Cosentino Group, wereldleider in de productie en distributie van innoverende materialen voor architectuur en design, lanceert wereldwijd de kleur die de vijfentwintigste verjaardag van het toonaangevende kwartsmerk Silestone® symboliseert: Acqua Fraccaroli.

De lancering van deze nieuwe kleur gebeurt wereldwijd voor deze Limited Edition kleur in de steden Londen, New York, Vancouver, Sao Paulo, Sidney, Singapore, Tel Aviv, Milaan en Barcelona. De presentatie vindt plaats op de beurs 100% Design in Londen en tegelijkertijd in de Cosentino Centers van de genoemde steden.

Naar aanleiding van alle acties die in 2015 worden georganiseerd om de vijfentwintigste verjaardag van het merk Silestone® te vieren heeft Cosentino in samenwerking met de Braziliaanse binnenhuisarchitecte Brunete Fraccaroli deze nieuwe krachtige en frisse kleur ontwikkeld. De ruimte Casa Cor in Sao Paulo werd uitgekozen voor de eerste mise-en-scène, waarna de wereldwijde presentatie volgde.

Geïnspireerd op herinneringen uit de eigen kinderjaren van de architecte, waar felle, intense kleuren altijd aanwezig waren, biedt Acqua Fraccaroli een blauwgroene tint die opvalt door zijn glans, sterkte en vrolijkheid de kleur vertegenwoordigt natuur, gezondheid, geluk en welzijn. Acqua Fraccaroli is een frisse tint, die elke ruimte waarin het wordt gebruikt nieuw leven inblaast. Dankzij de veelzijdigheid in toepassing en kleurencombinaties kunnen er uiteenlopende sferen mee gecreëerd worden, van de meest overdadige en opvallende ontwerpen tot meest harmonieuze en ontspannen ruimten. Uiteraard altijd volgens de schoonheids- en kwaliteitsmaatstaven die Silestone® kenmerken.

Dankzij de vertrouwde functionele en mechanische eigenschappen van Silestone®, is Acqua Fraccaroli niet alleen mooi, maar biedt het ook hardheid, stoot- en krasvastheid en een geringe absorptie waardoor het materiaal vlekbestendig is. Ter ere van de 25e verjaardag geeft Cosentino 25 jaar garantie op het materiaal voor keukenwerkbladen ondersteund met een reeks internationale certificaten die de kwaliteit accrediteren waaronder Greenguard, NSF en LGA “Hygiene”.

Acqua Fraccaroli is een perfecte eyecatcher voor openbare en particuliere ruimten, voor toepassingen als keuken- en badkamerwerkbladen, vloeren, tegels, barbladen, trappen of elke andere toepassing in de binnenhuisarchitectuur.

Wanneer bij een ontwerp van een ruimte wordt gestreefd naar sereniteit, biedt Silestone® de witter dan wit kleur “Blanco Zeus”. Een mooi voorbeeld is de compleet witte badkamer, met Blanco Zeus in de hoofdrol, die werd ontworpen door ontwerpstudio: VORM I keuken bad & vuur.

Met dit witste wit krijgt de badkamer een architectonische uitstraling. Tegelijk is er ook een gebruiksvriendelijke badkamer ontworpen omdat het materiaal Silestone® by Cosentino ook na jaren intensief gebruik bijzonder gebruiksvriendelijk is én blijft. Want alle kwartsoppervlakken van Silestone® by Cosentino zijn kras- en vlekbestendig. Bovendien zijn ze voorzien van een unieke bacteriostatische bescherming waar Cosentino® om bekend staat. Optimale hygiëne gegarandeerd dus. Dagelijkse reiniging met een spons en sopje volstaat. In deze badkamer werd Silestone toegepast bij onder andere een extra lange wastafel op maat, als ook de achterwanden, de ombouw van het bad en gedeeltes van de vloeren.

Silestone® Blanco Zeus is er in drie uitvoeringen: ‘gepolijst’ voor liefhebbers van strakke hoogglans, ‘suede’ voor een matte, zachte look en ‘volcano’ voor meer structuur in het kwartsoppervlak. Met meer dan 90% natuurlijk kwarts is Silestone® by Cosentino trouwens een van de meest duurzame natuurlijke materialen.

Dankzij het design en de functionele eigenschappen is dit product toepasbaar in alle ruimtes in huis. Van de keuken tot de badkamer, van keukenwerkblad, van keukenblad, wastafel en achterwand, tot badombouw, douches, muren, trappen en zelfs vloeren.

Tijdloos en chic, de sfeer van vroeger maar dan wel met het gemak nu. Klassiek meets design in de Nebula collectie van Silestone. De Nebula collectie bestaat uit de zes kleuren Merope, Lyra, Lagoon, Doradus, Cygnus en Altair. Dit zijn wit, grijs en bruintinten met unieke patronen waarin iedere ader anders is. Juist dit is het bijzondere aspect van deze kleuren en maakt ze uniek in de markt. De kleuren matchen perfect met zowel klassieke elementen als moderne materialen waardoor een spannende, eigentijdse look verkregen wordt die de tand des tijds doorstaat.

