Zo veelzijdig de individuele voorkeuren van huurders zijn, zo divers zijn de bouwsituaties ter plaatse. Daarom is er vraag naar mengkranen die harmonieus passen bij verschillende bouw- en inrichtingsstijlen. En dat geldt zowel in de keuken als in de  badkamer. Om aan deze behoeften te voldoen, biedt HANSA mengkraanseries in Coordinated Design aan.

Producten voor wastafel, bidet en douche, opbouw- en inbouwkranen voor het bad of ook verschillende keukenmengkranen – de series uit de HANSA|HOME en HANSA|LIVING segmenten scoren met een bovenmodale rijkdom aan varianten. Voor iedere smaak en voor elk ruimtelijk gegeven is er een passende oplossing.Producten voor wastafel, bidet en douche, opbouw- en inbouwkranen voor het bad of ook verschillende keukenmengkranen – de series uit de HANSA|HOME en HANSA|LIVING segmenten scoren met een bovenmodale rijkdom aan varianten. Voor iedere smaak en voor elk ruimtelijk gegeven is er een passende oplossing.Een bijzondere meerwaarde biedt het concept ‘Coordinated Design’ voor zowel huurders, aannemers, ontwerpers en architecten als installateurs. Een algemeen en modern inrichtingsprincipe, dat als een rode draad door de mengkraanseries HANSAPINTO, HANSAPOLO, HANSADESIGNO en HANSASIGNATUR loopt. De badkamer en de keuken kunnen op die manier dezelfde stijl krijgen, alle delen van de woning worden in harmonie met elkaar gebracht.

Praktisch: wastafelproducten, oplossingen voor douche en bad of keukenmengkranen – klanten kunnen alles uit een en dezelfde hand krijgen. De zoektocht naar een andere dienstverlener en dus ook het tijdverlies bij het opstellen van de beschrijving vallen weg. Bovendien zijn de diverse varianten perfect geschikt om woningen  in het kader van renovaties op te waarderen.
 

Hoogwaardige badkamers verlangen een hoogwaardige mengkraan. De bekroonde, contactloos bedienbare HANSAMURANO X combineert een unieke uitstraling met slimme, technische functionaliteit. Bijzondere hightech-finesse: de innovatieve bewegingssensor met interessant lichtconcept.

Uit een strak geometrische, futuristische vorm stroomt zachtjes een brede en toch flinterdunne waterstraal – zoals uit een frisse bron: dat is de essentie van de HANSAMURANO X. Ze combineert urban design en een innovatieve interface met de natuurlijke rust van zacht stromend water en zet beide aspecten op een onmiskenbare manier in scène.

Bekroond designconcept
Het idee is afkomstig van de bekende designer Bruno Sacco (voormalig design-chef bij Mercedes Benz) en Reinhard Zetsche (Octopus Design), die eerder al in 2003 het vorige model HANSAMURANO hebben ontworpen. HANSAMURANO X volgt de traditie van zijn voorganger, maar interpreteert de vorm en de functie op een eigen, slimme manier. Met een volledig contactloze bediening verenigt ze water, een compleet contactloze hightech sensor en een lichtconcept in een duidelijk architectonisch-minimalistische optiek. Daarbij verbindt de HANSAMURANO X het perfectionisme van moderne technologie met de zinnelijkheid van het oerelement. Zoals de mengkraan het vrije water vormt en cultiveert, zo beleeft en beweegt het water door de mengkraan. Het slimme samenspel tussen ego en alter ego vormt de basis van het ontwerpprincipe van de HANSAMURANO X. De conceptionele en decoratieve kwaliteit heeft ook de jury van de Raad voor Vormgeving/German Design Council bevestigd en zo bekroonden ze de mengkraan uit het premium segment HANSA|EDITION met de German Design Award 2016.  Elegant samenspel van glas en chroom
HANSAMURANO X presenteert een harmonisch samenspel van de materialen. De opmerkelijke combinatie van chroom, glas en water geeft de mengkraan zijn karakteristieke uitstraling. Als centraal element van het buitengewoon designconcept fungeert vanuit het perspectief van de gebruiker het zwevende, rechthoekig lichaam uit chroom en glas, dat tegelijk dienst doet als bedieningselement en watertoegang. Ingekaderd tussen het verchroomde bovenstuk en de onderkant zit een glasplaat. Uit haar transparantie stroomt het water precies in een brede, aangenaam zachte en tegelijk ook flinterdunne laminaire straal in de wastafel. Dat wordt met behulp van een speciale straalvormer gerealiseerd.

