Warning: Illegal offset type in isset or empty in /www/htdocs/wonenonl/libraries/cms/menu/menu.php on line 148

De graag geziene LUNA familie wordt vernieuwd met de LUNA-E kranen. KWC LUNA-E tilt een klassieker naar een hoger niveau door een gloednieuwe lijn van verschillende modellen te combineren met de betrouwbare functies van zijn voorganger.

Profiteer van nog meer flexibiliteit en betrouwbaarheid in de keuken. Gecombineerd met een bijzonder design; tijdloze gladde contouren en moderne zachte hoeken. De stijl van KWC LUNA-E gaat perfect gepaard met zowel klassieke als tijdloze keukens.  

Sleek solution
De royale 160° draaihoek creëert ruimte en zorgt voor een soepele workflow. Het werken in de keuken is een waar genot dankzij de elegante design elementen zoals: de draaibare uitloop en de kraan, welke perfect op elkaar zijn afgestemd om perfect visuele harmonie te creëren.

Functies
Jetclean - Dankzij de elastische douchezeef wordt een deel van het reinigingswerk voor u gedaan. Terwijl het water loopt, zetten de conische gaten uit waardoor kalkresten van het zeefoppervlak loskomen. Wanneer de waterstroom wordt gestopt, worden de gaten automatisch weer kleiner.

Turn and clean - Turn and clean (tac) zegt alles: draaien, reinigen, klaar. De zeef kan in een handomdraai van de vaatdouche worden verwijderd en snel en gemakkelijk worden schoongemaakt. Touchcontrol - Door de geïsoleerde heetwatertoevoer wordt de romp van de mengkraan wel warm, maar kan nooit te heet worden.

Jet typen - Met slechts één druk op de omschakeltoets op de douchekop schakelt u over van de volle Neoperl® -straal naar een fijne zeefstraal.

Modellen


Kraan met draaibare uitloop van 160°

Kraan met draaibare uitloop van 140°

Kraan met handdouche

Kraan met draaibare uitloop van 160° voor installatie onder een raam

Kraan met handdouche voor installatie onder een raam

Bron: Vereniging Comfortabel Wonen


Het GROHE Blue Home systeem is een unieke keukenkraan voor thuisgebruik waarmee je gekoeld, gefilterd en bruisend water uit één kraan kunt halen. Met keuze uit plat (zonder bubbels), licht bruisend of bruisend water wordt de aanschaf van water in flessen overbodig. De GROHE Blue Home is daardoor een duurzame keuze en bespaart ook nog eens ruimte in de koelkast. Last but not least is het design van de kraan elegant en tijdloos. Een echte blikvanger voor mensen die op zoek zijn naar comfort, gemak en een duurzame oplossing in de keuken.

Keuze voor duurzaam
Voor iedereen die graag mineraalwater drinkt is GROHE Blue Home een perfect duurzaam alternatief. Om één literfles mineraalwater te produceren wordt er namelijk al snel 7 liter water verspild. GROHE Blue Home zorgt daarbij ook voor 61% minder CO2 in vergelijking tot flessen water. Bovendien draagt gebruik van de GROHE Blue Home bij aan het reduceren van de hoeveelheid plastic die in de oceaan terecht komt.

Besparing
GROHE Blue Home kan zelfs helpen om geld te besparen: de drinkwaterkosten voor een gezin van vier worden met 60% verlaagd in vergelijking met prijzen van bekende merken van flessen water*. En daarnaast bespaar je een heleboel tijd en moeite met het sjouwen van zware flessen uit de supermarkt.

Design
GROHE Blue Home is een echte blikvanger in elke keuken. De slanke kraan heeft een intuïtieve, verlichte aanduiding op de grepen en is beschikbaar in chroom of SuperSteel. De DUO versie is een keukenkraan die naast gewoon warm en koud water, ook gefilterd en gekoeld (bruisend) water geeft. Deze is beschikbaar met een C-uitloop, U-uitloop en L-uitloop. De Mono versie (met C-uitloop) geeft alleen gefilterd en gekoeld (bruisend) water en kan eenvoudig naast een bestaande keukenkraan worden geïnstalleerd. De koeler is 20 cm breed en 50 cm diep. Dit betekent dat het hele systeem maar een keukenkastje van minimaal 30 cm nodig heeft en dus toepasbaar is in bijna elke keuken. CO2 flessen
De 425-gr. CO2-fles produceert 75 liter volledig sprankelend water. Het led-display geeft met een wit knippersignaal aan wanneer de CO2-fles vervangen moet worden. De CO2-fles kan ook eenvoudig worden vervangen door haar simpelweg los te draaien en de nieuwe fles ervoor in de plaats vast te draaien.

Filter
Het filter van de GROHE Blue Home moet – afhankelijk van het gebruik – ten minste eens per jaarworden vervangen. Wanneer het eerder is opgebruikt laat het led-display in de linkergreep van de kraan duidelijk zien wanneer de filtercapaciteit minder wordt. Een oranje knipperend lampje geeft een capaciteit aan van minder dan 10% en wanneer deze snel knippert moet het filterpatroon vervangen worden. Het filter vervang je eenvoudig door het los te draaien en het nieuwe filter ervoor in de plaats vast te draaien. Je hoeft zelfs de watertoevoer niet af te sluiten. Het filter kan worden weggegooid net als normaal plastic afval.

Verkrijgbaarheid
GROHE Blue Home is verkrijgbaar bij keukenzaken of online-webshops. In de online GROHE Blue shop zijn alle vervangingsfilters, CO2-flessen en accessoires te vinden.

