hansgrohe, specialist in badkamer- en keukensanitair, introduceert een reeks spoelbakken van roestvrij staal. In combinatie met de keukenkranen van het merk haal je zo een totaaloplossing voor je keuken in huis. Bijzonder is dat je de spoelbakken kunt uitrusten met de Select-technologie van hansgrohe. Hierdoor kun je de keukenkraan niet alleen traditioneel met de greep bedienen, maar ook via een extra knop vooraan op je gootsteen. Dat zorgt voor meer ruimte en bewegingsvrijheid. De spoelbakken zijn te combineren met alle keukenkranen van het merk.

De collectie herken je aan de premiumlook: de spoelbakken van kwalitatief roestvrij staal zijn met de hand gelast en hebben stuk voor stuk strakke vormen en precieze hoeken die eenvoudig schoon te maken zijn.

Nieuwe manier van bedienen
Origineel en inventief is dat hansgrohe ook een gloednieuwe manier introduceert om de keukenkraan te bedienen. Om in de flow van het koken te blijven, moet je elke beweging zo eenvoudig mogelijk houden. hansgrohe helpt je hierbij met de Select-knop. Dat is een extra knop waarmee je snel de waterstroom kunt aan- of uitzetten. Het merk heeft met Metris Select en Talis Select alvast twee keukenkranen voorzien van die technologie. Nu kun je echter ook je spoelbak met die oplossing uitrusten, en dat op twee manieren.

1. Bedieningsgreep
Bij de eerste oplossing heeft de keukenkraan geen bedieningsgreep meer. Die zit namelijk rechts vooraan op de spoelbak gemonteerd. Met de bedieningsgreep op de spoelbakrand bepaal je precies de temperatuur en sterkte van de waterstraal. De waterstroom aan- of uitzetten doe je met een druk op de Select-knop, bovenop de kraan.

2. Select in de spoelbak zelf
Een tweede model integreert de Select-technologie van hansgrohe in de spoelbak zelf. Dankzij die technologie laat je met een druk op de extra Select-knop het water stromen. Je spoelbak heeft dus niet alleen een traditionele kraan, maar ook een grote Select-knop rechts vooraan om snel de waterstroom van de multi-jetkeukenmengkraan aan of uit te zetten. Met die knop open of sluit je ook de afvoer. Zo blijf je eenvoudig in de flow van het koken.

sBox: slimme techniek in de keukenkast
Een kraan met een uittrekbare uitloop biedt meer flexibiliteit en maakt keukenklusjes eenvoudiger. De technologie die achter zo’n kraan schuilt, is niet altijd eenvoudig. De uittrekbare slang zit vaak onbeschermd in de onderkast en maakt veel lawaai bij gebruik. Daarom introduceert hansgrohe de sBox, een handige oplossing voor uittrekbare kranen. Het systeem past in alle standaard onderkasten en maakt dat de slang netjes en beschermd blijft tegen bijvoorbeeld buizen of vuilnisbakken.

Bovendien staat de sBox voor een stille werking én meer bewegingsvrijheid. De slang is langer, waardoor je 26 cm verder kunt gaan dan met modellen zonder sBox (tot 76 cm). Dat betekent dat je eenvoudig een pan met water kunt vullen die op het aanrecht staat, zonder dat je die in de spoelbak hoeft te zetten.

Keukenspoelbakken van hansgrohe

  • Zes modellen spoelbakken voor onderbouw, vijf voor opbouw of naadloos gelijk met het werkblad (= vlakbouw).
  • Keuze uit spoelbakken met één of twee bakken, met of zonder afdruipvlak.
  • Voor onderkasten met een diepte van 60, 80 of 90 cm.
  • Gaat samen met alle keukenkranen van hansgrohe.
  • Ook te combineren met extra Select-knop geïntegreerd in de spoelbak.

De nieuwe GROHE Red® levert direct water opgewarmd tot 100 °C om thee te zetten, sneller te koken of om potten en pannen af te spoelen. De nieuwe strakke greep met twee duidelijke pictogrammen is bijzonder eenvoudig in gebruik en bevat een slimme kinderbeveiliging voor een totale gemoedsrust. Zelfs de uitloop is veilig om aan te raken, omdat hij perfect geïsoleerd is en nooit heet wordt.

GROHE Red® voldoet aan de Europese normen voor energie-efficiëntieklasse A en is hierdoor het enige keukensysteem in zijn soort dat voorzien is van een standbyfunctie. De watertemperatuur in de boiler bedraagt maximaal 60 °C, wat voor lagere energiekosten zorgt. Hiermee levert GROHE nog maar eens het bewijs dat het sterk inzet op duurzaamheid, een topprioriteit voor de sanitairfabrikant.

9-GROHE-Red.png

De juiste GROHE Red® voor elke keuken

GROHE Red® is beschikbaar in tal van uitvoeringen, zodat er altijd wel een model is dat voorziet in ieders behoeften. De middelgrote boiler met zijn capaciteit van vier liter is perfect voor kleine gezinnen en past zelfs in de smalste keukenkastjes. Zijn grotere broertje is groot genoeg om aan de eisen van bedrijven en

grotere huishoudens te voldoen. Beide boilers zijn dankzij hun waterreservoir uit hoogwaardig titanium uitstekend bestand tegen corrosie. Bij elke GROHE Red®-starterkit zit een filter die het systeem tegen kalkaanslag en onzuiverheden beschermt en tegelijkertijd de smaak van het water verbetert. De filters zijn verkrijgbaar in vijf verschillende uitvoeringen, die in functie van de lokale voorschriften voor watervoorziening gekozen worden.

Met zijn unieke strakke design en verscheidenheid aan looks 

5-GROHE-Red.png

Bij het uitzoeken van een nieuwe keuken is de keukenkraan niet het eerste waar je aan denkt. Sterker nog, de keukenkraan is vaak een van de sluitposten op de begroting. Terwijl de keukenkraan toch een van de meest gebruikte onderdelen van de keuken is. Ga maar eens na hoe vaak je hem gebruikt om: handen te wassen, groenten te spoelen, een vaas te vullen, water te drinken, enz. Daarom besteden wij deze keer speciale aandacht aan de keukenkraan. Wij hebben 10 bijzondere keukenkranen voor je op een rijtje gezet.

