Geëmailleerd staal doet denken aan de nostalgische blikken voor koffie en thee. Het huidige geëmailleerde staal is daarmee niet te vergelijken. Het is al meer dan 50 jaar doorontwikkeld. Vandaag de dag is het een van de meest duurzame materialen, dat al meer dan 60 jaar wordt toegepast door o.a. de Duitse sanitairfabrikant Bette. Bette is gespecialiseerd in bijzondere badkamerobjecten, zoals ligbaden, wastafels en douchebakken. Het bedrijf heeft bewust voor het duurzame titaanstaal gekozen, omdat het Bette unieke mogelijkheden biedt om producten te ontwikkelen die zich qua comfort, design en kwaliteit onderscheiden. Waarbij men continu de grenzen zoekt van hetgeen productietechnisch haalbaar is. Een goed voorbeeld van het materiaal i.c.m. niet eerder toegepaste productietechniek, is de nieuwe serie BetteLoft Ornament. Zowel de bijzondere mantel als het binnenwerk zorgen voor een unieke beleving. Maar wij beginnen met de unieke eigenschappen van het duurzame Bette email, ook wel glazuur genoemd.

Warmtegeleidend en stil
Staal voelt normaal koud aan, het heeft echter een groot voordeel. Want het materiaal is een goede warmtegeleider en neemt de warmte van het badwater snel aan, ook bij de nek en de randen. Dus ook in de koude wintermaanden biedt het geëmailleerde titaanstaal het juiste comfort. De douchebakken zijn bovendien geluidwerend uitgevoerd en dus heel stil. De overdracht van geluid wordt voorkomen door de innovatieve inbouwsystemen.

Eenvoudig te reinigen en hygiënisch
De badkamer dient altijd fris en schoon te zijn. Het schoonmaken mag niet te veel tijd kosten en moet praktisch zijn. Het geëmailleerde titaanstaal van Bette komt ruimschoots aan deze eisen tegemoet. Want het email (glazuur) is zo hard al glas en niet poreus. Daardoor hecht het vuil niet aan en zullen zich geen bacteriën nestelen. Bovendien zitten er geen naden in de ligbaden en wastafels waarin zich vuil en bacteriën kunnen vormen.

Kras-, slag en UV-bestendig
Het oppervlak van het glazuur is harder dan marmer, kunststof of staal. Daardoor is een beschadiging door dagelijks gebruik nagenoeg uitgesloten. Het geheim zit hem in de ultradunne laag email. Vergelijkbaar met glasvezel blijft het glazuur flexibel en is daardoor kras- en slagbestendig. Het vallen van bijvoorbeeld een douchekop geeft geen beschadigingen. Bovendien is het glazuur bestand tegen brandende kaarsen, cosmetica en verzorgingsproducten, het is UV- en hittebestendig en niet brandbaar. Al deze voordelen zorgen ervoor, dat het oppervlak zijn briljante glans en kleurechtheid behoudt, zelfs na vele jaren van intensief gebruik. Daarom geeft Bette op haar premium kwaliteit 30 jaar garantie!

2017_Bette_Material_01.jpg

Keuze uit 500 standaard kleuren
Naast een breed spectrum van 500 standaardkleuren levert Bette 22 exclusieve matte kleuren, die zijn afgestemd op de actuele trends van tegels, natuursteen en hout.

Verrassend veelzijdig
Onlangs heeft Bette de serie Loft Ornament geïntroduceerd. Deze ligbaden en wastafels zijn het duidelijke bewijs van de expertise en de unieke mogelijkheden op het gebied van geëmailleerd titaanstaal. Het design, een ontwerp van Tesseraux + Partner, geeft het ligbad en de wastafel een zeer opvallend en kunstzinnig beeld. De strakke lijnen sluiten naadloos aan bij de vier taps toelopende vlakken van de binnenzijde. Daarbij zorgen de geometrische vormen van de buitenzijde voor een verrassend spel van licht en schaduw. Een schitterend effect dat deze badkamerobjecten een bijzondere uitstraling geeft.

De productie vindt in twee stappen plaats. Eerst wordt het titaanstaal in grote persen (800 ton) in vorm gebracht. Waarbij het niet gerekt wordt maar puur in vorm wordt geperst, zodat het materiaal zijn sterkte en dikte blijft behouden. Daarna volgt de speciale nat-in-nat emailleertechniek. Bij dit proces worden drie flinterdunne lagen, met een speciaal emailreceptuur, in twee stappen bij 850 C op het staal gebrand. Zo ontstaat een puur natuurlijk materiaal met de unieke hiervoor omschreven eigenschappen.

1e klas milieubalans
De productie geschiedt zonder chemicaliën en oplosmiddelen. Tweederde van de benodigde energie wordt geleverd uit stroom die wordt opgewekt door eigen hernieuwbare energiebronnen (o.a. 20.000 m2 PV-installatie). De ecologische kwaliteit van de Bette producten is gecertificeerd door een Environmental Product Declaration (EPD) van het Institut Bauen und Umwelt e.V. Deze EPD voldoet aan de ISO-norm 14025. Bette is tevens gecertificeerd met de internationale classificatie voor ecologisch bouwen volgens LEED

(Leadership in Energy and Environmental Design). Alle producten van Bette zijn 100% recyclebaar.
Bette is specialist voor luxe badkamerobjecten uit duurzaam, geëmailleerd titaanstaal, zoals ligbaden, douches en wastafels. Het familiebedrijf Bette werd in 1952 door Heinrich Bette en Günther Schlichtherle in het Westfaalse Delbrück opgericht en is gespecialiseerd in het vormen en emailleren van staal. Op de productiefaciliteit en het kantoor van Bette in Delbrück, werken momenteel 370 medewerkers. Bette produceert, uitsluitend in Duitsland, meer dan 600 verschillende modellen ligbaden, douchebakken en wastafels, die in een groot aantal kleuren kunnen worden afgewerkt.

2017_Bette_Material_05.jpg

In haar productie combineert Bette hightech technologie met ambachtelijk maatwerk. Inmiddels wordt meer dan de helft van de producten vervaardigd op basis van de wensen van de klant. De natuurlijke materialen glas, water en staal worden verwerkt tot producten die in een grote diversiteit aan vormen, afmetingen en kleuren worden aangeboden en met het Bette glazuur veredeld worden tot duurzaam titaanstaal/emaille. Duurzaam, huidvriendelijk en hygiënisch: op het geglazuurde oppervlak hebben schimmels en bacteriën geen kans. Dat wordt tevens door de TÜV Rheinland bevestigd. Bette verleent daarom op haar producten 30 jaar garantie bij aanschaf/installatie via een badkamerspeciaalzaak.

 

Vloergelijk en drempelvrij douchen wordt steeds populairder en is bovendien ideaal voor levensbestendig wonen. U beleeft meer design en esthetiek, meer ruimtelijk comfort en meer kwaliteit en veiligheid. Ten eerste door het ontbreken van drempels, ten tweede dankzij het onzichtbare antislip en ten derde dankzij het hoogwaardige materiaal geëmailleerd titaanstaal. De oplossing hiervoor is een vlakke douchebak van de Duitse designfabrikant Bette, die hiermee al in 2006 de trend zette. Onlangs heeft Bette haar omvangrijke series vlakke douchebakken uitgebreid met XL-maten. Zodat de badkamerontwerper nog meer ontwerpvrij-heid heeft en tegemoet komt aan al uw wensen. Daarbij geniet u bij Bette van een duurzame kwaliteit en 30 jaar garantie bij vakbekwame installatie.

Uitbreiding assortiment Bette
“De trend van ruime, comfortabele en drempelvrije douches zet door”, zegt Sven Rensinhoff, marketing manager bij Bette in Duitsland. “Daarom hebben wij ons standaard assortiment van de serie BetteFloor uitgebreid met 4 vlakke douche-bakken: 1.400 x 700, 1.500 x 700, 1.500 x 750 en 1,600 x 700 mm. Totaal heeft deze serie nu zelfs 46 maatvarianten. Bij de serie BetteFloor Side, vlakke dou-chebakken met de afvoer aan de wandzijde, zijn er vijf maten aan het assortiment toegevoegd: 1.100 x 800, 1,600 x 800, 1,700 x 900, 1.800 x900 en 1.800 x 1.000 mm. Bij deze serie kunt u nu kiezen uit 26 maten.”
Daarnaast biedt Bette een aantal modellen met een schuine of ronde hoek. Alle hoeken zijn extra strak en hebben nauwelijks een radius. Dus sluiten bijna naad-loos aan op de tegels, met het voordeel van een minimum aan siliconenvoegen. Voor meer comfort is de afvoer vloer gelijk geïntegreerd.

