ATAG presenteert een voorproefje van haar nieuwe collectie keukenapparatuur; Geïnspireerd op de werkwijze van mensen met een passie voor koken. Terug naar de basis van de keuken; een ruimte waar kookplezier en lekker eten centraal staan. ATAG verstevigt haar positie als kookspecialist met de lancering van de nieuwe kookplaten, zoals de gas-op-glas kookplaten met digitale timer (HG9611MDA en HG1111MDA) en de Puzzelo inductiewok (HI3271W).

1. Tijd voor de digitale timer
De nieuwe generatie gas-op-glas kookplaten neemt timemanagement erg serieus. Iedere pit heeft een eigen timer die zichzelf automatisch uitschakelt wanneer de ingestelde kooktijd is verstreken. Op het display kan ook worden afgelezen hoe lang een gerecht al kookt. Alle pitten kunnen in één keer worden uitgeschakeld wanneer dat onverwacht nodig is, bijvoorbeeld wanneer de bel gaat. De krachtige wokbranders hebben een extreem groot regelbereik, van een lage sudderstand tot zeer hoge wokstand (0,2-5,7kW). De 111 cm brede panoramische kookplaat HG111MDA heeft een indrukwekkend ergonomisch design en is zeer geschikt voor inbouw in een kookeiland.

2. Nieuwe dimensie in wokken
Met de ATAG Puzzelo serie wordt de keuken écht persoonlijk. Kookliefhebbers stellen hun eigen kookplaat samen. Mooi naast elkaar, of in combinatie met een gas-, inductie- of keramische kookplaat uit de MAGNA designlijn. De highlight van 2011 is de Puzzelo inductiewok HI3271W met komvormige wokzone. De wok wordt over het gehele gedeelte van de kom gelijkmatig en snel verhit en kan worden voorgeprogrammeerd op de ideale wokstand. Deze inductiewok is geschikt voor verschillende kooktechnieken zoals wokken, pocheren, smoren en stoven.

3. Details bepalen de kok
De nieuwe roestvrijstalen ATAG MAGNA gaskookplaten zijn smakelijk om te zien, krachtig om mee te werken en tot in de puntjes afgewerkt. Zoals een topkok vereist. De volledig metalen regelknoppen en het materiaalgebruik stralen perfectie in vorm en functie uit. De collectie bestaat uit vijf modellen, variërend in aantal branders en formaat. Alle modellen zijn voorzien van maximale veiligheidsfuncties en duurzame A+ branders. De krachtige wokbrander is geschikt voor het echte sudderen (0,2 kW), maar ook voor het op hoog vermogen wokken (5,7 kW).

4. Koken op intuïtie
Intuïtief design, dat is waar het om gaat bij de keramische kookplaten van ATAG. De collectie bestaat uit 10 modellen, variërend in aantal zones en formaat. Naast tiptoets bediening introduceert ATAG de Iris Slide Controle® bediening op enkele keramische kookplaten; Stel het gewenste vermogen in door met een lichte aanraking met de klok mee te draaien. Iedere zone op de kookplaat heeft een aparte Iris Slide Control® met LED indicatie. Het model HL8271S is voorzien van een speciale vis/braad zone.

5. Voor bewuste fijnproevers
De QuliMax is dankzij haar snelheid, kracht en ruime inhoud een begrip in de gezonde en snelle keuken. Precies de juiste hoeveelheid stoom en een perfecte luchtvochtigheid zorgen ervoor dat er binnen no-time de puurste gerechten op tafel komen. De QuliMax combi-stoomoven is een allrounder die stoomt, bakt, braadt en grilt. De QuliMax is leverbaar in RVS, maar ook in Grafiet-zwart. Vingerafdrukken zijn minder zichtbaar op de geëmailleerde laag van deze Grafiet uitvoering.

Over ATAG
ATAG is één van grootste spelers op de Nederlandse en Belgische markt en heeft de visie om mensen te inspireren en te motiveren om te gaan koken. Het hart van ATAG ligt bij het creëren van een optimale kookbeleving door kwaliteit, intuïtief design, service, ergonomie en installatiegemak centraal te stellen

ATAG heeft een prestigieuze, internationale designprijs toegekend gekregen. Het Nederlandse merk is in de categorie keukenapparatuur winnaar geworden van een Red Dot Design Award 2010 voor de MAGNA RVS gaskookplaat (model HG9711MX). Voor de jury was het kwalitatief hoogstaande en innovatieve design van uitzonderlijk niveau. Daarnaast werd ATAG bekroond met twee eervolle vermeldingen: een inductiekookplaat met de intuïtieve Iris Slide Control® bediening (model HI7271S) en een gaskookplaat met wokbrander en Easy Flame Control (elektronische beveiliging) uit de New Matrix lijn (model HG9711CA).

De winnende ATAG gaskookplaat is uitgevoerd in stijlvol RVS en heeft een thermische beveiliging. Deze ruime design kookplaat (90 cm) is voorzien van strakke, subtiele pandragers en superieure, snelle en zuinige A+ gasbranders. Aan de linkerzijde is een zeer krachtige wokbrander geplaatst (5,7 kW). Niet voor niets is ATAG al meer dan 60 jaar dé specialist in koken op gas.

De jury heeft de ATAG kookplaten beoordeeld op aspecten als design, innovatie, functionaliteit, ergonomie, duurzaamheid en product context. De MAGNA RVS gaskookplaat en de inductiekookplaat met Iris Slide Control® bediening behoren tot de MAGNA designlijn van ATAG. Deze exclusieve lijn keukenapparatuur kenmerkt zich door strakke lijnen, hoogwaardig materiaalgebruik en bijzondere prestaties. Tijdloos, puur en waardevol. De ATAG gaskookplaat HG9711CA maakt deel uit van de New Matrix lijn van ATAG. Deze lijn bestaat uit een serie exclusieve en beveiligde gaskookplaten met bijzondere prestaties waarbij ergonomie en gebruiksgemak voorop staan.

Red Dot Design Award
De Red Dot Design Award is sinds de start in 1955 uitgegroeid tot de grootste en meest bekende designwedstrijd ter wereld. De discipline product design telde dit jaar 4.252 inzendingen uit 57 landen. De internationale jury bestaat uit 30 vooraanstaande design experts. De prijsuitreiking is op 5 juli in Essen, Culturele Hoofdstad van Europa 2010. De winnende producten zijn daarna zowel online als in Essen te zien tijdens een speciale tentoonstelling in het Red Dot Design Museum, een walhalla voor liefhebbers van modern design.

Luxe wordt anno nu veelal verkeerd uitgelegd. Ontwerpers verliezen zich in talloze functies verborgen in veel te dikke handleidingen. Meer is minder op deze wijze. ATAG laat zien dat het ook anders kan. Luxe gemengd met het comfort van intuïtieve gebruikshandelingen. Een blik op de nieuwe inductiekookplaten is genoeg om ze te bedienen.

Nooit meer de verkeerde zone bedienen, zeeën van ruimte voor ruime pannen, automatische kookprogrammas, kookzone indeling naar keuze en een ergonomisch design gekoppeld aan een strakke trendy uitstraling. Speciaal is de Iris Slide Control® bediening. Via deze intuïtieve en gebruiksvriendelijke bediening wordt de mate van verhitting van de kookzone bepaald door er simpelweg met een vingertop over te strijken. De Iris Sliders zijn geïntegreerd in de vlakke inductiekookplaat. Dus mooi om te zien en makkelijk schoon te maken. Bij de LED indicatie op de Iris Slider is what you see echt what you get. Twaalf warmtestanden en een boost stand voor extra hoog vermogen geven genoeg ruimte voor het bereiden van vele gerechten.

Deze slimme functies zijn niet zomaar bedacht. Eerst zijn de technieken op vele wijzen getest. De vormgeving is tot stand gekomen in samenspraak met een designbureau, en in het proefstadium is de methode getest door een panel van eindgebruikers over alle geledingen. Want wie kan er nu beter testen dan de uiteindelijk beoogde gebruiker. Het gevolg is een concept dat op natuurlijke wijze inspeelt op de intuïtieve handelingen van de gebruiker.

Bovendien zijn de platen zuiniger dan de norm voor kookplaten voorschrijft en verhitten ze razendsnel. Naast verschillende afmetingen (60, 64, 77, 80, 90 of 111 cm) is er ook keuze voor het combineren van de inductiekookplaat met een gaswokbrander.

I-Cooking is een doorontwikkeling van het internationale "red dot" en "IF gold award" onderscheiden i-Cooking gaskook concept. Met dit concept heeft het koken een volledig nieuwe dimensie gekregen. Vooral het onconventionele aspect, dat gasbranders en inductievelden als naadloos geheel in uw werkblad worden gebouwd, geeft ongekende mogelijkheden. De kleinere uitsparingen in het werkblad, waarmee minder afvalmateriaal ontstaat, alsook het ontbreken van een traditionele vangschaal, maakt i-Cooking ook op het gebied van duurzaamheid vooruitstrevend.

