6732
Luxaflex
Gepubliceerd: 25-10-2012

Welke trends zijn er dit jaar te verwachten in woonmodeland? Luxaflex® geeft een kort overzicht van populaire stijlen en bijpassende raambekleding. De trend Tender Textiles staat voor een knusse inrichting met zacht textiel, warme stoffen, natuurlijke groentinten en zandkleuren. Grovere materialen als onbewerkt hout, wol en vilt mogen gezien worden. Ook metaal en kunststof passen binnen deze trend, maar dan wel gecombineerd met kussens, een plaid of een zachte schapenvacht. Isolerende raambekleding met honingraatstructuur sluit perfect aan op deze knusse trend.

De dubbele laag zorgt voor een mooie gefilterde lichtinval en biedt daarnaast extra isolatie. Met een keuze voor extra brede plooien geef je de raambekleding net die grovere uitstraling die mooi in deze stijl past. Ook houten jaloezieën in een lichte kleur gaan goed samen met deze stijl en versterken de natuurlijk ambiance van het interieur.

Dat de jaren 50-stijl populair is, zien we aan tv-series als Mad Men en Pan Am. Nu doet deze stijl ook zijn intrede in het interieur. Je ziet zachte kleuren als roze, turquoise en beige, weelderige stoffen, slanke meubels en verfijnde, retro accessoires. Faboulous Fifties staat voor glamour, luxe en perfectie. Het strakke uiterlijk van Horizontale Jaloezieën geeft een elegante look en past perfect binnen deze stroming. Ook Silhouette® Shades stralen een luxe, rijk gevoel uit. Wanneer je voor een donkere kleur kiest, wordt die ervaring nog eens extra versterkt.

inspiratiebrochures1.png

Ook iedereen die van kleurexplosies houdt komt in 2012 aan zijn of haar trekken. Een helder kleurenschema bepaalt bountiful scenery, een trendthema met warme roodtinten en kleuren van diepgeel tot lime en petroleum. Folkloristische prints uit Azië en Afrika dienen ter inspiratie. Door Rolgordijnen in levendige kleuren voor het raam te hangen krijgt je huis het warme, kleurrijke accent dat bij deze trend past.

Bij de stijl Rust en Romantiek zijn de kernwoorden rustiek, doorleefd, licht en antiek. Je ziet veel warm noten- en kersenhout, cremekleuren, kobaltblauw en af en toe een hint koraalrood. Met vouwgordijnen benader je klassiek gedrapeerde gordijnen, maar door de moderne twist wordt het niet te zwaar. Zo zorg je voor een luchtige uitstraling die helemaal aansluit bij de trend.

"Voor elke trend hebben we passende producten," zegt Lisette van Zelst van Luxaflex Nederland. "Die ook nog eens volledig aan te passen zijn aan ieders smaak, want een trend betekent niet dat er geen ruimte is voor persoonlijke invulling."

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide