Match de najaarscollectie van Vadain met de woontrends. De nieuwe collectie van Vadain gaat perfect samen met de drie woonmodetrends van het Perscentrum Wonen, namelijk Tender Textille, Pretty Pastel en Fabulous Fifties. Textiel bedekt de muur, de vloer, de meubels en ja natuurlijk ïï de ramen. De zachte, stoere stof Eternity en de Vintage stof met haar lichte en natuurlijke tinten, uit het thema Home, passen perfect bij de trend Tender Textille.

De Design devorï-kwaliteit Loft gaan feilloos samen met de woontrend Pretty Pastel en gordijnen uit de Vadainthemas Classic en Elegant, zoals bijvoorbeeld de jacquardstof Frame onderstrepen de woontrend Fabulous Fifties. Het hoogtepunt uit de nieuwe Vadaincollectie is de stof Imagine met een schitterend kleurverloop.

Vadain interieurstoffen

Vadain interieurstoffen

Vind je horizontale jaloezieen te strak bij je interieur en vitrage te oubollig? Met de nieuwe, sfeervolle collectie Silhouette & Shades biedt Luxaflex een stijlvol alternatief. De zachte, stoffen lamellen van de Silhouette & Shades lijken te zweven tussen het doorschijnende voile. Een oplossing die een elegante uitstraling geeft en door de ruime variatiemogelijkheden afgestemd kan worden op elk interieur.

De functionaliteit en uitstraling van een shutter gecombineerd met de verfijning en flexibiliteit van horizontale jaloezieën, dat typeert de nieuwe collectieupdate van Luxaflex® Houten jaloezieën: Ellisse®. Met dit unieke bedieningssysteem wordt een modern, gestroomlijnd element toegevoegd aan de natuurlijke schoonheid van de Houten Jaloezieën-collectie.

Piet Boon® en DTCH® lanceren een stijlvolle collectie raamdecoratie en kussens onder het label Piet Boon blinds by DTCH®. Een collectie waarin duidelijk onze gezamenlijke passie voor mooie materialen terug te vinden is. De collectie is vanaf eind juni exclusief te bestellen op de webshop www.pietboonblindsbydtch.com en verkrijgbaar in de Piet Boon® Store in Oostzaan.

De ene keer wat meer lichtinval dan de andere keer creëren? Of wil je een design combineren met een verfijnde voile voor een unieke raambekleding? Dat kan met de nieuwe collectie Luxaflex® Twist™ Rolgordijnen: twee lagen textiel met open en dichte banen. Hiermee kan op eenvoudige wijze de mate van lichtinval en privacy geregeld worden. Ideaal voor bijvoorbeeld woon- of slaapkamers.

Ondanks het wisselvallige weer worden de luifels in het zomerseizoen weer veelvuldig gebruikt. Maar wat zijn eigenlijk de huidige trends in zonwering voor buiten? Hoe maak je de juiste keuze? En welk product past het beste bij welke situatie? Luxaflex® geeft tips.

Het creëren van decoratieve raambekleding die past bij elke stijl of inrichting is geen eenvoudige opgave. Luxaflex, Europees marktleider in raambekleding, komt echter met de vernieuwde Roman Shades collectie, die het decoreren van ramen tot kunst verheft.

Op bezoek bij Carolina Hoogstad aan de Oostzeedijk Beneden te Rotterdam komen we er achter dat je bij het kiezen van gordijnen echt vakkundige hulp nodig hebt. En die krijg je hier ook. In de winkel, met ondergelegen atelier, wordt alleen op afspraak gewerkt en op deze manier wordt er ruim 2 uur tijd gemaakt voor de klant.

Carolina, die is begonnen als modeontwerpster, is tien jaar geleden in de gordijnen geklommen. Haar technische ervaring komt uitstekend van pas in het gordijnenvak.Vooral omdat zij altijd op zoek is naar een nieuw ontwerp. Carolina: "Helaas hanteren de meeste mensen een verkeerde volgorde bij het budgetteren van de inrichting. Er wordt aan de inrichting veel geld uitgegeven, maar helaas zijn gordijnen altijd de sluitpost. Jammer, want een zorgvuldig uitgezochte raamdecoratie doet meer voor je huis dan een bank."

Volgens Carolina weten veel mensen niet dat er ontelbare mogelijkheden zijn. Het vitrage-overgordijnen-verhaal zit vast in het hoofd. "Veelal gaan mijn klanten weg met de mededeling: "ik wist niet dat er zo veel kon." Ik heb een bepaalde werkvolgorde, waarin ik de mensen vraag naar het interieur, het doel van de raambekleding en het budget. Zo komen we stap voor stap bij een uniek eindresultaat."

Vaak zien de klanten door de bomen het bos niet meer en weten niet waar te beginnen. Een gesprek met Carolina zorgt voor duidelijkheid en laat zien dat overal een oplossing voor is. "Je kunt het uiterlijk van je interieur heel erg beïnvloeden. Zowel negatief als positief. Je kunt een heel laag pand hoger doen lijken en een kleine kamer ruimer. Dit doe je met kleur- en stofkeuze, patroon, model etc. Als men ziet welke alternatieven er zijn voor een standaard ecru gordijn, zonder meteen een kakelbonte kamer te krijgen, dan zie ik regelmatig verbaasde gezichten.

Het is een foute gedachte dat gordijnen altijd heel erg duur zijn. Carolina: "Wij hebben ook heel leuke stofjes met dezelfde prijs als die in het grote warenhuis, alleen wij doen er iets anders mee, zodat het eindresultaat veel rijker is." In de winkel vinden we ook de prachtigste collecties, maar alles in goede kwaliteit-prijsverhouding.

Vanzelfsprekend is er een uitgebreide collectie bevestigingsmaterialen, zoals rail en roedes, die indien gewenst vakkundig bij de klant geplaatst kan worden.

Onder een lekker kopje koffie helpt Carolina je van je huis een droomhuis te maken, waar je jaren plezier van zult hebben.

Meer informatie: Carolina Hoogstad Interieur

Expressions is de naam van de nieuwste Rolgordijnen collectie van Luxaflex®. Een zeer uitgebreide Rolgordijncollectie waarbij alles mogelijkheid is. Er is een keuze uit meer dan 900 kleuren, dessins en doeken. De Expressions Rolgordijnen maken iedere interieursfeer, van subtiel tot extreem mogelijk.

Luxaflex® Raamdecoratie introduceert met trots haar nieuwe collectie Gordijnjaloezieën met ongekende mogelijkheden. De collectie kenmerkt zich door de uitgebreide mogelijkheden van stoffen, bijzondere dessins, het gevarieerde PVC en aluminium aanbod en niet te vergeten de finishing options. De absolute blikvanger in deze collectie zijn de verrassende nieuwe 250 mm Panels.

Luxaflex® introduceert een revolutionair nieuw concept in raambekleding, FacetteTM Shades. Met de tijdloze uitstraling van horizontale jaloezieën en de praktische sfeervolle eigenschappen van vitrage, combineert deze geavanceerde raambekleding van Luxaflex®, kwaliteit met design en functionaliteit. Exclusief voor Luxaflex® biedt deze baanbrekende collectie optimale lichtregeling in een innovatieve, nieuwe vorm.

Op de woonbeurs introduceerde Luxaflex® Raamdecoratie haar nieuwste aanwinst de Japanese Design Collection, waarmee ze inspeelt op de oosterse binnenhuistrends die steeds populairder worden. De collectie raamdecoratie is gemaakt van het unieke Japans papier ‘washi’ en bestaat in Rolgordijnen, Paneelgordijnen en 250 mm Panels. Keuze genoeg dus om een stijlvolle oosterse sfeer in huis te brengen.