Talrijke mat- en glanskleuren
Bij Bette kunt u kiezen uit 30 glanstinten en 22 matte kleuren. Dankzij de talrijke kleuren kan de badkamerontwerper onderscheidende ontwerpen creëren, in har-monie met de vloer of wanden, of met een opvallend kleuraccent. Daarbij zijn ook de details niet vergeten. Zelfs de deksel van de afvoer kan in dezelfde kleur worden geleverd.

Onzichtbare antislip
De douchebakken zijn optioneel leverbaar met de onzichtbare antislipafwerking en dus zeer geschikt voor veilige senioren douches en inloopdouches. Het Bette-Antislip Pro glazuur is op het gehele oppervlakte aangebracht, daarom is uitglij-den tot een minimum beperkt. Het glazuur is overigens nauwelijks zichtbaar en dus esthetisch veel mooier dan de “old school” oplossing van ingebrand kwarts-zand. De douchebakken met antislip voldoen aan de antislipwaarden R10 volgens DIN 51130, DIN 51097 (evaluatiegroep B) en DIN 18040 (barrièrevrij). Het gla-zuur is zeer robuust, sterk en tegelijk hygiënisch en reinigingsvriendelijk. Vuil en bacteriën hechten niet aan op het poriënvrije oppervlakte. Dankzij het glazuur blijven de optische en functionele kwaliteit van het geëmailleerd titaanstaal duur-zaam behouden.

Bent u een liefhebber van natuurlijke en organische vormen? Van bijzondere badkamerarchitectuur die indruk maakt en het hoogste comfort biedt? Kijk dan eens naar de markante serie ligbaden BetteLux Oval. Drie uitgesproken modellen voor inbouw, voor op een verhoging en als vrijstaand designobject. Met ronde natuurlijke vormen, zacht vloeiende lijnen en filigranen buitenzijden. Een mini-malistische vormgeving die bovendien garant staat voor een hoog comfort. Bij een mooi ligbad past dan ook een schitterende wastafel. Deze wastafel heeft Bette onlangs geïntroduceerd. Ook dit ontwerp is het neusje van de zalm en in samenspraak ontworpen met Designburo Tesseraux + Partner. Het resultaat mag er zijn, dat ziet u! Daarbij zorgt het duurzame geëmailleerde titaanstaal voor een lange probleemloze levensduur en een garantie van zelfs 30 jaar.

Zacht vloeiend, zonder naden
De nieuwe wastafel heeft een organisch ogende binnen vorm zonder naden. Alsof deze uit een stuk is gemaakt. Wat ten eerste opvalt is de zacht vloeiende hoek die de kom subtiel verbindt met de rand. Ook de dunne rand is zeer bijzonder en heeft een dikte van slechts 8 mm, zodat de wastafel nagenoeg vlak integreert. Deze bijzondere kenmerken vereisen een hoge mate van ambachtelijke vakbe-kwaamheid en hightech precisietechnieken. Dat is waar Bette voor staat en waar het bedrijf haar goede reputatie aan te danken heeft.

Duurzaam emaille
Bette vervaardigd haar ligbaden en wastafels al meer dan 60 jaar volledig van natuurlijke grondstoffen. Zoals titaanstaal voor de basisvorm en voor het speciale glazuur (emaille): gemalen glas, kwartszand, ertsen en borax. 100% recyclebaar. Op het glasharde (harder dan marmer of kunststof) en poriënvrije oppervlak van het glazuur hebben vuil en bacteriën geen kans. Daarnaast is het emaille kras- en slagvast, bestand tegen chemicaliën, zoals cosmetica en verzorgingsproducten (zelfs nagellakremover). Bovendien is het emaille UV- en hittebestendig, niet brandbaar en bestand tegen brandende kaarsen. Al deze voordelen zorgen ervoor, dat het oppervlak zijn briljante glans en kleurechtheid behoudt, zelfs na vele jaren van intensief gebruik.

De Duitse sanitair fabrikant Bette verrast opnieuw met de spectaculaire vorm van een geometrisch patroon in haar nieuwe serie ligbaden en wastafels Bette Loft Ornament. Een patroon dat is gestanst in de mantel. Dit is zeer uniek en een duidelijk bewijs van de expertise en bijzondere mogelijkheden die Bette biedt op het gebied van architectonische sanitair objecten. Die zijn vervaardigd van het robuuste en duurzame materiaal geëmailleerd titaanstaal. Het design, een ontwerp van Tesseraux + Partner, geeft het ligbad en de wastafel een zeer opvallend en kunstzinnig beeld. De strakke lijnen sluiten naadloos aan bij de vier taps toelopende vlakken van de binnenzijde. Daarbij zorgen de geometrische vormen van de buitenzijde voor een verrassend spel van licht en schaduw. Een schitterend effect dat deze badkamerobjecten een bijzondere uitstraling geeft.

Voor inbouw
De inbouwserie heet Bette Loft en bestaat uit drie ligbaden en een bijpassende wastafel. Het ontwerp is gebaseerd op vier taps toelopende vlakken. De royale binnen vormen hebben kleine afgeronde hoeken en precieze contouren. De rand van zowel het ligbad als de wastafel heeft een dikte van slechts 8 mm. Ook dit is een goed voorbeeld van ambachtelijke precisie, die het ontwerp een minimalistisch karakter geeft. Het ligbad wordt geleverd in drie afmetingen en in meerdere kleuren. De inbouwwastafel is 800 x 495 x 100 mm en wordt eveneens in meerdere kleuren geleverd. Beiden zijn al leverbaar.

Vrijstaand: Bette Loft Ornament
In de ligbaden en wastafels van de serie Bette Loft Ornament komt de veelzijdigheid van het geëmailleerd titaanstaal perfect tot uiting. De expressieve buitenvorm is gebaseerd op een geometrische patroon en zorgt voor een fascinerend beeld van licht en schaduw. Dit geeft een badruimte een bijzonder en levendig karakter. Het ligbad is leverbaar in het zwart en wit met de afmeting 1.810 x 810 x 620 mm. De diepte van het bad is 420 mm. De wastafels zijn leverbaar in twee hoogtematen. Het ene model heeft vier geometrische rijen, die de wastafel een stoer uiterlijk geeft. De andere wastafel heeft één geometrische rij en heeft daardoor een slank uiterlijk met een hoogte van 125 mm. De serie Bette Loft Ornament is vanaf augustus leverbaar.

Natuurlijke grondstoffen
Bette vervaardigd haar ligbaden en wastafels al meer dan 60 jaar volledig van natuurlijke grondstoffen. Zoals titaanstaal voor de basisvorm en voor het speciale glazuur (emaille): gemalen glas, kwartszand, ertsen en borax. 100% recyclebaar. Op het glasharde (harder dan marmer of kunststof) en poriënvrije oppervlak van het glazuur hebben vuil en bacteriën geen kans. Daarnaast is het emaille kras- en slagvast, bestand tegen chemicaliën, zoals cosmetica en verzorgingsproducten (zelfs nagellakremover). Bovendien is het emaille UV- en hittebestendig, niet brandbaar en bestand tegen brandende kaarsen. Al deze voordelen zorgen ervoor, dat het oppervlak zijn briljante glans en kleurechtheid behoudt, zelfs na vele jaren van gebruik. Niet zomaar geeft Bette 30 jaar garantie!

Textiel en stoffen geven behaaglijkheid in woon- en slaapkamers. In badkamers wordt textiel nauwelijks toegepast. Dat is nu verleden tijd, want voor badkamers zet BETTE de trend met een toonaangevend ligbad met bijpassende wastafel. Het creatieve ontwerp is van Dominik Tesseraux. Hij bedacht een ongebruikelijke combinatie van materialen, zodat een eigenzinnige, haptische en sensuele beleving ontstaat. Het ontwerp geeft dit badkamerobject de look en feel van een comfortabele bank, met een huiselijke uitstraling. Maar dankzij het inspirerende design is het een puur lifestyle object, met een hoog feel good gehalte. Dat komt, doordat het ligbad en de wastafel van buiten zijn bekleed met zacht woontextiel van het merk JAB Anstoetz. Een hoogwaardig en elegante textiel dat bovendien het geluid dempt. Dat maakt het nog zwoeler en sensueler.

Kleurrijk in glans en mat
Deze nieuwe serie heeft de toepasselijke naam BETTE Lux Oval Couture. De ligbaden en bijpassende wastafels zijn leverbaar in de kleuren Ivory (beige), Moss (groen), Carbon (antraciet) en Elephant (grijs). Het ligbad zelf is vervaardigd van duurzaam geëmailleerd titaniumstaal. Voor de uitstraling kan het ligbad zowel in een mat- als glaskleur worden geleverd. Het zachte textiel is robuust en gemakkelijk schoon te maken. Het is water-, schimmel- en klimaatbestendig en heeft zich bij outdoor meubelen bewezen.

