Met de AquaClean Sela douchewc, ontworpen door designer en architect Matteo Thun, biedt Geberit een product met zeer gebruiksvriendelijke basisfuncties en met het uiterlijk van een conventioneel designtoilet. Bovendien springt deze douchewc in het oog door haar strakke lijnenspel. De AquaClean Sela is nu ook uitgerust met de gepatenteerde en innovatieve WhirlSpray douchetechnologie, een pulserende douchestraal, aangevuld met dynamische beluchting, die voor een bijzonder grondige en tegelijkertijd zachte reiniging van de billen zorgt.

Een logische stap
Na veel positieve feedback, grote klanttevredenheid en enthousiaste reacties over de AquaClean Mera douchewc én de WhirlSpray douchetechnologie was het een logische stap voor Geberit om ook de AquaClean Sela uit te rusten met deze revolutionaire douchefunctie. Ook de nieuwe AquaClean Tuma douchewc, welke begin 2017 gelanceerd is, is met deze nieuwste technologie uitgerust.

WhirlSpray
De WhirlSpray douchetechnologie biedt gebruikers nog meer comfort. Het zorgt voor een zeer gedegen reiniging dankzij een zachte, lichaamswarme douchestraal, die versterkt wordt door dynamische beluchting van de waterstraal. Dit biedt indrukwekkende voordelen: een grondige maar toch zachte manier om met weinig water voor een optimale lichaamshygiëne te zorgen.

90% van de Nederlanders maakt zich, in meer of mindere mate, zorgen over achterblijvende toiletluchtjes. Het verspreiden van deze ongewenste vervelende geur leidt tot diverse camouflagetechnieken, gevoel van schaamte en aangepast gedrag. Het toilet met een gerust hart achter laten voor de volgende gebruiker is met de geurneutralisatie-oplossing van Geberit geen utopie, maar werkelijkheid geworden. Het toiletsysteem Geberit DuoFresh zuigt de geur direct weg uit het closet en neutraliseert deze in het systeem achter de wand. De toiletruimte blijft daardoor continu fris ruiken. Hierdoor kunnen alle gebruikers opgelucht ademhalen. Afgelopen jaar heeft Geberit campagne gevoerd en Nederlanders bekend gemaakt met deze geuroplossing. De campagne ‘Stank hoeft niet te stinken’ wordt vanwege het succes in het najaar van 2017 herhaald.

Het ruiken van vieze geuren heeft direct invloed op ons gedrag en op hoe wij ons voelen. Dagelijks worden luchtjes rondom het toilet geroken. Daarmee is de wens omvangrijk om deze geurkwestie op te lossen. Een oplossing met een voortdurend fris ruikend toilet als resultaat.

Geberit DuoFresh toiletsysteem
Het DuoFresh toiletsysteem zorgt ervoor dat de toiletruimte niet meer stinkt. Het inbouwreservoir van het toilet bevat een actief filter. Dit filter verwijdert de vieze luchtjes direct uit de wc-pot. De lucht wordt geneutraliseerd en komt geurloos weer in de toiletruimte terecht. Door een toiletblokje achter de bedieningsplaat te doen, heb je bovendien bij elke spoeling fris water. Zo kan je met een gerust hart het toilet achterlaten voor de volgende gebruiker.

Campagne ‘Stank hoeft niet te stinken’
Om bij meer mensen bekend te maken dat stank niet meer hoeft te stinken, gaat Geberit in het najaar van 2017 weer campagne voeren. In de maanden september en oktober is een radiospot te horen op de belangrijkste Nederlandse radiozenders. Op de 50PlusBeurs (sept) en de vt wonen&design beurs (okt) worden bezoekers tijdens hun toiletmoment geattendeerd op de DuoFresh door toiletvertising. In dezelfde periode draait er een social mediacampagne en is er een winactie. Ook in de sanitairshowrooms wordt er extra aandacht besteed aan deze oplossing. Alles wordt online ondersteund door de campagne website www.stankhoeftniettestinken.nl.

Tegenwoordig ligt het accent in de badkamer vooral op comfort. Waarom een toiletbezoek dan nog steeds afdoen als iets onbelangrijks? Tenslotte brengen vrouwen gemiddeld 18 minuten per dag op het toilet door en mannen maar 3 minuten minder. Dat komt neer op 90 tot 110 uur per jaar. En hoe vaak genieten we daar nu echt van – zoals van het verfrissende gevoel bij douchen, bijvoorbeeld? Het antwoord luidt: nooit. Reden genoeg om dit recht te zetten en jezelf te trakteren op een heerlijk gevoel van frisheid en hygiëne, ook na het toiletbezoek. De Geberit AquaClean Mera douchewc reinigt je onderlichaam met water en biedt een hoog comfortniveau. Deze douchewc is vanaf heden verkrijgbaar in twee uitvoeringen: Classic en Comfort. Beiden voorzien van dezelfde elegante vormgeving.

Twee uitvoeringen: Classic en Comfort
In 2015 is de AquaClean Mera Comfort met groot succes geïntroduceerd. Onlangs is de nieuwe AquaClean Mera Classic op de markt gebracht, welke tevens overtuigt met een volledige uitrusting van zeer hoog niveau. Het Classic model heeft een uiterst effectieve, geluidsarme luchtzuivering, een intelligente warmeluchtföhn en een gebruiksvriendelijke afstandsbediening, waarmee je de verschillende functies intuïtief en naar eigen voorkeur kunt bedienen. De Comfort uitvoering biedt extra comfortfuncties, zoals discreet licht dat door een naderingssensor wordt geactiveerd. Deze verlichting vestigt onmiddellijk de aandacht en helpt je 's nachts te oriënteren. De wc-deksel opent automatisch als je nadert en je hoeft deze dus niet op te tillen – handig en hygiënisch. De naderingsensor activeert tevens het verwarmingssysteem van de ergonomische wc-zitting. Een bijzonder voordeel van al deze functies is dat ze in ruststand vrijwel geen elektriciteit verbruiken.

Zachte, vitaliserende douchestraal
Wat betreft de douchefunctie, het paradepaardje van elke douchewc, bieden de Geberit AquaClean Mera Classic en Comfort uitvoeringen een ongekend staaltje vooruitstrevende techniek. De gepatenteerde WhirlSpray douchetechnologie, een uitvinding van Geberit, maakt gebruik van twee sproeimonden en garandeert een uiterst doelgerichte en aangename reiniging dankzij een pulserende, door dynamische ventilatie verfijnde douchestraal. De aparte ladydouche levert een uitzonderlijk zachte, luchtige douchestraal voor een zachte reiniging en wordt hygiënisch beschermd als deze niet wordt gebruikt. Met deze douchewc kom je niet voor een onaangenaam koude verrassing te staan: het warmwatersysteem bestaat uit een combinatie van een permanente waterstroomverwarmer en boiler. Dit zorgt voor een snelle toevoer van water op lichaamstemperatuur en voorkomt dat de watertemperatuur te snel daalt.

Randloos keramiek
Een ander bijzonder aspect is de asymmetrische geometrie van de randloze keramiek. Dit vormt de basis van de innovatieve TurboFlush spoeltechnologie, die het mogelijk maakt het toilet zeer grondig en geruisloos te spoelen met slechts één spoelopening aan de zijkant. Onbereikbare zones zijn er nauwelijks, omdat randen en hoeken volledig overbodig zijn gemaakt. En wie zei dat een afstandsbediening slechts een speeltje is? Niet alleen kan je alle gegevens met één hand intuïtief invoeren, via de display op de achterzijde wijzig je ook eenvoudig een van de vier gebruikersprofielen.

