De volmaakte symbiose tussen architectuur en design biedt ongekende ontwerpopties. Met het nieuwe Frame Design van SieMatic worden eindeloos veel nieuwe inrichtingsmogelijkheden werkelijkheid. De keuken als levendig middelpunt van de ruimte: het eiland met bar en zitplekken functioneert als communicatief ‘meeting point’. Het schiereiland is als een soort buffet, en trekt het kookgedeelte bij het zitgedeelte.

Een designconcept voor huiselijke elegantie. Het zwevende dressoir uit de nieuwe SieMatic- lifestyle PURE verbindt het kookgedeelte op volmaakte wijze met het woongedeelte. Alle woonfuncties komen zo bij elkaar. De kunst van het weglaten, tot in de perfectie uitgevoerd. Kenmerkend voor het design van de nieuwe SieMatic-collectie in de lifestyle PURE is de dialoog tussen lijnen en oppervlakken die consequent zichtbaar is gemaakt. Zelfs bij legplanken en dressoirs. 

In de keuken heb je heel wat apparaten zitten. Denk maar aan de kookplaat en afzuigkap, de oven en de koelkast. Tegenwoordig heeft ook haast elke keuken wel een magnetron en vaatwasser. Misschien heb je zelfs wel een ingebouwd koffiezetapparaat! Welke apparatuur je ook in jouw keuken hebt: het is fijn als alles goed werkt. Niet alleen nu, maar ook in de toekomst. 

Bent u op zoek naar een ontwerp voor uw nieuwe keuken? Check dan deze keukenontwerper eens. Met de 3D-keuken ontwerper kunt u eindeloos spelen met kleuren en materialen en de keuken ontwerpen die echt bij u past. Gaat u voor een keukenontwerp met landelijke look met een houten aanrechtblad of heeft u liever een moderne look? 

Dekton®, het innoverende ultracompacte oppervlak van Cosentino voor architectuur en design, brengt de Industrial collectie op de markt, bestaand uit vier ecologische grensverleggende kleuren in een urban stijl. De collectie is ontworpen in samenwerking met architect en ontwerper Daniel Germani, voor projecten in architectuur en design van kracht en persoonlijkheid te voorzien.

Stel, daar staat nou net die ene keuken waar jij altijd van gedroomd hebt. Maar ’t is een showroomkeuken. Erg? Nee, helemaal niet. Showroomkeukens (keukens uit de showroom) hebben namelijk meer voordelen dan nadelen! Lees door wanneer je meer wilt weten over showroomkeukens.

Keuken Kampioen helpt u op weg met het magazine waarin u alles kunt vinden over waar u op moet letten bij het kiezen van een nieuwe keuken.   
Bekijk op uw gemak diverse keukens, apparatuur, werkbladen en accessoires inclusief prijzen. Lees de ervaringen van onze klanten en ontdek waarom Keuken Kampioen de nummer één keukenzaak van Nederland is.

Iedereen heeft zijn eigen voorkeuren als het gaat om hun droomkeuken. Zo veel mensen, zo veel wensen. Welke keuken het beste bij u past hangt af van uw smaak, de functionaliteit, uitvoering van de keuken en het budget. Of u nu opzoek bent naar een frisse moderne keuken, een  gezellige landelijke keuken of een strakke minimalistische keuken. In de collectie van Jekeukenopmaat.nl vind u altijd een keuken die bij u past. Vind u een getoonde keuken mooi maar wilt u deze aanpassen naar uw smaak?  Geen probleem!  Wij passen het ontwerp van de keuken geheel volgens uw wensen aan.

Iedereen wil tegenwoordig een keuken die niet alleen praktisch, maar ook mooi is. Deze ruimte is het centrale punt van het hele huis, dus het is ook niet vreemd dat de keuken aansluit bij de rest van je interieur. Vroeger was de authentieke boerenkeuken de norm. Met houten kastjes en tegels als achterwand straalden deze keukens vooral warmte en gezelligheid uit. Maar smaken veranderen, en daarom is het tegenwoordig steeds populairder om een moderne keuken te laten installeren. Het strakke uiterlijk is bovendien ook een stuk eenvoudiger om te onderhouden, want moderne materialen zijn vaak beter schoon te krijgen dan hout. Ook de tegels van de achterwand worden tegenwoordig vervangen door kunststof. Hierdoor blijft de aook een stuk gemakkelijker.

