“De grootste innovatie sinds de introductie van de inductiekookplaat” - met deze woorden classificeerde Miele haar belangrijkste noviteit - de Dialog-oven - tijdens de persconferentie op de Internationale Funkausstellung (IFA) in Berlijn. Voor het eerst wordt een techniek toegepast waarbij door middel van elektromagnetische golven intelligent op de consistentie van levensmiddelen wordt gereageerd. 

Hoewel het uiterlijk niet van een bakoven is te onderscheiden, maakt de Dialog-oven kookbelevingen mogelijk die men tot nu toe niet voor mogelijk had gehouden. Een voorbeeld dat bij demonstraties steeds weer verbaast, is een rauw visfilet in een blok ijs dat in de Dialog-oven wordt gelegd. Het resultaat: na een paar minuten is de visfilet gaar, terwijl het ijs zelf nog steeds bevroren is. En ook deze bereiding, die men zich tot op heden niet kon voorstellen, is niet minder indrukwekkend: je drapeert een lamsbout op paprika en groene asperges; de rest van de plaat wordt met aardappelwedges belegd en alles wordt samen in de Dialog-oven gelegd. Na zo’n 45 minuten is het lamsvlees gelijkmatig gaar geworden, de groente is licht al dente en de aardappelen zijn zacht. Allemaal automatisch, zonder het procedé te onderbreken en zonder dat er nog ingrediënten bijgevoegd moeten worden. In een traditionele bakoven zou dit menu met dit resultaat en binnen dit tijdbestek niet zo eenvoudig bereid kunnen worden. Ook spijzen die zo verschillend zijn als zalm en bladerdeeg, waarvan de smaak ideaal harmonieert, kunnen op deze manier makkelijk, snel en in één keer worden bereid. 

De veelzijdigheid bij de toepassingen en de kwaliteit van de resultaten zijn gebaseerd op de M Chef-technologie van Miele. Daarbij gaan er elektromagnetische golven door de levensmiddelen heen, die het garingsproces door de productie van warmte op gang brengen. Voor dit doel is in de Dialog-oven een moduul ingebouwd, dat de elektromagnetische golven binnen een vast gedefinieerd frequentiespectrum genereert en via twee antennes de ovenruimte binnenleidt. Omdat de moleculen in levensmiddelen steeds weer anders zijn gerangschikt en deze rangschikking in de loop van het garingsproces ook nog eens verandert, wordt het procedé ondersteund door een continue aanpassing van de frequenties. Via de antennes ontvangt de Dialog-oven ook permanent meldingen over de hoeveelheid energie die het levensmiddel al heeft opgenomen.

Excellente resultaten door ‘M Chef’ aangevuld met conventionele werkwijzen
Een ander belangrijk voordeel van de M Chef-technologie is dat levensmiddelen „in het volume“ worden gegaard. Zo worden bijvoorbeeld filets van de rand tot in het midden gelijkmatig roze gegaard. Bij de klassieke bakoven gaat dat duidelijk moeilijker, omdat de warmte altijd van buiten naar binnen wordt getransporteerd. Zodra het midden dan precies goed is toebereid, zijn de buitenste lagen vaak al veel te gaar geworden. 

Omdat elektromagnetische golven voor een garing zorgen zonder dat het product bruin wordt, kan bijvoorbeeld brood zonder korst worden bereid. Voor op klassieke wijze gebakken brood – maar bijvoorbeeld ook voor de smaak van de aroma’s van geroosterd vlees – wordt de M Chef-technologie met traditionele werkwijzen gecombineerd. De Dialog-oven is daartoe optimaal uitgerust, want het biedt ook de mogelijkheden van de topklasse inbouwapparaten van Miele, compleet met een gebruikersvriendelijk M Touch-display en een zelfreinigende pyrolysefunctie. De hoogwaardige LED-verlichting BrilliantLight zorgt ervoor dat alle niveaus elegant en gelijkmatig worden verlicht. 

Miele App geeft receptparameters rechtstreeks aan de Dialog-oven door
De netwerkoptie van de Dialog-oven zorgt voor extra kookplezier. Uit de receptendatabank van de Miele@mobile App kunnen gebruikers namelijk kiezen uit talrijke automatische programma’s, die speciaal voor de Dialog-oven zijn ontwikkeld. Met één enkele klik worden de instellingen van het automatische programma rechtstreeks naar het apparaat overgedragen. Met deze functie heeft de gebruiker een rechtstreekse lijn naar de testkeukens van Miele. Wat ze daar goed vinden, kan door de hobbykok binnen no time worden gedownload. 

Bij de bediening van de Dialog-oven spelen twee nieuwe componenten een rol: Gourmet Units en Intensiteit. De Gourmet Units dienen als eenheid voor de hoeveelheid energie die op het te garen product wordt toegepast. Daarbij staat één Gourmet Unit voor 1 kilojoule. Voor de intensiteit staan de instellingen ‘sterk’, ‘gemiddeld’ en ‘zacht’ ter beschikking. Voor de meeste levensmiddelen is ‘sterk’ de juiste optie, terwijl ‘zacht’ nuttig is voor gevoelige spijzen als bijvoorbeeld een soufflé. 

„Gourmet Assistent“ en „Gourmet Profi“ als ondersteuning van de creativiteit
De omgang met de Dialog-oven wordt door automatische programma’s makkelijk gemaakt, zonder dat de eigen creativiteit daardoor naar de achtergrond wordt verdrongen. Als de kok met eigen ideeën wil werken, heeft hij hiertoe de beschikking over twee opties: de ‘Gourmet Profi’ en de ‘Gourmet Assistent’. De ‘Gourmet Profi’ is bedoeld voor gebruikers die al over een bepaalde mate van ervaring beschikken en ook graag zelf experimenteren. Hier kunnen immers alle parameters als bedrijfsmodus, Gourmet Units, intensiteit en gaartijd uitsluitend handmatig worden gekozen. De ‘Gourmet Assistent’ biedt steun aan de kok doordat hiermee afhankelijk van de aard en de hoeveelheid van het levensmiddel de passende instellingen voor een excellent resultaat worden geboden. 

De Dialog-oven wordt in april 2018 als eerste in Duitsland en Oostenrijk op de markt gebracht. Vanaf het eerste kwartaal 2019 is de bijzondere oven in Nederland leverbaar.len van Miele Nederland B.V. hun plaats hebben en zij haar gasten ontvangt. Zo zijn in de nieuwbouw onder andere het Miele Experience Center, het Miele Culinary Institute en twee stoomtheaters ondergebracht. 

Echt uitgebreid koken is vaak een enorme uitdaging: hoe kunt u de gerechten tot aan het serveren goed warm houden? En hoe voorkomt u dat het eten snel afkoelt op het bord? De comfortabele oplossing: warmhoudlades (ook wel serviesverwarmers genoemd) die uw servies van te voren verwarmen.

Wat is een serviesverwarmer?
Een warmhoudlade is een extra lade die u kunt laten plaatsen onder uw oven. De warmhoudlade zorgt ervoor dat de borden op de juiste temperatuur komen en blijven. Gemiddeld past er voor zes personen aan servies in een warmhoudlade, maar er zijn ook grotere te verkrijgen zoals die van Gaggenau die ruimte biedt voor 12 couverts. In een serviesverwarmer kunt u ook ander servies opwarmen zoals bekers of glazen. Serviesverwarmers vinden we ook wel ingebouwd onder de koffiemachine. Daarmee houdt u ook de koffiekopjes goed op temperatuur. Zo kunt u langer van uw koffie genieten.
Een ventilatiesysteem zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de warmte waardoor de borden gelijkmatig warm worden. Voor het geval dat u vergeet om uw servies weer tijdig uit de warmhoudlade te halen, kunt u checken of uw warmhoudlade is uitgerust met een veiligheidsfunctie. Wanneer uw warmhoudlade is voorzien van een timer schakelt deze uw apparaat na maximaal vier uur uit.
Sommige warmhoudlades beschikken over een anti-slipmat, een handig hulpmiddel om te voorkomen dat uw servies door de lade schuift bij het openen en sluiten.

De voordelen van een serviesverwarmer
Het voordeel van een serviesverwarmer of warmhoudlade is, dat uw gerechten langer warm blijven omdat de warmte niet direct in het koude bord trekt. Ook kunt u probleemloos meerdere gangen tegelijk bereiden. De warmhoudlade zorgt er wel voor dat de gerechten tot het moment van opdienen op temperatuur blijven zonder dat het doorgaart, verkleurt of de smaak achteruit gaat. Zo hoef je minder precies te plannen om alle afzonderlijke gerechten warm op tafel te krijgen.
Een ander voordeel is dat buiten het verwarmen van het servies er vaak de mogelijkheid is om gerechten te ontdooien of om deeg te laten rijzen. Meestal ligt de in te stellen temperatuur tussen de 30 en de 80 graden.

De twee nadelen
De serviesverwarmer kent maar twee nadelen. Het eerste nadeel is dat een serviesverwarmer ruimte kost in uw keuken. Het tweede nadeel is dat ze niet goedkoop zijn. Het is weer een apparaat extra dat u moet aanschaffen. Maar, als deze nadelen voor u geen punt zijn, dan is het een stap vooruit naar voortreffelijk en zorgeloos koken!

Meer dan alleen serviesverwarmer
Sommige serviesverwarmers doen meer dan alleen kopjes en borden verwarmen. Ze worden ook gebruikt worden om op een zeer lage temperatuur vlees te garen. Dit komt ten goede aan de smaak en malsheid van het vlees want nagenoeg alle aroma's en voedingsstoffen blijven behouden. Het langzame koken op lage temperatuur is een ontspannen manier van koken, omdat het proces niet telkens gecontroleerd hoeft te worden. Hierdoor kunt u andere voorbereidingen zonder tijdsdruk uitvoeren. De rusttijd die anders noodzakelijk is na de bereiding van het vlees, komt ook te vervallen, omdat de vleessappen al gelijkmatig verdeeld zijn. U kunt het dus direct aansnijden.
Zoekt u naar lades die zowel servies verwarmen, gerechten op temperatuur houden en met de functie slow-cooking? Miele biedt ze, maar Samsung bijvoorbeeld ook onder de naam ‘Ovenlade’.

Meer weten over de mogelijkheden van een warmhoudlade of wilt u er één aanschaffen bij een betrouwbare landelijke keukenspecialist? Bezoek dan één van de showrooms van DB KeukenGroep.

Küppersbusch introduceert een nieuwe serie keukenapparaten in een warm getinte middel-grijze metallic kleur. "Shade of Grey” is opvallend en tevens onopvallend het geeft de mogelijkheid te combineren met de huidige favoriete kleuren in het interieur. De apparaten uit de 'Shade of Grey" serie passen perfect bij natuurlijke ondergronden zoals hout, steen en beton, maar ook in witte keukenoppervlakken en stijlen. De nieuwe Küppersbusch kleur benadrukt de vertrouwde waarde van het merk. Het straalt in alle bruikbaarheid warmte uit en is nog meer een nieuw statement in kleur. 

kuppersbush-shade-of-gray-02.jpg

De nieuwe apparaat serie "Shade of Grey" omvat niet alleen 60cm hoge inbouwovens met steamer of pyrolyse maar ook 45cm hoge compacte apparaten inclusief koffiemachine, warmtelade en accessoire lade. Bovendien biedt Küppersbusch ook bijpassende afzuigkappen in dezelfde kleur. Dankzij het design, kleur en verschillende handgreep stijlen, kunnen de producten uit de Professional+, Premium+ en Comfort+ serie perfect gecombineerd worden.

Küppersbusch presenteert een nieuwe oven serie met een intuïtieve bediening. De oven kan op afstand met een app worden bediend. Speciale aandacht werd besteed aan de intuïtieve user control. De heldere menustructuur vereenvoudigt het gebruik van de bediening. De hoog-resolutie displays bieden een perfect zicht vanuit alle hoeken, ongeacht de inbouw situatie.

Mix and Match
Küppersbusch biedt maximale ontwerpvrijheid bij de keuze van de apparatuur. Men kan kiezen en combineren met verschillende kleuren, modellen en handgrepen. Ook kunnen verschillende apparaten uit de serie Profession+, Premium+ of Comfort+ met elkaar worden gecombineerd.

Nieuwe functionaliteit
De nieuwe functionaliteit van de Küppersbusch ovens beantwoordt aan de individuele behoeften van de gebruiker, mensen die "basic settings” willen gebruiken kunnen kiezen tussen één van de vele oven functies (zoals boven en onder verwarming of hetelucht functie) en zelf de tijd en temperaruur selecteren is ook nog steeds mogelijk. Selecteer speciale functies, zoals fermenteren, regeneratie of andere automatische programma's. Met maximaal 100 automatische programma’s kan de gebruiker kiezen tussen pasta, vis, vlees, groenten en dessert. Hierna geeft men het gewicht, en de gewenste gaarheid aan. De oven zal dan bepalen zelf bepalen welke functie de beste is en de juiste tijd instellen en gebruiken. Küppersbusch ovens passen zich aan op het individuele kookgedrag van de gebruiker. Favoriete functie zoals programma's en recepten kunnen worden opgeslagen in de map favorieten en zorgen voor een snelle toegang naar het gewenste recept vanaf het beginscherm in het menu.

Smart Cooking met K-Connect
De ovens uit de Profession+ serie zijn voorzien van WiFi en kunnen op afstand bediend worden met de K-Connect app. Met de zoekfunctie kan de gebruiker een breed scala aan recepten bekijken en naar de oven sturen. De programma en kookinstellingen worden dan direct ingevoerd in de oven en kunnen dan via de smartphone bediend worden.

Reiniging
De vernieuwde ökotherm® oven katalysator zorgt ervoor dat zelfs tijdens het bakken en braden van gerechten de circulerende lucht en de oven direct wordt gereinigd.

XXL ovenruimte
De 60 cm hoge XXL oven bied voldoende ruimte voor het bakken en braden op vijf verschillende niveaus. De oven heeft een inhoud van 70 liter. De bakplaten van de 60 cm oven/ stoomovens zijn uitwisselbaar en passen ook in de 45 cm oven/ stoomovens.

Als voorloper op het gebied van koken in combi-stoomovens staat Gaggenau voor de verdere ontwikkeling van gezonde bereidingswijzen. Aan het begin van het nieuwe jaar presenteert het merk een volautomatisch reinigingssysteem en een op de graad nauwkeurige temperatuurinstelling voor het sous-vide koken voor alle combi-stoomovens van de 400 serie met aansluiting op de watertoe- en afvoer. Als consequente aanvulling wordt de nieuwe vacumeerlade aangeboden. Deze is perfect voor het voorbereiden van levensmiddelen voor het gezonde sous-vide koken. Dit nieuwe product is vanaf voorjaar 2016 verkrijgbaar in een bij de bakovens 400 serie passend design.

Exclusieve culinaire cultuur en bewust genieten staan bij Gaggenau in het middelpunt. Met de vacumeerlade wordt het aanbod voor gezond koken op haute cuisine-niveau compleet”, aldus Sven Schnee, Head of Global Brand Gaggenau.

Intensieve smaakbeleving en lange houdbaarheid.
De voordelen van gevacumeerde levensmiddelen zijn bij meesterkoks al langer bekend. De ingrediënten worden zonder verlies van voedingsstoffen, vitaminen en mineralen sous-vide – onder vacuüm – bereid. Bij een constante lage temperatuur van 50 tot 95 graden blijven de natuurlijke aroma's van de levensmiddelen volledig behouden. Kenners en genieters waarderen bovendien de onvergelijkelijke textuur van de gerechten. Niet alleen de smaak is beter, de gerechten zijn omdat de zuurstof is verwijderd ook langer houdbaar. Vers bereide sauzen, chutneys, jam en andere reeds geopende levensmiddelen in glazen potten blijven langer houdbaar dankzij het sluiten met onderdruk. Andere voordelen zijn de ruimtebesparende opslag en het tijdbesparende aromatiseren.

Ideale aanvulling voor de thuiskeuken.
Om op professionele wijze te vacumeren biedt Gaggenau de vacumeerlade aan in het design van de bakovens 400 serie in massief roestvrij staal achter glas en de kleur Gaggenau antraciet. De vacumeerlade heeft drie vacumeer- en sealniveaus. Met de vacumeerstand wordt bepaald hoeveel procent zuurstof aan de levensmiddelen wordt onttrokken. De sealniveau regelt de duur van het sealen. Hoe dikker het materiaal van de vacumeerzak, hoe langer moet deze worden geseald. Het apparaat kan worden gepland en geïntegreerd als een Gaggenau warmhoudlade en heeft een 14 cm hoge standaardnis nodig. De greeploze vacumeerlade is voorzien van touch-elementen en gemakkelijk intuïtief te bedienen. Toebehoren zijn vacumeerzakken in de afmetingen 240 x 350 mm en 180 x 280 mm. Nabestelligen zijn als speciale toebehoren via de vakhandel of de klantenservice verkrijgbaar.

Met de vacumeerlade onderstreept Gaggenau zijn competentie op het gebied van exclusieve culinaire cultuur met een professionele uitstraling voor de thuiskeuken.

De oven staat op nummer één als het erom gaat welk kookapparaat het vaakst wordt gebruikt. De strijd om de tweede plaats is spannend. De magnetron gaat aan de leiding, maar wordt op de voet gevolgd door de stoomoven. Door ruimtegebrek geldt dan vaak dat voor één van beide apparaten moet worden gekozen. Een volledig nieuw ontwikkeld Miele-inbouwapparaat biedt uitkomst bij dit dilemma: de stoomoven met magnetron van de DGM 6800.

Ruim negentig procent van de Miele-consumenten wil voor hun nieuwe keuken een tweede, zogeheten ‘zicht’-apparaat – en ze twijfelen daarbij vaak tussen een stoomoven en een magnetron. "Onze stoomoven met magnetron is hier de ideale oplossing, omdat hij het comfort van de magnetron combineert met de kwalitatief hoogstaande resultaten van onze stoomovens", aldus productmanager Joni Strik van Miele Nederland B.V. Zij ziet grote mogelijkheden voor dit apparaat, dat beide disciplines beheerst – zonder daarbij concessies te doen – en bovendien de spreekwoordelijke Miele-kwaliteit in ere houdt. Voor het opwekken van stoom gebruikt Miele dezelfde MultiSteam-technologie die ook bij de andere stoomovens van het merk wordt toegepast: met een krachtige, externe stoomunit (3,3 kW) en acht stoomopeningen bij de achterwand van de bereidingsruimte voor het snel en gelijkmatig opwekken en verdelen van stoom. Het magnetronvermogen kan op zeven standen (max. 1.000 watt) worden ingesteld. Bijzonderheden zijn een Quick-Start-functie (voor bijvoorbeeld het met één druk op de knop opwarmen van chocolademelk) en een automatisch programma voor popcorn.

Omdat de werkwijze van stoomovens en magnetrons heel ver uit elkaar ligt, werden de ontwerpers van Miele met allerlei technische uitdagingen geconfronteerd. Zo is de deur van het apparaat op een speciale manier opgebouwd, zodat de magnetronenergie niet kan ontsnappen en het apparaat evenmin stoom kan doorlaten. Bovendien is de bereidingsruimte van een stoomoven bij Miele in principe van roestvrij staal, omdat dit materiaal ook bij een stoomatmosfeer van honderd procent voldoet aan de testcriteria van Miele voor een zeer lange levensduur. Van magnetrons is echter bekend dat metaal in de bereidingsruimte kan leiden tot het ontstaan van vonken. Miele heeft dit probleem opgelost met siliconenverbindingen, die de roestvrijstalen bereidingsruimte op effectieve wijze loskoppelen van de roestvrijstalen inschuifrails. En wat die bereidingsruimte betreft: die is inmiddels uitgegroeid tot een inhoud van 40 liter, wordt verlicht door duurzame led’s en is voorzien van extra grote (stoom)pannen en een glazen plateau.

Qua gebruiksmogelijkheden biedt de DGM 6800 alles wat ook het topmodel van de drukloze stoomovens te bieden heeft. Dat betekent ruim 150 automatische programma's die via het M Touch-display met zoekfunctie snel oproepbaar zijn. De gebruiker kan maximaal 20 eigen programma's samenstellen en opslaan. Het maken van eigen programma's heeft bij de DGM 6800 een extra, praktisch voordeel, want bij het combineren van beide bereidingswijzen wordt de snelheid van de magnetron samengevoegd met de kwalitatief hoogstaande resultaten van de stoomoven. Het is bijvoorbeeld mogelijk om in één proces een gerecht behoedzaam te ontdooien en gelijkmatig te verwarmen. Wie een ingevroren ovenschotel wil opwarmen, slaat vier stappen op als eigen programma, die afwisselend bestaan uit het gebruik van de magnetron en de stoomoven. Ook bij het simpelweg opwarmen van voedsel kan de afwisseling van stoom en microgolven zijn nut bewijzen, omdat gerechten dan minder snel uitdrogen.

De gebruiksaanwijzing van de DGM 6800 omvat een aantal voorbeelden voor het effectief combineren van de stoomoven- en magnetronfunctie. De nieuwe stoomoven met magnetron van Miele is een inbouwapparaat voor een 45 cm hoge meubelnis. Hij is verkrijgbaar in de designserie PureLine in de kleuren roestvrij staal CleanSteel, obsidiaanzwart, briljantwit en havannabruin. Bij het apparaat worden vier roestvrijstalen (stoom)pannen meegeleverd, een rooster, een glazen opvangplaat, twee ontkalkingstabletten en een kookboek.

 

Net voor het eeuwfeest van KitchenAid krijgt de keuken-inbouwapparatuur van het internationale merk een nieuwe look. In het Brusselse Atomium werd het nieuwe design voor het eerst gepresenteerd. De vormgeving is van de hand van de Nederlandse ontwerper Sander Brouwer. Hij liet zich voor het ontwerp inspireren door de iconische Artisan-mixer uit 1919. Geschiedenis en innovatie zijn in de nieuwe KitchenAid inbouwapparaten samengebracht voor het creëren van de perfecte keuken waar eigentijds design en vakmanschap thuis zijn. Voor het nieuwe design grijpt KitchenAid terug naar de beginjaren van het eigen merk, met de iconische mixer en zijn typische logo. Het merk combineert de nieuwe look met natuurlijke kleuren en zin voor structuur en reliëf. Sander Brouwer, hoofd Design van KitchenAid heeft met zijn team twee jaar aan het ontwerp gewerkt. “Het was een hele uitdaging om tot een ontwerp te komen dat zowel bij de wensen van de Amerikaanse als Europese consument aansluit. Maar het is gelukt. Al zullen in Amerika de ovens en dus ook de knoppen wat groter zijn om met Thanksgiving de traditionele kalkoen te kunnen bereiden.”

Het nieuwe KitchenAid-design kenmerkt zich door de zes elementen:

1. Rood medaillon
Het Amerikaanse KitchenAid heeft bij het ontwerp van zijn producten altijd oog voor detail gehad. Dat zien we in de keuken-inbouwapparatuur van vandaag terug in het rode medaillon op de handgreep, gegraveerd met het KitchenAid-logo en het jaar waarin het merk op de markt kwam: 1919. Het rood is diep en vol van kleur, symbool voor de passie van KitchenAid om keukens te creëren waarin mensen graag experimenteren en hun culinaire kunsten delen met vrienden en familie.

2. Oppervlakken met textuur
Het nieuwe design maakt de KitchenAid-beleving nog tastbaarder. Zo zijn de handgrepen van de apparaten voortaan voorzien van een visgraat dat zorgt voor een zekere en veilige grip. Geen frivole decoratie dus, maar een slimme designoplossing geïnspireerd op professionele toestellen. Ergonomische details maken immers een groot verschil voor professionele chefs en fervente foodies die zich graag wagen aan een ingewikkelder recept.

3. Grote glasfronten
Waarom de oven in de keuken verbergen als net daar de culinaire magie plaatsvindt? KitchenAid heeft het glaspaneel van de ovendeur groter gemaakt en geaccentueerd met een chroomrand. Makkelijker en nog leuker dus om te controleren of die taart perfect goudbruin is…

4. Hoogwaardige materialen
Net zoals een perfecte mix van ingrediënten een hemels gerecht kan creëren, zo brengt de combinatie van zorgvuldig gekozen materialen een onweerstaanbaar design tot stand. Vertaald naar de nieuwe knoppen van de huishoudelijke toestellen: hedendaags chroom, de industriële look van geborsteld staal, een vleugje rood glazuur en een visgraatmotief voor een vaste greep.

5. Witte navigatie-display
De nieuwe witte navigatie-display van KitchenAid oogt modern, is duidelijk én gebruiksvriendelijk. De display geeft toegang tot alle professionele functies van de KitchenAid-toestellen, zoals deeg laten rijzen, patisserie of brood bakken.

6. Logo in reliëf
In de keuken van weleer droegen huishoudapparaten met trots een metalen logo. De nieuwe KitchenAid-collectie van grote apparaten knipoogt naar vroeger met een stijlvol plaatje met het KitchenAid-logo in reliëf. Zo drukt KitchenAid zijn stempel op ieders culinaire kunsten…

Het inbouwassortiment van KitchenAid strekt zich uit van ovens, steamers, kookplaten, koel- en wijnbewaarkasten tot vaatwassers en afzuigkappen. De producten zijn te koop bij keukenspeciaalzaken.

Het nieuwe design is vanaf april 2015 verkrijgbaar.

Uniek inbouwapparaat combineert de voordelen van een stoomoven en magnetron én bespaart ruimte. De oven staat op nummer één als het erom gaat welk kookapparaat het vaakst wordt gebruikt. De strijd om de tweede plaats is spannend. De magnetron gaat aan de leiding, maar wordt op de voet gevolgd door de stoomoven. Door ruimtegebrek geldt dan vaak dat voor één van beide apparaten moet worden gekozen. Een volledig nieuw ontwikkeld Miele-inbouwapparaat biedt uitkomst bij dit dilemma: de stoomoven met magnetron – de DGM 6800.

Ruim negentig procent van de Miele-consumenten wil voor hun nieuwe keuken een tweede, zogeheten ‘zicht’-apparaat – en ze twijfelen daarbij vaak tussen een stoomoven en een magnetron. "Onze stoomoven met magnetron is hier de ideale oplossing, omdat hij het comfort van de magnetron combineert met de kwalitatief hoogstaande resultaten van onze stoomovens", aldus productmanager Joni Strik van Miele Nederland B.V. Zij ziet grote mogelijkheden voor dit apparaat, dat beide disciplines beheerst – zonder daarbij concessies te doen – en bovendien de spreekwoordelijke Miele-kwaliteit in ere houdt.

Voor het opwekken van stoom gebruikt Miele dezelfde MultiSteam-technologie die ook bij de andere stoomovens van het merk wordt toegepast: met een krachtige, externe stoomunit (3,3 kW) en acht stoomopeningen bij de achterwand van de bereidingsruimte voor het snel en gelijkmatig opwekken en verdelen van stoom. Het magnetronvermogen kan op zeven standen (max. 1.000 watt) worden ingesteld. Bijzonderheden zijn een Quick-Start-functie (voor bijvoorbeeld het met één druk op de knop opwarmen van chocolademelk) en een automatisch programma voor popcorn.

