Voor velen is de badkamer de belangrijkste plek in huis. Om optimaal te genieten moet een badkamer aansluiten bij de wensen van de gebruikers. Het nieuwe GROHE Colours assortiment bestaat uit een uitgebreid aanbod aan GROHE producten voor wastafel, douche, bad en toilet met bijbehorende accessoires. Dit aanbod is verkrijgbaar in tien verschillende afwerkingen om aan ieders voorkeur te voldoen. Hierdoor is het mogelijk om een complete badkamer in te vullen in één van de vier nieuwe kleuren, chroom of in Supersteel in zowel een matte of gepolijste uitvoering. De nieuwe GROHE Colours producten zijn zeer kleurvast door de speciale PVD-coating en zijn binnenkort verkrijgbaar bij één van de GROHE verkooppunten.

Voor elk wat wils
De vier nieuwe kleuren zijn zorgvuldig ontworpen op basis van wereldwijde trends en passen bij elk interieur.

“Mensen willen een vertrouwd klassiek ontwerp, maar willen het daarnaast kunnen personaliseren”, zegt Michael Seum, Vice President of Design bij GROHE. “Het uitgebreide ESSENCE-assortiment maakt het voor architecten en ontwerpers mogelijk om dat te leveren. Het is het begin van vrijwel eindeloze mogelijkheden voor creativiteit.”

Heb je de nieuwe Rainshower SmartControl van Grohe al gezien? Een nieuw douchesysteem met werkelijk alles erop en eraan! En nu komt het leukste van alles.... wij mochten deze Rainshower SmartControl zelf uittesten! Hoe dat ging? Lees maar snel verder...

Regelmatig plaatsen we op Wonenonline.nl de laatste noviteiten van Grohe. Deze keer ontvingen we een persbericht van een hele andere orde. Namelijk een uitnodiging om het nieuwste douchesysteem van Grohe zelf uit te testen in het luxe Vesper hotel in Noordwijk. Dat lieten we ons natuurlijk geen twee keer zeggen.... dus hop... op naar Noordwijk en onder de  douche.
 
Na een dagje flink shoppen en uitwaaien aan het strand waren we wel toe aan een ontspannende douche. Eenmaal aangekomen in de hotelkamer waren we buitengewoon verrast toen we in de badkamer het prachtige Grohe douchesysteem aantroffen. We hadden hem natuurlijk al gespot op de persfoto's maar in het echt was hij nog groter en mooier dan we hadden gedacht.

Als eerste viel ons het mooie bedieningspaneel op. Een soort van planchet met aan de zij en voorkant een aantal knoppen. Aan de bovenzijde een glazen plaat waar je je verzorgingsproducten op kunt plaatsen. Handig!  Als we omhoog kijken hangt daar een prachtige design hoofddouche. Niet rond maar ovaal en beslist groot genoeg om met je hele lichaam onder te staan. Ook aanschouwen we de verschillende openingen die ons erg nieuwsgierig maken naar de stralen die we mogen verwachten. 

We kunnen onze nieuwsgierigheid dan ook niet langer bedwingen en springen onder de douche. We beginnen met de handdouche. Met één druk op de knop schakelt de handdouche zich in. Met de draaiknop aan de zijkant van het bedieningspaneel regelen we vervolgens de juiste temperatuur wat heel gemakkelijk gaat. Met de nieuwste technologie van GROHE blijft het water constant op een aangename 38 graden. Geen temperatuurschommelingen, ook niet als iemand in een andere kamer zijn of haar douche gebruikt. De handdouche is lekker licht van gewicht en de straal is heerlijk zacht maar toch krachtig zoals je van een handdouche mag verwachten. 

En toen was het moment daar.... Let it rain! We konden kiezen uit 2 knoppen voor de hoofddouche. We kozen als eerste voor de rechter. Die beloofd ons een weldadige regenbui! En ja een heel bijzondere ervaring! Het is alsof je werkelijk  in de regen staat. Maar nog beter, een heerlijke warme regen! Heel veel druppels die voelen als een fijne zachte nevel. Vooral het zachte van de druppels viel ons op. Veelal bij regendouches klettert het water op je neer maar hier was het een aangename bui!  Overigens ontdekten we even later dat we ook aan de knop ook konden draaien om de sterkte van de regenbui te regelen! 

 


 

 


Na even heerlijk te hebben genoten van de regen was het nu tijd voor een wat steverige douche... althans zo lijkt de icoon op de linkerknop ons te vertellen.... en deze knop zegt ook niets teveel. Na het drukken op deze knop worden er ineens verschillende massagestralen ingeschakeld.  Zowel onze schouders als ons hoofd maken kennis met een verkwikkende massage... heerlijk! Even lekker alles loslaten en genieten van het moment. En ook hier kunnen we de sterkte van de stralen weer helemaal naar wens instellen.

 


 

 


Na een leuke en inspannende dag bood de Grohe Rainshower SmartControl ons echt een luxe en ontspannen beleving. We waren weer helemaal fris en fruitig om te gaan genieten van een smakelijk diner om even later moe maar voldaan ons lekkere bedje in te kruipen. 

 


 

 


En de volgende ochtend.... natuurlijk weer heerlijk onder de douche om vervolgens, na een kostelijk ontbijt dankbaar en tevreden huiswaarts te keren!

Een luxe en ontspannen douche, precies afgestemd zoals jij het wil. Dat is wat GROHE mogelijk maakt met het nieuwe Rainshower® SmartControl douchesysteem. Een innovatieve technologie waarmee je zelf je favoriete straal en het watervolume van de douche bepaalt. Met eenvoudige druk- en draaiknoppen kan worden gekozen voor de hoofd- of handdouche, gewenste douchestraal, de intensiteit van de straal en de juiste temperatuur. Voor liefhebbers van een verkwikkende of juist ontspannende douche. Het GROHE Rainshower® SmartControl douchesyteem biedt een alles-in-één oplossing van elegant, functioneel design. De grote, ovale hoofddouche XXL – van maar liefst 36 centimeter – heeft een brede regendouche waar het complete lichaam onder past. Ook beschikt het over drie massagestralen voor hoofd en/of schouders. De GROHE Turbostat® technologie vormt de kern van dit douchesysteem. Door de gevoeligheid van de thermostaatkraan bereikt het water in een fractie van een seconde de juiste temperatuur en dit blijft de hele douchebeurt lang constant. Door te drukken en draaien is de bediening van de douche zeer eenvoudig, zelfs voor kleine kinderen.

Sanitairfabrikant Grohe heeft samen met keramiekfabrikant Villeroy & Boch onderzoek gedaan naar de badkamer van de toekomst. De twee innovatieve bedrijven waren benieuwd naar hoe mensen over twintig jaar in hun huis willen leven en wat elke ruimte dan te bieden moet hebben. Dit resulteerde in vier modellen met elk de focus op één essentieel aspect; de Multi-ID badkamer (persoonlijk met ultiem gemak), de Healthness badkamer (een eigen gezondheidscentrum), de Zero Emissions badkamer (100% genieten, zonder schuldgevoel) en de Selfness badkamer (hypermoderne eigen spa). Het onderzoek is gedaan in samenwerking met het gerenommeerde Zukunftsinstitut in Frankfurt onder leiding van trendwatcher Matthias Horx.

