Alape presenteert met Assist een aanvullend planchetsysteem op het waskom- en wastafelprogramma “A form“ en de bijpassende meubelsystemen “A system“. Assist bestaat uit verschillende uitvoeringen, waardoor het geschikt is voor iedere ruimte. Het strakke matzwarte planchetsysteem is gebaseerd op een zeer nauwkeurig en filigraan aluminiumprofiel, dat in verschillende afmetingen verkrijgbaar is en stijlvol kan worden aangevuld met functie-elementen, zoals een box en een geperforeerd blok in geolied (Amerikaans) notenhout. Bovendien kunnen handdoekhouders en dispensers voor verzorgingsproducten elegant worden geïntegreerd. Dankzij het subtiele ontwerp, integreert Assist harmonieus in elk type badkamer. De multifunctionele planchetten voor badkameraccessoires bieden holistische oplossingen met gevarieerde en individuele designmogelijkheden.

Visueel overtuigt Assist door een modern design: kenmerkend is de heldere geometrische vormentaal, die tot op het wezenlijke gereduceerd is. De delicaat - door Wolfgang Hartauer - ontworpen planchetten zijn gemaakt van gepoedercoat aluminium met een matzwarte finish. Door de lichte uitstraling lijken zij tegen de muur te zweven. Deze indruk ontstaat door een schroefvrij uiterlijk, die de designer geïntegreerd heeft in zijn ontwerp.

“De planchetten moeten eenvoudig en stabiel tegen de wand kunnen worden bevestigd. Daarvoor hebben wij een innovatieve kunststofclip ontwikkeld, die haarfijn past in de verborgen groef aan de achterzijde van het profiel. Deze clip kan exact worden bijgesteld en compenseert zelfs vrij kleine oneffenheden in de muur”, zo vertelt Wolfgang Hartauer.

Afhankelijk van persoonlijke smaak en individuele behoeften is Assist verkrijgbaar als enkel planchet of uitgerust met een lotiondispenser aan de rechter- of linkerkant. De, aan het design aangepaste, dispenserfles wordt meegeleverd. Het Assist planchetsysteem is verkrijgbaar met handdoekuitsparingen voor verschillende breedtes.

Aanvullende functionele elementen als een geperforeerd blok en een box kunnen precies in de planchetten worden geplaatst en kunnen, dankzij de geïntegreerde vilten geleider, zonder moeite verschoven worden. Het aluminiumprofiel wordt in vier breedten aangeboden: 400, 600, 800 en 1000 mm. Varianten met lotiondispenser zijn in alle breedten verkrijgbaar, terwijl de handdoekhouders voorbehouden zijn voor de breedten 400, 600 en 800 mm. In totaal zijn er 20 modellen in verschillende maten en varianten beschikbaar.Aanvullende functionele elementen als een geperforeerd blok en een box kunnen precies in de planchetten worden geplaatst en kunnen, dankzij de geïntegreerde vilten geleider, zonder moeite verschoven worden. Het aluminiumprofiel wordt in vier breedten aangeboden: 400, 600, 800 en 1000 mm. Varianten met lotiondispenser zijn in alle breedten verkrijgbaar, terwijl de handdoekhouders voorbehouden zijn voor de breedten 400, 600 en 800 mm. In totaal zijn er 20 modellen in verschillende maten en varianten beschikbaar.www.alape.com

 

In het afgelopen jaar heeft Alape, met groot succes, de innovatieve en puristische wastafel “Folio” gelanceerd. In het elegante design omsluit de wastafel het bijbehorende meubel, welke bergruimte biedt voor badkameraccessoires. “Folio” is het resultaat van zeer nauwkeurig vakmanschap met een exacte geometrie, minimale radiussen en platte vlakken: geglazuurd staal van slechts 3 mm dik vouwt zich exact om de wastafel en ommantelt deze als een flinterdun blad. Dankzij een nieuwe, hiervoor ontwikkelde procestechniek, konden de mogelijkheden van het materiaal maximaal worden benut. “Folio” is nu ook verkrijgbaar in twee kleinere uitvoeringen, geschikt voor beperkte badkamers.

“Folio” is uitgebreid met twee nieuwe kleinere modellen en kan zodoende perfect worden geïntegreerd in zeer kleine badkamers en gasten badkamers. Zelfs deze wastafels, die zijn ontwikkeld voor beperkte badkamers, ademen dezelfde lichtheid, die kenmerkend is voor de hele serie. Dankzij het tijdloze ontwerp integreren ze perfect in elke badkamer. Wat opvalt is de markante vorm van een gelijkbenige kubus met een cirkelvormige waskom, welke afwijkt van de grote “Folio” wastafelvariant.

De nieuwe kleine modellen bieden specifieke voordelen en een optimale functionaliteit: dankzij het gebruik van een deur in plaats van een lade en een ruimtebesparende sifon, kan de bergruimte optimaal worden benut. Het greeploze meubel is voorzien van een deurstop aan de linkerzijde en een push-to-open mechanisme. In plaats van traditionele scharniersystemen zijn elegante, titaniumkleurige scharnieren in het corpus verzonken, die de hoogwaardigheid van de wastafel ondersteunen en voor een optimalisering van de ruimte zorgen.

De voorzijde van het corpus is voorzien van een zijdemat lakoppervlak, welke verkrijgbaar is in de standaard vijf kleurvarianten van de Folio serie. De twee subtiele bruintinten – maansteen en schaduwaarde – integreren perfect in een rustige woonomgeving, terwijl de twee krachtige tinten – fossielgrijs en aubergine – accenten aanbrengen in de badkamer. Klassiek wit rondt het kleurschema af. Dankzij de nieuwe, zeer kleine, wastafelmeubelen is het nu mogelijk om alle badkamers in huis te voorzien van een uniform “Folio” design.

“Folio” is verkrijgbaar als rechthoekig wastafelmeubel, met of zonder kraangat, in de afmetingen 381 x 363 mm en een hoogte van 361 mm. De ronde waskomuitsparing, welke in het midden geplaatst is, beschikt over een afvoerplug met wit geglazuurde afdekkap.

Met "Bicolor" en "Metallic Dark Iron" wordt het portfolio van Alape aangevuld met twee nieuwe, exclusieve oppervlakken, die verkrijgbaar zijn voor een selectie waskommen en wastafels. Dankzij de jarenlange buitengewone expertise van het materiaal emaille – geglazuurd staal - is het Alape gelukt het uiterlijk van de badkamerwastafel te transformeren middels contrastrijke en metallic oppervlakken.

De badkamer wordt meer en meer een plek voor welzijn, waar je jezelf kunt opladen en kunt ontspannen. Daarom speelt naast de functionaliteit de sfeer in toenemende mate een beslissende rol. Alape biedt gevarieerde oplossingen voor een hoogwaardige en esthetische vormgeving van de badkamer. Met de twee speciale glazuren "Bicolor" en "Metallic Dark Iron" wordt het portfolio van Alape met nog eens twee designvarianten voor waskommen en wastafels uitgebreid, welke de bewezen geometrie van de waskom een nieuw uiterlijk en een karakteristieke uitdrukking geven.

Metallic Dark Iron
Bij "Metallic Dark Iron" gaat het om een nieuw ontwikkeld emaille. Het vormt een charmant, zeer elegant alternatief voor het klassieke wit en brengt daardoor harmonische accenten in de badkamer aan. Alape speelt met "Metallic Dark Iron“ in op de Interior Design trend van metallic ogende producten. Toch blijft het meest bijzondere van dit product op het eerste gezicht verborgen: het oppervlak heeft een metallic glans en glinstert in verschillende tinten, afhankelijk van de geometrie en het perspectief. Door de hoge graad van reflectie neemt het oppervlak de omgeving in zich op en past het zich zodoende aan. Dit unieke aspect is vooral bij de ronde en ovale komvormen goed zichtbaar.

Bicolor
Met "Bicolor" zet Alape een nieuwe trend voor waskommen en -tafels. Het nieuwe oppervlak verenigt twee contrasten: zwart/wit en mat/glanzend. De precisie en exactheid van de overgang van de twee kleuren worden versterkt door de filigrane kwaliteit van de ronde waskommen van 3 mm: de kleur eindigt bij de buitenste radius en zorgt er op deze wijze voor dat het witte oppervlak van de binnenzijde een exacte rand vormt, die ook aan de buitenkant kan worden beleefd. De matzwarte buitenkleur is ook terug te zien in de accessoirecomponenten: de afstandsring en de wandconsole worden eveneens in matzwart geleverd, terwijl de ventielkap wit geglazuurd is.

Beide oppervlakken hebben een inspirerende uitwerking op de vormgeving en laten veel ruimte voor variatiemogelijkheden, juist ook in projecten. Deze nieuwe oppervlakken zijn uitsluitend verkrijgbaar bij Alape en gelden voor een selectie kommen. www.alape.com

Met “Scopio” is het Alape gelukt om het uiterlijke aspect van de klassieke waskom opnieuw te interpreteren en te definiëren: de conische vormgeving, van de door sieger design ontworpen serie, illustreert de architectonische helderheid van Alape’s portfolio in perfectie en weerspiegelt tegelijkertijd het archetype van het wastafelmeubel, de klassieke emaille kom.

Het design van de in totaal vijf “Scopio” producten verenigt twee geometrieën: een cirkel als waskomuitsparing en een conische, telescoopachtige uiterlijke vorm, die de doorslag geeft voor de naamgeving van “Scopio”. Het contrast en het weglaten van rechte hoeken onderstrepen bovendien de puristische vormgeving van deze nieuwe waskom. Zo zorgt bijvoorbeeld de vloerstaande waskomzuil voor stilistische accenten in de ruimte.

De telescoopachtige vormgeving en de smalle radiussen verlenen de serie een moderne maar toch tijdloze look. Een 3 mm dunne waskom en twee wastafels - verkrijgbaar in verschillende hoogtes - zijn, afhankelijk van de bouwkundige specificatie en de individuele smaak, beschikbaar in een vloerstaande- en wandhangende versie.

Tijdsgeest
Bij het ontwerp van “Scopio” heeft sieger design zich laten inspireren door de tijdsgeest, die gedomineerd wordt door lichte en delicate producten. "Tot nu toe baseerde de vormentaal zich op een zeer strenge geometrie. Ondertussen proberen we de taalopbouw van Alape verder uit te breiden. In de hedendaagse context is het belangrijk bepaalde elementen charmanter en eleganter te doen lijken door een modulaire opbouw en het toepassen van veelzijdigheid," stelt Michael Sieger vast.

De voor Alape karakteristieke nauwkeurige en kleine radiussen zijn ook kenmerkend voor “Scopio”. Zo is vooral de komrand van de schotelvormige waskom een opvallend element, welke bewust als frame moet worden gezien. Om de heldere vormtaal consequent te accentueren is ook de ventielkap wit geëmailleerd. Net als andere Alape waskommen heeft ook de “Scopio” waskom een donkere afstandsring tussen waskom en wastafelblad. Hierdoor lijkt de kom te zweven en wordt het reinigen vergemakkelijkt.

De schotelvormige waskom heeft een diameter van 375 mm en is inclusief de afstandsring 115 mm hoog. De op de vloer staande wastafel heeft een diameter van 400 mm en een hoogte van 900 mm. Bij de aan de muur hangende wastafel bedraagt de diameter 400 mm en de hoogte 350 mm. Zowel de op de vloer staande als de aan de muur hangende wastafel worden met én zonder kraangat aangeboden. Door de telescoopachtige vorm van “Scopio” is er een speciale wandconsole ontworpen, waarop de kraan geplaatst kan worden, en niet – zoals gebruikelijk – op de rand van de waskom. Voor wandkranen is er een kortere wandconsole beschikbaar. Een sifon, bevestigingsset en een witte ventielkap worden bij beide wastafelvarianten bijgeleverd. www.alape.com

Betty Blue is statig, een toonbeeld van elegantie, verfijning en bovendien een esthetisch unicum. Sieger Design heeft in opdracht van Alape een wastafel ontworpen, die tot in de finesses laat zien waartoe geglazuurd staal als materiaal in staat is. Volledig vlakke oppervlakten, rechte hoeken en een verborgen aan- en afvoer van het water onthullen de functie van de wastafel pas in tweede instantie. De Betty Blue wastafel weerspiegelt de gewijzigde patronen van het gebruik van een wastafelmeubel, met een tot nu toe ongeëvenaarde precisie en vlakheid van het ontwerp.

Deze vooruitstrevende wastafel kan vrijwel overal in de ruimte geplaatst worden. Het water stroomt uit de kraan op een absoluut vlak oppervlak, spreidt zich uit over het vlak en stroomt vervolgens door smalle gleuven - gepositioneerd aan de zijkanten van het oppervlak - weg naar de onzichtbare waterafvoer. Water verdwijnt niet zomaar in de afvoer; het mag gezien en bovenal ervaren worden. Het door Alape gepatenteerde principe van dit systeem maakt het mogelijk een extreem platte wastafel te ontwerpen. Hierbij zijn de aan- en afvoeren geïntegreerd binnenin de slanke tafelpoten en daarmee buiten het zicht van de gebruiker. "Het is een eenvoudige, witte wastafel gemaakt van geglazuurd staal met een indrukwekkend precies lijnenspel. Toch onthult deze tafel pas in tweede instantie haar werkelijke aard", aldus Jürgen Kloss, Head of Design and Product Management Alape.

Geglazuurd staal leidt tot nieuwe visies
Geglazuurd staal is kenmerkend voor Alape. Het materiaal is extreem duurzaam en esthetisch uniek. Tot op de millimeter precies kan er met dit materiaal gewerkt worden. Bovendien is het mogelijk holle ruimtes te creëren ten behoeve van techniek of andere toepassingen. Alape laat hiermee zien, dat grote en moeilijke vormen geproduceerd kunnen worden als een enkele eenheid. Initiële studies met prototypes in een aantal in-scene restaurants hebben overtuigend aangetoond dat deze wastafels volledig geschikt zijn voor dagelijks gebruik.

Visies op wastafelmeubels, die in het verleden ondenkbaar waren vanwege de gebruikelijke waskom vormen, kunnen middels geglazuurd staal nu werkelijkheid worden.

Als het gaat om de inrichting van toiletruimten en kleine badkamers, draait het niet alleen om het kiezen van een mooi ontworpen product. Er zijn ook architectonische elementen belangrijk. Hoe creëer je binnen de kleine ruimte een gestructureerde indeling, die er nog steeds in slaagt mensen aan te trekken door zijn hoge kwaliteit en verfijnde inrichting? Het omvangrijke assortiment kleine wastafels van Alape biedt een esthetisch, en tegelijkertijd functionele, oplossing voor uitdagend kleine vertrekken. Kleine wastafels bieden binnen een beperkte ruimte een absolute toegevoegde waarde; hierdoor kunnen de handen gewassen worden op de plek waar dit het meest zinvol is.

