Gordijnen bepalen mede de sfeer die u in uw interieur wenst. Zo kunt u kiezen uit gordijnen die met een enkele of dubbele plooi worden gemaakt, dit zijn vaak de klassieke gordijnen die u veel ziet. Deze gordijnen worden voornamelijk aan een rail opgehangen aan het plafond. Naast de traditionele gordijnen met plooien kunt u ook de gordijnen voorzien van ingeslagen ringen, zo krijgen uw gordijnen wat meer een nonchalante stoere look wat weer goed past in de landelijke interieurs. Deze gordijnen met ingeslagen ringen worden opgehangen aan een gordijnroede die u in diverse kleuren, maten en materialen kunt kopen. Maar de laatste trend op het gebied van gordijnen zijn gordijnen met wave plooi.

De gordijnen met wave plooi hebben mooie gelijkmatige golven in de gordijnen, zo hangen de gordijnen altijd mooi in de plooi. De gordijnstof wordt voorzien van speciaal band aan de bovenzijde waarin op vaste afstanden haakjes worden ingezet. In de rail komen speciale glijders die met een koordje aan elkaar vastzitten. In deze glijders komen dan de haakjes van de gordijnen. Wanneer u nu de gordijnen wilt sluiten en u aan de stof trekt dan worden de glijders met elkaar meegetrokken zodat het gordijn overal dezelfde golven heeft. Het mooiste is om deze gordijnen met golven op te hangen aan een moderne railroede waardoor de gordijnen nog beter tot hun recht komen. Deze railroedes zijn ook in verschillende diktes en kleuren leverbaar. Door te kiezen voor een combinatie van een mooie railroede en gordijnen met wave plooi zult u een prachtige en moderne uitstraling krijgen.

Omdat het best specialistisch werk is om gordijnen met wave plooi te maken, adviseren wij u om te kiezen voor een echte gordijnspecialist zoals Gordijnen.com. Zo weet u zeker dat u geschikte stoffen heeft voor wave gordijnen. U kunt via de webshop gratis stofstalen opvragen zodat u thuis lekker vanuit de luie stoel de stoffen en kleuren kunt beoordelen.


Als je op zoekt bent naar mooie raamdecoratie is het plisségordijn de ideale oplossing voor elk raam. Doordat plissegordijnen in heel veel uitvoeringen beschikbaar zijn, passen deze op elk raam. Ook is het een hele mooie optie, uitgevoerd in vele kleuren.

Wat is een plisségordijn?
Het is natuurlijk handig om te weten wat een plisségordijn precies is. Dit gordijn is te vergelijken met een lexaflex. Dit doordat dit gordijn ongeveer dezelfde plooien heeft. Toch heeft het plisségordijn meer voordelen. Zo zorgt het voor energiebesparing, heeft het een geluidsdempende werking en is het plisségordijn makkelijk te bedienen.

Enkel en dubbelgeplisseerde gordijnen
Bij de aankoop van een plisségordijn heb je allereerst twee opties. Het enkelgeplisseerde gordijn en het dubbel geplisseerde gordijn. De enkele variant bestaat uit één laag stof. Dit is meestal de goedkoopste optie. De dubbele variant staat voor meer kwaliteit doordat deze bestaat uit twee aan elkaar gemaakte stukken stof met daartussen een laagje lucht. Deze variant is dan ook duurzaam. Daarnaast zorgt het laagje lucht voor extra isolatie.

Uitvoeringen
Plissegordijnen zijn beschikbaar in vele uitvoeringen. Dit zorgt ervoor dat de gordijnen bij elk raam passen. Zelfs moeilijk bereikbare dakramen of ramen met een grote maat kunnen van de voordelen van het plisségordijn genieten.

Button up en top down button up
Naast enkele en dubbel geplisseerde ramen kan er ook gekozen worden voor een button up of top down button down variant. Hiermee wordt de manier waarop het gordijn bewogen kan worden bedoeld. Bij button up wordt het gordijn via een onderlat naar boven en naar beneden geschoven. Bij top down button up kan het gordijn aan zowel de onderlat als de bovenlat bewogen worden. Hierdoor kun je kiezen toe hoe ver je het gordijn onder dicht doet en tot hoe ver je het gordijn vanuit boven open doet. Dit zorgt voor een ruime keuze. Je kunt kiezen voor privacy of voor een bepaalde lichtinval.

Het plisségordijn is dan ook zeker geschikt voor ieder raam. Door zijn vele optie kun je eindeloos variëren. Dit zorgt ervoor dat het gordijn helemaal naar wens is!

Laat de zon maar komen! Luxaflex® Outdoor breidt de collectie namelijk uit met de nieuwe Vertica Screens: op maat gemaakte zonwering voor de buitenkant van het raam. Deze nieuwste toevoeging is scherp gecalculeerd, waardoor de prijs van de Vertica Screen zeer laag ligt.

Natuurlijk zijn de meest recente ontwikkelingen op het gebied van techniek en textiel meegenomen in het ontwerp van de Vertica Screen. Ook zijn er geluidsreducerende opties aan de screen toegevoegd die het comfort vergroten. Zo blijft zelfs bij een sterke (zij)wind het bewegen van het doek in de profielen beperkt, waardoor hinderlijke bijgeluid zoveel mogelijk wordt voorkomen. Comfort staat sowieso centraal bij de Vertica Sceen. Het glasvezeldoek verspreidt het binnenkomende licht gelijkmatig over de ruimte en houdt tegelijkertijd de warmte buiten. Tot wel 90% van de zonnewarmte die op een raam valt wordt door het doek geweerd. Via computersimulaties kan zelfs berekend worden hoe de meest optimale schaduw tot stand kan komen.

"Binnen de collectie Vertica Screens is een ruime keuze aan doekkleuren en elektrische bedieningsopties," aldus Silvia Jagtenberg van Luxaflex Nederland. “De screens hebben een minimale kier tussen het doek en de geleiding en de bevestiging neemt weinig ruimte in beslag. Hierdoor is het mogelijk om de Vertica screen volledig in de gevel in te bouwen. De aluminium onderdelen zijn daarnaast verkrijgbaar in verschillende RAL-kleuren, waardoor de zonwering geheel in de stijl van de woning geïntegreerd kan worden.”

