Aansluitend op de principes van de traditionele Chinese geneeskunde (TCM) introduceert Dornbracht een innovatieve toepassing van water in de badkamer. Met behulp van de nieuwe massagedouches WaterFan en WaterCurve worden stijve spieren en acupunctuurpunten gemasseerd en meridianen selectief gestimuleerd. Een toepassing die Dornbracht “aquapressure” noemt, geïnspireerd op de in de TCM beproefde methode van acupressuur. Zo kun je thuis genieten van dagelijkse watermassages die tegelijk bijdragen aan een gezonde levensstijl.

Of het nu gaat om ayurveda, Kneipp-therapie of traditionele Chinese geneeskunde, in de holistische gezondheidsleer speelt het element water van oudsher een bijzondere rol. Sinds het begin is bij Dornbracht het bewust omgaan met de talrijke positieve eigenschappen van water het uitgangspunt bij het ontwikkelen van innovatieve toepassingen.

massagedouches-WaterFan-en-WaterCurve-02.jpg

Zo zijn de elektronische systeemoplossingen zoals Vertical Shower, Comfort Shower, Horizontal Shower, Sensory Sky en FootBath gebaseerd op de essentiële bevindingen van de Kneipp-school of de hydrotherapie. Daarnaast omvat de LifeSpa-portfolio van Dornbracht aanvullende producten zoals de Kneipp-slang en gietbuis, waarmee je de weldadige stralen ook moeiteloos in de douche of de wastafel kunt gebruiken.

Met de introductie van de Aquapressure gaat Dornbracht nog een stapje verder. Terwijl de Kneipp-hydrotherapie voornamelijk met temperatuurstimuli (warm/koud) werkt, maakt de aquapressure bovendien gebruik van de waterdruk, om de gezondheid en het welzijn te bevorderen.

massagedouches-WaterFan-en-WaterCurve03.jpg

Wat is aquapressure?
Aquapressure bouwt voort op de principes van de acupressuur die hun deugdelijkheid hebben bewezen in de traditionele Chinese geneeskunde. Terwijl bij acupressuur de stimulatie wordt opgewekt door druk te zetten met de vingertoppen, de palm van de hand of de elleboog, wordt het effect bij aquapressure met behulp van water bereikt. Bovendien kun je de toepassing dankzij WaterFan en WaterCurve thuis toepassen.

"Drukintensiteit, deel van het lichaam, duur en temperatuur zijn essentiële parameters binnen de TCM waarmee we onze levensenergie kunnen beïnvloeden. Het bijzondere van de aquapressure is dat al deze parameters tegelijkertijd invloed uitoefenen", vertelt Christoph Stumpe, gediplomeerd sportwetenschapper en directeur van het befaamde Shen Men Instituut in Düsseldorf. “De druk van het water op de relevante drukpunten en meridianen zorgt voor een betere doorbloeding van de huid en de spieren, vooral in combinatie met warmte. De aquapressure is daarom uitermate geschikt tegen stijfheid, eenvoudigweg terwijl we douchen".

Christoph Stumpe doceert al ruim 20 jaar tai chi, qi gong, meditatie en Chinese massage. Als expert op het gebied van traditionele Chinese geneeskunde bracht hij belangrijke inzichten aan bij de ontwikkeling van de nieuwe massagedouches WaterFan en WaterCurve.

massagedouches-WaterFan-en-WaterCurve05.jpg

WaterFan en WaterCurve massagedouches
Om effectief en comfortabel van aquapressure in de eigen badkamer te genieten, heeft Dornbracht de WaterFan en WaterCurve massagedouches ontwikkeld. Terwijl WaterCurve de zone rond de nek en schouders behandelt, zorgt WaterFan voor een massage ter hoogte van de borstwervels (WaterFan vertical) en de lendenwervels (WaterFan horizontal). De in de hoogte verstelbare massagedouches kunnen flexibel op de lichaamsgrootte worden afgesteld.

WaterFan en WaterCurve onderscheiden zich door hun bijzondere straal die uitwaaiert in een nevel van kleine waterdeeltjes. Dit zorgt voor een intensief massage-effect en is tegelijkertijd zacht en aangenaam voor de huid. De waterdruk kan variabel worden ingesteld en afgestemd om het gewenste effect te bereiken. Hoge druk werkt kalmerend en leidt af, terwijl matige druk een versterkend en activerend effect heeft. De veranderende drukintensiteit zorgt dan weer voor balans.

massagedouches-WaterFan-en-WaterCurve04.jpg

Watermassages met een druk op de knop
WaterFan en WaterCurve zijn als analoge en digitale oplossing mogelijk. In combinatie met de elektronisch gestuurde systeemoplossing van Dornbracht, de Vertical Shower, kunt u uit drie vooraf ingestelde waterprogramma’s kiezen. Deze heeft Dornbracht in samenwerking met Christoph Stumpe ontwikkeld. In de vijf tot zes minuten durende programma's worden waterdruk en temperatuur optimaal op elkaar afgestemd.

Energizing geeft nieuwe levensenergie: een krachtige watermassage, die het lichaam en de geest zichtbaar revitaliseert, versterkt en regenereert. Door het combineren van warmte en een constante hoge drukintensiteit helpt de toepassing bij het opheffen van stijfheid en het losmaken van verkrampte spieren. De focus ligt daarbij op de wervelkolom ter hoogte van de lendenen en de borst, die door het gebruik van WaterFan intensief gemasseerd worden.

De-Stressing ontspant, kalmeert en ondersteunt het geestelijk loslaten na een vermoeiende dag. Terwijl de temperatuur en de waterdruk zachtjes afnemen, vallen ook de stress en de spanning geleidelijk weg. De toepassing begint met een hoge drukintensiteit en temperatuur, die snel tot het maximum worden opgevoerd. In deze fase worden de stijfheid en de verharding rond de bovenrug en de nek doeltreffend opgeheven. Vervolgens worden de temperatuur en de druk tot een gemiddelde intensiteit verlaagd. De zintuigen worden zachtjes gekalmeerd en we voelen ons verfrist en helder.

Balancing herstelt de innerlijke balans. Het samenspel van sterke en zachte massagestralen, evenals de wisselende temperatuur, brengen de zintuigen in harmonie en het lichaam en de geest in balans. De behandeling combineert activerende en rustgevende impulsen waardoor een weldadig evenwicht bereikt wordt. De hele wervelkolom wordt door het gebruik van beide massagedouches gestimuleerd, in de onder- en bovenrug met de WaterFan en in de nek en schouders met de WaterCurve.

Voor meer informatie over aquapressure: www.lifespa.dornbracht.com/de-de/health/wasserwirkung/aquapressur.com

Dornbracht voegt een nieuwe variant toe aan zijn portfolio hoogwaardige oppervlakken: Dark Platinum Matt. De donkere, warme kleur straalt natuurlijkheid en oorspronkelijkheid uit en verbreedt daarmee het spectrum van individuele vormgevingsmogelijkheden in de badkamer. De licht geborstelde en zijdematte finish van Dark Platinum Matt voelt hoogwaardig en exclusief aan en geeft de badkamer een sensueel accent. Het nieuwe oppervlak Dark Platinum Matt is vanaf november exclusief voor de serie Vaia verkrijgbaar.

Dornbracht_Vaia_Dark_Platinum_matt-02.jpg

Dornbracht staat voor de uitstekende eigenschappen van zijn oppervlakken – kwaliteit en veelvoud. Voor al zijn designkranen biedt de premiumfabrikant een select aanbod aan oppervlakken dat in meerdere opzichten bijzondere klasse heeft. De individueel ontwikkelde, op elkaar afgestemde kleuren dragen daaraan bij, net als de luxe afwerking die de oppervlakken van Dornbracht hun bijzondere intensiteit en buitengewone diepte geeft.