De nieuwe Geberit douchevloer Setaplano is vanaf de eerste kennismaking – en de eerste aanraking - een fascinerend product. De douchevloer is gemaakt van een hoge kwaliteit minerale kunststof, met een oppervlakte dat niet alleen zijdezacht en warm aanvoelt, maar ook nog eens makkelijk te reinigen is. Het mineraal materiaal is bovendien antislip en antibacterieel.

Inloopdouches zijn in trek – en niet zonder reden, gezien het feit dat ze aanzienlijk meer ontwerp flexibiliteit bieden in de badkamer. Geschikt voor zowel nieuwbouw als renovaties, transformeren ze de eens zo eenvoudige douche tot het middelpunt van een wellness-badkamer. De nieuwe douchevloer Setaplano van Geberit markeert het badkamerontwerp dankzij de vele voordelen.

Buitengewoon materiaal
Natuurlijke mineraal oppervlakken hebben hun plek verovert in moderne badkamers. Naast de luxe uitstraling zijn de voordelen van dit product direct duidelijk bij de eerste aanraking: de uitstekende eigenschappen van het materiaal maken het beter dan alle andere materialen. Mineraal materiaal voelt zijdezacht en warm aan, iets wat metaal, glas en zelfs keramiek niet bieden. Het is een consistent homogeen productmateriaal, dat tevens zeer veilig, robuust en bestendig is. Daarbij is het materiaal reparabel. Verder heeft het ook hygiënische voordelen: het materiaal is antibacterieel, erg makkelijk en snel te reinigen.

Verfijnd en perfect ontworpen
De Geberit douchevloer Setaplano is ontworpen om vele jaren van te genieten, dankzij het duurzame productmateriaal - met zijn niet-poreuze, gladde oppervlak en uitzonderlijke antislip eigenschappen – welke samengaat met een verfijnd ontwerp. Bij het ontwerp is rekening gehouden met het makkelijk reinigen van essentiële zones, zoals bijvoorbeeld de afvoerzone. Hier zijn geen hoeken waar vuil kan verzamelen. Bovendien is de afvoer discreet aan de zijkant gepositioneerd, zodat noch de afvoer noch het af te voeren water het douchecomfort in de weg staat. Direct onder de afdekkap bevindt zich een haarzeef, welke gemakkelijk verwijderd en gereinigd kan worden.

Een aantal onderdelen van de Setaplano wordt voorgemonteerd, zoals de waterafdichtingsfolie. Dit maakt het zeer betrouwbaar en lekvrij voor zowel loodgieters als klanten.

De Geberit douchevloer Setaplano is vanaf april 2017 in verschillende maten te verkrijgen via de installateur en de betere sanitairshowrooms in Nederland.

 

Met de nieuwe Geberit AquaClean Tuma komt er een compacte en veelzijdige douchewc op de markt, die geschikt is voor elke woning. Het slimme productconcept combineert een eenvoudig maar elegant design met geavanceerde technologie. Naast het complete douchewc systeem van closet en toiletzitting, is de AquaClean Tuma als alternatief ook leverbaar als toiletzitting, die eenvoudig op een bestaand (wand)closet te plaatsen is. In beide gevallen ervaart de gebruiker het reinigen met water op het toilet. Deze, door designer Christoph Behling ontworpen douchewc, laat zich op talrijke manieren combineren en is vanaf april 2017 verkrijgbaar via sanitairspeciaalzaken en installateurs.

“Het design van De AquaClean Tuma is eenvoudig en strak, met een zekere elegantie”, zegt de bekende industrieel ontwerper Christoph Behling over zijn nieuwste douchewc voor Geberit. Deze in Londen woonachtige hoofdontwerper voor het luxe horlogemerk TAG Heuer tekende ook voor het ontwerp van de luxueuze AquaClean Mera douchewc welke in 2015 op de markt verscheen.

“Bij het ontwerpen van de Tuma heb ik een uniforme uitstraling voor de Geberit douchewc’s als uitgangspunt genomen om zo bij gebruikers een gevoel van vertrouwen op te bouwen. Iedereen moet kunnen zeggen: Dit is een Geberit douchewc met alle voordelen die je van Geberit mag verwachten”, licht Behling de filosofie achter zijn ontwerp toe. Met de AquaClean Tuma biedt Geberit een perfecte aanvulling op de bestaande reeks innovatieve douchewc’s, die een nog breder publiek zal aanspreken. Deze nieuwe douchewc is namelijk een compact allround systeem dat geschikt is voor elke woning!

Comfortabel uitgerust
Met de AquaClean Tuma verschijnt er een comfortabele douchewc op de markt; de Tuma is uitgerust met veel extra functies, die al gewaardeerd worden en bekend zijn van andere Geberit douchewc’s – en dit alles voor een zeer aantrekkelijke prijs. “Toch hebben wij bij het ontwerpen van de Tuma geen enkele concessie gedaan”, benadrukt Christoph Behling. Zo beschikt de AquaClean Tuma als compleet systeem niet alleen over de WhirlSpray douchetechnologie en luchtzuivering, maar ook over Rimfree® wc-keramiek zonder spoelrand, een verwarmingselement dat speciaal ontwikkeld is voor hard water en dat zorgt voor een constante aanvoer van warm water, een ergonomische wc-zitting, een warmeluchtföhn en een gebruiksvriendelijke afstandsbediening. Ter aanvulling op de afstandsbediening komt er in de zomer van 2017 ook een app met extra functies beschikbaar, zodat gebruikers de douchewc via hun smartphone kunnen bedienen.

Veelzijdig te combineren
Niet alleen de comfortfuncties van de AquaClean Tuma overtuigen. Dankzij het elegante, gestroomlijnde ontwerp, de uitzonderlijk slanke vorm en de vlakke constructie past deze compacte en veelzijdige douchewc perfect in elke badkamer. De Tuma is op verrassend veel manieren te combineren. De design afdekplaat is verkrijgbaar in 4 verschillende kleuren en materialen en sluit daardoor harmonieus aan op de diverse Geberit bedieningsplaten; de Tuma biedt voor elke badkamer een passende oplossing. Zo geeft de AquaClean Tuma zelfs de kleinste badkamer een grotere esthetische uitstraling en tovert deze in een handomdraai om in een wellness-oase.

Flexibiliteit
Naast het complete systeem biedt Geberit ook een alternatieve uitvoering, die geschikt is voor montage op reeds geïnstalleerde closetpotten. “Dit biedt een grote mate van flexibiliteit, vooral voor huurders die ook graag een douchewc in hun woning willen hebben”, zegt Christoph Behling in een toelichting op het slimme productconcept. In deze uitvoering bestaat de AquaClean Tuma uit een toiletzitting, die dezelfde functionaliteiten biedt als het complete systeem en die op uiteenlopende, reeds geïnstalleerde wc-keramieken kan worden gemonteerd. De toiletzitting laat zich zonder omvangrijke bouwkundige ingrepen eenvoudig en ongecompliceerd installeren en is daardoor uitermate geschikt voor herplaatsing in geval van verhuizingen of huurwoningen. Deze uitvoering is daarmee de perfecte, flexibele optie voor alle bewoners, die van een schoon en fris gevoel willen genieten en tegelijk hun badkamer willen upgraden.

