Siemens

Het koken op inductie mag gerust gezien worden als een technisch wonder van formaat. Het combineert de voordelen van koken op gas en van keramisch koken. Bij inductiekoken is er geen sprake van een warmtebron, maar wordt de warmte door een magnetisch veld, afkomstig van een inductiespoel onder de keramische plaat, rechtstreeks opgewekt in de panbodem. Daarmee is ook verklaard waarom een inductiekookplaat alleen kan werken met pannen die een stalen of gietijzeren, oftewel een magnetisch gevoelige en geleidende bodem hebben. De kookplaat wordt alleen heet omdat de pan hitte afgeeft. De omgekeerde wereld dus. Omdat de kookplaat niet heel erg heet wordt, kunnen overgekookte vloeistoffen niet in branden en is de kookplaat daarom eenvoudig te reinigen. Met de schoonmaakvergrendeling, waarbij de bediening 20 seconden wordt geblokkeerd, kunt u dit tijdens het koken ook heel eenvoudig doen als er iets is overgekookt.

De inductieplaten zijn zeer nauwkeurig te regelen en reageren heel erg snel. Nieuw is een zeer gebruiksvriendelijk bedienings-concept waarbij het even met de vinger de kookplaat aanraken al voldoende is om de kookzone en vervolgens de juiste temperatuur te selecteren. Een inductiekookplaat is bovendien bijzonder geschikt voor mensen die nog wel eens willen vergeten het gas uit te doen: als de pan van een inductieplaat wordt gehaald, schakelt de kookzone automatisch uit en geeft de plaat geen warmte meer af. Dus kan er niets vervelends meer mee gebeuren. Als u zelfs vergeet de pan eraf te halen dan schakelt de kookplaat ook uit als deze te heet wordt. Veiligheid dus alom!

Geheel nieuw is de ontwikkeling van de CrossTouch, de flexibele inductiekookplaat voor elke maat pan. Bij de CrossTouch zijn de vier zones in het midden voorzien van kruismarkeringen. De gebruikte pan hoeft slechts op een deel van deze markering te staan om ervoor te zorgen dat de gehele bodem automatisch en veilig wordt verwarmd. Twee kookzones kun nen zelfs één grote worden, zolang de bodem van de pan maar in aanraking komt met de middelpunten van beide zones. Ideaal dus voor bijvoorbeeld langwerpige vispannen. Inductiekookplaten zijn in het gebruik efficiënter dan keramischeen gaskookplaten omat er nagenoeg geen warmteverlies is. Het resultaat daarvan is een energiebesparing tot wel 40 procent ten opzichte van een traditionele kookplaat. Een ander bijkomend voordeel is de snelheid waarmee wordt gekookt. Op een inductiekookplaat kookt 2 liter water binnen 5 minuten, tegen 10 minuten op bijvoorbeeld een keramische kookplaat.

Bron: Vereniging comfortabel wonen

lijn brochure 1

Gratis woonboeken

Nog meer inspiratie opdoen? Vraag de onderstaande brochures gratis aan!

Mijn Bad
Morres 2018
Superkeukens
Mandemakers
Voortman
Henders & Hazel
Prominent
Design keukens
Keukenkampioen
Design leuning

 

Geslacht

 


Geboortedatum

 

Wonenonline nieuwsbrief
 Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief

 

 

Ook leuk om te lezen