Damixa_3706977_Tradition_K_B.png

Traditioneel in nieuw jasje
Een kraan die in grootmoeders keuken niet zou misstaan is de Tradition van Damixa. Maar vergis je niet, deze ogenschijnlijk ouderwetse keukenkraan is helemaal gemoderniseerd. De keukenkraan geeft 12 liter water per minuut bij volledige opening. Bovendien is de kraan voorzien van een koude-startfunctie waardoor er alleen warm water wordt gebruikt wanneer dat nodig is. Een speciale coating zorgt voor de trendy kleuren koper of messing.

KWC-by-Franke_ZOE_csm_25497530_58b42a569f_B.png

De visser
Keukenkraan Zoe van KWC by Franke heeft een sierlijke vorm die enigszins naar achter lijkt te hangen. Net een visser die met zijn hengel een grote snoek probeert binnen te halen.

Dekker_Space-kraan-Time_B.png

Minimalistisch
Bij keukenkraan Time van Lavanto staat het minimalisme centraal. De waterleiding lijkt boven het werkblad te zijn doorgetrokken en bovenaan omgebogen richting spoelbak. De bediening is aan het uiterste puntje van de uitloop geplaatst.

Damixa_73000_A-Pex-Kitchen__B.png

Minimalistisch met opvallende bediening
Eveneens passend in de minimalistische stijl is de A-Pex keukenkraan van Damixa. Deze kraan is ontworpen door de Deense designer Anders Hermansen. De stoere vormgeving valt op door de speelse bedieningshendels aan de bovenzijde van de uitloop.

KWC-by-Franke_B03_KWCONOTLP_105683i_B.png

Strak uit de muur
Met de KWC Ono blijven we nog even bij de strakke, moderne keukenkranen. Wandmontage zien we nog niet veel in de keuken, maar is zeker een overweging waard. Er loopt geen water meer langs de kraan naar de bevestiging op het keukenblad, dus er zal zich geen vuil of kalk ophopen. Verder past de pure eenvoud heel mooi binnen de moderne keuken.

Damixa_90078_2-grip_Kitchen-High-C-spout_B.png

Keukenkraan met zachte ronde vormen
Keukenkraan Bell van Damixa is een tegenhanger van de strakke, minimalistische kranen. Bell is een zachte, ronde, belvormige kraan. De gebogen, afgeronde basis geeft het idee dat de kraan een object is dat op het keukenwerkblad is geplaatst. Het is net of je het object kunt oppakken om het ergens anders neer te zetten. Daarmee heeft de kraan een uniek, tijdloos ontwerp dat past binnen alle moderne interieurs.

Dekker_Space-kraan-Lapa_B.png

Moderne horecakraan
In de horeca wordt gebruik gemaakt van hoge kranen met een flexibele slang. Dekker Lapa is zo’n kraan, maar dan bedoelt voor de huiskeuken. Minder robuust dan in een horecakeuken, maar met een moderne twist en net zo praktisch in het gebruik.

KWC-by-Franke_Isla_B.png

Praktische kraan
Isla van KWC by Franke is geen horecakraan, maar heeft wel het praktische gemak van een uittrekbare handdouche. Makkelijk voor het vullen van hoge vazen en pannen en het schoonspoelen van de spoelbak.

Dekker_Space-kraan-Hybrid_B.png

Futuristische kraan
Er zijn mooie kranen die weinig opvallend hun werk doen. En er zijn fantastische eyecatchers die minstens zo functioneel zijn. Keukenkraan Hybrid van Lavanto is zo’n kraan. De bijzonder vormgegeven handdouche geeft de kraan een futuristische uitstraling.

Damixa_draaibare-uitloop_B.png

Makkelijk water drinken
Bij Keukenkraan Arc van Damixa kan de uitloop worden gedraaid, zodat het water naar boven stroomt. Water drinken gaat zo een stuk gemakkelijker. De kraan kan ook naar links, rechts, boven en beneden worden bewogen waardoor de hoeken van spoelbakken bij het schoonmaken goed bereikbaar zijn.

Bron: Vereniging comfortabel wonen

Een van de grote frustraties binnen het huishouden is schoonmaken, en met name het schoonmaken van hele vuile artikelen. Nu zijn er hardnekkige oplossingen voor het schoonmaken van bijvoorbeeld de oven of het gas fornuis. Maar, hoe fijn zou het zijn als het schoonmaken van producten niet meer zoveel tijd kost? Tegenwoordig worden er in keukenkranen allerlei technieken toegepast die ervoor zorgen dat de kraan langer mee gaat, makkelijker schoon te maken is en er dus uit blijft zien als nieuw.

Een van deze technieken is het Grohe SpeedClean systeem. Het SpeedClean systeem heeft gaatjes die makkelijk schoon gemaakt kunnen worden, waarbij er geen kalkaanslag achter blijft. Daarnaast zorgt de hoge kwaliteit van het chroom ervoor dat kalkringen makkelijk te verwijderen zijn. Voor een review van de populairste Grohe keukenkranen, neem hier eens een kijkje.

Naast een schone kraan, heeft een kraan natuurlijk de primaire functie om zelf schoon te maken, bijvoorbeeld groente en fruit. Ook in het gemak om schoon te maken, zijn er veel stappen gemaakt. Zo hebben veel kranen van het merk Grohe een uittrekbare uitloop. Deze kan soms wel uitgetrokken worden tot een halve meter. Dit zorgt ervoor dat je makkelijk alle hoekjes van de wasbak kan bereiken.
Daarnaast hebben veel kranen de mogelijkheid om te uitloop heen en weer te bewegen, waardoor je gemakkelijk grote pannen in de wasbak kan zetten. Ben je iemand die veel kookt voor grote gezelschappen dan is het van belang om daarmee rekening te houden tijdens het kopen van een kraan. Ondanks dat de uitloop heen en weer kan bewegen zijn sommige kranen meer geschikt dan anderen.

