Duorolgordijnen zijn de absolute trend van dit moment. Met een duo rolgordijn geef je je interieur niet alleen een moderne uitstraling, door de dubbele stof is het product ook nog eens multifunctioneel.

Een duo rolgordijn is vergelijkbaar met een gewoon rolgordijn, alleen heeft een duo rolgordijn een dubbele stof met transparante en gekleurde banen. Wanneer je een duo rolgordijn naar beneden afrolt schuiven de banen achter elkaar langs. Wanneer de gekleurde banen achter elkaar geschoven zijn is de lichtinval het grootst. Zet je de gekleurde banen achter de transparante banen dan is de lichtinval minimaal. Op deze manier kun je spelen met de lichtinval en de inkijk. Duo rolgordijnen zijn dus erg geschikt voor het creëren van sfeer met behoud van privacy.

Wil je een standaard maat duorolgordijn zelf inkorten in de breedte zorg dan dat je een horizontaal geweven stof koopt. Hierdoor zal de stof niet gaan rafelen na het inkorten. Gebruik voor het inkorten van de stof een scherpe schaar. De eventuele cassette en buis kan ingekort worden met een ijzerzaagje.


JASNO heeft een nieuwe website gelanceerd, helemaal verfrist en vernieuwd. Op onze website presenteren we al het moois wat JASNO te bieden heeft. En daarop zijn we best een beetje trots.

Inspireer jezelf
Blader door de inspiratiemodule en laat je uitgebreid inspireren met de verschillende toepassingen van onze shutters. Of bekijk de mogelijkheden met onze blinds, houten jaloezieën. Wat dacht je bijvoorbeeld van blinds in een badkamer, shutters in een erker met glas in lood of shutters op een draaikiepraam?

Maak een inmeetafspraak
Ook op onze nieuwe website bieden we consumenten de mogelijkheid tot het vinden van een dealer in de buurt, het maken van een gratis inmeetafspraak of het aanvragen van een brochure. Ga naar www.jasno.nl en bekijk de mogelijkheden op onze website.Een echte blikvanger zijn de JASNO blinds, oftewel houten jaloezieën. Helemaal hip en van deze tijd! Met JASNO houten jaloezieën creëer je een mooie sfeer in je huis. Onze houten jaloezieën laten je eenvoudig spelen met zonlicht en schaduw. Kies uit diverse lamelbreedten en een scala aan warme en frisse kleuren – dezelfde als bij JASNO shutters. Je kunt de houten jaloezieën helemaal in je eigen stijl samenstellen. Denk bijvoorbeeld aan onze matte black houten jaloezieën met zwart ladderband, super stijlvol! Welke sfeer wil je creëren met houten jaloezieën? Met de maat van de lamellen bepaal je voor een groot deel al de uitstraling.

Met brede lamellen van 63mm geef je houten jaloezieën een moderne ‘look’; smalle lamellen van 50mm zorgen juist voor een klassiek accent.

Hoeveel zonlicht wil je binnenlaten? Ook dit bepaal je met de lamelbreedte. Hoe breder de lamellen, hoe verder ze uit elkaar staan en hoe sterker de lichtinval door de jaloezieën.

Hoe groot is het raam? Uiteraard heeft ook dit invloed op de lamelbreedte. Kies bijvoorbeeld voor smalle lamellen in een klein raam.

Met JASNO geniet je alle vrijheid. Zo leveren we onze houten jaloezieën niet in standaard maten die je zelf nog moet inkorten, maar altijd helemaal op maat gemaakt. Meer informatie vind je op http://www.jasnoshutters.nl/houten-jaloezieen/

Shutters…Ooit bedacht door de oude Grieken om de hoeveelheid zonlicht in huis te kunnen regelen. In Amerika zijn ze al jaren niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Vandaag de dag zijn ze ook hier erg populair. En niet zonder reden, want shutters zijn een prachtige vorm van raamdecoratie!

JASNO shutters zijn houten binnenluiken met verstelbare lamellen. Je kunt de lamellen op en neer bewegen en daarmee zelf de lichtinval bepalen. Zo kun je ’s ochtends bij een kopje koffie genieten van de eerste zonnestralen en de shutters een stukje dichtdoen als je de krant gaat lezen of tv wilt kijken. En als je het licht liever helemaal wilt weren of volledige privacy wilt hebben, dan kun je de lamellen eenvoudig sluiten.

Creëer je eigen sfeer
Wil je je huis een romantisch, landelijk tintje geven? Hou je van weelderige barokvormen of heb je alles liever strak en rustig? Shutters passen bij iedere stijl, want je kunt ze helemaal op je eigen interieur afstemmen. Je hebt de keuze uit verschillende lamelbreedtes, scharnieren, bedieningsvormen en een groot aantal lak- en beitskleuren. Zo creëer je zelf de gewenste uitstraling.

Speciale raamvormen
Shutters zijn niet alleen stijlvol, ze kunnen ook dé oplossing zijn voor ramen waar andere zonwering niet mooi of mogelijk is. Denk aan metershoge puien, ronde, schuine of getoogde ramen. JASNO shutters kunnen in vrijwel alle vormen en maten geleverd worden. Ook kunnen shutters uitstekend geplaatst worden in dakramen, zoals Velux, Fakro en Rooflite. En ook voor draaikiepramen zijn er oplossingen: shutters kunnen op of voor het raam worden toegepast.

Ideaal in de badkamer
JASNO shutters zijn vervaardigd uit kwalitatief hoogwaardige materialen. Ze zijn duurzaam, perfect afgelakt en vochtbestendig. Dus ook in de badkamer kunnen ze zonder problemen worden toegepast. Ze geven sfeer en warmte aan deze, vaak betegelde ruimte en dragen bij aan een goede akoestiek. Meer informatie vind je op www.jasno.nl

 

Een breed scala aan nieuwe kleuren, stoffen en mogelijkheden: de collectie Duette® Shadesvan Luxaflex® is flink vernieuwd en uitgebreid. Met Duette® Shades heb je alle vrijheid om te variëren in lichtinval en sfeer in huis. En met de nieuwe bedieningssystemen zijn lange koorden ook definitief verleden tijd.

Op het gebied van kindveiligheid is een flinke slag geslagen. Er bungelen geen lange touwen meer voor het raam. In plaats daarvan bepaal je de lichtinval met de SmartCord®: een intrekbaar koord met een standaard lengte. Een andere bedieningsoptie is LiteRise®, hiermee ga je helemaal koordloos te werk door het gebruik van een handgreep.

De twee nieuwe bedieningssystemen wonnen onlangs een iF Product Design Award in de categorie Furniture and Home Textiles. De jury prijst het gebruiksgemak en de hoge mate van veiligheid die SmartCord® en LiteRise® bieden. Ook over het design, de afwerking en de materiaalkeuze van beide bedieningssystemen is de jury van de iF Awards enthousiast.

Lichtinval op maat
De Duette® Shades zijn in drie verschillende transparanties te verkrijgen. Per raam kan bepaald worden hoe groot de lichtinval is en voor welke transparantie gekozen moet worden. Hierdoor krijgt ieder raam dezelfde uitstraling, terwijl de mate van lichtinval per venster gereguleerd kan worden. Je kunt bovendien kiezen voor een Top Down/ Bottom Up-functie, waarmee de raambekleding op iedere gewenste positie op het raam geplaatst kan worden. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om de Duette® Shades bij raampartijen aan de straatkant halverwege het raam te hangen. Hierdoor creëer je voldoende lichtinval maar verminder je tegelijkertijd de inkijk in de woning.

Naast verschillende mate van transparanties, biedt Luxaflex® met de Duette® Shades talloze kleuren en stoffen aan. Je kunt kiezen voor zonwering in één kleur – de FullTone stoffen – of voor de DuoTone stoffen waarbij de achterkant wit is. De witte kleur levert een uniforme look aan de buitenkant op en houdt in de zomer de warmte buiten. Energiebesparing is een groot thema binnen Luxaflex®. Door de unieke honingraatstructuur van de Duette® Shades kun je bij enkel glas het warmteverlies met wel 60% terugdringen.

“De Duette® Shades van Luxaflex® zijn ideaal als je wilt variëren in je interieur. Door af te wisselen met de Top Down/ Bottom Up-functie, creëer je namelijk heel eenvoudig een andere sfeer in je woning,” zegt Silvia Jagtenberg van Luxaflex Nederland. “Met de toepassing van kindvriendelijke oplossingen SmartCord® en LiteRise® zijn de Duette® Shades nu ook nog meer geschikt voor gezinnen met jonge kinderen.”

Vouwgordijnen zijn van al jarenlang het meest populaire product als raamdecoratie. De historie en het ontstaan van de vouwgordijnen gaat terug naar de Romeinse tijd. In de loop van de jaren zijn de vouwgordijnen steeds moderner geworden. Maar nog steeds zijn ze zeer populair. Ook wordt het steeds gebruikelijker om de vouwgordijnen online te bestellen. Zo kunt u thuis vanachter uw computer eenvoudig de vouwgordijnen online bestellen.

BlindDesign is een belangrijke leverancier van vouwgordijnen die u online kunt bestellen. Met een uitgebreide stoffen collectie en een ruime keuze uit verschillende afwerkingen onderscheiden zij zich in de markt. U kunt kiezen uit transparante vouwgordijnen, dichte vouwgordijnen en verduisterende vouwgordijnen. Zo is er voor iedereen wel een vouwgordijn naar keuze. Uiteraard worden alle vouwgordijnen op maat gemaakt. Een groot voordeel bij BlindDesign is dat u eerst gratis stofstalen kunt bestellen zodat u thuis rustig de stofkeuze en kleur kunt beoordelen, zonder verplichtingen.

BlindDesign heeft een eigen stoffen collectie die rechtstreeks bij de weverijen wordt besteld. Zo hebben zij alle stoffen op voorraad en wordt er goedkoop ingekocht. Door gebruik te maken van een modern machinepark en geschoold personeel worden alle vouwgordijnen op de mm nauwkeurig voor u gemaakt. Daarnaast is de productie geheel in Nederland wat de levertijd ten goede komt. Bij de meeste leveranciers ligt de levertijd op 3 tot 4 weken, maar BlindDesign is in staat om de vouwgordijnen gemiddeld met 6-8 werkdagen geleverd te hebben.

De nieuwste ontwikkeling op het gebied van vouwgordijnen zijn de elektrische vouwgordijnen. Heerlijk om met 1 druk op de afstandsbediening alle vouwgordijnen en gordijnen tegelijk te kunnen bedienen. Ook zijn er mogelijkheden om de vouwgordijnen elektrisch te bedienen met uw smartphone zoals de Iphone. U denk dat elektrische vouwgordijnen alleen in luxe woningen wordt gebruikt, maar ze worden ook voor meer doeleinden gebruikt. Denk eens aan ramen waar u moeilijk bij kunt, of hele grote ramen die te zwaar worden om met de hand te bedienen. Ook voor ouderen die minder goed te been zijn, zijn elektrische vouwgordijnen een hele goede optie. Laat u eens informeren of elektrische vouwgordijnen ook bij u toegepast kunnen worden. Kijk eens op de website van BlindDesign en laat u verrassen door het ruime aanbod en interessante prijzen.

www.blinddesign.nl

Voor meer vouwgordijnen kunt u ook eens kijken op www.vouwgordijnen.info


Raambekleding in 2014: rustige kleuren en natuurlijke materialen. Wat zijn de trends op het gebied van raambekleding in 2014? Rustige kleuren, een goede akoestiek en het gebruik van natuurlijke producten zetten volgens styliste Maartje Knipscheer van Luxaflex® komend jaar de toon.

Rust
Rustige kleuren zijn ‘hot’ volgend jaar. Dit betekent niet dat drukke patronen en bonte kleuren helemaal passé zijn, maar deze worden vooral gecombineerd met raambekleding in een wat rustigere stijl. Knipscheer: “Kleuren en patronen die chaotisch overkomen, zijn komend jaar beduidend minder populair. Mensen willen steeds liever een interieur waarin ze tot rust kunnen komen. Het gebruik van rustgevende kleuren past hier heel goed bij.”

Buiten naar binnen
Het gebruik van ruwe, natuurlijke materialen was al populair, en dit zal ook in 2014 het geval zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan materialen als wol, katoen, hout en linnen. “Ook in raambekleding zien we die voorkeuren terug. Dat komt bijvoorbeeld heel sterk naar voren bij producten zoals houten jaloezieën of raamdecoratie met katoen. Daarnaast is er veel vraag naar raambekleding die mooi past bij een interieur met veel natuurlijke elementen. Transparante jaloezieën passen hier bijvoorbeeld uitstekend bij doordat ze subtiel de nadruk leggen op de natuurlijke elementen in het interieur,” aldus Knipscheer.

Praktische voordelen
Niet alleen esthetiek speelt een grote rol bij de keuze voor raambekleding. Luxaflex® merkt dat ook praktische voordelen steeds vaker een reden zijn voor consumenten om raambekleding in hun interieur te gebruiken. Knipscheer: “Raambekleding zorgt bijvoorbeeld voor een betere akoestiek in je huis, en dit is voor een groeiend aantal Nederlanders een belangrijk aspect. We merken dan ook dat onze dealers steeds vaker de vraag krijgen welke soort bekleding voor de beste akoestiek zorgt. Ook duurzaamheid is een belangrijk onderdeel bij de aanschaf van raambekleding: hoe minder warmteverlies, hoe beter. De Luxaflex® Duette® Shades zijn hier het perfecte antwoord op. Ze zorgen voor een flinke vermindering van warmteverlies en verbeteren bovendien de akoestiek in huis aanzienlijk.”

