2197
Raambekleding in 2015
Gepubliceerd: 13-01-2015

Koper oranje is dit jaar dé trendkleur in raambekleding. Volgens LuxaflexNederland kunnen we zelfs spreken van ‘coppermania’. Welke trends kunnen we nog meer verwachten? Maartje Knipscheer van Luxaflex Nederland zet de belangrijkste op een rij.

Grafische patronen
Raambekleding krijgt steeds vaker een grafische handtekening. Knipscheer: “Krullerige, over the top ornamenten lijken passé. Patronen op raambekleding worden gedetailleerder en gevarieerder. Vooral botanische prints zijn hot; hiermee haal je een hint uit de natuur in je interieur. En dit kun je natuurlijk doorvoeren op alle elementen in het interieur: van behang, tot accessoires en raamdecoratie.” Coppermania
Volgens Knipscheer is koper oranje dé trendkleur van 2015. “Deze warme kleur vervangt de koele blauw- en groentinten van de afgelopen jaren. Nederlanders lijken weer meer behoefte te hebben aan warme, krachtige kleuren in hun interieur. Koper oranje past bovendien goed bij veel andere kleuren: bij warme en neutrale pasteltinten, bij wit, houttinten en metallics zoals goud en koper.”

Natuurlijke materialen
De kopertrend past ook bij de trend om natuurlijke materialen in het interieur te gebruiken. “Denk daarbij aan hout, grof geblazen en dik glas en aardewerk. Maar ook bijvoorbeeld beton en ruwe metalen zoals onbehandeld messing. Wat we ook veel gaan zien en waarin koper weer de kop opsteekt, zijn combinaties van deze materialen. Bijvoorbeeld koper met aardewerk en hout of hout met glas,” aldus Knipscheer.

inspiratiebrochures1.png

3D
Het interieur gaat in 2015 nog meer richting 3D. Knipscheer licht toe: “Dit jaar gaan we steeds meer toepassingen in het interieur zien die doen denken aan origami: vouwen, stapelen, wikkelen, alles mag! Deze 3D-toepassingen worden gecombineerd met een strakke belijning, waardoor er geprofiteerd wordt van het beste van twee werelden.”

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide