Fijn bewerkte deuren en laden in combinatie met nostalgische handgrepen kenmerken model Firenze van Keller. Samen geven ze deze keuken een sfeervolle en warme uitstraling. Ook de nostalgische schouw met daaronder het gasfornuis sluit naadloos aan bij de landelijke stijl van de keuken.

De afwerking van deze keuken is opvallend. De pilasters tussen de verschillende kasten van de keuken en de muren zijn stijlvol bewerkt en passen perfect bij het karakter van deze keuken. Het kookgedeelte is een stukje naar voren geplaatst wat zorgt voor een speels effect. De servieskasten zijn verlicht en geven mede hierdoor de keuken een fris en open aanzicht. De sierlijsten op de bovenkasten en de schouw maken het plaatje tenslotte compleet!

De Keller Red Label Collectie is de veelzijdige basiscollectie eigentijdse keukens, waarin alle woonstijlen zijn vertegenwoordigd. De keukens uit de Red Label Collectie zijn verkrijgbaar in oneindig veel materialen, sferen, modellen en kleuren. Daarnaast biedt Keller nog een tweetal uitgesproken programmas. Enerzijds de Black Label collectie, welke bestaat uit diverse greeploze modellen. Hiermee creëert u strak ogende, minimalistische designkeukens. Anderzijds de Gold Label Collectie, een exclusief modern-klassiek keukenprogramma dat is uitgevoerd in een matte structuurlak. Deze lak is zowel in- als uitwendig aangebracht en is verkrijgbaar in 8 kleuren.

Zoals de vormen die ontstaan uit origami, de Oosterse kunst van het papiervouwen, onthult Karim Rashids nieuwe Origami Island keuken - een ontwerp voor Amr Helmy Designs - een complex ontwerp dat zowel elegant als subtiel is. Deze keuken, volledig ontworpen in DuPont Corian ®, werd met veel vakmanschap ontwikkeld door de Egyptische producent Amr Helmy Designs, een bedrijf dat zich gespecialiseerd heeft in innovatieve projecten met DuPont Corian ® hightech bekledingsmateriaal.

De asymmetrische contouren van Origami Island creëren een gestroomlijnd gesculptureerd design. De smalle basis vloeit over in een groot werkblad verdeeld in drie functionele zones: de afwaszone met geïntegreerd aanrecht, de kookzone met kookplaat en de eetzone. Het eiland wordt vervolledigd door een grote wandkast met plaats voor vaatwerk, lades en keukenapparaten.

De panelen en lades van de kast zijn uitgevoerd in DuPont Corian ® en afgewerkt met een driedimensionaal retropop-patroon. Dat patroon is ook opgenomen aan de binnenzijde van het volledige front, wat een verrassend visueel effect oplevert.

Origami Island is een onconventionele keuken. Het is een project van de eclectische Karim Rashid, die via zijn design zijn verlangen om de wereld te veranderen uitdrukt en met dit originele, maar functionele en uitnodigende ontwerp ons uitnodigt te genieten in een gezellige keuken.

In het moderne segment zijn vrijwel alle keukens hoogglans afgewerkt. Witte keukens zetten de toon. Deze kleur heeft wel iets extras nodig maar combineert gelukkig perfect met vrijwel elke andere kleur en/of materiaal. Geel is nieuw en ook paars wordt getipt: van lila tot aubergine. Naast kekke lakkleuren zien we veel glanzend glas, vooral toegepast in laden, kastdeurtjes en wandpanelen maar ook in werkbladen en apparatuur.

Zo zijn ovens en kookplaten er in een bont palet smakelijke kleuren. Wat te denken van Yellow Saffron, Lime Sorbet, Parsley Green of Pink Watermelon. De stylingtip om je (witte) keuken een eigen persoonlijk kleuraccent te geven. Wie het nog bonter wil maken, kan kiezen voor gedessineerde fronten: digital art op glas. Ook hightech materialen zoals fiberglas en Corian zien we steeds meer: superstrak en blijvend mooi. Houten keukens blijven onverminderd populair maar worden tactieler. Dat wil zeggen dat het hout vaak zichtbare een voelbare porien heeft die doen denken aan de esthetiek van oude verweerde houtoppervlakken. Blonde houtsoorten winnen terrein.

