Bent u op zoek naar een ontwerp voor uw nieuwe keuken? Check dan deze keukenontwerper eens. Met de 3D-keuken ontwerper kunt u eindeloos spelen met kleuren en materialen en de keuken ontwerpen die echt bij u past. Gaat u voor een keukenontwerp met landelijke look met een houten aanrechtblad of heeft u liever een moderne look? 

Zelf uw keuken ontwerpen is met deze gratis 3D-keuken ontwerper heel eenvoudig. Vooraf voert u de maten van uw ruimte in en selecteert u de opstelling die het beste in uw ruimte past. Vervolgens begint u met het ontwerpen van de keuken. U heeft keuze uit talloze opstellingen, stijlen, werkbladen, kasten, apparaten en veel meer.

Nadat u het ontwerp heeft opgeslagen, kunt u deze op iedere moment wijzigen. Vanaf uw computer, tablet of smartphone.

Klik hier voor de gratis 3D-keuken ontwerper

Dekton®, het innoverende ultracompacte oppervlak van Cosentino voor architectuur en design, brengt de Industrial collectie op de markt, bestaand uit vier ecologische grensverleggende kleuren in een urban stijl. De collectie is ontworpen in samenwerking met architect en ontwerper Daniel Germani, voor projecten in architectuur en design van kracht en persoonlijkheid te voorzien.

De Dekton® Industrial collectie is verkrijgbaar in drie nieuwe kleuren: Nilium, Radium en Orix, evenals de bekroonde kleur Dekton® Trilium (in 2016 op de markt gebracht). Nilium, Radium en Trilium zijn gebaseerd op de schoonheid van verweerde, verroeste metalen met onregelmatige, organische patronen. Dit geeft de platen een hybride uitstraling van door weersomstandigheden verweerd metaal en exotische natuurstenen. Orix geeft de slijtage van cement weer en de biologische transformatie van steen.

Trilium: Dekton® Trilium biedt een mix van kleuren geïnspireerd op vulkaangesteente met diepzwarte en grijze nuances. Trilium is in 2016 ontstaan als de eerste milieuvriendelijke kleur van Dekton® omdat het voor 80% uit gerecycled materiaal is gemaakt. Trilium heeft talrijke onderscheidingen binnengehaald zoals de prijs voor Design en Innovatie 2016 van het Spaanse tijdschrift Fuera de Serie, de prijs Best of the Year 2016 van het Amerikaanse magazine Interior Design en de prijs voor Product van het Jaar 2016 van het Amerikaanse tijdschrift Architectural Record.

Radium: Dekton® Radium vertegenwoordigt een plaat van met zuur geoxideerd en ontleed staal die de warme uitstraling van oranje en bruine kleurschakeringen perfect combineert met het koele karakter van blauw- en groenachtige tinten. Dekton® Radium wordt voor 80% uit gerecycled materiaal vervaardigd tijdens een duurzaam productieproces.

Nilium: Dekton® Nilium is het minimalistische onderdeel van de Industrial-serie. Dekton® Nilium is geïnspireerd op metaal en biedt een subtiele mix van wit- en grijstinten. Op verfijnde wijze verschijnen warme kleuren die het begin van het oxidatieproces van een materiaal vertegenwoordigen.

Orix: Dekton® Orix is een verweerd cement waarin de industriële schoonheid zich onderscheidt door zijn ijzige, koele en verscheurde karakter. De kleurencombinatie, vertegenwoordigd door een tweedeling tussen nieuw en verweerd, is gebaseerd op verschillende kleuren grijs, blauw en groen.

Stel, daar staat nou net die ene keuken waar jij altijd van gedroomd hebt. Maar ’t is een showroomkeuken. Erg? Nee, helemaal niet. Showroomkeukens (keukens uit de showroom) hebben namelijk meer voordelen dan nadelen! Lees door wanneer je meer wilt weten over showroomkeukens.

Voordeel 1: lage prijs
Bijna geen enkele keuken kan qua prijs tegen de keuken uit de keukens outlet op. Showroomkeukens worden soms tot wel 70% goedkoper aangeboden, en dat terwijl ze niet eens gebruikt zijn. Op een paar duizend euro scheelt dat snel veel. Heel veel.

Voordeel 2: what you see is what you get
Nog een voordeel van de keuken opruiming. Je kunt jouw keuken op ware grootte zien en uitproberen. Je hoeft je niet te buigen over een kleurstaal of een frontje. Je ziet in één oogopslag of de combinatie van kasten, aanrechtblad, apparatuur, kraan en accessoires jou aanspreekt. En ja, in de showroomkeuken kun je tenminste nog eens een keer een lade opentrekken en koekeloeren in een kast. De showroomkeuken zal voor jou geen verrassingen bevatten!

Voordeel 3: betere ontwerpen bestaan er niet
Showroomkeukens zijn paradepaardjes. Veel tijd, geld en energie is gestoken in een actueel ontwerp dat moderne mensen aanspreekt en ook nog eens uitblinkt qua comfort en ergonomie. Hier tonen ontwerpers natuurlijk hun beste kunnen. En dat zie je terug in de opstellingen. Met een showroomkeuken weet je zeker dat je optimaal kunt werken en opbergen.

Voordeel 4: direct plezier
Nog zoiets. Veel werk is al verricht in de showroomkeuken. Je hoeft niet meer na te denken over de apparatuur, want keukens aanbiedingen zijn all-in. De kasten, het werkblad, de apparaten en de accessoires krijg je er allemaal bij. De levertijd is ook korter, want we hoeven niet te wachten op de fabriek. En ook de montage verloopt veel sneller. Kastdeuren zijn gesteld, planken zijn bevestigd. Dat vergemakkelijkt een snelle en efficiënte plaatsing. Ben jij iemand die direct iets hebben wil? Dan zal de showroomkeuken je zeker aanspreken.

Voordeel 5: perfecte service en garantie
Onder onze showroomkeukens zitten geen adders, ook geen heel kleintjes. U krijgt gewoon tien jaar garantie op onze montage en een perfecte service. Die service houdt in dat we alle werkdagen een service-afdeling paraat hebben, die klaar zit om uw vragen te beantwoorden. We proberen er zo snel mogelijk gehoor aan te geven, en uw vraag of opmerking zo spoedig mogelijk af te handelen.

De nadelen van showroomkeukens
Over de nadelen van showroomkeukens hoeven we niet lang uit te wijden. Dat is eigenlijk heel simpel: je moet het doen met wat er verkocht wordt. Dus toch maar met die handgrepen die je eigenlijk niet zo bijzonder vindt. Of een opstelling die net iets anders is als wat jouw voorkeur heeft. Als je je daar overheen kunt zetten, dan profiteer jij straks van een geweldige prijsreductie!

Waar moet je op letten met een showroomkeuken
Ook al spreekt de sfeer en stijl van een in prijs verlaagde keuken je enorm aan, laat je goed adviseren door een keukenspecialist of de showroomkeuken in jouw woning past. Want ook al ga je van een hoekkeuken naar een zelfde hoekkeuken, het is wel handig om te kijken of alle aansluitingen gelijk zijn. Die van gas, water en elektra bijvoorbeeld, maar ook je afvoer naar buiten. En blijven de stopcontacten vrij? We willen je natuurlijk niet bang maken, maar je moet gewoon niet op eigen houtje een showroomkeuken aanschaffen. Laat altijd even iemand meekijken van het keukenbedrijf en vraag om eerlijk advies.