Luxaflex® heeft de collectie Horizontale Jaloezieën vernieuwd. Het vertrouwde aanbod van de klassieker is uitgebreid met nieuwe kleuren, decoraties en functies. Daarnaast is met de introductie van nieuwe kleuren ook het prijsbeeld van de collectie verbreed, waardoor een aantal populaire en trendy kleuren nog aantrekkelijker zijn geworden.

Materiaal
De Horizontale Jaloezieën zijn bijna volledig vervaardigd van gerecycled aluminium en leverbaar in vijf verschillende variaties, met lamelbreedtes oplopend van 16 mm tot wel 70 mm. Iedere afmeting zorgt voor een karakteristieke uitstraling en brengt eigen voordelen met zich mee. Zo is de jaloezie met een lamelbreedte van 35 mm bijvoorbeeld ideaal voor middelgrote tot grote ramen. Functioneel
De collectie Horizontale Jaloezieën van Luxaflex® staat bekend om zijn functionaliteit. De raambekleding is zeer geschikt voor speciale ramen, zoals draai-kiepramen en schuine ramen, en vochtige ruimtes zoals de badkamer. Met de vernieuwde collectie worden de functionele voordelen nog verder uitgebreid, zoals de mogelijkheid om met de LiteRise® bediening de jaloezieën met één hand te openen en sluiten. Opties als VarioFlex® en MegaView® laten bovendien extra licht door en verdubbelen het zicht naar buiten.

Decoratief
Ook op decoratief gebied heeft Luxaflex® uitbreidingen toegevoegd. Er is keuze uit 177 verschillende kleuren, waarbij voor iedere kleur een volledig kleurgecoördineerde afwerking beschikbaar is. De raambekleding is daarnaast beschikbaar in nieuwe Flock de Luxe dessins – een stoffen opdruk die aanvoelt als velours. Het dessin werd onlangs nog erkend door de vakhandel en tijdens Intirio onderscheiden met de Retail Award. De Horizontale Jaloezieën zijn leverbaar in uni of dessins, waarbij combineren en variëren eindeloos mogelijk is.

Vouwgordijnen zijn eenvoudig te gebruiken. Omdat ze net zo eenvoudig te gebruiken zijn, kan je ze gebruiken in verschillende interieurs. Ze worden het meeste gebruikt in de woonkamers met een lichte kleur bijvoorbeeld beige of natuurtinten. Het grootste voordeel van de gordijnen is dat je ze zodanig kunt vouwen dat je kunt meegaan met de zon. Mocht de zon in de loop van de namiddag gaan zakken, dan is een vouwgordijn ideaal want deze kan je in positie zetten die je zelf wenst. Het perfecte raambekleding voor zowel in de winter als in de zomer.

Kleuren bij elkaar houden of afwijken
In de slaapkamer bijvoorbeeld kan je heel gemakkelijk extra sfeer kweken met een vouwgordijn. Hierbij heb je de keuze om de kleur van de muren bij elkaar te houden of toch misschien een extra donker kleurtje van vouwgordijn. Er bestaan verschillende soorten vouwgordijnen die verduisteren en niet verduisteren. Als je niet tegen licht kunt tijdens het slapen dan is het een optie om de gordijnen te laten voeren. Door het voeren zal je geen licht binnenkrijgen ’s morgens als de zon opkomt.

Pluspunten van een vouwgordijn
Zoals eerder gezegd zijn ze eenvoudig te gebruiken. Een vouwgordijn neemt veel minder plaats in dan een gewoon standaard gordijn dat je open moet schuiven. Daarom kan je een vouwgordijn beter gebruiken bij smalle ramen of in kleine woningen. Standaard gordijnen bedekken altijd de radiator, tenzij je het achter de radiator stopt waardoor je gordijnen stoffig en vies worden. Dit heb je niet bij een vouwgordijn. Door een vouwgordijn te gebruiken geef je de woning extra flair en elegantie mee dat je zowel vanbinnen als vanbuiten ziet.

Kleurentrends
Met het begin van het nieuwe jaar werden de nieuwe trends voor 2015 bekend gemaakt. Vooral voor dit jaar werden kleuren zoals lichtblauw, roestbruin, bladergroen en zelfs koper en brons veelvuldig besproken in woonbrochures. Dit zijn kleuren die je gemakkelijk kunt terugvinden in vouwgordijnen. Door deze kleuren te gebruiken in je interieur ga je mee van de mode voor dit jaar. Zoals gezegd maak je dan een stijlvol en rustgevend interieur voor jezelf. Ideaal voor na een zware dag op het werk.


Houten jaloezieën ook geschikt voor de badkamer Houten jaloezieën in de badkamer? Op het eerst zicht lijkt zoiets om problemen vragen. Van vocht verwacht je dat het al snel de bovenhand op het hout zal halen; met alle gevolgen van dien. Toch is niets minder waar. Van alle jaloezieën zijn de houten varianten misschien zelfs nog het meest geschikt voor deze omgeving. Niet alleen bieden zij hier een duurzame en waterbestendige oplossing; zij geven je meteen ook de kans om de gewenste look van je huis tot in de kleinste details na te volgen. Jaloezieën worden immers vaak beschouwd als een belangrijk onderdeel van die 'look and feel', met name in de badkamer, waar zij ook bij uitstek functioneel zijn. Hier is privacy van opperbelang. Bovendien moet de badkamer op elk moment van de dag zijn functie kunnen volbrengen.

