De reeds tientallen jaren bestaande KLUDI ADLON serie, die met de uitgesproken retro look en facet geslepen massieve uitlopen een evergreen in het KLUDI assortiment is, kan o.a. herkend worden aan de kruisgrepen met porseleinen inzet “hot” en “cold”.

De serie is al jaar en dag verkrijgbaar in verchroomde- en 23-karaat vergulde uitvoering.Als aanvulling op deze nog steeds actuele serie, die o.a. werd toegepast in het prestigieuze 5 sterren luxury hotel Adlon in het centrum van Berlijn, is nu ook een uitvoering verkrijgbaar, waarbij de grepen van origineel Swarovski® kristal zijn gemaakt.

De toch al luxe uitstraling van de KLUDI ADLON serie wordt met deze Swarovski® grepen nog meer geaccentueerd, helemaal, omdat deze van vele geslepen facetten voorziene grepen het in badkamers aanwezige licht weerkaatsen en op sprookjesachtige wijze in de ruimte laten schitteren. Uiteraard is deze nieuwe uitvoering ook in verchroomde- en 23-karaat vergulde uitvoering leverbaar. 

Dat de ontwerpers van KLUDI voor Swarovski® kristal hebben gekozen is voor de hand liggend. Geen enkel kristal heeft de kwaliteit en de uitstraling van Swarovski®. Niet voor niets is de vraag naar de Swarovski® collector items, die in gelimiteerde oplage jaarlijks worden gemaakt, vele malen groter dan het aantal beschikbare items, dat wordt geproduceerd.

Ook de KLUDI ADLON serie is in combinatie met de nieuwe Swarovski® grepen een goede kandidaat om binnen afzienbare tijd als collectors item te worden aangemerkt.

KLUDI heeft gelijktijdig een nieuwe douchearm met bijpassende hoofddouche Ø 200 mm
op de markt gebracht. Beide producten in dezelfde retro stijl, die zo kenmerkend is voor de KLUDI ADLON serie.

Iedereen droomt van een beetje luxe. Wij houden er van ons te omringen met mooie dingen, die een perfecte aanvulling in ons interieur zijn. De nieuwe KLUDI AMEO armaturen serie is de belichaming van modern design tegen een faire prijs. Mooie vormgeving en functioneel design zijn nu verkrijgbaar voor iedereen.

De nieuwe KLUDI AMEO armaturen serie is een antwoord op de huidige designtrends en de continue groeiende verwachtingen van onze afnemers. Een coherent en uniform design, waarbij een simpele vorm met afgeronde lijnen wordt gecombineerd is een hommage aan soft purisme, een trend, die enorm populair is geworden. Het merendeel van de beschikbare modellen maakt combinaties mogelijk met interessante designs, terwijl de veelheid aan functie mogelijkheden van deze armaturen imponeert.

kludi-ameo-02.jpg

De wastafel wijst de weg
Bij het betreden van de badkamer, wordt onze blik automatisch naar de wastafel en de omgeving daarvan gedirigeerd. Dit is de omgeving, die we in de badkamers het meest gebruiken en dit is de reden waarom het belangrijk is uw wensen te definiëren ten aanzien van de wastafel armatuur. Welk type bevalt u het meest? 

Een ééngreeps mengkraan? Misschien een wandmengkraan of een driegats optie?

kludi-ameo-03.jpg

KLUDI AMEO armaturen zijn verkrijgbaar in meerdere hoogtes, die u design- en gebruiksmogelijkheden voor uw badkamer verschaffen op elke manier, zoals u dat wenst. Het grootste exemplaar, met een uitloop van 27 cm, garandeert eenvoudig gebruik, zelfs in combinatie met hoge waskommen. De wandmengkraan is ook een eyecatcher. De simpele en bescheiden vorm zal gewaardeerd worden door liefhebbers van moderne interieurs met zorgvuldig gekozen details. Diegenen met een passie voor tijdloosheid zullen het unieke en uniforme design van de KLUDI AMEO serie appreciëren, die het hen mogelijk maakt op perfecte wijze de bad en wastafel omgeving op elkaar af te stemmen.

kludi-ameo-04.jpg

Uw droombadkamer
Of u nu een douche of een bad heeft, u kunt uw badruimte zowel simpel als praktisch inrichten. KLUDI AMEO bad- en douchearmaturen zijn de perfecte producten om uw droom te vervullen voor een verkwikkend bad in de avond.

De grote verscheidenheid aan armaturen, die op de muur gemonteerd kunnen worden, op de badrand, of zelfs ingebouwd, verschaffen enorme vrijheid in de wijze waarop u uw badkamer ontwerpt. Personen die een douche verkiezen worden zeker niet beperkt in hun mogelijkheden. De ingenieuze ééngreeps douchemengkranen worden gekenmerkt door een interessant design, functionaliteit en veelzijdigheid. Ze zijn uitgerust met ergonomische hendels, die garant staan voor precieze regulering van de waterstroom en -temperatuur, waardoor ieder gebruik van het bad comfortabel en veilig is.

kludi-ameo-05.jpg

 De designers van de KLUDI AMEO besteedden veel aandacht aan details gericht op oplossingen, die gewaardeerd worden door de meest veeleisende en bewuste gebruikers: keramische cartouches, thermostaat, inbouw uitvoeringen en terugstroom beveiliging.

Een andere interessante functie is een
s-pointer eco perlator, die het niet alleen mogelijk maakt de richting van de waterstraal aan te passen, maar deze ook te limiteren tot 6l/min, zelfs bij hogere waterdruk.

kludi-ameo-06.jpg

Voortreffelijke kwaliteit? Uniek design tegen een acceptabele prijs? KLUDI AMEO is het antwoord waar u naar zoekt. Een luxueus item hoeft geen fortuin te kosten en zal zeker gewaardeerd worden door liefhebbers van design oplossingen, die aandacht schenken aan elk individueel detail.

Veel mensen denken, dat het ontwerpen van een kleine badkamer een soort compromis is, waarbij ingeboet moet worden op comfort. Het is dan ook daarom, dat men reeds tijdens het ontwerp afziet van wensen en tendeert naar halve maatregelen. Is dat noodzakelijk? Experts vinden van niet. Specificeer uw wensen, volg de adviezen van de experts en kies de juiste producten.

Altijd moet men bij het opnieuw kiezen van modellen en designs beginnen met het definieren van duidelijke verwachtingen: het beschrijven van de basis functies van de ruimte. Dit is nog belangrijker wanneer de ruimte klein is en gebruikt wordt door kinderen of senioren. In die situaties is het ideaal de douche uit te rusten met KLUDI PUSH een middels drukknoppen functionerende douche.

