Als buiten de lagere temperaturen de overhand krijgen, is je eigen huis de ideale retraite. Voor wellnessmomenten tijdens de korte, grauwe dagen laten we “Hygge” onze badkamer binnen: de door de Denen geliefde “anti-winterdipformule” is in hun cultuur vast verankerd en staat voor gezelligheid en geborgenheid. Kleine trucjes en foefjes zijn al voldoende om de eigen woonruimte nog intiemer en leefbaarder in te richten. Qua kleur wordt alles sober opgezet, in de typisch Scandinavische beige- en grijstinten die harmonieus op elkaar zijn afgestemd. Het devies luidt: rusten in plaats van racen, ontspannen in plaats van stressen.

Deense-lifestyle-in-badkamer02.jpg

Het principe van de eenvoud speelt in de Scandinavische inrichtingsstijl een essentiële rol. De badkamerserie Luv, ontworpen door de Deense designer Cecilie Manz, gaat hier elegant op in: het beeld van een met water gevulde schaal vormt de basis voor het design van de serie. De focus op de essentie zorgt ervoor dat we individuele elementen des te meer op waarde schatten. De combinatie van comfort biedende technologieën en materialen in het sobere, elegante design zorgt voor een warme en uitnodigende ambiance. Voor het eerst maakt Duravit gebruik van mat glazuur in zachte kleurtinten aan de buitenkant van de DuraCeram-waskommen, in mooi contrast met het hoogglans witte keramiek aan de binnenkant van de kom. Nieuwe zachte kleuren zoals zijdemat, lichtblauw of steengrijs komen ook terug in de consoletafels. Door de wisselwerking met eenvoudige inrichtingsvoorwerpen zoals (bad)handdoeken en badkameraccessoires ontstaat zo een typisch Scandinavische badkamer met de Hygge-factor.

Deense-lifestyle-in-badkamer03.jpg

80% van de Denen associëren het begrip “Hygge” met kaarslicht. Kaarsen of kleine lampen geven individuele lichtaccenten in het vertrek en creëren zo verschillende zones in de badkamer. Ook ’s avonds in het bad mag warm (kaars)licht niet ontbreken. De keuze voor het juiste ligbad speelt een belangrijke rol: het warme, aangename gevoel van de minerale DuraSolid-ligbaden uit de DuraSquare-collectie in combinatie met de nieuwe Air-Whirl- en geluidssystemen zorgen voor perfecte ontspanning tijdens lange winterdagen. Met de nieuwe look, die de strakke randen met organisch vloeiende binnencontouren laat samensmelten, wordt het ligbad bovendien een absolute blikvanger in de badkamer.

Deense-lifestyle-in-badkamer04.jpg

Deense-lifestyle-in-badkamer05.jpg

Deense-lifestyle-in-badkamer06.jpg

Deense-lifestyle-in-badkamer-07.jpg

“Ik had bij mijn ontwerp voor Duravit al vanaf het begin het beeld voor ogen van een met water gevulde schotel op een eenvoudige tafel”, aldus de Deense designer Cecilie Manz. Uit deze gedachte is de Duravit-badkamercollectie Luv ontstaan, die compleet nieuwe designopties biedt voor royale badkamers of gasten-wcs’s.

Het buitengewone design van de Luv-lijn is een uitgebalanceerde combinatie van typisch Scandinavisch minimalisme en tijdloze elegantie in zachte maar toch geometrische vormen. Met de materiaal- en kleurkeuze van de nieuwe badkamercollectie Luv, bewijst Cecilie Manz haar perfecte gevoel voor warmte en nuance. De nieuwe kleurgeneratie die exclusief voor Duravit is ontwikkeld met subtiele matte finish en glazuurtinten, onderstreept het frisse karakter van de Luv-lijn.

De collectie bevat ovale waskommen uit DuraCeram® in drie afmetingen. Door de subtiele lijnen, een ruime binnenkant en strakke randen krijgen de kommen een unieke uitstraling. Bij de waskommen met geïntegreerd kraangat zit de kraan achteraan in het midden, terwijl bij het kleine fonteintje deze aan de rechter- of linkerzijde zit. De klant heeft de keus tussen geglazuurde buitenoppervlakken met een zijdematte finish in wit, grijs of zand. Het contrast met de glanzend wit geglazuurde binnenkant van de waskom zorgt voor een unieke, warme uitstraling. Dit rustgevende beeld wordt helemaal afgemaakt door de keramische afvoerplugdeksels.

De wastafelmeubels zijn uitgerust met vier licht gebogen pootjes die tevens in hoogte verstelbaar zijn. Met deze nieuwe interpretatie van vormen, creëert Cecilie Manz op vakkundige en geheel eigen wijze een nieuwe uitstraling voor de wasplaats. Het wastafelmeubel wordt aangeboden in drie breedtes – 1788 mm voor twee wastafels, 1388 mm voor enkele wastafels en 688 mm voor het gasten-wc. De zijdematte finish in de tinten wit, Nordic wit, taupe, steengrijs, lichtblauw en nachtblauw geven de ruimte een heel eigen karakter. Het kwarts blad van het meubel in drie perfect op elkaar afgestemde kleurvariaties evenals de uitvoering van massief Amerikaans notenhout, kunnen naar keuze worden gecombineerd. Greeploze uitschuifbare laden zijn door de ingebouwde tip-on-techniek en het zelfsluitende systeem heel eenvoudig in het gebruik.

De exclusieve uitstraling krijgt een extra touch door de nieuwe spiegel met geïntegreerde dimfunctie en spiegelverwarming. De spiegels zijn verkrijgbaar in breedtes van 500 mm tot 1600 mm. Alle modellen zijn naast de standaardhoogte van 800 mm ook verkrijgbaar in 1200 mm. De ledverlichting bovenaan de spiegel zorgt voor een prettige sfeerverlichting met een optimale lichtsterkte tot 700 lux.

De Luv-collectie biedt krachtig gevormde ligbaden die een eenheid vormen met het silhouet van de waskommen. Het naadloos vervaardigde bad uit DuraSolid A voelt heerlijk zacht en warm aan en heeft een hoogwaardig matte look. Men kan kiezen voor een vrijstaand bad of een wand- en hoekversie. De hoekversie is beschikbaar als rechtse of linkse opstelling. Optioneel kan de wand- of hoekversie worden uitgebreid met een onopvallend ingebouwd Air-Whirlsysteem. Voor alle versies kan daarnaast een soundsysteem worden geïntegreerd met bediening door Bluetooth-compatibele apparaten.

