draagt bij aan de ontwikkeling van het kind op het gebied van lichamelijke verzorging en neemt het personeel van kleuterscholen en crèches veel werk uit handen. Elk onderdeel uit de Sphinx 300 Kids-serie, van wastafel tot kraan en closet, is afgestemd op kindvriendelijkheid, zowel op het gebied van het vrolijke design als van functionaliteit.

Baden in de zachte branding zonder daadwerkelijk aan zee te zijn - de perfecte omschrijving voor het veelzijdige bad RossoVivo van sanitairfabrikant Sphinx. Een uitgekiende combinatie van design, kleur, transparantie, materiaal en bijzondere luchtmassage zorgt voor een unieke badervaring. Met RossoVivo krijgt de badliefhebbber in alle opzichten de ruimte.

RossoVivo vraagt om een centrale plaats in de badkamer, want alleen dan komt het opmerkelijke design van het bad volledig tot zn recht. Wie erin stapt, valt in een nieuwe verbazing: het bad voelt zijdezacht aan. Wanneer via de afstandsbediening een van de twee programmas wordt geactiveerd, is de verrassing compleet. Duizenden belletjes zorgen voor het gevoel van de vriendelijke branding van de zee, maar dan in de eigen badkamer.

Doordachte technologie
Achter de bijzondere bbadervaring van RossoVivo zit doordachte technologie in een uitgekiend concept. De zachtheid van het bad is te danken aan het transparante Lucite Icei, een hoogtechnologisch en zeer duurzaam materiaal. De hoofdkussens zijn gemaakt van Technogel®, dat zich soepel vormt naar het lichaam. Met twee types airpool-massage (cyclisch en pulserend) en ozontherapie wordt het lichaam verwend met een rustgevend of activerend programma. Niet alleen tijdens, ook na het baden is aan alles gedacht. Na gebruik treedt namelijk automatisch een reinigingscyclus in werking. Daarbij wordt voorkomen dat water terugstroomt in de installatie. Niet alleen de hygiëne is gewaarborgd, maar ook het welzijn; na complete ontspanning is het immers prettig dat er geen inspanning hoeft te volgen om alles weer op te ruimen en schoon te maken.

Rood, blauw en wit
RossoVivo is verkrijgbaar in de kleuren rood, blauw en wit. Ze staan voor de rode zon, de blauwe zee en de witte branding - kleuren die de juiste emoties kunnen oproepen bij de unieke badervaring. Het volume van het 192,5 centimeter lange bad (binnenmaat 171,5 centimeter bovenaan en 112,5 centimeter op de bodem) is 230 liter, waarbij de Airpoolmassage wordt geregeld door 14 luchtinjectoren, waarvan de massage-intensiteit regelbaar is. Het bad is echter ook leverbaar zonder airpoolsysteem. Het bad is te combineren met kranen die op de vloer kunnen worden geïnstalleerd. De badpoten zijn verstelbaar. Onderhoud is eenvoudig via een afneembaar inspectieluik.

Steeds meer consumenten besteden extra aandacht aan een mooi ingerichte en comfortabele toiletruimte die qua sfeer aansluit op de rest van de woning. Helaas is de ruimte van de toiletruimte vaak beperkt. Daarom komt sanitairspecialist Sphinx met een nieuwe serie die ook voor de kleinere toiletruimte maximaal comfort en een doordacht design biedt. Sphinx bewijst hiermee dat je in een kleine ruimte toch een maximum aan comfort en bewegingsvrijheid kan bereiken: vandaar de toevoeging xs.

Gedurfd vormgegeven, asymmetrische wastafels (53 x 31 cm) met royale aflegruimte rechts of links vormen het functionele en artistieke middelpunt van Sphinx 345 xs. Ook zijn er ruimtebesparende fonteinen met een breedte van 38 cm verkrijgbaar. De consument kan deze met een innovatief scala aan meubels en meubelelementen naar hartelust combineren en afstemmen op de persoonlijke wens. De meubelelementen zijn verkrijgbaar in de kleuren wit, bourgognerood en platinagrijs.