Wanneer de KLUDI PUSH inbouw douchemengkraan wordt toegepast (beschikbaar als mengkraan, maar ook als thermostaat), zal de gebruiker behalve de compacte vorm, ook de intuïtieve bediening en het design van de drukknoppen weten te waarderen. Zowel verkrijgbaar voor montage bij de badkuip, alsmede als modern systeem voor in de douche geheel conform de voorkeuren van de gebruikers. Afhankelijk van de situatie en de wensen van de gebruiker, kan men kiezen uit de uitvoering met en- of twee drukknoppen. Wanneer bijvoorbeeld voor en functie is gekozen, kan de mengkraan geopend of gesloten worden door de met on/off gemarkeerde drukknop te bedienen. Het instellen van de gewenste temperatuur bij de KLUDI PUSH inbouwthermostaat is net zo eenvoudig. De ergonomisch gevormde draaiknop met de duidelijk aangegeven koud- en warmwater symbolen, zorgt voor optimaal comfort, terwijl de aanvullende HotStop functie (temperatuurblokkering bij 38C) de veiligheid garandeert.

KLUDI PUSH producten, hoewel ontwikkeld voor kleinere badkamers, voorzien in de behoefte van gebruikers, die armaturen met een mooi design in combinatie met simpele en praktische functionaliteit, weten te waarderen. Met een simpele druk op de knop genieten van een rustgevend gebruik van het bad of de inspiratie van een verkwikkende douche.

 

In de badkamer is opbergruimte vaak een probleem. Het is dan ook belangrijk, dat de beschikbare ruimte optimaal benut wordt. De sifon veroorzaakt hierbij vaak het probleem, omdat deze meestal recht onder de afvoeropening van de wastafel is gemonteerd. Hierdoor is de vrije ruimte onder de wastafel zeer beperkt. Speciaal voor gebruik bij badkamermeubelen of andere situaties waarbij benutbare ruimte onder de wastafel noodzakelijk is, heeft KLUDI een slimme en eenvoudige oplossing bedacht - de KLUDI ruimtebesparende sifon.

Deze sifon is zodanig geconstrueerd, dat onder de wastafel eerst de verchroomde afvoerbuis naar de achterwand wordt gebracht en vervolgens het verchroomde sifondeel tegen die achterwand wordt geplaatst en aangesloten op de afvoeropening in de muur of vloer. Op die wijze behoudt men in een wastafelmeubel maximaal ruimte om bijvoorbeeld een grotere stapel handdoeken op te bergen. De KLUDI ruimtebesparende sifon is geproduceerd van hoogwaardig verchroomd messing, waarbij eventueel zichtbare delen optisch niet storend zijn.
De ruimtebesparende sifon van KLUDI biedt niet alleen voor wastafelmeubelen een oplossing. Ook in de zorgsector zijn vaak oplossingen nodig, die deze sifon van KLUDI kan bieden. Vaak moet daarbij rekening worden gehouden met de gebruiker van een rolstoel. Deze rolstoelgebruiker moet kunnen doorrijden tot onder de wastafel. Een standaard sifon maakt dit nagenoeg onmogelijk. Door toepassing van deze ruimtebesparende sifon kan een rolstoelgebruiker comfortabel gebruik maken van de wastafel. De KLUDI ruimtebesparende sifon past nagenoeg altijd en is uit verschillende componenten samengesteld, die zo nodig eenvoudig in te korten zijn en aan een reeds bestaande situatie aan te passen zijn.

Meer over de ruimtebesparende sifon van KLUDI of andere afvoermogelijkheden met KLUDI producten is te vinden op, www.kludi.nl.

 

Bij het ontwikkelen van nieuwe sanitaire producten is het niet eenvoudig om de juiste balans te vinden tussen design en functionaliteit. Helaas zijn hiervan vele voorbeelden in de markt te vinden. Voor KLUDI is vorm en functionaliteit in volledige harmonie bepalend voor een goed design. De KLUDI producten onderscheiden zich dan ook in hun esthetiek en zijn tot in het kleinste detail functioneel gevormd.

KLUDI kijkt bij functionaliteit naar diverse aspecten. Omdat KLUDI producten bovenal gebruiksvoorwerpen zijn, is gebruiksgemak en duurzaamheid erg belangrijk. Hierbij valt te denken aan de bediening van een product, maar ook aan de bewegingsruimte onder vele KLUDI producten. De eengreeps mengkranen hebben het gemak in de greep al bij een geringe beweging van de hendel is merkbaar hoe speels elegant en toch precies water getapt kan worden. Het KLUDI vrije ruimte concept maakt het mogelijk om de wastafel niet alleen te gebruiken om de handen te wassen. Dankzij de veelheid aan hoogtes, vormen en voorsprongen bieden KLUDI mengkranen oplossingen voor iedere wasplaats zonder afbreuk te doen aan het design.

Hygiene is in sanitaire ruimtes van groot belang. Het makkelijk kunnen schoonmaken is daarom een vereiste. Zo worden bij diverse KLUDI series de bad- en douchemengkranen direct op de wand aangesloten, waarbij storende rozetten, moeren en schroefdraad compleet ontbreken. Naast het duidelijk esthetische voordeel, is het hierdoor verkregen gladde oppervlak van de mengkraan veel eenvoudiger te reinigen.
Het product kunnen aanpassen aan de situatie ter plaatse verbetert het installatie gemak en biedt mogelijke oplossingen voor complexe situaties. De KLUDI Dual-Shower-Systems creeren douchebeleving op maat. De hoogteverstelbaarheid van maar liefst 30 centimeter biedt daarbij de mogelijkheid een KLUDI Dual-Shower-System ook bij geringe plafondhoogte te installeren.

Dat het streven van KLUDI naar de perfecte balans tussen design en functionaliteit niet onopgemerkt is gebleven, blijkt wel uit de meer dan 20 internationale prijzen die aan KLUDI producten zijn toegekend in de afgelopen jaren.

Bij de PLUS X AWARD wordt naast design, ook gebruiksgemak, duurzaamheid en functionaliteit beoordeeld. PLUS X AWARDS voor hoogste kwaliteit, design en bedieningscomfort zijn toegekend aan de KLUDI elektronische wastafelmengkranen met sensor techniek. Hygienisch, zuinig en schoon omdat de mengkraan niet aangeraakt hoeft te worden en direct de watertoevoer afsluit, zodra de handen worden teruggetrokken. De tijdloze designs zijn vanwege de gladde oppervlakken eenvoudig te reinigen.

 

Badvulling en handdouche comfortabeler bedienen: glooiende lijnen en een duidelijke basisvorm maken KLUDI OBJEKTA tot een bijzonder veelzijdige armaturenserie. De thermostatische bad- en douchemengkraan van deze succesvolle serie straalt nu in een nieuwe, zacht aanvoelende gedaante - harmonisch afgestemd design inclusief alle voordelen van een moderne thermostaat.