Me-time
Paul Flowers, als Senior Vice President verantwoordelijk voor design bij Grohe, geeft aan: ‘Tijd voor jezelf wordt steeds schaarser. Dit is een van de redenen waarom de badkamer een steeds belangrijkere ruimte wordt in huis. Het is namelijk nagenoeg de enige plek waar je je even terug kunt trekken om te ontspannen en waar je me-time kunt beleven.’ De studie naar de badkamer van de toekomst is een afgeleide van een onderzoek onder ruim 1000 consumenten, een analyse van internationale trends en maatschappelijke ontwikkelingen. Experts hebben de resultaten geïnterpreteerd en kwamen tot de vier modellen.

Multi-ID badkamer: persoonlijke badkamer
Nu al wil meer dan de helft van de consumenten individueel gemak in de badkamer. Met de moderne technologieën zal het over 20 jaar mogelijk zijn om alle elementen in de badkamer bij binnenkomst automatisch aan te passen aan de favoriete instellingen van de bezoeker. Denk aan de kamertemperatuur, de muziek, gekleurde verlichting, hoogte van de wastafel en het toilet, maar ook de gewenste oppervlakken zoals hout, steen of tegels kunnen middels projectie op schermen worden gerealiseerd. Een ander kenmerk van de Multi-ID badkamer is de variatie die aangebracht kan worden in meubels, zo zou het bad verdubbeld kunnen worden tot zithoek, de wastafel tot make-up studio en de spiegel kan veranderen in een news screen. Ook zal veel beslag multifunctioneel zijn; de handdouche kan niet meer alleen doseren met water maar ook met shampoo en de douchecabine kan omgetoverd worden tot een full-body droger. Extra voordeel van de Multi-ID badkamer is dat deze ook leverbaar zal zijn in semi-publieke omgevingen zoals hotels of kantoren. Met gebruik van onder meer op cloud gebaseerde technologieën kunnen gebruikers hun favoriete instellingen ook toepassen in een badkamer ver van huis. Grohe geeft al gehoor aan de behoefte van consumenten voor een Multi-ID badkamer met onder meer de serie GROHE F-digital Deluxe. Een uniek concept waarmee je je douche verandert in een persoonlijke spa. F-Digital Deluxe zorgt voor sfeerverlichting, ontspannende muziek en zachte stoom dankzij GROHE licht-, geluids- en stoommodules.

Healthness badkamer: medische gegevens in de badkamer
Voor mensen die behoefte hebben aan een badkamer met gezondheid gerichte functies, is er de Healthness badkamer. Over 20 jaar zou het mogelijk moeten zijn om de badkamer een centraal punt te laten zijn van gepersonaliseerde gezondheidszorg. Denk bijvoorbeeld aan het vervullen van bewakingsfuncties, meten van lichaamsfuncties en het verzamelen van vitale data over de gebruiker. Zo zou het toilet urine moeten kunnen analyseren, de tandenborstel zou informatie uit het speeksel moeten kunnen halen en zelfs bloedmetingen zouden gedaan moeten kunnen worden met bepaalde methoden. Paul Flowers geeft aan: ‘De visualisatie van medische gegevens in de badkamer zal een belangrijke rol spelen. We hebben grote delen van glas en keramiek waarop de informatie geprojecteerd kan worden in de vorm van pictogrammen of platte teksberichten. Zelfs een soort audio feedback is denkbaar.’ Ook zal de Healthness badkamer fitness-functionaliteiten in kunnen bouwen. Bijvoorbeeld door de gebruiker via een on-screen avatar te motiveren om bepaalde oefeningen te doen, maar ook motiverende muziek kan ingezet worden wanneer een virtuele personal trainer met de gebruiker aan de slag gaat. Verder zal het in deze badkamer door web based technologieën mogelijk zijn om online toegang te krijgen tot de dichtstbijzijnde apotheek en live chats te voeren met artsen.

Zero Emissions badkamer: duurzaamheid en luxe
Steeds meer mensen gaan bij het (ver)bouwen van hun badkamer bewuster om met energiebesparing en andere energie-efficiënte aspecten. Dit bewustzijn zal de komende jaren alleen maar groeien. In de Zero Emissions badkamer verdwijnt het gevoel van schuld door gebruik van natuurlijke hulpbronnen en energie. De badkamer zal een kleine electriciteitscentrale op zichzelf zijn, zal fungeren als een warmtewisselaar en zal een waterzuiveringfaciliteit hebben, waardoor het niet meer nodig is om aangesloten te zijn op het openbare water en energienetwerken. Mensen kunnen dan prima een paar keer per dag douchen of genieten van een whirpool zonder belasting van het milieu. Naast dergelijke milieubesparende technieken zullen natuurlijke materialen zoals hout en klei een grote comeback maken. Zij zijn hygiënisch, niet giftig en composteerbaar, en zorgen bovendien voor een aangenaam klimaat in de badkamer. Kortom, over 20 jaar kan de badkamer duurzaamheid en luxe combineren, evenals ecologie en innovatie. Selfness badkamer: evenwicht tussen geest, lichaam en ziel
Uit de studie blijkt dat de meeste respondenten hunkeren naar ontspanning en me-time in de badkamer. De Selfness badkamer zal ontworpen en ingericht zijn als een hypermoderne eigen spa. Deze badkamer zal mensen helpen om op een gewenst energieniveau te komen en evenwicht te bereiken tussen geest, lichaam en ziel. Met behulp van audio-apparatuur, sfeerverlichting, aromatherapie en schilderachtige achtergronden geprojecteerd op de muren, zullen gebruikers een reis naar een andere wereld ervaren. Een verscheidenheid van digitale thema’s zal kunnen worden geselecteerd waardoor de badkamer omgezet kan worden in een yoga-studio of een spa-lounge. Bovendien kan een hele reeks van verschillende functies worden geprogrammeerd om de ruimte af te kunnen stemmen op de bioritmes van de gebruikers. Grohe speelt hier al deels op in met de mogelijkheid om de douchecabine te kleuren zodat die voldoet aan de stemming van het moment, de ruimte te laten vullen met stoom en het kunnen laten afspelen van favoriete muziek. Voor handige draadloze bediening via smartphone, I-Pods en I-Pads maken deze toepassingen gebruik van Bluetooth-technologie.

De populariteit van thermostaatkranen groeit onverminderd door, waarbij de consument steeds meer waarde hecht aan extra comfort, veiligheid en besparing. GROHE speelt hier op in met de vernieuwde reeks Grohtherm 1000 thermostaatkranen. De verbeteringen bestaan uit een nieuwe ranke GROHE CoolTouch® body die nooit te heet wordt, ergonomisch gevormde metalen grepen, GROHE TurboStat® technologie en de waterbesparende EcoButton. Door het moderne tijdloze design en het uitgebreide productassortiment zijn de nieuwe thermostaatkranen de perfecte oplossing voor iedere badkamer, van renovatie tot nieuwbouw, voor zowel opbouw als inbouw.