Dunne badrand van slechts 8 mm
Wat opvalt is de zeer dunne badrand van slechts 8 mm, zodat het bad nagenoeg vlak is geïntegreerd. Om deze dikte technisch te produceren, was een uitdaging. Want wat er ogenschijnlijk eenvoudig uitziet, is in de praktijk soms moeilijk te realiseren. Om het gevouwen, gelaste en dan fijn geëmailleerde staal in optima forma te krijgen, vereist een hoge mate van vakbekwaamheid en precisie. Dat is BETTE als eerste fabrikant gelukt en in 2015 beloond met de German Design Award.

Optioneel zonder overloop
Om het design nog meer tot zijn recht te laten komen is de innovatieve elektronische afvoer- en overloop, optioneel leverbaar. De sensortechnologie maakt de overloopaansluiting overbodig. Dus geen overloopaansluiting meer in het zicht. Naast het standaard emaille zijn Glasur Plus en de onzichtbare Antislip Pro eveneens optioneel te leveren.

Bij het vervangen van een standaard ligbad of douchebak wordt de ruimte aan de zijkanten meestal opgevuld met lelijke tegelranden of dikke kitranden. Om dit te voorkomen, kan fabrikant BETTE ligbaden, douchebakken en wastafels op maat leveren. Dan past het precies, het is esthetisch mooier om te zien en het bespaart op bouwkundige aanpassingen en bouwtijd. Dus ideaal voor uw badkamerrenovatie. Wilt u bovendien geen siliconenvoegen, die meestal op de lange termijn vies worden, dan biedt BETTE een voegloze oplossing. Zonder siliconenvoegen blijft altijd mooi, het is duurzamer want vervuiling en schimmel treedt niet op, en is bovendien veel hygiënischer. Tot slot biedt BETTE het spa-gevoel thuis met sensationele bubbelbaden, optioneel met kleurrijke ledverlichting.

Extra comfort paneel
Verschillende douchebakken kunnen op wens direct met een naadloos aangevormd paneel geleverd worden. Hierdoor is het integelen van een douchebak verleden tijd en kan deze direct geplaatst worden op de afgewerkte vloer. BETTE levert het comfort paneel niet alleen voor nis inbouw maar ook voor hoekoplossingen. Indien de afvoer toegankelijk moet blijven kan naar keuze een losse plint worden aangebracht.

Afgeschuinde hoek
Afhankelijk van uw situatie kan aan ligbaden en douchebakken ook een afgeschuinde hoek aangebracht worden. Hierdoor kunnen ruimtes maximaal ingedeeld worden om een doorloop te vergemakkelijken.

Schimmelende voegen verleden tijd!
BETTE heeft een duurzame, esthetische en hygiënische oplossing ontwikkeld zodat siliconen voegen bij douchebakken en ligbaden overbodig zijn. Daardoor behoren schimmelende en gescheurde kitvoegen tot het verleden. Ziekteverwekkers krijgen geen kans zich te nestelen of vermenigvuldigen. De oplossing bestaat uit een opstaande afkanting van 35 mm hoogte aan de rand van de douchebak of ligbad. Bij inbouw wordt 12 mm over getegeld. Zo wordt een hygiënische afsluiting met de muur gegarandeerd. De opstaande rand is leverbaar bij vele modellen douchebakken en ligbaden.

Glazuur Plus vereenvoudigd onderhoud
Het standaard glazuur is zeer robuust, sterk en tegelijk hygiënisch en reinigingsvriendelijk. Het standaard glazuur kan van een extra afwerking worden voorzien, het glazuur plus. Dit zorgt voor een extra waterafstotende werking, zodat water er gemakkelijk af druppelt. Vuil hecht zich minder snel aan en reinigen gaat eenvoudiger en sneller. Bovendien beschermt glazuur plus het milieu, want er hoeven geen bijtende reinigingsmiddelen toegepast te worden. Een zachte vochtige doek volstaat voor het onderhoud.

Sensationeel bubbelen met leds
Met de bubbelbaden beleeft u een echt wellness gevoel thuis. Het zorgt voor ontspanning en levert een wezenlijke bijdrage aan uw welzijn. U kunt kiezen tussen zuivere lucht- of watersystemen. Voor extra sfeer kunt u de bubbelsystemen uitbreiden met ledverlichting. Met de ledverlichting kunnen sensuele kleurstemmingen worden gecreëerd. De ledverlichting kan overigens ook zonder het bubbelsysteem in het ligbad geïntegreerd worden.

 

U wil het neusje van de zalm, jaren genieten van een hoge kwaliteit, een strak puristisch design en toch een betaalbare prijs? Dat kan, want de Duitse ligbadfabrikant BETTE introduceert de ligbadserie: BETTEPURISTA. Deze nieuwe serie is de beste combinatie van een strak eigentijds design, een optimaal ligcomfort en een gunstige prijs. Daarbij blijft u jaren genieten van de vele voordelen van het ideale en duurzame geëmailleerde titaniumstaal. In vergelijking met kunststof heeft dat vele voordelen: het is sowieso heel hygiënisch, bestand tegen chemicaliën, kras- en slagvast, hitte- en UV-bestendig en perfect warmtegeleidend. Zo geniet u keer op keer van een comfortabel bad, alleen of samen in het grote duobad. Bovendien bent u extra verzekerd van een duurzame levensduur, want de garantie bij BETTE is, mits door een erkend sanitairbedrijf geïnstalleerd, zelfs 30 jaar!

Optimaal comfort voor 1 of 2 personen
De nieuwe ligbadserie BETTEPURISTA bestaat uit twee modellen voor 1-persoon met afmetingen van 170 x 75 x 45 cm en 180 x 80 x 45 cm. Bij deze ligbaden is er aan één zijde een ligzijde. Het ligbad van 190 x 90 x 45 cm is ideaal als duobad want dit model heeft twee schuine ligzijden. Bij alle modellen zijn de afvoer en overloop in het midden gesitueerd. Het hoge ligcomfort is te danken aan de ergonomische vormgeving van het schuine gedeelte en een ronding, die de rug perfect ondersteunt. Het hoofdeinde heeft een elegante ronding, die zorgt voor een goede ondersteuning van het hoofd. De diepte van 45 cm is voldoende om ook bij een langer verblijf in het bad te voorkomen, dat de knieën boven de waterspiegel uitsteken. De steile zijwanden, ook die aan het voeteneinde, bieden veel ligruimte en zorgen bovendien voor voldoende sta ruimte indien het bad als douche wordt toegepast.

Topkwaliteit en duurzaam
Voor duurzaamheid en een lange levensduur vervaardigd BETTE de ligbaden al meer dan 60 jaar van natuurlijke grondstoffen. Zoals titaniumstaal voor de basisvorm en voor het speciale glazuur (emaille): gemalen glas, kwartszand, ertsen en borax. Op het glasharde en poriënvrije oppervlak van het glazuur hebben vuil en bacteriën geen kans. Een duidelijk voordeel tegenover kunststof. Daarnaast is het emaille kras- en slagvast, bestand tegen chemicaliën, zoals cosmetica en verzorgingsproducten (zelfs nagellakremover), hittebestendig (ook bestand tegen kaarsen) en voor een hoog comfort warmtegeleidend. Al deze voordelen zorgen ervoor dat het oppervlak zijn briljante glans en kleurechtheid behoudt, zelfs na vele jaren.

Ecologisch gecertificeerd
Als producerend bedrijf heeft BETTE oog voor het totaalbeeld. De ecologische kwaliteit van de BETTE producten is gecertificeerd door een Environmental Product Declaration (EPD) van het Institut Bauen und Umwelt e.V. Deze EPD voldoet aan de ISO-norm 14025.

Kleur maakt het verschil. Het creëert sfeer en beleving. Daarom levert de Duitse fabrikant BETTE haar douchebakken in meerdere witte tinten en bijzondere glanskleuren. Met de nieuwe matte kleuren komt BETTE tegemoet aan de huidige tegel- en vloertrends. Het zijn 22 exclusieve kleurnuances in wit, antraciet en diverse grijs-, beige-, taupe- en bruintonen. De nieuwe matkleuren zijn leverbaar bij meerdere douchebakseries en sinds september dit jaar ook bij alle BETTE wastafels. Het grote voordeel van de douchebakken is dat u ze overal kunt toepassen voor vloergelijk douchen en voor inloopdouches. Bovendien zijn de nieuwe matkleuren ook te combineren met het onzichtbare antislip, dus sowieso veiliger en ideaal voor senioren douches. Daarbij zijn de BETTE douchebakken vervaardigd van het duurzame materiaal geëmailleerd titaniumstaal, dus extra robuust. Kies daarom voor BETTE! Kleur speelt beduidende rol

“Kleuren spelen in de bad architectuur een beduidend rol, omdat het een effect op onze gemoedrust heeft”, zegt Sven Rensinghoff, marketing manager van BETTE. “Zo hebben warme kleuren een stimulerende, activerende werking op ons zenuwstelsel en koele kleuren een harmoniseerde, ontspannende werking. Met de nieuwe matte kleuren kan de badkamerontwerper onderscheidende stemmingen creëren, in harmonie met de vloer of wanden, of met een opvallend accent. Daarbij zijn ook de details niet vergeten. Zelfs de deksel van de afvoer kan in kleur worden geleverd.”