Vaak wordt dan gekozen voor een meer 'praktische' en minder 'esthetische' oplossing. Maar dat is dus niet nodig en werkt vaak zelfs averechts. Uiteraard zijn er altijd jaloezieën die, omwille van hun karakter, best niet in vochtige ruimtes worden gebruikt. Denk dan bijvoorbeeld aan de zogenaamde 'Roman blinds' of vouwgordijnen. Maar de alternatieven zijn legio. Moderne jaloezieën bestaan in alle kleuren en materialen. Je kunt ze zelfs op maat laten maken. En ze zijn haast allemaal uitzonderlijk gebruiksvriendelijk en gemakkelijk te onderhouden. En dat geldt dus ook voor houten jaloezieën. Razend populair zijn hier bijvoorbeeld al langer de zogenaamde 'Venetian blinds', die overigens niet alleen in hout, maar ook in metaal verschijnen. Welke look je ook verkiest, deze jaloezieën geven je steevast die typische uitstraling, die misschien wel het sluitstuk van jouw interieur kan worden. Met name de houten exemplaren stralen een absolute, authentiek klasse uit. Bovendien laten deze jaloezieën beter dan welk ander alternatief toe om de 'graad' van privacy en/of zonsinval zeer nauwkeurig te bepalen. Een interessant alternatief, dat al te vaak over het hoofd gezien wordt, is ook nog de verticale jaloezie. Misschien is deze vergeten variant wel net wat jouw kamer nodig heeft. Dit soort jaloezie is immers uiterst flexibel en bedekt net zo goed een deel, als het geheel, dan wel de directe omgeving van het raam.

Is je eetkamer toe aan nieuwe raambekleding? Denk eens aan shutters bij Sunshutters. De houten lamellen geven een luxe uitstraling aan je woning en geven je de mogelijkheid te spelen met het licht. Van een intieme sfeer met half gesloten lamellen tot een ruimtelijke, heldere kamer met lamellen die geheel opengedraaid zijn. Ze zijn zeer functioneel en tevens een lust voor het oog, ze kleden je raam echt aan. Je kamer voelt helemaal af.

Functioneel en decoratief
Shutters zijn een uitstekende zonwering. Door de beweegbare lamellen bepaal jezelf de hoeveelheid zonlicht. In de lente kan je eetkamer best een zonnetje gebruiken tijdens het ontbijt. In de warme zomermaanden is het minder plezierig als de zon voluit op je eettafel schijnt. Ze creëren tevens privacy. Je kan ze zo draaien dat je een mooie lichtval hebt maar geen last van inkijk. Door de grote hoeveelheid kleuren waarin de lamellen leverbaar zijn, is er altijd een kleur te vinden die uitstekend past bij je interieur. Mooie grote ramen in het eetgedeelte van je modern ingerichte huis kunnen heel sfeervol worden bekleed met donkergrijze lamellen. Is je interieur meer landelijk kies dan voor witte of houten lamellen.

Voordelen shutters
Een groot voordeel voor je eetkamer is dat ze gemakkelijk zijn schoon te maken. Het eetgedeelte van je woning blijft zo vrij van stof, wel zo hygiënisch. Gordijnen zijn heel sfeervol maar hoe vaak je ze ook stofzuigt, er blijft altijd stof achter. Een ander voordeel is de isolerende werking. In de winter houden ze de warmte binnen, terwijl ze in de zomer je huis heerlijk koel houden. Dit is zeker voor het eetgedeelte heel aangenaam.

Het Artelux team stelt zich bij het ontwikkelen van een nieuwe collectie als doel een toegankelijke, up to date gordijncollectie te brengen.
Een collectie die qua kleur en materiaal beantwoordt aan het
actuele trendbeeld van nu. Een collectie die naast modisch ook
probleemloos en onderhoudsvriendelijk is.

De nieuwe Artelux collectie is geïnspireerd op de natuur met een link naar natuurlijke materialen als gesteente, mineraal, marmer, kiezel en brons. Zowel qua dessin, materialiteit als kleur put Artelux graag uit deze eindeloze inspiratiebron. Patronen uit de natuur, zoals riet en bloemen zijn tot in detail uitgewerkt naar een collectie om trots op te zijn; 11 nieuwe Artelux stoffen, verkrijgbaar vanaf februari 2015. Een actuele collectie die sfeer en warmte brengt, dat is de passie van Artelux; met de Artelux collectie is iedere emotie haalbaar.

Rein Een actuele uni kwaliteit in black-out. Rein heeft een metallic effect met fijne
uitstraling. Rein is actueel op de trend ontwikkeld, en daarmee een uni eyecatcher
in elk interieur.

Carice Deze uni stof biedt een contrast waarbij gebruik van garen een
bepalende factor is geweest. Mat en rul garen zijn door elkaar verweven. Hiermee
verwijst Carice direct naar de natuur; de stof refereert aan jaren oude gesteente. In
kleurstelling is gekozen voor toegankelijke mineraaltinten zoals marmer, kiezel en
brons.

Isa en Mirthe Beide stoffen zijn inbetween en hebben een uitstraling van linnen.
Stof Isa heeft een lengte werking in het garen en is wat transparanter dan stof Mirthe.

Mirthe heeft een meer glanzend effect. Mirthe is verkrijgbaar in natuurlijke tinten,
aangevuld met trendkleuren lime en terra.
Jinthe Een kamerhoge uni in trevira cs. Deze heeft een breed kleurenpallet.
Actuele trendkleuren, zoals petrol blauw en olijf groen, zijn in deze kleurenwaaier
opgenomen.

Diewer Goud, brique maar ook petrol zijn als kleur vertegenwoordigd in stof
Diewer. Deze uni jacquard heeft een rijk lengte garenverf effect.
May en Zara Deze beeldbepalende stoffen zijn wat meer uitgesproken. Toch is
hier de inspiratie uit de natuur gehaald, wat in het patroon wordt vertaald. Stof May

Zonwering op maat gemaakt - Zonwering moet in de eerste plaats functioneel zijn, maar in de tweede plaats moet het ook bij de woning of het gebouw passen. Het oog wil namelijk ook wat. Gelukkig ligt de tijd van het oranje zonnescherm ver achter ons. Tegenwoordig zijn er zonneschermen die zowel functioneel als ook stijlvol zijn en de architectuur van de woning of het gebouw niet aantasten.