Met de Starck 1-serie begon in 1994 een bijzonder succesverhaal: de progressieve badkamer-ideeën van Philippe Starck, die de hele wereld rond gingen, belichamen zijn fenomenale gevoel voor het samenspel van oorsprong en functionaliteit. Philippe Starck liet zich inspireren door oervormen zoals de waskom, emmer, zwengelpomp en spijkers en gebruikte ze als model voor zijn inmiddels klassieke badkamerserie. Ook de beroemde Starck-ton is gebaseerd op de klassieke basisvorm van een emmer en een kom en heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot zeer populaire designklassieker. Intussen heeft de klant een uitgebreide keuze aan oppervlakken voor dit tijdloze designstuk: naast het echthoutfineren eiken en het fijngenerfde, donkere Macassar is dit iconische stuk ook verkrijgbaar in Amerikaans notenhout en in zwarte of witte hoogglans.

Waar de designklassieker uit bestaat
Meervoudig gebogen, gelijmd gelamineerd hout vormt de basis van het naar beneden conisch toelopende meubel, waarop de cirkelvormige keramieken wasbak ligt. De buitenzijde van het meubel is ofwel met echthoutfineer bekleed, dat door een laag melaminehars wordt beschermd, ofwel met een lakbaar laminaat, dat later met hoogglanslak afgewerkt kan worden. Nadat de deuren uitgesneden zijn, wordt aan de achterzijde een muuraansluiting aangebracht; hier worden later de watertoevoer en -afvoer doorheen geleid. De bouwdelen van elke individuele ton zijn doorlopend genummerd, zodat ze duidelijk bij elkaar passen en het fineer mooi doorloopt. Elk exemplaar is dus uniek, waar heel veel handwerk in zit.

Aan de binnenzijde heeft het meubel een hoogwaardige bekleding van zwart laminaat. De glazen plank met chromen rand zorgt voor een makkelijke indeling van de opbergruimte. Door de grote openingshoek van zijn kwartronde, gebogen deuren kunt u gemakkelijk bij de kastjes. De handgrepen van glanzend chroom maken het meubel helemaal af. De afgebeelde versie van de ton met wastafel kost ongeveer 3.900 euro.

De ontwerper
Alleen een ontwerper als Philippe Starck kan zeggen dat woningen, huizen en kantoren zijn persoonlijke musea zijn. Ze staan namelijk vol met zijn stoelen, fauteuils, woonaccessoires en natuurlijk badkamerproducten. Als productdesigner werd hij in de jaren tachtig bekend in binnen- en buitenland. Toen al ging hij uit van het idee dat moderne vormen niet opnieuw uitgevonden hoeven te worden. Bij zijn ontwerpen richtte hij zich liever op de herontdekking van oervormen. Met zijn bijzonder succesvolle producten heeft Philippe Starck naast de Compasso d´Oro en de Lucky Strike Designer Award talrijke andere internationale designprijzen gewonnen.

Buiten worden de dagen korter en we brengen steeds meer tijd binnenshuis door. De herfst klopt aan de (badkamer) deur. In dit jaargetijde domineren wind, storm en de typische herfstkleuren, terwijl binnen in de badkamer met de rechthoekige vormen van Vero Air alles strak verloopt. De sensitieve uitstraling van Vero Air nodigt uit tot ontspannen en genieten.

Vero Air als complete badkamer schept een gestructureerde en geometrische elegance. De consequent rechthoekige vormentaal met de nieuwe, smalle keramische randen kenmerken alle producten uit deze serie. De rechthoekige wc met rimless technologie met SensoWash douche-wc zitting, de ligbaden en de verschillende meubels met optionele c-bonded technologie geven de badkamer een eigen identiteit.

Duravit-vero-air-01.jpg

Duravit-vero-air-02.jpg

Duravit-vero-air-04.jpg

Duravit-vero-air-05.jpg

Duravit-vero-air-06.jpg

Duravit-vero-air-07.jpg

Duravit-vero-air-09.jpg

 

Wakker worden, opstaan, je opfrissen. De start van de dag is voor ons een dagelijks ritueel. Voor ons welbehagen spelen de individuele, op de persoonlijke behoeften aangepaste vormgeving van de wasplaats een essentiële rol. Maar hoe creëren we dit om fris en uitgerust aan de dag te kunnen beginnen? - Keramiek, badmeubelen, kranen, accessoires en verlichting, zullen optimaal op elkaar moeten zijn afgestemd. 

Met de keuze van de wastafel bepalen we een wezenlijk kenmerk van de badkamer. Een inbouwwastafel, waskom, meubelwastafel of toch een comfortabele dubbele wastafel. Afhankelijk van de benodigde opbergruimte bieden consoles, onderbouwkasten, spiegelkasten of opbergsystemen ruimte voor grote en kleine zaken. Dankzij de combinatie van verschillende materialen en oppervlakken met keramiek worden aan de creatieve inrichtingsvrijheid geen grenzen gesteld. Bij de combinatie van meubels en keramiek heeft Duravit met de c-bonded en f-bonded techniek een stap extra gemaakt: hier wordt der meubelwastafel van boven met het meubel, of van onder met het blad op een unieke wijze verbonden. 

De keuze van de kraan reflecteert de designtaal van Duravit. Praktische accessoires zoals handdoekhouder, make-up spiegel of zeepdispenser geven de wasplaats een persoonlijke touch. Het ideale licht wordt door de verschillende lichtsoorten gerealiseerd. Naar keuze kan worden gekozen voor een randverlichting rondom de spiegel, wastafelverlichting, dimfunctie of in combinatie met indirecte verlichting. In samenspel met andere lichtbronnen zoals sfeerverlichting of kaarsen zorgt de spiegel dan ook bij het avond badritueel voor de juiste sfeer.

wastafel-vero-air.jpg

wastafel-luv.jpg

wastafel-dura-square.jpg

wastafel-me-van-starck.jpg

Dankzij zijn slimme en innovatieve wc-technologie vervult Duravit alle eisen die de gebruiker tegenwoordig aan een toilet stelt: eenvoudige reiniging, optimale hygiëne en een comfortabele douchefunctie. Door de toenemende eisen is het toilet de afgelopen jaren continu verder ontwikkeld op het gebied van spoeltechniek, design, duurzaamheid, comfort en hygiëne. Zo is er nu nog maar vierenhalf in plaats van negen liter water nodig om het toilet door te spoelen.

Ook de nieuwe, speciaal ontwikkelde oppervlakken van keramiek zijn bijzonder milieuvriendelijk. Omdat ze zo eenvoudig te reinigen zijn, kan er op water en reinigingsmiddelen bespaard worden. Effectieve antibacteriële glazuren komen tegemoet aan de wens van de gebruiker naar nog meer hygiëne. Voor extra comfort zorgt de douchetoiletzitting. Deze aanvulling op het toilet reinigt zachtjes met warm water en vervult daarmee de behoefte aan optimale hygiëne.

