Het is niet altijd makkelijk de perfect passende stijl voor je slaapkamer uit te kiezen. Er zijn ontzettend veel verschillende dingen waar men op kan letten en het kan enorm lastig zijn. Maak je geen zorgen, voor alles is een oplossing.

Wat past bij mij?
Eerst is het belangrijk goed na te gaan welke stijl bij je past. Echter zijn er veel verschillende stijlen om uit te kiezen en dat maakt het er niet makkelijker op. Een leuke en nuttige quiz om te ontdekken welke stijl bij jou past kun je vinden op vtwonen.nl/quiz. Hier zullen onder andere vragen gesteld worden welke onderdelen echt essentieel zijn voor jouw slaapkamer, zoals romantiek, rust of juist veel kleur. Ook worden er foto’s laten zien en moet je uitkiezen welk bed/lakens of bijvoorbeeld vloeren je voorkeur zouden hebben. Op deze manier wordt geprobeerd goed in jouw hoofd te kijken waar je gelukkig van zou worden.

Welke stijlen zijn er?
Zoals eerdergezegd zijn er ontzettend veel verschillende slaapkamerstijlen. Hieronder noem ik er een paar:


  • Landelijke stijl; De landelijk stijl bestaat uit neutrale kleuren. Licht gekleurde wanden, licht gekleurde kozijnen en een licht plafond. De vloer in een landelijke slaapkamer is meestal een houten plankenvloer.

  • Natuurlijke stijl; Bij de natuurlijke stijl is het belangrijk dat een slaapkamer een natuurlijke inrichting heeft en dat het interieur gebaseerd is op de kleuren, materialen en vormen uit de natuur. De kleuren uit de natuur zullen voornamelijk zandgekleurd zijn, beige en bruine aardetinten.

  • Scandinavische stijl; Lichte en open ruimtes kenmerken de Scandinavische slaapkamerstijl. Het gebruik van warme en duurzame materialen, puurheid en de rust kenmerken de Scandinavische natuur en omgeving.

  • Klassieke stijl; Deze stijl wordt gekenmerkt door een sfeervolle en klassiek romantische uitstraling. ‘Eerlijke’ materialen als donker eiken kunnen gebruikt worden, andere kamers hebben een wat brocantere uitstraling. Hiermee wordt bedoeld dat de witte basiskleur gecombineerd wordt met overvloedige bloemenprint.

Wat is belangrijk binnen een slaapkamer?
Een voorbeeld van een praktische zaak die belangrijk is binnen een slaapkamer, is de juiste temperatuur. De ideale temperatuur voor de slaapkamer ligt rond de 16 en 21 ° C. Daarbij is het belangrijk een goeie ‘routering’ in je slaapkamer te hebben. Hiermee wordt bedoeld dat je goed moet nadenken over het plaatsen van je meubels en producten zodat je hier op een gebruiksvriendelijk manier kunt leven. Denk er bijvoorbeeld over na dat jij (en je partner) beide het bed eenvoudig kunnen verlaten via de zijkant en het is goed om niet met je gezicht naar eventuele lichtinval te liggen. Het kan wel eens interessant zijn een kijkje te nemen op Interieur ideeën, hier worden 6 bepalende elementen voor het inrichten van je slaapkamer genoemd.

Optimaal slapen – Zorg voor een verduisterende functie van je gordijnen
Met name wanneer het om een slaapkamer gaat, is het natuurlijk van groot belang dat een rolgordijn een verduisterende of warmtewerende functie heeft voor een goede nachtrust. VELUXshop heeft een handige pagina waar je deze functies kun selecteren. Dit is echter slechts het praktische gedeelte, daarnaast is het, net als bij al het andere meubilair, erg belangrijk dat een rolgordijn de juiste en passende sfeer aan een kamer geeft. ‘Over smaak valt niet te twisten’, maar zoals gezegd is het opdoen van bepaalde ideeën in de zin van kleurcombinaties en een goede inrichting van het interieur altijd goed. Er zijn verschillende soorten rolgordijnen, dit zijn de meest voorkomende:


  • standaard rolgordijn

  • cassette rolgordijnen

  • duo rolgordijnen

Ben je op zoek naar nieuwe raamdecoratie en houd je er wel van om een beetje met het licht te spelen dan zijn houten jaloezieën een mooie natuurlijke oplossing die een luxe en stijlvolle sfeer uitstralen.Ben je op zoek naar nieuwe raamdecoratie en houd je er wel van om een beetje met het licht te spelen dan zijn houten jaloezieën een mooie natuurlijke oplossing die een luxe en stijlvolle sfeer uitstralen.

Houten jaloezieën zijn een van de populairste raambekleding produkten van dit moment. Hout geeft sfeer en warmte en past eigenlijk wel in elk interieur. Met houten jaloezieën kan je ook perfect met het licht spelen. Je kan ze een klein beetje opendraaien naar boven of naar beneden voor de gewenste lichtinval maar je kan ze ook geheel sluiten als het wat te licht of te warm wordt in huis. Wil je je ramen wassen of het zonnetje eens flink laten schijnen in huis dan trek je de houten jaloezieën gemakkelijk in zijn geheel omhoog.

Jaloezieën beschermen je huis niet alleen tegen het zonlicht maar geven je ook een fijn stukje privacy. Niemand die naar binnen kan gluren maar zelf kan je nog wel naar buiten kijken.

Je kunt je houten jaloezieën extra persoonlijk maken door te kiezen voor een ladderband in een contrasterende kleur. Een witte of juist zwarte ladderband op houten jaloezieën maakt dat de jaloezieën extra opvallen.

Houten jaloezieën in de badkamer
Voor wie nog dacht dat hout in de badkamer geen goed idee is hebben we goed nieuws. Houten jaloezieën zijn tegenwoordig van dermate kwaliteit dat deze ook prima toe te passen zijn in de badkamer. Wil je een natuurlijke sfeer in de badkamer vraag dan naar de waterbestendige houten jaloezieën. Deze zijn op een speciale wijze afgelakt en verkleuren ook niet door het zonlicht.

Heb jij altijd al houten jaloezieën willen hebben, dan is dit je kans want houten jaloezieën hoeven helemaal niet duur te zijn. Neem bijvoorbeeld de houten jaloezieën van Doehetbudget.nl. Hier vind je een uitgebreide collectie van topkwaliteit jaloezieën voor de laagste prijs! Zij zorgen ervoor dat de  houten jaloezieën perfect voor uw ramen of deuren passen.

Dus ben je op zoek naar goedkope houten jaloezieën op maat neem dan zeker een kijkje op de website van doehetbudget.nl. En weet je nog niet precies wat je wilt dan vraag je op hun website gratis  kleurstalen aan van jouw favoriete kleuren jaloezieën en ladderband

Naast de handbediende vouwgordijnen en gordijnen is er ook een ruim aanbod aan elektrische vouwgordijnen en gordijnen. Er zijn diverse redenen om te kiezen voor elektrische raamdecoratie. Zo kan het zijn dat u moeilijk bereikbare ramen heeft of dat de ramen zo groot of breed zijn dat deze niet met de hand te bedienen zijn. Denk aan een raam in een vide waar u niet bij kunt of een keukenraam waar een diep aanrechtblad voor staat. Daarnaast zijn er de voordelen dat er geen ketting meer nodig is. De meeste mensen vinden de kettingen niet mooi maar een noodzakelijk kwaad. Met de komst van de child safety regels wat de kettingen betreft is het ook niet altijd handig om de vouwgordijnen met een ketting te bedienen. Ander groot voordeel van elektrische vouwgordijnen en elektrische gordijnen is dat u niet meer met vieze vingers aan de gordijnen komt wat de levensduur van uw gordijnen bevorderd. Ook is het mogelijk om een tijdklok in te stellen zodat uw gordijnen en vouwgordijnen op vaste tijden open en dicht gaan. Zo lijkt het of uw woning bewoond is als u op vakantie bent. Naast de tijdklok kan er ook een zonnesensor geplaatst worden die reageert op zonlicht en/of temperatuur. Zo kunt u in de winter de gordijnen openen als de zon schijnt zodat er veel warmte de kamer in kan komen. Of u laat de gordijnen juist sluiten om uw dure bankstel te beschermen. Zo zijn er diverse redenen om te kiezen voor elektrische vouwgordijnenen gordijnen, naast het feit dat het ook een luxe product is.

