Het Zwitserse bedrijf LAUFEN is gespecialiseerd in complete high-end badkamers en is dé connaisseur in het vervaardigen van keramisch sanitair, wellness en kranen. Met trots mogen wij bekend maken dat LAUFEN onze nieuwe aanwinst is binnen de oona design studio en dat we jullie vanaf nu op de hoogte zullen houden over alle innovatieve designs en badkamer juwelen.

Deze maand brengt supreme closet designer LAUFEN haar eigen douchetoilet op de markt. De prikkelende naam, RIVA, is vernoemd naar de iconische speedboot. Niet dat de RIVA je snel van het toilet zal jagen, integendeel! Het comfort, het solide gevoel, het prachtige design en last but not least: de perfecte reiniging zal je toiletbezoek waarschijnlijk juist verlengen. Een moment van rust waarna je schoon en fris je dag vervolgt.

AP01_LAUFEN_VAL_02_LIS_CW2_894661_NEW_TF_ppt_A4.jpg

LAUFEN is relatief laat met de introductie van haar douchetoilet, maar met een goede reden. Het eigenzinnige Zwitsere bedrijf trekt haar eigen plan en laat zich niet verleiden door concurrentie of door een hype een product gehaast te lanceren. Zoals iedere toilet van LAUFEN heeft ook de RIVAdaarom een lange en grondige ontwikkeling gekend. De uitdaging om de technologie samen te brengen in een design dat op geen enkel aspect in mag leveren op schoonheid is LAUFEN op het lijf geschreven. De RIVA is het compromisloze antwoord op die uitdaging geworden. 

Cleanet RIVA: douchetoilet van Laufen wint de Red Dot Award 2016

Waarom het nieuwe douchetoilet van LAUFEN zo speciaal is? Het toilet maakt indruk met een geïntegreerd, kwalitatief hoogstaand keramisch design en technisch geavanceerde oplossingen die tegelijkertijd gebruiksvriendelijk zijn. Om die reden heeft het toilet de Red Dot Award 2016 ontvangen voor haar persoonlijke benadering van design. De keramische douchetoilet combineert technische know how met Zwitserse kwaliteit en begrip van design. Het ongecompliceerde, pure design van het toilet is ontwikkeld in samenwerking met de Zwitserse designer Peter Wirz, waarbij comfort, frisheid en netheid in het designproces voorop stonden.

Met de Cleanet RIVA is LAUFEN erin geslaagd om een douchetoilet te creëren die volledig draait om hygiëne en die tegelijkertijd de uitstraling heeft van een conventioneel designtoilet. Alleen de roestvrijstalen knop aan de zitting onthult het extra comfort. De veelzijdige douchefuncties en het in meerdere opzichten hygiënische concept zijn volledig verborgen in de elegante, volledig gesloten keramische body. De tijdloze esthetiek van het toilet is zo geschikt voor elk hoogwaardig badkamerontwerp en perfect in harmonie met alle design badkamers van het bedrijf.

De persoonlijke benadering wat betreft het gevoelige onderwerp van het douchetoilet overtuigde ook de experts van de internationale Red Dot-jury. Zij evalueerden de Cleanet Riva op criteria zoals de mate van vernieuwing, kwaliteit, functionaliteit en milieuvriendelijkheid, en bekroonden het concept met het begeerde Red Dot-kwaliteitskeurmerk in de categorie Product Design.

De Zwitserse sanitairspecialist LAUFEN en de Italiaanse meubelmaker Kartell hebben de handen weer ineengeslagen en hun innovatieve en functionele visie op de badkamer gepresenteerd. De lijn omvat nieuwe keramische producten, (onderbouw)kasten, kranen en nieuwe kleuren in de badkamer accessoires. Deze creaties zijn ontstaan onder begeleiding van de architecten en designers Ludovica en Roberto Palomba die behoren tot de rijzende sterren van de Italiaanse designwereld. Kartell by Laufen kenmerkt zich door de vermenging van kunststof met keramiek in dezelfde ruimte.