Slimme, modulaire opbouw
Bij de wastafels en fonteinen heeft de consument keuze uit praktische onder- en zijkasten, een planchet, een open spiegelkast (dus extra bergruimte) én een sfeervolle lichtspiegel. Deze laatste kan zowel boven het fonteintje als boven de wastafel worden gemonteerd. Dankzij de slimme modulaire opbouw is er veel vrijheid in het plaatsen en indelen van de afzonderlijke elementen. Zo zijn de wastafelonderkasten logisch uit te breiden met behulp van direct aansluitende zijkasten. Naast een vak voor tijdschriften hebben deze ook een apart vak met een zwart plexiglazen bak voor gebruikte gastendoekjes. De brede wastafelonderkasten zijn voorzien van royale laden.

Ruimtebesparend wandcloset
Natuurlijk maakt ook een toilet onderdeel uit van Sphinx 345 xs. Sphinx heeft gekozen voor een ruimtebesparend diepspoel wandcloset, waarvan de closetzitting - naar wens - met een subtiel softclose mechanisme kan worden geleverd.

Simpele vormen en zo puur als water. Dat is het idee achter het nieuwe badkamerconcept Sphinx 355, de opvolger van de populaire badkamerlijn Sphinx 390. Deze nieuwe badkamerlijn is ontworpen door de bekende Italiaanse designers Antonio Citterio en Sergio Brioschi.

Zij hebben bijzonder veel aandacht besteed aan de vorm van de wastafels die doet denken aan rivierstenen die op een natuurlijke wijze zijn geslepen door de gestage stroming van water.

De wastafels van de serie Sphinx 355 bieden een breed scala aan mogelijkheden en garanderen een persoonlijke stijl die past bij elke badkamer. De wastafels met opstaande rand zijn leverbaar in een rechter- en/of linkeruitvoering. In combinatie met de badkamermeubels vormen de wastafels een samenhangend geheel zonder overbodige details. De verwijzingen naar de natuur en de Italiaanse vormgeving zorgen voor een ideale mix van originaliteit en harmonie.

Closets, bidets en fontein
De verborgen montage-elementen laten de slanke, evenwichtige, ovale vorm van de closets en bidets en de decoratieve eigenschappen van het keramiek nog beter uitkomen. Ook de stijlvolle fontein is precies aan het karakter van deze designserie aangepast. Een geringe diepte in combinatie met een royale kom zorgt ervoor dat deze zonder te spatten gebruikt kan worden. De in linker- en rechteruitvoering verkrijgbare fontein biedt optimale functionaliteit en comfort.

Veelzijdigheid
Naast de natuurlijke vormgeving staat deze nieuwe serie ook voor functionaliteit en flexibiliteit, of het badkamerontwerp nu klassiek of asymmetrisch is. De wastafels zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en de flexibele indelingssystemen in de kasten bieden volop ruimte voor een individuele inrichting. De veelzijdigheid wordt nog eens versterkt door de kleurstellingen van de wastafelonderbouw en de hoge kasten; hoogglans wit of een stijlvol teak structuur. De verchroomde meubelpoten en grepen versterken de elegantie van de Sphinx 355. Andere doordachte details zijn zelfsluitende en gedempte laden en handdoekhouders aan de zij- of voorkant. De speciale spiegelkasten boven de wastafel en fontein maken het comfortabele karakter van de Sphinx 355-badkamer compleet.

 

Het schoonmaken en schoonhouden van uw badkamer is erg belangrijk. Voornamelijk voor de hygiëne en uw gezondheid, maar evenzo voor een duurzaam genot van uw badkamer. Regelmatig schoonmaken voorkomt problemen. Raadpleeg altijd vooraf de eventuele instructies bij onze producten. Om zo lang mogelijk plezier te hebben van uw badkamer, geven wij u hierbij enkele adviezen voor het schoonmaken ervan.

Veiligheid
Voordat u begint, eerst enkele waarschuwingen. Lees altijd eerst zorgvuldig de gebruiksaanwijzing van het schoonmaakmiddel dat u gaat gebruiken! Een teveel aan schoonmaakmiddelen kan ernstig letsel veroorzaken. Sommige schoonmaakmiddelen moeten in combinatie met water worden gebruikt. Wees in dat geval voorzichtig met kokend water; het kan ernstige brandwonden veroorzaken en er kunnen schadelijke dampen ontstaan. Beter is dus het gebruik van lauwe of handwarme schoonmaakoplossingen. Het combineren van verschillende schoonmaakmiddelen is uit den boze. Er kunnen chemische reacties ontstaan die schadelijk zijn voor mens, milieu en de te reinigen producten. Houd uw schoonmaakmiddelen ook altijd buiten bereik van kinderen. Voorkomen is beter dan genezen. Kortom: bij een juist gebruik van uw schoonmaakmiddelen zijn de risicos minimaal!

