In het bijna 120-jarige bestaan van het bedrijf heeft Poggenpohl steeds weer voor mijlpalen op het gebied van uiterlijk en design gezorgd. Voor het eerst wordt PLUSMODO® gepresenteerd in een aardse terrakleur. Als eerste keukenproducent wereldwijd presenteert Poggenpohl een keuken met een chic glas-carbon-front. En ook voor het eerst kan een breed publiek uit Duitsland het nieuwe keukenconcept +ARTESIO® bewonderen dat Poggenpohl in samenwerking met sterarchitect en designer Hadi Teherani heeft ontworpen.

Poggenpohl is tegenwoordig het bekendste keukenmerk ter wereld. De naam is synoniem voor individuele en exclusieve premiumkeukens en voor absolute kwaliteit in alle details. Topinnovaties op het gebied van uiterlijk, design en uitvoeringen lopen hierbij als een rode draad door de lange geschiedenis van het bedrijf. Dat dit ook in de toekomst zo zal blijven, blijkt uit de innovaties voor 2011.

Kleuren uit de natuur
Enkele jaren geleden presenteerde Poggenpohl voor het eerst de door de gerenommeerde Spaanse designer Jorge Pensi ontworpen keuken PLUSMODO®. Designgerichte klanten uit de hele wereld waren enthousiast over de geslaagde combinatie van open en gesloten gedeeltes. Het massieve en toch nagenoeg zwevende werkblad geldt als een van de herkenningskenmerken van deze keukenarchitectuur, die inmiddels met talrijke designprijzen werd onderscheiden. In navolging van de actuele trend naar kleuren uit de natuur is PLUSMODO® per direct ook verkrijgbaar met fronten in terra, alabaster en zand.

Van de racebaan in de keuken
Met een nieuw front verschijnt ook de chicste keuken van Poggenpohl, de Porsche Design-keuken P7340. Als eerste keukenproducent ter wereld gebruikt Poggenpohl carbon voor de vormgeving van de fronten. Deze koolstofvezelverbinding die wij uit de autosport kennen, is ultralicht, maar toch extreem vast en temperatuurbestendig en wordt tegenwoordig in veel takken van de lucht- en ruimtevaart gebruikt, maar ook steeds vaker in de autobranche. Dankzij een complex productieproces is carbon een zeer hoogwaardig materiaal. Voor het carbonfront van zijn Porsche Design-keuken wordt het materiaal gelamineerd en op een glazen front aangebracht. Hierdoor wordt het driedimensionale uiterlijk van carbon nog eens extra geaccentueerd.

Door zijn technische uitstraling geldt de gezamenlijk door Porsche Design en Poggenpohl ontwikkelde keuken P7340 sinds zijn introductie drie jaar geleden als moderne keuken voor een hoofdzakelijk mannelijk publiek. Het greeploze design en de combinatie van de technische materialen aluminium en glas krijgt nu door de combinatie met carbon nog meer exclusiviteit.

De keuken als middelpunt van de woonkamerarchitectuur
Nieuwe wegen bewandelt Poggenpohl ook met het in samenwerking met sterarchitect en designer Hadi Teherani uit Hamburg ontworpen +ARTESIO®. Dit innovatieve keukenconcept gaat veel verder dan de in de keukenbranche gebruikelijke inbouwkeukens en biedt veeleer een allesomvattende oplossing, waarbij meubeldesign, wand, vloer en plafond architectonisch met elkaar versmelten. Op die manier ontstaat een holistisch ruimtelijk concept waarbij de themas huis, architectuur, wonen en keuken in elkaar overlopen.

Het design van +ARTESIO®, dat zeer duidelijk van de hand van Teherani stamt, wordt gekenmerkt door een innovatieve functionele boog. Hierdoor ontstaat een geheel nieuw ruimtelijk gevoel dat de keuken niet alleen tot het middelpunt van het leven thuis maakt, maar ook optisch een brug slaat tussen koken en wonen.

+ARTESIO® werd afgelopen jaar voor het eerst gepresenteerd. De destijds unieke symbiose van architectuur en keukendesign kreeg internationaal veel respons. Inmiddels werd +ARTESIO® onderscheiden met de internationale iF Award voor uitstekend productdesign en de Good Design Award van The Chicago Athenaeum, museum voor architectuur en design. De komende weken start de wereldwijde verkoop.

Goed uitgerust voor de toekomst
Met de op de LivingKitchen in Keulen voorgestelde innovaties laat Poggenpohl zien dat het bedrijf goed is voorbereid op de toekomst. In het kader van de beurs benadrukte Elmar Duffner, bedrijfsleider van Poggenpohl: "Mede dankzij onze globale oriëntering zijn wij goed door de economische crisis gekomen. Met ons nieuwe keukenconcept +ARTESIO® bewandelen wij weer eens nieuwe wegen en versterken wij onze positie als internationale premiumproducent."

Met de introductie van de 66K eerder dit jaar, lanceerde SieMatic ook enkele nieuwigheden die inmiddels ook de trend zetten voor de rest van het gamma: de introductie van de zwarte geïntegreerde greeplijst én de innovatieve frontafwerking Polygloss. De nieuwe, discrete grepen houden dan weer het midden tussen het greeploze concept en geïntegreerde greeplijsten.

De SieMatic 66K verschilt van de 6006-zusterreeks vooral door haar rechte in plaats van afgeronde fronten en een zwarte geïntegreerde greeplijst. Daardoor zal de 66K voor sommigen een wat toegankelijker design uitstralen, multi-inzetbaar in elke omgeving. Carte blanche voor interieurarchitecten, zeg maar.

Andere blikvangers zijn de fronten van Polygloss, een speciaal soort kunststof die momenteel snel furore maakt. "Polygloss werd pas geïntroduceerd in januari, maar is al duidelijk een succesverhaal", zegt Bernd Poensgen van SieMatic Belgium. "En dat is niet verwonderlijk, want het materiaal combineert de voordelen van kunststof (lagere prijs, krasbestendigheid) met de luxueuze look van echte hoogglans of matte lak. Bovendien wordt de naad van de opgekleefde kanten haast onzichtbaar".

Polygloss is beschikbaar in 3 zijdematte en 3 glanzende frontkleuren, respectievelijk kristalwit (zeer zuiver wit), dakargrijs (warme grijstint) en stratusgrijs (zeer donkere grijstint). De Polygloss fronten zijn beschikbaar over de verschillende programmas van SieMatic heen. Dus niet alleen in de greeploze keukens (S2 en S3), maar ook in het gamma met grepen (SC), en in de keukens met geïntegreerde grepen (66).

Discrete grepen in het hele gamma verkrijgbaar
Met greep, greeploos of schijnbaar greeploos: in de SieMatic-traditie van de minimalistische keuken is niet altijd alles wat het lijkt. Zelfs de nieuwe discrete grepen, als stijlvol horizontaal accent bovenop het front bevestigd, doorbreken de strakke lijn niet - ze zijn zelfs nauwelijks zichtbaar. Noem het een subtiele tussenvorm, ergens tussen het greeploze en greephoudende concept in. Deze greep is leverbaar in het hele gamma.

Ook in de keukenbranche is duurzaamheid een actueel thema. Er worden steeds meer AAA-labels uitgereikt aan water- en/of energiezuinige apparaten zoals vaatwassers, ijskasten of afzuigkappen. FSC-hout komt uit goed beheerde bossen en natuurlijk zijn gerecyclede materialen een hot item. Er zijn bijvoorbeeld werkbladen die voor 75% bestaan uit bijzondere gerecyclede materialen als glas, porselein, spiegelglas en gekristalliseerd as.