Kartell-by-Laufen_MDD-2017_11.jpg

SAPHIRKERAMIEK
Binnen de nieuwe lijn zien we het gebruik van SaphirKeramik terug, een high-tech krasbestendig materiaal dat bijna twee keer lichter is dan klassiek keramiek. De fantastische eigenschappen op het gebied van duurzaamheid, robuustheid en buigweerstand maken er het meest vooruitstrevende keramische materiaal van op de huidige markt van badkamers. Het is ideaal en uniek om extreem lichte vormen met dunne randen te creëren. Dit zie je bijvoorbeeld terug bij de vier nieuwe slanke inbouwwastafels, met elegante rand en discreet hoekig design; "Architecture in small places".

Kartell-by-Laufen_MDD-2017_06.jpg

Opvallend is ook het Kartell by Laufen bad, een splinternieuwe vrijstaande versie met een ingebouwd overstroomventiel. Het elegante silhouet heeft een minimale dikte en afgeronde ergonomische lijnen die contrasteren met het strakkere geometrische design van de andere modellen. En natuurlijk niet te vergeten de twee vloerstaande toiletten zonder interne spoelrand, wat vooral doeltreffend, praktisch en hygiënisch is.

ACCESSOIRES IN NIEUWE KLEUREN
Het huidige kleurengamma van de accessoire collectie van Kartell by Laufen is uitgebreid met aantrekkelijke, moderne nuances. Alle accessoires en meubels van kunststof hebben een update gekregen. De spiegels, rekken en handdoekrekken zijn nu ook verkrijgbaar in een nieuw kleurenpallet van zacht roze, smaragdgroen, wit en zwart. Naast het vrijstaande bad van Kartell geven deze accessoires zoals het smaragdgroene soundrack een speels karakter aan je badkamer.

OVER LUDOVICA EN ROBERTO PALOMBA / PS+A PALOMBA SERAFINI ASSOCIATI
Ludovica en Roberto Palomba staan bekend om hun ongebruikelijke designs voor badkamer, keuken en woonruimte. Ludovica en Roberto Palomba werken sinds 1994 samen als partners en zijn medeoprichters van het Milaanse bedrijf Palomba Serafini Associati (ps+a). Het koppel verwierf een sterrenstatus in de Italiaanse designwereld dankzij hun werk voor merken als Moroso, Poltrona Frau, Cappelini en Boffi. Daarnaast creëren ze ook sets voor toneel en films, plannen tentoonstellingen en ontwerpen voor architectuurprojecten. Hun ongewone designs zijn het resultaat van de combinatie van hun gevoel voor architectuur, lifestyle en industriële objecten.

Ludovica + Roberto Palomba: “Kartell by Laufen is een architectuurproject met een nieuwe taal, innovatief en rijk aan emotie, transparantie en kleur. De badkamer van Kartell by Laufen is de synthese van het werk van de voorbije jaren in de badkamerwereld en is een belangrijke stap vooruit in de sector."

Kartell-by-Laufen_MDD-2017_01.jpg

Kartell-by-Laufen_MDD-2017_04.jpg

Kartell-by-Laufen_MDD-2017_13.jpg

Laufen-by-Kartell_0140.jpg

Deze maand brengt supreme closet designer LAUFEN haar eigen douchetoilet op de markt. De prikkelende naam, RIVA, is vernoemd naar de iconische speedboot. Niet dat de RIVA je snel van het toilet zal jagen, integendeel! Het comfort, het solide gevoel, het prachtige design en last but not least: de perfecte reiniging zal je toiletbezoek waarschijnlijk juist verlengen. Een moment van rust waarna je schoon en fris je dag vervolgt.