Milieu
Schoonmaakmiddelen komen uiteindelijk in het milieu terecht. Fabrikanten zijn zich gelukkig hiervan bewust en zijn voorzichtig geworden in de samenstelling van de verschillende schoonmaakmiddelen. Ook een bewust gebruik van schoonmaakmiddelen kan de belasting van het milieu tegengaan. Zowel de keuze van een product als ook de gebruikte hoeveelheid ervan zijn in dit verband belangrijk. Gebruik nooit een agressiever middel dan nodig is. Voor de dagelijkse schoonmaakbeurt kunt u het best een vriendelijk middel gebruiken, voor de intensievere reiniging is een agressiever middel bedoeld en het gebruik ervan soms zelfs onvermijdelijk. Ook een overschrijding van de aanbevolen dosering betekent een extra belasting van het milieu. Meer reinigingsmiddel houdt niet in dat het sanitair schoner wordt; het teveel wordt niet gebruikt, maar rechtstreeks afgevoerd. Zuinig gebruik spaart het milieu.

Voorkom kalkaanslag
Als alle kalkaanslag is verwijderd, is het belangrijk om nieuwe kalkaanslag te voorkomen. Als er namelijk eenmaal kalkaanslag zit op het glazuur of glaswand, zal deze makkelijk aangroeien. Om de vorming van een dikke kalklaag tegen te gaan, kan ons beschermingsmiddel Sanishield worden gebruikt. Dit middel lost geen kalk op, maar zorgt ervoor dat de eerste, vaak nog nauwelijks zichtbare aanslag gemakkelijk te verwijderen is. Het is een milieu- en gebruiksvriendelijk middel dat alle gladde oppervlakken in de badkamer verzegeld. Deze transparante beschermlaag dicht de microscopisch kleine poriën in het oppervlak van glas, tegels en sanitair met moleculen die zich aan het oppervlak hechten als een onzichtbaar schild en deze water-, vuil-, en kalkafstotend maakt. Sanishield maakt een einde aan schuren en schrobben, spaart uren in de schoonmaak en doet oppervlakken er blijvend nieuw uitzien! Het heeft een maandenlange werking, is bestand tegen niet-schurende schoonmaakmiddelen kan probleemloos worden hernieuwd zonder ophoping.

Keramische sanitair
Het Sphinx sanitairkeramiek is voorzien van een zeer gladde en harde glazuur dat zorgt voor een makkelijk onderhoud. Het kan dagelijks snel en zonder moeite gereinigd worden met een vochtige doek en schoon water. Bij kalkafzettingen en hardnekkige vuilvlekken geven wij u de volgende schoonmaakadviezen.

Vuilresten
Bij sanitair en met name bij wastafels is er vaak sprake van vuil door zeepresten en huidvetten die aanslaan op het glazuur. De juiste schoonmaakmiddelen hiervoor zijn de zogenaamde allesreinigers. Het zijn middelen met een alkalische, ofwel niet-zure, samenstelling. Ook kan er nog een onderscheid gemaakt worden tussen allesreinigers op basis van zepen en allesreinigers op basis van synthetische wasactieve stoffen. Deze laatste groep heeft meestal een beter reinigende werking dan de eerste. Bij zeer sterke vervuiling voldoet een speciale badkamerreiniger doorgaans beter dan een allesreiniger, maar de belasting van het milieu is een stuk groter. Normaal gesproken is een allesreiniger ruim voldoende, minder belastend voor het milieu én toepasbaar voor meerdere schoonmaakklussen. Ook een verdunning van ammoniak met water is afdoende om zeepresten en huidvetten te verwijderen. De ammoniak moet verdund worden met water tot 2-3% om irritatie van de reukorganen te voorkomen. Het gebruik van schuurmiddelen op basis van zand wordt afgeraden. De onderste laag van het glazuur bevat meestal zeer kleine gasbelletjes. Door het veelvuldig schuren met deze middelen wordt de bovenste laag van het glazuur afgeschuurd, waardoor vuil in de gasbelletjes gaat zitten. Polijstmiddelen op basis van krijt kunnen wel op keramiek gebruikt worden; krijt is namelijk zo zacht dat het een polijstende werking heeft en geen schurende.