Geberit biedt jaar en dag een zeer breed assortiment bedieningsplaten. Voor het doortrekken van het toilet is er keuze uit een grote verscheidenheid aan kleur, materiaal, vorm en techniek. De nieuwe Sigma30 bedieningsplaat is een nieuw lid van de Sigma familie en heeft een duidelijk rechthoekig design. De Sigma30 is verkrijgbaar in twee varianten, te weten een 2-toets bediening én een spoel-stop bediening. Elke variant is verkrijgbaar in verschillende kleuren en ieder heeft zijn eigen materiaal. De Sigma30 vervangt de Tango en Bolero bedieningsplaten van Geberit.

Compromisloze eenvoud
Ontworpen in de kantoren van Christoph Behling Design in Londen doet de Sigma30 strak en tijdloos aan. Met de 2-toets bediening heeft men keuze uit een grote of een kleine spoeling. De spoel-stop variant spoelt met een gelijke hoeveelheid water. De 2-toets bediening is gemaakt van hoogwaardig kunststof en verkrijgbaar in zes verschillende kleuren. De spoel-stop bedieningsplaat is gemaakt van duurzaam spuitgietzink en is in vier verschillende kleuren verkrijgbaar.

Fris en hygiënisch
Voor een fris en hygiënisch toilet is een geïntegreerde toiletblokhouder optioneel verkrijgbaar voor beide Sigma30 modellen. De toiletblokhouder is achter de bedieningsplaat te bevestigen. Toiletblokjes komen via de toiletblokhouder in het reservoir terecht en zorgen voor een frisse en hygiënische spoeling van het toilet. Ook achteraf is deze optie nog achter de bedieningsplaat toe te voegen.

 

Een luxe en fraai vormgegeven sanitaire ruimte is een wens van veel mensen. Maar wat te doen met de onelegante laaghangende wc-stortbak of het keramisch duoblok? De oplossing is de Monolith designmodule voor je wc. Naast de wc-module kent de Monolith ook een module voor de wastafel. Door deze modules te combineren ontstaat er direct een eenheid in de badkamer. Voor beiden geldt, dat er zonder hak- en sloopwerk snel een prachtig resultaat behaald wordt en aan- en afvoerleidingen onzichtbaar achter de module weggewerkt worden. Vanaf 1 april 2016 is de Monolith serie naast de kleuren wit, zwart en umbra (donkerbruin) ook verkrijgbaar in de kleur zand.

De Geberit Monolith wc-module sluit de kloof tussen opbouw- en inbouwreservoirs. De elegante behuizing van glas en geborsteld aluminium bevat alle sanitairtechniek en draagt het wc-keramiek. Esthetisch is dit veel mooier dan klassieke opbouwreservoirs. Ook de installatie is snel en eenvoudig. De Monolith wc-module kan namelijk zonder hak- of breekwerk op de juiste plaats, met slechts 6 bevestigingspunten, geïnstalleerd worden. Alle aansluitingen zijn achter het element verborgen. Het reservoir is geschikt voor iedere bouwsituatie en praktisch elke afvoer, of deze nu in de vloer of in de wand verwerkt zit.'

Monolith Plus
De onlangs uitgebrachte Monolith Plus wc-module heeft diverse extra comfort functies, zoals een geïntegreerde luchtzuiveringsfunctie, een intelligente licht-sensortechnologie en een uitzonderlijk comfortabele spoelbediening. De luchtzuiveringsfunctie zorgt ervoor dat vieze geurtjes geneutraliseerd worden. De slanke LED-lichtbalk aan de bovenzijde van de module is het meest opvallende kenmerk en biedt discreet en indirect licht, dat aangaat zodra iemand bij het toilet komt. Middels de elektrische soft-touch toetsen wordt er op een comfortabele wijze doorgespoeld.

Kleuren
De diverse Geberit Monolith sanitairmodules zijn sinds 1 april 2016 naast de glaskleuren zwart, wit en umbra, ook verkrijgbaar in de nieuwe kleur zand. Hierdoor past de Monolith nog natuurlijker in elke badkamer.

Urinoirs van Geberit zijn randloos en bieden flexibiliteit in waterverbruik. Een urinoir is een product dat voornamelijk te vinden is in een openbare toiletruimte. Hoewel de meeste Nederlandse huizen geen plaats bieden voor een urinoir, kiezen toch steeds meer Nederlanders voor deze toevoeging in hun toiletruimte thuis. Geberit biedt voor zowel publieke als privé situaties twee nieuwe urinoirs, die randloos zijn – dat betekent minder schoonmaakwerk en verbeterde hygiëne - en een uiterste flexibiliteit kennen in het waterverbruik. Beide urinoirs zijn ontworpen door designer Christoph Behling. Waar urinoir Selva robuust en solide is, kenmerkt urinoir Preda zich door een gestroomlijnd uiterlijk, dankzij de compacte afmetingen. Met de nieuwe urinoirsystemen heeft Geberit een geschikte oplossing voor nagenoeg elke gebruikersbehoefte en elke bouwsituatie.

De nieuwe urinoirkeramieken Preda en Selva van Geberit zijn ontworpen in de studio's van Christoph Behling Design in Londen. Door het randloze ontwerp geniet de eindgebruiker van minder schoonmaakwerk en een verbeterde hygiëne. De inwendige geometrie is ontworpen voor optimale spoelprestaties bij minimale hoeveelheden water. Tegelijkertijd zijn de urinoirs stil en spatten niet wanneer grotere hoeveelheden spoelwater gebruikt worden.

Ondanks een uniform design zijn de verschillen tussen beide modellen direct zichtbaar. Het Preda model heeft een gestroomlijnd uiterlijk dankzij de compacte afmetingen, terwijl Selva een robuustere, meer solide indruk maakt. Beide modellen zijn ook beschikbaar in een waterloze variant, voor specifieke ‘groene’ projecten.

Waterbesparende spoelkop
De spoelkop past perfect bij de verfijnde geometrie van de binnenzijde van het keramiek. Dit betekent een optimale spoeling van het urinoir – zelfs met slechts 0,5 liter water. Verdere vermindering van waterverbruik kan ook gerealiseerd worden door de individueel in te stellen spoelprogramma's, zoals de intelligente spoelintervallen. Het schoonmaken en ontkalken van de spoelkop is kinderspel: een paar simpele stappen en alles is gemakkelijk bereikbaar.

Bereikbare techniek
Het urinoir heeft een geïntegreerde urinoirsturing. Deze is bevestigd op een eenvoudig bereikbare plek onder het keramiek. Dit zorgt voor veel minder onderhoudswerk, omdat het keramiek niet meer losgekoppeld hoeft te worden. Deze innovatie van Geberit zorgt voor een altijd makkelijke toegang.

Flexibel doorspoelen
Bij beide urinoirs van Geberit heeft de gebruiker de keuze uit hoe men wil doorspoelen. De Geberit urinoir bedieningsplaten zijn verkrijgbaar in verschillende designs, kleuren en materialen. Voor manuele of touch-free bediening. Het Geberit urinoirsysteem biedt sanitairmonteurs en -installateurs de mogelijkheid een optimale oplossing te installeren in elke bouwsituatie. Voor zowel de publieke als private sector.