De kosten van showroomkeukens
Nog even in het kort ingaand op de vraag wat een showroomkeuken kost. Bij DB Keukens houden we het simpel: de prijs die vermeld staat. Hier komen geen extra’s bij. De garantie op onze montage hoef je net zo min te kopen. De prijs van showroomkeukens is dus zoals hij is. En er zijn altijd leuke opstellingen te scoren!

Montage van showroomkeukens
Wie monteert showroomkeukens? Koop je er eentje van DB Keukens, dan verzorgen zij ook de montage voor je, met onze eigen vakmensen. Het voordeel van een aanschaf bij dit kwarteeuw oude keukenbedrijf is, dat je zeker weet dat je een goede aankoop doet. Deze keukenspecialist kent namelijk een hoge klanttevredenheid, en doet er dan ook van alles aan om dit te behouden. Dat doen ze door kwaliteitskeukens aan te bieden tegen netto, lage prijzen. Maar ook door klaar te staan voor hun bestaande klanten en hen te vertroetelen. Vandaar dat je je bij DB Keukens eigenlijk nooit zorgen hoeft te maken over de levering, plaatsing of montage van je showroomkeuken. Het komt er altijd wel goed, omdat de betrokken medewerkers de instelling hebben om problemen op te lossen, in plaats van ze uit de weg te gaan.

Keuken Kampioen helpt u op weg met het magazine waarin u alles kunt vinden over waar u op moet letten bij het kiezen van een nieuwe keuken.   
Bekijk op uw gemak diverse keukens, apparatuur, werkbladen en accessoires inclusief prijzen. Lees de ervaringen van onze klanten en ontdek waarom Keuken Kampioen de nummer één keukenzaak van Nederland is.

Als je nu het gratis keukenmagazine aanvraagt maak je automatisch kans op een 50" TV.

Vraag het Keukenkampioen magazine en vele andere inspirerende keukenbrochures aan via onze woonbrochureservice

Iedereen heeft zijn eigen voorkeuren als het gaat om hun droomkeuken. Zo veel mensen, zo veel wensen. Welke keuken het beste bij u past hangt af van uw smaak, de functionaliteit, uitvoering van de keuken en het budget. Of u nu opzoek bent naar een frisse moderne keuken, een  gezellige landelijke keuken of een strakke minimalistische keuken. In de collectie van Jekeukenopmaat.nl vind u altijd een keuken die bij u past. Vind u een getoonde keuken mooi maar wilt u deze aanpassen naar uw smaak?  Geen probleem!  Wij passen het ontwerp van de keuken geheel volgens uw wensen aan.

Voordeliger dan Ikea
Jekeukenopmaat.nl keukens staan voor hoge kwaliteit keukens voor een betaalbare prijs. In 9 van de 10 gevallen komt u voordeliger uit bij jekeukenopmaat.nl dan bijvoorbeeld de Ikea!  Dit komt omdat uw keuken vooraf al in de fabriek gedeeltelijk voor gemonteerd word. Dit brengt naast een betere kwaliteit ook nog een besparing op de inkoop met zich mee. Die wij dan weer door berekenen naar onze klanten.

U heeft de keuze uit 2 ontwerp pakketten

Gratis Basis ontwerp pakket (t.w.v. € 99,=)
Met ons basis ontwerp pakket weet u zeker dat uw droomkeuken werkelijkheid wordt. Maak een vrijblijvende afspraak in één van onze 17 vestigingen. Onze keuken adviseurs helpen u graag bij het ontwerpen van uw droomkeuken. Het basis ontwerp pakket is tijdelijk helemaal gratis

Keukenontwerp aan huis
Wilt u liever dat wij u keuken thuis komen inmeten dan is dit geen enkel probleem. Kies dan voor het premium pakket. Onze keukenadviseur komt bij u langs op een moment dat het u beste uitkomt. Hierdoor word het voor ons een stuk makkelijker om uw droomkeuken te creëren

Keukenofferte vergelijken
U heeft voor uw droomkeuken al een offerte laten opstellen en u bent benieuwd of u echte de scherpste prijs heeft gekregen? Vraag bij ons een second opinion aan. 

Gratis keukenboek
Wilt u eerst wat meer vrijblijvende informatie en inspiratie vraag dan het gratis keukenboek aan. Naast vele keukens ter inspiratie vind u in het keukenboek ook een handige puntenlijst waar door u inzicht krijgt wat werkt voor u bij de keuze van een nieuwe keuken. Vul uw gegevens in en ontvang het keukenboek binnen 3 dagen thuis.

Iedereen wil tegenwoordig een keuken die niet alleen praktisch, maar ook mooi is. Deze ruimte is het centrale punt van het hele huis, dus het is ook niet vreemd dat de keuken aansluit bij de rest van je interieur. Vroeger was de authentieke boerenkeuken de norm. Met houten kastjes en tegels als achterwand straalden deze keukens vooral warmte en gezelligheid uit. Maar smaken veranderen, en daarom is het tegenwoordig steeds populairder om een moderne keuken te laten installeren. Het strakke uiterlijk is bovendien ook een stuk eenvoudiger om te onderhouden, want moderne materialen zijn vaak beter schoon te krijgen dan hout. Ook de tegels van de achterwand worden tegenwoordig vervangen door kunststof. Hierdoor blijft de aook een stuk gemakkelijker.

Het grote voordeel van een kunststof achterwand
Een goede achterwand zorgt ervoor dat spetters van het koken makkelijk kunnen worden schoongemaakt. Een tegelwand is jarenlang een populaire keuze geweest omdat het mogelijk is om erg creatief te zijn met het soort tegels dat je in de keuken laat plaatsen. Het probleem met deze tegels is dat het een hele opgave is om de keuken opnieuw in te richten. Het verwijderen van een tegelwand kost veel tijd en geld, en het is niet altijd gegarandeerd dat de muur in optimale staat blijft. Daarom is een achterwand van kunststof veel praktischer. Deze kan snel en eenvoudig veranderd worden, waardoor je niet jarenlang vastzit aan hetzelfde keukendesign. Bovendien hoeft het installeren van deze achterwand niet overgelaten te worden aan een professional. Wie een beetje handig is met gereedschap kan deze achterwand helemaal zelf installeren. Zo is het nooit moeilijk om je keuken te blijven veranderen, zodat het interieur altijd past bij de rest van het huis.

Geschikte materialen voor een achterwand in de keuken
De ene kunststof achterwand is de andere niet, dus het is verstandig om goed te onderzoeken welk materiaal aansluit bij je persoonlijke wensen. Een veel voorkomend materiaal is HPL, oftewel High Pressure Laminate, dat in de volksmond ook wel Trespa wordt genoemd. Dit is ideaal voor in de keuken, aangezien het bestand is tegen krassen, hitte en vuil. Het materiaal is goedkoop en in verschillende kleuren verkrijgbaar, dus het is mogelijk om een achterwand te installeren die perfect aansluit bij de rest van de keuken. Wie het eenvoudiger en goedkoper wil kan kiezen voor een achterwand gemaakt van plexiglas. Dit materiaal is goedkoop en gemakkelijk zelf te bewerken. Je maakt dus zelf de achterwand precies zoals je hem wilt. Doorschijnend of met een kleurtje? Alles is mogelijk. Wie graag een stevige achterwand wil kan kiezen voor Dibond. Deze dunne aluminium platen zijn ontzettend sterk, en kunnen ook in iedere mogelijke print worden geleverd. Je kunt dus ontzettend creatief zijn met dit materiaal. Welk type kunststof er ook wordt gebruikt in de keuken: je zult merken dat een achterwand van dit materiaal niet alleen praktisch is, maar ook nog ontzettend mooi.

 

Exclusieve verbouwing van oude hoofdvestiging van de Titanic-rederij in Londen afgesloten. Het beroemde 'Oceanic House' behoort tot de meest exclusieve panden in de metropool Londen en biedt o.a. een onbetaalbaar uitzicht op de Big Ben en op Trafalgar Square. Dit historische gebouw werd in 1907 gebouwd als hoofdvestiging van de White Star Line, de rederij van de Titanic. Later waren in het 'Oceanic House' eerst een bank, vervolgens diverse afdelingen van het Britse ministerie van defensie en daarna een restaurant gevestigd. In 2016 werd begonnen met de verbouwing van de bovenste verdiepingen in zes luxe woningen en een duplex-penthouse.Exclusieve verbouwing van oude hoofdvestiging van de Titanic-rederij in Londen afgesloten. Het beroemde 'Oceanic House' behoort tot de meest exclusieve panden in de metropool Londen en biedt o.a. een onbetaalbaar uitzicht op de Big Ben en op Trafalgar Square. Dit historische gebouw werd in 1907 gebouwd als hoofdvestiging van de White Star Line, de rederij van de Titanic. Later waren in het 'Oceanic House' eerst een bank, vervolgens diverse afdelingen van het Britse ministerie van defensie en daarna een restaurant gevestigd. In 2016 werd begonnen met de verbouwing van de bovenste verdiepingen in zes luxe woningen en een duplex-penthouse.In het kader van de 100 miljoen-£-renovatie van het 'Oceanic House' werden in deze exclusieve appartementen nu grote Poggenpohl keukens geplaatst. De ontwerpers van de Poggenpohl studio in Londen Wigmore Kitchens planden moderne en strakgelijnde keukens voor de historische ambiance van het 'Oceanic House'. Hoogwaardige Poggenpohl fronten in matlak kiezelgrijs en terra laten de exclusieve details van de ruimtes als gestuukte plafonds en antieke houten deuren bijzonder goed tot hun recht komen en laten een unieke sfeer ontstaan.

Over Poggenpohl
Al meer dan 125 jaar ontwerpt en produceert Poggenpohl luxe keukens op de standplaats Herford en is daardoor het oudste en bekendste keukenmerk ter wereld. Op een productieoppervlak van 54.000 m2 ontstaan op maat gemaakte inbouwkeukens die naar meer dan 70 landen worden geleverd. Een wereldwijd netwerk van 450 Poggenpohl studio's met zeer gekwalificeerde designers zet de visies van de klanten over een ideale keuken perfect om.

 

 

Zo veelzijdig de individuele voorkeuren van huurders zijn, zo divers zijn de bouwsituaties ter plaatse. Daarom is er vraag naar mengkranen die harmonieus passen bij verschillende bouw- en inrichtingsstijlen. En dat geldt zowel in de keuken als in de  badkamer. Om aan deze behoeften te voldoen, biedt HANSA mengkraanseries in Coordinated Design aan.

Producten voor wastafel, bidet en douche, opbouw- en inbouwkranen voor het bad of ook verschillende keukenmengkranen – de series uit de HANSA|HOME en HANSA|LIVING segmenten scoren met een bovenmodale rijkdom aan varianten. Voor iedere smaak en voor elk ruimtelijk gegeven is er een passende oplossing.Producten voor wastafel, bidet en douche, opbouw- en inbouwkranen voor het bad of ook verschillende keukenmengkranen – de series uit de HANSA|HOME en HANSA|LIVING segmenten scoren met een bovenmodale rijkdom aan varianten. Voor iedere smaak en voor elk ruimtelijk gegeven is er een passende oplossing.Een bijzondere meerwaarde biedt het concept ‘Coordinated Design’ voor zowel huurders, aannemers, ontwerpers en architecten als installateurs. Een algemeen en modern inrichtingsprincipe, dat als een rode draad door de mengkraanseries HANSAPINTO, HANSAPOLO, HANSADESIGNO en HANSASIGNATUR loopt. De badkamer en de keuken kunnen op die manier dezelfde stijl krijgen, alle delen van de woning worden in harmonie met elkaar gebracht.

Praktisch: wastafelproducten, oplossingen voor douche en bad of keukenmengkranen – klanten kunnen alles uit een en dezelfde hand krijgen. De zoektocht naar een andere dienstverlener en dus ook het tijdverlies bij het opstellen van de beschrijving vallen weg. Bovendien zijn de diverse varianten perfect geschikt om woningen  in het kader van renovaties op te waarderen.
 

Wil je een statement maken in de keuken, dan is Silestone® Eternal Marquina een absolute blikvanger. Deze kleur is geïnspireerd op het mooie Spaanse Nero Marquina marmer, met een sterke zwarte basis waar overtuigende en intense witte details en aders naar buiten treden. Een opvallende kleur die niet alleen prachtig staat bij hoogglans witte kastjes, maar ook extra detail geeft aan bijvoorbeeld diepzwarte keukens. De gepolijste versie geeft een klassieke luxe weer, en de matte Suede variant zorgt voor een meer moderne design look.

De kleuren van Silestone® Eternal collectie zien er buitengewoon natuurlijk uit. De verschillende aders spelen daarbij een onmisbare rol in het eindresultaat. Het is gelukt om de aderpatronen over de gehele plaat te verspreiden, doorlopend van het oppervlak tot in de randen. Eternal is de eerste collectie van Silestone® die met de N-Boost technologie wordt vervaardigd. Deze innovatie van Cosentino maakt de reiniging en het onderhoud van Silestone® nog gemakkelijker en zorgt bovendien voor meer kleurintensiteit en een hogere glans van het oppervlak.

Pas het toe als keukenblad, badkamerwand, tafelblad of tal van andere interieur toepassingen. De kleur is verkrijgbaar in een glanzend gepolijste afwerking alsook in een matte Suede versie, in een jumbo formaat van 3.25×1.59m, bij uitstek geschikt voor keukeneilanden.

Naast deze variant bevat de Eternal collectie nog vier andere, op exotische marmersoorten geïnspireerde kleuren. Informatie bij: www.silestone.nl

We brengen veel tijd door in de keuken. Het is allang niet meer alleen de plek voor een snel ontbijt of het bereiden van een lekker diner. De keuken van de 21e eeuw is het kloppend hart van ons huis. Waar we gezellig samen komen, de dag doornemen, socializen en vooral genieten met elkaar.

Het allerbelangrijkste in de keuken is de functionaliteit. Alles wat je dagelijks nodig hebt wil je gemakkelijk binnen handbereik hebben. Even een pannetje op het vuur, een broodje in de oven terwijl de afwasmachine de was van de vorige avond nog even wegwerkt.

Een ander belangrijk aspect in de keuken is ruimte! Want komen we dat niet altijd tekort? We willen ruimte hebben om ons lekker te bewegen maar ook ruimte om al het keukengerei op te bergen. Gelukkig hebben de keukenontwerpers van de nieuwste keukens hier vaak wel rekening mee gehouden maarja... dromen we niet allemaal van een nieuwe keuken.

Helaas is een nieuwe keuken met een zee van ruimte niet voor iedereen weggelegd maar gelukkig kunnen we in onze bestaande keuken ook nog veel dingen doen om er een droomkeuken van te maken.

Keukenaccessoires!
Wist je dat je met het toevoegen van accessoires in de keuken meer ruimte kunt creeeren? Dat klinkt gek maar toch is het zo. Puilt jouw bestekla uit en kan je eigenlijk wel een tweede la gebruiken? Zet een leuk retro blik op je keukenblad en plaats daar je mooiste lepels, vorken, messen en spatels in.

Passen jouw glazen niet meer in de kast. Koop een mooi dienblad en zet je favoriete glazen erop met in het midden een mooie karaf. Je bent gelijk klaar om een drankje aan je gasten te serveren.

Kijk voor leuke dienbladen maar eens naar de dienbladen van Sweetlivingshop. Of je nu een moderne of landelijke keukenstijl hebt er is altijd wel een dienblad bij dat past in jouw interieur.

Naast dienbladen vind je nog veel meer handige items om ruimte in je keuken te creeren zoals grote voorraadblikken en handige keukenrekjes.

Probeer het maar eens, het toevoegen van keukenaccessoires kan wonderen doen voor jouw keuken en geeft je meteen een opgeruimd gevoel.

De keuken is meer dan ieder ander woonbereik de belichaming van de individuele levensstandaard en levensstijl. Overeenkomstig divers zijn ook de eisen die aan een hoogwaardige keukenvormgeving worden gesteld. Poggenpohl differentieert zich op dit gebied al geruime tijd door individuele, perfect op de wensen van de klant afgestemde keukenplanningen op het hoogste niveau.

Voor een individuele kleurkeuze kan de klant behalve uit de geselecteerde 'architectenkleuren' polarwit, bloesemwit, zand, kiezelgrijs, zandgrijs, steengrijs, diamantgrijs en zwart ook kiezen uit zeer gevarieerde oppervlakte-uitvoeringen, zoals lakfronten in alle RAL design- en NCS-kleuren.

Passend voor de A30 breidt de traditionele producent zijn lakcompetentie nu op unieke wijze verder uit de nieuwe, gechromatiseerde hoogglanslak staat centraal bij de beurspresentatie dit jaar. Poggenpohl biedt 14 spectaculaire metallic kleuren in o. d. diamantwit, champagnegoud, nachtblauw en petrolgroen aan. Deze kunnen zowel voor moderne, strakke fronten als voor klassieke raamwerkfronten worden geleverd. Het unieke effect van de nieuwe hoogglanzende metallic oppervlakken demonstreert Poggenpohl o.a. bij een indrukwekkend keukenontwerp met grote fronten in petrolgroen metallic, gecombineerd met zwarte matlak, gepolijst natuursteen en roestvrij staal.

 

Een lik verf is vaak genoeg om de keuken een nieuwe uitstraling te geven. Voor een veel gebruikte ruimte als de keuken, is het toepassen van een goede verf van groot belang. De watergedragen ‘intelligente’ verven van Little Greene zijn uiterst sterk, duurzaam en kennen een prachtige kleurdiepte. De innovatieve verven zijn vervaardigd om eenvoudig en snel toe te passen. Bovendien is de verf wasbaar en daardoor erg gebruiksvriendelijk. Little Greene verven zijn door deze eigenschappen perfect toepasbaar in de keuken, op zowel de keukenkasten als op de wanden.

De Little Greene verven ‘Intelligent Matt Emulsion’, ‘Intelligent Eggshell’ en ‘Intelligent Gloss’ zijn baanbrekende duurzame afwerkingen. Deze verven zijn op waterbasis, milieuvriendelijk en uitermate geschikt voor ruimtes waar het hele gezin intensief gebruik van maakt, zoals de keuken. Zonder problemen kunnen de verven worden toegepast op hout, muren met stucwerk en radiatoren. Aangezien deze afwerkingen wasbaar zijn, worden de keukenkasten en –muren beschermd tegen vlekken en vuil.

Intelligent Matt Emulsion
Dit is één van de meest milieuvriendelijke verven, geformuleerd om een ultieme prestatie te leveren met een prachtige diepte van kleur en een zeer matte afwerking. De 100% acrylaat formulering is bestand tegen vlekken, biedt een uitzonderlijke wasbaarheid en is vijftien keer sterker dan gewone matte emulsieverven. Daarbij is de Intelligent Matt Emulsion gecertificeerd als zijnde kindveilig en geschikt voor vele ondergronden.

Intelligent Eggshell
Deze matglanzende afwerking beschikt over een uitzonderlijke duurzaamheid, is ook kindveilig en geschikt voor vele ondergronden. De Intelligent Eggshell is volledig wasbaar en samengesteld om vocht, vlekken en algemene slijtage te weerstaan.

Intelligent Gloss
De Intelligent Gloss is een zeer sterke en volledig afwasbare, hoogglans verf. Het is een milieuvriendelijk en duurzaam alternatief voor glansverf op oliebasis. Deze verf kan zowel voor de keuken binnen als voor een buitenkeuken worden gebruikt. De intelligente verven van Little Greene zijn vanwege de innovatieve eigenschappen een slimme keuze voor de keuken. De verven hebben een zeer goede dekking en zijn perfect met elkaar te combineren. Ze zijn nagenoeg reukloos en hebben een korte droogtijd. In een handomdraai heeft de keuken een nieuwe look. De drie afwerkingen zijn verkrijgbaar in alle Little Greene verfkleuren.

Een keuken verbouwen is een kostbare klus. Het is een klus waarbij goed nagedacht moet worden over het design van de keuken, een gedetailleerde planning gemaakt moet worden, getrainde vakmensen ingehuurd moeten worden en een groot budget noodzakelijk is. Voor de verbouwing van een complete keuken is een hele reeks aan verschillende vakmensen nodig. Afhankelijk van de taken die zij moeten uitvoeren zorgen deze vakmensen ervoor dat het budget dat nodig is voor de verbouwing hoog oploopt. Bouwvakkers moeten de oude keuken zorgvuldig slopen, tegelzetters zijn vereist voor het plaatsen van tegels op vloeren en muren, loodgieters zijn noodzakelijk voor het aanleggen van water- en gasleidingen, timmermannen om keukenkastjes te maken en ga zo maar door. Door al deze verschillende werkzaamheden die uitbesteed moeten worden lopen de kosten voor de verbouwing hoog op. Men kan er echter ook voor kiezen om de keuken een make over te geven in plaats van een complete verbouwing.