Te combineren met antislip
De nieuwe matkleuren van de douchebakken zijn optioneel leverbaar met de onzichtbare antislipafwerking en dus zeer geschikt voor veilige senioren douches en inloopdouches. Het glazuur BETTEANTISLIP PRO is op het gehele oppervlakte aangebracht, daarom is uitglijden tot een minimum beperkt. Het glazuur is overigens nauwelijks zichtbaar en dus esthetisch veel mooier dan de “old school” oplossing van ingebrand kwartszand. De douchebakken met antislip voldoen aan de antislipwaarden R10 volgens DIN 51130, DIN 51097 (evaluatiegroep B) en DIN 18040 (barrièrevrij). Het glazuur is zeer robuust, sterk en tegelijk hygiënisch en reinigingsvriendelijk. Vuil en bacteriën hechten niet aan op het poriënvrije oppervlakte. Dankzij het glazuur blijven de optische en functionele kwaliteit van het geëmailleerd titaniumstaal duurzaam behouden.

Vrijstaande ligbaden zijn een trend en worden steeds populairder bij hotels, luxe appartementen en vrijstaande woningen. Dat komt omdat een vrijstaand ligbad een architectonisch hart vormt van een badruimte en deze ruimte bijzonder en uniek maakt. Daarnaast zijn opdrachtgevers en interieurarchitecten altijd op zoek naar architectonische objecten en individuele meesterwerken, die ervoor zorgen dat het interieur van een badruimte onderscheidend en exclusief wordt, allure krijgt en de gewenste luxe uitstraling. Voor exclusieve vrijstaande ligbaden heeft de Duitse designfabrikant Bette vele modellen en stijlen in haar assortiment.

Ontdek het design
Elk design en ieder model is ontworpen voor hun specifieke doel en functie. Omdat Bette niet alleen functionele ligbaden, maar altijd architectonische objecten vervaardigd, is elk model ontworpen door Designbüro Tesseraux + Partner. Zij weten tot in de kleinste details het ontwerp te verfijnen en consequent door te voeren. Zij creëren objecten die passen in de tijdgeest en voldoen aan de veeleisende behoeften van de hedendaagse consument. Dit zijn enige series:

BETTELUX SHAPE
De nieuwste generatie vrijstaande ligbaden, wastafels en accessoires, die gedragen worden door een open stalen frame. Dit zorgt voor een volledig nieuwe en opvallende uitstraling. Het design is minimalistisch en karakteristiek en consequent doorgevoerd in alle objecten. Met BETTELUX SHAPE kan bovendien eenvoudig een totaalbeeld worden gecreëerd, omdat het assortiment naast ligbaden en wastafels, ook bestaat uit multifunctionele accessoires.

BETTELUX (OVAL)
Bij deze serie is de geometrische vorm van de buitenzijde zowel in de strakke rechthoekige designstijl, alsook in ovale en natuurlijke vormen verkrijgbaar. Ook de subtiele belijning van de badrand maakt deze serie karakteristiek. De vormgeving van de binnenzijde oogt vloeiend en zacht. De beide modellen kunnen gecombineerd worden met wastafels en de strak vormgegeven meubels BETTEMODULES. BETTEART
Bij BETTEART is de vorm tot kunst verheven. Het bad is uit één stuk vervaardigd met een extreem smalle badrand. Het heeft een sculpturaal karakter, is licht en elegant en winnaar van de Red Dot Design Award 2014.

BETTECUBO
Dankzij de unieke kubistische en conische vormgeving is deze serie Designpreis 2012 genomineerd en winnaar van de DESIGN PLUS award. De mantel is volledig naadloos vervaardigd. Een meesterwerk op hightech gebied.

BETTEROMA
Ook klassiek en romantiek hoort tot de keuzemogelijkheden. Door de typerende vorm van het bad op poten is het ligbad een markant object, dat ook met modern en landelijk is te combineren.

BETTESTARLET OVAL
De heldere symmetrische vormgeving maakt dit bad bijzonder, evenals de vele afmetingen die Bette levert.

Topkwaliteit en duurzaam
Bette staat naast keuzevrijheid en toonaangevend design voor topkwaliteit. Daarom zijn de vrijstaande ligbaden van duurzaam geëmailleerd titaniumstaal. Op het glasharde en poriënvrije oppervlak van het BETTEGLAZUUR® hebben vuil en bacteriën geen kans. Een duidelijk voordeel tegenover kunststof. Daarnaast is het emaille kras- en slagvast, bestand tegen chemicaliën, zoals cosmetica en verzorgingsproducten (zelfs nagellakremover), hittebestendig (ook bestand tegen kaarsen) en voor een hoog comfort warmtegeleidend. Al deze voordelen zorgen ervoor dat het oppervlak zijn briljante glans en kleurechtheid behoudt, zelfs na vele jaren.

Duo van kleuren
Met de unieke mogelijkheid van twee kleuren creëert u een indrukwekkend decoratief element in de badkamer. Een aantal ligbaden levert Bette in een fraaie bi-colour kleurcombinatie.

De badkamer is een belevingsruimte waar steeds meer tijd wordt doorgebracht om te genieten. Dan is het ideaal als er voldoende bergruimte aanwezig is. Voor liefhebbers van minimalistisch design biedt de Duitse designfabrikant BETTE de badkamermeubellijn BETTEMODULES. Deze fraaie meubelserie is onlangs uitgebreid met halfhoge en hoge kasten, die veel extra bergruimte bieden en uw badkamer een opgeruimde uitstraling geeft. Naast de strakke vormgeving hebben de nieuwe meubels een geavanceerde functionaliteit. Voor een harmonieus badkamerontwerp zijn ze leverbaar in hoogglans wit, mat wit en vier trendy kleuren, alsook in eiken fineer in drie warme kleurnuances. De less is more vormgeving en de geavanceerde functies zijn ontworpen in samenspraak met designbureau Tesseraux + Partner uit Potsdam. De meubellijn kan individueel worden toegepast, maar ook prima in combinatie met de ligbaden en wastafels van BETTE.

Halfhoog en hoog
De nieuw hoge kast heeft afmetingen van 32,5 x 163 x 32,5 cm (B x H x D). De kast heeft twee deuren, de scharnieren kunnen zowel links als rechts vooraf worden geplaatst. In de kast zitten vier in hoogte verstelbare glazen legborden en drie vaste legborden. De halfhoge modellen levert BETTE in drie afmetingen: een model met één deur van 32,5 x 82,5 x 32,5 cm, een model met twee deuren van 65 x 82,5 x 32,5 cm en een model met drie deuren van 97,5 x 82,5 x 32,5 cm (B x H x D). De twee- en driedeurskasten hebben een doorlopende topplaat.

Vederlicht Push to open
Ook de details maken de kwaliteit van het design zichtbaar. De meubels sluiten prachtig aan bij de vormgeving van de ligbaden en wastafels. Er zijn bewust geen grepen toegepast, die anders een obstakel kunnen vormen. Voor het openen van de meubels zijn deze voorzien van een vederlicht “push to open” systeem. Met een lichte vingertip opent de lade zich. Ook het sluiten geschiedt subtiel met een demping.

Spannende kleurcombinaties of harmonieus
De meubels van BETTE zijn leverbaar in hoogglans wit en in een fijne mat witte structuurlak. Daarnaast in de matte kleuren greige, taupe, ocean en flint en in echt eikenhout fineer, in de tinten crème, natuur en mokka. De karakteristieke nerf van het eikenhout geeft de badkamer een eigen en authentieke uitstraling en vormt een mooi contrast met het glanzende oppervlak van het glazuur van de titaniumstalen ligbaden en wastafels.

Bestaat er een ligbad zonder lelijke overloopaansluiting? Ja, dat bestaat! Want de Duitse fabrikant van ligbaden, wastafels en modulen BETTE, heeft een innovatieve elektronische afvoer- en overloop ontwikkeld. Deze is vorig jaar, en met succes, gelijk met de serie BETTELUX SHAPE geïntroduceerd. Deze “onzichtbare overloop” is nu ook voor de andere ligbaden uit het BETTE assortiment verkrijgbaar. De sensortechnologie maakt de overloopaansluiting overbodig. U ziet dus geen overloopaansluiting meer in het zicht. Daardoor komt het design van het ligbad volledig tot zijn recht en wordt het schoonmaken zelfs iets vereenvoudigd.