Keukenwerkbladen die vrijwel geheel uit natuurlijk kwarts bestaan zijn uiteraard ook erg eco, en nog kras- en vlekbestendig ook! Niet alleen energiebronnen worden zo efficiënt mogelijk benut, maar ook de beschikbare ruimte in de keuken. Denk hierbij aan het combineren van apparaten, zoals een gootsteen met dubbele vaatwasser met lift. Tot slot nog een nieuwe trend: pitt-cooking, op robuuste gasbranders die direct in het werkblad zijn geïntegreerd. Op elke gewenste positie en onderlinge afstand, of het blad nu van graniet of composiet is of beton, glas, Corian of RVS. Niet alleen strak maar vooral ook erg vlak en dus extra makkelijk schoon te houden. Smakelijk koken!

Foto: Het arkussysteem S2 van Siematic Volgens SieMatic is de keuken al lang niet meer slechts een keuken. Als onderdeel van het totaalinterieur wordt er gezocht naar opbergmogelijkheden met een minder kolossale uitstraling. Bij het nieuwe arkussysteem van de S2 lijkt het alsof rond de diepe kasten een achterwand is aangebracht. Maar het is meer dan dat. Met een lichte vingerdruk opent zich een zee aan verborgen bergruimte. Voor meer informatie www.siematic.nl

Bron: Perscentrum Wonen

Het combineren van verschillende materialen en texturen is een slimme manier om designelementen in de keuken te laten schitteren en contrasteren. De populariteit van de minimalistische keuken neemt af en maakt plaats voor een stijlvolle mix-and-match. Keukenapparatuur van roestvrij staal wordt samengevoegd met kastelementen van donker hout en verzacht met details van lichtgekleurd hout. De combinatie van verschillende materialen - voor vloerdelen, kasten, werkbladen en apparatuur - zorgt voor persoonlijke en interessante keukenruimtes.

COUNTRY CHIC
Keukens in een chique countrystijl zijn populair. Consumenten zien dat deze stijl goed met moderne hightech apparatuur combineert en dat er geen nostalgisch, energievretend fornuis voor nodig is. Deze (gedateerde) fornuizen zijn dag in dag uit, 24 uur per dag in gebruik en zijn zeer duur in het onderhoud (de PC Hooft-tractor onder de fornuizen). Moderne consumenten, zowel in stedelijke als in provinciale gebieden, gaan bewuster om met hun energieverbruik en kiezen voor efficiënte en betrouwbare producten. De Built-In-collectie van Sub-Zero maakt het mogelijk om koelkasten volledig af te werken met kastfronten, waardoor traditionele stijlen moeiteloos combineren met geavanceerde technologie.

SUPERTECHNOLOGIE
2010 wordt een spannende tijd voor keukenliefhebbers: betere technologieën, gelikte designs en apparatuur met een zeer hoge functionaliteit. Sub-Zero kondigt met haar nieuwe Built-In-collectie de opkomst van de technologische keuken aan. Met technieken die oorspronkelijk zijn ontwikkeld voor NASA, biedt Built-In de ultieme levensmiddelenconservatie. Deze nieuwe technologie reduceert geuren en elimineert virussen, bacteriën en (door groente en fruit uitgestoten) ethyleen, dat zorgt voor een te snelle rijping van de producten.

CHEF VAN HET HUIS
Koken op een ultramodern fornuis is een belangrijke trend voor 2010. Steeds meer mensen kiezen voor een gezellige avond thuis met vrienden onder het genot van een zelfbereid klasse-diner. Deze moderne gastheren en gastvrouwen willen het beste in hun keuken en kiezen voor de nieuwste generatie fornuizen, zoals de Dual Fuel en de Gas Range van Wolf. Zorg voor het milieu en uitgebreide keukenexperimenten hebben een natie van ambitieuze huis-chefs gecreëerd, die zich bewust zijn van hun ecologische voetafdruk. Deze chefs gaan op zoek naar keukenapparatuur die voldoet aan een streng eisenpakket van origineel design, efficiënt energieverbruik, gemak en fantastische culinaire prestaties. De Dual Fuel van Wolf voldoet moeiteloos aan deze eisen en zal de dromen van elke moderne huis-chef ruimschoots overtreffen.