Onbezorgd genieten
Met de optimale ergonomie en de hoogste veiligheidsstandaard in zijn segment is de Grohtherm al jarenlang de ideale thermostaatkraan voor iedere gebruiker, van kinderen tot senioren. Ondanks de mooie ranke body van de vernieuwde thermostaatkraan, wordt deze dankzij de 100% GROHE CoolTouch® technologie nooit te heet. Het hete water in de kraan wordt omgeven door een koudwater kanaal waardoor de buitenzijde van de kraan nooit te warm wordt om vast te pakken. Bovendien kan, dankzij de SafeStop, de watertemperatuur niet zomaar voorbij de vooraf ingestelde temperatuur van 38º C gedraaid worden. Dankzij de vleugelgreep op de achterzijde van de grepen is de kraan zeer comfortabel in gebruik, zelfs met natte ingezeepte handen. Het uiterst gevoelige thermo-element GROHE TurboStat® geeft ook in de vernieuwde versie in een fractie van een seconde water van de gewenste temperatuur en houdt deze constant gedurende de douchebeurt. Dit betekent nooit meer last van onnodige waterverspilling om de gewenste temperatuur te zoeken. Mocht de koudwatertoevoer onverwachts wegvallen, dan wordt de heetwatertoevoer automatisch afgesloten om verbranding te voorkomen.

Waterbesparing tot 50%
Het gemak wordt nog meer vergroot door de GROHE Aquadimmer® waarmee met één greep zowel de waterhoeveelheid kan worden bepaald, als eenvoudig kan worden gewisseld tussen de badkraan en handdouche. Met de EcoButton kan worden gekozen voor 50% van de waterhoeveelheid om te kunnen genieten van een waterbesparende douche waarmee de Grohtherm 1000 een waardevolle bijdrage kan leveren aan het milieu.

De Hansgrohe ShowerTablet Select 300: elegant planchet en intelligente douchebediening in één. Met de ShowerTablet Select 300 opent kranen- en douchespecialist Hansgrohe een nieuwe productcategorie op het gebied van opbouw thermostaten. Wat op het eerste gezicht een elegant en handig planchet voor douchebenodigdheden lijkt, ontpopt zich als ergonomisch doordachte, comfortabel water- en temperatuur bedieningssysteem. Douchen met één druk op de knop, eenvoudig de temperatuur instellen en alles bij de hand: dat biedt de ShowerTablet Select 300.

Een plekje voor douche- en badbenodigheden vinden is meestal een hoop gedoe. Zeker als ieder familielid zijn of haar eigen shampoo en douchegel heeft. “Waarom dan niet het nuttige met het aangename verenigen”, bedachten de ontwikkelaars van Hansgrohe in samenwerking met Phoenix Design, “en van twee één maken?” Een optisch aantrekkelijk, 300 mm breed planchet voor douchegel en shampoo, die tegelijkertijd de functie van thermostaat vervult. De Hansgrohe ShowerTablet Select 300 kan het allebei: bij een elegante verschijning veel ruimte bieden en water en temperatuur comfortabel bedienen. Hierdoor wordt de investering en montage van een extra planchet in de douche overbodig.

Doordachte ergonomie en intuïtieve bediening
Als basis voor de innovatieve Select technologie ontwikkelden de Hansgrohe experts een nieuwe stopkraan, die het mogelijk maakt de waterdoorlaat niet meer door draaien, maar door eenvoudig drukken op een knop aan- en uit te zetten. De matchromen Select-knoppen zijn aan de voorkant van de ShowerTablet Select 300 thermostaat gepositioneerd. De duidelijke symbolen tonen aan dat één druk op de knop genoeg is om de douche of bij de badthermostaat de baduitloop, aan- of uit te zetten. Alle bedieningselementen zitten direct toegankelijk aan de voorzijde van de thermostaat. De gebruiker herkent zo intuïtief wat er moet gebeuren om de gewenste functie en temperatuur precies in te kunnen stellen.

Met de ergonomische, goed bedienbare draaiknop is de temperatuur exact in te stellen, zelfs met gladde of natte handen. Ook ouderen, kinderen of mensen met een lichamelijke beperking zullen de ergonomische en intuïtieve bediening zeer waarderen. De mogelijkheid bestaat om de Select-knop zo te monteren, dat deze in gesloten toestand een klein stukje naar voren komt, zodat deze voelbaar wordt.

 

Het Grohe Spa™ assortiment krijgt er een nieuwe serie bij: Grandera. Een tijdloos, elegant klassiek assortiment van bad- en doucheproducten. Ronde en vierkante elementen zijn samengesmolten tot een eenheid. Het resulteert in een serie van unieke en tijdloze producten, gecombineerd met de hoogste kwaliteitseisen en vakmanschap met oog voor detail en comfort.

Puur, eenvoudig, maar toch extravagant. De Grandera™ serie brengt traditionele tegenstellingen bij elkaar in één harmonieus design. Het resulteert in een serie van unieke en tijdloze producten, van een elegante tweegreepskraan tot een perfect gevormde hoofddouche. Alle producten zijn ontwikkeld, ontworpen en gefabriceerd in Duitsland.

De Grohe Grandera™ serie staat voor perfectie tot in het kleinste detail. Dat is de reden dat de gehele serie, van hoofddouches tot thermostaatkranen en van fonteinkranen tot zeepdispensers, perfect op elkaar is afgestemd. De vrijstaande badkranen zorgen voor flexibiliteit bij het ontwerpen van een badkamer. Het bad in combinatie met de kraan kan op elke gewenste locatie binnen de badkamer geplaatst worden. Het indrukwekkende assortiment wordt aangevuld met tal van accessoires in wit porselein. Het is de ideale manier om stijvolle accenten aan te brengen in de badkamer.

Grohe Spa™ collectie
De Grohe Grandera™ serie maakt onderdeel uit van de Grohe Spa™ collectie. Dit is een uitgebreid assortiment aan kwalitatief hoogwaardige kranen en douches voor in de badkamer. Van de wastafel tot het bad en de douche, elke serie biedt een breed scala aan producten. Op deze manier kan iedereen naar eigen wens en tot in de kleinste details zijn ideale badkamer samenstellen.

Verkrijgbaarheid
De Grandera™ serie is te verkrijgen in twee uitvoeringen – chroom en chroom/goud – en is uitstekend te combineren met uiteenlopende badmeubelen. Met dank aan de Grohe StarLight® technologie, behoudt de Grandera™ zijn glans en is bestand tegen vuil en krassen. De kranen zijn tevens voorzien van de Grohe SilkMove® technologie, die een soepele bediening garandeert.

Niets fijner dan een warme douche als je gesport hebt of ‘s ochtends als je net bent opgestaan. Een ritueel dat we dagelijks herhalen. Grohe, expert op het gebied van douchen, introduceert de Power & Soul™ doucheserie. Deze nieuwe doucheserie zorgt ervoor dat je nog meer kunt genieten van je dagelijkse doucheritueel. Door middel van de innovatieve GROHE One-Click Showering knop is het nu mogelijk om met één klik je lievelingsstraal uit te kiezen. Of je nu voor een massagestraal gaat of liever een zachte straal kiest, in een handomdraai krijg je de gewenste straal uit de Power & Soul™ douchekop.