Make over in plaats van complete verbouwing
Voor het compleet verbouwen van een keuken moet een hele lijst taken afgewerkt worden. Als je echter deze taken op een rijtje zet dan zal je zien dat er veel dingen afgestreept kunnen worden zonder dat hiervoor sloopwerkzaamheden verricht hoeven te worden. In plaats van een complete verbouwing kan met een keuken make over ook een mooi resultaat bereikt worden. Hiermee krijgt de keuken toch een compleet andere look. Bovendien zijn er veel dingen die zelf gedaan kunnen worden en hierdoor kan er veel geld bespaard worden. Als er echter grote aanpassingen vereist zijn, vooral voor de water- en gasleidingen, dan is het noodzakelijk om hier een professionele loodgieter voor te gebruiken. Dit is vereist om de veiligheid te kunnen garanderen en schade te voorkomen. In dit artikel delen we een aantal ideeën hoe je een keuken een make over kunt geven zonder bankroet te gaan.

Keukenkastjes
Is de indeling van de keuken naar je zin, maar ben je niet tevreden met het uiterlijk? Dan is het mogelijk om enkel de deuren van de keukenkastjes te vervangen. Hiermee krijgt de keuken al een totaal andere look. Het effect van simpelweg de deuren vervangen is immens vergeleken met het werk dat hiervoor vereist is. Bovendien is dit een goedkope en makkelijk zelf uit te voeren klus.

Extra opslagruimte
Wanneer je constateert dat je te weinig opbergruimte in de keuken hebt dan hoeft niet perse de complete keuken verbouwd te worden. Een idee is bijvoorbeeld om de kasten en lades te reorganiseren. Wanneer alles opnieuw ingedeeld is zal je zien dat er meer ruimte in deze kasten beschikbaar is dan je voorheen dacht. Je kunt ook denken aan pannenrekken en rekken waarmee messen en ander bestek aan de muur gehangen kan worden. Soms kunnen spullen ook simpelweg naar een kast elders in huis verplaatst worden.

Keukenbladen
Keukenbladen bepalen voor een groot deel het uiterlijk van een keuken. Voor het vervangen van deze bladen hoeft de keuken niet opengebroken te worden en zie je meteen een groot resultaat. Voor een keukenblad kunnen verschillende materialen gebruikt worden. Marmer, graniet, natuursteen en ook kunststofmaterialen behoren tot de opties. De prijs is afhankelijk van het materiaal en het oppervlakte. Voor sommige materialen is wel professioneel hulp vereist bij het plaatsen.

Verlichting
Vaak kan met iets simpels als het veranderen van de verlichting een keuken een totale make over krijgen. Alleen deze simpele verandering zorgt er voor dat je het gevoel krijgt van een nieuwe keuken. Echter in combinatie met andere make over ideeën heeft deze verandering het meeste effect.

Een keuken is het kloppend hart van het huis. En de eyecatcher van elk interieur, als de keuken van de hand is van de vakmensen van Culimaat in Berlicum. Culimaat staat voor maatwerk in het extreme: high-end kitchens met ongekende mogelijkheden. Met het design BloxX wint Culimaat dit jaar de Dutch Kitchen & Bathroom Design Award. Het team van Culimaat ontving de award tijdens de KIM/STS Vakdag op maandag 30 november in de Jaarbeurs in Utrecht.

Voor BloxX sloeg Culimaat de handen ineen met architect Ir. Bob Manders. Eigenaar en designer Twan Swanenberg werkte met zijn broer Davy Swanenberg het sterke basisontwerp uit tot in detail. Het team van Culimaat nam ook de volledige projectcoördinatie, productie, montage en afwerking voor zijn rekening. Het resultaat? Een opmerkelijk design dat heel natuurlijk opgaat in de stijlvolle living van de opdrachtgever.

Teamprestatie
“We zijn heel erg blij dat we voor de derde keer de Dutch Kitchen & Bathroom Design Award in ontvangst mogen nemen,” aldus Twan Swanenberg. “Samen met Bob Manders heeft ieder teamlid zijn of haar steentje bijgedragen: BloxX en deze award zijn een prestatie van ons hele team.”

Grenzen verleggen
Culimaat ziet de award als een enorme waardering voor het streven om steeds opnieuw vernieuwende concepten te realiseren. Swanenberg: “Bij BloxX was het bijvoorbeeld een uitdaging om het zware en kwetsbare marmer zwevend te houden. Ergens een poot plaatsen doet immers afbreuk aan het design. Ons team bedacht daarom een stalen constructie die onzichtbaar het hele ontwerp draagt. Een prachtig voorbeeld van het opzoeken van grenzen en het vinden van een manier waarop het lukt. Geweldig!” BloxX als winning design
De natuurlijke materialen, alle vormen en het lijnenspel van BloxX vormen één geheel. Neem bijvoorbeeld het marmer dat onder het keukenblok in een vloeiende lijn overgaat in het blad. Of de terugvallende plint waardoor de keuken lijkt te zweven. En dan is er nog de slim geïntegreerde kastenwand, met apparatuur en een bar die aan het zicht worden onttrokken door houten draaischuifdeuren en een lederen schuifpaneel.

Over Culimaat
Culimaat maakt keukens zonder middenweg. Maatwerk zo extreem en specialistisch uitgevoerd, dat er eigenlijk geen maat meer bestaat. Ook internationaal won Culimaat hiermee afgelopen jaren prijzen, onder andere de World Kitchen Design Award 2013. Culimaat zoekt steeds opnieuw de grenzen op om keukens exact te laten aansluiten bij klantwensen. High-end kitchendesign van ongekende hoogte: de mogelijkheden zijn eindeloos.

Wat kost een keuken? Als u op zoek bent naar een nieuwe keuken, wilt u natuurlijk weten wat uw keuken gaat kosten. Want het is prettig te weten op wat voor keukenprijs u ongeveer moet gaan rekenen.

Met behulp van de KeukenConcurrent budgetplanner is dat al mogelijk! Deze module biedt u de mogelijkheid om geheel vrijblijvend uw keuken kosten uit te rekenen. U krijgt namelijk op basis van uw eigen voorkeuren en keuzes een passend kostenoverzicht te zien. Zo ervaart u zelf de lage prijzen van onze budget keukens!

De prijzen zijn indicatief en gebaseerd op onze gemiddelde adviesprijzen, maar hiermee heeft u al een goed beeld wat de kosten zijn voor uw nieuwe keuken

Van keukenkastje tot deurknop, van gasfornuis tot besteklade: alles is tot in detail en in kleur te zien in de 3D-prints die Tinello Keuken & Interieur voor klanten maakt. Het helpt klanten om een glasheldere, ruimtelijke voorstelling te krijgen van het uiteindelijke resultaat. Omdat Tinello altijd maatwerk levert en voor elk project een nieuw ontwerp maakt, speelt het geprinte schaalmodel een belangrijke rol. De klant kan hiermee letterlijk binnenkijken in zijn toekomstige keuken. Tinello is het eerste keukenbedrijf ter wereld dat deze techniek gebruikt en heeft dus een echte primeur in handen. Op 13 december presenteerde Tinello de mogelijkheid van 3D-printen voor het eerst tijdens de Excellent Beurs in Rotterdam.