Voor iedere situatie is er wel een oplossing. Stel dat er geen stroompunt aanwezig is dan is het mogelijk om te kiezen voor een elektrisch vouwgordijn of gordijnrail dat op een batterij werkt. De motor wordt in dit geval gevoed door een batterij die 1 keer per 10 maanden opgeladen moet worden. Ook zijn er verschillende systemen op 230V, hierbij is uiteraard een stroompunt nodig. De motoren kunnen voorzien worden van een ontvanger in de motor die aangestuurd wordt door een afstandsbediening of door uw smartphone. Voor bediening met uw smartphone dient u wel gebruik te maken van een Somfy Tahomabox of een soortgelijke wifi domotica systeem. Voor de luxere bekabelde domoticasystemen zijn er motoren die aangestuurd worden met 2 schakeldraden, zo kunt u de motoren koppelen aan uw eigen domotica. Alle motoren die BlindDesign levert zijn Somfy motoren, zo bent u verzekerd van kwaliteit en garantie. Voor de elektrische gordijnrail werken zij met de Somfy Glydearail.

Kijk eens op de website van BlindDesign en zie de verschillende opdrachten die zij geleverd hebben.

De badkamer is anno 2017 allang niet meer alleen een ruimte waarin we snel even douchen en ons gereed maken voor de nieuwe dag. De badkamer wordt langzaamaan steeds meer een wellnessruimte waarin we ons heerlijk kunnen ontspannen.

We nemen een verkwikkende douche onder een luxe rainshower of een relaxed bad in een luxe bad met bubbels. Niet alleen het sanitair is belangrijk voor de aankleding van de badkamer maar ook de badkamermeubels en de decoratie voor het raam in de badkamer maakt dat we van onze badkamer een echte thuisspa kunnen maken. Deze keer zetten we de top 5 in raamdecoratie voor badkamers voor je op een rijte.

1 Rolgordijn in de badkamer
Rolgordijnen zijn al jaren de nummer 1 in Nederland als het gaat om raamdecoratie. Rolgordijnen zijn toe te passen in elke woonstijl omdat ze in vele soorten kleuren, stoffen en maten verkrijgbaar zijn. Het is dan ook niet zo gek als je ook in je badkamer een rolgordijn wilt plaatsen. Rolgordijnen zijn zeer geschikt in de badkamer omdat ze ook als een waterafstotende exemplaren verkrijgbaar zijn. Daarnaast kan je nog kiezen of je het rolgordijn geheel wilt laten verduisteren, voor algehele privacy of een natuurlijke lichtinval wenst.

2 Jaloezieën voor in de badkamer
Jaloezieën zijn de ideale raamdecoratie wanneer je zelf de lichtinval en de privacy wilt bepalen. Met een kleine handeling draai je de jaloezieën in de door jou gewenste positie. Wil je een stoere uitstraling in de badkamer dan zijn jaloezieën de perfecte raamdecoratie. Er zijn verschillende soorten jaloezieën voor in de badkamer. Zo heb je de aluminium jaloezieën die vochtbestendig zijn en tevens een isolerende werking hebben waardoor het in de zomer koel blijft in jouw badkamer en in de winter de kou buiten de deur houd. Wil je een iets meer natuurlijke sfeer dan kan je tegenwoordig ook houten jaloezieën in de badkamer plaatsen. Bijvoorbeeld jaloezieën van lindehout die waterbestendig zijn en worden afgelakt met een UV bestendige lak zodat de jaloezieën niet verkleuren door het zonlicht.

3 Kunststof Jaloezieën in houtlook
Wanneer jouw badkamer heel erg vochtig is en je geen houten Jaloezieën wilt plaatsen is er tegenwoordig ook een nieuw alternatief. Dat zijn de kunststof Jaloezieën die de voordelen bieden van een kunststof Jaloezie maar de uitstraling hebben van een houten jaloezie. Kies voor de extra brede lamellen om een stoere design uitstraling in je badkamer te creeëren.

4 Plisségordijnen voor in de badkamer
Voor een wat zachtere, romantische sfeer in de badkamer kan je kiezen voor een plisségordijn. Ook met deze raamdecoratie kan je de privacy en gewenste lichtinval helemaal zelf bepalen. Je hebt bijvoorbeeld de top down & bottom up uitvoeringen waarmee je de boven en onderlat kunt bewegen en het gordijn zo voor het raam decoreren dat je heerlijk kunt douchen of badderen zonder inkijk van buiten.

5 Duo rolgordijnen voor in de badkamer
Hadden we het hierboven al over de rolgordijnen voor de badkamer, tegenwoordig zijn de duo rolgordijnen helemaal hip en happening! Een duorolgordijn geeft de sfeervolle uitstraling van een rolgordijn en bied de functionaliteit van jaloezieën. De stof bestaat uit lichtdoorlatende en transparante banen en wanneer je deze over elkaar heen beweegt bepaal je eenvoudig de gewenste lichtinval en privacy.

Hoe meer daglicht je huis binnenkomt, hoe luxer je interieur is! Kamerhoge raampartijen, grote kantelende dakramen en openslaande balkondeuren laten het zonlicht binnenstromen en het is de raamdecoratie waarmee je de sfeer maakt. Niet alleen filteren of verduisteren de nieuwste collecties jaloezieën het felle licht, door hun actuele kleuren en zachte materialen ontstaat ook een mooi en akoestisch ‘decor’ voor de rest van de inrichting. Foto boven: Horizontale aluminium jaloezieën in trendkleur pastelgroen van bece®, Bece.nl

TRENDKLEUREN
De nieuwe horizontale jaloezieën collectie van bece® bestaat uit aluminium en houten lamellen in een uitgebreid kleurenpalet, van natureltinten en trendy pastel tot felle kleuren en dessins. On trend zijn de lamellen met linnen- of betonlook en de kleurmodellen zoals Dip-dye en Shade waarin twee of drie tinten in één jaloezie worden gecombineerd. Zo ontstaat optisch een verloop in kleur waardoor er nog meer dynamiek ontstaat in het ‘doorlaten’ van het daglicht en de sfeervolle reflecties van gekleurd licht.

Bij het zelf samenstellen van de lamellen kan er ook gekozen worden uit verschillende lamelbreedtes en er zijn 24 nieuwe kleuren ladderband aan de collectie toegevoegd waaronder twee prints: graphic en knitted.

raambekleding trends 2017

foto: Aluminium jaloezieën, kleurmodel Dip-dye Ruby van bece®, Bece.nl

INTERIEURIDEE:
Wist je dat je twee of drie kleuren lamellen kunt kiezen verwerkt in één raamdecoratie! Hoe trendy is het om roze, lila en paars toon-op-toon toe te passen voor een kleurrijk accent in een witte basis. Je creëert zo snel en gemakkelijk een trendy look voor je interieur die ook nog eens functioneel en te ‘sturen’ is want met de lamellen omhoog zie je geen kleur meer en hoe meer de lamellen ‘open staan’ hoe meer het daglicht wordt gemengd en zo is het kleurgebruik heel subtiel. S’avonds is het verloop van kleur in de lamellen heel sfeervol met het kunstlicht!

raambekleding trends 2017

Foto: Verticale jaloezieën van Luxaflex.nl

HANDIG
Verticale jaloezieën maken een comeback in het interieur. Het grote voordeel is dat de ruimte meteen hoger lijkt door de verticale lijnen! De nieuwe collectie verticale jaloezieën van Luxaflex is duurzaam gemaakt en automatisch te bedienen met afstandsbediening, smartphone of tablet. Dankzij PowerView® Motorisation, het intelligente, elektrische bedieningssysteem worden de instellingen automatisch aangepast op licht- en privacy behoeften, op elke gewenst moment van de dag. Zo heeft de kamer altijd de perfecte sfeer en lichtbeleving zonder dat je ervoor uit je luie stoel hoeft te komen.

raambekleding trends 2017

Foto: Verticale jaloezieën van Luxaflex.nl

OP MAAT GEMAAKT
De lamellen worden op maat gemaakt en er zijn veel keuzemogelijkheden om een geheel eigen stijl raambekleding te creëren. Zo kunnen niet alleen kleuren, maar ook verschillende stoftypen worden gecombineerd, zoals gladde stoffen met een subtiel dessin en structuurstoffen. Voor een warme, landelijke sfeer kies je voor naturelkleurige weefsels en voor een stoere industriële uitstraling zijn de stoffen in grijstinten en grove wevingen weer geschikt.

raambekleding trends 2017

Foto: Houten jaloezieën van creon_raamdecoratie.nl

ONLINE SFEERMAKER
Met houten jaloezieën voorkom je dat het felle zonlicht naar binnen schijnt maar geniet je wel van de zonnige stralen die zacht en speels over uw vloer en muren schijnen. Het zonlicht kunt u zelf temperen en doseren en tegelijkertijd creëer je sfeer met de decoratieve look van hout in combinatie met de ladderband in een contrasterende kleur. Deze houten jaloezieën zijn er in verschillende natuurlijke kleuren te bestellen; van wit, zwart en grijs tot warme aardse tinten. Je bestelt de houten jaloezieën in alle maten en kleuren heel simpel online.