Foto: Een nieuwe trend is het reduceren van de keuken tot een architectonisch element in de ruimte. Een keukenblok waar alle functies, van wasbak tot kookplaat en van afzuigkap tot kraan, onzichtbaar in geïntegreerd zijn. Voor meer informatie www.comprex.it

Bron Perscentrum Wonen

Ook in de keukenbranche is duurzaamheid een actueel thema. Er worden steeds meer AAA-labels uitgereikt aan water- en/of energiezuinige apparaten zoals vaatwassers, ijskasten of afzuigkappen. FSC-hout komt uit goed beheerde bossen en natuurlijk zijn gerecyclede materialen een hot item. Er zijn bijvoorbeeld werkbladen die voor 75% bestaan uit bijzondere gerecyclede materialen als glas, porselein, spiegelglas en gekristalliseerd as.

Keukenwerkbladen die vrijwel geheel uit natuurlijk kwarts bestaan zijn uiteraard ook erg eco, en nog kras- en vlekbestendig ook! Niet alleen energiebronnen worden zo efficiënt mogelijk benut, maar ook de beschikbare ruimte in de keuken. Denk hierbij aan het combineren van apparaten, zoals een gootsteen met dubbele vaatwasser met lift. Tot slot nog een nieuwe trend: pitt-cooking, op robuuste gasbranders die direct in het werkblad zijn geïntegreerd. Op elke gewenste positie en onderlinge afstand, of het blad nu van graniet of composiet is of beton, glas, Corian of RVS. Niet alleen strak maar vooral ook erg vlak en dus extra makkelijk schoon te houden. Smakelijk koken!

Foto: Het arkussysteem S2 van Siematic Volgens SieMatic is de keuken al lang niet meer slechts een keuken. Als onderdeel van het totaalinterieur wordt er gezocht naar opbergmogelijkheden met een minder kolossale uitstraling. Bij het nieuwe arkussysteem van de S2 lijkt het alsof rond de diepe kasten een achterwand is aangebracht. Maar het is meer dan dat. Met een lichte vingerdruk opent zich een zee aan verborgen bergruimte. Voor meer informatie www.siematic.nl

Bron: Perscentrum Wonen

Het combineren van verschillende materialen en texturen is een slimme manier om designelementen in de keuken te laten schitteren en contrasteren. De populariteit van de minimalistische keuken neemt af en maakt plaats voor een stijlvolle mix-and-match. Keukenapparatuur van roestvrij staal wordt samengevoegd met kastelementen van donker hout en verzacht met details van lichtgekleurd hout. De combinatie van verschillende materialen - voor vloerdelen, kasten, werkbladen en apparatuur - zorgt voor persoonlijke en interessante keukenruimtes.

COUNTRY CHIC
Keukens in een chique countrystijl zijn populair. Consumenten zien dat deze stijl goed met moderne hightech apparatuur combineert en dat er geen nostalgisch, energievretend fornuis voor nodig is. Deze (gedateerde) fornuizen zijn dag in dag uit, 24 uur per dag in gebruik en zijn zeer duur in het onderhoud (de PC Hooft-tractor onder de fornuizen). Moderne consumenten, zowel in stedelijke als in provinciale gebieden, gaan bewuster om met hun energieverbruik en kiezen voor efficiënte en betrouwbare producten. De Built-In-collectie van Sub-Zero maakt het mogelijk om koelkasten volledig af te werken met kastfronten, waardoor traditionele stijlen moeiteloos combineren met geavanceerde technologie.

SUPERTECHNOLOGIE
2010 wordt een spannende tijd voor keukenliefhebbers: betere technologieën, gelikte designs en apparatuur met een zeer hoge functionaliteit. Sub-Zero kondigt met haar nieuwe Built-In-collectie de opkomst van de technologische keuken aan. Met technieken die oorspronkelijk zijn ontwikkeld voor NASA, biedt Built-In de ultieme levensmiddelenconservatie. Deze nieuwe technologie reduceert geuren en elimineert virussen, bacteriën en (door groente en fruit uitgestoten) ethyleen, dat zorgt voor een te snelle rijping van de producten.

