Bent u zich aan het oriënteren op een design keuken? Dan haalt u met een design keuken van Uw KeukenSpeciaalzaak gegarandeerd een ontwerp in huis dat in het oog springt. Met onze design keukens bent u naast een stijlvolle uitstraling ook verzekerd van kwaliteit en een hoogwaardige afwerking, uiteraard voorzien van de nieuwste apparatuur.

Eerlijke prijzen
Als consument zijnde wilt u op een eerlijke manier behandeld worden. Wellicht heeft u in het verleden slechte ervaringen gehad met de aanschaf van uw keuken. Daarom is Uw KeukenSpeciaalzaak altijd open en eerlijk, u zult bij ons geen tijdelijke kortingen of stuntprijzen vinden. Wij prefereren een transparant prijsbeleid en een afstemming op uw persoonlijke behoeften.

Gratis keukenboek
Wilt u meer weten over de mogelijkheden van design keukens? Vraag dan hieronder het gratis Boek Vooraf van Uw Keukenspeciaalzaak aan. Dit rijk geïllustreerde keukenhandboek bevat meer dan 80 pagina’s aan nuttige informatie, prachtige foto’s voor inspiratie, de nieuwste trends en mogelijkheden, waardevolle tips & ideeën.

25 jaar geleden zorgde ze voor een revolutie in het badkamerdesign, nu geldt ze als een icoon van de moderne badkamervormgeving: Tara van Dornbracht heeft zich sinds haar introductie in 1992 ontwikkeld tot een vaak gekopieerd en veelvuldig onderscheiden designklassieker. Ter gelegenheid van het huidige jubileum van Tara lanceert Dornbracht de kranenserie in het oppervlak Cyprum.
  
Nauwelijks een andere kraan dan Tara heeft fundamenteel zoveel betekend voor het badkamerdesign. Met haar minimalistisch design, de karakteristieke kruisgrepen en de slanke, ronde uitloop kwam ze begin jaren negentig helemaal niet overeen met de trend. Maar desondanks of juist om deze progressieve vormenspraak werd Tara binnen een korte tijd een designicoon. Slechts 10 jaar na de introductie verscheen met “Tara. Kraan en archetype” een publicatie die was toegewijd aan het succesverhaal.
 
Sindsdien heeft Dornbracht dit consequent voortgezet. In 2008 werd het design van Tara subtiel bewerkt, geheel in overeenstemming met de leidraad: “een klassieker verandert men niet, men verfijnt hem.” Een reductie van de diameter van grepen en rozetten en een minimale verlenging van de kraanbody maakten Tara slanker, rechter en verfijnder. De contouren van alle Tara kranen werden in aangescherpt om de perfecte geometrie en symmetrie van de vormenspraak nog duidelijker te laten spreken.
 
“Tara belichaamt de designprincipes van Dornbracht: Proportie, Precisie, Progressiviteit, Persoonlijkheid en Performance”, zegt Andreas Dornbracht. Deze zogenaamde 5 P’s vormen de basis van een duurzame esthetica, die zich niet laat leiden door tijdgebonden smaak maar door universele vormgevingsprincipes. “Ook 25 jaar na haar introductie is Tara nog steeds actueel en geldt net als voorheen als een begrip voor de belichaming van Avantgarde in de badkamer.
 
Kenmerkend voor een klassieker als Tara is dat ze universeel toepasbaar is en zich in de meest verschillende contexten laat ensceneren. Dit komt niet alleen door de heldere vormspraak maar ook door de veelvoud aan oppervlakken. Zoals alle series van Dornbracht is ze in talrijke varianten verkrijgbaar van chroom, platina en champagne tot messing en goud en daarnaast in verschillende matte en gelakte varianten. Dankzij deze veelvoud past Tara zn sur ton in de badkamerarchitectuur of wordt ze ingezet om contrastrijke accenten te zetten. Soms werkt ze klassiek, soms progressief maar altijd actueel en modern. Zo opent Tara talrijke opties voor een persoonlijk vormgeving van de badkamer en geeft ze ook een antwoord op de megatrend individualisering.
 
Met Tara in Cyprum bewijst Dornbracht nogmaals de veranderlijkheid van de iconische kranenserie. Het rosé-gouden oppervlak uit 18-karaat goud en koper kenmerkt zich door een bijzondere glans die warmte en elegantie uitstraalt.
 
Tara is in vele uitvoeringen voor toepassing bij wastafel, bad, douche en bidet alsook als keukenkraan beschikbaar. Naast de klassieke kruisgrepen zijn alle varianten ook met hendelgrepen verkrijgbaar. Een perfect op de kraan afgestemde accessoire programma complementeert de serie.