Exclusieve verbouwing van oude hoofdvestiging van de Titanic-rederij in Londen afgesloten. Het beroemde 'Oceanic House' behoort tot de meest exclusieve panden in de metropool Londen en biedt o.a. een onbetaalbaar uitzicht op de Big Ben en op Trafalgar Square. Dit historische gebouw werd in 1907 gebouwd als hoofdvestiging van de White Star Line, de rederij van de Titanic. Later waren in het 'Oceanic House' eerst een bank, vervolgens diverse afdelingen van het Britse ministerie van defensie en daarna een restaurant gevestigd. In 2016 werd begonnen met de verbouwing van de bovenste verdiepingen in zes luxe woningen en een duplex-penthouse.Exclusieve verbouwing van oude hoofdvestiging van de Titanic-rederij in Londen afgesloten. Het beroemde 'Oceanic House' behoort tot de meest exclusieve panden in de metropool Londen en biedt o.a. een onbetaalbaar uitzicht op de Big Ben en op Trafalgar Square. Dit historische gebouw werd in 1907 gebouwd als hoofdvestiging van de White Star Line, de rederij van de Titanic. Later waren in het 'Oceanic House' eerst een bank, vervolgens diverse afdelingen van het Britse ministerie van defensie en daarna een restaurant gevestigd. In 2016 werd begonnen met de verbouwing van de bovenste verdiepingen in zes luxe woningen en een duplex-penthouse.In het kader van de 100 miljoen-£-renovatie van het 'Oceanic House' werden in deze exclusieve appartementen nu grote Poggenpohl keukens geplaatst. De ontwerpers van de Poggenpohl studio in Londen Wigmore Kitchens planden moderne en strakgelijnde keukens voor de historische ambiance van het 'Oceanic House'. Hoogwaardige Poggenpohl fronten in matlak kiezelgrijs en terra laten de exclusieve details van de ruimtes als gestuukte plafonds en antieke houten deuren bijzonder goed tot hun recht komen en laten een unieke sfeer ontstaan.

Over Poggenpohl
Al meer dan 125 jaar ontwerpt en produceert Poggenpohl luxe keukens op de standplaats Herford en is daardoor het oudste en bekendste keukenmerk ter wereld. Op een productieoppervlak van 54.000 m2 ontstaan op maat gemaakte inbouwkeukens die naar meer dan 70 landen worden geleverd. Een wereldwijd netwerk van 450 Poggenpohl studio's met zeer gekwalificeerde designers zet de visies van de klanten over een ideale keuken perfect om.

Zo veelzijdig de individuele voorkeuren van huurders zijn, zo divers zijn de bouwsituaties ter plaatse. Daarom is er vraag naar mengkranen die harmonieus passen bij verschillende bouw- en inrichtingsstijlen. En dat geldt zowel in de keuken als in de  badkamer. Om aan deze behoeften te voldoen, biedt HANSA mengkraanseries in Coordinated Design aan.

Producten voor wastafel, bidet en douche, opbouw- en inbouwkranen voor het bad of ook verschillende keukenmengkranen – de series uit de HANSA|HOME en HANSA|LIVING segmenten scoren met een bovenmodale rijkdom aan varianten. Voor iedere smaak en voor elk ruimtelijk gegeven is er een passende oplossing.Producten voor wastafel, bidet en douche, opbouw- en inbouwkranen voor het bad of ook verschillende keukenmengkranen – de series uit de HANSA|HOME en HANSA|LIVING segmenten scoren met een bovenmodale rijkdom aan varianten. Voor iedere smaak en voor elk ruimtelijk gegeven is er een passende oplossing.Een bijzondere meerwaarde biedt het concept ‘Coordinated Design’ voor zowel huurders, aannemers, ontwerpers en architecten als installateurs. Een algemeen en modern inrichtingsprincipe, dat als een rode draad door de mengkraanseries HANSAPINTO, HANSAPOLO, HANSADESIGNO en HANSASIGNATUR loopt. De badkamer en de keuken kunnen op die manier dezelfde stijl krijgen, alle delen van de woning worden in harmonie met elkaar gebracht.