Met de One-Click Showering keuzetoetsen op de achterkant van de douchekop kan snel en eenvoudig van straalsoort gewisseld worden. Alle producten uit de Power & Soul™ lijn zijn voorzien van de innovatieve GROHE Rain O2. Dit is één van de vier waterstralen die gekozen kan worden. De GROHE Rain O2 is een waterstraal die grotere en vollere druppels produceert. Dat kan doordat lucht in de douchekop wordt gezogen en vermengd wordt met het snelstromende water. Hierdoor ontstaat een vollere brede en zachte waterstraal.

Naast de GROHE Rain O2 en Rain zijn er ook nog twee massagestralen. De nieuwe Bokoma Spray™ die door de acht dynamisch werkende sproeiers zorgt voor een ontspannende massage onder de douche. En de waterstraal Jet is een verkwikkende waterstraal die de huid stimuleert.

 

Niets fijner dan een warme douche als je gesport hebt of ‘s ochtends als je net bent opgestaan. Een ritueel dat we dagelijks herhalen. Grohe, expert op het gebied van douchen, introduceert de Power & Soul™ doucheserie. Deze nieuwe doucheserie zorgt ervoor dat je nog meer kunt genieten van je dagelijkse doucheritueel. Door middel van de innovatieve GROHE AquaDirect™ knop is het nu mogelijk om met één klik je lievelingsstraal uit te kiezen. Of je nu voor een massagestraal gaat of liever een zachte straal kiest, in een handomdraai krijg je de gewenste straal uit de Power & Soul™ douchekop.

Met de AquaDirect™ keuzetoetsen op de achterkant van de douchekop kan snel en eenvoudig van straalsoort gewisseld worden. Alle producten uit de Power & Soul™ lijn zijn voorzien van de innovatieve GROHE Rain O2. Dit is één van de vier waterstralen die gekozen kan worden. De GROHE Rain O2 is een waterstraal die grotere en vollere druppels produceert. Dat kan doordat lucht in de douchekop wordt gezogen en vermengd wordt met het snelstromende water. Hierdoor ontstaat een vollere brede en zachte waterstraal.

Naast de GROHE Rain O2 en Rain zijn er ook nog twee massagestralen. De nieuwe Active Massage die door de acht dynamisch werkende sproeiers zorgt voor een ontspannende massage onder de douche. En de waterstraal Jet is een verkwikkende waterstraal die de huid stimuleert.

Het toilet is al lang geen vergeten ruimte meer in het wooninterieur. Bij het inrichten van een nieuwe woning of bij een verbouwing wordt het toilet tegenwoordig, net als de badkamer en de keuken, meegenomen in de stijl van het huis. Niet alleen tegels en accessoires brengen sfeer in het kleinste kamertje, maar ook de kraan bij het fonteintje is vaak een eyecatcher. Speciaal voor het toilet introduceert sanitairfabrikant Grohe een nieuwe lijn toiletkranen onder de naam GROHE Universal. Gestroomlijnde slanke kranen met een minimalistische vormgeving. Vier verschillende modellen die door de eenvoud in uitvoering goed te combineren zijn met elke interieurstijl.

aat uit vier kranen. Er zijn twee kranen verkrijgbaar voor op het fonteintje; een strakke variant met een U-vormige uitloop en een kraan met een meer speelse uitstraling door de boogvormige C-uitloop. Steeds vaker kiest men voor een kraan die direct uit de wand komt. Ook binnen de Universal lijn heeft Grohe twee wandmodellen, beiden met een L-uitloop, één van 10 cm en één van 18 cm. De kranen zijn heel eenvoudig te bedienen; aan het uiteinde van iedere uitloop zit een klein hendeltje met een goede grip, zodat de kraan soepel geopend en gesloten kan worden. Bovendien neemt de kraan door deze bedieningsvorm geen extra ruimte in op het - toch vaak al kleine - fonteintje. 

De finishing touch met bijpassende accessoires
De toilet is helemaal af met de bijpassende Essentials van Grohe; minimalistisch vormgegeven accessoires. Niet alleen leuk bij een traditionele stijl, maar ook zeer geschikt bij een tijdloze of moderne inrichting en goed te combineren met de Universal kranen. Van closetrolhouder tot toiletborstel en van zeepdispenser tot hand-doekhaakje. De stijl van de Essentials is ook door te voeren in de badkamer; de lijn bestaat uit tien accessoires, voor zowel het toilet als de badkamer.

Om heel eenvoudig een nieuwe look aan de badkamer te kunnen geven, introduceert sanitairfabrikant Grohe een nieuwe generatie Rainshower® handdouches in opvallende kleuren. De unieke combinatie van kleur en vorm van de nieuwe douches springt in het oog en sluit perfect aan bij mensen die iets vernieuwends willen in hun badkamer.

Van geel tot rood en paars
Tot nu toe was de handdouche uit de GROHE Rainshower® Icon Collection alleen maar verkrijgbaar in chroom en wit/groen. De nieuwe serie bestaat uit maar liefst zes originele kleuren: geel, oranje, rood, roze, paars en blauw. Dus er is altijd wel een kleur die perfect in je badkamer past. De body van de nieuwe handdouches is van chroom en de sproeiplaat heeft een van de unieke kleuren.

Opvallende vorm
Niet alleen de kleur, maar ook de vorm is opvallend. De Rainshower® Icon is te herkennen aan zijn ringvormige douchekop waarbij het aantal sproeigaten gelijk blijft. Hierdoor is de waterstraal gegarandeerd. De douchekop heeft een doorsnede van 145 mm en zorgt daarmee voor extra comfort.

Waterbesparen in stijl
Grohe zet altijd de juiste technologieën, materialen en innovatief design in om water zo efficiënt mogelijk te gebruiken. Zo zijn de douches ontwikkeld om je optimaal douchecomfort te bieden, terwijl de technologie zorgt voor zo min mogelijk watergebruik. De nieuwe handdouches uit de Rainshower® Icon Collection zijn net als alle douches uit het Rainshower® Next Generation programma voorzien van een waterbesparende functie die 30% waterbesparing biedt. De GROHE EcoJoy™ technologie zorgt er bijvoorbeeld voor dat er eenvoudig water en energie wordt bespaard zonder dat t afbreuk doet aan de kwaliteit van de waterstraal. De douches hebben het straaltype Rain: fijne druppels geven het effect

GROHE EcoJoy™ - minder water, verantwoord genieten
GROHE DreamSpray® - optimaal straalbeeld
GROHE StarLight® - een langdurig glanzende chroomlaag
GROHE SpeedClean - kalk verdwijnt met een veeg van de hand

Verkrijgbaarheid
De nieuwe kleuren uit de GROHE Rainshower® Icon Collection zijn verkrijgbaar bij sanitairspeciaalzaken. De consumentenadviesprijs is € 149,-.

