Ronduit vernieuwend binnen de collectie horizontale jaloezieën is de gepatenteerde techniek MegaViewTM die door de revolutionaire techniek extra uitzicht creëert. De jaloezieën zijn er in alle kleuren en sluiten op dezelfde manier als de normale 25 mm brede jaloezieën. Als je ze echter opent, verdubbelt je zicht naar buiten doordat twee lamellen clusteren en zo een bredere opening creëren. Praktisch dubbel zoveel uitzicht dus, terwijl tegelijk de lichtinval en inkijk gewoon geregeld kan worden.

Variozon, in delen open
Een horizontale jaloezie die je in delen kan openen? Deze revolutionaire raambekleding op naam van Luxaflex® heet Variozone®. De innovatie zit hem in het feit dat je de lamellen bij deze jaloezie zo kan bedienen dat het bovenste deel open is, het onderste deel gesloten, het bovenste deel gesloten, het onderste deel open, of open in het midden, wat je wil! Door één beweging van de bedieningsketting kunnen de lamellen in secties open gezet worden of juist helemaal gesloten. Ideaal om inkijk van buitenaf te vermijden en tegelijk voldoende licht door te laten. Ook perfect geschikt om verblindend zonlicht gericht te weren, zonder te verduisteren, in ruimtes waar bijvoorbeeld veel met beeldschermen wordt gewerkt.

Persoonlijk van smal tot breed
"Big is beautiful". De nieuwe horizontale jaloezieën van Luxaflex® zijn er ook met een nieuwe lamel van 70 mm breed, ideaal voor grotere ramen. En net als de andere jaloeziebreedtes biedt ook de 70 mm lamel weer volop mogelijkheden tot het maken van een 100% eigen jaloezie. Voor de finishing touch kan gekozen worden voor bijvoorbeeld een Fusiondesignkoof en/of stoffen ladderband in effen kleuren of met decoratieve print. Daarnaast zijn er ook tal van vernieuwingen in de afwerking van de lamellen: Icon, Soft Peel, Sparkle Coating, Crystal Coat, Retro, Linear Prints, Wrinkle Paliochrome en Metallic Frost. Verder zijn er heel wat nieuwe kleuren toegevoegd één speciale effecten zodat je heel creatief je hoogstpersoonlijke jaloezie kan samenstellen.

 

Het is lente. We verlangen naar de zon en naar meer licht, lucht en ruimte. De dikke, verduisterende maar knusse wintergordijnen mogen weer van de roedes af, de kast in. Na een buitengewoon koude winter en met de economische crisis in ons achterhoofd, zijn we meer dan ooit toe aan zowel letterlijke als figuurlijke zon. Deze schreeuw om licht wordt beantwoord in de nieuwe collecties op het gebied van raamdecoratie en zonwering, waarin licht en kleur centraal staan. Raamtextiel is immers een ideaal middel om een bepaalde sfeer of uitgesproken gevoel te creëren. Het gordijn heeft drama en speelt de hoofdrol in vier verschillende scènes: -Transparantie, -Joie de Vivre, -Boom, beest & blad en -Stedelijke Luxe.

Gordijnen zijn de stille getuigen van ons leven binnenshuis. Ze absorberen onze geluiden en geuren, kunnen status- en sfeerverhogend werken of vormen een vrolijke noot in de woon- of slaapkamer. Het gordijn voegt gevoel toe aan ons interieur en is een figurant in ons levensverhaal. Hollywood ziet én benut de eigenschappen van dit ogenschijnlijk ordinaire en eenvoudige stuk raamtextiel. Trots wapperend, onheilspellend omhoog fladderend of teder dwarrelend op een klein zuchtje wind: de drama van het gordijn. Soortgelijke effecten, hoewel minder overdreven, kunnen ook thuis bereikt worden door de plot van het gordijn te volgen.

De verhaallijn van het gordijn
Noviteiten in raamdecoratie spelen met een bepaald plot in op de sfeergevoeligheid van mensen. De behoefte aan licht, zon en vrolijkheid wordt met de collecties voor zomer 2010 bevredigd, met zowel transparante, zwierige gordijnstoffen als met een veelheid aan (felle) kleurcombinaties en (extreem)grote, koddige patronen. Naast licht en lucht verlangen we ook naar rust. Deze wordt gezocht en gevonden in de natuur. Op de natuur geïnspireerde kleuren, materialen en texturen vormen kalme collecties. Bij het ontwikkelen van deze collecties is er steeds meer aandacht voor verantwoorde productietechnieken. Wat dessins en patronen betreft is de natuur ook een belangrijke inspiratiebron: het dieren- en plantenrijk is goed vertegenwoordigd in de collecties voor zomer 2010. Naast natuurlijke rust is er binnen de nieuwe collecties ook rekening gehouden met een zogenaamde stadse rust. Niet bomen en beestjes staan hierbij centraal maar een bepaald metropolitisch luxegevoel, met glanzende stoffen in rustige kleuren. Dit textiel moet drukke stadsnomaden binnenshuis met rust, kalmte en een tikje glamour overstelpen.

Gordijnen & raamdecoratie trends

Scène 1 - Transparantie
Met transparante gordijnstoffen zoals voiles, wordt gehoor gegeven aan de drang naar licht. We zien veel open patronen in de tere stoffen, aangebracht door middel van de burn-out techniek. Hierdoor wordt er nóg meer daglicht binnengelaten en de open patronen zorgen bovendien voor een mooi schaduwspel. In de nieuwe collecties jaloezieën en vouwgordijnen worden ook transparante stoffen gebruikt. Niet alleen qua textiel maar ook qua positionering wordt rekening gehouden met de lichtregeling. Te allen tijde wordt er gezorgd voor een maximale dosis natuurlijk licht. In de meeste gevallen betreft het eenvoudig te reinigen textiel zoals compacte stoffen als katoen, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over eventuele vlekken op de stoffen. De eerste scène brengt licht.

Gordijnen & raamdecoratie trends

Scène 2 - Joie de Vivre
Ook met kleur en speelse patronen wordt gehoor gegeven aan het verlangen naar zon en vrolijkheid. Tropische kleurschemas zijn overheersend, met geel, blauw en groen in de hoofdrol. Ook de combinatie van fuchsia en oranje is opvallend. Grote, grappige patronen - vaak geïnspireerd op flora en fauna - zorgen voor een kinderlijk onbezorgde touch. Deze patronen worden gedrukt op stevige stoffen zoals linnen en katoen. Nieuw zijn hecht geweven stoffen met de look & feel van papier. Ook de brandvertragende en makkelijk te reinigen synthetische stof Trevira CS wordt vaak toegepast. De tweede scène viert het leven.

Gordijnen & raamdecoratie trends

Gordijnen & raamdecoratie trends

Scène 3 - Boom, beest & blad
Een andere opvallende tendens binnen de nieuwe collecties is het teruggrijpen op de natuur. Dit uit zich in zowel de materialen en productietechnieken als in kleuren en patronen. De natuur moet de mens anno 2010 rust brengen; rust in huis èn innerlijke rust. Verantwoorde productietechnieken worden ingezet bij de vervaardiging van bijvoorbeeld jaloezieën. Gecertificeerd hout heeft een streepje voor, net als hout uit bossen die op ethische wijze worden onderhouden. Illegale kap of ontbossing is uit den boze en door spaarzame productietechnieken gaat geen houtsplinter verloren. Met kleuren als steen- of kleigrijs, hemelsblauw, zeewier- of dennengroen en zand- of houtbruin kan een natuurlijke rust binnenshuis worden bereikt. Gestileerde patronen van vogels, bomen, takken, vissen en vlinders geven dit natuurlijke thema een ludiek randje. In deze scène staat de natuur centraal.