De nieuwe KLUDI OBJEKTA thermostatische bad- en douchemengkraan voldoet aan alle moderne eisen. Zo is design modern en harmonisch en is de omstelling tussen bad en douche onzichtbaar verwerkt in de greep.

Ook om het milieu en de verbruikskosten is gedacht, de kraan bezit een 50% Waterhoeveelheidsbegrenzing. Indien gewenst kan men water besparen bij het douchen, terwijl het eventueel vullen van het bad geen extra tijd hoeft te kosten.

Uiteraard hebben wij bij het ontwikkelen van deze thermostaat ook om uw veiligheid gedacht. Deze thermostatische mengkraan is uitgevoerd met KLUDI SafeTouch. KLUDI SafeTouch verhindert op betrouwbare wijze het heet worden van het thermostaat oppervlak. Aanvullend beschermt de op 38°C vooringestelde heetwaterblokkering KLUDI HotStop tegen verbrandingen. Bijzonder in de markt is dat veel van onze thermostatische mengkranen geschikt zijn voor gebruik op bijvoorbeeld geisers. Met andere woorden, ook bij beschikbaarheid van relatief weinig heet water functioneren deze thermostaten goed. Dit geldt ook voor deze nieuwe KLUDI OBJEKTA thermostatische mengkraan.

Al met al een moderne harmonisch ogende, complete thermostatische mengkraan met vele extra’s voor een vriendelijke prijs. www.kludi.nl

KLUDI OBJEKTA thermostatische bad- en douchemengkraan 352010538 Bruto adviesprijs € 291,00 exclusief BTW.

Nauwkeurige contouren en tijdloze elegantie. De vormgeving is doordacht en gereduceerd tot in detail – voor een duidelijke overall esthetiek worden hoeken en verspringingen waar mogelijk vermeden. Zo vervallen de obligatorisch zichtbare rozetten bij KLUDI Q-BEO opbouw-armaturen: thermostaat, ééngreeps-douchemengkraan alsmede bad-douche ééngreepsmengkraan kunnen direct aansluitend op de wand gemonteerd worden.

KLUDI Q-BEO viert de diversiteit van de kubistische vorm. Dankzij de strakke vlakken verkrijgt deze zeer uitgesproken en gereduceerd uitziende serie een soft uiterlijk – een oppervlak dat uitnodigt om aan te raken. Moet het kubistisch en exclusief of eerder klassiek en elegant zijn? De twee aangeboden bedieningsconcepten voldoen aan alle eisen: met de brede, ergonomische hendel van de ééngreepsmengkraan of als u exclusiever wil, kiest u voor de uitvoering als driegats-mengkraan. De hoogwaardige L-uitloop met zijn massieve kubistische grepen is een blikvanger bij grotere wasplaatsen. Het highlight voor de badrand
Ook hier zetten de kubistische grepen van de viergats bad-douche armatuur bij de badrand accenten en onderstrepen de functie van het bad als exclusieve Spa: een designeis, die consequent tot en met de luxe kwadratische handdouche gerealiseerd wordt. De douchekop is voor bijzonder veel comfort tot 30 graden neigbaar en daardoor individueel aan te passen.

Douchen met stijl
Van de intelligente inbouw- tot de ongecompliceerde opbouwvarianten, met de passende inrichtingselementen zoals glijstang en douche. Bijzonder comfortabel douchen garandeert de douche-thermostaat in het passende Q-BEO design. Het geïntegreerde thermostaat element reguleert het douchewater op de vooringestelde wenstemperatuur – ongecompliceerd en bliksemsnel. Deze technologie biedt bovendien uitstekende veiligheidsaspecten: de body is van KLUDI Safe Touch voorzien en wordt hooguit handwarm, verbranden uitgesloten.

Binnen de dagelijkse productieprocessen is het streven van KLUDI waardevolle milieubronnen te beschermen en het verbruik van grondstoffen zoveel mogelijk te beperken. Vanuit deze gedachte produceert KLUDI sanitair producten, die over bijzondere eigenschappen op het gebied van duurzame sanitair oplossingen beschikken en aan de eisen van een duurzame inrichting voldoen.

KLUDI staat voor verfrissende designsignalen en ontziet met onder ander de twee onderstaande functies de portemonnee en het milieu.

1. Middenstand koud water: Warm water betekent energieverbruik. KLUDI biedt deze functie bij meerdere wastafelmengkranen: In de middenstand van de hendel stroomt uit de mengkraan niet gemengd water, maar puur koud water. Geen comfortverlies bij het wassen van de handen, tanden poetsen e.d. maar een aanzienlijke winst voor de huishoudelijke energie balans. Bovendien reduceert de in de wastafelmengkraan toegepaste EcoAir-functie het waterverbruik tot 40 procent bij het dagelijkse handen wassen - door het water met lucht bij te mengen ontstaat desondanks een volle waterstraal.

2. Waterbesparende perlatoren met maximaal 5L/min doorstroom:In veel van de KLUDI series is er een uitvoering van de wastafelmengkraan waarbij de doorstroom is gemaximaliseerd op 5 liter per minuut. Deze ogenschijnlijk eenvoudige aanpassing zorgt er voor dat u water en geld bespaart zonder daarbij een concessie te hoeven doen op het gebied van comfort en design. Enkele van deze kranen hebben wij WELL laten registreren.

3. Waterbesparend douchenDouchen is één van de water en energie grootverbruikers. Om dit verbruik te beperken biedt KLUDI een aantal comfortabele oplossingen. Veel douchekoppen zijn te verkrijgen met een zogenaamde Eco stand. Daarnaast kunnen wij voor projecten in diverse van onze series de 1S douchekop variant begrenzen tot een maximale waterdoorlaat van b.v. 6l./min.

KLUDI bewijst met haar programma’s SIRENA CARE en LOGO NEO CARE, dat zorg producten ook mooi kunnen zijn. Dat de meeste consumenten, die gebruik moeten maken van zogenaamde care-producten daar niet graag voor uitkomen, wordt voornamelijk veroorzaakt omdat deze producten vaak zo duidelijk herkenbaar zijn als een product voor hulpbehoevenden.
In onze zogenaamde westerse culturen is de gemiddelde levensverwachting van de mens stijgend. Dit betekent, dat de steeds ouder wordende mens, die daarnaast ook veel langer dan voorheen zelfstandig wil blijven, in toenemende mate behoefte zal hebben aan care-producten. Om in deze behoefte te voorzien zijn de moderne en eigentijdse SIRENA CARE veiligheidsglijstangen ontworpen als glijstang en als veiligheidsgreep. Ze zijn in diverse uitvoeringen verkrijgbaar.

Trekkrachten van maar liefst 130 kg kunnen zondermeer op deze veiligheidsglijstangen worden uitgeoefend. Naast een verdraaiingvrije doucheslang beschikken deze veiligheidsglijstangen over een zelfremmend glijstuk en wordt een snelle ‘greep’ bevorderd doordat de afstand tussen de wand en de glijstang zeer ruim is. De kwaliteit wordt bevestigd door het TÜV garantiecertificaat en het GGT label (het Duitse Instituut voor gerontologie).
NIEUW in het KLUDI programma zijn de KLUDI LOGO NEO CARE kranen. Met de ontwikkeling van een nieuw cartouche is het KLUDI gelukt, ergonomisch lange hendel kranen te ontwikkeling met het formaat van een gewone wastafelmengkraan. Een bijkomend voordeel is dat de kranen goed betaalbaar zijn. Er zijn van de LOGO NEO CARE twee uitvoeringen beschikbaar. De ene kraan is uitgevoerd met een zogenaamde public-hendel van 120 mm en de andere is uitgevoerd met een kliniek-hendel van 180 mm. Twee leuke CARE kranen die op geen enkele wastafel zouden misstaan.
KLUDI maakt het mogelijk, om een badkamer waar iets meer zorg verwacht wordt, modern, eigentijds en betaalbaar in te richten.

De levensvreugde onder de douche komt, zoals bekend uit de douche: daarom moeten douches goed in de hand liggen, een ontspannende douchebelevenis bieden en ook optisch overeenkomen met het design van de badkamer – ook in het basis segment. Daar deze vereisten zich constant verder ontwikkelen, brengt Kludi een herziene versie van een succesvolle klassieker op de markt: Het design van de Kludi Logo werd behoedzaam aangepast en met extra functies, zoals bijvoorbeeld een praktische leegloopfunctie verrijkt.

Handdouches worden vlakker en softer, hetgeen ook van toepassing is op het design van Kludi Logo. De glanzend verchroomde handdouche is nog slanker en eleganter als haar succesvolle voorganger, ligt aangenaam in de hand en overtuigt haptisch door een zachte, vloeiende overgang tussen de greep en de douchekop, alsook een vlakke achterkant. De kop werd overeenkomstig de actuele gebruikersbehoeftes naar 9,5 cm doorsnede vergroot en garandeert daardoor een comfortabel doucheplezier, ofwel met een (1S) of drie straalsoorten (3S).

In beide varianten van de Logo handdouches is een prikkelende en opwekkende doucheregen de basis voor aangenaam doucheplezier. Aanvullend biedt de 3S-variant een softstraal alsmede een booster, die makkelijk met een verstelpal gekozen kan worden. Voor de softstraal heeft Kludi als eerste Duitse fabrikant voor zes 6mm brede miniperlatoren gekozen: in U vorm geplaatst, genereren zij een zacht, aangenaam straalbeeld, dat niet vervormt, maar steeds in dezelfde vorm blijft – een weldadige belevenis voor de huid. De booster op zijn beurt genereert met 14 gecentreerde straalopeningen een bijzonder krachtige douchestraal, die met zijn massagewerking uitstekend geschikt is voor spierontspanning, maar ook als efficiënte reinigingsstraal voor de douchecabine of het bad.

Geen hinderlijk nadruppen meer
Iedere gebruiker, die na het douchen niet alleen zichzelf, maar ook de doucheruimte afdroogt, kent het probleem van nadruppende douchekoppen. Meestal staat men tijdens het reinigen van de doucheruimte precies onder de douchekop, wanneer die het restwater begint vrij te geven, of een net drooggemaakt gedeelte wordt weer nat. Op zich is dit nadruppen van de douche een zinvolle functie, die ervoor zorgt, dat geen restwater in de douchekop achter blijft, dat in het ongunstigste geval tot kiemvorming kan leiden. Met de 3S-versie van de Kludi Logo serie behoort het nu en dan lastige nadruppen van de handdouche tot het verleden: Een praktische leegloopfunctie bij de basis van de straalbodemplaat zorgt er voor, dat overtollig water handmatig uit de douche afgetapt kan worden. Geen nadruppen, geen irritatie. Passend bij de nieuwe Logo handdouches biedt Kludi bovendien ook nieuwe glijstangen in 60 en 90 cm lengte en een slanke buisdiameter van 1,8 cm aan. De wandhouders hebben hierbij de zelfde kleur als de kleur van de straalbodemplaat – een directe referentie tot de Logo serie. Met transparante douchehouders om de handdouche snel uit te nemen en weer te plaatsen en een verstelknop van het schuifstuk, dat ook met vochtige handen gemakkelijk los- en vastgedraaid kan worden, laten de Logo glijstangen geen wens onvervuld. Compleet wordt de Logo set met de beproefde, 160 cm lange Logo-Flex-slang, die voor voldoende bewegingsvrijheid onder de douche zorgt.

Kludi Plus tovert het klassieke, moderne design om in een universeel inzetbaar badmeubelprogramma, dat met geometrische duidelijke belijningen en afgeronde hoeken iedere badkamer structuur en overzicht verschaft. Al naar gelang het ontwerp en de individuele wensen is met Kludi Plus de optimale badkamer samen te stellen, want de collectie omvat keramische oplossingen voor wastafel, kloset en bidet alsmede spiegels en elegante badmeubelen alleen de mengkraan moet nog gekozen worden.

De kunst van het bouwen van een badkamer is het optimaal benutten van de beschikbare ruimte. Kludi Plus werd precies voor dit doel ontwikkeld. Met een duidelijke belijning en esthetische vormen benut de collectie, bestaande uit wastafel, opbouwwastafel, kloset, bidet, spiegels alsmede elegante badmeubelen, de ter beschikking staande ruimte in de badkamer optimaal en zorgt en passant voor voldoende bergruimte en een fundamentele structuur. Dankzij het gereduceerde design, dat afhankelijk van het product met belijning en zachte rondingen speelt, completeren de badobjecten van Kludi Plus in moderne, geometrische als ook licht organisch getinte badkamers dit badkamerconcept logisch en stijlvol en zorgen op die wijze met een moderne, opgeruimde atmosfeer voor verademing en ontspanning voor of na een vermoeiende werkdag.

De collectie werd in drie verschillende niveaus geconcipieerd, waardoor van een gastenbadkamer, via een kleine badkamer, tot een familiebadkamer verschillende scenario’s gerealiseerd kunnen worden: Zo zou bijvoorbeeld de opzetwastafel met Countermodule en spiegel als basisniveau en ideaal voor de gastenbadkamer gebruikt kunnen worden. Als tweede niveau kan de passende onderkast voor extra bergruimte in kleine badkamers gebruikt worden, terwijl bij het derde niveau een dubbele onderkast ook de wensen van een familie met betrekking tot bergruimte gerealiseerd kunnen worden. Hoogwaardig opgelost is daarbij de bediening van de kastdeurtjes, die dankzij hoogwaardig deurbeslag zonder storende grepen uitgerust zijn Aantippen is voldoende.