Open rand en krachtige spoeltechniek
De Rimless®-technologie van Duravit staat garant voor een perfect samenspel van geometrie, geoptimaliseerde stroming en design, waardoor het een toonbeeld van pure efficiency is. De open spoelrand creëert een innovatieve en effectieve waterbaan. Hierdoor ontstaat een dynamische en krachtige waterstraal, die een horizontale cirkel beschrijft voordat het water loodrecht naar beneden wegloopt en de gehele binnenkant van de toiletpot schoonspoelt. Vanzelfsprekend worden hierbij ook de toepasselijke normen voor waterspatten nageleefd en deels zelfs overtroffen.

Weinig spoelwater en eenvoudige reiniging
Zelfs met slechts vierenhalf liter water worden uitstekende hygiënische spoelresultaten behaald. Dankzij de open en prima toegankelijke randzone kan het toilet ook heel eenvoudig schoongehouden worden, waardoor het reinigen aanzienlijk sneller gaat. Door de al jarenlang beproefde WonderGliss-beschermlaag wordt het reinigen van het toilet nog eenvoudiger. De optioneel in de keramiek gebrande beschermlaag geeft vuil en kalk geen kans. Op het gladde oppervlak kunnen vuil en kalk zich niet afzetten, en resten daarvan worden nog eerder door het water weggespoeld.

Optimale hygiëne
Door het optionele gebruik van HygieneGlaze 2.0 worden de hygiënische eigenschappen van het toilet nog verder verbeterd. Bij deze innovatie gaat het niet om een oppervlakkige beschermlaag, maar om een antibacterieel keramiekglazuur dat een nagenoeg onbeperkte werkingsduur heeft. Het geoptimaliseerde recept met vier verschillende metaalionen en diverse andere bestanddelen, vormt de basis voor de bacterie- en kiemdodende werking van HygieneGlaze 2.0. Tijdens het glazuren wordt HygieneGlaze 2.0 verwerkt in het keramiekglazuur. Het is aan de binnenkant helemaal tot aan de rand ingebrand en doodt de veelal verborgen en ongewenste bacteriën in het toilet en urinoir. Na drie uur is al 90% dood en na twaalf uur is dat zelfs 99,999%. Zo’n hoog percentage is echt ongekend. HygieneGlaze 2.0 is verkrijgbaar voor alle toiletten en urinoirs uit de series P3 Comforts, ME by Starck en Vero Air.

SensoWash®-douchetoilet: nog meer comfort
De symbiose van toilet en bidet krijgt overal ter wereld steeds meer enthousiaste aanhangers. Niets is namelijk zo grondig, zo hygiënisch, zo natuurlijk en zo verfrissend als reiniging met water. Duravit heeft zich intensief met dit vraagstuk bezighouden. Het resultaat: douchetoiletten die perfect zijn afgestemd op de betreffende designseries. Hierbij is de techniek slim weggewerkt, zodat er een perfecte look gecreëerd wordt. De opvallend platte SensoWash®-douchetoiletzittingen onderscheiden zich door hun evenwichtige verhoudingen nauwelijks van een traditioneel toilet. Hiermee vervullen ze de behoefte van de klant aan pure schoonheid en bieden ze tegelijkertijd al het comfort van de moderne toilethygiëne en daardoor meer levenskwaliteit.

Alle functies van de SensoWash®-modellen worden met een afstandsbediening geregeld (zie afbeelding 5). Na het toiletbezoek kies je simpelweg de gewenste functie – zitvlakdouche, comfortdouche of ladydouche – en geniet je van de aangename en zachte reiniging door het warme water. De watertemperatuur, de waterhoeveelheid en de positie van de sproeikop kunnen helemaal naar wens worden ingesteld. Handig is ook het functionele nachtlicht. Hierbij verlicht een led de binnenkant van het toilet, waardoor de gebruiker zich optimaal in het donker kan oriënteren. Met de afstandsbediening kunnen ook de toiletbril en de toiletzitting door middel van een gemotoriseerd systeem geopend en gesloten worden. Dankzij het softclose-mechanisme kunnen beide tevens met de hand heel rustig en stil gesloten geworden. De doucetoiletzitting is vervaardigd van een bijzonder robuust materiaal en is voorzien van een krasbestendig, niet-poreus en daardoor zeer hygiënisch oppervlak. De zitting en de douchetoilettechnologie zijn nu voor het eerst volledig van elkaar gescheiden. Zo kan de complete SensoWash®-douchetoiletzitting er in een handomdraai afgehaald en weer opgezet worden. Hierdoor kan hij snel en eenvoudig gereinigd worden. Bovendien voorkomt de stevige bevestiging dat de zitting verschuift op het keramiek.

De SensoWash® Slim is een strak en voordeliger model dat hygiënisch comfort voor een breder publiek toegankelijk maakt. Hij is verkrijgbaar in verschillende designversies, waardoor hij geschikt is voor acht Duravit-series: Vero Air, P3 Comforts, ME by Starck, DuraStyle, Happy D.2, Darling New, Starck 2 en Starck 3 

Wie nog meer comfort wenst, kiest het topmodel SensoWash® e by Starck. Dit slimme model beschikt tevens over een pulserende straal, en daarnaast kunnen de persoonlijke voorkeuren opgeslagen worden in twee verschillende gebruikersprofielen. Ook is dit model uitgerust met een geïntegreerde veiligheidsvoorziening ter bescherming van het drinkwater. Verder heeft deze toiletzitting functies die een bewuste omgang met energie en water stimuleren. Het via een doorstromer verwarmde water wordt in principe alleen naar behoefte en uitsluitend in de benodigde hoeveelheid bereid. De geïntegreerde zittingverwarming kan in de energiespaarstand acht uur uitgeschakeld worden, wat ’s nachts natuurlijk ideaal is. De SensoWash® e by Starck past op vijf series: DuraStyle, Happy D.2, Darling New, Starck 2 en Starck 3 

Door de combinatie van de innovatieve SensoWash®-douchetoiletzitting en de efficiënte Duravit Rimless®-spoeltechnologie heeft Duravit een toilet gecreëerd dat aan de hoogste eisen voldoet 

De Deense designer Cecilie Manz ontwierp voor Duravit de badkamercollectie Luv.De Deense designer Cecilie Manz ontwierp voor Duravit de badkamercollectie Luv.Het buitengewone design van de Luv-lijn is een uitgebalanceerde combinatie van typisch Scandinavisch minimalisme en tijdloze elegantie in zachte maar toch geometrische vormen. Met de materiaal- en kleurkeuze van de nieuwe badkamercollectie Luv, bewijst Cecilie Manz haar perfecte gevoel voor warmte en nuance. Opvallend is de subtiele matte finish en de verschillende glazuurtinten.

Met de collectie kan een hele badkamer worden ingericht maar speciaal voor het gasten-WC zijn de schattige kleine fonteintjes. Er is keuze uit geglazuurde buitenoppervlakken met een zijdematte finish in wit, grijs of zand. 

Er is zelfs een piepklein wastafelmeubeltje dat ieder gasten-WC omtovert tot een stukje Scandinavië.