ONDERHOUDSTIP:
Het onderhoud van houten jaloezieën begint eigenlijk al bij het ophangen. Op zich kunnen de jaloezieën overal geplaatst worden maar in vochtige ruimtes kan het hout gaan werken en eventueel kromtrekken. Het is dus beter om in de badkamer of keuken te kiezen voor een jaloezie van vochtbestendig materiaal. In alle andere kamers kan je de houten jaloezieën zonder zorgen ophangen. Regelmatig afstoffen is een eerste onderhoudstip. De meest gebruikte manier is met een stofzuiger met opzetborstel of je kunt ook kiezen voor een stofdoek of spons. Als u deze lichtvochtig maakt kunt u makkelijk al het vuil en stof verwijderen.

raambekleding trends 2017

Foto: colour collection van Scholten & Baijings voor Velux.nl

MOOI UITZICHT
De colour collection van het beroemde ontwerpersduo Scholten & Baijings is een collectie vouwgordijnen in zes designs geïnspireerd op de manier waarop het daglicht veranderd van zonsopgang tot zonsondergang, met drie verduisterende gordijnen en drie van lichtdoorlatende stof. De dominante kleuren van de designs weerspiegelen dat verloop: blauw voor de ochtend, geel voor de middag en rood voor de avond. Een uitgangspunt voor de designs was ook dat een gordijn niet alleen privacy geeft, maar ook het uitzicht naar buiten blokkeert. “De horizontale strepen wekken de optische illusie van een horizon en brengen daarmee het uitzicht naar buiten enigszins terug,” aldus Scholten. “De zachte, inwisselbare stoffen geven een elegante en verfijnde look aan de dakramen en het interieur.”

raambekleding trends 2017

Foto: colour collection van Scholten & Baijings voor Velux.nl

TWEE LINKERHANDEN
Ben je niet zo handig, no worries! De vouwgordijnen zijn letterlijk in een klik bevestigd. Dankzij vooraf geplaatste montageblokjes en het gepatenteerde Velux Pick&Click!® systeem zijn de vouwgordijnen geschikt voor elk type Velux dakraam. Klein of groot, nieuw of zelfs van 25 jaar of ouder: de raamdecoratie en zonwering past altijd perfect. Opeens zin in een totaal andere stijl? De stoffen zijn los verkrijgbaar en eenvoudig op het vouwgordijnen systeem te klikken.

Bron: Perscentrum Wonen

Het toepassen van raamdecoratie, zonwering of rolluiken in huis is een eenvoudige manier om het wooncomfort in huis te verhogen. Raamdecoratie zorgt natuurlijk vooral voor sfeer en daglichtregulatie in een kamer, maar de isolerende eigenschappen zorgen tevens voor een beter binnenklimaat. Op afstand bedienbare raamdecoratie biedt daarnaast ook veel gebruikersgemak. Zo kan worden ingesteld dat gordijnen op bepaalde tijden automatisch open of dicht gaan. De elektrische raamdecoratie van VELUX is nu nog verder verbeterd en heeft een compleet nieuw design gekregen.

Het nieuwe ontwerp van de VELUX INTEGRA raamdecoratie met slanke, afgeronde zijprofielen zorgt voor een uniforme uitstraling. Het nieuwe ‘direct drive’ systeem zorgt ervoor dat de raamdecoratie wordt aangedreven door een tandwiel in het zijprofiel in plaats van koorden en is daardoor uiterst betrouwbaar. De geïntegreerde motor, die zeer stil is, zit in het onderste profiel verwerkt wat zorgt voor een strak en slank design.

nieuwdesignveluxelektrischeraamdecoratie.jpg

Wooncomfort met automatisch bediening
“Naast de vele esthetische kwaliteiten door de uitgebreide kleurencollectie in verschillende stoffen en dessins en de voordelen van een goed binnenklimaat, biedt de elektrische VELUX raamdecoratie ook veel gebruikersgemak. De gordijnen zijn vanuit elke locatie in huis te bedienen, zodat je precies de sfeer in huis kunt creëren die je wilt zonder dat het moeite kost,” aldus Jolanda de Gooijer, Product Group Manager bij VELUX Nederland. “Ook kan de intelligente VELUX INTEGRA® bedieningstablet zo worden ingesteld dat gordijnen op bepaalde tijden automatisch open of dicht gaan. Zo lijkt de woning altijd bewoond, ook als er niemand thuis is.”

Om een lange levensduur te garanderen zijn de gordijnen grondig getest onder extreme temperaturen, luchtvochtigheid en direct zonlicht. Het risico dat de kleur van de stof of het profiel vervaagt is nul. Ook zijn ze 13.500 keer geopend en gesloten, wat jarenlang gebruikersgemak garandeert.

veluxafstandbediendenrolgordijnen.jpg

Betrouwbare bediening, verbeterde motor en slanker ontwerp
“Het bedieningsmechanisme heeft een ‘soft closing’ die het rolgordijn soepel en elegant tot stilstand brengt. Daarnaast verbetert de ‘direct drive’ niet alleen de prestaties en betrouwbaarheid van het op- en afrollen van de gordijnen, de montage wordt ook een stuk eenvoudiger. De elektrische rolgordijnen worden gemonteerd met het unieke VELUX Pick&Click!TM systeem, waardoor het gordijn zeer snel kan worden geplaatst.”

Uitbreiding INTEGRA raamdecoratie assortiment
De VELUX INTEGRA raamdecoratie wordt aangestuurd door netstroom of zonne-energie. Naast de al bestaande lichtregulerende en verduisterende rolgordijnen zijn voor VELUX dakramen nu ook de lichtregulerende en lichtdimmende plisségordijnen in beiden bedieningssystemen verkrijgbaar. Ook het ontwerp van de VELUX INTEGRA lichtdimmende en lichtregulerende plisségordijnen voor VELUX lichtkoepels zijn verbeterd. De op afstand bedienbare VELUX INTEGRA rol- en plisségordijnen kunnen worden gecombineerd met VELUX INTEGRA buitenzonweringen of rolluiken voor extra comfort en warmtewering.

Heb jij moeite met het uitzoeken van raamdecoratie? Het is een onmisbaar element in het interieur. Maar er zijn zoveel soorten. Je kunt kiezen uit: rolgordijnen, duo of enkel, jaloezieën, horizontaal of verticaal, hout of aluminium, lamellen, vitrage, gordijnen, etc! Om de juiste keuze te maken, hebben wij een aantal tips voor je op een rijtje gezet. 
 
1 De woonstijl
Raambekleding accentueert jouw woonstijl. Wanneer je een industriële woonstijl hebt, kies je voor stoere materialen. Bij deze stijl passen bijvoorbeeld aluminium jaloezieën en lamellen. Bij een klassiek interieur geven plissé-, vouwgordijnen, vitrage en/of overgordijnen het juiste effect. 
De houten shutters passen goed in een landelijke woonstijl.
 
2 De grote van de ruimte    
Wanneer een kamer klein is, is het verstandig om met lichte materialen te werken. Door te spelen met lijnen in een ruimte, kun je deze optisch veranderen. Het toepassen van verticale lamellen, maakt de ruimte hoger. En horizontale lamellen maken een ruimte breder.
 
3 De functie van de ruimte
In een slaapkamer stel je heel andere “eisen” aan de raamdecoratie dan in de woonkamer. Stel jezelf de vraag of een ruimte verduisterd moet worden. In de keuken is het belangrijk om aan veiligheid en hygiëne te denken. Dan kies je voor brandvertragende stoffen die goed wasbaar zijn. 
De badkamer vraagt meer om vochtbestendige oplossingen.
 