Als gebruiker kunt u uw eigen werkplek inrichten met type branders, onderlinge afstanden naar wens en samenstellingen die eerder niet mogelijk waren. Om u op weg te helpen zijn er een ruim aantal opstellingen reeds door ons gedefinieerd, allen gespiegeld aan de hedendaagse wensen van de kritische consument en de ontwikkelingen in keukenapparatuur. Natuurlijk gebruiken wij voor onze i-Cooking oplossingen de meest hoogwaardige en efficiënte branders en bijpassende gaskranen van dit moment, zoals bijvoorbeeld onze wokbrander met een zeer precies en groot regelbereik van 0,18kW tot 6kW

Apparatuur is bij uitstek geschikt om het leven van de thuiskok naar een hoger plan te tillen. Sommige ovens en kookplaten zouden in een restaurantkeuken niet misstaan. En dan zijn er nog vrijstaande fornuizen van formaat. Professioneel is het sleutelwoord als het gaat om kookapparatuur.

Kookplaten
De keuze aan gas- en inductiekookplaten, grillplaten, friteuses en ovens is overweldigend. Ze zijn met elk werkblad te combineren en worden in zeer grote verscheidenheid aangeboden. De meest gangbare technieken zijn koken op gas en op inductie. Combinaties van deze verschillende technieken zijn tegenwoordig eerder regel dan uitzondering. Begrijpelijk, want gas heeft bijvoorbeeld het voordeel dat het vermogen stevig is en je meer controle hebt, omdat je de vlam ziet. Inductie heeft weer als pre dat je bijvoorbeeld chocolade kunt smelten, zonder dat een au bain Marie-constructie nodig is. Kookplaten zijn meestal uitgerust met vier, vijf en zes kookzones. Tip: hoe breder de plaat, hoe meer ruimte er is voor grote pannen terwijl verhoudingsgewijs nauwelijks meer werkbladruimte wordt gebruikt. Helemaal hot zijn de modules die in elke combinatie naast elkaar in het blad worden geïntegreerd. en de modellen die rechtsreeks op het werkblad worden gemonteerd, zodat je alleen de gasbrander en bedieningsknoppen ziet. fotomielehome

Ovens
De trend van het moment: twee inbouwovens naast of boven elkaar, elk met een eigen expertise uiteraard, zoals gas, elektrisch, hetelucht, (combi)magnetron of stoom. Conventionele elektrische ovens maken gebruik van onder- en bovenwarmte. Die zijn meestal onafhankelijk van elkaar instelbaar, wat voor sommige gerechten goed van pas komt. De heteluchtoven werkt met luchtcirculatie. Een ventilator blaast hete lucht door het interieur van de oven, die daardoor zeer gelijkmatig van temperatuur is. Dat maakt dat je de oven tegelijkertijd op verschillende niveaus kunt benutten. Let bij de aanschaf van een oven ook op de hoogste en laagste stand. Een pizza wordt het lekkerst op een temperatuur van 300 graden. Daarentegen blijft een stoofschotel lekker mals bij een temperatuur van 70 graden. Niet alle ovens hebben dat bereik. Bereidingstijden en temperaturen zijn vooraf instelbaar. Bediening gaat middels draaiknoppen, druktoetsen, tiptoetsen of zelfs sensoren. Fabrikanten besteden veel aandacht aan veiligheid. Een kinderslot, verzonken grillelementen, speciale functies voor snel afkoelen en extra geïsoleerde deuren zijn daar voorbeelden van. Reinigen wordt steeds makkelijker. Zeker met een zelfreinigende oven. De etensresten worden dan op zeer hoge temperatuur effectief weggebrand. Alleen nog even een vochtig sponsje langs de binnenzijde halen is dan genoeg. Deze handige functie is bekend onder verschillende namen, zoals pyrolyse en multi-cleansystem.