Waaraan denkt u bij het begrip „Gastenbadkamer“? Eng, doelmatig, spartaans? Wij bij Duravit willen die clichés corrigeren. Met flexibele producten, die plaatsbesparende oplossingen toelaten, met geraffineerde ontwerpen en goede ideeën voor gastenbadkamers en -WC's, die men met geheel nieuwe eigenschappen verbindt: royaal, uitnodigend, creatief, huiselijk, eenvoudigweg mooi. Ontdekt u het zelf.

Van klein grondplan tot behaaglijke ruimte.Van klein grondplan tot behaaglijke ruimte.Vanwege hun kleine, vaak ongunstig getekende grondplannen kennen veel gastenbadkamers en -WC's een eerder treurig bestaan – eng, doelmatig en spartaans ingericht. Dat het ook anders kan, toont Duravit met eebn veelvoud aan flexibele en perfect vormgegeven productideën, die ook op een klein oppervlak royale en uitnodigende inrichtingsoplossingen mogelijk maken. Geheel volgens ruimte, budget en persoonlijke voorkeur wordt zo zelfs het kleinste gasten-WC een huiselijke feel-good ruimte.

Wasplaatsen voor elke ruimte.
Van smalle handwasbak via inbouwwastafel met meubel tot waskom met passende console in verschillende uitvoeringen en afmetingen, zover reikt het omvangrijke repertoire van Duravit.

Scandinavische elegantie, strakke geometrie en slimme oplossingen - Met de nieuwe producten voor de ISH 2017 heeft Duravit een nieuwe interpretatie gegeven aan het basisconcept van een integraal interieur. De nieuwe ontwerpen bieden ruimte voor een persoonlijke inrichting van een badkamer met hoge woonkwaliteit. Hierbij volgen alle producten eenzelfde designtaal, waarmee ook combinaties van verschillende series prima mogelijk zijn. Exacte geometrische vormen, uitgelezen materialen en zachte, matte kleuren en composities doen hun intrede in de badkamer. Design, functionaliteit en groot gebruiksgemak zijn hierin perfect op elkaar afgestemd.

badkamertrends-2017---2018-002.jpg

Scandinavische elegantie met zachte tinten
De populaire noordse inrichtingsstijl kenmerkt zich door strakke vormen en zachte, natuurlijke kleuren. De Deense ontwerpster Cecilie Manz heeft voor Duravit Scandinavisch design gecombineerd met nieuwe technologieën, kleuren en materialen die overtuigen door hun haptische en functionele kracht. De badkamerserie Luv opent geheel nieuwe inrichtingsmogelijkheden voor grotere ruimtes of gastenbadkamers. Het buitengewone design verbindt Scandinavisch purisme met tijdloze, emotionele elegantie. De waskommen van DuraCeram vallen op door hun verfijnde lijnenspel, hun royale binnenafmetingen en de uitgesproken randen. Bij de keuze van materialen en kleuren bewijst Cecilie Manz haar grote gevoel voor nuances en ergonomie. Voor het eerst past Duravit matte glazuren met zachte tinten toe aan de buitenkant van de wastafels van DuraCeram. Deze contrasteren met de hoogglanzende witte keramiek aan de binnenkant. Ook de wastafelmeubels vertonen de nieuwe zachte Noorse kleuren met zijdematte lak. De strak vormgegeven baden richten zich naar de waskommen en worden vervaardigd van het solidsurface-materiaal DuraSolid A, dat bekend staat om zijn comfortabele warme touch en hoogwaardige matte look.

Tijdloze geometrie in het nieuw
Strakke, tijdloze vormen creëren vaste waarden en staan bij de inrichting van een badkamer hoog in het vaandel. Vero Air – design by Duravit – volgt deze blijvende trend. De complete badkamerserie valt in de smaak bij puristen en individualisten met een neusje voor duurzaam design. Dankzij zijn scherpe, klassieke hoekige vorm behoort Vero sinds 2001 tot de architectonische klassiekers in badkamerdesign. Het nauwkeurige design van Vero Air geeft dankzij moderne productietechnologieën een nieuwe interpretatie aan de tijdloze geometrie van Vero. De wastafels en baden uit de serie overtuigen door hun gereduceerde randen en markante, rechtlijnige verschijning.
Met de nieuwe collectie DuraSquare presenteert Duravit een upgrade van VeroAir, die vanwege zijn scherpte, precisie en reductie nieuwe maatstaven zet. Nauwkeurige randen versmelten met een organische binnencontour. De serie – van wastafel tot bad – heeft een consequente vormgeving en is vervaardigd van de innovatieve materialen DuraCeram en DuraSolid. In de badkamer vormen de wastafels in combinatie met het nieuwe badkamermeubel een echte blikvanger. Deze flexibele onderkast is in hoogte verstelbaar en verkrijgbaar in zilver (chroom) en matzwart.

badkamertrends-2017---2018-003.jpg

Creatieve oplossingen voor kleinere ruimtes
Krappere woonruimte vereist meer functionaliteit. En daarvoor zijn slimme oplossingen nodig. Met de nieuwe douche-badcombinatie Shower & Bath is Duravit er uitstekend in geslaagd de hoge designeisen aan een modern bad en optimale benutting van de ruimte te verenigen. Het ontwerp van EOOS is een walk-in-douche en een bad ineen. De multifunctionaliteit van Shower & Bath is het resultaat van een ongekende precisie in de afwerking en het gebruik van het innovatieve materiaal DuraSolid A.

De persoonlijke en perfect passende wasplekken beschikken over een planchet en opbergruimte en zijn zowel functioneel als comfortabel. Het nieuwe consolesysteem omvat homogene meubelconsoles die geleverd worden in twee verschillende diktes (30 en 45 mm) en variëren in breedte en diepte. Daarnaast kunnen ze gecombineerd worden met onderkasten en meubels van in totaal zeven Duravit-series: L-Cube, Vero, Happy D.2, Delos, DuraStyle, Ketho en X-Large. De consoles van Duravit zijn verkrijgbaar in tweeëndertig verschillende oppervlakken van hoogglanslak zoals ‘apricot pearl’ of ‘stone blue’ tot fronten van echt eiken- of notenhout. Door eigen combinaties van bijvoorbeeld een console van notenhout en een elegante, witte onderkast kunnen fascinerende accenten gezet worden.

De nieuwe, minimalistische wastafel Durasquare is vervaardigd uit DuraCeram®. Dit keramische materiaal maakt het mogelijk om wastafels met buitengewoon dunne randen te creëren, die naast onderhoudsarm ook zeer robuust zijn.

De wastafel in combinatie met het nieuwe wastafelframe vormt een eyecatcher in iedere badkamer. Het flexibele frame is in hoogte verstelbaar en verkrijgbaar in chroom en zwart. Deze industriële look past perfect in de huidige badkamers. Een krachtige look ontstaat als deze opstelling wordt gecombineerd met grote marmeren tegels.