4 De vorm van de ramen
Er zijn heel veel mogelijkheden. Voor ieder raam is er een passende oplossing. Ook voor bijvoorbeeld halfronde ramen, drie-, vijf- of zeshoekige ramen en dakramen. Een erker bestaat uit meerdere ramen. Wanneer je hier voor vouwgordijnen kiest, moet je er wel voor zorgen dat alle gordijnen recht en even hoog hangen. Anders geeft dit een storend effect.
 
5 Privacy
Kunnen mensen direct bij jou in huis kijken? Overdag en/of ’s avonds? Natuurlijk wil je niet alle contact met de buitenwereld verliezen, maar directe inkijk voorkomen. Om dit doel te bereiken heb je keuze uit diverse soorten raamdecoratie. Horizontale en verticale jaloezieën zijn zo te draaien, dat  je zelf nog wel naar buiten kunt kijken, maar de inkijk wordt verhinderd. De duo rolgordijnen zijn ook perfect in het verhogen van privacy. Deze bijzondere rolgordijnen bestaan uit twee stoflagen. Een transparante en niet-transparante. Deze kun je ten opzichte van elkaar verschuiven. Open of dicht! 
 
6 Warmtewerend
Heb je direct zonlicht in huis? Door raambekleding uit te kiezen die hiervoor bestemd is, blijft het binnen lekker koel. Uiteraard zijn hier de jaloezieën geschikt voor. Maar wanneer je liever kiest voor een rolgordijn of paneelgordijnen dan is dat geen enkel probleem. Deze kunnen uitgevoerd worden met een gemetalliseerde, parelmoer of warmte werende coating.  
 
7 Isolatie
In de koude winter maanden is het maar wat fijn wanneer je de kou buiten kan houden. Dat is niet alleen comfortabel, maar het heeft ook een positief effect op de energierekening. Dupligordijnen zijn hier perfect voor. Deze hebben een honinggraatstructuur waarin lucht stilstaat. Warm in de winter en koel in de zomer.
 
8 Bediening
Gemak dient de mens! Wist je dat sommige raamdecoratie producten, door middel van domotica-systemen, elektrisch bediend kunnen worden? Hiervoor moet je echt bij de specialist zijn.
 
9 Kind veilige raamdecoratie 
Kinderen moeten veilig op hun kamer kunnen spelen. Daarom is het heel belangrijk om goed op te letten of de raamdecoratie die je kiest veilig genoeg is. Een rolgordijn met een te lange koord of ketting, kan bijzonder gevaarlijk zijn. Laat je op dit gebied goed informeren.
 
10 Lichtinval op de werkplek
Werk jij vanuit huis? Het is enorm vervelend wanneer je met een beeldscherm werkt, die door lichtinval onleesbaar wordt. Er bestaan stoffen die beeldschermgeschikt zijn en die ervoor zorgen, dat een vervelende reflectie van het daglicht op het beeldscherm wordt voorkomen.
 
Hebben bovenstaande tips je een beetje inzicht gegeven in de mogelijkheden op gebied van raamdecoratie? Zo niet, laat je dan uitgebreid informeren door een expert.
 
Nancy van der Drift | Styling ID | www.styling-id.nl
 

Tegenwoordig zijn vouwgordijnen een van de meestverkochte producten op het gebied van raamdecoratie. Dat is ook niet zo gek want vouwgordijnen zorgen voor veel warmte en een gezellige sfeer.

Vouwgordijnen worden bij het omhooghalen opgevouwen in plaats van opgerold en werden al toegepast in de Romeinse tijd. Vandaar dat we ook wel de Engelse term Roman blinds of Roman shades gebruiken.

Vouwgordijnen zijn er in verschillende soorten. Het klassieke vouwgordijn is het vlakke vouwgordijn. Een vouwgordijn dat vlak voor het raam hangt waarbij de vouwen netjes over elkaar heen vallen. Deze vouwgordijnen passen heel goed in ruimtes met een strak en stijlvol design. Tevens kan je op deze gordijnen heel goed een patroon toepassen.

Een ander type vouwgordijn is het bobbelende vouwgordijn. Deze vouwgordijnen zijn minder strak omdat de vouwen niet netjes horizontaal recht lopen maar zelf ook nog een beetje hangen. Voor deze vouwgordijnen is meer stof nodig dan voor de klassieke versie. Ze worden vaak in een wat decoratief interieur toegepast waarin alles niet heel strak en design hoeft te zijn.

Als laatste zijn er ook nog vouwgordijnen zonder baleinen waardoor deze een meer gedrapeerd uiterlijk hebben wanneer je ze opgehesen hebt.

Vouwgordijnen zijn zeer goed toe te passen in bijvoorbeeld slaapkamers omdat ze een verduisterende werking hebben. Vouwgordijnen zijn er in verschillende stofsoorten, van transparante stoffen tot verduisterende stoffen. Neem maar eens een kijkje op de website van Raamdecoratie.com of Zonnelux.nl. Zij hebben voor ieder interieur, van trendy tot tijdloos passende raambekleding.

Ben je net verhuisd en heb je nog geen gordijnen voor de ramen hangen? Of zijn je oude gordijnen aan vervanging toe? Dan heb je de keuze uit twee opties: je gordijnen op maat laten maken of gaan voor kant en klaar gordijnen. In het eerste geval zul je wel een aantal stappen moeten doorlopen: een gordijnstof uitkiezen, de gewenste maten opmeten en een maakwijze kiezen. Vervolgens wacht je vaak ook nog eens een aantal weken op je bestelling.

De kans is groot dat je er niet heel veel zin in hebt om dit allemaal te regelen als je net verhuisd bent. Toch kleven er ook nadelen aan een kant en klaar gordijn. Omdat de keuze dus best lastig kan zijn, hebben we voor beide opties de voor- en nadelen op een rij gezet. Lees er alles over en kies de gordijnen die passen bij jouw wensen.

Kant en klaar gordijnen

Voordelen:


  • - Voordelig

  • - Weinig keuzestress, omdat de keuze beperkter is.

  • - Je hebt de gordijnen direct of heel snel in huis

Nadelen:


  • - Beperkte keuze

  • - Alleen mogelijk als je ramen standaardmaten hebben

Gordijnen op maat

Voordelen:


  • - Je kunt je gordijnen helemaal laten maken zoals jij wil. Zo weet je zeker dat de gordijnen passen bij je smaak en bij de rest van het interieur.

  • - Ideaal als je ramen geen standaardmaten hebben.

Nadelen:


  • - Duurder dan kant en klaar gordijnen.

  • - Je hebt ze niet direct in huis, door de tijd die nodig is voor het laten maken van de gordijnen.

Meer hulp nodig?

We hebben nu wel de voor- en nadelen van kant & klaar- en op maat-gordijnen op een rij gezet, maar misschien heb je wel behoefte aan meer dan dat. Ben je er bijvoorbeeld wel uit voor welke optie je wil gaan, maar heb je eigenlijk geen idee welke kleur of soort gordijnstof past bij je interieur? Ook hierover geven we je graag tips.

De eerste en belangrijkste stap is na te denken over de stijl van je gordijnen. Ga je bijvoorbeeld voor een landelijke, natuurlijk interieur? Dan is het mooi hier gordijnen in een natuurlijke stof als linnen bij te kiezen. Bij een klassiek interieur zullen fluwelen gordijnen dan weer beter passen. Een tweede keuze die je zult moeten maken, is welke kleur je wilt. Voor een moderne stijl, hebben we hier al eens tips gegeven. Ons advies is om, ongeacht de stijl die je hebt, te gaan voor een niet-trendgevoelige kleur die nooit zal gaan vervelen. Overweeg je gordijnen met een patroon, bedenk dan ook of je dit over een aantal jaar nog steeds even mooi zal vinden.

Het mooiste seizoen van het jaar komt er weer aan, de zomer. Ben jij er al helemaal klaar voor? Vaak beginnen we met onze gardarobe. Lekker die warme winterkleren weer op een stapel achterin de kast en de zomerse kleding weer uithangen op een haakje. Maar niet alleen onze gardarobe passen we aan het seizoen aan, ook ons interieur kunnen we zomer-proof maken. We geven je een paar zomerse tips.

Breng de natuur in huis
Hoewel we in de zomer lekker veel tijd buiten kunnen doorbrengen kunnen we de natuur ook in huis halen. Denk bijvoorbeeld aan veel lichte kleuren en natuurlijke materialen en werk met verschillende kleuren groen. Groen geeft al snel een vrolijk en fris gevoel. Zet wat nieuwe plantjes neer of leg wat vrolijke kussentjes met een natuurlijk motiefje of wat groentinten op de bank.