 

De nieuwe vloerput van Geberit is klein van stuk en groots in functie. Met een afmeting van maar 8 x 8 cm is het designrooster een subtiel element in de betegelde badkamer. De compacte doucheput heeft een kamvormige haarzeef, waardoor deze snel en eenvoudig te reinigen is. Het rooster heeft een tijdloos design, is vervaardigd van geborsteld rvs en is bovendien eenvoudig te installeren. Klein en fijn
De bescheiden afmeting van de Geberit vloerput laat geenszins het functionele karakter vermoeden. Bij het uitnemen van het designrooster ziet men een praktische haarzeef, welke eenvoudig af te spoelen en schoon te maken is. Het rooster heeft een elegant uiterlijk van geborsteld rvs, dat nooit veroudert. Men heeft de keuze uit twee designvarianten.

In de vloer
De vloerput is eenvoudig te installeren en bevat een volledige bouwset voor probleemloze installatie en afdichting door de installateur. Geberit vloerputten zorgen voor een betrouwbare afwatering in de vloer. Zoals bij alle Geberit systemen wordt ook bij de vloerput de hydraulische knowhow van Geberit toegepast, die voor een betrouwbare en snelle waterafvoer, eenvoudige reiniging en bescherming tegen verstopping zorgt.

De nieuwe Geberit AquaClean Mera is het toonbeeld van tijdloze elegantie. Ontworpen door Christoph Behling, combineert de nieuwe douchewc van Geberit harmonieus in elke badkamer en zit hij vol met revolutionaire comforttechnologie. De AquaClean Mera is de eerste douchewc met de gepatenteerde WhirlSpray douche technologie: een pulserende douchestraal, aangevuld met dynamische beluchting, die voor een bijzonder grondige en zachte reiniging van de billen zorgt. Een hybride-warmwatersysteem biedt een directe en continue toevoer van warm water. Een andere innovatie is de TurboFlush spoeltechnologie, die efficiënt en stil het toilet spoelt. Dit is mogelijk vanwege de kenmerkende vorm van de door Geberit ontwikkelde randloze toiletpot. Verdere functies volmaken de algemene indruk van luxe en comfort, waaronder het zogeheten ‘Welkomprogramma’; als je naar het toilet gaat, licht er subtiel een lichtje op aan de onderkant van het toilet - handig voor ’s nachts - , de toiletdeksel opent en sluit automatisch zodra je in de buurt bent en de wc beschikt over een verwarmde bril, welke onmiddellijk opwarmt zodra er gebruik gemaakt gaat worden van het toilet. Er is ook een geurfilter geïntegreerd, die geactiveerd wordt wanneer iemand op de ergonomische zitting plaatsneemt. Hierdoor heb je geen last van vieze geurtjes in de ruimte. Deze verschillende functies kunnen allen als persoonlijke voorkeuren eenvoudig ingesteld worden op de gebruiksvriendelijke afstandsbediening, behorende bij deze luxe douchewc. De Geberit AquaClean Mera is met recht een meesterwerk van functie en design.

Geberit AquaClean Mera tilt het niveau van comfort en gemak van een douchewc naar een nog hoger niveau. De verfijnde technologie en het stijlvolle ontwerp vullen elkaar zo goed aan, dat reinigen met water volledig vanzelfsprekend wordt. Gebruikers zullen elke keer opnieuw weer versteld staan van deze revolutionaire douchewc.

Zien is geloven
AquaClean Mera past goed in elke badkameromgeving én springt tegelijkertijd in het oog. Het ontwerp komt van Christoph Behling en wordt gekenmerkt door hoogwaardige materialen, soepele lijnen en naadloze aansluitingen. Het chromen oppervlak van de douchewc wekt de indruk dat het systeem zweeft. Deze illusie wordt extra benadrukt door de speelse weerspiegelingen.

“De Geberit AquaClean Mera is ons meesterwerk. Hij belichaamt de perfecte combinatie van functionaliteit en design," zegt Martin Baumüller, hoofd Geberit AquaClean. "Bent u opzoek naar elegantie en gemak ineen? Dan zal onze nieuwste douchewc, AquaClean Mera, niet alleen indruk op u maken vanwege de esthetische aantrekkingskracht. Deze douchewc zal zich ook voor u winnen met zijn vele intelligente comfortfuncties."

Bijzonder aan deze super-de-luxe douchewc is het zogenaamde ‘welkomprogramma’: zodra u in de buurt komt van het toilet, wordt u verrast door het opkomende oriëntatielicht, gaat de deksel automatisch voor u open en wordt bovendien de verwarming van de toiletzitting direct ingeschakeld. Uiteraard bevat de AquaClean Mera ook een warmeluchtföhn en geurzuivering vanuit het closet. Met de gebruiksvriendelijke afstandsbediening kunt u eenvoudig uw persoonlijke voorkeuren oproepen en de verschillende functies bedienen.

Reinigen met water – niets is fijner
Als het gaat om de douchefunctie, het belangrijkste onderdeel van een douchewc, dan beschikt Geberit AquaClean Mera over een revolutionaire innovatie. De WhirlSpray douchetechnologie met dubbele douchekop, die voor het eerst in de Mera toegepast wordt, zorgt voor een zeer grondige reiniging. Dit wordt mogelijk gemaakt dankzij een zachte, verfrissende douchestraal, die versterkt wordt door dynamische beluchting van de waterstraal. Dit biedt indrukwekkende voordelen: een grondige maar toch zachte manier om met weinig water voor een optimale lichaamshygiëne te zorgen.

De aparte ladydouche wordt gekenmerkt door een heerlijk zachte douchestraal. De douchekop is geïntegreerd in de douchearm en blijft daardoor beschermd en schoon, ook als deze niet wordt gebruikt.

Innovatieve TurboFlush spoeltechnologie
De door Geberit ontwikkelde asymmetrische vorm van de binnenkant van de toiletpot zorgt voor een bijzonder grondige en geruisloze spoeling van de wc. Hiervoor is slechts één spoelopening aan de zijkant nodig. De binnenkant van de randloze – rimfree - toiletpot van AquaClean Mera is verrassend ruim en dus geschikt voor mensen van elk postuur. De toiletpot is van hoge kwaliteit en is afgewerkt met een speciale beschermlaag om vuilafzetting te voorkomen. Er zijn zo min mogelijk onbereikbare oppervlakten, randen en hoeken zijn zelfs helemaal weggelaten.

Een toiletzitting is een toiletzitting, denkt u wellicht. Maar dat is niet zo. Geberit AquaClean Mera is voorzien van de nieuwste generatie toiletzittingen, ontwikkeld op basis van uitvoerige tests en ontwerponderzoeken. Deze toiletzitting is gemaakt van het hoogwaardige Duroplast en is ergonomisch vormgegeven, wat resulteert in een uitzonderlijk groot zitcomfort.

Daarnaast kunt u direct genieten van de vrij instelbare verwarmingsfunctie van de toiletzitting. Dankzij een bewegingssensor warmt de toiletzitting al op zodra u in de buurt komt. In tegenstelling tot de gangbare oplossingen verbruikt dit systeem in ruststand geen stroom. Geïnspireerd door de natuur
Net als alle andere douchewc's in de AquaClean lijn is ook de naam van het nieuwste model geïnspireerd door de rivieren en meren in de Zwitserse bergen. Mera is een beek die vanaf het Oberengadin-dal in de Zwitserse Alpen via de rivier Po de Adriatische Zee instroomt. Het is de perfecte naam voor een fantastisch ontwerp, dat de frisheid en de reinigende kracht van water belichaamt.

