Haal de zomer in huis met de nieuwste Dekton® kleuren geïnspireerd op altijd bruisende steden die gegarandeerd zullen zorgen voor een instant en fris zomergevoel voor ieder project. Hieronder de nieuwste Dekton® kleuren die bijdragen aan een zonnig humeur in huis.

Dekton® QATAR XGloss Basiq Collection
Een glanzende beige gespikkelde kleurschakering die doet denken aan de rust van het zand en de schoonheid van de woestijn.

Dekton® VIENNA XGloss Basiq Collection
Met een witte, glanzende gespikkelde kleur die helderheid geeft en het beste uit elke ruimte haalt. 

Dekton® MANHATTAN XGloss Basiq Collection
Heeft een diepe en helder gespikkelde grijstint. Onder het oppervlak is de essentie van het meest vibrerende en kosmopolitische cement waar te nemen. 

De nieuwe Dekton® XGloss Basiq kleuren zijn alle drie mechanisch gepolijst met een stralende kristalglans. Na de XGloss Solid collectie met effen kleuren en de XGloss Natural collectie met marmerlooks is dit de derde XGloss collectie met toegankelijke kleuren voor een groot publiek.

Dekton® NAYLA Natural Collection
Een matte, witgespikkelde kleur die ieder interieur een heldere, ruime uitstraling geeft. Het is de ideale kleur voor subtiele projecten vol licht waar esthetische eerlijkheid het vaandel.

Dekton® FOSSIL Natural Collection
Geïnspireerd op Belgisch hardsteen, is Fossil een matte, geaderde antracietgrijze steen waarin de textuur waar te nemen is van gefossiliseerde organismen die zorgen voor een robuuste, stoere look. Dankzij de grillige aderpatronen heeft Dekton® Fossil een natuurlijke uitstraling met een uniek karakter. Met de natuur als inspiratiebron laat deze kleur zich gemakkelijk toepassen in de meest inspirerende en grensverleggende projecten.

Alle nieuwe kleuren beschikken over de vooruitstrevende eigenschappen van Dekton® by Cosentino. De combinatie van een tijdloos design met de hitte- en vlekbestendigheid van Dekton® biedt voordelen voor ieder project.

Werkbladen spelen een dominante rol bij de keukens anno 2017. We willen allemaal veel ruimte om spullen neer te kunnen zetten maar vooral ook om lekker aan te werken. Dan moet een werkblad niet alleen mooi zijn maar ook praktisch en gebruiksvriendelijk. De nieuwe kleur Serena uit de Silestone® Eternal collectie combineert beiden. Serena is een grijze steen met discrete, fijne witte lijnen. Dit geeft de kleur een subtiele uitstraling en een natuurlijke zachtheid die zich perfect laat toepassen in tal van keukenstijlen.

De kleuren van Silestone® Eternal collectie zien er buitengewoon natuurlijk uit. De verschillende aders spelen daarbij een onmisbare rol in het eindresultaat. Het is gelukt om de aderpatronen over de gehele plaat te verspreiden, doorlopend van het oppervlak tot in de randen. Eternal is de eerste collectie van Silestone® die met de N-Boost technologie wordt vervaardigd. Deze innovatie van Cosentino maakt de reiniging en het onderhoud van Silestone® nog gemakkelijker en zorgt bovendien voor meer kleurintensiteit en een hogere glans van het oppervlak.

Pas het toe als keukenblad, badkamerwand, tafelblad of tal van andere interieurtoepassingen. De kleur is verkrijgbaar in een glanzend gepolijste afwerking alsook in een matte Suede versie, in een jumbo formaat van 3.25×1.59m, bij uitstek geschikt voor keukeneilanden.

Naast deze variant bevat de Eternal collectie nog vier andere, op exotische marmersoorten geïnspireerde kleuren.

Van zeer luxe naar een tikkeltje kitsch tot hotter dan hot: marmer wordt al decennia lang toegepast in het interieur in verschillende toepassingen. Denk aan kleine woonaccessoires en tafelbladen van salon- of bijzettafels maar zeker ook openhaarden en complete keukens en badkamers. Het materiaal is bij uitstek geschikt voor het toevoegen van een rijk accent aan iedere inrichtingsstijl.

Voor iedereen die een keukenwerkblad of achterwand in marmer(look) overweegt, introduceert Silestone uit haar nieuwe collectie Eternal de kleur Statuario. Dan heb je de looks van Carrara marmer en de voordelen van het praktische Silestone® materiaal. Hard, kan tegen een stootje, krast niet en is vlekbestendig. Hierdoor absoluut minder kwetsbaar dan het origineel maar zeker net zo mooi en dankzij N-Boost, een waterafstotende behandeling, super onderhoudsvriendelijk. Handig bij een keukenwerkblad dat toch behoorlijk wat te verdragen heeft.

Eternal is de eerste collectie van Silestone® die met de N-Boost technologie wordt vervaardigd. Deze innovatie van Cosentino maakt de reiniging en het onderhoud van Silestone® nog gemakkelijker en zorgt bovendien voor meer kleurintensiteit en een hogere glans van het oppervlak.

Silestone Eternal Statuario, geïnspireerd op het klassieke Italiaanse Carrara marmer, heeft een witte ondergrond met zachtgrijze vloeiende aders. Kleur en harmonie komen samen in een ondergrond die zich onderscheidt door een uniek gevoel van diepte. Deze kleur combineert mooi met warme kopertinten, strakke grijstonen en natuurlijke houtelementen, voor een extra luxe gevoel.

Kemie heeft een nieuwe Special aan de productrange toegevoegd. Crudante is een composiet werkblad met een marmer-uitstraling. Dit Kemie-werkblad past daarom in elke keuken, van modern tot klassiek. En omdat het machinaal vervaardigd materiaal is, komt men niet voor uiterlijke verrassingen te staan. Weer een uniek Kemie-product dat inspeelt op de marktvraag.


Marmeren bladen en aanrechtbladen met marmer-signatuur zijn weer terug van weggeweest. Crudante sluit hier op aan en voegt iets toe. Deze composiet-kleur heeft een vintage uitstraling, subtiel golvende structuur en is fluweelzacht. De strakke marmer-uitstraling gecombineerd met de zachte oppervlaktestructuur zijn een aanwinst voor elke keuken.