Beach look
Ben jij ook zo'n fan van de zee maar ben je niet zo'n geluksvogel dat je een huisje aan het strand hebt? Haal dan het beach gevoel naar binnen door meubels in natuurlijke houttinten te plaatsen zoals rotan stoeltjes of tafeltjes of leg een zandkleurig kleedje neer en maak het geheel af met sierkussentjes in wit met blauwe zeetinten.

Accessoirize it
Een make-over in je interieur maak je het snelst door te wisselen van je woonaccessoires. In de winter creeer je vaak een warme en gezellige sfeer met accessoires. In de zomer kan je juist wat frissere kleuren gebruiken zodat je interieur al een hele andere sfeer uitstraalt. Vervang je kandelaars en windlichten eens voor fris gekleurde accessoires en grote vazen met mooie bloemtakken

Roll it...
Wil je het nog wat grootser aanpakken en niet alleen wisselen van accessoires dan kan je de zomer ook in huis halen door te spelen met raamdecoratie. Raamdecoratie is er niet alleen om de zon buiten te houden en het binnen te verduisteren maar dient net zo goed om juist op een speelse wijze het zonnetje naar binnen te halen. Denk maar eens aan transparante gordijnen, shutters, houten jaloezieën of de nieuwste trend op het gebied van rolgordijnen; de duorolgordijen. Doordat je kan spelen met de lichtinval kan je de door jouw gewenste sfeer optimaal bepalen. Neem maar eens een kijkje op de website van Rolgordijnwinkel.nl waar je een grote collectie vind van duo rolgordijnen, verticale lamellen, aluminium jaloezieën, houten jaloezieën en rolgordijnen. De raamdecoratie wordt helemaal op maat gemaakt voor je.

Wat ons betreft kan de zomer nu alvast beginnen!


In het voorjaar krijgen velen van ons de lentekriebels en zin om het huis van top tot teen onder handen te nemen. Lekker de lentesfeer in je interieur brengen, deuren open, ramen open, laat de lente maar binnen komen.

Misschien is jouw interieur ook wel toe aan een voorjaarsmetamorfose en wil je van de donkere wintersfeer weer wat frisheid en licht in je interieur brengen. Dat kan natuurlijk al heel goed met wat nieuwe woonaccessoires in de nieuwste kleurentrends. Denk bijvoorbeeld aan kleurige kaarsen, nieuwe handdoeken voor in de keuken en in de badkamer en wat nieuwe plantjes op de vensterbank. Maar wil je de lente en vooral het zonnetje dit voorjaar echt regelmatig in jouw woon of slaapkamer verwelkomen dan zou je ook eens kunnen denken aan nieuwe raamdecoratie zoals bijvoorbeeld jaloezieën.

Jaloezieën zijn al jaren ontzettend populair en bijna niet meer weg te denken uit ons straatbeeld. Deze populairiteit komt vooral doordat jaloezieën het grote voordeel hebben dat je met een handomdraai perfect de lichtinval of de inkijk in je kamer kunt regelen. Daarnaast kun je met jaloezieën eindeloos variëren met kleuren, materialen en formaten.

Jaloezieën zijn ideaal als zonwerende raamdecoratie in de zomer maar zorgen ook in de winter voor een stukje isolatie in huis. Jaloezieën zijn in diverse standaardmaten verkrijgbaar maar heb je een raam in een afwijkende maat dan zijn Jaloezieën op maat de perfecte uitkomst. Wil je Jaloezieën in een natte ruimte plaatsen, bijvoorbeeld voor het badkamerraam dan zijn aluminium Jaloezieën een mooie oplossing omdat deze goed in vochtige ruimtes geplaatst kunnen worden. Daarnaast zijn aluminium Jaloezieën zeer gemakkelijk te reinigen.

Overweeg jij om aluminium Jaloezieën aan te gaan schaffen neem dan eens een kijkje op de website van Inhuisplaza. Zij bieden vele soorten aluminium Jaloezieën van diverse merken zoals Luxaflex, Verano en INHUIS. Ook maken ze voor jou de aluminium Jaloezieën graag op maat.

Overigens kun je bij Inhuisplaza natuurlijk voor nog veel meer soorten raamdecoratie terecht zoals duo rolgordijnen op maat, horren, shutters en paneelgordijnen

Isolerende werking van gordijnen Kleur in huis brengt leven, sfeer en gezelligheid. Ieder jaar is er weer een bepaalde kleur een echte trend. Het jaar 2017 draait om de kleur Denim Drift, deze kleur is uitgeroepen tot dé kleur van het jaar. Denim drift is een kleur die tijdloos en kalm is en geeft een veelzijdige uitstraling. Niet zo gek dus dat deze kleur op enorm veel producten wordt toegepast waaronder op gordijnen. Gordijnen geven niet alleen het interieur een mooie uitstraling, maar leveren ook een bijdrage aan de isolatie van uw woning.

Gordijnentrends: zacht & fluweel
Velours en fluweel zijn de materialen van 2017 en zijn stofsoorten met een harig oppervlak verkregen door het ruwen van de stof. Deze materialen zijn erg mooi om te zien en geven uw interieur net iets extra’s. Gordijnen passen eigenlijk in iedere woonstijl en maken het interieur volledig af.

Plooien in het gordijn
Keuze gemaakt uit een soort materiaal? Dan kun je een keuze maken uit het soort plooi dat je wilt in je gordijn. Kies je voor een enkele, dubbele of waveplooi? Hieronder de verschillen:

Enkele plooi: Een enkele plooi kan gebruikt worden bij ieder materiaal. Als de gordijnen geopend zijn, zie je een minimale plooi. Een enkele plooi kan toegepast worden bij alle soorten materialen.

Dubbele plooi: Een dubbele plooi ziet er voller uit en geeft diepere plooien. Deze plooi kan bij ieder materiaal toegepast worden, echter wordt er wel meer stof voor gebruikt waardoor de prijs hoger zal zijn.

Wave plooi: Deze plooi kan gebruikt worden in iedere gordijnstof en zorgt voor een gordijn dat altijd mooi golvend valt.

Isolatie door middel van gordijnen
Gordijnen zijn beschikbaar in allerlei afmetingen, kleuren en materialen. Ze zorgen naast een mooie uitstraling voor isolatie van uw kamer. Bij het aanschaffen van nieuwe gordijnen adviseren wij om naar de isolerende werking te kijken. Om optimaal van de isolerende werking van gordijnen te profiteren is het belangrijk om te kiezen voor thermische gordijnen. Ook leveren gordijnen een extra isolerende bijdrage wanneer je de gordijnen sluit zodra het buiten donker wordt. Laat daarbij altijd de verwarming vrij. Vaak zijn radiatoren vlak onder een raam gemonteerd. Als u ervoor zorgt dat hier geen gordijnen overheen hangen, blijft de warmte beter in uw kamer. Als de gordijnen namelijk over de radiator hangen, wordt de warmte tussen het gordijn en het raam verwarmd en verdwijnt vervolgens snel naar buiten. Gordijnen geven dus naast een isolerende werking een mooie uitstraling aan uw kamer. Weten hoeveel u met isolatie kun besparen? Doe dan onze isolatietest!


We houden van veel licht in huis, en dan het liefst het licht van buiten, natuurlijk licht want dat is gezond en geeft een flinke dosis energie. Maar we zitten niet altijd te wachten op inkijk van buiten of verblind worden door de zon als we lekker een boek willen lezen op de bank. Raamdecoratie bied hier de uitkomst en anno 2017 zijn er enorm veel mogelijkheden op het gebied van raamdecoratie.

Raamdecoratie zorgt niet alleen voor sfeer maar zorgt ook voor een verduisterende en isolerende werking. In de zomer houd raamdecoratie de warmte buiten en juist in de winter is het fijn dat de warmte binnen blijft. Daarnaast zorgt raamdecoratie voor de nodige privacy.

Tegenwoordig zie je steeds meer dat in iedere kamer nagedacht wordt over het plaatsen van raamdecoratie. Voor elke leefruimte is een ander type raamdecoratie gewenst.