Hoogste productiekwaliteit
De fluweelachtige finish van het nieuwe Dark Platinum Matt wordt aangebracht door middel van een uniek matteringsprocedé, dat Dornbracht speciaal voor de fijne en zachte vorm van het Vaia-ontwerp heeft ontwikkeld. Daarbij wordt elk onderdeel van de kraan, gemaakt van het fijnste messing, handmatig in een voorgeschreven richting bewerkt voordat de coating wordt aangebracht. Zo wordt gewaarborgd dat de individuele deeltjes van de coating tot in de kleinste groeven van de borstelstreken terecht komen. Door deze, voor Dornbracht kenmerkende bewerkingsvolgorde waarbij heel veel technologische kennis en handwerktechniek komt kijken, blijft de structuur beter behouden en krijgt deze haar unieke uiterlijk.

Talrijke vormgevingsmogelijkheden
Dornbracht beschouwt een coating, naast vormgevingselement, ook als een zelfstandige dimensie in het ontwerp. De materiaalkeuze heeft namelijk een bepalende invloed op de stijl en de ruimtelijke werking: kranen kunnen bijvoorbeeld, afhankelijk van het oppervlak, een badkamerinterieur tijdloos elegant, koel modern of sensueel warm laten lijken. Ze kunnen een stijlrichting harmonisch onderstrepen of een spannend tegenspel bieden.

Balans en aarding: Dark Platinum Matt
Deze afwegingen zijn ook bij de ontwikkeling van het nieuwe oppervlak Dark Platinum Matt meegenomen. Dark Platinum Matt is afgestemd op de nieuwe kranenserie Vaia, welke een brug slaat tussen klassieke en progressieve stijlelementen, met harmoniserend en aardend effect. De warme kleur onderstreept de zachte, evenwichtige vormtaal van de kraan en werkt als verbindend element tussen de verschillende stijlwerelden.

Kleuren en vormen in een unieke symbiose
Op basis van ontwerpen van de New Yorkse architect Rafael de Cárdenas ontwikkelde creative director Mike Meiré een badkamerarchitectuur waarin Vaia als verbindend element tussen de verschillende stijlwerelden fungeert. Als onderdeel van de Transitional Style interieurtrend wordt Vaia in Dark Platinum matt in een omgeving vol tegenstellingen geplaatst: middenin een organisch aandoende, kathedraalachtige architectuur verschijnt Vaia op een monolithische, solitaire wastafel die bestaat uit kubussen van verschillende materialen, zoals marmer en rookglas. Deze hoekige vorm contrasteert met de vormentaal van de kraan, en met de golvende basis van het ontwerp. De achtergrond van baksteen, een van de oudste bouwelementen die er zijn, vormt een spannende tegenstelling met de zijdematte coating Dark Platinum Matt.

Dornbracht_Vaia_Dark_Platinum_matt-03.jpg

Dornbracht_Vaia_Dark_Platinum_matt-04.jpg

Dornbracht_Vaia_Dark_Platinum_matt-05.jpg

Dornbracht_Vaia_Dark_Platinum_matt-06.jpg

Dornbracht_Vaia_Dark_Platinum_matt-08.jpg

Toen Dornbracht 20 jaar geleden de regendouche introduceerde, betekende dat een revolutie op douchegebied. Sindsdien zijn veel badkamers uitgerust met een regendouche – toch is het alleen Dornbracht gelukt om natuurlijke regen perfect na te bootsen. Om het gevoel van een echte regenbui in je eigen badkamer te kunnen ervaren heeft Dornbracht de essentie van een waterdruppel tot in detail onderzocht. Het resultaat zijn

De regendouches en -panelen van Dornbracht hebben een uniek straalbeeld: de fijn aangepaste druppelvormer laat regen ontstaan als in de natuur. Het water valt hier zonder druk en zonder luchtaanvoer naar beneden, zo ontstaan zachte, grote druppels. Gevormd als een omgekeerde parachute, komen de druppels zeer zacht op het lichaam terecht en laten ze het gevoel van echte regen op de huid ontstaan.

douchen-als-in-de-openlucht-02.jpg

Regendouches van Dornbracht
De unieke Dornbracht-regen kan op verschillende manieren worden ervaren. Sinds de introductie van de grote hoofddouches in 1998 heeft Dornbracht zijn portfolio van regendouches continue doorontwikkeld. Innovaties zoals de RainSky (2003) of Sensory Sky (2013) opende nieuwe dimensies, van de Dornbracht-regen te genieten – bijvoorbeeld als multi sensorische, geïnspireerd door weersomstandigheden, water ervaring.

Individuele inrichtingsmogelijkheden
De regendouches van Dornbracht zijn verkrijgbaar voor plafond of wand, in verschillende maten en ook als ronde of rechthoekige modellen. Zo bieden ze voor iedere wens de juiste oplossing: van douchekoppen naar regendouches – waaronder ook een nieuw, rond model met een royale 40 centimeter doorsnede – tot en met luxe regenpanelen. Na de actuele design-refinement zijn alle modellen bijzonder vlak vormgegeven en hebben zo een zeer bescheiden optisch voorkomen. De focus ligt geheel op het natuurlijke regengevoel, dat een zeer bijzondere douche ervaring geeft.

douchen-als-in-de-openlucht-03.jpg

Naar keuze uitgerust met hoofddouche en regengordijn, brengen de regendouches van Dornbracht de regen in al zijn facetten naar de badkamer: als de hoofddouche een weldadige douche op het gezicht, nek en haren laat vallen, omhult de lichaamsdouche alleen de schouders en het bovenlichaam: hoofd en gezicht blijven daarbij droog. Het regengordijn omringt het lichaam in een cirkel en laat de buitenwereld achter de stromende sluier terugtreden.

De besturing kan manueel of met de Smart Tools: via de digitale bedieningselementen kunnen bovendien individuele doucheprogramma’s met één druk op de knop worden afgeroepen. Andere persoonlijke opties kunnen worden gerealiseerd met optionele accessoires zoals zijdouches of een Kneippslang.

Water is niet altijd hetzelfde
Als waterspecialist werkt Dornbracht continue verder aan de verschillende doseringsvormen van het element. Zo vloeit de jarenlange know-how in de ontwikkeling innovatieve straalsoorten, waarmee water zich altijd weer opnieuw laat beleven. Naast de speciale Dornbracht-regen kan het element vele vormen aannemen: soms toont het zich krachtig als bij een waterval of als een krachtige golf, soms als een kristalheldere laminaire straal of in de vorm van de fijnste nevel, soms zacht soms verkwikkend.

De verscheidenheid en virtuositeit van deze verschillende vormen getuigen van de deskundigheid van Dornbracht op het gebied van water Hier beheerst de Premium fabrikant niet alleen de perfecte vorming van het water, maar weet ook hoe dit te gebruiken in termen van voordelen voor de gezondheid. Onlangs heeft Dornbracht met de jets Water Curve en WaterFan een geheel nieuwe vorm van watertoepassing ingevoerd. Met een nieuwe straalsoort, zorgen deze naar keuze voor een doelgerichte massage (“Aquapressur”) in het gebied van de nek, de borstwervels en lendenwervels en dragen zo bij tot de bestrijding en preventie van spanning.

douchen-als-in-de-openlucht-04.jpg

douchen-als-in-de-openlucht-05.jpg

douchen-als-in-de-openlucht-06.jpg

Onder de hashtag #createanewbalance roept Dornbracht daartoe op, de Transitional Style persoonlijk te interpreteren, om zo een net zo’n complete als progressieve kijk op deze trend te realiseren.overschrijdend voortzetten. Onder de hashtag #createanewbalance roept Dornbracht daartoe op, de Transitional Style persoonlijk te interpreteren, om zo een net zo’n complete als progressieve kijk op deze trend te realiseren.

Wat is Transitional Style?
De Transitional Style beschrijft een combinatie van traditionele en hedendaagse elementen. Kenmerkend is de experimentele omgang met materialen, texturen, vormen en kleuren. Het staat voor een stijlwereld die nieuw en oud combineert en verschillende invloeden van het interieurdesign in balans brengt.

#createanewbalance
Nieuwe impulsen geven, inspiratie bieden en de uitwisseling tussen disciplines bevorderen: dat is het doel van deze Social Media oproep aan allerlei creatievelingen zoals architecten, interieurarchitecten, ontwerpers of badkamerplanners, maar ook geïnteresseerde consumenten. Onder de hashtag #createanewbalance daagt Dornbracht iedereen uit om op zo’n verschillende mogelijke manieren met de trend Transitional Style aan de slag te gaan. Met moodboards, schetsen of renderings, of met nieuwe ontwerpen of reeds bestaande projecten. Ook statements over Transitional Style zijn welkom. Zo kan het thema vanuit verschillende perspectieven worden belicht.

Zo creëert Dornbracht een discussie waarvan alle bijdrages via Socia Media plafforms kunnen worden gepost. Hiervoor moet men de hashtag #createanewbalance gebruiken en de tags @dornbracht (Facebook, Twitter, Pinterest) of @dornbracht_official (Instagram) gebruiken. Vanaf midden juli worden geselecteerde bijdragen via de Social Media kanalen Facebook, Twitter, Instagram en Pinterest door Dornbracht gedeeld.

Achtergrond: Rafael de Cárdenas en Neri&Hu ontwikkelen een inspiratievolle omgeving voor Vaia In het middelpunt van de hashtag-actie #createanewbalance staat de samenwerking met de architecten Rafael de Cárdenas (New York) en Lyndon Neri en Rossana Hu van Neri&Hu (Shanghai).

Voor de nieuwe premium designkraan Vaia, welke zich –geheel passend bij de Transitional Style- door een klassiek-elegante en tegelijk progressief design kenmerkt, ontwikkelden ze moodboards, materiaal collages en badkamerarchitectuur ontwerpen waarin zich traditionele en moderne elementen op innovatieve wijze met elkaar zijn verbonden.

In samenwerking met Mike Meiré, creative Director van Dornbracht, werden hiertoe aanvullende materiaalcollages ontwikkeld. Samen met de ontwerpen van de badkamers vormen deze in de basis door Meiré en Meiré ontwikkelde echte badkamer ontwerpen, waarin Vaia fotografisch werd opgenomen.

De badwerelden die hieruit ontstonden zijn uitgangspunt en dienen tegelijk als inspiratie voor de bijdragen, die onder de hashtag #createanewbalance zullen ontstaan. Individuele interpretaties van de Transitional Style, waardoor ook Vaia met haar zachte, uitgebalanceerde vormenspraak is geïnspireerd.

Geïnspireerd op de interior designtrend Transitional Style wordt de premium designkraan Vaia van Dornbracht gekenmerkt door zijn elegant en tegelijk progressief design. In samenwerking met Rafael de Cárdenas en Neri&Hu werden interieurvoorbeelden en materiaalcollages ontwikkeld die dienen als toepassingsgeoriënteerde inspiratie voor badkamers in de Transitional Style – om deze tegelijkertijd progressief door te ontwikkelen. Geheel in lijn met de visie “Create a new balance – between traditional elegance and contemporary cool”.

Vaia: een elegant-progressief design voor een nieuwe iconografie van de moderne tijdDe uiteenzetting met actuele stromingen in design en architectuur is voor Dornbracht altijd al een belangrijke bron van inspiratie geweest. Ook Vaia is het resultaat van deze studie van de huidige cultuur.

Geïnspireerd op de interior designtrend Transitional Style vertolkt Vaia een zachte, harmonieuze vormentaal: de verfijnde uitloop pakt een klassieke vorm op en vertaalt deze naar een nieuw en open silhouet. De eveneens klassiek aandoende grepen – beschikbaar als kruisgrepen of hendel – verbinden geometrische met zachte contouren. De conische rozetten zorgen voor een bijzonder zachte overgang naar de wastafel. Op die manier past Vaia net zo goed in klassieke en moderne badkamerinterieurs als in badkamers waarin in lijn met de Transitional Style elementen uit verschillende stijlen met elkaar gecombineerd worden.

Inspiratie voor architecten en ontwerpers
De Transitional Style beschrijft in interior design een combinatie van traditionele en hedendaagse elementen: een gezonde balans van vertrouwde en nieuwe dingen die uitnodigend werkt en waarin men zich snel thuis voelt. Dornbracht heeft de architecten Rafael de Cárdenas evenals Lyndon Neri en Rossana Hu van Neri&Hu uitgenodigd de Transitional Style op hun manier te interpreteren en zo een innovatieve kijk op de interior trend mogelijk te maken.

In moodboards, schetsen, materiaalcollages en badkamerontwerpen hebben Cárdenas en Neri&Hu ieder voor zich het thema benaderd. Hun ideeën en inspiraties vormden vervolgens de basis voor de badkamerontwerpen die door bureau Meiré und Meiré werden ontwikkeld.

De op die manier vormgegeven ontwerpen bieden een bron van inspiratie voor zowel architecten, interieurarchitecten en badkamerontwerpers als voor particuliere opdrachtgevers.

#createanewbalance
Hoe ontwerp je een interieur, dat de betekenis „transitional“ verdient? En hoe ontstaat de balans tussen traditionele en moderne citaten met nieuwe, individuele ideeën? Rafael de Cárdenas en Neri&Hu hebben op deze vragen indrukwekkende, innovatieve antwoorden gevonden. Uitgaande van de inspiratiekracht van hun ontwerpen wil Dornbracht nog meer impulsen geven aan interieur-design: onder de hashtag #createanewbalance roept het merk vanaf juli 2017 architecten, interieurarchitecten, designers, ontwerpers van badkamers en geïnteresseerde consumenten op om hun eigen interpretatie te delen van de Transitional Style. Op deze manier biedt Dornbracht een platform voor de creatieve uitwisseling van ideeën tussen deze disciplines en zwengelt de discussie opnieuw aan.

Rafael de Cárdenas
Rafael de Cárdenas' interpretatie van de Transitional Style overtuigt vooral door een ongebruikelijke ruimtelijke vorm. Uit de zachte, gebogen S-vorm van de plattegrond ontstaan kapel-achtige nissen die het ontwerp bijna een sacrale uitstraling geven. De deurbogen die de verschillende zones met elkaar verbinden zetten dit leidmotief consequent voort. En de transparante koepel die het daglicht doorlaat, houdt de architectuur letterlijk open voor het terugkerende ritme van dag en nacht.

Het lichtspel dat hieruit ontstaat is ook in de daaruit afgeleide badkamerarchitectuur zichtbaar, die daarnaast aansluit op verdere centrale elementen van Cárdenas' ontwerp: geplaatst in ronde nissen wordt Vaia op een monolithisch aandoende wastafel in scène gezet, waarin de hoekige vorm in contrast staat met de mengkraan en het interieur. Voor het nieuwe oppervlak van de mengkraan, Dark Platinum mat, een donkere zijdematte kleurnuance die licht geborsteld is, vormt de baksteenstructuur een spannende achtergrond.

Neri&Hu
Lyndon Neri en Rossana Hu van Neri&Hu vatten in hun interpretatie de Transitional Style in de oorspronkelijke, letterlijke betekenis op en ontwerpen de badkamer als een plek waar men tijdelijk verblijft, als een ruimte voor ontspanning en regeneratie. “Wij stelden ons een fictieve plek voor, een huis dat wordt bewoond door twee karakters, een introvert en een extrovert”, aldus Lyndon Neri. “De dagelijkse rituelen in het leven worden gevierd en krijgen de waarde van een ceremonie.”

Vanuit deze conceptionele aanpak kreeg de wastafel in de badkamer een centrale plaats als een plek voor communicatie en ontmoeting. Twee mengkranen, een wandmodel en een staand model, vinden elkaar daar als partners in een dialoog, terwijl de onderbouw van de wastafel de vorm van de kruisgrepen van Vaia oppakt. Het transitorische karakter van het interieur, het spel tussen buiten- en binnenruimte, wordt geaccentueerd door het gebruik van contrasterende vormen en materialen. Marmer staat in tegenstelling met beton, brons en goud staan in contrast met hout, wat weer verwijst naar Aziatische invloeden.