CHEF VAN HET HUIS
Koken op een ultramodern fornuis is een belangrijke trend voor 2010. Steeds meer mensen kiezen voor een gezellige avond thuis met vrienden onder het genot van een zelfbereid klasse-diner. Deze moderne gastheren en gastvrouwen willen het beste in hun keuken en kiezen voor de nieuwste generatie fornuizen, zoals de Dual Fuel en de Gas Range van Wolf. Zorg voor het milieu en uitgebreide keukenexperimenten hebben een natie van ambitieuze huis-chefs gecreëerd, die zich bewust zijn van hun ecologische voetafdruk. Deze chefs gaan op zoek naar keukenapparatuur die voldoet aan een streng eisenpakket van origineel design, efficiënt energieverbruik, gemak en fantastische culinaire prestaties. De Dual Fuel van Wolf voldoet moeiteloos aan deze eisen en zal de dromen van elke moderne huis-chef ruimschoots overtreffen.

ONZICHTBARE APPARATUUR
Er is steeds meer behoefte aan geïntegreerde apparatuur die op geen enkele manier de strakke, gestroomlijnde vormen van de keuken verstoort. Met name in een open keuken en bij minimalistische concepten is dit een zeer belangrijk element. Perfect afgemeten keukenapparaten en kasten lopen naadloos in elkaar over en slimme designoplossingen zorgen voor een subtiele camouflage van de aanwezige apparaten. Voor de koelsystemen van Sub-Zero zijn platte profielen beschikbaar, zodat ze volledig kunnen opgaan in het keukenontwerp. De oven uit de E-serie van Wolf is het strakste ontwerp op de markt en vormt een natuurlijk geheel met de kastelementen. Met deze stijlvolle designtrucs blijft de minimalistische, cleane look van de keuken behouden.

FIJNE WIJN
De laatste jaren is de vraag naar mooie wijnkasten van hoge kwaliteit onophoudelijk gestegen. Ook in 2010 zal de vraag naar superieure wijnkoelingen toenemen. De nostalgische wijnkelder is passé; de wijncollectie wordt niet langer verbannen naar een donkere ruimte, maar is een volwaardig en opvallend onderdeel van de keuken- en eetruimte geworden. De geavanceerde 400-serie van Sub-Zero biedt niet alleen efficiënte mogelijkheden voor opslag, maar ook gescheiden temperatuurzones zodat rood en wit in dezelfde kast bewaard kunnen worden.

De laatste jaren zagen we de opmars van de functionele keuken naar een keuken als verlengstuk van de woonkamer. De gesloten keuken behoort definitief tot het verleden want in deze ruimte doen we veel meer dan koken alleen. Het is een ontspanningsruimte en ontmoetingsplek. Ondanks deze verandering van ruimte en sfeer is het functionele aspect van de keuken zelf allerminst naar de achtergrond verdwenen. Nieuwe, verbeterde en verborgen functies domineren meer dan ooit! Opvallend is de integratie van professionele producten in de gewone keuken. Door onder andere de vele kookprogrammas op tv lijkt de Nederlandse hobbykok professionele ambities te hebben. Ontspannen koken dus, in een leefkeuken met professionele producten. Het einddoel? Genieten! Want ook wij Nederlanders lijken steeds meer waarde te hechten aan lekker koken én eten! én inductie. www.kitchenaid.nl

Kokkerellen en kletsen, in de woonkeuken
In veel woningen krijgt de keuken een steeds groter oppervlakte toebedeeld. Naast het aanrecht moet er immers ook plek zijn voor een bar, een kookeiland en een buffetkast. Of de eettafel in het kook- of woongedeelte komt te staan is steeds moeilijker te bepalen, want de grenzen tussen deze ruimtes vervagen. Met ogenschijnlijk zwevende blokken, grote wandopstellingen en losstaande werkeilanden ziet de keuken anno 2011 er heel anders uit dan 10 jaar geleden. De traditionele bovenkastjes zijn taboe: grote wandkasten met schuifdeuren herbergen (en verbergen) nu onze potten, pannen en apparaten. De keuken loopt steeds vaker naadloos (letterlijk) in de andere leefruimtes over. Het mooie is dat de negatieve gevolgen van deze open structuur door nieuwe technische ontwikkelingen moeiteloos worden opgevangen! Met een krachtig afzuigsysteem (ook voor kookeilanden) hoef je de maaltijd niet - een uur later op de bank - te herbeleven. Functionele apparaten en werkgerei zijn of netjes weggewerkt, of zo mooi vormgegeven dat je ze graag wilt laten zien.

Strak en smakelijk
De zones van de strak vormgegeven MaxiSense inductiekookplaat passen zich aan aan de afmeting en grootte van bijna elke pan. De eko-timer bespaart energie doordat de restwarmte van de kookplaat gedurende de laatste minuten van het koken wordt gebruikt. Met de CountUp-timer kan de voortgang van elk gerecht nauwlettend in de gaten worden gehouden. Daarnaast is de kooktijd instelbaar per zone, is er een warmhoudfunctie en kindervergrendeling mogelijk. Genoeg functies dus! www.aeg.nl

Nieuwe generatie gasbranders
De i-Cooking van ABK Innovent won niet alleen de 2011 Interior Innovation Award maar ook de Best of Best award! De nieuwste generatie i-Cooking gasbranders is rechtstreeks inbouwbaar in vrijwel elk type werkblad, zoals natuursteen, composiet, glas en beton. De positie en het aantal branders is volledig zelf te kiezen! www.abk-innovent.com

Gekleurd glas in de keuken
Bosch biedt inbouwapparaten met glazen fronts zonder omlijsting, in verschillende kleuren. Het kleurenprogramma zorgt voor meer flexibiliteit in de keukenplanning en geeft de keuken een persoonlijk karakter. Naast roestvrij staal introduceert Bosch inbouwapparaten in de kleurvarianten zwart, wit, Quartz (hier te zien) en Satin brown. De fronts zijn stootvast en eenvoudig schoon te maken. www.bosch-home.nl

Functionaliteit & betrouwbaarheid
Uit een recent onderzoek van Qudata Markt- & Trendanalyses blijkt dat de lage prijs van een keuken zeker een rol speelt in het beslissingsproces, maar dat de consument meer waarde hecht aan de functionaliteit en betrouwbaarheid van de keuken. Want laten we eerlijk zijn: het is de functie van de keuken die telt: eten bewaren, bereiden én nuttigen. Een ruime en zuinige koelkast, een goede vaatwasser en een krachtige maar stijlvolle afzuigkap zijn daarbij belangrijk, maar het liefst zien we ze mooi geïntegreerd of netjes weggewerkt achter strakke deuren en lades. Nieuwe technieken bieden meer vrijheid in de keuken en functionaliteit en design gaan daarbij hand in hand.

Effectief voor eiland
De eiland afzuigkappen van Atag zijn speciaal ontworpen voor de - in de leefkeuken zeer populaire - kookeilanden. Ze zijn verkrijgbaar van 90 tot 180 cm, met of zonder motor en in grafiet of zwart. www.atag.nl

Energiezuinig én in stijl koelen
De koel-vrieskasten SANTO CS 91800 F (inbouw) en SANTO 83600 CSM1 (vrijstaand) behoren tot de zuinigste in Nederland: ze besparen 60% energie. Daarnaast zijn functionele innovaties belangrijk, zoals de Coolmatic-optie die ervoor zorgt dat vers voedsel snel gekoeld kan worden en de Turbo Frostmatic-optie die snel invriezen mogelijk maakt. De vrijstaande variant heeft een FreshBox voor het bewaren van vis en vleeswaren en is geheel uitgevoerd in RVS. www.aeg.nl

Inductie, overal!
Inductie staat voor secuur en snel koken bij een gering energieverbruik. Gaggenau presenteerde onlangs de inductiekookplaat met volledig kookoppervlak CX 480, waarbij het volledige oppervlak als kookzone benut kan worden en men dus niet meer "vast zit" aan de vooraf bepaalde zones. Het kookgerei wordt automatisch gedetecteerd en alleen maar daar verhit, waar het staat. Als het verplaatst wordt, detecteert de kookplaat de nieuwe positie en neemt de ingestelde temperatuur over om daar verder te gaan met verhitten. www.gaggenau.com

Schoon, schoner, schoonst!
Met vijf sproeiniveaus en een dubbel roterende sproeiarm zou volgens AEG elke plek van de vaat bereikt moeten worden. De nieuwe vaatwasser ProClean biedt daarnaast ruimte aan 10 liter meer vaat en de indeling is flexibel. De korven met LevelControl zijn flexibel waardoor er dus bijvoorbeeld ook hoge wijnglazen in passen. Dankzij de Fuzzy Logic technologie meet de vaatwasser hoeveel vaat erin staat en hoeveel water en energieverbruik dus nodig is. www.aeg.nl