Vrijstaand een trend en met BETTE nu nog mooier
Vrijstaande ligbaden zijn een trend en worden steeds populairder. Naast het weldadige comfort dat een ligbad u biedt is een vrijstaand ligbad een architectonisch hart van elke badruimte. Daarom biedt BETTE u de keus uit een groot assortiment design ligbaden. De BETTE ligbaden hebben een opvallende vormgeving en creëren een interieur met allure. Dankzij de duurzame kwaliteit van het geëmailleerde titaniumstaal hebben de ligbaden de gewenste luxe uitstraling. Een uitstaling die nu nog mooier wordt met de innovatieve elektronische afvoer- en overloop.

Werking BETTESENSORY
Bij de ontwikkeling van de elektronische afvoer- en overloop waren het voorkomen van overstroming, veiligheid en eenvoud van bediening, de belangrijkste uitgangspunten. Omdat te bereiken wordt de waterhoogte, dus de druk in het ligbad, permanent elektronisch gecontroleerd. Als het niveau stijgt boven een gedefinieerd niveau, dan opent de afvoer enige seconden totdat het ingesteld niveau is bereikt. De minimale en maximale waterhoogten worden vooraf fabrieksmatig ingesteld. Indien nodig kan de installateur op basis van uw wensen de hoogte wijzigen. De doordachte constructie van de afvoer zorgt er bovendien voor, dat zeepresten, schuim en haren geen kans krijgen zich vast te hechten. De afvoer kan ook eenvoudig met de hand worden bediend. Met een lichte aanraking op het deksel opent die zich. Als u doordrukt sluit de afvoer.

Als een sculptuur, kunstzinnig, markant en een blikvanger pur sang. Dat is de nieuwe vrijstaande wastafel BETTEART van de Duitse designfabrikant BETTE. Hiermee bewijst BETTE opnieuw, dat zij tot de beste sanitair fabrikanten behoren op het gebied van design, exclusiviteit en kwaliteit. De wastafel is perfect te combineren met het vrijstaande ligbad uit de gelijknamige serie. Naast het opvallende design geniet u jaren van de vele voordelen van het hoogwaardige geëmailleerde titaniumstaal.

Alsof uit één stuk vervaardigd zonder naden
Het bijzondere ontwerp is gemaakt in samenspraak met Designbureau Tesseraux & Partner. Wat deze wastafel absoluut uniek maakt is dat deze naadloos met de hand is vervaardigd. Dit is een goed bewijs van de hightech productie waarmee BETTE zich onderscheid. De wastafel is 60 cm breed, 40 cm diep en 90 cm hoog en is volkomen vrij van randen en naden. Dit is niet alleen esthetisch mooier, het heeft ook hygiënische voordelen. Vuil en bacteriën kunnen zich niet in naden nestelen. Dankzij de ronde vormgeving van de 10 cm diepe waskom, de subtiele bovenrand en het feit dat er geen naden in de wastafel zitten, is het reinigen eenvoudig en effectief.

Voordelen BETTEGLAZUUR®
De BETTEART wastafel is vervaardigd van duurzaam titaniumstaal, dat is voorzien van het unieke BETTEGLAZUUR®. Op het glasharde en poriënvrije oppervlak van het glazuur hebben vuil en bacteriën geen kans. Daarnaast is het glazuur kras- en slagvast en goed bestand tegen chemicaliën, zoals cosmetica en verzorgingsproducten (zelfs nagellakremover). Het materiaal is UV- en hittebestendig en daardoor ook bestand tegen kaarsen. Al deze voordelen zorgen ervoor dat het oppervlak zijn briljante glans en kleurechtheid behoudt, zelfs na vele jaren van intensief gebruik. Met BETTE kiest u dus voor gegarandeerde kwaliteit.

De Duitse fabrikant BETTE, bekend van luxe ligbaden met een uitgesproken design, heeft de “betaalbare” serie BETTECOMODO uitgebreid. Het woord “comodo“ is Italiaans en betekent comfortabel, knus en huiselijk. Zoals de naam al zegt, zorgt BETTECOMODO voor een heerlijk ligcomfort tijdens het baden. Daarnaast gaat u van de prijs extra genieten. Want voor een schappelijk prijs krijgt u een elegant design, de vormgeving is in samenspraak met het Designbüro Tesseraux + Partner tot stand gekomen, en een topkwaliteit. Kiest u voor BETTE dan kiest u ook voor het duurzame en onverwoestbare geëmailleerde titaniumstaal. In vergelijking met kunststof heeft dat vele voordelen: het is sowieso heel hygiënisch, bestand tegen chemicaliën, kras- en slagvast en perfect warmtegeleidend. Het briljant glanzende BETTEGLAZUUR® is bovendien UV-bestendig en behoudt zijn kleur. Zo geniet u jarenlang van een comfortabel en mooi ligbad.

Optimaal comfort voor 1 of 2 personen
De huidige ligbadserie BETTECOMODO bestaat uit de afmetingen 170 x 75 x 45 cm, 180 x 80 x 45 cm en 190 x 90 x 45 cm. Nieuw is de maat 170 x 80 x 45 cm. Bovendien is nu bij alle modellen de overloop in de lengterichting van het ligbad gesitueerd, ter hoogte van het voeteneinde, en zowel links als rechts leverbaar. Dit betekent dat u nu ook met 2 personen van het bad kunt genieten.

De ligbaden zijn voorzien van een schuin gedeelte en een ronding, die de rug perfect ondersteunt. “Het geheim van het ontwerp is de ideale vormgeving voor de rug, als die perfect is, is een ligbad pas echter comfortabel”, zegt Marketing Manager Sven Rensinghoff. “Ook de rand aan het hoofdeinde heeft een elegante ronding, die zorgt voor een goede ondersteuning van het hoofd. De zijranden ondersteunen de armen. De diepte van 45 cm is voldoende om ook bij een langer verblijf in het bad te voorkomen, dat de knieën boven de waterspiegel uitsteken. De steile zijwanden, ook die aan het voeteneinde, bieden veel ligruimte en zorgen bovendien voor voldoende sta ruimte indien het bad als douche wordt toegepast.

 Kwaliteit tot in de kleinste details
De elegante vormgeving van het uit één stuk vervaardigde robuuste titaniumstaal heeft geen naden en wordt in zijn geheel geëmailleerd. Voor een deel met HighTech apparatuur, deels met ambachtelijk meesterwerk, dat garant staat voor een hoog afwerkingsniveau en dito kwaliteit. Opvallend zijn de dunne badrand van slechts 20 mm en hoeken met een radius van slechts 8 mm.

Ook bijpassende wastafels en meubels
Passend bij de ligbaden biedt BETTE fraaie wastafels in dezelfde vormentaal, vanzelfsprekend ook van robuust geëmailleerd titaniumstaal. U kunt kiezen uit drie modellen: een opzetwastafel, een wastafel voor inbouw/onderbouw en een wandwastafel. Elk model levert BETTE in de breedten van 60, 80 of 100 cm. Indien gewenst kunnen zij gecombineerd worden met de modulaire meubelserie BETTEMODULES.

Nieuwe inbouwmogelijkheden, ook ideaal voor compacte badkamers. Bent u een liefhebber van design en modern? Wenst u een hoog ligcomfort en topkwaliteit? Wilt u een ligbad dat robuust en sterk is en na jaren van gebruik mooi blijft? Kijk dan eens naar de mogelijkheden van de Duitse designfabrikant Bette. Bijvoorbeeld naar de ligbaden BETTELUX OVAL, die onlangs zijn uitgebreid met drie nieuwe modellen. Dit zijn een ligbad voor plaatsing tegen een wand en twee modellen voor in een hoek. Dankzij deze uitbreiding kan Bette voor alle toepassingen een onderscheidende designoplossing bieden, ook voor compacte badkamers. Naast het markante design profiteert u van de vele voordelen van het duurzaam geëmailleerde titaniumstaal. Ook de nieuwe ligbaden van de serie BETTELUX OVAL zijn gecreëerd in samenspraak met ontwerpbureau Tesseraux + Partner uit Potsdam. Daardoor heeft elk badkamerobject de typische Bette signatuur, die het bedrijf de reputatie van allure, exclusiviteit en duurzaamheid heeft gegeven.

Zonder naden: esthetisch en hygiënisch
De nieuwe modellen van BETTELUX OVAL zijn minimalistisch en strak vormgegeven. Toch ogen de ligbaden elegant door de relatief dunne badrand en ronde hoeken. Wat deze ligbaden extra uniek maakt is dat de ombouw en binnenzijde geen naden heeft. Dit is esthetisch het mooist en heeft hygiënische voordelen, want in naden kunnen zich vuil en bacteriën ophopen. Voor een hoog ergonomisch ligcomfort hebben alle modellen een zacht vloeiende binnen vorm. De badrand aan de wandzijden is met 5 cm verbreed zodat het hoofd voldoende ruimte heeft. De bredere rand is ook ideaal voor het plaatsen van flacons en dergelijke. Om tegemoet te komen aan individuele wensen wordt het wandmodel in drie afmetingen geleverd: 170 x 80, 180 x 85 en 190 x 95 cm. De hoekmodellen zijn leverbaar in 175 x 80, 185 x 85 en 195 x 95 cm. Alle modellen zijn standaard leverbaar in de trendy kleuren wit, manhattan, pergamon, edelweiss, starwhite en snow.