Cosmostone is een kunstmatig gefabriceerde steensoort die voor het grootste deel uit natuurlijk kwarts bestaat. Wat betreft het uiterlijk komt men dus nooit voor verrassingen te staan. Een ander voordeel van composiet is dat de aanrechtbladen een gesloten oppervlak hebben waardoor ze niet-poreus zijn. Het materiaal is daarnaast zowel duurzaam, hygiënisch als onderhoudsvriendelijk.Crudante is een van de Kemie Specials. Naast Crudante, heeft Kemie de Cosmostone-kleur Betonna en de Ceramistone betonkleuren Concretto, Convinta en Consigo op de markt gebracht. Maar Kemie levert ook exclusieve marmers. Stuk voor stuk sterke producten die het Brabantse bedrijf uniek maken.

In de professionele restaurant keuken zijn ze al jaren standaard: roestvrijstalen werkbladen. Franke Kitchen Systems breidt haar assortiment uit met op maat gemaakte 4mm massief roestvrijstalen werkbladen. Zo kunnen ook hobbykoks een roestvrijstalen werkblad in de keuken plaatsen dat helemaal voldoet aan hun voorkeuren.

Roestvrijstalen werkbladen zijn populair vanwege hun duurzaamheid en hygiëne. Door het strakke uiterlijk en mat glanzende oppervlak passen ze bovendien perfect in de moderne, stijlvolle keuken. Ideaal voor kookliefhebbers die op zoek zijn naar een professioneel werkblad voor de thuiskeuken.

Voor de moderne, nieuwe Franke werkbladen wordt een sterke en duurzame 4mm roestvrijstalen plaat gebruikt. De zichtbare zijde kan geleverd worden in geborsteld of orbitaal geslepen oppervlak. Het werkblad wordt op maat gemaakt en is dus voorzien van de juiste uitsparingen voor kookzones en andere toepassingen. Zo ontwerp je jouw ideale keuken, met uniek werkblad.

Toepassingen
Om de keuken nog meer een eigen ontwerp te laten zijn, is het mogelijk om verschillende spoelbakmodellen in te lassen in het werkblad. De nieuwe spoelbak Bolero Plus of de Kubus-spoelbak kunnen naadloos worden geplaatst in het 4mm werkblad. Door de afwerking met een kleine radius is deze zeer hygiënisch en eenvoudig te reinigen. Om het helemaal af te maken kunnen spoelbakken worden geleverd met het nieuwe ‘Easy Touch’ druk waste systeem. Dit systeem is vergelijkbaar met dat van een balpen: de afvoer is open als de knop is ingedrukt.

Kook-oplossingen
Een andere belangrijke toevoeging aan de 4mm maatwerk bladen zijn de kook-oplossingen. Het is mogelijk om geïntegreerde branders, leverbaar in een 7-tal verschillende opstellingen, op te nemen in het werkblad. Dit unieke Smart Cooking concept is speciaal ontworpen voor toepassing in roestvrijstalen werkbladen. Naast de kook-oplossingen kan ook een opbergsysteem, de S-box, ingebouwd worden in het werkblad. Hierin kun je bijvoorbeeld gemakkelijk keukenmessen opbergen, of je kunt hem als kruidenrek gebruiken. Hij is ook beschikbaar als powerbox met drie stopcontacten. Altijd handig voor de extra keukenapparaten op het aanrecht. De S-box is volledig weggewerkt in het werkblad.

Frans Colen, Marketing & Communicatie Manager bij Franke Nederland: “Met de toevoeging van deze werkbladen kunnen ook thuiskoks het gevoel van een restaurantkeuken ervaren. Steeds vaker zijn kookliefhebbers op zoek naar professionele apparatuur voor in huis. De 4mm roestvrijstalen werkbladen passen perfect in deze trend.”

Als hart van het huis is de keuken veel meer dan een ruimte om te koken. Open woonkeukens nodigen uit tot samenzijn met vrienden en familie, en het ontwerp van de keuken hangt nauw samen met de rest van het huis. Niet gek dus dat het kiezen van de juiste materialen steeds belangrijker wordt. Voor Cosentino is Batibouw dan ook dé opportuniteit om haar twee toppers Silestone en Dekton by Cosentino in de kijker te zetten. Beide materialen beschikken over eigenschappen die ideaal zijn voor keukentoepassingen, met unieke en vooruitstrevende designs. Centrale thema voor Batibouw 2015: nieuwe opwindende kleuren, geïnspireerd op de uitstraling van natuursteen.

Op Batibouw presenteert Cosentino dit jaar de nieuwe trends van Dekton en Silestone. Twee merken die een innovatief productieproces kennen. Voor Dekton bijvoorbeeld, wordt in de grootste pers ter wereld het vormingsproces van natuursteen nagebootst dat diep in de aarde over eeuwen heen verloopt. Het resultaat is een werkblad dat zowel voor binnen- als voor buitenkeukens gebruikt kan worden met vooruitstrevende eigenschappen. Zo is Dekton onder andere bestand tegen krassen, schokken en slijtage, en bezit een hoge vlekbestendigheid. Daarnaast kan het materiaal uitstekend tegen hitte en temperatuurwisselingen zoals bijvoorbeeld vorst en dooi.

Silestone bestaat dan weer voor meer dan 90% uit natuurlijk kwarts en is bijna zo hard als diamant. Uniek aan Silestone zijn de naadloze spoelbakken uit hetzelfde materiaal en kleur als het werkblad, die vloeiend in elkaar overlopen. Ook de matte Suede textuur die zeer zacht aanvoelt is ongeëvenaard. Dankzij de extra grote afmetingen kunnen eilanden zelfs uit één stuk worden gemaakt.

Twee bijzondere designoppervlakken voor diverse toepassingen in de keuken die opgewassen zijn tegen uitgebreide kookprojecten en intensief dagelijks keukenwerk.

Nieuwe kleuren geïnspireerd op de pure schoonheid van natuursteen

DEKTON laat zich inspireren door de natuur. Dit komt zeer mooi naar voren in de nieuwe kleurenserie die bestaat uit zeer realistische kleuren met unieke aderpatronen. In harmonie met de natuur, met de elegantie van de meest luxueuze gesteenten.

Dekton Aura heeft de magnetische charme van de marmerlook. Op een zachte, gebroken witte ondergrond tekenen zich scherp omlijnde aders af die natuurlijke marmers voor de geest roepen. Daarbij biedt deze kleur de mogelijkheid om een eindeloos symmetrisch patroon te creëren waarbij de nerven van de ene tegel in de andere overlopen en de aders aan elkaar gespiegeld kunnen worden, het zogenaamde open-boek effect. Nog een nieuwe kleur in een marmerlook is Kairos, dit is een heldere witte kleur dooraderd met zachte grijstinten. De natuurlijke aders geven een bijzonder natuurlijk effect, perfect voor klassieke ontwerpen met een vernieuwend tintje. Een nieuwe tint die het goed doet voor zowel klassieke als meer moderne ontwerpen is Edora, een egale kleur met een zacht golvende afwerking. Deze natuurlijke en verleidelijke crémekleur geeft een tijdloze stijl aan de meest uiteenlopende projecten. En de nieuwe Dekton kleur Vegha is een stormachtige grijstint die zijn inspiratie haalt uit natuurlijke kalk- en zandsteenformaties. Grillig in ontwerp voor een uitstraling die nooit gaat vervelen.

SILESTONE Nebula Alpha is een collectie die geïnspireerd is op alles wat leeft, groeit en bloeit. Onvoorspelbaar in ontwerp, met subtiele en harmonieuze tinten. Eindeloos mooi net zoals de natuur om ons heen, voor oneindig mooie ontwerpen. Na de series Nebula en Nebula Code is Nebula Alpha de derde collectie platen met bijzondere aderpatronen. Ariel heeft een crémekleurige ondergrond en is rijk aan beweging met zachte, uitlopende aders. Deze kleur heeft een unieke dynamiek welke goed gecombineerd kan worden met zeer verschillende interieurstijlen. Blanco Orion is een combinatie van lichte kleuren met een rijk palet van subtiele en elegante grijstinten. Met lichte, zachte aders geïnspireerd op natuursteen die zorgen voor een uitgesproken kunstzinnig karakter. Phoenix heeft een zachte, egale ondergrond gecombineerd met warme schaduwtinten wat zorgt voor evenwicht in ontwerp. Calypso is een warme intense grijstint met veel diepgang en contrast. Bijzonder in zijn eenvoud staat Calypso voor elegantie en stijl.

De kleuren van Silestone Nebula Alpha passen perfect in de nieuwste woontrends en combineren prima met de meest uiteenlopende ontwerpen.

Silestone® by Cosentino, wereldleider in kwartswerkbladen, presenteert Nebula Alpha. Deze nieuwe collectie, geïnspireerd op natuursteen, bestaat uit vier kleuren die een uitbreiding zijn op de bekende Silestone® Nebula serie.

Calypso, Orion White, Phoenix en Ariel zijn de namen van de vier kleuren in deze nieuwe collectie welke is geïnspireerd door de schoonheid van de aarde en de natuur. Aders in aardtinten doorkruisen het werkblad op een willekeurige, onregelmatige wijze voor een zeer natuurlijk effect. Hierdoor krijgt het werkblad meer diepte, warmte en elegantie wat zorgt voor een subtiel, zacht en harmonieus resultaat.

Nebula Alpha kan perfect worden toegepast in veeleisende ontwerpen, met hoge esthetische en functionele eisen. Met Nebula Alpha kunnen ontwerpers en architecten hun projecten een eigentijdse uitstraling geven met een unieke afwerking.

Nebula Alpha beschikt uiteraard over alle vertrouwde eigenschappen van Silestone: naast de unieke schoonheid is deze collectie kras- en schokbestendig, heeft het een lage absorptie en een unieke bacteriostatische bescherming waardoor het uiterst hygiënisch is.

Silestone®, trendsettend in keukenwerkbladen en badkamers uit natuurlijk kwarts, presenteert "Spring 2014". Dit is een nieuwe collectie bestaande uit de twee kleuren Noka en Rougui, die zich kenmerken door hun fijne korrel en zachte bruin beige tinten, welke een perfecte match vormen voor moderne keuken,- en badkamerinrichtingen.

De gepolijste afwerking biedt een intense en aantrekkelijke glans en de ultramatte suede afwerking zorgt voor een matte textuur van het kwartswerkblad. De kleuren zijn mooi te combineren met hout, RVS of hoogglans wit en bieden eindeloze creatieve mogelijkheden.

Beide kleuren zijn een aanvulling op de reeds eerder gelanceerde serie Basiq by Silestone®. Deze serie bestaat nu uit een totaal van tien kleuren: Blanco City, Niebla, Marengo, Crema Urban, Toffee, Amarillo Monsul, Negro Tebas, White Storm en de nieuwe kleuren Noka en Rougui. Uniek in hun eenvoud met bescheiden maar robuuste kenmerken.

Naast de kleurtroeven is Silestone®, gemaakt van meer dan 90% natuurlijk kwarts, bij uitstek geschikt voor integratie in de keuken of badkamer. Dit kwalitatief hoogwaardig materiaal is uiterst bestendig tegen vlekken, krassen, stoten en zuren, wat garant staat voor een uiterst duurzaam oppervlak met optimaal onderhoudsgemak. Uiteraard met dezelfde vertrouwde 10 jaar garantie op het materiaal voor keukenwerkbladen van Silestone®.

De toepassing van de beton look is booming in het ontwerp van menig architect. Niet vreemd, want het is een uitstekend palet voor het realiseren van een industrieel ontwerp.

Ook voor gebruik in keukens is de beton-look groeiend aan populariteit. Alleen wil de veeleisende hobbykok wel een werkblad dat gemakkelijk in onderhoud is. De nieuwe kleur Strato uit de Dekton collectie van Cosentino is direct geinspireerd op beton en biedt een werkblad met een stedelijk karakter dat stads aanvoelt.

Strato combineert het stoere en robuuste karakter van beton met de hoogwaardige eigenschappen van Dekton. Het materiaal heeft een hoge kras, en vlekbestendigheid en een goede vuur en hittebestendigheid. Wel zo praktisch in de keuken. Liever een buitenkeuken? Geen probleem: dankzij de hoge UV bestendigheid en hoge slijtvastheid kan het materiaal ook prima buiten toegepast worden. Daarbij is Dekton ook bestand tegen vorst en dooi, dus ook in het Nederlandse klimaat kan het tegen een stootje.

Met Dekton Strato kunnen creatieve ontwerpen worden gerealiseerd. Denk hierbij aan een keukenwerkblad of kookeiland voor binnen of buitenkeukens maar ook wanden en vloeren en zelfs gevels kunnen in Dekton worden uitgevoerd. Het materiaal is beschikbaar in drie diktes: 0,8 cm, 1,2 cm en 2cm in een plaatafmeting van 320x144cm.

Een populaire woontrend is op dit moment een industrieel modern interieur. Maar hoe creëer je een moderne look met strakke accenten die gezellig en huiselijk aanvoelt?