Goede bescherming tegen de zon is geen overbodige luxe
Zowel bij gebouwen als bij woningen wordt gebruik gemaakt van steeds grotere glasoppervlakten. Heerlijk zoveel licht in je huis en werken in een door het buitenlicht verlichte ruimte is veel aangenamer dan in een ruimte verlicht met kunstlicht. Maar zulke grote raampartijen brengen ook nadelen met zich mee, zonder goede zonwering lopen de temperaturen zomers al snel op naar tropische waarden. Daarom is een goede bescherming geen overbodige luxe. Zonwering.nl maakt zonneschermen, markiezen en buitenjaloezieën op maat, zo is er voor elk raam een passende oplossing.

Zonneschermen
Er zijn twee soorten zonneschermen, het knikarmscherm of het uitvalscherm. De knikarmschermen hebben een cassette waardoor het doek volledig beschermd is in gesloten toestand. Het doek blijft op deze manier langer mooi. Onder de cassette zijn halogeen lampjes geplaatst welke ’s avonds voor een sfeervolle verlichting van je terras zorgen. Zo geniet je op een warme zomeravond nog meer van je buiten woonplek. Het uitvalscherm is iets goedkoper dan het knikarmscherm. Ze zijn vooral bestemd voor ramen zonder openslaande delen. Ze zorgen ervoor dat het zonlicht gefilterd je woonkamer binnenkomt.

Markiezen
Het grote pluspunt van markiezen is de gesloten zijkant. Door het draaien van de zon is dit wel zo handig, zo komt er via de zijkant ook geen zonlicht je huis binnen. Markiezen zijn een sieraad voor je woning. Leverbaar in vele kleuren, er is altijd een kleur die past bij de stijl en sfeer van je woning.

Buitenjaloezieën
Lang zijn buitenjaloezieën voorbehouden geweest aan gebouwen, maar sinds enkele jaren worden ze steeds populairder voor woningen. Deze populariteit hebben ze te danken aan de perfecte zonwerende eigenschappen zonder dat ze het zicht naar buiten belemmeren. Het gevoel van opgesloten zitten zodra de zonneschermen naar beneden zijn heb je niet met buitenjaloezieën.

Voor meer informatie, http://www.zonwering.nl/


...terug van weggeweest. Raambekleding van hout zoals luiken, shutters of bamboe rolgordijnen geven een huis iets exotisch. Ze roepen beelden bij je op van warme zomeravonden in het koloniale India uit de 19e eeuw of brengen je terug naar de film Casa Blanca uit de jaren '50. Houten jaloezieën laten niet alleen het felle zonlicht op een prettig diffuse manier je kan de kamer er ook volledig mee verduisteren. Zo ontkom je aan de nieuwsgierige blik van voorbijgangers, want onwillekeurig kijken we toch allemaal een verlicht woonhuis binnen en de dichte blinden staan nog gezellig ook.

Zonnelux raamdecoraties biedt je de mogelijkheid het jaloeziënsysteem geheel op jouw interieur afgestemd samen te stellen. Zo heb je de keuze uit tientallen verschillende kleuren voor lamellen, ladderbanden en koorden. Daarnaast bevat de collectie 42 speciaal items waarvan de 'privacy' eigenlijk er meteen uitspringt. Bij dit systeem zitten de ponsgaten, heel apart, aan de achterzijde van de lamel. Dit maakt ze onzichtbaar op het moment dat de jaloezieën neergelaten en gesloten zijn. Zonnelux houten blinden zijn vervaardigd van de abachi, linde of bamboe. Alleen afgewerkt met een transparante lak geeft de natuurlijke kleur van deze houtsoorten het binnenvallende daglicht een bijzondere warme gloed wat je interieur een gezellige huiselijke uitstraling geeft.

Zonwering van hout, natuurlijk en tijdloos
De natuurlijke kleuren van de diverse tinten teal in combinatie met oud goud van vorig jaar zijn behouden en voor 2015 aangevuld met oranjetinten. Oranje, koper en blauw/groentinten kwamen we ook in de jaren '70 veel tegen. Vaak in combinatie met natuurlijke materialen als rijststro- of maismatten voor op de vloer en bamboe meubels met vrolijk gekleurde kussens. In die tijd zagen we ook de eerste houten jaloezieën verschijnen.

Jaloezieën van hout zijn dus eigenlijk terug van weggeweest. Hout is tijdloos en past elke soort inrichting. Hout is gemakkelijk te reinigen wat de jaloezieën ideaal voor mensen met allergieën maakt. Niet alleen in romantische of retro inrichtingen staan houten raambekleding goed. Zelfs in een nihilistische inrichting verbeteren de houten lamellen de akoestiek en brengen de horizontale lijnen evenwicht in het design.

Rolgordijnen meest gezochte raamdecoratie - Behalve de vloerbedekking en de meubels in je huis is er nog een belangrijk onderdeel van de inrichting: het raamoppervlak. Je hebt verschillende mogelijkheden om er iets moois van te maken. Bijvoorbeeld met prachtige rolgordijnen, niet voor niets de meeste gezochte vorm van raamdecoratie.

Mooie ramen
Met onze ramen hebben we een interessante relatie. Enerzijds vinden we het prachtig en waarderen we onze ramen als letterlijke vensters op de wereld. Je kunt precies zien wat er buiten allemaal gebeurt . Tegelijkertijd stroomt het heerlijke zonlicht er door naar binnen en zorgen ze voor licht en ruimte. Maar er is ook een andere kant aan het verhaal: in de avonduren heb je binnen licht en is het buiten donker. Dat maakt dat je niet meer naar buiten kunt kijken maar de voorbijgangers wel naar binnen. Dat is toch eigenlijk niet de bedoeling.

Wat doe je met de ramen?
Gelukkig hebben we middelen om het venstervlak in de avonduren tegen die nieuwsgierige blikken te kunnen sluiten. Het vrijwaart ons van de ongewenste inkijk en het levert ons bovendien een nieuw en verrassend element in onze inrichting op. Het oppervlak van de hiervoor gekozen raamdecoratie levert een verrassend spel van lijnen en kleuren op, dat een extra toevoeging is op onze inrichting. Dat brengt ons op de volgende vraag: welke vorm kies je? Het is niet vreemd dat rolgordijnen de meest gezochte vorm van raamdecoratie zijn.

Verrassend en gemakkelijk
Rolgordijnen zijn erg eenvoudig in gebruik. Met het bedieningskoord laat je het gordijn simpel neer en haal je het even simpel weer naar boven. In opgerolde vorm zie je er bijna niets van, zodat je een groot en onbelemmerd blikveld hebt en het licht vol kunt laten binnenstromen. In neergelaten vorm kun je genieten van het mooie design en de mooie kleuren. Kijk eens bij zonnelux.nl voor een volledig overzicht van het aanbod!


Koper oranje is dit jaar dé trendkleur in raambekleding. Volgens LuxaflexNederland kunnen we zelfs spreken van ‘coppermania’. Welke trends kunnen we nog meer verwachten? Maartje Knipscheer van Luxaflex Nederland zet de belangrijkste op een rij.

Grafische patronen
Raambekleding krijgt steeds vaker een grafische handtekening. Knipscheer: “Krullerige, over the top ornamenten lijken passé. Patronen op raambekleding worden gedetailleerder en gevarieerder. Vooral botanische prints zijn hot; hiermee haal je een hint uit de natuur in je interieur. En dit kun je natuurlijk doorvoeren op alle elementen in het interieur: van behang, tot accessoires en raamdecoratie.” Coppermania
Volgens Knipscheer is koper oranje dé trendkleur van 2015. “Deze warme kleur vervangt de koele blauw- en groentinten van de afgelopen jaren. Nederlanders lijken weer meer behoefte te hebben aan warme, krachtige kleuren in hun interieur. Koper oranje past bovendien goed bij veel andere kleuren: bij warme en neutrale pasteltinten, bij wit, houttinten en metallics zoals goud en koper.”

Natuurlijke materialen
De kopertrend past ook bij de trend om natuurlijke materialen in het interieur te gebruiken. “Denk daarbij aan hout, grof geblazen en dik glas en aardewerk. Maar ook bijvoorbeeld beton en ruwe metalen zoals onbehandeld messing. Wat we ook veel gaan zien en waarin koper weer de kop opsteekt, zijn combinaties van deze materialen. Bijvoorbeeld koper met aardewerk en hout of hout met glas,” aldus Knipscheer.

3D
Het interieur gaat in 2015 nog meer richting 3D. Knipscheer licht toe: “Dit jaar gaan we steeds meer toepassingen in het interieur zien die doen denken aan origami: vouwen, stapelen, wikkelen, alles mag! Deze 3D-toepassingen worden gecombineerd met een strakke belijning, waardoor er geprofiteerd wordt van het beste van twee werelden.”

Shutters zijn een zeer populaire vorm van zonwering, vormgegeven in diverse soorten hout. Niet vreemd dat deze zo geliefd zijn, want ze zijn niet alleen comfortabel in ieder huis, maar betreffen ook een vorm van raamdecoratie op zich. Shutters brengen in een handomdraai extra sfeer in iedere (woon)kamer. Je vindt ze onder andere bij Sunshutters, waar de prijzen bescheiden zijn. Dit betekent dat iedereen kan genieten van mooie decoratie in huis, in de vorm van het soort hout dat hij of zij wenst.

Trends met warmte
Shutters worden gemaakt met een scherp oog op de laatste trends, zodat de stijl anno 'nu' wordt verwerkt in de mooiste vormen van decoratie. Praktisch, maar ook heel stijlvol. Met deze producten zorg je er tevens voor dat niet iedereen naar binnen kan kijken, waardoor je meer privacy hebt in jouw woonkamer. Jij bepaalt wanneer je wilt genieten van de stralende zon, of deze liever blokkeert tijdens een regenachtige- of filmdag op de bank. Decoratie voor het raam draagt bij aan sfeer en gezelligheid en straalt warmte uit - iets dat in geen enkele (woon)kamer misstaat. Raamdecoratie in de vorm van een shutter is te verkrijgen in zachte kleuren, waardoor een kamer ruimtelijk wordt en blijft. Ideaal voor de woonkamer, maar ook voor de slaap- of babykamer.

Een eerlijke prijs, diverse vormgevingen
Prijzen bij Sunshutters zijn eerlijk berekend. Voor een mooi product betaal je tegenwoordig al snel de hoofdprijs - maar dat hoeft niet. Dankzij verschillende producten kunnen mensen met uiteenlopend budget genieten van mooie, decoratieve raambekleding, precies zoals hij of zij dit verlangt. Sunshutters' prijzen zijn afhankelijk van het gekozen soort hout - zij werken namelijk met diverse soorten - en per (vierkante) meter. Ben je dus op zoek naar een specifiek soort hout, een bepaalde stijl of kleur, dan kun je contact met hen opnemen om de prijs te laten berekenen.

Een uitgebreid aanbod aan kleuren, van zachte pastelkleuren tot warme aardetinten en plooibreedtes die ideaal zijn voor grote ramen. Dat is in een notendop de nieuwe collectie Plissé Shades vanLuxaflex®. Hiermee kunnen bovendien ‘moeilijke’ ramen zoals ronde ramen, dakramen en draai- en kiepramen nu ook stijlvol bekleed worden.

Meer keuze, meer controle
Overdag genieten van prachtig gefilterd licht en ’s avonds van verduistering? Door het brede aanbod van stoffen met verschillende transparanties geven Plissé Shades je volledige controle over de lichtinval en privacy in een ruimte. Zo kun je voor iedere ruimte in huis transparantie op maat kiezen, terwijl de uitstraling van de ramen in het hele huis hetzelfde blijft. De nieuwe plooibreedte van 32 mm is ideaal voor grotere ramen, maar de collectie biedt veel meer. Zoals een groter aanbod in designs, waaronder een kleurrijk gestreept aquarel dessin dat je interieur laat opleven. Het is bovendien ook mogelijk om twee stoffen samen te voegen in één Shade. Ben je toe aan nieuwe raamdecoratie dan zorgen deze kleurrijke Plissé Shades meteen voor een vrolijke noot en temperen op een fijne manier het zonlicht.