Hightech: contactloze bediening en bewegingssensor
Gebruikers kunnen de HANSAMURANO X contactloos in- en uitschakelen door middel van een infraroodsensor binnen het glasvlak. Via twee sensortoetsen in het bedieningselement kan de watertemperatuur individueel worden geregeld. Een ledstrip geeft de gebruiker een visuele melding van zijn instelling. Bovendien is de HANSAMURANO X uitgerust met een slimme licht- en bewegingssensor die in twee stappen reageert: zodra iemand de mengkraan nadert, wordt het licht van de leds geactiveerd en de glasplaat licht dan subtiel op. Als de handen dan dicht genoeg bij de infraroodsensor komen, dan illumineert het helder licht het watergordijn zolang het water stroomt. HANSAMURANO X staat voor slim comfort, pure beleving en de luxe van formele eenvoud. Daarbij blijft het verbruik van de architectonisch-minimalistische mengkraan met negen liter per minuut toch laag.

Met de nieuwe mengkranenserie Hansapinto voor de badkamer biedt Hansa betrouwbare techniek met ingebouwde water- en energiebesparing en veiligheid tegen verbranding. Dit alles zonder comfortverlies, verpakt in een fris, modern design en met een eerlijke prijsstelling. De eigentijdse uitstraling van de mengkraan wordt ontleend aan de combinatie van ronde en hoekige vormen.

Het cilindrisch gevormde kraanhuis en de kubistische hendel en uitloop maken de mengkraan tot een fris, opvallend accent in de badkamer. Besparing op water en energie plus verhoogde veiligheid Hansapinto is niet alleen actueel in vormgeving, ook de techniek is volledig afgestemd op de eisen van deze tijd. In de mengkraan is het stuurpatroon Eco 3.5 ingebouwd, waarmee tot 50 procent bespaard kan worden op water- en energieverbruik zonder verlies van comfort.

Het stuurpatroon voorziet in een schakeling met twee standen; bij het openen van de mengkraan stroomt in eerste instantie een bescheiden, maar voldoende hoeveelheid water uit de kraan voor bijvoorbeeld het handen wassen. Is een krachtiger waterstroom gewenst, dan moet de hendel bewust voorbij een lichte weerstand gebracht worden. Omdat Hansapinto daarnaast voorzien is van een heetwaterbegrenzer wordt tegelijkertijd bespaard op het gebruik van warm water en energie. Deze begrenzer kan bij de montage worden ingesteld door de installateur.

Naast besparing biedt de heetwaterbegrenzer ook verhoogde veiligheid tegen verbranding. Zo kunnen bijvoorbeeld kleine kinderen en ook ouderen de wastafelmengkraan veilig zelfstandig gebruiken.

Duurzaam en doordacht
Hanspinto is duurzaam en doordacht tot in de details. De keramische schijven in het stuurpatroon zijn uiterst nauwkeurig gesneden en waarborgen een duurzame en eenvoudige bediening van de mengkraan. Zo biedt Hansapinto qua design en functionaliteit alles wat van een hedendaagse badkamermengkraan verwacht mag worden tegen een verrassend bescheiden prijsstelling.

Opbouw- en inbouwoplossingen voor bad en douche
Hansapinto is leverbaar in diverse praktische varianten. De serie omvat naast de eenhendelmengkraan voor de wastafel, een bidetmengkraan, opbouw- en inbouwmengkranen voor bad en douche.

Voor wie design, besparing en veiligheid niet slechts tot de badkamer wil beperken is er ook een Hansapinto keukenmengkraan.

Met Hansacube ontwikkelde NOA Design voor Hansa een nieuwe thermostaatserie voor bad en douche die onmiskenbaar verwijst naar architectuur en design. Met zijn ingetogen, rechthoekige vorm geeft Hansacube badkamers een zuivere flair. Met de nieuwe Hansaflow-watervaluitloop plaatst de badmengkraan de verschijningsvorm van het water in het middelpunt van de belangstelling. Hansacube vormt een uitstekende combinatie met de nieuwe mengkranenserie Hansastela.