Open inloopdouches zijn mateloos populair. Reden voor Geberit om nieuwe douchegoten te ontwikkelen, die zich door hun strakke design en eenvoudige reiniging onderscheiden en net zo eenvoudig te installeren zijn als een gewone vloerafvoer. De Geberit CleanLine douchegoot is in alle opzichten innovatief. De platte sifon heeft een hoge water afvoercapaciteit, is eenvoudig aan te passen aan de afmetingen van de douchevloer, is in een handomdraai schoon te maken en heeft een unieke afdekkingsfolie om het risico op lekkage tot een minimum te beperken – in ieder detail schuilt toonaangevende sanitairtechniek.

Eenvoud en schoonheid
De Geberit CleanLine douchegoot kan zowel tegen de douchewand als in het midden van de vloer ingebouwd worden. De goot van geborsteld rvs is verkrijgbaar in drie verschillende varianten en twee verschillende lengtes (0,9 of 1,3 meter). Bij het inbouwen is de lengte van CleanLine direct aan te passen aan de afmetingen van de douchevloer. De ingebouwde douchegoot is een open profiel waarin het water wordt opgevangen om in de afvoer te verdwijnen. Dit alles zorgt ervoor dat de innovatieve Geberit CleanLine douchegoot in een oogwenk weer schoon is. Wie ooit een doorsnee douchegoot heeft schoongemaakt, weet hoeveel vuil zich kan ophopen onder de afdekplaat. De nieuwe Geberit douchegoot rekent op elegante wijze af met deze hygiënekwestie. De CleanLine heeft geen verborgen richeltjes of moeilijk bereikbare hoekjes. Bovendien is het afdekplaatje met de geïntegreerde kamvormige haarzeef in een handomdraai te verwijderen en te reinigen. Altijd dicht De grootste uitdaging, namelijk het creëren van een permanente afdichting, is met deze nieuwe douchegoot eenvoudiger te overwinnen dan ooit. De afdichtingsfolie is namelijk fabrieksmatig aan de afvoer bevestigd, en kan daardoor makkelijker verwerkt worden in de douchevloer. Dat scheelt tijd en stress en beperkt het risico op lekkage tot een minimum.

Kunt u zich een lamp voorstellen, waarbij de aan- en uitknop direct aan de gloeilamp vastzit? Wat al jarenlang een standaarduitrusting is voor verlichting, creëert nu ook mogelijkheden in de toiletruimte: een bediening op afstand, die het comfort verhoogt en nieuwe designmogelijkheden in de sanitaire ruimte biedt. In navolging van de vorig jaar geïntroduceerde Type 70 toiletbediening op afstand, presenteert Geberit nu twee nieuwe typen; Type 01 en Type 10. Anders dan Type 70 hebben Type 01 en Type 10 een rond design en slechts een diameter van 80 mm. Beide typen zijn op maximaal 2 meter vanaf het toilet op elk gewenste positie te installeren. De bediening is pneumatisch, oftewel middels luchtdruk, en kent een grote en een kleine spoeling. Niet alleen met betrekking tot de plaatsing in de ruimte, maar ook qua materiaal en kleur zijn de Typen 01 en 10 van Geberit zeer veelzijdig. Door het toilet op afstand te bedienen, biedt Geberit de consument de mogelijkheid de toiletruimte met een nog grotere ontwerpvrijheid in te richten. Type 01 en 10 zijn uitzonderlijk klein en subtiel vormgegeven, waardoor elegantie overheerst.

Ontwerpvrijheid
De 80mm ronde bediening is in elke badkamerstijl toe te passen door de brede keuze in afwerking. De Geberit Type 01 is verkrijgbaar in glans verchroomd, mat verchroomd of alpien wit. Bij Type 10 kan er gekozen worden uit 6 afwerkingen, ieder voorzien van 2 kleurcombinaties, te weten: glans- / mat verchroomd, mat- / glansverchroomd, rvs uiterlijk gecombineerd met glansverchroomd, zwart met glansverchroomd, wit gecombineerd met verguld of wit versus glansverchroomd. Beide Typen kunnen eenvoudig met inbouwreservoirs van de Geberit Sigma en Omega serie worden gecombineerd.

Domotica is in een moderne woning niet meer weg te denken. De thermostaat, divers apparatuur en de zonwering zijn enkele voorbeelden van automatisch aangestuurde producten. Geberit biedt met de AquaClean douchewc een echte wannahave gadget voor op het toilet. Dit domotica toilet reinigt, met één druk op de afstandsbediening, automatisch de billen met lichaamswarm water. De waterdruk, de temperatuur en de positie is naar wens in te stellen. Na deze ‘douche’ worden de billen gedroogd door een warme lucht föhn. Het toilet doet al het werk. Het enige wat de gebruiker hoeft te doen, is blijven zitten. Door het gebruik van een volautomatisch toilet hoeven de handen ook niet meer gebruikt te worden bij het schoonmaken van de billen; een groot pluspunt in de dagelijkse hygiëne. Helemaal gezien het veelvuldig gebruik van tablets en smartphones op het toilet.

Functies
Naast de automatische billen douche- en föhnfunctie van het AquaClean toilet, verwijdert de douchewc ook de vieze toiletgeurtjes direct uit de pot, zodra je op de wc gaat zitten. Bovendien is er een pulserende massagedouche mogelijk ter ontspanning. Het toilet is te bedienen door de knoppen op het zijpaneel van het toilet of middels de afstandsbediening. Met de afstandsbediening zijn persoonlijke voorkeuren vast te zetten, waardoor de billenspa keer-op-keer zijn werk optimaal kan uitvoeren.

Voordelen
Naast het domotica aspect heeft een douchewc diverse voordelen ten opzichte van een standaard toilet. Water reinigt de billen vele malen beter, grondiger en zachter dan toiletpapier. Onze vuile handen reinigen we ook niet met een papiertje. Dit doen we ook met water. Waarom maken wij het meest onhygiënische deel van ons lichaam, dan nog wel schoon met enkel papier? Door het gebruik van een volautomatisch toilet hoeven de handen niet meer gebruikt te worden bij het schoonmaken van de billen; tablets en smartphones kunnen daardoor met een gerust hart gebruikt worden op het toilet. Het enige wat de gebruiker hoeft te doen, is gaan zitten.

De spoelknop voor het doortrekken van het toilet zit altijd boven het toilet. Hierdoor moet je óf opstaan óf omdraaien om de kleine of grote boodschap door te spoelen. Vanaf nu kan je heerlijk blijven zitten. De Geberit afstandsbediening Type 70 spoelt je toilet op afstand door. Binnen 2 meter van het inbouwreservoir kan de afstandsbediening op elke positie geïnstalleerd worden. Met een zachte druk op de ultra kleine design knop wordt er doorgetrokken. Elektriciteit is hierbij niet nodig; de spoeling wordt geactiveerd door hydraulische servotechniek, oftewel luchtstroom. Een subtiel design vernuft in de toiletruimte, dat zeker zal leiden tot complimenten.

Eyecatcher
Niet alleen gemak dient de mens. Ook het oog wil wat. De Geberit afstandsbediening Type 70 is om die reden bijzonder klein van formaat (11,2x5cm) en strak in vormgeving; gekozen kan worden uit glas in de kleuren wit, zwart en umbra (donkerbruin) of geborsteld rvs. Door middel van luchtdrukverplaatsing wordt het spoelmechanisme geactiveerd. Je kunt de afstandsbediening binnen 2 meter van het reservoir overal installeren. Handig want nu ontstaat er volop keuze in de positie. Door het bijzonder kleine formaat is de spoelknop subtiel aanwezig. Een zachte aanraking zorgt er al voor dat het toilet doorspoelt.