Over Grohe
Het Duitse Grohe AG werd in 1911 opgericht en is inmiddels een wereldwijd opererende onderneming. Van de Duitse productie wordt driekwart geëxporteerd. Daarnaast zijn er ook productievestigingen in Portugal, Noord-Amerika en Thailand. Grohe is actief in ruim 130 landen. In 2008 bedroeg de omzet 1,01 miljard euro. In Nederland bestaat Grohe sinds 1973. Het is een volle dochter van Grohe AG. Grohe Nederland is verantwoordelijk voor de marketing, verkoop, logistiek en service van het merk in Nederland. Met het totale productassortiment - dat bestaat uit badkamer- en thermostaatkranen, handdouches en douchesystemen, keukenkranen en installatiesystemen en bedieningsplaten voor het toilet - is Grohe actief op zowel de consumentenmarkt als op de professionele markt

Iedereen heeft zo zijn voorkeuren, ook als het gaat om de keuze voor een douchesysteem. Om aan zo veel mogelijk smaken te kunnen voldoen, introduceert Grohe een uitgebreid assortiment nieuwe douchesystemen in verschillende varianten en uiteenlopende designs. Een ronde, ovale of vierkante douchekop, met of zonder zijdouches, wel of geen geïntegreerde thermostaat; je kunt je eigen douchesysteem min of meer op maat samenstellen in de prijsklasse die bij je past. Om je te kunnen helpen bij je keuze, heeft Grohe op haar site www.grohe.nl een handige douchesysteemwijzer ingericht waarmee je stapsgewijs op jouw ideale douchesysteem uitkomt.

 Elk systeem in het nieuwe assortiment staat voor 100 procent doucheplezier, maximaal comfort en fraai design. Zowel een hoofddouche, een handdouche, eventueel zijdouches, een thermostaat of een omstelling (voor een soepele wisseling tussen de hoofd- en handdouche), en een glijstang met douchearm maken onderdeel uit van ieder systeem. De nieuwe varianten zijn verkrijgbaar in de bekende doucheseries van Grohe, te weten Euphoria, Rainshower® Next Generation en de Rainshower®-series Modern, Veris en F. Alle douchesystemen zijn zowel in uiterlijk als in prijs zeer verschillend. Smaken verschillen tenslotte.

Bewezen succes
De Euphoria-serie kenmerkt zich door een sterke prijs-kwaliteitverhouding. Afgelopen jaar introduceerde Grohe al heel succesvol het systeem met een geïntegreerde douchethermostaat binnen deze serie. Nu komt daar de keuzemogelijkheid bij voor een douchesysteem met omstelling en een systeem met geïntegreerde badthermostaat. De systemen met douchethermostaat en omstelling zijn voorzien van een hoofddouche van 160 mm en hebben een handdouche van 110 mm. Het systeem met badthermostaat is zelfs voorzien van een hoofddouche van 180 mm. Allen hebben een verchroomde glijstang met draaibare douchearm en een Silverflex doucheslang.

Hoofd- en handdouche zelfde design
De Rainshower® Next Generation douchesystemen hebben hoofddouches met hetzelfde design als de handdouches. Hierdoor wordt het één mooi geheel in de badkamer. De douchesystemen in deze serie zijn verkrijgbaar in een uitvoering met een geïntegreerde douchethermostaat en met een omstelling. En om ook hier de keuze reuze te laten zijn, biedt Grohe deze twee uitvoeringen in zowel de ronde Solo-variant als de ringvormige Icon-variant.

Zijdouches en vierkante douches
De populaire Rainshower®-serie Modern is eveneens aangepast en uitgebreid. Zo heeft Grohe onder meer een variant met vier draaibare zijdouches toegevoegd. Bovendien heeft deze serie een meer aantrekkelijker prijsstelling gekregen. De luxe Rainshower® Veris kenmerkt zich door zijn strakke design en heeft als eye-catcher de grote ovale hoofddouche. En voor Nederlanders die de voorkeur geven aan een vierkante douche heeft Grohe een nieuw systeem ontwikkeld in de Rainshower® F-serie. De vierkante aspecten zijn terug te vinden in de hoofddouche en de afdekrozetten van de douchethermostaat.

Eindelijk dat lang gedroomde bad op pootjes midden in de badkamer? Of heb je het geluk van een badkamer met veel ruimte? Grohe introduceert speciaal voor deze badkamers een complete lijn met vrijstaande badkranen. Deze vrijstaande kranen worden naast het bad geplaatst waardoor het bad een échte eyecatcher is. De vrijstaande badkranen worden toegevoegd aan een aantal populaire designs van Grohe; Veris, Atrio, Allure en GROHE Ondus. Een feest voor elke badkamer!

Moderne skyline in de badkamer
De badkamer krijgt met de hoge kranen het beeld van een moderne skyline. De vrijstaande badkranen van Grohe sluiten naadloos aan bij elk badkamerdesign, van minimalistisch tot klassiek. Voor de vrijstaande badkraan van Veris zijn eenvoud en emotie samengebracht. Grohe tilt minimalisme met deze lijn naar een hoger niveau. De vrijstaande badkraan van Atrio is een moderne klassieker, en verkrijgbaar in twee modellen. De strakke vormgeving is een ideale basis voor de moderne badkamer. Voor wie van pure vormen en elegantie houdt, is er de vrijstaande badkraan van Allure. Om de badkamer helemaal in stijl in te richten zijn in dit thema tevens accessoires verkrijgbaar. De vrijstaande badkraan van GROHE Ondus - een digitale badkamerserie- is het summum van luxe. De digitale producten van GROHE Ondus zijn voorzien van een bedieningspaneel waarmee onder andere de gewenste temperatuur, de waterstraal en de hoeveelheid water bepaald kan worden. Tot deze lijn behoren bijvoorbeeld ook een champagnekoeler en andere opvallende accessoires.

Revolutie; kwaliteit, design en techniek
Naast een stijlvol design zijn de vrijstaande badkranen voorzien van de speciale Grohe technieken. GROHE StarLight® zorgt voor een langdurig glanzende chroomlaag. Het verchroomproces van Grohe creëert een diepe en gelijkmatige laag en staat erom bekend een van de beste van de wereld te zijn. Het resultaat is een langdurig stralende, spiegelachtige glans. Voor een comfortabele en nauwkeurige bediening zijn de vrijstaande badkranen van Grohe voorzien van GROHE SilkMove®.

Verkrijgbaarheid
De nieuwe vrijstaande badkranen van Grohe zijn (met uitzondering van de Atrio) ook verkrijgbaar in een variant met losse handdouche. De nieuwe GROHE producten zijn verkrijgbaar bij de meeste sanitairspeciaalzaken - zie www.grohe.nl.

Ongemerkt brengen we per dag heel wat tijd door in de badkamer en keuken. Van tanden poetsen, scheren en douchen tot handen wassen en koken. Duurzame kranen die optimaal comfort bieden, zijn dan ook een absolute must in huis. Grohe breidt haar tijdloze en geliefde Eurosmart-serie uit met een Cosmopolitan-lijn; ééngreepskranen voor badkamer en keuken. Eenvoudig te bedienen en met een uiterst minimalistische vormgeving, kenmerkend voor de Cosmopolitan kranen van Grohe. Bovendien kent de nieuwe lijn een opvallend goede prijs-/kwaliteitverhouding. Deze combinatie van minimalisme, innovatieve technologie en voordelige prijs van de nieuwe Eurosmart kranen, is in het buitenland inmiddels een bewezen hit.