De kraan heeft de afgelopen decennia een enorme ontwikkeling doorgemaakt van noodzakelijk watertappunt tot mooi design met slimme technologie. Daarmee is de kraan het puntje op de spreekwoordelijk i in zowel de keuken als de badkamer. KWC by Franke komt binnenkort met een aantal nieuwe kranen op de markt. Een tipje van de sluier mogen we vast oplichten met deze preview nieuwe kraan KWC LUNA-E. KWC LUNA-E
De graag geziene LUNA familie van KWC wordt vernieuwd met de LUNA-E kranen. KWC blijft innoveren met de toevoegingen: superieure luxe en technologie op de bestaande kenmerken van zijn voorganger. De stijl van KWC LUNA-E gaat perfect gepaard met zowel klassieke als tijdloze keukens.

Switch2O is ontworpen door architect Federico Rossi. De nieuwste technologieën zijn bij de nieuwe aluminium professionele keukenkraan toegepast. De water spray kan dubbel of enkel zijn en heeft een blauwe en rode LED verlichting. Bij koud water kleurt het water blauw en bij warm water zal de LED verlichting rood kleuren. Ook heeft het een zeer aparte mechaniek zodat de arm van de kraan gemakkelijk versteld kan worden. Federico Rossi heeft het design van Switch2O ontworpen voor de moderne designkeuken en hij heeft dit gedaan in verschillende kleuren. De mat zwarte kraan is beschikbaar met een groene, zwarte en rode slang en de zilveren kraan met de groene en rode slang.

Met één druk op de hendel levert de Hot & Cold Water Dispenser van Dornbracht onmiddellijk heet water (93°C) of koud water. Warme dranken zoals koffie en thee kunnen zo op elk moment snel en comfortabel worden bereid. Ook kunnen babyflesjes met heet water worden uitgespoeld of hardnekkige etensresten van het servies worden verwijderd. Voor wie wil genieten van een lekker glas koud water drukt de hendel eenvoudig naar achteren in plaats van naar voren. Eenvoudige bediening met één hendel, de bedieningshendel naar achter levert koud water en de bedieningshendel naar voren levert heet water.

Hot Water Dispensers en Hot & Cold Water Dispensers zijn verkrijgbaar in de kleuren chroom en platina mat.

Verkoopadviesprijs vanaf: € 643,10, exclusief btw

Fotobijschrift
“Mochten we ooit nog verhuizen, dan gaat de waterontharder mee.”

Een nieuw huis met allemaal nieuwe apparaten, een nieuwe badkamer en een nieuwe keuken. Dat vonden Reinoud Messchendorp en Anja Cornelissen uit Kollum een mooie gelegenheid om gelijk ook een waterontharder aan te schaffen. Een duurzame investering waar ze erg blij mee zijn.

“Je hoeft veel minder schoon te maken. Dat heeft ons ontzettend verblijd,” zegt Anja. Reinoud vult aan: “We werken beiden; liever besteden we onze tijd aan iets anders.” Hij is accountmanager in de audiovisuele apparatuur. “Denk aan professioneel beeld en geluidssystemen.” Zij werkt bij een klein kabelbedrijf. Anja: “Ik heb veel minder werk van het schoonmaken. Ook agressieve schoonmaakmiddelen tegen de kalkaanslag blijven buiten de deur en alles ziet er nog steeds als nieuw uit.”

Kapot door kalk
Helemaal kaal vanbinnen was het huis toen ze het zo’n anderhalf jaar geleden kochten. De casco woning in Kollum – “een half uurtje van Groningen en een half uurtje van Leeuwarden” - moest nog helemaal worden afgewerkt. Allereerst natuurlijk een nieuwe badkamer en keuken, vloeren, stoffering. “En vervolgens ga je verder inrichten en koop je allemaal nieuwe apparatuur. Ook veel apparaten en spullen waar water doorheen gaat. En dan is kalkaanslag toch vaak de boosdoener waardoor ze kapot gaan. Bij m’n broer ging een dure douche-mengkraan kapot en je hoort ook wel van anderen dat de Quooker ineens defect is. Wij wilden graag onze spullen nieuw en goed houden,” vertelt Reinoud. Een duurzame gedachte.

Heel eerlijk verhaal
“Eerst was ik faliekant tegen, niet in de laatste plaats vanwege het prijskaartje van ruim 2000 euro” zegt Anja. “maar na wat duwen en trekken had ik zoiets van: laat maar komen die vertegenwoordiger van Aquacell.” “Dit bleek later de directeur zelf te zijn!” voegt ze toe. “Het was gewoon een heel eerlijk verhaal. Reinoud had al wat vooronderzoek gedaan en een top-3 gemaakt van merken en types. Die man wist van ieder type de voor- en nadelen en heeft ons heel goed geholpen een keuze te maken. Ik was overtuigd.”

Het lijkt wel tovenarij
Grappig vond Anja het toen ze het effect zag op haar waterkoker: “Die was ongeveer als enige oude apparaat meeverhuisd. Ik had hem door de drukte niet meer schoon kunnen maken, dus hij zat vol kalkaanslag. Maar tot mijn verbazing verdween die aanslag gewoon in het nieuwe huis. Tovenarij!” lacht ze.