Cosentino ging met deze opdracht aan de slag en ontwierp voor de Dekton collectie kleuren en afwerkingen die perfect aansluiten op de industriele trend. Zo hebben de Dekton kleuren Kadum en Keranium de uitstraling van cortenstaal, een staalsoort bestaande uit een roodbruine roestkleur die zich perfect laat combineren met robuuste materialen als beton, staal of hout. Deze look is momenteel erg gewild

Kadum & Keranium combineren de uitstraling van kwetsbare materialen met het onderhoudsgemak van Dekton. Zo is Dekton vlek,-- ] hitte,-- ] UV,-- ]en krasbestendig. Dankzij het grote formaat van DektonR (320 x 144cm) en de verschillende diktes: (0,8 cm, 1,2 cm en 2 cm) zijn de ontwerpmogelijkheden eindeloos. Kadum en Keranium zijn perfect voor toepassing in keukens en badkamers, maar kunnen ook uitstekend buiten toegepast worden voor bijvoorbeeld buitenkeukens, terrassen of zwembaden.

Silestone® by Cosentino inspireert tot een karaktervolle keuken in elke interieurstijl Echte interieurliefhebbers weten het al langer: kwarts is een inspirerend materiaal, los van welke stijl dan ook. Dat bewijst Silestone® by Cosentino, gekend om zijn innovatieve oppervlakken uit natuurlijk kwarts, eens te meer in je keuken. Graag strak en sober? Of spannend eclectisch? Laat je verbeelding de vrije loop en mix & match naar smaak!

In de keuken kan Silestone®-kwarts zijn troeven optimaal uitspelen: veelzijdig in functionaliteit, verrassend in design. Zonder uiteraard te vergeten dat dit innovatieve kwartsoppervlak het enige werkblad is met een bacteriostatische bescherming.

Silestone®-kwartsoppervlakken passen zich bovendien aan de ruimte aan. Naadloos gaan ze op in elke stijl of zorgen ze sfeervol voor een leuk contrast. Met kwarts geef je karakter en emotie aan je keuken, in een waaier van kleuren, afwerkingen en afmetingen.

Drie ideeën:
Wat dacht je van cool & vintage onder één dak? Veelzijdig topdesign gaat hand in hand met het elegante Silestone®-oppervlak in de kleur Unsui met suède afwerking. (beeld 4 beeldenindex)

Een fris design, maar tegelijk een toegankelijke oplossing voor alledaagse problemen? Zet je leefruimte en keuken naar je hand met een persoonlijke toets, zoals bijvoorbeeld een Silestone®-oppervlak in de kleur Altair, een knappe Blanco Zeus Silestone®-werktafel of een ingebouwde Silestone Integrity®-spoelbak. (beeld 3 beeldenindex)

Ook in een niet-alledaagse maar gezellige keuken voelt Silestone® zich thuis. Een Silestone® -oppervlak in de kleur Doradus en een tafel in de Silestone® kleur Carbono met een suède textuur geven meteen een originele twist. (beeld 1 beeldenindex)

Met het Silestone® oppervlak Blanco Zeus krijgt elke keuken een boost. Blanco Zeus is het meest witte oppervlak in de Silestone kleurencollectie en heeft een enorme frisse uitstraling. Het oppervlak is kras- en vlekbestendig en voorzien van de unieke bacteriostatische bescherming waar het merk bekend om staat. Hierdoor is het een uiterst duurzaam oppervlak met optimaal onderhoudsgemak en zeer hygiënisch. Wit blijft wit, en dat is wel zo fijn bij het meest gebruikte onderdeel van de keuken.

Silestone Blanco Zeus is verkrijgbaar in drie afwerkingen; glanzend gepolijst, ultramat Suede en rustiek Volcano, met ieder zijn eigen karakter. Voor wie van structuur houdt is ‘Volcano’ de meest geschikte afwerking. Volcano heeft een karakteristieke ruwe uitstraling maar voelt toch zacht aan. Ondanks de ruwere afwerking is het oppervlak goed te onderhouden. Dit omdat Silestone® niet poreus is, waardoor het de dagelijkse knoeipartijen met koffie, citroen, azijn, wijn, etc. weerstaat.

Silestone® geeft 10 jaar garantie op het materiaal voor keukenwerkbladen.

Voor de designliefhebber die houdt van warme en levendige kleuren, biedt ‘Silestone by Cosentino®’ met ‘Rosso Monza’ een pittige invulling op de rode trend. Met een duurzaam en gebruiksvriendelijk kwartsoppervlak werkblad en/of achterwand krijgt de keuken een kleurrijke boost.

Oranjeachtig rood: deze exotische tinten zijn op het moment populair bij consumenten, trendwatchers en ontwerpers, zowel in mode, design als interieur. Warm als een zonsondergang en tegelijk pittig, aantrekkelijk en verleidelijk: het geeft meteen een energieboost en inspiratie voor de komende dag. Kwartsoppervlakken, ideaal voor keuken en badkamer SilestoneR is gemaakt van meer dan 90% natuurlijk kwarts, bij uitstek geschikt voor integratie in de keuken of badkamer.

SilestoneR heeft een elegantie en schoonheid die alleen kan worden vergeleken met de mooiste natuurstenen zoals kwarts en diamant. Dit kwalitatief hoogwaardig materiaal is uiterst bestendig tegen vlekken, krassen, stoten en zuren, wat garant staat voor een uiterst duurzaam oppervlak met optimaal onderhoudsgemak. Bovendien is SilestoneR het enige kwartsoppervlak ter wereld met een bacteriostatische technologie. Deze unieke eigenschap zorgt voor een uiterst hygienisch oppervlak. Als niet poreus materiaal is SilestoneR vochtwerend, dus ook uitermate geschikt voor de natte ruimtes in huis.

Cosentino Group, wereldleider op het gebied van de ontwikkeling, productie en distributie van kwartsoppervlakken en andere soorten natuursteen, introduceert Suede, een nieuwe afwerking met een matte textuur voor Silestone® kwartsoppervlakken.

Dit oppervlak werd ontwikkeld door de R&D afdeling van Cosentino Group. De textuur van het Suede oppervlak biedt dankzij zijn schoonheid en elegantie een uniek gevoel bij aanraking.

Silestone® Suede heeft een matte afwerking en heeft geen aanvullende producten nodig om de kleur te intensiveren. Het is bijzonder goed bestand tegen vlekken en voelt aangenaam zacht aan. Dit met de vertrouwde consistentie in kleur en kwaliteit.