Kokendwaterkraan
Volgers Quooker is in 1 op de 10 verkochte keukens momenteel een Quooker aanwezig: de 100.000e is onlangs verkocht. Deze kraan levert kokend water (100 graden) en bespaart dus tijd en energie. Nieuw is de Quooker Twintaps: de Quooker en mengkraan in hetzelfde design. Er is daarbij keuze uit verschillende stijlen en uitvoeringen. De Basic, Classic, Design, Modern, Nordic Square en Nordic Round zijn er in chroom, mat-chroom, rvs look, steel, verguld en brons. Voor elke keuken een passende Quooker! www.quooker.nl Fris en strak of stoer en robuust Naast ruimtelijkheid en functionaliteit is ook de esthetiek belangrijk. Want nu we steeds meer van onze keuken laten zien, moet deze wel passen bij de stijl van het interieur! (Hoogglans) wit blijft onverminderd populair: schoon, fris en strak. Ook grijs- en bruintinten zijn nog steeds actueel. Een combinatie van wit en felle kleuren zoals geel, oranje en rood - in keukenaccessoires of, voor de durfal, het aanrechtblad - wint ook aan populariteit. Daarnaast is er meer aandacht voor stoere, robuuste en rauwe elementen zoals (ruw) hout in combinatie met metaal. Roestvrij staal past tegenwoordig in elke keuken. Door de toevoeging van houten elementen wordt de strakke, moderne keuken iets vriendelijker terwijl een keuken met landelijke uitstraling moderner wordt door de toevoeging van RVS. Glas in de keuken is een recente trend: thermisch gehard en daardoor stoot-, slijt- en krasvrij.

Helder wit
Helder wit, in de nieuwe collectie van AEG. www.aeg.nl

Stralend wit
De eenvoud en balans van stralend wit, dat is het uitgangspunt van werkblad Lagoon uit de Nebula serie van Silestone. www.silestone.com

Knusse keuken
Deze keuken, de Silva van Bruynzeel, illustreert hoe nieuwe houtfronten te combineren zijn met unis en RVS. De Silva zet in op warmte en gezelligheid in huis: een keuken waarin men kan genieten met familie, vrienden en andere tafelgenoten. www.bruynzeelkeukens.nl Warme moderne keuken
Keukensysteem b3 van Bulthaup biedt een vrijheid van inrichten, met de multifunctionele achtermuur waar bijvoorbeeld leidingen achter kunnen worden weggewerkt. De muur laat tevens de keuken en woonkamer versmelten en keukenkastjes zweven. Keukensysteem b3 straalt, volgens de makers, de betrouwbaarheid van een klassieke keuken uit maar streeft tevens een optimalisering van vorm en functie na. Door evenwichtige proporties en warme materialen past de keuken goed in de leefruimte van de gebruiker. www.bulthaup.nl

Vtwonen keuken
Grando Keukens ontwikkelde met vtwonen een warme donkerbruine keuken waarin alle ingrediënten voor een leefkeuken aanwezig zijn, in een praktische eilandopstelling. Apparatuur is verwerkt in het eiland en daarnaast is er nog opbergruimte in lades en kastjes. De afzuigkap dient tevens als opbergrek. Pitt Cooking is een optie: kookpitten zijn daarbij geïntegreerd zijn in het werkblad, voor een strakke look en extra hygiëne. De keuken is er naast donkerbruin ook in andere kleuren, zoals fris wit. www.grando.nl

Nachtblauw blad
Nuit Bleue is een nieuwe lijn voor werkbladen, van Silestone by Cosentino. De kleur ervan is geïnspireerd op het Belgische blauwe hardsteen (populair in de modern landelijke keuken), met kleurnuances, aderen en korrels. Volgens Silestone doet Nuit Bleue qua schoonheid niet onder voor natuursteen. Daarnaast is het eenvoudig te onderhouden, duurzamer en voorzien van antibacteriële bescherming. Het Nuit Bleue aanrechtblad is er in de uitvoeringen Polished, Leather en Vulcano (foto). www.silestone.com

Kleurrijk koken!
De spoelbakken uit de Integrity lijn van Silestone zijn niet alleen om hun kleuren opvallend. De bakken zijn namelijk geïntegreerd in het werkblad. Dit zorgt voor homogeniteit en eenheid in de keuken. Een uniforme uitstraling. De vlakken gaan vloeiend in elkaar over want werkblad en spoelbak zijn van hetzelfde materiaal en in dezelfde kleuren. Integrity by Silestone is er in vele kleuren, met als opvallende uitvoeringen de kleur Magenta Energy", de felgroene kleur "Fun" en de rode "Vital". In deze Life serie tevens de kleuren Enjoy (blauw), Cool (oranje) en Dream (geel). www.silestone.com