Als je enkel een paar vierkante meter ter beschikking hebt voor het sanitair, zoals in Nederland eerder regel dan uitzondering is, is een optimale benutting van de ruimte essentieel. Om dit te bereiken, heb je echte probleemoplossers nodig: producten, die design en functionaliteit combineren, zelfs binnen de kleinste ruimte, dankzij hun compactheid. Alape biedt veelzijdige oplossingen voor de kleinste badkamers en toiletten. Kleine wastafels van Alape
Het puristische – helder en duidelijk geometrisch – ontwerp van de kleinste Alape wastafels laat veel ruimte over voor vrijheid in het ontwerp. Dit komt doordat alle wastafels en waskommen van Alape vervaardigd worden uit geglazuurd staal. Dit materiaal is in het productieproces aan te passen aan de wensen van de klant. Of de ruimte nu rechthoekig, vierkant of rond is, de wastafel met of zonder werkblad wenselijk is, het een vrijstaand of aan de muur gemonteerd model wordt, met of zonder handdoek rail; de verschillende kleine wastafels integreren naadloos in de ruimte en creëren een gevoel van welzijn, zelfs in de meest beperkte vertrekken.

De slimme probleemoplossers
Voorbeelden van echte probleemoplossers zijn de wastafels »Inside.S« en »Insert«. Deze zijn beiden voorzien van holle compartimenten, die extra opslagruimte bieden voor producten, die dagelijks gebruikt worden, zoals cosmetica. De »Piccolo« en »Fusion.S« wastafelcollecties zijn zo compact dat deze bij uitstek ideaal zijn voor ruimten met bijzonder krappe afmetingen. De hoge ontwerpnormen van Alape kunnen enkel bereikt worden door het gebruikte materiaal, geglazuurd staal, waarmee de heldere geometrie mogelijk wordt. Door deze slimme oplossingen is het zelfs in kleine toiletruimten mogelijk de handen te wassen.

Waskommen zijn er als inbouw- of opzetwaskom en in verschillende vormen en maten. Niks nieuws aan de zon. Toch zijn er meer mogelijkheden om de waskom in het wastafelblad te verwerken. Bijvoorbeeld als onderbouwwaskom, waarbij de waskom verzonken is in het blad of als vlakinbouw, waarbij het blad naadloos doorloopt in de rand van de waskom. Nieuw is ook de uitstekende waskom, waarbij een esthetische 3mm dunne rand 25mm boven het blad uitsteekt en een prachtige compositie toont. Alape is groot in haar waskomvariëteit; van onderbouwwaskom tot opbouwwaskom en alles er tussenin. Deze variëteit aan waskommen heeft tot stand kunnen komen door het unieke materiaal waar Alape haar waskommen mee vervaardigt; geglazuurd staal. Vanwege de precisie van het materiaal en het vakmanschap van dit in 1896 opgerichte bedrijf, is het mogelijk deze bijzondere toepassingen te ontwerpen.

Trapsgewijs
We nemen je trapsgewijs mee in de verwerkingsmogelijkheden van Alape waskommen, beginnend onder het blad: de onderbouwwaskom laat het wastafelblad esthetisch doorlopen, door de waskom onder het blad te verzinken. Vanwege de precisie van geglazuurd staal, het kenmerkende materiaal van Alape, is ook vlakinbouw mogelijk. Hierdoor ontstaat een prachtige samensmelting van de waskom met het blad. Het creatieve ontwikkelingsproces van geglazuurd staal heeft tevens geleid tot het aanbrengen van een ‘reliëf’ aspect aan de inbouwwaskom. Een uitstekende rand van 25 mm hoog en slechts 3 mm dun siert het wastafelblad, terwijl de kom zelf onzichtbaar in het meubel verdwijnt. Liever de kom geheel in het zicht? Diverse opbouwwaskommen pronken op het wastafelblad, waardoor de vorm in volle glorie tot zijn recht komt.

Vormentaal
Bij een goede vormentaal worden meerdere vormen samen één. Zo ook bij de waskom en het wastafelblad. Bijzonder is bovendien dat Alape met één waskomvorm verschillende waskomverwerkingen kan realiseren, waarbij de klant de keuze heeft uit een grote range vormen.

Geglazuurd staal
Geglazuurd staal is karakteristiek voor Alape. Om staal tot een waskom te vormen is een speciaal soort staal nodig. Met behulp van een mal en een druk van 1000 ton wordt de stalen plaat één voor één omgevormd tot waskom. Op het staal wordt het glazuur – een flinterdunne laag emaille – handmatig en in meerdere lagen aangebracht en ingebrand. Door het brandproces versmelt het glazuur onafscheidelijk met de stalen kern tot een uniek en slagvast materiaal. Het gesloten, niet poreuze oppervlak is volledig hygiënisch, verfbestending, duurzaam corrosiebestendig en kleur-, kras- en slijtvast. Zelfs tegen klimatologische invloeden en sterke ultraviolette straling is het briljant gekleurde glazuur bestendig. Een hoogwaardig geluiddempend systeem van Alape zorgt er bovendien voor dat de waskommen een edel klankeffect bezitten.

Met «Folio» heeft Alape een nieuw, innovatief wastafelmeubel ontwikkeld. Hiervoor rekt Alape de mogelijkheden bij de productie van waskommen van geglazuurd staal zo ver mogelijk op. Want «Folio» is meer dan een eenvoudige waskom; het delicate werkstuk omsluit met een grote geste het bijbehorende meubel, zodat er een homogene eenheid ontstaat. Door dit elegante designidee van Gerhard Busalt worden het meubel en de wastafel een totaalkunstwerk, dat aansluit bij actuele trends in de moderne architectuur.

Alape wordt gekenmerkt door zijn jarenlange knowhow op het gebied van staalverwerking en zijn permanente drang tot innovatie. Het bedrijf uit Goslar heeft nu een techniek ontwikkeld waarmee het wastafelmeubel van geglazuurd staal nieuw kan worden uitgedacht. Met «Folio» laat Alape zien wat zoal mogelijk is op het gebied van vormgeving van het wastafelmeubel. De exacte geometrie, de minimale radiussen en de vlakke oppervlakken zijn het resultaat van zeer nauwkeurig handwerk. Geglazuurd staal van 3 mm dik vouwt zich exact om het wastafelmeubel en ommantelt dit als een flinterdun blad. Zo wordt «Folio» de voortrekker van nieuwe mogelijkheden tot vormgeving.

Jürgen Kloss, directeur Design- en Productmanagement bij Alape, zegt het volgende: «Met de nieuw ontwikkelde procestechniek kunnen wij een object maken, dat de grenzen van het materiaal zo ver mogelijk oprekt. Het product dat hierbij ontstaat, overtuigt door zijn filigrane en innovatieve afwerking.»

Op basis van een designidee van Gerhard Busalt heeft Alape met «Folio» een wastafelmeubel ontworpen, dat optisch exact datgene nakomt wat vandaag de dag in een moderne badkamer wordt verwacht. In de vormentaal van het homogene lichaam — de waskom, planchet en meubel verenigd — kunnen relaties met de moderne architectuur worden afgelezen. Lichtheid van materiaal en functionaliteit versmelten in «Folio» tot een buitengewone balans. De geoptimaliseerde opbergruimte met verborgen ladegeleiding schept de vereiste ruimte in de badkamer.

Het front van het corpus wordt gepresenteerd in vijf zijdematte, exclusief voor «Folio» ontwikkelde lakoppervlakken. De twee subtiele nuances van bruin – maansteen en schaduwaarde – integreren perfect in een rustige woonomgeving, terwijl de twee krachtige tinten – fossielgrijs en aubergine – accenten aanbrengen in de badkamer. Klassiek wit rondt het kleurenscala af. Het meubel is greeploos en voorzien van een push-to-open-systeem. De laden kunnen voor een functionele vormgeving worden aangevuld met interne indelingen, dispenserboxen en planchetten. «Folio» is verkrijgbaar in twee diepten – 450 mm voor wanduitloopkranen en 500 mm voor staande kranen – en telkens drie verschillende breedten. Bij de 804 en 1.004 mm brede wastafelmeubelen is de waskom in het midden geplaatst, bij de 1.254 mm brede variant is bovendien ook een asymmetrische plaatsing, links of rechts, mogelijk. Bovendien biedt de grote uitvoering maximaal twee uittrekladen, de twee kleinere telkens één.