Omdat de werking van stoomovens en magnetrons nauwelijks méér van elkaar kan verschillen, werden de ontwerpers van Miele met allerlei technische uitdagingen geconfronteerd. Zo is de deur van het apparaat op een speciale manier opgebouwd, zodat de magnetronenergie niet kan ontsnappen en het apparaat evenmin stoom kan doorlaten. Bovendien is de bereidingsruimte van een stoomoven bij Miele in principe van roestvrij staal, omdat dit materiaal ook bij een stoomatmosfeer van honderd procent voldoet aan de testcriteria van Miele voor een zeer lange levensduur. Van magnetrons is echter bekend dat metaal in de bereidingsruimte kan leiden tot het ontstaan van vonken. Miele heeft dit probleem opgelost met siliconenverbindingen, die de roestvrijstalen bereidingsruimte op effectieve wijze loskoppelen van de roestvrijstalen inschuifrails. En wat die bereidingsruimte betreft: die is inmiddels uitgegroeid tot een inhoud van 40 liter, wordt verlicht door duurzame led’s en is voorzien van extra grote (stoom)pannen en een glazen plateau. Qua gebruiksmogelijkheden biedt de DGM 6800 alles wat ook het topmodel van de drukloze stoomovens te bieden heeft. Dat betekent ruim 150 automatische programma's die via het M Touch-display met zoekfunctie snel oproepbaar zijn. De gebruiker kan maximaal 20 eigen programma's samenstellen en opslaan. Het maken van eigen programma's heeft bij de DGM 6800 een extra, praktisch voordeel, want bij het combineren van beide bereidingswijzen wordt de snelheid van de magnetron samengevoegd met de kwalitatief hoogstaande resultaten van de stoomoven. Het is bijvoorbeeld mogelijk om in één proces een gerecht behoedzaam te ontdooien en gelijkmatig te verwarmen. Wie een ingevroren ovenschotel wil opwarmen, slaat vier stappen op als eigen programma, die afwisselend bestaan uit het gebruik van de magnetron en de stoomoven. Ook bij het simpelweg opwarmen van voedsel kan de afwisseling van stoom en microgolven zijn nut bewijzen, omdat gerechten dan minder snel uitdrogen. De gebruiksaanwijzing van de DGM 6800 omvat een aantal voorbeelden voor het effectief combineren van de stoomoven- en magnetronfunctie.

De nieuwe stoomoven met magnetron van Miele is een inbouwapparaat voor een 45 cm hoge meubelnis. Hij is verkrijgbaar in de designserie PureLine in de kleuren roestvrij staal CleanSteel, obsidiaanzwart, briljantwit en havannabruin. Bij het apparaat worden vier roestvrijstalen (stoom)pannen meegeleverd, een rooster, een glazen opvangplaat, twee ontkalkingstabletten en een kookboek. Het apparaat komt in april 2015 op de markt.

Nieuwe KitchenAid Twelix Artisan-oven is uitgerust met revolutionaire technologie KitchenAid heeft er weer een ster bij. De nieuwe oven, Twelix Artisan, tilt je culinaire talenten naar een gastronomisch niveau dankzij de unieke stoomtechnologie en de waaier aan mogelijkheden. Concreet vertaalt zich dat naar nog meer vrijheid in je keuken. De gloednieuwe oven is dan ook geïnspireerd op de legendarische Artisan-keukenrobot van KitchenAid.

Met de iconische Artisan-keukenrobot, ontwikkeld in 1919, schreef KitchenAid geschiedenis: het design was ongezien, de culinaire mogelijkheden waren ongekend. Vandaag verlegt het merk opnieuw grenzen met Artisan, een oven die professionele precisie in je keuken brengt en culinaire creativiteit technologisch ondersteunt.

Het geheim van de Twelix Artisan-oven zit hem in de accessoires. Zo is er allereerst de stoompan. Als je deze activeert, creëert de oven een perfecte stoomomgeving. Hobbykoks en professionele chefs krijgen zo drie verschillende kookopties in één oven:traditionele convectie, stoom en een combinatie van convectie en stoom. De multifunctionele Artisan-oven kan je helemaal op jouw maat uitbreiden. Op termijn plant KitchenAid onder meer accessoires als een actieve pizzasteen en een koffiebonenbrander.

Pure stoom
Stomen in een convectieoven? Geen enkel probleem voor de nieuwe Twelix Artisan. Kies je ingrediënten en leg ze in de speciaal ontwikkelde stoompan. Met zijn toegepaste technologie garandeert KitchenAid je professioneel gestoomde (onder 100°C), lekkere en lichte resultaten, waarbij alle ingrediënten zachtjes en gelijkmatig gegaard worden. Gezond ook, want door te stomen gaan er vrijwel geen vitamines en voedingswaarde verloren. Ook behoudt je gerecht zijn natuurlijke aroma, textuur en kleur – of je nu vlees, kip of vis in de oven gaart.

Conventioneel koken met stoom
Bij Twelix Artisan kan je kiezen uit vier voorgeprogrammeerde stoomfuncties, specifieke combinaties van conventioneel koken met stoom. Na je keuze, regelt de oven automatisch de temperatuur en stoomintensiteit voor een krokant én mals gerecht. Resultaat? Een sappig gebraad, zacht gegaarde vis… Een vijfde stoomfunctie laat je toe om temperatuur en stoom zelf in te stellen.

Toptechnologie Twelix
Dankzij de exclusieve Twelix-technologie van KitchenAid krijgen je ovengerechten sterallures. Met twee verwarmingselementen in de vorm van een halve cirkel, garandeert dit revolutionair convectiesysteem een optimale luchtstroom in de hele oven. Ook ben je zeker van een gelijkmatige warmteverspreiding – zodat je makkelijk in twee of drie lagen boven elkaar kan koken, met perfect gegaarde gerechten als resultaat.

Doordat de temperatuur overal in de oven gelijk blijft – zowel boven als onder, vooraan als achteraan – kan je op verschillende niveaus verschillende gerechten bereiden. Met dit systeem van ‘multi-level koken’ geeft KitchenAid je alle creatieve vrijheid, zonder dat smaken of aroma’s zich vermengen. Daarnaast vermindert Twelix de voorverwarm- en kooktijden. Klaar om familie en vrienden te verrassen met een succulent stukje mals gebraad, geserveerd met knapperige krieltjes? Of zelfgemaakte pizza, brood, croissants, taarten of het meest verfijnde gebak?

Genieten, schiet er vaak bij in dankzij een gebrek aan tijd in het dagelijks leven. Uit een recent onderzoek van tns Infratest in Duitsland blijkt dat 60% van de consumenten aangeeft behoefte te hebben aan apparatuur die het kookproces beter en gemakkelijker maken. De nieuwe JetCuisine magnetron biedt een antwoord op deze behoefte en levert een snel kookproces, bijvoorbeeld met stoom of hete lucht, onderwijl alle waardevolle voedingswaarden behoudend en met perfecte resultaten. Met de nieuwe gewichtssensor wordt elk gerecht tot precies de juiste gaarheid bereid en dit vele malen sneller dan met traditionele kookmethodes. Dankzij de JetCuisine magnetron kunt u eenvoudig en snel elke dag genieten van de meest heerlijke gerechten, zelfs op drukke dagen.

Magnetron kan meer dan alleen ontdooien
Hedendaagse magnetrons kunnen veel meer
dan ‘gewoon’ ontdooien en opwarmen:
het zijn compacte alleskunners met een
wijde variëteit aan functies om ruimte te
besparen in de keuken en tijd te
besparen tijdens het koken. De speciale JetCuisine ontdooifunctie ontdooit bijvoorbeeld tot wel zeven maal sneller dan een standaard magnetron. Daarnaast kunnen gerechten die traditioneel gezien in de oven werden bereid, nu nog sneller worden bereid door het combineren van de magnetron- en hete lucht functie. En met de nieuwe gewichtssensor hoeft u alleen maar het type gerecht te selecteren en de magnetron neemt automatisch alle andere instellingen over. Zo wordt precies en nauwkeurig koken kinderspel.

Engeland is het land van beroemde TV-koks en inspirerende kookprogramma’s. Het is ook het land van Belling fornuizen. Dit merk is al honderd jaar een begrip in Groot-Brittannië. Belling introduceert nu in Nederland de Verti 900 DFT, een compleet designfornuis met vijf variabele gasbranders en een multifunctionele oven. Op de kookplaat liggen gietijzeren pannendragers, met in het midden een krachtige wokbrander. De energiebewuste elektrische oven is voorzien van Duo-fan voor een supersnelle opwarmtijd: in 9 minuten 180 °C.

Thuiskoks vinden koken op gasbranders in combinatie met een elektrische oven het meest ideaal. Belling Verti 900 DFT beschikt over zes ovenfuncties: bovenwarmte, onderwarmte, boven- en onderwarmte, grill, hetelucht en grill-hetelucht. Inclusief draaispit. De oven heeft een inhoud van 110 liter en is instelbaar met robuuste knoppen en een digitaal programmeerbare klok. Het fornuis is verkrijgbaar in mat geborsteld rvs of zwart.

Het traditionele merk Gaggenau presenteert een nieuw inbouwconcept, waarmee alle apparaten uit de bakovens 200 serie perfect vlak geïntegreerd kunnen worden ingebouwd en gecombineerd. Dankzij de strakke vormtaal en het heldere design kunnen de apparaten op perfecte wijze in ieder interieur worden ingepast. Gekozen kan worden uit de kleurnuances Gaggenau antraciet, metallic of zilver. Een noviteit is de bedieningsmodule met TFT-touch-display, die wordt gekenmerkt door een eenvoudige en intuïtieve bediening. De nieuwe serie is vanaf maart 2013 verkrijgbaar.

De 200 serie bakovens biedt de perfecte voorwaarden voor de meest uiteenlopende kookgewoontes, smaken en voorkeuren. Het aanbod bevat naast bakovens, stoomovens, combi-stoomovens, magnetrons, combi-magnetrons ook koffievolautomaten en warmhoudlades. De 60 cm brede apparaten beschikken over volledig glazen fronten en zijn in drie kleurnuances verkrijgbaar. De deuren kunnen worden geopend in een hoek van 110 graden. De apparaten kunnen naast of boven elkaar op ooghoogte worden geplaatst; de bakovens kunnen ook onder het werkblad worden ingebouwd. Voor welke combinatie ook wordt gekozen – het resultaat vormt altijd een perfecte eenheid.

Veelzijdig comfort.
Alle apparaten uit de nieuwe serie worden gekenmerkt door dezelfde bedienings-filosofie en beschikken over een bedieningsmodule met een TFT-touch-display. De hoofdfuncties worden via twee draaiknoppen gestuurd en zijn constant op het TFT touch-display zichtbaar. De nevenfuncties kunnen via het touchveld worden opgeroepen en worden alleen wanneer nodig zichtbaar. Op deze wijze kunnen alle functies van het apparaat eenvoudig en comfortabel worden bediend. Met de kerntemperatuursensor, die in enkele modellen voorhanden is, worden vlees, vis en deeggerechten tot op het juiste moment gegaard. Met een speciaal accessoire, de baksteen, verandert de bakoven in een echte steenoven en kunnen op professionele wijze flammkuchen, pizza’s en brood worden gebakken.

Net zo comfortabel als bij de bakoven kunnen ook bij de andere apparaten uit de serie alle functies via de bedieningsmodule worden ingesteld: bijvoorbeeld de unieke combinatie van vochtigheid en hete lucht bij de combi-stoomoven, waardoor naast stomen en garen ook bakken, smoren, regenereren, ontsappen en gisten mogelijk is.

Met de bakovens 200 serie in drie kleurvarianten biedt Gaggenau talrijke mogelijkheden voor een vlak geïntegreerde inbouw. De apparaten kunnen geheel naar individuele wens worden gecombineerd en passen in ieder interieur – ofwel in ton sur ton, ofwel in een contrasterende kleur.

 

Whirlpool introduceert de 6th Sense® StarcleanTM-oven, een innovatieve oven die zichzelf - sneller dan ooit - volledig reinigt in 35 minuten op een temperatuur van slechts 90°C. Door de snelle, integrale reiniging wordt tot 97% energie* bespaard. Dankzij de Ready2Cook-technologie is het bovendien niet meer nodig de oven voor te verwarmen en verloopt de garing geheel gelijkmatig, op 3 niveaus tegelijk. Met deze innovatieve oven maakt Whirlpool het iedere enthousiaste thuiskok nu in de keuken nog gemakkelijker om de heerlijkste gerechten te bereiden.

Energiezuinige en geurloze reiniging in slechts 35 minuten
Door een innovatieve technologie is de 6th Sense® StarcleanTM-oven in staat zichzelf automatisch - zonder het gebruik van een reinigingsmiddel - in slechts 35 minuten te reinigen.

De binnenkant van de oven is bekleed met een nieuw type emaille. Ook de binnenkant van de deur heeft een coating met anti-aanbakeffect. Door de inwerking van stoom op deze revolutionaire coating komt het vuil gemakkelijk los en kan het vervolgens eenvoudig worden weggeveegd met een vochtige spons.

In vergelijking met pyrolyse-reiniging bespaart dit exclusieve reinigingssysteem tot wel 97% elektriciteit. Waar in de pyrolysecyclus* reiniging gebeurt op 475 °C en het proces 2 à 3 uur in beslag neemt, is met de StarcleanTM technologie de oven na 35 minuten brandschoon, en dat op een temperatuur van slechts 90°C.

Geen voorverwarming, minder stroomverbruik
Naast de innovatieve reinigingstechnologie, is het dankzij het exclusieve warmteverdelingssysteem niet meer nodig de oven voor te verwarmen. Met de Cook3-technologie wordt het stroomverbruik met 17% verminderd en kan tot 25% worden bespaard op de bereidingstijd. * Vergeleken met een klassieke Whirlpool-pyrolysecyclus. In een oven met XXL-formaat (73 L), wordt de warmte evenwichtig verdeeld wat zorgt voor een gelijkmatige garing op 3 niveaus tegelijk.

6th Sense®-technologie: intelligente oven voor optimaal gebruiksgemak De oven is uitgerust met temperatuur- en energiesensoren die het gewicht van het gerecht meten. Met de 6th Sense®-technologie worden alle parameters van de bereiding (de juiste functie, de ideale temperatuur en de optimale baktijd) automatisch gedefinieerd. Het bereidingsproces wordt voortdurend gecontroleerd en dat garandeert perfecte resultaten, mét besparing van tijd en energie. Tot slot maken de 30 voorgeprogrammeerde recepten het de thuiskok nog makkelijker om met de Starclean™-oven zijn gasten te imponeren met de lekkerste gerechten.

La Dolce Vita, daar houdt Boretti van. Net als de Italianen heeft zij de liefde en passie voor het (familie)leven en waardeert zij het samenzijn onder het genot van goed eten. Hierin is koken het absolute middelpunt. Smaak, daar gaat het allemaal om. De Italiaanse voorliefde voor het bereiden van overheerlijke gerechten in de keuken is de basis van Borettis uitgebreide assortiment. Dit voorjaar bekent Boretti kleur in de keuken. Het Italiaanse topdesign merk breidt namelijk uit met zeer opvallende kleuren. En maakt hiermee een bijzonder statement. Want naast de bekende fornuizen in kleur, is nu ook haar design inbouwapparatuur zo ver. En dit betekent ongekende mogelijkheden, custom made. Boretti brengt u alle kleuren van de regenboog, in alle RAL varianten.

Ferrari rood, Lamborghini oranje of geel
Altijd al gedroomd van uw zwarte hoogglans keuken met Ferrari rode, Lamborghini oranje of gele inbouwapparatuur? Met de uitgebreide luxe Linea 45 - 45 cm serie - design inbouwapparatuur maakt Boretti dit voor u waar. Hiermee haalt u het beste in uw keuken naar voren. De keuze voor alleen RVS of antraciet is verleden tijd. De kwalitatieve hoogstaande producten zijn in elke persoonlijke voorkeur te verkrijgen. Wat te denken van een Ferrari rode multifunctionele stoomoven of een Lamborghini oranje inbouw wijnklimaatkast? Of liever een uitgebreide knalgele combimagnetron met warmhoudlade, of zelfs een kobalt blauwe luxe steamer met grill-functie? Linea 45 is er nu in elke gewenste kleur, in een collectie die nog nooit zo compleet is geweest.

Variatie en innovatie
Opvallend in deze serie is de grote variatie aan ovens, om de beste smaak uit uw gerechten te halen. Variërend van een basis multifunctionele heteluchtoven met pyrolysereinigingsfunctie tot en met combi-steamers, het is er allemaal. De apparaten hebben uitgebreide functies in zich voor het juiste, smaakvolle resultaat. Bovendien is Boretti ook weer sterk op het innovatieve terrein en heeft zij drie opmerkelijke items in de collectie toegevoegd. Het gaat om een inbouw wijnkoeler ofwel wijnklimaatkast, een professionele inbouw biertap en zelfs een flatscreen LCD TV! Nog meer luxe in de keuken voor u.

Hi-Five garantie
Omdat Boretti het volste vertrouwen heeft in haar producten heeft zij het Hi-Five garantieplan ontwikkeld. Dit houdt in dat zij 5 jaar garantie geeft bij gelijktijdige aanschaf van 4 of meer Boretti apparaten, in plaats van de standaard 2 jaar bij de aankoop van een product. Nog meer zekerheid dat u uw eigen perfect uitgekozen keuken met een lange levensduur in huis haalt. Liefhebbers van koken zullen dit gegarandeerd waarderen. Want dat is waar Boretti voor staat, zorgen dat het u aan niets ontbreekt. Wat is er mooier dan genieten van het overheerlijke eten in een prachtige, kleurrijke kookomgeving?

Maximale ruimte, gecombineerd met optimaal bedieningsgemak en efficiënt energieverbruik.

AEG brengt met de MaxiKlasse-serie uit haar Neue Kollektion ovens op de markt die mensen met een passie voor koken op hun wenken zullen bedienen. De MaxiKlasse-ovens hebben een grotere inhoud en bakplaat dan standaard inbouwovens. Er kunnen niet alleen tegelijk meerdere gerechten gelijkmatig in bereid worden, maar ook grotere braadstukken, vissen van formaat of meerdere koekjes. De innovatieve functionaliteiten van de nieuwste ovens van AEG zorgen voor de efficiëntste bereiding van tal van gerechten. Een heerlijke smaak, een perfecte kleur en een knapperig korstje zijn gegarandeerd. Bovendien passen de MaxiKlasse-ovens door hun minimalistische vormgeving bij elke keukenstijl. Daarnaast is het design geheel in stijl met de overige apparatuur van AEG Neue Kollektion, waardoor de oven naadloos in de woon-/keukenruimte kunnen worden geïntegreerd.

Opvallend meer inhoud, grootst mogelijke bakplaat
De AEG MaxiKlasse-ovens hebben een behoorlijk grotere binnenruimte dan andere ovens. Met een capaciteit van 74 liter en een MaxiTray die 20% groter is dan een standaard bakplaat, kan er beduidend méér tegelijk in de oven worden klaargemaakt. Hoewel de breedte en de diepte van de binnenruimte ruim 4 centimeter groter zijn, nemen de buitenafmetingen niet meer ruimte in dan die van de standaard ovens.

Gelijkmatige verdeling hete lucht in gehéle ovenruimte
Omdat de MaxiKlasse-oven een grotere ruimte heeft dan standaard inbouwovens, is het AEG ThermiC Air-systeem ontwikkeld. Met dit systeem wordt de hete lucht overal in de ovenruimte gecirculeerd, waardoor de gerechten gelijkmatig worden bereid, ongeacht op welk van de vijf niveaus van de oven ze zijn geplaatst. Positieve bijkomstigheden zijn de korte opwarmtijden en een verlaging van 20% van de benodigde temperatuur. Bovendien blijkt uit meer dan 1.000 kooktests dat het AEG ThermiCAir-systeem de voedingskwaliteit met gemiddeld 12% verbetert in vergelijking met eerdere hetelucht systemen.

Zeer energiezuinig en zelfreinigend
Dankzij het ThermiC Air-systeem en het geoptimaliseerde isolatieconcept hebben AEG MaxiKlasse-ovens een energieverbruik dat 10% lager ligt dan vereist voor energieklasse A. De innovatieve Pyroluxe®Plus modellen krijgen het uitzonderlijke A-20% label, dat staat voor de hoogste energie-efficiëntie op de markt. Overigens zorgt Pyroluxe®Plus ervoor dat de oven zichzelf reinigt! Deze hoeft dus nooit meer door de gebruiker zelf schoon gemaakt te worden. Afhankelijk van het model MaxiKlasse-oven zijn er tot maar liefst drie reinigingsprogrammas mogelijk.

Bron: Uw Keuken.

Het Nederlandse topmerk ATAG introduceert als eerste een alternatief voor RVS inbouwapparatuur: de Grafietlijn. Deze innovatieve lijn wordt gekenmerkt door een intense donkere Grafiet kleur en een industriële vormgeving. De inbouwapparaten passen in zowel een strakke, moderne als in een landelijke, nostalgische keuken.

De Grafietlijn van ATAG bestaat uit kookplaten, ovens, (combi)magnetrons, een stoomoven en afzuigkappen. De apparatuur laat zich heel fraai combineren met inductie- of keramische kookplaten van vitro-keramisch glas en is eenvoudig schoon te maken.

Naast functionaliteit wordt in de keuken steeds meer aandacht besteed aan vormgeving. Daarnaast zijn de laatste jaren spannende ontwikkelingen te zien geweest in kleuren en keukenstijlen.

De nieuwe Grafietlijn van ATAG vormt hier een passende aanvulling op. Werd inbouwapparatuur eerder gedomineerd door RVS, nu kan ook gekozen worden voor Grafiet. Grafiet heeft van nature een rustige, strakke uitstraling en past daarom bij iedere keukenstijl. Keuken en apparatuur vloeien op natuurlijke wijze samen. Keukens met veel houtaccenten behouden met Grafiet een warme uitstraling. Moderne keukens met hoogglans wit of keukens met grijze of zwarte tinten combineren op vanzelfsprekende wijze met Grafiet. In kleurrijke keukens worden met grafietkleurige inbouwapparatuur juist rustpunten gecreëerd.

Puur ATAG
ATAG biedt een zeer complete lijn keukenapparatuur, een zeldzame mix van geavanceerde technologie, hoge functionaliteit en oogstrelend, tijdloos design. De innovatieve keuken-apparaten onderscheiden zich door topkwaliteit, optimaal gebruiksgemak en Nederlands ontwerp. De collectie bestaat uit kookplaten, fornuizen, afzuigkappen, (combi)magnetrons, (stoom)ovens, (Amerikaanse) koel- vriescombinaties, vaatwassers en mengkranen. ATAG is partner in Living Tomorrow, het huis van de toekomst in Amsterdam.

Meer info: www.atag.nl

Vis en vlees blijven in de stoomoven mals en sappig en drogen niet uit. Aromas en smaak komen volledig tot hun recht en de kleur, structuur en knapperigheid van het gerecht blijven met stomen uitstekend bewaard. De stoomoven is dan ook niet voor niets bijzonder geliefd bij topkoks, want vergelijkbare mogelijkheden en resultaten zijn op een andere manier nauwelijks denkbaar!

Makkelijker kan haast niet Uw gerechten kunnen nooit meer verbranden, aardappelen koken niet stuk en groenten behouden hun bite. De instelling van een stoomoven is uiterst eenvoudig en u kunt - door gebruik te maken van de verschillende niveaus - zelfs een heel menu in één keer bereiden, zonder dat de smaken of aromas zich mengen!

Stomen gaat ook lekker snel. Er is praktisch geen verschil in bereidingstijd tussen stomen en koken. Stomen is dus echt een optie voor dagelijks gebruik, juist ook als u even snel een maaltijd wilt bereiden. Ook de volgende dag weer net zo lekker

Als u een gerecht in de (combi-)stoomoven opwarmt - regenereren heet dat - dan smaakt dat weer net zo lekker als toen u het bereidde. Dat is een groot voordeel in vergelijking met andere opwarmtechnieken; structuur en smaak van het gerecht veranderen niet!

Stoom afblazen
Vlak voordat een programma afloopt, opent de stoomoven automatisch een klepje waardoor de stoom in de oven met koele lucht wordt gemengd. Daardoor komt er bij het openen van de oven nog maar nauwelijks stoom vrij.

Bron: Vereniging Confortabel wonen

Het is licht, sterk, warm, krasbestendig, warmtewerend, bestand tegen veroudering, functioneel en ongevoelig voor vingerafdrukken: Titanium. Ideaal zo vindt Bauknecht, zeker voor haar topklasse keukeninbouwapparatuur. Het kwaliteitsmerk heeft de primeur dit hoogwaardig materiaal te introduceren in de keukenbranche. Bauknecht legt met haar unieke en exclusieve Titanium Line de nadruk op een warm, stijlvol design dat een innovatief alternatief is voor de gangbare edelstalen.

Duurzaam en vederlicht
Wie een product van titanium bezit, weet dat de oppervlakte niet slijt en dat het materiaal er na jaren nog als nieuw uitziet en de oorspronkelijke kleur behoudt. Titanium is ongevoelig voor krassen, hitte en zuren. Al deze voordelen zijn verenigd in de nieuwe Bauknecht-apparaten met de speciaal behandelde titaniumoppervlakken.

Titanium verovert keukenwereld
Dankzij de bestendigheid enerzijds en de mogelijkheden voor design anderzijds heeft titanium zijn waarde bewezen. Nieuw is dat ook de keukenwereld kennismaakt met titanium. Het donkere en warme front van de Bauknecht apparaten brengt harmonie en laat zich prima combineren met verschillende kleuren en materialen.

Hoogwaardige technologie van Bauknecht
Achter de gepolijste en elegante uitstraling van de Titanium Line vindt de consument hoogwaardige technologie, maximale functionaliteit en hoog comfort. In de Bauknecht Titanium Line zijn zowel een inbouwoven, combimagnetron, gaskookplaat als wandschouw verkrijgbaar.

Het ideale materiaal
Titanium heeft zijn reputatie als hoogwaardig materiaal meer dan verdiend. Het edelmetaal wordt overal gebruikt waar eisen aan materialen extreem hoog zijn: in de lucht- en ruimtevaart, bij motorsport maar ook in de medische techniek. Titanium is in tegenstelling tot edelstaal bij direct contact een warm materiaal. Ondanks zijn geringe gewicht is het veel harder en sterker dan staal of aluminium.

Verkrijgbaarheid
In Nederland is de Titanium Line verkrijgbaar bij de betere keukenspeciaalzaken.

KitchenAid lanceert Kitchen for Cooks-concept KitchenAid Nederland is definitief uit de startblokken. Met de introductie van de keuken-inbouwapparatuur, treedt het merk voor het eerst in zijn volle omvang naar buiten. Samen met zijn ambassadrices, topchef Yolanda van der Jagt en foodprofessional Nadia Zerouali, gaat KitchenAid het Kitchen for Cooks concept in Nederland op de kaart zetten. Kookfanaten kunnen vanaf nu hun passie voor koken combineren met het gebruiksgemak, professionele prestaties en elegantie van de KitchenAid keukenapparatuur.

Het Amerikaanse topmerk KitchenAid is al decennialang wereldwijd een zeer gewaardeerd (cult)merk. Sinds de introductie van de Stand Mixer - of beter gezegd de keukenrobot - wordt KitchenAid aanbevolen en gebruikt door vele topkoks. Vanaf vandaag biedt KitchenAid in Nederland een keuken totaalconcept. Het assortiment bestaat uit elegante keukeninbouwapparaten die zich kenmerken door excellente kwaliteit en professionele resultaten. Keukens voor de moderne thuiskok die thuis gasten verwent en daarbij graag werkt met topmateriaal.