Tenslotte kunnen afhankelijk van het ontwerp en de grootte van het huishouden alle elementen van Kludi Plus vrij met elkaar gecombineerd worden. Dat verschaft de badkamer-ontwerper de vrije hand bij de keuze, hetgeen een bijzonder voordeel biedt bij het ontwerpen van kleine- of gastenbadkamers. Passend bij de meubeldelen zijn een opzetwastafel en een wandwastafel uit kristalporselein, een compact, wandhangend kloset en bidet eveneens uit kristalporselein alsmede een lichtspiegel met gee¯ntegreerde verlichting en een kristalspiegel zonder verlichting verkrijgbaar.

Een mooi detail zijn de glanzend verchroomde panelen waarmee wastafel, kloset en bidet naar wens verfraaid kunnen worden: Ze geven het witte kristalporselein niet alleen een eigen charme, maar tonen ook licht en luchtig. Het blanke chroom reflecteert de omgeving en verkleint optisch het onderste deel van de sanitaire toestellen, zodat het lijkt of bijvoorbeeld de wastafel zweeft daarvan profiteren met name kleinere badkamers, want de ruimte werkt daardoor groter, zonder dat afstand gedaan hoeft te worden van design of hoogwaardige details.

Goed gelukt is ook het kloset en bidet: Deze wandhangende keramische toestellen zijn ergonomisch geoptimeerd en zijn snel en eenvoudig te reinigen. Ook de klosetzitting en deksel zijn bijzonder reinigingsvriendelijk, want ze zijn voor het schoonmaken van de WC eenvoudig met een druk op de knop te verwijderen en weer te monteren. Omdat ze door aantippen zacht en geluidloos sluiten, behoren ook met een klap dichtslaande klosetdeksels en gekneusde kindervingertjes tot het verleden.

Alles omvattend houdt het designconcept van Kludi Plus een breed stijlspectrum in van modern wonen, overtuigt in detail en harmonieert perfect met de premium-mengkranen-en accessoire-series van Kludi.

 

Met de tijdloze, slanke Freshline zorgt mengkranenspecialist Kludi voor frisse accenten onder de douche. Of het om de handdouche in de 14-centimeter-klasse gaat of het duale Shower System – de Freshline laat geen wensen onvervuld. Zelfs tegen het hinderlijke nadruppelen heeft men een oplossing paraat.

Met de Freshline handdouche slaat Kludi een pragmatische middenweg in tussen onhandig grote- en sterk gereduceerde douches. De Freshline verenigt uit beide werelden het beste: Een maximum aan doucheplezier met een strak, slank design, dat aangenaam in de hand ligt. De behuizing van deze handdouche bestaat uit hoogwaardig, glans verschroomd kunststof. De witte douche-bodemplaat met anti-kalk-straalnoppen zorgt voor een keurig straalbeeld ook bij hard water – kalkafzetting wordt simpel van tijd tot tijd met een spons weggeveegd. De handdouche is naast de gangbare één-straals variant ook als comfortabele drie-straals oplossing verkrijgbaar. Hier wordt tijdens het douchen gemakkelijk met de omstelling tussen doucheregen, softstraal en booster gewisseld – eenvoudigste bediening voor een weldadige douchebelevenis. De volumestraal omvat de gehele doorsnede van de 14-centimeter-douchebodemplaat; hij is breed en aangenaam. De straalvariant “Booster“ op zijn beurt genereert een vitaliserende massagestraal, terwijl bij de straalvariant “Smooth Line“ naast elkaar geplaatste mini-perlatoren geactiveerd worden, die lucht aan het water toevoegen – het resultaat is een brede, zachte waterstraal.

Als highlight voor diegenen, die na het douchen hun doucheruimte droog maken, biedt de drie-straals variant van Freshline een praktische leegloopfunctie: Door het wisselen van de straalsoort na het sluiten van de mengkraan wordt het restwater eenvoudig uit de douchekop afgetapt, zodat de douche niet meer nadruppelt. Een ieder, die bij het afdrogen in de douche al eens nat is geworden of wanden tweemaal afdrogen moest, zal deze exclusieve functie van Kludi op prijs stellen.

Complete doucheoplossing – ook voor latere aanpassingen
Freshline Dual Shower, deze nieuwe productcombinatie betekent bij Kludi meerdimensionaal douchecomfort, dat bovendien nog thermostatisch geregeld is. Het douchesysteem omvat een 25-centimeter-hoofddouche, de in hoogte verstelbare 3S-handdouche aan de glijstang en een thermostatisch geregelde douchemengkraan in één geheel. Het laatste product garandeert niet alleen de juiste watertemperatuur zonder schommelingen, maar beschikt ook over de Hot-Stop verbrandingsbeveiliging bij 38 graden. Naar wens kan bovendien de hoofddouche vrij en traploos zijwaarts gedraaid worden en ook tot 30 cm in hoogte versteld worden – daarover verblijden zich grotere personen en tevens diegenen, die over een badkamer met een laag plafond beschikken.

Bij de nieuwe Freshline glijstang heeft Kludi tevens op de hoogste kwaliteit en functioneel comfort gelet: De glijstang is in 600 en 900 millimeter lengte verkrijgbaar en is met een bijzondere slangkonus-houder uitgerust – een kunststof bescherming voorkomt krassen en beschermt het chroom van de slangkonus. Erg geslaagd is ook de draaiknop om de handdouche in hoogte te verstellen, die voorzien is van een smalle, goed grijpbare stift, die ook met vochtige of ingezeepte handen goed te bedienen is. Alle Freshline varianten kunnen bovendien met de verdraaiingsvrije Suparaflex Silver doucheslang gecombineerd worden. Het gladde zilverkleurige oppervlak harmonieert perfect met het glanzend verchroomde design van Freshline en is ook zeer reinigingsvriendelijk.

Weg van de alledaagse stress wordt de badkamer een recreatiegebied binnen de eigen vier muren. Functie, ergonomie en design daar moet gewoon alles kloppen. Met de collectie E2 wordt het gebruik van water een genoegen. Want de mengkraan spreekt met haar gevoel voor sensualiteit de gebruiker op het emotionele vlak aan en vervult met een omvangrijk assortiment de wens van iedere, door stress geplaagde mens, na een inspirerend wellnessbad.