In de gesloten rechthoekige vorm van Hansacube zijn de bedieningshendel en de baduitloop onopvallend geïntegreerd, zoals in een Zwitsers zakmes. De verticale bedieningshendel voor het openen en sluiten van de kraan vormt de rechterrand van de thermostaat. Met een draaibeweging van max. 90 graden naar voren wordt de kraan geopend. Bij de badmengkraan past ook de uitdraaibare watervaluitloop perfect in de rechthoek. Deze bevindt zich aan de onderrand van de thermostaat en wordt bij gebruik naar voren uitgeklapt. De Hansaflow-uitloop zorgt voor een kenmerkend straalbeeld: geometrisch en toch vrij vloeiend als een moderne waterbron. De badmengkraan is voorzien van een drukknopomstelling, die zich als kleine verchroomde knop linksboven op de thermostaat bevindt. De ronde thermostaatgreep zit zowel bij de bad- als bij de douchekraan aan de voorkant en geeft op een rond afleesvenster de ingestelde temperatuur aan. De bediening en het afleesvenster aan de voorkant bieden het voordeel van een logische, heldere instelling voor gemak in zowel de prive-badkamer als de hotelbadkamer..

Veiligheid en hygiënisch
Bij alle elegantie is ook aan veiligheid en hygiënisch gedacht: een onbedoeld hete straal wordt voorkomen door de vooraf ingestelde temperatuurbegrenzer die bij een watertemperatuur van 38 graden Celsius blokkeert. Om deze blokkering uit te schakelen, moet men bewust een kleine knop op de thermostaatgreep indrukken. Niet alleen het water, ook het kraanoppervlak kan hoge temperaturen bereiken. Om dit te vermijden, is Hansacube door een geïntegreerd kunststof ommanteling veilig geisoleerd. Voor thermische desinfectie, zoals bijvoorbeeld voorgeschreven in openbare sanitaire ruimten, biedt Hansacube een legionella-spoelset..

Assortiment
Tot het Hansacube-assortiment behoren twee uitvoeringen van de douchethermostaat: met normale afvoer naar onder of met afvoer naar boven voor rechtstreekse aansluiting van het Hansajet-douchesysteem. De badthermostaat met watervaluitloop en drukknopomstelling completeert het productprogramma.

Hansa2Day, in een handomdraai van waterval naar naaldstraal. De nieuwe Hansa2Day douche van fabrikant Hansa valt niet alleen op door het bijzondere design, maar ook door de dubbele functie. De handdouche biedt namelijk een keuze tussen een weldadige wellnessdouche onder een waterval of een prikkelende oppepper met de naaldstraal. Wisselen van functie is heel eenvoudig; gewoon de douchekop kantelen.

functie voor iedere smaak en voor elke situatie de optimale douche-ervaring. Als watervaldouche biedt de douchekop wellness en water in overvloed: het water stroomt uit de kraan via de mooie ronde schaal en vormt een watergordijn dat het lichaam zacht omhult. Voor wie een prikkelende douchesensatie wil, verandert de douche in een handomdraai in een stimulerende naaldstraal. Zo wordt douchen elke dag een individuele en sfeervolle sensatie. .

De kick van het kantelen
De omschakeling tussen waterval en naaldstraal is even bijzonder als eenvoudig, dankzij de kantelfunctie van de douchekop. Wanneer de douchekop in horizontale positie staat, stroomt het water in stimulerende naaldstralen uit de onderkant van de schaal. Wordt de douchekop naar voren gekanteld, dan schakelt Hansa2Day over op de watervalfunctie. Het water stroomt dan bovenuit de schaal in een weldadige brede waterval naar beneden.

Elegant in elke situatie
Hansa2Day toont ook op het esthetische vlak een eigen karakter. Het design van de douchekop in stralend chroom en zacht wit brengt een vleugje extravagantie in de badkamer..

De witte schaal in de vorm van een schotel is voorzien van een straalvormer, die als een eiland in het midden van de schaal geplaatst is. De licht gebogen, symmetrische chroomgrip benadrukt de elegantie van de douchekop. .