keukenkranen-maken-het-gemakkelijker-02.jpg

De uitloop kan verschillende vormen hebben. Bij een U-vorm heeft de kraan een platte bovenkant, en heeft de uitloop letterlijk de vorm van een omgekeerde U. Deze kraan is erg geschikt voor ruimere keukens, daarnaast geeft deze kraan een futuristische feel aan je keuken. De tweede vorm is de C-vorm. Hierbij heeft de uitloop de vorm van een bocht. Dit is de ideale kraan wanneer je vaak met grote pannen werkt en veel ruimte nodig hebt. De laatste vorm is de L-vorm. Dit is een lage uitloop. Deze kraan kan erg praktisch zijn als je keukenkastje laag zitten. Hierdoor lijkt de ruimte optisch groter.

keukenkranen-maken-het-gemakkelijker-03.jpg

Naast de vorm van de kraan, is ook de hoogte variabel. Deze kan dus zo worden gekozen dat de kraan perfect past binnen de keuken. Een laatste tip voor het kiezen van een keukenkraan: ga eens kijken naar een andere kleur dan chroom. Tegenwoordig zijn er veel kranen te verkrijgen in goud, brons of supersteel. Supersteel kan gecombineerd met een industriële keuken een erg stoere uitstraling geven. Het kan ook gecombineerd worden met een moderne keuken om meer luxe uit te stralen.
Voor een overzicht van alle trends op het gebied van keukenkranen ga naar superbath.nl. Hier vind je een heleboel kranen voor een scherpe prijs.

Gracieus, mysterieus, een tikje duister. En toch een allemansvriend. Want zet een Quooker met zwarte finish neer en hij past in het plaatje. Combineer hem met beton voor een sobere look. Of ga op chic, met rijke materialen als zwart marmer, graniet en messing. Zinderend koud en verkoelend warm!
 
Op de Salone del Mobile in Milaan was te zien hoe donkere kleuren en rijke materialen de boventoon voeren in Europees design. Donkerblauw, paars, groen, grijs en ook zwart zijn dé nieuwe tinten voor in de keuken. Quooker voegt zich naar die trend met de introductie van de zwarte kokendwaterkraan, een ‘pièce du résistance’ in iedere moderne keuken.
 
Nachtelijk zwart
Poëzie is net zo verfijnd en doordacht als het merk Quooker. De Nederlandse schrijver en tv-presentator Abdelkader Benali is een liefhebber van koken en heeft naast zijn kookboek de tentoonstelling ‘Ik kook dus ik ben’ in het Wereldmuseum in Rotterdam. Hem werd gevraagd een gedicht te schrijven, dat de hoofdrol speelt in de campagne voor Quooker zwart.
 
Al wat water is en kookt, koelt af en zoekt een donker onderkomen traag dompel ik mijn handen in de nacht voel ze vollopen met nieuwe dromen zachtjes ontstijg ik aan dit donker water om sterker aan de oppervlakte te komen
wat aan het licht komt overrompelt met haar nachtelijk zwart zinderend koud en verkoelend warm
 
Verkrijgbare modellen
Quooker zwart is de naam van alle Quooker-producten met zwarte finish. De collectie bestaat uit een zwarte Fusion Square en Fusion Round, oftewel met een strakke rechte of sierlijke ronde uitloop. Beide zwarte kranen zijn mengkraan en kokendwaterkraan in één en wisselen direct van koud naar kokend water en andersom. Ze bieden alle voordelen van de vertrouwde Quooker: energiezuinig, veilig, waterbesparend, ruimtebesparend en vooral tijdbesparend. Ook de bijpassende zeeppomp is in het zwart verkrijgbaar. De zwarte Fusion Square en Fusion Round worden geleverd met PRO3 reservoir of een COMBI of COMBI+ reservoir voor onder het aanrecht. Ga voor meer informatie en dealers naar quooker.nl
 
Over Quooker
Quooker b.v. is gevestigd in Ridderkerk, waar 200 mensen dagelijks werken aan de ontwikkeling, productie en marketing van de Quooker. Sinds de uitvinding van de oorspronkelijke kokendwaterkraan, werkt Quooker voortdurend aan innovatie.

25 jaar geleden zorgde ze voor een revolutie in het badkamerdesign, nu geldt ze als een icoon van de moderne badkamervormgeving: Tara van Dornbracht heeft zich sinds haar introductie in 1992 ontwikkeld tot een vaak gekopieerd en veelvuldig onderscheiden designklassieker. Ter gelegenheid van het huidige jubileum van Tara lanceert Dornbracht de kranenserie in het oppervlak Cyprum.
  
Nauwelijks een andere kraan dan Tara heeft fundamenteel zoveel betekend voor het badkamerdesign. Met haar minimalistisch design, de karakteristieke kruisgrepen en de slanke, ronde uitloop kwam ze begin jaren negentig helemaal niet overeen met de trend. Maar desondanks of juist om deze progressieve vormenspraak werd Tara binnen een korte tijd een designicoon. Slechts 10 jaar na de introductie verscheen met “Tara. Kraan en archetype” een publicatie die was toegewijd aan het succesverhaal.
 
Sindsdien heeft Dornbracht dit consequent voortgezet. In 2008 werd het design van Tara subtiel bewerkt, geheel in overeenstemming met de leidraad: “een klassieker verandert men niet, men verfijnt hem.” Een reductie van de diameter van grepen en rozetten en een minimale verlenging van de kraanbody maakten Tara slanker, rechter en verfijnder. De contouren van alle Tara kranen werden in aangescherpt om de perfecte geometrie en symmetrie van de vormenspraak nog duidelijker te laten spreken.
 
“Tara belichaamt de designprincipes van Dornbracht: Proportie, Precisie, Progressiviteit, Persoonlijkheid en Performance”, zegt Andreas Dornbracht. Deze zogenaamde 5 P’s vormen de basis van een duurzame esthetica, die zich niet laat leiden door tijdgebonden smaak maar door universele vormgevingsprincipes. “Ook 25 jaar na haar introductie is Tara nog steeds actueel en geldt net als voorheen als een begrip voor de belichaming van Avantgarde in de badkamer.
 
Kenmerkend voor een klassieker als Tara is dat ze universeel toepasbaar is en zich in de meest verschillende contexten laat ensceneren. Dit komt niet alleen door de heldere vormspraak maar ook door de veelvoud aan oppervlakken. Zoals alle series van Dornbracht is ze in talrijke varianten verkrijgbaar van chroom, platina en champagne tot messing en goud en daarnaast in verschillende matte en gelakte varianten. Dankzij deze veelvoud past Tara zn sur ton in de badkamerarchitectuur of wordt ze ingezet om contrastrijke accenten te zetten. Soms werkt ze klassiek, soms progressief maar altijd actueel en modern. Zo opent Tara talrijke opties voor een persoonlijk vormgeving van de badkamer en geeft ze ook een antwoord op de megatrend individualisering.
 