Gordijnen & raamdecoratie trends

Gordijnen & raamdecoratie trends

Scène 4 - Stedelijke Luxe
Glanzende stoffen, glitterpatronen en luxueuze contrasten tussen mat en glans moeten de stadsmens doen onthaasten en ontspannen. Tijdloze dessins, kalme unis, zachte poedertinten en a touch of glitter & glamour zorgen ook in het stadsappartement voor rust. Het textiel is uitgevoerd in fijne materialen als velours en stoffen met satijnbinding, die een zachte, compacte stof voorbrengt die aan beide zijden te gebruiken is. Ook jaloezieën en paneelgordijnen passen goed in een modern stadsinterieur. Ze zijn te verkrijgen in glanzende stoffen en worden afgewerkt met linten, ringen of een biesversiering. Paneelgordijnen zijn geschikt voor de grote raampartijen die veel moderne appartementen sieren. Tevens kunnen ze dienen als roomdevider, in een studio. Niet alleen de stoffen maar ook het bedieningsgemak wordt steeds luxer. Met een afstandsbediening is tegenwoordig alles in en om het raam te regelen: (rol)gordijnen, binnen- en buitenzonwering en/of rolluiken. Met sobere kleuren, luxe uitvoeringen en gadgets brengt de stadsmens anno 2010 rust, helderheid en esthetische balans in huis. Deze scène is een ode aan de luxe van de stad.

Gordijnen & raamdecoratie trends

Raamdecoratie: een integraal verhaal
De verhaallijn van het gordijn ontvouwt zich dit jaar in vier scènes, waarbij licht, rust, ruimte en kleur centraal staan. Opmerkelijk in dit verhaal is dat (binnenhuis)architecten raamdecoratie steeds vaker als integraal onderdeel zien van de architectuur. Kunstenaars verbinden ook steeds vaker hun goede naam aan het ontwerp van raamtextiel. We wachten the sequel af, voor verdere ontwikkelingen op dit gebied.

Gordijnen & raamdecoratie trends

WOONWINKELEN TIPS
Op zoek naar nieuwe gordijnen of jaloezieën? Dan is het zaak goed voorbereid op pad te gaan. Neem er de tijd voor, om tot raamdecoratie te komen die past bij uw huis, interieur en raampartij.
 • Stap 1. Doe inspiratie op in meerdere winkels en in bladen.


 • Stap 2. Koop raamdecoratie bij een CBW-erkende speciaalzaak, zodat je zeker bent van goede service en garantie.


 • Stap 3. Denk er van te voren over na wat je zoekt en wat voor jou belangrijk is in raamdecoratie: wil je een gordijn dat goed verduisterd, bijvoorbeeld voor de slaapkamer? Of wil je raamdecoratie die verhult maar wel veel licht doorlaat, voor bijvoorbeeld de (donkere) woonkamer? En welke materialen en soorten raamdecoratie zijn hier geschikt voor? Verdiep je hier van te voren in en laat je vervolgens adviseren door een deskundige.


 • Stap 4. Neem een foto mee van de betreffende raampartij en ruimte. De specialist kan dan op die manier meedenken in mogelijkheden en inschatten welke soort raamdecoratie (vouwgordijnen, rolgordijnen, paneelgordijnen, voile of een dikkere stof et cetera) passend is voor raam en de ruimte.


 • Stap 5. Let op details en technische aandachtpunten. Welke bevestingsmanier heeft jouw voorkeur en is dit mogelijk in de betreffende ruimte? Denk ook na over de afwerking van de raamdecoratie, verdiep je in de mogelijkheden want die zijn er tegenwoordig genoeg!


 • Stap 6. Het zorgvuldig bevestigen van raamdecoratie is belangrijk. Ben je zelf niet zo handig? Vaak kan dit ook door de betreffende speciaalzaak worden gedaan.


Bron: Perscentrum wonen


Donker ebben, karakteristiek zebra of trendy teak? Met hout teken je resoluut voor sfeer, dat blijkt ook met de Houten Jaloezieën van Luxaflex®. De specialist in raambekleding laat zien hoe verrassend flexibel de vier collecties zijn: van onmisbare Basics tot exclusieve Native Woods. Voor wie houdt van een shutter look in keuken, huiskamer of badkamer .

FSC Wood, modebewust en milieuvriendelijk
Luxaflex lanceerde als eerste een milieuvriendelijke collectie Houten Jaloezieën, onder het FSC-label (Forest Stewardship Council). Het label garandeert dat het hout afkomstig is van ecologisch en sociaal verantwoord beheerde bossen. Met FSC Wood combineer je milieuvriendelijk alvast met modebewust. Zo kan je kiezen uit tal van mogelijkheden uit de kleurgroepen wit, licht en donker.

Native Woods, puur en exclusief
Bij Native Woods staat de warme beleving van hout centraal. De collectie kent een rijke schakering in 16 puur natuurlijke houtsoorten, zorgvuldig geselecteerd op hun specifieke uiterlijke kenmerken. Het resultaat is even indrukwekkend als inspirerend. Een donkere trendlook binnenshuis of een gewaagd zebra-effect? Dankzij een hoogtechnologisch productieproces zijn de 50 mm brede lamellen alvast gevrijwaard van knoesten en andere natuurlijke onvolkomenheden. Native Woods valt niet alleen op door haar aparte look maar ook door haar ecologisch karakter - zo is het hout afkomstig uit bossen die verantwoord worden beheerd.

Basics & Essentials
Met de Houten Jaloezieën Luxaflex Basics geeft je je interieur een pure uitstraling. Tot in de badkamer zelfs, want de jaloezieën in natuurlijke houtsoorten zijn met hoogwaardige polymeren behandeld. Anders gezegd: ze kunnen moeiteloos temperatuurschommelingen aan en zijn geschikt voor vochtige ruimtes. De jaloezieën zijn duurzaam en betaalbaar, verkrijgbaar in vier gemakkelijk toepasbare kleuren: wit, beuk, cipres en redwood.

Luxaflex® Essentials bekent nog meer kleur met 18 houttinten - van dieprood en zachtbruin naar lichtere, natuurlijke houttinten, wit en groen. Daarbij zijn er verschillende lamelbreedtes (35 of 50 mm), wat de keuze sterk verruimt. Alle jaloezieën hebben een speciale uv-coating om te vermijden dat ze zouden kromtrekken of verbleken.

Ladderbanden, voor nog meer uitstraling
Zin om eindeloos te combineren? Met een keuze uit niet minder dan 48 decoratieve en 20 effen ladderbanden (in 19 mm, 25 mm of 38 mm) kan je alle kanten uit: van romantisch naar klassiek of modern, opvallend of eerder subtiel, met contrasten of ton-sur-ton. Je jaloezie was nog nooit zo persoonlijk. Voor echte durvers bedacht Luxaflex de optie Fusion: houten onderdelen van je jaloezie worden gecombineerd met strakke aluminium accenten. Kortom, een jaloezie met designuitstraling zonder de warme beleving van natuurlijk hout te moeten missen.

 

Shutters Direct introduceert een uitgebreide collectie shutters die is ontworpen door de beroemde Engelse interieurontwerpster Kelly Hoppen. Deze collectie shutters benadrukt de architecturale belijning van de woning en geeft iedere ruimte een extra cachet. Door de toepassing van shutters ontstaat een bepaalde sfeer in huis die een serene rust uitstraalt. In deze bijzondere collectie shutters staan natuurlijke kleuren en oppervlakken centraal. De collectie valt verder op door een aantal bijzondere eigenschappen:

De shutters zijn gemaakt van FSC gecertificeerd hout: top kwaliteit hardhout in dit geval populier en iep. Dit hout groeit en wordt geoogst in bossen die op ethische en professionele wijze worden onderhouden. Dit, en het kappen wordt gecontroleerd door "the Forest Stewardship Council", zij verzekeren ook dat er geen illegale kap of ontbossing plaatsvindt.

De collectie bevat subtiel en natuurlijke kleuren in mat en glans. Waarbij de hoogglans variant opvallend vernieuwend is. Leverbare tinten zijn: pure white, elephant grey, poplar linen, poplar mink en poplar jet.