Door een volledig geïntegreerde mousseur en de ergonomische vormgegeven ronde greep zijn de nieuwe Eurosmart kranen eenvoudig in gebruik. Bovendien past het gestroomlijnde ontwerp met subtiele, speelse rondingen perfect bij een moderne badkamer en keuken.

Voor elke ruimte een kraan
Met de uitgebreide Eurosmart Cosmopolitan serie van Grohe kun je iedere ruimte in huis van dezelfde stijl kranen voorzien. Deze serie bestaat voor de badkamer uit wastafelkranen, een bidetkraan, bad- en douchemengkranen. Een eye catcher is de driegats wastafelmengkraan. Het toppunt van design tegen een gunstige prijs. Ook bestaat de mogelijkheid om te kiezen voor inbouwkranen waarbij de techniek grotendeels achter de muur is weggewerkt. Dit geeft een nog strakker beeld in de badkamer. Deze kranenserie is goed te combineren met de minimalistische handdouches van Grohe, zoals bijvoorbeeld de Euphoria Cosmopolitan handdouche. Voor de keuken zijn er twee mengkranen verkrijgbaar; een hoog en laag model.

GROHE technologieën
Bij de ontwikkeling van de Eurosmart Cosmopolitan serie zijn verschillende technologieën toegepast waaronder GROHE SilkMove® voor een comfortabele en nauwkeurige bediening. GROHE StarLight® garandeert de een langdurig glanzende chroomlaag. De wastafelkranen zijn ook beschikbaar in een E-variant. Dankzij de geïntegreerde waterbesparende functie, GROHE EcoJoy®, zijn deze wastafelkranen met minder dan 6 liter per minuut, ook nog eens waterbesparend.

Op de catwalk konden we er dit jaar al niet omheen en ook in het interieur zie je het terugkeren: zwart-wit is het weer helemaal. Donkere tinten en wit zijn ook populair in de badkamer. Meestal terug te zien in tegels en accessoires, maar vanaf nu kunnen ook de badkamerkranen mee in deze trend. Grohe heeft de succesvolle badkamerseries Quadra en Veris, naast de chroomuitvoering, nu ook in de tinten Moon White en Velvet Black.

De vernieuwde GROHE Quadra en GROHE Veris series zijn uniek door de moderne en geometrische vormgeving. De glanzend witte en tijdloze matzwarte kranen hebben een chique en minimalistische uitstraling en zijn goed te combineren met felle kleuraccenten die steeds vaker te vinden zijn in de badkamer. Beide series bestaan uit kranen voor de wastafel, het bad én de douche.

Quadra
De Quadra serie is strak vormgegeven. Zo hebben de verschillende wastafelmengkranen een volledig geïntegreerde mousseur. De subtiele rondingen maken het minimalistische ontwerp levendig. De rechthoekige ergonomische greep van de kranen is door de opening eenvoudig te bedienen. Ook de toegepaste GROHE SilkMove® technologie draagt bij aan een soepele bediening. Het design van deze serie werd vorig jaar bekroond met de iF product design award.

Veris
De Veris-serie wordt gekenmerkt door de unieke combinatie van eenvoud en emotie; sensual minimalism. De kranen uit de Veris-serie vallen op door de vloeiende overgang van het cilindrische kraanhuis naar de platte uitloop. De hendel van de kraan heeft het design van een joystick.

Gegarandeerde look
De chromen kranen van Grohe zijn uitgevoerd met de GROHE StarLight® technologie. Deze wordt beschouwd als een van de beste oppervlakte afwerkingen ter wereld. Ook de nieuwste lakafwerkingen Moon White en Velvet Black zijn onderworpen aan diverse tests om hun kwaliteit en duurzaamheid te waarborgen. De lakafwerking voldoet aan strenge interne kwaliteitseisen en gaat een leven lang mee.

Verkrijgbaarheid
De vernieuwde Quadra en Veris badkamerseries van Grohe zijn verkrijgbaar bij de meeste sanitairspeciaalzaken. De consumentenadviesprijs van de Moon White en Velvet Black kranen varieert van € 194,- tot € 1.711,- .

Overnachten in een voormalig DDR-regeringsvliegtuig voorzien van alle luxe. Dat kan sinds kort op vliegveld Teuge. Ondernemer Ben Thijssen liet een 40 meter lang toestel ombouwen tot een luxe hotelsuite voor 2 gasten. Op deze bijzondere slaapplek mochten de digitaal bedienbare GROHE Ondus kranen niet ontbreken. "Qua vormgeving en techniek precies wat ik zocht."

Met zicht op de landingsbaan kunnen hotelgasten gebruik maken van vele luxe faciliteiten zoals loungebanken, whirlpool, infraroodsauna en de digitale kranen van GROHE Ondus in de kleur Velvet Black. GROHE introduceerde deze digitale kranenserie in het voorjaar van 2009 voor de échte liefhebber van architectuur en design. De GROHE Ondus serie is zeer compleet, van een vrijstaande badmengkraan tot accessoires als een champagnekoeler. Alles is verkrijgbaar in de kleuren Velvet Black, Moon White en chroom. De digitale producten zijn voorzien van een bedieningspaneel waarmee onder andere de gewenste temperatuur, de waterstraal en de hoeveelheid water bepaald kan worden.

De serie viel ook in de smaak bij studente Marjolein Garritsen van de Jan des Bouvrie Academie te Deventer. Zij kreeg de opdracht het vliegtuig in te richten. De GROHE Ondus serie sloot perfect aan op hetgeen Garritsen en Thijssen in gedachten hadden. Volgens Thijssen moest het modern, spraakmakend en luxe worden. In het vliegtuighotel is gekozen voor de GROHE Ondus Aquafountain douche, de Freestander badmengkraan voor het vrijstaande bad en twee mechanische wastafelkranen. Het toilet bevat een GROHE Ondus bedieningspaneel en ook de accessoires zijn van deze luxe serie.

De trend van grote hoofddouches met hun intense douchebeleving zet zich onverminderd voort. Met een breed assortiment aan Showerpipes, die veel verschillende installatieoplossingen bieden, kan het doucheplezier uit een grote hoofddouche zonder veel installatieproblemen in iedere badkamer worden toegepast.

Dit geldt ook als u wilt douchen in het bad of uw badkamer niet de mogelijkheid tot een aparte douchehoek biedt. Ook voor deze situaties biedt Hansgrohe een oplossing. Met de nieuwe baduitvoeringen van de Raindance Showerpipe en de Croma 100 Showerpipe is het mogelijk in bad te genieten van doucheplezier XXL.