Met Tara in Cyprum bewijst Dornbracht nogmaals de veranderlijkheid van de iconische kranenserie. Het rosé-gouden oppervlak uit 18-karaat goud en koper kenmerkt zich door een bijzondere glans die warmte en elegantie uitstraalt.
 
Tara is in vele uitvoeringen voor toepassing bij wastafel, bad, douche en bidet alsook als keukenkraan beschikbaar. Naast de klassieke kruisgrepen zijn alle varianten ook met hendelgrepen verkrijgbaar. Een perfect op de kraan afgestemde accessoire programma complementeert de serie.

De graag geziene LUNA familie wordt vernieuwd met de LUNA-E kranen. KWC LUNA-E tilt een klassieker naar een hoger niveau door een gloednieuwe lijn van verschillende modellen te combineren met de betrouwbare functies van zijn voorganger.

Profiteer van nog meer flexibiliteit en betrouwbaarheid in de keuken. Gecombineerd met een bijzonder design; tijdloze gladde contouren en moderne zachte hoeken. De stijl van KWC LUNA-E gaat perfect gepaard met zowel klassieke als tijdloze keukens.  

Sleek solution
De royale 160° draaihoek creëert ruimte en zorgt voor een soepele workflow. Het werken in de keuken is een waar genot dankzij de elegante design elementen zoals: de draaibare uitloop en de kraan, welke perfect op elkaar zijn afgestemd om perfect visuele harmonie te creëren.

Functies
Jetclean - Dankzij de elastische douchezeef wordt een deel van het reinigingswerk voor u gedaan. Terwijl het water loopt, zetten de conische gaten uit waardoor kalkresten van het zeefoppervlak loskomen. Wanneer de waterstroom wordt gestopt, worden de gaten automatisch weer kleiner.

Turn and clean - Turn and clean (tac) zegt alles: draaien, reinigen, klaar. De zeef kan in een handomdraai van de vaatdouche worden verwijderd en snel en gemakkelijk worden schoongemaakt. Touchcontrol - Door de geïsoleerde heetwatertoevoer wordt de romp van de mengkraan wel warm, maar kan nooit te heet worden.

Jet typen - Met slechts één druk op de omschakeltoets op de douchekop schakelt u over van de volle Neoperl® -straal naar een fijne zeefstraal.

Modellen


Kraan met draaibare uitloop van 160°

Kraan met draaibare uitloop van 140°

Kraan met handdouche

Kraan met draaibare uitloop van 160° voor installatie onder een raam

Kraan met handdouche voor installatie onder een raam

Bron: Vereniging Comfortabel Wonen

 

Het GROHE Blue Home systeem is een unieke keukenkraan voor thuisgebruik waarmee je gekoeld, gefilterd en bruisend water uit één kraan kunt halen. Met keuze uit plat (zonder bubbels), licht bruisend of bruisend water wordt de aanschaf van water in flessen overbodig. De GROHE Blue Home is daardoor een duurzame keuze en bespaart ook nog eens ruimte in de koelkast. Last but not least is het design van de kraan elegant en tijdloos. Een echte blikvanger voor mensen die op zoek zijn naar comfort, gemak en een duurzame oplossing in de keuken.

Keuze voor duurzaam
Voor iedereen die graag mineraalwater drinkt is GROHE Blue Home een perfect duurzaam alternatief. Om één literfles mineraalwater te produceren wordt er namelijk al snel 7 liter water verspild. GROHE Blue Home zorgt daarbij ook voor 61% minder CO2 in vergelijking tot flessen water. Bovendien draagt gebruik van de GROHE Blue Home bij aan het reduceren van de hoeveelheid plastic die in de oceaan terecht komt.

Besparing
GROHE Blue Home kan zelfs helpen om geld te besparen: de drinkwaterkosten voor een gezin van vier worden met 60% verlaagd in vergelijking met prijzen van bekende merken van flessen water*. En daarnaast bespaar je een heleboel tijd en moeite met het sjouwen van zware flessen uit de supermarkt.

Design
GROHE Blue Home is een echte blikvanger in elke keuken. De slanke kraan heeft een intuïtieve, verlichte aanduiding op de grepen en is beschikbaar in chroom of SuperSteel. De DUO versie is een keukenkraan die naast gewoon warm en koud water, ook gefilterd en gekoeld (bruisend) water geeft. Deze is beschikbaar met een C-uitloop, U-uitloop en L-uitloop. De Mono versie (met C-uitloop) geeft alleen gefilterd en gekoeld (bruisend) water en kan eenvoudig naast een bestaande keukenkraan worden geïnstalleerd. De koeler is 20 cm breed en 50 cm diep. Dit betekent dat het hele systeem maar een keukenkastje van minimaal 30 cm nodig heeft en dus toepasbaar is in bijna elke keuken. CO2 flessen
De 425-gr. CO2-fles produceert 75 liter volledig sprankelend water. Het led-display geeft met een wit knippersignaal aan wanneer de CO2-fles vervangen moet worden. De CO2-fles kan ook eenvoudig worden vervangen door haar simpelweg los te draaien en de nieuwe fles ervoor in de plaats vast te draaien.

Filter
Het filter van de GROHE Blue Home moet – afhankelijk van het gebruik – ten minste eens per jaarworden vervangen. Wanneer het eerder is opgebruikt laat het led-display in de linkergreep van de kraan duidelijk zien wanneer de filtercapaciteit minder wordt. Een oranje knipperend lampje geeft een capaciteit aan van minder dan 10% en wanneer deze snel knippert moet het filterpatroon vervangen worden. Het filter vervang je eenvoudig door het los te draaien en het nieuwe filter ervoor in de plaats vast te draaien. Je hoeft zelfs de watertoevoer niet af te sluiten. Het filter kan worden weggegooid net als normaal plastic afval.

Verkrijgbaarheid
GROHE Blue Home is verkrijgbaar bij keukenzaken of online-webshops. In de online GROHE Blue shop zijn alle vervangingsfilters, CO2-flessen en accessoires te vinden.