Kleurrijk
Grijs, blauw, wit en andere basiskleuren worden in deze collectie afgewisseld met primaire kleuren, multicolor Plissé stoffen en fraaie, verrassende dessins. Speciale aandacht verdient de stof Furore die gecombineerd wordt met een Dustblock®coating, die vlamvertragend werkt. Furore is beschikbaar in een breedte tot maar liefst 295 centimeter en daardoor uitermate geschikt voor grote raampartijen.

Dankzij het innovatieve bedieningssysteem LiteRise® hebben de nieuwe Plissé Shades een nog strakkere uitstraling. Met LiteRise® zijn bedieningskoorden namelijk definitief verleden tijd. Bovendien is de bediening heel eenvoudig: met je hand beweeg je de onderlat zonder moeite omhoog en omlaag.

Trendy!
De plissé trend zien we ook op andere manieren terug in het interieur. Plissé-stoffen worden veelvuldig toegepast in kussens, dekens en plaids. De vorm zien we ook in andere woonaccessoires. Vazen krijgen vouwen en worden zo geplisseerde kunstwerkjes. De Plissé Shades van Luxaflex® passen perfect binnen deze stijl.

“Of je nou van klassieke kleuren houdt of juist felle tinten in je interieur terug wilt laten komen, in onze nieuwe collectie zijn er voor iedere stijl geschikte kleuren en dessins te vinden. Zo biedt Luxaflex® de mogelijkheid om van het raam een ‘eye catcher’ te maken of juist een rustig, neutraal basiselement in de inrichting,” zegt Silvia Jagtenberg van Luxaflex Nederland. “Vanwege een extra coating bieden de Plissé Shades extra bescherming. De kleurloze Topar® coating reflecteert namelijk tot wel 68% van de zonnewarmte en helpt ’s zomers het huis koeler te houden. Perfect voor warme ruimtes zoals een

Als je wilt weten hoe je raambekleding er uit zal zien in jouw woning, dan kun je gebruik maken van de online configuratie service van Zonnelux.nl. Op deze manier koop je precies wat jij wilt hebben en kun je vooraf bekijken welk ontwerp, kleur en materiaal voor jouw raam het mooiste is.

Hoe werkt de online configuratie service?
Op de website van Zonnelux.nl vind je een ruime keuze aan raamdecoratie. Je kunt kiezen uit plisee gordijnen, rolgordijnen en verschillende shutters en bijvoorbeeld houten jaloezieën. Met de online configuratie service voer je allereerst de maten van jouw raam in en ook het soort raam. Dit kan ook een zolderraam zijn of een deur of schuifpui. Ook kun je aangeven welke kleur jouw muur heeft, zodat je kunt beoordelen welke kleur raambekleding daar het beste bij past.

Ook maak je je keuze uit het soort raambekleding, de mate van transparantie, de kleur en allerlei details op het gebied van bevestiging, wijze van monteren (in het raamkozijn of erop), enz. Deze opties kun je ook allemaal weer veranderen, net zolang tot je precies de raambekleding hebt die je wilt hebben. Je hebt een prima beeld van hoe het er in jouw woning uit komt te zien en zult dus niet voor vervelende verrassingen komen te staan.

Gemakkelijk bestellen
Vanuit de online configuratie service kun je vervolgens gemakkelijk je bestelling plaatsen, zodat je exact het vouw- of pliseegordijn, de lamellen of de jaloezieën krijgt die jij wilt hebben om jouw interieur te vervolmaken.


Nieuw: Shutters van INHUIS Plaza Shutters: het luxeproduct rondom het huis. Door de prachtige vormgeving, de handigheid en duurzaamheid geven shutters uitstraling aan uw interieur. Juist door deze eigenschappen waren shutters voor veel mensen vaak onbetaalbaar. Maar nu lanceert INHUIS Plaza haar eigen shutter label: shutters van perfecte kwaliteit en voor een betaalbare prijs. Via www.inhuisplaza.nl/shutters ziet u alle mogelijkheden voor onze shutters. Hieronder hebben we een aantal opties op een rijtje gezet.

Houtsoorten
Shutters worden gemaakt van verschillende houtsoorten. INHUIS kiest voor Baswood en Ashwood. Basswood, ook wel lindehout genoemd, is een krachtige houtsoort. Het hardhout is makkelijk te bewerken en daarom een populaire keuze voor het gebruik van shutters. Lindehout kenmerkt zich door de gladde nerfstructuur. Ashwood is tevens sterk, maar heeft een grovere nerfstructuur dan Basswood.

Kleurencollecties
Shutters van INHUIS Plaza zijn in vele kleuren online te bestellen. Populaire keuzes zijn wit en antraciet, maar bruin en zwart wordt ook vaak gekozen. Het contrast tussen een licht interieur en donkere shutters geeft het huis stijl en klasse. Door de donkere kleur in kleine accenten naar voren te laten komen wordt het interieur een geheel.

Duurzaamheid
Natuurlijk kiest u shutters voor het uiterlijk. Maar er zijn nog veel meer voordelen! In de zomer blokkeren de shutters de zon, waardoor het binnen lekker koel blijft. Doordat shutters een isolerende werking hebben blijft het in de winter binnen heerlijk warm. Hierdoor kunt u de verwarming lager zetten en dat bespaart u stookkosten!

Verschillende vormen
Niet elk raam is hetzelfde, en ook niet elke raam is rechthoekig of vierkant. Heeft u een afwijkende vorm? Shutters zijn hier uitermate geschikt voor. In elke vorm zijn shutters wel te produceren. INHUIS Plaza adviseert u graag op dit gebied.

Stel zelf uw product samen
www.inhuisplaza.nl is speciaal gemaakt om u van alle gemakken te voorzien. In onze webwinkel stelt u zelf uw product volledig samen. U voert de maten in, kiest uw kleur en eventuele opties en u ziet direct de scherpe prijs van INHUIS Plaza.