Praktisch: wastafelproducten, oplossingen voor douche en bad of keukenmengkranen – klanten kunnen alles uit een en dezelfde hand krijgen. De zoektocht naar een andere dienstverlener en dus ook het tijdverlies bij het opstellen van de beschrijving vallen weg. Bovendien zijn de diverse varianten perfect geschikt om woningen  in het kader van renovaties op te waarderen.
Wil je een statement maken in de keuken, dan is Silestone® Eternal Marquina een absolute blikvanger. Deze kleur is geïnspireerd op het mooie Spaanse Nero Marquina marmer, met een sterke zwarte basis waar overtuigende en intense witte details en aders naar buiten treden. Een opvallende kleur die niet alleen prachtig staat bij hoogglans witte kastjes, maar ook extra detail geeft aan bijvoorbeeld diepzwarte keukens. De gepolijste versie geeft een klassieke luxe weer, en de matte Suede variant zorgt voor een meer moderne design look.

We brengen veel tijd door in de keuken. Het is allang niet meer alleen de plek voor een snel ontbijt of het bereiden van een lekker diner. De keuken van de 21e eeuw is het kloppend hart van ons huis. Waar we gezellig samen komen, de dag doornemen, socializen en vooral genieten met elkaar.

De keuken is meer dan ieder ander woonbereik de belichaming van de individuele levensstandaard en levensstijl. Overeenkomstig divers zijn ook de eisen die aan een hoogwaardige keukenvormgeving worden gesteld. Poggenpohl differentieert zich op dit gebied al geruime tijd door individuele, perfect op de wensen van de klant afgestemde keukenplanningen op het hoogste niveau.

Een lik verf is vaak genoeg om de keuken een nieuwe uitstraling te geven. Voor een veel gebruikte ruimte als de keuken, is het toepassen van een goede verf van groot belang. De watergedragen ‘intelligente’ verven van Little Greene zijn uiterst sterk, duurzaam en kennen een prachtige kleurdiepte. De innovatieve verven zijn vervaardigd om eenvoudig en snel toe te passen. Bovendien is de verf wasbaar en daardoor erg gebruiksvriendelijk. Little Greene verven zijn door deze eigenschappen perfect toepasbaar in de keuken, op zowel de keukenkasten als op de wanden.

Een keuken verbouwen is een kostbare klus. Het is een klus waarbij goed nagedacht moet worden over het design van de keuken, een gedetailleerde planning gemaakt moet worden, getrainde vakmensen ingehuurd moeten worden en een groot budget noodzakelijk is. Voor de verbouwing van een complete keuken is een hele reeks aan verschillende vakmensen nodig. Afhankelijk van de taken die zij moeten uitvoeren zorgen deze vakmensen ervoor dat het budget dat nodig is voor de verbouwing hoog oploopt. Bouwvakkers moeten de oude keuken zorgvuldig slopen, tegelzetters zijn vereist voor het plaatsen van tegels op vloeren en muren, loodgieters zijn noodzakelijk voor het aanleggen van water- en gasleidingen, timmermannen om keukenkastjes te maken en ga zo maar door. Door al deze verschillende werkzaamheden die uitbesteed moeten worden lopen de kosten voor de verbouwing hoog op. Men kan er echter ook voor kiezen om de keuken een make over te geven in plaats van een complete verbouwing.

Een keuken is het kloppend hart van het huis. En de eyecatcher van elk interieur, als de keuken van de hand is van de vakmensen van Culimaat in Berlicum. Culimaat staat voor maatwerk in het extreme: high-end kitchens met ongekende mogelijkheden. Met het design BloxX wint Culimaat dit jaar de Dutch Kitchen & Bathroom Design Award. Het team van Culimaat ontving de award tijdens de KIM/STS Vakdag op maandag 30 november in de Jaarbeurs in Utrecht.