Een sfeervol en harmonieus interieur met Roman Shades en gordijnen van Luxaflex®. Op zoek naar gordijnen in de stijl van je Roman Shades? Dan maakt Luxaflex® je zoektocht vanaf vandaag erg gemakkelijk. Door de uitgebreide keuze aan stoffen, structuren en dessins bieden de Roman Shades voor iedere woonstijl – zoals modern, landelijk, retro, minimalistisch – een passende oplossing. Bijna alle stoffen zijn geschikt voor gordijnen, waardoor je met het combineren van de Roman Shades en bijpassende gordijnen een sfeervol en harmonieus interieur creëert.

De vernieuwde Roman Shades collectie van Luxaflex® bestaat uit een uitgebreide selectie van basisstoffen, rijke structuren en luxe dessins. Daarnaast zijn de Roman Shades verkrijgbaar in drie verschillende modellen. Zo kun je kiezen voor baleinen aan de voor- of achterzijde van de Roman Shade (Ballina Front of Ballina Back). Voor hoge ramen biedt het Segmenta-model een oplossing. Doordat deze Roman Shade wordt opgetrokken in complete segmenten, wordt het totale stofpakket hoger en platter. Voor vrijwel de gehele collectie geldt dat er gebruik wordt gemaakt van kamerhoge stoffen waardoor een naadloze verwerking mogelijk is.

Privacy
Roman Shades zijn ideaal voor het beïnvloeden van de lichtinval of privacy. Bij transparante stofkeuze wordt er in (beperkte) mate licht binnen gelaten. Bij de keuze voor een Dim-out stof wordt de lichtinval vrijwel geheel gereduceerd. In de nieuwe collectie zijn verschillende transparanties in dezelfde kleur beschikbaar, waardoor ruimten van verschillende transparanties kunnen worden voorzien. Kies bijvoorbeeld voor een transparante Roman Shades en daarbij voor een gordijn in lichtdoorlatende of Dim-out stof. Op die manier creëer je een uniforme uitstraling door de hele woning.

Strakke look
Wil je echt helemaal verduisterende Roman Shades, dan kun je ervoor kiezen om de Roman Shades te laten voeren. Ideaal voor bijvoorbeeld de slaapkamer of kinderkamer. De Roman Shades worden gevoerd via de ‘kussensloopmethode’. Hierbij bevinden de zomen zich aan de binnenzijde, waardoor ook de achterzijde één mooi geheel vormt. Ideaal dus voor bijvoorbeeld raampartijen langs een terras. In de nieuwe collectie worden de zijnaden ook niet meer aan elkaar genaaid, maar gelockt. Hierdoor ontstaat er minder spanning tussen de voorste stof en de voeringstof. Doordat ook de breedte van de zijnaad is versmald, hebben de Roman Shades een nog strakkere ‘look’ dan voorheen.

Alle Roman Shades zijn gemaakt van hoogwaardige stoffen waaronder polyester en de vlamvertragende stof Trevira CS. Er zijn verschillende bedieningsmogelijkheden mogelijk zoals een ketting, elektrische of koordbediening of Top Down/ Botton Up koordbediening.

“Met de uitbreiding van onze collectie bieden we nog meer mogelijkheden voor het gebruik van Roman Shades. En daarbinnen kan er eindeloos gecombineerd en gevarieerd worden, terwijl er toch eenzelfde look en feel behouden blijft,” zegt Lisette van Zelst van Luxaflex Nederland. “Bovendien heb je met de Roman Shades hoogwaardige raambekleding voor een zeer aantrekkelijke prijs. Niet onbelangrijk in de huidige economische tijden.”

Laten jaloezieën met een lichte kleur meer warmte door dan donker gekleurde raambekleding? Lijden buitenjaloezieën onder wind en regen en is het daarom beter om rolluiken te nemen? Luxaflex® onderzocht de vijf grootste mythes onder Nederlanders rondom raambekleding.

Vochtige ruimten
Vooral over het gebruik van raambekleding in vochtige ruimtes zoals de badkamer bestaan de meeste vooroordelen. De helft van de Nederlanders denkt dat het gebruik van ondoorzichtig afplakfolie op ramen hygiënischer is dan het ophangen van bijvoorbeeld horizontale jaloezieën. Lisette van Zelst van Luxaflex Nederland: “Sfeerloze folie is helemaal niet nodig. Vochtbestendigheid is belangrijk in de badkamer en er zijn genoeg raambekledingsproducten die hieraan voldoen. Denk bijvoorbeeld aan verticale jaloezieën met elementen van aluminium en PVC of houten jaloezieën die met een coating behandeld zijn. Deze kunnen uitstekend tegen vocht en zijn dus geschikt om in de badkamer op te hangen.”

In weer en wind
Bijna 40% van de Nederlanders denkt dat buitenjaloezieën snel kapot gaan door regen en wind en dat het daarom beter is om rolluiken te gebruiken. “Dit is absoluut een mythe,” aldus Lisette van Zelst. “Uit diverse testen blijkt dat buitenjaloezieën heel goed bestand zijn tegen slechte weersomstandigheden en een gelijkwaardig alternatief voor rolluiken zijn.”

Hooikoorts
Voor mensen met een pollenallergie zijn de zomermaanden niet altijd even comfortabel. Bijna 40% van de Nederlanders denkt dan ook dat wanneer je een pollenallergie hebt, je de hele lente en zomer met dichte ramen binnen moet zitten. Terwijl hier hele praktische oplossingen voor zijn. “Door het gebruik van Poll-tex® gaas in horren kun je maar liefst 96% van de stuifmeelkorrels uit de lucht halen. Hierdoor kun je ook binnen ongestoord genieten van zomers weer met geopende ramen,” aldus Lisette van Zelst.

Energievoordeel
Ook het rendement van goede isolerende raambekleding en het energievoordeel dat dit kan opleveren, is nog niet bij alle Nederlanders bekend. Zo denkt een kwart dat de investering in isolerende raambekleding niet binnen tien jaar is terugverdiend. Lisette van Zelst: “Het verschilt natuurlijk per woning en per soort raambekleding, maar onderzoek van Milieu Centraal heeft uitgewezen dat je snel en effectief geld kunt besparen met isolerende raambekleding. Met een energiecalculator kan iedereen bijvoorbeeld uitrekenen welke oplossing het meest gunstig is voor zijn eigen woonsituatie.”

Kiepramen
Tot slot blijkt bijna 40% van de Nederlanders niet op de hoogte te zijn van de beschikbaarheid van speciale raambekleding voor kiepramen. “Veel mensen denken dat raambekleding bij een kiepraam snel beschadigd raakt omdat dergelijke ramen lastiger te openen zijn. Maar met speciaal ontwikkelde bekleding, die met het kiepraam meebeweegt, is dit helemaal niet het geval. Zo kun je ook bij dakramen de raambekleding gebruiken die het beste in jouw interieur past,” aldus Lisette van Zelst.

Een aantal mythes rondom raambekleding wordt door de meerderheid van de respondenten doorgeprikt. Zo zijn vrijwel alle Nederlanders zich er bewust van dat het temperatuurverschil tussen een huis met raambekleding en een woning zonder raambekleding aanzienlijk is. “Het voordeel dat raambekleding heeft, zowel in de winter als in de zomer, is bij de meeste Nederlanders bekend. Ook de stelling dat lichtgekleurde zonwering meer warmte doorlaat dan een donkere kleur, wordt door maar liefst 80% van de respondenten terecht weerlegd,” zegt Lisette van Zelst.

Zo heerlijk en bedwelmend als de zon kan zijn als we hem een tijdje niet gezien hebben, zo vervelend kan hij zijn als u ongestoord wilt slapen of uw favoriete televisieserie wilt kijken. Daarom introduceert de VELUX Groep nu een nieuw Energie Comfort gordijn, die u het zonlicht laat reguleren vanuit uw bed.

Het nieuwe elektrische Energie Comfort gordijn met een mooi geplisseerd ontwerp, maakt het eenvoudiger om te bepalen hoeveel daglicht u in uw kamer binnen wilt laten. Want u kunt het gordijn eenvoudig naar boven of naar beneden doen met één druk op de knop van de afstandsbediening of de gebruiksvriendelijke touch screen bedieningstablet, die ook onlangs is geïntroduceerd.

Finesse en flexibiliteit in één enkele oplossing
Het Energie Comfort gordijn is meer dan alleen een gordijn voor een dakraam. Met al zijn finesse, heeft het product verschillende eigenschappen. Zoals de naam al aangeeft zorgen de nieuwe Energie Comfort gordijnen voor betere energie-efficiëntie. Tussen de dubbele plissélaag zit een laag aluminium materiaal die de isolatie tot wel 34% verbetert wanneer het gordijn dicht is. Hierdoor zorgen de gordijnen voor een verbetering van het binnenklimaat en maken ze het leven binnenshuis comfortabeler. De geplisseerde stof heeft verder een eenvoudig ontwerp zonder koortjes en is er in een verscheidenheid van kleuren.

Een ander belangrijk detail is de verduistering. Het gordijn houdt het overschot aan daglicht tegen. Hierdoor kunt u ook ’s zomers genieten van een ongestoorde nachtrust of televisie kijken zonder te hoeven raden wat er op het scherm te zien is.

Relaxed wakker worden
Bij dakramen die buiten bereik zijn geplaatst, kunnen de Energie Comfort gordijnen nu ook eenvoudig worden bediend, wat zorgt voor meer gemak. Dat kan via de afstandsbediening die u bij u kunt houden of op kunt bergen in de wandunit. Ook is het mogelijk de gordijnen te bedienen met de gebruiksvriendelijke op pictogrammen gebaseerde touch screen bedieningstablet, die standaard bij alle elektrische VELUX dakramen wordt meegeleverd. U kunt zelfs een 'wake-up' positie selecteren. Hiermee wordt het Energie Comfort gordijn zo geprogrammeerd dat hij tot een bepaalde hoogte omhoog gaat, zodat u langzaam en rustig wakker kunt worden.

Optimaal binnenklimaat
Wanneer u ervoor kiest om het Energie Comfort gordijn te combineren met een elektrische VELUX buitenzonwering, kunnen deze twee unieke producten helpen het hele jaar door het beste binnenklimaat te creëren. In de winter zorgt het isolatiemateriaal in de Energie Comfort gordijnen voor minder warmteverlies in uw huis. De buitenzonwering houdt in de zomer de zonnestralen voor de ruit tegen en voorkomt daarmee oververhitting in huis, zonder al het daglicht tegen te houden. Het licht komt namelijk wel door het transparante screenmateriaal heen. Hierdoor kunt u op een warme zomerse dag genieten van daglicht in huis zonder onaangenaam hoge temperaturen.

"We brengen het hele jaar door veel tijd binnenshuis door, dus is het belangrijk dat we zowel in de zomer als in de winter het binnenklimaat kunnen beheersen. De beste manier om warmte binnen te houden is vanaf de binnenzijde. De beste manier om de warmte buiten te houden is vanaf de buitenzijde. Hierdoor worden de beste resultaten bereikt door het binnenklimaat aan beide zijden van het raam te beheersen. En dat is precies wat u kunt doen met de combinatie van ons Energie Comfort gordijn en de buitenzonwering of het dakraam nu binnen handbereik zit of niet. Het kan niet veel comfortabeler of handiger dan dit," aldus Michel Kalis, Commercieel Directeur van VELUX Nederland.

De elektrische Energie Comfort gordijnen zijn de nieuwste toevoeging aan het assortiment elektrische VELUX INTEGRA producten. Lees meer over de Energie Comfort gordijnen op www.velux.nl/raamdecoratie, waar u ook uw dichtstbijzijnde verkooppunt kunt vinden.

Luxaflex® heeft haar Silhouette® Shades collectie uitgebreid met een nieuwe lamelbreedte. De zachte, stoffen lamellen van de Silhouette® Shades geven een diffuse lichtinval en hebben, ondanks dat ze een gehele raampartij bedekken, niet het gesloten karakter van gordijnen. Hierdoor vormen Silhouette Shades een stijlvol en licht alternatief voor raamdecoratie. Bovendien is de nieuwe variant lamelbreedte vriendelijk voor de portemonnee, maar wordt er niet aan de vertrouwde kwaliteit ingeboet.

Silhouette® Shades, met doorschijnende voile aan de voor- en achterzijde, maken het mogelijk het binnenvallende licht in huis te filteren en de privacy te vergroten. Een slaapkamer die beschut is tegen spiedende ogen of een zachte zonnegloed in de woonkamer zijn dan ook in een handomdraai gecreëerd. De collectie bevatte al lamelbreedtes van 50 mm, 75 mm en 100 mm. Nu is daar ook de lamelbreedte van 63 mm aan toegevoegd.

Silhouette® Shades zijn ideaal om meubilair en houten vloeren te beschermen tegen verkleuring door zonlicht, zelfs als de lamellen open zijn. Bij geopende lamellen zorgen de Silhouette® Shades voor een UV-bescherming tot 88%. Wanneer ze gesloten zijn, is dit zelfs 99%.