Raambekleding nederland Duette Shades

Duette Shades

Voor de woonkamer zijn de Plisse en Duette Shades met Top Down Bottom Up uitvoering erg populair. Zeker als je meerdere ramen of een wat grotere raampartij hebt is dit type raamdecoratie een echte uitvinding. De gordijnen zijn voorzien van een unieke honingraat structuur wat een zachte en luxe uitstraling geeft. Ze zijn zowel in transparant als in verduisterende kwaliteiten verkrijgbaar. Het leuke van dit type gordijnen is dat je ze van beneden naar boven kunt schuiven maar ook van boven naar beneden of beide richtingen tergelijkertijd. Hierdoor kan je heel precies de lichtinval bepalen maar ook de inkijk op elk gewenst moment naar wens aanpassen.

Raambekleding nederland Plisse

Plisse Shades

Ben je op zoek naar een trendy raamdecoratie voor in de keuken of in de badkamer denk dan eens aan houten Jaloezieën of de wat luxere variant, de shutters. Het mooie aan deze raamdecoratie is dat ze ook heel goed in vochtige ruimtes geplaatst kunnen worden waardoor je ook in de keuken of in de badkamer voor een mooie en stijlvolle raamdecoratie kunt kiezen. Overdag kan je de houten Jaloezieën of shutters helemaal open zetten of een klein beetje draaien om de perfecte lichtinval te regelen. 's avonds kan je ze sluiten voor wat meer privacy.

Raambekleding nederland Houten Jaloezieën

Houten Jaloezieën 

Het kiezen van de juiste raamdecoratie is vaak een hele opgaaf. Daarom is het belangrijk om vooraf lekker veel inspiratie op te doen. Bijvoorbeeld op Pinterest! Neem eens een kijkje op de Pinterest pagina van Raambekleding Nederland. Hier is per type raambekleding een bord aangemaakt met voorbeelden in het interieur, badkamer, keuken of een andere ruimte in huis. Ook op Instagram worden we verwend met de mooiste foto's ...

Heb je eenmaal bedacht welke raambekleding het meest past bij jouw interieur dan volgt nog een nieuwe uitdaging... want wat is voor jou de beste kleur? Raamdecoratie is in vele kleuren en materiaalsoorten verkrijgbaar. Lastig om van een foto te zien wat nu echt mooi past in jouw woonkamer. Gelukkig bied Raambekleding Nederland de mogelijkheid om gratis kleurstalen aan te vragen. Je kunt dan op je gemak thuis kijken welke kleur en welk materiaal het best past bij jouw interieur.

Je zoekt naar stijlvolle en goed functionerende zonwering voor je woonkamer, je werkkamer of je bedrijf. Er zijn verschillende mogelijkheden waaruit je kunt kiezen. Je kunt gaan voor de klassieke vitrage met gordijnen, die goed past in een traditionele inrichting. Houten lamellen werken prachtig als je wilt kunnen spelen met lichtinval. In een zakelijke omgeving of in een interieur met strakke en moderne lijnen werken strakke lamellen bijzonder goed. Waar je ook aan kunt denken, zowel bij jou thuis als in een vergaderruimte, zijn de extra voordelen die paneelgordijnen je kunnen bieden.

Wat zijn paneelgordijnen precies?
In bedrijfsruimtes beginnen ze ingeburgerd te raken maar ook in privéwoningen begint hun populariteit toe te nemen. Een groot voordeel is de eenvoud waarmee je ze bedient en de uitstekende zonwering die ze je geven. Paneelgordijnen bestaan uit verticale panelen die aan de onderkant verzwaard zijn en aan de bovenkant via een railsysteem lopen. Ze zijn bijzonder geschikt voor grote raampartijen en hebben de voordelige eigenschap dat ze je ruimte optisch groter doen lijken. Het railsysteem bestaat uit een aantal parallel lopende banen, waarlangs de panelen bewegen tijdens het open- en dichtdoen. Paneelgordijnen zijn ook erg geschikt voor ruimtes met ramen die recht in de zon staan. Ze zijn snel te bedienen en hebben ook een isolerende werking. Ze geven je ruimte een strak en modern uiterlijk als je ze in een uniforme kleur bestelt. Je kunt echter ook kiezen voor paneelgordijnen met smaakvolle prints.

Topkwaliteit paneelgordijnen
Creon Raamdecoratie maakt de paneelgordijnen geheel op maat en fabriceert alles in eigen land. Je bent verzekerd van eersteklas materiaal en een snelle levering. Een van de grote voordelen van Creon is het feit dat ze volledig transparant zijn, zowel in prijsstelling als in de exacte maten die ze van je nodig hebben om je op maat te kunnen bedienen. Je kunt kiezen uit panelen van verschillende lengtes en breedtes in meerdere kleurstellingen. Wil je jouw paneelgordijnen bestellen met een print, bijvoorbeeld met je bedrijfslogo, dan behoort dat beslist tot de mogelijkheden. Bekijk hun website eens of neem vrijblijvend contact op voor een adviesgesprek. Weet je niet zeker of een kleur goed bij je interieur past? Dan leveren ze je een kleurenstaal die achteraf met je wordt verrekend.


Je bent op zoek naar een chique en functionele manier om de lichtinval in je woning te reguleren. Je zoekt naar een voordelige en gebruiksvriendelijke oplossing. Daarnaast wil je ook echt maatwerk. Je gaat geen genoegen nemen met een aantal voorgeschreven standaardmaten als jouw ramen net iets afwijken. En tot slot, je wilt investeren in een duurzame oplossing waar je nog jaren plezier van kunt hebben. Dat betekent dat je bereid bent om te investeren in materialen van grote kwaliteit. Als dit alles op jou van toepassing is, dan is het wellicht verstandig om verder te lezen. Dan kom je misschien tot de conclusie dat een duo rolgordijn echt de oplossing is die je zoekt.

Eigenschappen van een duo rolgordijn
Duo rolgordijnen onderscheiden zich van normale rolgordijnen doordat ze niet over één baan, maar over twee banen stof beschikken. Elke baan stof is van boven tot onder onderbroken door transparante delen. Wat je doet, is beide banen onafhankelijk van elkaar verschuiven. Zo geef je jezelf de mogelijkheid om meer of juist minder direct zonlicht in je woning toe te laten. Als de zon fel schijnt en je hebt behoefte aan schaduw en koelte, dan schuif je de banen zo dat het gehele vlak ondoorzichtig is. Ben je een avond van huis maar wil je de indruk wekken dat er nog iemand thuis is, dan laat je bijvoorbeeld aan de bovenkant een transparant gedeelte open waardoor licht naar buiten kan schijnen. Duo rolgordijnen voor je slaapkamerraam doe je 's nachts of helemaal dicht, of je laat maan- en sterrenlicht toe.

Voordelen van online bestellen
Niet alle ramen hebben dezelfde standaardmaten. Als je echt wilt profiteren van de eigenschappen van je duo rolgordijnen, dan is het zaak dat ze naadloos passen. Bij Creon Raamdecoratie kun je duo rolgordijnen online bestellen en is een leverancier die vele jaren ervaring heeft in het leveren van maatwerk. Het mooie is dat bij de productinformatie exact aangegeven wordt welke maten ze van jou nodig hebben om ervoor te zorgen dat je duo rolgordijnen perfect zullen passen. Ook wat prijsstelling betreft zijn ze zo transparant mogelijk. Een blik op de website geeft je niet alleen inzicht in hun producten, maar je kunt ook gemakkelijk jouw investering berekenen, mocht je meerdere ramen willen voorzien van duo rolgordijnen of andere vormen van raamdecoratie. Creon berekent geen bijkomende kosten, produceert in eigen land en levert snel uit.


Voor je nieuwe woning of je net verbouwde woning ben je op zoek naar een echt mooie oplossing om je ramen te decoreren en je lichtinval te reguleren. Je hebt wellicht een aantal voor de hand liggende mogelijkheden de revue laten passeren. Maar heb je weleens stilgestaan bij de mooie en bijzondere eigenschappen van plisse gordijnen? Veel mensen hebben er ooit van gehoord, maar zijn nog niet geheel doordrongen van alle mogelijkheden. Als je echt naar iets speciaals op zoek bent, dan zal je hieronder ontdekken dat het misschien de perfecte raamdecoratie is voor jouw huis.