Wat kost een keuken? Als u op zoek bent naar een nieuwe keuken, wilt u natuurlijk weten wat uw keuken gaat kosten. Want het is prettig te weten op wat voor keukenprijs u ongeveer moet gaan rekenen.

Van keukenkastje tot deurknop, van gasfornuis tot besteklade: alles is tot in detail en in kleur te zien in de 3D-prints die Tinello Keuken & Interieur voor klanten maakt. Het helpt klanten om een glasheldere, ruimtelijke voorstelling te krijgen van het uiteindelijke resultaat. Omdat Tinello altijd maatwerk levert en voor elk project een nieuw ontwerp maakt, speelt het geprinte schaalmodel een belangrijke rol. De klant kan hiermee letterlijk binnenkijken in zijn toekomstige keuken. Tinello is het eerste keukenbedrijf ter wereld dat deze techniek gebruikt en heeft dus een echte primeur in handen. Op 13 december presenteerde Tinello de mogelijkheid van 3D-printen voor het eerst tijdens de Excellent Beurs in Rotterdam.

Tot voor kort gebruikte Tinello Keuken & Interieur vooral 3D-tekeningen om de ontwerpen van keukens aan hun klanten te tonen. Maar vaak bleken mensen toch moeite te hebben om zich bij zo’n tekening voor te stellen hoe een keuken er in werkelijkheid uit zou zien. Directeur Frans Klis: “Een 3D-tekening wordt vanuit slechts enkele zichtpunten gemaakt en geeft daardoor geen volledig beeld. Een 3D-print is als een maquette, het geeft de klant een heel helder, ruimtelijk beeld dat klopt met de werkelijkheid. Zo kun je bijvoorbeeld precies zien hoeveel loopruimte er is tussen kookeiland en aanrecht, iets dat op een ‘platte’ tekening veel moeilijker is in te schatten. Bovendien is het schaalmodel ontzettend leuk om te laten zien aan vrienden en familie, maar ook praktisch bij besprekingen met een aannemer of architect. ” Ambacht en technologie Het is opvallend dat juist een ambachtelijk bedrijf als Tinello met zo’n technologisch hoogstandje als 3D-prints komt. Alle keukens en interieur die Tinello ontwerpt, worden met de hand vervaardigd in een eigen fabriek en afgewerkt in een eigen schildersatelier. Maar het bedrijf is voortdurend aan het innoveren om zich te onderscheiden van andere keukenbedrijven. Toen Marc Kemkens, general manager van 3D Systems Benelux, in contact kwam met Frans Klis hebben Tinello en 3D Systems Benelux, wereldmarktleider en founder van 3D-printen samen een platform ontwikkeld om 3D-kleurenprinten voor Tinello mogelijk te maken. Het allereerste geprinte keukenmodel liet prachtig de mogelijkheden van driedimensionaal printen zien. Directeur Frans Klis zag direct een unieke kans om klanten nog beter van dienst te zijn. In samenwerking met 3D Systems perfectioneerde Tinello een systeem om de techniek toe te passen op keukenontwerpen. Het is daarmee het eerste keukenbedrijf ter wereld dat gebruik maakt van deze methode.

Tinello Keuken & Interieur
Een scherp oog voor detail en een buitengewoon hoog niveau van afwerking, daarmee weet Tinello Keuken & Interieur zich al twintig jaar te onderscheiden. Het bedrijf maakt keukens en interieurs volledig op maat in eigen atelier en heeft een grote expertise als het gaat om bijzondere materialen. Door de speciale aandacht voor vormen en lijnen in een ontwerp, wordt ieder detail een blikvanger, van kraan tot handgreep. De keuken en interieurspecialisten van Tinello zoeken samen met de klant naar een perfecte combinatie van sfeer en functionaliteit, een echte verrijking van het woongenot. Tinello is gevestigd in Kaatsheuvel en in Hilversum.

Win tot 30% aan kastruimte met het vernieuwde interieursysteem MultiMatic MultiMatic, zo heet de geheime keukenheld van SieMatic. Dit flexibele interieursysteem past bescheiden in elke keukenkast maar opent een wereld van nieuwe mogelijkheden. Je wint tot 30% ruimte en kan kiezen uit tientallen slimme, stijlvolle accessoires die je in een handomdraai bevestigt. Voor dit vernuftige én vernieuwde systeem – matter, vlakker en met een extra kleur – kreeg SieMatic heel wat internationale designprijzen uitgereikt.