De nieuwe Suede afwerking is verkrijgbaar in meer dan 30 kleuren en is geschikt voor werkbladen en betegeling. Het dagelijks onderhoud van werkbladen in Suede afwerking is eenvoudig: reinigen met water en zeep volstaat.

Suede bevat, net als de twee andere Silestone® afwerkingen gepolijst en Volcano, de unieke Silestone® bacteriostatische eigenschap, die maximale hygiëne garandeert op alle toepassingen.

Wereldleider op het gebied van de productie en distributie van kwartsoppervlakken, natuursteen en gerecyclede oppervlakken, presenteert met de nebula serie alle ingrediënten voor een frisse zomerse keukenlook.

Silestone Innoveert met een nieuwe spoelbak
Het nieuwe spoelbakmodel DUE maakt deel uit van de reeks Integrity by Cosentino die een doorbraak betekende voor de sector van de kwartsmaterialen.

Waterkeringblad voor de moderne, strakke keuken Een waterkering op uw aanrechtblad is uiterst praktisch. Maar als u kiest voor een strakke keuken met een kunststof blad, dan past de bestaande waterkering daar niet zo goed bij. Het nieuwe waterkeringblad van Dekker Zevenhuizen doet dat wél. Dat Toplaminaat®-blad heeft namelijk een heel onopvallende - maar effectieve - waterkering, en is dankzij zijn rechte voorkant volledig afgestemd op de stijl van de huidige keukens. Temeer daar het vervaardigd is van 38 mm dik multiplex, in plaats van de gebruikelijke 32 mm. Een ogenschijnlijk klein verschil, dat u echter wél heel duidelijk ziet!

Met dit blad combineert u dus de praktische voordelen van een waterkering met een robuust, strak design. Het is al te koop bij alle betere speciaalzaken. U hebt keuze uit maar liefst twintig kleuren.

Bron: Dznet

U kiest voor een keuken met een strak Italiaans design? Of droomt u van de warme aardetinten van Toscane? Dan is CeraNuovo beslist iets voor u. CeraNuovo is een nieuw werkblad voor de Nederlandse keuken dat door Dekker Zevenhuizen BV is geïntroduceerd. Dit, uit Italië afkomstige, keramische blad is in tegenstelling tot alle andere natuurlijke materialen volkomen egaal van kleur, waardoor het een onvergelijkbare uitstraling heeft. Dat het ook nog eens een van de meest gebruiksvriendelijke bladen is, is mooi meegenomen!

Met zijn egaal getinte, 100% kleurvaste oppervlak kan het CeraNuovo-blad de keuken vele gezichten geven en voor even verrassende als esthetische effecten zorgen, doordat het zich goed laat combineren: met de achterwand en de randafwerking, maar ook met andere materialen zoals rvs. Voor een extra robuust uiterlijk kunt u het blad nog laten opdikken naar 6, 8 of 10 cm.

Uiterst gebruiksvriendelijk
CeraNuovo heeft echter niet alleen allure door zijn unieke, warme en koelere Uni-kleuren, maar is volgens het TNO-rapport ook nog eens hittebestendig dat schalen uit de oven er rechtstreeks op kunnen worden gezet en een beschermingsplaat voor de achterwand overbodig is. Bovendien is het bijzonder krasbestendig: waar graniet gemiddeld een hardheid heeft van 6,8 op de schaal van Mohs, heeft CeraNuovo een hardheid van 8. Verder is CeraNuovo watervast, vlekbestendig, hygiënisch en onderhoudsarm. Dankzij deze eigenschappen behoort dit nieuwe keukenblad tot de top van gebruiksvriendelijke werkbladen.

CeraNuovo is verkrijgbaar bij de betere speciaalzaken.

Roestvrijstaal (rvs) is een materiaal met vele mogelijkheden, maar het is vooral op zijn plaats waar watervastheid en hygiëne een belangrijk item zijn. Door deze eigenschappen, het tijdloze uiterlijk en professionele uitstraling is het materiaal dan ook bijzonder geschikt voor de fabricage van keukenbladen.

Keukenbladen van rvs zijn verkrijgbaar met een glad geborsteld oppervlak, met een wafelmotief of met een fijne etsstructuur. Voor de randafwerking kan worden gekozen uit een waterkering of een vlak omgezette rand. De hoekverbindingen en de aansluiting van de spoelbakken kunnen naadloos (en dus uitermate hygiënisch) worden gerealiseerd.

Bij normale vervuiling hoeft het blad alleen maar afgenomen te worden met water en een ontvettende zeep. Bij sterke vervuiling kunnen de plekken behandeld worden met veel water en Staalfix. Omdat rvs krasgevoelig is, dient snijden en hakken altijd te gebeuren op een snijplank.

Bron: Vereniging Comfortabel Wonen

Een werkblad moet tegen een stootje kunnen. De belangrijkste criteria zijn dan ook dat het makkelijk te onderhouden is en bestand tegen hitte, vlekken, zuren en krassen. Het oog wil natuurlijk ook wat. Gelukkig is er een ruime keuze. Een overzicht.

Roestvrij staal
Roestvrij staal is hygiënisch en watervast. Spoelunits en inbouwapparatuur zijn bijna naadloos te integreren en er is een enorme verscheidenheid aan diktes, waterkeringen en reliëfs. Voor de moderne keuken is een geborsteld RVS oppervlak het populairst. Wel zijn er op RVS snel vingerafdrukken te zien en zullen bij gewoon gebruik kleine krasjes ontstaan.

Natuursteen
Natuursteen is een verzamelnaam voor veel verschillende steensoorten. In de keuken wordt vooral graniet toegepast: een sterk en duurzaam materiaal met een glanzend of mat oppervlak. Omdat het zoals de meeste steensoorten poreus is, wordt het na het polijsten voorzien van een beschermende siliconenlaag. Hierdoor is het goed bestand tegen zuur, hitte en krassen. Ook marmer en Belgisch hardsteen worden gebruikt voor werkbladen. Deze zijn minder hard dan graniet en gevoeliger voor vetten en zuren en daarom krasgevoelig.

Hout
De voornaamste kwaliteit van hout is dat het een warme sfeer schept. Er is een grote verscheidenheid aan houtsoorten en kleuren. Dat gaat van licht essen tot donker noten en alles ertussenin. Hout is krasgevoelig en reageert op vocht en temperatuurschommelingen. Een goede voorbewerking (lakken of oliën) is daarom essentieel. De duurzaamheid is afhankelijk van de hardheid van de houtsoort.