Tot slot nog een waarschuwing voor tandpasta met amine-fluoride. Als deze tandpasta kans krijgt te drogen in de wastafel, wordt het glazuur na een aantal uren onherroepelijk aangetast en ontstaat er een doffe plek. Tandpasta met amine-fluoride is dus goed voor het gebit, maar schadelijk voor het sanitair. Zorg er dus altijd voor dat het keramiek schoongemaakt wordt, wanneer deze tandpasta erop is achtergebleven. Sommige Sphinx producten zijn standaard voorzien van Sphinx SaniClean: de nieuwe toplaag met unieke vuilafstotende en onderhoudsvriendelijke eigenschappen.

Dankzij een speciale productiemethode wordt een beschermende, vuilafstotende laag aangebracht op het keramiek, waardoor vuil en kalk zich niet meer kunnen hechten! Het water parelt direct van het oppervlak af en neemt daarbij ook het aanwezige vuil en kalk mee. Hierdoor ontstaat een bescherming met een lange levensduur en blijft het keramiek bijzonder lang stralend en hygiënisch schoon. Met Sphinx SaniClean blijft uw badkamer zo goed als nieuw! Het Sphinx sanitairkeramiek is voorzien van een zeer gladde en harde glazuur dat zorgt voor een makkelijk onderhoud. Het kan dagelijks snel en zonder moeite gereinigd worden met een vochtige doek en schoon water. Bij kalkafzettingen en hardnekkige vuilvlekken geven wij u de volgende schoonmaakadviezen.

Kalk
Het grootste probleem bij sanitair en vooral closets is kalkaanslag. De oorzaak is dat kalk zich hecht aan alle materialen nadat het water verdampt is.

Bij hardnekkige vlekken en kalkafzetting kunnen het best azijnreinigers gebruikt worden. Deze zijn tevens het minst agressief en het minst schadelijk voor het milieu, onze handen en slijmvliezen. Bij extreme vlekken kunt u het beste een in azijn gedrenkt stukje wc-papier of stoflapje op de aangetaste plek leggen en s nachts laten inwerken. Daarna kan de aanslag zo worden weggeborsteld. Daarnaast zijn er nog de vertrouwde kalkoplosmiddelen, die in de supermarkt verkrijgbaar zijn.

De zogenaamde wc-blokjes zijn voor het reinigen van toiletten niet geschikt. Ze hebben nauwelijks of geen reinigende werking en belasten het milieu dus onnodig. Bovendien hebben ze een negatieve invloed op de werking van de waterspoeling van het closet en kunnen bij losraken verstoppingen in het riool veroorzaken.

Erg hardnekkige kalkaanslag kan goed worden bestreden met zoutzuur, dat echter zeer slecht is voor het milieu. In sommige gebieden is het ijzergehalte in het water erg hoog. Dit kan bruine vlekken op het keramiek achterlaten. Deze kunnen het beste worden verwijderd met een zoutzuuroplossing. Het zoutzuur moet worden verdund met water tot ongeveer 5-10%. De glazuren van Sphinx voldoen aan dusdanig hoge kwaliteitsnormen dat ze bestand zijn tegen de inwerking van zoutzuur. Altijd naspoelen met water!

Sphinx saniclean
Sommige Sphinx producten zijn standaard voorzien van Sphinx SaniClean: de nieuwe toplaag met unieke vuilafstotende en onderhoudsvriendelijke eigenschappen.

Dankzij een speciale productiemethode wordt een beschermende, vuilafstotende laag aangebracht op het keramiek, waardoor vuil en kalk zich niet meer kunnen hechten! Het water parelt direct van het oppervlak af en neemt daarbij ook het aanwezige vuil en kalk mee. Hierdoor ontstaat een bescherming met een lange levensduur en blijft het keramiek bijzonder lang stralend en hygiënisch schoon. Met Sphinx SaniClean blijft uw badkamer zo goed als nieuw!