De keuken is het hart van het huis en dé plek waar mensen samenkomen en warmte vinden. Neptune Home creëert robuuste handgemaakte keukens in een Engelse country chique sfeer, voorzien van een eigentijdse twist. De keukens van het Britse design en lifestyle merk worden met oude ambachtstechnieken vervaardigd uit massief hout. Tot in de finesses besteedt Neptune aandacht aan kwaliteit, een perfecte afwerking en een fraai ontwerp met verrassende details. De keukencollectie is dermate opgebouwd, dat er een volledig op maat gemaakte ‘look’ gecreëerd kan worden, zonder dat het de wereld kost. Geïnspireerd op de klassieke Engelse architectuur heeft Neptune drie keukenseries ontworpen: Chichester, Suffolk en Henley. Allen zijn op traditionele wijze met de hand gemaakt en met de hand geschilderd, waarbij er een keuze is uit 28 authentieke kleuren.

Traditionele detaillering
Met traditionele detaillering en invloeden, die voortkomen uit de Engels klassieke architectuur, biedt Neptune keukens voorzien van de perfecte mix tussen oud en nieuw. Alleen hout van hoge kwaliteit wordt gebruikt; MDF of spaanplaat is niet aan de orde. Het is de aandacht voor detail, dat van elk stuk een bijzonder meubel maakt. Lades zijn voorzien van soft-close en een zwaluwstaartverbinding voor extra sterkte en duurzaamheid. De kasten hebben een zigzag-systeem, waardoor de planken in de kasten uiterst flexibel in te delen zijn en het mooist ogen. Robuust houten snijplanken en een dienblad zijn stijlvol opgeborgen en onderdeel van de keuken, deurscharnieren vallen strak in het houtwerk en deuren en lades sluiten mechanisch. Zelfs gebogen, ronde kasten behoren tot de mogelijkheden. Alles, van kast tot aan bestekbak, heeft een tijdloze uitstraling en biedt het beste in vorm, functie en design voor betaalbare prijzen.

Chichester
De Chichester keuken heeft een typisch Engelse uitstraling. Vanwege het eenvoudige ontwerp mengt de mooie kwaliteit van het Europese vakmanschap met klassieke lijnen, schitterend met het neutrale palet. De keuken past bij elke stijl en laat een onberispelijke afwerking zien van traditionele details en scherpe silhouetten. Met de mogelijkheid de keuken te schilderen in een kleur naar keuze, de stijl van de handgreep te kiezen en zelfs van het scharnier, is Chichester de meest veelzijdige, flexibele en betaalbare keuken van Neptune.

Suffolk
De Suffolk keuken is een moderne vertaling van een klassiek design. De keuken heeft een eenvoudig en uiterst elegante stijl, die functie, vorm en design moeiteloos samenbrengt. Door te spelen met de schaal en de proporties, wordt Neptune’s handelsmerk van strakke lijnen en functionele esthetiek, benadrukt. Suffolk is ferm, sereen en verfijnd. Door op maat gemaakte combinaties van authentieke verfkleuren met elegante eiken elementen en fraai afgewerkte houten lades, ontpopt de keuken zich als één en al luxe.

Henley
De Henley keuken is een zelfverzekerd ontwerp, dat chique eiken verbind met een strak, eigentijds meubelontwerp. De textuur is rijk, soepel en luxe. Het effect is een stijlvolle, warme en gastvrije keuken. De organische rondingen, het natuurlijke hout en de authentieke detaillering, transformeren deze traditionele keuken in een feest van modern design. Elke kast is behandeld met de unieke IsoGuard afwerking van Neptune. Deze zorgt ervoor, dat het hout volledig beschermd blijft en toch zijn elegante, verzilverde verschijning behoudt. De Henley keuken is praktisch, elegant en subtiel luxueus.