Glas
Vrij nieuw zijn de werkbladen van thermisch gehard glas. Deze zijn behalve hygiënisch zeer kras- en slijtvast. De dikte varieert van 10 tot 20 mm. Het glas kan mat of glanzend worden afgewerkt. De onderzijde is voorzien van een gekleurde coating. Ook zijn er bladen waarbij het glas op een watervaste onderlaag wordt gelijmd. Glazen bladen zijn in alle kleuren en vele dessins verkrijgbaar.

Keramiek
In laboratoria worden ze al langer toegepast. In de keuken zijn ze betrekkelijk nieuw: keramische werkbladen. Kleurvast, krasbestendig en onderhoudsarm. En, omdat ze zeer hittebestendig zijn, kunt u er zelfs zonder onderzetter een hete pan op plaatsen. Dagelijks een vochtig doekje met zeep erover halen is voldoende.

Lavastone
Lavastone is onderhoudsvriendelijk en hittebestendig. De glazuurlagen geven het een glanzend uiterlijk. Alle kleuren zijn mogelijk. Tijdens het bakken ontstaat in het glazuur een craquelé -effect en vormen zich kleine, donkere pigmentvlekjes. Dat geeft het blad een exclusieve look met een speels tintje. Lavastone heeft naast het gewone dagelijks onderhoud geen speciale aandacht nodig. Er is wel een limiet aan de maximale afmeting.

Beton
Een werkblad van beton geeft de keuken een industrieel uiterlijk. Dus als u écht voor strak en sober gaat, dan is beton zeker een geschikte keuze. Ook kunnen spoelbakken naadloos worden meegegoten. De kleur van beton loopt van licht- tot donkergrijs. Beton is hittebestendig en hard.

Terrazzo
Terrazzo is een mengsel van marmer- en granietkorrels en beton. Terrazzo kan precies op maat worden gegoten, ook in afwijkende vormen en formaten. Terrazzo is weinig krasbestendig en gevoelig voor vlekken. Een dagelijks lapje over het werkblad en een periodieke onderhoudsbeurt met een speciale polish houden het blad lang mooi.

Composiet
Composiet is een mengsel van kwarts-, steen- of granietkorrels en een bindmiddel. Het is in vele kleuren verkrijgbaar. De afwerking kan zowel mat als glanzend zijn. Kwartscomposiet bladen worden onder verschillende namen verkocht, vaak eindigt de merknaam op -stone. Als er gebruik wordt gemaakt van steenkorrels en meer dan 5% bindmiddel is er sprake van kunststofcomposiet of volkunststof. Dit materiaal kan vrijwel naadloos worden verwerkt in de meest uiteenlopende vormen en formaten. Ook kunnen spoelbakken worden meegegoten of achterwanden onzichtbaar worden verlijmd. Dagelijks reinigt u het blad met een doekje en zachte zeep.

Kunststof
Hoewel natuursteen aan populariteit wint, staat kunststof al jaren op nummer één. Het is onderhoudsvriendelijk, betaalbaar, slijt- en krasvast en hygiënisch. Kunststof bladen hebben een onderlaag van MDF, multiplex of spaanplaat. Daarop wordt een kleur of print aangebracht en een kunststof toplaag. De randen van de bladen worden afgewerkt met een lijst of waterkering. Doordat kunststof bladen in talloze kleuren en prints verkrijgbaar zijn, kunt u altijd wel iets vinden dat bij uw keuken past. Houd er rekening mee dat goedkopere bladen vaak een onderlaag van spaanplaat hebben. Kunststof wordt ook wel verkocht onder de naam toplaminaat of HPL.

De ideale spoelbak bestaat
Ook spoelbakken zijn er in uiteenlopende materialen, zoals roestvrij staal, natuursteen, kunststof en keramiek. De vorm, rond, vierkant is een kwestie van persoonlijke smaak. Een dubbele bak verdient de voorkeur, maar anderhalve bak is een goede keuze als de beschikbare ruimte niet onuitputtelijk is. Spoelunits kunnen van alle gemakken worden voorzien, zoals afdruiprekken en vergietbakjes. Ook handig: een afvalvermaler in de afvoer. Wanneer spoelbak en werkblad van hetzelfde materiaal zijn, kan de spoelbak naadloos worden geïntegreerd. Ook kan een spoelbak worden opgebouwd, vlak ingebouwd en ondergebouwd. In het eerste geval ontstaat een opstaande rand in het werkblad. Dit heeft als nadeel dat vocht van het werkblad wat lastiger in de spoelbak terechtkomt. Dat is niet het geval bij vlakbouw. Daarbij sluit de rand vlak aan op het werkblad. Bij onderbouwspoelbakken bevindt de rand van de bak zich geheel onder het werkblad.

Met een keukenblad van graniet haalt u de natuur in huis. Graniet wordt op verschillende plaatsen in de wereld gewonnen in een grote variatie aan soorten. Daarom heeft elke plaat graniet zijn eigen uiterlijk en is geen keukenblad qua structuur en kleur gelijk. Graniet is zeer hard en daardoor in hoge mate kras- en stootvast.

Granieten werkbladen kunnen worden uitgevoerd met een gepolijst (hoogglans), gezoet (matglans) of gebrand (antiek) oppervlak. De meeste soorten zijn enigszins poreus, waardoor vlekvorming na verloop van tijd niet helemaal uitgesloten is. Een granieten keukenblad moet dan ook regelmatig behandeld worden met een speciale polish om te voorkomen dat er vlekken intrekken en om ervoor te zorgen dat het oppervlak mooi glanzend blijft.

Schoonmaken is simpel: neem uw keukenblad dagelijks af met een vochtige doek. Hardnekkige vlekken kunt u verwijderen met de gebruikelijke zachte huishoudmiddelen. Agressieve stoffen moeten onmiddellijk worden weggespoeld zodra ze op het blad terecht komen.

Graniet is verkrijgbaar in vele kleuren en met diverse randafwerkingen, zowel in vlakke uitvoering als met een waterkering.

Bron: Vereniging Comfortabel Wonen

Inspelend op de huidige woontrend waarin verschillende ruimten in elkaar worden geïntegreerd, introduceert Erbi een speciaal programma van kwalitatief hoogwaardige keukenbladen en achterwanden die opvallen door een heel bijzondere structuur. Het betreft hier de nieuwe Design Collectie van Erbi.

Hiermee kunnen hele subtiele overgangen worden gerealiseerd van keuken naar woonkamer.