Zit er iets in het water?
“Zelf kunnen we niet echt iets proeven aan het water. Misschien zijn we er al aan gewend. Laatst op een verjaardagsfeestje, toen ik iemand een glaasje water te drinken gaf, zei diegene wel: ‘Wat hebben jullie lekker water.’ Wat ik zelf merk is dat m’n huid en m’n haar zachter zijn als ik heb gedoucht. Het lijkt wel of er olie in het water zit. Een logeetje vroeg me laatst ook: ‘Zit er iets in het water?’ Nee, er zit niks in het water. Er is juist iets uit.”

Lees hier het uitgebreide verhaal van Reinoud en Anja.

De designklassieker van Dornbracht Tara. Dit ontwerp van Sieger Design werd al meer dan 20 jaar geleden voor het eerst geïntroduceerd. Als een echte designklassieker bewijst deze kraan nog steeds on top of trend te zijn. Hier uitgevoerd als keukenmengkraan in het luxe oppervlak Cyprum. Het is een oppervlak in hoogglans dat op basis van 18 karaats goud met koper wordt vervaardigd. De naam is een kunstwoord, afgeleid van het Latijnse woord 'cuprum' voor 'koper'.

Axor, het designermerk van Hansgrohe, introduceert de eerste Axor keukenkranen met de bekende en betrouwbare Hansgrohe Select-technologie: Axor Citterio Select.

De nieuwe Axor Citterio Select keukenmengkranen bieden dubbel voordeel voor zowel de ambitieuze amateur en professionele chef: hoogwaardig design en gebruiksgemak bij de gootsteen dankzij de Select-knop.

Nieuwe Select-functie voor meer gemak en bewegingsvrijheid
Vanaf nu kan het water met één druk op de Select-knop aan- of uitgezet worden. De temperatuur en het watervolume zijn met de ergonomisch gevormde bediengsgreep heel nauwkeurig in te stellen. Door met de hand of zelf elleboog de grote Select-knop voorop de kraanuitloop in te drukken, kan zelfs met volle of vieze handen de kraan heel eenvoudig bediend worden, terwijl de greep in de open stand blijft staan. Dit biedt optimaal gebruiksgemak en comfort. De technologie functioneert puur mechanisch en is daardoor heel duurzaam. Dankzij de uittrekbare vuistddouche wordt de bewegingsruimte van de gebruiker bij de gootsteen met maar liefst 50 centimeter vergroot. De functionaliteit van de kraan neemt daarmee ook toe: deze is nu ook bijzonder geschikt voor het vullen van hoge pannen of vazen, planten water geven of het goed uitspoelen van de gootsteen. De Axor Citterio Select keukenkraan is ook verkrijgbaar in een uitvoering met draaibare uitloop, van 110-, 150- of 360 graden in iedere richting. Hierdoor is deze versie zeer geschikt voor gebruik bij dubbele gootstenen.

Een combinatie van comfort en design
Een elektronisch aangestuurde mengkraan die met slechts een vingertip te bedienen is. Franke Kitchen Systems voegt met de KWC ZOE touch light PRO een nieuwe kraan toe aan haar assortiment. Dit nieuwe model is ideaal voor de keuken van de toekomst, het combineert de nieuwste technieken op het gebied van kranen met een strak design.

Door de speciale touch light PRO is slechts een kleine vingerbeweging voldoende om het water te laten stromen. Handig wanneer je handen bijvoorbeeld vies zijn van het koken. Daarnaast heeft de KWC ZOE als enige elektronische aangestuurde kraan ter wereld ook nog een uittrekbare handdouche, waarmee de afwas in een handomdraai is gedaan. De Neoperlstraal wordt eenvoudig omgeschakeld naar een handdouchestraal en iedere afwas wordt zo een eitje.

Met een vingertip kun je de vooraf geprogrammeerde programma’s gemakkelijk starten. Eén keer aantippen voor koud, twee keer voor warm en drie keer voor heet water. Deze programma’s kunnen bovendien worden aangepast naar eigen voorkeur. Ook de watertemperatuur en waterhoeveelheid kunnen geheel naar eigen wens worden geprogrammeerd. De temperatuur van het water wordt via een lichtring weergegeven, waardoor de kraan comfort en veiligheid biedt. Blauw licht betekent koud water, rood licht warm water. Frans Colen, Marketing & Communicatie Manager bij Franke Nederland: “De KWC ZOE touch light PRO laat een mooie vorm samenkomen met slimme techniek. Ideaal voor gezinnen die hun keuken graag een moderne uitstraling geven, maar wel het gemak willen ervaren van een handzame kraan. De KWC ZOE past perfect in het drukke gezinsleven, waarbij alles vaak net wat sneller moet.”

Voor steeds meer mensen met een passie voor koken wordt koken een serieuze hobby. Vanzelfsprekend groeit daarop de vraag naar keukenuitrustingen die voldoen aan de steeds hogere eisen die door ambitieuze hobbykoks aan de apparatuur worden gesteld. Geïnspireerd door professionele apparatuur, werkt Dornbracht continu aan het verbeteren van de processen in de keuken. De kranen van Dornbracht brengen hetzelfde comfort als dat van de professionele keuken, maar dan in de keuken thuis. Het voordeel: hoe gemakkelijker je kunt werken des te meer tijd er over blijft voor creativiteit bij de bereiding van gerechten.

De nieuwe pull-down-kranen Sync en Tara Ultra zorgen bijvoorbeeld voor bijzondere flexibiliteit. Hun uittrekbare uitloop laat zich comfortabel naar iedere gewenste stand brengen en vergroot zo de actieradius bij de spoelbak. Daarbij biedt het type pull-down twee straalsoorten: een natuurlijk, heldere lamineerstraal (optimaal voor snel en precies vullen van pannen) en een krachtige douchestraal (perfect voor het wassen en spoel van groenten, vlees en vis).