De Luxaflex® Plissé collectie is opvallend qua design en functie en is nu uitgebreid met maar liefst 22 nieuwe stoffen. Het palet varieert van fris wit tot subtiel grijs. Luxaflex® Plissé Shades geven een warme en rijke sfeer in huis en zijn decoratief voor elke raamvorm.

Zoals de naam doet vermoeden, is deze collectie van Luxaflex® er een vol expressie. De digitale printtechnologie laat immers een heel persoonlijke keuze toe. Zowel in prints als materialen, structuren en kleuren. Met meer dan 200 aantrekkelijke, heldere kleuren in drie verschillende stofkwaliteiten (transparant, semi-transparant en verduisterend) kom je al snel uit op een 700-tal opties voor een leuk interieur. En dan moet je nog de afwerking kiezen: schulprand, metalen ringen of sierlijke metalen onderlat. Of met contrasterende bies of cassette.

Onlangs is de nieuwe collectie vouwgordijnen van Sunway geïntroduceerd. Volgens interieuradviseur Jenny Simone is er een zeer uitgebreide keuze aan stoffen. Mooie transparante stoffen met een natuurlijke uitstraling en linnenlook stoffen die goed wasbaar zijn. Helemaal nieuw is de slimme verstelbare onderlat. Dit om een eventuele stofkrimp na het wassen op eenvoudige wijze te compenseren.

Met de Vertical Strings introduceert Verano® een innovatieve raamdecoratie. De Vertical Strings werken als verticale lamellen maar door de speelse en luchtige look ontstaat een moderne eigentijdse oplossing van zonwering voor in de woon-, bad- of slaapkamer maar ook in de serre of keuken. Geen inkijk naar binnen, waardoor in huis een extra vrij gevoel ontstaat.

Washi betekent letterlijk "Japans Papier". Deze exclusieve raambekleding heeft dan ook een Oosterse uitstraling, maar door de toepassing van aluminium en houten baleinen en hedendaagse kleuren past Washi in ieder interieur.

Washi wordt gemaakt van de zachte binnenbast van planten en bomen. Aan deze binnenbast worden vezels van andere planten, zoals hennep en ceder toegevoegd. Die zorgen voor prachtige structuren en dessins in het Washi-papier. Washi kent een eeuwenoude traditie in Japan. Daar wordt Washi o.a. gebruikt voor lampen en voor de bekende Japanse kamerschermen en scheidingswanden. Omdat het Washi papier nauwelijks verkleurt onder invloed van zonlicht is het uitermate geschikt als raambekleding. JennySimone Interieur heeft 2 soorten Washi van fabrikant Sunway in de collectie: Laminated Washi en Woven Washi.

Bij Laminated Washi is het Washi voorzien van een gelamineerde laag. Deze laag zorgt voor een stevige structuur en een prachtige lichtfiltering. De panelen en rolgordijnen van Washi zijn voorzien van baleinen van aluminium of hout. Juist deze baleinen geven het Washi een bijzonder strakke designuitstraling. De kwaliteit en de afwerking maken van Washi exclusieve raambekleding.

Het Woven Washi is een puur natuur product. Het bestaat uit fijne, gedraaide washi-strookjes die door fijne garendraden geweven worden. De mooie weefstructuur zorgt voor een stevig materiaal dat zeer geschikt is als rolgordijn en paneelgordijn. De structuur van Woven Washi zorgt ervoor dat het zonlicht mooi gefilterd wordt, maar dat de privacy gewaarborgd blijft. De panelen van Woven Washi kunnen naar wens voorzien worden van baleinen.

Met het aanbrengen van een Kleuraccent in Washi rolgordijnen of paneelgordijnen is uw interieur helemaal custum-made. Zo bestaat de mogelijkheid om voor bepaalde segmenten in een rol- of paneelgordijn een contrasterende kleur te kiezen, passend bij de sfeer die u wilt creëren. Zo kan er gekozen worden voor een wit paneelgordijn met één compleet paneel in een accentkleur. Ook is het mogelijk om één segment in een accentkleur te laten uitvoeren.