Goed begeleid
Hansa2Day is zowel losse handdouche als met toebehoren verkrijgbaar. Een mooi aanvulling is de handdouchehouder. Deze is qua design perfect afgestemd op de handdouche. De volledige set bestaat uit een glijstang, handdouche, glij-element en de doucheslang HansaSilverJet. Hansa2Day biedt ook een badset. .

 

Hansaclear staat voor genieten van water met alle zintuigen. Het transparante materiaal van dit doucheprogramma revolutioneert douchedesign en speelt in op de helderheid en reinheid van water. Een doorkijk van boven biedt zicht op het verloop van het water in de douchekop. En door de douchekop heen zijn de waterstralen zichtbaar. Hansaclear-douches zijn onconventioneel, innovatief en ook stijlvol. Zo dichtbij is water nog nooit geweest.

Consequent in uiterlijk - de decoratieve transparante douchestang is de ideale completering van de Hansaclear-handdouche. De vrij te bewegen douchehouder is als een zwanenhals in alle richtingen te verstellen.

Hansaclear lux gaat nog een stap verder in transparantie. Niet alleen zijn de waterwegen zichtbaar, de douchekop wordt ook van binnenuit verlicht. Door deze sfeervolle toevoeging wordt de douche-ervaring nog intensiever. De kleur van het licht is door een eenvoudige druk op de knop naar wens te kiezen. Zo kan iedereen ontspannen of nieuwe energie opdoen in de eigen lievelingskleur.

De lichtfunctie wordt door een kleine accu gevoed, die slechts zelden opgeladen hoeft te worden. Door de accu in de oplader te plaatsen is deze weer snel klaar voor gebruik.

De nieuwe HANSAVIVA maakt duidelijk wat een moderne kwaliteitshanddouche allemaal kan: met de drie verschillende straalsoorten en de royaal bemeten douchekop biedt de handdouche de perfecte douchebeleving voor iedereen. Daarbij komen een hoogwaardig, ergonomisch design en, niet in de laatste plaats, een uiterst zuinig waterverbruik van 12 liter alles bij elkaar genomen is de HANSAVIVA dus een echt pluspunt in iedere badkamer.

Ligt perfect in de hand
Comfort bij het douchen begint er al mee dat een handdouche goed in de hand moet liggen, zoals het geval is bij de nieuwe HANSAVIVA van HANSA, de merkenproducent uit Stuttgart, die zich onderscheidt door een goed doordachte ergonomische vorm.

VARIJET met drie straalvarianten
Al naargelang de instelling komt het water bij de nieuwe handdouche uit een, twee of drie straalkringen: naar keuze kan men ontspannen onder de rustige, volumineuze naaldstraal (alle drie de straalringen), genieten van de prikkelende naaldstraal (twee straalringen) of nieuwe energie tanken onder de krachtige massagestraal (binnenste straalring).

Het VARIJET-principe van de handdouche varieert de waterstraal uitsluitend via het aantal gebruikte sproeiers en maakt bewust geen gebruik van uiteenlopende straalopeningen. De douchebodem krijgt daardoor een homogene, rustige en elegante uitstraling en kan heel eenvoudig worden schoongehouden. In de naaldstraalmodus met drie straalringen staat altijd het maximum aantal sproeiopeningen ter beschikking. Bij de HANSAVIVA ontstaan er dus geen "droge plekken" als gevolg van niet gebruikte straalopeningen. De vleugel aan de douchebodem voor het omstellen van de soort straal is gemakkelijk te bedienen en wordt door middel van een klik gefixeerd.

Laag waterverbruik
Door de geïntegreerde doorstroombegrenzer verbruikt de HANSAVIVA maximaal 12 liter per minuut en daarmee 50 procent minder water dan men normaal bij het douchen verbruikt. Zonder compromissen op het gebied van comfort wordt er automatisch water bespaard HANSAVIVA maakt uitgebreid douchen mogelijk en is toch milieuvriendelijk.

Gemakkelijk te reinigen dankzij zachte straalnoppen
Het reinigingsgemak van de handdouche ligt niet alleen aan het homogene oppervlak van de douchebodem, ook de toepassing van het 2K-materiaal draagt hieraan in doorslaggevende mate bij. De zachtere straalnoppen liggen ingebed in de vaste straalbodem, zodat vuil en aanslag er eenvoudig kan worden uitgewreven.