De keukenkraan ENO is vanaf nu verkrijgbaar met verhoogde uitloop en naar keuze als variant met uittrekbare uitloop met twee straalsoorten. Voor nog meer flexibiliteit en comfort aan de spoelbak.

Eenvoudig te gebruiken en meer bewegingsvrijheid: de nieuwe Hansgrohe keukenmengkranen Talis Select en Metris Select combineren nu een uittrekbare vuistdouche met de innovatieve Select technologie. Of het nu gaat om het snel afspoelen van potten en pannen, het vullen van hoge vazen of om de planten water te geven – deze keukenwerkzaamheden zijn nu comfortabel en eenvoudig uit te voeren dankzij de uittrekbare vuistdouche met ingebouwde Select-knop.

Meer bewegingsvrijheid in de keuken
Net als bij traditionele ééngreeps keukenkranen wordt met de greep de kraan geopend en de temperatuur ingesteld. Aansluitend kan de gebruiker de kraan met de op de uitloop geplaatste Select-knop pauzeren. De greep blijft daarbij geopend staan, waterhoeveelheid en –temperatuur zijn ingesteld. De ergonomische uittrekbare vuistdouche vergroot de bewegingsvrijheid tot wel 50 centimeter. Dankzij de grote Select-knop met het duidelijke aan/uit-symbool kan ook met de rug van de hand of de elleboog het water aan- en uitgezet worden. Voor dit extra comfort zijn geen stroom of extra toebehoren onder het aanrecht nodig. De technologie achter de Select-knop functioneert geheel mechanisch: dankzij een nieuw ontwikkelde stopkraan stroomt of stopt het water met één druk op de knop.

Design highlight in de keuken
Talis Select en Metris Select keukenkranen passen bij vele soorten keukeninrichtingen en harmoniëren met de vormen van moderne gootstenen. De slanke overgang van kraanhuis naar de uitloop toont de moderne designtaal en maakt het reinigen van de kraan heel eenvoudig. De Select-knop zit bovenop de uittrekbare vuistdouche en is zo ergonomisch onder de duim gepositioneerd. Dankzij de magnetische houder kan de vuistdouche na gebruik weer stevig in de uitloop geplaatst worden. Voor nog meer bewegingsvrijheid is de uitloop 150° draaibaar, waardoor de kraan ook perfect bij een dubbele gootsteen ingezet kan worden.

Franke Kitchen Systems en KWC voegen weer een nieuw product toe aan hun assortiment met KWC PIANA. De keukenkraan is praktisch, maar tegelijkertijd chique en van compromisloze Zwitserse kwaliteit. De perfecte combinatie voor een keuken waarin geleefd wordt.

De nieuwste KWC kraan bevat tal van handige functies. Met de draaibare uitloop van de mengkraan heb je alle vrijheid om te bewegen, de kraan heeft namelijk een zwenkbereik van 160°. De uittrekbare handdouche die tot 60 centimeter kan worden uitgetrokken maakt van dagelijkse activiteiten in de keuken moeiteloze handelingen.

Met de naadloos geïntegreerde soft touch bediening kan bij het gebruik van de handdouche gemakkelijk tussen de twee stralen worden geschakeld. De zeef van de uittrekbare vaatdouche is heel eenvoudig te reinigen dankzij een Turn And Clean sluiting. Zonder het gebruik van gereedschap kan de zeef worden losgedraaid, gereinigd en weer vastgezet worden. Zo houd je dus de kraan perfect hygiënisch schoon.

Frans Colen, Marketing & Communicatie Manager bij Franke Nederland: “In 2013 heeft de Franke groep KWC AG overgenomen. Hierdoor is ons assortiment kranen nog verder verbreed. KWC PIANA is een perfecte kraan voor de mensen die optimaal gebruik willen maken van hun keuken en toch van chique design houden.

Dornbracht breidt de populaire serie Tara Ultra uit met het nieuwe pulldown systeem: met een naar beneden uittrekbare uitloop biedt dit type nog meer bewegingsvrijheid aan de spoelbak.

Het bijzondere kenmerk van de nieuwe pulldown mengkraan is de naar beneden uittrekbare uitloop die dankzij de flexibele uittrekslang comfortabel naar de werkplek kan worden geleid en op die manier het werk in de keuken eenvoudiger maakt. Een matzwarte, temperatuurgeïsoleerde greep stuurt de hand van de gebruiker intuïtief naar het uittrekelement dat optimaal in de hand ligt. Tara Ultra: nieuw functietype, bewezen vormentaal
Terwijl de nieuwe pulldown mengkraan van de serie Tara Ultra op functioneel niveau scoort door zijn meerwaarde, blijft de karakteristieke vormentaal behouden: zijn bijzonder hoge, slanke uitloop biedt veel bewegingsvrijheid en ruimte om goed met grote pannen en andere kookbenodigdheden te werken. Ook typisch Tara Ultra: de markante rechthoekige hendel. Dankzij het tijdloze design is de mengkraan uiterst veelzijdig toepasbaar.

Dornbracht: Kwaliteit Made in Germany
De pulldown mengkraan van de serie Tara Ultra is leverbaar in de galvanische oppervlakken chroom en platina mat. Hun karakteristieke glans en buitengewone kleurdiepte bewijzen de uitstekende afwerking van de mengkranen van Dornbracht. Net als alle mengkranen van de premium producent wordt ook Tara Ultra volledig in Duitsland vervaardigd en staat daarmee voor hoogste manufactuurkwaliteit Made in Germany.