Als tegengewicht voor de dagelijkse hectiek en overvloed aan bekoring zijn heldere belijning, gereduceerde kleuren en vormen nodig nagenoeg alles wat de geest en het lichaam tot rust brengt. Zoals Kludi bewijst, is dit doel ook met koele elegance te combineren. Waarom afstand doen van comfort en goed design, als beiden ingevuld kunnen worden. Met Kludi E2 heeft de Mendener mengkranenspecialist een collectie met een unieke esthetica geconcipieerd, waarbij de glooiende vormen en afgeronde hoeken en kanten als ook de tablet-achtige hendel geheel in de huidige tijd passen. Zij is gemaakt voor het moderne wonen in alle facetten zo stelt designer Michael Stein. Dankzij het gereduceerde design, dat rechte lijnen met zachte rondingen verbindt, slaat de mengkraan in geometrische, maar ook in speels organische badkamers, een goed figuur en ligt daarbij met de super vlakke hendel, die als een rode draad door het assortiment loopt, ergonomisch aangenaam in de hand.

Het beste voorbeeld daarvoor zijn de eengreepsmengkranen uit de collectie, die de gebruiker van de badkamer door de softe vormgeving een haptische belevenis laat ervaren en tot gebruik uitnodigt. De uiterst dunne tablet-greep is qua materiaal het uiterst mogelijke bij verchroomd messing en is het karakteristieke kenmerk van de mengkraan. Deze verschaft een speels gemak in de bediening, werkt bovendien luxueus en functioneel al bij enkele millimeters liften signaleert men hoe speels elegant en toch precies het watergebruik ingeregeld kan worden. Indachtig het Kludi vrije ruimte concept, dat de planning en het gebruik van de wasplaats vereenvoudigt, zijn de eengreepsmengkranen bijzonder flexibel in aantal uitvoeringen. Als wand- of staande mengkraan, met vier hoogtevarianten en verschillende uitlooplengtes biedt de serie een oplossing voor elke wasplaat situatie.

De hoge eis qua design, functie en ergonomie is ook van toepassing bij de Kludi E2 oplossing voor bij het bad. Deze bestaat als vrijstaande, wand- of badrand gemonteerde variant, passend bij iedere badoplossing en verbindt op elegante wijze twee gebruiksmogelijkheden bij het bad: een groot-volume baduitloop om het bad snel te vullen en de handdouche om te douchen of af te spoelen in bad. Door de filigrane trekknop is snel en comfortabel omschakelen kinderlijk eenvoudig. Onafhankelijk van de uitvoering zijn de badoplossingen geheel volgens het designconcept van de wastafelmengkraan Kludi E2 consequent doorgevoerd ook hier gereduceerde vormen met zachte, sensuele afwerking. Het herkenningsitem van de collectie mag natuurlijk niet ontbreken: De markante, ergonomisch gevormde hendel met descente warm-koud markering is ook hier het ankerpunt van het design.

In de douche komt de veelzijdigheid van de E2 collectie bijzonder tot zijn recht: Een breed assortiment van de comfortabele inbouw oplossingen tot de pragmatische opbouwvarianten geven een antwoord op iedere vormgeving- of gebruikseis. Van riant voor een imposante regenbui, tot de flexibel inzetbare handdouche zijn alle elementen voor de douche in het karakteristieke soft-edge-design beschikbaar.

Passend bij Kludi E2 is bovendien een luxueus accessoire-assortiment leverbaar. Verchroomd metaal en mondgeblazen opaalglas, eveneens in soft-edge-design completeren de vormgeving van de mengkranen volledig; Handdoekhouder, zeepdispenser, closetrolhouder, tandenborstelglas voor een badkamer als een geheel.

 

Wastafelmengkranen met een hoge draaibare uitloop zijn momenteel veel verkochte producten. KLUDI breidt het assortiment daarom uit met drie uitermate prijsvriendelijke varianten. De KLUDI LOGO NEO, KLUDI TERCIO en KLUDI OBJEKTA kranenseries beschikken nu over een wastafelmengkraan met een comfortabele zijdelingse eenhendel bediening en een hoge draaibare uitloop. Met verschillend vormgegeven hendels wordt subtiel onderscheid gemaakt tussen de kranenseries.

Het ranke huis staat stevig op zijn sokkel. De ronde hoekig gebogen buisuitloop is 360 graden draaibaar. De uitloop is zo hoog, dat het dagelijks wastafelgebruik direct veraangenaamd wordt. Even iets afspoelen of een emmertje vullen kan zonder problemen. Om het hoofd onder de kraan te steken zijn geen slangenmensachtige manoeuvres meer nodig.

 

Vrijstaande baden verlenen de badkamer een luxe uitstraling. Door de vrije ruimte rond het bad oogt de badkamer groter en wordt het bad meteen het centrale punt in de badkamer. Om dit beeld niet te verstoren is een badkraan nodig die deze ruimtelijkheid in tact laat maar gelijktijdig wel alle functies heeft die nodig zijn om zorgeloos en aangenaam te kunnen badderen.

KLUDI heeft dit begrepen. Van de KLUDI AMBA en KLUDI BALANCE serie bestaan vrijstaande badmengkranen die rank ogen en solide vormgegeven zijn. Deze kranen hanteren de vormtaal van de bijbehorende complete kranenseries en zijn dan ook perfect te combineren met alle andere KLUDI AMBA en KLUDI BALANCE producten.

Strakke vlakken en duidelijke lijnen karakteriseren beide producten. Dankzij de combinatie met softe vlakken en rondingen, zijn deze producten zelfs geschikt voor toepassing in badkamerontwerpen die de actuele trends reeds vooruit zijn. Daarbij is de KLUDI BALANCE WHITE edition een op zich zelf staande attractie. Daar waar chroom de omgeving weerspiegelt en zich als een kameleon aanpast, doet wit dit juist niet. Wit is neutraal en maakt een statement. Daarmee is het een zelfstandig designobject dat zich in volle glorie toont aan de wereld zonder opdringerig te worden.

Opvallend kenmerk is de positie van de hendel bovenop de behuizing van deze kranen. Bij de KLUDI BALANCE mengkraan dient deze heel bewust de indruk te wekken, dat de hendel boven de eigenlijke mengkraan zweeft. Bij de KLUDI AMBA is de hendel volumineuzer zonder te prominent aanwezig te zijn Dit optische raffinement bij beide kranen bewijst ook qua functie en haptiek zijn diensten. De techniek van KLUDI zorgt dat watertemperatuur en -hoeveelheid vederlicht te sturen zijn, door de onderhoudsvrije cartouche met keramische schijven.


Met de S-Pointer perlator kan de richting van de waterstraal met een vingerbeweging en zonder gereedschap versteld worden. De plaats waar de waterstraal het bad raakt, is daarmee aan te passen aan de vorm van de badkuip. Geruisarm en geen gespetter meer!