Het glazen legbord van het frame is verkrijgbaar in zes verschillende kleuren waaronder: Jade, Stone Blue en Flannel Grey.

Vooral in de stad waar huizen en appartementen vaak niet al te groot zijn, bieden creatieve oplossingen uitkomst. Met de nieuwe combinatie Shower + Bath is het Duravit gelukt de hoge eisen van modern badkamerdesign en optimaal ruimtegebruik te verenigen: Het ontwerp van EOOS is een walk-in douche en ligbad in één. Dankzij de geïntegreerde glazen deur wordt het bad snel en eenvoudig omgetoverd tot een open, makkelijk te betreden douche. Maar dat is niet het enige: zodra de deur naar het bad wordt geopend, verdwijnt deze onder een waterbestendig zitkussen en blijft daardoor onzichtbaar. Het vormvaste kussen ligt op de geïntegreerde deur en badrand en biedt daarmee zowel een aangename zitplaats als extra ruimte.

De herkenbare stijl van Shower + Bath wordt gekenmerkt door zijn uitzonderlijke precieze belijning. De rechthoekige basisvorm en de steile wanden bieden veel bewegingsruimte tijdens het douchen. Het douchegedeelte wordt omgegeven door een glazen douchewand. Duravit biedt daarnaast ook optioneel een douchewand van spiegelglas. Deze variant, vooral bij toepassing in kleine badkamers, doet kleine ruimtes direct groter lijken. Tijdens het douchen kan het kussen worden gebruikt als een comfortabele zitplaats. Het verschuifbare zitkussen kan over de hele lengte worden verschoven.

Het kussen is daarnaast een handig hulpje om volledig te kunnen ontspannen het kan zowel als rugleuning of als aflegruimte gebruikt worden om allerlei spulletjes op te leggen. Met gesloten deur kun je genieten van een ontspannen bad. Een veiligheidssluiting waarborgt dat de deur van ESG-glas niet per ongeluk kan worden geopend.
De praktische 2-in-1 oplossing van Shower + Bath is met de grootste precisie vervaardigd. DuraSolid A maakt het mogelijk om zowel bij de vormgeving als bij de uitvoering uiterst nauwkeurig te werken. Zowel het bad, de opzetrand en bekleding is vervaardigd uit het Solid-materiaal. De compacte buitenmaten van 170 cm x 75 cm bieden efficiënte inbouwmogelijkheden. Deze nieuwe oplossing is ideaal als men bijvoorbeeld het klassieke ligbad willen vervangen, bij badkamerrenovaties

 

Tijdens de ISH 2017 presenteert Duravit met de Vero Air-collectie het doorontwikkelde concept van haar succesvolle Vero-lijn. In de nieuwe Vero Air-collectie komt de iconische, rechthoekige look van de Vero-wastafels duidelijk terug. Met de nieuwe technische mogelijkheden biedt de nieuwe collectie een vormgeving met unieke precisie en karakter. Door de assortimentsuitbreiding met de hypermoderne spoelrandloze closets, een nieuw assortiment ligbaden en diverse meubels met optimale c-bonded technologie, is de Vero Air-lijn uitgegroeid tot een complete badkamercollectie met een onveranderde robuuste, vormgevende identiteit.

In 2001 legde Duravit met de Vero-lijn de fundering voor architectonisch badkamerdesign. De succesvolle belijning wordt consistent doorgevoerd in de rechthoekige basisvorm waarbij functionaliteit en veelzijdigheid voorop staan. Duravit heeft deze kenmerkende stijl consistent doorontwikkeld en met de nieuwe Vero Air-lijn een complete badkamercollectie gecreëerd.
De wastafels en ligbaden met hun dunne randen en krachtige lijnvoering geven een elegante, strakke uitstraling. Het unieke en strakke design van deze lijn wordt mede mogelijk gemaakt door de moderne productietechnologieën van Duravit, die het bedrijf voortdurend verder blijft door ontwikkelen.

Vooral de rechte binnencontouren en precieze radius van de Vero Air-wastafels zijn karakteristiek voor deze serie. De wastafels zijn te combineren met de Vero-lijn (Design by Kurt Merki Jr.) en L-Cube (Design by Christian Werner) en zijn beschikbaar in vijf afmetingen (500 mm tot 1200 mm). De opzetwastafels zijn verkrijgbaar in twee afmetingen (500 mm en 600 mm) die speciaal voor deze serie zijn aangepast. De rechte lijnen van het Vero Air-design komen in combinatie met de wastafelonderbouwkast nog eens extra tot hun recht, met de minimaal uitstekende randen van slechts acht millimeter. Door het gebruik van de c-bonded-technologie worden keramiek en meubel uiteindelijk samengebracht tot één minimalistisch meesterwerk, dat in deze vorm uniek is voor de markt en momenteel alleen door Duravit wordt vervaardigd.

De krachtige belijning van de Vero Air-ligbaden zetten de designtaal van de serie consequent voort. Door radius en wanddiktes (55 mm)te optimaliseren is het herkenbare wastafeldesign nu ook terug te zien in het monoliet gevormde bad van acryl. Het naadloze ligbad is vrijstaand of als inbouwmodel verkrijgbaar in vier afmetingen (vanaf 1700 x 700 mm tot 1900 x 900 mm). Een bijzondere toevoeging is het nieuwe, onopvallend ingebouwde air-whirlsysteem met piëzo-knop. Deze speciale drukknop is uitgevoerd zonder mechanische onderdelen, voor een onderhoudsarm gebruik.

Ook de closets en bidets in deze serie zijn uitgevoerd in de herkenbare rechthoekige Vero-stijl met rond aflopende onderkant. De closetbril is eenvoudig te verwijderen met een drukknop aan de zijkant, zodat het sanitair gemakkelijk kan worden gereinigd. Speciaal voor de rechthoekige vormen van dit toilet heeft Duravit het spoelsysteem geoptimaliseerd: de innovatieve rimless-technologie garandeert maximale spoelresultaten door de optimale watergeleiding aan de binnenkant van het closet. Innovatieve kenmerken ten behoeve van verhoogd comfort en hygiëne, zoals het keramische glazuuroppervlak HygieneGlaze 2.0 en de optionele combinatie van de douche-wc-zitting SensoWash Slim, voldoen aan de hoogste eisen.

 

“Ik had bij mijn ontwerp voor Duravit al vanaf het begin het beeld voor ogen van een met water gevulde schotel op een eenvoudige tafel", aldus de Deense designer Cecilie Manz. Uit deze gedachte is de Duravit-badkamercollectie Luv ontstaan, die compleet nieuwe designopties biedt voor royale badkamers of gasten-wcss.