Biedt kwaliteit in ieder detail
Een ander detail dat de HANSAVIVA als kwaliteitsproduct met een aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding kenmerkt, is de warmte-ontkoppelde behuizing: De Thermo Cool functie verhindert het heet worden van de douchehandgreep, omdat het water in de greep door een aparte leiding wordt gevoerd. Een andere handige producteigenschap is de Twist Guard die voorkomt dat de doucheslang gaat draaien.

Verfrissend als een regenbui: de XL-variant
Naast het standaardformaat met een diameter van 100 mm is de nieuwe handdouche ook verkrijgbaar als comfortabele regenhanddouche met een diameter van 130 mm: een must voor iedereen die graag wil genieten van een flinke regenbui in de eigen badkamer. Dit effect kan bovendien nog worden versterkt door middel van de installatie van een hoofddouche: uit de vlakke, luxueuze behuizing, die geheel van metaal is en een diameter van 300 mm heeft (alternatief ook 200 mm), parelt het water als een zachte, warme zomerregen.

Bij de 100 mm variant hebben doucheliefhebbers de keuze uit 1 of 3 straalkringen (VARIJET). De grote 130 mm douche heeft 3 straalkringen. HANSA biedt de nieuwe handdouche ook als complete set aan met stang, slang en een luxe zeepschaaltje in chroom uitvoering. Tevens is een doucheset met verstelbare wandhouder leverbaar.

Een overzicht van de HANSAVIVA:
* ergonomisch gevormd, aansprekend design;
* keuze uit drie straalsoorten met geoptimaliseerd straalbeeld als VARIJET;
* gering waterverbruik van 12 l/min;
* gemakkelijk te reinigen dankzij zachte straalnoppen;
* ook verkrijgbaar als comfortabele handdouche in 130 mm XL-formaat;
* regenhoofddouche in 2 maten (200 mm/300 mm) verkrijgbaar

De HansaColourshower van fabrikant Hansa maakt van douchen een spectaculaire sensatie. De douche zorgt niet alleen voor weldadige hoofd- en lichaamsdouche, maar biedt daarnaast ook de mogelijkheid om het douchewater te voorzien van gekleurd licht voor chromotherapie en sfeer.

Chromotherapie naar individuele wens
De hoofddouche van de HansaColourshower is voorzien van LEDs die het hele kleurenspectrum voor chromotherapie bieden, voor een weldadige werking op lichaam en geest. Het douchewater wordt verlicht met een kleur naar keuze. In totaal biedt de HansaColourshower acht kleuren en gewoon wit licht, voor douchen met een extra dimensie. De gewenste kleur is eenvoudig in te stellen, via het verlichte bedieningspaneel. Ook kan gekozen worden voor een van de vier voorgeprogrammeerde lichtprogrammas: Fire, Sweep, Wave en Ice. Elk van deze programmas is erop gericht het energie-evenwicht te herstellen. In combinatie met weldadig warm water maakt de HansaColourshower van een gewone doucheruimte een echte wellnessruimte.

Douchefuncties
Ook in douchefuncties biedt de HansaColourshower alles wat de veeleisende doucher zich kan wensen. De bi-functionele hoofddouche biedt een keuze uit een ontspannende, zachte stortdouche of een stimulerende straaldouche. Daarnaast biedt HansaColourshower een beweegbare lichaamsdouche en een handdouche. Het douchesysteem is door middel van druktoetsen eenvoudig te bedienen en om te schakelen. Vaak zijn het juist de details die zorgen voor onderscheidend comfort. Daarom is de HansaColourshower standaard voorzien van een praktische en elegante zeepdispenser.

Met of zonder douchethermostaat
De HansaColourshower laat zich eenvoudig installeren, zowel in een bestaande als in een nieuwe doucheruimte. Er zijn twee varianten, met of zonder geintegreerde douchethermostaat. Het model zonder thermostaat is eenvoudig aan te sluiten op een bestaande douchethermostaat.