Tot voor kort gebruikte Tinello Keuken & Interieur vooral 3D-tekeningen om de ontwerpen van keukens aan hun klanten te tonen. Maar vaak bleken mensen toch moeite te hebben om zich bij zo’n tekening voor te stellen hoe een keuken er in werkelijkheid uit zou zien. Directeur Frans Klis: “Een 3D-tekening wordt vanuit slechts enkele zichtpunten gemaakt en geeft daardoor geen volledig beeld. Een 3D-print is als een maquette, het geeft de klant een heel helder, ruimtelijk beeld dat klopt met de werkelijkheid. Zo kun je bijvoorbeeld precies zien hoeveel loopruimte er is tussen kookeiland en aanrecht, iets dat op een ‘platte’ tekening veel moeilijker is in te schatten. Bovendien is het schaalmodel ontzettend leuk om te laten zien aan vrienden en familie, maar ook praktisch bij besprekingen met een aannemer of architect. ” Ambacht en technologie Het is opvallend dat juist een ambachtelijk bedrijf als Tinello met zo’n technologisch hoogstandje als 3D-prints komt. Alle keukens en interieur die Tinello ontwerpt, worden met de hand vervaardigd in een eigen fabriek en afgewerkt in een eigen schildersatelier. Maar het bedrijf is voortdurend aan het innoveren om zich te onderscheiden van andere keukenbedrijven. Toen Marc Kemkens, general manager van 3D Systems Benelux, in contact kwam met Frans Klis hebben Tinello en 3D Systems Benelux, wereldmarktleider en founder van 3D-printen samen een platform ontwikkeld om 3D-kleurenprinten voor Tinello mogelijk te maken. Het allereerste geprinte keukenmodel liet prachtig de mogelijkheden van driedimensionaal printen zien. Directeur Frans Klis zag direct een unieke kans om klanten nog beter van dienst te zijn. In samenwerking met 3D Systems perfectioneerde Tinello een systeem om de techniek toe te passen op keukenontwerpen. Het is daarmee het eerste keukenbedrijf ter wereld dat gebruik maakt van deze methode.

Tinello Keuken & Interieur
Een scherp oog voor detail en een buitengewoon hoog niveau van afwerking, daarmee weet Tinello Keuken & Interieur zich al twintig jaar te onderscheiden. Het bedrijf maakt keukens en interieurs volledig op maat in eigen atelier en heeft een grote expertise als het gaat om bijzondere materialen. Door de speciale aandacht voor vormen en lijnen in een ontwerp, wordt ieder detail een blikvanger, van kraan tot handgreep. De keuken en interieurspecialisten van Tinello zoeken samen met de klant naar een perfecte combinatie van sfeer en functionaliteit, een echte verrijking van het woongenot. Tinello is gevestigd in Kaatsheuvel en in Hilversum.

Win tot 30% aan kastruimte met het vernieuwde interieursysteem MultiMatic MultiMatic, zo heet de geheime keukenheld van SieMatic. Dit flexibele interieursysteem past bescheiden in elke keukenkast maar opent een wereld van nieuwe mogelijkheden. Je wint tot 30% ruimte en kan kiezen uit tientallen slimme, stijlvolle accessoires die je in een handomdraai bevestigt. Voor dit vernuftige én vernieuwde systeem – matter, vlakker en met een extra kleur – kreeg SieMatic heel wat internationale designprijzen uitgereikt.

MultiMatic: witter, matter & vlakker Met MultiMatic heeft SieMatic de binnenkant van de keuken volledig opnieuw bedacht. Je keuken inrichten was nog nooit zo individueel en functioneel: alles krijgt een plaats waar jij het wilt én je bespaart tot 30% ruimte. De vernieuwde verstelmechaniek is nu smaller en vlakker, en mat uitgevoerd in wit of aluminiumgrijs om beter te kunnen afstemmen op elke uitvoering. Ook het nieuw ontworpen fluisterzacht afsluitend profiel heeft een aluminiumgrijze tint voor een perfect totaalbeeld met je woonuitstraling.

Mooi is één, makkelijk twee. De MultiMatic-innovatie blinkt uit in comfort: je hebt altijd alles bij de hand, netjes en overzichtelijk op een vaste plaats. Veranderen kan je wanneer je wilt, in een handomdraai, zonder gereedschap. Het gepatenteerde systeem is leverbaar in elke SieMatic-kast, standaard aan de binnenwanden of aan de binnenzijde van de deur.

Omdat het flexibele interieursysteem zo uniek is, sleepte SieMatic tal van internationale prijzen in de wacht: MultiMatic kreeg de ‘iF Design Award’ van het Industrie Forum Design Hannover, de ‘reddot award’ van het Design Zentrum Nordrhein Westfalen en de ‘Good Design Award’ van het Chicago Athenaeum Museum of Architecture and Design.

MultiMatic-accessoires: van korf tot flessenrek Met SieMatic is je keuken een volwaardige leefruimte, mét volwaardige opbergruimte. De vele interieurelementen van MultiMatic geven je alle vrijheid tot een persoonlijke inrichting. Zo veranderen keukenkasten in creatieve opbergplekken voor handdoeken en accessoires, voor flessen wijn en voorraaddozen maar ook voor elastiekjes of koffiefilters.

Enkele voorbeelden: de korf is in hoogte en diepte verstelbaar en kan je veelzijdig inzetten, bijvoorbeeld voor conservenblikken of jampotten. De aluminiumkleurige klemmen houden je notities, bonnen of foto’s goed in het zicht, terwijl de losse haken onmisbaar zijn voor kook- of schoonmaakspullen. En dan zijn er nog de droogdoekhouder, het flessenrek, de bakblikhouder, de interieurlade of de binnenlade voor zilveren bestek. Dankzij MultiMatic benut je de binnenruimte optimaal.

 

De keuken is het hart van het huis en dé plek waar mensen samenkomen en warmte vinden. Neptune Home creëert robuuste handgemaakte keukens in een Engelse country chique sfeer, voorzien van een eigentijdse twist. De keukens van het Britse design en lifestyle merk worden met oude ambachtstechnieken vervaardigd uit massief hout. Tot in de finesses besteedt Neptune aandacht aan kwaliteit, een perfecte afwerking en een fraai ontwerp met verrassende details. De keukencollectie is dermate opgebouwd, dat er een volledig op maat gemaakte ‘look’ gecreëerd kan worden, zonder dat het de wereld kost. Geïnspireerd op de klassieke Engelse architectuur heeft Neptune drie keukenseries ontworpen: Chichester, Suffolk en Henley. Allen zijn op traditionele wijze met de hand gemaakt en met de hand geschilderd, waarbij er een keuze is uit 28 authentieke kleuren.

Traditionele detaillering
Met traditionele detaillering en invloeden, die voortkomen uit de Engels klassieke architectuur, biedt Neptune keukens voorzien van de perfecte mix tussen oud en nieuw. Alleen hout van hoge kwaliteit wordt gebruikt; MDF of spaanplaat is niet aan de orde. Het is de aandacht voor detail, dat van elk stuk een bijzonder meubel maakt. Lades zijn voorzien van soft-close en een zwaluwstaartverbinding voor extra sterkte en duurzaamheid. De kasten hebben een zigzag-systeem, waardoor de planken in de kasten uiterst flexibel in te delen zijn en het mooist ogen. Robuust houten snijplanken en een dienblad zijn stijlvol opgeborgen en onderdeel van de keuken, deurscharnieren vallen strak in het houtwerk en deuren en lades sluiten mechanisch. Zelfs gebogen, ronde kasten behoren tot de mogelijkheden. Alles, van kast tot aan bestekbak, heeft een tijdloze uitstraling en biedt het beste in vorm, functie en design voor betaalbare prijzen.