Dornbracht breidt zijn serie eno uit met twee nieuwe mengkranen met verhoogde uitloop: een variant met uittrekbare uitloop en een variant met uittrekbare douche. Beide varianten kunnen desgewenst worden voorzien van een perlator- of douchestraal. De uitloop is verhoogd met 90 mm en daarmee optimaal afgestemd op de behoeften in de keuken. eno is een eenhendelmengkraan voor de keuken die het warmwaterverbruik door een doordacht hendelconcept intuïtief omlaag brengt: in neutrale stand van de hendel komt er bij de eno alleen koud water uit. Op die manier helpt eno niet alleen de energiekosten voor de warmwatervoorziening te reduceren, maar ook de CO2-uitstoot gering te houden – een voordeel voor het milieu.

Dornbracht eno: strak design, precieze functionaliteit
Wat het design betreft kenmerkt eno zich door een strakke en zakelijke vormentaal, die wordt geaccentueerd door de markante hoek van precies 90 graden waaronder de hendel geopend wordt en de afwerking zonder kerf. De precieze overgang tussen uitloop en kraanhuis onderstreept de balans en de harmonische proporties.

Premium mengkranen Made in Germany
De uitbreidingen van de serie eno zijn in de uitvoeringen chroom en platina mat leverbaar. De galvanisch afgewerkte oppervlakken worden gekenmerkt door een karakteristieke glans en een buitengewone kleurdiepte, die de uitstekende kwaliteit van de keukenmengkranen van Dornbracht tot uiting brengen. De kranen worden voor 100 procent in Duitsland vervaardigd en staan voor de hoogte manufactuurkwaliteit.

Met de invoering van de nieuwe keukenmengkraan Sync stelt Dornbracht tegelijkertijd een nieuw type voor: een pulldown mengkraan met douchefunctie. De naar beneden uittrekbare uitloop van Sync vergroot de actieradius van de mengkraan en maakt het werken in de keuken zo nog comfortabeler. Met zijn dynamische vormentaal haakt Sync in op het iconische design van Dornbracht en combineert op die manier hoogwaardige esthetiek met eersteklas functionaliteit. Wezenlijk voordeel van de nieuwe pulldown mengkraan van Dornbracht is de naar beneden uittrekbare uitloop die dankzij de flexibele uittrekslang comfortabel naar de werkplek kan worden geleid. Hierdoor wordt een zo groot mogelijke bewegingsvrijheid op de werkplek rondom de spoelbak bereikt. Een matzwarte, temperatuurgeïsoleerde greep stuurt de hand van de gebruiker intuïtief naar het uittrekelement dat optimaal in de hand ligt. De zwenkradius van 360 graden van Sync alsmede de hoge uitloop en brede sprong van de mengkraan zorgen voor extra speelruimte. Twee straalsoorten: laminaire en douchestraal
Sync biedt al naar gelang het gebruiksdoel twee straalsoorten: een natuurlijke, heldere laminaire straal en een krachtige douchestraal. De douche is speciaal door Dornbracht ontwikkeld om het slanke design van de uitloop met een diameter van slechts 28 mm te realiseren: dat is precisie tot in het detail. De omstelling tussen laminaire en douchestraal gebeurt comfortabel via een druk op de knop aan de achterzijde van het zwarte uittrekelement. Daarbij faciliteren de lange hendel en de ergonomische hoek van 90 graden waaronder de hendel geopend wordt de juiste dosering van de hoeveelheid water.

Sync: nieuwe designicoon met dynamische vormentaal
De nieuwe premium mengkraan Sync wordt gekenmerkt door een dynamische, naar voren gerichte vormentaal, die de gebruiker letterlijk tegemoet komt. Karakteristiek is de conische overgang tussen kraanhuis en uitloop alsmede de parallel daarmee verlopende binnen contour van de hendel zonder kerf. De conische vorm van het kraanhuis zet zich ook voort in het trapeziumvormige profiel van de hendel. Sync is ook leverbaar als designvariant met een ronde, cirkelvormige uitloop.

Beproefde Dornbracht kwaliteit
Sync is leverbaar in de galvanische oppervlakken chroom en platina mat. Galvanische oppervlakken zijn uiterst bestendig en voldoen daarom op bijzondere wijze aan de specifieke eisen in de keuken. Hun karakteristieke glans en hun buitengewone kleurdiepte bewijzen de uitstekende kwaliteit van de mengkranen van Dornbracht. Net als alle mengkranen van de premium producent wordt ook Sync volledig in Duitsland vervaardigd. Op die manier borgt de premium mengkranenproducent een voortdurende hoge standaard en precieze manufactuurkwaliteit Made in Germany.

Zoals Volkswagen de Golf heeft, zo heeft KLUDI de OBJEKTA. De Volkswagen Golf wordt iedere editie beter en zuiniger. Dit geldt eveneens voor de KLUDI OBJEKTA producten. Reeds decennia lang evolueert deze serie in de vakkundige handen van KLUDI. De huidige producten zijn dan ook robuust en doorontwikkeld met de bekende Duitse ‘Gründlichkeit’.