De kraan heeft de afgelopen decennia een enorme ontwikkeling doorgemaakt van noodzakelijk watertappunt tot mooi design met slimme technologie. Daarmee is de kraan het puntje op de spreekwoordelijk i in zowel de keuken als de badkamer. KWC by Franke komt binnenkort met een aantal nieuwe kranen op de markt. Een tipje van de sluier mogen we vast oplichten met deze preview nieuwe kraan KWC LUNA-E. KWC LUNA-E
De graag geziene LUNA familie van KWC wordt vernieuwd met de LUNA-E kranen. KWC blijft innoveren met de toevoegingen: superieure luxe en technologie op de bestaande kenmerken van zijn voorganger. De stijl van KWC LUNA-E gaat perfect gepaard met zowel klassieke als tijdloze keukens.

Switch2O is ontworpen door architect Federico Rossi. De nieuwste technologieën zijn bij de nieuwe aluminium professionele keukenkraan toegepast. De water spray kan dubbel of enkel zijn en heeft een blauwe en rode LED verlichting. Bij koud water kleurt het water blauw en bij warm water zal de LED verlichting rood kleuren. Ook heeft het een zeer aparte mechaniek zodat de arm van de kraan gemakkelijk versteld kan worden. Federico Rossi heeft het design van Switch2O ontworpen voor de moderne designkeuken en hij heeft dit gedaan in verschillende kleuren. De mat zwarte kraan is beschikbaar met een groene, zwarte en rode slang en de zilveren kraan met de groene en rode slang.

Met één druk op de hendel levert de Hot & Cold Water Dispenser van Dornbracht onmiddellijk heet water (93°C) of koud water. Warme dranken zoals koffie en thee kunnen zo op elk moment snel en comfortabel worden bereid. Ook kunnen babyflesjes met heet water worden uitgespoeld of hardnekkige etensresten van het servies worden verwijderd. Voor wie wil genieten van een lekker glas koud water drukt de hendel eenvoudig naar achteren in plaats van naar voren. Eenvoudige bediening met één hendel, de bedieningshendel naar achter levert koud water en de bedieningshendel naar voren levert heet water.

Hot Water Dispensers en Hot & Cold Water Dispensers zijn verkrijgbaar in de kleuren chroom en platina mat.

 

Fotobijschrift
“Mochten we ooit nog verhuizen, dan gaat de waterontharder mee.”

Een nieuw huis met allemaal nieuwe apparaten, een nieuwe badkamer en een nieuwe keuken. Dat vonden Reinoud Messchendorp en Anja Cornelissen uit Kollum een mooie gelegenheid om gelijk ook een waterontharder aan te schaffen. Een duurzame investering waar ze erg blij mee zijn.

“Je hoeft veel minder schoon te maken. Dat heeft ons ontzettend verblijd,” zegt Anja. Reinoud vult aan: “We werken beiden; liever besteden we onze tijd aan iets anders.” Hij is accountmanager in de audiovisuele apparatuur. “Denk aan professioneel beeld en geluidssystemen.” Zij werkt bij een klein kabelbedrijf. Anja: “Ik heb veel minder werk van het schoonmaken. Ook agressieve schoonmaakmiddelen tegen de kalkaanslag blijven buiten de deur en alles ziet er nog steeds als nieuw uit.”

Kapot door kalk
Helemaal kaal vanbinnen was het huis toen ze het zo’n anderhalf jaar geleden kochten. De casco woning in Kollum – “een half uurtje van Groningen en een half uurtje van Leeuwarden” - moest nog helemaal worden afgewerkt. Allereerst natuurlijk een nieuwe badkamer en keuken, vloeren, stoffering. “En vervolgens ga je verder inrichten en koop je allemaal nieuwe apparatuur. Ook veel apparaten en spullen waar water doorheen gaat. En dan is kalkaanslag toch vaak de boosdoener waardoor ze kapot gaan. Bij m’n broer ging een dure douche-mengkraan kapot en je hoort ook wel van anderen dat de Quooker ineens defect is. Wij wilden graag onze spullen nieuw en goed houden,” vertelt Reinoud. Een duurzame gedachte.

Heel eerlijk verhaal
“Eerst was ik faliekant tegen, niet in de laatste plaats vanwege het prijskaartje van ruim 2000 euro” zegt Anja. “maar na wat duwen en trekken had ik zoiets van: laat maar komen die vertegenwoordiger van Aquacell.” “Dit bleek later de directeur zelf te zijn!” voegt ze toe. “Het was gewoon een heel eerlijk verhaal. Reinoud had al wat vooronderzoek gedaan en een top-3 gemaakt van merken en types. Die man wist van ieder type de voor- en nadelen en heeft ons heel goed geholpen een keuze te maken. Ik was overtuigd.”

Het lijkt wel tovenarij
Grappig vond Anja het toen ze het effect zag op haar waterkoker: “Die was ongeveer als enige oude apparaat meeverhuisd. Ik had hem door de drukte niet meer schoon kunnen maken, dus hij zat vol kalkaanslag. Maar tot mijn verbazing verdween die aanslag gewoon in het nieuwe huis. Tovenarij!” lacht ze.

Zit er iets in het water?
“Zelf kunnen we niet echt iets proeven aan het water. Misschien zijn we er al aan gewend. Laatst op een verjaardagsfeestje, toen ik iemand een glaasje water te drinken gaf, zei diegene wel: ‘Wat hebben jullie lekker water.’ Wat ik zelf merk is dat m’n huid en m’n haar zachter zijn als ik heb gedoucht. Het lijkt wel of er olie in het water zit. Een logeetje vroeg me laatst ook: ‘Zit er iets in het water?’ Nee, er zit niks in het water. Er is juist iets uit.”

Lees hier het uitgebreide verhaal van Reinoud en Anja.

De designklassieker van Dornbracht Tara. Dit ontwerp van Sieger Design werd al meer dan 20 jaar geleden voor het eerst geïntroduceerd. Als een echte designklassieker bewijst deze kraan nog steeds on top of trend te zijn. Hier uitgevoerd als keukenmengkraan in het luxe oppervlak Cyprum. Het is een oppervlak in hoogglans dat op basis van 18 karaats goud met koper wordt vervaardigd. De naam is een kunstwoord, afgeleid van het Latijnse woord 'cuprum' voor 'koper'.

