Schoonheid tot in de kleinste details. Dat is de nieuwe duka Natura douche serie van Sealskin. Deze nieuwe doucheserie is ontworpen om de klassieke duka 1600-S serie vanuit esthetisch oogpunt te moderniseren en te voorzien van de nieuwste technieken. Duka Natura is een eenvoudig schoon te maken doucheserie, waarvan de vormgeving volledig in evenwicht is. Het lineaire, minimalistische design is voorzien van vele technische innovaties. Met de nieuwe duka Natura serie benadrukt Sealskin haar deskundigheid, waarbij maximaal douchecomfort centraal staat.

Nieuw in deze moderne doucheserie is een draaideur, scharnierend vanuit het midden zonder raamprofiel onderaan. Deze deur is bijvoorbeeld uitermate geschikt voor situaties waarbij een designradiator direct naast de deur hangt. Waarvoor men voorheen een deur met een klein vast deel hiervoor inzette, is er nu een modern alternatief bestaande uit één groot glasoppervlak, zonder scharnieren of profielen midden op het glas. De uitstraling van één glasplaat met de voordelen van een deur met vast deel. Een belangrijk detail is de kunststof afdichtstrip onder de douchedeur... altijd een onderwerp van aandacht m.b.t vuil en schoonmaken. Het afdichtsysteem is dan ook totaal vernieuwd. Een smal, op het glas geklemd aluminium profiel, waarin vervolgens het transparante afdichtprofiel geschoven wordt. Optimale spatwaterdichtheid, minimalistisch vormgegeven en eenvoudig te vervangen met zo weinig mogelijk onderhoud.

De soft touch handgreep van de vouwpendeldeur is nauwkeurig op het glas gepositioneerd zodat beide bewegende glaselementen eenvoudig met een enkele handbeweging kunnen worden open- of dichtgevouwen. Een extra bedieningsknop op het eerste glasdeel is hierdoor overbodig.

De schuifdeuren glijden geruisloos dankzij een magnetische geleiding, welke is verborgen in het profiel aan de onderzijde van de deur. Ook deze schuifdeuren kunnen optioneel worden voorzien van het populaire soft openclose systeem van Sealskin. Deze techniek is aan het oog onttrokken en volledig geïntegreerd in de geleidingsrail. De deur stopt automatisch, om vervolgens zacht te laten sluiten. Comfortabel en wel zo veilig voor (kinder-) handen. Dankzij het easy-clean systeem is het schuivende deel los te klikken van het vaste deel, waardoor het glas helemaal toegankelijk is om eenvoudig te kunnen reinigen.

Ieder deursysteem een unieke greep; bij de draai- en schuifdeuren is de greep volledig in harmonie met het design van de douche. De greep is niet zoals gebruikelijk op het glas bevestigd maar geïntegreerd in het magneetprofiel. Dit geeft de douche een moderne uitstraling en is ook nog eens heel praktisch. Bij de schuifdeuren wordt namelijk een maximale instapruimte gerealiseerd én het biedt schoonmaakgemak. Het glas is immers helemaal vrij van onderbrekingen! Voor het profiel van duka Natura kan er gekozen worden uit mat zilver of  zilverhoogglans. Het 6 mm veiligheidsglas is verkrijgbaar in: helder, grijs, gesatineerd, en semi-gesatineerd en wordt natuurlijk bij voorkeur voorzien van een (optionele) oppervlaktebescherming (Sealglas en ProCare). Hierdoor is het glas nog gemakkelijker schoon te maken en wordt de veroudering van het glas (ProCare) vertraagd.

De wereld van douchecabines en badkamers is redelijk traditioneel. Des te bijzonder is de keuze van Sealskin, leverancier van hoogwaardige douches, om bij de introductie van hun allernieuwste product aan een street artist te vragen een passend werk te maken.

Sieglinde Baetens, marketing manager bij Sealskin vertelt hierover het volgende: “Onze allernieuwste douche, SOHO, is een opvallende verschijning. Geïnspireerd op industriële, stalen deuren, lijkt hij totaal niet op wat er veelal wordt aangeboden in de markt. En daar past ook een hele bijzondere ondersteuning bij.”.

De street artist waar Sealskin voor koos is Judith de Leeuw van JDLStreetart. Judith heeft recent de Young Talent Award gewonnen op de 2017 Dutch Street Art Awards. Sieglinde over deze keuze: ”Judith gebruikt een modern medium (spray painting) om klassieke werken te maken. Met onze nieuwe douche, de SOHO, hebben we een moderne vertaling gemaakt van oude, stalen deuren. Dezelfde tegenstelling tussen oud en nieuw, dus. Daarnaast maken we ons natuurlijk graag sterk voor opkomende, jonge talenten.”.

SOHO is een serie douchedeuren en inloopdouches met matzwarte kaders. Samen met de subtiel toegepaste industriële bouten is de inspiratie zichtbaar gebleven. Met bijzonder veel aandacht voor details, zoals de verborgen bevestiging van de steun en de mogelijkheid om de douchedeur ook drempelloos te plaatsen, is deze industriële look succesvol vertaald naar een moderne douche.

Judith de Leeuw heeft zich laten inspireren door het ontwerpproces van SOHO. De tegenstrijdigheid tussen oud, industrieel en strak, modern is dan ook goed zichtbaar. Het werk van Judith wordt gebruikt bij de presentatie van de douches en zal ook prominent terugkeren op de verpakkingen. Sieglinde, lachend: ”door het kunstwerk ook op de verpakkingen van SOHO te gebruiken kan iedereen een echte ‘Judith de Leeuw’ in zijn eigen huis ophangen!”.

SOHO wordt gepresenteerd tijdens twee speciale evenementen voor klanten: 31 augustus aan het strand in Bloemendaal bij Lateraanzee en op 17 en 18 September in het Efteling park. In Bloemendaal zal Judith de Leeuw live de laatste hand leggen aan haar bijzondere kunstwerk. Wil je haar aan het werk zien? Loop dan tussen 17:00 en 22:00 zeker langs bij Lateraanzee. SOHO douches zijn eind 2017 beschikbaar bij sanitair speciaalzaken.