Een warm bad is voor veel mensen de beste ontspanning. Wie minder mobiel is, moest tot nu toe een aantal hindernissen overwinnen. ARTLIFT, de combinatie van douchebad en badlift, brengt onbeperkte mobiliteit terug in de badkamer.

We worden steeds ouder en blijven daarbij gelukkig ook steeds langer gezond dan de generaties voor ons. Dat betekent ook, dat we veel langer zelfstandig en in onze eigen woning blijven. Het is natuurlijk handig, als het huis is aangepast aan de leeftijd.

Gemakkelijk instappen en genieten
In de badkamer zijn er vele mogelijkheden om comfort en veiligheid te verhogen. Het bad speelt daarbij een centrale rol. Voorheen moest je over een hoge badrand klimmen om te relaxen. Het douchebad van ARTWEGER biedt nieuwe perspectieven. De deur reikt bijna tot op de grond, zodat je veilig in het bad kunt stappen. Omdat de deur naar binnen opengaat, neemt het douchebad niet meer ruimte in dan een gewoon bad. Een vergrendeling zorgt ervoor dat de deur tijdens het baden niet geopend kan worden. De tweede bijzonderheid van ARTLIFT is de comfortabele badlift. Na het instappen in het bad klap je het zitje naar beneden en neem je rustig plaats. Terwijl het bad volloopt, laat je de badlift langzaam naar beneden zakken totdat een aangename ligpositie is bereikt. De bediening gebeurt simpelweg door het indrukken van een knop op de badrand. De comfortabele lift daalt rustig en gelijkmatig, zodat je je al die tijd zeker voelt. Het zitje is uitgerust met een Soft-Touch bekleding en voelt daardoor aangenaam en vooral warm aan. Wil je het bad verlaten, dan is een druk op de knop weer genoeg om de badlift terug te brengen in de uitgangspositie. Als de badlift niet nodig is, kun je het zitje omhoogklappen en als rugleuning gebruiken.

Goed voorbereid
Wie zijn badkamer (deels) renoveert, maar ARTLIFT nog niet nodig heeft, kan het douchebad laten uitrusten met een montagevoorbereiding inclusief rugleuning. De comfortabele badlift kan dan later eenvoudig worden toegevoegd, als men die echt nodig heeft.

Bekroond design
ARTLIFT is ondertussen al onderscheiden met de DESIGN PLUS Award, de universal design award en de universal design consumer favorite.

Met de introductie van de aantrekkelijk ARTWALL wandpanelen heeft Artweger de (gedeeltelijke) badkamerrenovatie duidelijk vereenvoudigd. Steeds vaker wordt dit practische systeem ook bij andere sanitaire voorzieningen gebruikt. Uit onderzoek blijkt dat eigenaren van huizen en appartementen bang zijn om hun badkamer op te knappen, omdat dat veel tijd in beslag neemt en er veel vuil en stof vrijkomt. Met TWINLINE 2 heeft Artweger al bewezen dat het ook makkelijker kan: het oude bad eruit, een nieuw douchebad erin. Dubbel comfort op dezelfde oppervlakte.

ARTWALL is hierbij de ideale aanvulling, omdat dit moderne wandsysteem scoort met een snelle en schone installatie. De resistente panelen bestaan uit 8 mm dikke met glasvezel versterkte composietplaten. Ze zijn krasbestendig, vlekbestendig, absoluut waterdicht, verkleuren niet, zijn gemakkelijk schoon te maken en daardoor ideaal voor natte ruimtes.

Ze worden eenvoudig op maat gemaakt met standaard gereedschap voor houtbewerking. ARTWALL panelen zijn verkrijgbaar in tien verschillende kleuren, universeel of met bloemendecor. Naast de wandpanelen zijn bijpassende badpanelen voor TWINLINE 2 verkrijgbaar.

Net zo simpel als het bewerken van de ARTWALL wandpanelen is ook de installatie: ze worden eenvoudigweg op de bestaande muur of tegelwand gelijmd. Het verwijderen van tegels of oude ondergrond behoort tot het verleden. De panelen kunnen direct op een gladde ondergrond van beton, gipsplaten, cement, hout of metaal worden bevestigd. Daardoor kan de installateur de renovatie helemaal zelf uitvoeren.

„Met de nieuwe ARTWALL heeft de sanitairbranche een product in handen, waarmee renovaties snel en schoon gerealiseerd kunnen worden, zodat tijd en kosten gespaard worden, zeker omdat zij het zonder hulp anderen kunnen installeren.“, verklaart Bruno Diesenreiter, directeur van ARTWEGER.

Uitbreiding van het programma
Was ARTWALL in eerste instantie bedoeld voor renovatie van het bad, ondertussen verovert het systeem de hele badkamer. Of het nu achter de wastafel of voor een inbouwreservoir wordt toegepast, het is altijd de ideale oplossing. Door de vele toepassingsmogelijkheden heeft Artweger ook het programma uitgebreid. De nieuwste toevoeging is een verbindingsprofiel voor 135°-hoeken. Deze wordt vaak gebruikt bij inbouwreservoirs of vijfhoekige douchewanden. Dit profiel zorgt voor meer mogelijkheden met ARTWALL.

 

De Twistline van Artweger is de ideale doucheoplossing voor iedereen, die een kleine badkamer heeft. En voor iedereen, die kwaliteit, betrouwbaarheid en stabiliteit belangrijk vindt. De Twistline heeft als meest onderscheidende kenmerk pendeldeuren die zowel naar binnen als naar buiten geopend kunnen worden. Dat maakt de bediening eenvoudig, vooral in een kleinere badkamer, en er ontstaat meer ruimte en bewegingsvrijheid.

