De klimop, ook bekend als Hedera, is een Europese plant die met weinig water ambitieus blijft groeien en klimmen en daarbij schilderachtige bladeren laat zien. Volgens NASA onderzoek zorgt deze krachtige luchtzuiveraar ook nog eens voor schonere lucht, in huis of op kantoor.

KLIMMEN, HANGEN EN SLINGEREN
De officiële naam van de klimop, Hedera, komt van een oude Latijnse plantennaam en betekent ‘vastgrijpen of hechtend’. Zo grijpt de plant zich buiten gretig vast aan muren en schuttingen, binnen klimt, hangt en slingert de klimop ook. De bladeren zijn groen met witte, zilveren of gele accenten en hebben soms een gemarmerd effect. Jongere klimop groeit snel en heeft kleine bladeren die later pas groter en ook wat grilliger worden.

Europeaan met Olympische roots
In de Griekse mythologie is klimop de plant van Dionysos, de God van de wijn en de plantengroei. Een krans van klimop gold als symbool van overwinning en mannelijke kracht, daar komt ook de klimopkrans voor winnaars van de Olympische Spelen vandaan. Verzorging van de Klimop
In tegenstelling tot de meeste woonplanten is klimop geen tropische exoot maar groeit hij in Europa. De plant is gewend aan een wat koeler klimaat, wat ‘m makkelijk in de omgang maakt. Niet voor niets staat de klimop in de top-10 van makkelijke woonplanten. Droge lucht is geen probleem, tussen de 12-20 graden Celsius, en liever niet in de volle zon. Als klimop buiten niet verder kan groeien, dan is de plant volwassen en krijgt hij takken zonder hechtwortels, het blad krijgt een ruitvorm en de Hedera gaat bloeien en vormt bessen. Eén keer in de week water geven is ruim voldoende.

Wereldwijd bestaan er vermoedelijk meer dan 4.000 klimoprassen en allemaal laten ze zich makkelijk langs elk object en figuur leiden. Laat je creativiteit de vrije loop en maak een mooie plantenmuur vol Hedera’s.


lijn brochure 1

Gratis woonboeken

Nog meer inspiratie opdoen? Vraag de onderstaande brochures gratis aan!

Goossens 2018
Superkeukens
Mijn Bad
Dik Geurts
Dru gashaarden
Henders & Hazel
Prominent
Design keukens
Design leuning
Xooon

 

Geslacht

 


Geboortedatum

 

Wonenonline nieuwsbrief
 Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief

 

 

Ook leuk om te lezen