LAUFEN is relatief laat met de introductie van haar douchetoilet, maar met een goede reden. Het eigenzinnige Zwitsere bedrijf trekt haar eigen plan en laat zich niet verleiden door concurrentie of door een hype een product gehaast te lanceren. Zoals iedere toilet van LAUFEN heeft ook de RIVA daarom een lange en grondige ontwikkeling gekend. De uitdaging om de technologie samen te brengen in een design dat op geen enkel aspect in mag leveren op schoonheid is LAUFEN op het lijf geschreven. De RIVA is het compromisloze antwoord op die uitdaging geworden. Cleanet RIVA: douchetoilet van Laufen wint de Red Dot Award 2016
Waarom het nieuwe douchetoilet van LAUFEN zo speciaal is? Het toilet maakt indruk met een geïntegreerd, kwalitatief hoogstaand keramisch design en technisch geavanceerde oplossingen die tegelijkertijd gebruiksvriendelijk zijn. Om die reden heeft het toilet de Red Dot Award 2016 ontvangen voor haar persoonlijke benadering van design. De keramische douchetoilet combineert technische know how met Zwitserse kwaliteit en begrip van design. Het ongecompliceerde, pure design van het toilet is ontwikkeld in samenwerking met de Zwitserse designer Peter Wirz, waarbij comfort, frisheid en netheid in het designproces voorop stonden.

Met de Cleanet RIVA is LAUFEN erin geslaagd om een douchetoilet te creëren die volledig draait om hygiëne en die tegelijkertijd de uitstraling heeft van een conventioneel designtoilet. Alleen de roestvrijstalen knop aan de zitting onthult het extra comfort. De veelzijdige douchefuncties en het in meerdere opzichten hygiënische concept zijn volledig verborgen in de elegante, volledig gesloten keramische body. De tijdloze esthetiek van het toilet is zo geschikt voor elk hoogwaardig badkamerontwerp en perfect in harmonie met alle design badkamers van het bedrijf.

De persoonlijke benadering wat betreft het gevoelige onderwerp van het douchetoilet overtuigde ook de experts van de internationale Red Dot-jury. Zij evalueerden de Cleanet Riva op criteria zoals de mate van vernieuwing, kwaliteit, functionaliteit en milieuvriendelijkheid, en bekroonden het concept met het begeerde Red Dot-kwaliteitskeurmerk in de categorie Product Design.

Sinds 1892 typeert de Zwitserse sanitair en keramiek specialist Laufen de badkamer als een luxe oase van rust. De ideale plek voor een unieke wellness beleving thuis, wat met de nieuwste innovatie in keramiek – SaphirKeramik – nu naar een nog hoger niveau kan worden getild. Al sinds een half decennium wordt binnen Laufen technisch en ecologisch onderzoek uitgevoerd voor een revolutie in keramiekdesign. Met trots presenteert de high end badkamerspecialist nu het resultaat: een prachtige collectie lichte en verfijnde producten, met focus op de details van dit indrukwekkende exceptioneel sterk en hard materiaal. Laufen is hiermee revolutionair binnen het badkamerdesign: minimalistische, architecturale strakke lijnen en robuuste maar delicate en flinterdunne wanden, die tot nu toe ongekend waren bij sanitair keramiek.

Baanbrekend & innovatief
Tot nu toe werd keramisch sanitair gemaakt van glasporselein of chamotte, materiaal dat hygiënisch, duurzaam en recyclebaar is. SaphirKeramik is het baanbrekende alternatief voor het traditionele keramiek en is twee keer sterker, milieuvriendelijker en dunner. Dit nieuwe materiaal biedt veel meer vrijheid bij design en productie. Het is zowel sterk als plooibaar, waardoor een meer verfijnd design met duidelijke vormen en lijnen vanaf nu wel mogelijk is. De collectie wastafels en -kommen heeft uiterst dunne wanden en strakke randen met een straal van slechts 1 tot 2 mm, terwijl de modernste technologie op dit moment niet verder komt dan 7 tot 8 mm. Laufen produceert met dit materiaal lichtere en sprekende producten en meer eenvoudige constructies van keramiek zoals de Living Square-waskommen en de wastafels uit de 'Kartell by Laufen'-collectie.

Supersterk saffier
De naamkeuze SaphirKeramik komt van de toevoeging van het mineraal korund, dat in verschillende vormen in de natuur voorkomt, onder andere als saffier, het hardste materiaal op diamant na. De buigsterkte van dit materiaal is verbazingwekkend, namelijk gelijk aan dat van staal. Door de klei te mengen met ruw silicaatkeramiek krijgt het materiaal niet alleen een porseleinachtige en helderwitte kleur, maar ook de kracht waardoor elegante en verfijnde vormen mogelijk worden. “SaphirKeramik is ideaal om slanke vormen mee te creëren die zowel ruimtebesparend als lichtgewicht en milieuvriendelijk zijn, de wens van de consument anno 2015”, vertelt onderzoeksdirecteur van Laufen Dr. Werner Fischer.