ONZICHTBARE APPARATUUR
Er is steeds meer behoefte aan geïntegreerde apparatuur die op geen enkele manier de strakke, gestroomlijnde vormen van de keuken verstoort. Met name in een open keuken en bij minimalistische concepten is dit een zeer belangrijk element. Perfect afgemeten keukenapparaten en kasten lopen naadloos in elkaar over en slimme designoplossingen zorgen voor een subtiele camouflage van de aanwezige apparaten. Voor de koelsystemen van Sub-Zero zijn platte profielen beschikbaar, zodat ze volledig kunnen opgaan in het keukenontwerp. De oven uit de E-serie van Wolf is het strakste ontwerp op de markt en vormt een natuurlijk geheel met de kastelementen. Met deze stijlvolle designtrucs blijft de minimalistische, cleane look van de keuken behouden.

FIJNE WIJN
De laatste jaren is de vraag naar mooie wijnkasten van hoge kwaliteit onophoudelijk gestegen. Ook in 2010 zal de vraag naar superieure wijnkoelingen toenemen. De nostalgische wijnkelder is passé; de wijncollectie wordt niet langer verbannen naar een donkere ruimte, maar is een volwaardig en opvallend onderdeel van de keuken- en eetruimte geworden. De geavanceerde 400-serie van Sub-Zero biedt niet alleen efficiënte mogelijkheden voor opslag, maar ook gescheiden temperatuurzones zodat rood en wit in dezelfde kast bewaard kunnen worden.

De laatste jaren zagen we de opmars van de functionele keuken naar een keuken als verlengstuk van de woonkamer. De gesloten keuken behoort definitief tot het verleden want in deze ruimte doen we veel meer dan koken alleen. Het is een ontspanningsruimte en ontmoetingsplek. Ondanks deze verandering van ruimte en sfeer is het functionele aspect van de keuken zelf allerminst naar de achtergrond verdwenen. Nieuwe, verbeterde en verborgen functies domineren meer dan ooit! Opvallend is de integratie van professionele producten in de gewone keuken. Door onder andere de vele kookprogrammas op tv lijkt de Nederlandse hobbykok professionele ambities te hebben. Ontspannen koken dus, in een leefkeuken met professionele producten. Het einddoel? Genieten! Want ook wij Nederlanders lijken steeds meer waarde te hechten aan lekker koken én eten! én inductie. www.kitchenaid.nl

Kokkerellen en kletsen, in de woonkeuken
In veel woningen krijgt de keuken een steeds groter oppervlakte toebedeeld. Naast het aanrecht moet er immers ook plek zijn voor een bar, een kookeiland en een buffetkast. Of de eettafel in het kook- of woongedeelte komt te staan is steeds moeilijker te bepalen, want de grenzen tussen deze ruimtes vervagen. Met ogenschijnlijk zwevende blokken, grote wandopstellingen en losstaande werkeilanden ziet de keuken anno 2011 er heel anders uit dan 10 jaar geleden. De traditionele bovenkastjes zijn taboe: grote wandkasten met schuifdeuren herbergen (en verbergen) nu onze potten, pannen en apparaten. De keuken loopt steeds vaker naadloos (letterlijk) in de andere leefruimtes over. Het mooie is dat de negatieve gevolgen van deze open structuur door nieuwe technische ontwikkelingen moeiteloos worden opgevangen! Met een krachtig afzuigsysteem (ook voor kookeilanden) hoef je de maaltijd niet - een uur later op de bank - te herbeleven. Functionele apparaten en werkgerei zijn of netjes weggewerkt, of zo mooi vormgegeven dat je ze graag wilt laten zien.