Met Touchfree breidt Dornbracht zijn productportfolio voor alle wastafelmengkranen (wand- en staande modellen) uit met een contactloze bediening. Gebaseerd op een actieve herkenning van beweging werkt Dornbracht Touchfree zonder zichtbare sensor op de mengkraan en is combineerbaar met alle series van Dornbracht. Met name voor semi-openbare ruimtes ontwikkeld, belooft de contactloze en automatische bediening naast een hoog comfort tevens maximale vrijheid in vormgeving voor architecten, interieurarchitecten en ontwerpers.

Touchfree-toepassingen worden op plekken met veel bezoekers steeds belangrijker. Daartoe behoren onder andere semi-openbare sanitaire ruimtes in hotels, kantoren en restaurants, maar ook lounges op luchthavens. Terwijl daar tot nu toe vooral infraroodsensoren voor wastafelmengkranen werden toegepast, zet Dornbracht met Touchfree voor het eerst de voordelen in van de hoogfrequentietechnologie. De meerwaarde is duidelijk: Touchfree werkt geheel zonder zichtbare sensor op de mengkraan en kan net als bij een bewegingsmelder worden ingesteld op verschillende reikwijdtes. Veilig en comfortabel schakelt de Touchfree-sensor automatisch het water aan en weer uit zodra de persoon de wastafel verlaat.

Maximale vrijheid in vormgeving door variabele combineerbaarheid
De techniek achter Dornbracht Touchfree, de eSet Touchfree, is combineerbaar met iedere designserie van Dornbracht. De eSet is beschikbaar als opbouwoplossing voor wastafels met staande uitloop en als inbouwoplossing voor wanduitlopen – desgewenst met of zonder temperatuurinstelling. Hij wordt gewoon onder de wastafel geïnstalleerd en blijft dus onzichtbaar voor de gebruiker. Met Touchfree biedt Dornbracht dus niet alleen een hygiënische en duurzame oplossing voor hoogwaardige semi-openbare sanitaire ruimtes, maar biedt ook de grootst mogelijke planningsvrijheid voor architecten, interieurarchitecten en ontwerpers.

Individueel aanpasbaar
Vergelijkbaar met de technologie van een bewegingsmelder kent Dornbracht Touchfree diverse instellingen. De Touchfree-sensor wordt bij de eerste inbedrijfstelling automatisch ingesteld maar kan voor wat betreft de gevoeligheid op ieder moment worden aangepast aan specifieke behoeften. Daarnaast zijn een thermische desinfectie en watertemperatuur instelbaar. Dankzij de instelbare nalooptijd is Dornbracht Touchfree tevens zeer milieuvriendelijk. Dit effect wordt trouwens nog versterkt met een waterbesparende mengkraan, bv. de Dornbracht CL.1.

Dornbracht verandert de badkamer in een LifeSpa: met het idee van de LifeSpa tilt Dornbracht het idee van een badkamer waarin de gezondheid centraal staat naar een hoger plan. Het concept staat voor een totale inrichting en uitrusting van de badkamer in het teken van een gezonde en preventieve leefwijze. Zowel in de badkamer thuis of Home Spa als in exclusieve hotels en wellnessomgevingen. In het middelpunt staat de integratie van gezondheidsbevorderende waterbehandelingen in een modulaire architectuur die flexibel kan worden aangepast aan persoonlijke behoeften.

Dornbracht-lifespa-02.jpg

De megatrend gezondheid is een van de meest kenmerkende ontwikkelingen van onze tijd die ook in de toekomst aan belang zal winnen. Het algemene streven naar gezondheid verandert daarbij in toenemende mate in een allesomvattende zoektocht naar meer kracht en levensenergie. Een zoektocht die tot in alle levenslagen doordringt en veel verder gaat dan alleen gezond eten en sporten, zoals duidelijk blijkt uit de alsmaar groeiende vraag naar apps en accessoires voor persoonlijke ontwikkeling. Tegen deze achtergrond speelt ook de badkamer een belangrijke rol. Deze ruimte verandert steeds sterker in een privéspa, een ruimte waar gezondheid centraal staat.

LifeSpa biedt een groot aantal mogelijkheden om gezondheidsbevorderende watertoepassingen in de badkamer of spa te integreren. Behandelingen zoals opgietingen, wisseldouches, ontspanningsbaden of watermassage vormen een aanvulling op de persoonlijke gezondheidsstrategie en leveren op de lange termijn een belangrijke bijdrage aan meer welbevinden en levensenergie.

Dornbracht-lifespa-04.jpg

Dornbracht-lifespa-05.jpg

Dornbracht-lifespa-03.jpg

Met Vaia introduceert Dornbracht een nieuw soort design dat vele facetten kent. Geïnspireerd op de Transitional Style-trend in interior design wordt de nieuwe premium designkraan gekenmerkt door zijn elegant en tegelijk progressief design Op die manier past Vaia net zo goed in klassieke en moderne badkamerinterieurs als in badkamers waar in lijn met de Transitional Style elementen uit verschillende stijlen met elkaar gecombineerd worden.

Vaia: een elegant-progressief design voor een nieuwe iconografie van de moderne tijd.
De serie Vaia vertolkt een zachte, harmonieuze vormentaal en een basishouding die open staat voor nieuwe dingen. De verfijnde uitloop pakt een klassieke vorm op en vertaalt deze naar een nieuw en open silhouet. De eveneens klassiek aandoende grepen – beschikbaar als kruisgrepen of hendel – verbinden geometrische met zachte contouren. De conische rozetten zorgen voor een bijzonder zachte overgang naar de wastafel. Stilistisch veelzijdig
Dankzij de duidelijke vormentaal biedt Vaia een antwoord op de steeds complexer wordende (interieurwereld van morgen en past elegant in de veelvoud aan moderne woonstijlen. Vaia schept een vertrouwde, harmonische sfeer – en behoudt tegelijkertijd de progressieve basishouding die zo kenmerkend is voor alle designseries van Dornbracht. Daarbij biedt Vaia met mengkranen en specifiek op de serie afgestemde accessoires voor wastafel, bidet, douche en ligbad een hoge mate van vrijheid in vormgeving.

Nieuw oppervlak: Dark Platinum mat
Vaia is verkrijgbaar in de bekende oppervlakken platina mat en chroom van Dornbracht. Vanaf herfst 2017 komt daar het nieuwe luxe oppervlak Dark Platinum mat bij. De donkere, zijdematte kleurnuance is licht geborsteld en zorgt voor een warme, zachte en aardse uitstraling en een archaïsch accent in de badkamer. Met deze nieuwe variant biedt Dornbracht een verdere mogelijkheid om de badkamer persoonlijk in te richten en schept nog meer ruimte voor vrijheid in vormgeving.

Vaia – designprincipes
Vaia is georiënteerd op vormgevingsprincipes die kenmerkend zijn voor alle series van Dornbracht. Dankzij de 5 P’s – proportie, precisie, progressiviteit, persoonlijkheid en performance – ontstaat een blijvende, duurzame esthetiek die zich ook in de nieuwe serie Vaia manifesteert: de proporties zijn uitgebalanceerd, harmonisch en exact. Het design wordt gekenmerkt door heldere lijnen en precies overgangen. De serie is excellent afgewerkt en tot in het kleinste detail uitgevoerd. Vaia pakt actuele ontwikkelingen in interieurdesign op, bootst deze echter niet na, maar interpreteert ze opnieuw en draagt – mede door het nieuwe oppervlak Dark Platinum mat – bij aan een progressieve inrichtingsstijl.

Individuele douche-oplossingen van Dornbracht. Douchen is voor veel mensen een belangrijk dagelijks ritueel. De inrichting van de douche neemt daarom bij de badkamerplanning een steeds belangrijkere rol in, er wordt hierbij ingespeeld op persoonlijke behoeften. Dornbracht biedt de juiste douche-oplossing, voor iedere wens, een veelvoud van producten en toepassingen die zich individueel met elkaar laten combineren.

Verfrissing in de ochtend, ontspanning in de avond of regenereren na het sporten: de dagelijkse douche vervult vele functies, die veel verder gaan dan de pure lichaamsverzorging. De positieve werking op het lichamelijke maar ook op het geestelijke welzijn maakt ze voor vele een belangrijk bestanddeel van een bewust gezonde levensstijl. Overeenkomstig groeit de wens naar een douche waar net zoveel aandacht is voor individuele esthetische uitstraling als voor de functionele en gezondheidsaspecten. Dornbracht biedt een groot productaanbod om deze verschillende wensen te realiseren, of het nu gaat om nieuwbouw of een bestaande situatie, om een kleine of grote badkamer. Dankzij de strenge vormentaal van Dornbracht-producten kunnen design, bedieningselementen, uitlopen en applicaties geheel naar wens uit alle series worden samengesteld. Comfortabele extra functies zoals een Kneipp-gietslang en massagedouches voor bijvoorbeeld een toepassing voor een wisselbad voor je benen, kunnen flexibel worden uitgebreid. Precies afgestemd op de eigen behoeften. Zo ontstaan totale doucheconcepten tot zelfs Spa oplossingen in de eigen badkamer.

Bijzonder comfort in de douche wordt mogelijk gemaakt door de bediening middels de Dornbracht Smart Tools, waarmee temperatuur en waterhoeveelheid exact kunnen worden ingesteld.

Ook voorgeprogrammeerde en geïndividualiseerde douchescenario’s kunnen zo met een druk op de knop worden opgeroepen. Dankzij de open IP interface van Smart Water laat de douche zich met andere componenten zoals licht en geluid verbinden en nog individueler vormgeven. Met afgestemde water choreografieën, de eigen persoonlijke favoriete temperatuur en lievelingsmuziek en favoriete lichtscenario verandert de douche in een persoonlijk wellnessoord.

 

De badkamer krijgt steeds meer aandacht. Dat geldt op het gebied van architectuur, design en technologie, maar tegelijk wordt de badkamer steeds meer een ruimte om zich terug te trekken, te ontspannen en lekker bij te komen. Dornbracht doet al vele jaren onderzoek op het gebied van rituele architectuur. De mens en zijn rituelen en handelingen staan daarbij centraal. Zowel op cultureel als op technologisch vlak. De inzichten en de kennis die voortvloeien uit het onderzoek worden gebruikt bij de ontwikkeling van nieuwe producten.

De badkamerinrichting zegt iets over zijn gebruiker. Er worden continue nieuwe producten, materialen en kleuren aangeboden, bepaald door algemene ontwikkelingen in design, kleur- en materiaaltoepassing.

Uiteindelijk zijn de grotere maatschappelijke onderwerpen bepalend wat de trend op de langere termijn gaat worden. Voor de badkamer zijn thema’s als individualisering, digitalisering, healthness en gezondheidspreventie erg bepalend bij de inrichting en keuze van de producten. Healthness
De wereld is veranderd. Niet alleen de razendsnelle, digitale revolutie speelt een rol, ook de megatrend healthness beïnvloedt ons leven. Gezondheid en wellness zijn uitgegroeid tot een belangrijk element van een zinvol leven. De optimalisering van de fysieke en mentale vitaliteit komt voort uit de fundamentele wens om het leven zo, aantrekkelijk, aangenaam, gezond en toch plezierig mogelijk in te richten.

Daarbij bepalen met name de digitale veranderingen de gezondheid van morgen. Complexe technologieën maken ons leven niet alleen eenvoudiger, maar ook individueler. Op vrijwel alle gebieden van leven ontstaan daardoor nieuwe mogelijkheden en kansen. Intelligente processen ontlasten ons en brengen meer levensenergie en quality time met zich mee.

Digitalisering
Bij regen gaan de ramen automatisch dicht, als het donker wordt schakelt de verlichting buiten vanzelf in en de gewenste temperatuur in de woonkamer wordt per app gestuurd: in het 'Smart Home' is de digitale toekomst rond de centrale trefwoorden comfort, veiligheid en energie-efficiëntie al begonnen. Dornbracht biedt dit ook met 'Smart Water' voor keuken en badkamer en opent nieuwe, interessante perspectieven. Favoriete muziek en een sfeervolle lichtstemming kunnen naar eigen wensen in het doucheprogramma worden geïntegreerd. Of het nu in de douche, aan de wastafel of bij het ligbad is: Met Smart Water kunnen de bedieningselementen en waterpunten individueel worden aangebracht. Comfortfuncties zoals het automatisch vullen van het bad of de warm-up functie van de douche bieden extra meerwaarde.

Individualisering
De persoonlijke behoeften van de mens beslissen over hoe de plaats van de handeling individueel wordt vormgegeven: personal needs, individual spaces. Niet de afzonderlijke producten, maar hun functies staan centraal: van de dagelijkse reiniging tot cosmetische toepassingen tot en met preventie. Doel is het om nog betere, intelligentere en specifiekere vormen van waterpresentatie te ontwikkelen. Hoe moet de badkamer zijn ingedeeld om te voldoen aan mijn persoonlijke behoeften? En hoe kan de kwaliteit van de dagelijkse tijd in de badkamer verder worden verbeterd? De nieuwe, gespecialiseerde uitlaatpunten voor de zones 'Cleansing', 'Showering', 'Bathing' en 'Foot Bathing' zijn precies afgestemd op de behoeften op de plaats van de handeling: zo kan men met de draaibare uitloop op de wastafel comfortabel de mond spoelen, de handdouche maakt het haren wassen eenvoudiger en de uittrekbare uitloop maakt een arm- of gezichtsbad extra comfortabel. Behalve de gebruikelijke mechanische regeling kunnen alle uitlaatpunten ook met nieuwe, digitale bedieningselementen, de Smart Tools, worden bediend, welke Dornbracht op basis van de Smart Water technologie heeft ontwikkeld. Met slechts één handeling kunnen temperatuur en waterhoeveelheid precies worden ingesteld. Ook handige standaard instellingen kan men oproepen met de nieuwe digitale bedieningselementen.

De kranenserie CL.1 van Dornbracht kenmerkt zich door de progressieve en dynamisch sportieve vormspraak. Met de karakteristieke uitloop met een hoek van 105 en het geraffineerde spel met harde en zachte contouren definieert deze kraan opnieuw de esthetica in de badkamer. Geïnspireerd door de trend van gestructureerde oppervlakken en façades in architectuur en interieurdesign zet Dornbracht met CL.1 ook in de oppervlaktevormgeving nieuwe maatstaven: de grepen van de kraan zijn in twee verschillende reliëf-oppervlakken verkrijgbaar, met lineaire effect of geometrisch vormgegeven. Deze structuren zorgen voor een onverwisselbare optiek en gevoel en zijn tegelijk het bewijs voor de uitstekende precisie en productie competentie van Dornbracht.

De nieuwe badkamerkraan CL.1 van Dornbracht zet individuele accenten in de moderne badkamer.

Met Lissé biedt Dornbracht een premium-designkraan in het instapsegment voor een kwaliteits- en tegelijk budgetbewuste doelgroep. Door haar innovatieve esthetica zet Lissé een accent in de badkamer – en nodigt uit, het gehele interieur met eenvoudige middelen op te pimpen en het bijzonders te gunnen: een „echte Dornbracht“. De serie Lissé is nu direct leverbaar.

Het design – hybride vormentaal
Lissé overtuigt met een vormentaal vol spannende contrasten: heldere geometrische basisvormen en exacte bochten (radius) komen samen in vloeiende contouren, royale vlakken op smalle kanten. De naar boven neigende, conisch toelopende hendel van de kraan komt speels uit de cilindrische kraanbody en de vlakke uitloop. De zwarte laag onder de hendel zet, in combinatie met het chroom oppervlak, nog een extra accent.

Hoog bedieningscomfort
De verfijnde vormentaal van de serie wordt door een bijzonder bedieningsmechanisme onderstreept, waarbij een vloeiende beweging van de hendel voor hoog bedieningscomfort zorgt. Dit wordt ook weerspiegeld in de naam van de kraan: de naam Lissé (Frans “lissé” = gladgestreken) verwijst aan de ene kant naar de ‘softe’ bediening van de hendel en aan de andere kant slaat het op de L-vorm van de kraan. Lissé – het productprogramma
De kraanserie Lissé is verkrijgbaar in de uitvoeringen chroom en platina mat en bevat circa 25 producten voor toepassing bij wastafel, bidet, douche en bad. Een bijzonderheid is de eengreepsmengkraan voor de wastafel die optioneel in een speciale, waterbesparende variant verkrijgbaar is. Met 21 fijne stralen wordt hierbij de standaard doorstroomhoeveelheid van 5,3 liter teruggebracht naar 3,8 liter per minuut.