Minder is meer
Comfort, wellness en ontspanning worden steeds belangrijker in de badkamer, waarbij natuurlijke materialen en lichte kleuren uit de natuur de boventoon voeren. De SaphirKeramik collectie sluit hier naadloos op aan. Naast ruimtebesparend, lichtgewicht en milieuvriendelijk is het nieuwe materiaal ook duurzaam. Er wordt minder gebruik gemaakt van ruw materiaal en minder energie bij het bakken, de productie en het transport. Samen met het elegante design en de functionaliteit van het sanitair van Laufen wordt genieten in de fijnste kamer van het huis zo nog gemakkelijker.

Spierwitte wastafels in keramiek versus oranje meubels in kunststof. De designbadkamer van de Zwitserse sanitairspecialist Laufen en de Italiaanse meubelmaker Kartell houdt van contrast. De tegenstrijdige materialen zijn perfect op elkaar afgestemd, zodat je heerlijk kan ontspannen in een wereld van kunst. Vormgever Roberto Palomba, die al voor beide merken ontwierp, brengt Kartell en Laufen exclusief samen bij Desco, Belgisch specialist in sanitair.

Klinkende namen op het exclusief event van Desco. De sanitairspecialist nodigde architect en vormgever Roberto Palomba uit om de nieuwe badkamercollecties ‘Kartell by Laufen’ en ‘Palomba Collection’ officieel voor te stellen.

‘Palomba Collection’, terug naar de natuur
Het ontwerpersduo Ludovica+Roberto Palomba hoeft geen introductie meer in designland. De architecten, die in Milaan wonen en werken, hebben heel wat internationale designawards op hun naam staan en ontwierpen voor tal van wereldbekende merken. Voor Laufen tekende het duo ‘Palomba Collection’ uit, een badkamercollectie die zweeft tussen geometrische en organische vormen. De verschillende objecten lenen zich voor spannende combinaties.

Ludovica en Roberto Palomba: “Toen we op een middag in Sardinië langs het strand liepen, viel ons op dat er zich door de regen onregelmatige poeltjes vormden in het zand. We ontdekten een symbiose tussen geometrie en natuur. Het is een uitdaging voor ontwerpers om de natuur te introduceren in industriële productieprocessen.”

‘Kartell by Laufen’, licht & kleurig
Als twee creatieve designhuizen de handen in elkaar slaan, krijg je iets speciaals: ‘Kartell by Laufen’. Deze badkamercollectie valt op door haar verrassende combinatie van materialen die ogenschijnlijk contrasteren maar elkaar perfect aanvullen. Het Italiaanse Kartell ontwerpt veelal in kunststof, terwijl het Zwitserse designlabel Laufen voornamelijk met keramiek werkt. Het resultaat – dat er kwam na 3 jaar onderzoek – is een collectie met emotie, waarbij glasachtige transparantie de zuivere lijnen van de keramiek ontmoet. De collectie is breed en omvat wastafels, baden, badkamermeubels, kranen en accessoires. Een absolute blikvanger is het ‘Kartell by Laufen’-bad in solid surface. Zware dag op het werk? Die ben je snel vergeten dankzij de instant wellnessbeleving: van massagefunctie over aromatische mist die je kan toevoegen tot de subtiele ledlamp die het water een zachte kleur geeft.

Revolutionair is ook de nieuwe ‘SaphirKeramik’, een slijtvast en krasbestendig materiaal dat 2 keer lichter is dan klassieke keramiek, maar een onovertroffen mechanische weerstand heeft. Dat vertaalt zich in flinterdunne en extreem lichte wastafels, met in de hoeken een maximale radius van 1-2 mm (tot nu toe was dit 7-8 mm).