Alle varianten in de serie zijn zonder overloop uitgerust en met een wit geglazuurde afdekkap. Desgewenst is zowel een overloop in combinatie met een verchroomde kap als een geïntegreerd af- en overloopventiel verkrijgbaar.

De Duitse gebroeders Sieger ontwerpen vanuit het bedrijf Sieger Design voor diverse internationale premium merken. De ontwerpkenmerken van Sieger zijn minimalistisch, geometrisch, functioneel, systematisch maar ook emotioneel. In 2015 heeft Alape de waskom 2Step, naar een ontwerp van de gebroeders Sieger, gelanceerd. Een waskom waarbij Sieger geslaagd is een vermindering van vorm en een uitbreiding van functionaliteit te bewerkstelligen. “Ontwerpen moeten de behoeften van mensen dienen, in plaats van een doel op zich zijn”, aldus Sieger.

De broers Christian en Michael Sieger zijn de tweede generatie binnen het familiebedrijf en zwaaien tegenwoordig de scepter over 45 medewerkers. De ontwerpfocus binnen het bedrijf ligt op het gebruik van het te ontwerpen product, welke nieuwe eisen stelt aan de badkamer.

”Als ontwerpers, zien we de maatschappij, de veranderingen en de behoeften beter dan misschien een andere professionele groep. Wij zien onszelf als indicatoren van seismische verschuivingen in gedrag, het waarnemen van nieuwe tendensen, voordat zij vorm hebben gekregen. Onze indrukken en analyses bepalen onze strategie en de speciale lijnen van onze producten. De samenstelling van intelligente functionaliteit, hoogwaardige materialen en een tijdloos-, zelfs archetypisch ontwerp, zijn de principes die ons leiden”, aldus Sieger.

Ontwerpvisie 2Step
Bij het creëren van nieuwe productconcepten gaat Sieger uit van functionaliteit, esthetiek en duurzaamheid. In termen van 2Step, heeft Sieger tevens gereageerd op de veranderende perceptie; “Lichtheid betekent nu luxe, terwijl gewicht en grootte karakteristieke kenmerken voor luxe waren in het verleden.” De 2Step waskom is gemaakt van geglazuurd staal. Alape kan met dit materiaal tot op de millimeter nauwkeurig fabriceren en filigranen wanddiktes bereiken. Nauwkeurig omschreven contouren en hoeken onderstrepen het minimalistische design van 2Step en creëren een gevoel van lichtheid. Bij het ontwerp was de functionaliteit het belangrijkste aspect. In het licht van de huidige technische mogelijkheden is de duidelijke geometrie van de waskom voorzien van een opvallend tussenplateau. Deze functionele ruimte kan worden gebruikt als een platform voor de kraan, alsook voor extra opslagruimte voor badkameraccessoires. De gebruiker heeft de keuze het plateau links, rechts of achter te positioneren. De ontwerpkenmerken van Sieger, te weten minimalistisch, geometrisch, functioneel, systematisch en ook emotioneel, zijn in de 2Step serie duidelijk herleidbaar.

De geglazuurd stalen waskom van maar 3 mm dik is karakteristiek voor het designmerk Alape. Alle waskommen, of deze nu recht, ovaal, rond of rechthoekig zijn; ze zijn allemaal op ambachtelijke en vakkundige wijze gefabriceerd van geglazuurd staal. Door de uiterste precisie, waarmee waskommen door dit materiaal gemaakt kunnen worden, is het ook mogelijk extra varianten te maken op bestaande waskommen. Dit creatieve proces heeft geleid tot het aanbrengen van een reliëf aspect aan de inbouwwaskom. Een uitstekende rand van 25 mm hoog en slechts 3 mm dun siert het wastafelblad, terwijl de kom zelf onzichtbaar in het meubel verdwijnt. Naast het designaspect heeft deze uitstekende rand ook praktische voordelen. De ragfijne Alape waskommen vervullen hun rol in de badkamer hiermee met discretie en charme.

Het ambachtelijke vakmanschap van de fabrikant uit Goslar, de uiterste precisie van geglazuurd staal en de vele vormen, die ermee gemaakt kunnen worden, maken het mogelijk om extra varianten op bestaande waskomseries als Unisono, Metaphor én het nieuwe product 2step op de markt te brengen. Door het 'reliëf'-aspect aan deze inbouwwaskommen toe te voegen - waarbij bovenuit het wastafelblad een strakke en subtiele uitstekende rand tevoorschijn komt - voegt Alape niet alleen een designstatement toe. Deze manier van inbouwen is ook nog eens heel praktisch; er gaat minder opbergruimte verloren in het meubel, water en tafelblad zijn van elkaar gescheiden en de waskom blijft bijzonder diep en comfortabel.

 

 

Alape staat met haar waskommen en wastafelmeubels voor uiterste precisie en een exact lijnenspel. Met de vlakinbouw (‘FB’) komt de fabrikant uit Duitsland nog een stapje dichter bij perfectie en laat zij zien, dat haar innovatievermogen verder gaat dan zuiver productontwikkeling. Door deze nieuwe inbouwmethode, waarbij de waskom volmaakt vlak in het wastafelblad wordt ingebouwd, krijgen ontwerpers, architecten en consumenten nog meer ontwerpvrijheid. Deze nieuwe inbouwvariant kan uitsluitend toegepast worden vanwege de precisie van Alape’s geglazuurd stalen waskommen en het ambachtelijk verfijnde vakmanschap waarmee Alape produceert. Niet alleen de traditionele inbouwwaskommen, maar ook de producten met een rand van slechts 3 mm, zoals de Unisono, Metaphor en de nagelnieuwe 2step waskom, kunnen in bijna alle wastafelbladmaterialen van minimaal 12 mm dik vlak worden ingebouwd. Esthetiek tot in perfectie. Waskommen voor vlakinbouw zijn vanaf 1 juli 2015 verkrijgbaar.

Alape kent een extreem omvangrijk aanbod aan waskommen. Zo beschikt Alape over onderbouw-, inbouw-, opbouw- en schotelvormige waskommen, maar ook over half ingebouwde waskommen en aan de wand bevestigde of op de vloer staande wastafels. Daar komt nu ook de vlakinbouw bij. Door optimalisering van de waskomrand en de hoge mate van nauwkeurigheid, kan de waskom harmonieus in wastafelbladen en -meubels geïntegreerd worden. De waskommen zijn heel eenvoudig te monteren en hebben slechts een 1,5 mm brede, doorlopende siliconennaad nodig voor een sluitende afdichting. Dit is een groot pluspunt in het dagelijks onderhoud.

De nieuwe vlakinbouwmethode zorgt ervoor dat op esthetisch vlak nu alle aandacht uitgaat naar de zuivere, strakke vorm van de waskom.

De precisie van de vlakinbouw is alleen mogelijk dankzij het geglazuurde staal waar alle Alape waskommen van vervaardigd zijn. Dit voor Alape karakteristieke materiaal is licht van gewicht, harder dan graniet of smaragd en kenmerkt zich door een hoge slagvastheid. De constante kwaliteit en vormzuiverheid, tot op de millimeter, is de ultieme troef.

Met '2step' brengt Alape een nieuwe, zeer opvallende reeks waskommen op de markt. De naam verwijst onmiskenbaar naar wat deze waskom zo bijzonder maakt: de strakke geometrische bak heeft aan één zijde een opvallend niveauverschil met op het tussenniveau de kraanbank. Dit niveau en de nauwkeurige opbouw ervan bewijzen eens te meer het ambachtelijke vakmanschap van de fabrikant en ze tonen aan dat Alape elke denkbare uitdaging aan kan, dankzij het gebruikte materiaal: het geglazuurde staal.