Service Als u shutters gaat kopen wilt u ook een advies op maat. Bij INHUIS Plaza hebben we dat begrepen. Daarom hebben we niet alleen een webshop, maar ook een showroom in Barendrecht (vlakbij de IKEA). Onze ervaren medewerkers staan u graag te woord voor een advies op maat. Uiteraard kunt u de shutters bewonderen in onze showroom.

Meer informatie: www.inhuisplaza.nl/shutters


‘Nieuw in het huis van A House of Happiness is het byTZUM label’, zegt Johanna Jorritsma, directeur van marktleider A House of Happiness. ‘De byTzum collectie is voor de consument die houdt van een tijdloos en authentiek interieur. Met dit label spelen we in op de behoefte voor een pure levensstijl in een comfortabele sfeer. ByTzum is een uniek gedesigned lifestyle label dat je interieur een natuurlijke uitstraling geeft.’

byTzum; geïnspireerd door het Friese plaatsje Tzum
Natural comfort is de oorsprong van byTzum. Tzum is namelijk een Fries plaatsje net over de Afsluitdijk. Gelegen in een weidse natuurlijke omgeving tussen het wad en de stad. Authentiek, puur en origineel. Dat geldt ook voor de byTzum collectie. De gordijnen zijn origineel en smaakvol door de combinatie van robuuste transparante stoffen en bijzondere overgordijnen. Mooi door hun eenvoud en zeer toepasbaar in lichte interieurs met natuurlijke materialen zoals hout en steen. Voor een directe interieur makeover is er ook keuze uit kant- en klaar gordijnen met een unieke randafwerking en een uitgebreide woonaccessoires collectie met kussens en plaids.

De CURTAIN grip, Happy Lock en borderconfectie maken byTzum origineel en uniek
‘Alle gordijnen van A House of Happiness worden op maat geconfectioneerd. We zijn daarbij altijd op zoek naar verwerkingen waarmee de consument de gordijnen uniek en origineel kan maken’, vertelt Johanna. Bijvoorbeeld de keuze voor hoge stijlvolle plooien of robuuste ringen of de traditionele onderzoom vervangen door een Happy Lock garenafwerking. Voor de byTzum collectie hebben we naast de Happy Lock, de unieke CURTAIN grip ontwikkeld. Deze CURTAIN grip wordt aan de zijkant van het gordijn verwerkt en vervangt daarmee de losse trekstang. Onze borderconfectie geeft het gordijn nog meer karakter; een unieke verwerking waarbij we kleur accenten toevoegen onder- of bovenaan het gordijn. Kortom, byTzum maakt je stijl origineel.


A House of Happiness zet een nieuwe trend in de gordijnenbranche; Recycled Fabric. Met de Recycled Fabric geeft het gordijnenmerk restanten een nieuw leven. Het resultaat is de eerste collectie Recycled Fabric. De stoffen Recycle en Recycle stripe zijn gemaakt met 42% gerecyclede katoen, afkomstig van restmateriaal bij de productie van t-shirts. Hergebruik van restmateriaal zonder het milieu extra te belasten!

Deze eerste Reclycled Fabric collectie heeft een natuurlijke en basic uitstraling door de kleuren wit, zand en grijs. Het is een nonchalante mix van een eenvoudig breedte streepdessin en uni structuurstof met een natuurlijke look. Mooi door hun eenvoud en zeer toepasbaar in lichte interieurs waar natuurlijke materialen zoals hout, steen en beton ook aanwezig zijn.

Gordijnen personaliseren met de Happy Lock
De Recycled Fabric is net als andere stoffen te personaliseren met de Happy Lock. A House of Happiness maakt hiermee gordijnen uniek en origineel. De Happy Lock confectie wordt toegepast in plaats van de traditionele onderzoom en zijnaden afwerking. Er kan gekozen worden uit 3 kleuren garenafwerking: stoer antraciet grijs, fris wit en vrolijk oranje. Voor het spannendste effect wordt een kleur garen gebruikt die het meest van de stofkleur afwijkt.

Kussens
Bij deze gordijnstoffen zijn ook 2 stoere kussens verkrijgbaar die ook met een frisse oranje lockrand afgewerkt zijn. Kussen Recycle-print met opdruk : You can’t buy happiness but you can buy recycled fabrics and that’s pretty close!


Het wordt steeds gebruikelijker om de raamdecoratie online bestellen, zo ook de gordijnen. De traditionele winkels verdwijnen steeds meer omdat de mensen tegenwoordig meer online kopen. De grote voordelen zijn dat u op ieder tijdstip kunt bestellen en dat u dat ook nog eens thuis kunt doen. Niet meer de deur uit om uw gordijnen uit te zoeken, en op internet zonder parkeergeld te hoeven betalen.

Gordijnen.com is een goed voorbeeld waar u kwalitatief hoogwaardige gordijnen online kunt bestellen. Het aanbod is zeer ruim, van vitrages en inbetween gordijnen tot dichte en verduisterende gordijnen. Kies voor een inbetween stof als u veel licht de kamer in wilt of een gevoerd gordijn als u liever veel privacy wenst. U kunt van alle stoffen gratis stofstalen bestellen zodat u thuis rustig de stoffen en kleuren kunt beoordelen. Weer een voordeel van online gordijnen kopen zodat u het goed in uw interieur kunt bekijken.

De gordijnen kunnen op diverse manieren worden afgewerkt, zo kunt u kiezen uit de traditionele enkele of dubbele plooi, of kies voor de wave plooi als u een moderne look wilt. Ook is het mogelijk om gordijnen met ingeslagen ringen te bestellen, zo krijgt u een mooie landelijke uitstraling van uw gordijnen. Ook is het mogelijk om uw gordijnen te voeren met een normale of een verduisterende voering. De normale voering geeft een extra volle look en beschermd uw stof tegen krimp en/of verkleuring. De verduisterende voering is uiteraard voornamelijk bedoeld voor slaapkamer gebruik.