Het buitengewone design van de Luv-lijn is een uitgebalanceerde combinatie van typisch Scandinavisch minimalisme en tijdloze elegantie in zachte maar toch geometrische vormen. Met de materiaal- en kleurkeuze van de nieuwe badkamercollectie Luv, bewijst Cecilie Manz haar perfecte gevoel voor warmte en nuance. De nieuwe kleurgeneratie die exclusief voor Duravit is ontwikkeld met subtiele matte finish en glazuurtinten, onderstreept het frisse karakter van de Luv-lijn.

De collectie bevat ovale waskommen uit DuraCeram in drie afmetingen. Door de subtiele lijnen, een ruime binnenkant en strakke randen krijgen de kommen een unieke uitstraling. Bij de waskommen met geïntegreerd kraangat zit de kraan achteraan in het midden, terwijl bij het kleine fonteintje deze aan de rechter- of linkerzijde zit. De klant heeft de keus tussen geglazuurde buitenoppervlakken met een zijdematte finish in wit, grijs of zand. Het contrast met de glanzend wit geglazuurde binnenkant van de waskom zorgt voor een unieke, warme uitstraling. Dit rustgevende beeld wordt helemaal afgemaakt door de keramische afvoerplugdeksels.

De wastafelmeubels zijn uitgerust met vier licht gebogen pootjes die tevens in hoogte verstelbaar zijn. Met deze nieuwe interpretatie van vormen, creeert Cecilie Manz op vakkundige en geheel eigen wijze een nieuwe uitstraling voor de wasplaats. Het wastafelmeubel wordt aangeboden in drie breedtes 1788 mm voor twee wastafels, 1388 mm voor enkele wastafels en 688 mm voor het gasten-wc. De zijdematte finish in de tinten wit, Nordic wit, taupe, steengrijs, lichtblauw en nachtblauw geven de ruimte een heel eigen karakter. Het kwarts blad van het meubel in drie perfect op elkaar afgestemde kleurvariaties evenals de uitvoering van massief Amerikaans notenhout, kunnen naar keuze worden gecombineerd. Greeploze uitschuifbare laden zijn door de ingebouwde tip-on-techniek en het zelfsluitende systeem heel eenvoudig in het gebruik.

De exclusieve uitstraling krijgt een extra touch door de nieuwe spiegel met geïntegreerde dimfunctie en spiegelverwarming. De spiegels zijn verkrijgbaar in breedtes van 500 mm tot 1600 mm. Alle modellen zijn naast de standaardhoogte van 800 mm ook verkrijgbaar in 1200 mm. De ledverlichting bovenaan de spiegel zorgt voor een prettige sfeerverlichting met een optimale lichtsterkte tot 700 lux.

De Luv-collectie biedt krachtig gevormde ligbaden die een eenheid vormen met het silhouet van de waskommen. Het naadloos vervaardigde bad uit DuraSolid A voelt heerlijk zacht en warm aan en heeft een hoogwaardig matte look. Men kan kiezen voor een vrijstaand bad of een wand- en hoekversie. De hoekversie is beschikbaar als rechtse of linkse opstelling. Optioneel kan de wand- of hoekversie worden uitgebreid met een onopvallend ingebouwd Air-Whirlsysteem. Voor alle versies kan daarnaast een soundsysteem worden geïntegreerd met bediening door Bluetooth-compatibele apparaten.

 

Na de korte maar vaak intensieve zomermaanden ontstaat er behoefte aan rust en om je lekker terug te trekken in je eigen huis. Een trend, die past bij de herfst: “Regrouding”. Dit staat voor de sterke behoefte naar geborgenheid en om te aarden.

We worden continue overspoeld met nieuwe prikkels, nieuwe apps, nieuwe sportsoorten, nieuwe smoothies. Enerzijds staan we hiervoor open, maar tegelijkertijd zijn we op zoek naar betrouwbaarheid, structuur en een thuis waar we kunnen relaxen. Wie in deze herfst zijn rust wil hervinden, heeft hiervoor met een badkamer van Duravit de ideale plek om bij te tanken.

De badkamer Darling New is de oplossing voor esthetici: de badkamer met Darling New keramiek en L-Cube meubel zorgt in puur wit voor een minimalistische look. Diverse accessoires laten zich in deze staande variant nog eenvoudiger opbergen. Voor een opfrisser aan de wastafel is de extra diepe wasbak uit DuraCeram zeer geschikt. Voor deze c-bonded toepassing in hoogglans wit passen handdoeken en een badmat in trendy zwart-wit, rustgevende patronen zorgen voor meer geborgenheid. Ontspannende alternatieven voor rustzoekers: in een Darling New ligbad, omringd met gekleurde kaarsen is het gemakkelijk ontspannen. Een extra lichtaccent wordt gezet met de zachte LED verlichting die aan de onderkant van het blad is bevestigd. Het licht zorgt niet alleen voor sfeer maar is ook praktisch bij de spiegelelementen van L-Cube. Ze geven een helder, dimbaar en blindvrij licht.

Duravit heeft nog een tip voor de komende herfst: natuurlijke houtoppervlakken zoals het L-Cube meubel in mediterraan eiken of Pine Terra of een Vero meubel in Tessiner kersenhout optiek gecombineerd met witte keramiek. Zo ontstaat een mooie harmonie in aardse tinten.

Kleurige meubelfronten vormen mooie eyecatchers in de badkamer. Voor ligbaden, wastafels en overig sanitair wordt meestal gekozen voor wit. Kleur kan echter grote effecten hebben bij het inrichten van de badkamer of toilet. Als je toch met kleur wilt spelen vormen de gekleurde meubelfronten van Duravit een goed alternatief.

De fronten van de wastafelonderbouw van de serie L-Cube uitgevoerd in jade heeft een groots effect. Groene tinten blijken bijvoorbeeld rustgevend en ontspannend te werken omdat we ze met leven, natuur en gezondheid associëren. Dankzij de 30 verschillende oppervlakken zijn bij de kleurkeuze van L-Cube bijna geen grenzen meer. Of het nu een wandboard, wastafelonderbouw of hoge kast betreft, door de veelvoud van L-Cube kunnen individuele standpunten worden gecreëerd.

Maar ook gekleurde wanden brengen kleur en sfeer in de badkamer.

Zachte kleuren zoals beige, wit of grijs geven het meubel de juiste achtergrond en ondersteunen zijn werking van een wat zwaardere kleur.

Kleine veranderingen kunnen een groot effect teweeg brengen. Accessoires completeren het totaalbeeld van een badkamer en zorgen voor een persoonlijk accent. Wie op hoogwaardige badkameraccessoires inzet, verhoogt de totale waarde van de ruimte. Qua design afgestemd op de Starck series en qua materiaal op de badkamerkranen, zorgt het Starck accessoire programma voor een sfeervol ingerichte badkamer. Terug naar de essentie van de basis met de vormgeving van de accessoires. De haakjes lijken op spijkers die in de wand zijn geslagen. Glashouders, handdoekhouders en zeepschaaltjes in chroom worden op deze manier onconventioneel bevestigd.