Chichester
De Chichester keuken heeft een typisch Engelse uitstraling. Vanwege het eenvoudige ontwerp mengt de mooie kwaliteit van het Europese vakmanschap met klassieke lijnen, schitterend met het neutrale palet. De keuken past bij elke stijl en laat een onberispelijke afwerking zien van traditionele details en scherpe silhouetten. Met de mogelijkheid de keuken te schilderen in een kleur naar keuze, de stijl van de handgreep te kiezen en zelfs van het scharnier, is Chichester de meest veelzijdige, flexibele en betaalbare keuken van Neptune.

Suffolk
De Suffolk keuken is een moderne vertaling van een klassiek design. De keuken heeft een eenvoudig en uiterst elegante stijl, die functie, vorm en design moeiteloos samenbrengt. Door te spelen met de schaal en de proporties, wordt Neptune’s handelsmerk van strakke lijnen en functionele esthetiek, benadrukt. Suffolk is ferm, sereen en verfijnd. Door op maat gemaakte combinaties van authentieke verfkleuren met elegante eiken elementen en fraai afgewerkte houten lades, ontpopt de keuken zich als één en al luxe.

Henley
De Henley keuken is een zelfverzekerd ontwerp, dat chique eiken verbind met een strak, eigentijds meubelontwerp. De textuur is rijk, soepel en luxe. Het effect is een stijlvolle, warme en gastvrije keuken. De organische rondingen, het natuurlijke hout en de authentieke detaillering, transformeren deze traditionele keuken in een feest van modern design. Elke kast is behandeld met de unieke IsoGuard afwerking van Neptune. Deze zorgt ervoor, dat het hout volledig beschermd blijft en toch zijn elegante, verzilverde verschijning behoudt. De Henley keuken is praktisch, elegant en subtiel luxueus.

Keuken als pronkstuk
Neptune keukens passen perfect in grote en kleine woningen; van boerderijen tot ruime stadslofts en alles daar tussenin. Elke Neptune kast is er in een verscheidenheid aan formaten, passend voor elke ruimte en met een maximale opslagcapaciteit. Naast keukenkasten beschikken de keukencollecties ook over ladekasten, eilandeenheden, dressoirs, wandkasten, kamerhoge kasten, snijplanken en wijnrekken - en niet te vergeten een bijpassende eethoek.

Culimaat, een innovatief Nederlands bedrijf dat hoogwaardige keukens op maat produceert, presenteert nieuw keukenconcept: model Verturo. Deze stijlvolle keuken kenmerkt zich door een spannend lijnenspel tussen het subtiel vormgegeven strakke roestvaststaal en de meer gematigde vormen van de gelakte onderdelen, waardoor een uitgebalanceerde keuken ontstaat.

Culimaat onderscheidt zich door de fijne details die ook in keukenconcept Verturo zijn toegepast. De speciale aansluiting die het werkblad met het tafelblad verbindt, is vervaardigd uit Corian. Door middel van een speciale constructie zweeft de keuken wat een ruimtelijk effect geeft. Bijzonder is dat dit concept geen onderstel of poot heeft. Daarnaast heeft de keuken verzonken bedieningsknoppen van de kookplaat die niet uitsteken aan de zijkant van de keuken, maar in het werkblad zijn verwerkt. De geïntegreerde inbouw van de kookplaat, de afwerking van het blad en fronten, maar ook de bijzondere handgrepen rondom de inbouwapparatuur gaan op in dit moderne ontwerp Verturo.

Apparatuur
Bijna alle apparatuur is van Miele met uitzondering van de Gaggenau koel-vriescombinatie en wijnklimaatkasten. De kraan in deze keuken is van MGS Progetti en de kokend watervoorziening is van Quooker.

Wijnklimaatruimte
Dit keukenontwerp heeft een aparte wijnruimte met daarin apparatuur van Sub-Zero. De proeftafel is gerealiseerd uit een metalen vrijhangende constructie, die mogelijk gemaakt wordt door een contragewicht in de vloer. Uitgevoerd met een inlegblad van Solid Surface.

TV-kast
Dit meubelstuk is speciaal ontworpen voor deze toepassing. Door de verfijnde grepen geeft dit een bijzondere uitstraling. Het geheel is afgelakt in een soft-touch lak.

Ben jij ook zo gek op die heerlijke, landelijk Deense keukens, vaak te zien in bekende woonmagazines? We denken hierbij aan authentieke houten keukens. Sober en strak vormgegeven, voorzien van naturelle elementen als natuurstenen wasbakken en aanrechtbladen. De sfeer van nostalgie in een nieuwe, moderne uitvoering.. Oude en nieuwe materialen vinden hun plek in de landelijke keukens van RestyleXL!

Een landelijke keuken ligt dichterbij je bereik dan verwacht!
RestyleXL is Neerlands grootste leverancier van houten keukens op maat. Alle keukens komen uit de eigen werkplaats, ontworpen en met de handgemaakt door de meubelmakers van RestyleXL. Alle landelijke keukens op maat van RestyleXL voldoen ruimschoots aan de hoge eisen welke een professionele, hedendaagse keuken met zich meebrengt. Er is veel ruimte voor eigen inbreng om je keuken vorm te geven. Daarnaast wordt je, bij het tot stand laten komen van je landelijke droomkeuken, ondersteund door de meubelmakers van RestyleXL met persoonlijk advies & vakkundige tips. Een lifestyle keuken uit de werkplaats van RestyleXL is a way of living; a statement. Er wordt een plek voor je gecreëerd waar je dag in, dag uit weer verwonderd in rond zult lopen en je tijd zult doorbrengen. Vrienden en familie zullen willen weten waar je díe keuken hebt laten maken. Dit is een veel gehoorde terugkoppeling bij RestyleXL! Je kunt een sfeer impressie krijgen op de website van Restyle XL, waarna de kans groot is dat je direct 'om' bent! Want zeg nu zelf, waar vind je keukens compleet opgetrokken uit een mooie mix van oud gebruikt hout & nieuwe materialen!

Vernieuwend design
Een keuken moet allereerst op top niveau functioneel zijn. RestyleXL gaat hierin echter een stapje verder; een absolute must is het neerzetten van vernieuwend design. Zo bestaat de collectie eiken keukens uit voornamelijk onbewerkt, robuust hout. Geschikt voor de no-nonsens klant, met een voorliefde voor stoer & praktisch design. De eiken keukens op maat van RestyleXL sluiten direct aan bij een eigentijds & eigenzinnig huishouden.

Duurzame design keuken van RestyleXL
Een bijzondere woning vraagt om een bijzondere keuken. Een keuken moet een aanvulling zijn op het bestaande interieur en moet de sfeer van de woning versterken of juist, indien gewenst, wat afzwakken. Want speels een design keuken laten integreren in een jaren-30 herenhuis bijvoorbeeld, kan een enorme style-boost betekenen voor je woning. Hedendaagse nieuwbouwwoningen worden steeds vaker gebouwd naar oud Hollands model. Zo zie je steeds vaker flessenhals woningen en retro jaren-30 woningen in het Hollandse landschap verschijnen. Binnen deze vernieuwende bouwstijl kun je natuurlijk kiezen voor een landelijke keuken, maar verrassend genoeg sluiten design keukens hier ook perfect bij aan. Een duurzame design keuken van RestyleXL betekent in dergelijke gevallen een gigantische meerwaarde voor het interieur. Want ook de duurzame design keuken wordt volledig met de hand voor je gemaakt! Bezoek snel het assortiment voor de nodige inspiratie!

Culimaat, een innovatief Nederlands bedrijf dat hoogwaardige keukens op maat produceert, lanceert het nieuwe complete keukenconcept Axis. Deze stoere keuken kenmerkt zich door het basisframe van 3 mm dik roestvrij staal. Dit naadloze frame met speciaal greepprofiel laat de keuken in de ruimte “zweven”.

Door de speciale vorm van het frame is het mogelijk om een bovenblad op een subtiele manier te integreren in het eiland. In dit geval is een gemêleerd, marmeren werkblad op een bijzondere manier ‘ingelegd’ en geeft de keuken een warme, rijke uitstraling. Culimaat heeft bij het keukenconcept Axis gekozen voor de toepassing van zeer bijzondere materialen waarbij de gedetailleerde afwerking opvalt. Zo zijn de kastfronten 40 mm dik en afgewerkt met een speciale ‘rubber’ lak. De kastfronten lijken uit het frame te komen, waarbij de stoere bedieningsknoppen het geheel afmaken. Er is nagedacht over de routing en werkbaarheid van deze keuken, zodat naast mooie vormgeving, het gemak niet uit het oog verloren wordt. De lades zijn uitgevoerd met roestvrijstalen zijkanten en de bodem is bekleed met Skaileer. Iedere keer is er weer een contrast van materialen wat zorgt voor een spannend geheel.

Aan de zijkant van het robuuste keukenblok bevat Axis een ingenieus geïntegreerd wijnrek dat plaats biedt aan negen wijnflessen.

Speciaal element en primeur in Nederland, is de metalen spoelbak, die is uitgevoerd in een door en door titaniumkleur. Deze vormt een aparte match met het werkblad. Eveneens uniek is het multifunctionele compartimentensysteem dat achter de spoelbak op de afvoer kan worden aangesloten. Hier kunnen verse groenten of kruiden even uitlekken, maar het biedt ook plaats aan wat servies dat even moet worden gestald nadat het is afgespoeld tijdens het koken.

De hoge kastenwand met apparatuur is afsluitbaar door draaischuifdeuren en oogt als een strak meubelstuk achter het design eiland. Deze kastenwand met uitschuifelementen is strak afgewerkt met een soft-touch lak. De binnenzijde van de kasten zijn uitgevoerd in eiken fineer, gespoten in de kleur wengé wat een mooi contrast oplevert met de buitenkant.

Apparatuur
Bijna alle apparatuur is van Gaggenau. Zoals de 400 serie Vario kookplaten, Teppan-yaki plaat, de stoomoven, oven, serviesverwarmer en vaatwasser. De afzuiging bestaat uit een plafondinbouwunit van Gutmann. De kraan in deze keuken is van MGS Progetti en de warm/kokendwatervoorziening is van Quooker.

Over Culimaat
Culimaat ontwerpt en produceert hoogwaardige keukens en interieurs. Het bedrijf is sinds 1985 gevestigd in Berlicum, vlakbij ’s-Hertogenbosch. Iedere Culimaat keuken is uniek, speciaal ontworpen en geproduceerd naar de wensen en persoonlijkheid van de gebruiker. Uitgangspunten zijn het karakter van het huis, de beschikbare ruimte en het gebruikspatroon.

Signia Projects by SieMatic Group lanceert budgetvriendelijke greeploze keuken En of de nieuwe keuken BLX in het oog springt. Dat heeft veel te maken met de frisse kleuren zoals geeloranje, Miami-groen en pastelblauw. Maar evenveel met de zuivere designlijnen, de maximale opbergruimte en het greeploze comfort. Deze budgetvriendelijke keuken van Signia geeft je alle ruimte tot een persoonlijke keuken op maat.

Met de nieuwe keuken BLX introduceert Signia, het merk binnen de Siematic Group dat zich tot de projectmarkt richt, een budgetvriendelijk alternatief met greeploos comfort. Daarbij is het pure design een grote troef. BLX overtuigt door strakke, eigentijdse lijnen, met oog voor detail. Zo lijken de randen en de voorzijde van de kunststof fronten samen te smelten. Deze perfecte totaalindruk – zowel zichtbaar als voelbaar – is het gevolg van de ultramoderne lasertechnologie die Signia gebruikt.

Ook wat persoonlijke accenten betreft, geeft BLX ruimte tot vrijheid. De nieuwe oppervlakken zijn modern: frisse kleuren in geeloranje, Miami-groen en pastelblauw leggen verfijnde accenten in matte of glanzende lak. De contrasterende tint grafietgrijs is er zowel in mat, glans als hoogglans in verschillende materialen. Extra warmte creëer je met natuurlijk, zaagruw hout in eiken titanium en eiken tabak.

De keuken BLX staat voor tal van slimme details: kasten met led-binnenverlichting en een inventief titaniumkleurig nissysteem. Ook voor het werkblad is er een waaier aan oplossingen: van onderhoudsvriendelijke kunststof – onder meer in trendy betongrijs – tot 18 verschillende variaties in echte steen, voor een koele elegantie

Uitgekiende details en een comfortabele werking: hoogwaardige keukenaccessoires als passende aanvulling op elke Dornbracht serie maken de sfeer in de keuken compleet. Stijlvast en functioneel vereenvoudigt het de verschillende processen en dwingt een professionalisering van de keuken af, geheel in lijn met het programma 'Accessorizing the Kitchen'. Het portfolio aan accessoires bevat zeepdispensers, afvoerpluggen en verschillende sproeikoppen, die de betreffende toepassingsgebieden nog meer comfort en functionaliteit verlenen. Geïntegreerde zeepdispensers zorgen voor een eenvoudige reiniging van de handen, sproeikoppen bieden doelgerichte inzetmogelijkheden voor verschillende eisen bij het afwassen. Voor de afvoerplug kan worden gekozen tussen een conventionele en een elektrische variant, die elk een comfortabele en hygiënische bediening van de afvoer in de gootsteen mogelijk maken.

Alle accessoires zijn afgestemd op de individuele eisen in de keuken en verkrijgbaar in uiteenlopende uitvoeringen: rond of hoekig, met of zonder rozet, in chroom of platina mat. De gereduceerde en heldere vormentaal volgt consequent het designxconcept van de betreffende serie en creëert een evenwichtige eenheid tussen mengkraan en toebehoren. Alle accessoires zijn perfect afgestemd op de series en de oppervlakken.

Meer artikelen...