De nieuwe lamelbreedte is beschikbaar in basiskleuren en extra aantrekkelijk geprijsd. Lisette van Zelst van Luxaflex Nederland: “Wij merken aan de populariteit van de Silhouette® Shades collectie dat er veel behoefte is aan sfeervolle textiele raambekleding die ook UV-bescherming biedt. Door de toevoeging van deze nieuwe lamelbreedte aan onze Silhouette® Shades collectie, wordt deze collectie nog toegankelijker.”

DTCH is een jong en inspirerend merk in doe-het-zelf raamdecoratie en met tientallen jaren ervaring in het vak een echte raamdecoratie-expert. Met eigen designers ontwikkelt DTCH originele en verfrissende producten, die je nergens anders vindt. Het brede assortiment omvat rolgordijnen, vouwgordijnen, jaloezieën, plissés, paneelgordijnen, lamellen, gordijnen en kussens, in een grote variëteit van materialen, kleuren, dessins en sferen en een enorm aantal maten. DTCH biedt hiermee oneindig veel mogelijkheden voor het creëren van een unieke interieurstijl, in iedere ruimte in huis.

Producten zijn van hoge kwaliteit, mooi afgewerkt en zo ontworpen dat je ze zelf gemakkelijk op maat kunt maken en op kunt hangen; design tegen een doe-het-zelf prijs dus. DTCH geeft maar liefst 5 jaar garantie op alle raamdecoratieproducten en biedt voor nog meer gemak een voordelige inkortservice en gratis stalenservice. Ook is het mogelijk raamdecoratie met elektrische bediening te bestellen. Alle producten zijn online te bestellen op www.dtch.com en www.wehkamp.nl.

De visie van DTCH

Jouw interieur begint bij DTCH

“Bij DTCH hebben we een passie voor raamdecoratie. Met onze originele collecties en creatieve ideeën willen we er voor zorgen dat jij je eigen stijl in je interieur kunt creëren, met raamdecoratie als sfeerbepalend basiselement.” Catharina Idema, Designer DTCH

Raamdecoratie is van oudsher een functioneel product; praktisch voor het regelen van de lichtinval, het creëren van privacy, het dempen van geluid en het weren, of juist binnenhouden van warmte en kou. Voor DTCH is dat echter maar een stukje van al het moois wat raamdecoratie te bieden heeft. Samen met de vloeren en wanden vormt het de basis voor het interieur. Door voor iedere ruimte een passend systeem, de juiste stof of materiaal, kleur, uitstraling of dessin te kiezen, wordt een basissfeer voor het interieur neergezet, die de toon zet voor een heel eigen interieurstijl.

Live your creation!

Bij DTCH geloven ze dat jij de beste stylist bent voor jouw interieur; wie weet nu beter dan jij hoe je leeft, waar je je goed bij voelt en wat bij je past. Met nieuwe trends, verfrissende ideeën en producten op het gebied van raamdecoratie wil het jonge merk mensen inspireren en helpen een eigen stijl en sfeer in het interieur te creëren onder het motto: “Ga zelf creatief met je huis aan de slag en live your creation!”

Om dit mogelijk te maken investeert DTCH continu in de ontwikkeling van het assortiment. Zo is er voor iedere stijl en ruimte altijd keuze uit verschillende soorten raamdecoratie in een breed pallet van kleuren, dessins en materialen. Naast rolgordijnen in neutrale basistinten biedt de collectie met expressieve kleuren, originele moderne en klassieke dessins originele eyecatchers. Ook zijn er jaloezieën in tijdloos hout of minimalistisch aluminium, elegante vouwgordijnen, verfijnde plissés en lamellen en panelen in verschillende materialen. Door het maken van een persoonlijke keuze en een unieke manier van combineren, krijgt het interieur een heel eigen touch en laat je zien wie je bent.Bij het uitkiezen van nieuwe gordijnen of jaloezieën is het zaak goed voorbereid op pad te gaan. Neem de tijd om tot de juiste raamdecoratie te komen, die past bij je huis, interieur, wensen en raampartij. We geven je tien tips om over na te denken.

1. Neem je interieur goed onder de loep: wat past bij de betreffende ruimtes? Wat zoek je qua sfeer? Doe inspiratie op in winkels en in bladen en scheur goede voorbeelden uit.

2. Kies korte in plaats van lange gordijnen voor een kleine ruimte; dit oogt ruimtelijker.

3. Onthoud: verticale strepen benadrukken de hoogte van de kamer, horizontale strepen de lengte.

4. Heb je vaak kaarsjes aan in de vensterbank? Kies dan voor vlamvertragende stoffen.

5. Laat de kleur van de raamdecoratie terugkomen in de rest van de ruimte, voor eenheid.

6. Wil je een verduisterend effect in bijvoorbeeld de slaapkamer? Kies dan voor gevoerde gordijnen of gordijnen gemaakt van compleet verduisterende stoffen. Deze zijn in alle kleuren beschikbaar.

7. Koop raamdecoratie bij een CBW-erkende speciaalzaak, voor goede service en garantie.

8. Neem een foto mee van de betreffende raampartij en ruimte. Een specialist kan dan meedenken in mogelijkheden en inschatten welke soort raamdecoratie (vouwgordijnen, rolgordijnen, paneelgordijnen, voile of een dikkere stof) passend is.

9. Let op details en technische aandachtspunten. Welke bevestigingsmanier heeft de voorkeur en is dit mogelijk? Denk ook na over de afwerking van de raamdecoratie, want er zijn mogelijkheden genoeg!

10. Het zorgvuldig bevestigen van raamdecoratie is belangrijk. Ben je niet handig? Laat het door de betreffende speciaalzaak doen.

Bron: Perscentrum Wonen

 

Niets zo romantisch en knus dan zachte, licht wapperende gordijnen. Ze kunnen zorgen voor mooi diffuus licht in huis en benadrukken, mits goed gekozen, de warme en intieme sfeer. Zachte pasteltinten zijn romantisch, vooral in (vouw)gordijnen van zachte organza voile. Witte gordijnen met transparante stukken zorgen voor een prachtig lichtspel. Of speel met romantische bloemdessins op stoffen. Kies voor een geprint dessin of jacquardstoffen waar het motief is ingeweven. Een plooi – bijvoorbeeld een dubbele of vlinderplooi – zorgt ervoor dat de gordijnen mooi vallen, zowel open als dicht.

Raamdecoratietrends 2012 -2013

Natuurlijk licht Wel natuurlijk daglicht, geen inkijk in de slaapkamer. www.vadain.nl

Raamdecoratie trends

Bloempatronen Romantische kleuren en bloempatronen uit de Royal collectie van Designers Guild. www.designersguild.com

Gordijnentrends 2013

Stoer landelijk Beige en grijstinten maken het landelijke interieur wat stoerder, net als nonchalante linnen stoffen. www.vadain.nl

Bron: Perscentrum Wonen

Speel met de laatste trends in kleuren en patronen. Met een colour block, opvallend grafisch patroon, vrolijke dessinmix of een kleurverloop maak je een statement met jouw raamdecoratie en breng je energie in het interieur. Wil je écht knallen met een bepaald patroon? Hou de kleur van de muren dan neutraal, zodat de gordijnstof nog meer aandacht krijgt. Ben je snel verveeld? Kies dan voor een gordijn met twee verschillende dessins aan de voor- en achterzijde, zodat je beide kanten kunt afwisselen. Voor colour blocking kies je voor een heel brede bies in contrasterende kleur, of laat je de gordijnen voeren met een andere kleur. Verrassend: een beige gordijn met citroengele of hemelsblauwe voering aan de achterkant!

Raamdecoratietrends 2012-2013

Kleurcontrast Fuchsia gordijn met contrasterende bies in rood. www.vadain.nl

Raamdecoratietrends 2012-2013

Licht en privacy Met de nieuwe Twist rolgordijnen van Luxaflex kan je kiezen voor donker of licht, door de gekleurde banen zo te rollen dat ze elkaar wel of niet overlappen. Zo kan op een eenvoudige wijze de mate van lichtinval en privacy geregeld worden. Leuk om mee af te wisselen en een fijne oplossing als je wel licht in huis wil, maar geen glurende buren. Twist is te verkrijgen in verschillende kleuren en 67 stoffen, waarvan een aantal brandwerend zijn. De gordijnen zijn verkrijgbaar tot een breedte van 2.75 meter waardoor ze een mooie oplossing zijn voor grote raampartijen. www.luxaflex.nl

Raamdecoratietrends 2012-2013

Fris retro De nieuwe stoffen van Boussac zijn speels en kleurrijk, met lichte en frisse tinten en retro dessins. Hier te zien zijn de stoffen Grace Tilleul (katoen met borduursels), Oscar Topaze (linnen met print), Pablo Gris (linnen met print en borduursels), Eve Tilleul (katoen met borduursels) en Pepin Nacre (linnen met borduursels). www.boussac.com

Bron: Perscentrum Wonen

Met weelderige gordijnen creëer je een luxe sfeer. Klassieke dessins als strepen en ruiten zijn kenmerkend, maar worden steeds weer opnieuw ‘uitgevonden’ zodat ze fris en eigentijds zijn. Ook bloempatronen doen het goed. Rijke en geplooide stoffen versterken het klassieke luxe gevoel. Is een dubbele of vlinderretourplooi je te stijf? Een nonchalance plooi zorgt ervoor dat het gordijn – de naam zegt het al – wat nonchalanter hangt. Gevoerde velourse gordijnen zijn prachtig in het klassieke luxe interieur. Vaak worden deze iets langer gemaakt zodat ze oversized hangen. Voor iets meer rust rond het raam laat je ze korter maken, zodat ze net de vloer raken. Een koof (overkapping) boven de rails of roede maakt het geheel nog luxer, net als passementen (randversieringen) en een lambrekijn (draperie).

Raamdecoratie trends

Koninklijke stoffen. Stof Regent uit de Elizabeth collectie van Designers Guild, geïnspireerd op het prachtige ivoren inlegwerk van de Indiase meubelstukken van Koningin Charlotte (1780). www.designersguild.com

Raamdecoratie trends

Barokke en dierenprints In de nieuwe collectie van Pierre Frey veel zwart, wit en grijs. Het gordijn met barok dessin is gemaakt van stof Stanley (linnen en viscose). De stoel is bekleed met fluwelen stof Jungle, met dierenprint.

Raamdecoratie trends

Transparant én verduisterend Een combinatie van transparante en verduisterende gordijnen in de slaapkamer. Overdag een sfeervol raam zonder inkijk en met natuurlijk licht. ‘s Avonds donker en knus. www.vadain.nl

Bron: Perscentrum WonenHet raam is een belangrijk onderdeel van een huis, want de natuurlijke lichtval bepaalt mede de sfeer in het interieur. Niet gek dus, dat veel mensen bij het kopen van een nieuwe woning kritisch naar de raampartijen kijken. Gelukkig heb je zelf óók invloed op de uitstraling van dat raam, en de lichtval in huis. Net als de wand en vloer behoort raamdecoratie tot de basis van het interieur. Waar je de muur elk jaar eenvoudig een nieuw behang of andere kleur geeft, schaf je gordijnen of jaloezieën vaak voor meerdere jaren aan. Besteed juist daarom extra aandacht aan de keuze ervan! Het Perscentrum Wonen helpt een handje met nuttige tips, aandacht voor confectionering en de laatste trends.

Confectioneren = customizen!

Raamdecoratie is minder trendgevoelig dan bijvoorbeeld behang, meubilair en accessoires. Toch zijn er trends aan te wijzen in bijvoorbeeld kleuren en patronen van gordijnstoffen. Ook nieuwe technieken en doorontwikkelingen zorgen ervoor dat raamdecoratie zich steeds blijft vernieuwen. We zetten een aantal noviteiten op een rijtje, onderverdeeld in verschillende interieurstijlen. Veel mensen kiezen raamdecoratie op kleur en algemene stijl. Maar hoe kan je ze ‘customizen’? Standaard in de afwerking is het afzomen en plooien inzetten. Je gordijn is dan ‘af’, maar geen persoonlijk stuk. Met de juiste confectionering maak je (vouw)gordijnen nog persoonlijker en stijlversterkend. Er zijn heel wat mogelijkheden voor de afwerking die mede worden bepaald door de stof en de interieurstijl. Customize raamdecoratie naar de persoonlijke sfeer, smaak en stijl: van klassiek en rijk tot strak en urban.

Modern Urban Interieur

Ook een modern stadsappartement fleurt op met de juiste raamdecoratie. Een mooi gordijn of jaloezie past, wanneer goed gekozen, prima in de urban stijl. Kies bijvoorbeeld voor gordijnen in een stoere lichtgrijze linnen stof met een brede bies in donkergrijs. Linnen stoffen zorgen – door de lichte kreuk – voor een nonchalante look en hangen het mooist wanneer gevoerd. Gebruik een (zwarte) steigerbuis als roede en kies voor metalen zeilringen in het gordijn, voor een stoer effect. Urban en trendy is de combinatie van zwart en wit in één gordijn, met bijvoorbeeld grafische patronen.

Raamdecoratietrends 2012 - 2013

Stoer met zwart Blauwe transparante vouwgordijnen en beige gordijnen met vlinderretourplooi, aan stoere zwarte roede. www.vadain.nl

Raamdecoratie trends 2012-2013

Karim Rashid Retro prints, hier in grijs en wit, van ontwerper Karim Rashid voor Velux.

Raamdecoratie trends 2012-2013

Verduisterend en isolerend Een zolderappartement in de stad heeft vaak zo’n gezellig schuin dak waar de gangbare gordijnen niet toepasbaar zijn. Rolgordijnen of rolluiken zijn hier een uitkomst. Karim Rashid ontwierp een collectie voor Velux, met allerlei kleuren en patronen. Hou je het graag wat rustiger? Kies dan voor verduisterende rolgordijnen. Velux heeft ook Energie Comfort gordijnen met honingraadstructuur, die dakramen beter isoleren. www.velux.nl

Raamdecoratie trends 2012-2013

Piet Boon voor je raam Voor DTCH ontwierp Piet Boon een nieuwe collectie raamdecoratie, bestaande uit (rol)gordijnen en jaloezieÃ'‘n. Architectonische lijnen zijn de inspiratiebron, wat tot uiting komt in plooien, strakke lijnen en subtiele stiksels. Eenvoud en soberheid zijn kenmerkend. Het ingetogen kleurenpalet met vergrijsde tinten als Mist, Stone en Graphite maken het tot een neutrale en stoere collectie. De materialen – mat hout, canvas en verfijnd satijn – versterken het gevoel van urban luxe. www.pietboonblindsbydtch.com

Bron: Perscentrum WonenGroen is het codewoord voor het komende jaar. Het komt niet alleen terug in kleurgebruik, maar ook in materiaalkeuze, accessoires en styling. Denk aan de groene kleuren uit de bossen, maar ook de zachte, natuurlijk tinten van de zee en het strand, accessoires van drijfhout en de toepassing van planten in huis. Rolgordijnen sluiten hierop aan door de diversiteit in geweven, duurzame stoffen in bijpassende natuurlijke kleuren. Ook met Houten Jaloezieën haal je de natuur in huis. Er kan volop gevarieerd worden met verschillende houtsoorten als bamboe, walnoot en eiken.

Vaak zijn mensen voorzichtig met zwart in hun interieur, maar in 2013 kan het voluit. Je denkt er misschien niet zo snel aan, maar ook deze kleur is er in verschillende nuances. Zwart komt vaak voor in combinatie andere diepe tinten als rood, paars, blauw en metallic. Als deze donkere accenten in het interieur worden toegepast, speelt lichtregulering een belangrijke rol. De TwistTMRolgordijnen bestaan uit twee lagen textiel, met afwisselend transparante en gekleurde banen. Door de lagen langs elkaar te bewegen creëer je een goede balans tussen privacy en lichtinval en wordt door te spelen met licht de diepte van de kleuren versterkt.

Glans en luxe komen terug in de trend Love Luxury. Hierin passen kleuren als koper, aubergine, chocoladebruin en edelsteenkleuren als robijn en amber. Zachte stoffen als fluweel, zijde en wol voeren de boventoon. Duette Shades sluiten perfect aan op deze knusse, luxe trend. Deze raambekleding met honingraatstructuur zorgt voor een mooie diffuse lichtinval en biedt verder extra isolatie. Duette Shades met brede plooien bieden je de uitstraling die naadloos in deze stijl past. Ook de zijdeachtige stoffen van Silhouette Shades geven je interieur cachet.

De interieurs van 2013 mogen speels zijn. Vooral met bijzondere meubels en accessoires wordt dit effect bereikt. Felle, kleurrijke accenten in blauw, rood, geel en lila voeren de boventoon, gecombineerd met geometrische vormen, ruitpatronen en strakke lijnen. Speels betekent overigens niet dat kwaliteit en duurzaamheid uit het oog verloren worden. Plissé Shades sluiten daar perfect op aan. Een zwarte of witte kleur maakt dat de kleurige, speelse accessoires beter tot hun recht komen. Ook rolgordijnen met opvallende prints passen in deze speelse trend.

“De trends in raambekleding voor het komende jaar bieden voor iedereen de mogelijkheid deze toe te passen in het eigen interieur, stelt styliste Maartje Knipscheer van Luxaflex Nederland. “Want een trend betekent niet dat er geen ruimte is voor persoonlijke invulling. Het is juist bedoeld ter inspiratie zodat iedereen daar zelf zijn keuzes in kan maken.

Welke trends zijn er dit jaar te verwachten in woonmodeland? Luxaflex® geeft een kort overzicht van populaire stijlen en bijpassende raambekleding. De trend Tender Textiles staat voor een knusse inrichting met zacht textiel, warme stoffen, natuurlijke groentinten en zandkleuren. Grovere materialen als onbewerkt hout, wol en vilt mogen gezien worden. Ook metaal en kunststof passen binnen deze trend, maar dan wel gecombineerd met kussens, een plaid of een zachte schapenvacht. Isolerende raambekleding met honingraatstructuur sluit perfect aan op deze knusse trend.

De dubbele laag zorgt voor een mooie gefilterde lichtinval en biedt daarnaast extra isolatie. Met een keuze voor extra brede plooien geef je de raambekleding net die grovere uitstraling die mooi in deze stijl past. Ook houten jaloezieën in een lichte kleur gaan goed samen met deze stijl en versterken de natuurlijk ambiance van het interieur.

Dat de jaren 50-stijl populair is, zien we aan tv-series als Mad Men en Pan Am. Nu doet deze stijl ook zijn intrede in het interieur. Je ziet zachte kleuren als roze, turquoise en beige, weelderige stoffen, slanke meubels en verfijnde, retro accessoires. Faboulous Fifties staat voor glamour, luxe en perfectie. Het strakke uiterlijk van Horizontale Jaloezieën geeft een elegante look en past perfect binnen deze stroming. Ook Silhouette® Shades stralen een luxe, rijk gevoel uit. Wanneer je voor een donkere kleur kiest, wordt die ervaring nog eens extra versterkt.

Ook iedereen die van kleurexplosies houdt komt in 2012 aan zijn of haar trekken. Een helder kleurenschema bepaalt bountiful scenery, een trendthema met warme roodtinten en kleuren van diepgeel tot lime en petroleum. Folkloristische prints uit Azië en Afrika dienen ter inspiratie. Door Rolgordijnen in levendige kleuren voor het raam te hangen krijgt je huis het warme, kleurrijke accent dat bij deze trend past.

Bij de stijl Rust en Romantiek zijn de kernwoorden rustiek, doorleefd, licht en antiek. Je ziet veel warm noten- en kersenhout, cremekleuren, kobaltblauw en af en toe een hint koraalrood. Met vouwgordijnen benader je klassiek gedrapeerde gordijnen, maar door de moderne twist wordt het niet te zwaar. Zo zorg je voor een luchtige uitstraling die helemaal aansluit bij de trend.

"Voor elke trend hebben we passende producten," zegt Lisette van Zelst van Luxaflex Nederland. "Die ook nog eens volledig aan te passen zijn aan ieders smaak, want een trend betekent niet dat er geen ruimte is voor persoonlijke invulling."