De zijdelings aan de kraan gemonteerde KLUDI FIZZ handdouche lijkt alleen een sieraad maar blijkt in de praktijk een weldoordacht product, ideaal om bad en baders af te spoelen. De vloermontage is eenvoudig met de unieke en gepatenteerde KLUDI FLEXX.BOXX techniek.

Baden in weelde en KLUDI kranen kunnen synoniemen van elkaar zijn.

 

Steeds vaker wordt een kraan in de muur boven de wastafel geplaatst. Een logische keuze, want als de uitloop van de kraan vrij boven de wastafel of waskom hangt, is de vorm van de wastafel of waskom niet meer bepalend.

KLUDI speelt hierop in door bij meerdere kranenseries deze tweegats wandmengkranen voor inbouw aan te bieden.

Met één universeel inbouwdeel is deze tweegats wandmengkraan vrijwel overal toepasbaar. Dit komt mede door de geringe inbouwdiepte van 45mm (tot max. 75mm) van het inbouwdeel.

De uitlopen van deze KLUDI tweegats wandmengkranen zijn in de lengtes 180mm en 230mm verkrijgbaar en zijn uitgerust met de waterbesparende S-pointer perlator, die Kludi in vele producten toepast. De richting van de waterstraal van deze S-pointer perlator kan met één vingerbeweging en zonder gereedschap tien graden versteld worden. De plaats waar de waterstraal de wastafel raakt, is daarmee aan te passen aan de vorm van de wastafel. De S-pointer perlator beperkt de waterdoorlaat zonder comfort te verliezen. Weldadig besparen, het lijkt schijnbaar een tegenstelling maar is bij KLUDI wel degelijk mogelijk.

Zoals alle KLUDI producten hebben ook deze producten 5 jaar garantie.

Bij de verkoop van wastafelmengkranen is een duidelijke trend zichtbaar. Het aandeel wastafelmengkranen met een hoge draaibare uitloop neemt toe. Ook KLUDI heeft dit onderkend en lanceert gelijk meerdere varianten op dit thema.

Dat dit allemaal éénhendel mengkranen zijn is logisch. De uitvoering waarbij volume en temperatuur gelijktijdig te regelen zijn, is nog steeds het meest gevraagd.

Een object vullen, direct drinken vanuit de kraan, het hoofd onder de kraan steken of simpelweg iets afspoelen gaat eenvoudiger als de uitloop hoog is. Het meest praktisch is het, als de uitloop geen U-vorm heeft, maar een L-vorm. Zoals bij de nieuwe KLUDI kranen.

Water dat van hoger valt spettert extra bij het neerkomen. KLUDI heeft dat opgelost door ten eerste de doorstroom te beperken tot ca. 5 liter per minuut en ten tweede door een S-pointer perlator toe te passen. Deze beperkte doorlaat gaat niet ten koste van het comfort doordat rijkelijk lucht wordt toegevoegd die het watervolume gevoelsmatig opwaardeert. Met de S-pointer perlator is met één vingerbeweging de straalhoek van het water te verstellen. Daarmee kan de perfecte landingsplaats van het water in de wastafel gekozen worden. Gespetter wordt zodoende zoveel mogelijk vermeden.

Tevens heeft KLUDI de kranen niet te expressief vormgegeven. KLUDI is daarin geslaagd door als basis een ronde behuizing te nemen met daarop een rechthoekige uitloop. Rond en vierkant past in vrijwel iedere stijlperiode goed samen. Door deze neutrale vormgeving zijn deze kranen bij meerdere kranenseries toepasbaar. Alleen de hendel geeft net dat accent waardoor onderscheid te maken is tussen een KLUDI ZENTA, KLUDI Q-BEO dan wel een KLUDI O-CEAN versie.

In deze tijd van snelle veranderingen is het kenmerkend dat het niet nodig was om deze kranenserie eerder te actualiseren. De kernwaarden van de KLUDI TERCIO producten blijven daarom behouden in de nieuwe producten.

De techniek is gelijk aan de voorganger. Dat wat gegarandeerd goed functioneert hoeft geen wijziging. Het design is wel aangepast, waaraan nu al te zien is dat het meer dan een decennium actueel blijft. Het nieuwe KLUDI TERCIO kranenassortiment bereikt dit met een hedendaagse uitstraling zonder progressief te zijn. Decent en rank bieden deze kranen een elegante en bovenal universele belijning. Daardoor zijn de KLUDI TERCIO kranen in iedere inrichtingsstijl in te passen. En dat alles voor de meest schappelijke prijs denkbaar binnen het assortiment éénhendel kranen van KLUDI.

In de badkamer is de KLUDI TERCIO modelkeuze uitgebreid. Van de wastafelmengkraan is een XL-variant beschikbaar en een versie met zijdelingse bediening en hoge draaibare U-uitloop. Zoals de gehele KLUDI TERCIO serie is deze laatste kraan zonder waste-inrichting zo prijsvriendelijk dat menig project hiermee verrijkt zal worden.

Ook in de keuken is van de KLUDI TERCIO nu een XL variant beschikbaar. Hierdoor zijn grotere voorwerpen eenvoudiger te vullen of af te spoelen. De KLUDI TERCIO keukenmengkranen zijn er zowel voor blad- als wandmontage. De draaibare uitloop en de praktische éénhendelfunctie voor hoeveelheid en temperatuur zijn met name in de keuken van grote waarde.

De nieuwe KLUDI ZENTA E wastafelkranen denken met de gebruiker mee. Zo wordt de afstand tot de gebruiker na plaatsing automatisch ingesteld. De kraan is daardoor direct geactiveerd.

Door de speciaal geprogrammeerde optische objectherkenning en de drie sensoren, stroomt water alleen als het ook moet stromen. Een over een sensor naar beneden parelende druppel kan de kraan niet in werking stellen. Mocht onverhoopt toch een obstakel de elektronica blijvend activeren dan zorgt de automatische waterstop dat de kraan sluit. Ook bij stroomuitval zal deze de kraan sluiten.

De KLUDI ZENTA E elektronische wastafelkranen zijn verkrijgbaar met of zonder temperatuurkeuze knop of voor koud (dan wel voorgemengd) water en werken op de standaard meegeleverde batterij of met 230V netspanning aansluiting. De kranen zijn energiezuinig. Ze verbruiken alleen stroom bij het openen en sluiten, en niet als het water loopt. De batterij is daardoor goed voor duizenden spoelingen. De waterdoorlaat is begrensd op 5 liter per minuut.

De KLUDI ZENTA E elektronische wastafelkranen is ideaal voor openbare ruimten en voor andere plaatsen waar aanrakingsvrije bediening een functie vervult.