Er zijn diverse mogelijkheden op het gebied van zonwering. Zo kiezen sommige mensen voor rolluiken, een luifel en anderen voor binnenzonwering van bijvoorbeeld Luxaflex. Wanneer je Luxaflex zegt, denken veel mensen aan de horizontale aluminium jaloezieën. Luxaflex is echter een merknaam van diverse zonweringen voor binnenshuis, zoals bijvoorbeeld die aluminium jaloezieën en daarnaast nog veel meer. Wij hebben diverse mogelijkheden voor u op een rijtje gezet.

Horizontale jaloezieën
De lamellen van de horizontale jaloezieën heb je in allerlei afmetingen: 16 mm, 25 mm, 35 mm en 50 mm breed. De 25 mm uitvoering is de meest gangbare lamelbreedte. Deze lamellen heb je in allerlei dessins en kleuren. Zo zijn er bijvoorbeeld ook geperforeerde lamellen. Op dit moment zijn de jaloezieën met dikke lamellen van 50 mm een groeiende trend. Zo wordt bijvoorbeeld vaak een combinatie gemaakt met de ladderband, waardoor je een wat stoere uitstraling krijgt. Ladderband is ongeveer 2,5 cm breed. Het verbindt de lamellen aan elkaar en heeft als voordeel dat er geen gaatjes van de trekkoordjes zichtbaar zijn wanneer de lamellen dicht zijn.

U kunt ook kiezen om in plaats van aluminium lamellen, houten lamellen te nemen. Ook deze houten lamellen zijn er in diverse kleuren. Vaak wordt dit dan weer gecombineerd met een houten bovenbak en onderlat, zodat alles op elkaar is afgestemd. De lamellen zijn in stand verstelbaar, zodat u afhankelijk van de stand van de zon altijd de lichtinval kunt bepalen in huis.

De Luxaflex Ondulette Jaloezieën hebben gestileerde lamellen in een bepaalde vorm. De lamel op zich kan dus een bepaalde vorm hebben (bijvoorbeeld met een golfje erin) en daarnaast heb je ook lamellen die samen een bepaald patroon vormen in de jaloezie.Luxaflex Lightline is de enige jaloezie zonder gaatjes (voor de koorden), waardoor volledige privacy en zonwering kan worden geboden. Een andere variant is de Luxaflex Variozone. Dit is een jaloezie met lamellen van 25 mm met lichtregulering in zones. De jaloezieën zijn van onderaf te sluiten en u bepaald zelf de hoogte van de gesloten zone. Het is de ideale oplossing voor werkplekken thuis en op de zaak, maar ook voor badkamers of woonkamers aan de straatkant. Met Variozone bereikt u de ideale balans tussen inkijk en uitkijk.

Verticale gordijnjaloezieën
De lamellen van deze jaloezieën zijn ook te krijgen in diverse materialen, zoals textiel, aluminium en kunststof. Ook allerlei tinten, dessins, structuren en afwerkingen zijn hier mogelijk. Bij bepaalde stoffen kunt u ook de transparantie zelf bepalen. U kunt kiezen uit transparant, semi-transparant, semi-verduisterend en verduisterend. De stoffen en kunststof lamellen zijn in 89 mm en 127 mm breed verkrijgbaar. De aluminium lamellen zijn verkrijgbaar in 50 mm, 70 mm en 89 mm.

Bij Luxaflex zijn er 3 verschillende behandelingen mogelijk voor de stoffen lamellen:

Gordijnen geven je woning sfeer, een warme aankleding en dempen het geluid in je huis. Het is heerlijk om in de ochtend de gordijnen open te doen en het daglicht binnen te laten stromen, maar het is ook heerlijk om in de avond de gordijnen te sluiten en te genieten van de intieme sfeer en de gezellige verlichting in je woning. Met gordijnen kun je het interieur verfraaien, maar ook een andere illusie wekken dan de werkelijkheid.