Indien de voorkeur uitgaat naar een meer gestructureerd houten oppervlak is er keuze uit zachte stonewash-achtige oppervlakken: picket fence white, nantucket taupe, silver pepper, drift wood, stonewashed.

Eveneens nieuw zijn de extreem brede shuttersbladen van 64 mm. Dit geeft een extra rijke uitstraling.

Shutters kunnen in alle vertrekken in de woningen worden toegepast, woon- en werk- en slaapkamer, maar ook badkamer en keuken. De lichtinval kan in iedere vertrek geheel individueel worden beïnvloed en geregeld.

De naam "Kelly Hoppen" staat synoniem voor goed design. Haar naam is ook automatisch gekoppeld aan zwart, grijs en taupe, zoals toegepast in veel van haar projecten.

De shutters worden allemaal op maat gemaakt. De shutters worden thuis ingemeten, op maat gemaakt en later, zonder extra kosten, door een vakman gemonteerd. Eveneens kan zonder extra kosten, worden gekozen uit een gewone bedieningslat of een verborgen bedieningslat (Clearview). Ook kan men de kleuren van de scharnieren zelf bepalen.

Informatie bij: Shutters Direct, Roosendaal. Tel. 0165-392066, info@shuttersdirect.nl www.shutterdirect.nl.

Liefhebbers van een hedendaags interieur verrast Luxaflex® met de gloednieuwe collectie paneelgordijnen. De keuze is enorm: zon 800 stoffen in evenveel kleuren als designs en afwerkingen. Daarbij kan je kiezen tussen transparant textiel voor veel licht binnen tot dikkere stoffen voor meer privacy.

De nieuwe gordijnen zijn geïnspireerd op het tijdloze railsysteem voor panelen - een favoriet van architecten en ontwerpers. Een stijlvolle innovatie om schone schaduw te creëren. Of volop te genieten van een breed uitzicht natuurlijk. In gesloten stand vormen de panelen een dun, elegant pakket, zodat het zicht zo ruim mogelijk blijft. In open stand reflecteren en filteren de brede panelen het daglicht optimaal.

De paneelgordijnen van Luxaflex® lenen zich bij uitstek voor grote raampartijen en openstaande deuren. Ook vormen ze een handig alternatief om ruimtes in te delen - ideaal voor meer privacy in een loft bijvoorbeeld. De panelen kan je makkelijk veranderen - andere kleur, andere stof, ander dessin - om je interieur verrassend te houden.

Met hun moderne designlook een waaier aan keuzes inspireren de paneelgordijnen je telkens tot een leuke ruimte. Naast de verschillende afmetingen (tot 3 meter hoog en 6 meter breed) kan je je helemaal uitleven in kleur en afwerking - van een afzonderlijke kleur voor elk segment in het gordijn tot een sierstrip in een andere tint.

Met de nieuwe collecties van Luxaflex® maak je je interieur in een oogwenk onweerstaanbaar. Van een gedurfde make-over met luxueuze glanzende stoffen tot een sobere stijl die discreet blikken vangt. De Roman Shades en de Paneelgordijnen verrassen in kleur, design, textuur, structuur én afwerking.

NIEUW: Roman Shades 2010
Een strakke witte raambekleding met contrasterende bies in het donkergrijs? Of een stijlvolle Roman Shade in Oriëntaals rood? Met de nieuwe Roman Shades van Luxaflex® maak je saai spannend, of je nu van een meer ingetogen sfeer houdt of voor een opvallend interieur kiest. De ruime collectie is uitgebreid met nog meer stoffen - 210 in totaal nu - zodat je keuze te over hebt voor een warme en eigentijdse raambekleding.

Allereerst zijn er heel wat nieuwe kleuren opgenomen in het palet, waaronder heel wat zachte en subtiele tinten die perfect combineren met meer uitgesproken kleuren: grijs, ijskoud wit, zachte crème, oker, Oriëntaals rood en cyaanblauw. Liefhebbers van eenvoud vinden in de nieuwe collectie ook een ruim assortiment van transparante voiles, luxueuze glanzende stoffen en rijke, warme structuren en texturen.

Met zijn eenvoudig maar eigentijds design zijn de Roman Shades uiterst veelzijdig. Er zijn vijf standaardmodellen, uitgevoerd met en zonder baleinen, en twee speciale versies waaronder de geïntegreerde optie Top Down Bottum Up. Zo kun je de Roman Shades op verschillende manieren positioneren: van boven naar beneden, van beneden naar boven, of een combinatie van beide. Handig, zeker voor slaapkamer: veel natuurlijk licht binnenlaten, zonder te moeten inboeten aan privacy.

De nieuwe Roman Shades hebben ook oog voor afwerking. Met de vele mogelijkheden kun je moeiteloos je persoonlijke stijl creëren: een Zweedse volant (een strook, altijd zichtbaar, die voor een moderne look zorgt), ringen en linten of biesversiering. Ook leuk: een speelse combinatie van een effen Roman Shade met een fel gekleurde bies. Kortom, Luxaflex® inspireert tot decoratieve ideeën.

Het voert nog niet de boventoon, maar is zeker weer aanwezig in de nieuwe Vadain collectie: kleur! Vadain heeft gekozen voor fris groen, geel en roze, wat zeer goed tot zijn recht komt bij grijs en wit. De absolute eyecatcher van de collectie is de kwaliteit Liz: een prachtig, soepelvallend doek met grote bladeren. De versies met geel en roze knallen er uit, maar ook de witte en zwarte bladeren zorgen voor een schitterend resultaat.

Vadain brengt ook nieuwe kamerhoge kwaliteiten. Subtiele transparanten, maar ook unieke uni-stoffen. Een van de nieuwste aanwinsten is een prachtig glanzende satijn, kamerhoog en in 24 kleuren. Daarnaast is er de nieuwe dim-out Globe met een mooie stoere structuur, ook kamerhoog!

Bijzonder is de een zacht, subtiel glanzende organza voile Gloss op 300 cm hoog. In september bracht Vadain een serie drukstoffen die erg goed werd ontvangen. Hieraan is nog een dessin van een pioenroos in twee kleuren toegevoegd. De chique kwaliteit Mood heeft tenslotte een abstract rozendessin. Extra bijzonder is de gloednieuwe weefwijze die hier is toegepast.

Vadain Easy Glide System
Vadain heeft dankbaar gebruik gemaakt van alle nuttige tips en opmerkingen bij de presentatie van haar nieuwe Vadain Easy Glide System tijdens de beurs Woonmodecity. De meest spectaculaire verbetering is de manier waarop de ritssluiting (die het klittenband vervangt) kan worden ingevoerd in de rail. Dat kan nu op elke plek, in plaats van alleen via de zijkant. De voordelen blijven onveranderd: het is niet meer mogelijk om het vouwgordijn gegolfd aan de bovenzijde te bevestigen - ook niet na het wassen. De bevestiging is bovendien veel steviger dan bij klittenband, dat bij warmte kan loslaten. En er is nog een (esthetisch) voordeel: aan de bovenzijde blijft slechts één stiksel over. Vadain streeft er naar om per eind januari 2010 alle vouwgordijnen volgens het nieuwe systeem te leveren, tegen dezelfde prijzen.

Na de succesvolle introductie van Louvredaken op de Nederlandse en Belgische markt introduceert Livium twee nieuwe geavanceerde producten: shutters en panelen. Producten waarmee eveneens op stijlvolle en effectieve wijze de invloeden van zon, wind en regen kunnen worden gereguleerd. Livium overbrugt naadloos de overgang tussen binnen en buiten leven.

Evenals bij de Louvredaken staan esthetiek en duurzaamheid centraal bij de shutters en panelen. Kenmerkend voor alle Livium producten zijn verder het 100% maatwerk, de gegarandeerde waterdichtheid van de Louvredaken, het gebruik van hoogwaardig aluminium en de grote variëteit aan afwerkingsmogelijkheden (poedercoating in vrijwel elke RAL-kleur, geanodiseerd in vijf tinten).