Door het spannende samenspel van chroom, glas, en de puristische vorm, laten de accessoires uit de serie Karree zich flexibel toepassen. Zeepschaaltje, tandenborstelbeker of glazen planchet, het contract van het vierkant brengt dynamiek in de badkamer. De combinatie met kleurige badkamerspulletjes zoals zeep of handdoeken, creëert blikvangers en zo ontstaat een mooi kleurconcept. Naast de praktische badhulpjes loont het zich ook om te investeren in decoratie. Of het nu handdoeken, korven of kaarsen zijn, kleine decoratie artikelen stimuleren onze stemming en veranderen de badkamer in ons eigen persoonlijke gezellige relaxoord.

De wandboards uit de serie L-Cube bieden individuele opbergruimte voor decoratie of kleine spulletjes. Deze kunnen zowel horizontaal alsook verticaal worden bevestigd en bieden zo de ideale opbergmogelijkheid.

Een beperkte ruimte betekent niet persé een beperkte inrichtingsvrijheid. Want met een creatieve indeling en de juiste slimme producten veranderen ook kleine badkamers en wcs in een royaal badpaleis. Met de series DuraStyle en Darling New biedt Duravit een functionele badkamerinrichting voor starters met een jong design en een verrassende prijs.

Bij een gering vloeroppervlak ligt de focus op de basiselementen en hun toepassing, aangepaste en gereduceerde maten zijn daarbij belangrijke steekwoorden. Efficient gebruik van de ruimte wordt bijvoorbeeld mogelijk gemaakt door het fonteintje uit de serie PR Comforts met een breedte van 450 mm en een smalle rand. Ook de extra smalle versie waar de kraan aan de zijkant zit, bespaart waardevolle centimeters. Zeer goed geschikt voor toepassing in kleinere ruimtes zijn de rechthoekige vormen, zoals in de series Vero en 2nd floor. Ze laten zich in iedere hoek integreren en hebben minder plaats nodig dan halfronde vormen in dezelfde grootte. Ook het diagonale fonteintje uit de serie Architec is interessant door zijn bijzondere geometrie.

Als er weinig plaats is, zijn er WCs met een verkorte uitsprong. Voor de gastenbadkamer is een douche met opbergmogelijkheden interessant. Daarvoor is de innovatieve douchewand OpenSpace geschikt, die na gebruik eenvoudig tegen de wand wordt geklapt en zo de bewegingsradius in de ruimte duidelijk vergroot.


Bij kleine vloeroppervlakken kun je ruimte creeren door in de hoogte te werken. Hoge kasten uit het meubelprogramma L-Cube bieden een optimale inrichting van de ruimte.

De criteria voor een kleinere badkamer of toilet staan vast: het moet multifunctioneel en eenvoudig te reinigen zijn, veel opbergruimte bieden en er moet ruimte zijn voor eigen ideeen.

 

Gereduceerd design is de kunst van de concentratie op het wezenlijke. Het is het vermogen om het elementaire met een zekere essentie te verbinden en daarbij de mens en zijn individuele gevoel voor stijl in het middelpunt te stellen. Een uitdaging, die gemaakt is voor Philippe Starck. Met zijn nieuwe serie ME by Starck voor Duravit is het de Franse creatieveling gelukt om een collectie te ontwerpen die de wens naar pure esthetica vervult en die zich in volledig verschillende stijlwerelden integreert. Zo ontstaat een veelvoud aan individuele inrichtingsmogelijkheden.

Individuele badkamervormgeving begint bij de wastafel. Met zes veelzijdige wastafeloplossingen van 450 mm tot 650 mm, biedt ME by Starck een puristische serie voor de particuliere en project markt. Als optisch designkenmerk fungeert een smalle rand die ook bij de WCs en urinoirs terugkomt. Deze rand geeft de wastafel een zeer verfijnd en luchtig uiterlijk, ook met de diepere en comfortabele waskom. De bijzonder vlakke meubelwastafel met unieke lijnvoering van 830 mm tot 1030 mm maakt indruk met zijn royale afzetvlakken, terwijl de opzetbak zich met een meubelonderbouw of verschillende consoles laat combineren. De wastafels met zuil of sifonkap vallen in de smaak dankzij de pure, gereduceerde vormgeving en uitgebalanceerde verhoudingen.

Naast bewuste focus op het design leggen Philippe Starck en Duravit ook de nadruk op moderne technologie: de WCs en bidets van de serie hebben dankzij een nieuwe ontwikkeling een lichter gewicht en presenteren zich als mooie gesloten onderdelen, puur en zonder bevestigingsgaten aan de zijkant. De open spoelrand van de Rimless technologie, alsook de verbinding met de eveneens nieuwe douche-wc-zitting SensoWash Slim biedt nog meer comfort. Deze beschikt over precies verwerkte en zeer eenvoudig te verwijderen scharnieren. Zo staat er niks meer een extra grondige schoonmaakbeurt van het keramiek in de weg. De zitting wordt met een eenvoudige handeling afgenomen.

De heldere vormgeving van de serie wordt voortgezet in het ME urinoir. Het urinoir presenteert zich met de kenmerkende, fijne rand, als elegant en tegelijk praktisch element in de privé badkamer of in projectmarkt. Als eerste Duravit-serie zet ME ook bij het urinoir consequent in op de innovatieve Rimless technologie. Daarbij realiseert de open spoelrand een dynamisch en efficient waterbeheer. De krachtige waterstroom spoelt de gehele binnenkant van het urinoir en maakt een snelle, hygienische reiniging van het keramiek mogelijk.

Ligbaden en douchebakken alsook accessoires, ook door Philippe Starck vormgegeven, maken het programma compleet. In perfect samenspel met de nieuwe meubelserie L-Cube verleent ME by Starck de moderne badkamer een heldere esthetica met een duidelijk handtekening van de Franse designer en laat daarmee de wens naar individualisering, werkelijkheid worden.

 

Een badkamer inrichting als een collage die bestaat uit individualiteit en creativiteit. Uit de combinatie van vormen, kleuren en materialen ontstaan nieuwe esthetische eenheden. L-Cube, het nieuwe badmeubelprogramma ontworpen door Christian Werner, biedt het optimale platform voor de badkamer als designcollage. Duravit presenteert met L-Cube een nieuwe meubelserie, die speciaal voor individuele opbergoplossingen met een aantrekkelijke prijs-kwaliteitsverhouding staat.

Dankzij nieuwe Tip-on-techniek inclusief zelfsluiting versmelten de greep loze schuiflades met het totaalbeeld. Er ontstaat een collageachtig beeld met zichzelf herhalende vormen wat tegelijker een optische rust uitstraalt.