Sphinx SaniClean onderhoudsadvies
Wanneer u onderstaand onderhoudsadvies voor Sphinx Saniclean goed volgt, geniet u langdurig van schoon en stralend keramiek! Voor het gebruik van Sphinx SaniClean-producten adviseren wij u deze eerst met een zachte, droge doek schoon te wrijven. Met Sphinx SaniClean zijn milieuvervuilende en agressieve schoonmaakmiddelen overbodig. U maakt uw keramiek namelijk met water en een zachte, vochtige doek met eventueel een mild reinigingsmiddel, snel en eenvoudig weer schoon. Dit zonder dat u hoeft te schrobben en schuren! Het gebruik van schuurmiddelen, chloorhoudende producten en agressieve onderhouds- en oplosmiddelen kunnen een negatief effect hebben op de eigenschappen van Sphinx SaniClean en worden daarom afgeraden.

Sphinx SaniClean kwaliteit
Intensieve testen bij een onafhankelijk onderzoeksinstituut hebben de unieke eigenschappen en de duurzame kwaliteit van Sphinx SaniClean bewezen.

Baden en douchebakken
De Sphinx baden en douchebakken zijn gemaakt van acryl, dat een glad oppervlak heeft. U kunt de baden en douchebakken het gemakkelijkst schoonmaken met een vochtige doek of gewoon zeepwater. Voor een extra reinigingsbeurt kan gebruik worden gemaakt van alkalische middelen. Restanten van zeep en huidvetten verdwijnen dan probleemloos.

Kalkaanslag verdwijnt als sneeuw voor de zon, wanneer u deze behandelt met een vochtige doek en droog zeeppoeder. Eventuele hardnekkige kalkaanslag wordt verwijderd met een schoonmaakazijn. Gebruik echter nooit azijnzuur op een acryl bad of douchebak; acryl lost hierin namelijk op! Ook mag er op acryl geen gebruik worden gemaakt van schuurmiddelen noch van organische oplosmiddelen zoals aceton, thinner, tetra en tri. Spoel na iedere poetsbeurt het gepoetste oppervlak met helder water na! Zelfs in het acryl ontstane krassen kunnen verwijderd worden. Er bestaat een verschil in behandeling tussen acryl in een matte kleur en acryl in een hoogglans kleur.

Hoogglans acryl
Krassen kunnen met behulp van een speciale polish, dat bij de vakhandel verkrijgbaar is, weggepolijst worden. Grote diepere krassen en brandvlekken kunnen voorzichtig behandeld worden met een zeer fijn schuurpapier (nr. 700). Voorzichtigheid is hierbij geboden. De door het schuren ontstane doffe plekken moeten worden nabehandeld met de speciale polish; het acryl krijgt dan haar glans weer terug.

Mat acryl
Acryl in een matte kleur mag nooit gepolijst worden, omdat er dan een glanzende plek ontstaat. Mocht er een kras in het acryl komen, neem dan contact op met Sphinx Customer Service. Zij zullen u dan het juiste behandelingsadvies geven.

Bad- en douchewanden
Net als sanitair kunnen ook douche- en badwanden het best regelmatig met een vochtige doek en schoon water worden gereinigd. Hardnekkige aanslag kan met een alkalische allesreiniger worden verwijderd. Lees voor het gebruik van reinigingsmiddellen altijd de aanwijzingen op de verpakking. Sommige producten kunnen aluminium, lichte metalen en kunststoffen aantasten. Eventuele hardnekkige kalkaanslag wordt verwijderd met een schoonmaakazijn.

Sphinx GlasPlus voor bad- en douchewanden
De douchewanden met veiligheidsglas kunnen -als u wilt- af fabriek behandeld worden met GlasPlus. Hiermee wordt het glasoppervlak een stuk gladder en water- afstotender en kan vuil en kalk zich minder hechten aan het glas van uw nieuwe douchewand! Dankzij GlasPlus bent u minder tijd kwijt met het schoonmaken en houdt u meer tijd over om te douchen!