Eigenschappen van plisse gordijnen
Op het eerste gezicht doen ze denken aan rolgordijnen, maar er is een duidelijk verschil. Bij rolgordijnen zit de stof opgerold en bij plisse gordijnen opgevouwen, in horizontale banden. Aan de binnenkant en aan de buitenkant zijn ze vaak bekleed met een andere stof. Dit is niet alleen esthetisch bedoeld, maar heeft ook een functie. Aan de buitenkant is de stof vaak licht en reflecterend, waardoor zonnewarmte minder kans krijgt om de temperatuur bij jou binnen echt op te laten lopen. Aan de binnenkant is de stof verduisterend, waardoor je de felheid van zonlicht goed kunt reguleren. Er zijn drie mogelijkheden voor plisse gordijnen. Je kunt ze transparant, semi-transparant of juist extra verduisterend bestellen. Die keuze kun je af laten hangen van de stand van je ramen en de functionaliteit van de ruimte. Extra verduisterend is aan te bevelen als je ramen op het zuiden gericht zijn.

Mogelijkheden van plisse gordijnen
Als je plisse gordijnen ophangt, zal je zien dat ze voorzien zijn van een bovenlijst en een onderlijst. Vaak zal je ervoor kiezen om je gordijnen aan je bovenlijst op te hangen. Wil je dan de lichtinval in je woning reguleren, dan trek je aan je bedieningskoord. De onderlijst beweegt zich omlaag en de stof vouwt zich automatisch uit. Dit bedieningssysteem heet Top Down. Er is ook een andere mogelijkheid, waarbij je zowel je bovenlijst als je onderlijst beweegt. Je kunt er dan voor kiezen om juist het middengedeelte van je raampartij te verduisteren. Dit is bijvoorbeeld handig als huis aan een drukke straat staat en je geen inkijk wilt. Dit bedieningssysteem noemen we Top Down Bottom Up.

Bestel je plisse gordijnen online
Als je kiest voor maatwerk bij het reguleren van lichtinval, kies dan ook voor een leverancier die echt maatwerk in plisse gordijnen levert. Creon Raamdecoratie laat precies weten welke maten ze nodig hebben om ervoor te zorgen dat jouw plisse gordijnen ook naadloos passen. Wil je meer weten? Neem dan vast een kijkje op de website.


Ben je op zoek naar nieuwe raamdecoratie voor in je woonkamer maar zie je door de bomen het bos niet meer? Geen nood, wij hebben een aantal stijlvolle raamdecoraties voor in de woonkamer voor je op een rijtje gezet.

Shutters
Je kunt geen woontijdschrift openslaan of je ziet wel ramen met shutters voorbij komen. Dat is ook niet zo gek want shutters zijn momenteel enorm trendy en dat is niet voor niets want ze zijn ook wel heel erg mooi. Shutters zijn binnenluiken met verstelbare lamellen. Deze lamellen zijn veelal gemaakt van hout maar ook andere materialen zijn verkrijgbaar zoals kunststof en aluminium. Overdag kan je de shutters helemaal open zetten of een klein beetje draaien om de perfecte lichtinval te regelen. 's avonds kan je ze sluiten voor wat meer privacy. Daarnaast geven ze een bijzondere stijlvolle uitstraling.

Jaloezieën
Een andere veel toegepaste raamdecoratie zijn de jaloezieën. Ook deze raamdecoratie is zeer ideaal omdat je hier ook heel goed de lichtdoorlating zelf kunt regelen en doseren. Jaloezieën zijn in verschillende breedtes verkrijbaar en worden met een bedieningsketting of koort naar boven of naar beneden geschoven. Iedereen kent wel de aluminium jaloezieën maar jaloezieën zijn ook in hout verkrijbaar. Deze laatste zijn vaak wat voordeliger dan de houten shutters en over het algemeen ook een stuk sneller leverbaar.

Plissé of DUETTE® gordijnen
Wil je een wat zachtere uitstraling in je raamdecoratie en wat minder inkijk hebben dan bij de shutters of jaloezieën dan bieden de Plissé of DUETTE® gordijnen een goed alternatief. Plissé en DUETTE® gordijnen lijken op het eerste oog heel veel op elkaar. Ze vouwen zich allebei als een soort harmonica op. Het grote verschil zit hem in het aantal lagen. Een Plissé gordijn is zeer geschikt voor de woonkamer omdat deze uit maar één laagje bestaat en je hier dus een (semi) transparante stof voor zou kunnen kiezen. De DUETTE® bestaat uit 2 lagen en hebben een verduisterend effect waardoor deze weer meer geschikt zijn voor de slaapkamer. Beide soorten zijn verkrijgbaar in verschillende soorten stoffen en kleuren verkrijgbaar. Bij sommige modellen kan je er ook voor kiezen om alleen de bovenzijde te openen zodat je genoeg lichtinval hebt maar nog wel de privacy in je kamer behoud.

Voor welke gordijnsoort je ook kiest, je wilt natuurlijk niet teveel voor je raamdecoratie betalen. Neem daarom eens een kijkje op de website van doehetbudget.nl. Hier vind je verschillende soorten raamdecoraties tegen een gunstige prijs en vind je handige meet- en montage-instructies


Wij zien dat er weer meer voor kwaliteit gekozen wordt in het interieur en daar worden wij blij van! Of het nu gaat om meubelen, een goed matras of raamdecoratie, het moet een tijdje mee kunnen.. Daarmee is ook te zien dat houten jaloezieën al een tijd lang populair zijn. Horizontale houten jaloezieën zijn zeer functioneel, eenvoudig te bedienen en hebben een mooie natuurlijke uitstraling. Bij MAATSTUDIO.nl, online specialist in raamdecoratie, zijn jaloezieën in vele kleuren te verkrijgen en worden deze op maat gemaakt. Bij deze webshop is het ook is het mogelijk gebruik te maken van een gratis inmeet- of montageservice. Met nieuwe raamdecoratie kan je een echte metamorfose geven aan je interieur. Denk ook eens aan rolgordijnen of plisségordijnen, zeer functionele producten in mooie linnen stoffen of zelfs verduisterende stoffen te verkrijgen. Ideaal voor in de slaapkamer! Kijk voor meer inspiratie in raamdecoratie op MAATSTUDIO.nl.

Wat voor soort woonstijl je ook voorkeur heeft, vouwgordijnen kunnen altijd! Of je nu van een huiselijke, klassieke of romantische sfeer houd, met vouwgordijnen kan je alle kanten op.

Vouwgordijnen zijn net zo praktisch en functioneel als rolgordijnen, maar geven een hele andere uitstraling. Rolgordijnen ogen meestal strak en modern en vouwgordijnen hebben juist een romantische en knusse uitstraling.

Vouwgordijnen zijn voorzien van horizontale vouwen in de stof waardoor ze zich niet oprollen maar opvouwen. Je kunt ze met een koord of met een ketting omhoog hijsen zodat je precies de gewenste lichtinval regelt. De meeste vouwgordijnen zijn voorzien van baleinen, dit zijn lange staafjes die door de stof lopen zodat de gordijnen gelijkmatig worden opgehesen.

Vouwgordijnen zijn in verschillende soorten stoffen verkrijgbaar. Kies je voor sfeer maar wil je toch nog een beetje naar buiten kunnen kijken dan zijn er transparante vouwgordijnen verkrijgbaar. Deze zou je kunnen toepassen in de keuken of in de woonkamer. Wil je wat meer privacy maar nog wel wat licht naar binnen krijgen dan zijn de lichtdoorlatende vouwgordijen een prima keuze. Ben je op zoek naar een vouwgordijn voor in de slaapkamer kies dan voor een verduisterend vouwgordijn.

Naast de sfeer die vouwgordijnen geven werken ze ook prima mee in het isoleren van de woning. In de zomer houden vouwgordijnen de felle zonnestralen tegen zodat de temperatuur in de woning niet zo snel stijgt. In de winter zorgen ze er juist voor dat de warmte lekker in de woning blijft waardoor je kunt besparen op de stookkosten.

Of je nou kleine of grote ramen hebt, vouwgordijnen zijn altijd geschikt. Ze kunnen zelfs aan een dak- of kiepraam bevestigd worden. Het vouwgordijn wordt dan met een zijgeleiding geplaatst waardoor het vouwgordijn goed op zijn plek blijft.

Vouwgordijnen zijn verkrijgbaar in vele kleuren en standaard maten maar ook op maat leverbaar. Overweeg jij om vouwgordijnen te plaatsen maar wil je eerst kijken of het materiaal en de kleur past bij je interieur? Vraag dan gratis stalen aan op de website van raamdecoratie.com. Je kan dan gemakkelijk de kleur, uitstraling en kwaliteit beoordelen. Natuurlijk is het aanvragen van stalen geheel kosteloos.