Topkwaliteit en duurzaam
Bette biedt u vele keuzemogelijkheden, een toonaangevend design en topkwaliteit. Logisch, want alle ligbaden van Bette zijn vervaardigd van duurzaam geëmailleerd titaniumstaal. Op het glasharde en poriënvrije oppervlak van het BETTEGLAZUUR® hebben vuil en bacteriën geen kans. Daarnaast is het emaille kras- en slagvast, bestand tegen chemicaliën, zoals cosmetica en verzorgingsproducten (zelfs nagellakremover). Het glazuur is bovendien hittebestendig (ook bestand tegen kaarsen) en warmtegeleidend voor een hoog comfort. Al deze voordelen zorgen ervoor, dat het oppervlak zijn briljante glans en kleurechtheid behoudt, zelfs na vele jaren van intens gebruik.

Bijpassende wastafels
In dezelfde designstijl levert Bette een uniek assortiment wastafels. De binnenzijde heeft geen hoeken en randen maar vloeiende vormen, waardoor het water op natuurlijke wijze naar de afvoer loopt. De wastafels zijn leverbaar als opbouw- en inbouwwaskommen voor meubelconsoles, en als alleenstaande wastafels voor wandmontage in breedten van 600, 800 en 1.000 mm.

Bette is bekend van de design ligbaden, wastafels en douchebakken, die zijn vervaardigd van duurzaam geëmailleerd titaniumstaal. In het kader van de veranderde trend van badkamers, meer wellness en meer woonbeleving, introduceert Bette een nieuwe meubellijn met de naam BETTEMODULES. Primair voor het opbergen van allerlei spullen, secundair omdat door de meubels nieuwe mogelijkheden ontstaan qua badkamervormgeving. Deze vormgeving onderscheidt Bette van andere aanbieders. Doordat deze modules zowel vrijstaand op de vloer, wand hangend of geïntegreerd kunnen worden met ligbaden en wastafels ontstaat een nieuw badkamerinterieur. Een esthetisch interieur dat overtuigt dankzij de unieke strakke vormgeving welke ontworpen is in samenspraak met designbureau Tesseraux + Partner uit Potsdam. Bovendien kunt u met de kleuren iets bijzonders creëren. Want naast hoogglans en mat wit, zijn de BETTEMODULES in vier trendy kleuren leverbaar en in drie warme houttinten.

Modulair inzetbaar
De BETTEMODULES voegen veel opbergruimte toe en zijn zeer flexibel inzetbaar dankzij de modulaire opzet. De wastafelmeubels zijn met vele wastafelseries van Bette te combineren. De meubels voor de diverse inbouwwastafels hebben een diepte van 49,5 cm, die voor de opbouwwastafels een diepte van 53 cm. De wastafel onderbouwmodules zijn met één of twee lades wand hangend en met 3 lades in staande versie verkrijgbaar. Daarnaast kunt u deze combineren met side- en lowboards, zodat er extra bergruimte ontstaat. Speciaal voor vrijstaande ligbaden en wastafels zijn er de lowboards die geschikt zijn voor vrijstaande plaatsing op de vloer. Deze worden tegen het ligbad of de wastafel gemonteerd.

Push to open Ook de details maken de kwaliteit van het design zichtbaar. De meubels sluiten prachtig aan bij de vormgeving van de ligbaden en wastafels. Er zijn bewust geen grepen toegepast, die anders een obstakel zouden vormen. Voor het openen van de meubels zijn deze voorzien van een “push to open” systeem. Met een lichte vingertip opent de lade zich. Ook het sluiten geschiedt subtiel met een demping.

Spannende kleurcombinaties of harmonieus
De BETTEMODULES zijn leverbaar in hoogglans wit en in een fijne mat witte structuurlak. Daarnaast in de matte kleuren greige, taupe, ocean en flint en in echt eikenhout fineer, in de tinten crème, natuur en mokka. Zo creëert u duidelijke kleur- of houtaccenten in de badkamer, nieuwe spannende contrasten of een harmonieuze uitstraling met hier en daar wat kleur.

Shape the Future, creëer een unieke beleving met de nieuwe serie BETTELUX SHAPE van de Duitse designfabrikant Bette. Een innovatief en karakteristiek vormgevingsconcept van het ligbad en de wastafel: zij worden gedragen door een open stalen frame dat in meerdere trendy kleuren is te leveren. Voor een prachtig totaalbeeld biedt Bette daarnaast een aantal accessoires met hetzelfde design. Dit totale vormgevingsconcept zorgt voor een volledig nieuwe beleving van de badruimte. Niet alleen door de karakteristieke en minimalistische vorm van bijvoorbeeld de ligbaden, maar bovendien door de consequente en opvallende vormgeving van alle objecten. Bette heeft deze serie gecreëerd in samenspraak met ontwerpbureau Tesseraux + Partner uit Potsdam.

Details maken de kwaliteit
De details maken de kwaliteit van het design zichtbaar. De meesterlijk en precies afgewerkte hoeken van het ligbad en de wastafel lopen vlak met het frame. Dankzij de sterke materiaaleigenschappen van het geëmailleerd staal kan de dragende structuur tot een minimum worden beperkt. Daarnaast heeft Bette een innovatieve techniek voor het ligbad ontwikkeld zonder zichtbare overloop.

Spannende kleurcombinaties of harmonieus
De witte of zwarte ligbaden en wastafels zijn te combineren met zes trendy framekleuren. De spiegelkast, de planchets en het krukje zijn vanzelfsprekend in dezelfde framekleuren te leveren. Bovendien kunt bij deze een extra kleurnuance kiezen, want de inzetstukken van massief eiken biedt Bette aan in de tinten crème, natuur en mokka. Zo kunnen duidelijke kleuraccenten in de badkamer worden gecreëerd, nieuwe spannende contrasten of een harmonieuze uitstraling met hier en daar wat kleur.

Multifunctionele accessoires
De nieuwe accessoires van Bette zijn slim en doordacht. De 190 cm hoge spiegelkast zorgt voor een volledig spiegelbeeld en kan door de diepte van ruim 25 cm ook als garderobe worden toegepast. De kast kan ook van een extra legplank worden voorzien. De planchets zijn leverbaar in vier afmetingen van 40, 60, 80 en 100 cm. Zonder houten inzetstuk zijn deze ook als handdoekhouder te gebruiken. Voor de functie als planchet zijn eikenhouten inzetstukken leverbaar in drie tinten. Deze inzetstukken hebben zodanige afmetingen dat ook de helft met een houten inzetstuk opgevuld kan worden, zodat de andere helft als handdoekhouder kan worden gebruikt. Tot slot de kruk: deze heeft een hoogte van 42 cm en is bovendien als bijzettafel inzetbaar.

De trend van grote comfortabele doucheruimtes zorgt voor vraag naar flexibele en individuele oplossingen op het gebied van douchebakken. De Duitse fabrikant Bette biedt meerdere series douchebakken en introduceerde al in 2012 een esthetisch zeer mooie serie geschikt voor super vlakke inbouw in de vloer. Omdat de super vlakke douchebak qua design het mooist is, heeft Bette de serie BETTEFLOOR SIDE, met vijf nieuwe afmetingen uitgebreid. Nieuw zijn: 110 x 90 cm, 130 x 90 cm, 130 x 100 cm, 140 x 80 cm en 160 x 100 cm. Bette kan nu 21 standaard afmetingen aanbieden van 90 x 90 cm tot de XXL uitvoering van 160 x 100 cm. Uniek dankzij de super vlakke vormgeving met strakke hoeken en keuze uit vele kleuren!

Keuze uit vele kleuren / 100 % grip
De nieuwe vlakke douchebakken zijn gemaakt van duurzaam geëmailleerd staal en in vele glanzende sanitair kleuren leverbaar, alsook in 22 speciaal ontwikkelde matte kleuren. U kunt de douchebak dus altijd harmonieus aan de badruimte aanpassen. Wat de antislip betreft kunt u kiezen uit ingebrand kwartszand (antislipklasse R9), of de nieuwe onzichtbare coating BETTEANTISLIP PRO met 100 % grip. Deze duurzame coating is visueel nauwelijks zichtbaar en is op het volledige oppervlakte aanwezig (voldoet aan de antislipklasse R10 van DIN 51130). De nieuwe coating is esthetisch gezien veel fraaier dan kwartszand en zorgt voor meer veiligheid, ook ideaal bij bijvoorbeeld levensbestendig wonen.