De afstandsbediening Type 70 van Geberit is te combineren met een Sigma en Omega inbouwreservoir. 

Geberit lanceert vanaf 1 juli het Geberit Omega inbouwreservoir inclusief een hele nieuwe serie compacte bedieningsplaten, die kleiner zijn dan de huidige bedieningsplaten. De bedieningsplaat Omega30 is 25% kleiner en de verzonken bedieningsplaat Omega60 zelf 48% kleiner. Beide platen kunnen zowel aan de voorzijde als aan de bovenzijde van het reservoir gemonteerd worden voor een optimaal gebruikerscomfort. Geberit Omega30 en Omega60 zijn verkrijgbaar in diverse afwerkingen en kunnen gemonteerd worden zonder gereedschap. 

Het nieuwe en flexibele Geberit Omega inbouwreservoir kent een kleine service-opening (180 mm x 110 mm), die ondanks zijn kleine formaat perfect toegankelijk is voor onderhoud en reparatie. Door de kleine opening is het toepassen van een kleinere bedieningsplaat mogelijk geworden.

Geberit Omega30
De Omega30 bedieningsplaat is 25% kleiner dan de gebruikelijke bedieningsplaten en heeft een waterbesparende 2-toetsbediening voor een kleine en een grote spoeling. De Omega30 kent strakke lijnen en is vervaardigd in kunststof. Deze plaats is verkrijgbaar in de kleuren zwart en wit en is voorzien van een chroom accent.

Geberit Omega60
De verzonken bedieningsplaat Omega60 is uniek in zijn soort. Niet alleen vanwege zijn kleine maatvoering (184 x 114 mm), maar met name vanwege het installatie gemak. Verzonken bedieningsplaten vergden tot voor kort een intensieve afstemming tussen de installateur en de tegelzetter voor een naadloze aansluiting. Geberit heeft bij de ontwikkeling van de Omega60 rekening gehouden met dit aspect. De plaat wordt daarom rechtstreeks aan het reservoir bevestigd en niet aan het bouwwerk. De tegelzetter kan de tegels op deze wijze naadloos laten aansluiten op de plaat, waardoor deze mooi verzonken in de wand komt te liggen. De Omega60 heeft, net als de Omega30, een waterbesparende 2-toetsbediening en is verkrijgbaar in glas, in de kleuren wit, zwart en umbra (bruin), of in verchroomd geborsteld.

Omega30 en Omega60 kunnen beiden aan de voorzijde of aan de bovenzijde van het inbouwreservoir zonder gereedschap gemonteerd worden.

Een krappe badkamer zorgt vaak voor beperkingen bij het ontwerpen van de ideale sanitaire opstelling. Het plaatsen van een toilet onder een raam, vensterbank of een schuin dak is met het Geberit Omega inbouwreservoir geen probleem meer. Het Omega inbouwreservoir is speciaal ontwikkeld voor situaties met een beperkte bouwhoogte. Het inbouwreservoir kent 3 hoogtes en kan bovendien van boven of vanaf de voorkant bediend worden. Geen enkele badkamer is hetzelfde en om die reden is een individuele oplossing middels het flexibele Omega inbouwreservoir een gewenste oplossing bij elke bouwsituatie.

Bediening van boven of van voren
Dat het Omega inbouwreservoir flexibel is, wordt bewezen tijdens de installatie. Het nieuwe inbouwreservoir van Geberit is te combineren met elke voorwand. Het kan van achteren of van opzij aan de watertoevoer worden aangesloten en afhankelijk van de bouwsituatie kan de bedieningsplaat voor het spoelen aan de bovenkant of aan de voorkant van het reservoir gemonteerd worden. Bovendien is er geen gereedschap nodig om de bedieningsplaat te monteren.

Drie montagehoogtes
Het nieuwe Geberit Omega inbouwreservoir kan gemonteerd worden op een hoogte van 82 cm, 98 cm of 112 cm en levert altijd een uitstekende spoeling. Een waterbesparende 2-toets spoeling gaat zuinig om met natuurlijke waterbronnen en maakt het reservoir uiterst efficiënt.

Geberit lanceert met het Omega inbouwreservoir - precies 50 jaar na de eerste introductie van het fenomeen ‘inbouwreservoir’ - een nieuwe, uiterst flexibele generatie reservoirs voor achter de wand.

Een succesvol ontworpen badkamer is een ontwerp waarbij op details gelet wordt. Vaak wordt er gekozen voor een inloopdouche, vanwege het strakke uiterlijk van een doorlopende vloer en het onderhoudsgemak ervan. Geberit introduceert een vernieuwde wandafvoer voor inloopdouches, waarbij het design en het gebruikersgemak hand in hand gaan. De afvoer voor douchewater is hierbij verwerkt in de achterwand. Hierdoor kan de douchevloer als één vlak ontworpen worden. De vloer is op deze wijze makkelijker aan te brengen en in het geval van inloopdouches geeft het een visueel strak resultaat. De waterafvoer past vrijwel naadloos in de muur, is verkrijgbaar in diverse afwerkingen en is geschikt voor renovatie en nieuwbouw.

Achter de wand
De Geberit wandafvoeren voor douches kunnen eenvoudig geïntegreerd worden in een sanitairwand en aangesloten worden op de afvoerleidingen. Door het douchewater in de wand af te voeren, hoeft de vloer niet onderbroken te worden voor een waterafvoer. De inloopdouche krijgt hierdoor een zeer strak en schoon uiterlijk. De Geberit wandafvoer voor douches is zo ontworpen, dat de afvoer tot in de lengte van jaren lekdicht blijft en dat er geen vragen van de tegelzetter onbeantwoord blijven. Door het monteren van een optioneel verkrijgbaar verzamelprofiel vlak vóór de wandafvoer, kan water nog makkelijker naar de douche wandgoot lopen, waardoor er minder water op de vloer blijft staan.

Design en gebruikersgemak in één
De wandafvoer is makkelijk van haren en zeepresten te ontdoen, door een geïntegreerde haarzeef. De verwijderbare afdekplaat, waarachter de haarzeef bevestigd is, is aanpasbaar aan het badkamerontwerp en hierdoor passend in elke ontwerpstijl. De wandafvoer van Geberit is verkrijgbaar in geborsteld rvs, glansverchroomd, alpien wit of een betegelbare variant, waardoor de wandafvoer onzichtbaar in de betegelde muur weggewerkt kan worden.

Vieze luchtjes en slechte hygiëne op het toilet behoren standaard tot onze grootste ergernissen, zo blijkt uit diverse onderzoeken. Zowel op ons werk, langs de snelweg, in een horecagelegenheid, maar ook als we thuis zijn, willen we een schoon en fris toiletgevoel. Geberit, Europees marktleider in sanitair technologie, bezorgt wc-gebruikers met het DuoFresh toiletsysteem en met de AquaClean douchewc een verademing. Het innovatieve DuoFresh toiletsysteem verwijdert onaangename geurtjes direct vanuit de toiletpot. Daarnaast heeft de DuoFresh heerlijk fris water bij elke spoeling; een constante frisse lucht vult de ruimte. De Geberit AquaClean douchewc zorgt voor een fris en schoongewassen gevoel bij de gebruiker. Deze toilet en bidet in één reinigt het onderlichaam met lichaamswarm water na het toiletbezoek. Dit zorgt voor een fris en schoon gevoel gedurende de hele dag. Beide toilet noviteiten zijn zowel los als gecombineerd in elke toiletruimte toe te passen. Frisheid kan zo aantrekkelijk zijn!