Ook bij de recent geïntroduceerde versies van de KLUDI OBJEKTA keukenkraanserie, is één van de kenmerken, dat de gesloten hendel eenvoudig te bedienen is. Dit komt onder meer door de inwendige cartouche met keramische schijven. KLUDI gebruikt hiervoor een cartouche die zijn sporen verdient heeft en reeds miljoenen keren succesvol is toegepast in vele KLUDI producten. Hier wordt niet geëxperimenteerd maar vertrouwd op beproefde techniek. De hoge uitloop maakt iets afspoelen eenvoudig mogelijk. Nog beter gaat dat met de versie met uittrekbare vaatdouche. Het uittrekbare uitloopdeel is verchroomd en geïsoleerd. Ook als heet water gevraagd wordt, kan het uittrekbare uitloopdeel daardoor veilig vastgehouden worden. Met een wipschakelaar kan de sproeistraal comfortabel geactiveerd en gedeactiveerd worden.

De KLUDI OBJEKTA keukenmengkranen voor montage op het blad hebben een brede sokkel voor een solide montage. De versie voor montage op de wand is verkrijgbaar met twee verschillende uitlooplengtes, zodat voor vrijwel iedere situatie een passende variant beschikbaar is.

De aanschafprijs kan geen beletsel zijn. KLUDI heeft deze vriendelijk gehouden, zodat dit duurzame product voor een breed publiek toegankelijk is; net als de Volkswagen Golf.

Bij de aanschaf van een keukenmengkraan wordt veel tegen elkaar afgewogen. Het gebruiksgenot, de vormgeving en natuurlijk de prijs zijn daarbij belangrijke factoren. KLUDI brengt nu een nieuwe keukenkranenserie op de markt die op deze drie belangrijke punten hoog scoort.

Gebruiksgenot
Volume en temperatuur gelijktijdig regelen is praktisch. Logisch, dat de nieuwe KLUDI L-INE S keukenmengkranen over zijdelingse éénhendel bediening beschikken. De lange hendel maakt het regelen en instellen van temperatuur en waterhoeveelheid nog gemakkelijker. De L-vormige uitloop gaat vanuit het kraanhuis ver omhoog zodat een object vullen, direct drinken vanuit de kraan of iets afspoelen eenvoudig mogelijk is. Nog eenvoudiger wordt dat met de versie met uittrekbaar uitloopgedeelte. Het uittrekbare uitloopdeel is altijd verchroomd en geïsoleerd. Ook als heet water getapt wordt, kan het uittrekbare uitloopdeel zodoende veilig in de hand gehouden worden. Vormgeving
De KLUDI LINE-S keukenmengkranen hebben een brede sokkel voor een solide montage. Vanuit de slanke behuizing gaat de uitloop in een vloeiende overgang omhoog, als een architectonisch hoogstandje. Op het hoogste punt maakt de uitloop een haakse bocht. Bij de versies met uittrekbare uitloopdeel kan dit nog extra benadrukt worden door een zwart of wit gematteerde uitloop. De karakteristieke hendel is lang en heeft geen zichtbare bevestiging. Dit versterkt de strakke vormgeving van de gehele kraan.

Prijs
De vriendelijke aanschafprijs is niet alleen bepalend voor de kosten. Ook de waterdoorlaat van 7 l/min zorgt ervoor dat pannen, vazen en ketels vlot gevuld worden maar de portemonnee gespaard blijft. Alle KLUDI producten, dus ook deze KLUDI L-INE S keukenmengkranen, hebben 5 jaar fabrieksgarantie.

De nieuwe Grammy kraan van Franke combineert de robuuste uitstraling van chroom met een opvallend lakdetail. Hiermee past de kraan in de trend om zwarte stijlelementen te gebruiken in de keukeninrichting. Toepassingen met zwart glas worden steeds populairder, bijvoorbeeld bij kookplaten of afzuigkappen. Met de nieuwe Grammy kraan kan deze trend verder worden doorgetrokken.

Met de nieuwe kraan voegt Franke Kitchen Systems een markante en tegelijkertijd klassieke kraan toe aan het assortiment. Door de hoge uitloop zorgt de Grammy bovendien voor een groot bereik. Dit maakt van de Grammy niet alleen stijlvolle toevoeging aan de keuken, maar zorgt ook voor een optimaal gebruiksgemak.

Extra bijzonder is de plaatsing van het kraanhuis bij de Grammy: zwevend boven het keukenblad. Dit zorgt voor een opvallend en speels effect.

De Grammy is beschikbaar met een vaste en uittrekbare uitloop. “De Grammy is ideaal voor liefhebbers van klassiek design met een twist. De kraan valt op in de keuken, maar de gebruiksvriendelijkheid hebben we daarbij niet uit het oog verloren,” zegt Frans Colen, Marketing & Communicatie Manager bij Franke Nederland. “Dankzij de hoge uitloop biedt de Grammy bovendien voldoende ruimte om optimaal gebruik te kunnen maken van de spoelbak.”

Wist u dat de kraan in de keuken het meest gebruikte item is? Het bedienen daarvan is niet voor iedereen even gemakkelijk. Met een fysieke hand- of armbeperking is de bediening van de keukenkraan bepalend voor het gebruiksgemak. Damixa ontwikkelt kranen met een eenvoudige bediening, zodat ook mensen met een beperking deze zelfstandig kunnen bedienen. Er zijn meerdere mogelijkheden en nog betaalbaar ook.

