De nieuwe lampen Rolf Benz Calice en Coppa staan voor klassiek verlichtingsdesign in een nieuwe interpretatie. Beide lampen overtuigen door zowel hun elegante vormgeving als de gebruikte hoogwaardige materialen. De clou: de lampen kunnen zo worden samengesteld dat ze perfect passen bij de voor salontafels en meubelen gebruikte materialen.

Calice, met een slanke, kelkvormige kap en Coppa, met een ronde, tonvormige kap zijn meer dan alleen lichtverspreiders. Zo zijn er voor het inlegwerk van de lampvoet verschillende mogelijkheden: wit, grijs of antracietkleurig glas, eiken gebeitst of notenhout. Een smalle rand in hoogglans chroom of mat nikkel geeft de voet optisch standvastigheid. De kappen zijn voor beide lampen leverbaar in wit mat opaalglas of zwart glanzend opaalglas. De standaard is uitgevoerd in glanzend chroom of mat nikkel, passend bij de rand van de voet. Beide lampen zijn leverbaar als tafel- en als staande lamp. Calice heeft als tafellamp een hoogte van 105 cm en als staande lamp van 165 cm; de doorsnede van deze kap is 27,5 cm. Coppa is als tafellamp 80 cm hoog en als staande lamp 165 cm; de ronde kap van de tafellamp heeft een doorsnede van 33 cm, bij de staande lamp is de doorsnede 45 cm. Daarbij is de kap van Coppa aan de bovenzijde gesloten, wat een zeer fraaie, zachte lichtval naar beneden geeft. 

Dankzij de verschillende kapvormen en kleuren, de oppervlakken van de standaards en vooral de diverse inlegmogelijkheden, zijn de lampen Calice en Coppa te combineren met talloze Rolf Benz bankprogrammas, maar plaatsen ze in alle gevallen een onmiskenbaar, eigen accent. 

Designteam: Helmut Bovensmann en Wilfried Kunz.

lijn brochure 1

Gratis woonboeken

Nog meer inspiratie opdoen? Vraag de onderstaande brochures gratis aan!

Goossens 2018
Superkeukens
Mijn Bad
Dik Geurts
Dru gashaarden
Henders & Hazel
Prominent
Design keukens
Design leuning
Xooon

 

Geslacht

 


Geboortedatum

 

Wonenonline nieuwsbrief
 Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief

 

 

Ook leuk om te lezen