Bij '2step' gooien twee aspecten meteen veel gewicht in de weegschaal: de slechts 3 mm dikke waskomrand en de kenmerkende uitvoering van de kraanbank. In twee 'trappen' krijgt het bekken zijn diepte en worden de eigenlijke bak en de kraanbank door deze twee niveaus van elkaar gescheiden. Dit is niet alleen functioneel, maar is ook heel handig voor het neerleggen van accessoires die niet nat mogen worden. Door de doorlopende waskomrand kunt u deze neerleggen zonder dat het wastafelblad en -meubel nat worden.

Wat '2step' zo aantrekkelijk maakt, is de precieze afwerking van de hoek, de rechtlijnigheid en de vorm - eigenschappen die Alape alleen kan waarmaken dankzij het gebruik van geglazuurd staal. Het gebruikte staal waarin de waskom is uitgevoerd, is overal 3 mm dik. Dit belangrijke aspect komt vooral tot uiting in de doorlopende strakke lijnen, die wel met een liniaal getrokken lijken te zijn. De ultra-vaste afmetingen en de uiterst stabiele ligging kunnen nooit genoeg naar waarde geschat worden, want zij vormen de cruciale voorwaarde om een wastafelblad of -meubel tot op de millimeter precies te kunnen inbouwen.

'2step' is verkrijgbaar in twee inbouwvarianten. De inbouwwaskom is een verfijnde en speciale oplossing van Alape, waarbij de rand standaard 25 mm boven het wastafelblad uitsteekt. Wanneer de waskom gelijkliggend ingewerkt wordt, in bijvoorbeeld een natuurstenen wastafelblad, sluit de bovenkant van de waskom en het wastafelbladmateriaal op elkaar aan en zorgen zo voor een harmonische afdichting, waarbij de daadwerkelijke dichting nauwelijks zichtbaar is. Om aan de esthetische eisen van beide procedés te kunnen voldoen, wordt een uiterste precisie van het gebruikte materiaal gevraagd en een uitmuntend vakmanschap van de fabrikant in Goslar.

Naargelang de bouwtechnische situatie of persoonlijke smaak kan de kraanbank rechts, links of parallel met de muur worden geplaatst. De asymmetrische uitvoering is mogelijk in de breedten 525 en 700 mm, de symmetrische in de breedten 500 en 600 mm.

 

Met 'Stream' introduceert Alape een waskom die helemaal van deze tijd is: een klassieke basisvorm, een comfortabele diepte, een ruim model én een wasbak die op alle vlakken voldoet aan de moderne architectuur en techniek. In het oog springend is de basisvorm, deze is bij elke variant gelijk. Door te variëren in de afwerking van deze basisvorm ontstaan de diverse waskomuitvoeringen, zoals opbouw, inbouw en vlakinbouw. Alle waskommen zijn gemaakt uit het karakteristieke materiaal van Alape; geglazuurd staal. Doordat staal in elke gewenste vorm om te vormen is, maar 3mm dik is en een ongekende precisie tentoonspreidt, is deze nieuwe flexibele serie enkel op deze wijze te vervaardigen dankzij het materiaal. Geglazuurd staal is bovendien licht van gewicht en harder dan graniet of smaragd en kenmerkt zich door een hoge slagvastheid.

'Stream', de nieuwe rechthoekige waskom doet zijn naam alle eer aan: de moderne vorm van de bak loopt vloeiend. De perfect berekende radiussen vormen de rode draad voor de vorm van de waskom. Dit is het meest duidelijk bij de schotelvormige opbouwwaskom, waarbij de vorm aan de binnen- en aan de buitenkant precies samenvallen en een nauwkeurig berekend object creëren met een aantrekkelijke vorm, een indrukwekkende verfijndheid en een functionaliteit om u tegen te zeggen. Deze functionaliteit, die tot uiting komt in de vorm, het volume en de ruime breedte en diepte van de waskom, zorgt ervoor dat deze waskom compatibel is met alle inbouwvarianten.

Het materiaal - 3 mm flinterdun geglazuurd staal - verzekert het maximale gebruikscomfort dat we van Alape gewend zijn. ‘Stream’ is verkrijgbaar als onderbouwwaskom, inbouw-, opbouw-, vlakinbouw-, schotelvormige- en vrijstaande wastafelvarianten. De designer Gerhard Busalt raakt de kern, als hij zegt: "Met 'Stream' zijn we erin geslaagd het designaspect van het materiaal een functioneel karakter te geven."

Het is de uitgekiende combinatie van de functionele wasbak met vloeiende overgangen en het uiterst nauwkeurig afgewerkte corpus van geglazuurd staal, die zorgt voor een ideale balans. Ongeacht welke look de klant in de badkamer of sanitaire ruimte wil creëren met de waskom, hij zal zijn rol perfect en helemaal in lijn met de tijd vervullen.

'Stream' is in alle mogelijke varianten verkrijgbaar vanaf 1 mei 2015.

In 1997 creëerde Alape het archetype van een nieuwe wastafel, ontstaan uit 3mm flinterdun geglazuurd staal. Verdere ontwikkelingen in de jaren daarna leidde tot succesvolle wastafel series, zoals de door Sieger Design ontworpen Unisono en Metaphor wastafels, welke eveneens de unieke dikte hebben van 3mm. Deze twee series bevatten vanaf nu ook een op de vloer staande zuilen wastafel. De hoogste precisie, enkel en alleen te bereiken dankzij 3mm geglazuurd staal, en het delicate samenspel tussen de wastafel, de pilaar en de chromen ring zijn technisch en esthetisch ongeëvenaard.

Al meer dan 115 jaar ziet Alape geglazuurd staal niet alleen als een materiaal maar ook als haar grootste inspiratiebron. De kenmerken van het materiaal zijn het kompas geworden voor de waskomontwerpen van Alape, die de menselijke behoeften aan schoonheid en esthetiek in gelijke mate vervullen. Door het constante streven naar harmonie tussen materiaal, vorm en functie ontstaan nieuwe innovaties. Delicaat samenspel
De nieuwste innovatie is de combinatie van de waskomserie Unisono en Metaphor met een op de vloer staand corpus van geglazuurd staal. Een fijne chroomring vormt de link tussen beide elementen en maakt er een harmonisch geheel van. De cilindrische wastafel van de serie Unisono heeft een diameter van 325 of 400 mm. Het rechthoekige model Metaphor is verkrijgbaar in de afmetingen 500 x 375 mm. Beide staan tegen de muur en kunnen naar wens met een wandkraan of een op de vloer staande kraan worden gecombineerd.

Geïnspireerd op de traditie van ritueel baden, waarbij het bad als bron van reinheid wordt beschouwd, is de waskom Metaphor van Alape ontworpen. De royale opzetkom onderscheidt zich niet alleen door de zuivere geometrische vormen, maar ook doordat de kom over een doordachte functionaliteit beschikt. De kom is vervaardigd, zoals alle Alape waskommen, van geglazuurd staal. Door staal te voorzien van een flinterdunne laag emaille ontstaat er een waskom, die harder is dan graniet, licht is van gewicht en een hoge slagvastheid heeft. Anders dan bij een keramiek waskom, kunnen vanwege de unieke eigenschappen van geglazuurd staal, precieze lijnen, strakke vormen en rechte hoeken gemaakt worden. Metaphor toont met zijn uitgesproken geometrische vorm bij uitstek deze onvergelijkbare vormzuiverheid.De opzetkom is verkrijgbaar in een breedte van 1.000, 750 en 500 mm en een diepte van 375 mm.

IJzersterk
Alape produceert alle waskommen en wastafels met geglazuurd staal. De precieze lijnen, strakke vormen en rechte hoeken, vervaardigd uit 3mm flinterdun geglazuurd staal, zorgen voor een uiterst zuiver esthetisch design. Op het staal wordt een flinterdunne laag glazuur - oftewel emaille - aangebracht en ingebrand. Hierdoor gaan het staal en het glazuur een onverbrekelijke verbinding met elkaar aan en ontstaat er een bijzonder duurzaam product. De Metaphor is uniek vanwege zijn combinatie van een royale afmeting, zeer strakke hoeken en flinterdunne randen. Door de vormgeving wordt bovendien de indruk gewekt dat de waskom boven het wastafelmeubel zweeft. Hierdoor behoudt de Metaphor zijn elegante uiterlijk en is de opzetwaskom in uiteenlopende sanitaire ruimtes toe te passen, zowel privé als semi-openbaar.

 

De Unisono waskom van Alape is samen met Sieger Design ontwikkeld tot een waskom in zijn meest pure vorm. De cirkelvormige, flinterdunne waskom is strikt geometrisch vormgegeven. Unisono is vervaardigd van geglazuurd staal; staal voorzien van een laag emaille. Alleen door het gebruik van geglazuurd staal, welke kenmerkend is voor Alape, kan een uiterst nauwkeurige afwerking, esthetische kwaliteit en indrukwekkende vormzuiverheid worden bereikt. De Unisono waskom is verkrijgbaar in de kleur wit, drie afmetingen (325, 375, en 400 mm) en kan toegepast worden als zowel een opbouwwaskom als een onderbouwwaskom. Hierdoor is Unisono de perfecte waskom in verschillende ruimtelijke situaties.

De perfecte ronding
Aan het geglazuurd staal heeft Unisono zijn bijzondere kenmerken te danken. Doordat staal in elke vorm om te vormen is, bestaat de waskom uit één geheel en is de vorm zeer zuiver. De cirkelvormige en 3 mm flinterdunne waskom heeft de hardheid en chemische weerstand van glas. Het gesloten, niet poreuze oppervlak is volledig hygiënisch, verfbestending, duurzaam corrosiebestendig en kleur-, kras- en slijtvast. Zelfs tegen klimatologische invloeden en sterke ultraviolette straling is het briljant gekleurde glazuur bestendig. Een hoogwaardig geluiddempend systeem van Alape zorgt er bovendien voor dat de waskom een edel klankeffect bezit.

In 2005 heeft Alape als eerste sanitair fabrikant de individuele indeling van wastafelmeubelen vanuit een vervlochten geheel ontworpen. Voor het eerst waren losse onderdelen vrij te combineren tot een persoonlijk wastafelmeubel. De individuele vormgeving van woonruimtes is immers als een spiegel van de eigen persoonlijkheid. Het is daarom van wezenlijk belang dat de badkamer, als intiem centraal punt van de dagelijkse rituelen, de unieke levensstijl representeert. In samenwerking met Sieger Design is de avant-garde collectie Eco-system addit en Eco-system init ontwikkeld, die voortbouwt op deze ontwikkeling. Met deze modulaire meubelsystemen kunnen Alape inbouw-, onderbouw-, opbouw-, schotelvormige waskommen of op zichzelf staande wastafels gecombineerd worden met een diversiteit aan wastafelbladen, meubelmodules en accessoires om tot een geheel eigen droomontwerp te komen.

Alape produceert alle waskommen en wastafels met geglazuurd staal. Dit voor Alape karakteristieke materiaal opent een fascinerende verscheidenheid aan vormen, vlakken en afmetingen van de waskommen in een unieke precisie. Deze unieke precisie zorgt voor een naadloze aansluiting op de meubelmodules. De onzichtbare naden en de greeploze laden, die comfortabel en gemakkelijk te openen en te sluiten zijn dankzij een push-to-open mechanisme, geven zowel de esthetische als de hoge kwaliteitseisen weer van het Eco-system-meubelprogramma. Alle meubelelementen kunnen daarbij ook gebruikt worden als dressoir of bank en zijn uit te breiden met extra functionele accessoires, zoals inzetbakken, geïntegreerde contactdozen, handdoekhouders, tissuehouders, alsook spiegels en verlichting.

Eco-system init
Eco-system init is Alape’s modulaire meubelprogramma voor de integratie van inbouw-, onderbouw-, opbouw- en schotelvormige waskommen in zowel ronde, ovale, vierkante en rechthoekige vormen. De aan de wand bevestigde meubelmodules zijn verkrijgbaar in vier hoogten (150, 300, 450 en 600 mm), twee diepten (525 en 600 mm) en vier breedtes (450, 600, 800 en 1000 mm).

Eco-system addit
Eco-system addit is Alape’s meubelprogramma voor op zichzelf staande wastafels, zowel wandhangend als vloerstaand. Addit biedt maar liefst 24 wastafelvarianten, die gecombineerd kunnen worden met meubelmodules in vijf hoogtes (150, 300, 450, 600 en 750 mm), vier breedtes (450, 600, 800 en 1000 mm) en twee dieptes (375, 450 mm). In tegenstelling tot A˘system init, reikt Eco-system addit ook vloerstaande oplossingen aan in de hoogtes 300, 600 en 750 mm.

Individuele materiaal keuzes
Naast de zeer ruime keuze aan waskommen, biedt Alape in haar meubelprogramma’s een breed scala aan materialen, zoals natuursteen en gepolijst of gesatineerd glas, evenals oppervlakken van echt hout fineer, hout effect laminaat en – sinds 2014 - ook Firnis Brilliant White, een nieuwe hoogglans lak, die de voordelen van laminaat en lak in één zeer robuust materiaal verenigt. Alape’s Eco-system biedt maximale diversiteit in de individuele creatie van het wastafelmeubel.

 

Alape produceert alle waskommen en wastafels met geglazuurd staal. Dit voor Alape karakteristieke materiaal is licht van gewicht en harder dan graniet of smaragd en kenmerkt zich door een hoge slagvastheid. De onvergelijkbare vormzuiverheid van Alape waskommen kan uitsluitend met geglazuurd staal bereikt worden en door de grote mate van ambachtelijk vakmanschap. De precieze lijnen, strakke vormen en rechte hoeken van het 3mm flinterdunne geglazuurde staal zorgen voor een zuiver esthetisch design. Op het staal wordt een flinterdunne laag glazuur – oftewel emaille – aangebracht en ingebrand. Hierdoor gaan het staal en het glazuur een onverbrekelijke verbinding met elkaar aan en ontstaat er een bijzonder duurzaam product. Tijdens het omvormingsproces van de stalen plaat in een waskom, is maximale flexibiliteit mogelijk voor individuele vormgeving. Om die reden zijn Alape waskommen uiterst geschikt voor zowel particulieren als voor het semi-openbare segment.

Alape staat voor puristisch design en duidelijke vormen. Onafscheidelijk daarmee verbonden is het materiaal waarvan waskommen en wastafels gemaakt worden. De zuivere vlakken en randen en de nauwkeurig uitgewerkte geometrische basisvormen van Alape producten kunnen uitsluitend met geglazuurd staal bereikt worden. Alape biedt inbouw-, opbouw-, onderbouw- en vrijstaande waskommen in diverse vormen en maten, allen vervaardigd uit staal en afgewerkt met een flinterdunne laag glazuur.

De kwaliteiten van geglazuurd staal
Geglazuurd staal combineert de kracht en de vormgevingskwaliteiten van staal met de hardheid en chemische weerstand van glas in een homogene vorm. Met dat doel wordt op het staal het glazuur – een flinterdunne laag emaille – handmatig en in meerdere lagen aangebracht en ingebrand. Door het brandproces versmelt het glazuur onafscheidelijk met de stalen kern tot een uniek en slagvast materiaal – geglazuurd staal. Het gesloten, niet poreuze oppervlak is volledig hygiënisch, verfbestending, duurzaam corrosiebestendig en kleur-, kras- en slijtvast. Zelfs tegen klimatologische invloeden en sterke ultraviolette straling is het briljant gekleurde glazuur bestendig. Een hoogwaardig geluiddempend systeem van Alape zorgt er bovendien voor dat de waskommen een edel klankeffect bezitten.