Axor, het designermerk van Hansgrohe, introduceert de eerste Axor keukenkranen met de bekende en betrouwbare Hansgrohe Select-technologie: Axor Citterio Select.

De nieuwe Axor Citterio Select keukenmengkranen bieden dubbel voordeel voor zowel de ambitieuze amateur en professionele chef: hoogwaardig design en gebruiksgemak bij de gootsteen dankzij de Select-knop.

Nieuwe Select-functie voor meer gemak en bewegingsvrijheid
Vanaf nu kan het water met één druk op de Select-knop aan- of uitgezet worden. De temperatuur en het watervolume zijn met de ergonomisch gevormde bediengsgreep heel nauwkeurig in te stellen. Door met de hand of zelf elleboog de grote Select-knop voorop de kraanuitloop in te drukken, kan zelfs met volle of vieze handen de kraan heel eenvoudig bediend worden, terwijl de greep in de open stand blijft staan. Dit biedt optimaal gebruiksgemak en comfort. De technologie functioneert puur mechanisch en is daardoor heel duurzaam. Dankzij de uittrekbare vuistddouche wordt de bewegingsruimte van de gebruiker bij de gootsteen met maar liefst 50 centimeter vergroot. De functionaliteit van de kraan neemt daarmee ook toe: deze is nu ook bijzonder geschikt voor het vullen van hoge pannen of vazen, planten water geven of het goed uitspoelen van de gootsteen. De Axor Citterio Select keukenkraan is ook verkrijgbaar in een uitvoering met draaibare uitloop, van 110-, 150- of 360 graden in iedere richting. Hierdoor is deze versie zeer geschikt voor gebruik bij dubbele gootstenen.

Een combinatie van comfort en design
Een elektronisch aangestuurde mengkraan die met slechts een vingertip te bedienen is. Franke Kitchen Systems voegt met de KWC ZOE touch light PRO een nieuwe kraan toe aan haar assortiment. Dit nieuwe model is ideaal voor de keuken van de toekomst, het combineert de nieuwste technieken op het gebied van kranen met een strak design.

Door de speciale touch light PRO is slechts een kleine vingerbeweging voldoende om het water te laten stromen. Handig wanneer je handen bijvoorbeeld vies zijn van het koken. Daarnaast heeft de KWC ZOE als enige elektronische aangestuurde kraan ter wereld ook nog een uittrekbare handdouche, waarmee de afwas in een handomdraai is gedaan. De Neoperlstraal wordt eenvoudig omgeschakeld naar een handdouchestraal en iedere afwas wordt zo een eitje.

Met een vingertip kun je de vooraf geprogrammeerde programma’s gemakkelijk starten. Eén keer aantippen voor koud, twee keer voor warm en drie keer voor heet water. Deze programma’s kunnen bovendien worden aangepast naar eigen voorkeur. Ook de watertemperatuur en waterhoeveelheid kunnen geheel naar eigen wens worden geprogrammeerd. De temperatuur van het water wordt via een lichtring weergegeven, waardoor de kraan comfort en veiligheid biedt. Blauw licht betekent koud water, rood licht warm water. Frans Colen, Marketing & Communicatie Manager bij Franke Nederland: “De KWC ZOE touch light PRO laat een mooie vorm samenkomen met slimme techniek. Ideaal voor gezinnen die hun keuken graag een moderne uitstraling geven, maar wel het gemak willen ervaren van een handzame kraan. De KWC ZOE past perfect in het drukke gezinsleven, waarbij alles vaak net wat sneller moet.”

Voor steeds meer mensen met een passie voor koken wordt koken een serieuze hobby. Vanzelfsprekend groeit daarop de vraag naar keukenuitrustingen die voldoen aan de steeds hogere eisen die door ambitieuze hobbykoks aan de apparatuur worden gesteld. Geïnspireerd door professionele apparatuur, werkt Dornbracht continu aan het verbeteren van de processen in de keuken. De kranen van Dornbracht brengen hetzelfde comfort als dat van de professionele keuken, maar dan in de keuken thuis. Het voordeel: hoe gemakkelijker je kunt werken des te meer tijd er over blijft voor creativiteit bij de bereiding van gerechten.

De nieuwe pull-down-kranen Sync en Tara Ultra zorgen bijvoorbeeld voor bijzondere flexibiliteit. Hun uittrekbare uitloop laat zich comfortabel naar iedere gewenste stand brengen en vergroot zo de actieradius bij de spoelbak. Daarbij biedt het type pull-down twee straalsoorten: een natuurlijk, heldere lamineerstraal (optimaal voor snel en precies vullen van pannen) en een krachtige douchestraal (perfect voor het wassen en spoel van groenten, vlees en vis).

De keukenkraan ENO is vanaf nu verkrijgbaar met verhoogde uitloop en naar keuze als variant met uittrekbare uitloop met twee straalsoorten. Voor nog meer flexibiliteit en comfort aan de spoelbak.

 

Eenvoudig te gebruiken en meer bewegingsvrijheid: de nieuwe Hansgrohe keukenmengkranen Talis Select en Metris Select combineren nu een uittrekbare vuistdouche met de innovatieve Select technologie. Of het nu gaat om het snel afspoelen van potten en pannen, het vullen van hoge vazen of om de planten water te geven – deze keukenwerkzaamheden zijn nu comfortabel en eenvoudig uit te voeren dankzij de uittrekbare vuistdouche met ingebouwde Select-knop.

Meer bewegingsvrijheid in de keuken
Net als bij traditionele ééngreeps keukenkranen wordt met de greep de kraan geopend en de temperatuur ingesteld. Aansluitend kan de gebruiker de kraan met de op de uitloop geplaatste Select-knop pauzeren. De greep blijft daarbij geopend staan, waterhoeveelheid en –temperatuur zijn ingesteld. De ergonomische uittrekbare vuistdouche vergroot de bewegingsvrijheid tot wel 50 centimeter. Dankzij de grote Select-knop met het duidelijke aan/uit-symbool kan ook met de rug van de hand of de elleboog het water aan- en uitgezet worden. Voor dit extra comfort zijn geen stroom of extra toebehoren onder het aanrecht nodig. De technologie achter de Select-knop functioneert geheel mechanisch: dankzij een nieuw ontwikkelde stopkraan stroomt of stopt het water met één druk op de knop.