Solid Glass
Solid Glass van Erbi is blank glas dat thermisch gehard is. Nadat het glas voorzien is van een randafwerking (gepolijste randen) en uitsparingen voor eventueel de kookplaat en de spoelbak, gaat het blad in een 600 graden hete oven. Als het blad afgekoeld is, wordt tenslotte de onderzijde in een neutrale kleur gespoten. De bovenzijde wordt geëtst om het materiaal een mat uiterlijk te geven. Solid Glass is er in verschillende kleuren (bottle green, rosso) en patronen en is tevens als achterwand in de keuken te gebruiken. www.erbi.nl Professioneel koken = professionele keuken!

Een belangrijke tendens in keukenland is de professionalisering van keukenapparatuur. Steeds vaker worden professionele producten in de "gewone" keuken toegepast. Goede bakplaten, uitgebalanceerde luchtstromen, geïntegreerde gas- of wokbranders, stoomovens en snelvriezers stellen ons in staat tot verfijnde smaken te komen. Dat, in combinatie met een bijpassend wijntje op de juiste temperatuur, zorgt ervoor dat we de deur (bijna) niet meer uit hoeven voor een sterrenmaaltijd...

Beste wijn, uit eigen kast
Wijn staat voor genieten van het goede leven en is een belangrijk onderdeel van een hoogstaande kookcultuur. Maar wijn kan alleen op de juiste temperatuur zijn aromas volledig vrijgeven. Om wijn ook thuis op professionele wijze te kunnen bewaren, heeft Gaggenau de wijnklimaatkast RW 424 met twee afzonderlijk regelbare klimaatzones geïntroduceerd. De RW 424 biedt plaats aan 64 flessen die zowel op kelder- als op drinktemperatuur bewaard kunnen worden. www.gaggenau.com

Wokken en sudderen
Ouderwets sudderen of op hoog vuur wokken met de nieuwste ATAG roestvrijstalen gaskookplaten. De MAGNA kookplaten zijn voorzien van een gecombineerde wok- en sudderbrander, zuinige en snelle A+ branders en bieden veel gebruiksgemak. www.atag.nl

Van vacuüm verpakking tot verfijnde smaak
KitchenAid probeert de topchef en hobbykok dichter bij elkaar te brengen. Met de introductie van het Chef TouchTM systeem komt het professionele Sous-vide koken uit de sterrenrestaurants naar de thuiskeuken, met drie apparaten in één systeem: om de perfecte smaak, textuur en presentatie op het bord te toveren. Het Sous-vide of vacuümkoken zorgde de laatste jaren voor een revolutie in professionele keukens. Het geheim zit in het samenbrengen van verschillende ingrediënten en specerijen, deze vacuüm te verpakken in speciale zakjes en dan te stomen op een temperatuur die niet hoger reikt dan 100 graden. Resultaat: een gezonde bereiding, langere houdbaarheid en verfijnde smaak. Chef TouchTM verenigt drie vitale functies: een vacuümlade, een stoomoven en een snelkoeler/shock freezer. www.cheftouch.eu

Koken als een chef kok
Viking introduceert een nieuwe generatie fornuizen die ontwikkeld zijn in samenwerking met chef koks, om maximaal kookplezier en comfort te garanderen. VIKING fornuizen zijn bekend om hun stoere, robuuste en roestvrijstalen uiterlijk. Nieuw is dat de fornuizen nu in maar liefst 24 kleuren te verkrijgen zijn. Viking heeft al zijn fornuizen voorzien van de nieuwste technieken, zoals de infrarood gasgrill, een goede bakplaat en barbecue, een ingenieus verlichtingssysteem, een grote ovenventilator die in twee richtingen werkt voor een uitgebalanceerde luchtstroom en gasbranders die geïntegreerd zijn in het fornuis en zorgen voor een beheerst en gelijkmatig kookproces. www.vikingrange.nl

Cave a vin
Ook Viking speelt in op de behoefte om goede - en goed gekoelde - wijn bij het eten te nuttigen. Deze wijnkelderkast biedt ruimte aan maar liefst 150 flessen wijn en beschikt over drie in te stellen temperatuurzones. www.vikingrange.nl

Door: Priscilla de Putter, Perscentrum Wonen