Een moderne landhuisstijl met een maritieme touch - de collectie "Côte d’Azur" vervult het verlangen naar de zee: met artistieke patronen met schepen, zeevogels en witte schuim, die verhalen over zeewind en golven fluisteren.

Lichte, als door de zeelucht gebleekte natuurlijke en pasteltinten – zeeblauw, lichtgroen, beige, lichtgrijs, taupe, garnalenrood – stralen het zachte licht van de vroege herfst aan de Côte d' Azur uit.

Strepenpatronen met de looks van touwen en verweerd hout, maar ook structuuruni's van linnen vormen een perfecte aanvulling.

De maritieme stijl past het beste bij eenvoudige houten meubels en gezellige, lichte accessoires.

 

De acht designs weerspiegelen op onnavolgbare wijze Contzens instinct voor kleuren, vormen en compositie. Zo zijn bijna unieke muuritems ontstaan: behang van hoge artistieke kwaliteit dat ruimtes karakter geeft. Veel motieven van colourcourage® zijn ontleend aan de natuur - soms naturalistisch, soms gestileerd, vangen deze motieven de levendigheid, ensceneren en beschrijven de ruimte opnieuw, zorgen voor sfeer en brengen accenten aan. "In de toekomst wordt behang als onderdeel van het holistische interieur gezien. Pas in dialoog met andere vormgevingsaspecten komt de waarde ervan tot zijn recht. Gecombineerde uni-oppervlakken, horizontale of verticale onderverdelingen, subtiele structuren en de juiste dosering van graphics, kleur en structuur zijn daarbij van groot belang", legt de kunstenaar uit. 

As-creation-artist-edition-002.jpg

In totaal vier van de acht behangpatronen zijn gebaseerd op tekeningen van Contzen. Het patroon "Dried Flowers" is bijvoorbeeld het resultaat van een natuurstudie, net als "Elegance in Greenhouse". Beide patronen laten de virtuositeit van de kunstenaar zien, maar versmelten gemakkelijk met zeer verschillende woonstijlen. Naast natuurlijke motieven zoals delicate bladeren, bloemen en schelpen omvat de collectie ook geometrische motieven zoals strepen, meanders en kammen. Contzen benadrukt de eenvoudige elegantie van deze vormen met een gevoelig kleurenspel: Soms verdwijnt het motief subtiel naar de achtergrond, waardoor het interieur benadrukt wordt. Soms treedt het meer op de voorgrond, waardoor de muur als het ware in een kunstwerk verandert. Het strenge, puristische en elegante motief "Cornish Castle" met zijn klassieke ruitenpatroon doet denken aan een adellijke residentie en is prachtig in harmonie met vintage-, leren of antieke meubels. Het klassieke en stijlvolle gestreepte patroon "Pyjama Préféré" daarentegen kan worden gecombineerd met bijna elke woonstijl: bijvoorbeeld jeugdig en licht of subtiel en rechtlijnig. "De patronen zijn op geen enkele manier spectaculair, trendy of zelfs opvallend", beschrijft Contzen zijn ontwerpen. 

As-creation-artist-edition-003.jpg

Alle acht designs van de behangcollectie colourcourage® worden gekenmerkt door een bijzondere frisheid en lichtheid. Ze zijn onopvallend en toch aanwezig. Elegant en toch niet streng. Uniek en subtiel qua design en structuur. De patronen staan voor een levensgevoel en zijn het destillaat van talloze reizen die Contzen door de jaren heen dwars door Europa heeft gemaakt. Dit maakt de behangcollectie colourcourage® ARTIST EDITION N°1 uiterst eigentijds en modern. Naast de acht ontwerpen bevat de collectie ook een reeks eenvoudige uni-behangen die bij de motieven passen. "Bij interieurdesign draait het om een juiste balans tussen patroonoppervlakken en uni-oppervlakken. De strip als scheiding van de twee vlakken speelt hierbij een belangrijke rol. Omdat de strip driedimensionaal is, interpreteert de kijker deze automatisch als onderdeel van de architectuur van de ruimte. Een afwisseling tussen patroonbehang en uni-behang is in dit geval dus volstrekt "logisch". Zonder onderverdeling met behulp van strips was de afwisseling tussen patroonbehang en uni-oppervlakken alleen mogelijk in de hoeken van de kamer. Dat zorgt qua ontwerp voor veel beperking en is niet bijzonder creatief", licht de kunstenaar toe. Het behang, de kleuren en de decoratieve strips van colourcourage® bieden talrijke creatieve mogelijkheden, maken het mogelijk om speels om te gaan met uiteenlopende ruimtelijke situaties en staan voor verfijndheid en stijl.

As-creation-artist-edition-004.jpg

As-creation-artist-edition-005.jpg

Zachte en bloemrijke motieven in fascinerend tegenlicht zorgen dat de kracht van de natuur. deel uitmaakt van het moderne interieurdesign. Bladeren en bloemen onthullen op grafisch creatieve wijze hun delicate geheimen en zorgen op hetzelfde moment voor een meditatieve aura van rust en evenwicht in de tijdsgeest van de jonge generaties.

Deze collectie, die verfijnde tinten van violet, blauw en roze met wit en crème combineert, is de logische en eigentijdse voortzetting van het klassieke landhuisbehang.

Tot in het kleinste detail grafisch en functioneel, over het geheel Scandinavisch en humoristisch. De collectie "Bjørn" van A.S. Création is de meester van herhaling, maar nooit saai. De collectie betovert op unieke wijze elke woonruimte met de flair van Scandinavisch design.