Uniek: zeer strakke hoeken
In tegenstelling tot ronde hoeken bij andere fabrikanten, heeft de serie BETTEFLOOR SIDE nog een uniek kenmerk, namelijk strakke hoekige hoeken. Dit is een essentieel voordeel bij inbouw in de vloer, want de strakke vorm van de hoeken passen precies in de 90 graden hoeken van tegelvloeren. Esthetisch is dit het neusje van de zalm! Ecologisch gecertificeerd
De ecologische kwaliteit van BETTEFLOOR SIDE is net als alle producten van Bette, gecertificeerd door een Environmental Product Declaration (EPD) van het Institut Bauen und Umwelt e.V. Deze EPD voldoet aan de ISO-norm 14025.

Bette ovaalvormige badkuip voor in een verhoging Bent u een liefhebber van iets anders in de badkamer, iets exclusiefs? Iets dat een totaal ander beeld creëert? Kijk dan eens naar de innovatie van de Duitse fabrikant Bette: het nieuwe ligbad BETTELUX OVAL HIGHLINE. Deze kan worden geïntegreerd in een verhoging en creëert nieuwe perspectieven in de totale beleving van uw badkamer.

BETTELUX OVAL HIGHLINE
Het ligbad BETTELUX OVAL HIGHLINE, is één van de drie markante modellen van de nieuwe serie BETTELUX OVAL, die allen het kenmerk hebben van een ovale en natuurlijke vorm. Naast het nieuwe ligbad voor in een verhoging, biedt Bette vrijstaande modellen, die als markant object fungeren als “eyecatcher”. Als derde model biedt Bette inbouwligbaden met een zeer smalle badrand van slechts 8 mm. Het design van alle modellen is gecreëerd in samenspraak met ontwerpbureau Tesseraux + Partner uit Potsdam. Naast de ligbaden biedt Bette een omvangrijk assortiment bijpassende wastafels. Elk badkamerobject heeft de typische Bette signatuur, die het bedrijf de reputatie van exclusiviteit en duurzaamheid heeft gegeven.

Karakteristieke vormbeleving
Het ligbad BETTELUX OVAL HIGHLINE is te integreren in een verhoging en steekt 28 cm boven de verhoging uit. De loodrechte zijkant past harmonieus bij een strakke belijning. De smalle badrand, die subtiel overgaat in de vloeiende binnen vorm, geeft het ligbad een exclusief karakter. En het comfort is hoog dankzij de mooie vloeiende vormen van de binnenzijde.

Wat Bette bovendien bijzonder maakt is het feit, dat zowel in de binnen vorm als de omkasting, geen voegen en naden zitten. Om het gevouwen, gelaste en dan fijn geëmailleerde staal zonder naden te produceren, vereist een hoge mate van precisie en vakbekwaamheid. Dat kan Bette als geen ander. Dankzij de hoogwaardige productietechniek zijn de ligbaden prachtig om te zien, maar ook robuust en duurzaam. U geniet jarenlang van zorgeloos bad comfort.

Design wastafels in dezelfde stijl
In dezelfde designstijl levert Bette een uniek assortiment wastafels. De binnenzijde heeft geen hoeken en randen maar vloeiende vormen, waardoor het water op natuurlijke wijze naar de afvoer loopt. De wastafels zijn leverbaar als opbouw- en inbouwwaskommen voor meubelconsoles, en als alleenstaande wastafels voor wandmontage in breedten van 600, 800 en 1.000 mm. Ecologisch gecertificeerd

De ecologische kwaliteit van BETTELUX OVAL is net als alle producten van Bette, gecertificeerd door een Environmental Product Declaration (EPD) van het Institut Bauen und Umwelt e.V. Deze EPD voldoet aan de ISO-norm 14025.

In het kader van de trend naar natuurlijke organische vormen, introduceert de Duitse designfabrikant Bette een nieuwe serie geëmailleerde ligbaden met een ovale vorm. De nieuwe serie heet BETTELUX OVAL. De geometrische vorm van de buitenzijden zijn nu zowel in de rechthoekige designstijl, alsook in ovale en natuurlijke vormen verkrijgbaar. Het bijzondere design is gecreëerd in samenspraak met ontwerpbureau Tesseraux + Partner uit Potsdam. Zij hebben drie markante ligbaden ontworpen en een omvangrijk assortiment wastafels. Elk badkamerobject heeft de typische Bette signatuur, die het bedrijf de reputatie van exclusiviteit en duurzaamheid heeft gegeven.

Dunne en unieke badrand van slechts 8 mm
Het model voor inbouw heeft prachtige vloeiende vormen, die zorgen voor een hoog comfort. Wat opvalt is de zeer dunne badrand van slechts 8 mm, zodat het bad nagenoeg vlak kan worden geïntegreerd. Om deze badrand technisch te produceren, was voor Bette een grote uitdaging. Want wat er ogenschijnlijk eenvoudig uitziet, is in de praktijk soms moeilijk te realiseren. Om het gevouwen, gelaste en dan fijn geëmailleerde staal in optima forma te krijgen, vereist een hoge mate van vakbekwaamheid en precisie. Dat is Bette als eerste fabrikant gelukt.

Huid- en reinigingsvriendelijk
Uit de natuurlijke grondstoffen glas, water en staal fabriceert Bette elegante ligbaden en wastafels, die een briljante maar ook huid- en reinigingsvriendelijke oppervlakte hebben. Het staal is vanzelfsprekend robuust. Daarom maken de ligbaden geen geluid en bewegen niet, ook niet bij staand gebruik. Het geëmailleerd staal is hoogwaardig en duurzaam, het oppervlak blijft jarenlang mooi en u geniet jaren van een zorgeloos badplezier.

Bijpassende wastafels
In dezelfde designstijl levert Bette een uniek assortiment wastafels. De binnenzijde heeft geen hoeken en randen maar vloeiende vormen, waardoor het water op natuurlijke wijze naar de afvoer loopt. De wastafels zijn leverbaar als opbouw- en inbouwwaskommen voor badmeubels, en als alleenstaande wastafels voor wandmontage in breedten van 600, 800 en 1.000 mm. Ecologisch gecertificeerd
De ecologische kwaliteit van BETTELUX OVAL is net als alle producten van Bette, gecertificeerd door een Environmental Product Declaration (EPD) van het Institut Bauen und Umwelt e.V. Deze EPD voldoet aan de ISO-norm 14025.

Veilig douchen is wat iedereen wenst. Daarom worden douchebakken voorzien van ingebrand kwartszand. Dat is niet echt mooi om te zien en heeft het probleem, dat niet het gehele oppervlakte is voorzien van antislip. Een nadeel is bovendien dat de laag niet duurzaam is en kan weg slijten. De Duitse fabrikant Bette heeft daar iets voor bedacht: BETTEANTISLIP PRO. Dit is een duurzame antislip coating met vele voordelen. Ten eerste is de antislip coating visueel nauwelijks zichtbaar. De coating is op het volledige oppervlakte aanwezig en is duurzaam, hygiënisch en reinigingsvriendelijk. Bij Bette is nu een prachtig design prima te combineren met een veilige antislip coating.

Veilig, esthetisch en veel keus
Vooral voor mensen die minder goed ter been zijn, kinderen en ouderen bestaat het gevaar gewond te raken door een val t.g.v. bijvoorbeeld gladde vloeren. Veiligheid is daarom essentieel om optimaal te kunnen genieten tijdens het douchen. Maar ook het design, de keuze van kleuren, een geheel vlakke of deels vlakke douchebak, is voor steeds meer mensen doorslaggevend. Bette komt aan al deze individuele wensen tegemoet, maar ook aan de wensen m.b.t. levensloop bestendig en bouwen volgens de DIN-normen. Dankzij BETTEANTISLIP PRO is veiligheid en design in meerdere series douchebakken te combineren. Want de nieuwe antislip coating wordt geleverd voor de series BETTEFLOOR, BETTEFLOOR SIDE en de vlakke en super vlakke douchebakken. Qua kleur kunt u ruimschoots kiezen uit glanzend wit en vele matte kleurtinten. Veilig en hygiënisch

Douchebakken met de nieuwe coating BETTEANTISLIP PRO voldoen aan de antislipwaarden R10 volgens DIN 51130, DIN 51097 (evaluatiegroep B) en DIN 18040 (barrièrevrij). De nieuwe coating is zeer robuust, sterk en tegelijk hygiënisch en reinigingsvriendelijk. Vuil en bacteriën hechten niet aan op de poriënvrije oppervlakte. Daarom is BETTEANTISLIP PRO ook geschikt voor openbare toepassingen, zoals bij hotels, zorghotels, verpleegtehuizen, bejaardentehuizen en ziekenhuizen. Sven Rensinghoff marketing manager van Bette: “De combinatie van staal en email is al zeer hard, qua vorm uiterst stabiel, kras- en slagvast een gemakkelijk schoon te maken. Met BETTEANTISLIP PRO bieden wij een extra optie die antislip en een esthetisch design op een hoger niveau tillen.”