Een “echte Dornbracht”
Lissé completeert het portfolio van het merk in het instapprijssegment en biedt tegelijk alle voordelen van een ‘echte Dornbracht”: net zoals alle kranen van de premium fabrikant staat ook Lissé voor perfecte afwerking en kwaliteit “Made in Germany”. De vormentaal berust op de vijf designprincipes, die het totale productportfolio van Dornbracht kenmerkt: Proportionaliteit, Precisie, Progressiviteit, Persoonlijkheid en Performance. Deze vormen de basis voor een duurzame esthetiek die niet is gebaseerd op smaak, maar op het universele vormgevingsprincipe, de ‘gulden snede’.

Kranen van Dornbracht zijn designiconen in de badkamer. Zoals een schilderij of kunstobject een ruimte kan verrijken, hetzelfde effect hebben Dornbracht kranen in een badkamer op de wastafel, douche of bad. Veel architecten zijn in het bijzonder gecharmeerd van de black edition uitvoeringen. Het matte zwart van de kranen laat zich perfect combineren met vele andere pure en luxe afwerkingmaterialen. Denk aan wit keramiek van een wastafel, beton, hout enz.

Kranen die pronken op de wastafel, badmeubel, ligbad of douche vormen vaak de juweeltjes van de badkamer. Als ze ook nog zijn uitgevoerd in luxe goud of koperkleurige oppervlakken of speciaal gestructureerde grepen dan worden het echte pareltjes. Dornbracht heeft diverse oppervlakken in haar programma: chroom, platina, platina mat, champagne, cyprum en messing. Daarnaast kan er met de x-TRA SERVICE vrijwel elke kleur of oppervlak worden gerealiseerd.

Sanus per Aquam (SPA) – Water ter ondersteuning van gezondheid: met gespecialiseerde producten en technologieën maakt Dornbracht de beleving van de helende werking van water voortaan niet alleen in exclusieve kuuroorden, maar ook in de eigen badkamer beschikbaar. Van vitaliserende Kneipp-begietingen met een gietslang en weldadige voetbaden tot bijzondere douche-ervaringen met waterchoreografieën die met één druk op de knop kunnen worden geactiveerd. Als een waar parcours kunnen de verschillende producten en toepassingen volledig op de persoonlijke wensen worden afgestemd.

In de veeleisende moderne maatschappij is gezondheid het belangrijkste goed van de individuele mens. Gezondheid als graadmeter van het persoonlijke prestatievermogen; zowel lichamelijk welzijn als geestelijk welbevinden krijgt meer en meer de aandacht en dringt door tot alle aspecten van het leven. Zo zijn naast lichaamsbeweging en gezonde voeding nu ook accessoires en apps waarmee we aan onszelf werken – of dit nu een Activity Tracker, Smartwatch of fitnessband is – voor velen een vanzelfsprekend onderdeel van het dagelijkse leven geworden. Ook de badkamer vervult hierbij een belangrijke rol. Van een intieme persoonlijke ruimte om je terug te trekken werd het een eigen „Private Spa“, waarin de eigen specifieke behoeften van de gebruiker in het middelpunt staan. De badkamer zorgt voor nieuwe energie, verlicht stress en stimuleert.

Daarbij kan de positieve werking van water doelgericht ingezet en op allerlei manieren beleefd worden. Begietingen, wassingen, baden en voetbaden zijn weldadig voor het lichaam en werken – afhankelijk van de toepassing – rustgevend, ontspannend of juist stimulerend. Niet voor niets is hydrotherapie een wezenlijk bestanddeel van de gereputeerde Kneipp-gezondheidsleer, die de UNESCO-commissie in 2015 tot immaterieel erfgoed heeft uitgeroepen.

Kneipp-begietingen eenvoudig thuis uitvoeren – bij de wastafel of onder de douche
Een simpele maar effectieve upgrade van uw badkamer – de gietslang van Dornbracht. Deze waardevolle aanvulling op de kraan maakt het bijvoorbeeld mogelijk om thuis te genieten van een verkwikkend arm- of gezichtsbad aan de wastafel, of een onderbeenbegieting onder de douche. Juist ingezet bevorderen deze toepassingen de doorbloeding en stimuleren ze de bloedcirculatie, de stofwisseling en het immuunsysteem. De gezichtsbegieting wordt binnen de Kneipp-therapie ook als schoonheidsbehandeling gezien. Het is een zeer lichte en verfrissende toepassing die zorgt voor een aangename doorbloeding en een verstevigde gezichtshuid. De juiste uitvoering van Kneipp-begietingen wordt toegelicht in een video die in samenwerking met Dornbracht is ontwikkeld door Jochen Reisberger, hoofd behandeling van het Kneippianum Bad Wörishofen, het toonaangevende Kneipp-centrum in Duitsland: www.dornbracht.com/kneipp.

Wisselbaden en stimulering van de voetreflexzones met Dornbracht Foot Bath
Dornbracht Foot Bath is een eenheid voor de Private Spa met verschillende toepassingen, zodat de luxe van een weldadig voetbad heel eenvoudig in het dagelijkse leven geïntegreerd kan worden. Terwijl de Relax-setting dankzij doelgerichte verwarming van het water spierspanning verlicht en de bloedcirculatie kalmeert, werkt Vitalize verkwikkend voor lichaam en geest: actieve temperatuurwisselingen stimuleren de reflexzones en de toenemende druk van de douche stimuleert het zenuwstelsel. Naast de verschillende settings maken twee voorgeregelde comfortfuncties het mogelijk om het water comfortabel en veilig tot de gewenste vulhoeveelheid te laten toestromen: tot de enkels of de kuiten. De temperatuur krijgt daarbij een aangename 38 graden. Intense ontspanning met Comfort Shower
Met de innovatieve douchetoepassing Comfort Shower verrijkt Dornbracht de Private Spa-omgeving met een tot op heden unieke zittende waterbeleving: verschillende wateruitlaten en soorten stralen creëren met een druk op de knop een weldadige gieting, waarbij de zittende lichaamshouding intense ontspanning mogelijk maakt. Daarbij kan gekozen worden tussen de De-Stressing, Balacing of Energizing settings, die met de Dornbracht Smart Tools eenvoudig kunnen worden ingesteld. Door de combinatie van verschillende wateruitlaten en soorten stralen heeft de choreografie naar wens een balancerende, ontspannende of verkwikkende werking – en zorgt zo voor een unieke, alomvattende waterbeleving voor lichaam en geest.

Verfrissen en vitaliseren met Dornbracht Leg Shower
Voor volautomatische beenbegietingen is de Dornbracht Leg Shower ideaal. Met de vier WaterBars ter hoogte van de onderbenen kunnen koude (Refresh) of in warmte wisselende begietingen (Vitalize) met een druk op de knop worden gestart. Zo verfrist Leg Shower bijvoorbeeld na het sporten of helpt, door doelgerichte temperatuurstijgingen het immuunsysteem te versterken. Leg Shower is afzonderlijk, maar ook als ideale aanvulling op Comfort Shower te gebruiken.

Horizontal Shower – Unieke liggende waterbeleving
De Dornbracht Horizontal Shower biedt een ontspannende liggende watermassage. De horizontale douche combineert zes WaterBars die in een groot doucheveld boven het ligoppervlak zijn ingebouwd. Ook hier kunnen verschillende soorten stralen in de voorgeprogrammeerde choreografieën gecombineerd worden met een watertemperatuur en -hoeveelheid naar keuze: balancerend, verkwikkend of juist ontspannend, helemaal naar uw voorkeur. Het systeem wordt aangestuurd via het centrale bedieningselement eTool. Op een verwarmd ligoppervlak kan men liggend op de buik of rug genieten van een bijzondere waterbeleving.