Kranen, bad- en douchegarnituuren accessoires
Opgedroogd water laat kalkvlekken achter. Bij het reinigen hiervan gebruikt u bij voorkeur een zachte doek of een zeem. Het beste kunt u na gebruik de waterdruppels direct afnemen. Het gebruik van schurende, bijtende, azijnhoudende of agressieve reinigingsmiddelen moet worden vermeden. Armaturen van chroom kunt u probleemloos reinigen met zeepsop of een zacht vloeibaar reinigingsmiddel op basis van citroenzuur, waarna u de armaturen afspoelt en droogwrijft. Ook een reinigingsmiddel op basis van fosforzuur is geschikt om kalkaanslag op chroom te verwijderen. Gekleurde oppervlakken mogen uitsluitend worden gereinigd met een doek en zuiver water of met een zacht vloeibaar reinigingsmiddel op basis van citroenzuur. Middelen op basis van alcohol, chemische zuren of azijn en zogenaamde kalkverwijderende middelen zijn niet geschikt voor gekleurde oppervlakken.

Closetzittingen
Vuil kan het beste worden verwijderd met een alkalisch reinigingsmiddel. Gebruik geen schurend, chloor- of zoutzuurhoudend reinigingsmiddel. Vermijd dan ook het contact van zitting, deksel en scharnieren met elk closet reinigingsmiddel. Klap daarom de closetzitting omhoog bij het reinigen van het closet. Na het reinigen van de closetzitting, deze en de scharnieren altijd drogen!

Badkamermeubels
Voor het reinigen van de badkamermeubels neemt u een zachte doek en een milde, niet schurende allesreiniger. Bij voorkeur gebruikt u deze verdunt. Spiegels kunt u eenvoudig met een vochtige zeem schoonmaken. De randen van de spiegels altijd droog reinigen. Meubeloppervlakken kunnen niet tegen langdurige invloed van water of vocht, daarom deze in voorkomende gevallen drogen. Chemicaliën, nagellakremover, parfums / aftershaves en geparfumeerde lotions of crèmes, dienen onmiddellijk verwijderd te worden. Meubels met verlichting of stopcontacten mogen, na uitschakeling van de stroom, gereinigd worden met een droge of licht vochtige doek.

Het is voor kleuterleidsters of personeel van crèches ondoenlijk om alle kinderen op elk tijdstip tegelijk te helpen. Het scheelt daarom veel werk als peuters zelf naar het toilet gaan en zelf hun handen kunnen wassen. Maar het is natuurlijk ook in het belang van de ontwikkeling van het kind zelf. De Sphinx 300 Kids-serie ondersteunt daarom kinderen bij het spelenderwijs ontwikkelen van hun lichaamsverzorging. Sphinx, specialist op het gebied van sanitair, brengt in deze serie vrolijke kinderwastafels en -closets waardoor zelfs de kleinsten zich zelfstandig kunnen verzorgen. Vanzelfsprekend staat de veiligheid voorop.

Sphinx heeft sinds kort de bekende Sphinx 300-serie opgedeeld in zeven segmenten om met één serie onder één merk invulling te geven aan alle projecten in renovatie, woningbouw, utiliteit, zorg, kinderdagverblijven en scholen. De Sphinx 300 Kids-serie draagt bij aan de ontwikkeling van het kind op het gebied van lichamelijke verzorging en neemt het personeel van kleuterscholen en crèches veel werk uit handen. Elk onderdeel uit de Sphinx 300 Kids-serie, van wastafel tot kraan en closet, is afgestemd op kindvriendelijkheid, zowel op het gebied van het vrolijke design als van functionaliteit.

Het speel- en waterlandschap van de 300 Kids-serie is hét voorbeeld van hoe kinderen spelenderwijs kennismaken met lichaamsverzorging. Aan bijvoorbeeld de wastafel van maar liefst 180 cm breedte kunnen ze niet alleen leren hun handen te wassen of tanden te poetsen, maar is er ook een hoog pleziergehalte door met het water te spelen. De wastafel bestaat uit vier wasplekken op twee verschillende hoogtes. Tussen deze twee wasbakken is een tussenschot met overloopfunctie geplaatst zodat er bij verwijdering van dit tussenschot een waterstroom gecreëerd wordt, waar bijvoorbeeld met bootjes gespeeld kan worden.