De Duitse fabrikant Bette, bekend van luxe ligbaden met een uitgesproken design, introduceert voor iedereen een nieuwe serie ligbaden en wastafels: BETTECOMODO. Het woord „comodo“ is Italiaans en betekent comfortabel, knus en huiselijk. Zoals de naam al zegt, zorgt BETTECOMODO voor een heerlijk ligcomfort tijdens het baden. Bette is erin nu geslaagd, in samenspraak met het Designbüro Tesseraux &Partner, voor iedere consument comfortabele ligbaden te ontwikkelen. Met een elegante vormgeving, met een knipoog naar klassiek, en een voel- en zichtbare kwaliteit bij een heel betaalbare prijs.

Optimaal comfort voor 1 persoon
De ligbaden van de serie BETTECOMODO zijn voor liefhebbers van dikwijls en langdurig genieten in het bad. Ze zijn ontwikkeld voor 1 persoon en voorzien van een schuingedeelte en een ronding, die de rug perfect ondersteunt. “Het geheim van het ontwerp is de ideale vormgeving voor de rug, als die perfect is, is een ligbad pas echter comfortabel”, zegt Marketing Manager Sven Rensinghoff. “Ook de rand aan het hoofdeind heeft een elegante ronding, die zorgt voor een goede ondersteuning van het hoofd. De zijranden ondersteunen de armen. De diepte van 45 cm is voldoende om ook bij een langer verblijf in het bad te voorkomen, dat de knieën boven de waterspiegel uitsteken. De steile zijwanden, ook die aan het voeteneinde, bieden veel ligruimte en zorgen bovendien voor voldoende sta ruimte indien het bad als douche wordt toegepast.”

Kwaliteit tot in de kleinste details en betaalbaar
De elegante vormgeving van het uit één stuk vervaardigde robuuste staal heeft geen naden en wordt in zijn geheel geëmailleerd. Voor een deel met HighTech apparatuur, deels met ambachtelijk meesterwerk, dat garant staat voor een hoog afwerkingsniveau en dito kwaliteit. Opvallend zijn de dunne badrand van slechts 20 mm en hoeken met een radius van slechts 8 mm. Net als de andere karakteristieke ligbadseries, geeft ook deze serie Bette de signatuur van voelbare en zichtbare kwaliteit. Ook bijpassende wastafels/meubels

Passend bij de ligbaden biedt Bette drie fraaie wastafels in dezelfde vormentaal, vanzelfsprekend ook van robuust geëmailleerd staal. U kunt kiezen uit drie modellen: een opzetwastafel, een wastafel voor inbouw/onderbouw en een wandwastafel. Elk model levert Bette in de breedten van 60, 80 of 100 cm. Indien gewenst kunnen zij gecombineerd worden met de nieuwe modulaire meubelserie BETTEMODULES.

Er zijn producten die je als een boek kunt lezen. Met hun vorm vertellen ze een verhaal. Het ligbad-en wastafelensemble BetteLux behoort tot deze categorie en het verhaal dat ligbad en wastafel vertellen, is het verhaal van hun ontstaan. Uit de rechthoekige stalen platine vloeit het materiaal in de vorm van de badkuip. “Bijna als een opgespannen plaat, die door het vullen met water vervormt”, zegt Dominik Tesseraux van het ontwerpbureau Tesseraux + Partner uit Potsdam. Hij heeft de elegante badkamerobjecten voor Bette ontworpen. De badontwerper heeft de keuze uit twee inbouwvarianten: het visuele effect van deze stalen en geëmailleerde membraan komt het beste tot uiting bij een vlakke inbouw in steen of ander plaatmateriaal. Wanneer de slechts acht millimeter dikke badrand wordt ingelaten wordt duidelijk dat hier een nieuwe categorie inbouw badobjecten is gecreëerd. Maar ook in de opbouwvariant komt de smalle rand goed tot zijn recht.

Contrast van geometrie en organische vorm
De nieuwe ontwikkeling was een grote technische uitdaging voor de specialisten van Bette in Delbrück. Want zoals zo vaak is iets wat er uiteindelijk eenvoudig en elegant uitziet, in de praktijk moeilijk te realiseren. Achter het contrast van geometrie en organische vorm gaat niet alleen kennis van ultramoderne vormgevingstechnieken schuil, maar vooral ook ambachtelijk vakmanschap. Neem nou het BetteLux ligbad: de streng geometrische badrand die doorloopt in de zachte rondingen van de badkuip is slechts acht millimeter dik. Om het gevouwen, gelaste en dan fijn geëmailleerde staal in optima forma te krijgen vereist een hoge mate van vakbekwaamheid. Om het harde staal uiterst fijn te emailleren investeren de professionals van Bette veel tijd en liefde voor het materiaal en het precisiewerk in dit product.

Vloeiend, geëmailleerd staal
Tot het assortiment van BetteLux behoren naast het ligbad tevens de wastafels in dezelfde lijn. Ze zijn leverbaar als opbouw-en inbouwwaskommen voor meubelconsoles en als alleenstaande wastafels voor wandmontage in 60, 80 en 100 cm breedte. Zonder hoeken en randen vloeit het geëmailleerde staal in de wastafel naar de afvoer en geeft daarmee de natuurlijke weg van het water aan.

Aan BetteLux is goed zichtbaar hoe optimaal geschikt dit materiaal is voor de ontwikkeling van badkamerobjecten. Uit de natuurlijke grondstoffen glas, water en staal worden hier producten gevormd die een briljant, maar ook huid-en reinigingsvriendelijke oppervlak hebben, maar daarnaast ook nog eens uiterst stevig en stabiel zijn. Het ligbad van staal/emaille maakt geen geluid en beweegt niet, wanneer iemand in het water wil staan, ontspannen of gewoon languit genieten.

BetteSchmiddem II met rechtere en extra brede badrand Opvolgers kunnen echte voordelen opleveren. Ze pakken beproefde leidmotieven op, maken ruimte voor goede ideeën en maken daardoor soms andere perspectieven mogelijk. En ze weerspiegelen ook technische veranderingen en creatieve ontwikkelingen. Dat is precies het geval bij het nieuwe rechthoekige ligbad van Bette, de specialist voor badobjecten van staal/emaille. Met het model BetteSchmiddem II heeft de producent de vormgeving doorontwikkeld en nog een tikkeltje puristischer gemaakt.

Mag het een beetje meer functioneel oppervlak zijn? Door de brede badrand aan één zijde worden de rechte lijnen van de BetteSchmiddem II geaccentueerd. Omdat de in de badrand van de BetteSchmiddem geïntegreerde inloopgarnituur niet meer leverbaar was, reageerde het bedrijf snel en doelbewust. “Dankzij onze expertise op het gebied van werktuigbouw waren we in staat om op korte termijn in te spelen op de veranderde randvoorwaarden. We hebben de oorspronkelijke vormgeving opgepakt en in de productie aangepast”, zegt Thilo C. Pahl, directeur-grootaandeelhouder van Bette. Uit het voorlopermodel ontstond zo als de slimme variant de BetteSchmiddem II – een ligbad met een doorgaande horizontale uitstraling.

Een ligbad waarvan de voordelen duidelijk zichtbaar zijn: de brede badrand dient als zitvlak of kan worden gebruikt om badspullen neer te zetten. Pahl: “We creëren hiermee meer ruimte en een doordachte mogelijkheid om badbenodigdheden binnen handbereik te hebben.” Vooral voor mensen met een mobiliteitsbeperking of voor ouderen maakt dat de toegankelijkheid en het instappen veel Bette gemakkelijker. De veranderende behoeften vormen een actueel thema in de badkamerarchitectuur en wij spelen daar bewust op in. Met BetteSchmiddem II interpreteren we niet alleen de esthetische tijdgeest, maar denken ook aan de gebruikswaarde van het ligbad, en dat generatie-overkoepelend.” In lijn met de visie van kwaliteit van leven door gezondheid (tegenwoordig ook wel healthiness genoemd) leveren moderne badobjecten naast aspecten als design en ontspanning ook een tastbare meerwaarde door meer comfort en veiligheid. BetteSchmiddem II voldoet ruimschoots aan deze eisen, ook door de royale ergonomische binnenvorm. In 210 liter water zijn niet alleen moeiteloos meerdere zit- en ligposities mogelijk, maar ook echt badplezier en pure ontspanning. Het brede zijvlak dient daarbij als extra comfortzone – voor, tijdens en na het baden.

Meer artikelen...