De geometrische lijn- of vlakkenpatronen op fijne textielstructuren creëren een visuele mantra die direct uit het thuisland van adembenemende fjorden lijkt te komen.

Van diep petrol en poedergeel tot zilverwit, het kleurenpalet straalt als een midzomernacht.

Popcultuur staat voor van alles, maar zeer zeker niet voor zachte tonen. Als dit wordt overgedragen naar kleur en vorm, levert de nieuwe collectie van A.S. Création op knallende wijze het bewijs hiervoor, direct op uw muur. Wonen, eten of slapen: jeugdigheid, plezier en levensvreugde staan hier in het middelpunt. Het kleurenpalet is door middel van rechtlijnige en organische vormen grafisch geworteld in de popcultuur en heeft een bewuste retro-touch. Hierbij wordt roze met geel en lichtblauw gemixt voor warme grijze, beige of witte tinten.

as-creation-pop-colours-02.jpg

as-creation-pop-colours-03.jpg

as-creation-pop-colours-04.jpg

as-creation-pop-colours-05.jpg

 

Wat hebben de Seychellen, Tahiti, de VS, India, Tanzania, de Maldiven en Mauritius gemeen? Al die plaatsen maken deel uit van een indrukwekkende digitaal bedrukte collectie "XXL World Trip" van A.S. Création gepresenteerd.

De buitengewone motieven uit de hele wereld worden ontdekt en gefotografeerd door Robert Putinier, een hedendaagse Franse fotograaf.

Putinier, een voormalige medewerker van de medische en wetenschappelijke faculteit in Lyon, reist als gepassioneerde fotograaf over de hele wereld. Hij heeft met 84 jaar nog geen zin om ermee op te houden. Hij bezocht onlangs, in december 2015, het noorden van Tanzania en documenteerde zijn indrukken met de camera. Hij heeft de resultaten van zijn reizen in talrijke berichten, boeken en exposities gepubliceerd.

Robert Putinier geeft als belangrijkste inspiratiebron het waarnemen en de sensibiliteit aan.

as-creation-xxl-world-trip-002.jpg

Zijn voorliefde voor andere landen en culturen stroomt in de veelzijdige selectie en motieven binnen en levert adembenemende opnamen van de meest uiteenlopende delen van onze aarde.

Hij brengt met zijn foto's de mooiste landschappen, planten en dieren bij u thuis. Of het nu speelse jonge dieren, sprookjesachtig mooie stranden of imposante bloemen zijn, er is voor iedere smaak een lievelingsmotief.

Ontdek de vele nieuwe afzonderlijke mogelijkheden voor vormgeving van uw wanden.

Daarbij heeft u in een uitstekende drukkwaliteit de keuze uit zes verschillende materialen.

as-creation-xxl-world-trip-003.jpg

Naast de reeds bekende draagmaterialen 150 g "Vlies Basic" en 200 g "Vlies Premium", evenals "Structuurvlies plus", bestaan er in de XXL World Trip-collectie ook nog de 130 g "Vlies mat", een ander structuurvlies "plus nr. 2" en 200 g "Mica", dat dankzij het prachtig glanzende oppervlak alle motieven een bijzondere uitstraling verleent.

Alle gekleurde motieven zijn gespiegeld, in zwart-wit of in sepia verkrijgbaar.

Graham & Brown, de Britse behangproducent, onthult met veel plezier haar Behang van het Jaar voor 2018: Pierre. Dit behang combineert betoverende bloemenpatronen in pasteltinten met een luxueuze witgouden metallic tint, twee aspecten die door de experts van de Graham & Brown studio aangestipt zijn als leidende interieurtrends. Het behang is vernoemd naar de beroemde Franse botanist Pierre Magnol, en bevat dan ook magnoliabloemen die puurheid en waardigheid symboliseren. Wendy van Gelderen, de Kleur- & Trendspecialist van Graham & Brown, zegt daarover: “De botanische terug-naar-de-natuur-trend zal in 2018 nog steeds populair zijn, maar dit behang is een wat meer glamoureuze versie van een klassieke bloemenprint en laat zien dat gewaagd maximalisme ook verfijnd kan zijn.”

Dit eigentijdse behang is ook beschikbaar in Platinum, met bloemen in verschillende tinten grijs gecombineerd met hoogglans metallic zilver, en ook in White Gold, Sky blue, en Glowing yellow.

Een betoverende reis langs de oude handelsroute naar het verre Oosten. Treedt in de voetsporen van de fonkelende edelstenen, het glanzende satijn, de ruwe zijde en het kostbare porselein. Doorkruis de schilderachtige landschappen, de silhouetten van de magnifieke bergen schitterend tegen het avondrood. Word omringd door de begeesterende geuren van uitheemse bloemen en specerijen, op weg naar een bestemming met geraffineerde patronen en intense kleuren.

Sundari: een collectie met prachtige dessins op vinyl met verschillende structuren. Een Perzisch tapijt met verweerde ornamenten, geraffineerd houtsnijwerk, een Indiaas bloemendessin met granaatappels en een groots paisley motief getekend in verweerde lijnen van zilver en goud. Een afgebrokkeld bladgoud patroon op canvas en een uni met een fijne horizontale grasweefselstructuur.

Van zacht beige tot ecru en saffraan, gebrand rood, celadon, blauw emerald en diep zwart. Een rijk scala aan wallpowers met verschillende dessins; van verweerde muren, schubmotieven, gevlochten papier tot sierlijk metaal, kasjmir en ikat.