Vanzelfsprekend staat ook hier de veiligheid voorop, de waskom heeft een zachte golfvorm met afgeronde hoeken. Dit geldt ook voor de kleine kinderwastafels, eveneens in golfdesign. Uniek zijn de speciaal ontwikkelde infrarode kinderkranen waarvan de bewegingssensor reageert op kinderhanden. De temperatuur van het water kan eenvoudig ingesteld worden en kent een automatische waterstop zodat er niet onnodig water wordt verbruikt.

Als alternatief voor het arbeidsintensieve en tijdrovende werk van het legen van het potje brengt Sphinx in deze Sphinx 300 Kids-serie closets voor kinderen van alle leeftijden. De closets zijn leverbaar in de juiste hoogte voor alle leeftijden zodat kinderen veilig kunnen zitten en makkelijk kunnen opstaan. De zitring is afneembaar zodat deze makkelijk te reinigen is. Dankzij de verschillende zithoogtes en het goede zitcomfort kunnen zelfs de kleinste kinderen moeiteloos en veilig alleen naar de wc.

 

Ergonomisch doordachte badkamerserie afgestemd op mindervalide mensen Sphinx 300 Comfort bevordert zelfstandig badkamergebruik van mindervalide mensen. Sphinx heeft sinds kort de bekende Sphinx 300-serie opgedeeld in zeven segmenten om met één serie onder één merk invulling te geven aan alle projecten in renovatie, woningbouw, utiliteit, zorg en scholen. De badkamerserie die vooral van toepassing is in ziekenhuizen, verpleegtehuizen en overige plaatsen waar zelfstandig badkamergebruik door mindervaliden gewenst is, is de Sphinx 300 Comfort-serie.

Onafhankelijkheid is een groot goed en draagt bij aan het zelfvertrouwen en de kwaliteit van leven. Voor mindervalide mensen is afhankelijkheid vaak erg vervelend, zeker in de badkamer of op het toilet. Met de Sphinx 300 Comfort-serie heeft Sphinx er alles aan gedaan om de zelfstandigheid van mensen met lichamelijke beperkingen zoveel mogelijk te bevorderen. Elk onderdeel in de badkamer is ergonomisch doordacht en afgestemd op mensen met minder bewegingsvrijheid. De Sphinx 300 Comfort-serie draagt bij aan die zelfstandigheid en zorgt voor optimaal gebruiksgemak. Of het nu gaat om de inrichting van sanitair bij ziekenhuizen, verpleegtehuizen, begeleid wonen, maar ook in de particuliere badkamersector.

De Sphinx 300 Comfort-serie voldoet aan de hoogste hygiënische eisen en alle materialen zijn eenvoudig schoon te houden. Dat is thuis al belangrijk, maar in ziekenhuizen en verpleeghuizen van levensbelang. De nieuwe ergonomische wastafel heeft een gebruiksvriendelijke diepte van maximaal 55 cm waardoor de kraan makkelijk te bereiken is vanuit zittende positie. Twee waterniveaus in de binnenkom bieden verschillende gebruiksmogelijkheden, bij een half gevulde kom kan het droge voorste gedeelte gebruikt worden voor het plaatsen van bijvoorbeeld scheergerei. De zachte rondingen bieden steun voor de armen en de vlakke wastafel biedt veel beenruimte.

Het wandcloset is verhoogd van 400 mm naar 450 mm om het opstaan makkelijker te maken en het zitcomfort te verbeteren. Daarnaast is er een nieuwe verlengde wandcloset met een diepte van van 700 mm, waardoor er makkelijker over te stappen is vanuit een rolstoel. Sphinx 300 Comfort biedt bovendien een compleet assortiment aangepaste en ergonomische kranen, die niet alleen het kwaliteitslabel KIWA dragen, maar ook het nieuwe milieulabel e-TAP.

Mobiliteit staat centraal in de Sphinx 300 Comfort-serie en dat geldt ook voor de nieuwe Koralle S320 hoekdouche met vouwdeuren. Niet alleen is deze douche toegankelijk voor rolstoelgebruikers, maar het is tegelijkertijd een comfortabele ruimte met veel bewegingsvrijheid. Een liftmechanisme in de scharnieren zorgt ervoor dat de deuren moeiteloos open en dicht gaan.