Design highlight in de keuken
Talis Select en Metris Select keukenkranen passen bij vele soorten keukeninrichtingen en harmoniëren met de vormen van moderne gootstenen. De slanke overgang van kraanhuis naar de uitloop toont de moderne designtaal en maakt het reinigen van de kraan heel eenvoudig. De Select-knop zit bovenop de uittrekbare vuistdouche en is zo ergonomisch onder de duim gepositioneerd. Dankzij de magnetische houder kan de vuistdouche na gebruik weer stevig in de uitloop geplaatst worden. Voor nog meer bewegingsvrijheid is de uitloop 150° draaibaar, waardoor de kraan ook perfect bij een dubbele gootsteen ingezet kan worden.

Franke Kitchen Systems en KWC voegen weer een nieuw product toe aan hun assortiment met KWC PIANA. De keukenkraan is praktisch, maar tegelijkertijd chique en van compromisloze Zwitserse kwaliteit. De perfecte combinatie voor een keuken waarin geleefd wordt.

De nieuwste KWC kraan bevat tal van handige functies. Met de draaibare uitloop van de mengkraan heb je alle vrijheid om te bewegen, de kraan heeft namelijk een zwenkbereik van 160°. De uittrekbare handdouche die tot 60 centimeter kan worden uitgetrokken maakt van dagelijkse activiteiten in de keuken moeiteloze handelingen.

Met de naadloos geïntegreerde soft touch bediening kan bij het gebruik van de handdouche gemakkelijk tussen de twee stralen worden geschakeld. De zeef van de uittrekbare vaatdouche is heel eenvoudig te reinigen dankzij een Turn And Clean sluiting. Zonder het gebruik van gereedschap kan de zeef worden losgedraaid, gereinigd en weer vastgezet worden. Zo houd je dus de kraan perfect hygiënisch schoon.

Frans Colen, Marketing & Communicatie Manager bij Franke Nederland: “In 2013 heeft de Franke groep KWC AG overgenomen. Hierdoor is ons assortiment kranen nog verder verbreed. KWC PIANA is een perfecte kraan voor de mensen die optimaal gebruik willen maken van hun keuken en toch van chique design houden.

 

Dornbracht breidt de populaire serie Tara Ultra uit met het nieuwe pulldown systeem: met een naar beneden uittrekbare uitloop biedt dit type nog meer bewegingsvrijheid aan de spoelbak.

Het bijzondere kenmerk van de nieuwe pulldown mengkraan is de naar beneden uittrekbare uitloop die dankzij de flexibele uittrekslang comfortabel naar de werkplek kan worden geleid en op die manier het werk in de keuken eenvoudiger maakt. Een matzwarte, temperatuurgeïsoleerde greep stuurt de hand van de gebruiker intuïtief naar het uittrekelement dat optimaal in de hand ligt. Tara Ultra: nieuw functietype, bewezen vormentaal
Terwijl de nieuwe pulldown mengkraan van de serie Tara Ultra op functioneel niveau scoort door zijn meerwaarde, blijft de karakteristieke vormentaal behouden: zijn bijzonder hoge, slanke uitloop biedt veel bewegingsvrijheid en ruimte om goed met grote pannen en andere kookbenodigdheden te werken. Ook typisch Tara Ultra: de markante rechthoekige hendel. Dankzij het tijdloze design is de mengkraan uiterst veelzijdig toepasbaar.

Dornbracht: Kwaliteit Made in Germany
De pulldown mengkraan van de serie Tara Ultra is leverbaar in de galvanische oppervlakken chroom en platina mat. Hun karakteristieke glans en buitengewone kleurdiepte bewijzen de uitstekende afwerking van de mengkranen van Dornbracht. Net als alle mengkranen van de premium producent wordt ook Tara Ultra volledig in Duitsland vervaardigd en staat daarmee voor hoogste manufactuurkwaliteit Made in Germany.

Dornbracht breidt zijn serie eno uit met twee nieuwe mengkranen met verhoogde uitloop: een variant met uittrekbare uitloop en een variant met uittrekbare douche. Beide varianten kunnen desgewenst worden voorzien van een perlator- of douchestraal. De uitloop is verhoogd met 90 mm en daarmee optimaal afgestemd op de behoeften in de keuken. eno is een eenhendelmengkraan voor de keuken die het warmwaterverbruik door een doordacht hendelconcept intuïtief omlaag brengt: in neutrale stand van de hendel komt er bij de eno alleen koud water uit. Op die manier helpt eno niet alleen de energiekosten voor de warmwatervoorziening te reduceren, maar ook de CO2-uitstoot gering te houden – een voordeel voor het milieu.

Dornbracht eno: strak design, precieze functionaliteit
Wat het design betreft kenmerkt eno zich door een strakke en zakelijke vormentaal, die wordt geaccentueerd door de markante hoek van precies 90 graden waaronder de hendel geopend wordt en de afwerking zonder kerf. De precieze overgang tussen uitloop en kraanhuis onderstreept de balans en de harmonische proporties.

Premium mengkranen Made in Germany
De uitbreidingen van de serie eno zijn in de uitvoeringen chroom en platina mat leverbaar. De galvanisch afgewerkte oppervlakken worden gekenmerkt door een karakteristieke glans en een buitengewone kleurdiepte, die de uitstekende kwaliteit van de keukenmengkranen van Dornbracht tot uiting brengen. De kranen worden voor 100 procent in Duitsland vervaardigd en staan voor de hoogte manufactuurkwaliteit.