Sundari neemt je binnen de muren van je eigen huis mee naar verre en mooie avonturen.

eijffinger-sundari-04.jpg

eijffinger-sundari-05.jpg

eijffinger-sundari-06.jpg

eijffinger-sundari-07.jpg

eijffinger-sundari-08.jpg

eijffinger-sundari-09.jpg

eijffinger-sundari-011.jpg

eijffinger-sundari-012.jpg

eijffinger-sundari-013.jpg

eijffinger-sundari-014.jpg

Laat de kracht van één enkele kleur voor zich spreken met Lino: een hommage aan magische monochromen en patronen met een verweerd effect. Tijdloos en tegelijkertijd helemaal van nu. Dessins als linosneden in diverse nuances van dezelfde kleur en het karakter van stonewashed linnen vloeien samen tot een onverwachte poëzie.

Ontdek de rijke schakeringen van grijs, blauw, crème, groen, teal-turquoise, greige en bruin. De natuurlijke schoonheid van industrieel linnen, van antraciet tot diep zwart, denimblauw, van off-white en warm wit tot puur canvas, van celadon tot donker flessengroen, zeegroen tot blauwgroen, het lichtgrijs van de lucht, mauve en donker aardebruin.

De dessins benadrukken de rauwe verleiding van het verstrijken van de tijd, met verweerde dessins en stoere patronen uit de natuur. Een grenzeloos heelal met sleetse bollen, een robuust en breed blokkendessin met een knipoog naar Rothko, botanische motieven met een metallic en suède effect. Krachtige berenklauw, silhouetten van takken en pluizige bloemen en een strakke grafische variant. Wallpowers met prachtige schermbloemen, een lommerrijk bospad, een oneindige lucht en zee en stoer verweerd canvas.

Kies met Lino voor de kracht van de enkele kleur en geef zo een tijdloos karakter aan je interieur.

eijffinger-lino---02.jpg

eijffinger-lino---03.jpg

eijffinger-lino---04.jpg

eijffinger-lino---05.jpg

eijffinger-lino---06.jpg

eijffinger-lino---07.jpg

eijffinger-lino---08.jpg

eijffinger-lino---09.jpg

eijffinger-lino---010.jpg

eijffinger-lino---011.jpg

eijffinger-lino---012.jpg

mywoodwall™ plakhout, wat verkrijgbaar is bij MuurTotLeven.nl, is een nieuwe vorm van wandbekleding: met de houten panelen is het tot leven brengen van de muren heel gemakkelijk. De wandbekleding is duurzaam, eenvoudig aan te brengen en gemaakt van 100 procent FSC®-gecertificeerd hout uit hernieuwbare bronnen. Het plakhoutsysteem is zodanig ontworpen dat je het goed zelf aanbrengt, je hebt er geen professional voor nodig.

Het hout voor de wandbekleding wordt op duurzame wijze geoogst op hernieuwbare plantages op het eiland Java. Elk paneel is met zorg geproduceerd en met de hand tot in perfectie bewerkt.

Voor iedere doos die je bestelt, ondersteun je One Million Trees bij het aanplanten van nieuwe bomen, waarmee je zorgt voor duurzaamheid. One Million Trees is een non-profit initiatief van Fairventures Worldwide en het Borneo Institute in Centraal Kalimantan (Borneo/Indonesië). In samenwerking met de lokale gemeenschap worden er zaailingen en gewassen op onvruchtbare grond geplant, om zo een inkomstenbron voor boeren te genereren die zowel ecologisch verantwoord als duurzaam is.

duurzaam-plakhout-1.jpg

duurzaam-plakhout-2.jpg

duurzaam-plakhout-4.jpg

duurzaam-plakhout-5.jpg

duurzaam-plakhout-6.jpg

duurzaam-plakhout-7.jpg

 Meer dan twintig jaar geleden werd Paint & Paper Library opgericht door de Londense interieurarchitect en gerenommeerd kleurendeskundige David Oliver. Paint & Paper Library biedt sindsdien inspiratie, kleurexpertise en ontwerpideeën aan interieurarchitecten, architecten, opdrachtgevers en kritische huiseigenaren wereldwijd. Toegepast in enkele van de meest prestigieuze gebouwen in de wereld, wordt de verf van Paint & Paper Library geprezen om zijn ongeëvenaarde kleurbalans, helderheid en sfeer in hedendaagse interieurs. Het gedistingeerde palet van 180 unieke kleuren is vervaardigd volgens uitzonderlijk hoge normen. Vanaf heden is de geraffineerde verfkleurenkaart van Paint & Paper Library ook op de Nederlandse markt verkrijgbaar. 

4.-WATTLE-V,-WATTLE-I,-HORNBLENDE.jpg

Onder de hoede van een nieuwe eigenaar heeft Paint & Paper Library afgelopen jaar haar kleuraanbod gestroomlijnd en de kwaliteit van de verschillende finishes verhoogd, waarmee het merk nu de matste emulsieverf op de markt biedt. Daarbij is er een nieuwe kleurenkaart gecreëerd, die zowel de beproefde Paint Library kleuren bevat als 40 nieuwe, unieke tinten. 

De kleurenkaart van Paint & Paper Library omvat twee paletten: ‘Architectural Colours’ en ‘Original Colours’. ‘Architectural Colours’ is een eenvoudig te gebruiken kleur-op-nummer systeem, ontworpen om eenvoudige alternatieven te bieden voor wit. Er is keuze uit 95 verrijkte tinten. Deze zijn individueel geformuleerd met behulp van verschillende sterktes van dezelfde pigmenten. Hiermee worden subtiele schaduwdifferentiaties binnen elk interieur behaald. De tinten zijn chromatisch geordend in 19 groepen van vijf geleidelijk verlopende tinten, genummerd I, II, III, IV en V. Met een kleurverloop van licht naar donker en warm naar koel, kan elke toon individueel gebruikt worden of moeiteloos gecombineerd worden op plafonds, kroonlijsten, muren en houtwerk. 

De 85 ‘Original Colours’ zijn een eclectische kleurenmix. Deze kunnen onafhankelijk worden toegepast of als onderdeel van hetzelfde kleurschema, om zo meer diepte te creëren of om accenten en highlights toe te voegen, zonder dat het algehele gevoel van kleurbalans verstoord raakt. De ‘Original Colours’ zijn geïnspireerd op historische, traditionele en hedendaagse interieurs van over de hele wereld en daardoor buitengewoon toepasbaar en vol van persoonlijkheid en verfijning. 

1.-BLUE-BLOOD.jpg

De nieuwste kleuren, die aan de uitgebreide kleurenkaart zijn toegevoegd, zijn onder meer Porcelain I-V en kleuren met een meer beeldende benaming, zoals ‘Paris Rooftops’, ‘Sea Nor Sky’, ‘Stable Green’, ‘Aeoli’ en ‘Geisha’. Marketing Directeur, Ruth Mottershead, legt uit: “We hebben het bestaande kleuraanbod van Paint & Paper Library zeer zorgvuldig bekeken, tinten bewerkt en de balans tussen de architecturale kleuren en de originele kleuren aangepast. We hebben tonen toegevoegd aan beide uiteinden van het spectrum, zoals ‘Clean White’ en ‘New Black’, met nuances van kleuren er tussenin. De nieuwe tinten vullen het bestaande palet aan, maken de ‘look’ compleet, en nemen daarbij de vernieuwde kleurenkaart mee naar een nieuwe, spannende dimensie.” 

Paint & Paper Library biedt het volledige kleurenpalet aan in vijf superieure finishes. De meest geliefde afwerking, Pure Flat Emulsion, is een matte emulsieverf op waterbasis, met een ultiem zachte, kalkachtige afwerking. Het hoge pigmentatiegehalte geeft een intense kleurdiepte en de hoge kwaliteit van de basisingrediënten maken dit de meest matte verf op de markt. Pure Flat Emulsion is ook microporeus, waardoor de muren, vloeren en plafonds van een gebouw kunnen ademen; een belangrijke overweging bij historische gebouwen. 

6.-ERICA,-MASQUE,MONUMENT,-QUAIL.jpg

De afwerkingen op waterbasis, over het algemeen bekend als Architects’ paints, zijn ontworpen voor alle ruimtes in een hedendaags huis. Deze afwerkingen zijn volledig afwasbaar en sluiten geen esthetisch compromis voor het verkrijgen van een hogere glans. De hoogwaardige Architects’ Matt Emulsion is op water gebaseerd, volledig afwasbaar en biedt een uitstekende slijt- en vlekbestendigheid. Daarmee is deze finish een kwalitatief alternatief voor Pure Flat Emulsion. Architects’ Eggshell is een duurzame acrylverf op waterbasis met een lage glansgraad en is geschikt voor interieurhoutwerk en muren, in het bijzonder voor keukens en badkamers waar condensatie problematisch kan zijn. Het kan ook worden toegepast op metaalwerk, meubels en conventionele radiatoren. 

Paint & Paper Library biedt ook Eggshell (zijdeglans) en Gloss (hoogglans) verf op oliebasis met een laag VOS-gehalte (Vluchtige Organische Stoffen). Deze verven zijn dé keuze van de interieurprofessional, gezien de uitstekende vloeibaarheid, gladde afwerking en legendarische hechting aan houtwerk, zowel binnen- als buitenshuis. 

Paint & Paper Library doet er alles aan om de negatieve impact van de verfproductie, op zowel het milieu als de gezondheid, te minimaliseren. Alle verfproducten van het bedrijf worden traditioneel vervaardigd in het Verenigd Koninkrijk volgens uitzonderlijke hoge eisen. Voor de verf worden milieuvriendelijke ingrediënten van de hoogste kwaliteit gebruikt en daarmee voldoet de verf aan alle regelgeving met betrekking tot VOS-oplosmiddelen. De verf moet tenslotte impact geven aan het interieur, en niet aan het milieu.

8.-LEAD-V.jpg

10.-CONSTANTIA-BLUE,-MASQUE.jpg

15.-DEEP-WATER-GREEN.jpg

17.-STABLE-GREEN,-TEAL.jpg

24.-PLASTER-V,-PLASTER-II.jpg

29.-GRENACHE,-LADY-CHARS-LILAC.jpg

34.-LEATHER-V,-LEATHER-III,-LEATHER-I.jpg

KEK Amsterdam heeft iets nieuws: prachtige prints van exotische vogels, botanische tekeningen en bloemen uit de Gouden Eeuw, geprint op een stevig paneel uit één stuk van duurzaam multiplex.

print-op-hout-royal-blue-toecan.jpg

Prints op hout
Behang, muurstickers, posters en nu ook prints op hout: KEK Amsterdam houdt van mooie spullen, vooral voor op de muur. De houten prints worden aflopend en zonder naden gedrukt op 18 mm dik Ecoplex, een milieuvriendelijke lichtgewicht berken multiplex met FSC- en PEFC-keurmerk. Door de dunne laagjes hout krijgen de zijkanten van het paneel dat karakteristieke spekkoek-effect. Dankzij het veilige en sterke aluminium ophangsysteem kun je het paneel op de muur laten ‘zweven’. De prints op hout zijn verkrijgbaar in vier verschillende afmetingen: Small (45 x 60 cm), Medium (60 x 80 cm), Large (75 x 100 cm) en XL (120 x 180 cm). Verkrijgbaar vanaf € 89,95.

print-op-hout-banana-tree.jpg

Verfrissende interieurboost
Adembenemende landschappen van oude meesters uit de Gouden Eeuw, botanische tekeningen, een nieuwsgierige toekan of een knalroze flamingo: KEK Amsterdam heeft de mooiste afbeeldingen afgedrukt op houten panelen uit één stuk. Sfeervolle tekeningen die een verfrissende boost geven aan elk interieur. De nieuwe collectie is vanaf nu verkrijgbaar. Nieuwsgierig? Bewonder de stijlvolle prints op hout tijdens de vakbeurs showUP op 3 en 4 september 2017 in de Expo Haarlemmermeer in Vijfhuizen.

print-op-hout-flamingo.jpg

print-op-hout-golden-age-flowers-iii.jpg

Deze geraffineerde collectie is een eclectische mengeling van inspiratie en plaatst contrasterende dessins in perfecte harmonie naast elkaar. Glanzende zijde-effecten worden in de Floris-collectieelegant tot leven gebracht en geven de delicate bloemenpatronen een eigentijds tintje, terwijl fluweel en epinglé een weelderige structuur creëren. Strakke geometrische patronen met een subtiel metallic effect zijn een visie van moderniteit die deze luxueuze collectie decoratieve weefsels perfect aanvult. 

Floris Wallcoverings
Een pakkende collectie decoratieve wandbekleding. Opvallende ontwerpen komen tot leven dankzij geraffineerde vleugjes kleur en subtiel gebruik van structuur. Delicate bloemenpatronen en een opvallend geometrisch dessin worden samengebracht door middel van een verfijnd kleurenpalet met hier en daar een glimp van glinsterende metallics, terwijl subtiele reliëfs dimensie en textuurtoevoegen aan kleinschalige dessins op luxueus vinyl.

1609_Floris_WP_wallpaper3_Detail_0031_SC_HR.jpg

1609_Floris_WP_Orange2_0050_SP_LR.jpg

1609_Floris_WP_Wallpaper_11_TIA_0055.jpg

1609_Floris_WP_wallpaper6_0256_HR.jpg

Romo_Floris_Yellow_3_Det_0063_HR.jpg

De nieuwe behangcollectie van de Engelse behangfabrikant Graham & Brown is geïnspireerd op de Japanse Shibori techniek. Shibori is een verftechniek met een Japanse naam, die ook in een aantal andere landen wordt toegepast. Door bepaalde delen van de stof te ‘blokkeren’ voor de kleurstof, kan men bijzondere kleureffecten bereiken. In die zin lijkt het op het batik, maar terwijl bij batik delen van de stof met was worden afgedekt voor het verven, wordt bij Shibori de stof gevouwen, afgebonden of vastgenaaid om bepaalde delen voor de kleurstof onbereikbaar te houden. 

Met een voorliefde voor tradities omarmt Graham & Brown deze ambachtelijke techniek. Met een harmonieus kleurpallet afgeleid van de rijke kleur Indigo Blue, brengt deze collectie een rustige sfeer in huis. Het behang Indigo is verkrijgbaar in aqua, naturel en grey. 

Ook de Ikat behangcollectie is geïnspireerd op een historisch patroon uit de oude Graham & Brown design studio. Het is een nieuwe interpretatie van een traditioneel oosters patroonprocedé. Hier wordt een van de oudste vormen van textieldecoratie in de spotlight gezet waarbij garen worden geverfd alvorens ze worden geweven. Dit design gecombineerd met klassieke damasks met naturel afwerkingen. Inky blues en warme grijstinten worden geaccentueerd met een softe matte cream met als resultaat een kalme uitstraling. De Ikat collectie wordt aangevuld met een serie delicate gestreepte behangen in royal bleu, grey mist en een neutrale steenkleur.

Oneindig rijk aan details, een tijdloos kleurenpalet en steeds weer nieuwe interpretaties van de weelderige neoklassieke picturale wereld: Dat maakte de elegante stijl van Versace uniek. Deze onmiskenbare esthetiek karakteriseert ook de derde editie luxueuze behang, die het legendarische Italiaanse designhuis in samenwerking met A.S. Création heeft geproduceerd. De nieuwe collectie koppelt wandkleden uit de huidige series van de luxemerken met klassieke decors – stuk voor stuk veredelt het behang wanden en levensstijlen met glansrijke pracht.

Etoiles de la Mer
Zeesterren, parels en koraaltakken strekken zich sierlijk als een bloementapijt over de wand uit. De zinnenprikkelende decors uit de nieuwe serie "Etoiles de la Mer" zijn direct afkomstig uit de dieptes van de zee en stralen in samenspel met het kleurenpalet uit felgrijs, roze, blauw en zacht groon een ongeëvenaard geraffineerde en vrouwelijke elegantie uit. In de collectievariant "Etoiles de la Mer 2" sieren de speelse, maritieme decors kostbare, met barokke acanthusbladeren omkaderde medaillons in blauw en goud, die in hun weelderigheid elke wand veranderen in een prachtig statement.

Vasmara
Neoklassieke motieven gecombineerd met lederlook, zebra- en luipaardpatronen. De decors ontvouwen een getemde, maar krachtige en levendige felheid. De nieuwe Homeserie "Vasmara" in de kernachtige kleuren goud, (zilver)grijs, crème en diepzwart is geïnspireerd op urban escapisme en verspreidt een verfijnde sfeer van pure luxe.

Via Gesù
Vernoemd naar de hoofdzetel van het modehuis Versace is "Via Gesù" een van de belangrijkste series van het luxemerk. Met duidelijke lijnen en karakteristieke iconografie staat deze serie voor een unieke cultuur van luxe en liefde voor detail.

Greek
Rechte meanders belichamen bij Versace het mannelijke principe. De huidige collectie presenteert het antieke ornament als extravagant statement op edel satijnbehang in goud, zilver, diepzwart en crème en is rondom de randen verrijkt met het gestileerde Medusahoofd.

Barocco Flowers
Overdadige acanthusbladen en weelderig, betoverend bloemenbehang zijn een centraal motief van de Versace-iconografie. De vrouwelijke decors stralen de karakteristieke elegantie en zinnelijkheid van het merk uit. Le Jardin
Kleurrijke vlinders en kevers verlevendigen elegante barokke bloesemranken en geven deze een speelse lichtheid. Passend bij de heldere uitstraling voltooien zacht roze, oker en groen-goud het klassieke Versace-kleurenpallet.

Medusa Royale / I heart Baroque
Helder en gereduceerd, met het Medusahoofd, het merkteken van het modehuis Versace, als centraal decormotief staat "Medusa Royale" voor sensationele schoonheid en  glamour.

Medusa
Medusa, de Gorgone met slangenhaar, speelt in de gelijknamige behangserie de hoofdrol: Het emblematische symbool pronkt in een coole, levendige studstijl op eenvoudige zwarte, witte, beige- en decadente goudkleurige behangbanen in elegant-puristische textieloptiek.

Versace_3_RB_BUTTERFLY_BAROCCO_343254_343261_etc_E-Mail_06.png

Versace_3_RB_VANITAS_935255_343053_E-Mail_06.png

Versace_3_Panel_RB_MEDUSA_329504_329501_E-Mail_06.png

Versace_3_Detail_LES_ETOILES_DE_LA_MER_2_349011_E-Mail_06.png

Ambachtelijke Britse verf- en behangfabrikant Farrow & Ball onthult haar nieuwste behangcollectie. De Engelse kleurdeskundigen hebben zich laten inspireren door actuele trends in structuur, maximalisme en de natuur en hebben drie eigentijdse gebloemde behangdessins geïntroduceerd. De nieuwe designs hebben een rijke structuur en geven een frisse draai aan het traditionele bloemdessin. 

Hegemone, genaamd naar de Griekse godin van fruit en bloemen, is een schitterend sprekend design dat bijna uit papier gesneden lijkt te zijn. Het ontwerp is minder strak en gedefinieerd dan een klassiek bloempatroon, met kleurrijke bloesems die in alle richtingen uitwaaieren.

Atacama, een behang met een speelse tropische print, is gebaseerd op een fel gekleurde geweven stof die werd gevonden in een oude molen. Dit elegante botanische design combineert een rijke structuur met een delicaat patroon en ontleent haar naam aan de bloemrijke Zuid-Amerikaanse woestijn. 

Farrow & Ball experimenteerde voor deze nieuwe collectie met de actuele maximalistische trend en dessins van verschillende grootten met als resultaat het grootste dessin tot nu toe,Helleborus. Bij dit sierlijke, prachtig vloeiende design, getekend met een pipet, lijkt het alsof de bloemblaadjes zich op de muur ontvouwen. Een organisch dessin, met een naam die afstamt van het Latijnse woord voor de Helleborus bloem, dat vitaliteit en levenslust uitstraalt en ieder interieur een warme ontspannen sfeer geeft. 

De nieuwe collectie, handgemaakt volgens traditionele blokdrukmethoden met authentieke Farrow & Ball verf, creëert een naadloze verbinding tussen verf en behang. Ieder ontwerp is verkrijgbaar in zeven kleurstellingen variërend van zachte neutralen en bescheiden pasteltinten tot sprekende combinaties met metallic accenten. Kleurstellingen variëren van Stiffkey Blue en Vardo tot de aardetinten Cromarty en Mahogany en neutrale kleuren als Ammonite en Purbeck Stone. 

De nieuwe collectie is met ingang van 7 September, 2017 verkrijgbaar bij onze showrooms, stockists en op farrow-ball.com

PO-presents-Farrow-&-Ball--(#2102.35074-XL).jpg

PO-presents-Farrow-&-Ball--(#2102.35081-XL).jpg

PO-presents-Farrow-&-Ball--(#2102.35086-XL).jpg

PO-presents-Farrow-&-Ball--(#2102.35071-XL).jpg

PO-presents-Farrow-&-Ball--(#2102.35067-XL).jpg

 

 

Kleurrijke boeketten, prachtige wolkenluchten en Delftsblauwe bloemen: de drie nieuwste collecties fotobehang van KEK Amsterdam kunnen gerust een eerbetoon worden genoemd aan de meesters uit de Gouden Eeuw. Hiermee verruimt het Nederlandse familiebedrijf zijn blik van de kinderkamer naar andere ruimtes in huis. Nu kan elke saaie muur in huis worden omgetoverd tot een echte eyecatcher. Of maak je slaapkamer sfeervoller met romantische bloemen.

Royal-Blue-Flowers-01.jpg

Ode aan de meesters 

Met de nieuwe collecties Royal Blue Flowers, Golden Age Flowers en Golden Age Clouds komt KEK Amsterdam tegemoet aan de grote vraag naar eigenzinnig fotobehang voor volwassenen. De drie collecties zijn gebaseerd op oude olieverfschilderijen uit de zeventiende eeuw. Ideaal om een saaie ruimte in een handomdraai een verfrissende oppepper te geven. Het behang van KEK Amsterdam wordt milieuvriendelijk geproduceerd, is gemaakt van premium quality vliesbehang en kan zeer eenvoudig worden aangebracht. Geen geknoei met behangtafels, maar de lijm rechtstreeks aanbrengen op de muur. Echt iedereen kan het.

Golden-Age-Cloud-1.jpg

Fotobehang op maat
Naast de vaste breedtematen van 4, 6 of 8 behangbanen, kan vanaf nu ook op maat worden besteld. Voor jouw favoriete fotobehang op maat stuur je eenvoudig de formaten van je muur door en KEK Amsterdam zorgt zo snel mogelijk voor een advies op maat met bijbehorende prijs (€ 32,- per m2, advies verkoopprijs incl. BTW).

Golden-Age-Cloud2.jpg

nieuwe-collectie-fotobehang-royal-blue-flowers.jpg

Royal-Blue-Flowers-02.jpg

Royal-Blue-Flowers-04.jpg

Royal-Blue-Flowers-03.jpg

golden-age-flowers-kek-amsterdam-01.jpg

golden-age-flowers-kek-amsterdam-03.jpg

golden-age-flowers-kek-amsterdam-02.jpg

Golden-Age-Cloud3.jpg

Duik meteen in het Middellandse-zeegebied en introduceer een beetje Azulejo stijl in uw huis met de tegel-effect behang designs door Murals Wallpaper. Met prachtige ingewikkelde illustraties, fijne details en gewaagde, klassieke kleuren, zijn deze prachtige faux-tegeleffect behangdesigns de gemakkelijkste manier om de zomervibes het hele jaar door te voelen.

Chic Keramiek
De iconische sierstijl is al eeuwenlang onderdeel van het Portugese interieurontwerp. Met de kenmerkende blauwe en witte paletten gekoppeld met kleurrijke accenten van oranje, groen en andere pittige tinten, zal de collectie het leven brengen in iedere ruimte. Murals Wallpaper maakt het gemakkelijker dan ooit om thuis de traditionele look te herleven.

De wandkleden, die zijn ontworpen en verkocht worden door Murals Wallpaper, maken gebruik van moderne digitale printtechnieken die het ingewikkelde, dat de details van het tegeleffect in HD op het hoogwaardigste getextureerde papier vastleggen. De afdrukken kunnen net zoals normaal behang worden opgehangen, maar ze zorgen voor een groter impact, ze maken een "statement" op uw muur.

Bent u op zoek naar een makkelijke manier om die Nordische charme te perfectioneren? Met een breed scala aan texturen en ontwerpen zorgt Murals Wallpaper's collectie van houteffect voor een perfecte match met elk kleurenpalet en esthetiek. Koel, gezellig en kalm, deze wallpaper wandkleden hebben alles. Bent u op zoek naar een makkelijke manier om die Nordische charme te perfectioneren? Met een breed scala aan texturen en ontwerpen zorgt Murals Wallpaper's collectie van houteffect voor een perfecte match met elk kleurenpalet en esthetiek. Koel, gezellig en kalm, deze wallpaper wandkleden hebben alles. 

Haal de natuur in huis
Creeër een rustiek gevoel met natuurlijk drijfhout verweerd door de zee, haal het buitenleven in huis met een blokhut-geïnspireerde look of vernieuw uw interieur met een intrigerende abstracte fotografische dwarsdoorsnede van houtblokken. Organische materialen zijn een tijdloze toevoeging aan elk huis, en helpen ons te verbinden met moedernatuur. Het is nooit makkelijker geweest om een ??warme, houten decor statement in uw leefruimte te creëren zonder dat u het echte materiaal hoeft te hebben. 

De wandkleden, die zijn ontworpen en verkocht worden door Murals Wallpaper, maken gebruik van moderne digitale printtechnieken die het ingewikkelde, close-up details van het hout in HD op het hoogwaardigste getextureerde papier vastleggen. De afdrukken kunnen net zoals normaal behang worden opgehangen, maar ze zorgen voor een groter impact, ze maken een "statement" op uw muur.

neutral-wood.jpg

silvered-wood.jpg

apple-cart-chair.jpg
driftwood-detail.jpg

 

De laatste grote interieur trends waarvan Hygge en Lagom zeggen dat we ze allemaal zouden moeten hebben in de gezelligste thuisinrichting, om onze huizen (en onszelf) extra liefde te geven. Deze charmante collectie van gebreide wandkleden van Murals Wallpaper viert het comfort en sentimentaliteit van gebreide stukken door ze aan de muren van onze huizen te hangen. Gepaard met scandi meubels en een neutraal palet, stralen deze muurschilderingen super-gezelligheid uit.De laatste grote interieur trends waarvan Hygge en Lagom zeggen dat we ze allemaal zouden moeten hebben in de gezelligste thuisinrichting, om onze huizen (en onszelf) extra liefde te geven. Deze charmante collectie van gebreide wandkleden van Murals Wallpaper viert het comfort en sentimentaliteit van gebreide stukken door ze aan de muren van onze huizen te hangen. Gepaard met scandi meubels en een neutraal palet, stralen deze muurschilderingen super-gezelligheid uit.