Kwartronde douche, hoekinstap of nis, Twistline is verkrijgbaar in vele varianten. Ook maatwerk is mogelijk. De Twistline is voorzien van het speciale VARIO dichtingsysteem: er wordt een optioneel te monteren strip meegeleverd die zorgt voor volledige waterdichtheid.

Deze compacte douchewand is gemaakt van hoogwaardige materialen en ondergaat een strenge kwaliteitscontrole. Speciale wandbevestigingsprofielen geven de Twistlineeen hoge mate van stabiliteit en duurzaamheid. Artweger geeft op alle modellen vijf jaar garantie bij aanschaf via een Garantiepartner. Het scharnier met lifttechniek zorgt ervoor, dat de deur licht open- en dichtgaat. Bij het openen wordt de pendeldeur voorzichtig opgetild. De Twistline kan optioneel worden voorzien van de speciale glascoating Artweger. Artweger zorgt ervoor, dat het water er gemakkelijk vanaf loopt (vergelijkbaar met een waxbehandeling van de auto in de wasstraat). Daardoor is er minder kalkvorming.

 

De TWINLINE familie is weer uitgebreid: douche, bad of luchtige whirlpool, de TWINLINE AIR kan eenvoudigweg alles. Wie kent het niet: na een lange, inspannende dag komt men thuis en wil men alleen nog maar rust, achteroverleunen en de ogen sluiten. Wie dan ook nog een ontspannend bad kan nemen, heeft het buitengewoon goed. Vooral als het bad met één druk op de knop een bijzondere wellness-ervaring biedt. Met zijn 24 luchtjets produceert hij kleine luchtbelletjes die het lichaam zachtjes masseren.

Comfortabel liggen doet geest en lichaam goed. De fijne belletjes stimuleren de bloedsomloop en werken verkwikkend een beetje zoals champagnebubbels. Tegelijkertijd maken ze die spieren los, en ontspannen de gewrichten. Zacht licht uit twee gekleurde LED-lampen onder water maken het bad zeer sfeervol. Van minuut tot minuut neemt de spanning af en keert de rust terug.

En TWINLINE AIR kan meerdere keren per dag worden gebruikt. Tenslotte is het niet alleen een whirlpool, maar ook een comfortabele douche en handig bad met instap! De badwand is aan één kant tot bijna op de vloer open. Een elegante glasdeur zorgt ervoor, dat men zoals bij een douche gemakkelijk kan in- en uitstappen. De bijzonder subtiele luchtjets zijn vlak in de bodem van het bad geïntegreerd en storen niet tijdens het baden en douchen.
De TWINLINE AIR is zeer onderhoudsvriendelijk. Na het baden worden de luchtjets automatisch schoongeblazen en gedroogd. Zo blijft het bad schoon en hygiënisch, zelfs bij veelvoudig gebruik.

 

Als de dagen korter worden en de temperatuur naar het vriespunt zakt, is het erg behaaglijk om s avonds een warm bad te nemen. Baden is ontspannend en het bevordert een goede nachtrust. Zeker in combinatie met allerlei heerlijk geurende oliën.

Omdat de meeste Nederlandse badkamers niet zo groot zijn is het niet vanzelfsprekend dat er ruimte is voor een ligbad. Daarom ontwikkelde de badspecialisten bij Artweger de TWINLINE 2. Dit is een serie comfortabele ligbaden met een geïntegreerde, volwaardige doucheplek.

De TWINLINE 2 is ook zeer geschikt voor een deelrenovatie, want het Twinline-douchebad vraagt niet meer ruimte dan een normaal ligbad. Een bestaand oud ligbad kan eenvoudig worden verwisseld voor een nieuwe TWINLINE 2. Een douchebad dat duidelijk meer te bieden heeft, de geïntegreerde douchedeur opent naar binnen en belooft een gemakkelijk, bijna vlakke toegang tot zowel het douche- als het badgedeelte. Een slim mechanisch sluitsysteem verbindt watertoevoer met de deursluiting en verhindert dat de deur geopend kan worden tijdens het vullen en baden.

Dit bad combineert een volwaardige douche en een comfortabel ligbad in één. TWINLINE 2 is verkrijgbaar in 3 maten, 160x75, 170x75 en 180x80 cm. De mantels zijn naar keuze betegelbaar of uitgevoerd in wit kunststof. Ook is er keuze uit drie kleuren glasoppervlakken.

Een helder lijnenspel en een transparant ontwerp zijn de kenmerken van de nieuwe HIGHLINE+ douchewand van Artweger. Een uiterst minimalistische douchewand die vooral opvalt door zijn bescheidenheid en exclusieve details.

De grepen en scharnieren die op de glasvlakken lijken te zweven vallen direct op. Dit optische effect, wordt bereikt door een unieke materiaalmix en de bijzondere lijmtechniek. Alleen de frontgedeeltes van de grepen en scharnieren zijn naar keuze verchroomd of wit. De binnenzijde van de grepen zijn anti-slip uitgevoerd en bieden de gebruiker door de zachte touch nog meer comfort. Het ligt heel prettig in de hand. De deurgrepen kunnen naar keuze in vierkante of rechthoekige vorm worden uitgevoerd.

Een ander kenmerk van de HIGHLINE+ is de bijzondere hoogte van 204 cm en de slank uitgevoerde wandprofielen. De siliconenvoegen zijn onzichtbaar weggewerkt door het bijzonder ontwikkelde wandprofiel. Samen met de Artweger lijmtechniek en de optionele ART-CLEAN glasveredeling is de douchewand HIGHLINE+ bijzonder onderhouds- en reinigingsvriendelijk.

Bij dit model is het mogelijk de douche volledig barrièrevrij uit te proberen. Als blijkt dat er toch extra spatwaterbescherming nodig is, kan zonder moeite, achteraf de benodigde vloerstrip worden gemonteerd.