Eenvoudige installatie, flexibel gebruik
De Raindance Showerpipes zorgen met hun grote hoofddouche voor doucheplezier XXL. Dankzij de Hansgrohe AirPower technologie, die het water in de douchekop vermengt met lucht, omhult de straal de douchende persoon met een zachte volumineuze doucheregen en garandeert zo een ultieme douchebeleving. In combinatie met de drie verschillende straalsoorten van de Raindance S100 AIR handdouche beleeft u flexibel doucheplezier onder de douche. De Raindance Showerpipe in baduitvoering biedt keuze uit twee voorsprongvarianten, zodat het niet uitmaakt of deze langs de lange of de smalle kant van het bad gemonteerd moet worden.

De Croma 100 Showerpipe is ideaal voor kleinere badkamers, omdat de hoofddouche niet ver de doucheruimte in komt. Het water bereikt via de glijstang de schuin omhoog stekende douche-arm om vervolgens uit de grote Croma 160 hoofddouche te stromen: doucheplezier XXL. De Croma 100 Showerpipe wordt gecompleteerd met de in verschillende standen instelbare Croma 100 Vario handdouche.

Waterbesparend doucheplezier: EcoSmart
Een milieubewuste omgang met het waardevolle element water zonder comfortverlies, is mogelijk met de Hansgrohe Showerpipes in EcoSmart uitvoering. Deze zijn er in alle varianten, zowel voor Raindance als bij Croma 100. Dankzij de speciale doorstroombegrenzer wordt het waterverbruik op maximaal 9,5 liter per minuut begrensd.De doorstroombgrenzer bestaat uit een zich in vorm aanpassende precisie-O-ring die reageert op de waterdruk en verkleint of vergroot de doorstroomopening voor het water. Dankzij deze technologie in combinatie met aagepaste straalopeningen, blijft de gebruikte waterhoeveelheid vrijwel gelijk, waardoor behalve op water ook de energiekosten bespaard worden.

 

Douchen wordt een steeds grotere sensatie bij Grohe. De sanitairproducent breidt haar Rainshower® doucheprogramma uit met een nieuwe serie producten onder de naam Rainshower® F. De GROHE Rainshower® F-serie bestaat uit een zij-, hoofd,- en plafonddouche in dezelfde minimalistische stijl. De bijzonder vlakke douches met het GROHE StarLight® chroom passen in iedere badkamer van functioneel tot strak en modern. De douches kunnen geinstalleerd worden op elke gewenste hoogte of positie. Met de nieuwe GROHE Rainshower F-serie stelt de consument een eigen, ultieme douche-sensatie samen.

Een weldadige regenbui, elke dag.
De GROHE Rainshower® F-serie bestaat uit drie modellen, namelijk:

* De hoofddouche voor het plafond. Deze is verkrijgbaar in een extra grote afmeting van 25 bij 25 centimeter. De stand van de douchekop is rondom in een hoek van 20 graden te verstellen naar de individuele behoefte;

* Een tweede hoofddouche kan aan de wand worden geinstalleerd en is 10 graden rondom te verstellen;

* De zijdouche kan op elke gewenste hoogte op de wand een plek krijgen. Het is ook heerlijk om meerdere zijdouches in de douche te installeren voor een ongekend regenbuigevoel. Met de nieuwe Rainshower® F-serie is het mogelijk om een unieke douche-ervaring te creeren!

Voorzien van unieke GROHE techniek
De Rainshower® F-serie is voorzien van GROHE DreamSpray® dat zorgt voor een optimale verdeling van het water over de sproeigaten. Met de GROHE Speedclean® kan eventuele kalkafzetting van de douchekoppen met een veeg verwijderd worden. Het GROHE StarLight® chroom zorgt ervoor dat de douche er altijd gloednieuw uitziet.

De badkamerseries GROHE Concetto en GROHE Essence worden door Grohe aangevuld met twee nieuwe wastafelkranen. De aanwinsten van de sanitairfabrikant bieden door de hoge en draaibare uitloop veel gemak ten opzichte van de lage wastafelkranen. Beide modellen zijn subtiel en tijdloos vormgegeven waardoor ze goed te combineren zijn met uiteenlopende eigentijdse badkamerstijlen. Uiteraard zijn beide kranen voorzien van GROHE SilkMove® voor soepele en nauwkeurige bediening; GROHE StarLight® zorgt voor een langdurig glanzende chroomlaag.

In de badkamer is men op zoek naar comfort met een vleugje design. Of het nu gaat om tandenpoetsen, scheren, (handen) wassen en haren wassen; gemak dient de mens. Door de draaibare uitloop van zowel de Concetto als de Essence, gaat het schoonmaken van de wastafel na het poetsen van de tanden of na het scheren, een stuk gemakkelijker. En ook even snel haren wassen onder de wastafelkraan in plaats van een complete douchebeurt kan door de hoge uitloop heel gemakkelijk. Kortom, het badkamerplezier wordt met deze twee nieuwe wastafelkranen met recht verhoogd.

Complete badkamerseries Al eerder lanceerde Grohe de populaire badkamerseries Concetto en Essence. Concetto staat voor fris en tijdloos; Essence voor een strakke vormgeving. Beide series bevatten kranen voor wastafel, toilet, bad en douche. De toevoeging van de nieuwe wastafelkranen aan beide lijnen is een moderne aanvulling met een groot onderscheid in comfort.

 

Een verfrissende douche in de ochtend of een warme douche na een lange werkdag, de badkamer is een plaats waar je lekker tot rust kunt komen. Natuurlijke materialen in je badkamer helpen om echt te kunnen relaxen. Sanitairfabrikant Grohe introduceert daarom Rainshower® handdouches in zes verschillende natuurtinten: Zandsteen, Kalksteen, Klei, Marmer, Leisteen en Graniet. Deze serie Natural Colours Collection is een vervolg op de populaire serie handdouches in opvallend felle kleuren.

De zogenoemde Icon handdouches hebben een unieke combinatie van vorm en kleur waardoor de badkamer heel eenvoudig een andere look kan krijgen. De nieuwe kleuren zijn geïnspireerd door, en afgeleid van natuurlijke materialen die vaak terugkomen in bijvoorbeeld tegels en keramiek in de badkamer. De Rainshower® handdouches in natuurtinten combineren daar mooi mee.

Green Good Design Award
Net als hun felgekleurde voorgangers zijn de nieuwe handdouches te herkennen aan hun ringvormige douchekop waarbij het aantal sproeigaten gelijk blijft. Hierdoor is de waterstraal gegarandeerd. De douches hebben het straaltype Rain: fijne druppels geven het effect van een zomerse regenbui. De douchekop heeft een doorsnede van 145 mm en zorgt daarmee voor extra comfort. De douche is bovendien uitgerust met een knop die 30% waterbesparing biedt. De GROHE EcoJoy technologie zorgt er bijvoorbeeld voor dat er eenvoudig water en energie wordt bespaard zonder dat t afbreuk doet aan de kwaliteit van de waterstraal. Voor onder andere deze groene elementen in combinatie met het unieke design van de GROHE Rainshower® Collection werd de sanitairfabrikant eind vorig jaar beloond met de prestigieuze Green Good Design Award.

Sanitairfabrikant Grohe breidt haar grote douche-assortiment uit met enkele compleet nieuwe douchesets. Twee Perfect Shower Sets inbouw waarbij de techniek volledig verwerkt wordt achter de muur. En een nieuw douchesysteem dat stijlvol is, maar ook vooral functioneel.