Gordijnen die het hele raam bedekken en aan beide zijden worden opgehaald met embrasses maken een raam smaller. Wil je ook het raam minder hoog laten lijken en de ruimte wat intiemer maken door het felle daglicht te temperen dan is een combinatie met vouwgordijnen of rolgordijnen een goede keus. Kies dan wel voor lichtdoorlatende stoffen anders wordt het een erg sombere ruimte, en werkt het verkleinend in het interieur.

Een raam lijkt breder door het gordijn royaal aan beide zijden van het raam door te laten lopen voor de muur. Het mooiste effect wordt bereikt wanneer dit van muur tot muur mogelijk is.

Een raam lijkt hoger door het gordijn van vloer tot plafond te laten lopen.

Een raam lijkt minder hoog door een brede koof aan te brengen boven het raam. Eventueel met verlichting boven de koof voor een nog groter effect.

Verticaal gestreepte gordijnen laten een ruimte hoger lijken, en horizontaal gestreepte gordijnen een ruimte breder lijken.

Tip: In de zomer andere gordijnen ophangen dan in de winter. Dure tip ?? Er zijn duo gordijnen op de markt die dankzij een speciaal voor deze gordijnen ontwikkeld rits systeem Zipp On steeds weer aan je wensen zijn aan te passen.

Tip: Onderbreek je glas- of overgordijnen door er in de breedte een andere kleur strook in te laten naaien. Dit kan alleen als deze strook van dezelfde gordijnstaal is, dus alleen de kleur mag afwijken en het materiaal niet i.v.m. krimpen. Hiermee maak je het gordijn minder hoog, dus lijkt de ruimte lager en door de horizontale streep de ruimte breder. Dit kun je ook doen aan de bovenkant of onderkant van het gordijn.

Tip: Hang je gordijnen eens andersom op. Hiermee bedoel ik de overgordijnen aan de raamkant en de glasgordijnen aan de interieurkant te hangen. Het mooiste effect bereik je door een effen stof voor de overgordijnen te kiezen, en kies voor de glasgordijnen een transparante stof met een subtiel patroon of klein borduursel. In de avond schuif je de overgordijnen dus achter je glasgordijnen en het effect van het patroon in het glasgordijn wordt nu nog meer versterkt.

Tip: In de woonkamer stem je het liefste de kleur van de gordijnen af op de kleuren in je interieur. Bedenk dan wel dat als je het interieur wil wijzigen je vast zit aan deze kleur. Kies daarom niet voor een duidelijke in het oog springende kleur, maar hou het wat neutraler.

Tip: Gordijnen kun je laten maken van diverse stoffen. Kies je voor katoen, linnen, zijde of katoenen velours dan is het verstandig deze stoffen te laten voeren. Dit is in verband met het verschieten van de kleur en de aantasting van het weefsel door zonlicht. Voeringen zijn er in allerlei kleuren en eventueel met molton voor een nog rijker vallen van de stof. Kunstvezelstoffen verkleuren minder dan natuurlijke stoffen. Een bekende kunstvezelstof is Trevira CS die brandvertragende eigenschappen heeft.

Tip: Hang in een slaapkamer geen gordijnen met gekleurde patronen op, maar kies juist voor effen neutrale stoffen. Dit om een combinatie met een gedessineerd en/of gekleurd dekbedovertrek te kunnen maken. Let maar eens op als je een slaapkamer binnenkomt dan is het bed het eerste wat je opvalt, en het dekbedovertrek mag dan ook de eyecatcher zijn en blijven.

Tip: Gordijnen boven of voor de verwarming? Als je kiest voor een ruim geplooide inbetween-stof dan kun je dit gordijn best voor de verwarming laten hangen, zonder dat deze veel warmte tegenhoudt. Inbetween-stof is een stof, zoals de naam al zegt, die tussen een overgordijn en een glasgordijn in zit wat betreft de stofdikte.