De solide volledig messing verchroomde ombouw maakt de KLUDI ZENTA E elektronische wastafelkranen vandaalbestendig. Binnenin biedt KLUDI de modernste mengkranentechnologie. Dit alles tegen een aantrekkelijke prijs en met 5 jaar fabrieksgarantie.

Bij de montage van een douchesysteem is plaatsing op exact de juiste plaats en exact de juiste hoogte essentieel voor een perfect douchecomfort. Van te voren is van alles te berekenen maar de praktijk leert toch vaak anders. Het plafond is net die paar centimeter lager en dat muurtje moest toch nog tien centimeter opgeschoven. Alle calculaties vooraf ten spijt, past het douchesysteem dan net niet op de geplande positie.

Dat probleem is door KLUDI opgelost doordat alle KLUDI DUAL SHOWER SYSTEMS per direct perfect aan te passen zijn aan de situatie.

Ten eerste is dit gedaan door de hoofddouchestang ruim 30 centimeter traploos in hoogte verstelbaar te maken. Dit is mogelijk zonder te hoeven zagen. Het verticale gedeelte kan namelijk als een schuiftrompet in de wandstang verzinken. Een praktische en een esthetische oplossing. Als de zoon (m/v) des huizes al maar langer wordt, en er is nog ruimte, dan kan de hoofddouche toch eenvoudig weer hoger geplaatst worden.

Ten tweede kan de hoofddouchestang traploos zijdelings bewogen worden totdat de ideale positie van de hoofddouche in de doucheruimte bepaald is. Ideaal in het geval dat het KLUDI DUAL SHOWER SYSTEM vrijwel in de hoek gemonteerd is of moet worden.

Een eenvoudige wartel met twee vlakke zijden maakt dit alles mogelijk. Met een passende steeksleutel is een aanpassing in één handomdraai gebeurd.

De productnummers en de consumentenadviesprijzen zijn gelijk gebleven. Deze productverbetering is doorgevoerd bij alle KLUDI DUAL SHOWER SYSTEMS zowel van de A-QA, ESPRIT, FIZZ als de ZENTA serie.

KLUDI heeft er voor gekozen om de meest gevraagde KLUDI BALANCE producten nu ook in het wit te leveren, met her en der een subtiel chroomaccent. Daar waar chroom de omgeving weerspiegelt en zich als een kameleon aanpast, doet wit dit juist niet. Wit is neutraal en maakt meteen een statement. Het product wil zich niet aanpassen aan de omgeving. Het is een zelfstandig designobject dat zich in volle glorie toont aan de wereld.

De chroomaccenten maken het product levendig en zorgen ervoor dat de kranen te combineren zijn met de witte en verchroomde KLUDI FIZZ doucheproducten. Ook andere chroomproducten zoals accessoires harmoniëren hierdoor met de KLUDI BALANCE White Edition.

Ook de KLUDI BALANCE White Edition is vanzelfsprekend uitgerust met de Eco S-Pointer perlator. Hierdoor is de richting van de waterstraal met één vingerbeweging en zonder gereedschap te verstellen. De plaats waar de waterstraal de wastafel raakt, is daarmee aan te passen aan de vorm van de wastafel.

Strakke vlakken en duidelijke lijnen karakteriseren het gehele KLUDI BALANCE productenprogramma. Dankzij de toegevoegde zachte rondingen, zijn deze producten universeel toepasbaar in alle badkamerontwerpen.

Achter dit alles is uitermate moderne mengkranentechnologie verborgen. Dat KLUDI 5 jaar fabrieksgarantie verleent, is daarnaast een aanvullende zekerheid.

Waskommen mogen zich in toenemende mate in populariteit verheugen. Logisch, want een waskom laat zich op vele manieren plaatsen en biedt veel ruimte voor speelse oplossingen. Waskommen zijn dan ook inmiddels in vele varianten verkrijgbaar.

KLUDI speelt hierop in door bij meerdere kranenseries waskommengkranen aan te bieden. Het basisidee is altijd hetzelfde; de kraan staat naast de waskom en moet hoog genoeg zijn om het water comfortabel in de waskom te laten plenzen.

Daarom is de uitloophoogte van deze KLUDI waskommengkranen meer als 20cm en in sommige varianten bijna 30cm. De uitlopen komen ook verder naar voren en bevatten de waterbesparende S-pointer perlator, die Kludi in vele producten toepast. De richting van de waterstraal van deze S-pointer perlator kan met één vingerbeweging en zonder gereedschap tien graden versteld worden. De plaats waar de waterstraal de wastafel raakt, is daarmee aan te passen aan de vorm van de wastafel. De S-pointer perlator beperkt de waterdoorlaat zonder comfort te verliezen. Weldadig besparen, het lijkt een schijnbare tegenstelling maar is bij KLUDI wel degelijk mogelijk.

Zoals alle KLUDI producten hebben ook deze producten 5 jaar garantie.

Ook aan het basissegment mogen design eisen gesteld worden. Met de compleet vernieuwde serie KLUDI OBJEKTA geeft de gerenom-meerde Duitse sanitairfabrikant Kludi invulling aan deze trend. De verchroomde messing behuizing van deze vernieuwde Kludi serie wordt gecompleteerd met een massieve hendel, die als een duidelijk designelement een organische vorm laat zien.

De body van de kraan is niet helemaal rond maar heeft een verfijnde contour. Dit benadrukt elegant de belijning van de kraan, een ontwerp van het designbureau Neufeld & Stein. Daarbij werd gelet op onderhoudsarme oppervlakken, hetgeen in privébadkamers, maar zeker ook in de projectenmarkt en in publieke ruimten een belangrijk issue is.

Het nieuwe KLUDI OBJEKTA programma is een complete ééngreeps mengkranenserie en omvat producten voor de wastafel, het bidet, het bad en de douche. Ook inbouw is mogelijk, waarbij de comfortabele KLUDI FLEXX.BOXX gebruikt kan worden. Bijpassende opbouw- en inbouwthermostaten zijn als vanzelfsprekend eveneens verkrijgbaar.

Nieuw ten opzichte van de vorige edities van de KLUDI OBJEKTA serie is de XL variant. Hier volgt Kludi de vraag uit de markt naar producten met een hogere uitstroomopening. Dit komt het gebruiksgemak ten goede maar kan ook voor meer gespetter zorgen.

Kludi zou Kludi niet zijn als hier niet een oplossing voor is gevonden. De straalhoek van de waterbesparende Kludi S-pointer perlator is namelijk met een vingerbeweging te verstellen zodat het water daar neer komt waar het neerkomen moet. Alle kranen beschikken over cartouchetechniek met instelbare heetwaterbegrenzing.

 

Meer artikelen...