De wandkleden, die zijn ontworpen en verkocht worden door Murals Wallpaper, maken gebruik van moderne digitale printtechnieken die het ingewikkelde, close-up details van deze gebreide patronen in HD op het hoogwaardigste getextureerde papier vastleggen. De afdrukken kunnen net zoals normaal behang worden opgehangen, maar ze zorgen voor een groter impact, ze maken een "statement" op uw muur.

grey-chunky-knit-print.jpg
white-knit-print.jpg
blue-white-heavy-knit-print.jpg

Voor iedereen met een voorliefde voor kleur en art deco stijl, levert Graham & Brown het tropische behang Tropical Parakeet. Een prachtig palmbladachtige patroon in fris groen/wit, tovert iedere kamer om tot een tropisch paradijs.

Ken jij de originele Rijkswachters al, die jarenlang alle kunstschatten van het Rijksmuseum hebben beschermd? Deze unieke houten robots hebben een nieuwe taak gekregen: ze sieren nu de nieuwste behangcollectie van KEK Amsterdam.Ken jij de originele Rijkswachters al, die jarenlang alle kunstschatten van het Rijksmuseum hebben beschermd? Deze unieke houten robots hebben een nieuwe taak gekregen: ze sieren nu de nieuwste behangcollectie van KEK Amsterdam.

Rijkswachters
Rijkswachters zijn houten robots, ontworpen en geproduceerd door Studio Hamerhaai. Bijzonder is dat ze gemaakt zijn van de transportkisten waar alle kunstschatten van het Rijksmuseum in hebben gezeten tijdens de verbouwing. De Rijkswachters hebben jarenlang de kunstschatten van het Rijksmuseum bewaakt. Binnenkort doen ze dat ook bij de mensen thuis, want in de nieuwe behangcollectie van KEK Amsterdam spelen de robots een prominente rol.

Exclusieve collectie
KEK Amsterdam is een exclusieve samenwerking aangegaan met Studio Hamerhaai om met de afbeeldingen van de Rijkswachters een unieke behangcollectie samen te stellen. Wel 30 verschillende robots hebben model gestaan voor de vrolijke collectie met verschillende patronen en kleuren. Perfect voor een stoere kinderkamer, maar ook net zo leuk in de werkkamer, de hal of zelfs op het toilet.

Behangen in een handomdraai
Het Rijkswachters behang is verkrijgbaar in drie verschillende patronen in acht kleuren voor € 79,95 per rol. Uit een rol haal je twee banen van elk 48,7 cm breed en 280 cm hoog. Het vliesbehang is niet alleen ontzettend sterk, maar ook makkelijk aan te brengen. In een handomdraai heb je de kinderkamer, werkkamer of gang omgetoverd tot een opvallende ruimte.

Van modeontwerper tot behangdesigner: Wolfgang Joop heeft samen met A.S. Création zijn eerste behangcollectie ontworpen. "Kind of White" koppelt Pruisische rigueur aan Franse speelsheid en combineert klassieke motieven met moderne kleuren.

Glinsterende bloesemranken, vrolijke antiek en oriëntaals aandoende decors – Wolfgang Joops eerste behangcollectie fascineert met een ornamentele veelvoud, die de volledige rijkdom van klassieke en barokke motieven benadrukt. Ongebruikelijke kleurcombinaties, complexe structuren met zilver en goud, verleidelijke glanseffecten – in elk detail straalt "Kind of White" weelderige elegantie uit.

Geïnspireerd op Slot Sanssouci
Bij de creatie van zijn buitengewone wandkleden liet de internationaal gelauwerde designer zich inspireren door de wandbekleding van Slot Sanssouci in Potsdam (Duitsland). Wolfgang Joop is opgegroeid in de buurt van het slot en heeft altijd veel bewondering gehad voor de motieven en decors van de wandtapijten. Nu heeft hij deze opnieuw geïnterpreteerd en in zijn wanddecoraties perfect in scène gezet.

Zijn complexe designs komen voornamelijk in moderne, strakke interieurs op imposante wijze tot hun recht: bij een industrieel-stedelijke stijl met beton, hout en kale muren vormen deze indrukwekkende contrasten. "Wolfgang Joop’s elegante wandoutfits zijn een hoogtepunt in ons aantrekkelijke behangassortiment. We zijn heel trots dat we met hem een wereldberoemde designer als nieuwe creatieve partner aan ons hebben weten te binden", benadrukt Rüdiger von Preen, hoofd Atelier bij A.S. Création.

Voor Wolfgang Joop was de stap om zich als modeontwerper ook met wandkleden bezig te gaan houden, een natuurlijke: "Het begrip mode is afkomstig van Modus Vivendi, dus de manier waarop wij leven. Kleding, meubels of behang: de designs die ons omringen vormen een expressie van onszelf en onze persoonlijkheid", zo benadrukt hij. Daarom zijn mode- en interieurontwerp voor hem onlosmakelijk verbonden.

Zijn eigen interieurstijl omschrijft Wolfgang Joop als bewust eclectisch: bij de inrichting van zijn binnenruimtes verenigt de sterontworper weelde en purisme. "Waarom niet allebei?", zo zegt hij. "Ik zou bij deze gelegenheid graag Oscar Wilde citeren, die het volgende zei: 'Ik heb een zeer eenvoudige smaak. Ik ben alleen met het allerbeste tevreden'."
Meer artikelen...