Staat de boom al? Nu de Sint het land uit is, mag elke woonkamer er aan geloven. Maar, kerst is het overal in huis, er is immers keuze genoeg! Op de winkelvloer en op Pinterest lonken de versieringen en in de bladen schreeuwen de koppen ons toe: It’s the season to decorate!

Kersttrends 2014

Kersttrends 2014

Kersttrends 2014

Die slogan slaat de kersttrend-spijker op zijn kop: versieren doe je niet meer die ene week rond kerst, maar de voor- en napret strijk je zo lang mogelijk uit voor een gezellig huis. Waar het heerlijk dineren is aan een bijzonder gedekte tafel of extra knus in de zithoek met kaarsen, slingers en wintergroen van november tot februari. En kerst beperkt zich niet tot dennenbomen of religieuze referenties, versieren kan in iedere woonstijl. Van landelijk en klassiek tot hip en urban, voor alle smaken is er volop keuze. I wish it could be Christmas every day, zo luidde de wens in de kerstkraker uit de seventies, en nu is het tijd om die uit te laten komen!

Het hele huis in kerstsfeer

Kersttrends 2014

Kersttrends 2014

De kerstboom is niet de enige plek om uit te pakken. Kies meerdere plekken in huis om te versieren voor een totaalbeleving: denk aan de hal en de trap, een dressoir, bijzettafeltjes of de vensterbank. Hier maak je kleine verzamelingen van decoratieve elementen. En dan hebben we het niet over glitter, engelenhaar en ander licht ontvlambaar spul, maar over bijzondere items die met smaak en aandacht bij elkaar zijn gezocht. Aan een tak in een metallic vaas of pot hang je een paar mooie hangers – de 2.0 versie van de kerstbal, want deze hippe hanger is mooi genoeg om ook na de feestdagen te laten hangen. Zet er een mooie kaars of waxinelichthouder bij, een (ingelijste) kerstkaart en combineer in een schaaltje een bijzondere kerstbal met wat dennenappels.

Kersttrends 2014

Kersttrends 2014

Kersttrends 2014

Kersttrends 2014

Grafische lijnen en geometrische colour blocks worden gecombineerd met papier, metalen en hout in de minst traditionele versieringen van het moment. Want wie zegt dat rood- en groentinten een monopolie hebben op kerst? In Scandinavische interieurs waar pastelkleuren en zachte tinten de boventoon voeren, voeg je met de kersthangers van Ferm Living en H&M Home en de slingers van Summer Will Be Back een feestelijk element toe. Ze zorgen voor een upgrade net zoals sieraden dat doen bij kleding: oorbellen of een ketting die van je kantooroutfit een partypak maken.

Eclectisch & onconventioneel

Kersttrends 2014

Kersttrends 2014

Niks kerststallen en engeltjes, bij De Bijenkorf lopen de onconventionele decoratiethema’s uiteen. Zo is er een onderwaterthema met vissen, schelpen en ballen met studs; een oosters thema in donkerrood met lantaarntjes voor in de boom en een thema vol romantic glamour met een vleugje rock & roll. De kleuren zachtroze en koper zijn chic met goud en champagne en een tikje decadent met parels, vogels en doodshoofden. Return to Sender gaat voor Bollywood met handbeschilderde hangers van papier maché uit India, inclusief glitters.

Kersttrends 2014

Er is geen betere gelegenheid om in nieuw tafeltextiel te investeren dan voor kerst. En wanneer je dat doet, is het zonde je nieuwe linnen maar twee dagen te gebruiken. Niet voor niks riep IKEA deze winter uit als dé tijd voor visite. Vul de feestmaand met dinner parties, die je de perfecte smoes geven om de gerechten voor je kerstmenu alvast te testen op vrienden en familie.

Kersttrends 2014

De tafel dos je naast een basiskleed uit met meerdere lopers, stoffen servetten, servetringen, onderborden en verschillende wijn- en waterglazen. De luxe feestsfeer is die extra afwas dubbel en dwars waard. Kaarsen mogen in deze setting natuurlijk niet ontbreken. Kies voor klassieke dinerkaarsen of ga voor anders met de kaarsen in de vorm van een spar of ster van It’s About Romi, ook weckpotjes gevuld met afwisselend waxinelichtjes en kerssterren zijn leuk. Kleed de tafel verder aan met bloemen en beeldjes of een mooie presse papier als conversation starter.

Kersttrends 2014

Het wordt extra feestelijk tafelen wanneer we een bekende kersttraditie van onze westerburen lenen, want als er één volk is dat weet hoe het uit moet pakken met kerst, dan zijn het de Engelsen wel. Hema verkoopt dit jaar echte Engelse Christmas Crackers: kartonnen kokers ingepakt als grote snoepjes. Iedere gast krijgt er één op zijn bord. Christmas Crackers open je met z’n tweeën en met een ruk. Dat zorgt voor een feestelijke knal en een competitief element, want de cracker breekt nooit precies in het midden. Degene die aan het langste eind trekt, mag het cadeautje houden en de feestmuts op. Dat is nog eens een goede start van het diner! Tijdens het eten houd je de kleinsten zoet met een gezellige kleurplaat als placemat. Zo sluiten we het oude jaar af en luiden we het nieuwe jaar in met een feestelijk huis. Was het maar elke dag kerst…

Bron: Perscentrum Wonen, www.woonmodetrends.nl
 

lijn brochure 1

Gratis woonboeken

Nog meer inspiratie opdoen? Vraag de onderstaande brochures gratis aan!

Goossens 2018
Superkeukens
Mijn Bad
Dik Geurts
Dru gashaarden
Henders & Hazel
Prominent
Design keukens
Design leuning
Xooon

 

Geslacht

 


Geboortedatum

 

Wonenonline nieuwsbrief
 Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief

 

 

Ook leuk om te lezen