Shutters
Livium brengt shutters naar buiten. De geheel uit aluminium vervaardigde systemen zijn schuif-, klap- en vouwbaar. De louvres zijn vast of draaibaar en in verschillende breedtes te verkrijgen. Bijzonder zijn de speciale sluittechniek en het gepatenteerde kiss pivot™ bedieningssysteem voor optimaal bedieningsgemak. Het design van de Livium Shutters laat zich fraai integreren in elke architectuurstijl.

Louvreline panelen
Louvreline panelen worden verticaal toegepast. Voor kozijnen, maar ook als exclusieve afscheiding voor tuin of terras. De panelen zijn net als de Louvredaken 180 graden traploos verstelbaar voor optimale privacy, zicht én bescherming tegen wind. In elke stand voegen de Louvreline panelen een geraffineerd design element toe aan huis, terras of tuin.

Airfoil panelen
Airfoil panelen kunnen zowel horizontaal als verticaal worden toegepast. Ze beschermen niet alleen effectief tegen zon en wind maar zijn vooral mooi en beeldbepalend voor de uitstraling van de woning. Airfoil panelen zijn leverbaar in een vaste of draaibare variant die beiden tevens frameloos te monteren zijn.

 

Het maakt niet uit welk seizoen het is. Gordijnen zijn het hele jaar door belangrijke sfeermakers en geven ons als het donker wordt een extra stukje privacy en dat vertrouwde gevoel van geborgenheid. Bovendien vormen ze, niet geheel onbelangrijk, een optimale warmte-isolatie. De veelzijdige gordijnencollecties van Kwantum tonen nieuwe verrassende dessins met een afwisseling van zware en verduisterende materialen naast luchtige in-betweens in heldere, lichte tinten.

Natuurlijkheid in dessins
De nieuwste GORDIJNENTRENDS brengen vooral natuurlijkheid en rust. Zowel in kleur als dessins, die veelal zijn uitgevoerd in grijzen, zwart en wit. De ton-sur-ton en effen kleuren in vaak zachte natuurtinten brengen een ontspannen sfeer en balans in zowel woon- als slaapkamer. Florale dessins in een ingetogen vertaling met zachte contrasten, sluiten goed aan bij de trend van natuurlijkheid. Een zachte glans onderstreept het luxe gevoel van de materialen.

Ook luxe stoffen maken indruk
Met meer dan 500 verschillende varianten, in alle kleuren, stoffen en dessins, is Kwantum de grootste aanbieder van gordijnen en rolgordijnen in Nederland. Verrassend is vooral het brede aanbod aan luxe stoffen dat niet onderdoet voor de kwaliteit en uitstraling van een designlabel. Alleen de prijs ligt zon 30% lager dan andere aanbieders. Dit komt omdat Kwantum de collecties laat maken bij grote internationale stofproducenten.

Een antwoord op elke trend
Met nieuwe raambekleding krijgt het interieur een geheel andere look . Kwantum volgt de trends nauwlettend en vertaalt ze naar een breed aanbod aan overgordijnen, vitrages of vouwgordijnen. De manier van maken en plooien bepaal je geheel zelf. Er is keuze uit grote ringen, plooien of toch liever lussen. Alles op maat. Bovendien is er een zeer uitgebreide collectie kant en klare meeneem gordijnen.


Ramen verbinden de woning met de buitenwereld en zorgen voor bescherming. Door te spelen met het licht dat binnenkomt is de bekleding van het raam zeer sfeerbepalend . Kwantum presenteert nieuwe raambekleding met een grote variatie in vorm en materiaal. Elk huis is verschillend en elke inrichting is persoonlijk, dus het type raambekleding, materiaalkeuze en kleurkeuze moeten passend zijn.

Kwantum raambekleding

Kwantum raambekleding

Kwantum raambekleding

Kwantum raambekleding

Kwantum raambekleding

Vouw- en rolgordijnen zijn voor elk interieur geschikt door het grote aanbod aan kleuren, dessins en materialen. Een afgewogen keuze zorgt voor balans in zowel woon- als slaapkamer. Van bijna vijfhonderd stoffen zijn rol- en vouwgordijnen op maat te maken voor een scherpe prijs.

Plissï gordijnen zijn strak en tegelijkertijd elegant, in zowel verduisterende als transparante uitvoering. Een echte trendtopper zijn de plissï gordijnen zonder koord, met een grote keuze aan stoffen!

Luxaflex® vult collecties Duette® en Plissé Shades aan met verfijnde en zijdezachte texturen, rijke kleuren, eigenzinnige dessins en nieuwe bedieningen.

Luxaflex raambekleding

Duette® Shades €" van zijdezacht tot luchtig licht Sparen op energie én winnen in stijl? Met de nieuwe Duette® Shades kan dat! De energiebesparende stoffen met isolerende honingraatstructuur krijgen het gezelschap van twee verfijnde nieuwkomers: Silk Elan en Whisper. De reeks Silk Elan straalt met zijn zijdezachte textuur en diepe, meer intense kleuren (verkrijgbaar in 14 trendtinten). Ideaal om je interieur een warme, rijke sfeer aan te meten in een handomdraai.

De collectie Whisper laat je even stijlvol warmte en licht controleren. Zoals de naam doet vermoeden, geven deze stoffen je een optimale doorkijk naar buiten. De transparante raamdecoratie verzacht en verspreidt subtiel het licht. Luxaflex® brengt de reeks Whisper uit in vier tinten, stuk voor stuk gekenmerkt door een glanzende, glinsterende schoonheid met een indrukwekkende 64 mm-plooibreedte.

Luxaflex raambekleding

Luxaflex raambekleding

Plissé Shades €" opvallende patronen
Luxaflex® heeft voor de Plissé Shades een nieuwe 2011-look gecreëerd. Het stijlvolle merk lanceert drie eigenzinnige designs in zwart-en wittonen. Daarnaast kreeg de overkoepelende collectie er 19 kleuren bij. Construction is een absolute blikvanger: een transparante tekening met een zachte, organische look. Movement valt op door zijn origineel vloeiende patroon. De stof bestaat in transparante en ondoorschijnende uitvoering. Nieuwkomer Icon speelt dan weer het contrast sterk uit met een stoer patroon in zwart-wit, verkrijgbaar in twee kleurcombinaties.

Kortom, met de nieuwe Plissé Shades geeft Luxaflex® interieurliefhebbers een veelzijdige decoratieve oplossing voor ramen in alle maten en vormen. De scherpe vouw komt daarbij mooi tot zijn recht.

Lichte bamboe of exclusieve walnoot? Trendy wit of hoogglanspianolak? De nieuwe collectie Houten Jaloezieën heeft heel wat in haar mars. En nog nooit was de keuze voor een persoonlijk interieur zo groot. Luxaflex stelt de ambitieuze jaloezieën met toekomst voor.>

Het Luxaflex-assortiment Houten Jaloezieën omvat tientallenverschillende houtsoorten en kleuren. De kerncollectie is FSC Basswood, duurzaam hout dat afkomstig is van verantwoord beheerde bossen. Maar liefst 70% van de houtsoorten die Luxaflex voor de jaloezieën gebruikt, is afkomstig van FSC-gecertificeerde wouden. Luxaflex is ook lid van Rainforest Alliance, een milieuorganisatie uit de Verenigde Staten die als doel heeft ecosystemen te beschermen, en de mensen en dieren die daarvan afhankelijk zijn.

Je treft vele bijzondere materialen in de collectie aan, zoals bamboe dat door zijn ecologische eigenschappen bijzonder natuurvriendelijk is. Het hardhout in de collecties, waaronder walnoot of esdoorn, kreeg een olielaag voor optimale bescherming tegen UV-straling en een exclusieve uitstraling in je interieur.