In de decoratie neemt de speelse kant van Kartell het over van het strakke SaphirKeramik van Laufen. De kleuren oranje, blauw, amber en fumé komen daarbij steeds terug. De accessoires – kastjes, badkamerplateaus, spiegels en lampdecoratie – spelen het contrast optimaal uit, kleurige accenten versus de witte keramiek. En zo is het badkamerconcept van vandaag niet alleen praktisch en ontspannend, maar ook een stukje kunst.

In de natuur zorgt de dynamiek van water voor organische vormen die dankzij hun schoonheid mensen inspireren en ontroeren. Deze aspecten waren voor de topdesigners Ludovica en Roberto Palomba de uitgangspunten voor de uitbreiding van de succesvolle sanitaircollectie Laufen Palomba. De ontwerpers konden bovendien hun grenzen verleggen dankzij het nieuwe keramiek van Laufen, dat fijnere en elegante vormen mogelijk maakt. Het design van de vernieuwde Palomba Collection oogt organisch en natuurlijk, alsof het door dynamisch water is gevormd. De vormgeving zelf is geïnspireerd door de steen “Menhir”, dat grote steen betekent in het Bretons. Deze natuurlijke en onderscheidende vormgeving herkent u in de nieuwe waskommen, wastafels en de extravagant vormgegeven badkuip, die ook prachtig zijn te combineren met een nieuwe lijn badmeubels.

De vorm van de “Menhir” komt tot uiting in de nieuwe vrijstaande wastafels van de Palomba Collection. De zachte contouren lijken op een steen gevormd door de natuur, waarin organisch een waskom is ontstaan. Ook de nieuwe asymmetrische waskommen voor montage op een planchet, zijn geïnspireerd door de natuur. Zij vormen een opvallende verschijning en kunnen gecombineerd worden met planchets en diverse meubels. Daarnaast is Palomba Collection uitgebreid met wastafels geschikt voor wandmontage en vlakke en extra brede wastafels in 500, 650, 800 en 1.000 mm lengte voor planchets en meubels. De rand van deze wastafels oogt subtiel want deze zijn slechts 16 mm dik. De omvang van de kom is zodanig vormgegeven, dat er veel ruimte aan beide zijden is.

De nieuwe vrijstaande badkuip is het neusje van de zalm. Ook deze heeft asymmetrische en geometrische vormen en een hoge rug alsof het een natuurlijk vormgegeven steen is, die na duizenden jaren zijn schoonheid heeft gekregen. De natuurlijke vormen passen bij de contouren en ergonomie van het menselijk lichaam en bieden een maximum aan badcomfort. Voor nog meer badplezier kan het bad worden uitgebreid met unieke licht- en massagefuncties.

Naast de nieuwe wastafels, waskommen, wc’s, bidets en badkuip introduceert Laufen bovendien een nieuwe serie badmeubels, die dankzij hun strakke vormgeving een harmonieus geheel vormen. De nieuwe Palomba meubel Collection bestaat uit verschillende opbouw- en onderbouwkasten, die optioneel met sfeervolle verlichting geleverd kunnen worden. De meubels zijn leverbaar in het wit, pear light, cherry vermont dark en stone grey. Daarnaast zijn open cubes leverbaar op basis van een grid van 275 x 275 mm, die op individualistische wijze zijn te combineren. Dankzij de vele kleuren ontstaat een exclusief ontwerp.

 

Een tijdloze klassieker, ontworpen voor de toekomst. Palace heeft zich ontwikkeld tot een veelzijdige badkamercollectie en heeft vastgehouden aan zijn kenmerkende handelsmerk: wastafels die op maat gesneden kunnen worden en passend worden gemaakt voor elke badkamer. Vandaag de dag is palace zowel thuis in de particuliere badkamers als in de hotelbadkamers van deze wereld. Een hulde aan keramiek, waarvan de kwaliteiten in beide omgevingen tot hun recht komen.

Naast grote wastafels die op maat gesneden kunnen worden, biedt Laufen nu ook enkele wastafels in standaardmaten en deskundige oplossingen voor fonteintjes en gastenbadkamers van palace. Daarnaast voldoet de lijn palace wc- en bidetvarianten aan alle eisen. Zij maken indruk met hun ergonomische design en onzichtbare bevestigingen. De grote palace wastafels (vanaf een lengte van 120 cm) kunnen optioneel op maat gezaagd worden in de fabriek.