Uit diverse onderzoeken (Tork, Hospitality Management nr.6 2013, onderzoeksbureau Interview NSS) blijkt keer op keer dat meer dan de helft van de Nederlanders toiletten in hotels, restaurants, langs de weg en op het werk erg vies vinden. Nederlanders gaan om die reden gewoon het liefst thuis naar de wc. Ook daar hangen vieze luchtjes rond het toilet en voelen we ons niet 100% schoon na het toiletbezoek. De Geberit AquaClean douchewc en de DuoFresh bieden de oplossing: ze voeren de vieze luchtjes af en reinigen de lucht én het onderlichaam na gedane zaken.

Geberit AquaClean douchewc
De AquaClean douchewc van Geberit is een toilet en bidet in één en geeft het onderlichaam na het toiletgebruik een heerlijk schoongewassen gevoel, door een zachte reiniging met lichaamswarm water. Water is verfrissend, hygiënisch en reinigend. Middels de ranke afstandsbediening of het zijpaneel op het toilet wordt met één druk de waterreiniging gestart. De intensiteit en de temperatuur kan naar wens ingesteld worden. De douchewc oogt als een normaal toilet, maar biedt vele comfortabele extra’s. Vanaf 2014 is de AquaClean douchewc verkrijgbaar als wandhangend en als vloerstaand toilet.

Geberit DuoFresh: merkbaar effect, onzichtbare techniek
Wilt u ook af van vieze luchtjes op uw toilet? De oplossing is het afvoeren van de geur en het reinigen van de lucht. Dit kan met de Geberit DuoFresh. Dit innovatieve toiletsysteem is achter de muur verborgen en toont enkel een knop op de bovenzijde van de bijbehorende bedieningsplaat Sigma40. Met deze knop wordt met één druk het geurzuiveringssysteem achter de muur geactiveerd, waardoor de vieze lucht direct vanuit de pot gezuiverd wordt en geurloos in de ruimte verdwijnt. Na 10 minuten schakelt het automatisch weer uit, maar het kan ook handmatig gestopt worden. Bovendien geeft de DuoFresh heerlijk fris water bij elke spoeling; achter de bedieningsplaat is onzichtbaar een houder geïntegreerd waar hygiënisch een stortbakblokje geplaatst kan worden. De onhygiënische toiletblokhouder aan de wc rand is daardoor passé en een aangename frisse lucht vult de ruimte.

De wc met douchefunctie nu ook verkrijgbaar als vloerstaand toilet. De Italiaanse architect en ontwerper Matteo Thun heeft, naast de vorig jaar geïntroduceerde Geberit AquaClean Sela douchewc, nu ook een vloerstaande Sela ontworpen. Met de nieuwe vloerstaande AquaClean Sela is de douchewc vanaf heden voor iedereen toe te passen, onafhankelijk van het badkamerontwerp en waar de afvoer zich bevindt. De Geberit AquaClean Sela ziet eruit als een normaal toilet en biedt ongekende frisheid en hygiëne. Niet alleen vanwege zijn geraffineerde en onzichtbare technologie is deze wc indrukwekkend, maar ook vanwege zijn design-georiënteerde ontwerp. De AquaClean Sela heeft strakke lijnen en een compacte elegantie. Met één druk op de knop wordt de douchefunctie geactiveerd en het onderlichaam gereinigd met lichaamswarm water. De Geberit AquaClean Sela vloerstaand is beschikbaar vanaf april 2014.

Esthetiek
De nieuwe vloerstaande douchewc toont een bijzondere elegantie, zonder zich in de badkamer op de voorgrond te dringen. De beroemde architect en designer Matteo Thun heeft perfect uitgevoerde lijnen bedacht, die samen met een harmonieuze esthetiek de gebruiksvriendelijkheid van het product accentueert. De afmetingen zijn ontworpen voor maximaal comfort en de zitting is bijzonder ergonomisch. Het slanke keramiek geeft de vloerstaande AquaClean Sela een bijzonder ruimtebesparend design.

Overtuigende technologie
De Geberit AquaClean Sela geeft je na het toiletgebruik dat unieke frisse en schone gevoel dat je ervaart na het nemen van een douche. De eenvoudig, modern en compact ontworpen douchewc is vriendelijk in het gebruik en vervaardigd uit hoogwaardige materialen. Ook vanuit technisch oogpunt maakt de nieuwe vloerstaande douchewc een sterke indruk. Alle technische elementen en aansluitingen voor energie- en watertoevoer zijn in het keramiek geïntegreerd, zodat er geen enkele aansluitkabel of slang te zien is. De douchewc is te bedienen met de bijbehorende slanke afstandsbediening met maar vijf knoppen of middels het zijpaneel op het toilet. Met één druk op de knop wordt de douchefunctie gestart en het onderlichaam gereinigd met lichaamswarm water. Wc papier is hiervoor niet meer nodig. De vloerstaande Geberit AquaClean Sela sluit naadloos aan op de wand en is eenvoudig te monteren en te onderhouden.

Een slanke plaat van glas of roestvast staal, zwevend op een paar millimeter vanaf de wand, zonder toetsen of knoppen; zo ziet de Sigma70 bedieningsplaat eruit. Uniek aan deze bedieningsplaat is dat het traditionele ‘doorspoelen’ niet meer van toepassing is. Met een lichte druk op de glazen of rvs plaat wordt het spoelmechanisme in werking gesteld. Dit is mogelijk dankzij een servo-eenheid, die slim gebruik maakt van de waterdruk in de toevoerleiding. Door deze techniek is er geen elektriciteit nodig en hoeft er alleen maar lichtjes op de linker of rechterzijde – afhankelijk of men een grote of kleine spoeling wenst - van de bedieningsplaat gedrukt te worden. Een plaat met verfijnde elegantie voor stijlbewuste personen.

De Geberit Sigma70 lijkt door zijn unieke design voor de wand te zweven en bevat een innovatieve technologie. Een kleine impuls is alles wat de hydraulische servo-eenheid nodig heeft om vrijwel geluidloos een spoeling te starten. Het ontwerp uit één stuk glas of roestvast staal zorgt ervoor dat de plaat buitengewoon makkelijk schoon te maken is.

Eenvoudig toe te passen
De Geberit bedieningsplaat Sigma70 is te combineren met elk Geberit inbouwreservoir van de Sigma serie, dat wil zeggen dat hij zonder gereedschap in een paar eenvoudige stappen gemonteerd kan worden. Om de bedieningsplaat perfect te laten passen in elke sanitaire ruimte, is deze te verkrijgen in een rvs uitvoering, voorzien van een easy-to-clean-coating, en in een glazen uitvoering, voorzien van ESG-veiligheidsglas in de kleuren wit, zwart en umbra (donkerbruin).

Minder is meer
Met zijn elegante vormgeving, perfecte randafwerking en ronde hoeken is de Sigma70, het geesteskind van industrieel ontwerper Christoph Behling, een volwaardig lid van de Sigma reeks van de Geberit bedieningsplaten. Een design-studie naar het thema ‘zwevende platen’ leverde de inspiratie voor dit ontwerp. “Voor het design van de Sigma70 pasten we het principe ‘minder is meer’ toe. De plaat brengt de schoonheid van het ‘bijna-onzichtbare’ voor het voetlicht en onderscheidt zich desondanks door zijn opvallende vorm”, licht Christoph zijn ontwerp toe. En niet alleen in het design, maar ook in de bediening brengt de plaat een gevoel van totale perfectie over.