Ook de nieuwe kleuren en structuren verrassen: meer trendy wit en grijs maar ook hoogglanspianolak in rood en zwart. Deze nieuwe techniek geeft houten jaloezieën een eigentijdse uitstraling. Je kan zelfs je eigen kleur bepalen (RAL of NCS) of lamellen van verschillende houtsoorten en tinten combineren. Gloednieuw is ook de lamelbreedte van 68 mm  voor een exclusieve look met perfecte overlap.

Met Basics combineer je het beste uit twee werelden: de natuurlijke schoonheid van hout en gebruiksgemak. Zo kan je deze Houten Jaloezieën probleemloos plaatsen in ruimtes waar het klimaat niet geschikt is voor echt hout, zoals de badkamer of keuken. Voor afwerking en personalisatie kan je inspiratie putten uit de vele stoffen ladderbanden, zowel in unikleuren als met dessins.

Auberginepaars duikt opnieuw op in 2011. Deze prachtige, diepe tint inspireert tot sfeervolle interieurs: van een luxueuze slaapkamer tot een trendy keuken met donker contrastaccent. Opvallend ook is de generatie kleuren geinspireerd op orientaalse kruiden. Een absolute blikvanger binnen de nieuwe Luxaflex-kleuren is de geel-groene curry, een avontuurlijke kleur uit de wereld die je interieur meteen sfeer geeft.

Ook de beschermende coatings van Luxaflex krijgen een reeks nieuwe kleuren. De stof Opal Crush Topar, voor extra warmtewering en lichtreflectie, is er voortaan in negen extra kleuren. Letterlijk en figuurlijk een mooie oplossing voor serres en ramen waar intens, direct zonlicht op valt. De coating Essential DustBlock, die je raamdecoratie beschermt tegen vuil en vocht zoals rook, water of olie, is nu ook verkrijgbaar in tien bijkomende kleuren.

Luxaflex SmartCord, intrekbaar koord NIEUW!
Even ingenieus is SmartCord, een bedieningssysteem op basis van een intrekbaar koordmechanisme. Met een simpele trek kan je de Duette Shades vlotjes openen en sluiten tot de gewenste hoogte, waarbij de koordlengte steeds dezelfde blijft. Dankzij deze constante lengte heb je nooit meer last van lange, bungelende koorden. Mooi, handig en veilig dus. Het bedieningssysteem is volledig kleurgecoördineerd en geschikt voor grote ramen, tot een breedte van 360 cm.

Luxaflex LiteRise, koordloze bediening
Mooi en handig zijn de nieuwe bedieningen van Luxaflex. Dankzij het revolutionaire koordloze systeem LiteRise kan je de Duette Shades en Pliss Shades met de vingertoppen openen of sluiten, gewoon door de onderlat zachtjes naar boven of beneden te begeleiden. De raamdecoratie blijft perfect op de gewenste hoogte, zonder het risico tot plots zakken of omhoog springen. LiteRise maakt bedieningskoorden overbodig, wat niet alleen tot een strakke, eigentijdse look leidt maar ook de veiligheid voor kinderen en huisdieren verhoogt. Het bedieningssysteem is volledig kleurgecoördineerd en geschikt voor grote ramen, tot een breedte van 240 cm.

Een elektrische bediening bij buitenzonwering is vanzelfsprekend, dus waarom passen we dit niet toe op binnenzonwering? Gemak dient tenslotte de mens. Verano vond in Somfy een partner en introduceert nu een complete kleurige collectie rolgordijnen met elektrische bediening.

Geen slordige koordjes meer of touwtjes die vies en vettig worden maar een netjes weggewerkte motor die niet zichtbaar is. De motor is geïntegreerd aan de binnenzijde van de buis. De batterijmotor wordt met een afstandsbediening bediend.

Met deze noviteit voldoet Verano tevens aan de nieuwe wetgeving met betrekking tot koorden. Kinderen kunnen verstrikt raken in loshangende, lange bedieningskoorden met alle gevolgen van dien. Bij elektrische rolgordijnen is bediening met koorden verleden tijd. Deze rolgordijnen zijn dus niet alleen praktisch maar ook veilig in het gebruik.

Voor extra gemak kan de bediening worden voorzien van een tijdschakelaar waardoor de rolgordijnen automatisch gesloten en geopend worden. Ideaal tijdens vakanties of voor de avonden dat men zelf pas laat thuis is.

Verano biedt ruim 130 kleuren rolgordijnen aan. Zo is er voor iedere ruimte en voor iedere smaak een passende oplossing. Afhankelijk van de ruimte en persoonlijke smaak kan er gekozen worden tussen een ronde of rechte cassette waarin het rolgordijn oprolt of voor de standaard uitvoering. Deze profielen kunnen worden uitgevoerd in wit, zilverkleurig of zwart.

Houten jaloezieën geven iedere ruimte een natuurlijke en warme aankleding. Ze geven de ruimte niet alleen meer uitstraling maar ze houden de ruimte ook koel tijdens de warme zomermaanden en behaaglijk warm in de winter.

Verano introduceert een nieuwe collectie hoogwaardige houten jaloezieën. De collectie is 100% made in Holland en bevat 44 kleuren in de houtsoorten basswood, exotic wood en bamboo. Een reeks eigentijdse decoratieve ladderbanden, die bij de gehele collectie past, geeft elke jaloezie een persoonlijke touch. Verano biedt 59 verschillende kleuren in ladderband aan voor het coördineren of juist contrasteren met de jaloezie.

Verano biedt houten jaloezieën aan in een standaard uitvoering en in een retro uitvoering. Bij de retro uitvoering zijn ook de bovenbak en onderlijst uitgevoerd in een bijpassende houtkleur. Daarnaast is het retro-bedieningsmechanisme zichtbaar waarbij keuze is uit brons of zilverkleur.

Bovendien zijn deze houten jaloezieën gemaakt van hoogwaardig FSC gecertificeerd hout. Het toegepaste hout voor de jaloezieën is afkomstig uit duurzaam beheerde bossen.

De Verano houten jaloezieën zijn te koop via een uitgebreid netwerk van dealers.


Hornbach introduceert, als eerste bouwmarktketen in Nederland, het nieuwe merk voor raamdecoratie en woonaccessoires: DTCH.

Waar staat het merk DTCH voor?
In het kort staat het merk DTCH symbool voor: Echt Nederlands Design. Voor unieke woonproducten van origineel Nederlands design: nuchter, puur en kwalitatief hoogwaardig. Maar tegelijk hip, sympathiek en actueel. Bereikbaar en betaalbaar, met een enorme keuze in maten en voor standaardmaten unieke extra services (inkortservice en elektrische bediening tegen zeer geringe toeslagen).

Nederlands Design: DTCH

Met een eigen creatief center, een eigen testcenter ïn steeds vernieuwende designs volgt het merk de laatste trends op de voet. Met speciale aandacht voor de ontwikkeling van producten die op een subtiele wijze de huidige standaardmassa in bouwmarkten ontstijgen. DTCH is zodoende de uitkomst voor de zelfbewuste, moderne en creatieve consument.

Nederlands Design: DTCH

Waarom introduceert Hornbach een nieuw designmerk?
De makers van DTCH constateerden dat bouwmarkten te weinig vernieuwing en onderscheid aanbieden op het gebied van decoratie. De huidige collecties zijn vrij behoudend. Terwijl de wens van de consument juist is: een ruime keuze in betaalbaar design van hoge kwaliteit. Met de introductie van DTCH wil Hornbach die leemte in de markt vullen.

Waarom gekozen voor DTCH?
Door het DTCH-merk in het assortiment op te nemen, neemt Hornbach bewust afstand van de standaardcollecties die veel bouwmarkten kennen. DTCH laat namelijk zien dat trendy design en betaalbaarheid prima samen kunnen gaan.

Nederlands Design: DTCH

Daarnaast biedt DTCH een enorme keuze in maten; veel meer dan men gewend is. Door deze al zeer uitgebreide collectie aan te vullen met een inkortservice (medio 2011) en de mogelijkheid tot het elektrisch bedienen van producten tegen een revolutionair geringe toeslag, biedt DTCH eigenlijk maatwerk voor standaardmaten prijzen. Dankzij DTCH is Nederlands design nu voor iedereen toegankelijk en betaalbaar.