Deze bijzondere collectie bestaat uit een aantal onderscheidende HPL-Toplaminaat® kleuren met een bijzondere structuur die zeer geschikt zijn voor toepassing als keukenblad en/of achterwand. Dit materiaal zal binnenhuisarchitecten en creatieve consumenten prikkelen om na te denken over toepassingen in bijvoorbeeld eet- en/of woonkamers.

De structuur en de decors van de keukenbladen en achterwanden zorgen voor een levendig effect en realiseren een verrassend totaalbeeld.

Eveneens nieuw zijn de Solid Glass achterwanden met een unieke structuur. Men kan kiezen uit vijf structuren: doorzichtig gebloemd, gestreept linnen, bamboe, extra helder, extra helder glanzend. Er is keuze uit acht kleuren.

Keukenbladen en achterwanden uit de Design Collectie zijn goed te combineren met andere materialen, producten en kleuren uit onder andere het Erbi programma. Denk hierbij aan combinaties met CaesarStone®, RVS, aluminium, beton, keramiek of hout.

Het onderhoud is eenvoudig, met een vochtige doek behandelen is voldoende en hardnekkige vlekken kunnen worden verwijderd met zachte huishoudelijke schoonmaakmiddelen.

De Erbi werkbladen kunnen via de keukenvakhandel op maat worden besteld. Naast toepassingen in keuken kan ook worden gedacht aan badkamers, tafelbladen, topbladen voor wandkasten, etc.

Meer informatie: www.erbi.nl

Innovatie staat hoog in het vaandel bij de Nederlandse keukenbladenproducent en leverancier Erbi. Om in te spelen op de huidige interieurtrends is het keukenblad met de kenmerkende zwarte kern vernieuwd. Erbi heeft daarbij niet alleen het assortiment op diverse punten aangepast, ook gaat de collectie verder onder de naam Top Core.

Tegenwoordig kunnen we in de moderne keuken niet meer om dunne werkbladen heen. Erbi speelt op deze trend in door de dikte van de werkbladen te verfijnen naar 10 mm. Daarnaast is de collectie uitgebreid naar 12 kleuren. De effen kleuren en houttinten uit het nieuwe programma geven het blad een strakke uitstraling. Bijzonder is dat de kleuren ook onderling goed op elkaar aansluiten. Zo zijn achterwanden en werkbladen naar wens in diverse kleursamenstellingen te combineren.

Top Core® is een dikke laminaat dat bestaat uit een gekleurde bovenlaag met daaronder enkele lagen met fenolhars geïmpregneerd krachtpapier. De zwarte kern van het blad ontstaat door het aantal lagen papier. Onder hoge druk en temperatuur worden deze lagen samengeperst tot een plaat van10 mm. Uiteindelijk wordt het blad afgewerkt met een overlay die de oppervlaktestructuur bepaald.

Top Core® is zeer stevig en compact en daardoor stootvast. Het blad is even kras- en slijtvast als HPL. Het gesloten oppervlak zorgt ervoor dat het werkblad bijzonder watervast, hygiënisch en eenvoudig te reinigen is.

Het onderhoud van Top Core® is eenvoudig; dagelijks afnemen met een vochtige doek is voldoende. Wanneer er sprake is van hardnekkige vlekken, dan is het mogelijk deze te verwijderen met zachte huishoudelijke schoonmaakmiddelen.

Keukenbladen van Erbi zijn te koop bij minstens 800 keukenspeciaalzaken in Nederland. Erbi is ook in het bezit van een eigen showroom in Alphen aan den Rijn. Hier zijn naast Top Core® ook alle andere collecties te bezichtigen waaronder CaesarStone®, Solid Glass, Corian® en HPL-Toplaminaat®.

Tot begin jaren zestig kon men voor het aanrecht kiezen uit. terrazzo of terrazzo. Oftewel, het overbekende zwart-witgevlekte, gestorte aanrecht met geïntegreerde spoelbak in zwart-witblokjes. Uniformiteit alom. Inmiddels is het aanrecht omgedoopt in keukenwerkblad en is het net zo aan mode onderhevig als de rest van de keuken. Terecht, want het vormt de uitvalsbasis in uw keuken.

Of u nu uitgebreid kokkerelt of niet, ongemerkt brengt u heel wat uren per week achter het aanrecht door. U maakt er alle ingredienten op klaar, u kookt er aan en u wast er aan af en u gebruikt het als werkplek voor allerhande keukenmachines. Daarom is een mooi keukenwerkblad beslist de moeite waard. U geniet er iedere keer opnieuw van. De keuze is tegenwoordig zo gevarieerd dat er voor vrijwel ieder budget en voor iedere smaak een blad is. Van kunststof tot warm hout en chique graniet. En. ook het terazzo keukenwerkblad is terug van weggeweest.

Toplaminaat: praktisch en mooi
Bent u op zoek naar een zeer praktisch keukenblad waarbij u bovendien uit een keur aan dessins en kleuren kunt kiezen? Dan is een blad met een afwerking van HPL-laminaat een uitstekende optie. HPL staat daarbij voor High Pressure Laminate. Het laminaat bestaat uit meerdere lagen en de toplaag is in melaminehars is gedrenkt. Hierdoor krijgt het blad een behoorlijk krasvast oppervlak en is ook nog eens nagenoeg ongevoelig voor huishoudelijke middelen. De bladen zijn dan ook gemakkelijk schoon te houden en uiterst hygiénisch. Werkbladen met Toplaminaat worden tegenwoordig prachtig afgewerkt met randlijsten die exact bij de uitstraling van uw keuken passen.

Solid Glass: vernieuwend product
Solid Glass is een werkelijk vernieuwend product in de keuken als het gaat om keukenbladen. De keukenbladen zijn gemaakt van 10 mm en 19 mm gehard glas en de onderzijde is voorzien van een coating. De bladen zijn kras-, slijt- en stootvast. Door de glasgroene kleur in combinatie met de matte bovenzijde krijgt het blad een prachtig diepe en transparante uitstraling. De randen worden eenvoudig geslepen en voorzien van een klein facet. Het materiaal doet de rest.