Match de najaarscollectie van Vadain met de woontrends. De nieuwe collectie van Vadain gaat perfect samen met de drie woonmodetrends van het Perscentrum Wonen, namelijk Tender Textille, Pretty Pastel en Fabulous Fifties. Textiel bedekt de muur, de vloer, de meubels en ja natuurlijk ïï de ramen. De zachte, stoere stof Eternity en de Vintage stof met haar lichte en natuurlijke tinten, uit het thema Home, passen perfect bij de trend Tender Textille.

De Design devorï-kwaliteit Loft gaan feilloos samen met de woontrend Pretty Pastel en gordijnen uit de Vadainthemas Classic en Elegant, zoals bijvoorbeeld de jacquardstof Frame onderstrepen de woontrend Fabulous Fifties. Het hoogtepunt uit de nieuwe Vadaincollectie is de stof Imagine met een schitterend kleurverloop.

Vadain interieurstoffen

Vadain interieurstoffenVind je horizontale jaloezieen te strak bij je interieur en vitrage te oubollig? Met de nieuwe, sfeervolle collectie Silhouette & Shades biedt Luxaflex een stijlvol alternatief. De zachte, stoffen lamellen van de Silhouette & Shades lijken te zweven tussen het doorschijnende voile. Een oplossing die een elegante uitstraling geeft en door de ruime variatiemogelijkheden afgestemd kan worden op elk interieur.

Silhouette & Shades geven een diffusere lichtinval dan horizontale jaloezieen en hebben niet het gesloten karakter van gordijnen. Silhouette & Shades, met doorschijnende voile aan de voor- en achterzijde, maken het mogelijk het binnenvallende licht in huis te filteren en de privacy te vergroten.

Er kan volop gevarieerd worden met verschillende stofkleuren en"structuren. Bijvoorbeeld met de screenachtige stof die 25% betere warmtewering biedt en stoffen met een zijde- en linnen-look voor een natuurlijke uitstraling. Alle zichtbare onderdelen worden standaard op elkaar en op de gekozen stof afgestemd. Hierdoor vormt de raambekleding een stijlvol geheel.

Luxaflex

Naast de lamelbreedtes van 50 mm en 75 mm heeft deze collectie ook een lamelbreedte van 100 mm. Deze variant is zeer geschikt voor grotere ramen en zorgt voor een mooie balans in grote ruimtes. Met de vernieuwde en vrijwel geruisloze PowerRise  bediening met afstandsbediening wordt wonen pas echt comfortabel.

Luxaflex

Silhouette & Shades beschermen meubilair en houten vloeren tegen verkleuring door zonlicht, ook als de lamellen open zijn. Bij geopende lamellen zorgen de Silhouette & Shades voor een UV-bescherming tot 88% en wanneer ze gesloten zijn is dit zelfs 99%. Op deze manier haal je de ideale combinatie van sfeer en functionaliteit in huis.

Luxaflex

De functionaliteit en uitstraling van een shutter gecombineerd met de verfijning en flexibiliteit van horizontale jaloezieën, dat typeert de nieuwe collectieupdate van Luxaflex® Houten jaloezieën: Ellisse®. Met dit unieke bedieningssysteem wordt een modern, gestroomlijnd element toegevoegd aan de natuurlijke schoonheid van de Houten Jaloezieën-collectie.

Wie kiest voor een modern interieur met een warme en natuurlijke uitstraling, komt al snel uit bij Houten Jaloezieën van Luxaflex®. Er kan volop gevarieerd worden met verschillende houtsoorten zoals bamboe, walnoot, esdoorn en andere soorten hardhout. Er is een ruime keuze uit het assortiment trendy kleuren en structuren om in elke ruimte een persoonlijke stijl te creëren. Ook kan via het NCS- of RAL-systeem een eigen kleur gekozen worden en kunnen de Houten Jaloezieën helemaal afgestemd worden op de bestaande inrichting.

Luxaflex® brengt nu, met de nieuwe bedieningsmogelijkheid Ellisse®, nog meer variatie in de collectie Houten Jaloezieën. Opvallend is dat jaloezieën uitgerust met Ellisse® geen bovenkast hebben, maar een zichtbare bovenrail die standaard wordt uitgevoerd in strak aluminium. Ook kunnen er meerdere lamelkleuren gebruikt worden voor een kleurgecoördineerde afwerking.

Brede ramen? Geen probleem! Met het bedieningssysteem kunnen meerdere jaloezieën aan elkaar worden gekoppeld, terwijl elk product toch apart bedienbaar blijft.

Het Ellisse® bedieningssysteem is beschikbaar in combinatie met de 50 en 68 mm lamellen van de Houten Jaloezieën-collectie.

Piet Boon® en DTCH® lanceren een stijlvolle collectie raamdecoratie en kussens onder het label Piet Boon blinds by DTCH®. Een collectie waarin duidelijk onze gezamenlijke passie voor mooie materialen terug te vinden is. De collectie is vanaf eind juni exclusief te bestellen op de webshop www.pietboonblindsbydtch.com en verkrijgbaar in de Piet Boon® Store in Oostzaan.

De karaktervolle collectie bevat gordijnen, rolgordijnen, jaloezieën en kussens. Stuk voor stuk uitgevoerd in mooie materialen met aandacht voor details en de afwerking. Architectonische lijnen zijn de inspiratiebron voor de collectie en vind je overal in de ontwerpen terug. De collectie is opgebouwd rond het thema “Pleat”, wat tot uiting komt in plooien, strakke lijnen en subtiele stiksels. De collectie heeft een tijdloze uitstraling en stijl en wordt gekenmerkt door eenvoud en soberheid. Uitgevoerd in een ingetogen kleurpalet in de tinten Mist, Stone en Graphite (resp. krijtwit, lichtgrijs en houtskoolzwart). De verschillende kleuren en materialen van de collectie, van mat hout, stoer canvas tot verfijnd satijn, zijn onderling perfect met elkaar te combineren. Dat maakt het mogelijk om één enkele kleur te gebruiken in verschillende structuren of juist verschillende kleuren in één of meerdere structuren.

Origineel Nederlands Design Piet Boon is toonaangevend als het gaat om design zowel in Nederland als daarbuiten. Het jonge en frisse consumentenmerk DTCH is gespecialiseerd in raamdecoratie en woonaccessoires. De synergie die ontstaan is tijdens het ontwerpproces heeft een collectie opgeleverd waar wij erg trots op zijn. Je proeft de filosofie van Piet Boon® op het gebied van interieur en styling en de expertise van DTCH® op het gebied van raamdecoratie. Met Piet Boon blinds by DTCH® is het mogelijk om de collectie door het hele huis toe te passen en iedere ruimte toch een geheel eigen uitstraling te geven.

 

Meer artikelen...