Alsof u onder de blote hemel ligt – Sensory Sky
Geïnspireerd door de weeromstandigheden in de natuur biedt Sensory Sky een unieke waterervaring die alle zintuigen prikkelt. Verschillende soorten regen, nevel, licht en geur vullen elkaar aan tot een complexe choreografie, geïnspireerd door het weer en de sferen in de natuur. Het grote, vlakke regenpaneel beschikt over afzonderlijke douchevelden voor een hoofddouche, full-body douche of regengordijn, een koudwater-neveldouche en een licht- en geurfunctie. Naast de drie settings Readjust, Rejoice en Release kunnen verstuivers, douches, licht en geur ook afzonderlijk en onafhankelijk van elkaar worden aangestuurd voor een custom douche-ervaring. Of u nu kiest voor een voorgeprogrammeerd of persoonlijke choreografie – met Sensory Sky beleeft u water in een geheel nieuwe dimensie. De perfecte afsluiting na een ontspannende behandeling.

Verfrissen en opwarmen met de Hot & Cold Water Dispenser
De Water Dispenser van Dornbracht geeft binnen enkele seconden gefilterd warm of koud water en komt daarmee tegemoet aan de wens om een eigen drinkwaterbron in de Private Spa te hebben – ideaal voor verfrissing tussendoor of voor de eenvoudige bereiding van een kop thee. De bediening is zeer eenvoudig: Bedieningshendel naar achteren – Koud water. Bedieningshendel naar voren – Warm water.

Met de introductie van de nieuwe eengreepswastafelmengkraan completeert Dornbracht de succesvolle serie Supernova. Een verfijnde vormenspraak en een, aan de zijkant aangebrachte hendel, onderstrepen de sculpturale elegantie van de kraan.

De in 2009 geïntroduceerde serie Supernova, is een kraan van hoge sculpturale kwaliteit. Met haar talrijke facetten en polygonale vlakken doet ze denken aan een precieus bewerkt kristal die het licht en de objecten in haar omgeving altijd weer op een nieuwe manier reflecteert.

Verfijnde vormenspraak, verhoogd bedieningscomfort
De nieuwe eengreepswastafelmengkraan accentueert de markante geometrie en elegance van de serie. Nu is de kraanbody verfijnd en door de hendel die aan de zijkant werd geplaatst, lijkt de kraan nog filigraner en biedt daarnaast een verhoogd bedieningscomfort. De nieuwe eengreepsmengkraan is met of zonder afvoergarnituur verkrijgbaar. Nieuwe serie Supernova
Het productprogramma van de serie Supernova bevat in totaal meer dan 60 producten. Naast eengreepsmengkranen en driegatsmengkranen zijn er ook twee cascade uitlopen voor aan de wand en staande montage. Een omvangrijke keuze aan accessoires rondt het aanbod af. De programma uitbreiding is net als de totale serie Supernova in de oppervlakken chroom en champagne verkrijgbaar.

Onderscheiden kraandesign
De, door Sieger Design vormgegeven, Supernova werd onderscheiden met de “Good Design Award” (2009) en de “iF product design award” (2010). Met haar futuristische, extravagante verschijning zet ze in hoogwaardige particuliere badkamers alsook in luxe hotelbadkamers een bijzonder accent.

Met de nieuwe serie Lissé biedt Dornbracht een premium designkraan in het instapprijssegment voor een doelgroep die zowel kwaliteits- als budgetbewust is. Door haar innovatieve esthetica zet Lissé een accent in de badkamer en nodigt uit om het hele interieur met eenvoudige middelen op te waarderen en jezelf iets bijzonders te gunnen: een “echte Dornbracht”.

Het design- hybride vormentaal
Lissé overtuigt met een vormentaal vol spannende contrasten: heldere geometrische basisvormen en exacte bochten (radius) komen samen in vloeiende contouren, royale vlakken op smalle kanten. De naar boven neigende, conisch toelopende hendel van de kraan komt speels uit de cilindrische kraanbody en de vlakke uitloop. De zwarte laag onder de hendel zet, in combinatie met het chroom oppervlak, nog een extra accent.

Hoog bedieningscomfort
De verfijnde vormentaal van de serie wordt door een bijzonder bedieningsmechanisme onderstreept, waarbij een vloeiende beweging van de hendel voor hoog bedieningscomfort zorgt. Dit wordt ook weerspiegeld in de naam van de kraan: de naam Lissé (Frans “lissé” = gladgestreken) verwijst aan de ene kant naar de ‘softe’ bediening van de hendel en aan de andere kant slaat het op de L-vorm van de kraan.

Lissé – het productprogramma
De kraanserie Lissé is verkrijgbaar in de uitvoeringen chroom en platina mat en bevat circa 25 producten voor toepassing bij wastafel, bidet, douche en bad. Een bijzonderheid is de eengreepsmengkraan voor de wastafel die optioneel in een speciale, waterbesparende variant verkrijgbaar is. Met 21 fijne stralen wordt hierbij de standaard doorstroomhoeveelheid van 5,3 liter teruggebracht naar 3,8 liter per minuut. Een “echte Dornbracht”
Lissé completeert het portfolio van het merk in het instapprijssegment en biedt tegelijk alle voordelen van een ‘echte Dornbracht”: net zoals alle kranen van de premium fabrikant staat ook Lissé voor perfecte afwerking en kwaliteit “Made in Germany”. De vormentaal berust op de vijf designprincipes, die het totale productportfolio van Dornbracht kenmerkt: Proportionaliteit, Precisie, Progressiviteit, Persoonlijkheid en Performance. Deze vormen de basis voor een duurzame esthetiek die niet is gebaseerd op smaak, maar op het universele vormgevingsprincipe, de ‘gulden snede’.

De ideale badkamer voor de man kenmerkt zich door minimalisme en functionaliteit. Met de kraan C.L.1 zet Dornbracht een masculien accent in de badkamer. Het kraanlichaam uit een stuk met innovatieve straal dat zorgt voor zuinig watergebruik, maakt de kraan modern en functioneel. De grepen van CL.1 zijn in twee verschillende relief-structuren verkrijgbaar, die zorgen voor onverwisselbare optiek en gevoel.

Inspelend op de trend van individualisering is deze kraan te combineren in verschillende uitvoeringen en materiaal.

 

Dornbracht maakt met haar regendouches het douchen tot een unieke ervaring, die alle zintuigen prikkelt. Water uit deze regendouches valt als echte regen naar beneden. Alsof men in de natuur in een malse zomerse regenbui loopt. De druppels raken hoofd en huid zacht en dit werkt zeer ontspannend. Qua vorm is er keuze uit ronde of vierkante modellen en wand of plafond oplossingen. Daarnaast kunnen de douches natuurlijk worden uitgevoerd in diverse oppervlakken: Chroom, matchroom, platina, platina mat, wit, zwart en de nieuwe luxe rosé gouden tint Cyprum. Voor Dornbracht is gezond leven een essentiële drijvende kracht voor moderne badkamerarchitectuur. De persoonlijke behoeften van de mensen en het toenemende bewustzijn voor gezondheid inspireren Dornbracht voortdurend tot het ontwikkelen van innovatieve producten en systemen voor in de badkamer. Voor Dornbracht staat daarbij niet alleen een hoge mate van functionaliteit, maar ook de esthetiek van de toepassingen centraal.

Dornbracht introduceert de CL.1, een nieuwe serie mengkranen voor de badkamer. De serie combineert harde met zachte contouren. De progressieve vorm markeert het begin van een nieuw tijdperk in het productdesign van Dornbracht: dynamisch, elegant en sportief. De grepen van de mengkraan zijn optioneel leverbaar met twee verschillende reliefstructuren. Dornbracht speelt daarmee in op de groeiende behoefte aan voelbare materialiteit en biedt tegelijk een antwoord op de megatrend individualisering.

De kranen hebben een innovatieve straal, dat onder andere wordt gekenmerkt door een zuinig waterverbruik. De serie is verkrijgbaar in gegalvaniseerd chroom en platina mat en omvat diverse mengkranen en accessoires voor wastafel, douche, bad en bidet. 