Nederlands Design: DTCH

 

S tem buiten en binnen op elkaar af met de vernieuwende collectie buitenzonwenrig In 2011 lanceert Luxaflex® het totaalconcept Luxaflex® Outdoor. Waarmee de focus op binnenzonwering verruimd wordt met producten voor de buitenkant van het raam. De nieuwe én vernieuwende collectie buitenzonwering is een samenwerking tussen Luxaflex® en Mado Nederland, specialist in zonwering en deel van de Hunter Douglas Group.

Luxaflex

Glaspartijen nemen een steeds groter deel van het geveloppervlak van woningen en kantoren in beslag. Toch denken we bij raamdecoratie vaak alleen aan de binnenkant van de woning, terwijl de buitenkant een even belangrijke en designbepalende rol speelt. Luxaflex® wil met het nieuwe concept Luxaflex® Outdoor binnen en buiten samenbrengen: een totaalpakket voor eenzelfde sfeer, functionaliteit en beleving.

Luxaflex

Trendy acryl doeken
Voortaan loopt buitenzonwering, wat design betreft, dus niet meer achter op raamdecoratie binnen. Dat bewijst ook de nieuwe uitgebreide collectie acryl doeken (140 stoffen), met onmiskenbare Luxaflex®-touch. Zeker de helft van Luxaflex® Outdoor Acryl Doekcollectie bevat exclusieve stoffen, uniek in buitenzonwering. De rijke, smaakvolle stoffen ademen rust en allure uit. Onder de nieuwkomers veel grijs -en zwarttonen die perfect aansluiten bij de trends van vandaag. Zo kan je, makkelijker dan ooit, binnen en buiten perfect op elkaar afstemmen. Meer eenheid krijg je bijvoorbeeld ook door dezelfde kleur te kiezen, maar net voor een ander streepje of bredere strook te gaan. In een wereld waar techniek en materiaal centraal staan, wil Luxaflex® Outdoor meer dan ooit lifestyle en sfeer brengen.

Terrasscherm Fiora Grande
Het assortiment terrasschermen van Luxaflex® Outdoor wordt dit voorjaar uitgebreid met een absolute topper: Fiora Grande. Bij uitstek geschikt voor grotere gevels en toch smal en elegant vormgegeven. Bovendien is Fiora Grande zo ontwikkeld dat het scherm uitblinkt in montage- en onderhoudsgemak. Voor de gebruiker biedt Fiora Grande optimaal zoncomfort, een perfecte integratie met de gevel door de smalle cassette én jarenlang gebruiksplezier. Het scherm is leverbaar in alle RAL-kleuren en exclusief verkrijgbaar met de actuele kwaliteitsdoeken uit de Luxaflex® Outdoor Acryl Doekcollectie. De maximale maatvoering is 740 cm breed met een uitval van 350 cm.

Luxaflex® EOS Beaufort®, het ultieme ritsscreen
Luxaflex® heeft ook een windvast ritssysteem ontwikkeld, Luxaflex® EOS Beaufort®, dat design en kracht (grote windbestendigheid) samenbrengt. Centrale waarden zijn een snelle en veilige montage, duurzaamheid, kwaliteit en onderhoudsvriendelijkheid. Dat vertaalt zich concreet in vele, gepatenteerde productdetails zoals een unieke frontmontage waardoor je de cassette en zijgeleiders eenvoudig los van elkaar kunt monteren. Vertikaal Beaufort® is buitengewoon windbestendig. De kast is naadloos en schroeven zijn onzichtbaar. De vertikaal Beaufort® is verkrijgbaar met 35 kleuren glasvezeldoek en in alle RAL-kleuren als profiel.

Shop in Shop
Helemaal nieuw is de Luxaflex® Outdoor Shop in Shop. Deze nieuwe shop-in-shop is volledig geënt op buitenzonwering en geïnspireerd op de huidige Luxaflex shop-in-shop. De Outdoor shop-in-shop kenmerkt zich door de materialen die gebruikt zijn, die een echt "buitenleven gevoel" geven. Voor elke Luxaflex dealer, zowel Select -, Inspiration -, als Gallery dealer, is er een passende variant. De shop kan inclusief vloeren en meubels etc. worden geleverd

Als de gordijnstof is gekozen dan volgt er een keuze voor de ophanging van de gordijnen. Een mooi gevormde rail is een veel gevallen een makkelijke eerste keuze. Maar wil je je gordijnen net even iets extra’s meegeven dan zijn er veel meer mogelijkheden. Denk eens aan een mooie roede van Blome, XXL Designroeden en TheBradleyCollection!

RVS roedes met een bijzonder mooie en rustige ophanging zijn er van Blome. Op de foto zie je een nikkel-glans roede met net even die extra glans voor een luxe uitstraling. Het gordijn Crush Me hangt geplooid aan ringen.

Soms is een roede niet mogelijk vanwege een te grote overspannig tussen de steunen. Kies dan voor en railroede …. dat is en rail met runners die net een echte roede lijkt te zijn. Ook weer strak afgewerkt met een mooi plafond of wand bevestiging. Op de foto zie je dat de railroede zelfs gebogen kan worden voor een erkersituatie.

XXL Designroeden worden in Nederlands met de hand gemaakt. Speciaal voor de liefhebbers van stoer en mooi afgewerkt RVS is dat goed nieuws.

Extra grote overspanningen tussen 2 steunen zijn met XXL Designroeden mogelijk. Tot 3.50 mtr. voor transparante stoffen en voor overgordijnen tot 3.25 mtr. tussen de steunen. Op deze manier is een gordijn met ingeslagen ringen op een roede van 6.50 wél mogelijk!

Heb je een moeilijke of bijzondere situatie dan biedt XXL DesignRoeden vaak een oplossing. Op de foto zie je een metallic gordijn ongeplooid en met ruime curven onder de roede hangen. De rail is met speciaal maatwerk voor de steunen tot stand gekomen.

Het Engelse TheBradleyCollection heeft mooie en authentieke klassieke roeden in the Steel Collection. Er is een uitgebreide keuze in de kleuren Polished, Waxed, Brass en Bronzed. Nieuw in deze serie zijn de glazen eindknoppen Crystall Glass Ball en Cut Crystall Ball.

Contemporary en bijzonder luxe zijn de Matallic gelakte roedes uit de serie Elysian. Voor foto’s zie www.bradleycollection.co.uk

 

Wie lente en zomer zegt, zegt ook vliegen, wespen en vooral... muggen. Maar voortaan geen insecten meer in huis, met het superflexibele assortiment horren van Luxaflex®. Het gamma is even uitgebreid als efficiënt, van hordeuren tot horramen, van scharnierend over schuivend tot uitneembaar. Met telkens de onberispelijke Luxaflex®-kwaliteit: een duurzame constructie van aluminium en gaas van fiberglas met een ultradunne pvc-mantel. Alle horren zijn er in wit, gebroken wit, bruin en aluminium.
  • De oprolbare hordeur wordt meestal gemonteerd in gewone deuren, maar is ook ideaal voor schuifpuien en openslaande deuren. Door een uniek veersysteem rolt de deur automatisch achter je dicht en blijft het gaas goed strak zitten.

  • De scharnierende hordeur bestaat in twee uitvoeringen, zonder en met zelfsluiter. Door de zelfsluiter valt de hordeur automatisch dicht. Ter bescherming van het gaas wordt de scharnierende hordeur standaard met een schop- en duwplaat geleverd.

  • De schuivende hordeur loopt letterlijk en figuurlijk op rolletjes. Een speciale constructie zorgt voor een hermetische afsluiting. De robuuste maar tegelijk stijlvolle deur vraagt slechts weinig ruimte. Een aanrader voor op het balkon bijvoorbeeld.