Keuken als pronkstuk
Neptune keukens passen perfect in grote en kleine woningen; van boerderijen tot ruime stadslofts en alles daar tussenin. Elke Neptune kast is er in een verscheidenheid aan formaten, passend voor elke ruimte en met een maximale opslagcapaciteit. Naast keukenkasten beschikken de keukencollecties ook over ladekasten, eilandeenheden, dressoirs, wandkasten, kamerhoge kasten, snijplanken en wijnrekken - en niet te vergeten een bijpassende eethoek.

Culimaat, een innovatief Nederlands bedrijf dat hoogwaardige keukens op maat produceert, presenteert nieuw keukenconcept: model Verturo. Deze stijlvolle keuken kenmerkt zich door een spannend lijnenspel tussen het subtiel vormgegeven strakke roestvaststaal en de meer gematigde vormen van de gelakte onderdelen, waardoor een uitgebalanceerde keuken ontstaat.

Ben jij ook zo gek op die heerlijke, landelijk Deense keukens, vaak te zien in bekende woonmagazines? We denken hierbij aan authentieke houten keukens. Sober en strak vormgegeven, voorzien van naturelle elementen als natuurstenen wasbakken en aanrechtbladen. De sfeer van nostalgie in een nieuwe, moderne uitvoering.. Oude en nieuwe materialen vinden hun plek in de landelijke keukens van RestyleXL!

Een landelijke keuken ligt dichterbij je bereik dan verwacht!
RestyleXL is Neerlands grootste leverancier van houten keukens op maat. Alle keukens komen uit de eigen werkplaats, ontworpen en met de handgemaakt door de meubelmakers van RestyleXL. Alle landelijke keukens op maat van RestyleXL voldoen ruimschoots aan de hoge eisen welke een professionele, hedendaagse keuken met zich meebrengt. Er is veel ruimte voor eigen inbreng om je keuken vorm te geven. Daarnaast wordt je, bij het tot stand laten komen van je landelijke droomkeuken, ondersteund door de meubelmakers van RestyleXL met persoonlijk advies & vakkundige tips. Een lifestyle keuken uit de werkplaats van RestyleXL is a way of living; a statement. Er wordt een plek voor je gecreëerd waar je dag in, dag uit weer verwonderd in rond zult lopen en je tijd zult doorbrengen. Vrienden en familie zullen willen weten waar je díe keuken hebt laten maken. Dit is een veel gehoorde terugkoppeling bij RestyleXL! Je kunt een sfeer impressie krijgen op de website van Restyle XL, waarna de kans groot is dat je direct 'om' bent! Want zeg nu zelf, waar vind je keukens compleet opgetrokken uit een mooie mix van oud gebruikt hout & nieuwe materialen!

Vernieuwend design
Een keuken moet allereerst op top niveau functioneel zijn. RestyleXL gaat hierin echter een stapje verder; een absolute must is het neerzetten van vernieuwend design. Zo bestaat de collectie eiken keukens uit voornamelijk onbewerkt, robuust hout. Geschikt voor de no-nonsens klant, met een voorliefde voor stoer & praktisch design. De eiken keukens op maat van RestyleXL sluiten direct aan bij een eigentijds & eigenzinnig huishouden.

Duurzame design keuken van RestyleXL
Een bijzondere woning vraagt om een bijzondere keuken. Een keuken moet een aanvulling zijn op het bestaande interieur en moet de sfeer van de woning versterken of juist, indien gewenst, wat afzwakken. Want speels een design keuken laten integreren in een jaren-30 herenhuis bijvoorbeeld, kan een enorme style-boost betekenen voor je woning. Hedendaagse nieuwbouwwoningen worden steeds vaker gebouwd naar oud Hollands model. Zo zie je steeds vaker flessenhals woningen en retro jaren-30 woningen in het Hollandse landschap verschijnen. Binnen deze vernieuwende bouwstijl kun je natuurlijk kiezen voor een landelijke keuken, maar verrassend genoeg sluiten design keukens hier ook perfect bij aan. Een duurzame design keuken van RestyleXL betekent in dergelijke gevallen een gigantische meerwaarde voor het interieur. Want ook de duurzame design keuken wordt volledig met de hand voor je gemaakt! Bezoek snel het assortiment voor de nodige inspiratie!

Meer artikelen...