Ambassadeurs: Yolanda van der Jagt en Nadia Zerouali
Voor de lancering in Nederland is KitchenAid een samenwerking aangegaan met foodprofessionals Yolanda van der Jagt en Nadia Zerouali. Zij zien hun passie en perfectie voor koken terug in de apparatuur van KitchenAid en treden op als ambassadeurs van het merk.

Yolanda die in topzaken in binnen- en buitenland werkte, waaronder bij River Café samen met Jamie Oliver, weet hoe belangrijk het is met goede apparatuur te werken. Ik ken KitchenAid uit de restaurantkeuken. Het zijn fantastische apparaten, waar goed over nagedacht is. Ik ben vooral enthousiast over de duo-stoomoven, aldus Yolanda van der Jagt. Nadia Zerouali is een gepassioneerde foodprofessional, die bekend is van vele culinaire producties. Je ziet dat KitchenAid goed naar de professionele keuken heeft gekeken. De apparaten zijn gebruiksvriendelijk en nodigen echt uit er mee aan de slag te gaan. En het maakt je wel heel hebberig

KitchenAid gaat in Nederland verkocht worden via de betere keukenspeciaalzaken. Op de uitgebreide website www.kitchenaid.nl, is alle informatie over het assortiment en de verkoopadressen terug te vinden. Onderdeel van de website is de Fijnproeversstudio met allerhande culinaire informatie.

Over KitchenAid
In 1994 maakte KitchenAid zijn eerste opwachting in Europa. In Nederland wordt dan het assortiment kleine keukenapparaten geïntroduceerd. Het duurt evenwel nog tot 2008 voor het complete productaanbod - de grote toestellen en bijbehorende accessoires - zijn intrede doet. Qua timing zit KitchenAid alvast op het juiste spoor, nu het lekker koken en genieten snel terrein wint van de snel en gemakkelijk-formule die jarenlang het gastronomische leven van de moderne mens domineerde. De keuken wordt vandaag meer en meer een gewaardeerde ontmoetingsplaats, waar je gasten kan ontvangen én op en top culinair kan genieten. Dit is precies waar KitchenAid voor staat.

Uw keuken schitterend ingericht met AEG De AEG inbouwapparaten passen qua design perfect bij elkaar. Welke combinatie u ook maakt, het zal altijd één stijlvol en functioneel geheel vormen. De veelzijdigheid van bijvoorbeeld AEG kookapparatuur maakt het u altijd mogelijk de meest ideale combinatie samen te stellen, die niet alleen een toegevoegde waarde creëert, maar ook past bij de stijl en de afmetingen van de door u gewenste keuken. De meeste consumenten kiezen voor roestvrij stalen of AluTec apparaten.

Afzuigkappen
De COMPETENCE afzuigkappen verzekeren u van een helder zicht en een frisse lucht Ons afzuigkappenassortiment is ook net zo veelzijdig. Wij bieden een groot aantal modellen, waarin u altijd een model zult vinden die aan uw wensen beantwoordt. En natuurlijk passen zij perfect bij de breedte van uw oven en kookplaat, of het nu 50 of 60 cm breed is. Tegelijkertijd functioneren de nieuwe modellen beter functioneren dan ooit.

Met duidelijke functies zoals elektronische instelling; u kunt nauwkeurig de gewenste stand intoetsen. Een eindeloos variëteit aan nieuwe vormen en materialen karakteriseren de huidige ontwikkeling van de moderne afzuigkappen. Combinaties met verschillende glasvormen en kleuren complementeren de uitstraling van de nieuwe design afzuigkappen. Een AEG afzuigkap sluit volledig aan bij de vormgeving van de inbouwapparatuur én bij uw keukeninterieur....of het nu een eiland-, vlakscherm-, onderbouw- of geïntegreerd model betreft.

Kookplaten
De nieuwe COMPETENCE kookplaten brengen voor u een radicale verandering De Competence range bestaat uit een nieuwe generatie kookplaten, die net zo modern en flexibel is als u wenst.. AEG maakt de kookplek tot een aantrekkelijk en uitstekend presterend hart van uw keuken. Ervaar de succesvolle synthese tussen technische innovatie en het uitzonderlijke design. Of het nu strak geïntegreerd of omlijst is met hoogwaardig staal of aluminium - de duidelijke designtaal van de AEG kookplaten overtuigen iedereen die oog heeft voor vormgeving.

Kies een type kookplaat die exact is afgestemd op uw behoeften. Voorzie een van de meest belangrijke plaatsen in uw huis van uitstekende kwaliteit en maximale gebruiksvriendelijkheid. Ontdek de vele voordelen van de keramische kookplaten en het unieke van inductiekoken. Al onze ontwikkelingen hebben gemeen, dat zij met u meedenken, zelfs wanneer u alles al heeft uitgeschakeld. Energie-, tijdbesparing en veiligheid kunnen zo gemakkelijk zijn!

Een gaskookplaat van roestvrij staal heeft een professionele uitstraling. Bovendien is roestvrij staal uiterst hygiënisch in het gebruik en blijft het jarenlang zijn uitstraling behouden.

Gas-op-glas: is mooi, blijft mooi
De AEG gas-op-glas kookplaten zijn voorzien van een facet rand aan de voorzijde en een roestvrij stalen rand aan de achterzijde. Deze kookplaten geven de keuken een exclusief karakter. Door het gladde oppervlak zijn ze gemakkelijk te reinigen, terwijl vuil minder snel zichtbaar wordt op de gas-op-glaskookplaten. Bovendien passen ze perfect bij het roestvrij staal of AluTec van de overige AEG inbouwapparaten.

Ovens
De nieuwe generatie kookapparatuur: AEG COMPETENCE Onze nieuwe ovens geven u de tijd voor het belangrijkste: het genieten van een heerlijke maaltijd.

De complete serie van nieuwe bedachte en ontworpen ovens bieden u een uitgesproken toegevoegde waarde. Zij combineren een grote flexibiliteit in installatiemogelijkheden met de top technologie - passende bij de toonaangevende kwaliteit van AEG. Echter, dat is nog lang niet alles: zij bieden ook meer functies, meer prestaties, meer mogelijkheden, meer controle.

U kunt bijna intuïtief alle functies ontdekken. Want op het bedieningspaneel zijn alle functietoetsen centraal gerangschikt en hun logische symbolen voorzien u van een duidelijke leidraad - een vragenloze bediening. U heeft een duidelijk overzicht en kunt u concentreren op wat belangrijk is: het bereiden van de maaltijd!

Deze heldere en efficiënte bediening wordt nog eens benadrukt door de zorgvuldige belijning van de nieuwe vormgeving. Het uitgesproken roestvrij stalen of AluTec design is tijdloos. En dat is waarom onze COMPETENCE ovens ook zodanig zijn vormgegeven dat zij elk keukeninterieur vervolmaken, jarenlang.

Combi magnetron
Het moderne leven kan zo druk zijn, maar pauzes blijven altijd welkom Met onze MICROMAT magnetrons, die volledig kunnen worden ingebouwd, bereidt u in zeer korte tijd heerlijk maaltijden.

Op het hoogste technologische niveau bieden zij u gevarieerde bereidingsmogelijkheden en programmas voor afwisselende menus. Zelfs het bereiden van een medium steak kan exact worden getimed met de grill, die u drie stappen biedt. De combinatiemogelijkheid van magnetron en grill is echter slechts één van de vele voordelen..

Een ander pluspunt is het ruime interieur: de AEG magnetrons zijn zo ruim bemeten, dat u er makkelijk rechtop een babyfles in kan zetten. Het grote panorama raam voorziet u van een perfect zicht op het interieur.

De finishing touch van de magnetron is het tijdloze strakke design, dat de AEG inbouwapparaten zo aantrekkelijk maakt - en uw keuken zo speciaal.

In elke keuken is er een plaats voor een AEG magnetron
Met een inbouwdiepte van slechts 30 cm, zijn de 17 liter modellen perfect te plaatsen in een standaard bovenkast van 50 of 60 cm. Het door AEG ontwikkelde ventilatiesysteem maakt het mogelijk de magnetrons en combimagnetrons zowel in een kolomkast als in een onderkast te plaatsen. Bovendien is voor de magnetrons van AEG geen apart inbouwraam nodig. Dit vereenvoudigt de installatie en voorkomt dat het op elkaar afgestemde design van de apparaten wordt verstoord.

Afwasautomaten
Uitstekende afwasautomaten van AEG. Stil, degelijk, voornaam en automatisch Een afwasautomaat die de stand van zaken perfect weergeeft en compromisloze resultaten aflevert ongeacht de belading. Een afwasautomaat die beschermt, waaraan u uw porselein, uw meest kostbare glasservies, uw babyflessen en u vuilste pannen, etc. kunt toevertrouwen Een afwasautomaat die u informeert als er een storing is en dan tijdelijk het afwasproces automatisch stil legt, indien dit nodig is. Een afwasautomaat die u garandeert het meest efficiënt van bronnen gebruik te maken: tijd, energie en water. Dat is de definitie van de uitstekende FAVORIT afwasautomaten.