Was de badkamer vroeger een puur functionele ruimte, is het nu een plek met een geheel eigen stijl die royaal van opzet mag zijn. Ontwerpers staan voor de uitdaging een interieurconcept voor de ruimte in zijn totaliteit te ontwerpen, waarbij werkelijk alle elementen, dus wastafel, bad douche tot en met de indeling van de mengkranen betrokken worden. De sleutel voor een op de vormgeving georiënteerd badkamerontwerp levert HANSAMATRIX, het nieuwe inbouwsysteem van de kranenproducent uit Stuttgart. Het modulaire systeem biedt architecten en ontwerpers tal van mogelijkheden. Ideeën voor de vormgeving kunnen eenvoudig en precies worden omgezet. HANSAMATRIX laat met name het markante design van de wastafels, douches en baden uit de HANSA LIVING productlijnen goed tot hun recht komen.

HANSAMATRIX: modulair en veelzijdig
HANSAMATRIX vormt de sleutel voor een grote variëteit aan mogelijkheden voor de vormgeving. Het modulaire systeem met zijn exacte ontwerpraster van 25 mm als basisafmeting schept de nodige ruimte voor meer creativiteit. Bij de installatie dient een montagerail als een soort liniaal en hulpmiddel om de gewenste modules op een afstand van 25 mm of een veelvoud daarvan gelijkmatig en precies op maat aan te brengen.

De componenten kunnen verticaal, horizontaal, in groepen of apart geplaatst worden waardoor de ontwerpvrijheid nagenoeg grenzeloos is, en dat tot de eindmontage. Alle elementen, van wastafelmengkraan tot en met de thermostaat, kunnen geheel flexibel en individueel afgestemd op de toepassing worden aangebracht. HANSAMATRIX biedt twee klassieke maten voor het design: een vierkant van 75 mm x 75 mm en een slanke rechthoek van 75 mm x 175 mm.

Het resultaat is steeds exact zoals het is gepland: mengkranen met een geometrische, rechtlijnige en strakke uitstraling, die optimaal in het design van de moderne badkamer passen en deze perfect afmaken.

De populaire mengkranenlijn HANSARONDA is niet meer weg te denken uit het assortiment van HANSA. Al ruim 14 jaar is het model een vast onderdeel in vele badkamers. Nu wordt de elegante klassieker gepresenteerd in een nieuwe look: slanker, rechtlijniger en moderner. Maar niet alleen het verfrissende design overtuigt, ook de "innerlijke waarden" tellen mee. De nieuwe HANSARONDA onderscheidt zich door hoogwaardige kwaliteit en een op duurzaamheid gerichte techniek. De slimme kraan verbruikt slechts 6 liter water per minuut en volgt daarmee dus volledig de "groene" trend. Met de nieuwe Ronda-serie brengt Hansa een lijn op de markt die het HANSA I LIVING segment optimaal aanvult.

HANSARONDA een prima mengkraan
Het design van de nieuwe HANSARONDA, dat slanker is als het vorige model, maakt een lichte en elegante indruk. De zachte overgangen van ronde naar rechte lijnen maken de mengkraan tot een modern element dat op een harmonische manier in elke badkamer past. De hendel van de mengkraan ligt niet alleen goed in de hand, maar ziet er door de slanke vorm ook heel mooi uit.

Typisch HANSARONDA: veel varianten, dus veel mogelijkheden
Het HANSA I LIVING segment staat voor mengkranenseries met een karakteristiek, tijdloos design en een groot aantal toepassingsmogelijkheden. Deze series beantwoorden ieder op hun eigen manier aan de hoogste eisen op het gebied van design en kwaliteit. De HANSARONDA past perfect in deze categorie. De ruime keuze aan producten biedt ontwerpers, opdrachtgevers en installatiebedrijven alle vrijheid: naast de klassieke wastafelmengkraan is er bijvoorbeeld ook een variant met hoge sokkel, een wastafeloplossing voor aan de wand en een wastafelmengkraan met uittrekbare handdouche.

Maar HANSARONDA heeft nog meer te bieden. Een vrijstaande badmengkraan die middenin de ruimte kan worden geplaatst, zorgt voor een bijzonder accent in de badkamer. De serie wordt afgerond door fraaie opbouw- en inbouwvarianten voor douche en bad. De sleutel voor een perfecte, op de architectuur georiënteerde badkamer, die de ruimte als een geheel beschouwt, is de integratie van het inbouwsysteem HANSAMATRIX, dat een precieze, rechtlijnige en vooral op de millimeter nauwkeurige plaatsing van de kraanelementen mogelijk maakt.