Strak en smakelijk
De zones van de strak vormgegeven MaxiSense inductiekookplaat passen zich aan aan de afmeting en grootte van bijna elke pan. De eko-timer bespaart energie doordat de restwarmte van de kookplaat gedurende de laatste minuten van het koken wordt gebruikt. Met de CountUp-timer kan de voortgang van elk gerecht nauwlettend in de gaten worden gehouden. Daarnaast is de kooktijd instelbaar per zone, is er een warmhoudfunctie en kindervergrendeling mogelijk. Genoeg functies dus! www.aeg.nl

Nieuwe generatie gasbranders
De i-Cooking van ABK Innovent won niet alleen de 2011 Interior Innovation Award maar ook de Best of Best award! De nieuwste generatie i-Cooking gasbranders is rechtstreeks inbouwbaar in vrijwel elk type werkblad, zoals natuursteen, composiet, glas en beton. De positie en het aantal branders is volledig zelf te kiezen! www.abk-innovent.com

Gekleurd glas in de keuken
Bosch biedt inbouwapparaten met glazen fronts zonder omlijsting, in verschillende kleuren. Het kleurenprogramma zorgt voor meer flexibiliteit in de keukenplanning en geeft de keuken een persoonlijk karakter. Naast roestvrij staal introduceert Bosch inbouwapparaten in de kleurvarianten zwart, wit, Quartz (hier te zien) en Satin brown. De fronts zijn stootvast en eenvoudig schoon te maken. www.bosch-home.nl

Functionaliteit & betrouwbaarheid
Uit een recent onderzoek van Qudata Markt- & Trendanalyses blijkt dat de lage prijs van een keuken zeker een rol speelt in het beslissingsproces, maar dat de consument meer waarde hecht aan de functionaliteit en betrouwbaarheid van de keuken. Want laten we eerlijk zijn: het is de functie van de keuken die telt: eten bewaren, bereiden én nuttigen. Een ruime en zuinige koelkast, een goede vaatwasser en een krachtige maar stijlvolle afzuigkap zijn daarbij belangrijk, maar het liefst zien we ze mooi geïntegreerd of netjes weggewerkt achter strakke deuren en lades. Nieuwe technieken bieden meer vrijheid in de keuken en functionaliteit en design gaan daarbij hand in hand.

Effectief voor eiland
De eiland afzuigkappen van Atag zijn speciaal ontworpen voor de - in de leefkeuken zeer populaire - kookeilanden. Ze zijn verkrijgbaar van 90 tot 180 cm, met of zonder motor en in grafiet of zwart. www.atag.nl

Energiezuinig én in stijl koelen
De koel-vrieskasten SANTO CS 91800 F (inbouw) en SANTO 83600 CSM1 (vrijstaand) behoren tot de zuinigste in Nederland: ze besparen 60% energie. Daarnaast zijn functionele innovaties belangrijk, zoals de Coolmatic-optie die ervoor zorgt dat vers voedsel snel gekoeld kan worden en de Turbo Frostmatic-optie die snel invriezen mogelijk maakt. De vrijstaande variant heeft een FreshBox voor het bewaren van vis en vleeswaren en is geheel uitgevoerd in RVS. www.aeg.nl

Inductie, overal!
Inductie staat voor secuur en snel koken bij een gering energieverbruik. Gaggenau presenteerde onlangs de inductiekookplaat met volledig kookoppervlak CX 480, waarbij het volledige oppervlak als kookzone benut kan worden en men dus niet meer "vast zit" aan de vooraf bepaalde zones. Het kookgerei wordt automatisch gedetecteerd en alleen maar daar verhit, waar het staat. Als het verplaatst wordt, detecteert de kookplaat de nieuwe positie en neemt de ingestelde temperatuur over om daar verder te gaan met verhitten. www.gaggenau.com

Schoon, schoner, schoonst!
Met vijf sproeiniveaus en een dubbel roterende sproeiarm zou volgens AEG elke plek van de vaat bereikt moeten worden. De nieuwe vaatwasser ProClean biedt daarnaast ruimte aan 10 liter meer vaat en de indeling is flexibel. De korven met LevelControl zijn flexibel waardoor er dus bijvoorbeeld ook hoge wijnglazen in passen. Dankzij de Fuzzy Logic technologie meet de vaatwasser hoeveel vaat erin staat en hoeveel water en energieverbruik dus nodig is. www.aeg.nl

Kokendwaterkraan
Volgers Quooker is in 1 op de 10 verkochte keukens momenteel een Quooker aanwezig: de 100.000e is onlangs verkocht. Deze kraan levert kokend water (100 graden) en bespaart dus tijd en energie. Nieuw is de Quooker Twintaps: de Quooker en mengkraan in hetzelfde design. Er is daarbij keuze uit verschillende stijlen en uitvoeringen. De Basic, Classic, Design, Modern, Nordic Square en Nordic Round zijn er in chroom, mat-chroom, rvs look, steel, verguld en brons. Voor elke keuken een passende Quooker! www.quooker.nl Fris en strak of stoer en robuust Naast ruimtelijkheid en functionaliteit is ook de esthetiek belangrijk. Want nu we steeds meer van onze keuken laten zien, moet deze wel passen bij de stijl van het interieur! (Hoogglans) wit blijft onverminderd populair: schoon, fris en strak. Ook grijs- en bruintinten zijn nog steeds actueel. Een combinatie van wit en felle kleuren zoals geel, oranje en rood - in keukenaccessoires of, voor de durfal, het aanrechtblad - wint ook aan populariteit. Daarnaast is er meer aandacht voor stoere, robuuste en rauwe elementen zoals (ruw) hout in combinatie met metaal. Roestvrij staal past tegenwoordig in elke keuken. Door de toevoeging van houten elementen wordt de strakke, moderne keuken iets vriendelijker terwijl een keuken met landelijke uitstraling moderner wordt door de toevoeging van RVS. Glas in de keuken is een recente trend: thermisch gehard en daardoor stoot-, slijt- en krasvrij.

Helder wit
Helder wit, in de nieuwe collectie van AEG. www.aeg.nl

Stralend wit
De eenvoud en balans van stralend wit, dat is het uitgangspunt van werkblad Lagoon uit de Nebula serie van Silestone. www.silestone.com

Knusse keuken
Deze keuken, de Silva van Bruynzeel, illustreert hoe nieuwe houtfronten te combineren zijn met unis en RVS. De Silva zet in op warmte en gezelligheid in huis: een keuken waarin men kan genieten met familie, vrienden en andere tafelgenoten. www.bruynzeelkeukens.nl Warme moderne keuken
Keukensysteem b3 van Bulthaup biedt een vrijheid van inrichten, met de multifunctionele achtermuur waar bijvoorbeeld leidingen achter kunnen worden weggewerkt. De muur laat tevens de keuken en woonkamer versmelten en keukenkastjes zweven. Keukensysteem b3 straalt, volgens de makers, de betrouwbaarheid van een klassieke keuken uit maar streeft tevens een optimalisering van vorm en functie na. Door evenwichtige proporties en warme materialen past de keuken goed in de leefruimte van de gebruiker. www.bulthaup.nl

Vtwonen keuken
Grando Keukens ontwikkelde met vtwonen een warme donkerbruine keuken waarin alle ingrediënten voor een leefkeuken aanwezig zijn, in een praktische eilandopstelling. Apparatuur is verwerkt in het eiland en daarnaast is er nog opbergruimte in lades en kastjes. De afzuigkap dient tevens als opbergrek. Pitt Cooking is een optie: kookpitten zijn daarbij geïntegreerd zijn in het werkblad, voor een strakke look en extra hygiëne. De keuken is er naast donkerbruin ook in andere kleuren, zoals fris wit. www.grando.nl

Nachtblauw blad
Nuit Bleue is een nieuwe lijn voor werkbladen, van Silestone by Cosentino. De kleur ervan is geïnspireerd op het Belgische blauwe hardsteen (populair in de modern landelijke keuken), met kleurnuances, aderen en korrels. Volgens Silestone doet Nuit Bleue qua schoonheid niet onder voor natuursteen. Daarnaast is het eenvoudig te onderhouden, duurzamer en voorzien van antibacteriële bescherming. Het Nuit Bleue aanrechtblad is er in de uitvoeringen Polished, Leather en Vulcano (foto). www.silestone.com