Moderne wastafels zijn vaak prachtig ontworpen, maar hun schoonheid wordt dikwijls nog verstoord door de sifon. Geberit, Europees marktleider in sanitaire technologie, heeft innovatieve oplossingen die dit probleem op een slimme manier verhelpen. Eén van de oplossingen is zelfs zo slim, dat kritische badkamerbezoekers nooit meer met afvoerbuizen geconfronteerd hoeven te worden. De verborgen wastafelsifon van Geberit levert meer ruimte en mogelijkheden op voor een krachtig interieurdesign.

Sifons voorkomen een open rioolverbinding met de wastafelafvoer middels een verborgen geurafsluiting. Hierdoor blijven vieze geurtjes uit de wastafel weg. Met de esthetische Geberit wastafelsifons zijn sifons tegenwoordig niet langer enkel functioneel. Voor een lange levensduur en ter voorkoming van corrosie zijn Geberit sifons van hoogwaardig kunststof gemaakt en bovendien makkelijk te monteren.

Verborgen wastafelsifon
De verborgen wastafelsifon van Geberit zit in de wand verstopt achter een kleine afdekplaat, die in drie uitvoeringen verkrijgbaar is, te weten: wit, glansverchroomd en rvs. Door de afdekplaat blijft de sifon gemakkelijk bereikbaar, indien nodig. De verborgen wastafelsifon is flexibel verstelbaar, waardoor het aanpassen aan de bouwsituatie makkelijker wordt voor de installateur.

Rechte wastafelsifon
De rechte wastafelsifon van Geberit maakt een stijlvolle indruk onder iedere wastafel, in iedere badkamer. Deze strakke, kegelvormige sifon bevat een simpele, maar doeltreffende innovatie; een hydraulisch element stuurt het water in een geoptimaliseerde stroom naar de afvoerleiding. Zo reinigt de sifon zichzelf iedere keer wanneer de wastafel gebruikt wordt en voorkomt de sifon vieze geurtjes. De rechte wastafelsifon is verkrijgbaar in wit en glansverchroomd.

De 5 misvattingen over het reinigen met water. Geberit AquaClean douchewc reinigt het onderlichaam met water op het toilet. Het reinigen met water op het toilet is in Nederland meer en meer bespreekbaar. Het wordt ook wel het ‘Nieuwe Welzijn’ genoemd. Steeds meer consumenten, hotels en wellness centra kiezen voor een AquaClean douchewc, de toilet en bidet in één die het onderlichaam reinigt met water. Steeds meer Nederlanders raken overtuigd van deze nieuwe vorm van welzijn op het toilet, echter heersen er ook nog enkele vooroordelen.

De meest voorkomende misvattingen over het reinigen met water op het toilet zijn:

1. De sproeifunctie van de douche voelt hard en koud aan.
Na het toiletgebruik start de douchefunctie door eenvoudig op de startknop te drukken. De sproeiarm komt tevoorschijn en reinigt het onderlichaam met zacht en weldadig lichaamswarm water. De positie van de douchestraal en de intensiteit kan zelf bepaald worden.

2. Je kleren worden helemaal nat als het ‘fout’ gaat en bovendien wil ik misschien niet altijd gereinigd worden met water.
De Geberit AquaClean douchewc’s hebben een ingebouwde sensor in de toiletzitting. Deze sensor zorgt ervoor dat de douchefunctie alleen start als er iemand op het toilet zit. Zodra je opstaat zorgt de sensor er tevens voor dat de douchefunctie onmiddellijk stopt. Ongelukjes zijn daarom uitgesloten. Uiteraard is de Geberit AquaClean douchewc ook als ‘normaal’ toilet te gebruiken.

3. Een douchewc is niet hygiënisch als meerdere mensen deze gebruiken.
Als iets echt schoon moet zijn, gebruiken we water. Denk bijvoorbeeld maar aan het wassen van je handen, het poetsen van je tanden en het wassen van je auto. Is het dan niet onlogisch als we ons nou net na het gebruik van het toilet alleen even met papier schoonmaken? Na het gebruik van de douchewc is het onderlichaam ‘touch-free’ schoon. Dit zorgt voor optimale hygiëne. Ook de douchewc zelf blijft hygiënisch. De sproeiarm wordt elke keer na gebruik automatisch en grondig gereinigd. Ook als meerdere mensen de douchewc gebruiken is de hygiëne optimaal.

4. Door het gebruik van vochtige doekjes heb ik helemaal geen douchewc nodig.
Vochtige doekjes worden veelvuldig gebruikt als alternatief voor het droge en harde toiletpapier. Echter zijn vochtige doekjes funest voor het milieu. Deze worden niet afgebroken in het riool en zijn vaak een bron van verstoppingen. Daarnaast bevatten vochtige doekjes parfum, wat irritatie rond de billen kan veroorzaken. Bij het gebruik van vochtige doekjes is nog steeds de veegbeweging met de handen noodzakelijk, terwijl de douchewc zorgt voor een ‘touch-free’ reiniging.

5. Een douchewc kost veel water en elektriciteit.
Een douchewc gebruikt inderdaad water en elektriciteit. Geberit heeft dit laten onderzoeken: “In een huishouden met vier personen besteedt men nog geen drie euro per maand voor het comfort van een Geberit AquaClean, dit is zoveel als een kopje koffie. En wat de milieubelasting betreft is de Geberit AquaClean 8000plus, het topmodel met diverse wellness functies, vergelijkbaar met een gewone wc.” Bovendien worden er veel rollen wc papier bespaard die niet in het rioolcircuit terecht komen.

Het is al geruime tijd een klassieker onder de WC bedieningsplaten van Geberit: de Geberit Sigma50. De Sigma50 heeft een elegante facelift ondergaan waardoor deze populaire bedieningsplaat voor het toilet nog beter te combineren is met de badkamers en toiletruimtes anno nu. Uniek aan de Geberit Sigma50 blijft de mogelijkheid de bedieningsplaat geheel naar eigen wens in te leggen met een materiaal of foto naar keuze. De sanitaire ruimte wordt - net als andere ruimtes in huis - steeds persoonlijker ingericht en gedecoreerd. Fascinerend aan de Sigma50 bedieningsplaat is het individuele ontwerp dat toegepast kan worden. De consument kan de bedieningsplaat geheel aanpassen aan het design van de sanitaire ruimte door deze naar eigen inzicht in te leggen met materialen als hout, glas, steen of ander gewenst materiaal naar keuze. Ook een fotoprint is mogelijk waarbij de keuze gemaakt kan worden tussen het uploaden van een eigen foto of het gebruik van een foto uit de bestaande galerie.

Door het vernieuwde onberispelijke design van de Sigma50 past deze bedieningsplaat nog beter in badkamers en toiletruimtes van de toekomst. Zo is de 2-toetsbediening gebogen in de richting van de gebruiker en sluiten de toetsen naadloos aan. Een extra luxueuze uitstraling is gecreëerd door de rand van de toetsen af te werken met een diamant polish. De bedieningsplaat zelf is randloos vormgegeven waardoor het geheel meer elegantie krijgt. Naast de mogelijkheid de Geberit Sigma50 zelf in te leggen met een materiaal of foto naar keuze is deze bedieningsplaat ook verkrijgbaar in een aantal standaard kleuren en materialen.

Meer artikelen...