Inbouw geeft de badkamer een heel mooi effect. De techniek wordt compleet achter de muur verwerkt waardoor alle aandacht naar het ontwerp van de kranen en de douches uitgaat. De badkamer oogt ruimer en is eenvoudiger schoon te maken. Grohe heeft haar inbouw doucheprogramma uitgebreid met twee Perfect Shower Sets inbouw waarbij een hoofddouche, handdouche en inbouwthermostaat gecombineerd worden. Als hoofddouche wordt uiteraard de populaire Rainshower® gebruikt. Hierbij kan gekozen worden voor de Cosmo-uitvoering of de Moderne variant. De extra grote douches staan in ieder geval garant voor een heerlijke douche-ervaring. Beide Perfect Shower Sets zijn voorzien van een Euphoria handdouche. Qua opbouwdeel is er keuze tussen een rechthoekige en ronde vorm.

Verder zijn de douches in de inbouwsystemen uiteraard voorzien van GROHE DreamSpray® dat zorgt voor een optimale verdeling van het water over de sproeigaten. Met de GROHE Speed Clean® kan eventuele kalkafzetting van de douchekoppen met één veeg van de hand, verwijderd worden

Verchroomde hoofddouche als eyecatcher
De Euphoria-serie van Grohe kenmerkt zich door een sterke prijs-kwaliteitverhouding. Al eerder introduceerde de sanitairfabrikant diverse succesvolle systemen binnen deze serie. Ook het nieuwe Euphoria-systeem is stijlvol, functioneel en heeft een aantrekkelijke prijs. Het bestaat onder andere uit de Grohtherm 1000 Cosmopolitan thermostaat, die met een aquadimmerfunctie een soepele wisseling mogelijk maakt tussen de hand- en hoofddouche. De bijbehorende Euphoria Massage handdouche heeft twee straalsoorten. Verder is het systeem voorzien van de Euphoria Cosmopolitan hoofddouche. Deze is volledig verchroomd en is met een diameter van 180 mm een echte eyecatcher. Ook het nieuwe Euphoria-douchesysteem heeft een verchroomde glijstang met draaibare douchearm en een Silverflex doucheslang. Met een grote range van GROHE kranenseries is het nieuwe systeem goed te combineren en daardoor geschikt voor elke badkamer.

Verkrijgbaarheid
De nieuwe douchesystemen van Grohe zijn verkrijgbaar bij de meeste sanitairspeciaalzaken

Het GROHE Rainshower programma heeft in een mum van tijd overheel de wereld het universum van de badkamer veroverd. Als antwoord op de groeiendeinternationale populariteit breidde GROHE het programma uit met een aantal opwindende nieuwe producten: Rainshower Jumbo systeem en het Rainshower systeemmet omsteller zorgen voor een nog intensere GROHE Rainshower beleving.

De beste technologie
Voor een fantastische douchebeleving. GROHE CoolTouch staat er garant voor dat de douchegreep nooitte warm wordt waardoor tezelfdertijd de chroomafwerking wordt beschermd ende glans behouden. Zelfs het schoonmaken is, dankzij de GROHE technologie, kinderspel. Met GROHESpeedClean kan je de sproeiopeningen kalkvrij maken door er eenvoudigwegmet de hand over te wrijven.

Een uitgekiend nieuw product
Voor nog meer comfort. Het nieuwe Rainshower systeem met omsteller is een waardevolleaanwinst voor elke badkamer. Het is een combinatie van een Rainshower hoofddouche met,naar keuze, een diameter van 400 of 210 millimeter met een Sena handdouche.Beide douche-elementen zijn uitgerust met de GROHE DreamSpray technologievoor een weergaloze douchebeleving. De ingebouwde omsteller biedt maximaalcomfort bij het omschakelen van hoofd- naar handdouche en omgekeerd. Bovendienis het Rainshower systeem met omsteller een opbouwdouche-systeemzodat het in een handomdraai in een bestaande of vernieuwde badkamer kan wordengemonteerd. Het Rainshower systeem met een hoofddouche meteen diameter van 400 of 210 millimeter is ook verkrijgbaar met thermostatischemengkraan

 

Grohe breidt haar doucheprogramma uit met twee Perfect Shower Sets. In deze douchepakketten worden een regendouche met glijstang en een thermostaatkraan gecombineerd. Met deze pakketten is het heel eenvoudig om een douchesituatie te verluxen. Bovendien biedt het pakket in de aanschafkosten een bundelvoordeel op van ca. 10%.

Regendouche voor heerlijke douche-ervaring
In de Perfect Shower Sets mag de GROHE Rainshower® niet ontbreken. Deze extra grote douche staat garant voor een heerlijke douche-ervaring. De handdouche is geschikt voor iedere badkamer. Al bij een verbruik van 7,5 liter per minuut geeft de douche een weldadig regenbuigevoel. Uiteraard zijn de douches voorzien van GROHE DreamSpray® dat zorgt voor een optimale verdeling van het water over de sproeigaten. Met de GROHE Speedclean® kan eventuele kalkafzetting van de douchekoppen met veeg van de hand, verwijderd worden. In de Perfect Shower Set 1 is de Rainshower-uitvoering van 130 mm opgenomen. Deze kent drie straaltypen: Rain (fijne druppels), Jet (volle en krachtige massagestraal) en Pure (gebundelde waterstraal). In Perfect Shower Set 2 zit de Rainshower-uitvoering van 160 mm, die een extra straaltype heeft, namelijk Champagne (bruisende straal met miljoenen luchtbelletjes).

Gemakkelijk te monteren
De doucheglijstangen in de Perfect Shower Sets zijn voorzien van GROHE EasyFix. Door de in hoogte verstelbare bevestigingspunten is het heel eenvoudig om de glijstang over bestaande gaten te monteren. Hak- en breekwerk worden hiermee overbodig. In de Perfect Shower Set 1 is een Rainshower glijstangcombinatie van 60 cm opgenomen, in de andere set, de Perfect Shower Set 2, van 90 cm. Als deze laatste naast de thermostaatkraan wordt geplaatst, wordt optimaal gebruik gemaakt van de lengte. Zowel in de hoogte, maar juist ook voor bijvoorbeeld kinderen die op deze manier eenvoudig kunnen douchen.

Onbezorgd genieten dankzij de Grohtherm thermostaatkranen
Naast de Rainshower glijstangcombinaties zijn de Perfect Shower Sets voorzien van Grohtherm thermostaatkranen. In set 1 zit een Grohtherm 1000; in set 2 de Grohtherm 2000. Beide modellen zijn voorzien van temperatuurblokkering die ervoor zorgt dat de temperatuur nooit zomaar voorbij de 38 graden gedraaid kan worden. De GROHE TurboStat® zorgt snel en continue voor de juiste temperatuur. De Grohtherm 2000 is bovendien voorzien van GROHE CoolTouch® waardoor de buitenzijde van de kraan nooit warmer wordt dan de ingestelde temperatuur, omdat het hete water volledig omspoeld wordt door koud water.

 

Meer artikelen...