Keuken | Soorten magnetrons Na een drukke dag als het eten snel op tafel moet staan, maar ook als je eens echt zin hebt om uitgebreid te koken, is de magnetron ideaal. Gerechten waarvan je altijd dacht dat ze onmogelijk te bereiden waren, zijn nu eenvoudig klaar te maken. Dankzij het bedienings gemak, de technische hoogstandjes en de verschillende kookfuncties van de magnetron. We kunnen de magnetrons indelen in drie groepen,


de solo-magnetron,

de combi-magnetron en

de oven met magnetron.

De solo-magnetron
Niet alleen de professionele keuken kan tegenwoordig geen dag meer zonder magnetron; ook in uw eigen keuken is dit apparaat nog maar moeilijk weg te denken. Voor wie een keukenhulp zoekt voor het bereiden van een snelle hap is de solo-magnetron hét aangewezen apparaat. Je kunt er echter nog veel meer mee, zoals ontdooien, een beker melk opwarmen, water voor een kopje thee koken, borden voorverwarmen en natuurlijk allerlei gerechten op een gezonde manier bereiden. Een ideale keukenhulp dus, waarvan de kleinere modellen zelfs in een bovenkastje kunnen worden ingebouwd.

De combi-magnetron
In tegenstelling tot een solo-magnetron kan een combi-magnetron - ook wel magnetron met ovenfunctie of oven met magnetronfunctie genoemd - ook bakken, stomen, grillen en crispen. Combi-magnetrons staan garant voor een plezierig koken met een fantastisch resultaat. Bovendien creëer je een hoop extra ruimte in de keuken door de verschillende kookfuncties in één apparaat te combineren.

De oven met magnetron
Elke oven met magnetron biedt weer andere mogelijkheden. De compacte oven met magnetron is een multifunctioneel apparaat voor de echte kookliefhebber. Belangrijk: dit bijzondere apparaat is niet hetzelfde als een combi-magnetron. Want bij de compacte oven met magnetron ligt de nadruk juist op de ovenfunctie. U hebt dus een volwaardige ruime oven in huis met diverse verwarmingsmethoden. Die oven kunt u efficiënt combineren met de magnetron-functie. Een appeltaart bijvoorbeeld, bakt u zo in 20 minuten niet alleen gaar maar ook heerlijk bruin!

Keuze afhankelijk van gezin en gebruik
Welk apparaat het meest voor u geschikt is, is afhankelijk van uw gezinssituatie, wat u er precies mee wilt doen en hoe vaak u het wilt gebruiken. Bent u een echte hobbykok die uitgebreid wil grilleren, stomen, crispen en bakken of wordt het voornamelijk een pizza of een kant-en-klaarmaaltijd? Een combi-magnetron heeft zoveel mogelijkheden dat al je kookwensen aan bod kunnen komen. Bovendien kan hij in relatief weinig tijd een volledige maaltijd bereiden. Belangrijk daarbij is het vermogen. Minimaal is zon 600 Watt gewenst, maar bij duurdere modellen kan dat oplopen tot wel meer dan 1.000 Watt. Hoe hoger het vermogen, hoe korter de bereidingstijd.

Bron: Vereniging Comfortabel Wonen

Fit blijven en genieten van lekker eten horen bij elkaar. Gezond, vers eten en pure smaken zijn de trend, net zoals bewust tijd nemen voor de maaltijd. Mét een gedekte tafel en kaarsen aan. Tijd voor elkaar, tijd voor het allerbeste uit de keuken! In no time. Dat lukt alleen met een stomerij in eigen keuken.

Ten onrechte staat een verantwoorde en vitaminerijke maaltijd bij veel gezinnen synoniem aan urenlang kokkerellen en ingewikkelde recepten. Uitgebreid koken is voor velen prima voor het weekend als er gasten zijn, maar minder geslaagd op doordeweekse, drukbezette dagen. De jongste kooktrend, koken met stoom, maakt korte metten met dat dilemma. Koken met stoom is snel, eenvoudig en gezond. Nieuw is QuliMax, de eerste oven die stoomt, bakt, braadt en grilt tegelijk!

Koken met stoom past helemaal bij de visie op koken van nu, maar heeft een verrassend rijke traditie. Al duizenden jaren geleden begreep men in China dat de kooktechniek gezonder, makkelijker en smaakvoller was dan andere bereidingswijzen. Na de introductie van de stoomoven in de professionele keuken, ontdekken nu ook steeds meer consumenten de gezonde voordelen van het koken met stoom.

Wereldkampioen koken, de Nederlandse meesterkok Toine Smulders verwent in zijn toprestaurant Villa Copera de gasten bij voorkeur met gerechten uit de stoomoven. Precies daarom is Smulders als expert door ATAG bij QuliMax betrokken. Zijn Vlaamse collega-meesterkok Peter Coucquyt doet dat bij de zuiderburen. Ook hij is vol van koken op stoom. Hij noemde het recent zelfs een way of life. "Het is een natuurlijke manier van koken met garantie voor optimale smaak, behoud van vitamines en maximale voedingswaarden."

Combi-stoomoven QuliMax verstaat de kunst van stomen, bakken en grillen in één beweging. Dankzij de dubbele stoomgeneratie - het twinsteamsysteem - is de oven razendsnel op temperatuur én stoom. In no-time kan het gerecht erin worden geschoven. De bereidingstijd van taarten, ovenschotels, groenten, brood, vis, kip, etc. is door het turbovermogen en combinatie van warmte en stoom, aanzienlijk korter dan gebruikelijk. En precies die techniek is het geheim! Smaak, vitaminen, kleur en bite blijven behouden, aromas komen volledig tot hun recht. Ook bij het opwarmen van tevoren gemaakte gerechten. Condities die de topkok en chef de cuisine thuis aanspreken!

De ovenfunctie van QuiliMax levert optimale resultaten door onder- en bovenwarmte en een ventilator. Deze blaast de warme lucht gelijkmatig rondom het gerecht waardoor het mooi gelijkmatig warm wordt. Appeltaarten krijgen een krokante bodem, luchtige binnenkant en een mooie kleur, vlees blijft na het bakken heerlijk sappig van binnen. Groenten die traditioneel in een pannetje water garen en daarmee smaak en vitamines verliezen blijven in de stoomoven fris, knapperig en kleurrijk. Met het grill element kan het gerecht gegratineerd worden. Ook het grillen van kip, zalm, groenten en brood is mogelijk.

Meesterkoks zijn weg van de combi stomen/bakken/braden/grillen. Om te koken met de ATAG QuliMax hoeft echter niemand meesterkok te zijn. Met 40 automatische programmas worden diverse bereidingsmethoden gestart: grillen, bakken, braden, stomen, ontdooien of combinaties van deze functies. QuliMax is voorzien van een slim steam clean programma. Reinigen is een fluitje van een cent!

QuliMax mag een allrounder wat betreft vermogen en prestaties genoemd worden, maar ook vanwege zijn formaat. Met een inhoud van 36 (!) liter is het mogelijk om te stomen met twee ovenschalen tegelijk. Bijgeleverd worden een anti aanbakplaat, grillrooster, twee geperforeerde gastronorm schalen en gastronormrek.

ATAG staat voor kwaliteit en functionaliteit. Met toegepaste innovaties en een herkenbaar design verovert het merk steeds meer terrein. Van oorsprong geldt ATAG als de autoriteit op het gebied van kookplaten en ovens.

Zeven, het magische getal. Zeven zonden, zeven wereldzeeën en zeven wereldwonderen. Pelgrim voegt daar fijngevoelige keukentechniek aan toe met The Best of Seven, zeven apparaten van koffiemachine tot steamer.

Mooi die nieuwe lijn met een nishoogte van 45 centimeter. In design op elkaar afgestemd en naar keus naast, onder en boven elkaar te plaatsen in een strak typisch Nederlands design. Wannahaves of zelfs musthaves, stuk voor stuk. Maar de populariteit van Pelgrim zit op dit moment vooral in de prijs/kwaliteit verhouding. Met de recessie op de hielen wikt en weegt de consument. Zet kwaliteit en service af tegen het aankoopbedrag. En wie een dagje gaat kijken in een aantal keukenzaken ziet dat Pelgrim plots een onevenredig groot aandeel heeft in de apparatuur. The Best of Seven is gemaakt en geprijsd in die gedegen Pelgrim cultuur.

Pelgrims Best of Seven zijn 7 keukenapparaten die eindeloos naast en boven elkaar te combineren zijn. Strak in één lijn. Te weten de koffiemachine, steamer en 5 (combi-) magnetrons.

Tot het assortiment hoort de koffiemachine. Dit apparaat is een volledige automatische koffiemachine en maakt het donkerbruine drankje met gemalen koffie of koffiebonen. Van espresso tot cappuccino en latte machiato, alles volautomatisch. Naast de koffiefunctie, heeft de machine ook een heetwater-tap, om theewater te schenken. Het volgende product is de steamer en is niet meer weg te denken uit de gezonde keuken. Vetloos koken, met behoud van voedingsstoffen, smaak en structuur.

Uiteraard mag in een Best of Seven-lijn het best verkochte product van Pelgrim niet ontbreken: de combi-magnetron. Met maar liefst 5 verschillende (combi-) magnetrons, is er keuze genoeg. Alhoewel kiezen niet noodzakelijk is, kunnen de apparaten met ieder hun eigen kwaliteit naast elkaar worden geplaatst. Eindeloos combineren, want de producten passen in elke keuken.

Meer artikelen...