Kleurrijk koken!
De spoelbakken uit de Integrity lijn van Silestone zijn niet alleen om hun kleuren opvallend. De bakken zijn namelijk geïntegreerd in het werkblad. Dit zorgt voor homogeniteit en eenheid in de keuken. Een uniforme uitstraling. De vlakken gaan vloeiend in elkaar over want werkblad en spoelbak zijn van hetzelfde materiaal en in dezelfde kleuren. Integrity by Silestone is er in vele kleuren, met als opvallende uitvoeringen de kleur Magenta Energy", de felgroene kleur "Fun" en de rode "Vital". In deze Life serie tevens de kleuren Enjoy (blauw), Cool (oranje) en Dream (geel). www.silestone.com

Solid Glass
Solid Glass van Erbi is blank glas dat thermisch gehard is. Nadat het glas voorzien is van een randafwerking (gepolijste randen) en uitsparingen voor eventueel de kookplaat en de spoelbak, gaat het blad in een 600 graden hete oven. Als het blad afgekoeld is, wordt tenslotte de onderzijde in een neutrale kleur gespoten. De bovenzijde wordt geëtst om het materiaal een mat uiterlijk te geven. Solid Glass is er in verschillende kleuren (bottle green, rosso) en patronen en is tevens als achterwand in de keuken te gebruiken. www.erbi.nl Professioneel koken = professionele keuken!

Een belangrijke tendens in keukenland is de professionalisering van keukenapparatuur. Steeds vaker worden professionele producten in de "gewone" keuken toegepast. Goede bakplaten, uitgebalanceerde luchtstromen, geïntegreerde gas- of wokbranders, stoomovens en snelvriezers stellen ons in staat tot verfijnde smaken te komen. Dat, in combinatie met een bijpassend wijntje op de juiste temperatuur, zorgt ervoor dat we de deur (bijna) niet meer uit hoeven voor een sterrenmaaltijd...

Beste wijn, uit eigen kast
Wijn staat voor genieten van het goede leven en is een belangrijk onderdeel van een hoogstaande kookcultuur. Maar wijn kan alleen op de juiste temperatuur zijn aromas volledig vrijgeven. Om wijn ook thuis op professionele wijze te kunnen bewaren, heeft Gaggenau de wijnklimaatkast RW 424 met twee afzonderlijk regelbare klimaatzones geïntroduceerd. De RW 424 biedt plaats aan 64 flessen die zowel op kelder- als op drinktemperatuur bewaard kunnen worden. www.gaggenau.com

Wokken en sudderen
Ouderwets sudderen of op hoog vuur wokken met de nieuwste ATAG roestvrijstalen gaskookplaten. De MAGNA kookplaten zijn voorzien van een gecombineerde wok- en sudderbrander, zuinige en snelle A+ branders en bieden veel gebruiksgemak. www.atag.nl

Van vacuüm verpakking tot verfijnde smaak
KitchenAid probeert de topchef en hobbykok dichter bij elkaar te brengen. Met de introductie van het Chef TouchTM systeem komt het professionele Sous-vide koken uit de sterrenrestaurants naar de thuiskeuken, met drie apparaten in één systeem: om de perfecte smaak, textuur en presentatie op het bord te toveren. Het Sous-vide of vacuümkoken zorgde de laatste jaren voor een revolutie in professionele keukens. Het geheim zit in het samenbrengen van verschillende ingrediënten en specerijen, deze vacuüm te verpakken in speciale zakjes en dan te stomen op een temperatuur die niet hoger reikt dan 100 graden. Resultaat: een gezonde bereiding, langere houdbaarheid en verfijnde smaak. Chef TouchTM verenigt drie vitale functies: een vacuümlade, een stoomoven en een snelkoeler/shock freezer. www.cheftouch.eu

Koken als een chef kok
Viking introduceert een nieuwe generatie fornuizen die ontwikkeld zijn in samenwerking met chef koks, om maximaal kookplezier en comfort te garanderen. VIKING fornuizen zijn bekend om hun stoere, robuuste en roestvrijstalen uiterlijk. Nieuw is dat de fornuizen nu in maar liefst 24 kleuren te verkrijgen zijn. Viking heeft al zijn fornuizen voorzien van de nieuwste technieken, zoals de infrarood gasgrill, een goede bakplaat en barbecue, een ingenieus verlichtingssysteem, een grote ovenventilator die in twee richtingen werkt voor een uitgebalanceerde luchtstroom en gasbranders die geïntegreerd zijn in het fornuis en zorgen voor een beheerst en gelijkmatig kookproces. www.vikingrange.nl

Cave a vin
Ook Viking speelt in op de behoefte om goede - en goed gekoelde - wijn bij het eten te nuttigen. Deze wijnkelderkast biedt ruimte aan maar liefst 150 flessen wijn en beschikt over drie in te stellen temperatuurzones. www.vikingrange.nl

Door: Priscilla de Putter, Perscentrum Wonen

De hagelwitte keuken De kleur wit duikt overal op. Van hagelwitte mode tot parelwitte autos. Natuurlijk heeft de wit-trend ook zijn weerslag op het interieur. Kuppersbusch speelt hier op in met een nieuwe collectie keukenapparatuur die nu onder de naam Platinum White edition wordt geintroduceerd.

Echter het is niet alleen door de kleur wit dat er een serene rust in de keuken ontstaat. De inbouwapparatuur uit de Platinum White edition van Kupperbusch is volgens een vast raster samengesteld waardoor alle apparaten dezelfde formaten hebben en zo heel rustig op een lijn kunnen worden ingebouwd. Hierbij is ook rekening gehouden met de positionering van grepen, bedieningspanelen en ovenruiten.

Naast een inbouwoven, steamer, combimagnetron, bevat het programma ook een leuke gadget voor in de keuken, namelijk een 20? LCD flat screen.

Verder heeft Kuppersbusch een aantal afzuigunits eveneens uitgevoerd in wit, alsook een aantal van haar inbouwkookplaten. Meest opvallend is wellicht de Amerikaanse side-by-side koel/vriescombinatie helemaal in sprankelend wit. Een echte eyecatcher in iedere moderne keuken.

Kuppersbusch geeft 2 jaar garantie en bij aankoop van 4 of meer Kippersbusch inbouwapparaten 5 jaar.

 

Fijn bewerkte deuren en laden in combinatie met nostalgische handgrepen kenmerken model Firenze van Keller. Samen geven ze deze keuken een sfeervolle en warme uitstraling. Ook de nostalgische schouw met daaronder het gasfornuis sluit naadloos aan bij de landelijke stijl van de keuken.

De afwerking van deze keuken is opvallend. De pilasters tussen de verschillende kasten van de keuken en de muren zijn stijlvol bewerkt en passen perfect bij het karakter van deze keuken. Het kookgedeelte is een stukje naar voren geplaatst wat zorgt voor een speels effect. De servieskasten zijn verlicht en geven mede hierdoor de keuken een fris en open aanzicht. De sierlijsten op de bovenkasten en de schouw maken het plaatje tenslotte compleet!

De Keller Red Label Collectie is de veelzijdige basiscollectie eigentijdse keukens, waarin alle woonstijlen zijn vertegenwoordigd. De keukens uit de Red Label Collectie zijn verkrijgbaar in oneindig veel materialen, sferen, modellen en kleuren. Daarnaast biedt Keller nog een tweetal uitgesproken programmas. Enerzijds de Black Label collectie, welke bestaat uit diverse greeploze modellen. Hiermee creëert u strak ogende, minimalistische designkeukens. Anderzijds de Gold Label Collectie, een exclusief modern-klassiek keukenprogramma dat is uitgevoerd in een matte structuurlak. Deze lak is zowel in- als uitwendig aangebracht en is verkrijgbaar in 8 kleuren.