Veel moderne keukenconcepten zijn erop gericht om wonen en koken te integreren. Een veelgebruikte truc is om een open paneelwand (met open schappen, hangkasten met schuifdeuren, verlichtingspanelen en zelfs een geïntegreerde zitbank) harmonieus over te laten lopen van woonkamer naar keuken. Ideaal voor het uitstallen van kookboeken, mooie keukenhulpjes en serviesgoed. Vaak zorgt een vrijstaand en deels zwevend keukenblok voor de visuele scheiding en tegelijkertijd verbinding van woonkamer en keuken.

Sommige keukens hebben een draaibare eetbar die multifunctioneel inzetbaar is en zowel bij de keuken als woonruimte betrokken kan worden. In diezelfde lijn zien we steeds vaker dat fabrikanten ook meubels zoals eettafels, stoelen en zelfs (hoek)banken uitbrengen, waarvan de vormgeving direct aansluit bij de architectuur van de keuken. Nog een stap verder gaan de keukenconcepten waarbij niet langer in kasten, maar in ruimtes wordt gedacht. Het gaat dan niet om het plaatsen van keukenmeubelen in een bestaande ruimte, maar om die ruimte vorm te geven door middel van een keukenconcept. Revolutionair hierbij zijn de keukens waarbij ook het plafond bij de keukenplanning betrokken is. Zo wordt letterlijk een brug geslagen tussen woonkamer en keuken. In de plafond-boog zijn dan bijvoorbeeld zaken als licht en ventilatie geïntegreerd. Erg apart en vernieuwend.

Foto: Van een geruisloos, functioneel, eco-vriendelijk nieuw apparaat in de keuken ga je gewoon veel lekkerder koken! Whirlpool trakteert op een bont palet smakelijke kleuren: Yellow Saffron, Lime Sorbet, Parsley Green, Persimmon Orange, Pink Watermelon en Blue Sugarcandy. Om je vingers bij af te likken! Voor meer informatie www.whirlpool.com

Bron: Perscentrum Wonen

lijn brochure 1

Gratis woonboeken

Nog meer inspiratie opdoen? Vraag de onderstaande brochures gratis aan!

Goossens 2018
Superkeukens
Mijn Bad
Dik Geurts
Dru gashaarden
Henders & Hazel
Prominent
Design keukens
Design leuning
Xooon

 

Geslacht

 


Geboortedatum

 

Wonenonline nieuwsbrief
 Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief

 

 

Ook leuk om te lezen