Handgemaakt
Om staal tot een waskom of wastafel te vormen is een speciaal soort staal nodig. Met behulp van een mal en een druk van 1000 ton wordt de stalen plaat één voor één omgevormd tot waskom. Elke vorm en iedere positionering is hierbij mogelijk. Met behulp van een lasersysteem worden nauwkeurig de contouren uit de ruwe vorm gesneden, evenals de gewenste uitsparingen voor kranen en montagegaten. Als een beschermende huid worden vervolgens de afzonderlijke glazuur lagen met de hand gespoten. Iedere waskom wordt op deze wijze handmatig vervaardigd.

Custom made
Omdat de waskommen, in tegenstelling tot keramiek, niet aan een vooraf gedefinieerde gietvorm gebonden zijn, blijven zij binnen het productieproces voor speciale uitvoeringen continu veranderbaar. Zo kunnen bijvoorbeeld individuele breedte afmetingen en op de millimeter nauwkeurige uitsnijdingen voor armaturen, lotiondispensers of tissuehouders in de wastafels geïntegreerd worden. Voor speciale projecten is het zelfs mogelijk waskommen te fabriceren in specifieke ralkleuren.

Innovatie door traditie
Sinds de oprichting in 1896 door Adolf Lamprecht in Penig, Duitsland, heeft Alape zich op permanente innovatie toegelegd. Ook vandaag de dag staan de vervolmaking van het emailleer- en omvormingsproces en de ontwikkeling van hoogwaardige en esthetische wastafelmeubeloplossingen op de voorgrond. Alape is sinds 2001 een handelsmerk van Dornbracht Group. Op twee locaties in Goslar, Duitsland, wordt met meer dan 200 medewerkers wastafelmeubel- oplossingen ontwikkeld en in de fabriek geproduceerd.

Mensen zijn uniek – net als hun waarden en normen, die weerspiegeld worden in de verschillende karakters en levensstijlen. De individuele vormgeving van woonruimtes is als een spiegel van de eigen persoonlijkheid. Het is daarom van wezenlijk belang, dat de badkamer als intiem centraal punt van de dagelijkse rituelen, de unieke levensstijl representeert. De geglazuurd stalen waskommen en de modulaire meubelsystemen van fabrikant Alape zijn esthetische wastafeloplossingen, die de persoonlijkheid en de functionaliteit naadloos laat samenkomen. Zowel de Ecoform collectie geglazuurde waskommen als de Eco-system modulaire meubelsystemen van Alape onderstrepen ieders individualiteit door een grote keuzevrijheid en het modulaire systeem. Ecoform en Eco-system manifesteren hun individuele mogelijkheden in de Alape inspiratieshowroom in Vianen en Echt.

Iedereen ontwikkelt zijn eigen individuele woonstijl. Juist daarom is het zo belangrijk dat wastafelmeubelen naadloos in het geheel passen en het specifieke karakter van de eigenaar bezit.

Ecoform – collectie geglazuurd stalen waskommen
Centraal in het totale portfolio van Alape staan waskommen uit geglazuurd staal; Ecoform. Ecoform bestaat uit een brede waaier van inbouw-, onderbouw-, opbouw- en schotelvormige waskommen, evenals wastafels en enkelvoudige wastafelmeubelen vervaardigd uit geglazuurd staal. Dankzij de eigenschappen en de kwaliteit van het geglazuurde staal, kunnen de diverse kommen harmonieus en met hoge mate van precisie in elke woonomgeving geïntegreerd worden. Alape waskommen zijn vervaardigd uit 3 millimeter geglazuurd staal. Hierdoor is een helder en puristisch ontwerp mogelijk. In combinatie met de keuze uit talrijke vormen en afmetingen kan de Ecoform serie buitengewoon eenvoudig geïntegreerd worden in diverse woonwerelden.

Eco-system – modulaire meubelsystemen
Met de Eco-system modulaire meubelsystemen van Alape kunnen geselecteerde inbouw-, onderbouw-, opbouw-, schotelvormige waskommen of op zichzelf staande wastafels gecombineerd worden met een diversiteit aan wastafelbladen, meubelmodules en accessoires om tot een geheel eigen droomontwerp te komen. Naast de zeer ruime keuze aan waskommen, biedt Alape ook een breed scala aan materialen, zoals natuursteen en gepolijst of gesatineerd glas, evenals oppervlakken van echt hout fineer, hout effect laminaat en – sinds kort ook- Firnis hoogglans lak. De onzichtbare naden en de greeploze laden geven de hoogwaardige en esthetische eis weer van het Eco-system-meubelprogramma. Alle meubelelementen kunnen daarbij ook gebruikt worden als dressoir of bank en zijn uit te breiden met extra functionele accessoires, zoals inzetbakken, geïntegreerde contactdozen, handdoekhouders, tissuehouders, alsook spiegels en verlichting. Alape’s Eco-system biedt maximale diversiteit in de individuele creatie van het wastafelmeubel.

Met 'SONDO' presenteert Alape een nieuwe reeks waskommen die het dagelijkse wasritueel transformeert tot een verleidelijke ervaring. 'SONDO' wordt gemaakt in drie millimeter dik geglazuurd staal en verenigt functionaliteit, kwaliteit en puristisch design in een esthetische vorm. De 'SONDO' reeks is verkrijgbaar als opbouw- en onderbouwwaskommen en is een uitbreiding op het reeds beschikbare waskommen- en wastafelprogramma 'A˘form'. De ruime keuze in vormen, afmetingen en combinaties biedt een uniek scala aan mogelijkheden.

'SONDO' is ontstaan uit een samenwerking met Gerhard Busalt en verbindt de klassieke schotelvorm met de moderne, puristische uitstraling van de cilinder. Het verenigt het karakter van een Alape-product uit 3 mm geglazuurd staal met de elegantie van een opbouwwaskom. Door de afmetingen wordt de indruk gewekt dat de opbouwwaskom boven het wastafelmeubel zweeft. Ondanks het minimalistische design blijft het gebruiksgemak en comfort gehandhaafd door de diepe vorm en de royale diameter. In combinatie met het reeds verkrijgbare verborgen overloopsysteem, kan er bovendien water gestuwd worden in de 'SONDO'-onderbouwwaskom.

De royale afmetingen en het tijdloze design maken 'SONDO' een markant en expressief onderdeel van het wastafelmeubel. Het toont op in het oog springende wijze de voordelen van geglazuurd staal en kan dankzij de nauwkeurige afwerking met alle materialen en woonstijlen gecombineerd worden.

'SONDO' is verkrijgbaar in een buitendiameter van 450 mm. De onderbouwvarianten zijn in twee diepten (102 of 132 mm) verkrijgbaar en de opbouwwaskom is verkrijgbaar in een diepte van 115 mm. 'SONDO' wordt dit jaar voor het eerst gepresenteerd op de ISH-beurs in Frankfurt en is vanaf april 2013 verkrijgbaar bij gespecialiseerde verkoopkanalen.

Alape, fabrikant voor esthetische oplossingen voor wastafelmeubelen, presenteert a-system addit. Dit is een nieuw, modulair opgebouwd meubelprogramma speciaal voor wastafels. Het verenigt het puristische design van de Alape wastafels met de flexibiliteit en functionaliteit van toevoegbare meubelmodules. De combinatiemogelijkheden bieden ruimte voor individualiteit en de persoonlijke behoeften van elk individu. Hierdoor is elk Alape wastafelmeubel persoonlijk en karakteristiek.