Tip: Een trendy stoer of strak interieur vraagt om gordijnen met ingeslagen zeilringen. Wanneer deze gordijnen aan een spandraad worden gehangen vormen ze samen een prachtig geheel. Wil je grotere zeilringen gebruiken hang de gordijnen dan op aan bijvoorbeeld een steigerpijp of RVS roede.

Tip: Om gordijnen mooi in de plooi te laten vallen is het verstandig om voor een vlinderplooi of triplooi te kiezen. Dit is afhankelijk van de stofdikte.

Van links naar rechts: Enkele plooi, vlinderplooi en triplooi.

Tip: Meestal worden plooien gestikt in 8 cm hoog vlieselineband. Wil je gordijnen een stoerdere look geven kies dan voor 12, 16 of 20 cm hoog vlieselineband en een hoge dubbele onderzoom bijv. 30 cm. Kies ook voor verstelbare kunststof plooihaken, waarmee je kleine correcties kunt uitvoeren.

Tip: Bezuinig nooit op een goede rails, want ook de KS-rail en de G-rail kosten niet bijzonder veel. Deze rails lopen soepeler en geruislozer en bovendien kan je er bij de woninginrichting prima bochten op maat in laten maken. Een niet onbelangrijk, het gordijn hangt veel mooier doordat de glijders/runners bijna gelijk lopen met de voorkant van de rail. Hierdoor hangt het gordijn mooi strak naar beneden zonder knik onder de plooien.

Aan raamdecoratie worden veel eisen gesteld. Ze moeten tegenwoordig geschikt zijn voor hoeken tot bogen, en van dakvensters tot serres. Producten, materialen en stoffen moeten geschikt zijn voor een optimale lichtregeling tot een absolute verduistering, voor bewegende ramen, en om toe te passen in vochtige ruimtes.

Op Woonmodecity introduceert ADO een geheel nieuwe collectie overgordijnen. Deze collectie krijgt de naam Cow-Colours mee. Zoals de meeste van u weten, betekent het woord cow in het Nederlands koe. Het woord cow heeft echter ook enkele andere betekenissen en wel: vrees inboezemen - intimideren - bang maken. Met deze nieuwe collectie van twintig stalen zal ADO bij de collega leveranciers het bovengenoemde effect teweegbrengen. We zijn in staat geweest om wederom een collectie te ontwikkelen die de winkelier de nodige omzet zal opleveren. Een kwaliteitsproduct in vorm, kleur, dessin, imago en consumentenverlangen. Tijdens de introductie op Woonmodecity kunnen alle ADO dealers profiteren van een aanbod die een hoog kwalitatieve totaalpresentatie op de winkelvloer garandeert.

Dit concept bestaat uit twee fotobanieren, drie posters, een fotoboek, een speciaal voor deze collectie ontworpen standaard, twaalf showbanen en natuurlijk de twintig stalen waar het allemaal om draait. Het zal u niet verbazen dat ook onze collecties Création dOr, Selection en de vitragecollectie een aanvulling krijgen. Ook deze mooie aanvullingen zijn tijdens Woonmodecity te bewonderen.

In ophang systemen voor gordijnen maken we een onderscheid in de volgende type, namelijk Gordijnrails, Roede, Roede rails en Spandraad.

Gordijnrails
De traditionele gordijnrails is ook met zijn tijd mee ontwikkeld en vandaag de dag kunnen we ze zelf elektrisch bestellen. Bij de DOTshop verkopen wij rails van het merk G-rail. Dit is een fraai en subtiel gordijnrails van wit gespoten aluminium met kunstof glijdertjes, eindstopjes en eindkapjes. De kunststof clipsteuntjes kunnen besteld worden voor wand en plafondmontage en kunnen na het vastschroeven handig worden dicht geklikt met het clip-dekseltje. De G-rails is zowel naar binnen als naar buiten te buigen. Bochten kunnen op maat gebogen worden, wat bijvoorbeeld ideaal is voor erkerramen.