Composietsteen: luxe en gemak
Bladen van composietsteen zijn geen natuurproduct, maar bestaan wel uit natuurlijke materialen. Het materiaal is zelfs harder dan graniet, het is kras- en stootvast en gemakkelijk in onderhoud. Het is eenvoudig met zachte huishoudelijke middelen te reinigen. Composietbladen zijn onder een veelheid van namen op de markt. De meeste daarvan eindigen op stone en daar heeft dit unieke product dan ook het meeste van weg. Composietsteen is machinaal vervaardigd en bestaat voor ongeveer 95 procent uit kwartskorrels. Daaraan is 5 procent bindmiddel (meestal polyesterhars) toegevoegd om er een homogene plaat van te maken. Door toevoeging van een kleine hoeveelheid pigment is het blad in allerlei kleurschakeringen verkrijgbaar. Sinds kort zijn er ook "leather touch"-bladen op de markt. Het ruwe oppervlak, dat aanvoelt als leer, is vlekbestendiger, rustiger, egaler - en gemakkelijker in onderhoud en het gebruik. Composietsteen is met recht een uniek product dat zich gemakkelijk in iedere sfeer laat toepassen.

Lavasteen: unieke uitstraling
Wilt u een keukenwerkblad in de kleur van uw gordijnen? Dat kan met een blad van lavasteen waarbij echt lavasteen en twee lagen glazuur wordt gecombineerd. Nadat het lavasteen op de juiste dikte is gebracht, wordt het van een glazuurlaag voorzien en op zeer hoge temperatuur gebakken. Dit proces wordt nogmaals herhaald maar nu met een glazuren kleurlaag. Het resultaat is een blad met een dat nog meer spreekt door pigmentvlekjes die iets donkerder dan de hoofdkleur zijn. Lavasteen kan worden geleverd tot een maximale lengte van 2,40 meter bij een breedte van maximaal 1,30 meter. Lavasteen is zeer hittebestendig en heeft geen onderhoud nodig.

Hout: warme sfeermaker
Al vele jaren wordt massief hout als keukenwerkblad toegepast. Houten bladen passen niet alleen in de nostalgische keuken. Ook bij strakke keukenlijnen ontstaat een beeld waarbij de warme houtkleur een lust voor het oog is. De moderne bladen zien er echter wel wat anders uit dan vroeger en zijn bovendien minder kwetsbaar dan vroeger. Naast het klassieke beuken en eiken, worden nu ook houtsoorten als teak, noten, ahorn (esdoorn), en kersen toegepast. De huidige lakken geven een goede bescherming tegen vocht, maar beschadigingen blijven moeilijk te repareren. De meeste bladen worden dan ook geolied. Dat beschermt iets minder tegen vocht, maar kleine beschadigingen zijn eenvoudig met wat fijn schuurpapier en opnieuw oliën te herstellen. Een houten blad vraagt dus om een beetje zorg, maar u krijgt er dan ook wel een prachtige sfeermaker voor terug.

Volkunststof: de naadloze oplossing
Volkunststof werkbladen worden gemaakt van een mineraal vulmiddel dat gebonden wordt met een polyester- of acrylhars. Het resultaat is een oersterk materiaal dat voor een keukenwerkblad uiterst praktisch is. En mocht zich toch een beschadiging voordoen dat is dat met fijn schuurpapier zo opgelost. Of er kan onzichtbaar een nieuw stukje ingelijmd worden. Door de grote dichtheid is een volkunststofblad water- en vuilafstotend en bovendien ongevoelig voor de meeste huishoudelijke middelen. Schoonmaken met een doekje en wat afwasmiddel is meestal voldoende. Volkunststof heeft verder het voordeel dat het naadloos en vrijwel onzichtbaar verlijmd kan worden. Het werkblad ziet er daarmee uit alsof het uit één geheel bestaat. Zelfs de spoelbak kan van hetzelfde materiaal vervaardigd en naadloos bevestigd worden.

Voor wie van puur natuur houdt
Natuursteen is een delfstof die reeds in de oertijd is ontstaan. In de steenhouwerij worden er platen van gemaakt die vervolgens worden gepolijst en voorzien van een beschermende siliconenlaag. De bekendste oppervlakte-soorten zijn: gepolijst (glad en glanzend), gezoet (glad en mat) en gevlamd (grof en mat). Omdat iedere partij van dit natuurmateriaal uniek is, doet u er verstandig aan alle bladdelen in één keer te bestellen. Wie voor een natuurstenen werkblad kiest, kiest voor een haast onverwoestbare kwaliteit. Graniet kan letterlijk tegen een stootje. Het is uitstekend bestand tegen hitte en tegen alle schoonmaakmiddelen. Natuursteensoorten als hardsteen, marmer en zandsteen zijn daarentegen slechter tegen schoonmaakmiddelen bestand en daardoor ook minder geschikt als aanrechtblad.

Roestvrijstaal: tijdloos design
Dé vernieuwing op het gebied van het aanrecht was veertig jaar geleden het roestvrijstalen blad. Roestvrijstaal is en blijft tijdloos en heeft nog steeds een design-uitstraling. Het is zelfs actueler dan ooit. De mogelijkheden met dit materiaal zijn dan ook vrijwel onbeperkt. Het is verkrijgbaar in elke lengte, breedte, dikte en vorm. Het oppervlak kan uit verschillende structuren bestaan en kan mat of glanzend zijn. De spoelbak wordt meestal volledig geïntegreerd. Roestvrijstaal is hygienisch en gebruiks-, onderhouds- en milieuvriendelijk. Bij vlak roestvrijstaal zullen door het gebruik krasjes ontstaan, maar dat hoort bij het karakter van het materiaal en tast de duurzaamheid absoluut niet aan.Voor het dagelijks onderhoud kan het oppervlak met een vloeibaar schuurmiddel worden gereinigd.

Spoelbakken: ongekende mogelijkheden

De spoelbak is, samen met het aanrechtblad, het meest gebruikte deel van de keuken. Een spoelbak moet dan ook aan hoge eisen voldoen. Een goede spoelbak, vlakinbouw of onderbouw, sluit perfect op het aanrechtblad aan, waardoor u geen last heeft van opstaande randen of richeltjes. Het water veegt u eenvoudig van het aanrecht de bak in en vuil krijgt geen kans zich in de kieren te nestelen.Voor iedere keuken en wens is wel een passende spoelbak leverbaar. Een enkele, dubbele of anderhalve bak, met of zonder afdruipblad, rond of vierkant. En dat is nog maar een kleine greep uit de mogelijkheden. Tegenwoordig zijn er zelfs spoelbakken van modern vormgegeven beton! De vierkante vorm en de dikke wanden geven deze spoelbak een robuust uiterlijk. Vooral in combinatie met bijvoorbeeld een keukenblad van composietsteen zijn prachtige combinaties te maken. Tevens zijn er voor vrijwel elke spoelbak accessoires leverbaar zoals snijplanken, inzetbakjes, draadkorven en afdruipschalen.

Bron: Stichting Confortabel wonen

Meer artikelen...