De uitvoering in hoogglans lak in Apricotpearl geeft het meubel een heel feminiene uitstraling. Ook qua vorm is er volop keuze. Alle opzet- en inbouwwastafels van de Duravit keramiekseries kunnen met L-Cube worden geconfigureerd. Hoge kasten in twee hoogten bieden plaats aan allerlei zaken. Een highlight is de half hoge kast met een optische vierdeling die het modulaire karakter van de serie benadrukt. Passend bij de maten van de meubels, biedt Duravit nieuwe spiegelelementen met geïntegreerde dimmer. Voor het eerst wordt een verblindingvrij LED-verlichting vierzijdig toegepast en garandeert een optimale uitlichting tot 700 Lux bij een aangename 3.500 graden kelvin.

Het nieuwe Duravit bad Paiova 5 van EOOS kent twee verschillende rug-schuiningen en biedt zo de keuze tussen een ergonomische zitpositie en een bijzonder vlakke ligpositie, voor baden met z’n twee of om in je eentje te relaxen.

Het design van Paiova 5 gaat uit van de symbiose van een hoekbad en een vrijstaand bad. EOOS ontwikkelde de nieuwe geometrische vormgeving door draaien van een wandversie in de ruimte. Door deze schilderachtige vervorming ontsaat een sculptuur, die de ergonomie van de binnenkant van het bad in een pentagonale buitenvorm vertaalt. Er is een vrijstaande versie en een inbouwversie en er zijn meerdere maten leverbaar en voor de liefhebber kan het bad worden uitgerust met een whirlsysteem.

Een door water gewassen steen is gelijkmatig en zonder hoeken. Zijn robuustheid en zijn aangenaam geslepen oppervlak maakt hem hard en zacht tegelijk. Duravit brengt dit natuurwonder in de badkamer en heeft samen met het designertrio EOOS de douchebak Stonetto ontwikkeld.

De douchebak wordt vervaardigd uit het optische en haptische ideale ‘steen’-materiaal DuraSolid Q. Zo wordt dit speciaal gegoten mineraal voor het eerst in de badkamer toegepast. Het matte oppervlak oogt authentiek en steenachtig en is in de kleuren wit, zand en antraciet verkrijgbaar. Op basis van zijn anti-slip eigenschappen bereikt DuraSolid Q zonder extra laag de anti-slipklasse B en biedt zo een veilige douche-ervaring. De krachtige afvoer is onder een homogene afdekplaat verborgen en zorgt, gecombineerd met de bijna onzichtbare helling van het douchebak ontwerp, voor een goede afvoer van het water. Ideaal voor grote douchekoppen of regendouches. De afdekplaat kan tijdens schoonmaken eenvoudig en snel worden afgenomen. Afhankelijk van bouwkundige voorschriften en individuele wensen kan de douchebak vlak, half opgezet of boven op de vloer worden ingebouwd. Duravit biedt voor Stonetto zowel een douchebakdrager alsook een onderstel, de douchebak kan echter ook direct op de dekvloer of de afgewerkte vloer worden geïnstalleerd. Ideaal is de combinatie met de douchewand OpenSpace B en de bijpassende douche-accessoires.

Cap Cod, gelegen in New England aan de oostkust van Amerika, heeft een onvergelijkbare flair. De regio met kilometers lange zandstranden, kristalhelder water en ongerepte natuur vormde de inspiratie voor Philippe Starck.

Met zijn nieuwe badkamerserie Cape Cod bekijkt de Franse ontwerper de badkamer op een nieuwe manier en heft barrie¨res tussen natuur en woonruimtes op. De natuur wordt een vast bestanddeel van de badkamer, als plek van ontspanning en verfrissing met esthetisch geraffineerde materialen en vormen. Keramische wasbakken met kenmerkende dunne randen, een perfect hierop afgestemd badenprogramma en individueel te combineren badmeubels die vrij geplaatst kunnen worden. Cape Cod valt niet alleen op door zijn unieke vormenspraak maar vooral door de authentieke materialen, massief echthout en een nieuw en uniek keramiek-receptuur voor bijzondere dunne waskommen.

De zachte afgeronde vormen zijn de basis voor de unieke waskommen van Cape Cod. De exclusieve waskommen worden vervaardigd uit een speciaal ontwikkelde keramiekmassa met hoge vastheid en een edele finish (DuraCeram). Deze grondstof maakt het mogelijk, opzetbakken met een randdikte van slechts vijf millimeter te realiseren, die absoluut onderhoudsvriendelijk, uitgesproken stabiel en slagvast zijn. Voor een individuele badkamerinrichting zijn de waskommen in drie vormen verkrijgbaar: rond, vierkant en triovaal.

De console met afzetvlakken vallen op door hun tijdloos modern design en komen tegemoet aan de hoogste wensen. Ze spelen vakkundig met het contrast van het staande onderstel in koel, glad chroom en vier verfijnde houtoppervlakken: eiken vintage, Amerikaans noten, Europees eiken en witbeuken. De uitvoering eiken vintage valt op door haar massieve kwaliteit en de optische kenmerkende zichtbare boomstructuur, die ieder meubel tot een unicaat maakt. Daarbij herinnert ze aan een in de storm aangespoeld stuk oud scheepshout. Een elegant alternatief voor de houtuitvoeringen wordt geboden door de versie in wit hoogglans, die ook met deuren en afzetvlakken aan de zijkant verkrijgbaar is. Voor een harmonieus, afgestemde wasplaats laat de puristische, rechthoekige spiegel (1106 x 766 mm) met LED verlichting zich ideaal combineren.

Cape Cod biedt bovendien strak vormgegeven ligbaden, waarbij de ontspanning op de voorgrond staat: een zacht gevormde steun voor het hoofd maakt een bijzonder ontspannende badervaring mogelijk. Het bad is als monoliet vormgegeven uit het nieuwe materiaal DuraSolid A dat aangenaam op de huid aanvoelt en met een hoogwaardige matte finish is uitgevoerd. Er is keuze uit een vrijstaand model en een wand- en hoekversie voor plaatsing links of rechts. Als bijzondere extra toevoeging kan er een onopvallend Air-whirlsysteem en/of een gee¯ntegreerd muzieksysteem, dat via Bluetooth compatible apparaten wordt bediend, in worden verwerkt.

Voor een uniform hoogwaardig en harmonieuze look wordt het programma met geselecteerde WC's en bidets uit de serie Starck 1, Starck 2 en ME by Starck gecombineerd.

 

Deze bijzondere wastafel uit de Happy D.2 serie van Duravit valt op door zijn vorm in de letter D. Glad wit keramiek in combinatie met het verchroomde console die plaats biedt aan de handdoek. De console is in hoogte verstelbaar. Een minimalistisch design van Sieger Design, simpel maar doeltreffend. De brede rand biedt ruimte aan tandpasta en zeep en allerlei andere waszaken die je nodig hebt bij de wastafel.

Maatvoering: 65, 80, 100 en 120 cm. Prijs in combinatie met onderstel en maatvoering van 65 cm € 978,--.

Meer artikelen...