Een ander klassiek aspect van de Nebula collectie zijn de eigenschappen. Net zoals alle Silestone materialen is deze collectie kras,-- ] en vlekbestendig en gemakkelijk in onderhoud. De kleuren zijn verkrijgbaar in drie diktes: 1,2cm, 2cm en 3cm in zowel een glanzend gepolijste en een matte Suede look. De bruto plaatafmetingen zijn 306x140 cm en de kleuren Lagoon, Lyra en Doradus zijn ook verkrijgbaar in de jumbo afmeting 325x159cm.

Silestone biedt maximale flexibiliteit in ontwerp en een optimale benutting van de ruimte. Voor badkamers kan ieder element op maat gemaakt worden: ruime wastafels, wandbekledingen voor douches met bijpassende douchebakken, tegels op groot formaat voor een ruimtelijk effect, noem maar op!

 

Kleur buiten de lijntjes met de badkamercollectie van Silestone by Cosentino® Een blikvanger van een badkamer? Dat is helemaal op maat van de nieuwe badkamercollectie Silestone by Cosentino®, gekend om zijn innovatieve oppervlakken uit natuurlijk kwarts. Geef je verbeelding alle ruimte met gewaagde tinten als Rosso Monza en Magenta Energy. Of verras met een exclusief ontwerp, een wastafel helemaal van kwarts gemaakt.

Baden in stijl, daar weet Cosentino® alles van. De nieuwe collectie met oppervlakken uit Silestone®-kwarts leent zich dan ook perfect voor de badkamer. Niet alleen omwille van de bacteriostatische eigenschappen, maar ook door de ruimte voor verbeelding. Want met deze platen van kwarts vindt Cosentino® de badkamer opnieuw uit.

De Silestone®-kwartsoppervlakken passen zich aan de ruimte aan: met één materiaal bekleden ze instant een ruimte. Door met plaatmateriaal in groot formaat te werken, zijn voegen vrijwel onzichtbaar – mooi én praktisch. De nieuwe collectie telt zeven modellen voor douchebakken en acht voor wastafels. Daarbij is het wastafelmodel Exclusive, gecombineerd met een Integrity-spoelbak, een mijlpaal in de kwartsindustrie: de spoelbak is een driedimensionaal product uit één stuk Silestone® vervaardigd.

En dat je met kleurrijk kwarts je badkamer allure kan geven, bewijzen de tinten Rosso Monza en Magenta Energy. Wat dacht je van een felrood accent met een strak wasmeubel? Of van een fuchsia wandbekleding over de hele badkamer? Zelfs de vloer kan je perfect uitrusten met een kleurrijk Silestone®-product.

De badkamercollectie wordt op maat gemaakt. Uiteraard is er nog een waaier aan andere kleuren naast Rosso Monza en Magenta Energy. Zo is de collectie verkrijgbaar in alle Silestone®-kleuren en alle Eco by Cosentino®-kleuren (gerecycleerd oppervlak met exclusieve designs).

Om zijn positie in de badkamerwereld te versterken, lanceert Cosentino een nieuwe badkamercollectie. De bijzondere eigenschappen van Silestone ® maken het materiaal uitermate geschikt voor gebruik in deze ruimte.

De badkamercollectie is gebaseerd op het concept van grote oppervlakken op maat en kan dus aangepast worden aan de ruimte. Met een beperkt aantal delen kan de ruimte zo in één enkel materiaal uitgevoerd worden. De grote afmetingen van de elementen zorgen ervoor dat het aantal voegen beperkt blijft, wat visueel voor een harmonieus resultaat zorgt en de hygiëne ten goede komt.

De badkamercollectie omvat wasbakken en douchebakken in verschillende maten zodat ze optimaal kunnen worden toegepast in alle ontwerpen en de ruimte maximaal wordt benut. In totaal zijn er acht wasbakken (Elegance, Exclusive, Armony, Balance, Equilibrium, Symmetry, Basic en Simplicity) en zeven types douchebakken beschikbaar (Ducal, Kador, Fresh, Doppio, Freccia, Bubbles en Flow), ieder met een eigen stijl en design. De collectie sluit perfect aan bij andere producten vervaardigd uit Silestone ® zoals vloeren, muurbekleding, badbekleding, etc.

De badkamercollectie is niet alleen functioneel in design. De bacteriestatische eigenschappen van Silestone ®, het resultaat van hypermoderne zilvertechnologie, maken het materiaal de perfecte keuze voor badkamers, waar hygiëne zo belangrijk is.

De Silestone ® Badkamer Collectie biedt ontwerpers en architecten alle vrijheid om aantrekkelijke en kleurrijke ruimtes te creëren. De collectie is beschikbaar in een groot aantal Silestone ® kleuren en in alle tinten van ECO by Cosentino ®, Cosentinos gerecyclede oppervlak. De Silestone ® Badkamer Collectie zorgt zo voor visuele harmonie en onuitputtelijke esthetische mogelijkheden.