Speciale hendel
De Space serie van Damixa is een betrouwbare en betaalbare reeks producten geschikt voor de keuken en badkamer. Deze serie is nu verkrijgbaar met een speciale hendel voor een gemakkelijke bediening: Space Care. Deze sierlijke hendel is niet alleen praktisch voor mensen met een beperking, maar ook voor mensen die graag hun handen vuil maken, maar niet hun kraan. Na het gehakt of deeg kneden is de kraan met de elleboog te bedienen, waardoor u snel uw handen kunt wassen, zonder de kraan vuil te maken.

Bron: Vereniging comfortabel wonen

In KWC ZOE zit alle keukencompetentie van KWC. Alles wat topkoks aan techniek en functionaliteit op prijs stellen en alles wat in de moderne architectuur en binnenhuisarchitectuur actueel is, vindt zijn neerslag in deze nieuwe ontwikkeling. Nieuwe oppervlakken completeren nu het nieuwe assortiment: KWC ZOE is in klassiek, glanzend «chromeline», in roestvrijstaalachtig «decor steel» (PVD-oppervlak), «champagne», «zwart» en «glacier white» verkrijgbaar – zoals dat in de premiumklasse hoort. Ze ondersteunen het brede toepassingsspectrum van deze bijzondere mengkraanserie in verschillende lifestyle-werelden.

Het design
In alle versies komen de moderne architectonische kenmerken van deze nieuwe mengkraangeneratie tot hun recht. Daartoe behoren de vloeiende, dynamische vormgeving en formeel en functioneel unieke details zoals de ergonomische, praktische uittrekbare vaatdouche en het inschakelbare LED-functielicht. LUMINAQUA® geeft de waterstraal een bijzondere lichtende kracht en zorgt voor sterk functielicht in de spoelzone. Bij elke mengkraanuitvoering is een bijpassende zeepdispenser verkrijgbaar. Het geheel zorgt voor maximaal plezier bij het dagelijks gebruik van het element water in de keuken.

KWC ZOE zeepdispenser
De kleine, praktische zeepdispensers vormen een perfecte aanvulling voor de aanrecht met hetzelfde design.

Mengkranen in een nieuwe gedaante
KWC ZOE is pure esthetiek – individueel, sterk, soeverein. Een mengkraan met een volkomen nieuw uiterlijk, optisch fascinerend en charmant. Aan elk detail zijn de uiterst precieze afwerking, de grote functionaliteit en de innovatieve handeling af te lezen.

HANSA biedt met de nieuwe mengkranenserie HANSAFIT bijzondere keuzes voor comfortabel, veilig en duurzaam watergebruik in badkamer en keuken. De kranen hebben een doordacht ergonomisch en tegelijkertijd aantrekkelijk design en zijn voorzien van innovatieve techniek.

Wastafel
HANSAFIT biedt een keuze uit drie ééngreeps mengkranen voor de wastafel. Deze kenmerken zich door een opvallende greep, voorzien van een Soft Touch afwerking met antislipeffect voor een betere grip. De serie biedt een klassieke uitvoering, een variant met HANSATIPTRONIK FLEX knop en een variant in combinatie met een handdouche.

De mengkraan met de HANSATIPTRONIK FLEX knop biedt een bijzonder snelle en comfortabele bediening. De knop voor water- en temperatuurregeling is vrij in de ruimte te plaatsen en de thermostaatregeling bevindt zich onder de wastafel. Een belangrijk voordeel van deze variant is dat de temperatuur vooraf kan worden ingesteld en de waterstroom na maximaal 15 seconden stopt.

De mengkraan in combinatie met een praktische smalle handdouche, biedt een duidelijke meerwaarde in hygiëne en comfort. Deze mengkraan met handdouche is te monteren naast de wastafel of closet. Een ideale oplossing voor het haren wassen, voor de intieme verzorging, het douchen van andere mensen of voor de verzorging van huisdieren. Het materiaal van de kranen is geïsoleerd en nikkelvrij. Dit is vooral voor mensen met een allergie een belangrijk voordeel. Alle HANSAFIT wastafelkranen bieden comfort en veiligheid dankzij een individueel instelbare heetwaterblokkering en een doorstroombegrenzing.

Contactloos
De contactloze variant van de HANSAFIT kenmerkt zich door zijn universele en compacte design. Deze elektronische kraan is heel geschikt voor de kleinere wastafel in de badkamer of toiletruimte. Met een waterverbruik van slechts 4,8 liter per minuut draagt deze kraan bij aan een verantwoorde omgang met water. Voor extra veiligheid zorgen de handmatig instelbare heetwaterblokkering en de handige functie die de waterstroom na maximaal 2 minuten automatisch stopt.

Alle wastafelmengkranen uit de nieuwe HANSAFIT serie zijn gebaseerd op een ergonomisch geoptimaliseerd totaalconcept. Dankzij de toepassing van een bijzonder stabiel materiaal - bestand tegen chemische invloeden en ook toegepast in de medische sector - gaan de nieuwe wastafelmengkranen langer mee. Hoogwaardige, loodvrije materialen in alle watervoerende onderdelen zorgen voor een optimale veiligheid van het drinkwater.

Bad en douche
De HANSAFIT glijstangset is beschikbaar in twee varianten: met of zonder stevige handgreep. De sets worden gecompleteerd met een HANSAFIT douche- of badthermostaat. De geïntegreerde heetwaterblokkering bij 38°C beschermt tegen verbranden. Ook het kraanhuis zelf blijf veilig koel, dankzij de THERMO COOL functie. De met een gekleurde rand afgezette bedieningselementen, voorzien van Soft Touch-oppervlak, staan borg voor een goede en veilige grip op de kraan. De nieuwe handdouche met drie verschillende straalsoorten en antikalk-noppen draagt, is voorzien van een geoptimaliseerde waterdoorstroom, voor comfortabel en tegelijkertijd water- en energiebesparend douchen.