Sinds de invoering van het componentensysteem van Alape in 2005 staat de individualisering van de badkamer en daarmee de personalisering van het waskamermeubel centraal bij de fabrikant. Het nieuwe, met sieger design ontwikkelde wastafelmeubelprogramma a-system addit, gaat consequent door met deze ontwikkeling en komt op een esthetisch hoogwaardige en functioneel overtuigende wijze tegemoet aan de woon- en levensstijl van nu.

a-system addit biedt door zijn modulaire opbouw veel individuele mogelijkheden in vormgeving en maakt van het wastafelmeubel het spiegelbeeld van het menselijke karakter. Ongeacht of het nu een zeer kleine badkamer of een royale badkamer is, het additieve systeem verbindt verschillende typen wastafels, zowel op de vloer staande als aan de muur hangende meubels, met spiegels, lampen, hoge kasten en diverse accessoires.

a-system addit biedt keuze uit maar liefst 24 wastafelvarianten die zijn gemaakt van geglazuurd staal. Dit voor Alape karakteristieke materiaal heeft de precisie waardoor het mogelijk is de wastafels exact af te stemmen op de rasterafmeting van de meubelmodules. a-system addit meubelmodules zijn verkrijgbaar in vijf hoogten (150, 300, 450, 600, 750 mm), vier breedtes (450, 600, 800, 1000 mm) en twee diepten (375, 450 mm). Van de hoogten 300, 600 en 750 mm zijn bovendien op de vloer staande varianten beschikbaar waarmee sideboards of zitbanken kunnen worden samengesteld.

Naast de vele combinatiemogelijkheden wordt a-system addit gekenmerkt door de voor Alape gebruikelijke puristische, gereduceerde vormen. Het moderne design wordt bijvoorbeeld aangevuld door greeploze laden. In alle details zijn de hoge eisen aan functionaliteit te herkennen, zoals het push-to-open mechanisme (drukpunt onafhankelijk) om de laden te openen en te sluiten, geïntegreerde stopcontacten of inzetbare tableaus. De nauwkeurige afwerking en de kwaliteit van de materialen en oppervlakken van houtdecor, echt houtfineer en geglazuurd staal onderstrepen bovendien de premiumstatus van het gehele productprogramma.

Het verlangen van de mens om te voelen in plaats van alles rationeel te begrijpen vormt de basis voor een nieuwe wasbakvorm van Alape: Tangens. Ver weg van conventionele designs presenteert Tangens zich als verleiding door vorm. Een duidelijk gedefinieerde golf in de uitdieping van de wasbak brengt bovendien een zinnelijk accent in de anders van Alape gewende, strikt puristische lijnvoering aan. Deze confrontatie schept iets unieks, dat zich manifesteert in het gehele design.

Het karakter van de nieuwe wasbak Tangens wordt niet rationeel ervaren, maar zijn vormgeving raakt iemand intuïtief. Tangens geeft uiting aan een gevoel  een verlangen naar aanraking, zowel emotioneel als fysiek. Zijn schoonheid raakt de zinnen en creëert een buitengewone geometrie die gevoelens grijpbaar maakt.

De blik van de toeschouwer wordt geboeid door de golf, die de uitdieping in de wasbak schijnbaar in twee helften verdeelt. De gewelfde vorm van de scheidingslijn nodigt uit tot aanraking en bekoort door haar zinnelijkheid. Afhankelijk van de kijkhoek ziet de uitdieping van de wasbak er anders uit. Van veraf oogt zij diep, en pas als men dichterbij komt, merkt men dat er twee verschillende niveaus zijn. De bij Alape gebruikelijke heldere en nauwkeurige lijnvoering blijft onveranderd. Ook de buitenvorm is dan strikt geometrisch. Alleen de contouren van de hoeken komen met vrij grote radiussen met de rondingen van de inwendige lijnvoering overeen. Zo worden in Tangens purisme en emotie een harmonieus geheel.

Tangens werd vormgegeven door Lykouria Design / Londen, de designpartner van Alape. De nieuwe wasbakvorm is in de afmeting 700 x 385 mm als inbouwwasbak, onderbouwwasbak of opbouwwasbak van geglazuurd staal te koop. Zij voegt zich perfect in het componentensysteem van Alape voor het vormgeven van individuele wastafelmeubelen in. Alape staat bekend om individuele oplossingen voor wastafelmeubels en puristisch design. De aanspraak van het bedrijf op zuivere esthetiek wordt weerspiegeld in zijn producten, die overtuigen door hoogwaardige materialen en oppervlakken in een inspirerende vormgeving. De gebruikte materialen, zoals geglazuurd staal, glas, hoogglanslakken of echt hout fineer bewijzen het kwaliteitsbewustzijn van de fabriek op technisch-functioneel gebied. De materialen bevredigen de menselijke behoefte aan geraffineerde haptiek en optiek.

 

Bij een goede vormgeving draait het om materiaal, esthetiek en functionaliteit – allemaal waarden die op een zeer kleine ruimte bij , de nieuwe oplossing van Alape voor wastafelmeubels, worden gecombineerd. is een compact wastafelmeubel, dat speciaal voor zeer kleine badkamers een functionele en tevens esthetisch aantrekkelijke oplossing schept. De twee uitvoeringen van de serie, Insert.storage en Insert.corner, overtuigen door heldere vormen en puristisch design.

Insert bestaat uit een filigrane schotelvormige waskom van geglazuurd staal, die elegant in een onderbouw van gepoedercoat metaal is geplaatst. Door zijn afgeronde randen past de onderbouw zich optimaal aan de vorm van de schotelvormige waskom aan en verbergt tevens alle technische aansluitingen door zijn hoogte. Het ensemble wordt afgerond door een optionele spiegel, met of zonder lamp.

Bij de uitvoering Insert.storage bevat de onderbouw naast de geïntegreerde handdoekhouder een praktische opbergruimte die voldoende plaats biedt aan dagelijks benodigde verzorgingsartikelen. Insert.storage is afhankelijk van uitvoering geschikt voor muur- of staande armaturen, waarbij door de lage opbouwhoogte van de geïntegreerde schotelvormige waskom geen dure verlenging van de armaturen nodig is. Vrijheid van vormgeving wordt verder verleend door de kleurstelling van de planchet, die naar keuze in wit of mat antracietbruin te koop is. Om optimaal te ontwerpen is Insert.storage in twee varianten te koop, waarbij de schotelvormige waskom naar keuze links of rechts t.o.v. de onderbouw is geplaatst. Zo kan in overeenstemming met de ruimtelijke situatie de best passende oplossing worden geselecteerd en kan een beperkte ruimte optimaal worden benut. De afmetingen van Insert.storage bedragen 450 mm (B), 450 mm (H), 330 mm (D).

Bij Insert.corner, de uitvoering als hoekoplossing, werden waskom en onderbouw in de hoek van de kamer geplaatst, hetgeen maximale plaatsbesparing oplevert. Net zoals voor Insert.storage is een op het wastafelmeubel afgestemde spiegel met of zonder lamp beschikbaar. De bijzonderheid van de spiegels bestaat uit witte zijprofielen passend bij de kleurstelling van waskom en onderbouw, waardoor de spiegel een zwevend karakter verkrijgt. De plaatsbesparende hoekvariant Insert.corner is te koop in de afmetingen 250 mm (B), 450 mm (H), 250 mm (D). De onderbouw is eveneens van metaal gemaakt en wit gepoedercoat.

Wij verrijken via Insert ons brede leveringsprogramma van compacte wastafelmeubelen voor zeer kleine badkamers, die zich onderscheiden door prima functionaliteit en compromisloos design voor een architektonisch gekenmerkte omgeving, aldus Thomas Dulas, bedrijfsleider bij Alape. Wij blijven trouw aan ons unieke materiaal geglazuurd staal en creëren door verschillende opties bij de productuitvoering, bij plaatsing van armaturen en waskommen, bij spiegels en kleur van planchetten een aantrekkelijke oplossing die zeer kleine badkamers optisch en praktisch opwaardeert.

 

Meer artikelen...