Hansastela is de nieuwe designkranenserie van HANSA; het resultaat van debeproefde samenwerking met vormgevers Bruno Sacco en Reinhard Zetsche(Octo-pus Design). Het design van Hansastela is groots, de prijsstelling is bescheiden. Met deze nieuwe serie spreekt de kranenfabrikant een brede doelgroep aan,met kranen die niet zozeer het product maar het water zelf centraal zetten.

Met Hansastela hebben de vormgevers Bruno Sacco en Reinhard Zetsche(Octopus Design) een compleet assortiment badkamerkranen ontworpen, waarin hetconcept de beleving van water doorklinkt. Het strakke, architectonische maartoch harmonische design zet water centraal. De speciaal ontwikkelde straalvormerin de Hansaflow-uitloop vormt van het uitstro-mende water een brede, zachtegolf die natuurlijk overkomt.

Vorm en functie
Hansastela is een geslaagde combinatie van functionaliteit en vorm.Bedieningsgemak, geavanceerde techniek en een consequente vormgeving zijnde ken-merken. De onorthodoxe bedieningshendel trekt de aandacht, zowel quadesign als qua technische uitvoering. Deze regelt de watertoevoer en-temperatuur. Het stuurpatroon is voorzien van keramische schijven en geconstrueerdvolgens het principe van de joystick voor een eenvoudige en nauwkeurigebediening. Het cilindervormige kraanhuis zorgt voor een spannend contrast met dehoekige wateruitloop.

Praktische details
Het enigszins naar voren hellende kraanhuis verleent Hansastela niet alleeneen dyna-mische uitstraling. Het zorgt ook voor een grotere afstand tussenkraan en wand, waardoor ook in kleinere ruimtes een comfortabele bediening vanhet afvoergarnituur mogelijk is. De trekstang voor bediening is ergonomischgevormd, zodat deze ondanks de geringe diepte goed hanteerbaar is. Een anderpraktisch en nieuw aspect bij de badmengkranen is de in de doucheslanggeïntegreerde omstelling. Door eenvoudig aan de slang te trekken wordt omgeschakeldvan bad- naar douchefunctie.

Met de sobere en slanke vormgeving met een combinatie van rond en hoekig endoor de joystick bedieningshendel met de hightech-uitstraling, pastHansastela bij uitstek in de moderne designbadkamer. De kraan geeft de badkamer eenindividuele flair.

Assortiment
Het Hansastela-assortiment omvat wastafel- en wandmengkranen,opbouwmengkranen voor douche en bad, een baduitloop en een hoofddouche, evenals eeneengreepsinbouw-mengkraan.

Met de nieuwe kranenserie HansaCanyon verrast Hansa opnieuw. Met de succesvolle watervalkraan HansaMurano werd water als blikvanger centraal gezet. HansaCanyon borduurt voort op dit concept, maar voegt daar een nieuwe dimensie aan toe. HansaCanyon biedt een schouwspel van licht en water in minimalistisch design.

De strakke, rechthoekige kraan herbergt een bijzondere verrassing. In de uitloop van de kraan is een open watergeul aangebracht, die zicht geeft op het stromende water. Afhankelijk van de gekozen watertemperatuur, stroomt door het water gekleurd licht: van blauw (voor koud water) naar helder rood (voor warm water). Zo creëert HansaCanyon een fascinerend water- en lichtschouwspel in de badkamer.

Sensor bediening
De kraan wordt elektronisch bestuurd, via strak en vlak vormgegeven bedieningsknoppen met sensor. Lichtgevende strips aan de zijkant van de sensorknoppen geven visueel de gekozen watertemperatuur aan.

HansaCanyon biedt twee wastafelkranen in verschillende formaten. Voor bad en douche is de kraan uitgevoerd met een brede uitloop, wat het effect geeft van een natuurlijke waterval.

Bekroond design
HansaCanyon is een ontwerp van de designers Reinhard Zetsche en Bruno Sacco. Bij de introductie werd de kraan bekroond met de design plus award van de German Design Council, vanwege het innovatieve, onderscheidende design.

HansaCanyon is leverbaar vanaf 1.587,00 (prijs incl. BTW)