Küppersbusch presenteert een nieuwe oven serie met een intuïtieve bediening. De oven kan op afstand met een app worden bediend. Speciale aandacht werd besteed aan de intuïtieve user control. De heldere menustructuur vereenvoudigt het gebruik van de bediening. De hoog-resolutie displays bieden een perfect zicht vanuit alle hoeken, ongeacht de inbouw situatie.

Mix and Match
Küppersbusch biedt maximale ontwerpvrijheid bij de keuze van de apparatuur. Men kan kiezen en combineren met verschillende kleuren, modellen en handgrepen. Ook kunnen verschillende apparaten uit de serie Profession+, Premium+ of Comfort+ met elkaar worden gecombineerd.

Nieuwe functionaliteit
De nieuwe functionaliteit van de Küppersbusch ovens beantwoordt aan de individuele behoeften van de gebruiker, mensen die "basic settings” willen gebruiken kunnen kiezen tussen één van de vele oven functies (zoals boven en onder verwarming of hetelucht functie) en zelf de tijd en temperaruur selecteren is ook nog steeds mogelijk. Selecteer speciale functies, zoals fermenteren, regeneratie of andere automatische programma's. Met maximaal 100 automatische programma’s kan de gebruiker kiezen tussen pasta, vis, vlees, groenten en dessert. Hierna geeft men het gewicht, en de gewenste gaarheid aan. De oven zal dan bepalen zelf bepalen welke functie de beste is en de juiste tijd instellen en gebruiken. Küppersbusch ovens passen zich aan op het individuele kookgedrag van de gebruiker. Favoriete functie zoals programma's en recepten kunnen worden opgeslagen in de map favorieten en zorgen voor een snelle toegang naar het gewenste recept vanaf het beginscherm in het menu.

Smart Cooking met K-Connect
De ovens uit de Profession+ serie zijn voorzien van WiFi en kunnen op afstand bediend worden met de K-Connect app. Met de zoekfunctie kan de gebruiker een breed scala aan recepten bekijken en naar de oven sturen. De programma en kookinstellingen worden dan direct ingevoerd in de oven en kunnen dan via de smartphone bediend worden.

Reiniging
De vernieuwde ökotherm® oven katalysator zorgt ervoor dat zelfs tijdens het bakken en braden van gerechten de circulerende lucht en de oven direct wordt gereinigd.

XXL ovenruimte
De 60 cm hoge XXL oven bied voldoende ruimte voor het bakken en braden op vijf verschillende niveaus. De oven heeft een inhoud van 70 liter. De bakplaten van de 60 cm oven/ stoomovens zijn uitwisselbaar en passen ook in de 45 cm oven/ stoomovens.

Koelen & vriezen Welke deur in huis wordt het meeste gebruikt? Inderdaad de deur van de koelkast. Want hierin staan spullen die we iedere dag gebruiken. Alle tips, trends en laatste nieuws over koelkasten hebben we voor u op een rij gezet. Want de ontwikkelingen op het gebied van koelkasten volgen elkaar snel op.

Doe de deur dicht
Moderne koelkasten zijn sinds 1980 maar liefst 60% zuiniger geworden. Dit is te danken aan een verbeterde isolatie, geoptimaliseerde compressoren en de toepassing van (micro-) elektronica. Maar het echte energieverbruik hangt meer af van de manier waarop de koelkast wordt gebruikt dan van de technische voorzieningen. Als de koelkast vaak open en dicht gaat, lang openstaat of wordt gevuld met warme levensmiddelen, dan loopt het verbruik direct op. Het loont dus om bewust met de koelkast om te gaan en hem niet open te laten staan tijden een snelle slok uit de fles.

Temperatuurzones
Vrijwel alle fabrikanten werken tegenwoordig met gescheiden koelsystemen voor vriezen en koelen die los van elkaar zijn in te stellen. Een koelkast heeft daarbij verschillende temperatuurzones. Bij de meeste koelkasten is het achterin kouder dan voorin en bovenin warmer dan onderin. Voordeel hiervan is dat de beste bewaartemperatuur (circa 5 ?C) niet voor alle levensmiddelen gelijk is: vlees en vis vragen om een lagere bewaartemperatuur dan (smeerbare) boter, kaas en eieren.

Tegenwoordig zijn er ook koelkasten met een nul graden zone. In deze zone kunnen levensmiddelen die snel bederven twee tot driemaal langer goed worden gehouden dan onderin een conventionele koelkast. Bovendien blijven smaak, vitaminen en andere bouwstoffen langer behouden. Hierdoor kan het biefstukje dat op vrijdag wordt gekocht, zonder invriezen, met geen enkel bezwaar pas op zondag gebakken en gegeten worden.