  • De inzethor garandeert een naadloze afsluiting van de binnen- of buitenzijde van vensters. Dankzij de smalle profielen kan de hor bij geringe montageruimte toch geplaatst worden. De inzethor is verkrijgbaar als scharnierend, uitneembaar of schuivend type.

  • Vrijwel alle ramen kunnen permanent worden uitgerust met een Luxaflex®-rolhor. Een rolhor is ook uitermate geschikt voor ramen die buiten handbereik liggen. In dat geval kan je de hor simpelweg met een trekkoord bedienen. Een oprolbare hor kan ook, zowel binnen als buiten, in het kozijn als op het kozijn gemonteerd worden.

   Standaard wordt de rolhor uitgevoerd met Softraise en pips, type 53. Het Softraise-systeem zorgt ervoor dat de rolhor zich langzaam en geruisloos oprolt, de pips zorgen ervoor dat het gaas netjes in de geleider blijft. De bovenbak heeft door zijn ronde vormgeving een vriendelijkere uitstraling gekregen. De profielen zijn door de extrusie nog steviger. Montage is bovendien nog eenvoudiger geworden. De rolhor is standaard binnen en buiten bedienbaar.

   Optioneel is de rolhor uitvoerbaar met zoom, type 54. Door deze zoom wordt de pees geleid, wat ervoor zorgt dat het gaas in de geleider blijft zitten. U kunt er ook voor kiezen om van de standaardkleuren af te wijken en de rolhor in een RAL-kleur naar keuze te laten spuiten.

Zon, schaduw, licht en donker; iedereen heeft er iets mee. Zonlicht hebben we allemaal nodig en is iets waar we graag mee spelen. Een zachte filtering of juist de verduistering; met raamdecoratie wordt de lichtinval in de woning beïnvloed en de zon geweerd. Vandaar dat de termen raamdecoratie en binnenzonwering nogal eens door elkaar worden gebruikt. Voor iedere ruimte is een oplossing die past bij je wensen en waarmee je de sfeer creëert die bij jou en bij de ruimte past. Zonweren is sfeer creëren!

Horizontale jaloezieën zijn sfeervol, tijdloos en modern tegelijk. Het optimale bedieningsgemak zorgt voor een jarenlange perfecte lichtregeling. Lamelbreedtes variëren van 16 mm tot 50 mm. Het kleurenaanbod is zéér ruim en daarnaast zijn er een aantal verschillende bedieningsmogelijkheden. Ook voor deuren, draai-kiepramen en dakramen is een horizontale jaloezie een ideale lichtwering.

Verticale jaloezieën oftewel lamelgordijnen kent vrijwel iedereen. Door de mogelijkheden met verschillende materialen is het aanbod vele malen groter dan vaak wordt gedacht. Lamelgordijnen zijn verkrijgbaar in kunststof, aluminium en textiel waarbij verschillende lamelbreedtes mogelijk zijn. Als u zich bedenkt dat er keuze is uit meer dan 300 kleuren en dessins, zijn de mogelijkheden bijna eindeloos.

Rolgordijnen zijn functioneel en eigentijds. De keuze aan stofsoorten, kleur, dessin, structuur en materiaal is zeer ruim, waardoor voor elke kamer een passende oplossing gevonden kan worden. Het rolgordijn kan naar wens worden afgewerkt met een schulprand; dit geeft een extra decoratief aanzien. Er kan een cassette met een zijgeleiding worden toegepast om het rolgordijn te verduisteren en er zijn diverse mogelijkheden met elektrische bediening.

Een plisségordijn is voor bijna elk raam een pasklare oplossing voor het weren van de zon. Lichtkoepels, serres, driehoekramen en halfronde ramen behoren tot de mogelijkheden. In de plissécollectie vinden we extra zon- en warmtereflecterende kwaliteiten en verder van transparant, sfeervol gedessineerd tot verduisterend toe.

Vouwgordijnen of optrekgordijnen worden steeds populairder. Ze geven een sfeerverhogend effect in het interieur en hierdoor wordt direct duidelijk waar het woord "raamdecoratie" vandaan komt. Vouwgordijnen bieden de mogelijkheid om te spelen met licht omdat de stoffencollectie uiteenloopt van transparant naar uni en van jacquard naar half-transparant. Er zijn veel keuzes mogelijk uit diverse typen vouwgordijnen en meerdere bedieningsmogelijkheden. Het grote voordeel van een vouwgordijn is, dat de stof er eenvoudig afgehaald kan worden om te reinigen.

Bron Tiver

Het meest hippe woord van deze tijd lijkt wel klimaatverandering. Je kunt geen krant lezen of televisieprogramma kijken of ze hebben het er over. Zachtere winters en hetere zomers en veel meer extreme regenbuien worden voorspeld. Dit zal je niet alleen buiten merken, maar vooral binnen.

Met de juiste zonwering zorg je ervoor dat er een aangename temperatuur in huis heerst. Eeuwen geleden gebruikten de mensen al luiken voor de ramen om de temperatuur in huis te regelen. Gelukkig is er tegenwoordig meer keus als het gaat om zonwering.

Zo geven markiezen een nostalgische en exclusieve uitstraling. Door de fraaie ronde vormen passen ze heel goed bij traditionele woningen. Maar tegenwoordig zijn er ook mooie strakke varianten die bij moderne huizen goed tot hun recht komen. Vooral door de dichte zijkanten vormen markiezen een perfecte zonwering. Je hebt bij markiezen geen last van hinderlijke zijinval van zonlicht zoals bij een uitvalscherm.

Uitvalschermen zijn relatief eenvoudige, maar zeer effectieve schermen, doordat ze overal eenvoudig zijn aan te brengen. Er zijn uitvalschermen met vaste en windvaste armen. Vooral een must voor woningen die op winderige plaatsen staan zoals aan de kust. De uitvalschermen zijn dus bijzonder geschikt voor toepassingen waar geen vrije doorloop nodig is. In die situaties kun je het beste gebruikmaken van een knikarmscherm.

Knikarmen kunnen nagenoeg horizontaal afgesteld worden, waardoor ze het mogelijk maken om naast het zonlicht buiten te houden, ook het terras van schaduw te voorzien. Wanneer er zonlicht tegen gehouden moet worden en ook een vrije doorloop noodzakelijk is, zoals aan de straatkant, dan zijn screens wellicht de oplossing.

Een screen is een geweven doek uit draden van glasvezel en is vrijwel overal eenvoudig aan te brengen. De screens bieden een uitstekende zonwering. Vaak filteren ze het zonlicht tot wel 85%, terwijl het zicht naar buiten behouden blijft. Daarnaast heb je overdag nagenoeg geen inkijk, waardoor je meer privacy hebt. Wanneer je privacy en veiligheid wilt verhogen, kun je overwegen om rolluiken te nemen als zonwering.

Rolluiken verhogen niet alleen de privacy en veiligheid, maar ook het wooncomfort. Ze weren de zon, het licht, de warmte en kou, het geluid, de inkijk en inbrekers. En ze zijn tegenwoordig niet alleen in het wit verkrijgbaar. Je kunt je rolluiken aanpassen aan de sfeer van uw woning en kiezen uit meer dan honderd kleurcombinaties. Bron: verano.nl

Voor meer wooninspiratie kijk je op wonen.CRUMM.nl

Gordijnen die het hele raam bedekken en aan beide zijden worden opgehaald met embrasses maken een raam smaller. Wil je ook het raam minder hoog laten lijken en de ruimte wat intiemer maken door het felle daglicht te temperen dan is een combinatie met vouwgordijnen of rolgordijnen een goede keus. Kies dan wel voor lichtdoorlatende stoffen anders wordt het een erg sombere ruimte, en werkt het verkleinend in het interieur.

Een raam lijkt breder door het gordijn royaal aan beide zijden van het raam door te laten lopen voor de muur. Het mooiste effect wordt bereikt wanneer dit van muur tot muur mogelijk is.

Een raam lijkt hoger door het gordijn van vloer tot plafond te laten lopen.

Een raam lijkt minder hoog door een brede koof aan te brengen boven het raam. Eventueel met verlichting boven de koof voor een nog groter effect.

Verticaal gestreepte gordijnen laten een ruimte hoger lijken, en horizontaal gestreepte gordijnen een ruimte breder lijken.

Tip: In de zomer andere gordijnen ophangen dan in de winter. Dure tip ?? Er zijn duo gordijnen op de markt die dankzij een speciaal voor deze gordijnen ontwikkeld rits systeem Zipp On steeds weer aan je wensen zijn aan te passen.

Tip: Onderbreek je glas- of overgordijnen door er in de breedte een andere kleur strook in te laten naaien. Dit kan alleen als deze strook van dezelfde gordijnstaal is, dus alleen de kleur mag afwijken en het materiaal niet i.v.m. krimpen. Hiermee maak je het gordijn minder hoog, dus lijkt de ruimte lager en door de horizontale streep de ruimte breder. Dit kun je ook doen aan de bovenkant of onderkant van het gordijn.

Tip: Hang je gordijnen eens andersom op. Hiermee bedoel ik de overgordijnen aan de raamkant en de glasgordijnen aan de interieurkant te hangen. Het mooiste effect bereik je door een effen stof voor de overgordijnen te kiezen, en kies voor de glasgordijnen een transparante stof met een subtiel patroon of klein borduursel. In de avond schuif je de overgordijnen dus achter je glasgordijnen en het effect van het patroon in het glasgordijn wordt nu nog meer versterkt.

Tip: In de woonkamer stem je het liefste de kleur van de gordijnen af op de kleuren in je interieur. Bedenk dan wel dat als je het interieur wil wijzigen je vast zit aan deze kleur. Kies daarom niet voor een duidelijke in het oog springende kleur, maar hou het wat neutraler.

Tip: Gordijnen kun je laten maken van diverse stoffen. Kies je voor katoen, linnen, zijde of katoenen velours dan is het verstandig deze stoffen te laten voeren. Dit is in verband met het verschieten van de kleur en de aantasting van het weefsel door zonlicht. Voeringen zijn er in allerlei kleuren en eventueel met molton voor een nog rijker vallen van de stof. Kunstvezelstoffen verkleuren minder dan natuurlijke stoffen. Een bekende kunstvezelstof is Trevira CS die brandvertragende eigenschappen heeft.

Tip: Hang in een slaapkamer geen gordijnen met gekleurde patronen op, maar kies juist voor effen neutrale stoffen. Dit om een combinatie met een gedessineerd en/of gekleurd dekbedovertrek te kunnen maken. Let maar eens op als je een slaapkamer binnenkomt dan is het bed het eerste wat je opvalt, en het dekbedovertrek mag dan ook de eyecatcher zijn en blijven.

Tip: Gordijnen boven of voor de verwarming? Als je kiest voor een ruim geplooide inbetween-stof dan kun je dit gordijn best voor de verwarming laten hangen, zonder dat deze veel warmte tegenhoudt. Inbetween-stof is een stof, zoals de naam al zegt, die tussen een overgordijn en een glasgordijn in zit wat betreft de stofdikte.

Tip: Een trendy stoer of strak interieur vraagt om gordijnen met ingeslagen zeilringen. Wanneer deze gordijnen aan een spandraad worden gehangen vormen ze samen een prachtig geheel. Wil je grotere zeilringen gebruiken hang de gordijnen dan op aan bijvoorbeeld een steigerpijp of RVS roede.

Tip: Om gordijnen mooi in de plooi te laten vallen is het verstandig om voor een vlinderplooi of triplooi te kiezen. Dit is afhankelijk van de stofdikte.

Tip: Meestal worden plooien gestikt in 8 cm hoog vlieselineband. Wil je gordijnen een stoerdere look geven kies dan voor 12, 16 of 20 cm hoog vlieselineband en een hoge dubbele onderzoom bijv. 30 cm. Kies ook voor verstelbare kunststof plooihaken, waarmee je kleine correcties kunt uitvoeren.

Tip: Bezuinig nooit op een goede rails, want ook de KS-rail en de G-rail kosten niet bijzonder veel. Deze rails lopen soepeler en geruislozer en bovendien kan je er bij de woninginrichting prima bochten op maat in laten maken. Een niet onbelangrijk, het gordijn hangt veel mooier doordat de glijders/runners bijna gelijk lopen met de voorkant van de rail. Hierdoor hangt het gordijn mooi strak naar beneden zonder knik onder de plooien.

 

Het innovatieve van Duette® Shades schuilt in de honingraatstructuur die het hele jaar door voor een perfecte regeling van licht en warmte zorgt. De horizontale luchtkussentjes - een isolerende luchtlaag - vormen een lichtgewicht maar efficiënte barrière tegen hitte of kou. In de winter houden ze de warmte lekker vast, in de zomer vormen ze een buffer voor tropische temperaturen én beschermen ze tegen schadelijke uv-stralen.

Architella®, energie-efficiënt
Deze nieuwe ingenieuze Duette® Shade heeft een geplooide stof met honingraatstructuur, met drie luchtkamers. Daardoor is het één van de meest opmerkelijke en energie-efficiënte raamdecoraties op de markt. De meeste warmte in een kamer ontsnapt via de ramen. Niet zo verrassend als je weet dat de gemiddelde muur acht keer beter isoleert dan normale dubbele beglazing. Met een Duette® Architella® aan het raam, zal het isolatievermogen meer dan verdriedubbelen, wat in de winter tot 30% besparing op je energiefactuur kan betekenen. De Duette® Shade vermindert ook warmtebelasting door zoninstraling. Een venster met dubbele beglazing en zonder raamdecoratie laat 76% van de zonnewarmte binnen. Duette® Architella® reduceert dit tot zon 15%. Zo kun je in de zomermaanden ook fors besparen op airconditioning.

Duette® Architella® is gemaakt van PanacheTM-stof van 64 mm, met een gestructureerde look. Voor deze stof kreeg Luxaflex® recent een eervolle vermelding op de wereldvermaarde vakbeurs Heimtextil. Hij voelt zacht aan en is beschikbaar in twee transparanties: ondoorzichtig en verduisterend. Wat dit product uniek maakt, is de honingraat-in-honingraatstructuur van de plooien. Daardoor blijft elke Duette® Shade helder en consistent, van voor tot achter en van boven tot onder. De binnenste lagen van de stof zorgen voor het stralendste kleurenpalet ooit. Duette® Architella® kan bediend worden met een eenvoudig eindloos koord of via het revolutionaire nieuwe bedieningssysteem LiteRise. Het LiteRise-systeem maakt koorden bijna overbodig zodat de Duette® met de vingertop kunnen worden op- en neergelaten.

Duette® Fixé, strak en stevig
Blikvanger uit de collectie is Duette® Fixé - de voorkant is gelijkmatig geplooid, de achterzijde is strak en zorgt voor stevigheid. Deze stof heeft een zachte textiele uitstraling en filtert het licht heel sfeervol. Bovendien zijn de trekkoorden niet zichtbaar zodat het een harmonieus geheel is. Enkele kleuren kunnen in verschillende plooibreedtes verkregen worden, waardoor je in eenzelfde kamer ramen met verschillende afmetingen moeiteloos dezelfde uitstraling kan geven.

Van transparant tot verduisterend
Duette® Shades zijn er in een hele waaier kleuren en in een hele reeks stoffen, van transparant tot halftransparant en verduisterend, waaronder vlamvertragende stoffen en Black-out-stoffen. Andere opties zijn Top Down en Bottom Up, waardoor je de raambekleding op en neer kan bewegen precies op de plaats die je wilt. Ook is een gecombineerde uitvoering mogelijk die uit twee verschillende stoffen bestaat.

Duette® Shades zijn dan ook bijzonder geschikt voor toepassingen in lofts, serres en grote raampartijen met enkel glas.

Meer artikelen...