Stoomoven
Helemaal hot is de stoomoven. Door stomen blijven smaak, structuur, kleur en voedingsstoffen optimaal behouden. Toevoeging van vet is niet nodig, wat de gerechten gezond en mager houdt. Er zijn twee soorten stoomovens. Een oven met hoge druk verhit gerechten zeer snel, wat vergelijkbaar is met de werking van een snelkookpan. Tussendoor kun je de deur niet openen. Het is dus niet mogelijk om gerechten met een verschillende bereidingstijd tegelijkertijd klaar te maken. In de drukloze stoomoven kan dat wel. Er zijn modellen met waterreservoir en er zijn er die je kunt aansluiten op de waterleiding en de afvoer.

Magnetron
Een magnetron zal in maar weinig huishoudens ontbreken. Een (combi)magnetron gebruikt microgolven, die kleine deeltjes van het voedsel in beweging brengen. Door de wrijving die ontstaat wordt het voedsel verwarmd. Smaak, vitaminen en voedingsstoffen blijven door deze techniek grotendeels behouden. In de magnetron zit een draaiplateau voor een optimale verdeling van de microgolven. De magnetron is geschikt voor koken, opwarmen en ontdooien. Voor koken is een vermogen van 750 Watt vereist. Met een combinatieoven beschik je over een oven/grillfunctie en magnetron. Met de magnetron wordt het gerecht snel gaar en de grill zorgt voor een bruin korstje. Nadeel is wel dat je niet gelijktijdig over een magnetron- en ovenfunctie kunt beschikken.

Fornuizen
Ze zijn niet meer weg te denken uit de thuiskeuken: fornuizen die in een restaurantkeuken niet zouden misstaan. Met name maat XXL (denk 150 cm breed) staat volop in de belangstelling. Het aardige is: ze zijn vrijwel custom made. Een of meerdere oven, het soort oven, gas, inductie, frituurpan, teppan Yakki-plaat, wokbrander: al deze zaken kunne naar believen worden gecombineerd tot het ideale kooktoestel ontstaat. En dan is er nog de uiterlijke verschijningsvorm: kies professioneel roestvrij staal zonder toeters en bellen of een nostalgische geëmailleerde uitvoering in een opvallende kleur. De mogelijkheden zijn oneindig bij de nieuwe labels en de merken die op een lange historie kunnen bogen.

Bron: Uw Keuken |

Jaarlijks maken nieuwe kleuren en materialen in interieurland hun intrede. Keukens blijven als duurzame investering in huis vaak verscholen van opvallende wijzigingen. Mensen kiezen gezien de investering liever voor veilige basiskleuren. Fornuizenmerk Stoves vindt dit niet nodig. Daarom introduceert het merk de mogelijkheid van een extra set verwisselbare deuren voor haar vrijstaande Richmond fornuizen. Voor deze deuren zijn acht nieuwe seizoenskleuren in het leven geroepen. De standaard meegeleverde zwarte deuren zijn eenvoudig zelf te verwisselen naar gelang stemming, seizoen of jaar.

Acht nieuwe kleuren Fornuizen zijn van nature blikvangers. Een gekleurd fornuis geeft een keuken daarom meteen een andere look aldus Stoves. Voor 2012 heeft het fornuizenmerk acht nieuwe kleuren in het leven geroepen voor de extra deuren. Deze zijn volledig afgestemd op de vier seizoenen en de natuur. De kleuren hebben hieraan gerelateerde namen gekregen als Dramatic Dawn (grijs), Rolling Countryside (fris groen), First Bloom (warm geel), Day’s Break (lichtblauw), Midnight Gaze (indigoblauw), Wild Berry (paars), Hot Jalapeno (vuurrood) en Icy Brook (spierwit). De basiskleur voor het fornuis is zwart. Alleen de voorkant van het fornuis verandert van kleur met nieuwe deuren. Het bedieningspaneel, de vangschaal, de plint en de zijkanten van het fornuis blijven altijd zwart. Heeft iemand na verloop van tijd genoeg van een bepaalde kleur? Dan kunnen de kleurrijke deuren zelf eenvoudig worden teruggezet naar het altijd veilige zwart.

Kookliefhebbers De Richmond fornuizen zijn verkrijgbaar in de breedtematen 90 cm, 100 cm en 110 cm. Ze zijn gemaakt voor mensen die geen recept schuwen en in de keuken graag bepalen. Tijdens het koken kunnen koks bij de twee grootste fornuizen gebruik maken van zevens kookzones en vier ovens waaronder een variabele grill in een conventionele oven, een multifunctionele oven met negen verschillende functies, een 3-D heteluchtoven en een sudderoven. Het fornuis van 90 cm heeft drie verschillende ovens en vijf kookzones.