 

Met de nieuwe douchetoepassing Comfort Shower verrijkt Dornbracht de spazone met een tot nog toe ongekende waterervaring waarbij men zit: meerdere waterpunten en straalsoorten worden met een druk op de knop gecombineerd tot weldadige scenario's, waarbij de zittende lichaamshouding voor een bijzonder diepgaande ontspanning zorgt. Comfort Shower kan optioneel worden uitgebreid met Leg Shower: een innovatieve toepassing voor stimulerende begietingen over de benen.

Dornbracht Comfort Shower vult de douchetoepassingen Vertical Shower en Horizontal Shower van Dornbracht aan met een nieuwe dimensie waarbij men zittend doucht. Daarbij verbindt Comfort Shower intensieve regeneratie met optimaal comfort: de ontspannen, zittende lichaamshouding maakt hydrotoepassingen, zoals Kneipp-begietingen of peelings bijzonder aangenaam.

Dornbracht Comfort Shower: totale waterbeleving terwijl men zit
Comfort Shower combineert de regendouche BigRain met de module WaterFall met Pearlstream: net als bij een natuurlijke waterval valt het water bij deze straalsoort zacht op schouders en nek en hult het lichaam in weldadig warm water. Tegelijkertijd masseert een krachtige waterstraal uit twee WaterBars de boven- en onderrug en maakt de spieren heerlijk los. Daarnaast zijn weldadige Kneipp-begietingen met een slang mogelijk.

Dornbracht Leg Shower: automatisch regelbare douche voor de benen
Optioneel kan Dornbracht Comfort Shower worden uitgebreid met de nieuwe toepassing Leg Shower. Vier WaterBars ter hoogte van de onderbenen zorgen voor koude (Refresh) of afwisselend warme en koude (Vitalize) waterimpulsen. Leg Schower verfrist op die manier bijvoorbeeld na het sporten of helpt het immuunsysteem te versterken door een gerichte stimulering met wisseldouches. Leg Shower is verkrijgbaar als extra optie bij de Comfort Shower of apart leverbaar.

Individuele scenario's met een druk op de knop
Net als bij Vertical Shower en Horizontal Shower kan bij Comfort Shower worden gekozen tussen de scenario's De-Stressing, Balancing en Energizing, die comfortabel via de Dornbracht Smart Tools kunnen worden geregeld. Door de combinatie van meerdere waterpunten en straalsoorten hebben de choreografieën een ontspannend, kalmerend of stimulerend effect en zorgen zo voor een unieke totale beleving van het water voor lichaam en geest.

Transforming Water – The Luxury Spa Experience
Comfort Shower werd door Dornbracht ontwikkeld binnen het overkoepelende concept van Transforming Water. Dit staat voor de transformerende werking van water op de mens en maakt het element tot een vast onderdeel van een gezonde leefwijze: individueel instelbare watertoepassingen leveren dagelijks actief een bijdrage aan meer levenskwaliteit en helpen de uitdagingen van alledag fit en mentaal gesterkt tegemoet te treden. Vooraf ingestelde scenario's en comfortfuncties ondersteunen het uitvoeren van Kneipp-baden en vormen daarmee een handige aanvulling op de persoonlijke gezondheidsstrategie. Sanus Per Aquam (SPA) – gezond door water. Dornbracht Comfort Shower is verkrijgbaar in twee uitvoeringen: roestvrij staal gepolijst in combinatie met chroom en roestvrij staal geborsteld in combinatie met platina mat. Leg Shower is verkrijgbaar in de uitvoeringen chroom en platina mat.

Met CL.1 stelt Dornbracht een nieuwe serie verfijnd vormgegeven mengkranen voor de badkamer voor. De serie combineert consequent harde met zachte contouren, waarbij de kraan zich elegant de hoogte in strekt. De progressieve vorm markeert het begin van een nieuw tijdperk in het productdesign van Dornbracht – dynamisch, elegant en sportief. Andere details van CL.1 zijn de nieuwe, gestructureerde grepen en een innovatief straalbeeld, dat onder andere wordt gekenmerkt door een zuinig waterverbruik.

Tactiel spel. Nieuwe gestructureerde grepen scherpen de zintuigen
Met CL.1 zet Dornbracht nieuwe maatstaven, niet alleen qua design, maar ook wat betreft de vormgeving van oppervlakken. De grepen van de mengkraan zijn optioneel leverbaar met twee verschillende reliëfstructuren, die zichtbaar én voelbaar voor een karakteristieke uitstraling zorgen. Ze spelen daarmee in op de groeiende behoefte aan voelbare materialiteit en bieden tegelijkertijd een eigentijds antwoord op de megatrend individualisering. Dankzij de verschillende uitvoeringen – naar keuze glad of met een structuur – bieden de nieuwe greepvarianten extra perspectieven voor een persoonlijke vormgeving van de badkamer. Dornbracht CL.1: speciaal straaltype voor de wastafel
Door een nieuw straaltype draagt CL.1 ook bij aan een duurzame leefwijze. Een speciaal ontwikkelde sprayface omhult de handen met 40 aparte stralen op een bijzonder zachte manier, terwijl de doorstroom slechts 3,9 liter per minuut bedraagt. De mengkraan is dus ook zuinig in waterverbruik.

Individuele combineerbaarheid
CL.1 markeert een nieuw begin, wat ook in de naam tot uiting komt. De afkorting CL staat voor Culturing Life, de actuele merkclaim van Dornracht, terwijl het getal 1 verwijst naar het eerste ontwerp van deze nieuwe serie.

De serie is verkrijgbaar in gegalvaniseerd chroom en platina mat en omvat diverse mengkranen en accessoires voor wastafel, douche, bad en bidet. Deze kunnen tevens gecombineerd worden met andere series en kunnen op die manier optimaal worden afgestemd op de eigen behoeften, bijvoorbeeld door het integreren van een uittrekbare handdouche aan de wastafel, wat door de bijzonder brede en zachte waterstaal het haren wassen makkelijker maakt. Bovendien kunnen waterpunten en bedieningselementen flexibel worden geplaatst, zodat er veel mogelijkheden zijn voor een individuele inrichting. Een bijzonder comfort biedt de bediening via de Dornbracht Smart Tools. Met deze digitale bedieningselementen kunnen temperatuur en waterhoeveelheid exact worden geregeld en handige instellingen en geïndividualiseerde scenario's met een druk op de knop worden opgeroepen.

Dornbracht ontwierp het Foot Bath voor heerlijk warme voeten tijdens de winter. Het Footh Bath heeft een nieuwe, digitale bedieningstechnologie die tegemoet komt aan alle persoonlijke wensen. Het Footh Bath is meer dan alleen warme voeten in de winter. De verschillende scenario’s hebben meerdere functies. Zo zorgt het scenario RELAX voor een goede doorbloeding die de spieren losmaken. Terwijl het water mild opstijgt van de enkel tot de kuit, kalmeert de bloedcirculatie. Een ander scenario VITALIZE zorgt weer voor stimulatie van de reflexzones van de voetzolen door de temperatuurwisselingen, waardoor de stijgende drukintensiteit van de sproeiers het zenuwstelsel activeert. In het Foot Bath bevinden zich meerdere uitlaatpunten met ieder zijn eigen functie. De WaterFall met Pearlstream beschikt over een brede uitloop en zorgt voor een bijzonder zacht gevoel op de huid. Met zijn milde, parallel lopende losse stralen voelt deze straalsoort prettig aan op de huid. In de bodem zitten vier sproeiers die zorgen voor een stimulatie van de voetzolen. Naast de scenario’s zijn er ook twee standaard ingestelde comfortfuncties om eenvoudig en veilig water op 38º C, in de gewenste hoeveelheid in de bak te laten stromen.

Het Foot Bath is inclusief wasbak van wit, geglazuurd staal. Bij de mechanische bedieningselementen heeft u de keuze uit de oppervlakken chroom en platina mat, de digitale Smart Tools zijn beschikbaar in chroom, platina en platina mat.

 

Meer artikelen...