Dankzij deze innovatieve fabricagemethode kan het keramische element voor verschillende situaties precies passend worden gemaakt. Aan de ene kant kan het keramiek op maat gesneden worden - zelfs diagonaal. Aan de andere kant kunnen zelfs vrijstaande zijpanelen op maat gemaakt worden zonder zichtbare zijpaneelbevestigingen.

De nieuwe lijn case is perfect afgestemd op palace. Het is een badkamermeubelconcept met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Exclusief van Lauten: de wastafel heeft een nieuwe ruimtebesparende sifon en creëert extra ruimte.

Op hun knieën gingen ze op ontdekkingstocht om erachter te komen hoe een badkamer er op kinderhoogte uitziet en aanvoelt: onbereikbare wastafels met kanten waaraan je enkel je hoofd stoot. WCs als onneembare vestingen met angstaanjagende dieptes. Je tanden- en haarborstel liggen op duizelingwekkende, onbereikbare hoogtes en alleen papa en mama kunnen zichzelf in de spiegel zien.

Met liefde gemaakt:
Om een badkamer te kunnen ontwerpen die kinderen op de huid geschreven is, dook de Zwitserse badkamerspecialist Laufen, samen met designer Andreas Dimitriadis (platinumdesign), terug in de eigen kindertijd.

De Zwitserse ontwerper van LAUFEN pro, Peter Wirz, van ontwerpstudio Process Design heeft een badkamerlijn ontworpen die optimaal voldoet aan de eisen van het keramische fabricageproces. Deze lijn bewijst dat minimalistische vormen, een hoge kwaliteit en een optimale functionaliteit niet duur hoeven te zijn als ze doordacht zijn gemaakt. Het democratische design van LAUFEN pro is het moderne antwoord op de eis dat iedereen recht heeft op mooie vormen.

LAUFEN pro is onderverdeeld in twee productlijnen: A en B. A staat voor de designlijn met architecturale ambities, B staat voor een basislijn in de collectie LAUFEN pro. In totaal 34 wastafels, 18 wcs, bidets en bijpassende badkuipen - niet te vergeten de exclusieve meubellijn van LAUFEN pro - kunnen onderling gecombineerd worden en bieden slimme oplossingen voor alle doeleinden en situaties. De lijn wordt gecompleteerd door barrièrevrije wastafels en wcs - die voldoen aan DIN 1840 - van het assortiment LAUFEN pro liberty.

Bent u een liefhebber van New Classic design, ambachtelijk maatwerk en natuurlijke keramische materialen? Van kunstwerken op sanitair gebied en extra brede wastafels? Dan bent u bij fabrikant Laufen aan het juiste adres. Want de Zwitserse sanitairfabrikant Laufen heeft haar serie Palace laten restylen door de befaamde ontwerper Andreas Dimitriadis van Platinumdesign. Tegelijkertijd is de serie Palace uitgebreid met diverse wastafels, wcs, bidets, badmeubels, kranen en accessoires. Het resultaat is een nieuw eigentijds Classic design met elegante vormen en exclusieve mogelijkheden, waaronder de nieuwe extra brede wastafels en legplanken. Dankzij het bijzondere ontwerp, de functionaliteit en de mogelijkheden van maatoplossingen hebben de nieuwe brede wastafels de Red Dot Design Award 2011 gewonnen. Maar Laufen verdient ook lof met de nieuwe duurzame wcs die slechts 3 of 4,5 liter water gebruiken en de nieuwe harmonieuze kranen Curveprime, ook vormgegeven door Andreas Dimitriadis.

Andreas Dimitriadis: "de nieuwe serie Palace heeft zachte elegante en vloeiende lijnen, biedt veel ruimte en is dankzij het mooie materiaal eenvoudig te reinigen. Uniek zijn de brede wastafels die optioneel te voorzien zijn van een prachtig vormgegeven handdoekrail en voor onder de wastafels, brede legplanken in dezelfde breedte. Net als de wastafels ogen zij luchtig, zijn "easy to clean" en makkelijk toegankelijk als bergruimte. Wenst u liever een gesloten bergruimte, dan zijn de Palace wastafels perfect te combineren met de minimalistische collectie Case badmeubels. Ook met Case zijn bijzondere combinaties te maken in kleur, materiaal en vorm, zodat aan uw smaak en wensen tegemoet wordt gekomen."