Mooie raamdecoratie is niet alleen erg praktisch maar zorgt ook voor een stukje sfeer in je huis. Voor elke woonstijl zijn er vele soorten raambekleding verkrijgbaar. Of je nou van een landelijke sfeer, strak design of van een romantische stijl houd, de mogelijkheden zijn eindeloos!

Trend: Houten jaloezieën
Tegenwoordig gebruiken we steeds meer natuurlijke materialen in ons huis. Je ziet steeds vaker houten woonaccessoires gecombineerd met stoere planten en andere materialen uit de natuur, zoals leer en beton. Houten jaloezieën passen perfect bij deze woonstijl. Houten jaloezieën geven een krachtige uitstraling en bieden voldoende privacy wanneer je ze sluit. Zowel in een modern interieur als in een interieur met een landelijke sfeer, kunnen houten jaloezieën de finishing touch zijn van de woon of slaapkamer.

Ben je echter niet zo van het hout, maar wil je toch graag jaloezieën? Dan kan je ook kiezen voor aluminium jaloezieën. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en passen zo bij ieder interieur. Ook zijn de aluminium jaloezieën heel goed toepasbaar in vochtige ruimtes, zoals de badkamer of in de keuken. Naast jaloezieën zijn er nog ontzettend veel mogelijkheden op het gebied van raamdecoratie! Neem bijvoorbeeld de rolgordijnen, vouwgordijnen of de sheerlights. Deze gordijnen zijn verkrijgbaar in vele soorten kleuren, materialen, prints en structuren.

Wil je een echte trendsetter zijn in je interieur dan is de Zonnelux paneelgordijnencollectie een echte aanbeveling. Een paneelgordijn heeft een eigentijdse en moderne uitstraling, met invloeden uit Azie en Japan. Het is een prachtig alternatief voor vitrage, overgordijnen of verticale lamellen. Daarnaast doen paneelgordijnen niet alleen dienst als raamdecoratie, maar kan je ze ook heel goed gebruiken als roomdivider om verschillende ruimtes van elkaar te scheiden.

Ben je benieuwd naar wat voor jou de mogelijkheden zijn in raamdecoratie? Neem dan eens een kijkje op de website van Zonnelux. Zij geven je veel inspiratie door middel van prachtige foto's. Ook kan je gemakkelijk je eigen product samenstellen om zo te zien welke raamdecoratie het beste past in jouw interieur.

Het lijkt er nu toch echt op dat de zomer is losgebarsten. Heerlijk, de hele dag het zonnetje om je heen en als het even kan pikken we lekker een terrasje mee! Toch is de zon niet altijd gewenst, denk maar eens aan een kantooromgeving waar de zon op je scherm erg onhandig is. Maar ook op je terras wil je misschien niet altijd in de volle zon zitten. Gelukkig zijn er diverse soorten zonwering verkrijgbaar om schaduw in huis of op het terras te creeeren.

Alvorens tot aanschaf van zonwering over te gaan is het goed om te bedenken waar je de zonwering precies voor wilt gebruiken.

Wil je het zonnetje buiten de deur houden en de temperatuur in de woning niet al te veel laten stijgen op een zonnige dag dan is een uitvalscherm een prima oplossing. Een uitvalscherm wordt aan de gevel bevestigd en is over het algemeen een voordeligere oplossing dan bijvoorbeeld een knikarm scherm.

Wil je een wat elegantere oplossing als een uitvalscherm dan kan je kiezen voor een markies. Deze geven niet alleen bescherming tegen de zoninval maar geven ook een prachtige uitstaling aan je huis!

Wil je naast een koel binnenklimaat ook de schaduw op je terras dan is een knikarmscherm de ideale oplossing. Natuurlijk kan je een parasol neerzetten maar met het steeds veranderen van de plek van de zon blijf je de parasol verschuiven. Met een knikarmscherm kan je een groot deel van je terras van schaduw voorzien zonder dat het scherm te laag komt te hangen.

Tegenwoordig bestel je zonwering heel gemakkelijk online. Ben je bijvoorbeeld op zoek zonwering voor je terras in Rotterdam kijk dan eens op de website van Paul&Paul. Maar ook voor zonwering in Den Bosch lees je meer op zonwering-denbosch.com


Ben je op zoek naar iets nieuws voor je raam dan denk je misschien niet meteen aan een rolgordijn maar rolgordijnen bieden veel mogelijkheden. Zo bespaar je met een rolgordijnen ruimte, ze kunnen verduisterend werken en ze bieden veel privacy.

De keuze in rolgordijnen is tegenwoordig ontzettend groot. Wil je een rolgordijn puur ter decoratie dan kan je kiezen tussen de transparante en semi transparante types zodat je nog enigszins naar buiten kunt kijken.

Is het de bedoeling om de inkijk van buiten geheel te beperken of het licht van de zon te weren dan kan je voor een verduisterend rolgordijn kiezen. Verduisterende rolgordijnen zijn aan de buitenkant voorzien van een speciale coating zodat het zonlicht teruggekaatst wordt zodat het niet alleen donker maar ook koel blijft binnen. Vaak worden verduisterende rolgordijnen toegepast in de slaapkamer of kinderkamer. Ook op zolder is een verduisterend rolgordijn een pre omdat het nogal warm kan worden.

Wil je een rolgordijn plaatsen in een vochtige ruimte, bijvoorbeeld een badkamer kies dan voor een rolgordijn met een vochtafwerende coating.

Een ander type rolgordijn is het duo rolgordijn. Deze bestaat uit twee lagen die afzonderlijk van elkaar kunnen worden geopend en gesloten. Zo heb je de keus in hoeveel licht je wilt doorlaten.

Of je nou grote of kleine ramen hebt, rolgordijnen zijn verkrijgbaar in vele standaardmaten maar ook rolgordijnen op maat zijn tegenwoordig geen enkel probleem. Welke transparantie, stof, patroon of kleur je voorkeur ook heeft, in een paar stappen heb je het rolgordijn naar je wens.

Meten = weten

Voordat je rolgordijnen gaat aanschaffen is het van belang om goed te meten. Bepaal eerst hoe je de rolgordijnen wilt ophangen. Dat kan op twee manieren, in de dag en op de dag. Wil je de rolgordijnen tussen de kozijnen of wanden plaatsen (in de dag) of wil je juist de kozijnen verbergen en de ramen breder laten lijken (op de dag). Daarnaast is het ook belangrijk om goed te letten op eventuele obstakels zoals raamhendels, verwarmingsbuizen etc.

Rolgordijnen inspiratie nodig?

Neem eens een kijkje op de website van Raamdecoratie.com. Hier vind je allerlei handige meettips en heel veel rolgordijnen inspiratie. En omdat de kleur en uitstraling vaak lastig te bepalen zijn vanaf je beeldscherm bieden ze een handige stalenservice waarmee je kleur en materiaalstalen geheel kosteloos kunt aanvragen.


Wie aan rolgordijnen denkt, denkt vaak aan saaie of lelijke raamdecoratie... maar dat is anno 2016 hartstikke achterhaald want rolgordijnen zijn helemaal niet suf of saai maar juist hip en super praktisch ook!

Rolgordijnen zijn tegenwoordig in allerlei soorten, kleuren en maten verkrijgbaar. Niet alleen in een effen tint maar ook met stoere stippen of strakke strepen. En of je nou een kamer wilt verduisteren, op zoek bent naar een gezellige sfeer of een beetje privacy.... een rolgordijn biedt de perfecte uitkomst. Ook bespaar je met rolgordijnen lekker wat ruimte, best handig is als je graag plantjes op je vensterbank plaatst!

Wanneer je op zoek gaat naar een rolgordijn zal je al snel ontdekken dat ze in vele standaard maten verkrijgbaar zijn. Is jouw raam niet zo standaard? Geen nood! Rolgordijnen zijn ook zeer goed geschikt voor maatwerk. Wist je overigens dat er ook voor dakramen speciale rolgordijnen verkrijgbaar zijn? Deze zijn meestal verduisterend en dus ideaal voor een slaapkamer op zolder!

Ben je nieuwschierig geworden wat een rolgordijn kan doen voor jouw interieur? Kijk dan eens op de website van Raamdecoratie.com. Hier vind je een ruime keus in rolgordijnen. Zit jouw maat er niet bij of zie je het niet zitten om een rolgordijn zelf in te korten? Dan bieden ze een collectie rolgordijnen op maat. En weet je nog helemaal niet wat je wilt dan vraag je heel gemakkelijk een een gratis stof staal aan.


Meer artikelen...