Amerikaanse koelkast
Een Amerikaanse koelkast ( is een luxe type koelkast met twee deuren. Deze koelkasten combineren meestal een koel- en een vriesgedeelte. Beide gedeeltes bieden enorm veel ruimte, je kunt hier werkelijk alles in kwijt. Daarnaast is een Amerikaanse koelkast vaak voorzien van allerlei handige snufjes, zoals een waterdispenser waarmee je een heerlijke koud glaasje water kunt tappen, een ijsblokjesmaker om je drankje te kunnen koelen en een door-in-door systeem. Bij dit systeem zit er een luik in de deur. Hierdoor kun je gemakkelijk spullen uit de koelkastdeur pakken, zonder dat je deze helemaal open hoeft te maken.

Trends op koel- en vriesgebied:


Combis zijn in opmars: steeds vaker koopt de Nederlander een koel- vriescombinatie.

Grotere keuze in soorten en maten: overheerste vroeger het beeld van de witte, rechthoekige koelkast. Tegenwoordig is er een grote variëteit aan koelkasten

Van binnen naar buiten: uitwendige temperatuurregelaars nemen de functie van de draaiknop over en zorgen voor een preciezere werking van de koelkast.

Op de graad nauwkeurig: de temperatuur en de luchtvochtigheid binnen de koelkast zijn steeds nauwkeuriger te regelen.

Koele boel: steeds meer koelkasten hebben twee gescheiden koelsystemen, een voor het koelgedeelte en een voor het vriesgedeelte, die los van elkaar ingesteld kunnen worden.

Dynamische koelkasten: bij een koelkast met dynamische koeling zorgen een of twee ventilatoren voor een gelijkmatige verdeling van temperatuur en luchtvochtigheid.

Nul graden vak: levensmiddelen die aan bederf onderhevig zijn, kunnen in dit vak twee tot drie maal langer goed worden gehouden zonder dat ze worden ingevroren.

Zuiniger en milieuvriendelijker: koelkasten zijn sinds 1980 maar liefst 60 procent zuiniger geworden.

CFK- en HFK-vrij: de moderne koelkast is voor meer dan 95% recyclebaar.

De juiste temperatuur krijgen en houden
Vaak is de temperatuur in koelkasten te hoog. Om bederfelijke producten goed te kunnen bewaren, moet de temperatuur in de koelkast tussen de 4 en 7 C zijn. Bij voorkeur het dichtst bij de 4 ?C. Bij die temperatuur wordt de groei van bacteriën en schimmels het meest geremd. Tegenwoordig hebben veel koelkasten displays waarop de temperatuur kan worden afgelezen. Heeft uw koelkast dit niet, dan is er een andere manier om de temperatuur te kunnen meten. Zet een koelkastthermometer in een glas water in het midden van de koelkast. Na circa 12 uur kan de temperatuur worden afgelezen, waarbij de thermometer wel in het glas water moet blijven. De gemeten temperatuur dient dan ongeveer 5 C te zijn.

Koeltips


Zet geen warme producten in de koelkast, maar laat ze eerst afkoelen. Dat voorkomt onnodige rijpvorming en energieverbruik.

Zet producten na gebruik meteen weer in de koelkast. Schenk bijvoorbeeld melk in een beker in plaats van het pak tijdens de lunch op tafel te laten staan. Dan hoeft het niet weer helemaal opnieuw af te koelen. Bovendien verkort een uur buiten de koelkast de houdbaarheid van de melk al met een dag.

Controleer de temperatuur in de koelkast regelmatig op verschillende plaatsen. Gebruik daarvoor een speciale koelkastthermometer (te koop bij de huishoudwinkel en in 2003 nog gratis verkrijgbaar bij het Voedingscentrum). Zet de thermometer in een glas water, en bekijk de temperatuur na bijvoorbeeld een nacht, als de koelkast een tijd heeft dichtgezeten.

Was groente en fruit direct voor gebruik en niet voordat u het in de groentela legt.

De smaak van koude producten is wat minder. Laat het product daarom een half uur voor gebruik op kamertemperatuur komen.

Bewaar bederfelijke producten op de koudste plaatsen. Koelkasten met een *** of **** vriesvak hebben een koeling in de achterwand. Deze koelkasten zijn het koudst achterin en onderin (boven de groentela). Koelkasten met * of ** hebben bovenin een vriesvak met daaronder de koeling. Deze koelkasten zijn boven achterin het koudst.

Houd bereide gerechten goed gescheiden van rauwe producten. Rauwe producten zijn meer besmet dan gare producten. In een gaar product daarentegen kunnen bepaalde bacteriën sneller groeien.

De groentela kan voor ongesneden groenten en fruit gebruikt worden. U hoeft deze niet apart te verpakken. Leg producten die kunnen lekken onderin de koelkast. Leg geen rauw vlees boven bereide producten, zoals toetjes of salades.

Elektriciteitsverbruik per apparaat per jaar in kWh en euros, en het elektriciteitsverbruik per apparaat in euros gedurende een gemiddelde levensduur van 13 jaar.