De extra brede wastafels zijn standaard in verschillende breedten leverbaar tot zelfs 1.800 mm. Indien gewenst kunnen deze bovendien in de fabriek op maat aangepast worden. Zowel diagonaal als recht is mogelijk. Het maatwerk geld eveneens voor de brede legplanken voor onder de wastafel.

De gesneden zijkanten van zowel de wastafels als de legplanken worden met een mooie keramische rand afgewerkt, zonder dat een verbinding zichtbaar is. Naast maatwerk is optioneel ook een geïntegreerde zeepdispenser leverbaar. Beiden onderschrijven de innovatieve techniek van deze Zwitserse keramiekspecialist.

Badkamerontwerpers dromen erover: Het creëren van veel interieurstijlen uit één mal met slechts een paar basisvormen. Deze droom wordt werkelijkheid met het keramiek van living by LAUFEN, gecreëerd door de ontwerpgroep, Phoenix Design. Het motief van dit uitgebreide badkamer ensemble is eigentijds wonen en welzijn. Immers, de badkamer heeft zich lang geleden ontwikkeld van natte ruimte tot een geïntegreerd onderdeel van het moderne leven. De keramische elementen vormen een geïntegreerde reeks met bijpassende closets, bidets, baden, douchebakken en meubels.

living city wastafels geven de living by LAUFEN badkamer een stedelijke flair. Hun elementaire vorm is grafisch architectonisch en zorgt voor keurige en lichte badkamers. De ontwerpen zijn echter niet sober van aard en bieden veel opslagoppervlakken voor badkameraccessoires. Met de living style wastafel vindt avant-garde extravaganza zijn weg in living by LAUFEN. Hun focus op het essentiële is wat deze uitstekende keramische elementen kenmerkt.

 

Heeft u een kleine of juist grote badkamer? Of gaat u binnenkort een eigen wellnessruimte bouwen of misschien uw toilet verbouwen? Kijk dan eens bij het kunstzinnige kwaliteitsmerk Laufen. Laufen levert o.a. de immense serie LaufenPro. Met deze unieke serie kunt u uw badruimte volledig en harmonieus inrichten. Want LaufenPro bestaat niet alleen uit twee omvangrijke serie wastafels, maar ook uit prachtige wcs, bidets, urinoirs, ligbaden, douchebakken, meerdere series kranen en twee moderne series meubels. LaufenPro biedt dus een complete oplossing, harmonieus op elkaar afgestemd, een onderscheidende vormgeving en is heel betaalbaar. Ook ergonomische designoplossingen voor rolstoelgebruikers zijn in het assortiment van LaufenPro voorzien.

De vormgeving van LaufenPro doet denken aan de natuurlijke ronde vormen van kiezels. Dankzij de ronde rand oogt het keramisch sanitair stoer en toch elegant. Wat Laufen uniek maakt zijn de twee verschillende series wastafels en de vele afmetingen, van klein tot zelfs tot een breedte van 130 cm.

De serie LaufenPro A wastafels heeft een markante rechthoekige vormgeving en is leverbaar in 20 modellen. De tegenhanger van serie A is LaufenPro B. Deze wastafels zijn vormgegeven met zachte ronde lijnen en verkrijgbaar in 12 modellen waaronder twee hoekmodellen.

Wat Laufen uniek maakt zijn de bijpassende meubels. Ten eerste een strakke serie onder- en wandkasten die in drie vineerkleuren en 38 lakkleuren leverbaar zijn. Daarnaast de exclusieve serie CasePlus. Deze serie is the State of the Art in vormgeving. De meubels zijn voorzien van hoogglans glazen frontpanelen, aluminium? randen in combinatie met kasten uitgevoerd in hoogglans wit, zwart of Noce Canaletto houtvineer.