Roedes
Bij de DOTshop hebben wij zeer aantrekkelijk geprijsde stalen roede systeem met een roede diameter van 16 mm. De bijbehorende accessoires als wandrozetten, wandafstandsteunen, dubbele wandsteunen en verschillende decoratieve eindkapjes, zijn gemaakt van massief gegoten RVS. De roede is zeer geschikt om te combineren met gordijnen met zeilringen, maar kan ook met geplooide gordijnen gecombineerd worden door de RVS ringen met oog, waardoor de gordijnhaak gestoken kan worden. De roedestaaf is maximaal 6 meter en moet om de 1,50 meter gesteund worden door een wandsteun.

Een andere roede-oplossing is het Industriele Steigerpijp buissyteem, voor een lekkere stoere uitstraling van uw gordijnen. De thermische verzinkte buisfittingen zijn te bestellen voor een buisdiameter van 26,9 mm of 33,7 mm. De buisdiameter van 26,9 mm is zeer geschikt om te combineren met gordijnen met grote zeilringen van zware overgordijnstoffen. Bij ons in de winkel vindt u veel van dit soort geschikte gordijnstoffen.

Roede rails
Een vrij nieuw ophang systeem dat bestaat uit de combinatie van een roede met een ingebouwde rails. In de roede is een gleuf uitgespaard waar de glijdertjes ( runners ) doorheen glijden. De wandafstandsteuntjes zitten geklemd aan de bovenkant van de roederails. Het voordeel hiervan is dat de glijders vrij in de gleuf van de rails kunnen glijden. Dit betekent dat een kamerbreed gehangen gordijn van uiterst links naar uiterst rechts van de ruimte geschoven kan worden. Wij verkopen dit systeem in vele uitvoeringen van het merk Busche. U kunt naar dit collectie boek vragen in de winkel.

Spandraad
Een subtiel en fijn ogend ophang systeem waar de gordijnstof aan het spandraad hangt door gordijnringetjes met stofklemmetjes. Zware stoffen zijn niet geschikt voor dit ophang systeem, beter is het om te kiezen voor lichte voile-achtige vitrage stoffen. Een spandraad garnituur bestaat uit een stalen kabel van 5 meter en draaibare wandsteunen , die het staaldraad strak trekken tussen de zijmuren. Een spandraad kan als het kamerbreed gespannen wordt door gaan hangen, door het gewicht van de gordijnen. Ook hier is het weer belangrijk om de spandraad in het midden de ondersteunen door een middensteun. Busche ophang systemen hebben veel spandraad garnituren met mogelijkheden hiervoor in de collectie. U kunt naar dit collectie boek vragen in de winkel.

Ook gordijnrail is elektrisch te bedienen. Gemak, veiligheid en privacy zijn daarbij de sleutelwoorden. Regel zelf de lichtinval in huis met de afstandbediening in je hand. Met de afstandbediening of timer je gordijnen en andere raamdecoratie bedienen zal de komende jaren steeds aantrekkelijker worden!

Citaat: "Bij het wakker worden doe ik de gordijnen open met mijn afstandbediening. Nog even blijven liggen maar wel het daglicht binnen laten is heerlijk wakker worden."

Daarnaast is ook binnenzonwering elektrisch bedienbaar. Denk daarbij aan paneelgordijnen, jaloezieën, plissés, duettes, lamellen en rolgordijnen. Zelfs vouwgordijnen kunnen open en dicht met een afstandbediening.

KOORDBEDIENING
Voor hoge ramen is een rail met koordbediening een goede oplossing. Bijna net als in het theater trek je de gordijnen open en dicht. En de prijs voor deze oplossing is beslist niet theatraal! Meer info over rail en railsystemen vind je op www.jennysimone.nl.

Meer artikelen...