Met de invoering van de nieuwe keukenmengkraan Sync stelt Dornbracht tegelijkertijd een nieuw type voor: een pulldown mengkraan met douchefunctie. De naar beneden uittrekbare uitloop van Sync vergroot de actieradius van de mengkraan en maakt het werken in de keuken zo nog comfortabeler. Met zijn dynamische vormentaal haakt Sync in op het iconische design van Dornbracht en combineert op die manier hoogwaardige esthetiek met eersteklas functionaliteit. Wezenlijk voordeel van de nieuwe pulldown mengkraan van Dornbracht is de naar beneden uittrekbare uitloop die dankzij de flexibele uittrekslang comfortabel naar de werkplek kan worden geleid. Hierdoor wordt een zo groot mogelijke bewegingsvrijheid op de werkplek rondom de spoelbak bereikt. Een matzwarte, temperatuurgeïsoleerde greep stuurt de hand van de gebruiker intuïtief naar het uittrekelement dat optimaal in de hand ligt. De zwenkradius van 360 graden van Sync alsmede de hoge uitloop en brede sprong van de mengkraan zorgen voor extra speelruimte. Twee straalsoorten: laminaire en douchestraal
Sync biedt al naar gelang het gebruiksdoel twee straalsoorten: een natuurlijke, heldere laminaire straal en een krachtige douchestraal. De douche is speciaal door Dornbracht ontwikkeld om het slanke design van de uitloop met een diameter van slechts 28 mm te realiseren: dat is precisie tot in het detail. De omstelling tussen laminaire en douchestraal gebeurt comfortabel via een druk op de knop aan de achterzijde van het zwarte uittrekelement. Daarbij faciliteren de lange hendel en de ergonomische hoek van 90 graden waaronder de hendel geopend wordt de juiste dosering van de hoeveelheid water.

Sync: nieuwe designicoon met dynamische vormentaal
De nieuwe premium mengkraan Sync wordt gekenmerkt door een dynamische, naar voren gerichte vormentaal, die de gebruiker letterlijk tegemoet komt. Karakteristiek is de conische overgang tussen kraanhuis en uitloop alsmede de parallel daarmee verlopende binnen contour van de hendel zonder kerf. De conische vorm van het kraanhuis zet zich ook voort in het trapeziumvormige profiel van de hendel. Sync is ook leverbaar als designvariant met een ronde, cirkelvormige uitloop.

Beproefde Dornbracht kwaliteit
Sync is leverbaar in de galvanische oppervlakken chroom en platina mat. Galvanische oppervlakken zijn uiterst bestendig en voldoen daarom op bijzondere wijze aan de specifieke eisen in de keuken. Hun karakteristieke glans en hun buitengewone kleurdiepte bewijzen de uitstekende kwaliteit van de mengkranen van Dornbracht. Net als alle mengkranen van de premium producent wordt ook Sync volledig in Duitsland vervaardigd. Op die manier borgt de premium mengkranenproducent een voortdurende hoge standaard en precieze manufactuurkwaliteit Made in Germany.

Zoals Volkswagen de Golf heeft, zo heeft KLUDI de OBJEKTA. De Volkswagen Golf wordt iedere editie beter en zuiniger. Dit geldt eveneens voor de KLUDI OBJEKTA producten. Reeds decennia lang evolueert deze serie in de vakkundige handen van KLUDI. De huidige producten zijn dan ook robuust en doorontwikkeld met de bekende Duitse ‘Gründlichkeit’.

Ook bij de recent geïntroduceerde versies van de KLUDI OBJEKTA keukenkraanserie, is één van de kenmerken, dat de gesloten hendel eenvoudig te bedienen is. Dit komt onder meer door de inwendige cartouche met keramische schijven. KLUDI gebruikt hiervoor een cartouche die zijn sporen verdient heeft en reeds miljoenen keren succesvol is toegepast in vele KLUDI producten. Hier wordt niet geëxperimenteerd maar vertrouwd op beproefde techniek. De hoge uitloop maakt iets afspoelen eenvoudig mogelijk. Nog beter gaat dat met de versie met uittrekbare vaatdouche. Het uittrekbare uitloopdeel is verchroomd en geïsoleerd. Ook als heet water gevraagd wordt, kan het uittrekbare uitloopdeel daardoor veilig vastgehouden worden. Met een wipschakelaar kan de sproeistraal comfortabel geactiveerd en gedeactiveerd worden.

De KLUDI OBJEKTA keukenmengkranen voor montage op het blad hebben een brede sokkel voor een solide montage. De versie voor montage op de wand is verkrijgbaar met twee verschillende uitlooplengtes, zodat voor vrijwel iedere situatie een passende variant beschikbaar is.

De aanschafprijs kan geen beletsel zijn. KLUDI heeft deze vriendelijk gehouden, zodat dit duurzame product voor een breed publiek toegankelijk is; net als de Volkswagen Golf.

Bij de aanschaf van een keukenmengkraan wordt veel tegen elkaar afgewogen. Het gebruiksgenot, de vormgeving en natuurlijk de prijs zijn daarbij belangrijke factoren. KLUDI brengt nu een nieuwe keukenkranenserie op de markt die op deze drie belangrijke punten hoog scoort.

Gebruiksgenot
Volume en temperatuur gelijktijdig regelen is praktisch. Logisch, dat de nieuwe KLUDI L-INE S keukenmengkranen over zijdelingse éénhendel bediening beschikken. De lange hendel maakt het regelen en instellen van temperatuur en waterhoeveelheid nog gemakkelijker. De L-vormige uitloop gaat vanuit het kraanhuis ver omhoog zodat een object vullen, direct drinken vanuit de kraan of iets afspoelen eenvoudig mogelijk is. Nog eenvoudiger wordt dat met de versie met uittrekbaar uitloopgedeelte. Het uittrekbare uitloopdeel is altijd verchroomd en geïsoleerd. Ook als heet water getapt wordt, kan het uittrekbare uitloopdeel zodoende veilig in de hand gehouden worden.

Vormgeving
De KLUDI LINE-S keukenmengkranen hebben een brede sokkel voor een solide montage. Vanuit de slanke behuizing gaat de uitloop in een vloeiende overgang omhoog, als een architectonisch hoogstandje. Op het hoogste punt maakt de uitloop een haakse bocht. Bij de versies met uittrekbare uitloopdeel kan dit nog extra benadrukt worden door een zwart of wit gematteerde uitloop. De karakteristieke hendel is lang en heeft geen zichtbare bevestiging. Dit versterkt de strakke vormgeving van de gehele kraan.

Prijs
De vriendelijke aanschafprijs is niet alleen bepalend voor de kosten. Ook de waterdoorlaat van 7 l/min zorgt ervoor dat pannen, vazen en ketels vlot gevuld worden maar de portemonnee gespaard blijft. Alle KLUDI producten, dus ook deze KLUDI L-INE S keukenmengkranen, hebben 5 jaar fabrieksgarantie.

Meer artikelen...