Hybride Keukenkraan
De nieuwe hybride keukenmengkraan HANSAFIT is doordacht tot in de kleinste details en is qua functionaliteit en comfort een verrijking binnen elke moderne keuken. De kraan is zowel met de hand als contactloos te bedienen. De mengkraan heeft twee ergonomisch gevormde, goed te bedienen grepen met Soft Touch oppervlak. Door de aanvullende sensorfunctie is ook contactloze bediening mogelijk. Het water stroomt – gestuurd door de sensor - gedurende een vooraf ingestelde tijd. Dit is ideaal is voor hygiënisch werken in de keuken of om snel tussendoor even handen wassen. De watertemperatuur kan via de geïntegreerde antracietkleurige ring eenvoudig naar wens worden ingesteld. De ingestelde temperatuur is bovendien zichtbaar op de display. De display heeft daarnaast ook een veiligheidsfunctie: deze waarschuwt namelijk wanneer de temperatuur van het water nog te heet is en er gevaar voor verbranden bestaat.

Bijzondere sensortechniek
HANSAFIT voor de keuken beschikt over bijzondere, beproefde techniek voor de sensorgestuurde functie. Zodra men met de handen de kraan nadert begint het water automatisch te stromen; altijd in de juiste hoeveelheid en aangenaam op temperatuur. De sensoren meten de afstand tot de naderende handen en reageren direct. Deze techniek verschilt van de gebruikelijke infrarood sensoren, die reageren op de reflectie van een object. De sensoren van HANSA zijn veel minder gevoelig voor storende invloeden zoals de reflectie van kunst- of zonlicht. De contactloze mengkraan heeft nog een ander voordeel: de watertoevoer stopt automatisch. Dit draagt bij aan een zuinige omgang met drinkwater en verhoogde veiligheid. Het overlopen van de gootsteen is uitgesloten, ook bij een verstopte afvoer. Tot het HANSAFIT-assortiment voor de keuken behoren twee hybride mengkranen, waarvan één met elektronische stopkraan voor de vaatwasser.

Met Cyprum zet Dornbracht een statement in de keuken. Dornbracht speelt in op de trendkleur koper en vertaalt deze trend naar het oppervlak Cyprum. Het is een oppervlak in hoogglans dat op basis van 18 karaats goud met koper wordt vervaardigd. De dominantie van de koele wit- en metallic-nuances is zowel in interieur als in de keuken passé. Warme kleurschakeringen en vertrouwde, natuurlijke materialen bepalen de individuele stijl. Met name koper als een hedendaags, chique non-ferro metaal biedt daarbij een fraaie esthetiek. Productconcept en -design: Sieger Design

Dornbracht laat zijn kraaniconen Tara en Tara Classic en Pivot met zijn 360° draaibare uitloop schitteren in de nieuwe, rosé gouden glans. 'Cyprum' wordt vervaardigd van 18 karaats goud en koper en verkrijgt daardoor een zeer hoogwaardige, chique finish. De naam is een kunstwoord, afgeleid van het Latijnse woord 'cuprum' voor 'koper'.

Door het hoogglansoppervlak Cyprum zorgen de kranen voor stijlvolle statements in de hedendaagse keukenarchitectuur.

Edelstaal is in de keukeninrichting een constante trend. Edelstaal, ook wel RVS of chirurgisch staal genoemd, staat bekend als hoogwaardig staal dat sterk, zuiver en roestvrij is, en bovendien hypoallergeen. Toepassing vinden deze producten zowel in de meer klassieke keukenopstellingen als bij moderne keukens.

Het oppervlak van de keukenmengkraan passend bij de andere keukenapparatuur is dan ook een weelde voor het oog.

KLUDI presenteert drie nieuwe keukenmengkranen in gegoten edelstaal onder de naam KLUDI TANGENTA. Alle drie de kranen

baseren zich op dezelfde vormgeving waarbij de hoge draaibare uitloop in het oog springt. Deze uitloop is vanaf het blad, tot de onderkant van de perlator bijna 20 cm hoog. De diameter van het kraanhuis is meer dan 5 cm zodat een solide plaatsing op het blad mogelijk is. In de gesloten stand loopt de filigranen bedieningshendel evenwijdig aan de schuin omhoog rijzende uitloop.

KLUDI TANGENTA is ook leverbaar met een uittrekbare uitloop. Doordat de lange slang het mogelijk maakt, dat de uitloop tientallen centimeters uit de kraan genomen wordt, nemen de gebruiksmogelijkheden ook exponentieel toe. De bak uitspoelen, een vaas of emmer vullen is in een handomdraai gebeurd.

Bij de meest luxe uitvoering van de KLUDI TANGENTA bevindt zich aan het uiteinde van de hoge uitloop een uittrekbare vaatdouche. Bij het openen van de kraan stroomt een met lucht verrijkte waterstraal uit de vaatdouche. Met één druk op de knop verandert deze straal in een doucheregen die ideaal is voor het afspoelen van bijvoorbeeld groente en fruit.

KLUDI TANGENTA wordt met een buitengewone giettechnologie gemaakt. Hierdoor is het voor KLUDI mogelijk geworden met uiterst toegankelijke prijzen in dit marktsegment te opereren.

Meer artikelen...