Kijk eens op http://gordijnen.com , want gordijnen bestellen is nog nooit zo makkelijk geweest. Of wilt u liever vouwgordijnen? Of een combinatie van gordijnen en vouwgordijnen? Kijk dan eens op http://vouwgordijnen.info , hier vindt u allemaal dezelfde stoffen. Zo kunt u een mooie combinatie maken van gordijnen en vouwgordijnen.

 

Duorolgordijnen zijn de absolute trend van dit moment. Met een duo rolgordijn geef je je interieur niet alleen een moderne uitstraling, door de dubbele stof is het product ook nog eens multifunctioneel.

Een duo rolgordijn is vergelijkbaar met een gewoon rolgordijn, alleen heeft een duo rolgordijn een dubbele stof met transparante en gekleurde banen. Wanneer je een duo rolgordijn naar beneden afrolt schuiven de banen achter elkaar langs. Wanneer de gekleurde banen achter elkaar geschoven zijn is de lichtinval het grootst. Zet je de gekleurde banen achter de transparante banen dan is de lichtinval minimaal. Op deze manier kun je spelen met de lichtinval en de inkijk. Duo rolgordijnen zijn dus erg geschikt voor het creëren van sfeer met behoud van privacy.

Wil je een standaard maat duorolgordijn zelf inkorten in de breedte zorg dan dat je een horizontaal geweven stof koopt. Hierdoor zal de stof niet gaan rafelen na het inkorten. Gebruik voor het inkorten van de stof een scherpe schaar. De eventuele cassette en buis kan ingekort worden met een ijzerzaagje.


JASNO heeft een nieuwe website gelanceerd, helemaal verfrist en vernieuwd. Op onze website presenteren we al het moois wat JASNO te bieden heeft. En daarop zijn we best een beetje trots.

Inspireer jezelf
Blader door de inspiratiemodule en laat je uitgebreid inspireren met de verschillende toepassingen van onze shutters. Of bekijk de mogelijkheden met onze blinds, houten jaloezieën. Wat dacht je bijvoorbeeld van blinds in een badkamer, shutters in een erker met glas in lood of shutters op een draaikiepraam?

Maak een inmeetafspraak
Ook op onze nieuwe website bieden we consumenten de mogelijkheid tot het vinden van een dealer in de buurt, het maken van een gratis inmeetafspraak of het aanvragen van een brochure. Ga naar www.jasno.nl en bekijk de mogelijkheden op onze website.

Een echte blikvanger zijn de JASNO blinds, oftewel houten jaloezieën. Helemaal hip en van deze tijd! Met JASNO houten jaloezieën creëer je een mooie sfeer in je huis. Onze houten jaloezieën laten je eenvoudig spelen met zonlicht en schaduw. Kies uit diverse lamelbreedten en een scala aan warme en frisse kleuren – dezelfde als bij JASNO shutters. Je kunt de houten jaloezieën helemaal in je eigen stijl samenstellen. Denk bijvoorbeeld aan onze matte black houten jaloezieën met zwart ladderband, super stijlvol! Welke sfeer wil je creëren met houten jaloezieën? Met de maat van de lamellen bepaal je voor een groot deel al de uitstraling.

Met brede lamellen van 63mm geef je houten jaloezieën een moderne ‘look’; smalle lamellen van 50mm zorgen juist voor een klassiek accent.

Hoeveel zonlicht wil je binnenlaten? Ook dit bepaal je met de lamelbreedte. Hoe breder de lamellen, hoe verder ze uit elkaar staan en hoe sterker de lichtinval door de jaloezieën.

Hoe groot is het raam? Uiteraard heeft ook dit invloed op de lamelbreedte. Kies bijvoorbeeld voor smalle lamellen in een klein raam.

Met JASNO geniet je alle vrijheid. Zo leveren we onze houten jaloezieën niet in standaard maten die je zelf nog moet inkorten, maar altijd helemaal op maat gemaakt. Meer informatie vind je op http://www.jasnoshutters.nl/houten-jaloezieen/

Shutters…Ooit bedacht door de oude Grieken om de hoeveelheid zonlicht in huis te kunnen regelen. In Amerika zijn ze al jaren niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Vandaag de dag zijn ze ook hier erg populair. En niet zonder reden, want shutters zijn een prachtige vorm van raamdecoratie!

JASNO shutters zijn houten binnenluiken met verstelbare lamellen. Je kunt de lamellen op en neer bewegen en daarmee zelf de lichtinval bepalen. Zo kun je ’s ochtends bij een kopje koffie genieten van de eerste zonnestralen en de shutters een stukje dichtdoen als je de krant gaat lezen of tv wilt kijken. En als je het licht liever helemaal wilt weren of volledige privacy wilt hebben, dan kun je de lamellen eenvoudig sluiten.

Creëer je eigen sfeer
Wil je je huis een romantisch, landelijk tintje geven? Hou je van weelderige barokvormen of heb je alles liever strak en rustig? Shutters passen bij iedere stijl, want je kunt ze helemaal op je eigen interieur afstemmen. Je hebt de keuze uit verschillende lamelbreedtes, scharnieren, bedieningsvormen en een groot aantal lak- en beitskleuren. Zo creëer je zelf de gewenste uitstraling.

Speciale raamvormen
Shutters zijn niet alleen stijlvol, ze kunnen ook dé oplossing zijn voor ramen waar andere zonwering niet mooi of mogelijk is. Denk aan metershoge puien, ronde, schuine of getoogde ramen. JASNO shutters kunnen in vrijwel alle vormen en maten geleverd worden. Ook kunnen shutters uitstekend geplaatst worden in dakramen, zoals Velux, Fakro en Rooflite. En ook voor draaikiepramen zijn er oplossingen: shutters kunnen op of voor het raam worden toegepast.

Ideaal in de badkamer
JASNO shutters zijn vervaardigd uit kwalitatief hoogwaardige materialen. Ze zijn duurzaam, perfect afgelakt en vochtbestendig. Dus ook in de badkamer kunnen ze zonder problemen worden toegepast. Ze geven sfeer en warmte aan deze, vaak betegelde ruimte en dragen bij aan een goede akoestiek. Meer informatie vind je op www.jasno.nl

 

Meer artikelen...